Page 1

Всяка

ВРЕМЕТО

Y K

Перник

се

събужда

с

вестник

“Съперник”

60 - 230 Слънчево

C M

сутрин

КАЛЕНДАР Преп Иларион Велики. Св. Иларион, еп. Мъгленски. ВАЛУТИ

Цена: 0,60 лева

1 Евро = 1.955 лв. 1 Долар = 1.429 лв.

Понеделник, 21 октомври 2013 г., бр. 202 /5318/ год. XXI

Първият брой на вестник “Съперник” излиза на 21 септември 1992 година

гр. Перник, ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, бл. 2 А, ап. 2, тел. 60 13 72

ÃÂÀÐÄÅÉÖÈ ÐÀÇÒÚÐÑÈÕÀ ÏÅÐÍÈÊ

СТР. 4

80 ÏÅÐÍÈ×ÀÍÈ ÑÚÑ ÑÏÅÖÈÀËÅÍ ÏÐÈÇ

СТР. 11

Сред земляците си отново бе президентът Георги Първанов

“ÑËÀÂÈß” ÑÏÅ×ÅËÈ “ÁÎÐÈÑ ÃÞÄÅÐΔ КОМЕНТАР

За всекиго по нещо Празникът на Перник беше чист празник за душата. Всеки намери това, което търсеше. И всички излязоха доволни от веселбата. Стоте най- известни перничани станаха малко по- известни.Почетният гражданин бе почетен като олимпийски шампион.Заслужилите в в сфрите на социалните дейности, образованието, културата, бизнес партньорството бяха наградени със заслужени аплодисменти. Децата си получиха полагаемите лакомства, балони и пласмасови автоматчета. Татковците- кебапчетата и бирата. Майките си показаха новите тоалети. Властта си получи уважението. Протестърите получиха терен за изява на плакати, свирки и дудуци. Даже духът на болярина Кракра си получи крепостта визуализирана. Дето се вика- какво повече му трябва на човек? Още такива празници и целокупният народ ще бъде щастлив. Кога друг път е било някой да не мърмори за нещо. Сега мърморенето, даже крясъците и тъпаните бяха официализирани. Просто бяха включени в официалната програма. А след празника идва делникът. В който програмата е същата, ако изключим детските залъгалки.

Любомира ПЕЛОВА Усмихнат и слънчев посрещна своя Ден Перник. Сякаш светецът – покровител на всички българи, на миньорите и лекарите, закрилник на Перник, бе прострял десницата си над града, който още помни трагедията, сполетяла го преди година и му подари един прекрасен ден. По стародавна традиция бившето миньорско селце, днес модерен промишлен и кутурен център, събира гости от страната и чужбина на 19-ти октомври – църковния празник на Св.Иван Рилски. Стотици потомци на храбрия болярин Кракра се стекоха на централния площад, носещ името му, за да се поздравят и повеселят.

Празникът започна още в 9 часа сутринта, когато в централната черква, носеща името на светеца, бе отслужена празнична литургия с надежда закрилникът на града и Бог да не свалят покровителствената си десница от града и неговите хора. По традиция празничното дефиле, водено от Духовия оркестър към Двореца на културата и мажоретен състав, откриха възпитаниците на учебните заведения, носещи името на светеца – покровител на града - ОУ „Св.Иван Рилски” и Професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св.Иван Рилски”. Точно в 11 часа официално бяха вдигнати знамената на Европейскя съюз, България и Перник.

След това бяха поднесени венци и цветя на паметника на закрилника на града св. Иван Рилски. Празника на перничани уважиха президентът Горги Първанов /2002 ?012/ военният министър Ангел Найденов, народните представители Станислав Владимиров и Ирена Соколова.

На страница 12

Количка дари общината на най-младия си гражданин Любомира ПЕЛОВА Момченце се роди в пернишката болница в празничното утро. Той е наречен Атанас. Той е с тегло 2,8 кг и ръст 48 см. Перничани честитиха рожбата на родителите – перничанката Лариса Методиева и бащата Пламен Петков от село Рударци. Екипът, благодарение на който се е появли на бял свят най-малкия перничанин е д-р Илиев и акушерката Михова, бе огласено пред празнуващите перничани. Бебето, символ на извечното начало, получи като дар от общинската управа детска количка. И миналата година в утрото на празника се роди момченце. То бе първа рожба на младото семейство Кристиян и Велина Георгиеви. Здравото бебе също бе дарено с бебешка количка от общинсксата управа.

Заложна къща”ПИК”

Валентин ВАРАДИНОВ

НАЙ-ИЗГОДНИ УСЛОВИЯ

ЛАФ НА ДЕНЯ

С неизбежното и боговете не спорят.

Убедете се в разликата! ул. Кракра бл. 30 до „Мал-Мук” ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ 0700 100 10

www.cez.bg Tел. 076/68 10 13, 076/68 12 30 Факс 076/68 19 51, 076/68 19 53

ул. „Владайско въстание” 1 2304 Перник local@stomana.bg;

www.stomana.bg export@stomana.bg

www.sapernik.info

ÓÑÌÈÕÍÀÒ È ÑËÚÍ×Å ÏÐÀÇÍÓÂÀ ÏÅÐÍÈÊ

ДНЕС ЧЕТЕТЕ: СТР. 2

e-mail: sapernik_n@yahoo.com; sapernik_92@abv.bg

ISSN 1312-7012

“ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕРНИК” АД Перник 2303, кв. Мошино тел. 076/588 009; факс: 076/588 008

Застрахователна и презастрахователна компания

Вестник

застраховка „ГО” ул. „Кракра” 61 тел. 076/60 11 00

„КРАКРА СОФТ” НОВИ

Компютри, принтери, софтуер РЕМОНТ И ПОДДРЪЖКА ул. „Кракра” 68 Тел. 64 03 50

търси РЕКЛАМЕН АГЕНТ с опит Телефони:

0887 884 095 0888 503 237


2

21 октомври 2013 г.

Празник и в Дома за стари хора в Радомир Любомира ПЕЛОВА Денят на Свети Иван Рилски – 19-ти октомври, бе празник и за обитателите на Старческия дом в Радомир, който носи името на небесения покровител на българите. Всъщност тържествата започнаха още в петък, с откриването на специална изложба, посветена на 50-годишнината от основаването на Дома, в изложбената зала „Войнишко въстание” в Радомир. Гостите, сред които бе и бившият директор на Дома за страхи хора „Св.Иван Рилски” Рени Божилова, проследиха с интерес и мултимедийна презентация, за живота и ежедневието на настанените в домът възрастни хора, както и моменти от създаването на изделията , показани на изложбата, лентата на която преряза директорката на социалната институция Донка Ваклинова. Истинското тържество в Дома се състояна самия празник – 19-ти октомври. Послучай половин вековния юбилей тук бе отслужен тържествен водосвет от отец Димитър. В празничното си слово пък директорката на Дома поздрави обитателите му и им пожела спокойни старини. Около 150 са опитателите на Дома, които живеят спокойно , при изключително добри условия и за това винагщи има наплив от молби на желаещи да бъдат настанени тук, споделя директорката на Дома Донка Ваклинова Празника уважиха заместник кметовете на общината Димитър Димитров и Любка Димитрова, а градоначалникът Пламен Алексиев изпрати специален поздравителен адрес. Донка Ваклинова благодари за цветята и подаръците, които получи от уважилите празника гости и не спести добрите думи към спонсорите -Община Радомир, “Електрик” , “Симинвест”, “Наркоп”, “Колбасо”, “САМИ-М”, “ПРИМ”, ЕТ “Светозар Райков” и много други, които помагат в издръжката на дома. След концертната програма, празникът продължи с народни танци и веселие в двора на радомирският Дом за стари за стари хора.

Все още има възможност за балнолечение Програмата на НОИ за балнеолочение за тази година приключи. От нея се възползваха над 1100 човека. Но за желаещите и имащи нужда от него, все още има възможности. Туристическата агенция на Профилактика, рехабилитация и отдих предлага шест или десетдневни пакети по 39 лв или по 13 лева на ден, включващи нощувкау топла храна и три процедури на ден в обектите на ПРО „ЕАД” – Оздравителен комлекс – Павел бланя, Баня Пловдивско – „Струма”, Хисар – „Гергана”, БХ „Велниград” във Велинград Места има и в „Тинтява” – Вършец, Бургаски минерални бани, „Роза” в Стрелча, „Дружба” в Банкя. Обектите са ремонтирани, с минерална вода, повечето от тях са и с вътрешни или външни минерални басейни. Предлагат се физиотерапечтични, водни процедури, калолечение, лечение с луга, парафин, както и лечебна гимнастика. Желаещите да ползват базата на НОИ могат да се възползват и от СПА процедури – сауна, парня баня, фитнес и джакузи.

Туристическа агенция на ПРО „ЕАД” – в НОИ предлага – болнеолечение на облекчени цени за 39 или 43 лв. на ден – нощувка, храна и 3 процедури във всичките си обекти – за 6, 10 или повече дни.

Съперник

Областта

ßíàêèåâà âðú÷è íàãðàäèòå çà Äåíÿ íà ãðàäà

Перничани бурно аплодираха Иво Ангелов В празничния ден централният пернишки площад „Кракра” буквално бе взривен от бурни овации, когато кметът на общината Росица Янакиева обяви името на новия почетен гражданин шампионът Иво Ангелов. Той бе поздравен лично и от един друг голям мъж – шампион и нашиа гордост –почетният гражданин на Перник борецът Боян Радев. И тази година градоначалникът връчи традиционните годишни награди и за принос в областите здравеопазване, социални дейности, образование, култура, медии и бизнес. За принос в областта на здравеопазаването бяха

отличени д-р Илия Рангелов от травматологичното отделение на Профилакториума и Емилия КрумоваИсаева – старша медицинска сестра на операционен блок в МБАЛ „Рахила Ангелова“. За принос в социалните дейности призът получи Наталия Минева – директор на Секретариата на Областния комитет на БЧК. В областта на образованието наградите бяха присъдени на директорката на Четвърто ОДЗ Галина Тонева, помощник-директорът на ОУ „Иван Рилски“ Елза Христова и Катя Сабадосова – главен учител също в „Иван Рилски“. Наградата за

принос в културата бе връчена на директор на Общинския младежкия дом Милчо Спасов и на директора на Регионалния исторически музей Емилия Велинова

във връзка с неговата 60-годишнина. Редакторът на Информационна агенция „Мироглед“ Светлана Стоименова получи награда за активна журналистическа

дейност. Призът за принос в бизнеса отиде при директора на „Стомана Индъстри“ Емил Живков, а за най-голям инвеститор – в „Леми Трафо“.

Гвардейският представителен духов оркестър разтърси Перник Виктория СТАНКОВА С шоу спектакълът „Искри” на Гвардейския представителен духов оркестър и празнични илюминации завърши Деня на град Перник. В рамките на вечерта за доброто настроение на перничани се погрижиха още певците Гуна Иванова, Маргарита Хранова, Райко Кирилов, Криско и Устата. Малко преди концерта от квартал Църква тръгна организираното стрийт парад шествие. Купонът се вихреше с пълна сила под звуците на ди джей и денс формация “Куик”, които организира-

ха много игри и изненади. Стрийт парадът  премине през квартал Изток, а след това и през Мошино. Щурият купон продължи до централния градски площад, където се присъединиха и другите изпълнители. Перничани бяха възхитени от грандиозния спектакъл, който направи Гвардейският представителен духов оркестър. Националната гвардейска част е приемник на създадената през 1879 г. лична гвардия на княз Александър ² Батенберг. Със създаване на държавата и встъпване в длъж-

ност на новия княз възниква необходимостта от изграждане на специална военна част с охранителни и церемониални функции. Специалното отношение на всички държавници към гвардейските части се изразява в приоритетното й снабд-

яване с най-модерното въоръжение и снаряжение, с найдобрите коне. Така гвардията се утвърждава като елитна бойна войскова единица до 1944 г., поради което в нея се изпитват първите устави, наставления и правилници по бойна подготов-

ка. “Щастливи сме, че кметът на града Росица Янакиева ни направи такъв подарък. Страхотно беше. Не очаквах ме, че толкова ще ни хареса”, споделиха перничани след концерта и благодариха на градоначалника.

Литературно четене от алманаха “Културна палитра” Виктория СТАНКОВА Новият брой на алманаха “Културна палитра” бе представен в навечерието на Деня на града в Двореца на културата.Изданието включва творби на автори от Перник, страната и чужбина. Съставител и главен редактор е пернишката поетеса Първолета Маджарска.

Автори, публикувани в изданието, прочетоха свои стихове, разкази и есета. Литературната премиера уважи народният представител Ирена Соколова, която се включи в литературното четене, като представи стихотворение на поета Владимир Виденов. Новият брой на

алманаха започва със стих на пернишкия поет Димитър Миланов. На страниците му са публикувани творби на Здравка Евтимова, Росица Ангелова, Лилия Здравкова, Валентин Дрехарски, Ани Деянова, Владимир Виденов, Виктор Банов, Иван Ерулски, Иван Тасев и много други наши автори.

Представени са и младите поетеси от литературно студио “Пегас”. “Културна палитра” продължава традициите, онаследени от предишните издания „Струма“ и „Перник“. Алманахът е събитие в културния живот на Перникстъпка по стъпка извоюва заслужено място в българско-

то книжовно пространство“- написа в поздравителен адрес кметът Росица Янакиева. Творческият съюз “Творци без граница” също изпратиха поздравителен адрес до съставителите. Досега в петте издания на алманаха са представени над 400 творци от страната и чужбина


Панорама

Съперник

21 октомври 2013 г.

Ïîñðåùíàõà Îðåøàðñêè ñ îâàöèè è . . îñâèðêâàíèÿ

3

Улични артисти забавляваха перничани Виктория СТАНКОВА

Софиянци пристигнаха в града с тъпани и свирки

Любомира ПЕЛОВА Още от обяд в петък централната градска зона на Перник бе пренаситена със служители на реда заради посещението на премиера Пламен Орешарски. Визитата бе по покана на областния управител Михаил Михайлов. Въпреки че тя бе насрочена за 15 часа, още по пладне около символичната за Перник сграда започнаха да се събират агитките на протестиращите против кабинета и на симпатизантите на правителството. Страстите се нагорещяваха изключително бързо и за малко не се стигна ръкопашни схватки. Премиерът Орешарски бе посрещнат от симпатизанти, общински съветници от БСП и коалиция, червени активисти, които го отрупваха с букети, вземаха автографи, поздравяваха го за поведението му, скандираха името му и ръкопляскаха. Зад тях пък се бяха събрали около петдесетина привърженици от ГЕРБ, скандиращи „Оставка”. Сред тях бяха и председателят на Общинския съвет Владислав Караилиев, както и неговия заместник Пламен Борисов, който лично надуваше свирка. Група-

та бе подкрепена и от група протестиращи с тъпани, пристигнали с три – четири коли от София. Недоволните от управлението скандираха “Кой не скача е червен” и “Червени боклуци”, а подкрепящите премиера отговаряха с не по-малко екзалтирани скандирания “Кой ви плаща, кой, кой, кой”. Напрежението между групите ескалира и един от привържениците на кабинета налетя на човек от хората на ГЕРБ. “Когато се качих, за да съобщя на събралите се хора, че ще внесем писмено уведомление до председателя на Народното събрание за започване на подписка за референдум, някой ме блъсна отзад и аз паднах” каза Цветозар Вълков от София. При посещението си в Перник Орешарски бе придружаван от министъра на отбраната Ангел Найденов и министъра на околната среда и водите Искра Михайлова. Те бяха посрещнати от кмета на Перник Росица Янакиева, областния управител Михаил Михайлов, народният представител от „Коалиция за България” Станислав Владимиров, лидерът на БСП в Перник Ненко Темелков и др.

Откраднаха и трактор Любомира ПЕЛОВА

След леките автомобили, апашите се назряха и на по-едрогабаритни машини. Миналата седмица в пернишкото село Черна гора бе отраднат трактор. Престъплението е извършено най-вероятно в четвъртък през нощта. Неизвестни засега апаши срязали катинар на хале в бившето ТКЗС и откраднали машината, марка „Зетор Проксима”, собственост на столичанин. Служители на Областната дирекция на МВР са направили оглед на местопроизшествието. Предприети са всички действия за установяване на извършителите и издираването на земеделската машина.

Срещите на премиера и министрите с кметовете на общините от областта, а по–късно и с представители на местния бизнес преминаха на закрити врати.

Министърът на околната среда Михайлова заяви, че данните, изнесени за чистотата на въздуха в България в «Ню Йорк таймс», според които перничани дишат наймръсния въздух са стари – отпреди две години. Факт е обаче, че в Перник проблеми има – запрашаването е от автомобилния трафик, ползваното за отопление твърдо гориво в голяма част от града, състоянието на улиците и пътищата, действащите кариери и инсталации в района. Затова в най-близко време ще се проведе среща с кмета Янакиева, за да се изяснят начините картината в града да

се промени, като например по-широка битова газификация. На нея ще бъде изработена обща стратегия в частта изисквания към замърсителите. Общината обаче има програма за подобряване състоянието на въздуха, припомни министър Михайлова. След срещата си с кметовете и с областния управител, премиерът разговаря и с представители на местния бизнес в Перник. Акцент в срещата беше насърчаването на инвестиционната и стопанска активност. Министърпредседателят изтъкна, че още в първите дни от управле-

Пред журналистите Орешарски заяви, че голяма част от проблемите, които са споделили кметовете от региона, не са нови. С тях се е сблъскал и при аналогични срещи в други райони на страната. – навсякъде е ставало дума за инфраструктурата, за проблемите с усвояването на фондовете с „белите” петна в действащия програмен период и притесненията как ще бъде в следващия, проблеми с префинансирането, достъпа до ресурси, задлъжнялостта на някои об-

щини. „Имаше и въпроси, свързани със специфични проблеми на отделните общини, които ще имаме предвид и ще се стараем да помогнем в рамките на възможност. Ще съдействаме за решението на въпроси, които зависят или нормативно или фискално финансово от централните власти. Става дума за стъпки през следващите години за малко по-добро ресурсно обезпечаване на местните власти”, бе всичко, което заяви пред журналистите премиерът.

нието на кабинета се инициират мерки в тази посока. Орешарски даде пример с мерките за намаляване на бюрократичните тежести и промените в Закона в обществените поръчки. Представителите на бизнеса с аплодисменти приветстваха идеята по отношение на ДДС да се въведе изискване за касова отчетност. Визитата на министър-председателя приключи със среща с ръководството на най-голямото промишлено предприятие в региона – “Стомана индъстри”.

БСП иска свикване на КС Зоя ИВАНОВА БСП настоява президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради наплива от бежанци. Това каза на брифинг в парламента народният представител от ПГ на Коалиция за България Жельо Бойчев.По думите му проблемът поставя цялата страна в кри-

тична ситуация. Следвали и изпитания пред българското общество, както и пред всички институции.”Съвсем нормално и естествено е в Консултативния съвет да бъде направен този разговор, да бъдат очертани решенията за излизане от тази ситуация, която се очертава в близките месеци и

следващата година само да ескалира”, коментира Бойчев. В страната има реална заплаха броят на хората, търсещи закрила, да достигне десетки хиляди, посочи депутатът.”Без усилията на президента това няма да стане. Заяви от своя страна депутатът от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев.

Улични артисти населиха Перник в Деня на града. Пешеходната зона в града се превърна в импровизирана сцена. Цигулково дуо спираше минувачите с вълнуващи изпълнения на популярни мелодии. Многобройна тълпа се събра при група момчета с китари, които пееха хитовете на деня. Момичета им припяваха и се надпреварваха да се снимат с тях. Сред изпълнителите бяха звезди, които ни радват с таланта си в телевизионните музикални формати. Те със сигурност вече имат повече фенове в Перник. Истинско учудване сред децата предизвикаха мимове, възпитаници на доц. Александър Илиев от НАТФИЗ. Малчуганите много искаха да ги пипнат, за да видят дали всъщност са живи хора или непознати същества. Забавен клоун радваше минувачите с жонгльорските си умения. Купонът продължи няколко часа. Подобен пърформънс се организира за първи път в Перник. Идеята на организаторите от Общинския младежки дом е гостуването на улични артисти от всички жанрове да се превърне в традиция, тъй като очевидно се хареса на перничани.

Орязани парите за частните болници Зоя ИВАНОВА Частните лечебни заведения са получили уведомителни писма от НЗОК, че реално извършената от тях дейност ще бъде възстановена в размер не повече от 50-60% от реално изработеното в найнатоварените месеци до края  на годината, алармираха на пресконференция днес от Националното сдружение на частните болници. Така само малко част  от реално извършените разходи за лечение на пациенти до края на годината ще бъдат възстановени на болниците в България.


4

21 октомври 2013 г.

Общество

Съперник

Ïåðíè÷àíè áëàãîäàðèõà íà äîñòîéíèòå ñè ñúãðàæäàíè Около 80 от тях получиха специален приз

Виктория СТАНКОВА Около 80 известни и достойни перничани бяха удостоени със специален приз от кмета на община Перник Росица Янакиева в навечерието на Деня на града. Официалната церемония се състоя на крепостта „Кракра”. Там градоначалникът заедно с войводата Кракра, в чиито персонаж се бе превъплътил актьорът Любимир Бъчваров, посрещанаха гостите. Те бяха предвождани с музика в изпълнение на Духовия оркестър с диригенти Трифон Трифонов. Бележитите личности направиха кратка разходка из крепостта и чуха историята на средновековното селище, която разказа директорът на Регионалния исторически музей Емилия Велинова. Сред отличените имаше академици, професори, хора с международно признание в различни области на науката, културата, спорта, бизнеса. В списъка бяха прф. Ангел Божичков, проф. Димитър Киров, Пенка Методиева, проф. Димитър Михалов, проф. Богомил Жив-

ков, Цанко Живков, Стефан Сергиев, Антония Петрова, Евладия Славчева, Пенка Методиева, Валентина Симеонова, Димитър Дойчинов, Гуна Иванова, Николета Станойкова и още много, много достойни личности от Перник. Преди връчването на призовете кметът Росица Янакиева благодари на всички откликнали на поканата. „Мили ми перничани, скъпи приятели благодаря ви затова, че откликнахте на поканата на община Перник в навечерието на празника на града, в навечерието на Деня на Св. Иван Рилски да дойдете тук в Перник и то не къде да е, а точно на сакралното място за перничани – на крепостта „Кракра” . Сигурно във вените на всички ни има една малка капчица кръв от Кракра и то вероятно тази капчица е причина всеки един от вас да извърви този път, да достигне онова съвършенство, определено от работата на неговата професионална изява и професионална възможност. Тук тази вечер има академици,

професори, доценти , певци, актьори, художници, лекари, общественици, има хора, които са постигнали върхове в своето професионално и кариерно развитие. Аз съм почти сигурна, че когато помолихме пернишката общественост да направи списък и да ни подскаже имената на тези хора,

крени извинения. Разчитам на вас за следв ащата среща, която може да се превърне в традиционна, да ни помогнете да допълним списъка. Сигурна съм, че сме направили и пропуски . Мили хора, ви сте нужни на Перник, вие сте нужни на перничани, защото носите в себе си духа на хора, които са успели в различни сфери и области. Перник има нужда от такава духовна подкрепа. Аз ви благодаря, че ви има желая ви много здраве, бъдещи успехи, защото съм убедена, че това престои на всеки един от вас”. Това каза в приветственото си слово Росица Янакиева. „Перничани ви благодарят” бе надписа на плакет, който получиха известните личности. От своя страна те също бла-

това. И хората ме познават като такава, и винаги съм защитавала името на този град. Много се радвам, че в първото издание и тук на крепостта „Кракра” са решили да включат моето име в този списък”. Това каза красивата Антония Петрова, носител на титлата Мис България 2009 и Мисис Русия 2012. „Винаги съм се чувствал перничанин, бил съм горд, че съм оттук, особено когато вдигам знамето на България зад граница”, каза човекът, който остави трайна диря в българския спорт Боян Радев. „Горда съм , че народа ми казва, че съм перничака , а аз съм петричанка”,сподели пък народната певица Гуна Иванова, която даде тон и всички изпяха „Многая лета”.

които са тръгнали от Перник и които са прославили и прославят името му сме пропуснали някого, възможно е да сме засегнали някого. Аз ще ви помоля, ако познавате такива хора да предадете нашите ис-

годариха, за идеята на това събитие и споделиха, че са гордеят с Перник. „За мен това е едно значимо отличие. Въпреки че съм родена в Пазарджик, аз смятам, че съм перничанка и се гордея с

В празничната програма взеха участие Майсторите на танца, сурвакарски групи, актьори и ездачите от конен клуб „Давид”, които превърнаха празника в истинска атракция.

48 свободни работни места предлага Бюрото по труда Силвия  ГРИГОРОВА 48 свободни работни места предлага Бюрото по труда на хората, които са се озовали на трудовата борса. В сравнение с летните месеци се наблюдава тенденция на редуциране на броя на работните места. Добрата новина е, че в сравнение с предходната седмица, предлаганите от Бюрото по труда свободни работни места сега са със 7 повече.

Въпреки че учебната година започна преди месец, в момента на борсата се търсят 2 учители в детска градина с предучилищна педагогика и компютърна грамотност, 1 учител по музика в детска градина с висше-музикална педагогика, и 1 възпитател в начален курс с висше начална педагогика. Освен това, Бюрото по труда е обявило, че търси още: 20

шивачки с опит, 1 шивач-тапицер, 1 готвач с опит, 1 техник ДВГ, 2 монтажници на дограма с опит, 10 булдозеристи с квалификация машинист ПСМ, 1 агент за обслужване на клиенти по телефон /кол център с висше образование, перфектен френски или английски език и компютърна грамотност,  1 шофьор на ТИР, 1 сервитьор и 1 автотенекеджия и автобояджия

с опит и 5 ресторантски работници. В предложените от Бюрото по труда свободни работни места, най-ощетени са отново хората с висше образование, на които се предлагат само 5 свободни места. Останалите 43 са за хора със средно образование. Буди недоумения фактът, че вече две седмици Бюрото по труда търси булдозеристи и не се нами-

рат кандидати за работа. За никой не е изненада вече фактът, че шивачките отново са хит на трудовия пазар. Обяснението не е толкова трудно- очевидно трудовото възнаграждение и условията, които им се предлагат не са атрактивни. Другият извод, който се налага е, че кризата в шивашкия отрасъл отминава и той отново се съвзема.

ЧЕЗ инвестира 66,8 милиона лева в Западна България Силвия ГРИГОРОВА ЧЕЗ е инвестирала 66,8 милиона лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през първите девет месеца от 2013 г. Това информираха от компанията. За девет години работа в страната ЧЕЗ е вложила 685,6 милиона лева за обновяване и разширяване на мрежата и подобряване на обслужването на клиентите. През този период ЧЕЗ подмени изцяло над 30% от кабелната си мрежа от 60 000 километра в Западна България. Компанията вложи над 164 млн. лева за реконструкция и изграждане на подстанции, възлови станции и трансформатори. Дружеството инвестира повече от 191 млн. лева в подмяна на електромери и изнасяне на електромерни табла. Над 33 млн. лева бяха вложени в съоръжения и оборудване, свързани с обслужване на клиентите. В резултат на направените от ЧЕЗ инвестиции беше подобрено качеството на доставките. Намалени бяха технологичните загуби по мрежата от 22% до 12,77%. За периода 20092012 г. средната продължителност на планираните прекъсвания беше намалена с 45%, а средният им брой на клиент - с 21%. Подобна е тенденцията и при непланираните прекъсвания - съответно 41% и 24% подобрение при двата показателя. През последните 9 години към електроразпределителната мрежа са присъединени над 65 000 нови потребители. Значително бе подобрено и обслужването. ЧЕЗ увеличи броя на касите в Западна България от 319 на над 3300 и откри 31 центъра за обслужване на клиенти. Разработени бяха близо 100 нови услуги. Компанията създаде единен денонощен телефонен център 0700 10 010. През 2004 г. единственият начин за плащане на сметката за електроенергия беше на място. Днес компанията предлага 11 възможности за безкасово плащане - по банков път, чрез системите на ePay.bg и Icard.bg, директно през сайта на ЧЕЗ, по интернет, на банкомат или чрез мобилния телефон. С цел да бъде в услуга на своите клиенти в началото на 2013 г. ЧЕЗ удължи двойно срока за безлихвено плащане на сметките и въведе гъвкави схеми за разсрочване на плащанията. Създадени бяха институциите енергиен омбудсман и потребителски съвет, които имат за цел да анализират най-добрите практики и да ги внедрят в дейността на ЧЕЗ в България. В същото време, през тази година регулаторът намали два пъти цената на електроенергията на ЧЕЗ. От 5 март цената беше понижена средно със 7,17%, а от 1 август тарифите за клиентите на ЧЕЗ бяха намалени средно с 4,54%. Паралелно с понижението на цената намаля и частта от крайната цена на електроенергията, която остава в дружествата на ЧЕЗ в България. До март 2013 г. тя бе 9% от крайната цена, от 05 март 2013 г. намаля до 2,88%, а след 1 август 2013 г. представлява едва 2,49%. От започването на работа в България в началото на 2005 г. до момента, ЧЕЗ е инвестирала в страната над 1,7 млрд. лева, което я превръща в един от най-големите инвеститори в българската енергетика. В тази сума са включени 1,1 млрд. лева инвестирани в закупуването на електроразпределителната мрежа на Западна България и ТЕЦ „Варна“, както и инвестициите за обновяване, модернизиране и разширяване на мрежата и подобряване на обслужването.


Рекламно приложение

Може да видите вашите рекламни карета и на електроното издание на вестника - www.sapernik.info

®

Понеделник, 21 октомври 2013 г., брой 202 /5318 / година XХI

БРОКЕРСКА КАНТОРА

ÀËÄÈÍÀ УЛ. ТЪРГОВСКА 13, ЕТ. 2

076/60 03 01 01;; 60 86 86; 0898/528 306; 0898/640 456; 0878/528 026; 0879/628 687

ТЕЛ.

E-mail:aldina_imot@abv.bg БИЗНЕС ОФЕРТИ: 1. Нов магазин, Ид.ц., 50 кв.м - 28 800 евро 2. Търговски обект, Изток, топ-място, 200 кв.м, + градина 80 кв.м, работещ, напълно оборудван - 250 000 лв. ГАРСОНИЕРИ: 1. Боксониера, Център, ет. 2, тх., ТЕЦ - 28 000 лв. 2. Боксониера, Изток, ет. 8, ремонт - 12 900 лв. 3. ул. Кракра, ет. 2, тх., пл., ТЕЦ - 33 000 лв. 4. Център, ет. 6, тх., пл. ТЕЦ, тер. - 36 000 лв. 5. Център, ет. 3, ТЕЦ, тх, юг - 35 000 лв. 6. Пашов, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер. - 22 000 лв. 7. Пашов, ет. 3, ТЕЦ, юг, ремонт - 27 500 лв. 8. Изток, ет. 2, юг, ТЕЦ - 21 500 лв. 9. Проучване, ет. 6, ТЕЦ, юг, преустр. - 28 000 лв. 10. Изток, ет. 6, преустроена - 23 500 лв. ДВУСТАЙНИ: 1. Тева, ет. 7, ТЕЦ, 2 тер., асансьор - 20 000 лв. 2. Център, ет. 2, тх., ТЕЦ, 2 тер., юг - 24 000 евро 3. Ул. Струма, ет. 2, ТЕЦ, 2 тер. - 45 000 лв. 4. Ид.ц. , тх., лукс, обзаведен - по договаряне 5. Проучване, ет. 1, ет. 7 - по договаряне 6. Тв. ливади, ет. 2, ТЕЦ, тх., пл. - 36 000 лв. 7. Пашов, ет. 4, ТЕЦ, тер. - 26 600 лв. 8. Тева, ТЕЦ, ет. 7/8, преустроен - 28 000 лв. 9. Тева, без ТЕЦ, ет. 3 - 32 900 лв. 10. Ю. Гагарин, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер. - 35 500 лв. 11. Ю. Гагарин, ет. 6, 2 тер., нов блок, лукс - 47 000 лв. 12. Изток, ет. 3, ТЕЦ, 2 тер. - 32 800 лв. 13. Изток, ет. 3, ТЕЦ, ремонт, отличен - 37 800 лв. ТРИСТАЙНИ: 1. Център, ет. 1, 86 кв. м, 2 тер., тх., ТЕЦ - 48 800 лв. 2. Ул. Търговска, ет. 2, вътр. непреходен, 2 тер. - 53 000 евро 3. Ид.ц., ет. 1, 96 кв.м, тх., таван - 34 600 евро 4. Пашов, ет. 3, вътр., непреходен, лукс - 46 800 лв. 5. Тева, ет. 4, ТЕЦ непреходен, вътрешен- 33 000 лв. 6. Изток, ет. 3, ет. 5, непреходен - 45 000 лв. 7. Изток, ет. 6, ЕПК, непреходен - по договаряне 8. Албени, ет. 3, ремонтиран, саниран - 53 000 лв. 9. Радомир, кв. Тракия, ет. 7/8/, обзаведен- 17 000 лв. КЪЩИ ВИЛИ И ПАРЦЕЛИ: 1. Къща, над Автогарата, 1 ет., 75 кв.м - 35 000 лв. 2. Къща, Кладница, 2 ет., таван, масивна, дв. 488 кв.м - 82 000 лв. 3. Къща, Драгичево, груб стр., 2 ет., по 3 стаи, дв. 540 кв.м - 36 000 евро 4. Къща, над Болницата, сут. + ет., гараж- 53 800 лв. 5. Къща, Даскалово, над Пектин - 35 000 евро 6. УПИ, 250 кв.м, Център - 13 500 лв. 7. УПИ, с. Кладница, 540 кв.м - 9 300 евро 8. УПИ, 635 кв.м, с. Садовик - 4 900 лв. 9. УПИ 223 кв.м, Драгановец - 11 000 лв. 10. УПИ, 300 кв.м, Драгановец - 14 000 лв. 11. Парцел на Е-79 до път. възел Даскалово, 2 дка, за обслужващи дейности - по договаряне 12. УПИ, 590 кв.м, над Автогарата - 19 800 лв. 13. УПИ, 500 кв.м, до Профил., с проект- 15 500 евро 14. УПИ, 520 кв.м, с. Велковци, с фургон, ток, вода, асфалт - 7 000 лв. 15. ПИ, Църква, 600 кв.м, за жил. стр. - 12 800 лв. 16. Парцел, с. Дивотино, 730 кв.м - 22 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Проучване, ремонтиран,1 обз.- 200 лв. 2. Помещение, гараж, до ул. Търговска - 80 лв. 3. Магазин, до ул. Търговска - 350 лв. 4. Офис до Площада, 54 кв.м - 150 лв. 5. Гараж, Ид. ц., тх., 25 кв. м - 60лв.

КУПУВА: 1. Гарсониера и Двустаен в Тв. ливади 2. Гарсониера, с тераса, ТЕЦ, кв. Изток от 2 до 5 ет. 3. Гарсониера, Изток, Проучване, ет. 2, ет. 4 4. Гарсониера, с тераса, в Центъра 5. Спешно Гарсониера, Пашов, в брой 6. Гарсониера, Тева 7. Двустаен, в Изток /Мошино/, ремонтиран 8. Двустаен, тухлен в Центъра, от ет. 2 до ет. 4 9. Голям тристаен в Центъра 10. Двустайни и Тристайни, Тева

Агенцията е създадена през 1994 г.

ул. "Търговска" 42, ет. 1 стария съд тел. 076/60 28 94; 076/60 57 67/дом./ GSM: 0888/240 895; 0878/39 57 67

"Мила ЕМ" ЕООД

Агенцията работи и в събота от 9.00 ч. до 15.00 ч ГАРСОНИЕРИ: 1. Център, ет. 6, ТЕЦ, преустроена - 32 000 лв. 2. Център, ет. 2, ТЕЦ, тер., таванска стая - 35 000 лв. 3. Мошино, ет. 7/н/, ТЕЦ, преустроена - 20 000 лв. 4. Изток, ет. 2, ТЕЦ, тер. - 23 000 лв. 5. Изток, ет. 5, ТЕЦ, тер. - 24 000 лв. 6. Изток, ет. 7, ТЕЦ, ПВЦ, санирана - 22 000 лв. ДВУСТАЙНИ: 1. Център, тх., пл., ТЕЦ, таван, мазе, 60 кв.м - 38 000 лв. 2. Център, ет. 1, ТЕЦ, тер., таван - 49 000 лв. 3. Център, ет. 3, 2 тер., 72 кв.м - 45 000 лв. 4. Център, ет. 3, нова кооп., 74 кв.м, с гараж - 33 000 евро 5. Център, ет. 4, ТЕЦ, тер., таван - 45 000 лв. 6. Проучване, ет. 7/н/, ТЕЦ, 2 тер., среден - 35 000 лв. 7. Изток, ет. 6, ТЕЦ, 2 тер., среден - 25 000 лв. 8. Изток, ет. 2, тх. ТЕЦ, ПВЦ - 38 000 лв. 9. Изток, ет. 6, 2 тер., лукс ремонт - 33 000 лв. 10. Изток, ет. 7/н/, ТЕЦ, 2 тер - 31 000 лв. ТРИСТАЙНИ: 1. Пашов, ет. 1, ТЕЦ, 3 тер., - 32 000 лв. 2. Проучване, ТЕЦ, 2 тер, ремонтиран ПВЦ - 52 000 лв. 3. Изток, ТЕЦ, 2 тер., лукс ремонт - 44 000 лв. 4. Изток, ТЕЦ, 2 тер., ремонтиран - 43 000 лв. 5. Тева, непреходен, 2 тер., ет. 1 - 25 000 лв. 6. Център, ет. 7/н/, ТЕЦ 2 тер., таван, добър вид - 38 000 евро 7. Тева, ет. 6, ТЕЦ, 2 тер., добър вид - 30 000 лв. 8. Ид.ц., ет. 2 ТЕЦ, 2 тер., 98 кв.м с части от 3 магазина - 53 000 евро 9. Къща, в ниската част над автогарата, три стаи 70 кв.м, гараж, дв. 212 кв.м - 23 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Мошино обзаведена - 200 лв. 2. Двустаен, Изток, ет. 5, 2 тер, ТЕЦ - 160 лв. 3. Двустаен, Изток, Албените, обзаведен - 130 лв.

Рекламен офис: гр. Перник - 2300 х-л "Струма", ет. 2, ст. 208 телефон/факс: 076/60 31 29

КАЛИ-КОНСУЛТ ЕООД

Хотел “Струма”, ет. 1, стая 113 076/60 51 27

0898/620 696; 0878/620 925

1. Гарсониера, Благоевград, ж.к Запад, тх., тер., юг, ет. 6, до Езиковата гимназия - 17 300 евро 2. Двустаен, Център, ет. 3, тх., ремонт - 52 000 лв. 3. Двустаен, ул. Вардар, над партерен, добър - по договаряне 4. Двустаен, Пашов, ет. 4, юг, 1 тер. - 35 000 лв. 5. Тристаен, ул.Вардар, ет.1 /непрех./, таван, мазе - 35 000 евро 6. Тристаен, Център, ет. 3, в района на Пожарната - по договаряне 7. Тристаен, Център, 118 кв.м, + подземен гараж - 75 000 евро 8. Тристаен, Център, тих район, ет. 1, непрех., отремонтиран - 75 000 лв. 9. Тристаен, Изток, на спирка, ет. 6 - 50 000 лв. 10. Къща, с. Люлин, 2 ет., пл., РЗП: 112 кв.м, дв. 500 кв.м - 42 000 лв. 11. Къща, Габров дол, гараж, етаж, таван, дв. 470 кв.м - 29 000 лв. 12. Стара Къща, с. Извор, дв. 870 кв.м - 10 000 лв. 13. Къща, над Профилакториума, РЗП: 260 кв.м, дв. 400 кв.м - 63 000 евро 14. Къща, с. Г. Бучино, ЗП: 55 кв.м, дв. 1 120 кв.м - 31 000 евро 15. Вила, с. Ковачевци, РЗП: 150 кв.м, дв. 600 кв.м - 28 000 лв. 16. Парцел, Бучино, 960 кв.м - 15 000 лв. 17. Парцел, Център, 380 кв. м - по договаряне 18. Парцел, Калкас, 822 кв.м, ток, вода, на път - по договаряне 19. Парцел, Варош, средна част, 300 кв.м, стара къща, гараж - 20 000 лв. 20. Парцел, с. Богданов дол, 1 100 кв.м - 12 000 лв. 21. Парцел, с. Конска, 1 000 кв.м, равен, ток, вода - 8 000 лв. 22. Парцел, Мещица, 600 кв.м, със стара къща - 16 000 лв. 23. Парцел, с. Люлин, 1 1`20 кв.м - х 15 евро/кв.м ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Тева, обзаведена, до спирка - 130 лв. 2. Гарсониера, Мошино, нап. обзаведена - 180 лв. 3. Двустаен, Изток, ет. 6, юг, необзаведен - 180 лв. 4. Тристаен, Ид.ц., нап. обз., след ремонт - 400 лв. 5. Тристаен, Мошино, нап. обз. - 300 лв. / за работници 350 лв./ 6. Офиси, до Съда, без ТЕЦ - 230 лв.; 150 лв. 7. Гараж, кв. Ив. Пашов - 50 лв. 8. Гараж, ул. Кракра, нова кооперация - 50 лв.

АГЕНЦИЯ

ПЕРНИШКИ ИМОТИ-ЕЛИТ 19 - ГОДИШНА ТРАДИЦИЯ!

www.pernishkiimoti.imot.bg pernishkiimoti@abv.bg

ул. "Кракра"N:15вх. "Б", ет. 2, ап. 3 /над Ловното/

Член на НСНИ и РСНИ

076/60 04 15 0888/222 656 0879/460 763

ГАРСОНИЕРИ: 1. Гарсониера, Тв. ливади, ет. 1, пл. 60 кв.м - 25 000 лв. 2. Гарсониера, Изток, Бл. Гебрев, ет. 2, 59 кв.м, тх., ТЕЦ, тер. - 27 000 лв. ДВУСТАЙНИ: 1. Двустаен, От. Паисий, ет. 2, 2 тер., ТЕЦ, южна - 24 000 евро 2. Двустаен, ул. От. Паисий, ет. 1, ТЕЦ, тер., РVС - 25 500 евро 3. Двустаен, на Пазара,, ет.3, 78 км.м, лукс, ТЕЦ, тер., част. гредоред 33 000 евро 4. Двустаен, Ид.ц., ет.7/10/, ТЕЦ, тер. 27 500 евро 5. Двустаен, Ид.ц., ет. 8/10, ТЕЦ, 2 тер. - 52 500 лв. 6. Двустаен, ул. Кракра, ет. 4, 74 кв.м, ТЕЦ, подобр. - 52 000 лв. 7. Двустаен, Пашов, ет. 2, нов блок, акт 16, 68 кв.м, тер. - 400 евро/кв.м 8. Двустаен, Пашов, ет. 1, ТЕЦ, подобрения - 23 000 лв. 9. Двустаен, Пашов, ет. 7/8/, ТЕЦ, 2 тер. - 27 000 лв. 10. Двустаен, Пашов, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер., 63 кв.м - 34 500 лв. 11. Двустаен, Пашов, тх., ет. 4, ТЕЦ, тер - 37 000 лв. 12. Двустаен, Изток, Бл. Гебрев, ет. 4, ТЕЦ, тер. - 35 000 лв. 13. Двустаен, Проучване, ет. 2, ТЕЦ, 2 тер., лукс, част. обзав., вград. кухня, климатик, саниран - 45 000 лв. 14. Двустаен, Радомир, ет. 6, кв. Автогарата, подобрения - 21 500 лв. 15. Двустаен, Радомир, кв. Мечта, ет. 6, подобрения, л.о. - 25 000 лв. ТРИСТАЙНИ: 1. Тристаен, ул. Искър, ет. 1, 90 кв.м, ТЕЦ, тер. - 29 000 евро 2. Тристаен, Ид.ц., ет. 1, ТЕЦ, 2 тер., 9 ет. блокове - 33 000 евро 3. Тристаен, Ид.ц., ет. 2, ТЕЦ, 2 тер., 94 кв.м - 92 500 лв. 4. Тристаен, ул. Отец Паисий, ет. 1, 3 тер., ТЕЦ, по БДС - 27 000 евро 5. Тристаен, Тева, ет. 7/8/, 3 тер., подово, отремонтиран, подобрения - 27 000 лв. 6. Тристаен, Тева, ет. 4, ТЕЦ, 2 тер. - 33 000 лв. 7. Тристаен, Изток, ул. Ю. Гагарин, ет. 7/8, ТЕЦ, 2 тер. - 40 000 лв. 8. Тристаен, Изток, НОЕ, ет. 1, 105 кв.м, подх. за живеене и офис, лукс, тер., камина - 31 000 евро 9. Тристаен, София, Красна поляна, ет. 1, тх., тер., лукс, с обзавеждане - 43 000 евро ЧЕТИРИСТАЙНИ: 1. Мезонет, Център, 140 кв.м, лукс, с 1/12 част от двор - 84 000 евро 2. Мезонет, ИД.ц., 149 кв.м, с акт 16, ТЕЦ, 3 тер., лукс, ул. Н. Цанов - 89 400 евро 3. Мезонети, Изток, 163 кв. м и 275 кв. м, напълно завършени, луксозни - 400 евро/кв.м КЪЩИ И ПАРЦЕЛИ: 1. II-ри етаж, и полуетаж, кв. Клапало, с гараж, лукс, с обзавеждане, РЗП: 160 кв.м, и дв. 150 кв.м - 80 000 лв. 2. Къща, 2 ет., Пригаров р-н, за: 56 кв.м, дв: 175 кв.м, ПВЦ, климатик, близнак - 55 000 лв. 3. Къща, Драгановец, сут. + 2 ет., ЗП: 72 кв.м, дв. 220 кв.м - 35 000 евро 4. Къща, Драгановец, РЗП 250 кв. м, 4 ет., ЗП 88 кв. м, дв. 370 кв. м - 66 000 лв. 5. Къща, Винпром, 2 ет., лукс, РЗП: 130 кв.м, дв. 382 кв.м, с обзавеждане - 70 000 лв. 6. Къща, при Гаров район, ЗП: 2 ет. х 86 кв.м, дв. 861 кв.м - 65 000 лв. 7. Къща, Клепало, 3 ет., ЗП: 64 кв.м, дв. 400 кв.м - 37 000 евро 8. Къща, Изток, сутерен, 2 ет. и таван, РЗП: 480 кв.м, дв. 730 кв.м - 75 000 лв. 9. Къща, Батановци, 1 ет., 50 кв.м, дв. 600 кв.м - 18 000 лв. 10. Къща, Радомир, сутерен, 2 ет. и таван, РЗП: 147 кв.м, дв. 350 кв.м - 95 000 лв. 11. Парцел, над Автогарата, 1 171 кв.м, с къща, ЗП: 94 кв.м, 1 ет., делим - 32 000 евро 12. УПИ, кв. Могиличе, 540 кв.м, за жил. строителство - 10 800 евро 13. УПИ, Мошино, 748 кв.м, на асф. улица, за жилищно строителство - 30 евро/кв.м 14. УПИ, Драгичево, 1 700 кв.м - 19 евро/кв.м БИЗНЕС ИМОТИ: 1. Магазин, Център, 101 кв.м, ТЕЦ - 600 евро/кв.м 2. Магазин, Изток, партер, 59 кв.м, около Пазара - 38 000 евро 3. Заведение, Изток, 68 кв.м, нап. оборудвано, с лятна градина, 150 кв.м - 68 000 евро 4. Магазин, Пашов, 28 кв.м, ТЕЦ, тх. - 25 000 лв. 5. Магазин, за хр. стоки, 80 кв.м, с кафе, оборудвано, лукс, 120 кв.м, прил. терен 80 кв.м- 250 000 лв. 6. Хале, Караманица, ЗП: 391 кв.м, с прилежащ терен 1 187 кв.м - 210 000 лв./с ДДС/ 7. Хале, Мошино, РЗП: 673 кв.м, с прилежащ терен 2 580 кв.м, РVС, изолация, адм. част- 290 000 евро 8. УПИ, Център, 500 кв.м, за жил. стр. /с възможност за закупуване на още 390 кв.м/ - 50 000 евро 9. УПИ, Винпром, с лице на ВГМ от 1 563 кв.м, с проект за автосервиз - х 50 евро/кв.м 10. УПИ, Изток, на ВГМ, с лице 30 м, 991 кв.м, за обс. дейности - 45 000 евро 11. УПИ, Радомир, 3 802 кв.м, за фото-волт. центр., на гл. път Перник-Кюстендил - 20 евро/кв.м 12. УПИ, Радомир, 2 040 кв.м, с хале 600 кв.м - 60 000 лв. 13. Имоти, с. Ковачевци, 130 дка, 9 дка, 6 дка, 4 дка, 40 дка, 20 дка от - от 2,50 евро до 6 евро/дка ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Тв. ливади, ет. 9, необзаведена - 180 лв. 2. Двустаен, Ид.ц., напълно обзаведен, ТЕЦ, 2 тер. - 350 лв. /става за студенти/ 3. Двустайни, Тв. ливади, ет. 5, ет. 10, нап. обзаведени - 300 лв. 280 лв. 4. Двустаен, Пашов, ет. 3, необзаведен, ТЕЦ, тер. - 160 лв. 5. Тристаен, Пашов, ет. 4, ТЕЦ, нап. обзаведен - 300 лв. 6. Кафе, Ид. ц., 30 кв. м, оборудвано и обзаведено, лятна градина - 990 лв. 7. Магазин, Ид.ц., 76 кв.м, ТЕЦ, подходящ за бяла техника, банка, офис - 1 750 лв. 8. Офис, Пашов, 2 ет., РЗП: 150 кв.м, лукс, климатик - 300 лв. 9. Хале, Стомана, 700 кв.м с кран-12 т, телфер-9 т., за производство или склад - 3 000 лв.

Търси Апартаменти под наем в добро състояние напълно обзаведени, за чуждестранни студенти

0898/47 12 53; 0878/47 12 53; 076/59 07 07; 02/448 40 60

площад "Кракра Пернишки” Бл.14-Б, офис 9, партер/до сл. София/ Нова сграда Изток с акт 16 от 2008 г., ЛИЗИНГ до 15 г. Собственост върху земята. Апартамети от 72 кв.м до 100 кв.м Уникална цена от 390 евро/кв.м

1. Едностаен Център 55 м2, тухла, плоча, тераса - 23 700 евро 2. Едностаен, ЦГЧ, тх., тер., реновиран - 26 500 евро 3. Едностаен, ЦГЧ, ет. 6, тх., ТЕЦ, тер. - 18 500 евро 4. Едностаен, ЦГЧ, ет. 2, тх., пл., преход, без ТЕЦ - 15 800 евро 5. Едностаен Пашов, ет. 7, РVС, преустр. в 2ст. - 13 700 евро 6. Едностаен Изток, ет. 5, тер., южен, реновиран - 14 300 евро 7. Двустаен ЦГЧ, ет. 5, ново, ЕПК, тер., по БДС -22 999 евро 8 Двустаен ЦГЧ, ет. 8/10/, тухла, югозапад - 26 600 евро 9. Двустаен ЦГЧ, ет. 2, ЕПК, ТЕЦ, двойна тераса - 28 999 евро 10. Двустаен, ЦГЧ, до бизнес клуб, ет. 2, ново стр. - 49 000 евро 11. Двустаен Мошино, ет. 6, ново стр. до ключ - 21 500 евро 12. Двустаен, Бл. Гебрев, ет. 8, преустр., в 3-стаен - 16 900 евро 13. Двустаен, Бл. Гебрев, ет. 8, изцяло юг, 2 тер. - 14 800 евро 14. Двустаен, Бл. Гебрев, ет. 4, ТЕЦ, тер. - 17 900 евро 15. Двустаен, Ю. Гагарин, ет. 5, 2 тер. изцяло юг, подобр. - 21 500 евро 16. Двустаен, Ю. Гагарин, ет. 7, реновиран - 24 000 евро 17. Двустаен Юр. Гагарин, ет. 7, ТЕЦ, тераса - 12 500 евро 18. Двустаен Юр. Гагарин -тип"Утинор", ет. 6, тераса - 23 000 евро 19. Двустаен Юр. Гагарин, 78 м2, ЕПК, ет.7, реновиран - 31 000 евро 20. Двустаен Юр. Гагарин, ет. 1, удобен за бизнес - 21 500 евро 21. Двустаен Юр. Гагарин, ет. 3, РVС, тер, ТЕЦ - 18 500 евро 22. Двустаен, Р. Димитров, ет. 3, ТЕЦ, 2 тер. - 16 400 евро 23. Двустаен, Р. Димитров, ет. 6, 2 тер., за ремонт - 14 300 евро 24. Двустаен, Р. Димитров, ет. 8, по БДС, нестандартен - 14 900 евро 25. Двустаен, Буч. път, ет. 4, нов, панел, по БДС, 2 тер.. - 17 900 евро 26. Тристаен ЦГЧ, ет. 2, тухла, лукс - 62 000 евро 27. Тристаен ЦГЧ, ет. 3, реновиран, с обзавеждане - 55 000 евро 28. Тристаен Мошино, ет. 5, непрех, до СОУ - 23 000 евро 29. Тристаен, тип УТИНОР, ет. 3, подобрения - 35 000 евро 30. Тристаен -105 м2, ет. 6, тип УТИНОР, ТЕЦ, с екстри - 44 800 евро 31. Тристаен Изток, до ОДЗ, непреходен, реновиран - 22 999 евро 32. Четиристаен, ЦГЧ, ет. 4, тх., 100 кв.м, до площада - 62 000 евро А К Ц И Я: Само за два апартамента по избор в нова сграда, жк. Изток - Тристаен 96 м2 - 30 500 евро; Двустаен 73 м2 - 23 300 евро АПАРТАМЕНТИ НА ЛИЗИНГ до 15 год. ново строителство, с акт - 16


6

21 октомври 2013 г.

РЕГИОНАЛНА БРОКЕРСКА ВЕРИГА

СОФИЯ - ПЕРНИК - РАДОМИР - КЮСТЕНДИЛ 076/60 26 26; 076/60 46 76; 0886/796 902; 0777/80448 www.simeond.imot.bg Ул. "Търговска" 42 eт. 2, ст. 5/стария съд/ ул. "Кирил и Методий" 4 /до сладкарница Виена/

ПРОДАВА: 1. Боксониера, Ид.ц., ет. 2, ТЕЦ, РVС, след ремонт - 14 500 евро 2. Гарсониера, Център, ет. 3, тх., пл., ТЕЦ - 35 000 лв. 3. Гарсониера, Ид.ц., ет. 7, тх., пл., ТЕЦ, 2 тер. - 27 000 лв. 4. Гарсониера, Тв. ливади, тх., пл., ет. 1 - 37 000 лв. 5. Гарсониера, пл. Кракра, тх., пл., ет. 4, тер., 54 кв.м - 39 000 лв. 6. Двустаен, Център, ет. 2, 73 кв.м, тх., пл., таван, тер. - 33 500 евро 7. Двустайни, ИЦ, тх., пл., ТЕЦ, ет. 1, тер. - 46 000 лв. 8. Двустаен, ИЦ, ет. 2, тх., пл., 2 тер., 64 кв.м, ТЕЦ - 45 000 лв. 9. Двустаен, ИЦ, РVС, тх., пл., тер., мазе, таван, 72 кв.м, ТЕЦ - 25 500 евро 10. Двустайни, Проучване, ет. 7, ТЕЦ, 2 тер. - 32 800 лв. 11. Двустайни, Пашов, ет. 4, ет. 3, ТЕЦ, тер. - 27 000 лв.; 28 000 лв. 12. Двустаен, Пашов, тх., пл., ТЕЦ, 3 тер., след ремонт - 52 000 лв. 13. Двустаен, Радомир, кв. Арката, ет. 5, 2 тер., вътрешен - 17 000 лв. 14. Тристаен, Център, тх., пл., ТЕЦ, РVС, тер., отремонтиран - 43 000 евро 15. Тристаен, Център, ет. 3, тх., ТЕЦ, 3 тер., таван, мазе - 34 000 евро 16. Тристаен, ул. Струма, ет. 4, тх., пл., ТЕЦ, тер. - 29 000 евро 17. Тристаен, Пашов, ет. 7/н/, тх., пл., ТЕЦ, 2 тер., юг - 38 000 лв. 18. Къща, Драгановец, ЗП: 103 кв.м, дв. 340 кв.м - 32 000 лв. 19. Къща, кв. Ралица, РЗП: 216 кв.м, л.о., гараж, дв. 220 кв.м - 45 000 евро 20. Къща, кв. Ралица, дв. 387 кв.м, РЗП: 108 кв.м - 45 000 лв. 21. Къща, кв. Клепало РЗП: 144 кв.м., 2 гаража, дв. 470 кв.м. - 54 000 лв. 22. Хоризонтален близнак, кв. Клепало, РЗП: 190 кв.м, л.о., отремонтиран, дв. 190 кв.м - 85 000 лв. 23. Търговски обект, Ид.ц., 127 кв.м, тх., пл., голяма витрина - 174 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Дараци, ет. 1, нап. обзаведен - 180 лв. 2. Двустаен, и Гарсониера, Тв. ливади, нап. обз., луксозни - 320 лв.; 220 лв. 3. Етаж от Къща, Проучване, нап. обзаведен - 300 лв. 4. Тристаен, Ид.ц., ч. обзаведен, ТЕЦ - 250 лв.

“ИНТЕЛЕКТ” ЕООД ÊÂ. ÈÇÒÎÊ, ÓË. “ÁË. ÃÅÁÐÅ” áë. 66; âõ. À; åò.1 /ÁËÎÊÀ Ñ/Ó Ò-ìàðêåò/ www.intelekt2000.portalimoti.com Тел. 076/670 900; 076/607 707 0898/726 803 ; 0898/451 500; 0888/716 538/

АПАРТАМЕНТИ: 1. БОКСОНИЕРА, ИЗТОК, ЕТ. 8, ЮГ, - 8 700 ЛВ. 2. ГАРСОНИЕРА, МОШИНО, ЕТ. 4, ТХ. - 27 000 ЛВ. 3. ГАРСОНИЕРА, ПАШОВ, ЕТ. 7, ЮГ, ТЕР. - 24 000 ЛВ. 4. ДВУСТАЕН, УЛ. КРАКРА, ЕТ. 3, РЕМОНТ - 52 000 ЛВ. 5. ДВУСТАЕН, УЛ. ОТ. ПАИСИЙ, ЕТ. 3, 2 ТЕР., ТХ., ПЛ. - 60 000 ЛВ. 6. ДВУСТАЕН, УЛ. СТРУМА, ЕТ. 5, ТХ., ПЛ., ЮГ - 32 000 ЕВРО 7. ДВУСТАЕН, ПАШОВ, НОВ, ЕТ. 5, ЛУКС - 33 000 ЕВРО 8. ДВУСТАЕН, ПАШОВ, ЕТ. 1, РVС, ЮГ - 23 000 ЛВ. 9. ДВУСТАЕН, ПАШОВ, ЕТ. 2, ЮГ, ПРЕУСТР., ЛУКС, С ГАРАЖ - 52 000 ЛВ. 10. ДВУСТАЕН, МОШИНО, ЕТ. 1, НОВ, ЮГ, 1 ТЕР., ЛУКС - 35 000 ЕВРО 11. ДВУСТАЕН, МОШИНО, НОВ, С ГАРАЖ, ЕТ. 4 - 63 000 ЛВ. 12. ДВУСТАЕН, МОШИНО, ЕТ. 2, ПРЕУСТРОЕН - 36 000 ЛВ. 13. ДВУСТАЕН, ИЗТОК, ЕТ. 6, УЛ. Ю. ГАГАРИН - 28 000 ЛВ. 14. ДВУСТАЕН, УЛ. БЛ. ГЕБРЕВ, ЕТ. 7, ЛУКС - 45 000 ЛВ. 15. ДВУСТАЕН, УЛ. “БЛ. ГЕБРЕВ”, ТХ., ПЛ., ЕТ. 3 - 55 000 ЛВ. 16. ДВУСТАЕН, ИЗТОК, ЕТ. 2, РЕМОНТ, ОБЗАВЕДЕН, ЮГ - 40 000 ЛВ. 17. ДВУСТАЕН, АЛБЕНИТЕ, ЕТ. 8, ПРЕУСТРОЕН - 33 000 ЛВ. 18. ТРИСТАЕН, УЛ. КРАКРА, 120 КВ.М, РЕМОНТ - 60 000 ЕВРО 19. ТРИСТАЕН, ПАШОВ, ЕТ. 8, МН. ДОБЪР - 39 000 ЛВ. 20. ТРИСТАЕН, ИЗТОК, ЕТ. 6, ОБЗАВЕДЕН - 52 000 ЛВ. 21. ТРИСТАЕН, ИЗТОК, АЛБЕНИТЕ, ЕТ. 1, НЕПРЕХОДЕН - 45 000 ЛВ. 22. ТРИСТАЕН, ИЗТОК, 90 КВ.М, ТХ., ЗАД КМЕТСТВОТО, ЕТ. 1 - 60 000 ЛВ. 23. ТРИСТАЕН, РАДОМИР, ЕТ. 1, ТХ - 37 000 ЛВ. 24. ЧЕТИРИСТАЕН, ИЗТОК, ДО КМЕТСТВОТО, 135 КВ.М, ТХ., ПЛ. - 45 000 ЕВРО 25. MНОГОСТАЕН, СЦ, НОВО СТР., 138 КВ.М, ЛУКС - 66 000 ЕВРО 26. МАГАЗИН, УЛ. ТЪРГОВСКА, 60 КВ.М - 180 000 ЕВРО 27. МАГАЗИН, УЛ. БЛ. ГЕБРЕВ, 56 КВ.М - 57 000 ЕВРО КУПУВА: 1. ГАРСОНИЕРА, ИЗТОК - ДО 25 000 ЛВ. 2. ДВУСТАЕН, ИЗТОК - ДО 35 000 ЛВ. 3. ТРИСТАЕН, ИЗТОК - ДО 50 000 ЛВ. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. ОФИС, ИЗТОК, ЕТ. 2, ЛУКС - 250 ЛВ. 2. ТРИСТАЕН, ТЕВА, ОБЗАВЕДЕН, ЕТ. 4 - 250 ЛВ.

Имоти

Съперник

ПРОДАВАМ:

Двустаен, Твърди ливади, ЕПК, ет. 4 40 000 лв. 0887/884 095 0888/503 237 ÀÃÅÍÖÈß

"ÅËÈÎÍ"

Тел. 076/60 19 23; GSM: 0887/938 108; 0894/416 188

КУПУВА : 1. Къща в Изток, Мошино 2. Парцел, Мошино, Изток 3. Гарсониера, Изток, Мошино 4. Парцели, в Перник Àãåíöèÿ “ÆÎÊÈ”

Ул.”Найчо Цанов” № 34, ет.4, www.joki.imot.bg офис:13

тел: 076/60 13 42

тел. 088/8548 867; 088/8227 490 Ново строителство: 1. Тристаен, Ид.ц., тец, 173 кв.м, ет. 2, 2 бани, акт 16 - 72 500 евро 2. Тристаен, Мошино, 116 кв.м, ет. 2, акт 16 - 42 000 евро 3. Четиристаен, Изток, 155 кв.м, гараж, луксозно довършен 4. Изток, апартаменти, от 76 до 100 кв.м, с акт 16, лизинг - х 390 евро/кв.м 5. Изток, апартаменти и мезонети от 65 до 183 кв.м, акт 16 - от 290 евро до 360 евро/кв.м ПРОДАВА: 1. Гарсониери, Монте Карло, ТЕЦ, ет. 3, ет. 5, 2 тер. - по договаряне 2. Гарсониера, Тева, ТЕЦ, тер., ет. 6, РVС - 23 000 лв. 3. Гарсониера, Мошино, тх., пл., 53 кв.м, ТЕЦ, тер. - 26 200 лв. 4. Боксониера, Изток, ет. 1, 24 кв.м, юг - 16 900 лв. 5. Гарсониери, Център, ет. 1, ет. 2, РVС, подобр. - 30 000 лв. 6. Гарсониери, Изток, ет. 5; ет. 6; ет. РVС, тер. - 24 000 лв.; 23 000 лв. 7. Гарсониера, Изток, Албените, ТЕЦ, преустроена - 17 500 лв. 8. Двустайни, Ид.ц., 73 кв.м, 76 кв.м, ет. 1, ТЕЦ, юг - 44 000 лв. 9. Двустаен, Ид.ц., ТЕЦ, ет. 2, 64 кв.м, 2 тер. - 45 000 лв. 10. Двустаен, Проучване, ТЕЦ, ет. 2, лукс - 45 000 лв. 11. Двустайни, Пашов, ТЕЦ, тер. - 25 000 лв.; 26 000 лв. 12. Двустаен, Тева, ет. 2, РVС, подобрения - 24 500 лв. 13. Двустаен, Тева, ТЕЦ, ет. 7, PVC, ремонт - 25 000 лв. 14. Двустаен, Мошино, тх., пл., ТЕЦ, ет. 1, 2 тер. - 29 500 лв. 15. Двустаен, Мошино, ТЕЦ, ет. 5, голяма кухня - 31 500 лв. 16. Двустаен, Изток, ТЕЦ, тер., РVС, подобрения - 22 000 лв. 17. Двустайни, Изток, ТЕЦ, ет. 6; ет. 7, лукс - 27 000 лв.; 31 500 лв. 18. Двустаен, Изток, 67 кв.м, ет. 1, юг, РVС, с магазин - 34 000 лв. 19. Тристаен, Ид.ц., Площада, ТЕЦ, ет. 2 - 42 000 евро 20. Тристаен, Ид.ц., ет. 3, ТЕЦ, РVС, 82 кв.м - 52 000 лв. 21. Тристаен, Ид.ц., ул. Търговска, ет. 2 - 52 000 евро 22. Тристаен, Ид.ц., ТЕЦ, ет. 2, заедно с магазин, 48 кв.м - 34 000 евро 23. Тристаен, Ид.ц., 3 тер., РVС, 96 кв.м, нов блок - 32 900 евро 24. Тристаен, Тв. ливади, ет. 2, пл., 90 кв.м - 42 000 лв. 25. Тристаен, Проучване, ТЕЦ, ет. 1, лукс - 55 000 лв. 26. Тристайни, Тева, ТЕЦ, ет. 2, ет. 4; ет. 1 - 37 000 лв.; 35 500 лв.; 33 000 лв. 27. Тристаен, Тева, лукс, ет. 1, л.о., климатици - 46 000 лв. 28. Тристаен, Мошино, ет. 4, ТЕЦ, тх. - 35 000 лв. 29. Тристаен, Изток, ТЕЦ, ет. 5, 3 тер. - 35 000 лв. 30. Къща, Соф. шосе, 1 ет. - 35 000 лв. 31. Къща, Д. Раковец, пл., 2 ет. х 40 кв. м, парцел: 900 кв. м - 60 000 лв. 32. Къща, Драгановец, пл., 2 ет. х 80 кв.м, гараж п: 280 кв.м - 38 000 лв. 33. Къща, Църква, 2 ет., пл., дв. 900 кв.м - 65 000 лв. 34. Къща, Варош, 2 ет. х 140 кв.м, дв. 420 кв.м, гараж - 58 500 лв. Съдейства за жилищни и ипотечни кредити

Кантора за недвижими имоти

“ПРЕСТИЖ” ул. "Петко Каравелов", бл. 20, вх. Б, ап. 29 ; www. prestij_pk.imot.bg тел. 076/60 00 01 088/7215 084, 0889/552 004

Съдействие за жилищни кредити ПРОДАВА: 1. Гарсониера, ул. Вардар, ет. 4, ТЕЦ, 50 кв.м, нап.отремонтирана - 23 000 евро 2. Гарсониера, Тева, ет. 5, 46 кв.м, ТЕЦ РVС - 20 000 лв. 3. Гарсониера, Радомир, 50 кв.м, без ТЕЦ, 1 тер., изток/запад, непоследен ет., ет. 10, НОЕ - 16 000 лв. 4. Гарсониера, Радомир, кв. Гърляница, ет. 7/н/, 1 тер., асансьор - 11 000 лв. 5. Двустаен, Тв. ливади, ет. 5, тх., ТЕЦ, юг - 31 000 лв. 6. Двустен, Проучване, ет. 5, 2 тер., изток/запад - 33 900 лв. 7. Двустаен, Пашов, 68 кв.м, ЕПК, ет. 5, юг/изток - 35 000 лв. 8. Тристаен, ул. Вардар, ет. 3, 2 тер., ТЕЦ, тх., пл., таван, мазе - 32 000 евро 9. Тристаен, ул. Н. Цанов, ет. 2, ТЕЦ, 80 кв.м - 37 000 евро 10. Тристаен, Дараци, ет. 7 от 8, 3 тер. - 38 000 лв. 11. Тристаен, Изток, ет. 3, 93 кв., изток/запад - 43 000 лв. 12. Четиристаен, Център, тх., ТЕЦ, ет. 4, 3 тер., ул. “Кракра” - 39 000 евро 13. Мезонет, Ид.ц., ж.к Колош, 86 кв.м, 2 работещи асансьора I-во ниво: дневна, кухня, баня, WC, 1 спалня, II- ро ниво: емпоре-дневна 2 спални - 39 000 евро 14. Къща, Пригаров район, 2 ет., 100 кв. м, 2 гаража, дв. 340 кв. м - 55 000 лв. 15. Етаж от къща, кв. Клепало, 74 кв.м, пл. таван, гараж, дв. 340 км.м - 41 000 лв. 16. Масивна къща, кв. Ралица, сут. + 2 ет., дв. 380 кв.м, самост. - 39 000 евро 17. Етаж от Къща кв. Ралица, 80 кв.м, 2 спални, дневна с кухненски бокс, баня, и тоалетна, малък двор - 28 000 евро 18. Вила, с. Станьовци, 40 кв. м, на 2 ет., дв. 400 кв. м - 20 000 лв. 19. Вила, Рударци, РЗП: 42 кв.м, 2 ет., дв. 330 кв.м - 30 000 евро 20. Вила, Рударци, ЗП: 50 кв.м, масивна, тх., пл., дв. 980 кв.м - 58 000 евро 21. УПИ, срещу ДЕМО, 1 300 кв.м - 30 евро/кв.м 22. УПИ, 763 кв.м, на ул. Р. Димитров, за жил. строителство и обществено обслужващи дейности - 28 евро/кв.м 23. УПИ, 340 кв.м, гр. Перник, кв. Клепало, ток, вода - 21 000 лв. 24. УПИ, 38 дка, за складове и промишлени дейности в района на Червена могила - 5 лв./кв.м 25. УПИ, 1 000 кв.м, с. Кошарица, общ. Несебър, ток, вода, бунгало- 50 000 евро 26. Парцел, с. Стефаново, 880 кв.м - 9 000 лв. 27. ПИ, на ВГМ, 1 300 кв.м - 30 евро/кв.м 28. Действащо заведение, 200 кв.м, 85 места, Център, оборудвано, след ремонт - 145 000 евро 29. Магазин, кв. Изток, на Пазара, 59 кв.м, тх., ТЕЦ, пл. - 38 000 евро 30. Помещение, ул. Кракра, I-во ниво 270 кв.м, мазе, таван-230 кв.м - 220 000 лв. ДАВАМ ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Тв. ливада, ет. 1, без ТЕЦ, близо до Университета, нап. обз. - 250 лв. 2. Гарсониера, Дараци, 46 кв.м, ет. 1, ТЕЦ, обзаведена - 180 лв. 3. Двустаен, Пашов, ет. 10, напълно обзаведен - 300 лв. 4. Тристаен, Изток, ет. 8, 86 кв.м, ТЕЦ, необзаведен - 230 лв. 5. Магазин, Ид.ц., 38 кв.м, СОТ, лукс - 400 лв.

АГЕНЦИЯ “АРГО” ул. “Кракра” 15, ет.1 тел./факс: 0877/698 384;

0898/56 97 84; 0888/820 327 ПРОДАВА: 1. Гарсониера, Ид.ц., добра, след рем. - 27 000 лв. 2. 1-ст., Тв. ливади, ЕПК, тер. - 32 000 лв. 3. 1-ст., Тева, ТЕЦ, тер., след ремонт - 22 000 лв. 4. 1-ст., Тева, ТЕЦ, тер. - 19 800 лв. 5. 2-ст., Ид.ц., ТЕЦ, тер. - 43 000 лв. 6. 2-ст., Тв. ливади, ЕПК, добър, 2 тер. - 42 000 лв. 7. 2-ст., Тева, ТЕЦ, тер. - 28 000 лв. 8. 2-ст., Тева, ет. 2, ТЕЦ, тер., добър - 32 000 лв. 9. 2-ст., Изток, ТЕЦ, тер., добър - 28 000 лв. 10. 2-ст., Изток, след ремонт, ТЕЦ, тер. - 28 000 лв. 11. 2-ст., Ид.ц., ТЕЦ, юг - 32 000 евро 12. 2-ст., Тв.ливади, тх., ТЕЦ, пл., отличен - 40 000 лв. 13. 3-ст., Ид.ц., ТЕЦ, тер. 30 000 евро 14. 3-ст., Ид.ц., ТЕЦ, тер. 62 000 евро КЪЩИ: 1. Къща Протожерица, РЗП: 130 кв.м, гараж, дв. 350 кв.м - 40 000 лв. 2. Къща, над Автогарата, РЗП: 60 кв.м, дв. 180 кв.м - 35 00 лв. 3. Къща, Драгичево, РЗП: 200 кв.м, дв. 450 кв.м - 50 000 евро 4. Къща, Център, ЗП: 70 кв.м, дв. 220 кв.м, след ремонт - 35 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Двустаен, ул. Търговска, обз. - 300 лв. 2. Двустаен, Ид.ц., обзаведен - 300 лв. 3. Тристаен, Пашов - 300 лв.


Може да видите вашите рекламни карета и на електроното издание на вестника www.sapernik.info

Съперник

Àãåíöèÿ çà íåäâèæèìè èìîòè ул. "Благой Гебрев" 38 /срещу Казабланка/

Телефони:

076/67 34 03;

0888/689 535

ТОП ОФЕРТИ: 1. Гарсониера, Изток, ет. 3, тх., тер - 17 200 лв. 2. Двустаен, Център, ул. Кракра, след ремонт, среден, юг, 75 кв.м, ет. 5, с мет. врата, сменена дограма, нова баня, нов естествен паркет, поръчкова кухня - 38 000 евро 3. Двустаен, Изток, ул. Ленински проспект, тх., пл.,ТЕЦ, тер., с/у Пазара - 38 500 лв. 4. Тристаен, Изток, Ю. Гагарин, ЕПК, ет. 6, отличен - 29 000 евро 5. Две къщи, до Детска градина, дв. 500 кв.м - 25 000 лв. 6. Вила, с. Рударци, дв. 530 кв.м, РЗП: 90 кв.м, I-ви ет., хол, кухня, вътр. стълби, II-ри ет., 3 спални + сан. възел, завършена обитаема, целогодишен достъп - 39 000 евро 7. Офис, нова бизнас сграда, до Съда, 40 кв.м - 550 евро/кв.м 8. Магазин, 25 кв.м, Р. Димитров, луксозен, витрини, гранитогрес, завършена баня, СОТ, в търговски комплекс, с 7 магазина - 16 000 евро 9. Парцел, Изток, 16 дка, възл. място - 1 400 000 евро

КУПУВА: 1. Гарсониера, Изток, Мошино 2. Двустаен, Изток, Мошино, Пашов 3. Тристаен , Изток

ДАВА ПОД НЕМ: 1. Разработен фризьорски салон, кв. Изток, ул. Благой Гебрев - 200 лв. 2. Магазин, ул. Бл. Гебрев, ет. 1, СОТ, климатик, WC , 48 кв.м - 400 лв. БРОКЕРСКА КАНТОРА

ул. "Търговска" 42, ет. 1 стария съд тел. 076/60 28 94; 076/60 57 67/дом./ GSM: 0888/240 895 0878/395 767

"Мила ЕМ" ЕООД

Агенцията е създадена през 1994 г.

ВИЛИ И КЪЩИ: 1. Промишлен парцел, 2 726 кв.м, на много комун. място - 32 лв./кв.м 2. Къща, Център, в ниска част над автогарата, 70 кв.м, гараж, дв. 212 кв.м - 23 000 лв. 3. Къща, над Сладк. коопер., тх., пл., сут. и ет. дв. 320 кв.м - 40 000 лв. 4. Кладница, напълно завършена нова къща в центъра - 34 000 евро 5. Ковачевци център, къща, РЗП: 270 кв.м, дв. 1 050 кв.м - 55 000 лв. 6. Къща, близо до Радомир, луксозна - 39 000 лв. 7. Парцел, Кладница, 800 кв.м, равен, ограден в центъра - 22 000 евро 8. Парцел, Калкас, 513 кв.м, вода, канализация - 11 000 лв. 9. Парцел, 800 кв.м, със стара къща, в Калкас - 22 000 лв. 10. Парцел, в ниската част на автогарата, със стара къща, и проект за нова виза - 22 000 лв. 11. Парцел, Мещица, 960 кв.м - 18 000 лв. КУПУВА: 1. Двустаен, Изток, ул. Ю. Гагарин, бл. 38, 36, 40 2. Двустаен, Изток - до 30 000 лв. 3. Двустаен, Център - до 50 000 лв. 4. Тристаен, Изток, ул. Кл. Готвалд или Ю. Гагарин 5. Гарсониери във всички квартали

Имоти, реклами

ÁÎÂÈÍÀ

21 октомври 2013 г.

ул.”Кракра” 57/2Б тел. 076/60 03 54, 0899/95 60 15

e-mail: imoti_bovina@abv.bg

1. Гарсониера, Топ-Център, ет. 6, 2 тер., тх., ТЕЦ, /за ч.л./ - 26 000 евро 2. Гарсониера, ул. От. Паисий, след ремонт, ет. 1 - 55 000 лв. 3. Гарсониера, Проучване, лукс, ет. 3 - 29 900 лв. 4. Двустаен, Топ-център, ет- 3, ТЕЦ, 72 кв.м - 29 500 евро 5. Двустаен, Център, ет. 2, юг, удобен и за офис - 30 000 евро 6. Двустаен, Пашов, ет. 4, ТЕЦ - 26 500 лв. 7. Къща, Дивотино, 2 ет., тх., пл., дв. 600 кв.м - 30 000 евро 8. Къща, Дивотино, РЗП: 150 кв.м, дв. 400 кв.м - 56 000 лв. 9. Къща, Кошарево, ЗП: 60 кв.м, 2 ет. + таван, нова, дв. 1 000 кв.м - 30 000 лв. 10. Къща, Рударци, ЗП: 60 кв.м, 2 ет., дв. 550 кв.м, лукс - 155 000 евро 11. Парцел, Калкас, 700 кв.м, изгодно 12. Парцел с. Люлин, 800 кв.м, с два масивни гаража - 20 000 евро 13. Парцел, Рудничар, 800 кв.м, със стара къща - 15 000 лв. 14. Парцели, Дивотино, 785 кв.м, 1 337 кв.м, 900 кв.м и 830 кв.м - изгодно 15. Парцел, с. Негованци, център, 620 кв.м - 7 000 лв. 16. Парцел, Драгановец, 380 кв.м, с масивен гараж - 33 000 лв. 17. Кафе- клуб, ИЦ, 76 кв.м, СОТ, ТЕЦ, клим., въздухопр. - 45 000 евро ДАВАМ ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Център, ТЕЦ, обзаведена - 200 лв. 2. Двустаен, ул. Кракра, ч. обзаведен, ТЕЦ - 200 лв. 3. Двустаен, Пашов, ТЕЦ, обзаведен - 200 лв. 4. Магазин, офис, Топ-център, 30 кв.м - по договаряне

КАНТОРА

ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Тел ефони: 60 13 15 елефони: ефони:60 15;; 0898/680 417; Офис: ул. "Търговска" 42, ет. 2, офис 1 /стария съд/ вечер: 076/60 52 68

"ГАБИ-М" ЕООД

Съдейства, за жилищни кредити и купува, Апартаменти, Къщи и Парцели ГАРСОНИЕРИ: 1. Боксониера, Пашов, ет. 1, тх., лукс ремонт - 22 000 лв. 2. Пашов, ТЕЦ, ет. 4, 2 тер. - 25 000 лв. 3. Център, ет. 2, пл., без ТЕЦ - по договаряне 4. Мошино, ТЕЦ,; ет. 7, ТЕЦ - 24 000лв. 5. Изток, ет. 7, санирана, РVС - 23 500 лв. 6. Радомир, ет. 7, ет. 8 - по споразумение ДВУСТАЙНИ: 1. Ид.ц., ет. 8/10/, тх., ТЕЦ, тер. - 48 000 лв. 2. Център, на Пазара, тх., 2 тер., ет. 5, ТЕЦ - 50 000 лв. 3. Центъра, ет. 1, тх., ТЕЦ, 2 тер. - 27 500 евро 4. Центъра, 50 кв.м, ет. 8/9/, тх., ТЕЦ, 2 тер. - 21 000 евро 5. Дараците, ет. 5, ТЕЦ, тер. - 38 000 лв. 6. Пашов, ет. 8, ТЕЦ, тер., мет. врата, РVС, теракот, ламинат - 28 000 лв. 7. Изток, ет. 8, ТЕЦ, по БДС, раб. асансьор - 26 000 лв. 8. Радомир, кв. Гърляница, ет. 1, 2 тер., РVС, теракот- 28 000 лв. 9. Радомир, кв. Тракия ет. 2 - 17 000 лв. 10. Радомир, Арката, 68 кв.м, ет. 1, луксозен, ремонт- 25 000 лв. ТРИСТАЙНИ: 1. Център, ул. Вардар, ет. 1, тх., тер., ТЕЦ - 33 000 евро 2. Изток, ул. Ю. Гагарин, ет. 1, ТЕЦ, 2 тер. - 40 000 лв. 3. Изток, ет. 7, тх., пл., ТЕЦ, 3 тер. - по договаряне 4. Изток, ет. 8, ТЕЦ, непрех., 88 кв.м по БДС - 37 000 лв. 5. Радомир, кв. Тракия, ет. 1, лукс ремонт - 27 000 лв. 6. Радомир, ет. 8, по БДС, мет. врата - 17 000 лв. КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ: 1. Къща, кв. Клепало, ЗП: 100 кв.м, сутерен, етаж, л.о., гараж, п: 500 кв.м - 80 000 евро 2. Къща, кв. Клепало, сут. + 2 ет. х 64 кв.м - 48 000 евро 3. Къща, Център, кв. Клепало, долепен близнак, пл.- 29 000 евро 4. Къща, Рудничар, ЗП: 82 кв.м, мазе, гараж - 25 000 лв.

“ЕЛИОН”ЕООД eliyon@abv.bg

5. Къща, с. Глоговица, /Трънско/, ЗП: 66 кв.м, дв. 1 дка, нова - 25 000 лв. 6. Къща, с. Рударци, ЗП: 77 кв.м, сут. + 2 ет., гараж, парцел 450 кв.м - 120 000 лв. 7. Къща, Даскалово, ЗП: 64 кв.м, гредоред, п: 800 кв.м - 35 000 лв. 8. Къща, с. Вискяр, сут. + ет., тавански етаж, дв. 700 кв.м, л.о. - 47 000 евро 9. Масивна Къща, Голямо Бучино, Център, 52 кв.м, в добро състояние, дв. 1 200 кв.м - 60 000 лв. 10. Къща, с. Садовик, 40 кв.м, 2 ет., 1 025 кв.м - 15 000 лв. 11. ПИ, Дивотино, 1003 кв.м - 10 000 лв. 12. Парцел, с. Дивотино, хубав, 780 кв.м, със стара къща - 18 000 лв. 13. Парцел, с. Бобораци, 1 дка - 10 000 лв. 14. Парцел, с. Прибой, 650 кв.м, едноетажна къща - 10 000 лв. 15. Парцел, Варош, 520 кв.м - 15 000 евро 16. Парцел, Г. Драгичево, 600 кв.м - 15 000 евро 17. Парцел, кв. Църква, 720 кв.м - 21 600 лв. 18. Парцел, Могиличе, 435 кв.м - 15 225 евро 19. УПИ, Радомир, стара къща, 380 кв.м - 26 000 лв. 20. УПИ, с. Кладница, 670 кв.м, равен - х 50 евро/кв.м 21. УПИ, Брезник център, 700 кв.м, стара къща, започнат нов стр - 80 кв.м - 26 000 лв. 22. УПИ, 385 кв.м, с. Ездимирци, общ. Трън - 4 000 лв. 23. с. Люлин 2,5 дка, дворно място - х 10 лв./кв.м 24 Перник, над кв. Ралица, в местност ”ШАВРОЛЕК”, 300 кв.м - 10 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Изток, обз. /печка, перална, хладилник - 250 лв. 2. Гарсониера, София, Зона Б-5, нап. обзаведена - 300 лв. 3. Етаж от къща, над Автогарата, кв. Ралица - 130 лв. 4. Помещение, Ид.ц., партер в офис-сграда - 120 лв.

Купува, Гарсониера, Мошино, до ет. 5 добро състояние, панел

Ул. "Черешово топче" № 2, ет. 2, офис 10 /срещу Пожарната до ЕОДент/ GSM: 088/7938 108; Тел. 076/ 60 19 23; 0894/416 188

ПРОДАВА: 1. Гарсониери, Тева, ет. 2, ет. 6, ТЕЦ, тер., РVС - 19 500 лв.; 21 000 лв. 2. Гарсониера, Мошино, ет. 4, тх., пл., тер. - 26 000 лв. 3. Гарсониера, Изток, тх., тер., ет. 3 - 17 000 лв. 4. Гарсониера, Изток, ТЕЦ, ет. 8 - 18 000 лв. 5. Гарсониера, Изток, ет. 2, преустроена, ет. 6 - 23 000 лв.; 24 000 лв. 6. Двустайни, Ид.ц., ет. 3, тх., ТЕЦ - 38 800 лв.; 42 000 лв. 7. Двустаен, Тева, ТЕЦ, РVС, ет. 8 - 22 000 лв. 8. Двустаен, Мошино, ет. 4, ТЕЦ, тер. - 32 000 лв. 9. Двустайни, Изток, ет. 2; ет. 3, 2 тер., ТЕЦ, преустр. - 35 000 лв.; 29 800 лв. 10. Двустаен, Изток, 70 кв.м, РVС, ТЕЦ - 28 000 лв. 11. Двустаен, Изток, 60 кв.м, тх., ТЕЦ, пл. - 39 000 лв. 12. Тристаен, Ид.ц., тх., пл., ТЕЦ, тер, таван; ет. 2 - 30 000 евро 13. Тристаен, Център, тх., ТЕЦ, РVС, ет. 2, 120 кв.м - 45 000 евро 14. Тристаен, Център, ет. 2, ТЕЦ, тер., подобр. - 36 000 евро 15. Тристаен, Център, непрех., ет. 1, ТЕЦ, тер., тх. - 29 000 евро 16. Тристаен, Мошино, ет. 1, ТЕЦ, тер., отличен, РVС - 40 000 лв. 17. Тристаен, Изток, ет. 3, ЕПК, ТЕЦ, тер. - 35 000 евро 18. Тристаен, Изток, ет. 5, ТЕЦ, тер., непрех. - 40 000 лв. 19. Апартамент, Изток, 83 кв.м, ЕПК, РVС - 44 000 лв. 20. Къща, Драгановец, ЗП: 70 кв.м, 2 ет., дв. 250 кв.м - 50 000 лв. 21. Къща, над Соф. шосе, 50 кв.м, дв. 200 кв.м - 31 000 лв. 22. Къща, кв. Ралица, 2 ет., пл., дв. 560 кв.м - 38 000 евро 23. Къща над Автогарата, РЗП: 120 кв.м. дв. 280 кв.м. - 41 000 лв. 24. Къща, кв. Църква, ЗП: 80 кв.м, сутерен + 2 ет. - 40 000 евро 25. Къща, Клепало, сутерен + 2 ет., таван, РЗП: 200 кв.м, дв. 230 кв.м - 60 000 лв. 26. Парцел, Кладница, 610 кв.м, асф., цел. достъп - 24 000 евро 27. ПИ, Изток, външна магистрала, 2 180 кв.м - по договаряне 28. ПИ, Рударци, 1 500 кв.м. , гл. път - 30 евро/кв.м 29. ПИ, Студена, 680 кв.м; 900 кв.м - по договаряне 30. УПИ, ВГМ, 1 200 кв.м; 800 кв.м - 45 евро/кв.м; 35 евро:кв.м 31. УПИ, Изток, 2 060 кв.м; 1 700 кв.м - 30 евро/кв.м; 35 евро/кв.м 32. УПИ, 600 кв.м; 1 200 кв.м, Мошино, гараж - 30 евро/кв.м ДАВАМ ПОД НАЕМ: 1. Етаж от Къща, Църква, частично обзаведен - 200 лв.

7

РЕГИОНАЛНА БРОКЕРСКА ВЕРИГА СОФИЯ - ПЕРНИК - РАДОМИР - КЮСТЕНДИЛ

1. Кв. Мошино, ул. "Юрий Гагарин" 7

076/67 30 55; 0896/751 787

ГАРСОНИЕРИ: 1. Изток, ет. 5, ТЕЦ, тер. - 25 000 лв. 2. Изток, ТЕЦ, ет. 8, източна - 20 000 лв. 3. Изток, ет. 7, ТЕЦ, РVС - 23 000 лв. 4. Мошино, ет. 3, ТЕЦ, РVС, лукс - 32 000 лв. 5. Мошино, ет. 3, ЕПК, тер., подобр., РVС - 30 000 лв. 6. Мошино, ет. 4, 54 кв. м, тх., пл., ТЕЦ, тер. - 26 000 лв. ДВУСТАЙНИ: 1. Мошино, ет. 7/н/, ТЕЦ, 2 тер. - 31 500 лв. 2. Изток, ет. 2, ЕПК, без ТЕЦ - 25 000 евро 3. Изток, ТЕЦ, тер., комун. място - 31 500 лв. 4. Изток, ТЕЦ, 2 тер., PVC - 28 000 лв. 5. Изток, ет. 7, тх., пл., ТЕЦ, тер. - 42 000 лв. 6. Изток, ет. 2, 59 кв.м, тх., пл., ТЕЦ, тер. - 27 000 лв. ТРИСТАЙНИ: 1. Мошино, ет. 2, тх., пл., ТЕЦ, след основен ремонт - 53 000 лв. 2. Изток, ЕПК, ет. 7, ТЕЦ, тер., 98 кв.м - 60 000 лв. 3. Изток, ет. 3, ТЕЦ, 3 тер. - 40 000 лв. 4. Изток, Албените, ет. 5, ТЕЦ, лукс обзавеждане - 82 000 лв. 5. Изток, ет. 5, ТЕЦ, тер. - 42 000 лв. 6. Изток, ет. 1, ТЕЦ, тер., основен ремонт - 30 000 евро 7. Мошино, ет. 1, ТЕЦ, 2 тер., РVС, след ремонт - 45 000 лв. КЪЩИ И ПАРЦЕЛИ: 1. Къща, Изток, РЗП: 60 кв.м, дв.400 кв.м - 60 000 лв. 2. Къща, Изток, тх., пл., 2 ет., дв. 500 кв.м - 80 000 евро 3. УПИ, Мошино, 830 кв.м, равен, на гл. път, подх. за бизнес - 35 000 лв. 4. УПИ, Изток, 660 кв.м - 25 евро/кв.м 5. Парцел, Мошино, 800 кв.м - 26 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Двустаен, Мошино, ет. 5, нап. обзаведен - 240 лв. 2. Изток, оборудван зъболекарски кабинет, 40 кв.м, може и за офис - 500 лв. 3. Помещение, Изток, 23 кв.м - 150 лв. 4. Помещение, Изток, 30 кв.м, санитарен възел - 170 лв.

Кантора за недвижими имоти

ул.”Търговска” 42, ет.3 /стария съд/ Тел.: 0898/945 694; 0877/067 392

Орел “EООД” Съдействие за жилищни кредити

ПРОДАВА: 1. Гарсониера, ИЦ, ет. 6, тер., тух., пл., среден, ремонтирана - 35 000 лв./коментар/ 2. Голяма Гарсониера, ИЦ, 58 кв.м, тер., нова сграда - 36 000 лв. 3. Гарсониера, Дараци, ет. 8, много добра - 18 000 лв. 4. Гарсониери, Пашов, ет. 3, ет. 7 - 23 000 лв.; 21 000 лв. 5. Гарсониери, Тева, ет. 6; ет. 5; ет. 4, с тер. - 19 000 лв.; 20 000 лв.; 21 000 лв. 6. Гарсониера, Мошино, ет. 4, средна, РVС - 18 000 лв. 7. Гаросниера, Изток, ТЕЦ, РVС - 18 000 лв. 8. Гарсониера, Изток, ет. 2, тер., ет. 1 - 21 000 лв. 9. Двустаен, Център, висок, 1-ви ет., тх., пл. - 38 000 лв. 10. Двустайни, Център, ет. 2; ет. 5, отлични - 42 000 лв.; 38 000 лв. 11. Двустаен, до Пазара, тух. пл., ет. 2, две голями тер. - 41 000 лв. 12. Двустаен, ул. От. Паисий, ет. 4, след осн. рем., РVС, 2 тер. - 45 000 лв. 13. Двустаен, Тв. ливади, ЕПК, 2 тер., РVС, лукс обз. и ремонтиран- 28 000 лв. 14. Двустаен, Проучване, непреходен, ет. 3, с подобр. лукс - 34 000 лв. 15. Двустаен, Тева, ет. 3 - 27 000 лв. 16. Двустаен, Тева, ет. 2, мн. добър - 25 000 лв. 17. Двустайни, Пашов ет. 4, ет. 5, с 3 тер., юг, ЕПК - 26 000 лв.; 29 000 лв. 18. Двустаен, Изток, ет. 5, ет. 7, ет. 4 - 29 000 лв.; 28 000 лв.; 32 000 лв. 19. Двустаен, Изток, ет. 6, след осн. ремонт, с ново обз. - 37 000 лв./с коментар/ 20. Тристаен, Център, ет. 5, тх., пл., 105 кв.м, РVС - 55 000 лв./коментар/ 21. Тристаен, Ид.ц., ет. 3 тх. пл. - 45 000 лв. 22. Тристаен, Мошино, ЕПК, ет. 5, с екстри, ет. 3 - 40 000 лв. 23. Спешно Тристаен, Тева, без ТЕЦ - 27 000 лв. 24. Тристаен, Пашов, ет. 4, 3 тер., ЕПК, юг, спешно - 37 000 лв. 25. Тристаен, Изток, ет. 8, ет. 4, ет. 3 - 35 000 лв.; 38 000 лв.; 45 000 лв. 26. Къща, с. Даскалово, сутерен + етаж, двор - 42 000 лв. 27. Къща, кв. Клепало, гараж + 2 ет., дв. 300 кв.м - 50 000 лв. 28. Стара къща, над Болницата, с дв. 400 кв.м - 30 000 лв. 29. УПИ над Болницата, 500 кв.м - 22 000 лв. 30. УПИ, кв. Даскалово, 550 кв.м, до Детска градина - 22 000 лв. 31. Парцел, Дивотино ИЦ, 500 кв. м - 15 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Пашов, ет. 4, обзаведена - 190 лв. 2. Гарсониера, Тева, обзаведена - 150 лв. 3. Гарсониера, Изток, осн. ремонт, ново обзавеждане, лукс - 200 лв. 4. Гарсониера, Изток, с обз., след основен ремонт - 170 лв. 5. Луксозен двустаен, Ид.ц., нап. обзаведен - 300 лв. /с коментар/ 6. Двустаен, Ид.ц., ет. 3, обзаведен - 200 лв. 7. Двустаен, Тева, обзаведен, ет. 5, раб. асансьор - 180 лв. 8. Двустаен, Пашов, обзаведен, след ремонт - 200 лв. 9. Двустаен, Изток, частично обзаведен - 150 лв. 10. Двустаен, Изток, ет. 2, нап. обзаведен - 200 лв. 11. Спешно Тристаен, Ид.ц., нап. обз., може и за работници - 250 лв. 12. Тристаен, ИЦ, нов блок, обзаведен, тх., пл. - 200 лв. 13. Офиси, до Съда, ет. 1, ет. 2 - 100 лв.; 250 лв.


8

21 октомври 2013 г.

Имоти, реклами

Съперник

ул. “Н. Цанов” 34, /над Êàíòîðà ÈÌÎÒÈ р-т “Елит”/, ет.2, офис: 7 Тел.: 0895/718 709 „ÈÂÀ” ÅÎÎÄ 088/8215 130, 076/60 13 38

НАЦИОНАЛНИЯТ СОТ

ПРОДАВА: 1. Гарсониера, Изток, Утинор, ет. 5, ТЕЦ, тер., южна - 18 000 евпро 2. Гарсониера, Изток, Р. Димитров, ет. 7, нова дограма - 24 000 лв. 3. ДВУСТЕЕН, ИЗТОК, БЛ. ГЕБРЕВН, ЕТ. 6, ЮЖЕН, СЛЕД РЕМОНТ - 27 000лв. 4. Двустаен, Ив. Пашов, ет. 3, ТЕЦ, тер., започнат ремонт - 29 900 лв. 5. Двустаен, Мошино, ЕПК, ТЕЦ, 2 тер., изток-запад, светъл и топъл - 27 000 лв. 6. Двустаен, Изток, Утинор, ет. 6, 2 тер., ТЕЦ, преустроен в мезонет - договаряне 7. Тристаен, Център, ТЕЦ, ет. 1, преустроен в офис с отделен вход - 55 000 лв. 8. Четиристаен, Изток, тухлен, 2 тер., ТЕЦ, 116 кв.м, ЛУКСОЗЕН ремонт- 45 000 евро 9. Магазин, Център, 30 кв.м, добър вид - 30 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Изток, Лом, ет. 5, ТЕЦ - 120 лв. 2. Офис, Център, 35 кв.м, бизнес сгреда, в много добър вид, близо до Съда- 200 лв. КУПУВА ЗА РЕАЛНИ КЛИЕНТИ АПАРТАМЕНТИ ВЪВ ВСИЧКИ РАЙОНИ НА ГР. ПЕРНИК, КЪЩИ В ПЕРНИК И РАЙОНА, ПАРЦЕЛИ ЗА ЖИЛИЩНО СТРОИТЕЛСТВО, ПРОМИШЛЕНИ СГРАДИ И ПАРЦЕЛИ В ПРОМИШЛЕНА ЗОНА НА ГРАДА

ПРОЕКТИРАНЕ, ДОСТАВКА И ИЗГРАЖДАНЕ НА СИГНАЛНО-ОХРАНИТЕЛНИ, ПОЖАРОИЗВЕСТИТЕЛНИ И ТЕЛЕВИЗИОННИ СИСТЕМИ. КОНТРОЛ НА ДОСТЪПА. ОХРАНА СЪС СОТ И ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА Тел.: 076/60 48 40; 0888/29 29 62 Новооткрит автокозметичен комплекс и денонощно охраняем паркинг до стария Икономически техникум набира персонал тел.0893/37 20 73;

то

то

яс яс а а М з м М з а ма ла ла к к ре ре Сервиз за гуми v Продажба и смяна v Вулканизация v Изправяне на джанти тел. 0888/85 50 94; 0888/33 08 96

МАЛКИ

Представителство за Перник и Oбластта ул.”Отец Паисий”№35 GSM 0888/21 85 08 бул. Юрий Гагарин 100А (до винпром) 076/60 85 85

приема вторник и четвъртък от 17 00 до 19 00 ч

прегледи, консултации, цитонамазка, ехография Кв. Изток, ул. “Минск” 13 Б, ап. 8 GSM: 088/8700 258, тел. 7 49 05

тел.0878/32 14 34

Aвтокомплекс “Запад” ул.”От.Паисий” (до бившия икономически техникум) v автомивка външно и вътрешно v пране на килими v денонощно охраняем паркинг тел.0893/37 20 40

ОБЯВИ

Продажби: Двустаен, кв. Тв. ливади, ет. 4, ЕПК, преустр. в Тристаен, Продавам двустаен апартамент, 87 усвоена тер. с алум. дограма, теракот, кв.м, гр. Радомир, лукс, без посредник, с обзавеждане, 40 000 лева 40 000 лв. с коментар - тел. 0893/ 708 /без посредник/ - тел. 0887/ 884 095; 809; 0885/330 397 0888/503 237 наем Продавам къща, 80 кв.м, дв. 2 дка, с овощна градина в с. Драгомирово, Давам под наем, помещения Пернишки окръг, 25 000 лв. - тел. 0887/ за офиси в гр. Перник, кв. 511 608 Х. Смирненски тел. 0888/ имоти

Продавам къща в с. Студена, РЗП: 140 13 78 85 кв.м, двор: 1 000 кв.м, цена по договар- Давам под наем, обзаведени стаи яне – тел. 0879/88 20 55 всяка със собствен санитарен възел УПИ, Димова махала, 1 100 кв.м, раз- 0888/952 264 решително за строеж, с Н=15 м и РЗП: 2 200 кв., продажба или обезщетение Давам под наем, охраняемо складово помещение с рампа 150 кв.м, по пътя за – тел. 0899/19 42 00; 0899/19 42 02

- тел. 0878/288 714

то с я М за ма ла к ре

акушер-гинеколог

- Окачени тавани - Преградни стени - Прахово боядисване, на латекс

безплатно посещение и консултация

12345678901234567890 12345678901234567890 12345678901234567890 ПРОДАВА: 12345678901234567890 12345678901234567890 2-ст., Център, 12345678901234567890 12345678901234567890 12345678901234567890 60 кв.м, ет.1, тх. 12345678901234567890 подходящ за офис, 12345678901234567890 12345678901234567890 дет. забавачка и др. 12345678901234567890 12345678901234567890 12345678901234567890 - 28 600 евро 12345678901234567890 12345678901234567890 12345678901234567890 Тел. 0896/760 900; 12345678901234567890 12345678901234567890 0898/221 126 12345678901234567890

Д-р Джунков

ГИПСОКАРТОН

РЕМОНТ И ПОДРЪЖКА НА РVС И AL ДОГРАМА

СЕРВИЗ И ОБСЛУЖВАНЕ НА АКУМУЛАТОРНИ БАТЕРИИ С 24 МЕСЕЦА ГАРАНЦИЯ

SOS Детски селища България Нашата банкова сметка: Райфайзенбанк (България) ЕАД: BG76RZBB91551060353913

кв. Калкас, след САМИ-М - тел. 60 37 20; 60 39 20; 0888/925 348 Давам под наем, партерно помещение, 90 кв.м, ул. Ю. Гагарин 6, ул. Св. св. Кирил и Методий 61, 120 кв.м - тел. 60 35 74 Давам

под

наем

гарсониера,

ИЦ,

без

посредник - тел. 0898/228379

работа Вестник „Съперник” търси РЕКЛАМЕН АГЕНТ с опит – тел.0887/88 40 95; 0888/50 32 37

разни Продавам

пиролизно котле за отопление,

60KW – тел. 0887/88 40 95


Може да видите вашите рекламни карета и на електроното издание на вестника - www.sapernik.info

Съперник

Имоти, обяви

21 октомври 2013 г.

èìîòè - òîï-ÎÔÅÐÒÈ 0887/884 095; 0888/503 237

1. Двустаен, Тв. ливади, преустроен в тристаен 40 000 лв. /без посредник/

0888/874 595 Дава под наем

1. Помещение, ул. Бл. Гебрев, бл. 26, 16 кв.м, оживено място, подходящо за магазин, фр. салон, промишлени стоки

ÀËÄÈÍÀ ÊÀÍÒÎÐÀ ÏÅÐÍÈÊ тел. 076/ 60 03 01

тел. 076/ 60 28 94

Собственик продава:

Парцел 665 кв.м, кв. “Радина чешма”, панорама, слънчев, ток, вода, на улица, 19 500 лв. тел. 0888/700 258; 0888/932 391

ÊÀËÈ-ÊÎÍÑÓËÒ тел. 076/ 60 51 27

1.Къща, център, 70 кв.м, дв. 1. Къща, над Автогарата, дв. 1. Парцел, Дивотино, 1 300 кв.м, с 212 кв.м, гараж - 23 000 лв. гараж, и стая за живеене - по договаряне 260 кв.м, гараж - 28 800 лв. 2. Двустаен, Изток, ет. 6, ТЕЦ, 2 2. Двустаен, Център, преустроен, 72 2. Гарсониера, Ю. Гагарин, ет. 2, кв.м - 57 000 лв. тер., среден - 25 000 лв. ТЕЦ, тер, юг - 21 500 лв.

ïåðíèøêè èìîòè тел. 076/ 60 04 15

1. Купува Двустаен в Центъра - до 45 000 лв. 2. Купува Тристаен в Центъра - до 55 000 лв.

ÅËÈÎÍ тел. 076/ 60 19 23

ÀÐÒ-ÊÎ

ÑÈÌÅÎÍ Ä

1.Само за два апартамента по избор в

1. Тристаен, ул. Струма, ет. 4, тх., пл., ТЕЦ, 3 тер. - 29 000 евро

тел. 0898/ 471 253

нова сграда жк Изток - Тристаен, 96 кв.м 30 500 евро; Двустаен, 73 кв.м - 23 300 евро Апартаменти на лизинг до 15 год. ново строителство, с акт 16

тел. 076/ 60 00 01

1. Тристаен, ул. Вардар, 95 кв. м, ет. 3, тх., ТЕЦ, отличен - 50 000 евро 2. Двустаен, Димова махала, ет. 5, ЕПК, ТЕЦ - 29 000 лв.

ÆÎÊÈ

ÑÏÅÊÒÚÐ

1. Двустаен, Изток, ТЕЦ, тер., РVС, подобрения - 21 500 лв. 2. Двустаен, Тева, ет. 2, 2 тер., ТЕЦ тип звезда - 24 500 лв.

1. Гарсониери, Пашов, ет. 7/8 19 000 лв.; 26 000 лв. 2. Гарсониера, Изток, РVС 18 000 лв.

ÃÀÁÈ-Ì тел. 076/ 60 13 15

тел. 076/ 67 09 00

ПРОДАВА: 1. Двустаен, Мошино, ет. 2, преустр. - 32 000 лв. 2. Двустаен, Албените, ет. 8, преустроен 34 000 лв.

ÅÄÀ

тел. 0898/ 255 800

тел. 0888/689 535

Ателиета 33 кв.м, ново строителство Рударци, затворен комплекс с басейн - 40 000 лв. 1.

ÁÎÂÈÍÀ

тел. 0898/ 945 694

1. Къща, Дивотино, 2 ет., тх., пл., дв. 600 кв.м - 30 000 евро 2. Кафе-клуб, ИЦ, 76 кв.м, СОТ, ТЕЦ, клим. въздохопр. - 45 000 евро

1.Спешно Двустаен, Пашов, ет. 4, до Пощата - 26 000 лв. 2. Къща, Център, 2 ет. - 54 000 лв.

тел. 076/ 60 03 54

ÊÀÍÒÎÐÀ ÈÂÀ тел. 076/ 60 13 38

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ Уважаеми клиенти, Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. Подмяната на електромерите ще се извърши както следва: Пернишка област На 21.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Дрен На 21.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Светля На 21.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Долни романци На 21.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. Перник - кв. Изток - ул. Благой Гебрев, бл. 18, вх. А. и Б, бл. 19, вх. А и Б На 22.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Дрен На 22.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Светля На 22.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Долни романци На 22.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. Перник - кв. Изток - ул. Благой Гебрев, бл. 20, вх. А. и Б, бл. 21, вх. А и Б На 23.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Дрен На 23.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Светля На 23.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Горни романци На 23.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. Перник - кв. Изток - ул. Благой Гебрев, бл. 22, вх. А. и Б, бл. 26, вх. А и Б На 24.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Дрен На 24.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Светля На 24.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Горни романци На 24.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. Перник - кв. Изток - ул. Благой Гебрев, бл. 27, вх. А. и Б, ул. Волгоград, бл. 1, вх. А, Б и В На 25.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. Перник - кв. Изток - ул. Волгоград, бл. 2, вх. А и Б За повече информация, позвънете на денонощната телефонна линия 0700 10 010, на цената на един градски разговор, от всяка точка на България или на сайт: www.cez-rp.bg.

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ

ïÐÅÑÒÈÆ ÈÍÒÅËÅêò

1. Гарсониери, Тева, ет. 2, ет. 6, ТЕЦ, тер., РVС - 21 800 лв.; 22 800 лв. 2. Тристаен, Мошино, ет. 1, ТЕЦ, тер., отличен - 43 000 лв.

тел. 076/ 60 13 42

тел. 076/ 60 26 26

9

ÎÐÅË

ÀÃÅÍÖÈß ÀÐÃÎ тел. 0877/ 698 384

1. Купува, Двустаен, в 1. Къща, Протожерица, Центъра - до 45 000 лв. РЗП: 130 кв.м, гараж, дв. 2. Търси под наем, 350 кв.м - 40 000 лв. Двустаен в Центъра 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234 1. Двустаен, Център, ет. 8, обзаведен, без ТЕЦ - 50 000 лв. 2. Тристаен, Радомир, ет. 8, по БДС, метална врата - 17 000 лв.

Място за вашата реклама

Уважаеми клиенти, ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва: Пернишка област За периода 21-23.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Черна гора На 21.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Гърло На 21.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Врабча На 21.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Лева река На 21.10.2013 г. /09.30-16.00 ч/ - с. Горна Диканя централна част, махала Гълъбова, Шипочка, Чупетловска, Йоргова, Парталина На 21.10.2013 г. /09.30-16.00 ч/ - с. Житуша На 22.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Долна Секирна На 22.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Глоговица На 22.10.2013 г. /09.30-16.00 ч/ - с. Горна Диканя централна част, махала Гълъбова, Шипочка, Чупетловска, Йоргова, Парталина На 22.10.2013 г. /09.30-16.00 ч/ - с. Житуша На 23.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Селищен дол На 23.10.2013 г. /09.30-16.00 ч/ - с. Горна Диканя централна част, махала Гълъбова, Шипочка, Чупетловска, Йоргова, Парталина На 23.10.2013 г. /09.30-16.00 ч/ - с. Житуша На 24.10.2013 г. /09.00-12.00 ч/ - с. Брезнишки извор На 24.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Станьовци На 24.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Горочевци На 24.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. Перник - кв. Могиличе, ул. Ален Мак, ул. Бунтовник, ул. Стоян Заимов, ул. Васил Априлов, ул. Капитан Векилски, ул. Ивайло, ул. Клисура, ул. Лилия, ул. Оборище, ул. Палма , ул. Панайот Волов , ул. Панайот Хитов , ул. Св. Петка , ул. Синчец , ул. Соф. Шосе и ул. Тодор Каблешков На 24.10.2013 г. /09.30-16.00 ч/ - с. Горна Диканя централна част, махала Гълъбова, Шипочка, Чупетловска, Йоргова, Парталина На 24.10.2013 г. /09.30-16.00 ч/ - с. Житуша На 24.10.2013 г. /13.00-16.30 ч/ - с. Горни Романци На 25.10.2013 г. /09.00-15.00 ч/ - с. Неделково На 25.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Боснек На 25.10.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Велковци - махала Пали лула На 25.10.2013 г. /09.30-16.00 ч/ - с. Горна Диканя централна част, махала Гълъбова, Шипочка, Чупетловска, Йоргова, Парталина На 25.10.2013 г. /09.30-16.00 ч/ - с. Житуша Ръководството на дружеството поднася извинения на своите клиенти за създадените неудобства от планираните прекъсвания на електрозахранването. За повече информация, позвънете на денонощната телефонна линия 0700 10 010, на цената на един градски разговор, от всяка точка на България или на сайт: www.cez-rp.bg.


Може да видите, вашите рекламни карета и на електроното издание, на вестника www.sapernik.info

10

21 октомври 2013 г.

Минути за отдих

ОБЯВИ

ОБЛАСТЕН ИНФРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ГР. ПЕРНИК Перник 2300, ул „Кракра” № 15, тел. 076/600 777, e-mail: oic_pernik@abv.bg

ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА В РАДОМИР, ОРГАНИЗИРАНА ОТ ОБЛАСТНИЯ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР На 22.10.2013 г. (вторник), от 10:00 часа в заседателната зала на Община Радомир, Областен информационен център – Перник организира информационна среща, на тема: „Споделяне на добри практики. Актуална информация за подготовката на новия програмен период”. Поканени да вземат участие са представители на бизнеса, неправителствени организации, учебни заведения, институции и граждани. Срещата е отворена за медиите. За допълнителна информация: Ваня Давидова Експерт „Комуникация, информация и логистика” тел./факс: 076/ 600 777 и 0875/ 13 22 77 e-mail: oic.pernik@eufunds.bg www.eufunds.bg Проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център – Перник”, Договор №BG161РО002-3.3.02-00026-С0001., финансиран от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ОБЩИНА Б Р Е З Н И К - ОБЛАСТ ПЕРНИК О Б Я В А Община Брезник на основание решение № 442/03.10.2013 год. на Общински съвет гр. Брезник: Открива процедура за провеждане на конкурс: 1. Предмет на конкурса: възлагане на управление на „БРЕЗНИК – ФАРМ” ЕООД; 2. Минимални специфични изисквания към кандидатите: а) минимални - степен на завършено образование – магистър; - фармацевтично образование; - трудов стаж – 5 години. б) специфични -познания по дейността на дружеството; - познаване на нормативните документи, свързани с дейността на дружеството; - познаване по Търговския закон; - компютърни умения; - способност за работа в екип. 3. Необходими документи, място и срок, в който да бъдат подадени: а) заявление; б) автобиография; в) нотариално заверено копие от диплома за завършено фармацевтично или икономическо образование; д) свидетелство за съдимост; е) декларация, че кандидатът не е лишен от правото да упражнява търговска дейност; ж) копие от документ за допълнителна квалификация и правоспособност. Документите се подават в деловодството на Община Брезник в срок до 10 дни след публикуване на обявата. КМЕТ:В. Узунов

БНТ1 05:10Вяра и общество с Горан Благоев / 06:30Денят започва 09:00По света и у нас 09:10Денят започва с Култура 10:00По света и у нас 10:10Денят отблизо с Мария 11:30Бързо, лесно, вкусно 12:00По света и у нас 12:30Малки истории 13:00Апартаментът с Марта Вачкова 14:00Сен Тропе тв филм /369 епизод/ 15:10Бурен свят тв филм /15 епизод/ 15:50Частен случай 16:00По света и у нас 16:10Новини на турски език 16:20Ретро следобед: "Море и мелодии" 17:05Дързост и красота /3252 епизод/ 17:30Още от деня 18:00По света и у нас 18:30Още от деня 18:50Зелена светлина 19:00Фамилията Щраус тв филм 19:45Лека, нощ деца!: Малкото мече 20:00По света и у нас 20:45Спортни новини 21:00История.bg 22:00В кадър 22:30По света и у нас 22:55Зелена светлина 23:00Падащи небеса тв филм /4 епизод/ 23:45Ретро следобед 00:30Апартаментът с Марта Вачкова /п/ 01:15Фамилията Щраус тв филм 01:55По света и у нас /п от 20:00/ 02:40История.bg 03:40В кадър: Норвегия 04:15Днес и утре /п/ 04:35Падащи небеса тв филм /4 епизод

НОВА ТВ 06:00"Господари на ефира" 06:30"Здравей, България" 09:30"На кафе" - предаване на НТВ 11:30"Бон Апети" - предаване на НТВ 12:00"Любов и наказание" - сериен филм 13:00Новините на Нова 13:30"1001 нощ" - сериен филм 15:00"Готова на всичко" - сериен филм 16:00Новините на Нова 16:10"Часът на Милен Цветков" 17:00"Марс и Венера" 18:00"Сделка или не" 19:00Новините на Нова 20:00ВИП БРАДЪР 2013 - реалити шоу 23:00"Господари на ефира" 23:30Новините на Нова 23:45ВИП БРАДЪР 2013 - реалити шоу 00:15"Федерални свидетели" - сериен филм, 5 сезон 01:15"Сделка или не" - телевизионна игра /п/ 02:15"На кафе" - предаване на НТВ /п/ 04:00"Готова на всичко" - сериен филм / п/

Съперник бТВ 05:30"Духът на здравето" /п./ 06:30"Тази сутрин" 09:30"Преди обед" 11:30"Кухнята на Звездев" 12:00bTV Новините - обедна емисия 12:30"Шоуто на Слави" /п./ 13:30"Ангели пазители" - сериал, еп.11 15:00"Цветовете на любовта" - сериал, 16:00"Пепел от рози" - сериал, еп. 34 17:00bTV Новините 17:30"Лице в лице" 19:00bTV Новините - централна емисия 20:00"Африка: Звездите сигурно са полудели" - риалити шоу 22:00bTV Новините - късна емисия 22:30"Шоуто на Слави" - вечерно токшоу 23:30"Голата истина" 00:00"Монк" - сериал, с. 8, еп. 13 01:00"Трета смяна" - сериал, еп. 22 02:00"Преди обед" /п./ 03:40bTV Новините /п./ 04:10"Модерно" /п./

“Мини - Перник” ЕАД (л), гр. Перник набира оферти за предоставяне на финансови услуги “Мини - Перник” ЕАД (л), гр. Перник, обявява конкурс за избор на изпълнител за предоставяне на финансови услуги при спазване изисквания на “Правила за избор на изпълнител за предоставяне на финансови услуги от кредитни или финансови институции”, представляващи Приложение № 3 към чл.13б от Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала (обн.,ДВ, бр. 51 от 2003г. изм. и доп. … и ДВ, бр. 49 от 2013г.). 1. Предмет на конкурса е избор на изпълнител за предоставяне на финансови услуги, включени в групата “Платежни и свързани услуги” от кредитни или финансови институции. 2. Комплексна оценка (КО) за определяне на “Икономически най-изгодна оферта” на кандидатите се определя по формулата: КО = П1 * 0.40 + П2 * 0.60, където 2.1. Неколичествени показатели – (П1) с тежест 0.40, включващи три подпоказатели: П1-1 – рейтинг на кандидатите, присъден от Агенция за кредитен рейтинг с тежест 40 точки. П1-2 – надежност на платформата за интернет банкиране с тежест 40 точки. П1-3 – срок за обслужване на плащанията с тежест 20 точки. Офертата с най- добри данни получава максималния брой точки по съответния подпоказател, а класираната на следващо място оферта получава две точки по- малко от предшествуващата я оферта. 2.2.Количествени показатели – (П2), с тежест 0.60, включващи три подпоказатели: П2-1 - лихвени условия за наличните по сметката съми с тежест 50 точки. П2-2 – такси и комисионни при извършване на различните видове плащания по сметки на други финансови институции с тежест 30 точки. П2-3 - такси и комисионни при извършване на различните видове плащания по сметки на офериращата финансова институция с тежест 20 точки. Офертата с най - добри показатели получава максималния брой точки по съответния подпоказател, а класираната на следващо място оферта получава две точки по- малко от предшествуващата я оферта. 3. Краен срок за подаване на оферти е 10 работни дни, считано от датата на публикуване на настоящата покана. Оферти за участие в конкурса се подават всеки ден от 9.00 до 17.00 часа в офиса на възложителя на адрес - гр.Перник,ул.“Найчо Цанов“ № 42.Всяка оферта се подава в запечатан непрозрачен плик. Лицето, подаващо офертата, трябва да представи документ или пълномощно за представителна власт. 4. Всяка оферта задължително съдържа: 4.1.Данни за финансовата институция; 4.2.Документи, удостоверяващи рейтинга на институцията – копия,заверени от кандидата; 4.3.Писмена обосновка на надеждността на платформата за интернет банкиране; 4.4.Срок за обслужване на плащанията; 4.5.Размер на таксите и лихвения процент; При липса на данни в офертата за даден подпоказател при класирането съответната оферта получава нула точки по съответния подпоказател. При получаване на поне пет оферти, същите се отварят и разглеждат от комисия в деня след изтичане на крайния срок за подаване на оферти. Съставя се протокол за класиране на офертите, който протокол се обявява на участниците в конкурса. Ако постъпилите оферти са по – малко от пет, същите не се отварят и не се разглеждат. В този случай се публикува нова обява при същите условия за участие със срок за подаване на оферти пет работни дни от датата на обявяването. На следващия ден след изтичане срока от повторната обява всички оферти се отварят и разглеждат от комисия, независимо от техния брой. Съставя се протокол за класиране на офертите, който се обявява на участниците в конкурса. За контакти: тел.:076 6043 49 – Верка Канова Крайна дата за подаване на документи: 05.11.2013г. Краен срок за получаване на документи: 05.11.2013г.


Спорт

Съперник

21 октомври 2013 г.

„Ñëàâèÿ“ ñïå÷åëè „Áîðèñ Ãþäåðîâ“ Миньорци с обрат срещу УНСС, станаха трети

13-ия пореден турнир в памет на великия пернишки волейболист „Борис Гюдеров“ се изигра в рамките на почти десет часа в залата, носеща името на легендарния пернишки волейболист. Четирите отбора показаха качествен волейбол, радващ зрителите в залата, чиято численост твърде рязко варираше с оглед на това дали на терена е „Миньор“ или не. Когато играеха перничани в залата имаше 300-400 зрители, на края броят им падна до двайсетина по време на награждаването. Турнирът беше открит от легендата Тодор Симов и закрит от заместниккмета на Перник Владимир Босев. Първата среща беше „Славия“-Миньор“ 3:0(25:23, 19:25, 25:27). Мачът беше доста равностоен, а изненазата за зрителите беше появата на националния разпределител Георги Братоев в отбора на „Славия“. След като не е успял да се разбере с „Габрово“ той поддържа формата си със столичния тим. Перничани играха равностойно в два от трите гейма, но в решителните точки правеха доста глупави грешки и това даде победата на „белите“. В първия гейм при резултат 23:24 беше изпратен сервис в мрежата и това предопредели изхода на тази част. Втората тръгна убедително в полза на белите още в нача-

лото, когато те поведоха с 5:0. Миньорци изравниха при 11:11, поддържаха интригата в гейма до 16:17, когато гостите дръхнаха с три точки до 22:19 и от там нататък за тях не беше особено трудно да завършат като победители с 25:19. Третата част беше най-оспорвана, перничани също имаха своите шансове, стигнаха и до геймбол, но така и не успяха да го реализират. В крайна сметка поголямото самочуствие на столичните волейболисти си каза думата и те надделяха с 27:25, с което взеха и мача. Втората среща противопостави „Пирин“ – УНСС 3:1 ( 23:25, 25:19, 25:13, 25:21) Отборът от Висшата лига УНСС спечели първия гейм и се видя, че когато играят напълно концентрирани волейболистите от втора дивизия могат да се противопоставят на част от тимовете от Суперлигата, поне в отделните геймове. В доста младия отбор на „Пирин“ личеше името на разпределителя Чоно Пенчев, който е един от двамата братя на национала Николай Пенчев. В първата част на тима от Разлог като че ли не му се вярваше,че може да загуби, но това стана благодарение на добрата игра на столичани, които успяха да стигнат до 25:23 в тяхна полза. Във втория

гейм тимът на „Пирин“ видимо се стегна и даде да се разбере кой е фаворитът в тази среща, печелейки убедително с 25:19. В третия гейм на терена имаше само един отбор – този на „Пирин“. Блокадата на разложани действаше безотказно и отчая нападателите на УНСС. В отбора на столичани се появиха и двамата пернишки волейболисти, които в момента се състезават там – диагоналът Александър Петров и разпределителят Стилиян Иванов. Тяхната игра поне в тази среща и в тази част не успя да промени с нищо съотношението на силите и геймът приключи още по-убедително в полза на отбора на „Пирин“ – 25:13. В четвъртия гейм нещата изгреждаха малко по-равностойно, поне до 15 на 15, но след това всичко си дойде на мястото и геймът приключи при 25:21. Така се стигна до мачовете, които трябваше да определят крайното класиране. Мачът за третото място противопостави „Миньор“ на УНСС 3:2 ( 20:25, 17:25, 30:28, 25:18, 15:8). Това беше определено най-интересната среща в турнира. Гостите започнаха с поголямо самочувствие и с повече майсторство успяваха да организират атаките си, които им носеха точки. В играта на дома-

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ Главен редактор: Любомира ПЕЛОВА Зам. главен редактор: Зоя ИВАНОВА Коментари и анализи: Валентин ВАРАДИНОВ

ИЗДАТЕЛ: "ПЕТРО-МАКС" ЕООД ДИРЕКТОР: инж. ИВАН ПЕТРОВ Дежурен редактор: Виктория СТАНКОВА ISSN 1312-7012

кините имаше прекалено много брак, изразяващ се в твърде много сгрешени сервиси, разпиляно посрещане, което не даваше възможност за организиране на смислени атаки и т.н. Така през първите две части не се виждаше как ще бъдат преодолени атаките на Валери Секулов и добрият блок на гостите. Третата част започна по обичайния начин със 7:2 за УНСС. Нещата отиваха към кротко 0:3 и най-безличното представяне на „Миньор“ в историята на турнира. Тогава обаче се показа миньорския дух, помощта на който обратът беше осъществен. Резултатът беше изравнен при 7:7 и се почна една игра точка за точка, та до самия край на частта при 24:24. Тук перничани успяха да сбъркат четири пъти, като пратиха два сервиса в мрежата, за капак и една атака беше спряна пък от мрежата, последва и дежурният сервис в аут. Въпреки това обаче с много борба геймът беше буквално изтръгнат от гостите, които високомерно бяха извадили основния си разпределител Георги Мишков и диагонала Валери Секулов. Така часта приключи при 30:28 за „Миньор“. След това се реализира неписаното правило във волейбола, че, коогато един отбор води с 2:0 и не спечели с 3:0, той губи с 2:3. До победата на „Миньор“ обаче се стигна не без драми и след сериозни усилия на пернишките волейболисти. Те бяха безапелационни в следващите две части. Още от началото на третата поведоха с 8:3 и задържаха преднината си до двайсет и петата точка, за да финишират с 25:18 в тяхна полза. В тайбрека равенството беше едва до 3:3, след което домакините дръпнаха със 7:4, после с 9:4 и гостите като че ли вече не вярваха,че могат на свой ред да обърнат срещата. Та-

РЕПОРТЕРСКИ ЕКИП

ка се стигна до 15:8 за „Миньор“ и напълно заслужено трето място в турнира. За първото място и купата „Борис Гюдеров“ един срещу друг се изправиха Славия“ – „Пирин“ 2:1 (25:21, 21:25, 25:18, 25:21) Стана хубав двубой ,в който имаше красиви разигравания, мълниеносни бързи атаки и малкото останали по трибуните зрители успяха да видят много от красотата на волейбола. Белите си имаха чудесен разпределител в лицето на Георги Братоев и това като че ли даде

разликата между два- вореха в белия отбор та отбора. Чоно Пен- след мача е, че едва ли чев от другата стра- този тим ще се зана на мрежата също държи дълго в този се стараеше много, наистина добър съспоказа и не малко май- тав, тъй като не малсторство, но напада- ко волейболсти ще си телите около него не търсят отбори в бяха на необходимото чужбина и в случай, че за противопоставяне се намерят, просто на столичния тим ни- ще тръгнат там, къво. Отборът от Раз- дето са сериозните лог обаче е много пари, за разлика от млад, и въпреки че е бедната ни волейболнапуснат от ред клас- на действителност. ни волейболисти в Така финалът на 13-ия последните няколко волейболен турнир години се видя, че има „Борис Гюдеров“ беше много бъдеще и разви- повече от логичен, а тие в близките годи- класирането се получи ни. Това, което си го- така: 1.СЛАВИЯ 2.ПИРИН (Разлог) 3.МИНЬОР 4.УНСС ИНДИВИДУАЛНИ НАГРАДИ: Най-добър разпределител: ГЕОРГИ БРАТОЕВ (Славия) Най-добър нападател: ИЛИЯН БОЖКОВ (Пирин) Най-добро либеро: ИВО КОЦАКОВ (УНСС) Най-полезен състезател(MVP): МАРТИН СИМЕОНОВ (Миньор)

ЕПУ стартира със загуба След петнайсетгодишно отсъствие тази вечер в Перник отново гледаха женски волейбол. Дебютът на  отбора на ЕПУ в Националната волейболна лига събра доста зрители в зала „Борис Гюдеров“. Безспорно най-колоритен беше бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов,който се появи със знаме на университета и не спря да подкрепя волейболистките. За съжаление на домакините, срещу тях се изправи един от фаворитите в първенството. Отборът на „Марица“, завършил на четвърто място

в миналогодишния шампионат, определено превъзхождаше домакините ръстово и с игрови умения. В първия гейм волейболистките на ЕПУ не успяха да се отърсят от напрежението, посрещането не вървеше и от там трудно се организираха атаки. Така бързо се стигна до 25:9  за „Марица“.През втората част гостите отново поведоха набързо с 11:5. Тук волейболистките от Перник показаха, че поне в отделни моменти могат да бъдат равностойни на провдивчанки и намалиха на 10:13. С три поредни точки обаче маричанки въз-

ОТДЕЛ РЕКЛАМА инж. Ани Петрова Х-л “Струма”, ет. 2, ст. 208, телефон/факс: 60 31 29

ПРЕДПЕЧАТНА ПОДГОТОВКА

1. Редакция в-к “Съперник” ул.”Св.Св.Кирил и Методий” бл.2 А тел.60 13 72 2. Кафе-клуб “Антония” нон-стоп кв.Изток ул.”Карл Маркс” 2 А тел. 67 30 83 3. Агенция “СИМЕОН -Д” ул.”Търговска” 42, ет.2, 60 26 26

СЧЕТОВОДСТВО Радка Лазова

становиха предимството си, а до края на гейма леко го увеличиха и завършиха частта с 25:16. В третия гейм интрига почти липсваше, вече беше ясно, че „Марица“ ще спечели, треньоркита Десислава Банкова пусна и част от резервите,за да опитат и те вкуса на мачовете в Националната лига.В крайна сметка геймът приключи при 25:11 за гостите, но след завършване  на срещата публиката аплодира и двата отбора с надеждата,че в следващите мачове ще види и победи от страна на волейболистките на ЕПУ.

Страницата подготви Яне Анестиев

Силвия Григорова, Яне Анестиев, Виктория Станкова

Иванка Василева, Станислава Лазарова, Цветелина Чавдарова,

11

РЕКЛАМНИ БЮРА:

Адрес на редакцията: гр. Перник "Св. св. Кирил и Методий" бл. 2 А, ап. 2; тел. 60-13-72 Всеки автор носи отговорност за материала си Печат: Печатница “Аргус” Разпространение: Лъчезар Лазаров


21 октомври 2013 г.

Óñìèõíàò è ñëúí÷åâ ïðàçíóâà Ïåðíèê Сред земляците си отново бе президентът Георги Първанов

От страница 1 телят на Общинския делегации от побраНа официалната трибуна заедно с тях местата си заеха кметът на града Росица Янакиева, председа-

съвет Владислав Караилиев, областния управител Михаил Михайлов, почетни граждани на Перник, кметове от региона,

Росица Янакиева: Нужно ни е единение! През далечната 1903 година Св.Иван Рилски е обявен за покровител на миньорския труд. За пръв път на 19-ти октомври същата година пернишките миньори честват този празник. От тогава до днес по традиция 19-ти октомври се отбелязва като Ден на града. По-късно, през 1929 година, Перник е обявен за градска община. Днес, когато живеем в едно сложно време, считам, че празникът е обособено важен, защото в ден като днешния, си даваме сметка колко важно е единението. Онова единение, което помогна на нас, перничани, през тежката година и половина да преодоляваме последиците от едно тежко природно бедствие. Не зная дали беше бедствие или предупреждение, но зная със сигурност, че някой ни закриляше в този миг. Вероятно това е бил самият Иван Рилски Чудотворец, патронът на града, покровителят на миньорите, на лекарите и аз им честитя празника. В днешно време е важно да бъдем единени и по друга причина – защото имаме трудната задача да оцеляваме в тежки времена. Имаме трудната задача да се променяме, заедно да променяме нашия град. Считам, че това, което тази година заедно успяхме да постигнем не е малко. На децата на Перник дарихме три нови детски градини, два нови филиала, почти всичките ни училища са ремонтирани. Те са с една нова визия, в която децата и учителите работят заедно, за да изграждат новото поколение перничани, тези в чиито ръце ще предадем града и общината. Искам да кажа и още нещо много важно. Чувате, че зад гърба ми има хора ,които се опитват да помрачат този ден. Голямата тема е крепостта „Кракра”. Ако съм имала частица съмнение за това дали сме постъпили правилно или не, вчера, когато бяхме заедно със стоте най-известни перничани на хълма „Кракра”, се почувствах горда от всичко онова, което сме направили. Крепостта, повярвайте, изглежда великолепно и през деня, но особено вечерно време, със светлинните ефекти. И това го постигнахме, без да нарушим и камъче от онова, което историята е оставила за нас, за перничани и за утрешното поколение – тези, които ще продължат да я съхраняват, които ще водят децата си там, за да им показват мястото, на което са стъпвали войводи, войните на Перник, там, където Кракра с меч в ръка е бранил пернишката твърдина. Скъпи перничани, бъдете живи и здрави, нека заедно вървим по пътя, по който ще съграждаме, а няма да разрушаваме! Нека и в бъдеще Свети Иван Рилски закриля Перник и всеки един от вас!

тимените градове Електростал - Русия, Кавадарци – Републикая Македония, Люблин –Полша, община Пантелей на сръбския град Ниш, Рожае – Черна гора, област Нуоро Сардиния Италия. С много овации посрещнаха празнуващите и президнета / 2002 – 2012 г./ Георги Първанов, който всяка година е сред земляците си за Деня на града. С много цветя обсипаха паметника на светеца представителите на общинската и държавната власт, народните представители, възпитаниците на учебните заведе-

ния, чиито патрон е той, гости на празника, сред които бе и авторът на красшвия паметник Минчо Петров, който положи своите цветя заедно с народния представител Ирена Соколова. В празничното си слово кметът на общината Янакиева призова за единение, в името на бъдещето на града. „”Единение, което ще ни помогне да оцеляваме и променяме Перник, единение, което ни помогна преди година при преодоляването на последствията от земетресението. Горда съм с това, което направихме на хълма “Кракра”, заяви още пернишкият градоначалник. Според Янакиева крепостта е великолепна, особено красива е нощем, когато е осветена в разноцветни светлини. Поздравление към перничани поднесоха и областният управител Михаил Михайлов, председателят на ОбС Владислав Караилиев, военният министър Ангел Найденов. Перничани получиха поздравителни адре-

си изпратиха президентът Росен Плевнелиев и председателят на Народното събрание Михаил Миков. Празникът на Перник е съпътстван с множество изложби, спектакли и други прояви. Изключителен интерес предизвика организираната с открит автобус ексурзия “Перник- един различен поглед”, представяща индустриалните и исторически ценности на града. По традиция на Деня на града бяха връчени и годишните награди за принос в сферата на културата, просветата, здравеопазването, спорта, социалното дело. Кметът Росица Янакиева и председателят на Общинския съвет Владислав Караилиев връчиха символите на града на най-новия почетен гражданин на Перник световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов, а роденият в Перник двукратен олимпийски шампион Боян Радев му пожела след три години да донесе и олимпийска титла за страната ни.

АНГЕЛ НАЙДЕНОВ: ПЕРНИК Е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО И ОТГОВОРНОСТ Днес е празник, но и ден за равносметка. Нека не я правим обаче само веднъж в годината, нека я помним през всички дни. Днес е ден и да помечтаем, но нека да знаем къде се срещат желанието и действителността. Днес е празник на Перник, но не толкова като географско понятие, днес е празник на хората, на всеки един, свързан с Перник. Днешният празник отдавна се е превърнал в част от живота, в част от спомените и плановете на перничани. С тяхната упоритост, с гордия им и несломим дух, който отдавна се е превърнал в отличителна черта на хората от целия регион. Днес почитаме светостта на рилския чудотворец Св.Иван Рилски. Но се прекланяме и пред силата и мъжеството на военачалника Кракра. В тези две крайности трябва да търсим и днешния образ на перничани. Днес отдаваме почит на историята, уважение на традициите, но се вглеждаме в настоящето и в бъдещето. Перник е предизвикателство и отговорност. Перник е успехът на българската индустрия, постигнат със системност и всеотдайност. Къде да търсим неговото бъдеще? В повишаване на заетостта и доходите, в икономическото оживление, в социалната сигурност, в качеството на образованието, в подобряване на инфраструктурата. Убеден съм, че всеки от нас може да допринесе за осъществяването на тези задачи. Пожелавам на перничани здрави и оптимизъм, убеден съм, че всички ние заедно можем да направим Перник по-привлекателно място за живеене.

ВЛАДИСЛАВ КАРАИЛИЕВ: НЕКА РАБОТИМ ЗАЕДНО ЗА БЪДЕЩЕТО За мен е голяма чест като председател на ОбС да ви поздравя на този свят ден – Деня на Перник, да споделя вашата радост и вълнение. Като потомци на великия болярин Кракра Пернишки всички ние притежаваме правото да живеем в град, чиито облик отразява духа на предците ни, представлява едно добро място за живеене. Искам да ви убедя, че в наше лице – на общинските съветници, вие ще срещнете разбиране и съдействие. Убеден съм, че с настойчивост и последователност всички ние заедно ще превърнем Перник в едни привлекателен, модерен европейски град. Спокойно и с гордост мога да заявя, че с общинския план за развитие на Перник до 2020 година ние гарантираме съживяване и развитие на конкурентно способна икономика, създаване на условия за устойчиво икономическо развитие на общината и съживяване на заетостта. Желая на всички перничани здраве, професионални успехи, и лично щастие. Нека имаме сили, смелост, енергия да изградим съвременния облик на нашия град и да създадем условия за живот в нашия град. Нека работим заедно за Перник!

12

МИХАИЛ МИХАЙЛОВ: ДА ГРАДИМ ЗАЕДНО НАШИЯ ДОМ - ПЕРНИК Щастлив съм, че мога да ви поздравя с днешния празник – Деня на нашия град, на нашия закрилник Свети Иван Рилски. Днес е ден за празнуване, за за хубави пожелания, за тържества и награждаване на заслужили хора. Но би трябвало да бъде и ден за размисъл за това какво всеки от нас прави за този град. Перник е построен от нашите дядовци, съхранен е от нашите бащи. Днес е наш ред да се грижим за него, за да го оставим на децата си още по-уютен, още по-гостоприемен, още по-модерен. Дом, който не се поддържа, се руши. Перник е наш дом и е наша грижа и отговорност. Мнозина от вас ще кажат „Искаме от кмета, искаме от областния управител, искаме от правителството”. Да, ние трябва да искаме, но трябва и сами да градим и поддържаме. Затова ви предлагам днес, утре, други ден, всеки ден всеки от нас да се опитва да прави нещо за нашия град. За нашия дом, в който живеем днес, а утре ще оставим на нашите деца. Всяко голямо нещо започва с малка стъпка. А само заедно ще свършим нещо голямо!

АПРОПО ДЕНЯТ НА ГРАД ПЕРНИК ПРЕМИНА КАТО ТРИДНЕВНА ЦИГАНСКА СВАТБА. Тържествата започнаха някъде още в четвъртък следобяд, когато се разбра, че идва Орешарски за среща с кметовете и бизнеса. В петък бе денят на големите приготовления за посрещането му. Пред Двореца на културата бяха проведени бдения като за Разпети петък. Същата вечер крепостта Кракра бе осветена като операта в Сидни, за да я видят хубаво и тия, които ненавиждат надграждането на историята. После дойде истински хубавото. В събота времето се отсрами със слънце, което освети какво ли не. И безбройните сергии в типично съборджийски стил, и дългата колона от официални лица и гости, и ораторското красноречие на кметицата и военния министър, и контрасъбора на протестиращите, а вятърът разнасяше всичко това чак до студиата на телевизиите, които почти бяха на едно мнение- че пернишкият празник е почти национален. Така е след тридневните цигански сватбиехото на тъпана се чува дълго след като са изпратили булката на първа сватбена вечер. ПРАЗНИКЪТ ЗАПОЧВА ДА ВЗЕМА КАРНАВАЛЕН ПРИВКУС. ПОЯВЯВАТ СЕ ДЕГИЗАЦИИ, характерни повече за сурвакарския фестивал. Оня ден забелязахме няколко красиви девойчета да изнасят модата на огромните пъстроцветни карнавални шапки, каквито сме виждали из публиката на стадионите в Западна Европа. Кинолегенди също оживяват в пернишки вариант. Самодеец, опитващ се да пунктира Чарли Чаплин на самоделна триколка, обираше погледите и симпатиите на малки и големи. Нещо средно между автобус и камион имаше намерение да вози пасажери като влакчетата на морето. На такова возило футболните шампиони на някои развити в тоя спорт страни правят почетна обиколка за кеф на феновете. А истинските фенове на “Миньор” не можаха да се изкефят като хората, щото Футболният съюз остави мача на жълточерните за неделя. Като прибавим и няколкото кръгли годишнини, които се насъбраха през октомври, отчетохме почти едномесечна фиеста. И вече се готвим за януарската.

Вестник Съперник 2013.10.21 бр.202  

Вестник Съперник 2013.10.21 бр.202

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you