Page 1

= KALEVALAN SANOMAT =

KALEVALAN TARINAT LÖÖPPEINÄ JA PIKKU-UUTISINA 9B


= KALEVALAN SANOMAT =

Tutkijat: ”Löysimme palan kultaista munan kuorta, josta maa on syntynyt”


TUTKIJAT TODISTIVAT- MAAILMA SYNTYI SOTKAN MUNISTA Tutkijat ovat pystyneet todistamaan, että Kalevalassa kerrottu maailman syntyminen ja todennäköisesti monet muutkin tarinat pitävät paikkaansa. Ilmatar nosti polveaan merestä ja siihen lensi pesäpaikkaa etsimässä ollut sotka. Sotka muni kuusi kultaista munaa ja yhden harmaan. Kun Ilmatar liikautti polveaan, munat vierähtivät veteen. Munien palasista syntyi maa, taivas, aurinko, kuu, tähdet ja pilvet. Ilmatar jatkoi vielä maailman luomistöitä. Ilmatar synnytti vielä vanhan miehen, Väinämöisen, joka jatkoi luomista maalla. Maahan tuli myös Sampsa Pellervoinen, joka kylvi maahan kaikki kasvit ja puut. Yksi tammi kasvoi niin suureksi, että se peitti jopa auringon. Onneksi paikalle saapui peukalon mittainen mies, joka kaatoi tammen ja maailma jatkoi muodostumistaan.


=KALEVALAN SANOMAT=

MIES VOITTI LAULUKILPAILUN - VAIMO PALKINNOKSI!


LAULAEN AVIOLIITTOON Kalevalassa järjestetty ”Laula se suohon”- laulukilpailu päättyi onnellisesti Väinämöisen voittoon. Hänen vastustajansa Joukahainen joutui kokemaan suuren pettymyksen, kun hänen sisarensa Aino oli luovutettava palkinnoksi voittajalle. Itse Ainokaan ei tapahtuneesta ilahtunut, eikä suostunut antamaan lehdille haastatteluja. Väinämöinen on muiden surusta huolimatta kuitenkin onnellinen ja uskoo Ainon ja hänen tulevan avioliiton toimivan mainiosti.


= KALEVALAN SANOMAT=

Nainen hukuttautui suohon!


NAINEN HUKUTTAUTUI SUOHON! Vanha Väinämöinen halusi nuoren ja kauniin Ainon vaimokseen, mutta Aino ei halunnut Väinämöisen kanssa naimisiin. Siksi hän tappoi itsensä hukuttautumalla traagisesti suohon.


= KALEVALAN SANOMAT =

Taitava takoja takoi ihme koneen, jotta saisi itselleen vaimon


Seppo Ilmarinen lähti Pohjolaan kosimaan Pohjan-neitoa. Matkalla tuli kuitenkin yksi ongelma vastaan. Pohjan-akka ei halunnut luopua tytöstään helpolla, vaan laittoi Ilmarisen takomaan Sammon ja tekemään muita vaativia tehtäviä. Sampo oli ihmekone, joka pystyi tekemään aivan mitä koneen omistaja tahtoi. Ilmarisen tehtyä Sammon hän vei sen Pohjan-akalle. Pohjan Akka otti Sammon, mutta tyttöä hän ei Ilmariselle antanut vaimoksi.


= KALEVALAN SANOMAT =

Äiti löysi poikansa paloiteltuna joesta! Mies oli lähtenyt kosimaan ja joutui murhan kohteeksi.


= KALEVALAN SANOMAT = Lemminkäinen kyllästyy vaimoonsa; päätti lähteä hakemaan uutta.

Lemminkäinen uuden vaimon haussa, Pohjolan metsissä.


Lemminkäinen kyllästyi vaimoonsa; päätti lähteä hakemaan uutta ”Kävi vain kylillä ja jätti kotityöt tekemättä” Lemminkäinen Lemminkäinen sai tarpeekseen vaimostaan Kyllikistä, hänen käytyään kylillä. Hänet oli myös nähty muiden miesten kanssa, kertoo nimetön silminnäkijä. Yritimme saada yhteyttä Kyllikkiin, mutta hän kommentoi asiaa lyhyesti ”Meillä oli sopimus” Lemminkäinen aikoo lähteä etsimään uutta vaimoa Pohjolasta. Hän toivoo löytävänsä hyvän emännän, joka hoitaa kotityöt.


=KALEVALAN SANOMAT=

Mies löytyi paloiteltuna joesta.

Äiti kasasi pojan palat ja herätti henkiin. Keräsi palat haravalla joesta.


Miehen paloja joesta Kalevalasta kadonnut mies löytyi palasina 23.2.2999 joesta. Ilmeisemmin mies oli lähtenyt sotaa ja sanonut äidilleen että veren vuotaessa harjasta on jokin vialla. Äitinsä huomasi veren vuotavan ja lähti etsimään poikaansa. Hänen äitinsä lähti hädissään etsimään poikaansa ja haravoimalla Tuonelan joen löysi pojan. Myöhemmin Tuonelan joesta palasina. Miehen kuolintapaa ei vielä tiedetä.


=KALEVALAN SANOMAT= Mies lauloi veneen! Kävi kysymässä sanoja Manalasta! Mies nimeltä Väinämöinen yritti laulaa itsellensä venettä mutta tuloksetta. ”Hän vain lauloi ja vene tupsahti hänen

eteen” sanoi paikallinen silmännäkijä


Mies nimeltä Väinämöinen yritti laulaa itsellensä venettä mutta tuloksetta. Kysyi sanoja jopa metsän eläimiltä sekä kävi Manalassa eikä saanut sanoja. Hän sanoi että sai oikeat sanat myyttiseltä hahmolta nimeltä Antero Vipunen. Väinämöinen ei kertonut mihin hän tarvitsee venettä. Tapahtumalle oli vain yksi silmänäkijä, hänelle tarjottiin kriisiapua tapahtuneesta.


= KALEVALAN SANOMAT =

NUOREN TYTÖN TÄYTYI MENNÄ KIHLOIHIN HUOMATTAVASTI VANHEMMAN MIEHEN KANSSA ”Kaksi miestä tuli kosimaan, äitini vain antoi tehtäviä heille, jos niistä he selviävät menen naimisiin toisen kanssa. Valitsin hieman nuoremman. Olisi ollut kamalaa mennä Väinämöisen kanssa, hän on liian vanha.”


KAKSI MIESTÄ VIKITTELI NUORTA TYTTÖÄ POHJOLASSA, ÄITI SANELI VAIN TEHTÄVIÄ

Vanha Väinämöinen lähti Pohjolaan kosiskelemaan nuorta pohjan neitoa viime lauantaina. Tytön äiti lateli tehtäviä. Jos Väinämöinen niistä selviäisi tyttö olisi hänen. Väinämöinen epäonnistui, mutta sai toisen mahdollisuuden ja tehtävänä oli takoa kaikkien himoitseva sampo. Väinämöinen pyysi apua Seppo Ilmariselta, joka suostui sillä ehdolla, että tulee mukaan kosimaan. He antoivat Pohjan neidon valita ja niinpä hän valitsi Ilmarisen, sillä Väinämöinen on hänen mielestään liian vanha. Pohjan neito joutui suostumaan avioliittoon silti tahtomattaan.


=KALEVALAN SANOMAT=

Iso tappelu juhlissa! Pahoinpitely Pohjolan pidoissa! Eilen iltapäivällä pohjolan pidoissa pahoinpideltiin viaton nuori mies. Mies on tällä hetkellä sairaalassa mutta selviää.


Pohjolassa syntyi iso kahakka häissä. Pohjolassa 17.6.1653 kuokkavieraana ollut Lemminkäinen pahoinpideltiin joukolla! Tapauksesta on kiinniotettu 3 henkilöä ja yhtä ei ole vielä tavoitettu. Lemminkäinen on tällä hetkellä Pohjolan keskussairaalassa Jalka, niska sekä ranne murtuneena. Poliisi pyytää havaintoja häissä olleilta, että kuka neljäs mies oli.


= KALEVALAN SANOMAT =

Veljesten tappelu johti murhaan ”Hänen koiransa söi uuheni!”

Leski kadonnut kylästään ”Miehen nähty taluttavan naista mukanaan.”


VELJESTEN TAPPELU JOHTI MURHAAN

Myöhään eilen illalla veljesten tappelu johti toisen kuolemaan ja tämän kylän polttoon. ”Ihmeteltiin ukon kanssa kun herättiin keskiyöllä hirveään möykkään ja ulkona oli valoisaa kun päivällä.” Myötäilee naapurin pariskunta. Poliisi on tutkinut tapausta ja saanut selville sivustakatsojalta, että kina oli alkanut vainajan nostaessa ja kerätessään kalat veljensä verkosta omilta mailtaan. Tappelu oli kärjistynyt kun veljen uuhi oli syönyt vainajan sadon. Tämä johti veljesten ja heidän kyliensä väliseen tappeluun, jossa vainajan kylä joutui tuhopoltin uhriksi. Kylän jäänteitä yritetään vieläkin sammuttaa samalla kun etsitään lisää mahdollisia loukkaantuneita. Tähän asti vakavasti loukkaantuneita on löytynyt seitsemän, joiden perheitä etsitään. Vainajia on kolme, eikä enempää toivota löytyvän. Tapahtumien keskellä poliisi ja palokunta huomasivat lesken olevan kadonnut kylästä. Tämän oli nähty viimeksi aamuyöllä kävelevän vastahakoisesti nuoren miehen mukana ulos ja katoavan yöhön. Tuntomerkkeinä nuoresta naisesta on vain, että on raskaana ja hänellä on pitkät ohran väriset hiukset. Leskestä toivotaan pian näköhavaintoja poliisille.


=KALEVALAN SANOMAT=

Hullu mies tappoi lehm채t ja naisen


Kullervo työskenteli orjana Seppo Ilmariselle. Kullervo laitettiin paimentamaan lehmiä ja Sepon ilkeä vaimo leipoi hänelle leivän jossa oli kivi sisällä. Kun Kullervo oli paimentanut lehmät, hän päätti syödä leipää, mutta kun hän alkoi leikata veitsellä leipää, veitsi hajosi. Se veitsi oli ainoa muisto hänen isästään. Silloin Kullervo suuttui ja ajoi lehmät suohon kuolemaan ja lähetti sudet tappamaan Seppo Ilmarisen vaimoa. Lopuksi kun lehmät ja Sepon vaimo olivat kuolleet, Kullervo lähti karkuun.


= KALEVALAN SANOMAT=

MIES LÖYSI VANHEMPANSA KYLÄN NAINEN: ”VANHEMPASI OVAT ELOSSA”


Oletetaan, että Kullervon setä Untamo olisi tuhonnut Kullervon suvun. Mutta onko? Matkalla Untamon luokse tuli vastaan vanha tuntematon nainen ja kertoi, että vanhemmat olisivatkin elossa. Siitä Kullervo lähti etsimään vanhempiaan. Pitkän matkan jälkeen vanhemmat löytyivät Lapin rajalta Untamoa piilossa. Vanhemmat olivat niin sekaisin Kullervon tulosta, että eivät muistaneet häntä heidän pojakseen.


= KALEVALAN SANOMAT =

Kullervon sisko teki itsemurhan ja Kullervokin pitää sitä hyvänä vaihtoehtona.


Kullervo lähti kylälle maksamaan veroja. Verot maksettuaan hän tapasi naisen, johon hän rakastui heti. Kullervo ja nainen juttelivat pitkään ja olivat molemmat kiinnostuneita toisistaan kunnes he kysyivät toisiensa nimiä. Nimensä kerrottuaan molemmat tajusivat, että he ovat sisaria. Tämän tapahtuman jälkeen Kullervon sisko oli niin häpeissään, että päätti tehdä itsemurhan ja hukuttautua. Kullervo palasi kotiinsa masentuneena ja miettii itsekin, että itsemurha olisi tässä kohdin ihan hyvä vaihto ehto. ”Nyt ei kyllä elämä kuleksi hyvin”. Sanoi Kullervo.


= KALEVALAN SANOMAT =


= KALEVALAN SANOMAT =

Ilmariselle taas uusi vaimo!


Ilmarinen ei tyydy vähään, seuraavaksi vuorossa on Pohjolan neidon sisko!

Ensimmäisen vaimonsa kuoltua Seppo on mennyt pelkkää alamäkeä. Epätoivossa hän takoi itselleen vaimon, vaikkei siitä loppujen lopuksi mitään iloa ollutkaan. Nyt on aika lähteä hakemaan Pohjolan neidon siskoa! Reissu ei mennyt aivan odotetusti. Nainen valitti, eikä vastannut Ilmarisen toiveita. Hän kyllästyi jatkuvaan kirkumiseen ja taikoi vaimonsa lokiksi.

”Pärjään ilman naista” Ilmarinen totesi.


=KALEVALAN SANOMAT=

Jättihauki löydetty – mies teki leuoista kanteleen


Vanha mies oli merellä kun näki veneensä alla liikkuvan jotain. Mies tajusi hetken kuluttua sen olevan jättikokoinen hauki. Mies katsoi hauen touhuja ja liikkumista jonkin aikaa, kunnes hyökkäsi sen kimppuun ja katkaisi sen kahtia. Mies säilytti hauen pään ja teki sen leuoista kanteleen. Kantele tuli suureen suosioon kun vanha mies alkoi soittaa sillä maalla. Ihmiset tulivat paikalle kuuntelemaan ja soittamaan kanteletta.


= KALEVALAN SANOMAT=

VANHA MIES SOITTI HAUKI KANTELEELLAAN ELÄIMETKIN ILOISIKSI!


Tämän viikon maanantaina eräs vanha mies oli saanut kalastamassa ollessaan 30 kiloisen hauen jonka suusta hän teki itselleen kanteleen. Sen tehtyään hän meni soittamaan sitä kalliolle. Miehen ihmetykseksi kaikille lähistöllä olleille tuli hyvä mieli. Paikalle tuli myös paljon eläimiä katsomaan mitä on tapahtunut. Naapureiden havaintojen mukaan kaikki olivat ruvenneet yhtäkkiä tanssimaan kanteleen rytmin tahdissa.


=KALEVALAN SANOMAT=

SAMPO RYÖSTETTIIN! Aseena käytettiin kanteletta!!! Kuuluisa vaurauden masiina Sampo ryöstettiin Pohjolasta! Ryöstöpuuhissa havaittu kolme salaperäistä miestä. Lue hämmentyneen Louhen kommentit tapahtuneesta!


SAMPO RYÖSTETTIIN! Pohjolasta ryöstettiin kuuluisa vaurauden masiina Sampo. Paikallisten havaintojen mukaan ryöstäjinä toimivat kolme miestä ja yhdellä heistä oli harmaa parta ja kantele. Isku tuli yllättäen. Tässä paikalla olleen Louhen kommentit: ”Eihän tälläistä voi tapahtua! Tuollaiset ryövärit pitäisi laittaa hirteen, saman tien! Koitimme kyllä laittaa vastaan koko kylän voimin, mutta nyt kävi näin. Ryövärit pääsivät pakenemaan”.

Rikoksen pääepäilty


=KALEVALAN SANOMAT=

Kalevalassa taisteltiin Sammosta


Kalevalassa taisteltiin sammosta Kalevalassa käytiin taistelua 22.1.1947. Väinämöinen ja Louhi kävivät kiivasta taistelua järvellä. Tietojen mukaan Louhi muutti itsensä isoksi linnuksi ja syöksyi Väinämöisen veneen kimppuun ja yritti saada sampoa takaisin. Tietojen mukaan sampo meni rikki ja sammon osat menivät ympäri Kalevalaa. Paikalliset kertoivat, kun sampo meni rikki, niin ne saivat paljon kalaa ja viljaa Kalevalassa.


=KALEVALAN SANOMAT= Taudit leviävät Väinölän kansassa! Louhi on syypää!


Taudit leviävät Väinölän kansassa! Louhen kosto tyrmistytti Väinölän väkeä lähettämällä tauteja, joista ei niin helpolla päästy. Onneksi Väinämöinen saapui paikalle ja hääti taudit tiehensä rukoilemalla ”höyryn” jumalaa. Väinämöinen heitti vettä kuumille kiville ja ilmaan nousi kuuma höyry, joka hääti pahat taudit tiehensä. Väinölän väki oli hyvin kiitollinen!


=KALEVALAN SANOMAT=

POIKA SYNTYI PUOLUKASTA KASTETTIIN KARJALAN KUNINKAAKSI!


UUSI KARJALAN KUNINGAS Kaksi viikkoa sitten Marjatta sai pojan, jolle ei ole annettu nimeä. Poika oli saanut alkunsa puolukasta, joten häntä luultiin riivatuksi ja kukaan ei suostunut kastamaan häntä. Väinämöinen päätti ottaa selvää pojasta ehdottamalla, että poika vietäisiin suohon ja katsottaisiin mitä käy. Kaksi viikkoa vanha poika vastasi Väinämöiselle, että eihän häntäkään ole viety suohon, vaikka hän on tehnyt kaikenlaista. Kalevalassa hämmästyttiin kun niin nuori lapsi osasi jo puhua ja niin viisaastikin vielä, joten pojasta päätettiin tehdä Karjalan kuningas. Tästä Väinämöinen suuttui ja päätti että hänen on aika lähteä Kalevalasta, mutta hän lupasi palata kun häntä tarvittaisiin.

Kalevalan sanomat2014  
Kalevalan sanomat2014  
Advertisement