Page 12

INTERVIEW KVINDER I TRANSPORT Tekst: Niels Møller Madsen - Foto: Lisbeth Holten

FLØJTENIST OG IGANGSÆTTER:

VOGNMAND MED SUS I SKØRTET »Det er sjovere at tjene penge på at være vognmand end på aktier. Så det prøver jeg på.« Ulla Miilmann, klassisk fløjtenist og nybagt vognmand har måttet overvinde fordomme og alskens forbehold

12

Både kvinden og kjolen er let og fin. Den store trækker er beskidt og grov. Til daglig spiller hun tværfløjte i DR Symfoniorkestret og underviser i tværfløjtespil på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Søndagen bijobber hun som nybagt vognmand og chef for én ansat chauffør. Det var kontrasten mellem det fine og det grove, der for et års tid siden fik Ulla Miilmann, 45, til at melde sig på vognmandskursus og efterfølgende købe en MAN TGX 33.640 til sit nystartede vognmandsfirma Miilmann Transport. Til sin undren oplevede hun masser af fordomme og forbehold fra alle sider over vognmandsplanerne.

»Når folk siger sådan, så bakker jeg ikke. Og egentlig er jeg lidt ligeglad med, hvad folk siger. Når det kommer til stykket, handler det jo om, at man ikke prøver at være en anden, end den man er,« siger hun. På vognmandskurset blev hun i starten betragtet som ”en eller anden bitch”. Men det gik hurtigt over, da de andre deltagere fandt ud af, at hun var helt nede på jorden. »Vi var 15 på holdet, og vi blev hurtigt gode venner. Vi har lavet en Facebook-gruppe, hvor vi følger hinanden. Det var en god oplevelse,« siger hun. Vognmandskurset blev bestået januar sidste år. Vognmandsbeviset ankom i april, og lastbilen kørte sin første tur den 8. maj.

”Du er ikke rigtig klog” »Mange sagde, ”du er ikke rigtig klog”, og jeg fik at vide, at ”det kan du overhovedet ikke tjene på”. Faktisk undrer det mig, at det første folk siger, er, at jeg skal finde på noget andet. Og ”hvis man ikke er født ind i vognmandserhvervet, går det aldrig godt”. Det er lidt ærgerligt,« fortæller hun. Nogle i familien frarådede kraftigt Ulla Miillmann at kaste sig ud i projektet. ”Du går bankerot”. Men hun lod sig ikke gå på, ignorerede tvivlerne og meldte sig til vognmandskurset.

Spurgte om råd i øst og vest Under og efter vognmandskurset har Ulla Miillmann spurgt ”Gud og hver mand” om, hvordan man gebærder sig i transportbranchen. »Jeg brugte tiden på at ringe rundt og tage på transportmesser. Jeg er ikke bange for at spørge og lyde dum. Jeg spurgte ALLE til råds i øst og vest, for jeg kender jo ikke en sjæl i branchen. Jeg havde læst om DSV Transports arbejde med at hjælpe nye vognmænd i gang, og så endte det med, at jeg kom til at køre

DTL magasinet

fast entreprenørkørsel for dem. Jeg kunne godt banke på en masse døre og forsøge at sælge transportopgaver, men det har jeg ikke tid til. Jeg vil jo stadig gerne spille musik. Det passer mig fint at være fløjtenist og så køre tung entreprenørkørsel for en stor virksomhed på samme tid. Hvorfor ikke bare gå all in,« siger hun, der - når ret skal være ret - ikke kører selv. »Jeg skal jo ikke køre selv. Jeg er glad for mine jobs i DR og på Musikkonservatoriet. Så jeg har ansat en chauffør på fast månedsløn, der kører mandag til fredag. Det store kørekort kan komme senere – det kan vise sig praktisk, hvis chaufføren melder sig syg, og lastbilen skal flyttes eller hentes et eller andet sted,« siger hun. Hellere vognmand end aktiespekulant Vognmandstjansen er et projekt for Ulla Miilmann.

FEBRUAR 2018

DTL Magasinet Februar 2018  
DTL Magasinet Februar 2018  
Advertisement