Salonjokilaakso vko 20 16.5.2024

Page 1

1 99

Voim. 15.–19.5. Atria Wilhelm Grillimakkarat 320–400 g (4,98–6,22/kg)

3 KPL 3 00

Voim. 15.–19.5. Saarioinen Pizzat

Kesäkurpitsa vihreä Espanja kg 6 99

3 KPL

Voim. 15.-19.5. Pingviini Jäätelöt 1 l (1,67/l) Yksittäin 1,75–3,19/kpl (1,75–3,19/l) 5 00 3 kpl

200 g (5,00/kg) Yksittäin 1,29–1,55/kpl (6,45–7,75/kg) 3 kpl 0 99

Voim. 15.–19.5. Kotimaista Porsaan kasslerpihvi Hot & Sweet BBQ-marinoitu, 6 kpl, n. 1 kg, Suomi

Kotiinkuljetus Noutopiste prismahalikko s-kaupat.fi Tuotteita on tarjolla runsas, mutta rajoitettu määrä. #HALIKON SYDÄN 1 99

Voim. alk. 4.4.2024 Coop Lager-olut 4,2 % 0,33 l (2,55/l) (sis. 0,84 + pantti 0,15)

TORSTAI

KOSKENLASKIJA-JAUHELIHAPERUNAVIIPALEVUOKAA L,G LYONIN KANAA L,G PERJANTAI ROSMARIINIPOSSUA L,G BROILERILASAGNEA L VIIKONLOPpu la–su

VAIHTUVA BROILERIPATA LIHAPULLAT KERMAKASTIKKEESSA L, G HOT DOG L, WINGSIT M, G

KASVIS-JALAPENONUGGET VEG, G JUUSTO-KERMAPERUNAT L, G, RIISI M, G LÄMMIN KASVIS VEG, G VAIHTUVA KASVIRUOKA VEG, G (PUNAJUURIPYÖRYKKÄ, KASVISKVINOPIHVIT) MAANANTAI

JAUHELIHAKASTIKETTA M,G

KOSKENLASKIJA BROILERI-PERUNAVUOKA L,G tiistai LIHAPULLIA KERMAKASTIKKEESSA L,G LOHILASAGNE L KESKIVIIKKO

KESÄKURPITSA-JAUHELIHAVUOKA L,G

VALKOSIPULI-PEKONIBROILERIA M,G

Lounaaseen sisältyy: kotiruokalounas, pizzat, ruokajuomatsalaattipöytä,ja kahvi tai tee. JOKA PÄIVÄ

JOENSUUNKATU 10, 24100 SALO 040 300 1050 MYYMÄLÄ AVOINNA MA-PE 09-17 ja LA 09-14 WWW KONE-GLANS.FI
hyvitämme vanhasta toimivasta ajoleikkurista VÄHINTÄÄN 500€!
Ajoleikkurikauppojen yhteydessä
Prismakeskus Halikko, Prismantie 2, 24800 Halikko 24H AVOINNA
me laitamme, nauti sinä. LOUNAS KelLO 15 asti. Arkisin kELlo 15 jälkeen tarjolla Fiesta Buffa.
lounaslista
TARJOLLA MYÖS VAIHTUVA KASVISRUOKA! pidätämme oikeuden muutoksiin. Lounaan
ark. 13.50 Viikonloppu 15.90
hinta
grillaukseen
Kaikkea

Vanhasta kivinavetasta Taidegalleria Joro’s

Melissa Koponen

Sympaattinen valkea kivinavetta Rikalankadulla lähellä junaradanvartta on monelle halikkolaiselle tuttu maamerkki. Nyt tämä vanha rakennus saa palvella ainakin tämän kesän ajan kulttuurikävijöitä toimimalla näyttelytilana valokuville ja erilaisille grafiikan töille.

Navettarakennuksen näyttelytila on saanut nimekseen Taidegalleria Joro’s perustajansa Juha Joron mukaan, joka on itsekin pitkän linjan ammattitaiteilija. Gallerian ideana on pyrkiä tasokkaaseen ja monipuoliseen näyttelytoimintaan ilman taloudellista voitontavoittelua.

- Oma historiani taiteilijana liittyy gallerian perustamiseen, Juha Joro vahvistaa.

- Vietän tänä vuonna 40-vuotistaiteilijavuottani, mutta taustalla on enemmänkin ja se limittyy paitsi minuun, myös tähän rakennukseen itseensä. Kun eläköidyin joitain vuosia sitten, ryhdyin etsimään sopivaa tilaa taiteen tekemiselle, mutta Turusta sellaista ei kuitenkaan löytynyt. Niistä on pitkän aikaa ollut huutava pula.

Sittemmin naisystäväni sattui, kas sopivasti, löytämään pienen pienen postimerkin kokoisen vuokrataan-ilmoituksen Salonjokilaakson lehden sivuilta. Siinä ilmoituksessa oli tämä vanha navetta. Joro jatkaa kertomustaan, jossa sattumalla on ollut useammin kuin kerran sormensa pelissä.

- Lopulta muutin Turusta Saloon vuonna 2019, tämän rakennuksen yläkertaan. Ja juuri kun muuttokuormia ja muita järjestelyjä oli tarkoitus tehdä, sain aivoverenvuodon ja jouduin useiksi viikoiksi teho-osastolle.

Vakava sairaskohtaus oli lähellä viedä Juha Joron mukanaan, mutta onni oli koettelemuksessa myötä. Taiteilija kiittelee saaneensa paljon läheistensä tukea ja apua sekä muutossa että toipumisessa, ja pitkä toipuminen myös oli sen arvoista – pari vuotta sitten Joro sai terveen paperit. - Koen saaneeni jatkoaikaa elämälleni. Ehkä ikään kuin ”toisen elämänkin”. Sitähän sanotaan, että tällaisilla kokemuksilla on tapana muuttaa ihmistä ja asioiden tärkeysjärjestystä. Näin ollen oman gallerian perustaminen kuu-

luu minulla niihin asioihin, jotka ovat itselle merkityksellisiä, hän toteaa viisaasti. Kokemusta taidegallerioiden pyörittämisestä Jorolla on kuitenkin jo 1980-luvulta saakka, jolloin hän oli mukana perustamassa Turun Taidegraafikoiden Joella-galleriaa, ja myöhemmissä vaihein hän on toiminut muun muassa museomestarina kahdessa eri museossa. Siinä mielessä Taidegalleria Joro’s on tuttua juttua alan ammattilaiselle.

Taiteilija Juha Joro kertoo nyt avatun uuden gallerian painottuvan näyttelyiltään grafiikkaan ja valokuvataiteeseen. Hänen oikealla puolellaan olevat kaksi teosta ovat Saara Ekströmin käsialaa.

- Omat teokseni ovat niin ikään lähinnä grafiikkaa, sekatekniikkaa, piirroksia ja tussilaveerauksia, valokuvataide on tullut mukaan tässä viime vuosina. Viimeisimmät näyttelyni Salon seudulla ovat olleet Teijon Masuunissa sekä Veturitallin Galleria Sivuraiteella, ja tämän vuoden marraskuussa minulle on tulossa tämän 40-vuotisjuhlavuoden näyttely Turun taidemuseon Studioon. Olen toiminut myös pitkään opettajana Turun piirustuskoulussa.

Juha Joro toivookin, että nyt perustamansa gallerian myötä voisi kasvattaa Saloon kulttuurillista yhteisöllisyyttä ja tehdä sen sekä taiteilijoille että yleisölle edukkaasti, ilman pääsymaksuja. Tämän lisäksi vanha 1800-luvun kivinavetta saisi samalla ansaitsemaansa rakkautta osakseen.

- Rakennus on viimeinen ja ainut aikakautensa rakennelma Halikon Toijalanmäessä. Tässä on tarinoiden mukaan ollut niin traktorikorjaamoa

kuin automyyntiä ja -huoltoa sekä myöhemmin useita pienempiä liiketoimia. Olen mielissäni siitä, että rakennuksen omistajat ovat mahdollistaneen galleriatoiminnan perustamisen, Joro sanoo, ja toivoo paikan tulevan kulttuuritarjonnan myötä paremmin tunnetuksi.

Tontti on hänen mukaansa kaupungin omistuksessa. Alueelle on jo kaavailtu rivitaloja, mutta ainakin toistaiseksi kivinavetan tulevaisuus on saatu turvatuksi.

- Rakennusta on pyritty saamaan suojelukohteeksi, mutta sitä ei ole saatu. Siitä huolimatta mitä taidegallerian tulevaisuuteen tulee, ainakin tämän kesän osalta suunnitelmissa on kolme erilaista näyttelyä. Nyt avautuneessa ”Kutsutut Vieraat” -näyttelyssä on mukana neljä taiteilijaa, ja heiltä on esillä monipuolisesti eri henkisiä töitä: Saara Ekströmin valokuvia, Juho Karjalaisen taidegrafiikkaa, Paul Osipowin taidegrafiikkaa ja Jan Kenneth Weckmanin mustevedoksia.

Joron mukaan Taidegalleria Joro’s tulee kuitenkin keskittymään jatkossakin jo tämän ensimmäisen näyttelyn ta-

2 | Torstaina 16. toukokuuta 2024 TOIMISTOMME ON AVOINNA MA-TI klo 9.00-16.00 Ke-To-Pe sopimuksen mukaan
Onkevät! M YYNT I K I I HT YY MARILYN POP UP Kauppakeskus Linjuri, Salo (ent Interspor tin tila) • P. 040 240 1508 normaalihinnoista -70% jopa Erä mallivaatteita koot 38-42 10€ Laatutakkeja naisille ja miehille Uudet aukioloajat: ma suljettu, ti 10ke-pe 10-17, la 1 Huom! Mies – älä ma HELSINGINKATU 21, Turku P. 02 251 1816 AVOINNA: ma suljettu • ti 10-18 ke-pe 10-17 • la 10-15 PUKU 179€79 Nyt -20%143€ Nyt pukukaupoille Turkuun! Tällä ilmoituksella alennusta jo ennestään alennetuista hinnoista

voin valokuviin ja taidegrafiikkaan. Suurten lämmityskulujen vuoksi galleria soveltuu lähinnä kesäkäyttöön, muun ajan vuodesta Joro on hyödyntänyt sitä työtilanaan tarpeen mukaan. Kivinavetan ihanteellinen sijainti lähellä Veturitallia ja myös Wiurilan kulttuuritarjontaa tekevät paikasta sopuisan jatkon kesän taidematkaajien reitille.

- Nyt avautuneen näyttelyn päättyessä heinäkuun lopussa pidän galleriassa krakovalaisen taiteilijaystäväni kanssa yhteisnäyttelyn. Kolmannen näyttelyn sisältö pidetään toistaiseksi vielä salaisuutena, hän kertoo.

Taidegallerian ensimmäisen näyttelyn nimi ”Kutsutut vieraat” on tarinaltaan taiteilijan kertomana lyhyt, ytimekäs ja kuvaava.

- Tunnen jokaisen neljästä taiteilijasta entuudestaan. He ovat kollegoitani, ystäviäni. Ja minä kutsuin heidät tänne töineen kesän ajaksi vierasille, hän sanoo.

Taidegalleria Joro’s on avoinna viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin klo 12–17 tai sopimuksen mukaan. Viime viikonloppuna avautunut ensimmäinen taidenäyttely ”Kutsutut Vieraat” on esillä 28. heinäkuuta saakka. Vapaa pääsy.

Lähetä osoitteesi meille sähköpostilla digi@salonjokilaakso.net tai nettisivujemme kautta osoitteesta www.salonjokilaakso.net

NESA kutsuu toimimaan nuorten puolesta

Pekka Mäenpää

Perniöön perustettu yhdistys NESA eli Nuorten Eteläinen Salo haluaa koota yhteen Perniössä ja koko eteläisessä Salossa lasten ja nuorten kanssa toimivia ihmisiä ja yhdistyksiä.

Ajatuksena on luoda edellytyksiä kohtaamiselle ja matalan kynnyksen osallistumiselle.

Perustajajäsenistä puheenjohtaja Katihanna Heikkinen

Katihanna Heikkisen ja Terhi Sandholmin mukaan nuorille suunnattuja palveluja voidaan parantaa eteläisessä Salossa entisestään.

Kespan

kertoo, että NESAn tavoitteena on koordinoida ja kerätä tietoa nuorille suunnatusta matalan kynnyksen toiminnasta.

- Perustimme yhdistyksen viime vuonna Sirpa AliMelkkilän, Matti Pääkkösen ja Terhi Sandholmin kanssa. Tarkoituksena on edistää myös nuorten mahdollisuutta saada äänensä kuuluviin.

- NESAn jäseneksi voivat hakeutua kaikki 15 vuotta täyttäneet eteläisen Salon asukkaat. Kannatusjäseneksi voivat hakeutua yritykset ja yhdistykset sekä muut toimijat. Mukaan toivotaan runsaasti paikallisia yksityishenkilöitä sekä eri toimijoita. NESA on käytännössä jatkoa päättyneelle Walkerstoiminnalle, joka perustetiin aikanaan Saaren Taika -yrityksen aloitteesta ja tuella. Tuolloin mukana olleet ihmiset ovat kokoontuneet projektin päättymisen jälkeen monta kertaa, nyt oli sopiva hetki tuoda yhdistys ja tuleva toiminta yhteisesti jaettavaksi.

- Teimme nuorten parissa kartoitusta siitä, mitä toivo taan. Kysely meni lapsille ja nuorille Perniön ala- ja ylä koulujen sekä Teijon ja Sär kisalon koulujen kautta. Li

Viikon Lounaslist

Torstai: 16.05. Kespan pannupihvi L, G ja sipulikastike L, G Broilerinpaistileike sitruunakastikkeessa L, G Hernekeitto M, G Pannukakku L, kermavaahto ja hillo L, G Päivän leike: Aurajuustoleike

Perjantai: 17.05. Pippurinen porsaanlihakastike L, G Paistetut muikut L (muikut Aspilta) ja tilli-kermaviilikastike L, G Juustokeitto L, G Mustikkakiisseli M, G Päivän leike: Wieninleike

Maanantai: 20.05. Wanhanajan läskisoosi L Naudanlihapata L, G Herkkusienikeitto L, G Raparperipiirakka L ja vaniljakastike G Päivän leike: Hawaijinleike

Lauantai: 18.05. Jauhelihamureke L, G sekä sipulikastike L, G Broilerin paistileike currykastikkeessa L, G Siskonmakkarakeitto L, G Marja-kaurapaistos L ja vaniljakastike G Päivän leike: Sipulileike

Tiistai: 21.05. Naudan palapaisti L, G Makaronilaatikko L Kermainen lohikeitto L, G Suklaakiisseli L Päivän leike: Grillileike

Lounaaseen kuuluu Talon leivät, juomat,

Juttuvinkit ja palautteet Viikon Piristykseen! www.salonjokilaakso.net toimitus@salonjokilaakso.net 050 472 4717

säksi kyselyjä on tehty nuorisotilassa.

Heikkisen mukaan Perniössä tehdään jo paljon ja hyvää, ja tavoitteena on oppia toimimaan yhdessä vielä paremmin. On tärkeää puhua eteläisen Salon palvelujen puolesta: nuoret ovat toivoneet muun muassa crossirataa ja Steissin kaltaista paikkaa, jossa voisi olla nyrkkeilysäkkiä ja kiipeilyseinää.

- Yksi unelma on saada paikallisista nuorista uusia vetäjiä eri toimintoihin.

Yhdistyksen ensimmäinen virallinen kokous pidetään syksyllä. Siinä valitaan yhdistykselle hallitus.

- Pidämme ensi viikon keskiviikkona 22. toukokuuta kello 18.00 kaikille kiinnostuneille avoimen tiedotus- ja keskustelutilaisuuden Popukassa.

Tilaisuuden tarkoituksena on kertoa yhdistyksestä sekä kuulla ja käydä yhdessä läpi nuorilta saatuja ideoita, joita eri yhdistykset ja toimijat voivat hyödyntää esimerkiksi jo

Sunnuntai: 19.05. Lasagne L Nugetteja ja prinssinakkeja sekä currymajoneesia L Kermainen lohikeitto L, G Jäätelö ja hillo L, G Päivän leike: Pippurileike

Keskiviikko: 22.05. Porsaanlihaa tuorejuustokastikkeessa L, G Kebabkiusaus L, G

Chorizokeitto L, G

Hedelmäsalaatti M, G Päivän leike: Aurajuustoleike

Toimisto ja toimitilaa, sokeritilat. , 20-300 neliö. 0445602996 tai 0443616136

Torstaina 16. toukokuuta 2024 | 3
LEHTI ILMAISEKSI SÄHKÖPOSTIIN HETI KESKIVIIKKONA
Leik Päivän leike Ma-La 12,90€ ja Su/pyhät 14,40€
salaatti, jälkiruoka
kahvi
runsas
sekä
tai tee
12,40 € Ma-La Su/pyhät Ka hvila-Ravintola Kespa Koskika tu 1, 24240 SA Ma-Pe 6-21, P. 040 654 8145 TOUKOKUUN BURGERI Voimassa 31.5. asti. Kespan VALKOSIPULI Burger-ateria Kespan VALKOSIPULI Burger 8,90 11,90
La
Su 12-16
Ma-La
Su 12-19.45 p. 040 1919 493 Henrik “Tiisu” Illikainen viihdyttää klo. 11.00 ja 12.00 Ohjelmaa: Kahvitarjoilu Yhteystiedot: kirppis-keidas.fi Lapsille kasvomaalauksia Arvontaa
Lounas: Ma-Pe 10.30-15
10.30-16
Päivän leike:
10.30-20

Kohtuuden Kolmonen elävöittää lauantaina Salon keskustaa

Salonjokilaakso

Perinteinen salolainen äijäkävely Kohtuuden Kolmonen liikutaan viimevuotiseen tapaan Salon keskustassa.

Tapahtuman organisaattori Hannu Suominen kertoo, että liikkeelle lähdetään klo 13 lauantaina Maran Baarin takapihalta, jonne myös palataan nauttimaan ohjelmasta ja ruokailemaan lenkin jälkeen.

- Tämä on jo 17. Kohtuuden Kolmonen. Päästään taas kävelemään torin läheisyydessä ja muutoinkin reitti kulkee keskustan tuntumassa.

Kohtuuden Kolmonen on miehille ja miehenmielisille

tarkoitettu hauska ulkoilutapahtuma. Kolmoseen osallistuu vuosittain yritysten ja yhteisöjen henkilöstöä osana työkykyä edistävää toimintaa. Edellisellä kerralla mukana oli noin 300 iloista liikkujaa.

Kuntoiltava matka on kolme kilometriä ja reitti merkataan selvästi.

- Reitti kuljetaan jalan, omaan tahtiin, hätäilemättä, rauhaa rakastaen, hyvästä seurasta ja kevään äänistä nauttien. Valittavissa on myös lyhyempi, esteetön reitti.

Kohtuuden Kolmosen ajankohta toukokuulla on järjestäjien mukaan tarkkaan

valittu.

- Toukokuun illat ovat jo pitkiä, joten kaikki ehtinevät valoisaan aikaan maaliin ja illaksi kotiin. Maran baarissa on tapahtuman jälkeen tarjolla iltaohjelmaa, joten sinnekin voi olla mukava jäädä istuskelemaan.

Kolmenkympin osanottomaksulla jaa paitsi liikuntaa myös hyvää tunnelmaa, ruokaa, juomaa ja arpajaislipun.

Kohtuuden Kolmosen järjestävät Ilmari Kiannon Perinneyhdistys ja K.H.P.V. Lounainen Suomi r.y.

- Haluamme tuoda oman panoksemme salolaiseen katukuvaan ja kulttuuriin, Suominen sanoo.

Kohtuuden Kolmonen on päästy useana vuonna liikkumaan kesäisessä säässä.

Leirillä

Päästiin nauttimaan rouvan kanssa viime viikolla mainion lapsenlapsemme seurasta.

Poika oli vanhempineen kylässä ja vierailun yhtenä teemana oli unikoulu ja yösyömisen lopettaminen.

Moni lapsellinen muistaa tuon vähän tylsän tehtävän, joka kyllä palkitsee jälkikäteen.

Niin tälläkin kertaa.

Oli muuten mielenkiintoinen viikko. Kun vielä nuorimmaisemme oli viikonvaihteen kotikylässä, vilskettä riitti ihan omiksi tarpeiksi.

Ja kuten aina leireillä, joku oli vähän väliä nälkäisenä keittiössä ja yövahti sai yrittää kantaa vastuuta yöllisestä hiljaisuudesta.

Hyvä siitä tuli. Korvatulppia jäi vielä ylikin.

Kävimme rouvan kanssa lauantaina kansallispuistossa.

Retkeilimme mielenkiinnosta myös edellisyönä palaneelle nuotiopaikalle, jossa hiiltyneet laavun jäänteet odottelivat vielä noutajaansa. Pelastuslaitos oli hoitanut hommansa hienosti; maasto oli säilynyt tulelta ja kaksi ritilällä ollutta makkaraa taisivat odottaa vielä sormenjälkitutkijaa.

Kohtasimme pitkospuilla päivän aikana monia isoja ja pieniä ihmisiä ja laskujeni mukaan puolen tusinaa koiraa. Neljä niistä matkusti väsähtäneenä mutta tyytyväisenä emäntänsä tai isäntänsä sylissä.

Matildanjärven vesi oli virkistävää. Terhon pizzat osuivat ja upposivat reissun päätteeksi mainiosti cityretkeilijöihin.

Löysin taas yhden uuden mittaussoftan puettavista älylaitteistani.

Tällä kertaa en mitannut siis verenpainetta, happisaturaatiota, askelmäärää, pulssia, kalorinkulutusta tai kilometrejä. Annoin härpäkkeen lukea sydämeni sykevälivaihtelun.

Kun sitten illalla myöhään googletin mistä oli kyse, sain huomata arvoni olevan kovin alhainen. Googletin lisää ja sain lukea kuinka alhainen lukema voi vähentää joissain tapauksissa jopa edessä olevien elinvuosien määrää.

Nukkumaan mennessäni ihmettelin taas insinöörin viisautta ja omaa tyhmyyttäni; sain sitten tietoa, jota ilmankin olisin pärjännyt. Kun en parempaakaan keksinyt, laitoin silmät kiinni ja kädet ristiin.

Aamulla herättyäni lukema oli ilokseni jo sitten hyvää keskitasoa.

Päätin aloittaa saman tien kuukauden mittaisen mittaamattoman.

Kia koeajopäivät 16.-18.5. Erään Kia-malleja rahoitus 1 % + kulut*

EV6 GT-Line AWD 77kWh 325hv 59 970 €

Arvomme sähköpotkulaudan**

Tervetuloa tutustumaan Kian monipuoliseen valikoimaan, merkin laajaan hybridi- ja sähköautomaailmaan sekä ajamaan kehityksen kärjessä koajopäiville 16.-18.5. Astrumille. Kia on kansainvälisesti palkittu merkki, jonka suosioon vaikuttavat hyvä hinta-laatusuhde, ensiluokkainen turvallisuus, dynaaminen ja moderni muotoilu, sekä markkinoiden pisin 7 vuoden takuu. ** Lisäksi kaikkien koeajopäivien aikana tarjouksen pyytäneiden kesken arvomme sähköpotkulaudan! HYÖDYNNÄ NYT MYÖS EDULLINEN RAHOITUS 1 % + KULUT ERÄÄN KIA-MALLEJA!

*Rahoitusesimerkki: Kia EV6 GT-Line AWD 77kWh 325hv , hinta 59 970 € + toim.kulut 600 € = 60 570,00 €, käsiraha 10 500,00 €, sopimusaika 72 kk, kuukausierä 499,03 €, luoton määrä yht. 50 469,00 € (sis. perustamismaksun 399,00 €), viimeinen suurempi erä 18 171,00 €. Kuukausierä sisältää koron 1,0 %, perustamismaksun 399,00 € ja käsittelykulun 15,00 €/kk. Luottokustannukset yht. 3 547,13 €, todellinen luottohinta 64 117,13 € ja todellinen vuosikorko 1,73 %. Edellyttää hyväksytyn luottopäätöksen ja kaskovakuutuksen. Palvelun tuottaa Santander Consumer Finance Oy, Risto Rytin tie 33, 00570 Helsinki. Ei yhdistettävissä muihin tarjouksiin.

Joensuunkatu 15, Salo ma-pe 9-18 ja la 10-14

Sami Rahkonen

4 | Torstaina 16. toukokuuta 2024 KOLUMNI
Pekka Mäenpää
***
***
044 777 39155
044 074 4871
Toni Ojala

ERÄ Atria TAKUUMUREAT NAUDAN

PAAHTO- tai

SISÄPAISTI

Palana 1495 KG

Kulta Katriina JAUHETUT KAHVIT

Plussa-etu

450–500 g -49 %

PKT

Myös tummat ja luomu, ei reilu, erikoissekoitukset eikä

Plus-kahvit (5,98–6,64/kg)

Rajoitus 2 pkt/talous

Ilman Plussa-korttia 5,89/pkt (11,78–13,09/kg)

VIHREÄ ja TUMMA RYPÄLE 500 g Intia/Etelä-Afrikka/Chile (4,00/kg) Yksittäin 2,29 –3,09/rs (4,58 –6,18/kg)

HK NAUDAN JAUHELIHA 17 % 1 kg (7,99/kg) Rajoitus 2 rs/talous

Ben & Jerry’s JÄÄTELÖT 427–465 ml

Myös Non-Dairy vegaanijäätelöt (8,60–9,37/l)

Rajoitus 2 erää/talous Ilman Plussa-korttia 7,95/pkt (17,10 –18,62 /l)

(9,80–11,90/kg)

Ilman Plussa-korttia 2,49 –3,79/pkt (14,65 –27,07/kg) ERÄ Atria GOUTER

MAKKARATANKO 1,4 kg (4,28/kg)

Rajoitus 2 kpl/talous

Ilman Plussa-korttia 8,85/kpl (6,32 /kg)

Savuhovi PITKÄÄN KYPSYNEET LEIKKELEET 180 g (13,89/kg)

Valio

MARJAKEITOT 0,75–1 kg Ei Gefilus (2,25–3,00/kg)

Ilman Plussa-korttia 2,69/tlk (2,69 –3,59/kg)

Kieku VAPAA KANAN MUNIA L15 kpl/1020 g (3,32/kg)

Rajoitus 2 rs/talous Ilman Plussa-korttia 3,99/rs (3,91/kg)

Oatly

iKAFFE KAURAJUOMA 1 l

Myös luomu (1,67/l)

Ilman Plussa-korttia 2,29 –2,39/tlk (2,29 –2,39/l)

ERÄ Fazer

BERLIININ-, OMARtai DUMLE-MUNKIT 12 x 100–115 g LAATIKKO (7,15–8,29/kg) Pakaste

599 KPL 440 450 339 995

TORSTAINA 16.5.

kalasi veloituksetta torstaina klo 10-17 palvelevalla kalatiskillämme!

Ilman Plussa-korttia 15,90/ltk (11,42–13,25/kg) Suuri erä! ILMAINEN FILEOINTI! ILMAINEN FILEOINTI! ILMAINEN FILEOINTI! 1495

Säävaraus 1695 Tuore NIERIÄ Norja kg kg

Säävaraus ILMAINEN FILEOINTI! 995 Säävaraus 1595

Torstaina 16. toukokuuta 2024 | 5
299
4.2 RS 8.- 5.5.5.VOIMASSA KE–SU 15.–19.5. VOIMASSA KE–SU
ERÄ
7 99 RS VOIMASSA KE–SU 15.–19.5. VOIMASSA KE–SU 15.–19.5.
%
-32 % Plussa-etu -21 % Plussa-etu -37 % Plussa-etu -15 % Plussa-etu -16 % Plussa-etu -15 % Plussa-etu
15.–19.5.
-49
Plussa-etu
-33–56 % -27–30 % HK AMERIKAN PEKONIT 140–170 g
TALLATUT HINNAT CITTARI HOITAA
Ilman Plussa-korttia 3,19/pkt (17,72 /kg) 2 PKT 3 TLK 2 TLK 2 TLK RS LTK kg kg 2 PKT 3 PKT Valio GEFILUS MEHUT
l
Ilman
1
(2,20/l)
Plussa-korttia 2,59/tlk (2,59/l)
AVOINNA MA-LA 7-23 SU 7-23 Hämeentie 24-30, 24240, SALO P. 010 537 9200 @kcmsalo Tarjoukset voimassa ke-su 15.-19.5.2024 ellei toisin mainita. Tarjouksia reilut, mutta rajoitetut erät. SALO Hätälän kalamestari Anton Salo fileoi
Laadukas Kainuun KIRJOLOHI ERÄ! Tuore KUHA
VOIMASSA KE–SU 15.–19.5.

SALON SEURAKUNTA

TERVETULOA KIRKKOON

Helluntai ja kaatuneitten muistopäivä 19.5. Jumalanpalvelukset ja kunniakäynnit:

• Halikon kirkossa iltamessu klo 18; Kiiski, Suutela-Kuisma. Rauhanyhdistyksen kirkkopyhä. Klo 17.45 seppeleen lasku sankarihaudalla ja Karjalaan jääneitten muistomerkillä. Messun jälkeen iltatee kirkossa.

• Kiikalan kirkossa messu klo 10; Hietalahti, Sirén. Seppeleen lasku sankarihaudalla ja Karjalaan jääneitten muistomerkillä.

• Kiskon kirkossa messu klo 10; Huhtasalo, Hyvönen. Kunniakäynti sankarihaudalla.

• Kosken kappelin edustalla klo 12 kenttähartaus; Vaarna, Haapalainen. Kunnan tarjoamat kahvit Kahviaitassa.

• Kuusjoen kirkossa messu klo 10; Laaksonen, Laakkonen, kirkkokuoro. Seppeleenlasku sankarihaudalla.

• Marttilan kirkossa messu klo 10; Vaarna, Haapalainen. Seppeleenlasku sankarihaudalla. Messu striimataan kanavalla www.youtube.com/@srkKoskellajaMarttilassa.

• Muurlassa kunniakäynti sankarihautausmaalla klo 12; Huhtasalo, Hyvönen.

• Perniön kirkossa messu klo 10; Hekkala, Lahti. Kunniakäynti sankarihaudalla.

• Perttelissä hartaus ja kaatuneitten muistopäivän seppeleenlasku sankarihaudalla klo 9; Laaksonen, Laakkonen.

• Salon kirkossa iltamessu klo 17; Viitanen, Haapalainen.

• Suomusjärven kirkossa jumalanpalvelus klo 13; Hietalahti, Sirén ja kirkkokuoro. Seppeleen lasku sankarihaudalla ja Karjalaan jääneitten muistomerkillä.

• Särkisalon kirkossa messu klo 13; Hekkala, Lahti. Kunniakäynti sankarihaudalla.

• Uskelan kirkossa messu klo 10; Airaksinen, Nietosvaara. Messu on kuultavissa Järviradion taajuudella 102,9 MHz.

Salon kirkossa

• Arkipäivän hiljainen ehtoollinen to 16.5. klo 11; Viitanen.

• Avoimet ovet ti 21.5. klo 12 – 13.30. Tule lounastauolla tai ohikulkumatkalla kirkkoon hiljentymään.

• Virsipysäkki to 23.5. klo 11; Terhi Lehtovaara. Yhteislauluhetki osallistujien toivomien virsien ja hengellisten laulujen äärellä.

MUUTA TOIMINTAA to 16.5.–23.5.

Halikko: Srk-talossa: Raamattu- ja rukouspiiri to klo 18. – Rauhanyhdistyksen seurat su klo 13 • Vaskion srk-kodissa: Seurakuntailta to (16.5.) klo 18. Lauletaan Viisikielistä Jukka Saarisen johdolla. Arpavoittoja vastaanotetaan. • Kirkkorinne 5: Lähetyksen kohtaamispaikka la klo 11–14. • Kesä-Angelan saunalla: Työikäisten miesten ja miesten piirin yhteinen saunailta to (23.5.) klo 18. Mukana Erkki Kiiski.

Kiikala & Suomusjärvi: Kiikalan srk-talossa: Kohtaamispaikka Onnela ma klo 12–15. • Suomusjärven srk-keskuksessa: Seurakuntaväen kevätjuhla to (16.5.) klo 13. • Rekijoen rukouspiiri ti klo 18.30 Koivusilla.

Kisko & Muurla: Muurlan srk-kodissa: Raamattupiiri ma klo 18.30. – Varttuneen väen iltapäiväkerho ke klo 13. • Kiskon srktalossa: Eläkeläisten iltapäiväkerho ti klo 13. • Toijan kerhotilassa: Valopilkkuilta ti klo 18.

Koski & Marttila: Marttilan srk-talossa: Torstaituokio (16.5.) diakonin kanssa klo 13.

Kuusjoki & Pertteli: Juvankosken kesäkodilla (Juvankoskentie 212): Naisten sauna to (23.5.) klo 18. Illan päätteeksi yksinkertainen, yhdessä laitettu iltapala. Ilmoittautumiset viestinä Suville p. 040 586 3820.

Salo-Uskela: Salon srk-talossa: Naisten raamattupiiri ma klo 18. – Inkeriläisten suomen kielen piiri ti klo 10. – Kansainvälinen käsityöpiiri ke klo 11–14. • Diakoniakeskuksessa: Juttukammari mielenterveyskuntoutujille ke klo 15.

Särkisalo: Srk-kodissa Iltarusko ma klo 13; Anne Kössi, Juha Hekkala. • Kirkkopuistossa, Kirkkopolku 4: Kesäjumppaa klo 18–19. Mukaan jumppamatto ja juomapullo. Ohjaaja Jenni Luodes. (5 €)

Kahvila Manna, Salon srk-talo. Avoinna ti–to klo 10–15. Galleriasalissa, Salon srk-talossa, 7.5.–27.5. Kuvaamataidon lukiodiplomitöiden näyttely. Tutustu Mannan aukioloaikoina ja tilaisuuksien aikana.

KASTETUT

Uuno Ahti Jukanpoika Rannikko

HAUTAAN SIUNATUT

Hilkka Aino Annikki Lehtinen 97 v Ilma Helena Nurmi 95 v Raili Kaarina Suominen 94 v Hanna Maria Saarinen 92 v Raimo Juhani Harkkila 89 v Vuokko Marjatta Pelander 83 v

Pertti Olavi Kujala 82 v Marja Helena Alanne 79 v Pirjo Tellervo Kuusto 76 v Arto Eemil Rintala 67 v Lars Geri Lindholm 66 v

Seurakuntatoimisto puh. 02 774 5206 Taloustoimisto puh. 02 774 5200 Hauta-asiat puh. 02 774 5209 www.salonseurakunta.fi salonseurakunta@evl.fi

Sisältöä

elämään

-iltapäivä

”Inhimillisen kohtaamisen voima” to 23.5. klo 13 Salon srk-talon juhlasalissa, Kirkkokatu 6. Luennoitsijana Tommy Hellsten. Kaikille avoin ja maksuton yleisötilaisuus.

Tommy Hellsten on terapeutti, kirjailija, kouluttaja, puhuja ja luennoitsija sekä Ihminen tavattavissa -filosofian isä. Yli 45 vuotta terapeuttina ja yli 30 vuotta yrittäjänä toimineelta Hellsteniltä on juuri ilmestynyt 38. kirja nimeltä ”Olemisen voima”.

”Valtakunnan diplomi-ihmettelijäksi ja viisaustieteilijäksi” itseään nimittävä Tommy kiteyttää: ”Teen kaikkea tätä mielelläni, sillä näin saan kokea ihmisyyden ihmeen ja mysteerin kerta toisensa jälkeen – ainutlaatuisena tässä ja nyt. Yksilön ja yhteisön henkisessä kasvussa ja ihmisyyttä kunnioittavassa vuorovaikutuksessa on valtava voima.”

Salin ovet avautuvat klo 12.30. Paikat täytetään tulojärjestyksessä, maksimissaan 230 henkilöä. Kahvila Manna palvelee koko tilaisuuden ajan. Tilat ovat esteettömiä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Iltatilaisuus on klo 18 Kulttuuritila Näkkärissä (Ylhäistentie 2): ”Hyväntahtoisuuden kulttuuri”.

Tapahtuman järjestää Välittämisen verkosto.

Kevätlaulajaiset Kaukurilla

Torstaina 16.5. klo 18.30 Kaukurin rukoushuoneella, Kaukurintie 489, tarjolla yhteislauluja, kahvit ja arvontaa Rukoushuoneyhdistyksen hyväksi. Mukana Muurlan kirkkokuoro, Elina Hyvönen ja Marika Huhtasalo

Laivaston puhallinkvintetin konsertti

Kylvön siunaukset

• Perjantaina 17.5. klo 16 Timo Jakalan tilakeskuksessa, os. Suomusjärventie 759 yhdessä Suomusjärven MTK:n kanssa; Tapio Hietalahti.

• Keskiviikkona 22.5. klo 18 Kirsti Kurjen tilalla, Taviantie 77, Ylikulma, Perniö. Mukana Juha Hekkala ja kanttori Elina Hyvönen.

Torstaina 16.5. soivat Salon srk-talossa klo 19 laivaston puhallinkvintetin soittamina klassikkoteokset Ibertin Trois piéces breves ja Beethovenin Es-duurikvintetto. Vapaa pääsy. Soittajat: Sari Vaittinen, huilu, Anna Mantere, oboe, Antti Pursiainen, klarinetti, Outi Tuohiniemi, käyrätorvi, ja Matti Joensuu, fagotti.

Runo- ja musiikkimatinea

Runoja ja musiikkia tarjolla su 19.5. Salon srk-talossa klo 14. Paikalla 75-juhlaa viettävät Eila Mamia ja Leena Hästbacka sekä muusikot Janne Kuusinen ja Aki Toivoniemi. Ohjelma 20 €. Tuotto kulujen jälkeen Kirkon Ulkomaanavulle lasten auttamiseksi. Matinean jälkeen kahvitarjoilu.

Evakkomatkan muistelua

Perniön seurakuntatalossa ti 21.5. klo 18 muistellaan, millaisia olivat evakkotaipaleet ja lapsuuden sota-aika. Kokemuksistaan kertomassa mm. Paula Linsen ja Jaakko Kuivala. Lisäksi maistellaan Hakkoopiirakkaa, pula-ajan piirakkaa, pullalettiä ja porkkanakarkkia. Voit tuoda mukanasi myös yhteistä maisteltavaa! Järj. Kaik naise föli.

Yhteisessä pöydässä

• Lounas pe 17.5. klo 12 Perttelin srk-talossa, vapaaehtoinen maksu YV:lle, järj. diakoniatyö.

Lapset ja perheet www.salonseurakunta.fi > Tule mukaan > Lapsille ja lapsiperheille

• Musiikkileikkikouluun ja kirkkomuskariin ilmoittautuminen on auki nettisivuilla.

• Perhekerhot: Halikon Pikkupappila ke klo 9–13, Kiikalan srk-talo to klo 9–11, Kosken srk-talo ma klo 10–11.30, Kuusjoen srk-talo to klo 9–11, Marttilan srk-talo ke klo 10–12, Perttelin srk-talo ke klo 9–11.

• Iltaperhekerhot: Halikon Pikkupappila to klo 17–19, Salon srk-talo ke klo 17–19, Suomusjärven srk-keskus ke klo 17–19, Särkisalon srk-koti to klo 17–19.

• Vauvakerho Halikon Pikkupappilassa ma klo 13–15.

• Musiikkihetki Salon srk-talossa ti klo 9.30 ja 10.30, oleilua klo 9–12.

Koululaiset

• www.salonseurakunta.fi/koululaisille

”Kesäpäivä Kangasalla” Salon musiikkiopiston laulajat tuovat Halikon kirkkoon ti 23.5. klo 19 monipuolista lauluohjelmaa. Ohjelmassa on mm. Merikannon Myrskylintu, englantilainen kansanlaulu Sait multa kukkasen toukokuun, Palmgrenin Heijastus ja Barberin Sure on this shining night. Kvartettina kuullaan Ravenscroftin Remember O Thou Man ja kuorolta a cappellana Kesäpäivä Kangasalla. Opiskelijoita ohjaa laulunopettaja Maarita Luojus, säestykset Leena Tammisto, piano. Vapaa pääsy.

Kahden yön mittainen pyhiinvaellus

Viikonloppuna 24.–26.5 vaelletaan perjantaina Kosken kirkolta Mellilän kirkolle ja lauantaina Mustajärven leirikeskukseen Loimaalle. Sunnuntain matka on paluu takaisin Koskelle. Mukana on huoltoauto. Vetäjinä rovasti Outi Niiniaho ja Essi Pietilä. Hinta 110 €/ hlö kattaa kaikki palvelut. Tarkemmat tiedot: www. salonseurakunta.fi/aikuisille/retriitit. Ilm. viim. ma 20.5. puh. 044 236 2892, outikaarina.niiniaho@gmail.com.

Retki kesäjuhlille Haminaan

Evankelisen lähetysyhdistyksen kesäjuhlat vietetään Haminassa, jonne matkataan lauantaipäiväksi 8.6. Paimiosta klo 7.30 lähtevällä bussilla. Kyytiin pääsee mm. Halikon kirkolta, Salon srk-talolta, Muurlan Lasin pysäkiltä ja Suomusjärven liittymän pikavuoropysäkiltä. Paluulähtö n. klo 19. Tarkemmat tiedot netissä (> matkat ja retket). Ilmoittautuminen viimeistään 31.5. nettilomakkeella salonseurakunta.fi/tapahtumat, lähetyssihteeri Henna Seppälälle, p. 044 774 5214 tai Oiva Hujaselle, p. 040 526 9096. Paikkoja rajoitetusti. Retkimaksu (15 €) kerätään bussissa.

Nuoret

• www.salonseurakunta.fi/nuorille

Lauta- ja strategiapelipäivät Lauta- ja strategiapelipäivä pelaillaan Salon seurakuntatalossa la 18.5. ja su 19.5. Paikalta löytyy kasoittain lautapelejä sekä hyvää peliseuraa. Peliaikaa molempina päivinä klo 10–20. Yhteistyössä Sumppi ry:n kanssa. Lisätiedot: Vilho Routasalo, 044 774 5290.

Walk in Talk

• Keskusteluapua nuorille ja työikäisille minkälaiseen elämäntilanteeseen vain. Ota yhteyttä: Sanna Saramo 044 774 5296, sanna.saramo@evl.fi, tai diakoniapäivystys ma–to klo 10–12, puh 044 7745 216.

6 | Torstaina 16. toukokuuta 2024

MLL Salon yhdistyksen Puuhapäivä tarjoili lapsiperheille elämyksiä.

MLL Salon Puuhapäivä -

varma kevään merkki

Jonna Hellberg-Pitkänen

Kevään merkkeinä voidaan pitää hiirenkorvalle puhjenneita koivuja. Yksi varmimmista kevään merkeistä on myös Mannerheimin lastensuojeluliiton Salon yhdistyksen vuosittainen Puuhapäivä, jonne tullaan viihtymään tehtävärasteilla ja tapaamaan tuttuja.

Satakunta lapsiperhettä oli tänäkin vuonna saapunut viettämään Puuhapäivää. Suosikkitehtäväpistei-

siin jonotettiin uudelleen ja uudelleen. Niin teki myös kolmivuotias Neela Nummila, joka tuli hakemaan poskiin lisää värikästä glitteriä vapaaehtoistyöntekijä Mari Kettuselta.

- Me viihdymme täällä, koska täällä on aina niin kivaa, kehuu Neelan äiti Kaisa Nummila.

- Koska meillä on kaksi kouluikäistä ja kaksoset, olemme käyneet täällä joka vuosi ainakin seitsemän vuoden ajan. Puuhapäivä on ai-

puuhapäivässä herneitä.

na ollut meidän perheemme keskuudessa todella suosittu, kertoo Nummila.

Kevät tuo Nummiloiden arkeen uusia tuulia kaksostyttöjen aloitettua päiväkodissa. Puuhapäivässä koko perhe oli askarrellut koruja ja ratsastaneet keppihevosilla.

- Puuhapäivät ovat mukava tapa viettää päivää, näissä tapahtumissa on aina mukana kupliva ilo, kertovat MLL Salon yhdistyksen konkarivapaaehtoiset Mari Kettunen ja Anna Ahokas.

Puuhapäivässä oli helppo löytää vinkkejä tulevan kesän puuhailuun, kokeilla eri harrastuksia ja löytää vaikka uusia kavereita.

2,5-vuotias Emil Kurki käänteli pesusaaveista askarreltua jättimuistipeliä. Hän yritti löytää Autot-elokuvasta tutun Martin.

Äiti Nea Takatalo seurasi sivusta Emilin leikkiä. Vuohensaari on halikkolaiselle perheelle tuttu paikka.

- Kävimme täällä kävelyllä jo alkuvuodesta, juuri ennen kuopuksemme Amoksen syntymää, muistelee Takatalo. Perheen kevät kuluu vauva- ja pikkulapsiarkea eläen.

- Kevät on aina vähän epävakaata aikaa, joten eniten

Vuokrataan varasto/toimitilaa keskustassa, Helsingintie 32, sopii rakentajalle, siivousliikkeelle tai mihin tahansa toimintaan. Tiloissa lattialämmitys, paineilma, öljynerotuskaivo, voimavirta, pesukoneliitäntä, WC sisäkorkeus noin 4 m, 3x3 m nosto-ovi, parkkipaikka sekä tarvittaessa trukin käyttö. Vapaat tilat 30 m², hinta 300 €+alv sekä 40 m² + parvi 10 m2, hinta 380 €+alv. Myös runsaasti muita erilaisia tiloja.

Soita 0440 533985 / Timo

OLEMME MYÖS SOMESSA

odotamme tänä vuonna kesää. Silloin pääsemme yhdessä tutkailemaan, mitä uuden kotimme pihamaalla kasvaa.

Perhe on juuri muuttanut uuteen kotiinsa Halikossa. Juttutuokion aikana Emil oli ehtinyt löytää Martin ainakin kaksi kertaa.

Vaikka sää oli vilpoinen, niin tunnelma Puuhapäivässä oli lämmin. Nea Takatalo ja Kaisa Nummila kertoivat viihtyneensä tapahtumassa aina. Uudetkin kävijät olivat löytäneet tiensä puuhapäivään.

Keväisissä istutustunnelmissa olivat äiti Tiia Hyttinen ja lapset Sara ja Elias Hyttinen. Lapset lisäsivät herneensiemeniä multaan.

- Odotamme keväältä lämpimiä kelejä, ettei tarvitsisi pukeutua niin moneen kerrokseen, kertoo Tiia Hyttinen.

- Me retkeilemme paljon, yleensä Teijolla, mutta Vuohensaarikin on kiva. Vähän tuulinen leikkipuisto, lisää Hyttinen kuitenkin hymyillen.

- Ystäväni vinkkasi meille tästä tapahtumasta, ja tulimme tänne varta vasten Teijolta saakka. En ole koskaan ennen käynyt täällä, ja täällähän on tosi kivaa. On hyvä, että lapsille järjestetään tapahtumia. Varsinkin maksuttomat tapahtumat ovat kullanarvoisia.

Neljävuotias Sara ja kaksivuotias Elias näyttivät kämmenselissään komeilevia siirtotatuointeja. Sara kertoi käyneensä keinumassa. Kukkien istutuksen jälkeen perhe siirtyi katsomaan Motör Circus -esitystä, jossa sirkustaiteilija Eikka Alatalo taiteili huimapäisesti tukemattomilla tikkailla ja teki huimia akrobaattitemppuja. Alatalon mukaan rock ´n´ roll-asenne on sitä, että annetaan tukan heilua ja kitaran soida samalla, kun tehdään voltti taaksepäin.

Toimitilaa, Helsingintie 32 60 neliötä, jäähdytys, lattialämmitys, katutaso. 0440533985

LOPPUIKO LÄMMITYSÖLJY?

Meiltä pienten erien moo�oripol�oöljyn/lämmitysöljyn ja dieselin toimitukset! PÖ 10-800 l /kerta

VÄHÄTALO YHTIÖT KY

Karjaskylän�e 125� 24100 Salo

DI 10-200 l /kerta Suoritamme sovitus� myös tankkauspalvelun! Meillä myös voiteluainemyyn�

P. 0400 616 494 vahatalon.traktori@smail.fi

P. 0400 514 924 jukka.vahatalo@gmail.com leikkaa talteen

Yhdistykset Iltatorille 1.8.2024

Salon kaupunki isännöi Iltatoria 1.8. ja tarjoaa salolaisille yhdistyksille mahdollisuuden tulla torille esittelemään omaa toimintaansa veloituksetta. Yhdistysten käytössä ovat kävelysillan paikat, kävelysillan jatkeena oleva Vilhonkadun osa sekä Horninpuisto. Paikkoja voi varata 20.6. asti ottamalla yhteyttä yhteisökoordinaattori Terhi Sinnelään terhi.sinnela@salo.fi. Salon Iltatori ry vastaa toripaikkojen jakamisesta eli yhdistysten tiedot toimitetaan Iltatori ry:lle, joka hoitaa järjestelyt siitä eteenpäin.

Tavataan torilla!

Salon kaupunki Tehdaskatu 2, 24100 SALO www.salo.fi kirjaamo@salo.fi

HENGELLISIÄ TILAISUUKSIA

† HENÓTÊS-seurakunta

Rummunlyöjänkatu 7, Salo

Su 19.5. klo 18 evank. Aimo Piirainen, evank. Tenho Nyman, Mika Pesonen. Tervetuloa! www.Henotes.com

Rummunlyöjänkatu 13 pelastusarmeija.fi

• Sunnuntai 19.5. klo 15 Jumalanpalvelus

• Tiistai 21.5. klo 14 Raamattu- ja rukouspiiri

Messu Salossa su 19.5.2024 klo 10 Os. Helsingintie 14 Pastori Sakari Korpinen

Apostoli Johanneksen luterilainen seurakunta www.lhpk.fi/seurakunnat/salo

Salon helluntaiseurakunta, Mököistenkatu 18 salonhelluntaisrk.fi

To 16.5. klo 15 Ruokakassijakotilaisuus

Pe 17.5. klo 19 Nuortenilta

Su 19.5. klo 11 Jumalanpalvelus: Hilkka Rauhala, musiikissa Turun helluntaiseurakunnan soittokunta, pyhis, yhteyskahvio, klo 15 venäjänkielinen tilaisuus

Ma 20.5. klo 18 Nykypäivän ompeluseura

Ti 21.5. klo 18.30 Rukousilta

Ke 22.5. klo 14 Päiväpiiri, kahvitarjoilua

To 23.5. klo 15 Se löytyi missiokahvila, Helsingintie 14

Olet lämpimästi tervetullut tilaisuuksiimme!

Torstaina 16. toukokuuta 2024 | 7
Adventtikirkko
Elias (vas.) ja Sara Hyttinen istuttivat

Amppelit, kesäkukat ja taimet

H AG STRÖMIN

PU U TARH ALTA

Heinäsuontie 13, Vaskio p. 044 331 6623

Avoinna joka päivä 9-18

Mikroautoilun eli KARTINGIN TUTUSTUMISPÄIVÄ LAPSILLE

Kuisma Oy:n piha-alue. Myllyojankatu 16, Meriniitty. Lauantaina 18.5. klo 11.00 - 15.00. Mahdollisuus kokeilla karting-autolla ajamista. Kuljettajan maksimipituus 145cm. Laji sopii niin tytöille kuin pojille. Oma kypärä mukaan, jos mahdollista. Kypäriä löytyy tapahtumasta.

Järj. Salon UA

Uudistetun myymälän avajaiset

Tervetuloa juhlimaan myymälämme avajaisia lauantaina 18.5 klo 10.

Kahvi- ja pullatarjoilu, lapsille yllätyspuuhaa.

SALO / Plaza

Ruukkikylä Teijo – historiaa

Elina Koskinen

Ruukit ja retket -tapahtumaan kuuluva opastettu kiertokävely on alkamassa Teijon masuunin pihalta ja oppaamme Kaisa Villa, syntyperäinen perniöläinen, katselee tyytyväisenä useamman kymmenen hengen yleisöään.

- Luulin jo että joudun kävelemään täällä yksinäni! Ihmiset tulivat vähitellen paikalle, ja Teijon pieni kirkko tuntui täyttyvän kokonaan siinä vaiheessa kun sinne päästiin, vaikka kirkossa on kuulemma penkkitilat sadalle hengelle. Suurin osa yleisöstä oli muualta kuin Teijon kylältä, mutta ”puolipaikallisia” eli mökkiläisiä oli kuitenkin muutamia mukana.

Myös ainakin yksi uudisasukas oli joukossa, Inkoosta pari vuotta sitten muuttanut. Kierroksen pääkohde oli Suomen tiettävästi pienin kivikirkko, jonka historia on rakentamisestaan alkaen täynnä dramaattisia tapahtumia.

- Vuonna 1830 valmistuneen kirkon rakennutti ruukinpatruuna Robert Bremer, joka oli varsin erikoinen persoona. Hänellä oli oma ajanlaskunsa ja hän harrasti matematiikkaa, tähtitiedettä ja alkemiaa. Tähtiä tutkimal-

ke 22.5.2024 klo 13 - 18, Taitajankatu 4:n sisäpihalla

TAPAHTUMASSA PÄÄSET TUTUSTUMAAN

Salon seudun ajoneuvoharrastajien vanhoihin autoihin logistiikka-alan opetuskalustoon tehodynamometrinäytökseen (klo 16.00) koulutustarjontaan

Kahvitarjoilu

la hän tuli siihen tulokseen, että vedenpaisumus on tulossa. Niin vakuuttunut hän tästä oli, että ryhtyi rakennuttamaan arkkia, ja tarinan mukaan ripusti soutuveneen yhteen kartanon ikkunoista siltä varalta, että oikein kiire tulee.

Kuten tiedetään, vedenpaisumusta ei tullut ja tästä kiitokseksi hän rakennutti kirkon. Syystä tai toisesta kirkko sai vaikutteita kiinalaisesta pagodista, vaikkei Robert Bremerin tiedetä koskaan siellä matkustelleen.

Kaisa Villan kiinnostava kerronta jatkui kartanon omistuksessa olleen kirkon myöhempiin vaiheisiin. Vuonna 1972 kartano ja kirkko sen mukana oli Antti Wihurin omistuksessa. Kirkkoa lämmitettiin ristiäisiä varten, se syttyi tuleen ja kärsi suuria vahinkoja tulipalossa. Lähes vedenpaisumuskin sitten vielä koettiin vuonna 2006, kun kirkkoa kohtasi laajamittainen vesivahinko.

Kuntoportaat

Teijolle talkoilla

Talkoovoimaa on tarvittu vuosien varrella usein ja onneksi sitä on Teijolta löytynyt.

Teijon kuntoportaat avattiin virallisesti osana Ruukit

ja retket -tapahtumaa, ja portaitten rakennuksessa teijolaisten talkoohenki on tullut erityisen hyvin esiin.

- Monenlaista osaajaa on tarvittu. Osalla pysyy pora kädessä ja osa on sitkeitä kantajia.

Porrashankkeen alullepanija Petri Honkala ja rakennustyön promoottori Uula Toikka ovat yhtä hymyä haastattelua antaessaan.

- Kymmenisen vuotta sitten oli varsinainen kuntoporrasbuumi varsinkin pääkaupunkiseudulla, jossa silloin asuin. Vanhempieni myö-

Paikalla myös drifting auto

8 | Torstaina 16. toukokuuta 2024 KEVÄTTAPAHTUMA AUTOJEN JA MOOTTORIURHEILUN YSTÄVILLE
TERVETULOA!
3 lasit 1 hinnalla Kahdet sinulle ja yhdet kaverille. Kahdet itselle, kolmannet kaverille. Yksitehot alk. 59 € ja monitehot alk. 109 €. Ostaessasi normaalihintaiset silmälasit, kehykset alk. 59 €, saat toiset lasit itsellesi samasta tai edullisemmasta kehyshintaryhmästä. Lisäksi saat haluamallesi henkilölle annettavan silmälasilahjakortin, arvoltaan 59 € tai 109 € riippuen henkilön silmälasitarpeesta. Molempiin laseihin kuuluu peruslinssit vakiovoimakkuuksin (yksiteho -6.00...+6.00 / cyl 4.00, moniteho -6.00...+6.00 / cyl 4.00, ADD 0.75...3.00). Linssien lisäominaisuudet erillisen hinnaston . Lahjakortin voi hyödyntää henkilö, jolla ei ole silmälasiostoja Nissen-myymälöistä 3 viimeisimmän kuukauden aikana. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin eikä sopimus- ja pakettihinnoitteluihin. Valikoima vaihtelee myymälöittäin. Etu voimassa toistaiseksi Nissen-myymälöissä. monitehot 109 Alk. € yksitehot 59 € Alk. 0 € + Optikon näöntarkastus NISSEN SALO Vilhonkatu 11-13, p. 0203 32959 LEHTI ILMAISEKSI SÄHKÖPOSTIIN HETI KESKIVIIKKONA digi@salonjokilaakso.net tai nettisivujemme kautta osoitteesta www. salonjokilaakso.net
Kaisa Villa kertoi mielenkiintoisia tarinoita Teijon kirkosta.

To 16.5. klo 13-18

Tehdaskatu 13, Salo

historiaa ja kuntoilua

Riikka Koli teki omien sanojensa mukaan ”rapakuntoisen astmaatikon nousunäytöksen” noustessaan kuntoportaita avajaisissa ylös.

Lukkarinmäen Kevät -tapahtumaa järjestetään toisen kerran tulevana lauantaina.

Lukkarinmäen Kevät tulee taas

Salonjokilaakso

Lukkarinmäen Kevät – tapahtuma järjestetään tänä vuonna reilun viikon kuluttua lauantaina 18. toukokuuta.

Päivän aikana Lukkarinmäki ja Sinisen talon pihapiiri heräävät talviunestaan ja kutsuvat nauttimaan muun muassa pihakirppareista, mekko- ja taimivaihtureista, käsitöistä, käsityöyrittäjien tuotteista, herkuista sekä kulttuurista ja Lukkarinmäen historiasta.

Salon taitokeskuksen ja Lukkarinmäki-seuran tämänvuotisessa tapahtumassa päästään muun muassa matkalle Lukkarinmäen menneisyyteen Timo Lähteenmäen opastamana.

- Yhteislähtö on Sinisen talon pihalta klo 11.30, yhdistykset kertovat tiedotteessa.

Sinisen talon pihamaalla järjestetään päivän aikana Viehkeät risukorit -kurssi ja

Lankavaaran neuletapaaminen. Ovet ovat avoinna sisätiloihin, jossa on käsityöyrittäjien myyntipisteitä.

- Pihalla pääsee osallistumaan Kierrätyskuningattaren hiekkamaalaukseen ja osallistumaan mekko- ja taimivaihtureihin. Taitokeskuksen workshopissa ommellaan retroauniikkeja vaatteita vaivatta. Lukkarinmäen alueella on useita pihakirppiksiä, joihin löytää muun muassa verkosta löytyvän kartan avulla.

Sinisen talon pihamaalla palvelee kahvila Sortit pop up, Hermannin koulun 7Aluokan kahvila löytyy Kivimiehenpuistosta ja Raivaajankadun väestönsuojan edustalta.

Tapahtumaa vietettiin ensimmäistä kertaa toukokuussa 2023, joten kyseessä on jo lähes perinteinen matalan kynnyksen minikaupunkifestivaali.

Saimme jokaisen portaan myytyä ja enemmänkin olisi mennyt, Uula kertoo syystäkin tyytyväisenä. Kuntoportaitten avajaisissa oli myös kilpailu porrasjuoksussa. LP Viestin neljä iloista ja kovakuntoista nuorta naista pinkaisi portaat kahdesti ylös ja vauhdilla painelivat muutkin.

Erityisen kunnioitettavan suorituksen teki Riikka Koli, omien sanojensa mukaan ”rapakuntoisen astmaatikon nousunäytöksen”. Riikkaa voidaan pitää oikeana Teijon mannekiinina, niin monessa hän on kylällä mukana ja niin kauniisti hän puhuu kotikylästään.

kuntoportaiden avajaisissa.

tä oleskelin täällä paljon ja tuumin, että kyllä kylällekin on portaat saatava. Nythän olen asunut ja kasvattanut alpakoita Mathildedalissa jo vuosien ajan, Petri kertoo. - Päätimme hakea rahoitusta Salon kaupungin osallistuvan budjetoinnin kautta. Ensimmäisenä hakuvuonna ei natsannut, mutta 2023 pääsimme mukaan. Hankkeeseen tarvittiin iso lisärahoitus ja myimme portaita yrityksille ja yksityisille.

- Muutin Teijolle vuonna 2006 ja muutaman lyhyen ”syrjähypyn” jälkeen päätin jäädä tänne iäksi. Teijon historia tuli varsin tutuksi Ruukin avain -trilogian myötä, olin mukana jokaisessa kolmessa osassa ja ylenin avainpiiasta opettajaksi. Viihdyn edelleen Matildan näyttämöllä, mutta yöni nukun kaikista maailman kolkista mieluiten Teijolla!

Teijolle kannattaa muuten mennä käymään jo pelkästään Teijon masuunin kahvilan suussa sulavien leivonnaisten ja hyvän kahvin vuoksi.

Salo MC järjestää Rompetorin

Salonjokilaakso

Salolainen moottoripyöräkerho, vuonna 2001 perustettu Salo MC, järjestää lauantaina Rompetorin kerhotilojensa pihamaalla.

Tapahtumalla halutaan saada käytettyjä tarvikkeita liikkeelle niitä tarvitseville ja kertoa harrastajille Salo MC.n toiminnasta.

- Jäsenistöömme kuuluu niin nuoria kuin vähän vanhempiakin ihmisiä lähes kaikilta elämänaloilta. Yhteistä meille kaikille on kuitenkin palava innostus moottoripyöräilyyn ja kaikkeen muuhun siihen liittyvään, Teuvo Vessman Salo MC:n hallituksesta kertoo.

Kerhon toiminta painottuu matkamotoristihengen luomiseen, kehittämiseen ja ylläpitoon Salon alueella. Joka

Kesähulinat

Tervetuloa tutustumaan tehtaanmyymäläämme ja toimintaamme

Kädentaitotuotteita ja kaikkea kivaa myyjäisalueella Kahvitarjoilu,arvonta, kesäkisa

www.kolmituote.fi

HAUSKA LIIKUNTATAPAHTUMA Miehille Salossa LA 18.5.2024

Lähtö klo 13. Kuntoiltava matka 3 km. (Valittavissa myös lyhyempi, esteetön reitti.)

Lähtö ja maali: Maran Baari Rummunlyöjänkatu 16, 24100 Salo.

Osallistumismaksu 30 € Sisältää mm. T-paidan, ruoan ja juoman maalipaikalla sekä arpajaislipun. Ilmoittaudu 17.5.2024 mennessä maksamalla 30 € tilille FI45 1135 3000 0236 06 (mainitse nimesi ja sähköposti- osoitteesi) tai menemällä osoitteeseen:

www.kohtuudenkolmonen.fi

keskiviikkoisessa kaffeillassa pohditaan yhdessä maailman asioita.

- Toivotamme tervetulleeksi jäseniksi kaikki kiinnostuneet, omaa pyörää ei välttämättä tarvitse olla.

Vessman ja muutama muu aktiivi siivosi maanantaina kerhotiloja lauantain Rompetoria varten.

Kerhotila sijaitsee Kärkän teollisuusalueella osoitteessa Harventajankatu 9.

Kerho järjestää jäsenille kesäkuussa ajotapahtuman Klippulassa yhdessä Coach MC:n kanssa ja heinäkuun loppupuolella EestiTourin. Lauantain Rompetorilla on myytävänä ajotarvikkeita ja monenlaisia MP-aiheisia aarteita ja muuta tavaraa. Kahvia ja makkaraa on myynnissä kerhon pihalla.

Mustion vierailut mm. 5.8. Diandra, 26.7. Kaseva, 2.8. Pepe Willberg, 3.-4.8. Ilmari Saarelainen-parasta ennen, 9.8. Esko Rahkonen musiikkinäytelmä, 10.8. Jukka Puotila, Jape&Jussi stand-up ym.

 25.10. julkistus toukokuussa, jota kannattaa odottaa!  23.11. Kake Randelin konsertti

 7.12. Ysärifestarit (Mascara, Movetron, Aikakone, Waldo’s People)

 28.2.2025 YHDESSÄ -konsertti, Markku Aro, Kai Hyttinen, Lea Laven, Marion Rung

Torstaina 16. toukokuuta 2024 | 9
Salo MC:n jäsenistöä lähdössä Liedon motoristikirkkoon. Uula Toikka, Esa-koira ja Petri Honkala huokuivat tyytyväisyyttä Teijon
Info & Lippuvaraukset: www.biosalo.fi • Seuraa meitä myös: Facebook & Instagram BIO-KUVA J. Mäkilä CINEMA BIO-SALO Helsingintie 11 p. 02-731 2690 Ihmeelliset Frendit (Orig) La-Su 16.30 Ke 18.30 Ensi-ilta! Kyllä Isä Osaa Pe-La-Su 17.00 Hauska kestohitti! Spy x Family Anime ensi-ilta Pe-La, Ma & Ke 19.00 Kingdom Planet Apes Pe-La & Ma 18.30 Hurja seikkailu! Wicked Little Letters La-Su 15.30 Olivia Colman. Hauska! La-Su 13.30 (Su eka kerta -näytös) Tie Sydämeen Ma & Ke 18.00 Ti Päivä J. Binoche! Myrskyluodon Maija Ti & To 18.00 Ehkä viimeiset! Kiire! Madeleinen Pariisi Vielä pyynnöistä La-Su 17.30 Ihana! EKAA KERTAA LEFFASSA -näytös: BAMSE Su 13.30. Hiljaisempi ääni, puolivalot. PäiväNäytös Tiistaina: Ihastuttava TIE SYDÄMEEN. Kaffe 13.30, leffa 14.00. Liput 8€. Ohjelmisto ajalla 17.-23.5. Luottomies Pe-La 19.30 Vielä 2 lisänäytöstä! Prinsessa Pikkiriikki La-Su 14.00 Kotimainen perheleffa Ihmeelliset Frendit (Dub) Pe 16.30 La-Su 14.30 Ti & To 18.30 Kuoleman Lista La-Su 15.00 Ti & To 19.00 Ensi-ilta! katso palveluajat www.teatteriprovinssi. Prismat ja R-Kioskit kautta maan @teatteri provinssi ti-ke klo 11-15. Lippu. palvelee 24/7 KATSO KOKO OHJELMISTO WWW.TEATTERIPROVINSSI.FI Mathildedalin kesäteatterissa Riemukas komedia LOMA 28.6.-11.8. Rikalanmäen Teatterivintillä Klassikkokomedia KVARETTI 14.6.-11.8. Mustion
Vauhdikas
MAATA
linnan kesäteatterissa
komedia VAIMONI ON TOISTA
29.6.-31.7. SALOHALLIN SUURTAPAHTUMAT

Toimituksen käynti/postiosoite

Turuntie 15, 24240 SALO Puh. 050 472 4717

Avoinna ma-ti 9.00-16.00 Muina aikoina sovittaessa

Aineistopäivä ilmestymisviikon maanantai Menovinkki- ja urheiluseurapalstoille edeltävä perjantai klo 12.

Ilmoitusaineistot osoitteeseen ilmoitus@salonjokilaakso.net

Päätoimittaja

Pekka Mäenpää 050 342 3963

Ilmoitus- ja sivunvalmistus Kimmo Lehto 040 518 2597

Ilmestymispäivä torstai Jakelupäivä keskiviikko Sivunvalmistus Salonjokilaakso Painopaikka Sanoma Manu Oy

Jakelun yhteystiedot SSM Varsinais-Suomi Oy p. 0400 533 090 (ark. 9.00-16.00) ssmvarsinaissuomi. /jakelupalaute

Ilmoitusmyynti Katja Pölönen 040 527 1624

Sähköposti toimitus@salonjokilaakso.net ilmoitus@salonjokilaakso.net etunimi.sukunimi@salonjokilaakso.net

VAPAA PÄÄSY • Urheilupuisto TN, Salo Pe 17.5. klo 19:15

MENOVINKIT Aineisto edeltävän viikon perjantaina klo 10.00 mennessä!

MYYJÄISET 18.5.-24 klo 12-16

Myyjät klo 10. alkaen

Leivonnaisia, villasukkia, tauluja, puutöitä ym. pesäpallovälineitä, erikoispyöriä - ainoat Suomessa. Kysy lisää myös pöydistä, puh. 040 522 2986

Salon Raittiusyhdistys Helsingintie 43, Salo

Kaikille avoimet ja maksuttomat yleisötilaisuudet, Puhujana

Tommy Hellsten

Klo 13 Inhimillisen kohtaamisen voima, Salon seurakuntatalon juhlasali, Kirkkokatu 6

Salin ovet avautuvat klo 12 30 Klo 18 Hyväntahtoisuuden kulttuuri, Kulttuuritila Näkkäri, Ylhäistentie 2 Ovet avautuvat klo 17 30 Luennon sisältö suunnattu työikäisille Paikat täytetään tulojärjestyksessä, max. 230 henkilöä / tilaisuus. Tilaisuuksissa on huomioitu esteettömyys.

Lisätietoja: toimisto@salonsyty fi, p 040 356 2016

• Palvelukeskus Ilolansalo, Ilolankatu 6. Pe 17.5. klo 14 Sonja laulattaa. La 18.5. klo 15 Anna Schukov esiintyy. Ti 21.5. klo 14 Ilolansalo laulaa. Ke 22.5. klo 14 Kant- torin lauluhetki. Pe 24.5. klo 14 Pirkko Pelander ja Antti Vainio esiintyy. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. • Salon Taiteilijaseura: Arja Pykäri: Sylissä metsän ja tuulien, maalauksia ja runoja 7.5.-1.6. Salon Taiteilijaseuran Galleria ja Taidelainaamo, Tehdaskatu 18. Avoinna ma-to 12-17, pe 12-15, la 10-14. Helatorstaina 9.5. suljettu. Mental Health Art Week -tapahtumat Salon taiteilijaseurassa: Arja Pykärin taiteilijatapaaminen keskiviik- kona 22.5. klo 13-17. Anna-Maija Junnilan ikkunanäyttely Salon Taiteilijaseuran ja Kehystämö Frizin näyteikkunassa. Elävän mallin piirustusilta perjantaina 24.5. klo 18–20. IoT Campus: Matkalla-näyttely IoT Campuksella 31.5. asti. Salon Taiteilija- seuran ja IoT Campuksen taideyhteistyö. Gloria Badarau-Heikkilä, Helena Hauta-aho, Anna-Maija Junnila, Jaana Kähönen, Oiva Gillsten, Hannu Nikander ja Tarja Seewald. Joensuunkatu 7, avoinna ma-pe 8-16. Aila Salmivaaran meriaiheisia töitä, grafiikkaa ja kuivapastilleja IoT Campuksella (Joensuunkatu 7) 31.5.2024 asti, avoinna ma-pe 8-16. Pekka Innanen: Ajatuksia, valokuvia. IoT Campuksella (Joensuunkatu 7) 31.5. asti, avoinna ma-pe 8-16. TeatteriProvinssin taideseinä: Jaana Kähönen: ZOO IS LOOSE 31.5.2024 asti. Yhteistyö Salon taiteilijaseuran kanssa. Astrum-keskus, Salorankatu 5-7, ovi 3. Avoinna lipunmyynnin aukioloaikoina ja teatteriesitysten yhteydessä. HymyDent: Toukokuun taiteilija HymyDentissä Anastasia Korpelainen. Avoinna hammaslääkärikeskuksen aukioloaikoina, Turuntie 1., 3. krs. • SaloJazzin kevät: 17.5. klo 20 Silla & Mekhan, Musine, 23.5. klo 19 Tuomas Paukku Scription, Musine • Lehmirannan lomakeskus: Lehmirannan lomakeskus, lehmirannantie 12. PE 17.5. klo 16-18 ”Veskun kaa”- konsertti ja päivätanssit. Esiintyjänä Raija Bernitz. TI 21.5. klo 17:30-18:15 Kevään viimeinen Lavis- lavatanssijumppa. Ohjaajana Salla-Maaria Lehmussaari. PE 24.5. klo 16-18 Pelimannien konsertti ja päivätanssit. Pelimanneja ympäri Suomen esiintymässä. SU 26.5. klo 16-18 Pelimannien konsertti ja päivätanssit. Pelimanneja ympäri Suomen esiintymässä. PE 31.5. klo 16-18 Eletty elämä on tallella- konsertti ja päivätanssit. Esiintyjänä Ritva Kynäkoski. • Salon elektroniikkamuseon Made in Salo -näyttelyssä näet kerralla huiman määrän vanhoja puhelimia, radioita ja televisioita. Olemme avoinna 4.4. alkaen to-pe klo 11-17, la klo 11-15. Joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina sisäänpääsy on maksuton. Astrum-keskus, Salorankatu 5-7, ovi 3, www.salomus.fi.

Rompetori

Salon torilla torstaina 16.5. LOHI- ja HERNESOPPAA

Maankuulut lihikset ja pasteijat

Soppaa myydään mukaan ämpäreissä, ämpäri kaupan päälle. Myydään niin kauan, kuin tavaraa riittää. Herkulliset kanelikierteet!

10 | Torstaina 16. toukokuuta 2024 Pekka Mäenpää: P. 050 342 3963 tai pekka.maenpaa@salonjokilaakso.net Haemme toimitukseemme idearikkaita ALOITA UUSI HARRASTUS! FREELANCERKIRJOITTAJIA Ota yhteyttä: 7 8 1 2 6 6 4 1 7 9 3 4 8 1 8 6 2 8 4 9 3 8 9 6 3 1 7 8 2 7 © Bulls RATKAISUT KESKIVAIKEA VAIKEA SUDOKU
Oy
ISSN 1456-5285 Uutismedian liiton jäsen KESKIVAIKEA VAIKEA 7 3 5 9 8 4 1 2 6 9 2 8 3 1 6 5 7 4 6 4 1 7 5 2 9 3 8 3 6 4 5 2 8 7 9 1 5 9 7 4 3 1 8 6 2 8 1 2 6 9 7 4 5 3 2 7 6 1 4 9 3 8 5 4 5 9 8 6 3 2 1 7 1 8 3 2 7 5 6 4 9 © Bulls 1 6 3 4 7 5 6 8 7 3 7 4 5 1 8 1 2 7 3 6 8 5 2 © Bulls 5 1 9 8 6 4 2 7 3 8 4 3 1 2 7 5 9 6 7 2 6 9 5 3 1 8 4 6 8 1 7 3 5 9 4 2 9 7 2 4 1 6 3 5 8 4 3 5 2 9 8 6 1 7 3 9 4 6 8 1 7 2 5 2 5 7 3 4 9 8 6 1 1 6 8 5 7 2 4 3 9 © Bulls VUOKRATAAN Toimitilaa 270 m² Helsingintie 32, lattialämm., iso nosto-ovi, minikeittiö, mahd. jakaa pienemp. os. Tule katsomaan ja tee tarjous! P. 0440 533 985 Saat meidät helposti kiinni myös WhatsAppissa P. 050 472 4717 JUTTUVINKKIÄ? PALAUTETTA? p. 050 505 7667 myynti@visionlasiterassit. YLI 29 VUODEN kokemuksella • parvekkeet • terassit • kaiteet • ovet • terassirungot www.lasitus.com 0400 745 181 TYÖSUORITUKSET
Jakelu SSM Varsinais-Suomi Oy, MK Trans & Logistics
Lue näköislehteä: www.salonjokilaakso.net
Myyntipaikat
klo 7.00 alkaen. Myyntiruudut: 2 5 x 5m 5€, 5 x 5m 10€, 7 5 x 5m 15€ Lisätietoa: Teuvo 040 758 9034
jaetaan tulojärjestyksessä
Lauantaina 18 5 2024 klo 10-15 Har ventajankatu 9, Salo Ajotarvikkeita Mp-aiheisia aarteita Kaikenlaista muuta tavaraa Toiminnan ja tilojen esittely Myynnissä makkaraa ja kahvia Moottoripyöriä Biljardia Arpajaiset Liity jäseneksi Paras museopyörä palkitaan Tervetuloa! Salo MC ry Rompetori Salo MC ry Rompetori L i 18 2024 kl 10 1 Ajotarvikkeita Salo MC ry Myyntipaikat jaetaan Myyntiruudut: 2 5 x 5m 5€, Lisätietoa: Teuvo 040 758 9034
Lauantaina 18 5 2024 kl Har ventajankatu 9, Salo Tervetuloa! Salo MC ry Lauantaina 18.5. klo 10-15 Harventajankatu 9, Salo Uudet motoristit! Tervetuloa tutustumaan kerhotiloihimme! Tervetuloa! Ajotarvikkeita MP-aiheisia aarteita Makkaraa ja kahvia Arpajaiset Paras museopyörä palkitaan Jamuutapaljon Myyntipaikat jaetaan tulojärjestyksessä klo 7.00 alkaen. Myyntiruudut: 2,5x5m 5€, 5x5m 10€, 7,5x5m 15€ Lisätiedot: Teuvo 040 758 9034
Rompetori
SALON WILPAS
vs.
MIESTEN
OTTELU
NELOSEN

SaloJazzissa soi tuore indiemusiikki ja kitarajazz

Salonjokilaakso

SaloJazz Liven kevät jatkuu perjantaina ravintola Musinessa, kun lavalle astuvat salolaislähtöiset musiikin ammattiopiskelijat Tuuli-Maija Jaarinen ja Saku Nikkanen. Indie-henkisen illan kokoonpanoista SILLA-yhtyeessä esiintyvä laulaja-viulisti Tuuli-Maija Jaarinen opiskelee Turun konservatoriossa ja Mekhan-kokoonpanon kosketinsoittaja Saku Nikkanen puolestaan Pop & Jazz Konservatoriossa Helsingissä.

Molemmat nuoret yhtyeet esittävät uutta, suomenkielistä musiikkia.

Laulaja Silla Pöyry vastaa SILLA-kokoonpanon sävellyksistä.

- SILLA kertoo tarinaa erilaisista elämänvaiheista ja aiheista - haikeista, vaikeista sekä myös elämän tuomista paineista. Tuotannosta löytyy myös paljon iloa ja rakkautta.

- Musiikillisesti laaja kokonaisuus sisältää vaikutteita eri genreistä, kuten jazzista,

folkista sekä instrumentaalisesta musiikista, SaloJazz kertoo tiedotteessa. Mekhan-yhtye on puolestaan julkaissut useita singlejä, joissa indie-folk ja poprock yhdistyvät ilmaisuvoimaiseen lyriikkaan. Kokoonpanon yhdessä luoma musiikki keskittyy vahvojen tunnelmien luomiseen ja niiden välittämiseen kuuntelijalle.

Illan keikalle on vapaa pääsy. Toukokuun toisessa konsertissa lavalle nousee jyväskyläläisen kitaristi Tuomas

Paukun Scription-kvartetti. Toisen levynsä vuonna 2023 julkaissut kokoonpano esittää Tuomas Paukun säveltämää musiikkia.

- Paukun avarakatseinen mielenkiinto useita musiikin lajeja kohtaan erottuu sävykkäästi ja räiskyvästi. Maalailevat äänimaisemat ja skandinaavinen jazzilmaisu vie kuulijan vivahteikkaisiin tunnelmiin. Paukun kanssa kvartetin täydentävät kotimaisen jazzin huippunimet basisti Jori Huhtala, pianisti Juho Valjakka ja rumpali Tomi Saikkonen.

Perjantaina Salossa esiintyvä Mekhan-yhtye on julkaissut useita singlejä.

Salossa tehdään päällystystöitä

Salonjokilaakso

Salossa tehdään maanteiden päällystystöitä tämän viikon aikana.

Varsinais-Suomen kesän 2024 päällystyskohteista työt jatkuvat Salossa Kantatiellä 52 Perniön ja Tenholan välillä.

Työt ovat parhaillaan menossa noin 6 kilometrin matkalla.

Sen lisäksi asvalttikoneita näkee Yhdystien 1840 alussa

PIKKULAARI

Yhdystiellä 2404 välillä Kuusjoenperä kantatie 52. Päällystettävä matka on noin 5,5 kilometriä.

Myös Kantatie 52 välillä Uskelanjoki-Halikonjoki saa uutta pintaa. Töitä tehdään päivä- ja ilta-aikaan, joten tienkäyttäjien on syytä varautua viivästyksiin ja suosia tarvittaessa vaihtoehtoisia reittejä. Liikenne pysäytetään työkohteissa kummastakin suunnasta vuorotellen ja paikalla

on liikenteenohjaus. Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitus. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen, kun tiemerkinnät on maalattu päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulua, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä niitä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

PIKKULAARI - RUUDUKKO www.salonjokilaakso.net/pikkulaari

Ostetaan

Keräilijä -ei jälleenmyyjä- ostaa vanhat postikortit, rinta- ja sotilasmerkit, kunniamitalit, joukkoosastoristit, rintamavalokuvat ym. p. 040-5454491

Autoja. Tarjoa autoasi, pikkuvikaiset ja katsastamattomat, myös paljon ajetut kiinnostaa. Myös asuntoautot/vaunut. Soita ja tarjoa. Käteismaksu. P. 040 124 9485

Asuntoauto/asuntovaunu, pakettiautot, henkilöautot. Ostetaan käteisellä. Pikkuvikaiset käy, myös katsastamattomat. Soita ja tarjoa. P. 040 144 2976

Henkilö tai pakettiauto, myös vähän ajetut autot kiinnostaa. Soita ja tarjoa. P. 040 368 1113

Asuntoauto/-vaunu, katsastamaton tai pikkuvikaiset myös kiinnostaa P. 045 245 7185

Romuautoja. Kaikenkuntoiset ja merkkiset kelpaavat. Virallinen romutustodistus onnistuu. Jos pihallasi lojuu tarpeettomana niin ei muuta, kun soitto ja sovitaan noudosta. P. 041 318 0846

Henkilö- tai pakettiauto, asuntovaunu, -auto, mopo, mönkijä, mp, peräkärry ym. Kaikenkuntoiset. halikonvaihtoautot@gmail.com P. 040 5230 105

Henkilöauto, pakettiauto, ka-auto ym. sellaisen. Viallisuus, katsastus tms. ei ole este. Maksan hyvin. Soita jari.siironen92@gmail.com p. 045 881 3223

Asuntovaunu, -auto ym. sellainen, viallisuus, katsastus tms. ei ole este. Maksan hyvin. Soita. kari.lahti89@ gmail.com p. 040 245 3323

Myydään

Lasten puinen riippukeinu kahdella keinulla+hämähäkkikeinu K230xP270xL193 cm. Käsitelty puuöljyllä joka kesä. H. 130 €. Pyörivä pyykkiteline galvanoitu, 59 m narua, 5-sakarainen, halk. n. 3 m, sinkittyä teräsputkea H. 40 €. P 0500 418 850 Nissan Qashqai 1.6l, vm.-09, 197tkm. Musta, lasikatto, 2xalut. Hyvin pidetty/huollettu, 2om. Seuraava kats. 5/25. Juuri huollettu. Hp: 6500€ Soita ja kysy lisää! Puh: 046 841 8317

Jälki-ilmoittautuminen 35 € www.salonseiska. ja Maripuodissa pe 17.5. saakka. Urheilupuistossa 18.5. klo 11 alkaen

7 km reitin vetoautona TÄYSSÄHKÖINEN

Juontajana Esko Eerikäinen Duo Hanna ja Henrika esiintyvät

klo 11.00 - Jälki-ilmoittautuminen alkaa Salon Urheilupuistossa

- Nouda rannekkeesi sähköpostiin saamaasi lippua (tuloste/kännykkäkuva) vastaan - 31.3. mennessä ilmoittautuneet: nouda rannekkeesi ennakkolipputeltasta. - 1.4. jälkeen ilmoittautuneet: rannekkeet infoteltasta.

klo 11.45 Salon Viihdelaulajat

klo 12.00 Seiskan 2024 avaus klo 12.05 Alkulämmittely by Hanhivaaran Liikuntakeskus

klo 12.15 Lähdöt Seiskan reiteille: - Pro-reitin juoksijat ja kaikki pyöräilijät

- 7 km:n pääryhmä - 1,5 km:n esteettömän reitin kulkijat

Lasten Mini-Seiskassa ohjelmaa lenkkien ajan lapsille

Ennakkoon ilmoittautuneet: tarkemmat ohjeet sähköpostissa!

klo 13.45 - Kimmon Vihanneksen ja Pitopastantin tarjoama keittolounas + Kuiron sämpylä - Piknik-puistossa livemusiikkia: Duo Hanna ja Henrika esiintyvät. Musiikin teille tarjoaa Suur-Seudun Osuuskauppa - Loppuvenyttely Hanhiksen tyyliin n. klo 14.15 - Arvontaa Urheilukentällä Salon Yrittäjänaisten kahvila

Pääpalkintona -citypyörä ja paljon muuta!

Pyöräkeidas

Tämän vuoden hyväntekeväisyyskohteena alakouluikäiset lapset

Vu O krattaVana

Kisko Aijala, heti vapaa KT-yksiö 27 m2, vuokra 250 € /kk +s+v. Takuu 1 kk. P. 050 592 3561

Koulukadulla hyväkuntoinen kaksio. 2h+kk+kph 51m2. Palvelut lähellä. Vuokra 540 €/kk+s+v. P. 044 545 4532

k irpput O reja

Kuuden pihan Yrjönkadun katukirppis lauantaina 18.5. klo 10-15. Tervetuloa.

Lahj O itetaan

Hevosenlantaa Kiskontien varrella, noin 5 km Salosta. P. 041 470 5578

Pihakirppistä suunnittelevat huomio! Siivouspäivää vietetään la 25.5. Muista kirppisilmoitus: vain 10 euroa / 240 merkkiä.

Fazerin

Pääsponsoreina:

Torstaina 16. toukokuuta 2024 | 11
Arvo 799 €! Maalissa osallistujia odottaa eväskassi!
Maalissa vesipullo pikkumakea PERNIÖ
SALONSEISKA.FI | Järj. Salon Yrittäjänaiset ja Salon Viesti
HYUNDAI

RENKAIDEN VAIHTO JOPA ODOTTAESSA!

Henkilöauto 40€ ja pakettiauto 50€

Edulliset ja hyvät renkaat heti hyllystä! Renkaissamme on tyytyväisyystakuu!

Huollot

Oli auton merkki mikä tahansa, KYSYTULETARJOUSTA! KÄYMÄÄN TAI SOITA!

paikan päälle toteamaan!

Sähköskootteri Motokettu Mini Fly 25 km/h

Näppäränkokoinen uutuus!

• Sähkömoottori 500 W

• Kantama jopa 60 km!

• Akku 48V 20Ah (0,96 kWh)

• Kantavuus 120 kg

Puutarhajyrsin

Eurosystems RM-H EVO HONDA

• Tehokas ja luotettava Honda GP160 5 hv moottori

• Maksimi työleveys 75 cm (säädettävissä 50-75cm)

HURJA SOHVA- JA SÄNKYALE

-70% jopa-70%

Hyvitämme vanhasta

Asemakatu 3 to 16.5. – pe 17.5.

Sähköskootteri

Motokettu Cruiser

• Sähkömoottori 1000W hiiliharjaton

• Suuri litiumakku 60V 20 Ah

• Ajomatka 60 km

• Maksiminopeus 25km/h

• Tehokas iskunvaimennus!

• Mm. tuplapenkki, taustapeilit, varashälytin ja laukut VAKIONA

Sähköskootteri Motokettu Master Fly

SUURI TEHOAKKU!

• Sähkömoottori 1000W hiiliharjaton

• Litiumakku 60V 40 Ah (2,4 kWh)

• Ajomatka n. 120 km!

• Maksiminopeus 25 km/h

• Vakiona mm. taustapeilit, tehokas iskunvaimennus, suuri näyttö ja varashälytin!

1390 1790 €

Itsevetävä ruohonleikkuri

Greenstar S511VHY-T

• Tehokas 146cc OHV-4-tahtimoottori

Itsevetävä ruohonleikkuri sähköstartilla Greenstar S531VHY-W

• Työleveys 51 cm

• Isot vetävät takapyörät, kuulalaakeroitu

• Leikkuukorkeuden pikasäätö

• 4 in 1 leikkuuominaisuudet!

• Rautapyörät, kyntöaura ja vakoaura saatavilla lisävarusteena (norm. 299,-)

Ajoleikkuri Oleo-Mac 99 L/12,5 K M

All Inclusive -paketilla

Helpotusta pihatöihin!

• Akku 24 V / 12 Ah

• Sähkömoottori 500 W

• Kantavuus 260 kg

• 1 vaihde eteen ja 1 taakse

• Tilavuus 80 l

2890 €

Hyvitämme vanhastavaihtokaupassatoimivasta

Todellinen DELUXE-MALLI!

• Moottori T8 173 cm3 OHV 4-tahti

• Sähköstartti

• Valittavissa 4 nopeutta

• Leikkuuleveys 53 cm

499 € TARJOUS! TARJOUS!

249 €

• Leikkuukorkeus 25 - 75 mm

• Kuulalaakeripyörät

Paketissa kotimainenmonitoimikärry,mukana lumiketjutlumilevy, ja 699

TARJOUS!

Laatutuotteet Italiasta 50 vuoden kokemuksella!

• Moottori 452cc / 16 hv OHV 4-tahti

• Vaihteisto hydrostaattinen jalkapolkimella

• Leikkuuleveys 108 cm

• 7 leikkuukorkeutta

• Silppuava ja sivulleheittävä

3290 €

12 | Torstaina 16. toukokuuta 2024
HUIPPUEDULLISIA TARJOUKSIA
HUIPPUEDULLISIA TARJOUKSIA Tervetuloa
toteamaan!
Tervetuloa
paikan päälle
VAIN 2 PÄIVÄÄ perheyritys jo kolmannessa polvessa! JOENSUUNK ATU 10, 24100 S A LO 040 300 105 0 MYYMÄLÄ AVOINNA MA-PE 9-17 ja LA 9-14 TILAA HE LPO S TI NETIS TÄ WW W KONE-GLANS.F I (norm. 3307,-)
Meiltä myös huolto ja varaosat! Ajoleikkuri Oleo-Mac 109 L/16 K hydrostaatti All Inclusive -paketilla (norm. 3897,-)

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.