Salonjokilaakso vko 14 4.4.2024

Page 1

Ter vetuloa

lounaalle ja illalliselle tiistaista lauantaihin!

N:o 14

Torstaina 4. huhtikuuta 2024

www.salonjokilaakso.net

PERJANTAI

VAIHTUVA BROILERIPATA

Tuulilasien vaihto, korjaus ja myynti Myllyojankatu 2, Salo | P. 0400 376 492 Avoinna ma-pe klo 9-17. Muulloin sopimuksen mukaan Prismakeskus Halikko, Prismantie 2, 24800 Halikko
24H AVOINNA Kotiinkuljetus Noutopiste prismahalikko s-kaupat.fi
Tuotteita on tarjolla runsas, mutta rajoitettu määrä.
#HALIKON SYDÄN
me laitamme, nauti sinä. LOUNAS KelLO 15 asti. Arkisin kELlo 15 jälkeen tarjolla Fiesta Buffa. TORSTAI
NAKKISTROGANOFFIA L,G
VÄLIMEREN SEITIÄ L,G
KOSKENLASKIJA POSSUA L,G SITRUUNAINEN KALALEIKE & KERMAVIILI-TILLIKASTIKE L VIIKONLOPpu la–su
LIHAPULLAT KERMAKASTIKKEESSA L, G HOT DOG L, WINGSIT M, G KASVIS-JALAPENONUGGET VEG, G JUUSTO-KERMAPERUNAT L, G, RIISI M, G LÄMMIN KASVIS VEG, G VAIHTUVA
VEG, G (PUNAJUURIPYÖRYKKÄ, KASVISKVINOPIHVIT) MAANANTAI
LIHAPATA G LOHIVUOKAA G,M tiistai MAKKARAPIHVEJÄ L,G PESTO-PARMESANBROILERI L,G KESKIVIIKKO BURGUNDINPATAM,G BROILERIKIUSAUSTA L,G Lounaaseen sisältyy: kotiruokalounas, pizzat, ruokajuomatsalaattipöytä,ja kahvi tai tee. lounaslista JOKA PÄIVÄ TARJOLLA MYÖS VAIHTUVA KASVISRUOKA! pidätämme oikeuden muutoksiin. Lounaan hinta ark. 13.50 Viikonloppu 15.90 Kaikkea hyvää ja edullista. Kaikkea kevääseen Ä Ä N E STÄ18.3.-5.4.2024 ·SSO.FI/VA A L I T 35900 29900 Pihakeinu Miljöökoriste. Valkoinen tai ruskea Kotimainen 3-istuttava puutarhakeinu suomalaista mäntyä. Avainlipputuote. Fireplus Summa kaasugrilli 4 poltinta 4790 11200 Tikkurila Valtti Plus terassiöljy ulkokäyttöön 2,7 l ruskea 9 ruskea (17,74/l) (12,44/l) Voim. 3.–6.4. Kala-Lappi Loimukirjolohifilee Suomi 29 95 0 39 Voim. 3.–7.4. XTRA Pikakaurahiutale 500 g (0,78/kg) Voim. 3.–7.4. Valio Arkijuustoraaste laktoositon 170 g (10,88/kg) 2 49 Voim. 3.–7.4. Kurkku Suomi 1 85 1 49 Voim. 3.–7.4. Myllyn Paras Makaroni 1 kg 4 99 Voim. 3.–7.4. Kotimaista Kanan paistileike maustamaton 600 g (8,32/kg) 4 99 Voim. 3.–30.4. Leivon Leipomo Omenamunkkiboxi 6 kpl, laktoositon sokerimunkki omenatäytteellä 420 g (11,88/kg) kpl kg kpl kpl kpl kpl Huhtikuun tarjous! Kilopyykki -20% alennus huhtikuun ajan! Ei voida yhdistää muihin tarjouksiin. 044 355 8809, Riikinkuja 1, Salo
KASVIRUOKA
ESPANJAN

Vaskiolainen Riikka Viitanen rakastaa käsitöiden

Maritta Määttänen

Vaskiolla asuva Riikka Viitanen rakastaa erilaisilla tekniikoilla toteutettavien käsitöiden tekemistä. Riikan työhuoneessa on runsaasti hänen valmistamiaan laukkuja, pussukoita, hiuspantoja ja korvakoruja.

Ikkunan edessä olevalla pöydällä on kudontakehys, jossa on valmistumassa kaunis seinävaate.

- Ei ole montaa käsityötekniikkaa, johon en olisi hurahtanut. Kudonta on minulle rakas tekniikka. Kangaspuut ovat niin isot, etteivät ne mahdu tänne työhuoneeseen, joten olen käynyt kutomassa isäni luona Koskella. Tällä kudontakehyksellä työskentely perustuu kudonnan tekniikkaan, mutta siinä voi enemmän hullutella erilaisilla tekstuureilla ja materiaaleilla. Itse olen yhdistänyt töihini myös muita käsityötekniikoita, kuten macramea, kirjontaa ja virkkausta, Riikka sanoo.

Riikka on työskennellyt kätilönä TYKS:n Perheiden ja vastasyntyneiden osastolla vuodesta 2008 lähtien. Reilut

kaksi vuotta sitten hän päätti jäädä opintovapaalle ja lähteä opiskelemaan Salon am-

mattiopistoon desingntekstiilien valmistajaksi. Kaksivuotinen opiskelu

päättyy toukokuussa. - Koulutus on ollut mielestäni todella hyvä. Kaikki-

en opiskelijoiden ei ole tarvinnut mennä samaa väylää, vaan jokainen on saanut

käyttää omia visioitaan ja rakentaa opiskelustaan oman näköisen polun. Opiskelemme muun muassa printtisuunnittelua, ompelua sekä tuotesuunnittelua ja valmistusta. Opistolla on monet kangaspuut ja olen tehnyt siellä kudontaa. Suunnittelin ja kudoin valkoisen, salmiakkikuvioisen maton talvella. Työ pääsi ohjeineen Taitolehden sivuille.

Riikka kuvailee käsillä tekemisen olevan hänelle henkireikä ja pakopaikka.

- Sen avulla voin purkaa myös stressiä. Käsitöiden tekemisessä ja varsinkin kutomisessa on vahvaa perimää suvun naisilta, varsinkin Lyyli-mammalta ja äidiltäni Ritvalta, Riikka kertoo.

Naiset ovat olleet lähtökohtana Riikan suunnittelemassa Lilli ja Lyyli -kankaan kuosissa, jota hän on käyttänyt esimerkiksi meikkipussukoiden ompelemisessa.

- Pienet naiskuviot lähtivät syntymään, kun mietin naistenpäivää. Olen tehnyt työurani naisten kanssa ja kuosissa on vivahteita myös mammasta ja äidistä. Kuosi liittyy siis vahvasti minun elä-

Uutuuksien kevät 2024:

Täysin uudet Superb ja Kodiaq tänään meillä!

Škoda tarjoaa nyt todellisen huippu-uutuksien kevään. Näe ensimmäisten joukossa huippuunsa hiottu Superb ja katumaasturien suunnannäyttäjä Kodiaq. Tule tutustumaan!

Tänään 4.4. Salossa

Huomenna 5.4. Turussa

Katso kiertueen aikataulu: skoda. /kiertue

Škoda Superb -mallisto alk. 38 203,37 €, CO2-päästöllä (WLTP) 119 g/km ja yhdistetyllä

WLTP-kulutuksella 5,2 l/100 km. Škoda Superb

-malliston CO2-päästöt (WLTP) 119–159 g/km

ja yhdistetty

2 | Torstaina 4. huhtikuuta 2024 LEHTI ILMAISEKSI SÄHKÖPOSTIIN HETI KESKIVIIKKONA Lähetä osoitteesi meille sähköpostilla digi@salonjokilaakso.net tai nettisivujemme kautta osoitteesta www.salonjokilaakso.net
Vaskiolla asuva Riikka Viitanen käyttänyt sileäpintaista korkkikangasta muun muassa laukkujen valmistamiseen. Tuotteissa on nähtävissä myös Riikan suunnittelemaa”Tupasvilla”-kuosia.
WLTP-kulutus 5,0–6,0 l/100 km. Škoda
CO2-päästöllä
135 g/km ja yhdistetyllä WLTP-kulutuksella
l/100 km. Škoda
-malliston
135–160 g/km ja yhdistetty WLTP-kulutus 5,3–6,1 l/100 km. Kuvan autot erikoisvarustein. Hinnat sisältävät toimituskulut 600 €. Puhelun hinta 0207-alkuiseen numeroon lankapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv. 24%), matkapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv. 24%) SALO Valtatie 5 020 777 2410 AUTOMYYNTI ma–pe 10.00–18.00, la 10.00–16.00 TURKU Piiskakuja 10 020 777 2403
Kodiaq -mallisto alk. 45 112,67 €,
(WLTP)
5,9
Kodiaq
CO2-päästöt (WLTP)

Juttuvinkit ja palautteet Viikon Piristykseen! www.salonjokilaakso.net toimitus@salonjokilaakso.net 050 472 4717

käsityötekniikoita,

mäni naisiin. Toinen suunnittelemani kuosi on nimeltään Tupasvilla, joka syntyi ikäänkuin vahingossa. Piirtelin herkän tupasvillan kuvioita ja huomasin tykkääväni niistä. Meillä on ammatti-

pienen määrän korkkikangasta ja siitä ommellessa tuli olo, että tämä on ”mun juttu”. Korkkikangas on hieman nahan kaltainen, mutta se ei toimi kaikkiin tuotteisiin jäykkyyden takia. Laukuissa ja pussukoissa se toimii hyvin.

Riikka perusti Riimidesign -yrityksen tammikuussa. Hän on myynyt tuotteitaan Instagramin kautta ja ollut jonkin verran mukana myös lähiseudun tapahtumissa, kuten Naisex-messuilla.

- Riimidesignin verkkokauppa on viimeistä silausta vaille valmis ja se aukeaa huhtikuun aikana. Verkkokauppa tulee olemaan jatkossa pääasiallinen myyntiväylä. Haluan sinne myös kangaspuilla kudottuja tuotteita, kuten mattoja ja pellavaisia pyyhkeitä.

ideoita ja innostun pikkulapsen tavoin. Toivon voivani tehdä käsitöitä jatkossakin, mutta kuitenkin niin, että tekeminen ei ole pakonomaista, vaan iloa tuottavaa, Riikka kuvailee.

Riikka viettää vapaa-aikaansa paljon perheen lasten, kahdeksanvuotiaan Hildan ja kuusivuotiaan Fransin kanssa.

Hän on intohimoinen pyöräilijä, joka nauttii pitkistä, lähinnä hiekkateillä tehdyistä lenkeistä.

Riikka kertoo Kuusjo-

en Raatalassa sijaitsevan 1900-luvun hirsitalon olevan paikan, jossa hän on miehensä Mikaelin kanssa tehnyt pitkäjänteistä remonttia.

- Se on sellainen ikuisuusprojekti, remontti on kestänyt jo kymmenisen vuotta.

Talo purettiin niin, ettei jäljelle jäänyt muuta kuin hirsirunko. Olemme olleet Mikaelin kanssa periksiantamattomia remontoijia ja teemme parhaillaan sisähommia. Tulemme muuttamaan sinne, kunhan remontti on valmis, Riikka kertoo.

Torstai: 04.04.

Kespan pannupihvit L, G ja viherpippurikastike L, G Broilerin koivet ja currykastiketta L, G Hernekeitto M, G Pannukakku L, hillo M, G ja kermavaahto L, G

Päivän leike: Wieninleike

Maanantai: 08.04.

Nakkistrogano L, G Savuporokiusaus L, G Kanakeitto M, G

olen yhdistänyt töihini

opistolla tektiilitulostin, jota käytetään printtisuunnittelussa. On hieno fiilis, kun näkee oman printin tulostuvan kankaalle.

Riikka on käyttänyt sileäpintaista korkkikangasta muun muassa laukkujen valmistamiseen.

Perjantai: 05.04.

Murea porsaanlihakastike L, G Broilerin paistileike bearnaisekastikkeessa G

Makkarakeitto L, G Suklaamousse L, G Päivän leike: Sipulileike

- Olen aina pitänyt korkkikankaan kiehtovasta ja visuaalisesta ilmeestä. Aloin miettimään koulussa, että pitäisikö sitä testata. Ostin

Verkkokaupan avaamisen lisäksi Riikan lähitulevaisuuden suunnitelmissa on paluu takaisin työelämään, äitien ja vauvojen pariin. Hän toivoo luovan työskentelyn käsitöiden parissa jatkuvan, mutta pysyvän kohtuullisessa mittakaavassa.

- Minulla pää pulppuaa

Naiset ovat olleet lähtökohtana Riikan suunnittelemassa Lilli ja Lyyli -kankaan kuosissa, jota hän on käyttänyt esimerkiksi meikkipussukoiden ompelemisessa.

Valmistaudu kesään!

Lauantai: 06.04.

Karjalanpaisti M, G Uunimakkara L, G ja remoulade L, G Pinaattikeitto ja kananmunat L, G Jäätelö ja hillo L, G

Päivän leike: Pippurileike

Tiistai: 09.04. Pulled pork kermaperunalla L, G Paneroitu kampela L ja remouladekastike L, G

Sunnuntai: 07.04.

Kaalikääryleet ja puolukkahillo L, G Moskovanpata L, G (naudanlihaa kermaisessa aurajuustokastikkeessa)

Kukkakaalikeitto L, G

Kespan pannacotta L, G Päivän leike:

Metsästäjänleike

Keskiviikko: 10.04.

Meksikon pikajuna (uunimakkara) L, G Paistetut silakat L ja kermaviilikastike L, G Lihakeitto M, G Persikkarahka L, G Päivän leike: Wieninleike

Päivän leike Ma-La 12,90€ ja Su/pyhät 14,40€

Lounaaseen kuuluu Talon leivät, juomat, runsas salaatti, jälkiruoka sekä kahvi tai tee

Sporttikoneelta huippusuositut robottileikkurit pihaan kuin pihaan.

Koneet meiltä avaimet käteen -pakettina, hoidamme kaiken pihasuunnittelusta asennukseen ja käyttöönottoon, sekä halutessasi myös syksyllä koneen talvisäilytyksen ja huollon.

Tervetuloa tutustumaan, mietitään yhdessä teille sopiva paketti. ASPIRE R4 •

Onhan leikkurisi valmis kauteen?

Muista huoltaa ruohonleikkurisi ennen käyttöä. Huollettu leikkuri takaa kauniin ja tasaisen nurmikon!

Uusille asiakkaille 0% korko

Palvelemme teitä

Ma-Pe 9-17

La 9-14 Tervetuloa

Joensuunkatu 5 24100, Salo Puhelin: 02 721 1400 salo@sporttikone.

Torstaina 4. huhtikuuta 2024 | 3
PIHA JA
KOTI,
PUUTARHA 18. huhtikuuta Toimisto ja toimitilaa, sokeritilat. , 20-300 neliö. 0445602996 tai 0443616136
SOMERO · SALO · KAARINA · LOIMAA · LOHJA · TUUSULA · LAHTI .f i myynti · huolto · varaosat
Aluekapasiteetti
Todella
959,-
Aluekapasiteetti
Bluetooth
Vähäiset
1 399,410XE NERA • Aluekapasiteetti
• EdgeCut - reunaleikkuu
2 649,(Svh. 2 749,-)
MALLISTOA
400m² •
hiljainen • Sääajastin
AUTOMOWER 305 •
600m² •
ohjattavissa •
hiilipäästöt
1000m²
• GPS-varkaudenesto
HUSQVARNA ROBOTTIRUOHONLEIKKURI
Max. 20 kk
Ei
tai vuosimaksua 10 000€ asti Paljon kysytty Tuohi rahoitus on palannut 0% KORKO RAHOITUKSELLA UUTUUS APUA ARKEEN SPORTTIKONEESTA
avaus-
tekemistä
Riikka Viitanen rakastaa erilaisilla tekniikoilla toteutettavien käsitöiden tekemistä. - Tällä kudontakehyksellä työskentely perustuu kudonnan tekniikkaan, mutta siinä voi enemmän hullutella erilaisilla tekstuureilla ja materiaaleilla. Itse myös muita kuten macramea, kirjontaa ja virkkausta, Riikka sanoo.
Leikkaa lista talteen!
Kespan Viikon Lounaslista
12,40 € 13,90 € Ma-La Su Ka hvila-Ravintola Kespa Koskika tu 1, 24240 SALO Ma-Pe 6-21, La-Su 8-21 P. 040 654 8145 juoman!l0,4sisältääAteriat Kespa Fast Food Kespan MÄTTÖ Burger Ateria it & Ateriat KAMPANJABURGER 9011, Ateriatsisältää0,4ljuoman! 11,90 Kespa HOT burger ATERIA 8,90 Kespa HOT burger HUHTIKUUN BURGERI Voimassa 30.4. asti. Kespan juoman!l0,4sisältääAteriat Kespa Kespan MÄTTÖ Burger Ateria uBgre itr & Ateriat KUUKAUDEN KAMPANJABURGER Kespa MÄTTÖ Burger 908, 9011, Lounas:
Ma-Pe 10.30-15 La 10.30-16 Su 12-16 Päivän leike: Ma-La 10.30-20 Su 12-19.45

Juhlavuoden

YSTÄVYYSPÄIVÄT

myymälässä KE-LA

YLLÄTYSTARJOUKSIA

Gratha-laukut

Unikko-takkeja -30%

-20% OUTLETTUOTTEITA jopa -70%

Tasaraitoja -30%

Tarjoukset voimassa vain myymälässä la 6.4. saakka.

Horninkatu 9, Salo, p 731 7083

Kaikkien kävijöiden kesken arvotaan

50€

lahjakortti

ma-pe 10.00 - 17.30, la 10.00 - 14.00 www.maripuoti.fi

Vuokrataan varasto/toimitilaa keskustassa, Helsingintie 32, sopii rakentajalle, siivousliikkeelle tai mihin tahansa toimintaan. Tiloissa lattialämmitys, paineilma, öljynerotuskaivo, voimavirta, pesukoneliitäntä, WC sisäkorkeus noin 4 m, 3x3 m nosto-ovi, parkkipaikka sekä tarvittaessa trukin käyttö. Vapaat tilat 30 m², hinta 300 €+alv sekä 40 m² + parvi 10 m2, hinta 380 €+alv. Myös runsaasti muita erilaisia tiloja.

Soita 0440 533985 / Timo

Halikonlahdella useita lintutorniopastuksia

Salonjokilaakso

Turun Lintutieteellisen

Yhdistyksen lintutorniopastukset alkavat ensi viikolla ja niitä järjestetään eri puolilla Varsinais-Suomea aina toukokuun loppuun asti.

Salossa vietetään Psoriviikkoa

Salonjokilaakso

Salon seudun Psoriasisyhdistys muistuttaa vertaistuen tärkeydestä kuluvan Psoriviikon aikana.

Puheenjohtaja Satu Suominen kertoo, että Psoriviikon teemana on tänä vuonna yhteisöllisyys.

- Vaikka psoriasis on yleinen sairaus, moni sairastava ei ole koskaan hakeutunut vertaistuen piiriin tai välttämättä edes tavannut muita psoria sairastavia, Suominen sanoo.

Psoriasis on tulehduksellinen pitkäaikaissairaus, joka voi aiheuttaa iho- ja niveloireita sekä altistaa muille sairauksille. Psoriasis kuormittaa sairastavia usein myös henkisesti. Suomessa psoriasista sairastaa noin 100 000 henkeä.

Suominen kannustaa psoriasista sairastavia mukaan yhdistyksen toimintaan.

- Suosittelemme vertaistukea kaikille psoriasista sairastaville, sillä se auttaa jaksamaan arjessa pitkäaikaisen sairauden kanssa. Muilta sairastavilta saa usein myös hyviä vinkkejä.

Psoriviikolla psoriasisyhdistykset tuovat esiin vertaistuen hyötyjä. Toisten sairastavien tapaaminen esimerkiksi verkkovertaisillassa, tapahtumassa tai kurssilla luo yhteisöllisyyttä ja edistää hyvinvointia.

Myös sairastuneiden läheiset voivat saada vertaistukea toisiltaan.

- Pääasia on, että kenenkään ei tarvitse jäädä psoriasiksen kanssa yksin, riippumatta siitä, miten sairaus koskettaa omaa arkea, Suo-

Salossa opastettuja tapahtumia järjestetään Vuohensaareen vievän tien varrella sijaitsevan esteettömän lintupolun varrella. Myös lintulavalle on esteetön pääsy. Kulku lavalle on helpointa Satamakadulta ennen Vuohensaaren pengersiltaa. Yhdistys vinkkaa tiedotteessa, että paikalla olevan oppaan avustuksella on helppo tutustua kulloinkin ympärillä olevaan linnustoon.

- Käymällä opastuskohteil-

Halikonlahti on suosittu paikka seurata lintujen kevätmuuttoa.

la useamman kerran saa lintujen muutosta hyvän kuvan. Salossa ensimmäinen lintutorniopastus järjestetään torstaina 11. huhtikuuta klo

17, seuraava lauantaina 20. huhtikuuta klo 9, kolmas sunnuntaina 28. huhtikuuta klo 9 ja viimeinen lauantaina 18. toukokuuta klo 9.

minen sanoo.

- Kannustamme mukaan toimintaan erityisesti vastasairastuneita ja heitä, jotka ovat eläneet psoriasiksen kanssa jo pidempään, mutta eivät ole vielä saaneet vertaistukea.

Vertaistuki on tutkitusti yhtä tehokasta kasvokkain ja verkossa. Sen peruspilareita ovat toisten tukeminen ja kokemusten jakaminen. Vertaistuki on yleensä vastavuoroista, eli vertaistapaamisessa sama ihminen voi sekä saada tukea että antaa sitä itse. Tämä tuntuu monesta voimauttavalta.

- Moni saa apua jo siitä, että kuulee toisten kokemuksia ja tarinoista psorista.

Suominen kertoo, että yhdistys järjestää vuosikokouksensa tämän viikon keskiviikkona klo 18 Sytyn tiloissa Helsingintiellä. Paikalle voivat tulla myös toiminnasta kiinnostuneet.

Salon seudun Psoriasisyhdistys järjestää lauantaina klo 12 Vire-Lavista lauantaina Salohallin peilisalissa. Tunnit toteutetaan pääosin istuen tai tuolia käyttäen. Vire-Laviksen tanssilajeja ovat valssi, humppa, jenkka, tango, polkka, salsa ja rock.

Tunnin ohjaa virelavisohjaaja Hanna Heinonen.

- Tervetuloa tutustumaan lajiin ja meihin, Suominen sanoo.

Psoriviikolla psoriasisyhdistykset tuovat esiin vertaistuen hyötyjä.

Kansalaisopiston kädentaitojen ja sanataiteen kevätnäyttely on avoinna Salon pääkirjastolla.

Salonjokilaakso

Salon kansalaisopiston kädentaitojen ja sanataiteen kevätnäyttely on avoinna Salon pääkirjastolla 12. huhtikuuta saakka.

Kirjaston Salonki-näyttelytilassa on nähtävillä muun muassa lasten ja nuorten käsityökoulun Halikon alakoululaisten ryhmän ja Salon nuorten ryhmän töitä.

- Aikuisten kursseista ovat mukana puutyöt, intarsia, kitaran rakentaminen, puukkokurssi, tilkkutyöt, neuleklubi, kaksiulotteinen huovutus ja ompelu, kansalaisopisto kertoo tiedotteessa. Sanataiteen kurssi on tehnyt näyttelyyn myös osallistavan kirjoitustehtävän ja näyttelyvieraat voivat jättää omia tekstejään niille varatulle pyykkinarulle.

Salon kansalaisopiston kevään ohjelmassa on useita kädentaitojen ja kuvataiteen näyttelyitä sekä teatterin, musiikin, tanssin ja lausunnan esityksiä. Jo ensi viikolla pääsee nauttimaan teatterista.

Kulttuuritila Näkkärissä nähdään ensi viikon tiistai-

na 9. huhtikuuta Dramaturgia- ja esitysprojekti -kurssilaisten ideoima ja kirjoittama esitys ”Mikset koskaan kertonut mulle”, jonka teemana on puhumattomuus sekä ylisukupolvisuus.

”Miksi sukulaiset eivät koskaan käy kylässä? Miksi isä saa raivokohtauksia? Miksi lapset lähetettiin sijaiskotiin? Miksi mies pakkaa tavaroitaan ja on yhtäkkiä muuttamassa pois? Miksi on niin vaikea sanoa ääneen sitä, että rakastaa? ”

Koskettavissa, omaelämäkerrallisissa kohtauksissa käsitellään paitsi yksinäisyyttä, surua, syyllisyyttä ja häpeää, myös ihastumista, lempeyttä, iloa ja suvaitsevaisuutta. Esi-

tyksen pohjavire on toiveikas. Noin tunnin kestävän esityksen Dramaturgia ja ohjaus on Sarika Lipastin käsialaa.

Myös kansalaisopiston musiikkiryhmät esiintyvät pitkin kevättä. Ensimmäisenä päästään kuulemaan ”Laulusolistien iltaa” ensi viikon tiistaina 9. huhtikuuta Perniön kirkonkylän koululla.

Kuvataiteen Minimaailmannäyttely on avoinna Salon keskustassa sunnuntaihin saakka.

Perniön kuvataidekouluryhmän näyttely avautuu Perniön kirjastoon maanantaina ja Kiertävän kuvataidekoulun näyttely Suomusjärven kirjastoon tiistaina.

4 | Torstaina 4. huhtikuuta 2024
on Salon kansalaisopiston näyttelyiden aikaa
Kevät
Mee nettiin! Lisää kevään näyttelyistä ja esityksistä tämän QR-koodin kautta.
Torstaina 4. huhtikuuta 2024 | 5

SALON SEURAKUNTA

TERVETULOA KIRKKOON

Jumalanpalvelukset su 7.4.

• Kuusjoen kirkossa messu klo 10; nimikkolähetti Sari-Johanna Kuittilo, Laaksonen, Laakkonen, Kirkkokuoro. Srktalossa keittolounas ja Sari-Johannan kuvaterveiset Lähiidästä.

• Marttilan kirkossa messu klo 10; Vaarna, Haapalainen.

• Muurlan kirkossa messu klo 10; Huhtasalo, Sirén.

• Salon kirkossa iltamessu klo 17; Lindberg, Wigren, Suutela-Kuisma, Naarila 5:n riparilaisia.

• Uskelan kirkossa messu klo 10; Airaksinen, Rantatalo. Kuultavissa Järviradiossa 102,9 MHz.

Muuta kirkoissa

• Marttilan kirkossa torstaituokio diakonin kanssa to 4.4. klo 13.

• Salon kirkossa arkipäivän hiljainen ehtoollinen to 4.4. klo 11.

• Salon kirkossa avoimet ovet, arkipäivän retriitti musiikin hoivassa ti klo 12–13.30.

• Särkisalon kirkossa sunnuntain kirkkohetki 7.4. klo 11–12.

MUUTA TOIMINTAA to 4.4. – to 11.4.

Halikko: Srk-talossa: Raamattu- ja rukouspiiri to klo 18.

– Miesten piiri to (4.4.) klo 18.

• Kirkkorinne 5: Lähetyksen kohtaamispaikka la klo 11–14, hartaus klo 12.

• Tammilehdossa: Hoivamusiikkiryhmä Laulunarvoiset ti klo 10.30.

• Vaskion srk-kodissa: Lukupiiri ti klo 14, keskustelua ja kahvia.

Kiikala & Suomusjärvi: Kiikalan srk-talossa: Raamattupiiri to (4.4.) klo 13. – Kohtaamispaikka Onnela ma klo 12–15.

• Koivusilla Rekijoella: Rukouspiiri ti klo 18.30. • Suomusjärven srk-keskuksessa: Uskon aakkoset -piiri to (4.4.) klo 13. – Laulutuokio ke klo 14; Sirén.

Kisko & Muurla: Muurlan srk-kodissa: Käsityöpiiri to (4.4.) klo 13. – Raamattupiiri ma klo 18.30. • Toijan kerhotilassa: Valopilkkuilta ti klo 18. • Haapaniemen-Kajalan-Kirkonkylän-Kavaston kinkerit to (4.4.) klo 18 Äikkäällä, Uudenmaantie 231. • Kaukurin rukoushuoneyhdistyksen vuosikokous su klo 12, Kaukurintie 489.

Koski & Marttila: Kosken srk-talossa: Lähetyksen iltapäivä ti klo 14. Vieraina Hannu ja Päivi Heinonen, jotka ovat tehneet pitkän uran lähetystyöntekijöinä lähetyslentotyössä ja medialähetystyössä Kansanlähetyksen palveluksessa. – Tutun tupa ke klo 9. – Majataloilta to (11.4.) klo 18.

Kuusjoki & Pertteli: Kuusjoen srk-talo: Kohtaamispaikka Ystävänkammari ma klo 14. – Raamattu- ja rukouspiiri ke klo 18. • Perttelin srk-talossa: Naisten ilta ma klo 18; käsitöitä, kahvia, keskustelua. – Ystäväpiiri ti klo 11.30.

Perniö: Srk-talossa: Iltatee su klo 18, lähetti Sari-Johanna Kuittilon kuvaterveiset Lähi-idästä. Lopuksi hartaus. – Kässäkerho ke klo 12.

Salo-Uskela: Salon srk-talossa: Aamulenkki to klo 10 srktalon edestä. – Laivaston soittokunnan puhallinkvintetin konsertti to (4.4.) siirtynyt, konsertti on 16.5. – Lähetyskahvio Kaffemuki ma klo 13–15, klo 14 Anitta Lepomaa vie kuvin Siperiaan, Burjatian pääkaupunkiin Ulan Udeen. – Naisten raamattupiiri ma klo 18. – Naisten tuolijumppa ti klo 10. – Inkeriläisten suomen kielen piiri ti klo 10. – Gospeltanssi naisille ti klo 18 (5/3 € Yhteisvastuukeräykselle).

– Miesten jumppa ke klo 9. – Kansainvälinen käsityöpiiri ke klo 11–14. • Diakoniakeskuksessa: Porinapiiri ma klo 10. – Vaiettu sururyhmä huumeisiin kuolleiden läheisille ma klo 18. – Juttukammari mielenterveyskuntoutujille ke klo 15.

• Ollikan srk-kodissa: Tuolijumppa ti klo 10. – Yhteiskristillinen ilta ti klo 18.30. – Keskustelu- ja askartelupiiri Siskon Kamari ke klo 12. – Raamattupiiri ke klo 13. • Salon kirkossa: Sukkapiiri ke klo 10.

Retki kehitysvammaisten maakunnallisille kinkereille

Loimaalle ke 17.4. Lähtö klo 15.45 Salon srk-talolta. Kinkereiden alussa klo 17 päivällinen ja taukojumppa. Paluu Saloon n. klo 20.15. Hinta 15 €/hlö kerätään matkalla. Ilmoittautuminen ruokarajoitteineen viim. 8.4. puh. 044 774 5364, kaija. virtanen@evl.fi.

Kuorot: www.salonseurakunta.fi/musiikki

Kahvila Manna, Salon seurakuntatalo: Avoinna ti–to klo 10–15. Keittolounas ke klo 11–14. Kahvilan aukioloaikoina Galleriasalissa (2. krs) valokuvanäyttely Naapurimme Latvia.

Yhteisöruokailut

Vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuulle. Järj. diakoniatyö.

• Kaiken kansan aamupala ke 10.4. klo 10

Kuusjoen srk-talossa, to 11.4. klo 9.30

Kiikalan srk-talossa ja to 11.4. klo 9 Salon srk-talossa.

• Yhteisessä pöydässä to 4.4. klo 12 Perniön srk-talossa ja to 4.4. klo 12 Salon srk-talossa.

Seurakuntatoimisto puh. 02 774 5206

Taloustoimisto puh. 02 774 5200

Hauta-asiat puh. 02 774 5209 www.salonseurakunta.fi salonseurakunta@evl.fi

Kotiseutupyhä Perttelissä

Su 14.4. päivä alkaa klo 11 Perttelin kirkossa, jossa arkeologi Ilari Aalto kertoo uusimpia tuloksia kirkon rakennusvaiheista. Sen jälkeen siirrytään ruokailemaan seurakuntatalolle. Ruokailun jälkeen arkeologi Juha Ruohonen kertoo Kärrin miekkalöydöstä ja kaivauksista otsikolla ”Kaivolan Kärrin ristiretkiaikainen miekkamies helavöineen”. Ruokailun takia ilmoittautumiset ja erikoisruokavaliot viim. ma 8.4. p. 044 774 5331 mieluiten tekstiviestillä.

Perheiden pyhä

Su 14.4. klo 15 on mahdollisuus tehdä yhdessä musiikkia ja taidetta Halikon seurakuntatalossa. Tarjolla on keväistä taiteilua, perheiden pop-upkuoro ja ruokailu klo 16.30. Pyhä päättyy kaikenikäisten musiikkipitoiseen messuun Halikon kirkossa klo 18. Ennakkoilmoittautuminen viim. 10.4. netissä www.salonseurakunta.fi/ tapahtumat.

Tuomasmessumatka Helsinkiin

Matka su 28.4. Agricolan kirkkoon tuomasmessuun, joka alkaa klo 18. Sen jälkeen teejatkot. Kotimatkalle lähdetään noin klo 20.15. Bussi: klo 15.30 Halikon kirkon parkkipaikka, 15.45 Salon srk-talo, Kirkkokatu 6, 16.00 Muurlan lasitehtaan pikavuoropysäkki, 16.10 Suomusjärven liittymä 18, pikavuoropysäkki. Hinta 10–15 € osallistujamäärästä riippuen. Maksu kerätään bussissa. Paikkoja rajoitetusti. Sitovat ilmoittautumiset pe 19.4. klo 16 mennessä netissä www.salonseurakunta.fi/tapahtumat tai Airi Maaheimolle, p. 044 292 6884. Munkkimarkkinat

Vapunaattona ti 30.4. munkkeja myynnissä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi Kuusjoen srk-talossa klo 13–15, Perniön srk-talossa klo 14–17 ja Suomusjärven srk-keskuksessa klo 13–15. Munkkeja voi tilata ennakkoon Perniöstä ja Suomusjärveltä sekä simaa Perniöstä 8.–22.4. nettilomakkeella tai ma-to klo 10–12, p. 044 774 5216. Munkkeja myös gluteenittomina ja sokeroimattomina. Paikan päällä voi kahvitella. – Vapaaehtoisia tarvitaan 30.4. Ota yhteys viim. ma 22.4. puh. 044 774 5296, sanna.saramo@evl.fi.

Lapset ja perheet www.salonseurakunta.fi > Tule mukaan > Lapsille ja lapsiperheille

• Perhekerhot: Halikon Pikkupappila ke klo 9–13, Kiikalan srk-talo to klo 9–11, Kosken srk-talo ma klo 10–11.30, Kuusjoen srk-talo to klo 9–11, Marttilan srk-talo ke klo 10–12, Ollikan srk-koti ke klo 9–11, Perttelin srk-talo ke klo 9–11.

• Iltaperhekerhot: Halikon Pikkupappila to klo 17–19, Salon srk-talo ke klo 17–19, Suomusjärven srk-keskus ke klo 17–19, Särkisalon srk-koti to klo 17–19.

• Musiikkihetki ti klo 9.30 ja 10.30 Salon srk-talon kahvilassa, oleilua klo 9–12.

• Vauvakerho ma klo 13–15 Halikon Pikkupappilassa.

• Äitien ilta ma 8.4. klo 17–19 Halikon Pikkupappilassa.

• Angelniemen pyhäkoulun retki ke 10.4. klo 16 Angelniemen kirkkoon. – Retkeilypyhis su 21.4. klo 15 Marttilan Nostalgiamuseoon, ilm. viim. 18.4. puh. 044 744 3220/Kati.

• Pakohuone ke klo 18–20 Särkisalon srk-kodissa. Varaukset: 040 965 5916/Lotta.

KASTETUT Noel Aleksanteri Alaluusua

Amos Daniel Kurki

Juulia Hilma Alina Ojanen

Pihla Ilona Määttälä

Lähetyssimaa ennakkoon tilattuna

Hunajalla höystettyä lähetyssimaa 5 €/pullo. Sima pullotetaan ehtoollisviinipulloihin (0,75 l) ja se on valmista vappuna. Tilaukset viim. ma 22.4. tilauslomakkeella seurakunnan nettisivuilla tai p. 044 774 5214. Siman nouto ma 29.4. klo 15–17 Salon srk-talosta (Kirkkokatu 6, 1. krs). Tuotto lähetystyölle.

Syntymäpäiväjuhlia

Juhlaan voi ottaa mukaan yhden seuralaisen.

• Kuusjoella 70, 75, 80, 85, 90 vuotta tai enemmän täyttäville juhla su 21.4. Messu kirkossa klo 10 ja juhla srk-talossa. Ilmoittautuminen ma 15.4. mennessä tekstiviestillä tai soittamalla p. 044 774 5331. Kerrothan myös mahdolliset allergiat ja tuletko yksin vai seuralaisen kanssa.

• Salo-Uskelan alueella 80, 85 ja 90 vuotta täyttäville juhla su 21.4. Alkaa Salon seurakuntatalossa klo 15.30 ja jatkuu messulla Salon kirkossa klo 17. Ilmoittautuminen viimeistään 12.4. netissä www.salonseurakunta.fi/ yhteissyntymapaivat tai ma-to klo 9–13 p. 02 774 5206, sähköposti: salonseurakunta@evl.fi.

Lähtisitkö Latviaan?

Seurakuntamatka 12.–17.6. vie mm. Aluksnen raamattumuseoon, Riikaan ja Liivinrantaan. Hinta Salon seurakunnan jäsenille 680 €, muille 705 €, sis. matkat, hotellimajoituksen (2–3 hh) ja seisovan pöydän laivamatkoilla. Rajallinen määrä yhden hengen huoneita; hinta selviää myöhemmin. Sitova ilmoittautuminen viimeistään 7.5. netissä www.salonseurakunta.fi/matkatjaretket. Tiedustelut: Henna Seppälä, p. 044 774 5214.

• Päiväkerhoilmoittautuminen ensi kaudelle 8.4.–12.5. netissä.

Koululaiset

• Toimintasunnuntain leffapäivä 9–13-vuotiaille su 7.4. klo 13–16 Salon srk-talossa.

• Leirit ja muu toiminta: www.salonseurakunta.fi/koululaisille

Nuoret

• Nuortenilta pe klo 18–22 ja avoimet ovet ti-pe klo 15–18 Salon srk-talon Satamassa.

• Leiri 14–20-vuotiaille 26.–28.4. Naarilassa. Ilmoittautuminen netissä tai työntekijöiden kautta.

• Saunailta la 20.4. Kesä-Angelassa. Lähtö Salon kirkon edestä klo 14 ja paluu noin klo 21.40. Ilmoittautumiset viim. 14.4.

• Walk in talk, voimavarakeskeistä keskusteluapua nuorille ammatillisesti, luottamuksellisesti ja anonyymisti. Ota yhteyttä: Sanna L. 044 774 5360 tai Sanna S. 044 774 5296.

• www.salonseurakunta.fi/nuorille

HAUTAAN SIUNATUT

Pentti Johannes Valjanen 98 v Aili Annikki Koskinen 94 v Aino Mirjam Kiiskinen 93 v Kaija Aaltonen 92 v Esko Vesa Mäkelä 90 v Eila Vuokko Saari 90 v Liudmila Yakovleva 85 v Viljo Juhani Järvinen 82 v

Jouko Uolevi Heino 81 v Aaro Einari Kokko 79 v Jorma Olavi Kallio 78 v Marjo Tuulikki Salminen 77 v Pirkko Helena Tellervo Suominen 76 v Jorma Sakari Järvi 74 v Heimo Olavi Tausa 74 v Risto Olavi Kullanmäki 65 v

6 | Torstaina 4. huhtikuuta 2024

Ärsyttävä alaraajavamma päätti koripallokauteni jo alkutalvesta. Tämän kauden tuomaroinnit jäivät kesken ja yksi kaunis sateinen päivä jo mietin, päättyiköhän koko pitkä ja ansiokas ura (lue harrastus) siihen.

Katsotaan ensi syksynä uudelleen.

Kävin toki lääkärillä, magneetissa ja ortopedillä, mutta epämääräiseksi tuo kivun aiheuttaja jäi. Reilu kuukausi sitten jalkavaivoihin erikoistunut fysioterapeutti rakensi lääkkeeksi epämukavat pohjalliset. Vielä ei kipu ole hellittänyt sen paremmin päivällä kuin yöllä, mutta kuulemma aika voi tehdä tehtävänsä.

Tuon olin kuullut joskus aiemminkin.

Koska lepo ei ole auttanut, sain tohtorilta luvan rasittaa jalkaa itse sopivaksi katsomallani tavalla.

Siksi kävin kuluneena pitkänä viikonloppuna kolme kertaa kävelyttämässä golfmailojani märällä pellolla.

Taas huomasin kuinka ulkoilu raittiissa kevätilmassa parantaa ruokahalua.

Avattiin rouvan ja koko perheen kanssa grillikausi.

Olin onnekseni tehnyt terassilla suojassa talvehtineen härpäkkeen syyshuollon kerrankin oikeaoppisesti, siksi myös parilan ja koko rosterin kevätpuhdistus onnistui tällä kertaa mukavasti.

Myöskään kaasu ei loppunut kesken kypsennyksen, eli kerrankin meni kuten siellä televisiosta tutussa paikassa

synnyinkaupungissani Vaasassa.

Koska osasin, päätin jättää vastaamatta kutsuun osallistua kuun lopussa Olympiastadionilla järjestettävään ”grillikesän viralliseen avaukseen”. Siellä kotimaiset lihaja kanatalot aikovat opastaa yhdessä kauraboltsin kehittäjien kanssa median edustajia kesän grillaustrendeihin.

Sitä en nyt sitten saa selville, kuuluuko perinteinen nuotiomakkara edelleen kesän hittituotteisiin.

Sähköyhtiöt ovat lähestyneet viime aikoina meitä pörssisähköasiakkaita. Tarjolla olisi nyt kohtuuhintaisia lyhyitä, kiinteitä määräaikaisia sopimuksia.

Onneksi osa meistä muistaa, että keväällä usein tuulee ja tulvii, mikä tarkoittaa halpaa pörssisähköä - ja kesällä vielä aurinkoenergiaa kaupan päälle. Juuri kohta ovat todennäköisesti edessä meidän pörssiasiakkaiden parhaat viikot ja kuukaudet.

Vähän niin kuin ravintoloiden kesäterasseilla.

ps. kesärenkaiden aika ei ole Salossa vielä hetkeen. Luvassa on vielä tällä viikolla pakkasta ja lunta. Plim!

Kevättä ilmassa Mathildedalissa ja Teijolla

SALONJOKILAAKSO SÄHKÖPOSTIIN

JOKA KESKIVIIKKO

Lähetä viesti “Näköislehti”

sähköpostilla digi@salonjokilaakso.net

Kompostointi-ilta

Vierailukeskus Hehku, Salo (60 paikkaa) ke 10.4. klo 17.30–20.00

Miksi kompostointi kannattaa? Millainen kompostori sopii meille? Mitä kompostoriin voi laittaa? Miten kompostorin saa toimimaan?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Lounais-Suomen Jätehuollon järjestämässä kompostointi-illassa.

Ilmoittaudu 8.4. mennessä! lyyti.fi/reg/kompostointiilta_hehku_salo

Tilaisuus alkaa klo 17.30 kahvitarjoilulla, luento klo 18.00 alkaen.

Tervetuloa!

† HENÓTÊS-seurakunta

Rummunlyöjänkatu 7, Salo

Su 7.3. klo 18 evank. Aimo

Piirainen, evank. Tenho Nyman, Mika Pesonen.

Tervetuloa! www.Henotes.com

Rummunlyöjänkatu 13 pelastusarmeija.fi

• Sunnuntai 7.4. klo 15

Jumalanpalvelus

• Tiistai 9.4. klo 14

Raamattu- ja rukouspiiri

Salon helluntaiseurakunta, Mököistenkatu 18 salonhelluntaisrk.fi

Pe 5.4. klo 19 Nuortenilta

Su 7.4. klo 11 Ehtoollisjumalanpalvelus: Tommi Suonpää, musiikissa House Band, klo 13 Farsinkielinen tilaisuus

Ma 8.4. klo 18

Nykypäivän ompeluseura

Ti 9.4. klo 18.30 Rukousilta

Ke 10.4. klo 14 Kirjoitettu on – avoin raamattupiiri, kahvitarjoilua, klo 18 Naistenilta: Katja Grönstrand, aiheena roolit ja rajat, musiikissa UP-naiset, kahvitarjoilua

To 11.4. klo 15 Ruokakassijakotilaisuus

Olet lämpimästi tervetullut tilaisuuksiimme!

Torstaina 4. huhtikuuta 2024 | 7
0440533985
MYÖS
VÄHÄTALO YHTIÖT KY Karjaskylän�e 125� 24100 Salo P. 0400 616 494 vahatalon.traktori@smail.fi P. 0400 514 924 jukka.vahatalo@gmail.com leikkaa talteen Meiltä
toimitukset! PÖ 10-800 l /kerta DI 10-200 l /kerta Suoritamme sovitus� myös tankkauspalvelun! Meillä myös voiteluainemyyn�  Miksi? Millainen? Mitä? Miten?
HENGELLISIÄ TILAISUUKSIA Toimitilaa, Helsingintie 32 60 neliötä, jäähdytys, lattialämmitys, katutaso.
OLEMME
SOMESSA LOPPUIKO LÄMMITYSÖLJY?
pienten erien moo�oripol�oöljyn/lämmitysöljyn ja dieselin
KOLUMNI
Teijolla ja Mathildedalissa vietettiin kevätkauden avajaisia pääsiäisviikonloppuna. Laskettelurinteessä laskettiin viimeiset laskut ja golfkentällä lyötiin ensimmäiset golfpallot ilmaan. Paikalliset kaverukset Mika Kaverinen ja Stig Holmberg kertoivat, että yhdeksän väylää oli sopiva määrä kauden golfavauksessa. Pauliina Liukkonen ja Olga Silvala istuttivat Mathildedalissa kesäkukkia ruukkuun Laura Tammisen opastuksella. Suvi Siponen, Leevi Savin ja Oskari Savin puolestaan nauttivat Sami Tammen grillaamat makkarat. Kansallispuistossa riitti myös ulkoilijoita.
KESÄRENKAAT EDULLISESTI
205/55 R16 Kumho H. alk 320€ /350€ 215/55 R17 Kumho H. 500 € T:mi Ismo Niini 0500 533 849 - Vaskio Vaskiontie 1528 Tracmax H. 270€ Fortune H. 280 € Fortune H. 330 €
Pekka Mäenpää
Keväisiä mietteitä Esim.sarja asennettuna vanteille
195/65 R15 Kumho H. 310 €
***
***

SE TULEE TAAS!

3+1 PÄIVÄÄ shoppailun juhlaa – huipputarjouksia kodin, muodin ja kosmetiikan merkkituotteista keskiviikosta sunnuntaihin 3.–7.4.2024. Tutustu tuotteisiin jo ennakkoon osoitteessa sokos.fi.

Salon Voimailijoilla kilpailut Ollikkalassa

Salolaisen voimannostoon keskittyvän urheiluseuran huhtikuu alkaa jännittävissä merkeissä.

Salon Voimailijat ry järjestää tulevana lauantaina salikisat eli kansalliset voimannostokilpailut, joiden paikkana on kotikaupungin oma Ollikkalan kuntosali ja tähtenä seuran nuori lupaus Remu Rokka.

Vuodesta 1994 toiminut Salon Voimailijat ry on pieni mutta aktiivinen, liki 40 jäsenen rautainen tiimi voimannoston harrastajia. Alkujaan seura syntyi, kun Salon Vilppaan ja Salon Viestin voimailijat yhdistivät – no, voimansa, ja tämän jälkeen jäsenistöön on kuulunut kaiken ikäisiä harrastajia teini-ikäisistä senioreihin, niin miehiä kuin naisia.

Seuran perniöläinen vahvistus ja myös sen nuorimpiin jäseniin kuuluva Remu Rokka (24) on nostanut painoja vasta noin neljän vuoden ajan, mutta niin käytyjä kisoja kuin meriittejäkin on miehelle jo kertynyt takataskuun.

- Olen osallistunut kansallisella tasolla useampaan kilpailuun, kaksi Suomenmestaruutta löytyy voimannostosta ja penkkipunnerruksesta, ja pohjoismaiden mestaruuskisoissa olen voittanut pronssia syksyllä 2022. Myös EM-kisoihin olen osallistunut kerran. Vielä ei ihan kymmentä kilpailua ole takana, mutta tänä vuonna on näiden salikisojen lisäksi tavoitteenani osallistua syksyllä jälleen SM-kisoihin, Rokka kertoo.

Hän sanoo lähteneensä mukaan Salon Voimailijoihin isänsä kehotuksesta. Varsinaista ”urheilijataustaa” Rokalla ei entuudestaan ole.

- Joskus alakouluikäisenä tuli hiihdettyä. Mutta se on oikeastaan sitten siinä. Perheellämme on kuitenkin laituriyritys, jonka pyörittämisessä olen ollut mukana apulaisena 11-vuotiaasta asti. Se

on ollut työnä fyysistä, joten lähtötasoni voimanostoon on ollut hyvä. Armeijan päätyttyä liityin Salon Voimailijoihin jäseneksi. Rokan isällä on yleisurheilutaustaa. Hän olisi halunnut

valmentaa poikaansa itse, mutta koska omakohtaista kokemusta voimanostosta ei ollut, hän tiesi kääntyä Salon Voimailijoiden puoleen. - Seuran toiminnassa alusta saakka mukana ollut Jar-

mo Virtanen valmentaa minua. Treenaan hänen suunnittelemansa ohjelman mukaan kahdesti viikossa, Rokka sanoo. Virtanen kommentoi asiaan lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta suomalaiseen tapaan myös varsin vaatimattomasti. Siitäkin huolimatta, että hän on itse nostanut puntteja reippaat 50 vuotta – pikkupojasta saakka.

- Voimaharjoittelu perustuu siihen, että ei tule vammoja. Painojen kanssa ei hätiköidä, työtä tehdään tasaisesti ja määrätietoisesti. Ja lepoa pitää olla riittävästi välissä. Siksi Remun kanssa harjoitellaan täällä Ollikkalan salilla kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin, Jarmo Virtanen kiteyttää. Itsensä haastaminen on Rokan mukaan lajissa sen hienous. Sen ympärillä elää ajatus siitä, kuinka pitkälle pystyy lopulta puskemaan ja missä voisi piillä oma ennätys. Parasta voimanostossa on hänestä kuitenkin Salon Voimailijoiden seuraan kuuluvien porukka ja yhdessä jaettu ilo lajiin iästä ja taustasta riippumatta.

- Näissä viikonlopun tulevissa salikisoissa yritän rik-

koa kyykkäämällä Suomen ennätyksen yleisösarjassa. Tällä hetkellä se on 295,5 kiloa – puolella kilolla tarvitsisi tästä päästä yli. Samalla teen oman tulosrajani loppuvuodelle, mihin myös moni muu salikisaan ilmoittautunut pyrkii.

Ollikkalan kuntosalilla pidettäviä kisoja, viralliselta nimeltään kansallisia voimannostokilpailuja, on järjestetty seuran luotsaamana jo useamman kerran. Remu Rokka on itse ollut niissä mukana nyt kolmasti.

- Yleisö on ollut todella tsemppaava joka kerta. Siitä tulee hyvä mieli. Kilpailijoita mahtuu mukaan kymmenen, ja kuka vain kisaedellytykset täyttävä eli muun muassa doping-sopimuksiin sitoutunut ja liittoon kuuluva voi ilmoittautua. Eli vaikka Oulusta voisi voimanostaja tulla lauantaina meille kisaamaan, Rokka kertoo yhdessä seuran pitkäaikaisiin jäseniin kuuluvan Juha-Pekka Seppälän kanssa.

Yleisölle on salikisoihin vapaa pääsy, ja tarjolla on myös kahvia ja pullaa. Ja kisoissa sijoittuvat palkitaan tietysti mitalein.

- Meillä on tiivis, kiva yhteisö. Samat ihmiset käyvät täällä Ollikkalan salilla aina uudestaan, useimmat joka viikko. Pidin tuossa aiemmin 25 vuotta taukoa koko voimannostosta, ja kun tulin takaisin, tuntui ihan siltä kuin ei olisi salilta ollut päivääkään poissa. Vaikka seurassa on kilpailuissa menestyneitä mitalisteja ja jopa maailmanmestareita, mukaan jengiin pääsee todella helposti, Seppälä naurahtaa, ja niin Virtanen, Rokka kuin moni muukin paikalla ollut jäsen vahvistavat tämän todeksi.

- Sama meno jatkuu. Rento, hyvä meno, he sanovat.

Salon Voimailijoiden kansallinen voimanostokilpailu lauantaina klo 10–17 Ollikkalan kuntosalilla. Kilpailuun on vapaa pääsy.

8 | Torstaina 4. huhtikuuta 2024
Melissa Koponen
235 kiloa.
Seuran nuori lupaus Remu Rokka valmistautui kyykkäämään torstaisilla treeneillään – rautaa nousi kuvan ottohetkellä kepeät Salon Voimailijat ry on aktiivisen porukan pyörittämä urheiluseura, jonka jäseniin kuuluu kaiken ikäisiä punttisalikävijöitä. Joukossa on mitalisteja ja mestareita, mutta kannustaminen ja hyvä yhteishenki on silti heille tärkeintä – lajin itsensä lisäksi.
KE–SU 3.–7.4.
ILMAINEN TOIMITUS yli 50 euron tilauksille Postin tai Postnordin noutopisteisiin ja pakettiautomaatteihin. sokos.fi SOKOS SALO ke–pe 8–20, la 9–18, su 11–18
Someron Teeriharjulla päivätansseja lokakuusta huhtikuulle

Someron Teeriharjun piha täyttyy autoista keskiviikkoisin. Silloin ohjelmassa on suositut päivätanssit, joita on pidetty 2000-luvun alusta alkaen.

Häntälän Maamiesseuran isännöimällä lavalla on pitkät perinteet.

- Teeriharju rakennettiin vuonna 1972. Meillä on talvikaudella tanssit keskiviikon lisäksi perjantai-iltaisin ja bingoa sunnuntaisin. Kesällä bingo on perjantaisin. Lava on myös vuokrattavissa juhlatilaksi, Maamiesseuran puheenjohtaja Matti Hämäläinen kertoo.

- Päivätansseissa käy 300–500 tanssijaa. Esiintyjä sekä keli vaikuttavat määrään jonkin verran. Lavan erityispiirteenä on hyvä lattia, suorastaan maankuulu parketti, jonka eteen sitoutunut talkooporukka tekee työtä, kehaisee Hämäläinen. Veikko Koliseva oli Teeriharjulla ensimmäistä kertaa. Hän tuli paikalle Kyröstä.

- Lähdin tänne kaverin kyydissä, koska en tiennyt tarkemmin tätä paikkaa. Sanoinkin kaverille, että jos olisin omalla autolla lähtenyt, niin olisinko vieläkään perillä. Nyt osaan reitin, Veikko naurahtaa.

Koliseva mainitsee lempitansseikseen valssin ja humpan. Tanssittu on jo nuoresta miehestä.

- Tämä on hyvää liikuntaa. Menin 18-vuotiaana Reunamon tanssikurssille ja siitä se lähti, kertoo tänä vuonna 75 vuotta täyttävä mies.

Ystävykset Gunnel Åberg ja Kristina Ullström lähtivät tansseihin Kirkkonummelta ja Espoosta.

- Me käydään täällä usein. Aina on pitkät matkat, jos haluaa hyvät tanssit. Viisitoista

vuotta on käyty näissä tansseissa lähes joka keskiviikko. Hidas valssi on leidien mieleen. Kaksikko on tanssinut jo monen vuosikymmenen ajan.

- Liikkuminen, musiikki ja ihmiset on täällä parasta. Porukka on hyväntuulista. Kaikki krempat unohtuvat. Tee-

riharju on meidän suosikkipaikkamme. Miehiä saisi olla enemmän, eikä paineita tanssista tarvitse ottaa. Jokainen menee tyylillään, naiset vinkkaavat.

Jaana Lehtimäki tuli Huittisista Teeriharjulle ensimmäistä kertaa.

- Minut sai lähtemään loma

ja Muotiputiikki Helmi, välillä pitää saada hienoja vaatteita. Keräilen uusia tanssipaikkoja, täällä on hyvä lattia, Lehtimäki iloitsee.

Jaana tanssii mieluiten tangoa, foksia ja hidasta valssia. Kädenalitansseja hän kertoo haluavansa opetella tulevaisuudessa enemmän. Jaana nauttii tanssien hyvästä fiiliksestä.

- Iloiset ihmiset ja tunnelma on parasta tansseissa. Kuusi vuotta olen käynyt säännöllisesti tanssimassa. Terkkuja muille tanssijoille, Jaana huikkaa.

Erkki Vehviläinen Loimaalta ja Kaisa Lehto Salosta kertoivat käyvänsä tansseissa useamman kerran viikossa.

- Tanssihistoriaa on kertynyt jo lukuisten vuosien ajalta. Teeriharjun lisäksi käymme tanssimassa viikonloppuisin Kuivurisalissa, Auran nuortentalolla, Vuorenmaan seuratalolla ja Valkeaniemen pirtillä.

Inkeri Virranvuo tuli tansseihin Suomusjärveltä. Hän kertoo tanssineensa aktiivisesti vuodesta 2014.

- Vapaapäivä sai minut tulemaan tänne. Nämä keskiviikon tanssit ovat hyvät. Käyn aina kun vain on mahdollista. Pidän menevistä tansseista, lemppareitani ovat bugg ja jive. Heittäytyminen, liikkumisen ilo ja ihmisten tapaaminen on mukavaa. Tanssimaan oppii tanssimalla, hyvät viejät edesauttavat asiaa.

- Tämä on psykofyysissosiaalinen tapahtuma. Tästä jää hyvä mieli, kun sekä tanssitettava että tanssittaja ovat tyytyväisiä, Inkeri myhäilee. Teeriharjulla ja Esakalliolla viikoittain ympäri vuoden pidettävät päivätanssit on valittu Someron kaupungin vuoden 2023 urheiluteoksi.

Torstaina 4. huhtikuuta 2024 | 9 Pidetään HAUSKAA yhessä! TANSSIT Salon Työväentalolla Perjantaina 12.4. klo 19.00 alkaen (-24 asti) Illan antimiin kuuluu pientä huikopalaa, tanssimista, arpajaiset ja ennen kaikkea hyvää seuraa, josta Sinä olet yksi. Paikkavaraukset ja lisätietoja antaa: - Arja Lautiala p. 040 938 5590 - Tapani Koskinen p. 040 752 8106 Lippuja myös ovelta Liput 10 € / osallistuja Salon Eläkkeensaajat ry
Elina Lisinen-Juntunen Keskiviikon päivätanssit on valittu Someron kaupungin vuoden 2023 urheiluteoksi. Kaisa Lehto ja Erkki Vehviläinen parketilla.
katso palveluajat www.teatteriprovinssi. @teatteri provinssi ti-ke klo 11-15. Lippu. palvelee 24/7 KATSO KOKO OHJELMISTO WWW.TEATTERIPROVINSSI.FI Mathildedalin kesäteatterissa Mustion linnan kesäteatterissa Rikalanmäen kesäteatterissa Tutut Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani -biisit sekä Tuuren uutta tuotantoa La 6.4. klo 18 TUURE KILPELÄINEN KESÄTEATTEREIDEN LIPUT MYYNNISSÄ HEI ME REVYTÄÄN BILLNÄS RUUKKI 26.4.-22.5. Supersuosittu esitys nähdään vielä muutaman kerran keväällä! Sekä vierailuja mm. Diandra, Mustion stand-up, Kaseva, Ilmari Saarelainen, Esko Rahkonen musiikkinäytelmä, Jukka Puotila KORISLIIGAN PUOLIVÄLIERÄT GAME 1 Pe 5.4. klo 18.30 Menossa mukana Otteluisäntänä Aikuinen – 18,00 € Erikoisryhmät – 14,00 € (Eläkeläinen, opiskelija, varusmies, työtön) Lapset 7-15v – 8,00 € Alennus S-Etukortilla -1,00 Aikuinen – 17,00 € Erikoisryhmät – 13,00 € (Eläkeläinen, opiskelija, varusmies, työtön) Lapset 7-15v – 7,00 € LIPPUHINNAT (Salohalli) LIPPUHINNAT (lippu.fi) VS. Info & Lippuvaraukset: www.biosalo.fi • Seuraa meitä myös: Facebook & Instagram BIO-KUVA J. Mäkilä CINEMA BIO-SALO Helsingintie 11 p. 02-731 2690 Heinähattu, Vilttitossu... La 11.15 ja 16.15 Su 11.15 Kiirehdi! Kyllä Isä Osaa Pe-Su 17.30 Ke-To 18.30 Hauska! Dyyni osa kaksi Pe-La 18.00 Su 16.00 Ke-To 17.00 Ghostbusters: Frozen... Ensi-ilta! Pe-La 19.30 Ma-Ti 18.30 The first Omen Ensi-ilta! Pe-La 19.00 Ke-To 18.00 Godzilla x Kong Pe 16.45 Ma-Ti 18.00 Seikkailua! Havumetsän lapset La-Su 11.45 Ma-Ti 16.30 Kysytty! Viimeinen vuoro La-Su 13.00 Ke-To 16.00 LaatuSarja! Myrskyluodon Maija La-Su 13.00 Ma-Ti 17.00 Kiirehdi! PäiväNäytös TIISTAINA: Huippusuosittu KYLLÄ ISÄ OSAA. Kaffe 13.30, leffa 14.00 8€ TÄNÄÄN TO klo 19 Pasi Karpin ja Timo Lavikaisen LIVESHOW: KUINKA TE KEHTAATTE?! Ohjelmisto ajalla 5.-11.4. Prinsessa Pikkiriikki La-Su 11.30 Ma-Ti 16.15 Ihastuttava Kung Fu Panda 4 La-Su 13.30 Ke-To 16.30 (dubattu) One Life La-Su 14.45 Anthony Hopkins! Luottomies: All in La-Su 17.00 Hauska kestosuosikki!
Kristina Ullström ja Gunnel Åberg nauttivat pullakahvit tanssien lomassa.

Toimituksen käynti/postiosoite

Turuntie 15, 24240 SALO Puh. 050 472 4717

Avoinna ma-pe 9.00-16.00

Aineistopäivä

ilmestymisviikon maanantai

Menovinkki- ja urheiluseurapalstoille edeltävä perjantai klo 12.

Ilmoitusaineistot osoitteeseen

ilmoitus@salonjokilaakso.net

Päätoimittaja Pekka Mäenpää 050 342 3963

Ilmoitus- ja sivunvalmistus

Kimmo Lehto 040 518 2597

T O I M I T A A N A J O I S S A

M o n i k o n k u r s s i o l i s i o l l u t j a o n v ä l t e t t ä v i s s ä , k u n h a n r i i t t ä v ä n a j o i s s a r y h d y t ä ä n t o i m i i n y r i t y k s e n t a l o u d e n t a s a p a i n o t t a m i s e k s i T o i m e n p i t e i s i i n o n s y y t ä r y h t y ä s i l l o i n k u n m a k s u k y v y t t ö m y y s u h k a a ; s i t t e n k u n y r i t y s o n j o m a k s u k y v y t ö n , a l k a a o l l a m y ö h ä i s t ä

V A R H A I S T E T T U Y R I T Y S S A N E E R A U S

Y r i t t ä j i e n o n m a h d o l l i s t a h a k e u t u a v a r h a i s t e t u n y r i t y s s a n e e r a u k s e n p i i r ii n S e t a r k o i t t a a , e t t ä y r i t y s s a n e e r a u k s e e n v o i h a k e u t u a j o s i i n ä v a i h e e s s a , k u n

m a k s u k y v y t t ö m y y s v a s t a u h k a a S a l o n Y r i t t ä j ä t r y : l l ä o n t o i m i n t a m a l l i , j o s s a k a r t o i t e t a a n y r i t y k s e n t i l a n n e , t a r v i t t a e s s a l a a d i t a a n y r i t y s s a n e e r a u s h a k e m u s j a h a n k i t a a n m y ö s m a k s u t o n t a n e u v o n t a a m a h d o l l i s u u k s i e n r a j o i s s a T ä r k e ä ä o n , e t t ä y r i t t ä j ä t t o i m i v a t e n n e n k u i n o n l i i a n m y ö h ä i s t ä T o i m i l l a a j o i s s a k a i k k i o n v i e l ä p e l as t e t t a v i s s a .

S A L O N Y R I T T Ä J Ä T R Y A U T T A A

O l e m m e k o o n n e e t y r i t t ä j i e n a v u k s i a m m a t t i l a i s i s t a k o o s t u v a n t u k i r y h m ä n , j o h o n y r i t t ä j ä t v o i v a t o t t a a y h t e y t t ä Y h t e y t t ä v o i h a l u t e s s a a n o t t a a t ä y s i n a n o n y y m i s t i K u n t u k i r y h m ä l l ä o n t a r v i t t a v a t t i e d o t y r i t y k s e n t i l a n t e e s t a , a n t a a s e y r i t t ä j ä l l e s u o s i t u k s e n j a t k o m e n e t t e l y s t ä

A S I A O N T Ä R K E Ä

Y r i t t ä j ä , e t o l e y k s i n . T o i m i t a a n h e t i j a v ä l t e t ä ä n t u r h a t k o n k u r s s i t .

Salon Yrittäjät

Y R I T T Ä J I E N P U O L E L L A

O T A Y H T E Y T T Ä

Y h t e y d e n o t t o t e h d ä ä n o s o i t t e e s e e n

t u k i r y h m ä s a l o @ y r i t t a j a t f i t a i p u h e l i m i t s e

s o i t t a m a l l a n u m e r o o n 0 4 4 2 4 9 4 6 2 0

T u k i r y h m ä l l ä o n t ä y d e l l i n e n

v a i t i o l o v e l v o l l i s u u s j a s e t o i m i i a i n a

1 0 0 % : l l a l u o t t a m u k s e l l a

Tuure Kilpeläinen Salossa lauantaina

Salonjokilaakso

Laulaja ja lauluntekijä Tuure Kilpeläinen esiintyy lauantaina teatteri Provinssin päänäyttämöllä.

Lavalla Kilpeläisen kanssa nähdään Ansku Mellanen (basso, kitara, laulu), Julius Sihvonen (koskettimet, laulu) ja Eliel Viitala (rummut).

Ilmestymispäivä torstai

Jakelupäivä keskiviikko Sivunvalmistus Salonjokilaakso Painopaikka Sanoma Manu Oy

Jakelu SSM Varsinais-Suomi Oy, MK Trans & Logistics Oy Lue näköislehteä: www.salonjokilaakso.net

Jakelun yhteystiedot SSM Varsinais-Suomi Oy p. 0400 533 090 (ark. 9.00-16.00) ssmvarsinaissuomi. /jakelupalaute

Ilmoitusmyynti

Katja Pölönen 040 527 1624

Sähköposti toimitus@salonjokilaakso.net ilmoitus@salonjokilaakso.net etunimi.sukunimi@salonjokilaakso.net

MENOVINKIT Aineisto edeltävän viikon perjantaina klo 10.00 mennessä!

• Palvelukeskus Ilolansalo, Ilolankatu 6. Pe 12.4. klo 14 Ilolansalo soi: Sepot. Ma 15.4. klo 15 Salvavisa-tietokilpailu. Ti 16.4. klo 8-10 Verensokerin mittaus. Ti 16.4. klo 14 Sari & Antti Saarinen esiintyy. Ke 17.4. klo 14 Kanttorin lauluhetki. Ke 17.4. klo 17.30 Kevyttä klassista. To 18.4. klo 14 Rallattajat esiintyy. Pe 19.4. klo 14 Evergreen esiintyy. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia.

• Salon Taiteilijaseura: Galleriassa: Nina Korvenoja: Sweet Dreams, maalauksia 6.4. asti. Lastenkulttuurin Maaliskuun ohjelmistoa. Anna-Maija Junnila: Jotain hyvää, maalauksia, 9.4.-4.5. Taiteilijatapaamiset su 21.4. ja la 4.5. Salon Taiteilijaseuran Galleria ja Taidelainaamo, Tehdaskatu 18. Avoinna ma-to 12-17, pe 12-15, la 10-14. Elävän mallin piirustusilta perjantaina 12.4. klo 18–20. Tule mukaan piirtämään elävää mallia! Illat ovat kaikille avoimia, sinun ei tarvitse olla seuran jäsen. Vaihtuvia asentoja piirretään omassa rauhassa, ilman opetusta. Ota mukaan avoin mieli, piirustusvälineet ja kertamaksu 5 €. Ilmoittautumista ei tarvitse, eikä tarvitse sitoutua kaikkiin kertoihin. Tapaamme Salon Taiteilijaseuran Galleriassa (Tehdaskatu 18). Piirustusillat kevään ajan joka kolmas viikko. Matkalla-näyttely IoT Campuksella 31.5. asti Salon Taiteilijaseuran ja IoT Campuksen taideyhteistyö. Gloria Badarau-Heikkilä, Helena Hauta-aho, Anna-Maija Junnila, Jaana Kähönen, Oiva Gillsten, Hannu Nikander ja Tarja Seewald. Joensuunkatu 7, avoinna ma-pe 8-16. Aila Salmivaaran meriaiheisia töitä, grafiikkaa ja kuivapastilleja IoT Campuksella (Joensuunkatu 7) 31.5.2024 asti, avoinna ma-pe 8-16. Pekka Innanen: Ajatuksia, valokuvia. IoT ampuksella (Joensuunkatu 7) 31.5. asti, avoinna ma-pe 8-16. TeatteriProvinssin taideseinä Jaana Kähönen: ZOO IS LOOSE 31.5.2024 asti Yhteistyö Salon taiteilijaseuran kanssa. Astrum-keskus, Salorankatu 5-7, ovi 3. Avoinna lipunmyynnin aukioloaikoina ja teatteriesitysten yhteydessä. Maaliskuussa HymyDentissä Tiina Harjolan maalauksia Huhtikuun taiteilija HymyDentissä Jenny Kurpen Avoinna hammaslääkärikeskuksen aukioloaikoina, Turuntie 1., 3. krs. • Teatteri PROvinssi Päänäyttämö, Salorankatu 5-7, ovi 3, Astrum Keskus: KYLLÄ ISÄ OSAA ESPANJASSA Teatteri PRO Vinssi, Päänäyttämö, Astrum-keskus Salorankatu 5-7, ovi 3, Salo 4.4. klo 15, 5.4. klo 18, 13.4. klo 18, 27.4. klo 15

• Teatteri PROvinssi päänäyttämö, Salorankatu 5-7, ovi 3, Astrum Keskus la 6.4. klo 18 Tuure Kilpeläinen, pe 12.4. klo 19 Ilari Johansson-Someoletettu, su 14.4. klo 15 Ilkka Heiskanen-Pari sanaa parisuhteesta, Ma 15.4. klo 18 Tanssien tähtiin Show, pe 19.4. klo 19 Club for Five-Turn back time, la 20.4. klo 15 ja klo 18 Salon Viihdelaulajat 60v. Konsertti Pöytä on katettu, su 21.4. klo 15 Salon Seudun Harmonikkakerho Pelit soimaan, pe 26.4. klo 19 Kaseva Eilen-tänään 50v. konsertti, su 28.4. klo 15 Sodan ja rauhan laulut Seppo Hovi, Hannu Lehtonen, Jarno Kuusisto Teatteri PROvinssin päänäyttämö Salorankatu 5-7, ovi 3. la 27.4. klo 19 Anitta Ahonen-stand up Ravintola Musine Horninkatu 7.

• SaloJazzin kevät: 20.4. klo 20 EVE RISSER Red Desert Orchestra (FR/BF), Mu-

Konsertti alkaa klo 18 ja sen kesto on kaksi tuntia väliaikoineen.

Tuottaja Seppo Suominen kertoo, että keikalla kuullaan Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin hittibiisien lisäksi uutta tuotantoa. - Kilpeläinen julkaisi syksyllä 2023 uuden albuminsa ”Sanat jää ilmaan”. Levyllä yhdistyvät moderni tuotanto, artistin tuttu rakastettu ääni ja henkilökohtaiset tekstit. Urallaan useita kulta- ja platinalevyjä, Emma-palkintoja ja viimeisimpänä kesällä 2023 Iskelmä-Finlandia palkinnon saavuttanut artisti tuli alun perin suurelle yleisölle tutuksi yhteistyöstään Kaihon Karavaani -yhtyeen kanssa.

sine 30.4. klo 19 Sami Saari & Sonics, Musine 17.5. klo 19 SINNA & Mekhan, Musine 23.5. klo 19 Tuomas Paukku Scription, Musine

• Iloton improklubi, Ravintola Musine. 24.4. klo 18.30.

• Ismo Jokiahon keraamisia hahmoja taidemuseo Veturitallin ikkunassa 7.4. saakka. Näyttely on katsottavissa ulkoa museon kahvilan ikkunoista ympäri vuorokauden eli myös museon ollessa suljettu. Näyttely on osa Salon Lastenkulttuurin maaliskuu -teemakuukautta, jossa on tarjolla monipuolista nähtävää ja koettavaa lapsille ja perheille koko kuukauden ajalta.

• Sävelten siivin -konsertti Taidemuseo Veturitallissa ke 17.4. klo 18.30. Katri Jalonen, sopraano ja Esa Ylönen, piano esittävät Taneli Kuusiston lauluja.

• STRANGERS IN THE NIGHT - Sinatran seurassa Pekka Laakso, Frank Sinatran laulujen ilta lauantaina 13.4.2024 klo 19.00 tapahtumaravintola Musine os. Horninkatu 17, Salo.

• Lehmirannan lomakeskus: Entisten nuorten iskelmäkonsertti ja päivätanssitPentti Rasi Lehmirannan lomakeskuksessa ( Lehmirannatie 12) Pe 5.4.2024 klo 16. (€) Sepot luonnon ja tangon pyörteissä -konsertti ja päivätanssit -Seppo Lankinen ja Seppo Soittila (Lehmirannantie 12) Pe 12.4.2024 klo 16. (€) Lauluja meiltä ja muualta -konsertti ja päivätanssit. Orkesterina Kuutamotaivas. Pe 19.4.2024 klo 16. (€) Pelimannien konsertti ja päivätanssit. Lehmirannan lomakeskus (Lehmirannantie 12) Pe 26.4.2024 klo 16. (€) Pelimannien konsertti ja päivätanssit Lehmirannan lomakeskus (Lehmirannantie 12) Su 28.4.2024 klo 16. (€)

• Kiikalan VPK juhlii 90-vuotisjuhlavuottaan, jonka kunniaksi paloasemalla järjestetään avoimet ovet lauantaina 13.4. klo 10-14. 100 ensimmäiselle vierailijalle tarjolla makkaraa ja synttärikakkua. Ohjelmassa virtuaalinen alkusammutusrasti sekä sankoruiskuharjoituksia. Lisäksi mahdollisuus tutustua paloautoon ja päästä kuulemaan sopimuspalokuntatoiminnasta. Kyseessä on koko perheen pääsymaksuton tapahtuma. Tapahtumapaikka: Kiikalan paloasema, Kirkkotie 3, 25390 Kiikala

• Salon Teatteri huhtikuu 2024: Oodeja riippuvalle lihalle, Salon Teatteri (Annankatu 10) PE 5.4. klo 18, LA 6.4. klo 18, LA 20.4. klo 18, TI 30.4. klo 18 (€) Koko perheen improklubi, Salon Teatteri (Annankatu 10) LA 27.4. klo 16 (€) Mebe: Taru mamujen herrasta stand up, Rock Hotel& Sports Bar (Asemakatu 5) PE 19.4. klo 19

• Salon elektroniikkamuseon Made in Salo -näyttelyssä näet kerralla huiman määrän vanhoja puhelimia, radioita ja televisioita. Olemme avoinna 4.4. alkaen to-pe klo 11-17, la klo 11-15. Joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina sisäänpääsy on maksuton. Astrum-keskus, Salorankatu 5-7, ovi 3, www.salomus.fi.

10 | Torstaina 4. huhtikuuta 2024 3 9 1 1 6 8 7 2 1 2 8 3 1 7 9 5 1 6 7 8 6 8 7 5 8 6 2 6 7 9 © Bulls
KESKIVAIKEA VAIKEA SUDOKU
RATKAISUT
ISSN 1456-5285 Uutismedian liiton jäsen
VAIKEA 6 5 3 9 1 4 2 8 7 4 1 2 7 8 5 3 9 6 8 7 9 6 3 2 1 4 5 2 6 4 8 5 3 9 7 1 1 8 7 2 4 9 5 6 3 3 9 5 1 6 7 8 2 4 9 2 6 3 7 1 4 5 8 7 4 1 5 9 8 6 3 2 5 3 8 4 2 6 7 1 9 © Bulls 9 5 1 8 4 5 7 1 2 7 8 5 5 1 9 4 6 8 1 6 5 7 4 © Bulls 1 9 8 5 3 7 2 6 4 2 3 6 1 4 9 5 8 7 4 5 7 6 8 2 1 9 3 3 6 4 2 7 8 9 1 5 7 8 2 9 5 1 4 3 6 5 1 9 4 6 3 8 7 2 9 7 5 3 1 4 6 2 8 8 4 1 7 2 6 3 5 9 6 2 3 8 9 5 7 4 1 © Bulls
KESKIVAIKEA
V Ä L
Ä N
T E T Ä
T U R H A T K O N K U R S S I T

Vilppaan ja Karhubasketin puolivälieräsarja alkaa Salohallissa perjantaina. Viimeksi maaliskuussa Vilpas nappasi kaksikon kohtaamisessa kotivoiton, kolme edellistä voitti Kauhajoki.

Vilpas ja Karhubasket tuovat

Salohalliin pudotuspelitunnelmaa

Pekka Mäenpää

Joko Salon Vilpas tai Kauhajoen Karhubasket pelaa tänä keväänä Korisliigan mitaleista.

Kaksikko kohtaa toisensa perjantaina Salohallissa alkavassa puolivälieräsarjassa, mikä tarkoittaa sitä, että toisen kestomenestyjän kausi päättyy vajaan parin viikon sisällä.

Vilpas ja Karhu pelasivat vastakkain finaaleissa keväällä 2021 ja 2022 ja sarjat

muistetaan niin Salossa kuin Kauhajoella. Vilpas voitti mestaruuden kolme vuotta sitten; Karhu juhli kultamitaleja edelliskeväänä ja sitä ennen 2018 ja 2019. Kaikkiaan kauhajokiset ovat olleet mitaleilla jo viisi kautta peräkkäin.

Viime vuonna mestaruuden voitti ansaitusti Helsingin Seagulls.

Vilppaan ja Karhubasketin avauspeli täyttää Salohallin ääriään myöden, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa.

Kauhajoelta tullaan paikan päälle useammalla bussilla; ääntä ja tunnelmaa riittää.

Vilpas menee sarjasta jatkoon, jos joukkueen hyökkäyspeli saadaan riittävän rennoksi ja monipuoliseksi. Joukkueen kymmeniköstä jokainen on iskenyt tällä kaudella ottelutilastoon kaksinumeroiset lukemat ja voittavia koreja voi odottaa lähes keneltä tahansa.

Vilpas voitti Karhubasketin keväällä kertaalleen, mutta kauden kolme aiempaa pe-

• Rivi-ilmoitukset seuraavaan pikkulaariin ko. viikon maanantaihin klo 16.00 mennessä.

• Täytä alla oleva ruudukko, yksi merkki/ruutu (myös sananväli on merkki), puhelinnumeron mahduttava myös ruudukkoon.

• Tuo ilmoituksesi toimistollemme, os. Turuntie 15, Salo (käteismaksu) tai lähetä ilmoitusteksti sähköpostitse os. ilmoitus@salonjokilaakso.net, saat paluupostina laskun. Ilmoitus julkaistaan kun lasku on suoritettu.

KYSYTULETARJOUSTA! KÄYMÄÄN TAI SOITA! www.somero-autocenter.com

teemme huollot ja korjaukset ammattitaidolla!

Huollot alk. 69€/h

Someron Autocenter Joensuuntie 55, Somero

Korjaamo / huoltamo 040 533 2627

Automyynti 044 533 2627

liä menivät pohjalaisille. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Perjantain jälkeen ensi viikon maanantaina jatketaan IKH Areenassa ja takaisin Salohalliin palataan torstaina 11. huhtikuuta. Mikäli kummallakaan ei ole koossa kolmea voittoa, ottelusarja jatkuu lauantaina 13. huhtikuuta Kauhajoella ja tarvittaessa pelataan viides ottelu Salohallissa maanantaina 15. huhtikuuta.

JUTTUVINKKIÄ? PALAUTETTA?

Saat meidät helposti kiinni myös WhatsAppissa

P. 050 472 4717

KOKOUKSIA

Suur-Salon JHL ry 087 sääntömääräinen KEVÄTKOKOUS to 18.4.2024 klo 18.00 Salon seudun ammattiopisto, Taitajankatu 6. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu klo 17.00 alkaen. Tervetuloa! Suur-Salon JHL hallitus

TYÖSUORITUKSET

PIHAPUIDEN

KAADOT JA

KARSINNAT P. 040 590 7101

YLI 29 VUODEN kokemuksella

• parvekkeet

• terassit

• kaiteet

• ovet

• terassirungot

www.lasitus.com 0400 745 181

Myydään

Saunamökki trailerin päällä (sauna 2,4 m, pukuhuone 1,3 m, leveys 2,1 m), Kiskossa. Hinta 4 000 €. P.0400 872 880.

Ostetaan

Yksiö tai kaksio lähellä keskikaupunkia suoraan omistajalta. Nopea kauppa, mahdollisuus jäädä vuokralle. P. 040 594 1056

Onko autosi tarpeeton? Henkilötai pakettiauto sekä matkailuauto, myös vähän ajetut kiinnostaa. Soita ja tarjoa P. 040 368 1113

VUOKRATAAN Toimitilaa 270 m² Helsingintie 32, lattialämm., iso nosto-ovi, minikeittiö, mahd. jakaa pienemp. os. Tule katsomaan ja tee tarjous! P. 0440 533 985

Henkilöauto, pakettiauto, ka-auto ym. sellaisen. Viallisuus, katsastus tms. ei ole este. Maksan hyvin. Soita jari.siironen92@gmail.com p. 045 881 3223

Asuntovaunu, -auto ym. sellainen, viallisuus, katsastus tms. ei ole este. Maksan hyvin. Soita. kari. lahti89@gmail.com p. 040 245 3323

Romuautoja. Kaikenkuntoiset ja merkkiset kelpaavat. Virallinen romutustodistus onnistuu. Jos pihallasi lojuu tarpeettomana niin ei muuta, kun soitto ja sovitaan noudosta. P. 041 318 0846

Henkilö- tai pakettiauto, asuntovaunu, -auto, mopo, mönkijä, mp, peräkärry ym. Kaikenkuntoiset. halikonvaihtoautot@gmail.com P. 040 5230 105

Torstaina 4. huhtikuuta 2024 | 11
Toisto yksityishenkilöille veloituksetta: mikäli ilmoitus ei tehoa kerralla, soita numeroon 050 472 4717. Toisto käytettävä kuukauden sisällä julkaisuajankohdasta. Toistotarjous ei koske sekalaista- ja kirpputori-palstoja, liiketoimintaan rinnastettavaa toimintaa, eikä myöskään työsuoritus- ja kuvallisia pikkuilmoituksia.  MYYDÄÄN 10€  OSTETAAN 10€  HALUTAAN VUOKRATA 10€  VUOKRATTAVANA 10€  SEKALAISTA 10€/kerta  KIRPPUTOREJA 10€/kerta  LAHJOITETAAN (maksuton)  KADONNUT, LÖYDETTY (maksuton) VALITSE OSASTO: Osoite: Puh. Nimi: Kuvallinen pikkuilmoitus 50€ 39x50 mm ”Onnittele häntä” 30€ Rivi-ilmoitus 10€ (max. 240 merkkiä) Työsuoritus pikkuilmoitus 25€ 39x25 mm Hinnat sis. alv. Merkkimäärä tilan mukaan. Työsuoritukset myös laskulla.
ja nopeasti. P. 050 472 4717 p. 050 505 7667 myynti@visionlasiterassit.
PIKKULAARI Kauppa käy halvalla
PIKKULAARI PIKKULAARI - RUUDUKKO www.salonjokilaakso.net/pikkulaari
12 | Torstaina 4. huhtikuuta 2024
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.