LP Viesti kausijulkaisu 2022-2023

Page 1

KAUSIJULKAISU 2022-2023

WWW.LPVIESTI.FI
Salon Taloelementti Oy Kuljetusliike Tauno Salminen 0400 324 444 www.polkupyorakauppa.fi MYLLYOJANKATU 20, SALO P. 020 1222 650 Helsingintie 24, 24100 Salo Puh. (02) 731 8466, www.kone-ruuskanen.fi Täyden palvelun AD-Autokorjaamo Rami Hiltunen Oy Ketomaankatu 3 | 24100 Salo, 044 733 7001 Autohuolto LVI-INSINÖÖRITOIMISTO Turuntie 21, 24240 SALO Puh. 0400-740656, 0400-848854 2

KAUSIJULKAISU 2022-2023

Ennätystasainen mestaruusliiga 4 Tervehdys kaikille 6 Akatemian kuulumisia 8 "Me tultiin suoraan koulusta" 10 Julia Junila 12 Jenni Jantunen 14 Anna Syrjälä 16 Netta Laaksonen 18 Saana Lindgren 20 Arita Ternava 22 Saimi Heikkinen 24 Saana Virtanen 28 Kseniia Puhach 30 Nea Haatainen 32 Dagmar Boom 34 Iina-Reeta Kaikkonen 36 Venla Pirinen 42 Emmi Mäki-Kojola 42 Hilma Nikkanen 43 Venla Kylmälä 43 Karoliina Hörkkö 43 Oona Tuominen 44 Anna Johtela 44 Selma Nikkanen 44 Meea Uusitalo 45 Milla Kivimäki 45 Irina Mäkinen 45 Iida Mikkonen 46 Kiira Tuominen 46 Annalina Friman 46 ALBAsennus OY 47 Tomi Lemminkäinen 48 Janne Harju 48 Ville Salmi 48 Petri Virtanen 49 Hanna-Mari Arminen 49 Viktoriia Tuchasvili 49 Me kannustamme LP Viestiä 51 3

Ennätystasainen mestaruusliiga

Naisten Mestaruusliiga on ollut tällä kaudella tasaisempi ja mielenkiintoisempi kuin koskaan oman valmennusurani aikana. Jokaisessa ottelussa kumpi joukkue tahansa voi voittaa ottelun ja mikään lopputulos ei ole kovin suuri yllätys. Liigan tasaisuudesta kertoo myös se, että kauden aikana on pelattu todella paljon viiden erän otteluja. Myös LP Viesti on tarjonnut kotiyleisölleen useita viiden erän otteluja Salohallissa.

LP Viestin joukkue on tällä kaudella koko liigan nuorin joukkue ja suurin osa joukkueen pelaajista on ensimmäistä kertaa isossa roolissa Mestaruusliigassa. Joukkueen kokemattomuus on myös näkynyt otteluissa ja pelin taso on vaihdellut aika paljon ottelujen sisällä. Kauden mittaan olemme kuitenkin pystyneet nostamaan selkeästi oman pelin tasoa paremmalle tasolle. Tätä kirjoittaessa tammikuun lopussa olemmekin nousseet sarjassa viidenneksi ja mahdollisuudet runkosarjan kolmen parhaan joukkoon ovat omissa käsissä. Se on hyvä tilanne siihen nähden, että joukkueen ykköspassari Saana Virtanen oli sivussa käytännössä koko syyskauden ja myös tärkeä yleispelaaja Dagmar Boom jäi sivuun koko loppukaudeksi

tammikuun aikana.

Mestaruusliigassa on edessä todella mielenkiintoiset runkosarjan loppuratkaisut. Tällä hetkellä näyttää siltä. että Puijo Wolley ja LP Kangasala ratkaisevat runkosarjan voiton. Sijat 3-8 ovat tällä hetkellä täysin auki ja kotiedusta puolivälieriin taisteleekin useampi joukkue. Uskoisin että pudotuspeleistä tuleekin mielenkiintoisemmat kuin koskaan ja mitaleille on realistiset mahdollisuudet oikeastaan kaikilla joukkueilla, jotka pudotuspeleihin pääsevät. Edessä siis todella mielenkiintoinen lentiskevät ja kannattaa tulla sankoin joukoin seuraamaan runkosarjan loppua ja pudotuspelejä Salohalliin.

Yhteistyö LP Viesti Akatemian kanssa kehittyy vuosi vuodelta ja olemme pystyneet nostamaan hyvin myös akatemiajoukkueen tasoa. Tällä kaudella on ensimmäistä kertaa tilanne, että pystymme pelaamaan ilman liigapelaajien apua kaikissa otteluissa ykkössarjassa ottelun voitosta. Akatemiajoukkueen pelaajista on useampi pelaaja myös kauden aikana ollut mukana liigan harjoituksissa ja olemme saaneet sen avulla riittävästi pelaajia harjoituksiin. Tämä varmasti vie myös nuoria pelaajia

eteenpäin ja tuo lisää motivaatiota harjoitteluun. Parhaimpana esimerkkinä on varmasti Irina Mäkinen, joka nousi Akatemiajoukkueesta isoon rooliin myös liigan otteluissa syyskaudella.

Täytetään yhdessä Salohallin lehterit kevään otteluissa!

ToLe

4

Hammaslääkäri

TAINA NIEMI

Asemakatu 7 II kerros

24100 SALO 02 - 733 2113

RAKENNUSLIIKE

T. RAUMAN OY

Turuntie 8, Salo

Puh. (02) 731 3017, 731 7791

Fax. (02) 731 7635

Palveleva miesten vaatetusliike Salon keskustassa

Turuntie 8, Salo, p. 02 733 1933

LP08 TRauman.ai 14.11.2008 11:18:21 5

Tervehdys kaikille

Pitkään pohdin mistä suunnasta lähestyn tätä tekstiä ja miten kertoisin meidän upeasta joukkueestamme alle sivun mittaisella kirjoituksella. Aloitetaan sillä, että tuntuu usein kuin olisimme kaikki iältämme 21 vuotiaita siskoksia toisillemme. Paljon on puhuttu siitä, kuinka nuori joukkueemme tänä vuonna on, mutta se taitaa olla jopa ihan hyvä juttu, niin kaikki pysyvät mukana uusimmissa TikTok trendeissä sekä puheenaiheemme kohtaavat hyvin. Lisäksi joukkueemme tiivis yhteishenki on kantanut meidät läpi erilaisista pienistä vaikeuksista tällä kaudella. Joukkueessamme on noussut tiettyjä asioita eri pelaajista ja myös samankaltaisuuksia löytyy. Meidät usein näkee vain peleissä peliasut päällä tai ruokakaupassa haahuilemassa, mutta tuon kaiken takana tapahtuu paljon.

Ennen peliä pitkäjalkaisimmat, minä, Nea sekä Jenni johdamme kävelylenkkiä reippain askelin. Anna voisi jopa kuvitella meidän hölkkäävän… Tällä kaudella yllätys on kuitenkin ollut ettei Saimi ole kompuroinut tai liukastunut alkulenkin aikana, hän on joukkueemme häseltäjä sekä sakkolistan kärjessä.

Mikäli ruuanlaitosta haluaa puhua suosittelen kääntymään Kseniian puoleen, vaikka Netankin makaroonimössö on varmasti oikein hyvää. TikTok äänistä päässämme ovat vastuussa Arita, Boom sekä Julia. Saatat välillä kuulla olkasi takaa heidän naureskelevan erilaisille videoille. Nyt, mikäli Salon lukion opettajat lukevat tätä, pahoittelut Iinan ja Irinan poissaoloista. Joukkueemme kuopukset ovat ottaneet hienon stepin lentopallossa, joten antakaamme nuorien nauttia urheilusta. Sen sijaan kaimani Saanan valmistuttua lukiosta hänen mielessään aamureenien jälkeen pyörii, kuinka pitkät päiväunet hän ehtii nukkua.

Toivon koko joukkueen puolesta, että mahdollisimman moni löytäisi vielä tiensä Salohalliin katsomaan pelejämme ja kannustamaan joukkuettamme kohti kevään kovia pelejä. Salohallissa ei ainakaan liian tylsiä otteluita ole tällä kaudella ainakaan nähty (viisieräisiin peleihin viitaten) ja kotiyleisön tukea ei voi vähätellä.

Saana Lindgren

6
Traktoauto sähköistää Salon seudun. Tervetuloa tutustumaan täyssähköiseen Volkswagen ID. -mallistoon. Tutustu mallistoon | traktoauto.fi Salolainen perheyritys vuodesta 1952 Joensuunkatu 6, Salo, vaihde 02-727 3000 Automyynti puh. 02-727 3010: ma 8.30–17, ti 8.30–18, ke-pe 8.30–17, la 10–14, traktoauto.fi Hannu Alanko 02-727 3012 Esa Kiviaho 02-727 3015 Erkka Alanko 02-727 3016 Niko Alanko 02-727 3014 Seppo Alanko 02-727 3011 Traktoauto Oy Seuraa meitä myös Facebookissa ja Instagramissa. 7

Akatemian kuulumisia

LP Viesti Akatemian järjestyksessään viides toimintakausi on tätä kirjoittaessa edennyt jo runkosarjan puolivälin paremmalle puolelle. Joukkue on keikkunut ykkössarjan puolivälissä lähes koko kauden. Joukkueen tavoitteeksi runkosarjassa asetettiin pääsy pudotuspeleihin, jota on korjattu jo kertaalleen. Uutena tavoitteena on olla runkosarjassa neljän joukossa. Tämä tavoite on nuorille pelaajille kova, mutta realistinen.

Valtakunnallinen lentopallon naisten ykkössarja pelataan tällä kaudella kymmenen joukkueen sarjana, josta sarjasta luopumisten johdosta ei putoa kauden päätteeksi yhtään joukkuetta alaspäin. Uusia tuttavuuksia tällä kaudella sarjassa ovat Tapanilan Erä sekä Turun Urheiluliitto, vanhojen tuttujen vastustajien lisäksi.

Akatemiajoukkueen keski-ikä oli sarjakauden alkaessa nuorempi kuin koskaan - noin 16,5 vuotta. Pidän nykyistä joukkuetta myöskin lupaavimpana akatemiaryhmänä tähän mennessä. Valtaosa pelaajista pelaa ykkössarjan lisäksi junioripelejä B- tai A-ikäisissä, sekä kakkossarjaa. Ja kuten aiempinakin kausina, osa on päässyt testaamaan liigapelienkin tasoa. Lisäksi useampi pelaaja on edustanut Suomea omissa ikäkausimaajoukkueissaan. Joukkueen runko säilyi hyvin edellistä kaudesta ja olikin varsin valmiina jo keväällä ennen kesäharjoittelun alkua.

Akatemian päätehtävät ovat pysyneet edelliskausista samana. Henkilökohtainen urheilijana kasvaminen ja kehittyminen on keskiössä. Nuoret urheilijat totuttautuvat liigatason ammattimaiseen harjoittelurytmiin jo kesäharjoittelun aikana, mikä viime kesänä hoidettiin jälleen yhdessä liigajoukkeen kanssa.

Lisäksi akatemia-ajatuksen kulmakiviin kuuluvat pelaajapolun tarjoaminen juniorijoukkueesta liigan portille sekä peliajan takaaminen liigajoukkueessa vähemmän peliaikaa saaville tai loukkaantumisista toipuville liigapelaajille. LP Viestin Akatemia-toiminta on osoittanut toimivuutensa jo useamman kauden ajalta, tälle kaudelle ollaan harjoitusohjelmaa saatu muutettua urheilijoille vieläkin toimivampaan suuntaan. Salon Lukion kolmena arkiaamuna tarjoaman lajivalmennuksen kautta olemme pystyneet järjestämään akatemian fysiikkaharjoitukset aamuisin, jolloin iltaharjoitukset ovat jääneet pelkästään lentopallon harjoittelulle. Urheilijoiden mahdollisuudet yhdistää opiskelu ja tavoitteellinen harjoittelu paranee ensi lukuvuodelle vielä entisestään. Tuleville lukiolaisille tarjolla oleva Lajivalmennus+ nimeä kantava sapluuna mahdollistaa eri urheilulajeja harjoittavien opiskelijoiden harjoittelun päivittäin lukujärjestyksen puitteissa. Tätä pidän oikeana askeleena ja erinomaisena päätöksenä oppilaitokselta.

Akatemiajoukkueen taustalla töitä te-

kevät allekirjoittaneen lisäksi apuvalmentajat Hanna-Mari Arminen sekä Viktoriia Tuchashvili, fysiikkavalmentaja Ville Salmi, tilastovalmentaja Petri Virtanen sekä huoltaja Mika Korhonen. Lisäksi joukkueen managerina toimii Tomi Lemminkäinen. Tässä yhteydessä omasta puolesta iso kiitos tälle ryhmälle. Kuten myös kotiyleisölle, pelaajien vanhemmille sekä muille yhteistyötahoille ja -kumppaneille.

Kevät on lentopalloilijan parasta aikaa. Aurinko paistaa, lumet sulaa, linnut laulaa ja pudotuspelit alkavat! Siihen ei ole muuten enää kovin pitkä aika. Katsotaan miten pitkälle Akatemian paukut tällä kaudella riittävät!

Janne Harju, päävalmentaja

8

ÖLJYN JA SÄHKÖN HINTA HIPOO PILVIÄ – varmista ajoissa hankintasi uusiutuvaan

energiaan!

www.energiatalo.fi

Kokonaisvaltaiset lämmitys- ja energiaratkaisut

ILMAVESILÄMPÖ

Ympäristöystävällinen ilmavesilämpöpumppu sopii koteihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.

SÄÄSTÄ RAHAA JA ENERGIAA!

Uusiutuvaa energiaa maasta!

MAALÄMPÖ

Maalämpö vuorenvarma investointi, joka nostaa myös kiinteistön arvoa. Energiasäästösi voi olla jopa 60–80% verrattuna vanhaan lämmitysjärjestelmään.

Aurinkosähköjärjestelmä tuottaa sähköä suoraan luonnosta – ILMAISEKSI

AURINKOENERGIA

Voit lämmittää sillä käyttöveden ja asuintilat miellyttäviksi, valaista kotisi ja ladata sähköautosi.

Maksimoi mukavuus ja nauti! VARMA TAPA SÄÄSTÄÄ RAHAA

ILMALÄMPÖ

Lämmittää ja jäähdyttää asuin- ja liiketilat tehokkaasti ja hyvällä hyötysuhteella.

Meiltä löydät kokonaisvaltaiset lämmitys- ja jäähdytysratkaisut

SALO: Liikekeskus Valuri, Kaakelitehtaankatu 2, 24260 Salo • Avoinna ma–pe 9–17 • puh. 02-727 5700 • www.energiatalo.fi

KAARINA: Kärrykatu 8, 20780 Kaarina • puh. 044 512 3456 • Avoinna ma–pe 9–16 • www.energiatalo.fi

9

"Me tultiin suoraan koulusta"

Pukkariin astuessa siellä istuu jo muutama pelaaja. ”Me tultiin suoraan koulusta” on tuttu lausahdus, varsinkin jos treenit alkavat neljältä. Puoli tuntia ennen treenien alkua pukuhuoneen ovi käy tiuhaan, kun kaikki saapuvat paikalle koulusta, töistä tai kotoa, osa ihan Salohallin vierestä ja osa jopa eri kaupungista. Päivän kuulumisien vaihto ja koulusta valittaminen ovat yleisiä aiheita ennen treenejä, kuten myös se onko Karoliinalle tullut lisää sakkoja jo valmiiksi täynnä notkuvaan sakkorivistöönsä.

Kun kengät on saatu solmittua niin rupeamme Kiiran kanssa heittelemään teippirullaa toisillemme, molemmat tarvitsevat paljon teippiä sormiin. Joukkueen nuorimmat rupeavat miettimään kenen vastuulla on lääkelaukku ja jäät, Selman kädessä lääkelaukku useiten roikkuu ja sieltä saattaa löytyä myös Selman varusteita, jäistä vastaa usein Iida.

Harju seisoo kentällä tötsät kädessään ja mietimme mitä hän on päänmenoksemme keksinyt. Treenit vierähtävät

omassa kuplassaan, Salohallin vilskeessä. Lämmittely, pallottelu ja muuta tekniikkaa, sekä loppuun syöttö-vastaanottoa. Loppuveryttelyn jälkeen suuntaamme takaisin pukkariin, mutta nyt siellä saattaakin vierähtää tovi. Uusi BeReal ilmoitus on tullut, eli sovellus joka käskee ottamaan kuvan mitä teet sattumanvaraisesti valittuna kellonaikana. Kaikki ottavat yhdessä hauskoja ja erilaisia kuvia.

Pian Kiira ehdottaa uuden TikTok tanssin kuvaamista, missä vasta aikaa kuluukin kun opetellaan uutta koreografiaa. Yksitellen pukuhuone kuitenkin tyhjenee ja viimeinen laittaa oven lukkoon ja vie avaimen vahtimestarille. Joukkueen ryhmään tulee kuva kentälle jätetyistä pelikengistä kuvatekstillä ”Kenen? Sakkoa”, kuten varmaan jo arvasit Karoliina vetää ennen seuraavia treenejä katkerasti viiden euron arvoisen viivan sakkolistaan ja muut nauravat miettien riittääkö Karoliinan sakkosahat kaudenpäätös risteilyyn.

Emmi Mäki-Kojola

10

Luja ja vettymätön routaeriste sekä alapohjien ja käännettyjen kattojen lämmöneriste

Huoltovapaa passiivinen antennielementti, joka säilyttää mobiiliverkon kuuluvuuden sisälle

Maanvaraisen alapohjan lattiaratkaisu: 30 % vähemmän betonia, 20 % enemmän lujuutta sekä 10 % edullisempi

Muottiteknologialla valmistetut laadukkaat EPS-lämmöneristeet

Perinteistä eristettä ohuempi, energiatehokas valinta seiniin ja yläpohjiin

Turvallinen ja nopea ratkaisu seinien ja lattian vedeneristykseen

RIL_Finnfoam_176x250.indd 1 12.10.2021 9.14.05 11

Julia Junila

Kysyimme pelaajilta seuraavia asioita:

1. Nimi

2. Syntymäaika

3. pituus

4. pelipaikka

5. kasvattajaseura

6. Kuinka mones kausi LP Viestissä?

7. Mikä on sinun lempi herkku?

8. Jos palaisit toisessa elämässä takaisin eläimenä, mikä eläin olisit?

9. Jos voisit matkustaa minne tahansa, minne matkustaisit?

10. Mitä tekisit ensimmäisenä, jos voittaisit lotossa?

11. Mikä sinusta tulee isona?

12. Minkä supervoiman valitsisit?

13. Kuka on sinun all-time julkkis ihastus?

14. Mitä harrastaisit, jos et pelaisi lentopalloa?

15. Pelipäivän lempi rutiini?

16. Mikä kouluaine olisit?

17. Mitä pelipaikkaa pelaisit, jos et saisi valita nykyistä pelipaikkaasi?

18. Kaikista peleistäsi. Erottuuko joku joukosta ja miksi?

1. Julia Junila

2. 17.10.2001

3. 173 cm

4. Passari

5. Vaasan Kiisto

6. Ensimmäinen kausi LP Viestissä

7. Salmiakki

8. Lumileopardi

9. Lähtisin Egyptiin

10. Ostaisin mustangin

11. Lentopalloilija tietty

12. Pystyisin lukemaan ajatuksia

13. Kelly Oubre Jr

14. Pelaisin biitsii

15. Meikkaus ja tietty yks Nocco just ennen alkulämppää

16. Kuvataide

17. Yleispelaaja tietty

18. Kauden 21-22 ykkösarjan finaalipeli, koska hävittiin.

12

Tilava ja nykyaikainen

700 m2

Technogym kuntosali

6 huippuluokan Padel-kenttää

3 sulkapallokenttää

Cafe Piste

Hyvät eväät jälkipeliin

Hohtokeilailua Pe-la-su!

uusi vapaapainoalue kuntosalilla!

13

Jenni Jantunen

1. Jenni Jantunen 2. 4.2.2001 3. 183 cm 4. Keskipelaaja 5. Euran Raiku 6. Toinen kausi LP Viestissä 7. Kinder Maxi -patukka 8. Karhu, saisi rauhoittua joka vuosi muutamaksi kuukaudeksi 9. Islantiin 10. Lähtisin maailmanympärysmatkalle 11. Vähintään kahden koiran omistaja 12. Teleporttaus 13. Orlando Bloom 14. Pesäpallo 15. Pelipäivän Nocco 16. Äidinkieli 17. Passari 18. Mestareiden Liigan peli Turkissa, meininki ja tunnelma hallissa ihan omaa luokkaansa
14
1700 mm x 1000 mm Asunnot Salossa myy Huoneistosalo www.huoneistosalo.fi ww w .viher-inka.fi 15

Anna Syrjälä

1. Anna Syrjälä 2. 20.9. 3. 165 cm 4. Libero 5. Liedon Parma 6. Kaksi, nyt on kolmas meneillään 7. Bounty 8. Olisin jättikoira 9. Matkustaisin Madagaskarille 10. Yllättäisin mun läheiset jotenkin 11. En vielä tiedä muuta, mut ainakin toivottavasti hyvä leipomaan kaikkia herkkuja 12. Näkymättömyyden 13. Olli Herman 14. Pelaisin pesäpalloa 15. Juoda rauhassa kupillinen kahvia 16. Välitunti 17. Jos osaisin lyödä niin hakkuri 18. Mun ensimmäinen liigapeli, jännitti superpaljon ja koskin erän aikana vaan kaksi kertaa palloon
16
lounea.fi Yhteys on. Kattavat ICT-ratkaisut yrityksille. 17

Netta Laaksonen

1. Netta Laaksonen 2. 2.3.2001 3. 173 cm 4. Libero 5. Maskun Kataja 6. Kuudes kausi 7. Suklaa 8. Koira 9. Malediivit 10. Lähtisin matkustelemaan 11. Iso 12. Lentäminen 13. Zac Efron 14. Jalkapallo 15. Päikkärit ja Nocco 16. Liikunta 17. Yleispelaaja 18. Mestareiden Liiga peli Vakifbankia vastaan ja viime kesän viimeinen EM-karsintaottelu Montenegroa vastaan Joensuussa
18

Etuja elämäsi tärkeimpiin asioihin

Omistaja-asiakkaana hyödyt parhaista alennuksista pankkija vakuutuspalveluista.

op.fi/omistaja-asiakas

Palvelun tarjoaa osuuspankki.

19

Saana Lindgren

1. Saana Lindgren 2. 29.1.2000 3. 188 cm 4. Hakkuri 5. Loimaan Jankko 6. Nyt neljäs kausi meneillään 7. Mikä tahansa missä on suklaata 8. Tulisin takaisin petolintuna 9. Ei aavistustakaan. Jonnekin patikoimaan. 10. Soittaisin iskälle ja sitten kävisin ruokakaupassa. 11. Koiranomistaja sekä äiti ja toivottavasti hyvä valitsemassani ammatissa. 12. Teleporttaus 13. Zac Efron 14. Beach volleyta 15. Päiväunet ja välipala hetki 16. Pitkä matematiikka 17. Ehdottomasti passari
20
18. Kultavaskooli finaali vuosimallia 2022.
TOIMINNANOHJAUSJÄRJESTELMÄ | WWW.ALLTEQ.FI Välineet liiketoiminnan ja liikkuvan työn ohjaukseen 21

Arita Ternava

1. Arita Ternava

2. 15.6.2002

3. 182 cm

4. Yleispelaaja

5. Littoisten Työväen Urheilijat

6. Neljäs

7. Jätski

8. Koala

9. Australia

10. Hankkisin koiran

11. En tiiä...

12. Teleportaatio

13. Ei ole

14. Jalkapalloa

15. Päiväunet

16. Englanti

17. Passari

18. U16 EM-kisojen kaikki pelit oli mieleenpainuvia kun oli ensimmäiset isot kisat isossa hallissa missä oli todella paljon yleisöä.

22

TÄYSSÄHKÖINEN FORD MUSTANG MACH-E GT

Mustang Mach-E -malliston tehokkain ja Euroopan Ford Mustang -valikoiman nopeimmin kiihtyvä auto. Toimintamatka on kertalatauksella jopa 490 km.1

Ford Mustang Mach-E GT alk. 82.590 €, Mustang Mach-E -mallisto alk. 60.590 €.

Ford Mustang Mach-E GT alk. 82.590 € (98 kWh 487 hv aut. AWD, CO2-päästöt 0 g/km, sähköenergiankulutus 21,2 kWh/100 km) Mustang Mach-E -mallisto alk. 60.590 € (75 kWh 269 hv aut. RWD, CO2-päästöt 0 g/km, sähköenergian kulutus 17,2 kWh/100 km). Hinnat ilmoitettu 18.10.2022 MV2023 hinnaston mukaan ja sis. toim.kulut 600 €. Tiedot ilmoitettu WLTP-mittaustavalla. 1Akku täyteen ladattuna. Toimintamatka ja sähköenergian kulutus vaihtelevat malleittain ja niihin vaikuttavat mm. sää- ja ajo-olosuhteet, akkukapasiteetti, kuljettajan ajotapa, ajonopeus ja auton kuormaus. 2Ford-takuu 5 vuotta / 100 000 km (tai 2 vuotta ilman km-rajaa), korkeajänniteakun ja -osien takuu 8 vuotta/160 000 km. Kuvan auto erikoisvarustein.

LP VIESTIN MENOSSA MUKANA

SALO, Örninkatu 3-5

Automyynti 075 3040 5110 ma-pe 9-18 | la 10-14

Huolto 075 3040 5130 ma-pe 7-17

Varaosat 075 3040 5140 ma-pe 7-17

www.ford-ppauto.fi

FORD TAKUU vuotta tai 100 000 km2
23

Saimi Heikkinen

1. Saimi Heikkinen 2. 2.11.2003 3. 178 cm 4. Yleispelaaja 5. Sibbo Vargarna 6. Tämä on ensimmäinen kausi 7. Suklaa 8. Vompatti 9. Madagaskariin 10. Matkustaisin johonkin kauas 11. En tiedä, toivottavasti joku, joka auttaa ihmisiä 12. Lentäminen 13. Jacob Elordi 14. Yleisurheilu 15. Pelipäivän Nocco 16. Liikunta 17. Hakkuri
24
18. HelVo-Pölkky peli, se oli ensimmäinen liigapeli, jossa tuntui, että kaikki onnistui omalta kohdalta.

Täysin uusi Kia Niro

Sähköistä voimaa pelikentille.

Täysin uusi Kia Niro toivottaa autoilun sähköisen aikakauden tervetulleeksi. Uusi Niro tarjoaa sykähdyttävän muotoilun ja yhden markkinoiden monipuolisimmista sähköistetyistä mallistoista, johon kuuluvat täyshybridi, ladattava hybridi sekä jopa 460 kilometrin* toimintamatkaan kykenevä sähkömalli. Suuret sisätilat ja nykyaikaiset teknologiat, kuten Kia Connect -palvelut, etäpysäköinti ja Vehicle-to-Device -virran ulosotto viimeistelevät autoiluelämyksen uuden Niron kanssa. Ladattavien Niro-mallien yhteydessä saat käyttöösi myös Kia Charge -latauskortin, joka avaa käyttöösi yhden Suomen laajimmista latauspisteverkostoista. Anna uuden Kia Niron johdattaa sinut mukavasti elämäsi suuriin sähköisiin hetkiin.

Kia-takuu 7 vuotta tai 150 000 km, kolme ensimmäistä vuotta ilman kilometrirajaa, sisältäen myös ajoakuston. Kia 24h tiepalvelu vuodeksi veloituksetta. Kia-huolenpitosopimus 3 vuodeksi kiinteällä kuukausimaksulla alk. 26 €/kk.

Joensuunkatu 15, Salo Myynti 02 777 3950 astrum.fi Palvelemme ma-pe 9-18, la 10-14 Ota yhteyttä, Sami Rahkonen p. 044 777 3915 Toni Ojala p. 044 074 4871
25
26
27

Saana Virtanen

1. Saana Virtanen 2. 14.8.2003 3. 182 cm 4. Passari 5. Salon Viesti / Raision Loimu 6. Neljäs kausi 7. Suklaa 8. Simpassi 9. Australiaan 10. Lähtisin reissaamaan ympäri maailmaa 11. Vanha 12. Teleporttaus 13. Justin Bieber 14. Varmaankin jalkapalloa 15. Päiväunet 16. Välitunti 17. Hakkuri
28
18. Mestarien Liigan voittopeli Mulhousea vastaan kaudella 2021-2022.

JOKAINEN YRITYS PITÄÄ HUOLTA OMISTAJISTAAN

Suur-Seudun Osuuskaupan omistamme me asiakkaat itse. Kaikki tuottomme käytetään suoraan sinun ja lähialueesi hyväksi.

Teemme yhdessä paremman paikan elää. S olet sinä.

TERVETULOA PAIKALLISEEN OSUUSKAUPPAAN

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO

VINKKI! S-mobiili -sovelluksesta tai osoitteesta sso.fi tarkistat kätevästi oman kauppasi aukioloajat, palvelut ja lisäksi löydät ajankohtaiset edut juuri sinulle. Lataa maksuton S-mobiili käyttöösi puhelimesi sovelluskaupasta.
29

Kseniia Puhach

1. Kseniia Puhach

2. 22.05.1998

3. 184 cm

4. Keskitorjuja

5. Ukrainalainen seura Orbita-ZNU

6. Tämä on ensimmäinen kauteni LP Viestissä

7. Suklaa

8. Seuraavassa elämässäni haluaisin olla kissa

9. Jos voisin matkustaa minne tahansa, haluaisin käydä kaikissa paikoissa maailmassa.

10. Jos voittaisin lotossa, ensimmäiseksi soittaisin minun rakkailleni, että he tietäisivät

11. Toivoisin, että tulevaisuudessa työskentelesin urheilun parissa

12. Jos olisin supersankari, valitsisin kyvyn teleportata itseni

13. Suosikki julkisuuden henkilöni olisi Angelina Jolie

14. Jollen pelaisi lentopalloa, pelaisin todennäköisesti käsipalloa

15. Suosikkihetkeni pelipäivänä on se, kun valmistaudumme peliin ja kun pelaamme

16. Jos olisin kouluaine, olisin kuvaamataito

17. Haluaisin olla yleispelaaja

18. Kaikki pelit mitä olen pelannut, mutta erityisesti ne pelit missä joukkueemme on pelannut hyvin.

30
VisitSalo.fi #VisitSalo Teijon kansallispuisto Ruukkikylät
tori Salo IoT Campus Wiurilan kartano
Salon
31
Kuva: ©Jyrki Ikonen

Nea Haatainen

1. Nea Haatainen

2. 26.9.2000

3. 186 cm

4. Keskipelaaja

5. Savonlinnan Ajo

6. Kolme kautta

7. Irtokarkit

8. Olisin mustekala

9. Fidzille, näkee luontoa

10. Matkustaisin ympäri maailmaa. Osan rahasta antaisin vanhemmille, kiitoksena kaikesta.

11. Miusta tulee isona voimakas

12. Mieltenlukija, koska olisi paljon parempi erottaa valehtelijat.

13. Sinbad Seitsemän meren sankari

14. Tanssisin varmaan joku street style

15. Meikkaaminen ja hiusten laitto on aika keskeisessä asemassa.

16. Biologia, olen aina ollut kiinnostunut siitä.

17. Oisin varmaan hakkuri. Kakkospaikan hyökkäykset onnistuvat treeneissä.

18. Välieräottelut Hämeenlinnaa vastaan. Voitto keväällä. Silloin tunnelma oli ihan huipussa.

32

LUE OTTELUANALYYSI DIGINÄ HETI PUOLEN YÖN JÄLKEEN

TILAAJAPALVELIJA.FI/ SSSDIGI 33

Dagmar Boom

1. Dagmar Boom

2. 1.5.2000

3. 183 cm

4. Yleispelaaja

5. Activerooy Venray

6. Ensimmäinen kauteni LP Viestissä

7. Kaikki missä on karamellia, pidän makeasta

8. Haluaisin olla pesukarhu, se on suosikkieläimeni

9. Haluaisin matkustaa autiolle saarelle, missä asuisi paljon eläimiä

10. Pelastaa paljon kodittomia koiria

11. Vanha

12. Valitsisin lentotaidon

13. Michael B.Jordan

14. Todennäköisesti pelaisin jalkapalloa

15. Laittaa pelipäivän meikki ja laulaa samalla todella kovaa

16. Matematiikka, se on vaikeaa jollet ymmärrä sitä, mutta kun ymmärrät sitä, se on helppoa

17. Passari, voisin syyttää vastaanottoa koko ajan.

18. Ensimmäinen otteluni ammattilaisena Hollannissa, voitimme 3-2 vanhaa joukkuettani vastaan.

34
PANKKI, JOKA PELAA PUOLELLASI www.saastopankki.fi/someronsp Turuntie 1, 24100 Salo puh. 029 041 2360 Avoinna ma–pe klo 10–16.30. Asiakaspalvelu puh. 029 041 2300 ma–pe klo 8–20, la 10–14. Yrityskonttori, Turuntie 15, 24240 Salo Palvelunumero yrittäjille puh. 0100 5454 ma–pe klo 8–18. @someronsp 35

Iina-Reeta Kaikkonen

1. Iina-Reeta Kaikkonen 2. 14.02.2006 3. 182 cm 4. Yleispelaaja 5. Haukiputaan Heitto 6. Tämä on ensimmäinen 7. Hedelmäkarkit 8. Saukko 9. Malediivit 10. Muuttaisin ulkomaille 11. Toivottavasti aikuinen 12. Voisin olla näkymätön 13. Ei ole 14. Yleisurheilu (korkeushyppy) 15. Avata pelipäivän Nocco 16. Olisin kotitalous 17. Passari 18. Kesällä U17 EM-kisoissa Turkkia vastaan
36
3-2 häviö, koska peli oli jännittävä ja oltiin lähellä voittaa Turkki.

KAIKKI KODIN UPEAT PINNAT!

Maalit ∙ Tapetit ∙ Lattiat

Laatat ∙ Kylpyhuonekalusteet

Pienrauta ∙ Rakennustarvikkeet

Turku: Satakunnantie 162, p. 02 525 2400, palvelemme: ma–pe 9–18, la 9.30–15

Kaarina: Niemeläntie 2, p. 02 525 2700, palvelemme: ma–pe 9–18, la 9.30–15

Salo: Joensuunkatu 12, p. 02 413 3300, palvelemme: ma–pe 9–18, la 9–15

Kemiö: Engelsbyntie 10, p. 020 743 6190, palvelemme: ma–pe 8–18, la 9–15

Perniö: Haarlantie 21B, p. 020 743 6180, palvelemme: ma–pe 8–18, la 9–15

37
38
www. .fi "Näkyvyyttä siellä sun täällä" • Verkkosivut • Asiakaslehdet, esitteet • Graa nen suunnittelu OTA YHTEYTTÄ JA KYSY LISÄÄ sjlmedia@salonjokilaakso.net 050 472 4717 MEDIA ME KIRKASTAMME YRITYKSESI VIESTINNÄN 39
40
41

AKATEMIA

Kysyimme pelaajilta seuraavia asioita:

1. Nimesi?

2. Syntymäaikasi?

3. Pituutesi?

4. Peliroolisi?

5. Kasvattajaseurasi?

6. Monesko kausi LP Viestissä?

7. Pelipäivän rutiini?

8. Kenet ottaisit autiolle saarelle ja miksi?

9. Jos lajisi ei olisi lentopallo, niin mikä se olisi?

10. Jännittävin hetkesi lentopallossa?

11. Torjunta vai ässä?

12. Minkälaiseksi pelaajaksi haluat kasvaa?

13. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit?

14. Lomalle etelän lämpöön vai pohjoiseen?

15. Kenellä on eniten ja vähiten sakkoa kauden jälkeen?

16. Lempi lentopallonpelaaja?

17. Pelipäivän lempiruoka?

18. Minkä ikäisenä aloitit lentopallon?

19. Kenellä joukkueesta on erikoisin nauru?

20. Jos elämäsi olisi elokuva, mikä kappale soisi taustalla?

Venla Pirinen

1. Venla Pirinen.

2. 29.5.2001.

3. 162 cm.

4. Libero.

5. Kaavin Kaiku.

6. 1. kausi LP Viestissä.

7. Musiikin kuuntelu ja päiväunet.

8. Pikkusiskon, koska Henna on kätevä käsistään ja on tottunut kuuntelemaan minun huonoja juttuja...

9. Ratsastus.

10. Ensimmäinen liigapeli Hämeenlinnaa vastaan.

11. Torjunta.

12. Haluan kasvaa pelillisesti paremmaksi pelaajaksi, mutta etenkin henkisesti vahvaksi ja itsevarmaksi pelaajaksi, joka pystyisi jakamaan itsevarmuutta myös joukkueelle.

13. Kani.

14. Etelän lämpöön.

15. Eniten sakkoja Karolla ja vähiten Emmillä.

16. Michaela Madsen.

17. Kanapasta

18. 10 vuotiaana

19. Selmalla <3

20. What Doesn´t Kill You.

Emmi Mäki-Kojola

1. Emmi Mäki-Kojola

2. 25.10.2004

3. 189 cm.

4. Keskitorjuja

5. Vaasan Kiisto

6. Toinen kausi

7. Laittautuminen ja musiikin kuuntelu ennen peliä, sekä Nocco

8. Ottaisin Oonan, koska hän varmasti keksisi miten pääsisimme pois

9. Korkeushyppy

10. Viime kauden Mestarien liiga pelit Italiassa ja Ranskassa.

11. Torjunta

12. Hyväksi joukkuepelaajaksi, joka pystyy ohjaamaan peliä kentällä

13. Kirahvi

14. Etelän lämpöön

15. Karoliinalla eniten ja minulla vähiten

16. Anna Czakan

17. Kanapasta

18. 6-vuotiaana

19. Selma

20. It´s Raining Men - The Weather Girls

42

Hilma Nikkanen

1. Hilma Nikkanen

2. 8.6.2005

3. 177cm

4. Yleispelaaja

5. Salon Viesti

6. Kolmas kausi

7. Musiikin kuuntelu

8. Selman, koska hän on lääkelaukkuvastaava

9. Varmaankin uinti tai yleisurheilu

10. Sm-pronssipelissä vastustajan ottelupallon syöttäminen

11. Torjunta!

12. Monipuolinen, rohkea ja järkevä

13. Joku muuttolintu, että pääsis talveks etelään

14. Etelän lämpöön!

15. Karoliinalla on eniten ja Emmillä vähiten

16. Gabi Guimares tai Yuji Nishida

17. Pasta

18. 9-vuotiaana

19. Ehdottomasti Johtelalla

20. My heart will go on

Venla Kylmälä

1. Venla Kylmälä

2. 8.9.2005

3. 179 cm

4. Keskitorjuja

5. Haminan Arsi

6. Ensimmäinen

7. Nocco

8. Karon kanssa ei olisi ainakaa tylsää

9. Uinti tai hiihto

10. 2019 Alue-Sm finaali

11. Monster block

12. Paremmaksi, pelottavaksi ja monipuolisemmaksi.

13. Olisin kissa, jotta olis ainaki 7 elämää.

14. Ehdottomasti etelän lämpöön

15. Karolla on eniten ehdottomasti ja Meealla varmaan vähiten.

16. Tottakai mie ite!

17. Kanapasta

18. 10-vuotiaana

19. Rakastan Hilman naurua

20. Queen Show must go on

Karoliina Hörkkö

1. Karoliina Hörkkö

2. 6.11.2006

3. 180

4. Hakkuri

5. Piikkiön Kehitys

6. Ensimmäinen

7. Pelipäivän Nocco

8. Kiiran. Ei ehkä päästäis pois mut hauskaa olis.

9. Pesäpallo

10. Ekat treenit akatemiassa.

11. Torjunta

12. Vastuulliseksi ja hyväksi roolimalliksi pienimmille pelaajille.

13. Merileijona

14. Etelän lämpöön

15. Kyl nyt näyttää siltä että mulla on eniten. Iidalla veikkaisin vähiten.

16. Tijana Bošković

17. Kanapasta

18. 7-vuotiaana

19. Siskoksilla Hilmalla ja Selmalla <3

20. Mikko Harjun - Voittamaton

43

1. Oona Tuominen

2. 28.03.2004

3. 173cm

4. Libero

5. Salon Viesti

6. 3

7. Nokoset, nocco ja valmistava musiikki

8. Selman, koska sen hartioilla ylettyisin poimimaan hedelmiä puusta.

9. Yleisurheilu

10. Kaikki ratkaisupelit

11. Torjunta

1. Anna Johtela

2. 26.8.2006

3. 180 cm

4. Hakkuri/yleispelaaja

5. Maskun Kataja

6. Nyt alkoi toinen kausi

7. Aamutreenit ja hyvä valmistautuminen

8. Ottaisin mukaan siskoni, koska ei tulisi ainakaan tylsää

9. Lajini olisi varmaan koripallo tai muu pallolaji, koska niissä vielä pärjäisin

10. Jännittävin hetki oli varmaan ensimmäinen maaottelu Bulgariassa 2021 keväällä

12. Teknisesti varmaksi ja periksiantamattomaksi pelaajaksi, joka tekee töitä joukkueen enestyksen eteen.

13. Olisin kilpikonna

14. Etelän lämpöön!

15. Eniten sakkoa on Karoliinalla ja vähiten Johtelalla.

16. Roosa Koskelo

17. Kanapasta

18. 12

19. Selma

Oona Tuominen Anna Johtela

20. Haloo Helsinki!, Reiviluola

12. Haluaisin kasvaa hyväksi ja varmaksi pelaajaksi

13. Olisin varmaan koala

14. Etelän lämpöön ehdottomasti

15. Eniten Karoliinalla ja vähiten toivottavasti minulla

16. Nikkaset

17. Pelipäivän lempiruoka on pasta

18. En muista tarkkaan mutta ehkä 7?

19. Erikoisin nauru löytyy Hilmalta

20. Luultavasti joku joululaulu

Selma Nikkanen

1. Selma Nikkanen

2. 24.06.2007

3. 183

4. Yp/hakkuri

5. Salon viesti

6. Toinen

7. Musiikin kuuntelu

8. Lina Frimanin, jotta voitaisiin harjoitella paritanssia.

9. Pikajuoksua ja kuviokelluntaa

10. Suomenmestaruus ottelupallon syöttö

11. Ässä

12. Monipuoliseksi ja ketteräksi

13. Mexicankabybara

14. Etelän lämpöön

15. Eniten sakkoa on Karolla ja vähiten Emmillä

16. Gabi ja Haak

17. Pasta

18. 7-vuotiaana

19. ANNA JOHTELALLA

20. I believe I can fly

11. Torjunta
44

Meea Uusitalo

1. Meea Uusitalo

2. 11.8.2006

3. 174cm

4. Yleispelaaja

5. Loimaan Jankko

6. Ensimmäinen kausi

7. Musiikin kuuntelu, hiustenlaitto, hyvä ruoka ja nocco

8. Äiti, jotta päästäis joskus pois sieltä

9. Pesäpallo

10. Ekat alue-sm-kisat

11. Torjunta

12. Rohkeaksi ja monipuoliseksi pelaajaksi, jolta luonnistuu myös liberon rooli

13. Lintu, koska silloin osaisin lentää

14. Etelän lämpöön

15. Eniten Karolla ja vähiten Venlalla

16. Suvi Kokkonen

17. Kanapasta

18. 6-vuotiaana

19. Oonalla

20. Ei nabbaa

Milla Kivimäki

2. 19.5.2006

3. 181 cm

4. Hakkuri

5. Rikala Volley / Salon Viesti

6. Toinen kausi

7. Tykkään kuunnella musiikkia pitkin päivää, koska se auttaa minua keskittymään.

8. Venla K. koska Venla on rauhallinen ja järkevä.

9. Jalkapallo

10. Kaikki pelit, joissa vastustaja on todella samantasoinen.

11. Torjunta

12. Haluan kasvaa henkisesti vahvaksi pelaajaksi, jonka pää kestää tiukoissa tilanteissa.

13. Koira

14. Pohjoiseen

15. Karolla on taatusti eniten ja Pirisellä vähiten.

16. Paola Egonu

17. Kana ja riisi

18. 7 v.

19. Selmalla!

20. Tässä tulee rölli

Irina Mäkinen

1. Irina Mäkinen

2. 16. helmikuu 2005

3. 177cm

4. Passari

5. Salon Viesti

6. Toinen kausi

7. Herään, aamutreenit, päiväunet jos ehdin, hiukset valmiiksi, syön ja lähen hallille.

8. Kiiran, koska sillä olis Nocco-varastot mukana

9. Ehdottomasti penkkiurheilu

10. Kun nään hilman passaamassa

11. Torjuntaa en oo koskaan ottanu ni pakko sanoa ässä

12. Kivaksi

13. Oisin laiskiainen

14. Etelään

15. Eniten kerää Karo ja Vähiten varmaa emmi

16. Hilma on mun lemppari

17. Oma keksimäni sörsselssöni

18. Alotin 6 vuotiaana

19. Oona, koska sillä vaihtuu nauru joka kerta

20. Last christmas

1. Milla Kivimäki
45

1. Iida Mikkonen

2. 24.04.2007

3. 165,5

4. Passari

5. Someron pallo

6. Eka kausi mutta olin viime kaudella mukana parissa pelissä.

7. Pelipäivän nocco ja Kiiralla oleminen aamuharkkojen jälkeen

8. Kiiran, koska Kiira vois käyttää sen fiksuutta ja huumori olis hyvää

9. Jääkiekko

10. Alue-sm kisan finaalit

11. Ässä

Iida Mikkonen Kiira Tuominen

12. Hyväksi joukkuepelaajaksi

13. Tiikeri

14. Etelän lämpöön

15. Eniten on Karoliina Hörköllä ja vähiten Anna Johtelalla

16. Arina Fedorovtseva

17. Kanapasta

18. 8-vuotiaana

19. Selma Nikkasella

20. Let You Love Me

1. Kiira Tuominen

2. 25.8.2006

3. 181cm

4. Yleispelaaja

5. Salon Viesti

6. Toinen

7. Nocco ja iida

8. Iidan, koska Iida toisi touhuun huumoria ja energiaa

9. Biitsi

10. 2022 ennen alue sm välieriä

11. Ässä

12. Kovaksi ja hyväksi, josta pienemmät voisi ottaa esimerkkiä

13. Koira

14. Etelän lämpöön

15. Eniten ehdottomasti Karolla ja vähiten Iidalla

16. Kamil Semeniuk

17. Avocado pasta

18. 13-vuotiaana

19. Selma

20. AC/DC back in black

Annalina Friman

1. Annalina Friman

2. 28.9.2006

3. 168cm

4. Libero

5. Raision Loimu

6. Ensimmäinen.

7. Hyvät aamutreenit, ruokaa ja pelaamaan.

8. Varmaan äitin.

9. Sulkapallo olisi varmaan semmonen laji.

10. Varmaankin tiukat ja ratkasevat pelit, jossa on ite ollut roolissa.

11. Torjunta.

12. Reiluksi ja nopeaksi pelaajaksi.

13. Joku lintu varmaan.

14. Ehdottomasti lämpöön.

15. Karolla varmaan eniten ja Emmillä ehkä vähiten.

16. Lempipelaajabu on Anna Johtela.

17. Kanapasta.

18. 9-vuotiaana.

19. Oonalla.

20. Kaija Koon Kaunis rietas onnellinen.

46

ALB - Asennus OY

47

Tomi Lemminkäinen

Päävalmentaja

Urheilutoimenjohtaja

Janne Harju

2-valmentaja

Akatemian päävalmentaja

Ville Salmi

Fysiikkavalmentaja

48

Petri Virtanen

Tilastointi

Hanna-Mari Arminen

Valmentaja Akatemia

Viktoriia Tuchashvili

Apuvalmentaja

49
Satamakatu 4 P. 0500 530 441 Salon Tilipalvelu Oy Turuntie 21, 24240 SALO Puh. 731 2905 Fax. 731 2915 www.salontilipalvelu.com Salon Tilipalvelu Oy Turuntie 21, 24240 SALO Puh. 731 2905 Fax. 731 2915 www.salontilipalvelu.com Salon Tilipalvelu Oy 50

Me kannustamme LP Viestiä

Riverside Cruisers Ry

Juhani joutsen

Petteri Ringborg

Arffman

Teemu Saajola

Tapani Ilola

Kaspal

Riitta Nurmi

Pentti Nurmi

Jari Salo

RP

Aino Nurmi

Eero Nurmi

Risto Sailola

Mika Lipponen

Ismo Vesterinen

Juha Lindqvist

A. Heikkilä

51
Painopalvelu Nummela Ratastie 4 03100 Nummela 044 364 2224 Karkkilan Painopalvelu Yrittäjäntie 53 03600 Karkkila 09 2259 300
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.