Page 1

SALLANDCENTRAAL www.sallandcentraal.nl • week 13 • dinsdag 27 maart 2012

Wekelijks nieuws uit eigen regio

Te weinig respect voor agenten in dienst

Danique is Sallands Best Top Model

Laatste halve finale Wraak in De Oranjerie

3

Landelijke Open Huizen Dag, altijd verrassingen!

7

Beleggen in zonnepanelen? 12 procent rendement 22

Danique Bosch, 15 jaar uit Raalte, is zondag verkozen tot Sallands Best Top Model. Kirsten uit Den Ham werd tweede, Iris uit Nijverdal derde. Op een bomvolle Plas deden de modellen hun kunstje op de catwalk. Danique won een modellenkamp van Freshmodels, een waardecheque van juwelier Haarmeijer en mag een jaar lang op een elektrische scooter rijden. Daarmee moet ze echter nog een jaartje wachten. De Foto: Fotoarnold.nl modellenverkiezing was onderdeel van het Raalter Modeweekend. Wij maken er echt werk van!

Afspraak = Afspraak ! Adres: Zompstraat 37 8102 HX Raalte 0572-365800 www.buwie.nl

Wij beschikken over een geavanceerde spuiterij voor al uw spuitwerkzaamheden aan keukens, deuren, meubels etc, etc. Vraag vrijblijvend een offerte voor al uw glas, schilder en spuitwerkzaamheden.

Top kwaliteit voor een betaalbare prijs

Heino Raalte

T 0572-391246 T 0572-354144

heino@schilderwerkenlenferink.nl raalte@schilderwerkenlenferink.nl

w w w . s ch i l d e r w e r k e n l e n f e r i n k . n l

Heino Raalte Hattem Heerde


Ik ben echt niet bang op zo’n stoere schommel van Foreco! • Speeltoestellen • Poorten • Afrasteringen • Tuinbanken & picknick sets • Tuinschermen • Tuinhout Elke werkdag van 7.30-17.00 uur en zaterdag van 8.00-13.00 uur geopend. Dalmsholterweg 5 7722 KJ Dalfsen 0529-431548 www.thewoodshop.nl

Wordt vervolgd...

Zwembaden • Tuinbaden • Zwemvijvers

Kom langs voor chloor, schepnet, bodemzuiger etc. zaterdag tussen 10.30 en 14.00 u

– SAUNA’S – WHIRLPOOLS

matie

9

Compleet nieuw catering concept! Stel uw eigen tapasbuffet samen uit ruim 60 huisgemaakte specialiteiten! Download de totaal vernieuwde catering & Barbecue folder!

Deze week 8 tapasspecials halen, 7 betalen (8e artikel t.w.v. € 4,00, 1 dag van tevoren bestellen. Vraag naar de voorwaarden.)

www.vistraiteur-roescher.nl Aanbiedingen ook geldig op onze markten dinsdag-Raalte Noord, donderdag-Heeten, vrijdag-Heino, zaterdagRaalte centrum maandag gesloten Aanbiedingen geldig Koestraat in week 13-2012

18 Raalte Tel. (0572) 35 22 07

Collega’s gezocht DeLaval BV te Steenwijk is een Nederlandse dochterorganisatie van de internationale Tetra Laval Group. Ons productie- en leveringsprogramma is primair gericht op de melkveehouderij. De sterke positie van DeLaval is gebaseerd op een efficiënt en betrouwbaar distributie- en servicenetwerk, gecombineerd met een uitstekend productengamma. Voor onze eigen dealervestiging in Oost-Nederland (DeLaval Oost, locatie Lemelerveld) zijn wij op zoek naar:

Verkoper Boerderijbenodigdheden

Service- en Installatiemonteur VMS

Functieprofiel

Functieprofiel

 U verricht met een volledig ingerichte wagen geplande verkoopbezoeken aan alle melkveehouders in uw werkgebied.

 U bent verantwoordelijk voor de installatie, onderhoud en service van onze melkrobot (VMS = VrijwilligMelkSysteem).

 U verkoopt een uitgebreid pakket aan boerderijbenodigdheden.

 U bent bereid om eventuele aanvullende cursussen te volgen.

 U geeft advies en instructies over de omgang met en de werking van de betreffende producten.

 U bent enthousiast, sociaal vaardig, servicegericht en hebt een sterke affiniteit met de agrarische sector, met name voor de melkveehouderij.

 U bent de “voelspriet” van de organisatie en oefent een pioniersfunctie uit in het leggen van contacten met nieuwe relaties.

 U bent bereid om in een 24-uurs consignatiedienst te werken.

 U denkt mee als het gaat om het optimaliseren van uw verkoopwerk.

 Wij vragen een opleiding of ervaring op minimaal MBO-niveau (elektrotechniek, werktuigbouw of vergelijkbare richtingen). Affiniteit met computers is een pré.

 U bent woonachtig in de regio of bereid te verhuizen.

 U bent woonachtig in de regio of bereid te verhuizen.

 Wij vragen een opleiding of ervaring op MBO-niveau.

Inlichtingen Verdere informatie over deze functie kunt u vinden op onze website www.delaval.nl. Ook kunt u informatie inwinnen bij Wim Hondeveld (locatieleider van DeLaval Oost), 06 51 32 73 13. Uw schriftelijke sollicitatie kunt u tot 15 april 2012 sturen naar: DeLaval BV, Afd. P&O, Postbus 14, 8330 AA Steenwijk of mailen naar info.nl@delaval.com. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.


3

SALLANDCENTRAAL

Wie staan op zaterdag 7 april naast Midnight Menace en De Nieuwe Stempel in De Leeren Lampe

Laatste halve finale Wraak in De Oranjerie

Bandjesjacht De Wraak van Salland nadert haar ‘grande finale’. Komende vrijdag vindt de derde (en laatste) halve finale plaats in de Oranjerie in Wijhe. De bezoekers kunnen kijken en luisteren naar The Followers, That’s what she said, Activate en Chop 226.

Afgelopen vrijdag was de Wraak te gast in Oortwijn Heino. Daar ging de formatie De Nieuwe Stempel met de hoogste eer aan de haal. De punkband Midnight Menace wist zich eerder al te plaatsen voor de finale op zaterdag 7 april in De Leeren Lampe. Daarnaast kun je op de site van Salland Centraal stemmen op de vierde band die een plaatsje krijgt bij de finale. The Followers bestaat uit Christian Timmer, Maryse Leloup en Jan Meijer. Verwacht ingetogen singer/songwriterachtige muziek op gitaar en bas met invloeden vanuit pop en jazz. That's What She Said speelt covers, maar kiest niet voor het gebruikelijke top 40-werk. Zo mag je onder andere nummers verwachten van acts al N.E.R.D. en Gorrillaz, maar ook harder rockwerk van een band als Queens of the Stoneage. Melodieuze zangpartijen worden zonder blikken of blozen verruild voor pittige staaltjes rap. Activate is een piepjonge punkband uit Raalte. Een van hen zit zelfs nog op de basisschool! Schattig? Nou bepaald niet. Dit zijn geboren rockers, gemaakt voor dikke gitaren en drums! Zij hadden afgelopen jaar de eer om Pedro Pico Pop af te trappen en wisten een volle zaal plat te spelen. Activate en Chop 226 mogen onderling strijden om de titel jongste punkrockband van Nederland, want de heren van Chop 226 zijn ongeveer even oud. Deze tieners spelen onder andere nummers van Green Day,

De Weerd en Sallands Landbier komen met Aspergebier Foto: Kilian van der Zwaag

NOFX, The Ramones, The Sex Pistols en The Toy Dolls, maar ook veel eigen werk. Chop 226 maakte diepe indruk tijdens de voorronde bij café Vosman in Nieuw Heeten. De avond in De Oranjerie begint om 20.00 uur. De entree is gratis. De jury wordt deze avond gevormd door Gerard Elferink (Stöppelhaene), Mirjam Groot Beumer (ATAK Enschede) en Jeroen Korterik (Broekrock).

Tijdens de finale in De Leeren Lampe bestaat de jury uit Paul Wittenhorst (Stöppelhaene), Bert Bennink (Popconsulent van Kunst & Cultuur Overijssel) en Henk Aa (Beaphar, mede-initiatiefnemer van De Wraak en oud-manager van Cuby & The Blizzards). De presentatie is in handen van Johan Schoterman die je zult kennen van Pedro Pico Pop.

Nieuwe shows van Sallands Erfgoed De Erfgoed Show heeft een vervolg gekregen met vijf optredens in Salland. De show trok dit najaar al volle zalen. De eerste show van de nieuwe tour zit er alweer op. Raalte, Wijhe, Holten en Hellendoorn komen nog aan de beurt. De popartiest Thomas Tijs zorgt voor de muzikale omlijsting. “Het is heerlijk om door Salland te toeren”, aldus de geboren Luttenberger. “Ik neem graag een route binnendoor om van al dat groen en die prachtige boerderijen te genieten.” Als jongen reed Thomas Tijs voor het landbouwmechanisatiebedrijf van zijn familie al op de trekker door de hele streek. Nu gaat hij samen met Stichting Sallands Erfgoed ‘toeren’ door de regio. “Geweldig om te doen,” zegt hij. Thomas Tijs maakte furore met rockband Damaged Brain. Tegenwoordig zingt hij ook in het dialect. “Dan komt het veel dichterbij”, zegt Thomas. Hij juicht de ambitie van de jonge stichting om karakteristieke boerderijen voor de toekomst te behouden van harte toe. “Ik ben tussen de mooiste boerdepms 661 rijen opgegroeid. Dat doet je cyan wel wat. process Ik draag de Sallandse cultuur een warm hart toe.”

De Erfgoed Show vormt een vermakelijk avondje uit met een serieuze ondertoon. Op het programma staan een spoedcursus boerderijkunde en de verkiezing mooiste boerderij van Salland, in afwisseling met muziek en sfeerbeelden van de regio. Stichting Sallands Erfgoed wil met het avondprogramma het bewustzijn van de kracht en schoonheid van Salland versterken. De shows vinden plaats in Raalte op woensdag 28 maart (Kruidentuin Mariënheem), Wijhe op 12 april (Logtenberg Boerhaar), Holten op 17 april (Bonte Paard Dijkerhoek) en Hellendoorn op 26 april (De Kroon). Het programma duurt van 20.00 uur en 22.00 uur. De tournee is mogelijk gemaakt door subsidies en de Rabobank. De entree en consumpties zijn gratis.

Aakstraat 15 - 8102 HH Raalte - tel:0572-362800 info@kruipertweewielers.nl

Verticuteermachine te huur pms 349 pms 361

Witbier met als ingrediënt de Sallandse asperge. Wat krijg je dan? Juist. Sallands Aspergebier. Het brouwsel komt voort uit een samenwerking tussen de Sallands Landbier Brouwerij en Aspergebedrijf de Weerd, beiden uit Raalte. Het biertje ontstond vorig jaar en werd een groot succes. Dit jaar wordt het product verder in de steigers gezet. In plaats van een glaasje witte wijn een lekker fris witbiertje op het terras, dat moet volgens de samenwerkende partijen het beeld van deze lente bij de regionale horeca worden. Volgens de ontwikkelaars zorgt de koningin onder de groenten voor een fris vleugje aan het witbier.

Vorige week woensdag zijn de ingrediënten samen met de asperges samengevoegd en is het geheel gekookt om vervolgens vergist en gelagerd te worden. Na circa vier weken lageren is het bier geschikt om genuttigd te worden, natuurlijk met asperges erbij.

Na de opening van het aspergeseizoen is het witbier verkrijgbaar in de brouwkelder van Sallands Landbier (in De Leeren Lampe) en bij de regionale aspergetelers. Tevens wordt het geschonken bij diverse horeca gelegenheden in de omgeving. Geïnteresseerden kunnen meer informatie krijgen over dit witbier bij de verschillende aspergetelers in de regio en bij brouwerij Sallands Landbier in Raalte. Zie ook www.sallandslandbier.nl.


www .ma urits v lees .nl

aktieknaller Voordeelpakket:

1 kilo verse worst 1 kilo schouderkarbonade 1 kilo speklappen 1 kilo gep. Schnitzels 1 kilo hoh gehakt

Samen 5 kilo 25,00 Kijk voor andere aanbiedingen in onze winkel

Wechelerweg 24 • 8102 HK Raalte Tel. (0572) 35 11 68 Fax. (0572) 36 45 43 Dorpsplein 1 • 8111 AN Heeten Tel. (0572) 38 25 51

Vanaf heden in Raalte en Heeten geopend van dinsdag t/m zaterdag, maandag gesloten

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen geldig t/m 31 maart 2012


5

SALLANDCENTRAAL Elke week is er wel een item op Salland Centraal, de site dat de tongen los maakt en waarbij onder de lezers een kleine of flinke discussie ontstaat. Op pagina 5 lichten we telkens zo’n artikel uit.

De mening van Salland

Aanrijding op kruispunt Bos

79 procent van de deelnemers aan de poll op Salland Centraal was het eens met de stelling van vorige week: ‘Hondenpoep? Graag strenge controle’. 17 procent was het oneens met die stelling, 4 procent vinkte het vakje ‘geen mening’ aan.

Foto: Kilian van der Zwaag Twee personenauto’s zijn donderdagavond rond 22.30 uur met elkaar in aanrijding gekomen op kruispunt Bos bij Raalte. Bij de aanrijding is één van de voertuigen op het grasveldje nabij de carpoolplaats tot stilstand gekomen. Beide voertuigen liepen bij de aanrijding flinke schade op, maar gelukkig lijkt het met het letsel mee te vallen. De inzittenden van de voertuigen werden ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Niemand hoefde mee naar

het ziekenhuis. De toedracht van het ongeval is nog onbekend. Eén voertuig is bij de aanrijding in de flank geraakt, dus het is niet onwaarschijnlijk is dat één van de auto’s door rood reed. PETER

Tja, nummer ... Van de zoveel. En nu?

Beter opletten of meer wachttijd. Komt erop neer beter opletten! EVLUK RET Op een of andere manier ziet iedereen het probleem, maar de mensen die er over gaan niet. Bij vorige ongevallen is het vaak aangegeven, stoplichten zijn enorm scherp afgesteld. Zolang dit niet verandert, volgen er nog wel duizend ongelukken. Dus overheid wakker worden!!!! LANAL Mij is geleerd dat je bij rood/oranje moet stoppen en bij groen voor het optrekken moet kijken of een ander wel stopt. Fout van bestuurder(s) lijkt mij. REIMERT J

Rotonde maken

112 deze week Salland Centraal, de site plaatst dagelijks politienieuws in de rubriek 112. In de rubriek 112 Deze Week presenteren we de meest opvallende en/of best gelezen berichten.

Drie kabeldieven gepakt bij Raalte De politie heeft op de vroege donderdagmorgen op de Nieuwe Deventerweg bij Raalte drie verdachten van kabeldiefstal aangehouden. Een getuige zag midden in de nacht in een woonwijk aan het Schuilenburg een witte bestelbus staan met daar buiten een persoon die stond te roken. Omdat hij het niet vertrouwde, werd

de politie gealarmeerd. De politie zag de bestelbus even later rijden op de Nieuwe Deventerweg in Raalte en dirigeerde de bestuurder naar de kant van de weg. Hij en zijn passagier (36) uit Deventer bleken helemaal onder het zand te zitten. Bij het doorzoeken van de bus troffen agenten een grote hoeveelheid doorgeknipte kabels en een extra passagier (33) aan.

79 procent wil strenge controle op hondenpoep

Ik zie ze op dit punt vaak door rood rijden. Rood is stoppen. Nu al zo vaak een aanrijding gezien op dit punt. ROY Als jullie het artikel in de Stentor hadden gelezen hadden jullie geweten dat beide automobilisten groen hadden maar dat de veroorzaker per abuis rechtdoor is gereden ipv afgeslaan. Was deze hele discussie over door rood rijden niet nodig geweest. YOLA @J: Rijkswaterstaat kent geen rotondes en daarbij werkt een rotonde enkel bij gelijke verkeersstromen of een doorgaande weg met ondergeschikte zijwegen. CHRISTIAN Djaimy en ik hadden gistermiddag bijna een kind onder de auto gehad, omdat ie zo door het rode licht reed met het fietsie, en de ouders maar kijken van ‘hé wat gebeurt daar’. Let beter op je kind, want voor het zelfde geld was ie nu dood geweest DIONE een rotonde maken is helemaal geen uitkomst. Dan sta je bij Wythmen al stil als je van Zwolle naar Raalte wilt tussen 16.00 en 18.00 uur JAN @Yola, Dat is maar hoe je het bekijkt. Als je in de baan voor rechts staat en je rijdt vervolgens rechtdoor, dan rijd je weliswaar onder een groen licht door, maar voor de rijrichting die je feitelijk hebt gekozen had je op dat moment gewoon rood. Of wil je soms beweren dat je in elke gewenste richting mag doorrijden, mits maar één van de drie lichten op groen staat? HENDRIKUS

De stelling van deze week handelt over de politie. In een commentaar op de site werden vraagtekens geplaatst bij de ‘publieksvriendelijke’ CAO-acties van de politie. Je krijgt tijdelijk geen bekeuring, waarvoor je normaal wel een bon zou krijgen. “Wat ons betreft mogen agenten actie voeren wat ze willen en wat ons betreft treffen ze daarmee de burger wél en we hopen voor hen dat ze het onderste uit de CAOkan weten te halen”, zo stelde de commentator. “Maar tegelijk stemt het ook tot nadenken. Want als het publieksvriendelijk kan tijdens CAO-onderhandelingen, waarom kan het dan niet publieksvriendelijk buiten die acties om? Sterker nog: publieksvriendelijk handelen, heeft ook in zich dat het er regulier dus niet publieksvriendelijk aan toe gaat?” Vervolgens komen er enkele voorbeelden van al dan niet onterecht uitgedeelde bekeuringen. Lezeres Willemien was het er echter niet mee eens. “Dat gezeur altijd over bonnen, zo goedkoop en gemakkelijk. Houd je aan de regels en dan krijg je ook geen bon. Ik ervaar veel te weinig respect voor agenten in dienst en iedereen heeft altijd een mening. Politie is wel goed in noodgevallen. Hoor ze dan eens schreeuwen om hulp! Agenten maken gruwelijke dingen mee en worden slecht betaald.” Naar aanleiding van deze reactie poneren we de volgende stelling: ‘Te weinig respect voor agenten in dienst’.

De uitslag 79% 17% 4% www.sallandcentraal.nl

De meest opvallende en/of best gelezen berichten uit de rubriek 112 op sallandcentraal.nl!

Vijf aanhoudingen Op de kop in de na autovernielingen sloot na aanrijding

Grote brand in woonboerderij

De politie heeft zaterdagavond op de Zwolsestraat in Raalte vijf jongeren aangehouden op verdenking van het vernielen van auto’s. Bewoners van een woning aan de Grutto zagen dat een groep jongeren een kras aanbracht op hun auto en belden de politie. Meerdere auto’s aan de Grutto bleken te zijn bekrast. Alle vijf verdachten ontkennen betrokkenheid. Ze komen uit Raalte, Almelo, Diepenveen, Nijverdal en Olst.

In een woning aan de Luttenbergerweg in Luttenberg heeft zaterdagavond een grote brand gewoed. De brand werd rond 18.00 uur ontdekt. Omdat de woning een eindje van de openbare weg staat, moet er elders water gewonnen worden. Hiervoor werden verschillende blusgroepen uit de regio opgeroepen. De brandweer kon de woonboerderij redden, maar de waterschade was enorm.

Een personenauto is donderdagmorgen even na 8.00 uur na een aanrijding op de kop in de sloot langs de Vilstersedijk bij Lemelerveld beland. Vermoedelijk was de auto over het hoofd gezien door de bestuurder van een andere personenauto. De inzittenden van beide voertuigen kwamen met de schrik vrij. De drie inzittenden van de auto die in de sloot belandde, konden op eigen kracht de auto verlaten.


 

   



  







 









 

   



   

  



   











 

  





 

 







 



   

















   



 













      



 

 





















C1000 Raalte Noord

C1000 Raalte Centrum

Kwartel 2 Domineeskamp 6   8103 EB Raalte 8102 CC Raalte  www.c1000.nl/c1000-raalte-noord www.c1000.nl/c1000-raalte-centrum  

Openingstijden

Maandag t/m woensdag Donderdag en vrijdag Zaterdag

08.00 - 20.00 uur 08.00 - 21.00 uur 08.00 - 20.00 uur

Actie geldig van woensdag 28 februari t/m dinsdag 3 april 2012








7

SALLANDCENTRAAL Tientallen woningen in Salland openen de deuren op zaterdag 31 maart

Landelijke Open Huizen Dag, altijd verrassingen!

Column:

Jan en Piet

Jan en Piet zijn twee kibbelende buurmannen die graag gevraagd en vooral ook ongevraagd hun mening geven over politieke en maatschappelijke zaken...

Nieuws vanuit de fatsoenskloof Een halve week geleden beloofde ik aan Felix Rottenberg dat ik in het vervolg fatsoenlijk zou zijn. Toen mocht ik na enig wikken en wegen uit de fatsoenskloof. Maar nu zit ik er weer in. Met dank aan de verkiezing van Sallands Best Top Model… Het is hier drukker geworden. Spotprenttekenaar Jos Collignon is er omdat ie een tekening had gemaakt waarin volgens sommige doorgeslagen geesten een antisemitische boodschap verborgen zat. Je krabbelt Wilders die wat geld van een Jood in ontvangst neemt en je bent meteen betrokken bij treinen die naar het oosten rijden, zoiets... En nu zitten de moraalbrullers vooral aan de rechterzijde. Wilders heeft trouwens zijn eigen kloof, zo hoorde ik in het geruchtencircuit, die schijnt nog wat dieper te zijn.

Foto: Kilian van der Zwaag De NVM presenteert op zaterdag 31 maart een nieuwe editie van de Landelijke Open Huizen Dag. In deze regio gaan de deuren van vele tientallen, zo niet honderden, te koop staande woningen open voor het publiek. Het gaat om woningen in alle segmenten, van appartement tot villa, van woonboerderij tot rijtjeshuis. Een uitgelezen mogelijkheid om als koper te bekijken wat de markt te bieden heeft. “Leven in de brouwerij”, stelt HenkJan Ruitenbeek van makelaardij Ruitenbeek-Simons over zijn motieven om mee te doen aan de dag. “De hele markt leeft weer even op. Iedereen is ermee bezig.” Gerben ten Broeke van Ten Broeke Makelaardij en Assurantiën in Lemelerveld voegt toe: “het is laagdrempelig en er zijn verder geen verplichtingen. Je kunt gemakkelijk meerdere woningen per dag bekijken. Ik kan me eigenlijk geen argumenten bedenken om er niet aan mee te doen.” Henk-Jan benadrukt echter dat deelname aan de open huizen dag absoluut geen garantie vormt voor spoedig verkoopsucces. “De vorige keer hadden we woningen waar welgeteld nul mensen op af kwamen, maar ook woningen die wel tien geïnteresseerde partijen over de vloer kregen. Zeg jij maar waar het aan ligt… Maar dergelijke resultaten zijn voor ons als makelaar wel een signaal. Misschien is een specifieke woning wel te hoog geprijsd, terwijl bij een ander de prijs misschien wel iets omhoog kan.” Gerben: “Het is altijd onverwacht. Van

benadrukt Henk-Jan. Gerben houdt er zelfs rekening mee dat de overdrachtsbelasting helemaal wordt afgeschaft. “De overheid moet toch wat doen om de markt weer op gang te brengen. Overigens zal alleen het afschaffen van de overdrachtsbelasting niet voldoende zijn. Dan grijp je alleen in op de markt van de bestaande woningen, terwijl je ook wat moet doen aan huurwoningen die te koop komen en nieuwbouwwoningen.”

sommige woningen verwacht je dat er veel geïnteresseerden op af zullen komen en dan komt er niemand en woningen waarvan je denkt dat het moeilijk zal worden, blijken het ineens heel goed te doen. Ook de prijsklasse van de woningen zegt niks. Je zou inderdaad kunnen verwachten dat woningen in het lagere segment veel bezoekers trekken, maar dat is echt niet aan de orde. Ook voor grote en kostbare woningen blijkt er veel belangstellingen te zijn. We worden telkens verrast en dat maakt het ook leuk!” Deze editie van de Open Huizen Dag hangt ook samen met de binnenkort aflopende regeling waarbij de overdrachtsbelasting van 6 naar 2 procent verlaagd is. Dat levert de koper op een woning van twee ton dus een voordeel van 8.000 euro op. Het is nog onbekend of Den Haag zal beslissen om de regeling te verlengen. Binnenkort praat de Tweede Kamer erover. “Maar als je er dus nog gebruik van wilt maken, moet de kogel wel eind mei door de kerk zijn, zodat de overdracht nog voor 1 juli getekend kan worden”,

Leningen voor starters­

De gemeente Raalte heeft recentelijk besloten om de starterslening te herintroduceren. Gold de regeling eerder alleen voor nieuwbouwwoningen, deze nieuwe periode mag je ook voor de koop van bestaande woningen gebruik maken van de lening. De gemeente neemt deze maatregel om de doorstroming in de huizenmarkt te bevorderen. De maximale starterslening bedraagt 40.000 euro en de looptijd is maximaal dertig jaar. Stel dat je op basis van je inkomen maar een maximale hypotheek van 150.000 euro kunt krijgen, kun je je budget met de starterslening dus verhogen tot 190.000 euro. Belangrijk is dat de bouwkosten van nieuwbouw of de koopsom van een bestaande woning niet hoger mogen Volkszanger Jannes betreedt op zijn dan 185.185 euro. Als per Koninginnedag het podium van 1 juli de tijdelijke maatregel van * Orangepop in Nieuw Heeten. Jande verlaagde overdrachtsbelasnes geldt als de ‘Koning der pi- op de Honda tingIZY-serie komt te vervallen, dan mag raten’. De Drent is in het oosten de koopsom van een bestaande van het land één van de absolute woning niet hoger zijn dan publiekslievelingetjes als het gaat 178.571 euro. De eerste drie om Nederlandstalige (piraten)mujaar hoef je geen rente te betalen ziek. Ook de namen van PRBexpeover de starterslening. Daarna rience (girlband met stevige rockvolgt een nieuwe toetsing van muziek) en Masters of Spam (rock het inkomen. Als dat niet (al te kado* en roll metTot eenE 100,knipoog) prijken veel) groter is* geworden, blijft bij de Honda-dealer op het affiche. Naast deze arties- opde lening rentevrij. In theorie de Honda HRX-serie op organisatie een nieuwe ten belooft de binnenkan een starterslening dus voor grasmaaier! kort met Honda een spectaculaire slotact een volle periode van dertig jaar naar buiten te treden. Toegang tot rentevrij blijven. Orangepop is gratis.

Gerard Pronk is er ook. Maar die is er in de afgelopen dagen al meerdere keren in en uit geweest. De beheerders van de fatsoenskloof zijn er zelf ook niet helemaal over uit of ie er in hoort. “Hij moet er uit”, zei de ene. “Hij mag wel wat bouwen.” “Ja, maar hoe weten we ooit zeker, dat ie niks illegaals doet”, zei de ander, die overigens daarna zelf ook in de kloof belandde vanwege zijn gebrekkige omgang met de rechtstaat. Wethouder Ben Haarman beloofde zich ook te gedragen, maar een halve dag later gooide Hans de Kort hem er hoogstpersoonlijk weer in. Hij schreeuwde iets over hondenpoep. Maar vorige week was ik het zat. Huichelaar dat ik er rondloop, had ik beloofd dat ik in het vervolg alleen maar politiek correcte meninkjes, waaraan niemand zich een buil kan vallen, zou hebben. Felix, Jan, Frènk en heel veel anderen knikten triomfantelijk. “En zo hoort dat!” Hup, natuurlijk zo snel mogelijk terug naar moeder de vrouw. Die was overigens best blij me weer te zien. “Maar nooit meer seksistische dingen zeggen over vrouwen”, waarschuwde ze me. “Tuurlijk niet schat, het gebeurde in een vlaag van verstandsverbijstering.” Op mijn werk bleek de schade mee te vallen. De baas was zelf ook in de fatsoenskloof beland door zijn hardnekkige weigering om de printer de deur uit te doen (‘De milieubarbaar’, brulde Jeanette van de receptie die hem had aangegeven bij de fatsoenspolitie). Zondag dus maar eens Raalte ingelopen. Bleek er een modellenverkiezing aan de gang te zijn. “Mooie dames”, zei ik. “Ik wou dat ik wat jonger was.” Mijn vrouw verzuchtte: “Jezus Piet, die dames van jou zijn allemaal zo rond de 15 jaar.” Ik schrok me het apelazarus. “Zo zien pms 661 ze er anders niet uit”, stamelde ik… Daarna heb ik mezelf maar in de process cyan fatsoenskloof geworpen. Ik ben nog niet klaar voor de echte wereld… Piet

Aakstraat 15 - 8102 HH Raalte tel:0572-362800 info@kruipertweewielers.nl

pms 349

KLINKENDE Jannes naar Orangepop MUNT WEKEN €40,kado

€80,kado

Tot ziens in onze showroom:

pms 361

€100,kado*

op de Honda HRH/HRD-serie

*) Actie geldig van 1 april t/m 30 juni. Bedragen zijn inclusief BTW.


Ook zo’n zin in het voorjaar? Wij wel. Vooral nu de nieuwe kledingcollectie van Pearl izumi binnen is. Er is volop keuze in race- en mountainbikes. Ook kunt u bij ons terecht voor de stadsfiets, de transportfiets en de E-bike. Wij doen ook reparaties en onderhoud.  

Marktstraat 76, 8102 CL Raalte Tel. 0572-767017 www.fietspleziersalland.nl

Ook zo’n zin in het voorja

Vooral nu de n van Pearl izum

Er is volop keu Ook kunt u bij de transportfie

Wij doen ook r  

Marktstraat 76, 8102 CL Raalte Tel. 0572-767017 www.fietspleziersalland.nl


9

SPORT

SALLANDCENTRAAL

Inschrijving Open Volleybaltoernooi Landalloop door bossen De Bevers in Lemelerveld geopend Sallandse Heuvelrug Volleybalvereniging De Bevers uit Lemelerveld presenteert van maandag 18 tot en met vrijdag 22 juni de zevenendertigste editie van het jaarlijkse Open volleybaltoernooi. Vorig jaar deed een recordaantal van 129 teams mee. De organisatie vraagt zich dan ook af of deze prestatie nog te overtreffen valt.

Met Salland Centraal naar Go Ahead Eagles Salland Centraal en Go Ahead Eagles presenteren om de veertien dagen een prijsvraag waarmee je kaarten kunt winnen voor de thuiswedstrijden van de Deventer voetbalclub. Deze keer worden onder de goede inzendingen drie setjes van twee kaarten voor de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch op vrijdag 30 maart verloot. Aanvang is om 20.00 uur. Om in aanmerking te komen voor de kaarten moet je de volgende vraag goed beantwoorden: FC Den Bosch kocht ooit als eerste Nederlandse voetbalclub een ­Braziliaanse speler, wat was zijn naam? A) B) C)

Roberto Abruseze Mario Cortez Dino Cazares

AHEAD EAGLES GO

Je kunt het antwoord tot donderdagmiddag (12.00 uur) mailen naar redactie@sallandcentraal.nl. Vermeld wel je naam en adresgegevens.

D EVENTE R

Iedereen die een team kan samenstellen uit 8 tot 12 personen, kan meedoen. Zo kunnen teams uitkomen van een familie, een straat, een vereniging of een willekeurige andere groep. Je kunt je inschrijven als een gemengd, dames, heren, jeugd 1 (groep 5 en 6 van de basisschool), jeugd 2-team (groep 7 en 8 van de basisschool) of een jeugd 3-team (t/m 16 jaar). Een tijdige inschrijving is zeer belangrijk. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, zo stelt de organisatie. De aanmelding van jeugd 1 en 2 vindt plaats via de basisscholen. In het bijzonder is er aandacht voor de herenpoule. In verband met te weinig belangstelling ging die de laatste jaren niet door. De organisatie hoopt bij voldoende deelname weer een herenpoule te kunnen indelen. Alle informatie, waaronder het inschrijfformulier, is te vinden op www.debevers.com en www.tenbroeke.nl. Het inschrijfformulier kunt u online invullen, maar ook downloaden, invullen en inleveren bij Laura Reimert, Waterinkweg 3 in Lemelerveld (0572 - 373113). Inschrijvingen moeten uiterlijk 2 april binnen zijn.

Dammen In Salland

Atletiekvereniging Atletics en Landal Landgoed De Hellendoornse Berg organiseren ook dit jaar weer de Landalloop. Op zaterdag 31 maart kunnen jong en oud afstanden lopen die variëren van 1 t/m 15 km. Na het startschot zullen alle deelnemers één ronde maken over het park en vervolgens de bosrijke omgeving van de Sallandse Heuvelrug induiken. De loop voor de kinderen staat in het teken van de IK Lekker fit!? Kidsrun. Diverse organisaties proberen met deze run jonge kinderen in Overijssel bewust te maken van het belang van gezonde voeding en bewegen via de loopsport. De winnaars (de nummers 1 t/m 3, jongens en/of meisjes) van de lokale IK Lekker fit!? Kidsruns nemen deel aan de IK Lekker fit!? Kidsrun (afstand 1km) tijdens de FBK-Games in Hengelo. De deelnemers uit de jongste categorie (t/m 10 jaar) nemen deel aan de loop in het voorprogramma, voor de oudste categorie (t/m 12 jaar) vindt dit plaats

in het hoofdprogramma. Bollo de beer neemt in Hellendoorn het startschot van de wedstrijd voor de kinderen voor zijn rekening en burgemeester Raven zal de deelnemers van de 10 en 15 kilometer 'wegschieten'. Alle kinderen die deelnemen aan de 1 of 2 km. mogen ’s middags gratis zwemmen in het overdekte zwembad van Landal Landgoed De Hellendoornse Berg. Toeschouwers en deelnemers kunnen vanzelfsprekend een kopje koffie met gebak nuttigen in Timber’s Café. "Als Parkmanager zou ik het fantastisch vinden als er dit jaar weer meer kinderen en volwassenen meedoen dan aan de editie van 2011", aldus Rutger Cruiming. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerde lopers kijken op www.atletics.nl of www.inschrijven.nl.

Aakstraat 15 - 8102 HH Raalte - tel:0572-362800 info@kruipertweewielers.nl

www.kruipertweewielers.nl pms 661

process cyan

DamRa en DOS verzorgen samen een damrubiek in Salland Centraal, met daarin aandacht voor clubwederwaardigheden en voor de damsport zelf.

Laurel’s DamRa en het achterlopen De dammers van Laurel’s DamRa kennen ook het ‘achterlopen’. Dat dat gevaarlijk is, is in Raalter kringen ook goed bekend. Het is één van de begrippen in het dammen, zoals er ook begrippen zijn als ‘offeren’, ‘dubbelofferen’, ‘vastzetten’, ‘lokzetten’, ‘combineren’, ‘plakken’, ‘rondslag’, meerslag’,’doorbraak’,

‘gambiet’, ‘ruilen’, ‘hakken’, enz. In de wedstrijdpraktijk deed zich de volgende middenspelpositie voor. Wanneer je de velden 3, 8, 11, 16, 19, 20, 23, 24 en 26 in onderstaand diagram thuis op een dambord voorziet van donkere damschijven en de velden 27,

30, 32, 33, 35, 37, 42, 43 en 48 van lichte damschijven dan is dat een middenspelstand, waarin een tegenstander van een DamRaspeler zijn zwarte schijf op veld 23 verplaatste naar veld 29. De met wit spelende DamRader bestrafte deze achterloop met een meerslag door zijn schijf op

LIVE VOETBAL Zondag 1 april De voetbalcompetities van de KNVB zijn weer in volle gang. En dat is spannend! Iedere week weer staan er vele mensen langs de lijn hun keel schor te schreeuwen. Zo volgen zij de verrichtingen van hùn club! Salland Centraal volgt al die clubs tegelijk! Iedere zondag LIVE vanaf onze velden. Alle uitslagen en alle goals! Hier zijn de wedstrijden voor dit weekeinde. Succes allen!

Hoofdklasse C Tweede Klasse J Tweede Klasse J Tweede Klasse J Derde Klasse B Vierde Klasse H Vierde Klasse H Vierde Klasse H Vijfde Klasse H Vijfde Klasse H Vijfde Klasse H Zesde Klasse A

14.00 uur 14.00 uur 14.00 uur 14.00 uur 14.00 uur 14.00 uur 14.00 uur 14.30 uur 14.00 uur 14.00 uur 14.00 uur 14.00 uur

6

SV Babberich/Liemers - Rohda Raalte Wijhe ’92 - TVC ‘28 Heino - AJC ‘96 AGOVV - Heeten Kon. UD - Lemelerveld Haarle - DAVO Diepenveen - Raalte Turkse Kracht - Overwetering SDOL - Wesepe FC Ulu Spor - Broekland Mariënheem - Dalfsen Lettele - SVV ‘91

Voor alle voetbaluitslagen én doelpuntenmakers van afgelopen weekeinde kijk je snel op www.sallandcentraal.nl

veld 37 te verplaatsen naar veld 31. Daarop moest zwart meerslag nemen door met zijn schijf op veld 26 over de schijven 31 tot en met 33 naar pms veld 349 39 te slaan. pms 361 De DamRader zei ‘dank u wel’ en sloeg toe door met zijn witte schijf op veld 43 winnend naar veld 25 te slaan.

Topscorers Joost Leerkes (Lettele) 22 Bas Jansen (Heino) 18 Roy Schreur (Wesepe) 15 Erik Westendorp (Haarle) 14 Sander Alferink (Mariënheem) 13 Michiel van der Vlies (SDOL) 12 Arnon Zwijnenberg (Haarle) 11 Jelle Mulder (Wijhe ‘92) 10 Bas Aarnink (Heeten) 10 Onze gegevens zijn mogelijk niet volledig. Bij deze een oproep: houd ons op de hoogte van de namen van de doelpuntmakers!

16 26 36 46

1 11 21

31

41

7 17

27

37

47

wit

2 12 22

32

42

8 18

28

38

48

zwart

3 13 23

33

43

9 19

29

39

49

4

14 24

34

44

10 20

30

40

50

5 15

25

35

45

LIVE GOALS IN SALLAND Iedere zondag LIVE goals vanaf de Sallandse velden

GOAL.SALLANDCENTRAAL.NL


Uw

Paasboodschappen Ariel wasmiddel of vlek verwijderaa r

Kipfilet

kilovoordeelpak

7.49

4.

99

kleinverpakking 500 gram 2.74

Optimel drink

2.

2 pakken:

2 stuks:

6.

10.58 14 .98

99

Handsinaasappelen

alle soorten pak 1000 ml

2 .64

alle soorten pak 500 - 1200 gra m, flacon 500 - 1300 ml of tabs

net 2 kilo

00

2 .99

liter 1.00

1.

99 kilo 1.00

vers gebak Gilde mini roombroodjes

3.

49

4 stuks:

2

2.

49

e HALVE

PRIJS*

4.

Grillham

150 gram vers ver

5.88

* 25% korting op de totaalprijs

pakt

41

Uniekaas belegen

kilo

7.55

5.

49

Palm Speciale of Warsteiner bier

krat 24 flesjes à 30 0 ml of 3 pakken à 6 blikje s palm à 330 ml

9.

12 .29 13.89

max. 4 kratten per klant

99 liter 1.39

www.coop.nl

Neppelenbroek • Kroonplein 18 • Lemelerveld Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen in deze advertentie zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Aanbiedingen zijn geldig van maandag 26 maart t/m zondag 1 april 2012. week 13


Voorjaarsshow Drie dagen hout stoken in Broekland

Wat heeft en doet Bruggeman: Gas en houthaarden Elektrische haarden Rookkanalen Natuursteen Schouwen Renovatie rookkanalen Vakbekwaam personeel Kennis en eigen montage Gratis huisbezoek

Deze winter is zo goed als voorbij maar de volgende zitten we er weer warm bij.

Tijdens deze showdagen zijn er een aantal hout/CV kachels werkend te zien die zijn aangesloten op het verwarmingssysteem. De haarden kunnen worden aangesloten op een bestaande installatie met radiatoren, vloerverwarming enz. De haarden zijn ook te combineren met een warmtepomp, zonnepaneel en zonneboiler. Natuurlijk leveren wij ook haarden die enkel en alleen maar warmte afstralen in de ruimte waar deze staat en middels ventilatiekanalen andere vertrekken mee verwarmen. Of bekijkt u liever de mogelijkheden voor het plaatsen van een speksteenkachel, deze zijn ook brandend te zien.

Wij verwelkomen u graag op een van dezer dagen met een hapje en een drankje Tijdens deze showdagen leuke aanbiedingen op veel toonzaalmodellen hout- en gaskachels

Showdagen

Vrijdag 30 maart van 10.00 t/m 17.00 uur Zaterdag 31 maart van 10.00 t/m 17.00 uur Zondag 1 april van 10.00 t/m 17.00 uur

Van Dongenstraat 38 8107 AG Broekland 0570-531019 www.bruggeman-broekland.nl Openingstijden: Ma t/m Vr van 8.30 uur tot 17.30 uur Za. Van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Vestiging Apeldoorn: (geen show) Kachelspeciaalzaak Bruggeman Apeldoorn Zevenhuizenseweg Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur - Zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

61 7322 HB Apeldoorn

Showdagen 2012 30, 31 maart en 01 april openingstijden show: alle dagen 10:00 tot 17:00 K.A.J. Horstman • uwTuinenPark.nl et m is gr ijpt, Ee n w in ke l w aa r u ni s oo k vo or dier vo eder

van Dongenstraat 38 Broekland Tel. (0570) 53 10 19 E-mail info@bruggeman-broekland.nl

Wij zien u graag in Broekland


KOOPZONDAG 1 APRIL Geopend van 10:00 - 17:00uur

LUCKY DAYS Uitgave week 13-2012. Actieperiode: 26 maart t/m 1 april 2012

bon

%

ng el

*

e!

2 april 2012)

*Spelregels: Wat mag wel: • De kortingsbon naar eigen inzicht inleveren bij een artikel naar keuze. • De kortingsbon mag 1 keer gebruikt worden, maar koop je meerdere artikelen van exact hetzelfde soort, dan geldt de korting voor al deze producten. • De kortingsbon mag gebruikt worden als korting op het totale bedrag van alle, bij elkaar horende keuken- of badkamermeubelen. In dit geval vallen de inbouwapparatuur, kranen, werkbladen, accessoires etc. buiten de korting. • Maximaal 1 kortingsbon per artikel, per betalende klant.

van 2 6m 1 apr aart t/m il 201 2

20%

Wat kan niet: • De kortingsbon gebruiken voor actie-, folder-, reeds afgeprijsde artikelen en bestellingen uit de webshop. • De kortingsbon gebruiken voor Ruiter dakkapellen, PostNL, tuinhuisjes/blokhutten, sierbestrating, keukens, Velux dakramen en Zibro producten. • De kortingsbon gebruiken voor reeds geplaatste bestellingen. • De kortingsbon gebruiken i.c.m. andere kortingsacties.

korting

op 1 artikel naar 8 7keuze* 11146 029566

Geldig van 26 maart t/m 1 april 2012 bij Formido Raalte

Kijk voor de overige voorwaarden in onze bouwmarkt.

en openingstijden op www.formido.nl

20%

n • Bemmel • Beneden Leeuwen* • Bodegraven • Breda • Brielle/Vierpolders • Dedemsvaart • Den Haag • (Ypenburg)* • Den Helder • Deurne • Doetinchem • Dronten scuum • Geldermalsen • Hattem • Heinkenszand • Hellevoetsluis • Hillegom • • Kesteren • Kollum • Leeuwarden • Leiden • Lichtenvoorde • Maasdam • erkerk a/d IJssel • Nijkerk • Nijverdal • Oosterwolde • Oostvoorne • Oss • Oude Tonge ) • Putten • Raalte • Roggel* • Rijen • Rotterdam-Alexanderpolder • enrode • Sittard • Spijkenisse • Steenbergen • Steenwijk • Stiens • Surhuisterveen alkenswaard • Venlo • Vianen • Vlaardingen • Vroomshoop • Waddinxveen • Wezep sum • Wolvega • Zaltbommel • Zeewolde • Zevenbergen • Zwijndrecht • Zwolle

s- en productleveringen aan e doe-het-zelfgbaar in onze Watergoorweg orging van deze 055-5994500). n mogelijk een

korting

op 1 artikel naar keuze*

bij Formido Raalte Lever uw kassabon ze in en maak de week kans op een Rode loperset*

Leuk voor feesten en partijen.

Stap binnen bij Formido OP=OP! 149.99

99.99

Rode loper set Set met 4 palen, 2 touwen en een rode loper van 2 meter.

20% Korting

Geldig van 26 maart t/m 1 april 2012 bij Formido Raalte

ningstijden op www.formido.nl

20%

op=op Formido. Retro Scooter Loungeset San Martin Huis. Thuis. van 519,- nu

429,-

korting

op 1 artikel naar keuze*

Geldig van 26 maart t/m 1 april 2012 bij Formido Raalte

van 1349,- nu * vraag naar de voorwaarden in onze bouwmarkt

Heesweg 17a Raalte - Telefoon: 0572 - 35 36 47 www.formido.nl

899,-

17-02-2012 13:19:16

25%

korting

op 1 artikel naar keuze*

Alleen geldig op zondag 1 april 2012 bij Formido Raalte

Maandag t/m vrijdag geopend van 9 tot 21 uur, zaterdag van 8 tot 18 uur!


Vrolijk de lente in bij Welkoop Raalte

Koopzondag 1 april van 10.00 tot 17.00 uur Landgoed koemest korrel

Fleecekleding voor de hele familie

Spaanse margriet Per stuk 1.19

voor een vruchtbare grond en voor een goede bloei, inhoud 25 liter Van 10.49 voor

25% korting

5 voor 5.00 Lithodora

8.49

Landgoed potgrond RHP kwaliteit, 40 liter

Per zak 3.95

bodembedekker, potmaat 15 cm.

5 delig tuinmeubelset Stoel: materiaal Wicker en aluminium met verstelbare leuning, incl. kussen Tafel: teakhout cm Van 1225,00 160x90 cm.

3 halen = 2 betalen

voor

999.-

Landgoed bemeste tuinaarde

Schuif maar aan, stel je eigen tuinset samen. Bekijk de tuinmeubelen bij ons in de winkel!

voor het egaliseren en ophogen van de tuin, inhoud 40 liter

Blokhut

Per zak 2.45

3 halen = 2 betalen

afm. 200x300 cm houtdikte 28 mm Van 1199,- voor

699.-

Van 4,99 voor

3.99

Anjer

potmaat 15 cm. Van 4,99 voor

3.99

Wij hebben weer volop • pootaardappelen • groentenplantjes • vaste planten • fruitbomen • groenten- en bloemzaden

Heesweg 13 Raalte - Tel. (0572) 35 51 52 Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 9.00 - 21.00 uur, zaterdag 8.00 - 18.00 uur


Schoolstraat 11

Raalte

T 0572-355500

Beide Paasdagen serveren wij een 3 gangen Paasmenu v.a € 19,95

OPENHUIS

31 m a a rt

11.00 - 15.00 u u r

Lemelerveld

Lemelerveld

Lierderholthuisweg 25

Ankerstraat 4

Nijverheidsstraat 61

Lemelerveld

Hellendoorn

Lemelerveld

Lierderholthuis

in prijs verlaagd

in prijs verlaagd

R. Koetsierstraat 28

Wemekampstraat 33

P. Buismanstraat 81

Heino

Lemelerveld

Lemelerveld

in prijs verlaagd The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. Indeling: The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. Bouwjaar: 1984 Schoolbosweg€ 10 35 Vraagprijs 432.000 k.k.

m a k e l a a r d i j

The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. Indeling: The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. Bouwjaar: 1972 Dominee C. Keerstraat 54 Vraagprijs € 495.000 k.k.

h y p o t h e k e n

The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. Indeling: The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. The fox jumped over the lazy dog. Bouwjaar: 1938 Kruisstraat 5€ 520.000 k.k. Vraagprijs

a s s u r a n t i ë n

Ten Broeke Makelaardij en Assurantiën. Bewust beter. Postbus 11, 8150 AA Lemelerveld telefoon (0572) 37 14 08, fax (0572) 37 10 63 email info@tenbroeke.nl www.tenbroeke.nl


15

SALLANDCENTRAAL

BINNENKORT IN HET

Imagecoach Debbie Kotteman uit Heeten geeft kleur-, stijl en imagoadvies

‘Maar één kans voor een eerste indruk’ Impact Elke kleur heeft ook zijn eigen betekenis. Zo is geel bijvoorbeeld de kleur van verandering, vitaliteit en optimisme. Mensen houden instinctief niet van verandering. En toch zien we veel geel in het modebeeld de komende zomer. We willen graag de recessie veranderen in betere tijden. Na een aantal jaren donkere kleuren te hebben gedragen, is het de hoogste tijd om weer kleur in ons leven te brengen.

“Mensen hebben behoefte aan kleur. Het heeft een enorme invloed op ons. Vooral op ons onderbewustzijn. Kleur bepaalt zelfs voor 80 procent onze waarneming bij de eerste indruk en beïnvloedt onze zintuigen. Zo werkt bijvoorbeeld tomatenrood optimaal op onze smaakpapillen. Bruintinten zien we veel terug in interieurs omdat wij daarmee tot rust komen en huiselijkheid ervaren”, zegt Debbie Kotteman, imagocoach (uit Heeten). De eigenaresse van Jouw Eigen Kracht combineert haar kennis van kleuren met haar ervaring als communicatiedeskundige. Ze geeft bedrijven en particulieren kleur-, stijl- en imagoadvies. “Mensen vormen hun eerste indruk binnen drie seconden. Presentatie en uitstraling zijn dus belangrijk! Zeker bij de hoeveelheid indrukken die wij dagelijks krijgen. Dat is in de afgelopen 15 jaar verdubbeld van 60.000 naar

120.000 per dag. Je hebt dus echt één kans voor een eerste indruk. En als die indruk klopt en authentiek is, is de helft al gewonnen” vertelt Debbie. “Dus denk na over wat je wilt laten zien. Hoe benadruk je jouw sterke punten? Hoe breng je de boodschap zo goed mogelijk over? Daar werk ik met mijn klanten aan.” Kleuranalyses zijn een onderdeel van het advies van Debbie. “Onbewust hechten mensen veel waarde aan kleuren.

Los van smaak kun je objectief vaststellen welke kleuren goed bij iemand of een bedrijf passen. Welke kleur het beste werkt, hangt voor personen af van het kleurtype, welke we kunnen onderverdelen in lente-, zomer-, herfst- of wintertypes.” Als communicatiespecialist weet Debbie marketingdoelen van bedrijven te vertalen naar uitstraling. “Welk effect heeft bijvoorbeeld de receptie op klanten? Klopt de uitstraling van de website met het werkelijke bedrijf? Samen kijken we naar mogelijke verbeteringen. Zo adviseerde ik onder andere medewerkers die door een reorganisatie opnieuw moesten solliciteren. Dat draait om bewustwording: hoe val je op,

waarom zou een bedrijf voor jou kiezen? Er gebeurt zoveel meer in ons onderbewustzijn dan wij denken. Hoe kun je dan de jouw kwaliteiten op het onbewuste niveau laten zien aan anderen in je persoonlijke presentatie? Ook zzp’ers die net beginnen roepen mijn hulp in." Bedrijven adviseert ze intern, particulieren ontvangt Debbie in haar praktijk bij projectinrichters Boerhof in Heeten. Debbie geniet ervan: “Ik krijg zulke positieve reacties van klanten, die echt verandering merken. Ze krijgen complimenten, voelen zich beter en staan meer in hun eigen kracht. Daar halen we beiden energie uit. En het werkt ook positief voor mijn bedrijf: tevreden mensen vertellen het verder.” Meer informatie op www.jouweigenkracht.nl.

Do 29-03 Daniël Lohues (wachtlijst), Muziek Vr 30-03 Andermans Veren Live! - ‘Kijk Omhoog’, Muziek Theater Za 31-03 BZN Tribute Band Mon Amour, Muziek Vr 13-04 De Wereldband Proeftijd II., Muziek Za 14-04 André Manuel Leve de man van de SVP!, Cabaret Zo 15-04 Danstheater ZIRR BENnieBANG, Kindertheater Voor bovenstaande voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar. Bestel snel via VVV/ANWB: 0572 35 24 06 of op www.HOFtheater.nl!

Gewoon Carolien

Entiteiten… geesten? Nee, gewoon overleden mensen De dag na de uitzending ‘paranormale kinderen’ was ik in een winkel in Raalte en kwamen er verschillende mensen binnen die vroegen om salie, want hun kind had last van geesten. Brrr, moeder of vader werd er zelfs al zenuwachtig van; geesten, griezels en ander gespuis. Onzichtbaar dus eng. In het televisieprogramma was de tip gegeven salie te gebruiken om je huis te zuiveren van geesten. Vaak word je angstig gemaakt. Zo praten mensen ook vaak over entiteiten. Brrrr, wat is dat dan weer. De letterlijke betekenis is iets dat werkelijk bestaat. In de scheikunde een molecuul, atoom of ion pms 661 met een eigen structuur en process cyan eigenschappen die haar uniek maakt. Oftewel energie (Wikipedia). Dat kan bijvoor-

beeld de energie zijn van een onverwerkte emotie, maar ook van gevraagde hulp. Die energieën kunnen een bepaalde vorm aannemen. Zo was er een mevrouw die graag kindjes wilde, maar vaak ziek was. Ze kon geen oplossing bedenken en als ze alleen was voelde ze zich erg gefrustreerd. Als haar man er was, wilde ze hem niks laten merken. Als ze alleen in huis was, kwam nu de energie van de frustratie als een donkere wolk op haar af. Voelde erg onplezierig, de energie had ze echter zelf onbewust uitgestraald. Entiteiten kunnen net als geesten ook overleden mensen zijn. Overleden mensen klinkt veel gewoner, minder angstig. Er zijn overleden mensen bij je in huis? Ja, die zijn waarschijnlijk

overal. Maar wat voor een last heb je ervan? Net als bij de mensen op aarde zijn er heel veel aardig, maar heb je soms overleden personen met vreemd gedrag, die raar doen of je lastig vallen. Als (overleden) mensen je ‘lastig’ vallen willen ze iets vertellen, vragen of anders. Bij kinderen speelt vaak ook ‘aandacht willen’. Het vergt onderscheidingsvermogen te ervaren wanneer er sprake is van ‘lastige’ overleden mensen, eigengemaakte energievormen en gemaakte angst omdat je dan krijgt wat je wilt (bijvoorbeeld langer opblijven, slapen bij broertje of papa en mama op de kamer) of nog anders. Zo zag een jongetje van vier jaar witte spookjes op de kamer, sliep hij wegens omstandigheden al bij mama op de

Knapenveldsweg 3 | 8102 RR | Raalte 0572 361 361 | www.hoftheater.nl

BINNENKORT IN SALLAND

kamer en waren dit energieën van hulp die zijn moeder had gevraagd. Wil je meer hierover weten, weten wat de ‘lastige’ overleden persoon je wil vertellen of weten wat de reden is dat je kindje angstig is, neem gerust contact op via info@carolienjonkman.nl www.carolienjonkman.nl.

Za 31-03 Musica Vocalis (muziek) Hervormde kerk Heino Za 31-03 Nachtgasten (toneel) Capellenborg Theater Wijhe Zo 01-04 LEJO - Achter je (kindertheater) Capellenborg Theater Wijhe Za 07-04 Led Zeppelin Tribute Band Zaal Oortwijn Heino Zo 08-04 Arno Huibers - Droomkracht 10 Cultuurhuus Braakhekke Bathmen

Autobedrijf Mollink Aakstraat 15 - 8102 HH Raalte - tel:0572-362800 info@kruipertweewielers.nl

Tuinmachines met extra voordeel pms 349

pms 361

Verkoop/Reparatie/Onderhoud/APK alle merken Praamstraat 13 - 8102 HM - Raalte - Tel: 0572 358151 www.autobedrijfmollink.nl - info@autobedrijfmollink.nl

www.cultuurpleinsalland.nl


OPEN

ZATERDAG

SALLAND MAKELAARDIJ

VAN 11.00 -

SCHRIJVER & HOLTERMAN Achter de Hoven 22 Wijhe

Alingcamp 13 te Heeten

Almelosestraat 61 te Raalte

Averdijkstraat 12 Wesepe

Vraagprijs € 250.000,- k.k.

Vraagprijs € 289.500,- k.k.

Vraagprijs € 159.500,- k.k.

Vraagprijs € 249.000,- k.k.

De Beukenhof 9 Raalte

De Spinde 120 te Raalte

Ekster 44 Raalte

Enkstraat 13 te Raalte

Vraagprijs € 289.000,- k.k.

Vraagprijs € 289.500,- k.k.

Vraagprijs € 209.500,- k.k.

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Gobelstraat 9 Raalte

Grimberg 8 Raalte

Het Woold 18 Raalte

Het Woold 80 Raalte

IN PRIJS VERLAAGD

Vraagprijs € 234.500,- k.k.

Vraagprijs € 329.000,- k.k.

Vraagprijs € 199.400,- k.k.

Vraagprijs € 217.000,- k.k.

Holterweg 15 heeten

IJssel de Schepperstraat 11

Schuilenburg 58 Raalte

Kanaalstraat OZ 27 Raalte

IN PRIJS VERLAAGD

IN PRIJS VERLAAGD

Vraagprijs € 185.000,- k.k.

Vraagprijs € 300.000,- k.k.

Vraagprijs € 269.000,- k.k.

Vraagprijs € 589.000,- k.k.

Karreweide 33 Broekland

Kemphaan 16 Raalte

Kemphaan 28 Raalte

Kerkstraat 21 Raalte

Vraagprijs € 189.500,- k.k.

Vraagprijs € 232.500,- k.k.

Vraagprijs € 297.500,- k.k.

Vraagprijs € 285.000,- k.k.

Schoolstraat 16a, 8102 EM RAALTE - telefoon


N HUIS

31 MAART

SALLAND MAKELAARDIJ

- 15.00 UUR

SCHRIJVER & HOLTERMAN

Koningsspil 31 Raalte

Koningsspil 37 Raalte

Kwartel 18 Raalte

Lange Zandstraat 125 Deventer

Vraagprijs € 267.500,- k.k.

Vraagprijs € 300.000,- k.k.

Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Vraagprijs € 165.000,- k.k.

Luttenbergerweg 13 Luttenberg

Majoraan 24 Raalte

Nieuwe Markt 20 Raalte

Nijverdalsew. 48-50 Mariënheem

Vraagprijs € 689.000,- k.k.

Vraagprijs € 239.500,- k.k.

Vraagprijs € 219.000,- k.k.

Vraagprijs € 649.000,- k.k.

Reiger 40 Raalte

Sluizenmoat 9 Mariënheem

t Vonder 1 Broekland

Uilenbroekstraat 26 Heeten

gratis peugeot 107

Vraagprijs € 619.000,- k.k.

Vraagprijs € 450.000,- k.k.

Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Vraagprijs € 339.000,- k.k.

Lijster 18 Raalte

Twickel 7 Raalte

Weidelaan 84 Raalte

Weidelaan 174 Raalte

Vraagprijs € 189.000,- k.k.

Vraagprijs € 359.000,- k.k.

Vraagprijs € 329.500,- k.k.

Vraagprijs € 192.500,- k.k.

Wildbaan 12 Marienheem

Winterkoninkje 23 Raalte

Zwaluw 51 Raalte

OPEN HUIS

O 31 MAART H 31 M A A RT

11:00 - 15:00 uu r

IN PRIJS VERLAAGD

Vraagprijs € 239.500,- k.k.

Vraagprijs € 200.000,- k.k.

Vraagprijs € 229.500,- k.k.

ur u 0 0 : 5 1 0 0 : 1 1 088 - 200 6666 - www.sallandmakelaardij.com

O H

Kom kijken: er is meer mogelijk dan u denkt!

Op zaterdag 31 maart is het weer NVM Open Huizen Dag! Een mooie kans om geheel vrijblijvend bin bij vele aantrekkelijk geprijsde huizen. Bovendien kunt u nog profiteren van de verlaagde overdracht de verhoogde NHG tot € 350.000,-. Daardoor is er vaak tóch meer mogelijk dan u nu wellicht denkt. H


deVenteR DEVENTER DEVENTER

tAmBoeRslAAntJe 16

KIEVIT KIEVIT 34 34 VRAAgPRIJs: € 99.500,= k.k. Vraagprijs Vraagprijs € 214.500,€ 214.500,k.k k.k

deVenteR DEVENTER DEVENTER

BIeRstRAAt 29

ZwolSEwEg ZwolSEwEg 272 VRAAgPRIJs: €272 139.000,= k.k. Vraagprijs Vraagprijs € 299.000,€ 299.000,k.k. k.k.

olst DEVENTER DEVENTER

deVenteR hEETEN hEETEN

koRnet VAn lImBuRg

RoZENgaaRDERwEg RoZENgaaRDERwEg stIRumstRAAt 85 49 49 Vraagprijs Vraagprijs € 109.000,€ 109.000,k.k k.kk.k. VRAAgPRIJs: € 189.000,=

Zwolseweg 272

JohaNNalaaN JohaNNalaaN 18 VRAAgPRIJs: €18 288.000,= k.k. Vraagprijs Vraagprijs € 294.500,€ 294.500,k.k. k.k.

Leuke HOEKWONING gelegen In de populaire woonwijk SchrijOp loopafstand van centrum en nabij het centrum en het NS-stativersbuurt gelegen, HOEKWONING, Aan de rand van het dorp gelegen station gelegen TUSSENWONING Hoekwoning Hoekwoning in kindvriendelijke in kindvriendelijke Hoekwoning Hoekwoning aanaan de rand de rand vanvan het het Tussenwoning Tussenwoning nabijnabij centrum centrum Vrijstaand Vrijstaand woonhuis woonhuis met met garage garage on. De woning beschikt over een met vrijstaande stenen garage en royale hoekwoning met zonnige met tuin. Tuin achterzijde met buurt. buurt. centrum. centrum. Kamers: Kamers: 5 5 en NS-station. en NS-station. Kamers: Kamers: 5, 5, voorzien voorzien vanvan nieuwe nieuwe uitbouw uitbouw 2 berging, overkapping en 116 m zeer ruime parkeergelegenheid (4 tuin en met achterom, en carport houten berging en achteruitgang. Kamers: Kamers: 5, Perceelgrootte: 5, Perceelgrootte: 250250 m² m² Perceelgrootte: Perceelgrootte: m² m² Perceelgrootte: Perceelgrootte: 79 m² 79 m² Kamers: Kamers: 5, op Perceelgrootte: 5,eigen Perceelgrootte: m² m² auto’s) terrein. 374374 op 236m2 eigen eigen grond.435435 grond.

lettele hEINo hEINo

oeRdIJk 176 DaVENSChoT DaVENSChoT 18 VRAAgPRIJs:18 € 349.000,= k.k.

lETTElE lETTElE

MaRIENhEEM MaRIENhEEM

31 M A A RT

DENDEN NulNul

OPEN HUIS

hEllENDooRNSEwEg hEllENDooRNSEwEg 21a21a Vraagprijs Vraagprijs € 349.000,€ 349.000,k.k k.k

EIKENwEg EIKENwEg 11 11 Vraagprijs Vraagprijs € 179.000,€ 179.000,k.k k.k

Vraagprijs Vraagprijs € 199.500,€ 199.500,k.k k.k

oERDIJK oERDIJK 176176 Vraagprijs Vraagprijs € 349.000,€ 349.000,k.k k.k

Perceelgrootte: Perceelgrootte: 179179 m² m²

Vrijstaand Vrijstaand woonhuis woonhuis metmet garage, garage, Tussenwoning Tussenwoning in het in het centrum centrum vanvan carport carport en prieel. en prieel. Kamers: Kamers: 6 6 DenDen Nul.Nul. Kamers: Kamers: 4 4 Perceelgrootte: 765765 m² m² Perceelgrootte: Perceelgrootte: 193193 m² m² Kamers: Kamers: 5, Perceelgrootte: 5, Perceelgrootte: 814814 m² m² Perceelgrootte:

11:00 - 15:00 u u r

Ruim VRIJSTAAND WOONHUIS met grote garage, voilliere, broei- Vrijstaande Tussenwoning Tussenwoning in kindvriendelijke in kindvriendelijke Vrijstaande woning, woning, nabijnabij kas, houtopslag en buurt. buurt. Kamers: Kamers: 5, 5, 2 fraai aange- landgoed landgoed De Oostermaat. De Oostermaat. legde tuin (814 m eigen grond).

HeIno olST olST

deVenteR RaalTE RaalTE

deVenteR RaalTE RaalTE

scHAlkHAAR

Kom kijken: er is meer mogelijk dan u denkt!

HAVeRAkkeR 19

KoRNET KoRNET VaNVaN lIMBuRg VRAAgPRIJs: €lIMBuRg 279.500,= k.k. STIRuMSTRaaT STIRuMSTRaaT 85 85 Ruime TWEE EENk.k KAP Vraagprijs Vraagprijs € 189.000,€ONDER 189.000,k.k

Op zaterdag 31 maart is het weer NVM Open Huizen Dag! Een mooie kans om geheel vrijblijvend binnen te kijken bij vele aantrekkelijk geprijsde huizen. Bovendien kunt u nog profiteren van de verlaagde overdrachtsbelasting en de verhoogde NHG tot € 350.000,-. Daardoor is er vaak tóch meer mogelijk dan u nu wellicht denkt. Heeft u een leuk huis gezien? Schakel dan wel een NVM-aankoopmakelaar in. Hij kan u nader informeren over huizen die u heeft bezocht, onderhandelingen voeren en u bij de aankoop ontzorgen. Kijk op nvm.nl voor meer informatie en op funda.nl voor de deelnemende huizen. Goed gevoel. NVM.

Het lAAR 203

BRugSTRaaT BRugSTRaaT 35a€35a VRAAgPRIJs: 214.000,= k.k. Vraagprijs Vraagprijs € 227.500,€ 227.500,k.k k.k

kIeVIt 34

MaRKTSTRaaT 30 MaRKTSTRaaT VRAAgPRIJs:30€ 214.500,= k.k. Vraagprijs € 349.000,Vraagprijs € 349.000,k.k k.k

In de wijk Borgele ligt deze ruime, Hoekwoning met carport, berging WONING met aangebouwde ga- Helft hoekwoning met inpandige garage. enappartement tuinhuis. De in woning Helft vanvan dubbel dubbel woonhuis woonhuis op op Ruim appartement in hetbiedt veel Ruim het rage, carport en bijkeuken. Gunstig De woning is voorzien van kunstruimte, heeft een ruime kavel en loopafstand loopafstand vanvan centrum centrum Hoekwoning Hoekwoning metmet carport carport centrum Raalte centrum vanvan Raalte gelegen ten opzichte van het censtof kozijnen en ligt aan een rustig is gelegen op een rustige locatie, Kamers: 4, Perceelgrootte: 4, Perceelgrootte: 195 m² m²Kamers: Kamers: Kamers: 4, Perceelgrootte: 236236 m² m² Kamers: Kamers: 3 3 aan een weiland. trum4, enPerceelgrootte: diverse sportvoorzieningen. en kindvriendelijke brede195 straat. grenzend

HeIno RaalTE RaalTE

lemeleRVeldseweg 41B

REIgER REIgER 56 56 € 397.500,= k.k. VRAAgPRIJs: Vraagprijs € 349.000,Vraagprijs € 349.000,k.k k.k

RAAlte RaalTE RaalTE

weIdelAAn 224

ZwolSESTRaaT ZwolSESTRaaT 30 VRAAgPRIJs: €30 269.000,= k.k. Vraagprijs Vraagprijs € 272.500,€ 272.500,k.k k.k

VosmAnskAmP 28 VRAAgPRIJs: € 469.000,= k.k.

Op rustige locatie, aan de rand van Schalkhaar, gelegen vrijwij wij helpen helpen u biju de bij aande aanen en staande Semi Bungalow. Geschikt verkoop verkoop van uw uw huishuis en en al-te om eenvan praktijkruimte aanalhuis creëeren. les les watwat daarbij daarbij komt komt kijken kijken

HenIo wESEPE wESEPE

dAVenscHot 18

RaalTERwEg RaalTERwEg 6 €6199.500,= k.k. VRAAgPRIJs: Vraagprijs Vraagprijs € 850.000,€ 850.000,k.k k.k

RAAlte wIJhE wIJhE

mARktstRAAt 85

gRuTTo gRuTTo 16 16 € 259.000,= k.k. VRAAgPRIJs: Vraagprijs Vraagprijs € 259.000,€ 259.000,k.k k.k

In het landelijke buitengebied aan Zeer goed onderhouden WOONRuime TUSSENWONING met In het centrum van het dorp, met een doorgaande weg ligt deze HUIS gebouwd in 1996 met vrijstaande berging in kindalle op loopafstand Vrijstaand Vrijstaand woonhuis woonhuis metmet garage garage en en 2-onder-1-kapwoning 2-onder-1-kapwoning nabijnabij Vrijstaand Vrijstaand woonhuis woonhuis metmet garage, garage, HelftHelft vanvoorzieningen van dubbel dubbel woonhuis woonhuis metmet prachtig in het bos verscholen aangebouwde garage voorzien vriendelijke omgeving met een gelegen HOEKWONING met uitzicht uitzicht overover landerijen. landerijen. centrum en station.. en station.. kantoor kantoor en bedrijfshal en bedrijfshal aangebouwde aangebouwde garage. garage. Kamers: Kamers: 5, 5, centrum Kamers: Kamers: 5, 5, Kamers: Kamers: 5 GA5 bungalow. Gesitueerd in een onder van een lichtkoepel en carport, op perceeloppervlakte van 179 m² en RAGE, gebouwd in 1997 op een Perceelgrootte: Perceelgrootte: 772 772 m² m² Perceelgrootte: Perceelgrootte: 443 443 m² m² Perceelgrootte: Perceelgrootte: 307 307 m² m² Kamers: Kamers: 7, Perceelgrootte: 7, Perceelgrootte: 4524 4524 m² m² 2 architectuur aangelegde bostuin. aantrekkelijke ligging met 260 m2 ACHTERINGANG perceel grond van 173 m .

Kijk Kijk voor voor dede complete complete beschrijvingen beschrijvingen van van dede getoonde getoonde woningen woningen enen hethet complete complete woningaanbod woningaanbod opop onze onze website website Schalkhaar Schalkhaar 0570-623447 0570-623447 RAALTE RAALTE 0572-352066 0572-352066 www.ruitenbeeksimons.nl www.ruitenbeeksimons.nl hypotheken hypotheken - verzekeringen - verzekeringen - makelaardij - makelaardij Salland Salland Centraal Centraal december december 2011.indd 2011.indd 1 1

28-11-11 28-11-11 09:5809:58


19

raalte

SALLANDCENTRAAL

gemeentenieuws

Dit is niet de officiële gemeentelijke publicatie. De gemeente is niet aansprakeijk voor eventuele fouten.

Opnieuw ongeluk bij TinQGemeentelijke station tussen Raalte en Heino bekendmakingen Op de N35 tussen Heino en Raalte heeft zich woensdag aan het eind van de middag een ongeval voorgedaan. Twee personenauto botsten op elkaar, vermoedelijk toen één van de voertuigen, komende vanuit Raalte, linksaf wilde slaan naar het tankstation langs de rijksweg. Het ongeval gebeurde even na 17.00 uur. Tenminste één van de voertuigen moest door een bergingsvoertuig afgesleept worden. Door het ongeval liep met name het verkeer vanuit de richting Heino flink vertraging op. De file stond rond 17.30 uur al tot restaurant Jan Steen. Nabij het tankstation gebeuren regelmatig ongevallen. Meestal worden deze veroorzaakt door automobilisten die vanuit de richting Raalte linksaf willen slaan naar het

tankstation. Officieel mag het niet, maar het gebeurt toch. Als de afslaande automobilist moet wachten op tegemoetkomend verkeer, zien weggebruikers die ook vanuit Raalte komen vaak te laat dat het voertuig voor hen stil staat op de weg. In oktober 2011 vroeg Salland Centraal Rijkswaterstaat en de politie al eens of deze ongevallen aanleiding waren om vaker te gaan controleren of misschien zelfs de wegsituatie te veranderen. Dat vond men destijds niet nodig.

Op de site regende het reacties. De een wil een verhoging tussen beide rijvlakken, de ander wil liever een voorsorteerstrook en weer anderen pleiten voor strenge cameracontroles. Salland Centraal vroeg de mensen op straat naar hun mening.

evenementenVERGUNNINGen

“Het is zeer zeker niet de taak van de overheid om daar een extra strook aan te leggen”, stelt Hanny Welgraven. “Dat gebeurt uiteindelijk wel van gemeenschapsgeld. Die mensen die vanuit richting Raalte komen en daar willen afslaan, zijn gewoon fout bezig. Daar zijn ze zelf verantwoordelijk voor. Je kunt toch ook even een stukje doorrijden richting Tivoli?”

‘Verkeerssituatie niet zomaar veranderen’ Astrid Jansen uit Broekland moet er even diep over nadenken. “Poeh”, zegt ze. “Je mag daar natuurlijk niet afslaan als je vanuit Raalte komt, maar wat kun je er nou aan doen als mensen daar niets op uit doen? Omdat ik uit de buurt kom, weet ik dat ik een paar honderd meter verderop kan draaien, maar dat zal vast niet elke automobilist weten. Ik vind in elk geval niet dat we daar zo maar de verkeerssituatie moeten veranderen. Het is toch duidelijk genoeg, een doorgetrokken streep. Wellicht dat ze wat duidelijker moeten aangeven dat je wat verderop kunt keren.”

omgevingsVERGUNNINGen

Ingediende aanvragen

Aanvragen

Raalte

heeten

• Ribs & Blues, van 26 tot en met 28 mei

• Overmeenweg 4, sloop diverse schuren • Johannalaan 8, vergroten woning

Ontheffingen/vergunningen heino

• Palmpasenoptocht, op 1 april • Koninginnedagviering, rondom zalencentrum Heino en RK Kerk heeten

• Oranje Treffen, 30 april luttenberg

• Districtskampioenschap Wielrennen CRT, op 28 mei • Picknick op de Boerschop, op 10 juni • Manege, Western Rassenshow - paardenconcours, op 17 tot en met 20 mei nieuw heeten

‘Automobilisten zelf verantwoordelijk’

• Sallandse Voorjaarstocht, op 19 en 20 mei • Avondwandel 3-daagse, van 25 tot en met 27 april

Verleende stookontheffingen broekland

• Neulemansweg 30 luttenberg

heino

• Oude Dalfserweg 3, vergroten ligboxenstal • R ozendaelseweg 16, kap boom • Twentseweg 204, vergroten recreatiewoning raalte

• Blankena 8, bouw woning • Perceel links naast Hondemotsweg 40, bouw voederschuur

Verleende vergunningen heino

• Berkendijk 19, plaatsing reclamebord • T ulpenboom 44, bouw dakkapel luttenberg

• Veenweg 12, bouw vervangende jongveestal raalte

• Torenvalk 16, bouw dakkapel • Evenbelterweg 17, uitbreiding schuur • V enkel 33, bouw fietsenhok

Aanvragen omgevingsvergunningen (uitgebreide voorbereiding)

• Pollenweg 6 mariËnheem

• Heesweg 54 • Bloemenkampsweg 4

heeten

• Heetenseweg 9a, bouw biggenstal

heeten

heino

• Oosterenkweg 7

• Grote Beukelaer 2, ingebruikname van bredeschool • Stoevenweg 33, vergroten recreatiewoning • Twentseweg 126, vergroten recreatiewoning

raalte

• Lageweg 4 • Raarhoeksweg 20 • Hogebroeksweg 21 • Hogebroeksweg 22 laag zuthem

• Grote Hagenweg 2 heino

• Hillebrandsweg 1 • Spitsebosweg

Drank- en Horecawet Verleende beschikkingen mariËnheem

• Gemeenschapscentrum De Schalm

Wet geluidhinder Ter inzage raalte

• Plan Schuilenburg, hogere grenswaarden geluid

luttenberg

• Lemelerweg 60, vergroting woning

Verkeersmaatregelen heeten

• Spanjaardsdijk/Schöpkesdijk In verband met de vogelmarkt op 25 maart 2012 die dag van 06.00 tot 14.00 uur eenrichtingsverkeer vanaf de Spanjaardsdijk in de richting van de Stokvisweg. Bovendien geldt er gedurende deze periode een stopverbod aan de zuidzijde van de Schöpkesdijk (dus aan de linkerzijde, komende vanaf de Spanjaardsdijk).

Verkeersbesluiten raalte

• Bij woning Wilgensingel 3, instellen gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats

‘Wellicht een bord dat je ‘Dubbele streep is duidelijk genoeg’ verderop kunt draaien’ Freddie Spanhak uit Zwolle komt dagelijks langs het bewuste tankstation. “Het is in elk geval heel duidelijk dat je daar, als je vanuit Raalte komt, niet mag afslaan. Maar ja, daar trekt niet iedereen zich blijkbaar wat van aan. En wat moet je dan? Wellicht een bord dat je verderop kunt draaien. Uiteindelijk zou een voorsorteerstrook het veiligst zijn, maar dat is natuurlijk weer erg duur. Ik zie wel vaker dat er daar problemen zijn. Gisteren nog. Kwam ik vanuit Zwolle en zag ik ineens een file. Dan vraag je je af waarom al die auto’s toch stil staan. Bleek er ook weer een auto vanuit Raalte naar dat tankstation erachter te willen. Het is en blijft een gevaarlijk stukje…”

Gemeente Raalte

“De dubbele streep is duidelijk genoeg”, stelt Ben Dekker. “Maar het TinQ-station is echt niet de enige plek. Vlak voor Zwolle zit ook een tankstation aan de linkerkant van de weg. Ook daar zie je het vaak. Het is me al wel eens bijna misgegaan daar. Ik heb vroeger in de expeditie gewerkt. Ik ken ook een vrachtwagenchauffeur die daar een ongeluk heeft gehad. Hij kwam vanuit richting Raalte en voor hem remde een auto af. Dat zag hij te laat. Je moet er gewoon goed rekening mee houden. Dat doe ik al.” Dochter Marijke: “Misschien zou een extra bordje bij het TinQ-station dat je een paar honderd meter verderop kunt keren wel een goed idee zijn.”


Bosweg 2, Welsum Salland_Opmaak 1 23-03-12 12:59 Pagina 1

Open huis zaterdag 31 maart van 11.00 – 17.00 uur de kinderen met springkussen voor

Electriciteit bij u thuis, vanzelfsprekend Nijhof Wij zorgen voor de juiste spanning Het is de gewoonste zaak van de wereld dat alles bij u thuis goed functioneert. U verwacht toch ook dat uw elektrische apparaten gewoon werken? Nijhof installatietechniek vindt het vanzelfsprekend dat u hierover niet hoeft na te denken, dat is de taak van een specialist. Wij zijn expert in het adviseren, ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de complete gas-, water-, sanitair-, verwarmings-, ventilatie- en electrotechnische installaties bij u thuis.

Bosweg 2, Welsum. e 689.000,- k.k. Recent nieuwgebouwde woonboerderij “IJsselhoeve” (2005) gelegen in landelijke omgeving nabij de IJssel. De boerderij, met het karakter en uitstraling uit het begin van de 20ste eeuw beschikt over het comfort van de heden ten dage gewenste woon- en isolatie eisen. Woonkamer, werkruimte, ,woonkeuken, bijkeuken. De volledige begane grond is v.v. mooie leistenen vloer+vloerverwarming. Verd.: 3 ruime slaapkamers. De badkamer is voorzien van twee wastafels en een douche. Er is een separaat toilet op de overloop. Alle slaapkamers en de overloop zijn v.v. eiken houten vloer. Prachtige ligging in een landelijke woonomgeving met fraai zicht over de weilanden en akkers. Geïsoleerd en v.v. dubbel glas. Uitstekende mogelijkheden voor werk aan huis (of B&B). Inhoud: 1.000 m3/gebruiksopp. 230 m2/perceelopp. 4.100 m2.

Twello

Dorpsstraat 19, Twello Telefoon (0571) 273377 Telefax (0571) 273804

Zo vanzelfsprekend, de juiste temperatuur bij u th

Het is de gewoonste zaak van de wereld dat alles bij u thuis goed functionee u stil bij de stroomvoorziening tijdens het internetten? U verwacht toch oo melk uit de koelkast en warme waterstralen uit de douche? Nijhof installatietechniek vindt het ook vanzelfsprekend dat u hierover ni na te denken, dat is de taak van een specialist. Wij zijn expert in het ad ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de complete gas-, water-, s verwarmings-, ventilatie- en electrotechnische installaties bij u thuis. Zo b schone was voor u vanzelfsprekend!

uw installatiewerk in vertrouwde handen

Internet

Internet: www.vdbeltmakelaardij.nl E-mail: info@vdbeltmakelaardij.nl

Van Dongenstraat 39 8107 AE Broekland T 0570-531888 E info@nijhof-broekland.nl I www.nijhof-broekland.nl

uw installatiewerk in vertrouwde handen

Nijhof installatietechniek Van Dongenstraat 39 8107 AE Broeklan T 0570-531888 E info@nijhof-broekland.nl I www.nijhof-broekland

Klokjesbloem l l D t e m Knal ! n i r e m De zo s! c i s s a l C e c n a 30-03: D ance en Resident DJ’s

Geldig van 29-03 t/m 04-04. OP =OP

mmv Wild Rom

Campanula White Star of Blue Star Potmaat 12 cm. Per stuk

van 4,99Dvoor

2,

99

GroenRijk Raalte • Oude Zwolsestraat 8a 0572-357636 • www.groenrijk.nl

d! a u q s y t r a P : 3 31 - 0 DJ’s ty en Resident Vliegend Her t

Par

!! ! w o h s r e s a l l XX van 30/31-03 Het hele weeke

nd

www.deleerenlampe.nl


nuheino.nl 21

SALLANDCENTRAAL

3100 zakken potgrond verspreid in Heino door Kesa-jongeren Zaterdag 17 maart was weer het hoogtepunt van de jaarlijkse potgrondactie van de Kesa-jongeren. In de voorafgaande weken gingen de jongeren langs de deuren om de bestelformulieren weg te brengen en weer op te halen. Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om via een e-mail potgrond te bestellen. “Ook dit jaar kunnen we terugkijken op een geslaagde actie. Ruim 3100 zakken zijn op zaterdag 17 maart met behulp van vrijwilligers, familieleden en vrienden rond gebracht. Vele handen maken licht werk. We begonnen ’s morgens om negen uur en de laatste zakken werden tegen drie uur afgeleverd. Dit alles onder goede weersomstandigheden zonder regen, niet te koud en af en toe een zonnetje. Net als ande-

Aanmelden jaarlijks HEVO Jacobsgat Toernooi mogelijk

re jaren leverde het thuis bezorgen weer vele positieve reacties op. Dit werkt zeer motiverend”, aldus de organisatie van de potgrondactie.

Volleybalvereniging HEVO presenteert van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 juni het jaarlijkse Hevo Jacobsgat Toernooi, wat plaatsvindt bij het ‘Jacobsgat’. Maak met je vrienden, familie, collega’s, etc. een team. Iedereen, zowel jong als oud, die van volleybal en gezelligheid houdt, kan meedoen.

“Naast de vele potgrond die besteld is, mochten we ook vele gulle giften ontvangen, waarvoor onze hartelijke dank. Een bijzondere dank aan de Welkoop, firma ter Laak en de bedrijven die de aanhangers ter beschikking hebben gesteld.”

Oude locatie De Dolfijn opgeknapt

Handbaltoernooi voor basisscholen

Running Club Lierderholthuis start met loopcursus voor beginners Woensdag 21 maart heeft Oortwijn Heino H.H.Z.D. haar jaarlijkse schoolhandbaltoernooi gehouden in sporthal Hoogerheyne. Aan het toernooi deden in totaal elf teams mee van de Dolfijn, Gouden Emmer, Springplank en de St. Nicolaasschool. Er werd gespeeld in drie poules: twee poules

meisjes groep 7 en 8 en een poule jongens groep 7 en 8. De winnaar bij de jongens is de Springplank 2 geworden. Bij de meisjes ging de overwinning na een spannende finale met 4-3 naar de Dolfijn 4. De winnaars mogen naar de finale op woensdag 16 mei in de Hanzehal te Zutphen.

Roel Praas en Palle Fuhr Jørgensen treden op bij Podium Heino Zondagochtend 18 maart brachten pianist Roel Praas en zanger Palle Fuhr Jørgensen enkele klassieke liederen ten gehore bij Podium Heino. Dertig mensen waren op de voorstelling afgekomen. Het concert bestond uit blokken met liederen van verschillende componisten. Er werd begonnen met twee blokken van de componisten Gabriël Fauré en Léon Orthel. Daarna bracht Roel Praas een pianosolo van de componist Nikolai Medtner ten gehore.

Dit eerste gedeelte werd afgesloten met een liederenblok van Richard Strauss. Na de pauze ging het programma verder met blokken van de Engelse componisten Frank Bridge, John Ireland en Roger Quilter.

Op 5 april gaat de Running Club Lierderholthuis van start met een loopcursus voor beginners. De cursus is gericht op de onervaren en beginnende loper. De trainingen zijn elke donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Het verzamelpunt voor de training is de

oprijlaan van landgoed Den Alerdinck aan de Zuthemerweg tussen Laag Zuthem en Heino. Voor meer informatie kunt u bellen met: Theo Haverkamp (0529-497933) of Geertje Dingemans (0572393941). Ook zijn er loopgroepen georganiseerd voor gevorderden.

Heino dichterbij zonnepanelen dankzij tweede informatieavond De tweede zonnepanelenavond van de Stichting Duurzaam Heino (SDH) was afgelopen donderdag met 49 bezoekers goed bezocht. Deze keer wordt de subsidie voor zonnepanelen in samenwerking met Raalte aangevraagd om zo de minimaal 25 deelnemers te krijgen voor een aanvraag bij de provincie. “Wat zeker gaat lukken, omdat uit Heino al negen mensen zich telefonisch hebben opgegeven, acht op de avond zelf, en nog zes dat gaan doen nadat ze thuis de nodige metingen verricht hebben”, aldus Stichting Duurzaam Heino.

Wat gebeurt er in Heino?

Heel wat ouders van leerlingen van basisschool De Springplank zijn in het weekend van 17 maart druk in de weer geweest om het oude gebouw van De Dolfijn op te knappen. De onderbouw van de Springplank verhuist namelijk binnenkort naar dit gebouw. Daarom wordt alles hiervoor in gereedheid gebracht.

Theo Luchtenberg veertig jaar in dienst

Het was maandag 19 maart een feestelijke dag bij Willemsen Installatie. Theo Lugtenberg was namelijk veertig jaar in dienst, en daarom werd hij die dag door zijn collega’s in het zonnetje gezet. In juni zal er ook nog een receptie plaatsvinden om dit heuglijke feit verder te vieren.

nuheino.nl/agenda

Bridgeclub Heino organiseert Lentedrive

‘Verkoop­expositie’ ten behoeve van de Stamhoeve

Open Wielerdag Heikera

Heino Open Dubbel Darttoernooi in de Baron

Palmpasen optocht in Heino

Op zaterdag 31 maart organiseert Bridgeclub Heino haar jaarlijkse lentedrive. Voor opgave en/of informatie kunt u terecht bij Anton Buis, tel: 0572-352026 of via ag.buis@ hetnet.nl. De kosten bedragen 22 euro per persoon (lunch, enkele drankjes en prijzen inbegrepen).

Van zaterdag 31 maart tot en met vrijdag 27 april vindt een verkoopexpositie plaats in de Maalderij. De opening van de ‘verkoopexpositie’ zal op zaterdag 31 maart om 14.30 uur verricht worden door Ds. Hans van Solkema, predikant van Heino.

Zaterdag 31 maart organiseert Heikera een open Wielerdag. Om 13.00 uur wordt er verzameld bij Zaal Oortwijn aan de Canadastraat 9. Voor meer informatie/opgave kunt u terecht bij Piet Simons, tel. 0572-392720.

Zondag 1 april wordt wederom het jaarlijkse ‘Heino Open Dubbel Darttoernooi’ gehouden in Café de Baron. Inschrijven kan daar vanaf 13.00 uur. De deelnamekosten bedragen 5 euro per team. Het inleggeld is het prijzengeld.

Op zondag 1 april is het palmzondag. Op deze dag begint er om 11.00 uur een speciale palmpasendienst in de Katholieke Kerk van Heino. Deze viering duurt tot ongeveer 11:45 uur. De dienst wordt gevolgd door een Palmpasenoptocht.


22 Uitgelicht

SALLANDCENTRAAL

Beleggen in zonnepanelen?

Waar beleg je je geld tegenwoordig nog tegen een rendement van twaalf procent? Op je dak, in zonnepanelen. Het is heus waar. In plaats van je spaargeld op de bank te zetten of aandelen voor te kopen, kun je er zonnepanelen voor kopen. Je maakt dan je eigen stroom en omgerekend levert je dat een rendement van twaalf procent op. Assink Weustink Elektro doet deze maand de offertes de deur uit voor Sallanders die mee doen in ‘Raalte wil zon’. 105 Offertes, zo groot was de interesse. Sterker nog: er staan dertig mensen op de wachtlijst. Als straks iedereen zijn panelen op het dak heeft liggen, is dat een oppervlakte van tien voetbalvelden vol zonnepanelen. Herman Tibben van Assink Weustink vertaalt de eenheden voor stroomproductie als wp’s en kwh’s het liefst naar begrijpbare taal: “Als al die panelen een keer in werking zijn, leveren ze een stroomhoeveelheid van tweehonderd huishoudens. Dus wie graag de CO2-reductie wil weten: tweehonderd huizen produceren straks geen CO2 meer.” Want ja, als die panelen

er een keer liggen, hoef je er niks meer aan te doen. Alleen de zon er op laten schijnen. En dat gaat mooi vanzelf. Zonnepanelen hebben in Nederland jaren in de ban gezeten. Te duur, het rendement zou te laag zijn, alleen maar interessant met subsidie… zonder de werkelijke feiten te kennen zijn de panelen in ons land in een verdomhoekje geraakt, terwijl in Duitsland het ene na het andere dak van panelen werd voorzien. Verschil tussen hier en daar is dat de Duitse overheid veel minder verweven is met de energieproductiebedrijven. Hier heeft de overheid jarenlang geparticipeerd in stroomproducenten. Zonne-energie werd op die manier wat tegen gehouden.


Uitgelicht 23

SALLANDCENTRAAL

Twaalf procent rendement Maar de participatie is voorbij. De panelen worden in aanschaf goedkoper en leveren meer stroom. In drie jaar is het rendement met vijf procent gestegen. Terwijl de zon voor niets schijnt, wordt olie al maar duurder. Waardoor de terugverdientijd steeds korter wordt. “Maar liever praat ik niet over terugverdientijd”, legt Tibben uit. “Het gaat veel meer om het rendement. Zet je 8000 euro op de bank of beleg je het in aandelen, dan moet je maar zien wat je er voor terug krijgt. Leg je voor 8000 euro aan zonnepanelen op je dak, dan ben je de stroomrekening kwijt. Dat is letterlijk je voordeel. En als je toch in terugverdientijd wil praten. In tien jaar heb je je panelen terug verdiend, terwijl ze zo’n dertig jaar meegaan.” Twintig jaar gratis stroom dus.

het slechter wordt is meer voor de hand liggend dan dat de onrust kleiner wordt. Neem de opstelling van Iran. Dat land heeft de macht over de Straat van Hormus. Ze kunnen die belangrijkste vaarweg voor olietransport dichtgooien. De prijs van olie zal dan pas écht de lucht in schieten. Ook is de prijs hoog omdat de makkelijk winbare olie in de wereld op dit moment al gewonnen wordt. Nieuwe velden leveren olie die steeds moeilijker winbaar wordt.

In de berekeningen heeft Assink Weustink alle kosten en alle voordelen meegenomen. Van aanschaf tot aanbrengen op het dak, van afschrijving op de panelen tot onderhoud en verzekering. De eventuele overheidssubsidie is nog niet doorberekend. Dus wie mee doet in ‘Raalte wil zon’ en dus geld van de provincie krijgt, heeft nog een groter voordeel.

Maar de hoge prijs wordt vooral bewerkstelligd door de groei van de economie in Zuid Oost Azië en Brazilië. Zuid Oost Azië, een enorm groot continet, waar niet alleen China al maar doorgroeit. Ook Laos, Cambodja, Viëtnam, Indonesië, de economie in die hele omgeving is booming. Tibben: “En een heel simpele economisch wet is dat als de vraag groot is en aan het aanbod gering, dat dan de prijs stijgt. Dus het zou me helemaal niet verbazen als de olieprijs de komende jaren sneller stijgt dan met zes procent per jaar.”Want dat is de prijsstijging van de afgelopen tien jaar.

In de berekening is ook een jaarlijkse prijsstijging van zes procent van de olie meegerekend. Is dat reëel? De feiten zeggen van wel, zowel terugkijkend als vooruitkijkend. Want de laatste tien jaar is de prijs gemiddeld 6,4 procent gestegen. Vooruitkijkend zit een daling van historisch hoge prijs er niet in. De Arabische lente, de slechte relatie tussen Israël en Iran, dat kan de prijs in deze olieproducerende regio alleen maar hoog houden. Maar het is geen zeldzame onrust, het is voor deze regio eerder een onrust die we van alle tijden kennen. En de kans dat

Raalte krijgt er dit jaar dus zo’n tien voetbalvelden aan zonnepanelen bij. Ook in Heeten gaat de gezamenlijke aanschaf goed. Maar ook elders in Salland en Deventer zijn er collectieve inkoopacties. Voor Tibben is het eind nog lang niet in zicht. “De kracht van zon levert wereldwijd 9000 keer de energiebehoefte op die we op de hele wereld met z’n allen hebben. ’t Is dus simpelweg een kwestie van slechts een deel van energie op te vangen. Als we vervolgens al onze energiebehoefte omzetten in stroom, dus ook rijden op stroom en koken op stroom, nou dan zijn we er…”


Verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s Reparatie en onderhoud van alle merken Schade afdeling met schadebemiddeling Ruitreparatie Airco service Roll over carwash

Mitsubishi

Auto van Ewijk Parallelweg 8 8152 BE Lemelerveld E-mail: info@autovanewijk.nl

Openingstijden Ma t/m vr 8.00 tot 18,00 uur Za 8.00 tot 17.00 uur

Geeft kleur aan autorijden!

en

2e Paasdag op

Gratis set winterbanden of een Samsu ng tablet!

bij aankoop van een nieuwe of gebruikte auto* tijdens de Paasshow. Voor iedere bezoeker een leuke attentie! *vraag naar de voorwaarden

Tel. 088 003 5000 (algemeen) E-mail heerde@autopalace-peugeot.nl

www.autopalacegroep.nl

Auto Palace Heerde Stationsstraat 9-11, 8181 CW Heerde Telefoon: 088 003 5535


25

Bosch Car Service

auto

SALLANDCENTRAAL

AUTONieuws UIT Salland BIJ AUTO PALACE Afscheidsreceptie op vrijdag 30 maart; zoonSUPER Roy zetZOMERACTIE Raalter garage voort www.autotechniekraalte.nl

OFFICIEEL DEALER VOLVO Uw adres voor een nieuwe CARS NU 3 JAAR GARANTIE OP ALLE PEUGEOT LEEUWEKEUR PLUS OCCASIONS Uw adres voor een nieuwe

Anton Mollink neemt afscheid van zijn autobedrijf AANBOD VAN DE WEEK!

Peugeot 307SW 1.6 benzine

Bouwjaar 2007 en 50.938 km Ideale vakantieauto voor een scherpe prijs! van 15.890,- euro voor

14.500,- euro

Volvo of een occasion Volvo of een occasion

PEUGEOT LEEUWEKEUR PLUS OCCASIONS: Altijd 12 maanden garantie • Controle volgens het Peugeot Praamstraat 1 Raalte 0572 - 35 85 58 KeurmerK • APK gekeurd • Gegarandeerde kilometerstand www.autotechniekraalte.nl • Voldoet aan de Peugeot Kwaliteitsnorm • 14 dagen of 1000 km omruilgarantie • 24-uurs mobiliteits-garantie • Landelijk servicenetwerk • Gebruik van originele onderdelen Telgenweg 2 •gespreide 8111CMbetaling Heeten • Uitstekende mogelijkheden voor ‘T GAAT TENSLOTTE OM T. UW NIEUWE (0572) 38 AUTO. 11 30

Doe de zomercheck voor u vertrekt

KIJK OP WWW.MIJNPEUGEOTGARAGE.NL VOOR HET COMPLETE AANBOD.

AUTO PALACE Raalte

AUTO PALACE Raalte

Uw auto wordt o.a. op 10 vitale punten gecontroleerd:

Aakstraat 12 Raalte • (088) 003 550 61

airco banden remmen accu schokdempers

uitlaat verlichting ruitenwissers koelvloeistof oliepeil

op = op

autopalaceraalte.peugeot.nl Aakstraat 12 Raalte Gr65 (088) 003 55 atis:

(150 cm)

reuzestuntvlieg t.w.v. € 22,50 kado* er Autobedrijf bij uw ZomeMollink rcheck Praamstraat 13 Raalte www.autobedrijfmollink.nl * Vraag naar de actievoorw aarden

Parallelweg 8 Lemelerveld tel. (0572) 37 13 58 www.autovanewijk.nl

Bosch Bosch Car Service Compleet, Goed, Betaalbaar

AUTOBEDRIJF HARRY NIJBOER Lemelerveld

www.morecars.nl Anton Mollink neemt op vrijdag 30 maart afscheid van Autobedrijf Mollink. Zoon Roy Mollink zet het bedrijf voort. Anton begon in 1985 in Raalte met zijn eigen autobedrijf. Dat heeft hij 27 jaar gedaan en nu hij 65 is, gaat hij met pensioen. Vrijdag is er van 14.30 tot 19.00 uur een afscheidsreceptie voor Anton. Iedereen is welkom om Anton de hand te schudden. Uiteraard staan de hapjes en drankjes klaar. Overigens is het geen definitief afscheid, want, zo stelt Roy: “Uiteraard zullen de klanten hem hier op het bedrijf nog wel eens tegenkomen.” Autobedrijf Mollink verkoopt alle merken auto’s, zowel nieuw als occasions. De garage voorziet in alle mogelijke diensten. Van reparaties, onderhoud en APK-keuringen tot schadeherstel. Alle merken zijn welkom, ook campers. Roy

heeft zich bovendien ontwikkeld tot diagnosespecialist. Daarvoor beschikt hij over de laatste computerapparatuur, onder andere een scoop, een geavanceerd meetinstrument waarmee de signalen tussen de verschillende sensoren

Autocrew Garage Autobedrijf Mollink is een Autocrew Garage (Bosch). Het lidmaatschap hiervan betekent dat Mollink beschikt over alle technische en digitale gegevens van elke auto. Om lid te worden, gelden specifieke voorwaarden ten aanzien van de garage-uitrusting, de uitstraling van het bedrijf en de knowhow van het personeel.

in beeld gebracht kunnen worden. Zo kunnen storingen snel en zonder onnodige vervanging van onderdelen worden verholpen. Zijn kennis wordt dan ook regelmatig ingeschakeld door andere autobedrijven. Daarnaast richt het bedrijf zich middels de website www.autoartikel.nl ook op de onlineverkoop van autobenodigdheden. Van schoonmaakmiddeltjes tot onderdelen. Verder is autobedrijf Mollink officieel dealer van de brommobielen van AIXAM en houdt het bedrijf zich bezig met autobelettering. “Vanaf het moment dat je op vier wielen gaat rijden, kunnen wij in alles voorzien”, stelt Roy. “Mobiliteit van begin tot eind.” Betrouwbaarheid en degelijkheid zijn de centrale kernwaarden in de dagelijkse bedrijfsvoering. “Onze kleinschaligheid is daarbij van groot belang. We nemen voor iedereen de tijd. Daar voelen we

Verzekeringen Het bedrijf biedt sinds kort ook de mogelijkheid om ter plekke een autoverzekering af te sluiten. Het gaat om twee BOVAG-verzekeringspakketten: een basisverzekering en een plusverzekering. Bij beide verzekeringen zijn er verschillende opties om het pakket helemaal toe te spitsen op de eigen wensen. “Het handige is dat wij dus in het geval van schade ook alle zorgen uit handen nemen”, vertelt Roy. “Als je een plusverzekering hebt, is het een belletje naar ons en regelen wij verder alles!”

Klipperweg 7 Raalte (industrieterrein De Zegge)

Uw auto wordt o.a. op 10 vita

WWW.GERARDVULINK.NL

apk-keu

aircoHarry Hagen B.V. Autobedrijf Telgerweg 4 Heeten banden teL.: 0572-381500 remmen WWW.HarryHagen.NL accu schokdempers

u v r k o

VOOR COM PROFILE TYRE

Raalte, Grundelstraat

MORRENHOF

Raalte, Grundelstraat 0572 36 22480 * Prijzen2a zijnT geldig t/m we Deventer, Maagdenburgstraat 3, 0570-510666, www.morrenhof.nl

B

* Prijzen zijn geldig t/m 4 weken na plaatsing. Inclusie

Mollink

Praamstraat 13 - 8102 HM - Raalte - Tel: 0572 358151 www.autobedrijfmollink.nl - info@autobedrijfmollink.nl

Autobedrijf Doe de b.v. zomerc Gerard Vulink

VOOR COMPLEET AUTO-O ons het fijnst bij!” Autobedrijf Mollink is gevestigd PROFILE TYRECENTER RAAL aan de Praamstraat 13, tel: 0572358151. Meer informatie op www. autobedrijfmollink.nl.

Autobedrijf

Verkoop/Reparatie/Onderhoud/APK alle merken

Vestiging Raalte: Heesweg 21, 8102 HJ RAALTE Vestiging Wesepe/Olst: Oude Deventerweg 2, 8121 RL OLST

Raalte, Klipperweg 5, 0572-361616, www.morrenhof.nl

Aakstraat 15 - 8102 HH Raalte - tel:0572-362800 info@kruipertweewielers.nl

www.kruipertweewielers.nl pms 661

process cyan

L.J. Costerstraat 27-K Heino Telefoon 0572 395000 www.bandencentrumheino.nl


Gewoon brommobiel rijden?

geen probleem!

Hebt u een rijbewijs? OF Hebt u ooit een rijbewijs gehad? OF Hebt u een bromfietscertificaat? DAN

Nu € 1.000,- extra inruilpremie bovenop onze 50/50 actie!

45 KM

Krijgt u Het AM-rijbewijs eN HOeFt u geeN exAMeN te DOeN!

• • • •

Zeer zuinig (1:30) géén wegenbelasting géén APK 45 km per uur

Als u nú een nieuwe Suzuki koopt, dan profiteert u dúbbel. Want naast onze aantrekkelijke 50/50-actie ontvangt u ook nog eens een extra inruilpremie van maar liefst € 1.000,- bovenop de Autotelex inruilwaarde. Zo rijdt u wel heel voordelig in een nieuwe Suzuki. Profiteer nu en kom snel bij ons langs.

De Alto

De Splash

Handgeschakelde versies:

Handgeschakelde 1.0 VVT versies:

De SX4

De Swift

Betaal nu vanaf € 3.999,- Betaal nu vanaf € 4.349,- Betaal nu vanaf € 5.499,- Betaal nu vanaf € 9.236,...en de andere helft betaalt u over twee jaar. Zonder rente!

Brandstofverbruik volgens de Euro 5-norm (CE) 715/2007 en 692/2008: 4,4-5,2 l/100km; 19,2-22,7 km/l; CO2-uitstoot: 103-122 g/km.

...en de andere helft betaalt u over twee jaar. Zonder rente!

...en de andere helft betaalt u over twee jaar. Zonder rente!

Brandstofverbruik volgens de Euro 5-norm (CE) 715/2007 en 692/2008: 4,9-5,6 l/100km; 17,9-20,4 km/l; CO2-uitstoot: 113-129 g/km.

Brandstofverbruik volgens de Euro 5-norm (CE) 715/2007 en 692/2008: 4,6-5,7 l/100km; 17,5-21,7 km/l; CO2-uitstoot: 109-133 g/km.

...en de andere helft betaalt u over twee jaar. Zonder rente!

Brandstofverbruik volgens de Euro 5-normen (CE) 715/2007 en 692/2008: 6,2-6,7 l/100km; 14,9-16,1 km/l; CO2-uitstoot: 141-155 g/km.

Rekenvoorbeeld Suzuki 50/50 actie Contantprijs

Aanbetaling

Totaal kredietbedrag

Jaarlijks kostenpercentage

Debetrentevoet

Looptijd in maanden

Termijnbedrag

Totaal te betalen bedrag

Alto

€ 7.999,-

€ 3.999,-

€ 4.000,-

0%

0%

24

€ 0,-

€ 4.000,-

Splash

€ 8.699,-

€ 4.349,-

€ 4.350,-

0%

0%

24

€ 0,-

€ 4.350,-

Swift

€ 10.999,-

€ 5.499,-

€ 5.500,-

0%

0%

24

€ 0,-

€ 5.500,-

SX4

€ 18.473,-

€ 9.236,-

€ 9.237,-

0%

0%

24

€ 0,-

€ 9.237,-

Dit niet-doorlopende krediet wordt aangeboden door Suzuki Financial Services Geldig van 9 januari t/m 15 april 2012 Voor een nieuwe Suzuki Alto, Splash, Swift of SX4 U financiert 50% van de consumentenprijs met een maximum kredietbedrag van € 10.000,-; minimum € 3.500,- Onder voorbehoud van kredietacceptatie Toetsing en registratie bij BKR te Tiel Suzuki Financial Services staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) Wijzigingen en drukfouten voorbehouden info@suzukifs.nl

Autobedrijf Harry Nijboer Lemelerveld B.V. Handelsweg 2, 8152 BN Lemelerveld, Tel. (0572) 378 750, www.harrynijboer.nl

Er is een Alto vanaf € 7.999,-, een Splash vanaf € 8.699,-, een Swift vanaf € 10.999,- en een SX4 vanaf € 18.473,-. Afgebeeld zijn de Alto Exclusive met GT Plus-pakket, Splash Exclusive met GT Plus-pakket, Swift Sport en de SX4 Executive. Geadviseerde verkoopprijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en legeskosten. Wijzigingen voorbehouden. Inruilprijs is gebaseerd op de Autotelex inruilwaarde, bepaald op basis van een schadevrije en goed onderhouden auto met een gemiddelde kilometrage van 15.000 km per jaar. Onder voorbehoud van goedkeuring door de betreffende dealerdirectie.

STOKHOF MINICAR Emst, Hoofdweg 13, 0578 661998 info@stokhof.nl

www.stokhof.nl

Autobedrijf R. Voskes Opel Corsa 1.4-16V Cosmo 90K 48.735KM, 10-2008,

€ 10.500,-

Airbags, Airconditioning, Boardcomputer, Centrale deurvergrendeling met afstandbediening, Cruise control, Elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, Elektrisch bediende ramen voor, Lichtmetalen velgen, Mistlampen voor, Onderhouds- en instructieboekjes aanwezig, Parkeersensoren achter, Radio CD-30 MP3, Startonderbreking, Stoel in hoogte verstelbaar, Half lederen bekleding, Stuurbekrachtiging, Stuurwielbediening voor radio.

Opel Corsa 1.2-16V Edition 86PK 26.579KM, 03-2011,

Opel Astra 1.4 Turbo Sports Tourer Ed. 120PK 34.900KM, 01-2011, € 21.950,Airbags, Airconditioning, Centrale deurvergrendeling met afstandbediening, Cruise control, Elektrisch bedienbare en verwarmbare buiten spiegels, Elektrisch bediende ramen voor, Getint glas achter, Lichtmetalen velgen, Mistlampen voor, Radio CD-400, Startonderbreking, Stoel in hoogte verstelbaar, Stuurbekrachtiging, Stuurwielbediening voor radio, Onderhouds- en instructieboekjes aanwezig.

€14.250,-

Airbags, Airconditioning, Centrale deurvergrendeling met afstandbediening, Cruise control, Elektrisch bedienbare en verwarmbare buiten spiegels, Elektrisch bediende ramen voor, Lichtmetalen velgen, Mistlampen voor, Radio CD-30 MP3, Startonderbreking, Stoel in hoogte verstelbaar, Stuurbekrachtiging, Stuurwielbediening voor radio, Onderhouds- en instructieboekjes aanwezig.

Opel Meriva 1.4 Turbo Edition+ 120PK 29.130KM, 03-2011 € 19.750,Airbags, Airconditioning, Centrale deurvergrendeling met afstandbediening, Cruise control, Elektrisch bedienbare en verwarmbare buiten spiegels, Elektrisch bediende ramen voor, Lichtmetalen velgen, Mistlampen voor, Radio CD-300, Startonderbreking, Stoel in hoogte verstelbaar, Stuurbekrachtiging, Stuurwielbediening voor radio, Onderhouds- en instructieboekjes aanwezig.

Opel Astra 1.6-16V Temptation 116PK 20.835KM, 05-2007, € 12.750,-

Opel Vectra 2.2-16V Cosmo 155PK 63.768KM, 06-2006, € 12.950,-

Airbags, Airconditioning, Cruise control, Elektrisch bediende ramen voor, Mistlampen voor, Radio CD-30 MP3, Stoel in hoogte verstelbaar, Stuurwielbediening voor radio, Onderhoud- en instructieboekjes aanwezig, Trekhaak met een 7-polige stekker en een afneembare kogel.

Airbags, Boardcomputer, Carkit met bluetooth (Parrot), Centrale deurvergrendeling met afstandbediening, Climate controle (automatische airco), Cruise control, Elektrisch bedienbare en verwarmbare buiten spiegels, Elektrisch bediende ramen voor en achter, Half lederen bekleding, Lichtmetalen velgen, Mistlampen voor, Onderhouden instructieboekjes aanwezig, Radio CD-30, Startonderbreking, Stoel berijderzijde in meerdere standen verstelbaar, Stoel passagierszijde in meerdere standen verstelbaar, Stuurbekrachtiging, Stuurwielbediening voor radio, Trekhaak met 7-polige stekker.

Vestiging Raalte: Heesweg 21 8102 HJ RAALTE 0572-356263

Kijk voor meer voorraad op www.rvoskes.nl


e? dez

deze? deze?

deze?

2e Paasdag geopend

de ze ?

e? dez

deze?

2e 2e Paasdag Paasdag geopend geopend

Verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s

de ze ?

• Onderhoud alle merken auto’s Verkoop van nieuwe en gebruikte

e? dez

Verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s

• Ruit reparatie •• Onderhoud merken Eigen schadealle herstel afdeling Onderhoud alle merken •• Ruit Saab specialist Ruit reparatie reparatie •• Eigen Eigen schade schade herstel herstel afdeling afdeling • Saab specialist

deze?

de ze ?

Gaat u onze 25.000ste auto kopen? Koop deze auto en ontvang 25% korting!

bereikt binnenkort een kopen? bijzonkenteken, uit alle auto’s die zijn verkocht Gaat u onzeMorrenhof 25.000ste auto dere mijlpaal: de 25.000ste verkochte auto.

tussen 1 februari en 31 mei 2012. Misschien wel uw kenteken... Maar, ook als u niet Morrenhof bereikt binnenkort eenkoper bijzon- vankenteken, uit alleDan auto’s die zijn u de deze auto? krijgt u verkocht wint, wordt u toch beloond. U krijgt nu dere mijlpaal: de 25.000ste verkochte auto. tussen 1 februari en 31 mei 2012. Misschien 25% van het aankoopbedrag terug! Het tot 25% korting op alle accessoires.** Dit vieren we op een bijzondere wijze. Bent wel uw kenteken... Maar, ook als u niet op een nieuwe Toyota, als op een kan tot €u10.000 euro. Op u de koper van deze auto?voordeel Dan krijgt u oplopen wint, wordt toch beloond. U krijgtZowel nu ** Toyota occasion. Ontdek uw voordeel op donderdag trekkenopwijalle tijdens 25% van het aankoopbedrag terug! Het14 juni tot 2012 25% korting accessoires. onze 25.000ste auto kopen? Zowel op een nieuwe Toyota, als op Morrenhof.nl. een voordeel kan oplopen tot € 10.000 euro. Op een feestelijke happening het winnende

Koop deze auto en ontvang korting! Dit vieren25% we op een bijzondere wijze. Bent

uto en ontvang donderdag 1425% junikorting! 2012 trekken wij tijdens

Toyota occasion. Ontdek uw voordeel op

kt binnenkort een bijzonkenteken, uit alle auto’s die zijn verkocht *Voor alle acties tijdens onze jubileumcampagne gelden actievoorwaarden. Vraag ernaar bij onze servicebalie. Morrenhof.nl. een feestelijke het winnende 25.000ste verkochte auto. happening tussen 1 februari en 31 mei 2012. Misschien ** met een maximum van € 250,een bijzondere wijze. Bent wel uw kenteken... Maar, ook als u niet *Voor alle acties tijdens onze gelden actievoorwaarden. Vraag ernaar bij onze servicebalie. deze auto? Dan krijgt u wint, jubileumcampagne wordt u toch beloond. U krijgt nu ** met een maximum van € 250,nkoopbedrag terug! Het tot 25% korting op alle accessoires.** Zowel op een nieuwe Toyota, als op een open tot € 10.000 euro. Op Toyota occasion. Ontdek uw voordeel op ni 2012 trekken wij tijdens Morrenhof.nl. happening het winnende

477H

Morrenhof Morrenhof Skoda Deventer 477H

ns onze jubileumcampagne gelden actievoorwaarden. Vraag ernaar bij onze servicebalie. an € 250,-

Telgenweg 2 • 8111CM Heeten • T. (0572) 38 11 30

477H

Morrenhof

Raalte, Klipperweg 5, 0572-361616 Raalte, Klipperweg 5, 0572-361616 Deventer, Maagdenburgstraat 3, 0570-510666 Solingenstraat 1, 7471 ZN DEVENTER T. 0570-510556 Deventer, Maagdenburgstraat 3, 0570-510666

Raalte, Klipperweg 5, 0572-361616 Deventer, Maagdenburgstraat 3, 0570-510666

deze?

DV_210x297 WT.indd 1

27-01-12 14:54

011_Morrenhof_25000_ADV_210x297 WT.indd 1

27-01-12 14:54

27-01-12 14:54

Telgenweg 2 • 8111CM Heeten • T. (0572) 38 11 30

de ze ?

Telgenweg 2 • 8111CM Heeten • T. (0572) 38 11 30

.000ste auto kopen? 25% korting!

zonauto. Bent gt u Het o. Op dens ende

kenteken, uit alle auto’s die zijn verkocht tussen 1 februari en 31 mei 2012. Misschien wel uw kenteken... Maar, ook als u niet wint, wordt u toch beloond. U krijgt nu tot 25% korting op alle accessoires.** Zowel op een nieuwe Toyota, als op een Toyota occasion. Ontdek uw voordeel op Morrenhof.nl.

elden actievoorwaarden. Vraag ernaar bij onze servicebalie.

477H

rrenhof

pperweg 5, 0572-361616 denburgstraat 3, 0570-510666 27-01-12 14:54


HELDER AANBOD

VAN

GRATIS

PANORAMISCH

HYUNDAI SCHERLING

ZONNEDAK

Er is nu de Hyundai ix20 i-Light. Deze is gebaseerd op de Hyundai ix20 i-Vision en gratis voorzien van een groot panoramisch zonnedak. Handig om te weten: het zonnedak schuif je ook



nog eens open. Een rijk gevoel, toch? De Hyundai ix20 i-Light. Bekijk de



realviews op de site of beoordeel ’m zelf tijdens een proefrit. Hij staat voor je klaar bij de Hyundai-dealer.

De Hyundai ix20 i-Light. Nu voor €18.495,Er is al een Hyundai ix20

vanaf €15.995,-

 



w w w.h y u n d a i. n l

Gecombineerd brandstofverbruik: 4,3 - 6,5 (l/100 km) / 23,3 - 15,4 (km/l); CO2 - emissie: 114 - 154 (g/km). Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests  die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG.





TM

GENOEMDE PRIJZEN ZIJN INCL. BTW EN BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, LAKTOESLAG EN VERWIJDERINGSBIJDRAGE. AFGEBEELDE MODELLEN KUNNEN AFWIJKEN VAN STANDAARDUITVOERING. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. VRAAG UW DEALER NAAR DE VOORWAARDEN. ENERGIELABEL IS AFHANKELIJK VAN DE VERKRIJGBARE UITVOERING.

HYUNDAI SCHERLING SOLINGENSTRAAT 3, DEVENTER, TELEFOON 0570-519360, WWW.HYUNDAI.NL/SCHERLING

 



 











  



   



 

  

 

 



 



 

 













 



 





 













   



 

  



 



  





 





    



   

 



 

 



C1000 Raalte Centrum

Domineeskamp 6 8102 CC Raalte www.c1000.nl/c1000-raalte-centrum

  

Maandag t/m woensdag Donderdag en vrijdag Zaterdag

Openingstijden 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 21.00 uur 08.00 - 20.00 uur


SALLANDCENTRAAL Uitgaan Wild Romance naar De Lampe Wild Romance, de band die vroeger optrad met Herman Brood, komt op vrijdag 30 maart naar De Leeren Lampe in Raalte. De band vervangt de formatie The Bintangs die het optreden van die datum af moest zeggen wegens ziekte van de drummer. Het moge geen verrassing zijn dat de muziek van Herman Brood en de zijnen op 30 maart tijdens Dance Classics centraal staat. Dubbelconcert in Dorpskerk Olst Koninklijke muziekvereniging Apollo uit Olst en harmonievereniging Excelsior uit Warnsveld geven op zaterdag 21 april een dubbelconcert in de Dorpskerk in Olst. Dit eerste gezamenlijke concert van de twee verenigingen begint om 19.30 uur. De entree bedraagt 2,50 euro en komt ten goede aan het onderhoud van de kerk. Tevens ontvang je voor dit bedrag een kop koffie of thee in de Bastiaan. Het concert moet het verschil tussen een harmonie en een fanfareorkest duidelijk maken. Kaarten worden verkocht bij Boekhandel Korten in Olst. Jeugdvereniging Don Bosco sluit seizoen af Het seizoen voor jeugdvereniging Don Bosco zit er weer bijna op. Op zondag 1 april vindt de afsluiting plaats met de jaarlijkse tentoonstelling en de bazaar in Zaal IJsseldijk te Boskamp. 42 Jongens zijn het afgelopen seizoen op de vrijdagavonden druk aan het knutselen geweest. De tentoonstelling met bazaar duurt van 13.00 tot 18.00 uur. Ook is er dan een videopresentatie van het afgelopen seizoen te zien. Bovendien toont ook de Aloyisius school enkele projecten. Volgens de leiders van de Jeugdvereniging Don Bosco is dit een mooie gelegen-

Woensdag 28 maart Heeten, Dorpsstraat 22 19.30 uur Lezing over angst en illusies Heino/Wijhe, Kasteel het Nijenhuis 16.00 uur Opening beeldentuin Lemelerveld, De Mozaïek 19.30 uur Workshop High Tea Raalte, HOFtheater 13.30 uur Cultuureducatiemarkt Raalte, Kulturhus 19.30 uur Psychisch gezond oud worden Raalte, Laurel’s 19.30 uur Ledenvergadering SP Raalte, Hoftheater 20.15 uur Musical van vmbo van Carmel College Salland Donderdag 29 maart Lemelerveld, De Mozaïek 19.30 uur Workshop Paasbloemstuk maken

heid voor leden en oud-leden om elkaar weer eens te zien en samen herinneringen op te halen. De Markespelers in Buurthuis Den Nul Buurthuis Den Nul & Fortmond & Duur presenteert op vrijdag 30 maart een toneelvoorstelling van De Markespelers Herxen. De toneelvereniging zal het toneelstuk ‘Wie is hier de dokter’ spelen. Deze komedie is geschreven door J. Derene. Aanvang is om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). De entree bedraagt 3,50 euro. Iedereen is van harte welkom.

Educatief/ informatief Lezing over angsten Karel de Vlieger geeft op woensdag 28 maart een lezing over angst en onze illusies in het winkelpand aan de Dorpsstraat 22 in Heeten. “Regelmatig komen er kleinere en grotere angsten in mij op die vervolgens hun uiterste best doen om mij in een bepaalde richting te laten bewegen of juist niet”, stelt De Vlieger. “Het zijn buitengewoon fascinerende vragen of ik mijn angsten heb meegekregen bij mijn geboorte of dat ze later zijn ontstaan en hoe dat proces doorgaat tot op de dag van vandaag.” De entree bedraagt 3 euro. Dat is inclusief koffie en thee. Aanmelden is gewenst en mogelijk op www.voorbijeinstein.nl/lezingen. ’t Nut op excursie in nieuw gemeentehuis De Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen Olst Deventer gaat op donderdag 26 april op excursie naar het nieuwe gemeentehuis in Wijhe. Bijna een jaar geleden verzorgde de ontwerper van het gebouw, Maarten Willems, een avond voor ‘t Nut. Hij vertelde waar hij de inspiratie voor het ontwerp had opgedaan en hoe hij vervolgens het ontwerp had uit-

Luttenberg, Elckerlyc 19.00 uur Ladies Night Raalte, SV Raalte 20.00 uur Bingo Raalte, Hoftheater 20.15 uur Daniël Lohues Wijhe, Zorgboerderij ’t Hamel 10.00 uur Creatieve workshop voor 60-plussers Vrijdag 30 maart Den Nul, Buurthuis 20.00 uur Markespelers met ‘Wie is hier de dokter’

Uw eigen nieuws

prikbord 29

Organiseert u een feestje, activ iteit of evenement? Bent u op zoek na ar iets of iemand? Vertel het anderen via Salland Centraal! Sluitingstijd: vrijdagmiddag om 12.00 uur. gewerkt. Hij zegde de aanwezigen daarbij een rondleiding door het gebouw toe. Deze rondleiding vindt plaats op donderdag 26 april en begint om 19.30 uur. Graag 10 minuten van te voren aanwezig bij de ingang van het nieuwe gemeentehuis. De kosten voor deze avond bedragen 5,50 euro, leden van ’t Nut krijgen 1,50 euro korting. Aanmelden voor deze excursie kan tot vrijdag 20 april via 0570-565958 en m.gielbert@kpnplanet.nl .

Kaarten Paasklaverjastoernooi bij IJsseldijk Boskamp Partycentrum IJsseldijk in Boskamp vormt op zaterdag 7 april de locatie voor een Paasklaverjastoernooi. Het toernooi wordt gespeeld in zes ronden. Aanvang is om 11.30 uur. Net als in de voorgaande edities, zijn er ook dit jaar weer vlees- en Paasprijzen te winnen. In de pauzes van het toernooi wordt het Rad van Avontuur gedraaid. Deelnamekosten zijn 5 euro. Dat is inclusief een kop koffie en wat hapjes. Inschrijven kan bij café IJsseldijk, tel: 0570-561412 of via antonijsseldijk@planet.nl.

de Vereniging Aardehuis OostNederland momenteel realiseert in Olst. In december zijn de werkzaamheden gestart. Estella Franssen, vicevoorzitter van deze vereniging, zal uitleggen hoe dit project tot stand gekomen is en hoe het project gerealiseerd gaat worden. De vergadering begint om 19.30 uur, de lezing om 20.45 uur. Ook niet-leden van de IVN zijn welkom om te komen. De entree is gratis.

Sportief Plek voor twee teams bij zaalvoetbal Rohda De maandagavondzaalvoetbalcompetitie van Rohda in Raalte heeft na de zomer plek voor twee teams. Elke maandagavond wordt er in de maanden september tot en met mei een recreantencompetitie gespeeld. Wie met een team wil deelnemen, kan zich aanmelden via wedstrijdsecretaris-zaal@ rohdaraalte.nl. De minimumleeftijd is 18 jaar.

Diversen

Lezing over aardehuizen na vergadering IVN Na afloop van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van IVN afdeling Wijhe-Olst op dinsdag 3 april in Zaal Ripperda in Den Nul wordt er een lezing gehouden over aardehuizen. Dit naar aanleiding van de ecowijk met 23 van dergelijke woningen die

Vereniging Aardehuis zoekt snoeihout voor wal Vereniging Aardehuis OostNederland zoekt snoeiafval om een houtwal af te maken. Aan de noordkant van het bouwterrein in Olst waar de aardehuizen zullen verrijzen, is men bezig met een houtwal. Deze wal moet het bouwterrein minder zichtbaar maken vanuit de bestaande bebouwing van Olst. Om de houtwal hoog genoeg op te bouwen is meer snoeiafval nodig. Als je nog

Raalte, De Leeren Lampe Dance Classics Party mmv Wild Romance

Raalte, Kulturhus 11.00 uur Open dag muziekschool Pop Rock Factory

Zaterdag 31 maart Den Nul, Infocentrum IJssel Den Nul 14.00 uur Palmpasenstok maken

Raalte, Hoftheater 20.15 uur Mon Amour

Heeten, Manege 10.00 uur Koetsenmarkt en menclinic

Zondag 1 april Boskamp, Zaal IJsseldijk 13.00-18.00 uur Bazaar Don Bosco

Heino, Hervormde Kerk 20.00 uur Musica Vocalis

Heeten, manege 10.00 uur Koetsenmarkt en menclinic

Wijhe, Capellenborg Theater 20.15 uur Voorstelling Nachtgasten

snoeiafval hebt liggen, dan is de vereniging daar heel blij mee. Het gaat om takken zonder bladeren, geen conifeer en naaldhout. Op vrijdagen, zaterdagen, zondagen en maandagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur kunt u uw snoeiafval naar het bouwterrein van de aardehuizen brengen. Het bouwterrein is te bereiken via de bouwweg vanaf de Jan Schamhartstraat. Voor meer informatie kun je terecht op www.aardehuis.nl. Jesse zamelt mobieltjes in voor Stichting Opkikker Jesse Middelkamp (10 jaar) uit Lierderholthuis zamelt ook dit jaar weer oude mobieltjes in voor de Stichting Opkikker. Stichting Opkikker verzorgt ‘Opkikkerdagen’ voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch net iets langer duren. De stichting krijgt een vergoeding van 3 euro per ingeleverde mobiel en met dat geld kan de stichting deze Opkikkerdagen verzorgen. Je kunt de mobieltjes inleveren in de speciale opkikkerdozen. Deze staan bij de C1000 en Boni in Heino. Je kunt ze ook bij Jesse thuis aan de Bredenhorstweg 7 inleveren. Ledenvergadering van Sallandse SP-afdeling bij Laurel’s De SP-afdeling Raalte/Heino/Olst/ Wijhe presenteert op woensdag 28 maart een ledenvergadering bij Laurel’s in Raalte. Aanvang is om 19.30 uur. Centraal staat het landelijke congres van de SP op 2 juni. Vanuit Raalte zal ook een aantal leden worden afgevaardigd om deel te nemen aan dit congres. Tijdens deze landelijke bijeenkomst wil de SP haar nieuwe koers bepalen. Dit met het oog op de op dit moment zeer gunstige peilingen. De aanwezigen wordt gevraagd om van tevoren de twee congresstukken en de kandidatenlijst voor het nieuwe partijbestuur te lezen.

UIT

in salland

Wijhe, Capellenborg Theater 14.30 uur Voorstelling Lejo Dinsdag 3 april Den Nul, Zaal Ripperda, 19.30 uur Algemene ledenvergadering IVN met aansluitend lezing over aardehuizen

Raalte, Sperwer 17a 15.30-17.30 uur Open dag Obalo

Heino, Zaal Oortwijn 13.00 uur Open Wielerdag Heikera

Heino, centrum 11.45 uur Palmpasenoptocht

Raalte, Hoftheater 20.15 uur Andermans Veren Live

Heino, Bridgeclub Heino Lentedrive

Heino, De Baron Open Dubbel Darttoernooi

Raalte, Kulturhus 19.00 uur Informatiebijeenkomst FNV Bondgenoten

Wijhe, Capellenborg Theater 19.30 uur Jongeren aan zet

Hellendoorn, Hellendoornse Berg 10.00 uur Landalloop

Mariënheem, Manege Bartels 8.30 uur Mansconcours

Raalte, Annahuis 19.30 uur Alzheimer Café

Wijhe, Oranjerie 20.00 uur Halve Finale Wraak van Salland

Lemelerveld, Natuurcamping De Rietkraag 11.00-15.00 uur Open dag

Wijhe, SPOC 13.00-14.30 uur Breakdanceworkshop voor jeugd

Woensdag 4 april Den Nul, Infocentrum IJssel 14.00 uur Heksenmiddag


30

SALLANDCENTRAAL

Koetsenmarkt Heeten uitgebreid met menclinic

Menvereniging Het Aangespannen Paard Heeten presenteert op zaterdag 31 en maart en zondag 1 april wederom de jaarlijkse koetsenmarkt. Een hal van Manege Heeten staat die dagen volledig vol met tweedehands en nieuwe mensportartikelen en natuurlijk koetsen. Nieuw dit jaar is de menclinic van voormalig vierspanwereldkampioen Jan de Boer in de andere hal van de manege. Op zaterdag begint deze clinic om 13.30 uur en op zondag om 13.00 uur. Voor meer informatie hierover zie www. paardensportheeten.nl. De koetsenmarkt is op zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en

Vlinderorchidee

op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 4 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis. De markt is rolstoeltoegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Olde Bijvank, tel: 06 28448771, e-mail j.g.m.oldebijvank @hotmail.com.

Ben jij een Vroege vogel? Alléén geldig op zaterdag 31 maart 2012. Zolang de voorraad strekt.

Van 8.00 tot 10.00 uur krijg je 20% korting op ons totale assortiment.* * De korting is geldig op artikelen uit het gehele GroenRijk assortiment m.u.v. folderacties, aanbiedingen, tuinmeubelen, tuinhout, bestrating, boeken, Tuinbonnen, reeds geplaatste bestellingen en hoveniersactiviteiten. Actie is alleen geldig op zaterdag 31 maart 2012 tussen 8.00 en 10.00 uur. Kijk voor onze algemene actievoorwaarden op www.groenrijk.nl

Geldig van 05-01 t/m 11-01. OP =OP

e g e Vro ctie a l e vog g a 99 d r e t a Z5,

Phalaenopsis met 2 bloemtakken Potmaat 12 cm. Per stuk

GroenRijk Vestigingsnaam GroenRij k Raalte • Oude Zwolsestraat 8a Straatnaam 25 • 072-5710681 0572-357636 • groenrijk.nl www.groenrij k.nl

nu

t r a a m 31

2 0 % ko

rting *


31

SALLANDCENTRAAL

Leerlingen Landstede als verhalenverteller Dinsdag 20 maart was het Wereldverteldag, over de hele wereld werden verhalen verteld, zo ook op verschillende basisscholen in Raalte. Thema van het jaar was bomen. De vertellingen werden verzorgd door tweedeklas leerlingen van de opleiding Onderwijsassistent van de Landstede. Nadat er op de Landstede aandacht was besteed aan het vertellen van verhalen en ook vertelsters een workshop hadden gegeven, kwamen de leerlingen nu daadwerkelijk zelf in actie. Ze bezochten enkele basisscholen en vertelden een verhaal voor de jongsten over een konijntje dat dacht dat de wereld verging, voor de wat ouderen over een dankbare boom en over een koning die met een list een opvolger zocht. Zo-

van Knöldert

Reünie “Van de vestiging Roalte hebt zich d’r nog mar twee an emeld terwijl vestiging Ommen honderd procent deelname kent. Vanuut Deamter is de deelname ok goed.” Met die mail maken de baas dudelijk det e vund det de vestiging Roalte zich ok wat royaler an mos melden vöar het personeelsfeest. Ik hoal doar niet van. As de man een feessie geef, dut e det om oons te plezieren. Mar as wie d’r gin pleizer in hebt, mut e niet zöaren as wie niet komt. En toch zit de wereld zo in mekare. As een sportclub geld neudig hef, goat ze obligaties uutreiken. Kun ie vöar honderd euro per obligatie oe club een renteloze lening verschaffen die ze oaver tien joar terugge betaalt. Hoe kleiner dorp en club, hoe groter de morele druk die ze op oe uutoefent mee te doene. Bie de loterij in de pauze van de dansuutvoering van oe dochter werkt het ok zo. Ik höare mie zelf stoer zeng: “doe mie het hele bonnenbuukie mar. Dan win ik vaste wel wat.” Mar ik hoef die prutpriezen niet, ik wul mien dochter van det gezeul met loten bevriejen. En wedden det een gemiddelde geldinzameling vöar onderzuuk noar leverproblemen (gewoon niet zo völle zoepen) völle minder zol opleaveren as het niet de buurvrouw of – nog better – de buurkinderen waren die an de döare stoat? Het goeje doel is de sfeer in de stroate. Met foekepotten is det ok zo. Mien earste ervaring doarmet as zelfstandig wonend mannegie was det ik op zolder an het werk wasse en iedere kear de vöardöarbelle höaren. Mar ien kear beneden was d’r nooit iemand. Tut ik d’r achter kwam det het foekepotmiddag was. Ik heb mie toen verschanst op zolder, want ik had gin snoepgoed in huus. Een joar later had ik det wel, zakken vol, mar toen kwamen de wichter niet mear bie die zunige buurman langs. En zo hebbe wie met de Knölderts binnenkort een reünie. Ik mutte precies op die datum vöar mien werk noar New York (iemand mut het doene), dus ik kan niet. Det ontslöt mie metiene van de verplichting mee te delen óf ik zol goane. Vrogger gaf ik det wel an, want ik mag graag zeng hoe ik d’r oaver denke. Det hebt wel mear Knölderts. Mar ik wörd oalder, dus wat milder, wiezer, misschien mear een lafbek. Of gewoon een twiefelaar. Want eigenlijk ben ik zelf ok wel nieuwsgierig of ik zolle goan. Denne van Knöldert

Driedaagse busreis naar Frankrijk

en verschijnt in een oplage van 26.000 exemplaren in: Boerhaar, Boskamp, Broekland, Den Nul, Elshof, Haarle, Heeten, Heino, Herxen, Laag Zuthem, Lemele, Lemelerveld, Lettele, Lierderholthuis, Luttenberg, Mariënheem, Middel, Nieuw Heeten, Olst, Raalte, Welsum, Wesepe en Wijhe

De reizigers verblijven in een hotel. De bus vertrekt op vrijdag 11 mei om op zondagavond 13 mei rond 22.00 uur weer terug te keren in Salland. Meer informatie over het programma kun je vinden op www.frankrijkisdichtbij.nl. Onder de knop ‘laatste nieuws’ vind je de actuele lijst van de reeds ingeschreven deelnemers. Belangstellenden kunnen mailen: info@frankrijkisdichtbij.nl of bellen naar tel. 0572–301649 of 0572–301716.

Lezing over erfrecht en successiewet Uitvaartverzorging Hendrie Arnold geeft op dinsdag 3 april een lezing over erfrecht en de nieuwe successiewet in Kerkelijk Centrum De Overkant in Dalfsen. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Vechtstede Notarissen.

Aakstraat 15 - 8102 HH Raalte - tel:0572-362800 info@kruipertweewielers.nl

www.kruipertweewielers.nl pms 661

process cyan

Autobedrijf Mollink

Verkoop/Reparatie/Onderhoud/APK alle merken Praamstraat 13 - 8102 HM - Raalte - Tel: 0572 358151 www.autobedrijfmollink.nl - info@autobedrijfmollink.nl

pms 349

pms 361

Colofon is een wekelijkse uitgave van SALLANDCENTRAAL Salland Centraal De Krant BV,

Een aantal Luttenbergers is voor de zesde keer bezig met de organisatie van een driedaagse busreis naar NoordFrankrijk. Oud-Luttenberger Jan Tijs die al 40 jaar woonachtig is in het gebied Lorraine fungeert als gastheer.

Voorjaar. Drukte in de bouw

wel de leerlingen als de leerkrachten waren enthousiast over het initiatief. Landstede wil nog meer basisscholen enthousiast maken voor de Wereldverteldag van volgend jaar. Wereldverteldag in Raalte werd mede mogelijk gemaakt door Wereldwinkel Raalte, Bibliotheek Raalte, Welkoop Raalte, Gemeente Raalte, Rabobank en een aantal enthousiaste vertellers uit Raalte.

Aan de orde komen onder andere de verschillen tussen het oude en nieuwe erfrecht, oudere en nieuwere testamenten en schenkingsakten en de zaken die op je af komen na het overlijden van je partner. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de nieuwe mogelijkheden die de successiewet biedt om belasting te besparen. Na de lezing bestaat er gelegenheid testamenten, schenkingsakten, overdrachtsakten of andere akten aan de expert(s) voor te leggen. Je hoort dan binnen een paar minuten of de akte nog ‘goed’ is. Aanmelding is mogelijk bij uitvaartverzorging Hendrie Arnold, tel: 0572–372545 of 06–20632721, e-mail: info@uitvaartverzorginghendriearnold.nl of via www. uitvaartverzorging-hendriearnold. nl en/of www.vechtstede.com, tel: 0529–431742.

Zoek de tien verschillen. De oplossing staat zaterdag om 12.00 uur op www.sallandcentraal.nl

Kantooradres: Boeierstraat 10 (Boei 10), 8102 HS Raalte Telefoon 0572 - 364864 info@sallandcentraal.nl www.sallandcentraal.nl Redactie: redactie@sallandcentraal.nl Wouter Groote Schaarsberg (06 5200 3506), Peter Ruiter Ties van der Heide, Harrie Kiekebosch Advertenties: adverteren@sallandcentraal.nl Peter Holtmaat 06 5463 8577 Maureen Kodden 06 2239 7208 Ellen van Lohuizen 06 5179 1050 Vormgeving: Impression Vormgeving Marott Graphic Design, Raalte Josine Willemsen Druk: Janssen/Pers Gennep Bezorgklachten: klantenservice@sallandcentraal.nl Salland Centraal De Krant BV behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. Je mag dus niets overnemen van deze uitgave en/ of website, zonder toestemming gekregen te hebben. Partner van: click abr ick.nl De leukste kortingssite van jouw plaats

Nomineer het Nomine info@clickabrick.nl familiebedrijf van familiebedrijf va het jaar 2010 Salland Centraal De Krant BV is lid van: Ga naar www.familiebedrijfoostnederland.nl

www.familiebedrij


zaterdag 31 maart open huis Voor meer informatie over deze kavels / projecten kunt u tijdens het Open Huis op 31 maart tussen 11.00 uur en 15.00 uur op ons kantoor terecht. Bart Bokhorststraat ong. € 181,975,50 v.o.n.

Deventer

Nog 1 kavel beschikbaar. Meer info: www.kavelsindeventer.nl Hamsveldseweg 4 b+c € 175.000,- k.k.

Vorden

Bart Bokhorststraat ong. € 237.254,50 v.o.n.

Deventer

kleinschalig plan voor realisatie van duurzame villa

Wetermansweg 23 + 23a € 295.000,- v.o.n.

Diepenveen

bouwkavel op zeer fraaie locatie met 2^1-kap woning

~ De IJsselstreek ~ Ruim en vertrouwd wonen

Nog 1 woning te koop!

Zelfrealisatie mogelijk.

Betreft vrijstaande woning. Prijs n.o.t.k. Kijk voor meer info op: www.ijsselstreekolst.nl Verkoopinformatie Vrielink Makelaars Tel.: 0570 - 59 10 07 www.vrielinkmakelaars.nl

2 bouwkavels van resp. 447 m² en 467 m²

Realisatie en ontwikkeling Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. www.vanwijnen.nl

Deze woningen doen mee aan het Open Huis op 31 maart van 11.00 uur tot 15.00 uur. Voor het complete overzicht van deelnemende woningen kunt u onze website of funda raadplegen. Jan Hooglandstraat 57 € 98.000,- k.k.

Olst

starterswoning met veel mogelijkheden en fraaie ligging

Kerkuil 14 € 295.000,- k.k.

Olst

goed onderhouden 2^1-kapwoning met garage en ruime carport

Schotensweg 2 € 525.000,- k.k.

Olst

rietgedekte woonboerderij met riante schuur met carport Van Laakstraat 6 € 529.000,- k.k.

Gratis waardebepaling van uw huis

JA

Olst

ik wil graag een vrijblijvende, maar deskundige waardepaling van Vrielink Makelaars ik wil graag een vrijblijvend en betrouwbaar advies voor mijn hypotheek en verzekeringen

Naam Knip de bon uit en stuur deze op naar Vrielink Makelaars Antwoordnummer 1043 7400 VE Deventer Neem contact op met ons kantoor onder telefoonnummer 0570- 591007 of stuur een mail naar info@vrielinkmakelaars.nl

Oerdijk 2 7433 AA Schalkhaar T 0570-591007

Adres Postcode Woonplaats

mooie goed onderhouden villa op een perceel van 854 m² Marsweg 6-8 € 425.000,- k.k.

Wesepe

Telefoon Emailadres

info@vrielinkmakelaars.nl www.vrielinkmakelaars.nl

mogelijkheid realisatie 2 woningen met elk een inhoud van 750 m³.

info@vrielinkmakelaars.nl

www.vrielinkmakelaars.nl

info@buitenwonen.nl

www.buitenwonen.nl.

Oerdijk 2, 7433 AA Schalkhaar, tel: 0570-591007

Salland Centraal 13-12  

Salland Centraal de krant week 13 jaar 2012