Salibandy 1/13

Page 56

Kaksi Suomen maalia syöttänyt Lassi Kotovaara näkee läheltä, kuinka Ruotsin verkko heiluu. Jesper Kivipaasi (27) toteaa takaiskun.

suoMen pojaT ToivaT ainoan pisTeen U19-pojat oli Suomen maajoukkueista ainoa, joka kykeni nappaamaan tällä kertaa maaottelupisteen voitettuaan Ruotsin rangaistuslaukauskisassa. Peliajalla Suomen pojat suistuivat kahden maalin johdosta 4–6-tappioon, mutta kevään MM-turnausta ajatellen häviö tuli parhaaseen mahdolliseen paikkaan. TEKSTI MIKA HILSKA KUVA

JARI TURUNEN

O

ttelun alku oli Suomelta loistava, kun Eino Pesu kiskaisi pallon kierrosta isäntien verkkoon ja Rasmus Horn ohjasi kohta takatolpalta jo 0 – 2. Ruotsin kahden salamamaalin jälkeen Suomi tuli uudelleen Markus Markkolan osuttua Lassi Kotovaaran poikittaispassista. Paikkoja oli enempäänkin, mutta esimerkiksi Suomen ykkösnimi Peter Kotilaisen laukaukset karkasivat ohi maalin, ja pelin lopulla

56  SALIBANDY

ilmenikin, että hän pelasi huonovointisena. Sekavassa toisessa erässä ote valui vähitellen Ruotsille, ja tasoitus tuli nololla tavalla isäntien karattua Suomen pallonmenetyksen jälkeen maalintekoon alivoimalla. Johtomaalissa Ruotsi yllätti Suomen parhaan pelaajan Lassi Torisevan terävällä kääntölaukauksella, ja sitten kolahti vielä Suomen jäähyn aikana. Suomi löysi kolmanteen erään uuden ryhdin, mutta Ruotsin hyvin organisoitu viisikkopuolustus ei jättänyt tilaa. Ruotsi kasvatti vielä johtoaan sääntöjen rajamailla liikkuneen pallonriiston jälkeen, mutta Samu Saaren kavennus palautti jännitteen peliin. Ilman maalivahtia painanut Suomi sai pallon parhaimmillaan enää pomppimaan maaliviivalle. Suomen ainoan maaottelupisteen ratkaisijoiksi nousivat Krister Savonen ja Samu Saari taituroimalla vuorollaan pallon ohi Ruotsin maalivahdin.

oiva muistutus – Saimme peliin liian helpon alun emmekä ymmärtäneet, kuinka kova ryhmä Ruotsilla on, Suomen päävalmentaja Jarkko Rantala tiivisti tappion siemenet yhteen lauseeseen. Rantala on perinteisesti korostanut oman tekemisen merkitystä lopputuloksen tuotta-

jana, ja sitä kautta hän asian käsitteli tälläkin kertaa. – Toisessa erässä meidän pallollinen pelimme hajosi ja sen jälkeen pallotonkin muuttui epävarmaksi. Ruotsi oli siinä kohdin parempi jalalla ja pystyi parempaan pelinopeuteen hyödyntäen tilanteen. Kolmanteen erään oli saatu nollattua tilanne ja saavutettu ymmärrys pelin laadusta. Niinpä kolmas erä oli meiltä nousujohteinen, ja siitä jäi hyvä maku. Rantala ei tappiosta huolimatta näyttänyt synkältä, ja joukkueen koko MM-kisaprojektia ajatellen sen ymmärtää. Suomi lähtee toukokuussa Hampurissa pelattavaan MM-turnaukseen hallitsevana maailmanmestarina ja joukkueella, jolla on kaikki mahdollisuudet uusia saavutus. Niinpä tappio juuri tähän paikkaan oli pelaajille oiva muistutus siitä, että takki auki rehottaen ei Ruotsi sentään kaadu. Suomen tolppien välissä taistellut Lassi Toriseva kertoi pelin olleen maalivahdin kannalta vaikea. – Ruotsalaiset liikuttivat hyvin palloa, ja paljon vetoja tuli myös läheltä parhaalta sektorilta. Lisäksi heidän vastaiskunsa olivat vaarallisia. Häviö on aina häviö. Ei saatu itse palloa liikkeelle tarpeeksi hyvin ja kuskattiin liikaa.