SAJA® Käsiöljynkeräysharjajärjestelmä

Page 1

KÄSIÖLJYNKERÄYSHARJAJÄRJESTELMÄ

WWF SUOMI JA SUOMEN TEKNISET HARJAT OY YHTEISTYÖSSÄ ÖLJYYNTYNEIDEN RANTOJEN PUHDISTAMISEKSI

1


KÄSIÖLJYNKERÄYSHARJAJÄRJESTELMÄ Ammattilaisille Pahimmassa tapauksessa vesistöön päässyt öljy tavoittaa rantaviivan ennen hajoamistaan tai sen poiskeräämistä. Vastuu öljyntorjunnasta avovesillä ja öljyn tahrimien maa-alueiden puhdistamisesta on viranomaisilla. Raskas puhdistustyö lankeaa usein ympäristö- ja pelastusjärjestöjen vapaaehtoisille. Tämä harjajärjestelmä on suunniteltu heidän raskaan työnsä helpottamiseksi.

Ergonomisesti muotoiltu Harjojen kädensija on suunniteltu siten, että siitä saa pitävän otteen myös liukkaalla, öljyn tahrimalla kumikäsineellä. Harjojen muotoilun ansiosta käden työskentelyasento on vähemmän kuormittava ja harjan ulottuvuus parempi.

Patenttia haettu

Varmuusvarastoon Kun vahinko tapahtuu, on aika vähissä. Jotta vasteaika olisi mahdollisimman lyhyt, on tärkeää pitää riittävä määrä puhdistustyökaluja varmuusvarastossa.

Tehokkuutta

Kustannussäästöä

Patentoitu uutuus

Öljylaaduissa on eroa ja maasto vaihtelee. Siksi myös harjamalleja on useita. Tarkoituksena on kerätä öljyä, ei levittää sitä. Asianmukaiset työkalut lyhentävät merkittävästi puhdistusoperaation kestoa ja sen kustannuksia.

Harjat kestävät jopa viikkoja päivittäisessä käytössä, kun niitä huuhtelee rypsiöljyssä. Pitkä käyttöikä alentaa radikaalisti puhdistusoperaation kuluja.

Harjajärjestelmämme on maailman ensimmäinen ammattikäyttöön suunniteltu harjatyökalusarja öljyn keräämiseen käsin. Se on myös osoitus pitkäjänteisestä tuotekehitystyöstämme. Testit on tehty yhteistyössä WWF Suomen kanssa.

KERÄYSHARJA tuotekoodi

OHB-A-01L (vasenkätinen) OHB-A-01R (oikeakätinen)

Vinoon harjastettu käsiharja öljyn keräämiseksi kivien pinnoilta. Erimittaiset harjakset parantavat harjan öljynkeräyskykyä, tehden operaatiosta tehokkaamman. Harjasten väliin kerääntyvä öljy voidaan kerätä ämpäriin (OAC-BU) käsikaavarilla (OCO-1) tai ämpäriin kiinnitetyn ämpärikaavarin (OCO-2) avulla.

KOUKKUHARJA Koukkumainen käsiharja helpottaa öljyn keräämistä hankalistakin paikoista, kuten kivien väleistä ja niiden alapuolelta. Harjasten väliin kerääntyvä öljy voidaan kerätä ämpäriin (OAC-BU) siihen kiinnitetyn ämpärikaavarin (OCO-2) avulla.

FOR OIL RECOVERY

2

tuotekoodi

OHB-B-01


PESUHARJA tuotekoodi

Pehmeä ja tiheä käsiharja kivien viimeistelyharjaamiseen rypsiöljyn kanssa. Harjasten väliin kerääntyvä öljy voidaan kerätä ämpäriin (OAC-BU) siihen kiinnitetyn ämpärikaavarin (OCO-2) avulla. Lopuksi kiven pinta voidaan kuivata imeytysliinalla.

OHB-A-02

RANTAHARJA pitkällä varrella Koukkumainen harja pitkällä varrella öljyn keräämiseen vesirajasta. Harjasten väliin kerääntyvä öljy voidaan kerätä ämpäriin (OAC-BU) siihen kiinnitetyn ämpärikaavarin (OCO-2) avulla.

tuotekoodi

OHB-C-01

KALLIOHARJA pitkällä varrella

tuotekoodi

OHB-C-02

Vinoon harjastettu harja pitkällä varrella öljyn keräämiseksi laakeilta pinnoilta, kuten isoilta kiviltä tai laakeilta kallioilta. Erimittaiset harjakset parantavat harjan öljynkeräyskykyä, tehden operaatiosta tehokkaamman. Harjasten väliin kerääntyvä öljy voidaan kerätä ämpäriin (OAC-BU) käsikaavarilla (OCO-1) tai ämpäriin kiinnitetyn ämpärikaavarin (OCO-2) avulla.

Tarvikkeet tuotekoodi

tuotekoodi

OCO-2, OAC-BU

OCO-1

ÄMPÄRIKAAVARI JA ÄMPÄRI

KÄSIKAAVARI Kädessä pidettävä kaavari harjaksiin kerääntyneen öljyn siirtämiseksi ämpäriin (OAC-BU).

10 litran ämpäri ja siihen soveltuva ämpärikaavari pikakiinnityksellä harjaksiin kerääntyneen öljyn siirtämiseksi ämpäriin.

WWF SUOMI JA SUOMEN TEKNISET HARJAT OY YHTEISTYÖSSÄ ÖLJYYNTYNEIDEN RANTOJEN PUHDISTAMISEKSI

3


VALITSE OIKEA HARJA MAASTON MUKAAN Vesiraja

Kivikko

KERÄYSHARJA KOUKKUHARJA

Hiekkaranta

Kallio

 

PESUHARJA

RANTAHARJA

KALLIOHARJA

SAJAS GROUP

PL 725 33101 TAMPERE FINLAND

( Suomen Tekniset Harjat Oy )

Puh. (03) 3477 770 sth@sajas-group.com

Jatkuvasta tuotekehityksestä johtuen Sajas Group varaa oikeuden muutoksiin ilman erillistä ilmoitusta. 1/2020 – © Sajas Group, 2020. Kaikki oikeudet pidätetään. Sajas Group, WE KNOW SNOW™, SAJA®, ECOLINE™, SUNLINE™, BEELINE®, STARLINE™, SNOWLINE™, UNILINE™, TURBOLINE®, SKYLINE™, APPLINE™, OMNILINE™, FINALON™ ja FINALON+™ ovat Suomen Tekniset Harjat Oy:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat omistajiensa omaisuutta.

KATSO VIDEO ÖLJYNKERÄYSHARJOISTA! FOR OIL RECOVERY

WWW.SAJAS-GROUP.COM/ OLJYNTORJUNTA FACEBOOK.COM/SAJAOILRECOVERYBRUSHES #SAJASGROUP

4


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.