SAJA® Borstels voor Baanreiniging

Page 1

BORSTELS VOOR BAANREINIGING 2016


WELKOM IN DE WERELD VAN TECHNISCHE BORSTELUITRUSTINGEN De SAJAS GROUP, opgericht in 1945, produceert en verdeelt borstels voor de meest gangbare types van veegmachines. De SAjAS GROUP is een pionier in de ontwikkeling en productie van technische borstelsystemen. Ons succes stoelt op de hoge kwaliteit in de productie, de vooraanstaande service en de permanente verdere ontwikkeling van onze producten. U kan beroep doen op onze know how en producten aan faire prijzen. Hiervoor staan 70 jaar ervaring garant.

2


De wereld van de technische borstels Komborstels Borstelringen

PRODUCTGAMMA Ons gamma omvat borstelsystemen voor alle gangbare merken van veegmachines. Op aanvraag fabriceren we ook volgens uw wensen. Wij hebben voor u de meest performante en langdurige borstels van de hoogste kwaliteit.

Keerwalsen

ERVARING Onze zeventigjarige ervaring over drie generaties heen baseert op de buitengewone en revolutionaire ontwikkelingen, ervaren medewerkers en klanten in meer dan 40 landen met elk hun eigen werk- en keeromstandigheden en uitrustingen.

Stripborstels 3


Alle leveringen gebeuren wereldwijd vanuit onze Duitse vestiging.

4

SERVICE Onze missie bestaat erin het dagelijks werk van onze klanten zo licht en aangenaam mogelijk te maken. We streven ernaar, om alle klanten, ongeacht hun volume of ligging tijdig en efficiĂŤnt te bedienen. U kan beroep doen op een meertalige klantenservice, stipte leveringen volgens opgave en een doorgedreven samenwerking bij nieuwe ontwikkelingen.


De wereld van de technische borstels

EEN STRATEGIE GEBASEERD OP ONZE WAARDEN De familie is een oude en waardevolle institutie. Een familie draagt zorg voor wegen en middelen, die hun leden dichter bijeen brengen en vertrouwen opbouwt. Daarom is de familie zo een oude institutie. De SAJAS GROUP als familieonderneming weerspiegelt dus ook deze typische waarden. Tot onze familie behoren ook onze medewerkers en onze klanten. Voel u dus als lid van onze familie.

Betrouwbaarheid

Fair play

Wij komen onze beloftes na. Wij ondersteunen u met onze dagelijkse arbeid en dienstbaarheid.

De SAJAS GROUP staat voor respect en eerlijkheid. Voor een grote wederzijdse tevredenheid.

Klantgeorienteerd

Solidariteit

Sinds de oprichting werken wij nauw samen met onze klanten. Wij apprecieren hun mening voor een betere service. Graag staan we onze klanten bij hun dagelijkse arbeid terzijde.

Als team bereiken we meer.

Keerwalsen

Onze passie is het zaken volledig af te handelen tot ieders succes. Onze Finse volhardendheid helpt ons een handje. Succes vloiet voort uit continue arbeid.

Borstelringen

Steeds streven we ernaar, om nieuwe oplossingen te ontwikkelen, om te leren en te creĂŤren. Wij zijn ambitieurs en doorgronden voortdurend ons doen voor een permanente verbetering van ons dagelijks werk.

De zaken afhandelen

Komborstels

Creativiteit

Stripborstels 5


PRODUCTONTWIKKELING Door de strenge Scandinavische weersomstandigheden hebben we heel vroeg de eisen begrepen, die de natuur aan ons materiaal stelt. Samen met de inbreng van onze klanten produceren we de beste borstels ter wereld. Wij ontwikkelen steeds met het oog op de verhoging de veegprestaties, het gebruikscomfort en de milieuvriendelijkheid. Onze permanente en doelgerichte productontwikkeling is beschermd door zowel nationale, alsook internationale patenten.

KWALITEIT Het dagelijks beleven van onze kwaliteitsleuze maakt ons bijzonder fier. Deze wordt gedragen door ons gekwalificeerd personeel, de beste grondstoffen en state of the art productieinstallaties. In 2008 wird ons management systeem door Det Norske Veritas ISO9001 gecertificeerd.

6


De wereld van de technische borstels

Komborstels

Borstelringen

Keerwalsen

Stripborstels

7


FINALON™ Vezels voor veegmachines Sinds 1983 produceert de SAJAS GROUP borstelvezels uit polypropyleen. Deze ervaringen vertalen zich in een continuë verbetering van onze efficientie en de verdere ontwikkeling van producten die beantwoorden aan de strenge Finse weersomstandigheden. Tientallen jaren van onderzoek, ontwikkeling en productie hebben geleid tot de gekende duurzaamheid en werkefficiëntie van onze polypropyleenvezels, nu de wereldstandaard. U herkent onze kwaliteit als FINALON™.

8


De wereld van de technische borstels

MILIEU

Komborstels

Onze milieuzorg beperkt zich niet enkel tot het gebruik van hernieuwbare energiebronnen of de vermindering van de schaadstoffenuitstoot. Iedereen kan bijdragen tot de redding van ons leefmilieu en het terugdringen van het broeikaseffect. Een strategie, die ook door duurzame ontwikkeling wordt ondersteund. We nemen onze verantwoordelijkheid als borstelproducent hierin op. Al sinds de jaren negentig van vorige eeuw dragen wij met onze producten bij tot de vermindering van de CO² uitstoot.

Borstelringen

PRODUCTGAMMA ECOLINE™ Het productgamma ECOLINE™ is één resultaat uit deze productontwikkeling en geldt als absolute top in dit segment. In 1996 introduceerden we de eerste, volledig uit kunststof vervaardigde borstelringen. De honingraatvormige BEELINE® ring werd de te volgen standaard.

Keerwalsen

Reeds enkele jaren later biedt de revolutionaire TURBOLINE® komborstel wereldwijd nieuwe mogelijkheden. Andere ECOLINE™ producten zijn de ringen SUNLINE™, STARLINE™ en SNOWLINE™, de komborstels APPLINE™, de stripborstel OMNILINE™ en de borstelcassette SKYLINE™.

Stripborstels 9


Komborstels

TURBOLINE® TURBOLINE® is een kantenborstel, bestaande uit en montageplaat en separate, uitwisselbare borstels. TURBOLINE® heeft alles wat u van een katenborstel verwacht. Nooit eerder waren kantenborstels zo efficiënt en comfortabel te monteren. Enkel het beste materiaal komt in aanmerking, namelijk FINALON™ polypropyleenvezels voor een buitengewone levensduur.

55

75

PREMIUM

Pression correcte !

Verkeerde druk op de ondergrond

Keren met de tippen !

Een te hoge druk verkort aanzienlijk de levensduur van de borstels.

Wegdek

Wegdek

TURBOLINE: Patented EP 1608248; US 7,203,987; CA 2,513,124; RU 2331346 and others. Registered design.

10


VOORDEEL 1:

Herbruikbare plaat

Aanpasbaar keervermogen Bij de TURBOLINE® vezels heeft elke kleur zijn sterkte. Vlakke draad is een beschikbare optie. U kann de borstel volgens uw eigen behoefte samenstellen uit verschillende vezels.

VOORDEEL 3:

Lange levensduur Alle vezels van de TURBOLINE® zijn op de buitenrand gemonteerd, zodat ze eklaar ondersteunen. Hierdoor kan de druk van borstels verminderd worden voor een langere levensduur.

VOORDEEL 4:

VOORDEEL 5:

VOORDEEL 6:

Bij het TURBOLINE® systeem blijft de montage plaat vast op de veegmachine. Het volstaat de versleten borstels los te schroeven. Eenvoudiger bestaat niet !

Hoeveel transport- en opslagruimte hebt u nodig voor 20 traditionele kantenborstels? 3m³? Voor hetzelfde aantal TURBOLINE® borstels hebt u maar 0,3m³ nodig. Of omgekeerd: op 3m³ kan u onderdelen voor circa 260 TURBOLINE® borstels transporteren en opslaan !

Bedenk hoeveel tijd u kan besparen als de bestuurder een extra set TURBOLINE® vezels onder de zetel meeneemt en deze, indien nodig, binnen de 10 minuten ter plaatse kan vervangen ?

Voordelig transport en opslag

Vlugge vervanging van versleten vezels

Komborstels

Comfortabele werkwijze

De wereld van de technische borstels

Bij het TURBOLINE® systeem blijft de montageplaat bevestigd op de veegmachine. U hernieuwt en betaalt dus enkel de te vervangen borstels. Montageplaten uit kunststof zijn meermaals bruikbaar, stalen platen zijn zo goed als slijtagevrij en levenslang inzetbaar.

VOORDEEL 2:

Borstelringen

VOORDEEL 7:

Milieuvriendelijk Zoals de ECOLINE™ producten kan ook TURBOLINE® gerecycleerd worden. Door de hoge energiewaarde is polypropyleen geschikt voor het opwekken van energie, in combinatie met andere afval. Het is ook recycleerbaar tot nieuwe rostof.

Keerwalsen Stripborstels 11


TRADITIONELE KOMBORSTELS U kan bij ons terecht voor een compleet gamma van traditionele komborstels met FINALONâ„¢-polypropyleen vezels, nylon of vlakstaaldraag of samengesteld bestukt.

Types Gestanst

Gevlochten

12


De wereld van de technische borstels

Komborstels

Borstelringen

Keerwalsen

Stripborstels

13


SPECIALE KOMBORSTELS Komborstels volgens klantenspecificatie Voor diverse fabricanten van veegmachines produceren wij speciale komborstels volgens eigen specificaties.

Komborstel APPLINE™

14


De wereld van de technische borstels

Komborstel voor onkruidverwijdering Deze, agressief werkende komborstels werden ontwikkeld voor de verwijdering van de meest hardnekkige soorten onkruid. De verschillende varianten zijn ook inzetbaar voor het verwijderen van sneeuw- en ijskorsten.

Komborstels Borstelringen Keerwalsen Stripborstels 15


Honigraat borstelring

BEELINE® De SAJAS GROUP is de uitvinder van de volledig uit kunststof bestaande ringborstel. Door onze productiemethode bevat BEELINE® meer vezels dan alle andere verkrijgbare borstelringen. Bovendien gebruiken we het best beschikbare materiaal om deze standaard te kunnen houden: FINALON™ polypropyleen met een buitengewone levensduur of FINALON+™ polypropyleen voor moeilijke veeg- en keeropdrachten.

BEELINE: Patented EP 1009254; US 6,205,609; CA 2,262,470 and others. Registered design.

16


VOORDEEL 1:

VOORDEEL 2:

Binnenring en vezels bestaan uit hetzelfde materiaal en worden samen gegoten. Dus meer vezels dan bij een metalen ring. Door zijn honingraatvorm heeft de BEELINE® ring bovendien meer materiaal dan andere ringen. Vandaar de buitengewoon lange levensduur.

Een keerwals bestaande uit BEELINE® borstelringen heeft honingraatachtige openingen voor meer keerprestatie en een betere steun op de ondergrond.

VOORDEEL 4:

VOORDEEL 5:

VOORDEEL 6:

Door al zijn voordelen is de BEELINE® ring zo efficiënt, dat hij, in de meeste gevallen, ringen met stalen draad kan vervangen.

BEELINE® ringen zijn bij elk type weer inzetbaar. Zelfs bij zeer lage temperaturen breken de vezels niet. Kunstsofvezels kennen geen corrosie en kunnen dus ook buiten worden opgeslaan !

Langere levensduur

BEELINE® werd ontwikkeld om zonder afstandsringen te kunnen worden gebruikt. Dit betekent een langere levensduur,, vermits de borstels tot hun einde kunnen worden benut.

Vervangt stalen draden Weerbestendig

Borstelringen

VOORDEEL 8:

BEELINE® ringen zijn lichter dan andere ringen, met een geringere belasting voor de keerwals. De praktische verpakking van onze BEELINE® borstelringen maakt het u voor behandeling, transport en opslag gemakkelijker. De 100% uit kunststof bestaande BEELINE® ringen kunnen dus ook buiten worden opgeslaan. Eenvoudig monteerbaar en demonteerbaar, omdat ze niet kunnen roesten.

Zoals de ECOLINE™ producten kan ook BEELINE® gerecycleerd worden. Door de hoge energiewaarde is polypropyleen geschikt voor het opwekken van energie, in combinatie met andere afval. Het is ook recycleerbaar tot nieuwe rostof.

Milieuvriendelijk

Keren met de tippen !

Een te hoge druk verkort aanzienlijkde levensduur van de borstels.

Stripborstels

Verkeerde druk op de ondergrond

Keerwalsen

De juiste druik !

Wegdek

VOORDEEL 7:

Eenvoudig en comfortabel

Komborstels

Elke diameter van een BEELINE® ring heeft zijn eigen vezelsterkte, aanpasbaar aan uw behoeften.

Geen afstandsringen nodig

De wereld van de technische borstels

Aanpasbaar keervermogen

Betere prestaties

VOORDEEL 3:

Wegdek

17


Vlakke borstelring

SUNLINE™ SUNLINE™ is een rechte borstelring uit 100% polypropyleen. Gemonteerd met tussenringen. SUNLINE™ kan worden gemonteerd op alle types van keermachines met een borstelringsysteem.

SUNLINE: Patented EP 1005281; US 6,260,927; CA 2,267,227 and others.

50 MM BORSTELRINGSEGMENT

18


Konische borstelring

STARLINE™ De wereld van de technische borstels

Deze konische borstel kan met BEELINE® of SUNLINE™ borstelringen worden gebruikt. Dit voor een grotere keerbreedte of het overbruggen van de afstand tussen de motor en de besenassen.

STARLINE: Patented EP 1005281; US 6,260,927; CA 2,267,227 and others.

Komborstels

AFSTANDSRINGEN

Borstelringen Keerwalsen

ZIE HIER HOE ONZE BORSTELRINGEN ZIJN VERPAKT

Stripborstels 19


TRADITIONELE KEERWALSEN U kan bij ons terecht voor een compleet gamma van traditionele keerwalsen uit 100% FINALONâ„¢ polypropyleen vezels, nylon, vlak- staaldraad of samengesteld.

20


Walsborstel De wereld van de technische borstels

UNILINE™ De UNILINE™ walsborstel is bestukt met BEELINE® borstelringen gemonteerd op een kunstofbuis. UNILINE™ is een performant alternatief voor traditionele walsborstels in grote veegmachines.

UNILINE: Patented EP 1005281; EP 1009254; US 6,205,609; CA 2,262,470 and others. Registered design.

Komborstels Borstelringen Keerwalsen Stripborstels 21


Stripborstel

OMNILINE™ De nieuwe OMNILINE™ stripborstel werd ontwikkeld voor veel eisende veegwerken en een veelzijdig gebruik. OMNILINE™ borstels voor de hardste keer- en veegwerken: voor het verwijderen van landwouw- en industrieafval, steengruis, loof en zelfs sneeuw en waterplassen.

Bijpassende staalrails op aanvraag leverbaar.

Op aanvraag leveren wij ook de bijhorende stalen montagerail.

Profieltypes Typ 3T

Andere profielen op aanvraag.

Typ 3C

Typ H

Datum attachments 22


De wereld van de technische borstels

TRADIONELE STRIPBORSTELS U kan bij ons terecht voor een compleet gamma van traditionele stripborstels met metalen kern en FINALONâ„¢ polypropyleen vezels.

STRIPBORSTELS MET METALEN KERN Deze stripborstels worden ook vaak gebruikt als dichting bij veegmachines.

Profieltypes Typ 3H

Typ 3U1

Komborstels

Typ 3U2

Borstelringen Keerwalsen

STRIPBORSTELS MET HOUTEN KERN Stripborstels

Onze traditionele stripborstels met houten kern worden meestal ingezet voor het keren van graspartijen.

23


SAJA GMBH Töpferstraße 37 D-49170 Hagen a.T.W. Germany Tel. int. +49 5405 616 790 Fax int. +49 5405 616 7960 saja.germany@sajas-group.com

Omdat we steeds verder ontwikkelen behouden we ons het recht voor, nieuwigheden zonder uitdrukkelijke aankondiging door te voeren. 01/16 – © Sajas Group, 2016. Alle rechten voorbehouden. Sajas Group, SAJA®, ECOLINE™, SUNLINE™, BEELINE®, STARLINE™, SNOWLINE™, UNILINE™, TURBOLINE®, SKYLINE™, APPLINE™, OMNILINE™, FINALON™ en FINALON+™ zijn geregistreerde handelsmerken van Suomen Tekniset Harjat Oy of haar dochtermaatschappijen. Alle andere handelsmerken zijn in het bezit van de desbetreffende firma.

Lees meer op

24

WWW.SAJAS-GROUP.COM en ontdek uw plaatselijke dealer


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.