Page 1

w om w s.c wbme sa

SABMés Maig 2018

SABMés revista gratüita de SAB

www.sabmes.com Num 68 - Maig 2018

La revista gratüita d’informació general de Sant Andreu de la Barca!

Àngels Gonyalons Visita l’IES Monstserrat roig Pag

1


SABMés revista gratüita de SAB www.sabmes.com Num 68 Maig 2018

UN XIC D’ART Institut Montserrat Roig

El projecte FLIPART de la Diputació de Barcelona és un programa que consta de 3 blocs d’activitats per als centres de secundària, batxillerat i cicles formatius.

amb el qual va ser nominada com a millor actriu als Premios Teatro Musical i als premis Broadway World. Un grup d’alumnes d’entre 12 i 18 anys va tenir la gran sort de compartir amb ella un parell d’hores, on van gaudir del seu registre de veu i d’alguns fragments de la seva extensa trajectòria com actriu de musicals. Van realitzar alguns exercicis dramàtics on vam riure molt i on vam poder comprovar les dots interpretatives d’alguns dels nostres alumnes.

Amb aquest programa es planteja la possibilitat d’acostar l’art i els artistes als centres educatius... i nosaltres no vam voler deixar passar de llarg aquesta oportunitat. L’Institut Montserrat Roig va realitzar la petició per al bloc “Aventures d’Artista: Àngels Gonyalons” i ... vam tenir la gran sort de què ens la van concedir. El passat 26 d’abril ens va visitar la cantant i actriu Àngels Gonyalons. A la seva trajectòria professional trobem personatges com el de la Blanca a Mar i Cel (1988) amb què va aconseguir el premi a la millor interpretació protagonista de l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya; Estan tocant la nostra cançó (1990), amb el qual va guanyar el premi Margarida Xirgu a la millor interpretació femenina de l’any; Memory (1991), que durant tres anys va interpretar per Catalunya i també a Madrid, on va ser nominada al Fotogramas de plata; Tots dos (1993); Germans de sang (1994); Blues en la nit (1995); Chicago (1997), amb què va tornar a estar nominada al Fotogramas de plata; Palabras encadenadas (2001); Cuando Harry encontró a Sally (2002); Acosta’t (2003); Paradís (2005); Ex (2008); Germana Pag Pau (2009); Un marit ideal (2010); 2 Persèfone (2011), i Sister Act (2014),

Però el realment emotiu van ser les “reflexions de vida” que l’Àngels Gonyalons va tenir la generositat de compartir amb nosaltres. Reflexions que tant alumnes com professors no oblidarem mai. I és que la seva experiència com actriu en ocasions l’ha fet haver de posar-se en la pell de personatges amb els quals no compartia parer, però ...de tot s’aprèn, deia. I és que “la vida no és ni blanca ni negra, la vida és un ventall de matisos de color”. “Cadascú és com és i l’espai que ocupes al món només el pots omplir tu mateix”... tota una càrrega d’autoestima que, sense dubta, ens va deixar a tots encantats amb la seva visita.


SABMés revista gratüita de SAB www.sabmes.com Num 68 - Maig 2018

Pag

3


SABMés revista gratüita de SAB www.sabmes.com Num 68 Maig 2018

Ensenyament

Alumnes de l’IES Sant Andreu guanyen el concurs NanoEduca El dimecres 9 de maig va tenir lloc al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona la cloenda de la darrera convocatòria del concurs NanoEduca, el primer projecte de formació en nanotecnologia que es duu terme als instituts de secundària i batxillerat i que enguany ha arribat a cinquanta centres.

En la secció de pòsters es van presentar dotze treballs, i el guanyador va ser el de l’Institut Sant Andreu (Sant Andreu de la Barca, Baix Llobregat) amb el projecte Viu els teus records. Programa NanoEduca El programa NanoEduca, desenvolupat pels CCiTUB, l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) i NanoDivulga UB, conjuntament amb l’ICN2, el CESIRE (Departament d’Ensenyament) i la UAB, es va crear amb el propòsit de familiaritzar el professorat dels instituts amb les eines, el llenguatge i els processos de la nanociència i la nanotecnologia, i crear mòduls i tallers d’aprenentatge que es puguin aplicar a l’aula. Al llarg de les tres primeres edicions, ha format dos mil alumnes de més d’un centenar de centres de Catalunya, i properament arribarà al País Basc i a Madrid.

En aquesta jornada de cloenda, els estudiants participants havien de presentar els seus treballs en format vídeo i en pòster d’una manera similar a com es fa en els congressos científics. Dels deu vídeos presentats, el guanyador va ser el Per garantir la continuïtat de NanoEdudels alumnes de l’Institut Domènec Per- ca, el projecte s’ha inclòs a la plataforma ramon (Arenys de Munt, Maresme), titu- oficial de micromecenatge Precipita. lat Nanoencapsulació en les nostres Pag 4 vides.


Medi Ambient

SABMés revista gratüita de SAB www.sabmes.com Num 68 - Maig 2018

Neteja de la llera del riu LLobregat L’Ajuntament den Sant Andreu de la Barca organitza una activitat popular per a la neteja del riu Llobregat

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va organitzar el dissabte 12 de maig una activitat popular que consistia en la neteja d’una part del riu Llobregat al seu pas per la ciutat. L’activitat estaba oberta a tota la població i va comptar amb la col·laboració del Centre Excursionista Pi Tallat i de l’entitat per la Defensa del Medi Ambient de Sant Andreu de la Barca (DEMASAB).

A la darrera jornada es van recollir

ment o bé perquè no es gestionen de forma correcte. La tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Rosa Maria Asencio, va explicar que “el principal problema que ens trobem sempre són les tovalloletes humides que moltes persones encara llencen al wàter. Hem de tenir en compte que aquestes no es degraden i provoquen un greu problema al medi ambient”.

22 bosses industrials de residus

Llaunes, plàstics o cables són d’altres dels residus que més recullen en L’objectiu de la iniciativa era conscienaquestes jornades de neteja del riu Llociar a la població de la quantitat de resi- bregat que periòdicament organitza dus que van a parar al riu, ja sigui perquè l’Ajuntament. hi ha persones que els aboquen directa-

Pag

5


Caminada solidària

M

és d’un centenar de participants en la setena edició de la Caminada Popular del Centre Excursionista Pi Tallat, una bona participació tot i les inclemències meteorològiques que no acompanyaven gaire.

U

na vegada donada la sortida, l’organització va preparar tot el necessari per que a l’arribada dels participants, no els manques res: brou calent pel fred i la pluja, begudes...i la nostra l’especialitat en aquestes sortides: la botifarra.

D

urant el recorregut llarg van haver tres avituallaments en el recorregut i dos en el curt per anant recuperant forces, es va oferir als participants sucs, llaminadures, xocolata, fruita.

A

tots els participants, a finalitzar la cursa, els esperava una bossa obsequi amb regals dels patrocinadors i, a més a més tothom va participar en un sorteig de regals dels nostres

col·laboradors del comerç local.

P

er acabar des del centre excursionista P Tallat volen “donar les gràcies a tots els que han fet possible que un altre any, la Caminada Popular sigui un èxit”


SABMés

De MEDIASAB Producciones Audiovisuales

Quieres colaborar con ¿SABMés?

SABMés ofrece la posibilidad a todas las entidades socioculturales y/o deportivas de Sant Andreu de la Barca la posibilidad de dar a conocer sus actividades, para ello solo tienen que enviarnos un email con la información que crean que es de interés a sabmes@santandreutv.com

SAB més, revista digital mensual. Bonaventura Pedemonte, 17 08740 Sant Andreu de la Barca Tel: 658815467 sabmes@santandreutv.com Fotografía: Sant Andreu TV, Manel Gómez Agencias Dep.Legal: B-32588/2012 SABMés no se responsabiliza de las opiniones vertidas por sus colaboradores. SABMés es un magazine editado en Sant Andreu de la Barca © Todos los derechos reservados. Queda expresamente prohibida la reproducción, la distribución y la comunicación pública, incluida su modalidad de puesta a disposición, de la totalidad o parte de los contenidos de esta publicación con fines comerciales, se autoriza la descarga para fines privados asimismo permitimos la distribución a través de blogs, y/o redes sociales en cualquier soporte y por cualquier medio técnico. Para fines comerciales es preciso la autorización por escrito de SABMés.


SABMés revista gratüita de SAB www.sabmes.com Num 68 Maig 2018

Sant jordi 2018 El passat 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, l’alumnat del nostre institut va tornar a ser protagonista en aquesta Jornada Cultural, durant la qual van poder gaudir de diferents tallers proposats pels departaments didàctics i també pels propis alumnes. Enguany s’oferien més d’una vintena de tallers amb una durada aproximada de dues hores. Com a novetat, l’opció del Scape Room que consistia en haver de fugir de la biblioteca cercant una sèrie de pistes i amb un temps limitat va ser un dels més demandats pels alumnes. També van poder optar entre tallers de cuina com “L’atelier des crêpes” tot un clàssic, de manualitats com el de Scrapbooking de decoració amb diversos materials, el de cultura àrab, on es van fer estampacions amb henna a les mans, esportius com les lliguetes de futbol, de defensa personal o sortides a la natura com les de Bike Cross o la gimcana a La Mola. Pels alumnes amb interessos relacionats amb les noves tecnologies n’hi havia tallers com el de Stop Motion on podien aprendre a dibuixar i editar un petit curtmetratge amb mòbils i ordinadors o com el de DJ’s on els alumnes podien aprendre a utilitzar una taula de mescla de só per sentir-se com un autèntic Disk Jockey. Després de l’esmorzar, al gimnàs de l’institut, la Directora Montserrat Porquet va recordar-nos a tots l’origen de la llegenda de Sant Jordi i va cedir el protagonisme de l’acte de lliurament de més d’una quarantena de diplomes a una parella d’alumnes de 4t d’ESO, l’Ariadna Bocanegra i en Cristian Saldaña els quals formen part del Grup de Teatre. Entre els guanyadors del concurs literari de Sant Jordi 2018 van destacar en llengua castellana alumnes d’ESO com l’Ana Carrasquilla i l’Andrea Ruiz –primer premi de prosa- i en Juan Ignacio Valiente i la Gisela Jerez –en la variant de còmic-. Pel que fa a la poesia, l’alumna Sara Nogués va obtenir el primer premi. Al batxillerat, l’Òscar Pascual i la Sandra López van ser els Pag 8 guanyadors respectivament en prosa i

poesia. En llengua catalana, van destacar a l’ESO Leire Pascual i Wenjie Chen en el concurs de prosa i la Ranya EL Yemlahi en poesia. En Toni Bayón es va fer amb el premi de millor còmic. Pel que fa al Batxillerat, els representants que van aconseguir primers premis van ser la Nuria López –prosa- i en Marc Jordi Mas –poesia-. En llengua anglesa, cal destacar a dues alumnes: Núria López Sánchez pel concurs de millor còmic a l’ESO i Sandra López Mesa per haver redactat la millor composició de Batxillerat. En llengua francesa, va tornar a guanyar en la millor composició de còmic l’alumna Gisela Jerez de 4t d’ESO. Durant la Diada, també es van premiar els guanyadors del V Concurs d’Estructures en l’àmbit tecnològic. Els diplomes van ser per Cristian Montañés i el seu company Éric Peralta per la seva construcció “Casa de l’arbre” i també per en David Pérez amb la seva “Àliga”. També es van lliurar diplomes al guanyador del III Concurs de Relats Científics, l’alumne Xavier Virgili de 1r d’ESO i als millors classificats de l’institut en les Proves Cangur de matemàtiques: Daniel Sierra -1r d’ESO- , Laia Royo -2n d’ESO-, Francisco Javier Vázquez -3r d’ESO-, Raúl Palenzuela -4t d’ESO- i Joel Rastrojo -1r de Batxillerat. Per acabar, volem agrair la col·laboració de l’AMPA del nostre centre per els premis atorgats a l’alumnat, volem reconèixer la tasca i gestió del professorat del centre que sempre s’implica amb il·lusió en la preparació dels diferents tallers i tot tipus d’activitats i, finalment, vull encoratjar a participar a tot l’alumnat del centre en aquesta Diada que esdevé un dia lúdic que ens ajuda a treballar i aprendre de forma cooperativa i que ens cohesiona com a Comunitat Educativa. Salut David Tello


SABMés revista gratüita de SAB www.sabmes.com Num 68 - Maig 2018

L’Institut Montserrat Roig, celebra els actes de Sant jordi 2018

Pag

9


Páginas especiales

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca alerta als joves dels riscos de conduir sota els efectes de la droga o l’alcohol La proposta consisteix en posar cara a cara un afectat per un accident de trànsit i una persona que compleix condemna per haver-ne provocat un

L

’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una prova pilot que pretén conscienciar a la població més jove dels riscos que suposa conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues. La iniciativa, que impulsa l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Traumàtics Cranioencefàlics i Dany Cerebral (Trace), consisteix en afavorir la conversa entre una persona que ha patit un dany cerebral derivat d’un accident de trànsit i una persona que compleix condemna a la presó de Can Brians per haver-ne provocat un per estar sota els efectes de les drogues. El programa s’adreça als joves que cursen els seus estudis de secundària als centre públics de la ciutat i es marca com a finalitat que els alumnes coneguin els efectes que poden tenir determinades conductes de risc quan ens posem al volant. L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha explicat que “ens adrecem a un col·lectiu que tot just comença a interessar-se per tenir carnet de conduir i comença a freqüentar determinats ambi-

ents on poden entrar en contacte amb les drogues i és importants que coneguin els riscos que suposen determinades conductes”. La primera d’aquestes sessions es farà al Teatre Núria Espert el pròxim dimecres 16 de juny i es previst que es pugui repetir, en funció del resultat, el pròxim curs escolar. L’entitat que impulsa el projecte assegura que aquest suposa un benefici per a totes les parts. Les persones víctimes d’un accident de trànsit milloren les seves seqüeles neurològiques, especialment en comunicació, llenguatge i habilitats socials. A més, explicar la seva experiència públicament les fa sentir útils. L’objectiu amb els causants del delicte de trànsit és que siguin capaços de canviar la seva actitud a la carretera i que ampliïn la seva informació respecte a les possibles seqüeles d’un accident de trànsit. Finalment, els alumnes poden ampliar coneixements respecte a la seguretat viària, a les conseqüències d’un accident de trànsit, a la relació entre el consum d’alcohol i drogues i la conducció i a fomentar els bons hàbits en la mobilitat.


SABMés revista gratüita de SAB www.sabmes.com Num 68 Maig 2018

Eufòria Culé

La penya Barcelonista de SAB, celebra la 30a Copa del Rei El passat dissabte 21 d’abril es va celebrar la final de la copa del Rei a l’estadi Wanda Metropolitano de Madrid. Aquesta final la van disputar el Sevilla CF i el FCB amb el marcador final de 0-5 a favor de l’equip blaugrana.

d’entitats soci-culturals amb motiu de la diada de Sant Jordi. Vam ser un dels stands amb més visitats pels nostres socis, conciutadans i autoritats i vam oferir tot tipus de merchandising del Barça i de la Penya i vam explicar totes les activitats que anem fent durant la temporada. Des de la Penya volem agrair a tota la gent que ens va fer costat i donar suport. Ens veiem a la propera Diada de Sant Jordi i seguim fent Barcelonisme a Sant Andreu de la Barca! Fotos i text: José Manuel Pérez

Això va significar la 30ª copa del Rei per les vitrines de l’equip culer i com totes les finals es va viure amb intensitat a la seu social de la Penya Barcelonista de Sant Andreu de la Barca. Va haver-hi un gran ambient i es va celebrar la copa amb un pica-pica i molt de cava en un perfecte clima de germanor blaugrana.

Al dia següent encara amb la “ressaca” de la final de copa, la Penya va comptar un Pag any més amb la tradicional paradeta

12


SABMés revista gratüita de SAB www.sabmes.com Num 68 - Maig 2018

NOTICIES C.E.D.SA.B. ABRIL- 18 El 29 d’abril, un altre campionat solidari realitzat a les nostres noves instal.lacions. Aquest cop en dards electrónics, pel que varem disposar tota la sala de joc amb dianes electròniques. Molt bona participación en totes les categories (Absolut, femení i infantil). El nostre jugador infantil Javi Horrillo Velilla va assolir un màgnific 3er lloc en el campionat, la mateixa posició que varen assolir altres esportistes Cedsab en les seves categories. Agraïm a “Anafotos.net” la col.laboració, i com ella, recolzem la tasca feta per Silvia Silsil en donar visibilitat al autisme (#autismo- #otrapercepciondelavida - #aseguirasisilvia - #montaremos

ungranpuzzle

Aquesta es la foto final del Campionat.

El Pasado 7 de Abril, miembros del Cedsab se desplazaron hasta el XI Open Nacional “Reencuentro con el acero” de Puerto Sagunto. El motivo; competir como es nuestra obligación y colaborar con una causa solidaria, que es nuestra devoción. Esta vez el Open estaba dedicado a recaudar fondos para el "HOSPITAL SAN JOAN DE

DEU", PEDIATRIC CENTER, BARCELONA en la campañaPolicías por y para los valientes. Fue como

siempre un gran campeonato, con no muy buenos resultados para nuestros jugador@s, pero satisfactorio en el resultado final de la causa solidaria. Aquí os dejamos uno de los parches que se utilizaban paraPag la recaudación de este acto.

13


Bàsquet, casal d’estiu El club de bàsquet de Sant Andreu de la Barca prepara per aquest estiu un casal, el mateix club ha explicat que durant la durada “Cada setmana tindrà un eix vertebrador: tir/ bot/ defensa/ finalitzacions. Aquestes temàtiques són les que focalitzarem en les tecnificacions i en les competicions, per tal que al finalitzar la setmana el nen/a pugui haver millorat els seus fonaments en aquests habilitats essencials del bàsquet. Cada tecnificació es farà en consonància amb el nivell dels jugadors.”

Aquestes activitats seran variades i sempre amb el bàsquet com a eix vertebrador: veure pel·lícules, vídeos de jugades o partits concrets, comentar entre tots algun aspecte del bàsquet, xerrades externes de professionals de l’esport, etc. Per últim cada dia hi hauran competicions relacionades intrínsecament amb els fonaments treballats aquella setmana, on els nens posaran de manifest tot allò que han après durant el dia. No tant sol serà esport, “també tindrem estones lúdiques després de les tecnificacions, per anar a la piscina i fer activitats d’aigua al mateix pavelló. Concursos, relleus, jocs, seran altres activitats que es faran. Després de dinar hi hauran activitats en anglès, ja que creiem que és molt important en els nostres dies un bon domini d’aquesta llengua, per tant, farem diferents activitats per millorar tant la nostra expressió oral (speaking) com la capacitat per entendre’l (listening).”


La zona blava es podrà pagar des del mòbil L’APP ja es pot descarregar A partir del mes de maig la zona blava d’aparcament ja es pot pagar des del mòbil, el temps just que el nostre vehicle estigui estacionat i sense cues als parquímetres.

parking” als seus telèfons (gratuïta tant pels mòbils amb sistema Android com iOS, i des d’aquesta poder fer qualsevol gestió relacionada amb l’aparcament regulat a la

crèdit. Amb aquesta eina tecnològic els pagaments es poden fer de manera més ràpida i senzilla i l’usuari pot estalviar diners perquè permet pagar pel temps exacte d’estacionament. No serà necessari fer cua davant del parquímetre per recollir el tiquet i es podrà renovar el títol des del mateix mòbil en cas, per exemple, de necessitar més temps d’aparcament regulat. Si l’usuari marxa abans de quan havia previst, aturant l’estacionament no abonarà diners de més.

Aquesta és una de les millores que proposa la nova adjudicatària del servei, que, per descomptat, es podrà continuar pagant amb el sistema tradicional. Els usuaris podran descarregar-se l’aplicació “el

ciutat. D’aquesta manera, els usuaris poden donar d’alta a un mateix telèfon diferents vehicles, un fet beneficiós en cas que a casa tinguem dos cotxes, per exemple. També han de donar d’alta una targeta de

Sant Andreu de la Barca disposarà d’un total de 199 places en zona blava a les diferents zones de la ciutat, especialment en àrees que requereixen un alt índex de mobilitat diürna, com zones comercials per exemple.


SABMés revista gratüita de SAB www.sabmes.com Num 68 Maig 2018

L’institut Sant Andreu

L’institut Sant Andreu ha dut a term diverses activitat duran el darrer mes.

ció de petits conflictes, aclareixen dubtes que tinguin en relació a les normes del centre, etc. Aquest projecte pretén desenvolupar actituds Taller primers auxilis 4t ESO i habilitats de relació positiva i així millorar la El 20 de febrer l’alumnat més gran de l’institut convivència al centre. va cursar aquest taller tan instructiu. L’objectiu principal era donar als nois i noies Sortida 2n ESO per la Barcelona Medieval nocions bàsiques sobre l’actuació en casos Durant el mes de març, els alumnes de 2n han d’emergència, ja sigui per malaltia o accident. realitzat, distrubïts per classes, aquesta El mètode didàctic principal va ser sortida. Cada grup ha visitat les parts més emdemostratiu: es van exposar uns continguts i blemàtiques de la Barcelona Medieval. Sense simultàniament es van portar a la pràctica perdre de vista, però, altres etapes tan imporalgunes activitats. En aquest taller l’alumnat tants com la romana. va poder treballar la competència científic-tecnològica i la social. Sortida 3r ESO YoMo

Projecte l’amic gran 3r ESO El 22 de març els alumnes de 3r, de forma voluntària, van engegar un projecte nou anomenat “l’amic gran”. Va dirigit als nens i nenes de 2r d’ESO. La idea és afavorir l’acollida i l’acompanyament durant el primer curs d’aquests nous alumnes a l’institut. Els voluntaris i voluntàries de 3r s’ofereixen Pag 16 per ajudar-los en els estudis, la resolu-

La darrera sortida d’aquestes últimes quatre setmanes ha estat la de les noies i nois de 3r ESO al YoMo (Youth Mobile). Allà, els alumnes van poder experimentar i participar en moltes activitats relacionades amb la ciència i la tecnologia. Per: Institut Sant Andreu


SABMés revista gratüita de SAB www.sabmes.com Num 68 - Maig 2018

Pag

17


Celsa celebra 50 anys Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu de la Barca va assistir a la inauguració de l’escultura de la rotonda que dona accés a Sant Andreu de la Barca des de Castellbisbal per l’empresa Celsa, amb motiu de la celebració del cinquantè aniversari de la companyia.

Llorca va voler recordar que Sant Andreu i ell mateix han anat de forma paral·lela en els darrers 25 anys veient el desenvolupant de la companyia, també va recordar que encara que no esta ubicada al terme municipal de Sant Andreu, molta gent creu que si, es una de les empreses més importants per la nostre ciutat, ja que molts ciutadans de Sant Andreu treballen a Celsa.


Sònia Aranda Portavoz Partido popular SAB

Un “President” al servicio de Puigdemont Al final tenemos “President”, eso si, doblegándose a las exigencias de la CUP para poder salir elegido y continuar con la farsa de la futura república. Un “President” que se desautoriza así mismo cuando se presenta como “provisional”, ¿Por cuánto tiempo? Una investidura que se produce gracias a que España es una Democracia, esta afirmación, esta realidad es la que niegan los separatistas, tildando de anti demócratas al resto de los españoles y catalanes que no pensamos como ellos. Hemos comprobado según el discurso del actual y temporal “President” que la voluntad de este nuevo gobierno no es conciliar a los catalanes, ni reparar la fractura social, económica, ni el descrédito institucional al que nos han llevado. Un discurso, el de investidura. incendiario, dirigido únicamente para un sector de la población, para los que piensan como él, ignorando a más de la mitad de los catalanes y catalanas que pensamos diferente, que nos sentimos españoles y catalanes, que respetamos las reglas del juego, la Constitución y el Estatut. De verda d que vamos a tener que seguir instalados en el conflicto? De verdad que van a seguir ignorando las necesidades reales de tod@s los catalanes? De verdad que vamos a seguir viviendo el descrédito de nuestras instituciones respecto al resto del mundo? Vamos a seguir instalados en la inseguridad social y económica? De verdad que ocho meses viviendo esta situación no han servido para nada?

El Partido Popular no está dispuesto a eso, no queremos un “President” que no representa a tod@s l@s catalanes, no queremos que nos tilden de anti demócratas por pensar diferente a ellos, no queremos un “President” que piense que el fin justifica los medios, y este nuevo “President” no solo los justifica sino que los adelanta. Los catalanes no nos merecemos un “President” que apaga el fuego con gasolina con frases como: - “Evidentemente, vivimos ocupados por los españoles desde 1714”. - “Los españoles en Catalunya son como la energía: no desaparecen, se transforman”. - “Vergüenza es una palabra que los españoles hace años que han eliminado de su vocabulario”. - “Los españoles solo saben expoliar”. Desde el Partido Popular de Catalunya apostamos por un “President” que nos represente a todos los catalanes, que recomponga la fractura social, que respete las instituciones, que respete la pluralidad de la sociedad catalana y sobre todo que respete la Constitución y el Estatut. Aún, y pese a este “President” al servicio del fugado Puigdemont. Tal y como ha dicho nuestro presidente Albiol: España es una gran democracia que ha garantizado, garantiza y garantizará la ley y los derechos de todos los catalanes. Puedes contactar con nosotr@s a través de : Facebook:Partido Popular de Sant Andreu de la Barca Mail: populares.sabarca@gmail.com Twiter: @PPCSAB Pàgines especials


Último año de la legislatura

Desde que nuestro Grupo municipal de Ciutadans Sant Andreu de la Barca empezó la legislatura, hemos trabajado al 100% para poder llevar a cabo nuestro pro-

grama electoral, nuestras reformas y los objetivos iniciales. A día de hoy, hemos conseguido llevar a cabo más del 90% de nuestro programa electoral y de las propuestas realizadas en estos 3 años de mandato. Pero eso no es todo, todavía queda mucho por delante y seguiremos al pie del cañón para cerrar esta legislatura

con todos los objetivos propuestos completos al 100%. Desde la regiduría d’ensenyament conjuntamente con la regiduría de la gent gran, realizaron un acto intergeneracional entre algunos miembros del Casal y un centenar de niños y niñas de P2 de las escoles bressol de nuestro municipio. Disfrutaron de un espectáculo con canciones y cuentos infantiles. Ver la noticia aquí

segura la població durant els actes municipals de gran afluència i durant grans emergències.

Para acabar, queremos agradecer a todos los vecinos y vecinas que pasaron por nuestra carpa i nformativa el pasado 22 de abril en el passeig del Parlament. Seguiremos haciendo política al lado de los ciudadanos y ciudadanas, escuchando sus propuestas y animándoles a participar activamente en la vida política de su municipio. Somos tu voz en el ayuntamiento. ¡Seguimos!

El pròxim diumenge 20 de maig es celebrarà una trobada de Proteccions Civils a Cervelló. Aquesta jornada serà molt interessant, ja que es durà a terme la coordinació i cooperació entre voluntaris del Baix Llobregat i poder sumar més recursos per a mantenir més

Xavier Pla Gómez Regidor de C’s a l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca Facebook: Ciutadans Sant Andreu de la Barca Twitter: @CsSABarca Email: santandreu.barca@ciudadanos-cs.org


SABMés revista gratüita de SAB www.sabmes.com Num 68 Maig 2018

Pag

24

Sabmes68  

Revista digital mensual y gratuita de información de Sant Andreu de la Barca

Sabmes68  

Revista digital mensual y gratuita de información de Sant Andreu de la Barca

Advertisement