Uitagenda magazine april 2018

Page 24

MEDEMOGELIJKMAKER

LEANDER POT (24) BOUWMEDEWERKER EILAND VAN BRIENENOORD ‘Buitenplaats Brienenoord wordt een pand voor voorstellingen, congressen en zomerkampen. Vanaf de sloop van het oude gebouw, begin vorig jaar, werk ik hier. Ze zeggen dat ik technisch inzicht heb. Tsja. Ik doe gewoon graag dingen met mijn handen. Het werk is afwisselend: van het uittekenen van staanders en leggers voor de dakconstructie tot grof en loodzwaar sloopwerk. Dat vind ik prettig. Ik leer ook liever van alles een beetje dan van één ding alles. Ik ben graag multifunctioneel. Ik heb autisme. Vroeger merkte je dat vooral doordat ik drukker, eigenwijzer, kortom: vervelender was dan andere kinderen. Nu is dat minder. Maar ik heb een andere kijk op de wereld dan de meeste mensen. Mij valt veel op, ik vang veel op, mijn denken staat nooit stil. Daarom is het fijn om op een eiland te werken. Er lopen geen hordes mensen langs, je hoeft minder rekening met je omgeving te houden. Je ziet het water, hoort vogeltjes fluiten. En je kunt hier wildplassen. Door dit werk ontwikkel ik mijn kennis van de bouwsector, ik ontmoet nieuwe mensen, heb lol. Het leukst zijn de koffiepauzes. Zitten we met de hele club bij elkaar, we drinken zwarte koffie, roken zware shag, en ouwehoeren zo slap mogelijk.

foto Joke Schut tekst Laura van Mourik

Ik stippel niets uit in mijn leven. Het loopt toch altijd anders dan je verwacht. Het beste wat je kunt doen is meegolven met wat er gebeurt. Dingen komen vanzelf. Zoals met dit werk: ik zocht er niet naar, het kwam op mijn pad, en ik heb “ja” gezegd.’  Uitagenda Rotterdam portretteert mensen die achter de schermen of buiten de spotlights iets bijdragen aan de stad.

UITAGENDATIP

Het Eiland van Brienenoord kun je elke dag bezoeken. Buitenplaats Brienenoord gaat deze zomer open. 24 ---

AGENDA ROTTERDAM --- APRIL 2018


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.