Page 1

&(, +bb

,!.*bb

&(, +bb

&-bb

&-bb

CAMILLA WANDAHL CAMILLA WANDAHL

Anden bog i serien om søstrene VANA og SAM og deres eventyr på havet. ved, at der er noget galt. Maki får et mystisk brev. Skibet havner i en magisk storm. Og sørøverne fra Den Sorte Vinge er stadig efter dem …

( '&% (bb

VANA

SØSTRE PÅ DE SYV HAVE

må gøre noget. Men må man godt stjæle, hvis det er for at forstå sandheden? VANA

&-bb

788763 824996

! HØST & SØN

! 9

DEN MAGISKE STORM

DEN MAGISKE STORM

DEN MAGISKE STORM HØST & SØN

&-bb


Søstre pü De Syv Have 2 de n m agisk e st or m


Af samme forfatter: I samme serie: Søstre på De Syv Have 1 – Den Sorte Vinge Søstre på De Syv Have 2 – Den Magiske Storm Flere bøger på vej Veninder for altid-serien: Veninder for altid 1 – Ji Veninder for altid 3 – Jose Veninder for altid 3 – Ane Veninder for altid 4 – Tammy Veninder for altid 5 – Drenge-kaos Veninder for altid 6 – Hunde-ballade Veninder for altid 7 – Tøse-sjov Hjerte i vente Så fandens forelsket Et blodigt spil


CAMILLA WANDAHL

Søstre på De Syv Have 2 DE N M AGI SK E S T OR M

HØST & SØN


Søstre på De Syv Have 2. Den Magiske Storm © Camilla Wandahl og Høst & Søn/ROSINA NTE&CO, København 2012 1. udgave, 1. oplag, 2012 Illustrationer: Jesper Ejsing og Christian Guldager Omslagsgrafiker: Ingo Milton og Alette Bertelsen Bogen er sat med Hiroshige hos Christensen Grafisk og trykt hos Livonia Print, Riga ISBN 978-87-638-2499-6 Printed in Latvia 2012 Lix 14 Enhver kopiering fra denne bog må kun ske efter reglerne i lov om ophavsret af 14. juni 1995 med senere ændringer.

Du kan læse nyheder om forfatterens bøger her: www.camillawandahl.blogspot.com

Høst & Søn er et forlag i ROSINA NTE&CO Købmagergade 62, 4. | Postboks 2252 | DK-1019 København K www.rosinante-co.dk


Indhold

Papegøjen

7

Brevet

13

Stormen

19

Hemmeligheder

23

Tyv

28

Søsyg

32

Løgn

37

Magi

43

Troldmanden

49


Vana fortĂŚller

6


Papegøjen 

»Tror du, at Sam er nået frem til byen?« spørger jeg. Jeg ser på vores unge Kaptajn, Maki. Hans sorte hat er slidt. De klare øjne er blå. Min søster, Sam, er rejst med kongens soldater for at finde anden del af skatte-kortet, der skal hjælpe os med at redde vores mor. »Ja, snart,« svarer Maki. Gad vide, om folk vil opdage, at hun ikke er mig. Vi er tvillinger, men jeg synes slet ikke, vi er ens indeni. Jeg lægger en hånd på den halve kugle i mit smykke. Den, Sam har den anden halvdel af. Den dunker mod min hud. Som om den er i live. Et kort, magisk sekund kan jeg næsten høre Sam ved siden af mig. Som om hun siger nogle ord helt stille. Men det kan jo ikke passe. Hun er jo langt, langt væk nu.

7


Maki og jeg ser ud over havet. Det er helt stille. Over os er himlen kæmpestor og blå. »Hvordan kan Sam fortælle os, når hun har fundet kortet?« spørger jeg og ser på Maki. Han er lidt højere end mig. »Hun sender en due med besked til os.« Jeg sukker. Så skal vi både vente på, at hun finder kortet OG vente på duen. Det bliver hårdt. »Har vi så meget brug for det kort for at finde min mor?« Jeg ved godt, at jeg skal blive bedre til at vente. Men hvis man finder ud af, at ens mor ikke er død ... så vil man bare gerne ud at lede efter hende. Nu. Maki lægger en arm om min skulder. Jeg bliver helt varm. Så tager han kortet op af sin lomme og folder det ud. Oppe i kanten står der en tekst. Igen læser Maki den højt for mig:

Med dette kort kan du finde Griffens Skat og Den Kolde Nøgle. Men kun med Den Gyldne Kugle får du lov at komme nær Griffen. »Det var derfor, Den Sorte Vinge ville stjæle vores smykker,« siger jeg.

8


Jeg tænker på kampen, hvor Kaptajn Bako ­næsten vandt. Hvis ikke kongens soldater var kommet, havde Bako ladet os alle gå planken ud, tror jeg. Senere tog vi til en ø, hvor vi gjorde skibet klar til at kunne sejle igen. Efter kampen var det jo næsten ødelagt. »Ja, Bako vil have skatten.« »Og Den Kolde Nøgle er en del af Griffens Skat. Men hvad nu, hvis Griffen ikke gider give os nøglen?« »Det skal den.« Maki klemmer min hånd. Vi står lidt uden at sige noget. »Hvordan er du blevet kaptajn, når du er så ung?« spørger jeg så. Maki kigger ud over havet. Jeg følger hans blik. To måger flyver på den blå himmel. Så dykker de med hæse skrig mod havet. Bag mig kan jeg høre mænd. Råb, latter og sang. Men her i skibets stævn er vi næsten i fred. Maki, jeg og de to måger. »Min far var kaptajn,« siger han efter lang tid. »Så du er vokset op på skibet med Sam? Hvad med din mor?«

9


Maki ser væk: »Det er altså ikke noget, jeg går og tænker så meget over.« Han går tilbage mod roret. »Kom med,« siger han. »Vi må sikre os, at vi er på rette kurs.« Når man står ved roret, kan man se, hvad mange af de andre laver. Man kan også se ud over havet til alle sider. Jeg tænker på, at Maki ikke rigtigt svarede, da jeg spurgte til hans mor. Hvis ens mor er død, så tænker man altså på, hvordan det ville være, hvis hun var i live. Det ved jeg fra mig selv! Nu hvor jeg ved, at min farbror ikke er min far, tænker jeg lidt på, hvem min rigtige far mon var? Men jeg tænker mest på min farbror, for ham har jeg jo altid kaldt for far. Jeg knuger hårdt om mit smykke. Igen bliver det helt varmt. Det føles som at være tæt på Sam. »Jeg har et nyt trick, du skal lære.« Maki har en hånd på sit sværd. Der spiller et lys i hans øjne. Som om han slet ikke har lagt mærke til, at jeg er ked af det. Men det ved jeg, at han har. Han prøver altid at få mig til at tænke på noget andet. Det er sødt af ham.

10


»Hvad er det for et trick?« »En måde, du kan vinde over én, der er større end dig selv på!« Maki råber ud over skibet: »Hey, Rob! Kommer du ikke lige herop og tager roret? Vi skal træne.« Rob kommer op til os. Maki og jeg finder et sted på skibet, hvor der ikke er så mange andre. »Okay,« siger han. »Stil dig parat til kamp.« Siden kampen mod Den Sorte Vinge har jeg haft mit sværd på mig hele tiden. Maki har sit sværd i hånden. »Det, du skal gøre, er ...« Maki når ikke at sige mere. En stor fugl flyver ind foran os. Fanger Fergis hat i farten. »Skyd den fugl!« Han fægter med en pistol i retning af fuglen. Den skræpper op. Jeg kan ikke lade

11


være med at grine, for det ser ret dumt ud. Men Maki griner ikke. Hans læber bliver til en smal streg. Så går han hen mod fuglen.

12

LÆSEPRØVE_Søstre på De syv Have_Den magiske storm_Wandahl, Camilla  

"Søstre på De syv Have. Den magiske storm" af Camilla Wandahl

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you