342 Witre Design + Rauma Garn

Page 1

2020 ⁄ ⁄ 342


2

Hei Jeg heter Ida. Og jeg har vært så heldig å få lov til å lage heftet du nå holder i hendene i samarbeid med Rauma Garn. For dere som ikke kjenner til meg fra før, så lager jeg strikkeoppskrifter under navnet Witre Design. Oppskriftene i dette heftet er til dame, og det er det jeg ellers lager mest av og. Jeg inspireres av stil og mote, og av hvordan jeg kan ta mer bærekraftige valg når det kommer til egen klesgarderobe gjennom strikking. Sammen med heftet har jeg fått velge meg 6 nye farger i Petunia og Pelini. Dette er to garntyper som jeg har jobbet mye med tidligere. Begge kvalitetene passer til alle oppskriftene. Dette heftet ble til noe helt annet enn vi først hadde sett for oss. Det betyr ikke at det er blitt noe dårligere enn tenkt - tvert imot. Kanskje det rett og slett ble til noe helt annet enn hva du har sett før, fordi vi måtte tenke nytt. Vi håper det vil oppleves som spennende og interessant. Da prosjektet skulle ferdigstilles og fotograferes, var Norge i dvalemodus. Reiserestriksjoner og karanteneregler førte til at vi ikke kunne treffes som planlagt. Bildene er derfor tatt mens jeg, som er modell på bildene, er på en helt annen kant av landet enn fotografen. Vi møttes digitalt og fotograferte dataskjermen! Håper du liker det! Du finner meg på www.witredesign.no // WitreDesign på Instagram og Facebook. #RaumaGarnxWitre @witredesign @raumagarn

Ida <3


3


4

342-1 Agathe topp 342-2 Nordisk maxiskjørt


5


6

342-1 Agathe topp Agathe topp er en helt kroppsnær topp med et enkelt og basic snitt. Forstykket er smalt med vide ermehull. Det gjør at stroppene kommer nærme halsen. Modellen er kort, for å passe til sommerskjørt eller bukser med høyt liv. Agathe topp strikkes nedenfra og opp, så om du ønsker den lengre, kan du strikke den lengre før du feller av til ermehull. Toppen er løsere rundt brystet enn hva målene tilsier pga det smale forstykket, som gjør at den gir seg.


7


8


9

342-1 Agathe topp


10

Om fargene og garnet Fargene er valgt ut for å kunne brukes sammen, men også for å gi hvert plagg et pent uttrykk i seg selv. De er lune og jordnære. Tidsriktige, men likevel nostalgiske. Du kan lett finne dem igjen i mange tidsepoker opp igjennom historien. Jeg håper fargene vil få deg til å føle en ro. At du vil kjenne lukten av blomster fra en blomstereng i sommeren, når du har dem på. Kanskje mens noen kiler deg forsiktig på nesen med et strå, og du sitter barfot og ser på solnedgangen. Du vet. Fargene som gir deg gode sommerminner fordi det var de som var på favorittplaggene dét året. Og kanskje året etter også. Navnene på fargene gjenspeiler de gode minnene: Kornaks, Eplehagen, Villhonning, Olivenolje, Smørbukk og Marka skjønn. Jeg liker Petunia med sin glans og fylde, og Pelini med sitt mer rustikke uttrykk og tørre følelse som er svært behagelig på varme sommerdager. Petunia består av 100% pima bomull. Pelini består av 50% lin og 50% pima bomull. Deilig!


11


12

342-3 Monroe kjole Monroe kjole er en lang sommerkjole med dyp V-utringning og knapper i ryggen, som rekker til rett under knærne. Den er løs rundt beina og svinger lett inn mot midjen. Kjolen strikkes nedenfra og opp, frem og tilbake, og knapphullene lages underveis i arbeidet. En skal ikke plukke opp til ny kant ved hals og ermehull. Det er derfor viktig med rette kantmasker for et pent resultat. Kantene bør dampes godt før bruk så de ikke krøller seg. Monroe kjole er laget for å ha knapper bak, men kan og snus rundt med knapper fremme, om du har noe under. Bruker du den åpen kan den være et kult innslag i garderoben som lang vest over sommerklærne.


13


14

342-3 Monroe kjole


15


16

342-4 Scrunchie


342-3 Monroe kjole

17

342-3 Monroe kjole


18

342-5 Collett sommerjakke


19

342-5 Collett sommerjakke Collett sommerjakke er en smal jakke med en fin detalj på skuldrene. Jakken er laget for å bruke åpen og har derfor ikke knapphull i stolpene. Når jakken er åpen, vil den oppleves større på enn hva oppgitte mål tilsier. Collett sommerjakke strikkes ovenfra og ned. Stolpene strikkes for seg og monteres fast til slutt. Etter halskanten, øker en først masker til bol for å få frem den pene detaljen på skulderen, samtidig som en strikker vendepinner i nakken. Så går en over til å øke masker til både bol og ermer samtidig. Jakken tilpasses enkelt i lengden, da den kan prøves på underveis i arbeidet.


20

342-5 Collett sommerjakke


21


22

342-6 Nordisk sommerveske 342-5 Collett sommerjakke


23

342-6 Nordisk sommerveske Nordisk sommerveske er et morsomt, enkelt og raskt prosjekt i dobbelt garn. Den strikkes ovenfra, sĂĽ du kan strikke den sĂĽ lang du vil.


24


25

342-5 Collett sommerjakke 342-7 Monroe topp

342-7 Monroe topp Monroe topp er en topp med V-utringning og knapper i ryggen. Den er noe løs og litt kort i modellen, og passer derfor fint over høye skjørt og bukser, eller over sommerkjolen. Eller kanskje som vest? Toppen strikkes nedenfra og opp, frem og tilbake, og knapphullene lages underveis i arbeidet. En skal ikke plukke opp til ny kant ved hals og ermehull. Det er derfor viktig med rette kantmasker for et pent resultat. Kantene bør dampes godt før bruk så de ikke krøller seg.


26

342-2 Nordisk maxiskjørt


27

Om klær og sol og sånn Vi er alle ulike. Vi har ulik stil, ulike preferanser, ulik kropp. Og vi har ulike tanker om hvordan et plagg skal være; hvilke funksjoner plagget skal ha, og hva vi ønsker plagget skal gi. Skal det være praktisk eller pent? Skal det være kroppsnært eller løst? Skal plagget kun være behagelig, eller bruker vi klær for å fremheve sider vi liker med eget utseende? Kanskje du bruker klær for å uttrykke deg - nesten som kunst? Kanskje er det slik du viser at du er deg, litt annerledes fra alle andre? Noen er veldig sikre på hva de ønsker fra egen garderobe, hva som gjør at de føler seg vel. Andre ikke. Og alt dette er like fint. Strikking som hobby gjør at en kan utfolde seg på en annen måte enn om en handler ferdige plagg i butikk. Garnet og fargene kan velges med omhu. Oppskriftene kan tilpasses, så du sitter igjen med et plagg som er perfekt til deg. Som strikker vet vi hvor mye tid som ligger bak hvert plagg. Jeg tror det gjør at vi tar vare på de plaggene en lager og reparerer dem om de skulle gå i stykker. Slow Fashion på sitt aller, aller beste. Det blir en annerledes sommer i år. Men la oss skinne om kapp med solen denne sommeren. I klær vi har laget selv!


28

342-4 Scrunchies og hårsløyfe

342-2 Nordisk maxiskjørt Nordisk maxiskjørt er et langt og smalt pencil-skjørt som er høyt i livet og når til ca midt på leggen. Det strikkes ovenfra og ned i dobbel tråd på tykke pinner, og er derfor luftig og svalt på varme dager. Lengden på skjørtet kan enkelt justeres underveis i arbeidet, og midjen tilpasses med elastisk strikk som tres inn i brettekanten til slutt.


29


30


31

342-4 Scrunchies, hårsløyfe og hårbånd Bruk opp restegarnet til å strikke passende tilbehør til sommer-looken!


32


33

342-8 Jonsok kimono Jonsok kimono er en deilig og luftig sommerjakke en kan kaste over skuldrene på kjølige sommerdager. Forstykkene og bakstykket strikkes hver for seg, og det formes derfor splitt i sidene som går helt opp til dype ermehull. Kimonoen har V-utringning med ribbekant fremme. Ribbekanten går hele veien rundt nakken, og er en elegant detalj til den ellers vide passformen på jakken. Ermene er svært vide, som en kimono skal ha, og rekker til albuen der de avsluttes med i-cord avfelling


34

342-8 Jonsok kimono

342-4 342-3

342-5


35

342-2

342-1

342-6

342-7

342-8


2020-5 Foto: Siren Lauvdal. Design: Rauma Garn / Witre Design / Ida Wirak Trettevik. Takk til: Cathrine Hammel.

342-7 Monroe topp

Rauma Ullvarefabrikk AS 6310 Veblungsnes +47 71 22 05 00 post@raumaull.no www.raumagarn.no #raumagarn

7

045840

146351


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.