Roosendaal Danst! 2020

Page 1

LL

N

D AA DA AA A

NE

ES

SO

OO R

2200 NNSSTT! 1290 !

R O

25-27 SEPTEMBER Beleef de zevende editie van Roosendaal Danst! Jong, oud, profs, amateurs en alle mogelijke dansvormen en -culturen ontmoeten elkaar tijdens een bomvol en gevarieerd festivalprogramma. Laat je betoveren door al het danstalent van Roosendaal en ver daarbuiten. Geniet van Roosendaal Danst! HĂŠt festival dat de gemeente in beweging brengt.

www.roosendaal-danst.nl


! an st W bi elk om Ro j os en da al D

Roosendaal Danst! is een uniek meerdaags dansfestival voor kinderen, jongeren en volwassenen onder artistieke leiding van Jacques van Meel. Roosendaal Danst! 2020 heeft als thema ‘Wie ben jij?’. Tijdens het festival werken we in De Kring samen met amateurdansers jong/oud uit Roosendaal, studenten van MBODans Roosendaal/Goes, Vooropleiding Dans Fontys en internationale dansprofessionals.

ZO.

20

Agenda

Parkeerplaats Natuurpoort, Plantagebaan, Wouwse Plantage | 13.00 uur

Natuurpoort Wouwse Plantage Op 20 september wordt een vervolg gegeven aan dit succesvolle project uit 2019. In kleine groepjes, met inachtneming van de 1,5 meter afstand, wandelen we onder begeleiding door het bos. Op onverwachte plaatsen, tijdens deze prachtige route van de Natuurpoort, kan men genieten van dansacts die zijn geïnspireerd op de natuurlijke omgeving. Denk aan zonlicht, geuren, kleuren en het beeldend lijnenspel van de bomen. Na afloop van de dansacts is er een kort gesprekje met de professionele dansers Rohiet Tjon Poen Gie (Suriname), Melany van der Steen (Roosendaal), Miranda Brand (Roosendaal), Hendrik Lebon (België) en studenten van MBODans. Toegang gratis. Wel vooraf aanmelden: mail@ natuurpoortwouwseplantage.nl.


VRIJ.

25

Festivalweekend 25 - 27 september

De Kring | grote zaal | 19.00 uur

Opening van het festivalweekend Na de opening door wethouder van cultuur Toine Theunis en voorzitter Jacqueline Chamuleau, toont Rohiet Tjon Poen Gi met zijn solo ‘Marron’ rondom het thema ‘Wie ben jij?’, een reflectie op zijn multiculturele omgeving in Suriname. Vervolgens is er een kort dansoptreden van MBO-Dans. Daarna is het podium voor een van de topgezelschappen van de hedendaagse dans in Nederland: De Dansers uit Utrecht met ‘Shake Shake Shake’. De dansers en muzikanten onderzoeken hoe dans in een concert kan worden vervlochten. Het is een cocktail vol ingehouden woede en uitbundige vrolijkheid, pijn en waanzin. € 19,50 inclusief een consumptie | In verband met het coronavirus zijn de toegangskaarten alleen online verkrijgbaar op https://www. dekringroosendaal.nl/extras/roosendaal-danst/ en NIET bij de kassa van De Kring.

te zien met korte dansfragmenten van amateurscholen uit Roosendaal en omgeving. Tussendoor zijn er dansoptredens van studenten MBO-Dans, studenten van de Vooropleiding Dans Fontys te Tilburg onder leiding van Nishant Bhola (die de choreografie maakte), het duo Melany van der Steen & Martijn Weber (middag) en Rohiet Tjon Poen Gi (avond). ’s Middags ligt het accent op kinderen tot 12 jaar en ’s avonds op jongeren en ouderen. € 10.00 per persoon inclusief consumptie. Kinderen tot 12 jaar € 7,50 inclusief consumptie. In verband met het coronavirus zijn de toegangskaarten alleen online verkrijgbaar op https://www.dekringroosendaal.nl/extras/ roosendaal-danst/ en NIET bij de kassa van De Kring.

ZA.

26 De Kring | grote zaal | 14.30 en 19.00 uur

Dansvoorstellingen Op deze dag zijn er 2 voorstellingen


ZO.

27 De Kring | grote zaal | 16.00 uur

PRA Muziektheater | Momentum Een muzikale en dansante voorstelling waarin mensen van verschillende generaties elkaar ontmoeten. Mensen die elkaar niet zomaar zouden tegenkomen, omdat hun levens volkomen van elkaar verschillen. Deelnemers uit alle hoeken van Brabant / Roosendaal, van jong tot oud en van amateur tot professional, musici, dansers en zangers, nemen het publiek mee op reis. Hoe kun je anders kijken en luisteren, op wat voor manieren kun je contact leggen en hoe ga je samen het avontuur aan? Momentum is een samenwerkingsproject van PRA muziektheater, Parktheater Eindhoven, Vitalis Eindhoven, Theaterwerkplaats Tiuri en CultuurCompaan Roosendaal. € 10,00 inclusief consumptie/ kinderen tot 12 jaar € 7,50 inclusief consumptie | In verband met het coronavirus zijn de toegangskaarten alleen online verkrijgbaar op https://www. dekringroosendaal.nl/extras/roosendaal-danst/ en NIET bij de kassa van De Kring.

25-27 september Radman | Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel Tijdens onze 3 festivaldagen organiseert De Kring op het Tongerloplein een unieke en corona-proof theaterbeleving voor iedereen, van jong tot oud, cultuurliefhebber tot kermisfanaat. In een 18 meter hoog reuzenrad speur je met een koptelefoon op het hoofd en toneelkijker in de hand naar sporen van het verhaal van Radman. Intiem theater in een gondeltje uitkijkend over de stad. In verband met het coronavirus zijn de toegangskaarten alleen online verkrijgbaar (www.dekringroosendaal.nl ) en NIET bij de kassa van De Kring.

Overige activiteiten Project ‘Voor en achter de huisdeur’ Dansacts in huiskamers/tuinen/straten, waarbij de bewoner(s) hun buren/vrienden uitnodigen, geven mogelijkheid tot kijken naar en praten over dans, maar vooral om elkaar te ontmoeten. De danskunstenaars performen, vertellen hun verhalen en luisteren naar de reacties; het is een kleinschalige, gezamenlijke beleving. Dit project vindt ook plaats bij inloophuizen, dagbestedingen, woonzorgcentra en Stamtafels. Het is een sociaal/ maatschappelijk project, dat DANS inzet om mensen met elkaar te verbinden, om communicatie tussen mensen tot stand te brengen en om vereenzaming te voorkomen. Stadsoevers: Dans bij officiële opening van de speeltuin en gele draaibrug. St. Jan: Muziek en dans in St. Jan op zondag 13 december. Let op: In verband met het coronavirus zijn de toegangskaarten alleen online verkrijgbaar op https://www.dekringroosendaal.nl/extras/ roosendaal-danst/ en NIET bij de kassa van De Kring.

Volg ons op Facebook, Instagram en kijk op onze website voor meer informatie: www.roosendaal-danst.nl.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.