Rondom Valkenswaard uitgave 46 september 2018

Page 1

AL MEER DAN 10 JAAR HET MAGAZINE VAN EN VOOR VALKENSWAARD, DOMMELEN EN BORKEL & SCHAFT

NR

|46

Fashion- en Reistrends

Ben jij GESPOT?

MET JE HART

Stichting

1


COLOFON Een uitgave van: WOW! Reclame- en mediabureau J.F. Kennedylaan 14 5555 XD Valkenswaard +31(0)6 107 359 55 +31(0)40 820 02 20 Redactie en verkoop Kirsten Dortmans-Cuijten info@rondomvalkenswaard.nl www.wowreclame.nl Opmaak Patricia Hanssen-de Laat design@rondomvalkenswaard.nl Eindredactie Chris Elbers info@escrito.nl Fotografie Jurgen van Hoof Aangeleverde foto’s

Totale oplage 14.500 stuks Verspreidingsgebied Valkenswaard Dommelen Borkel en Schaft (binnen de bebouwde kom) Adverteren? Ook voor uw bedrijf of onderneming biedt Rondom Valkenswaard effectieve mogelijkheden. Wij bieden voor iedereen een passende promotie.

Sinterklaasconference 2018-Lief & Laf 2

JAVIER GUZMAN

13

Tiver Interieurs

30

Gespot

9

Josh van Steen & Blink

32

PC Discounter

10

Installatiebedrijf Berry van de Schoot

35

Dansvereniging Mystique

12

Scholengemeenschap Were Di

36

Ladyline Valkenswaard

14

CBT De Nieuwe Velden

39

Autototaal Leenderweg

16

Valkenhof

40

Fysiotherapie Walter de Natris

17

Verhagen Witgoed

43

Rabobank De Kempen

18

Berry Bikes

44

Proven Concepts

20

Reis- en vakantietrends

46

Jovijn Advies & Administratie

22

Bij Brigitte Makelaardij & Taxaties

48

Fashion

24

Outlet-DHZ

49

Cafetaria Sint Antoniusstraat

26

Bobo Valkenswaard

51

Marvelstone

AGENDA September 2018 23 september

Duck van Toorrace

29 september

Oktoberfest in de Belleman

30 september

Najaarsmodeshow centrum Valkenwaard

2

NOV

RIJ

JEUGDTHEATER

ZON

KT

Vrolijke voorstelling voor jong en oud!

ASSEPOESTER (6+)

TONEEL - LADIES NIGHT

OPVLIEGERS 4: TROSSEN LOS! (try out)

ZAT

3

11

NOV VRIJ

30

NOV

UITGAVE 46 SEPTEMBER 2018

Zonder Genade

ELKE VIERVEIJZER

Oktober 2018

NOV

MUZIEK

KT

6

VRIJ

AT

7

Anita van Overveld Uitvaartzorg

AL MEER DAN 10 JAAR HET MAGAZINE VAN EN VOOR VALKENSWAARD, DOMMELEN EN BORKEL & SCHAFT

ZAT OKT

EP

ON

28

|46

GUITLY PLEASURES POWERED BY POWERVROUWEN (try out)

EP

5

Met je Hart Valkenswaard

NR

CABARET - LADIES NIGHT

CABARET

9

4

Teksten Chris Elbers Karin van Berkel Annick Zegers Lex Janssen Ellen Staal Aangeleverde teksten

RIJ

21

INHOUD

Fashion- en Reistrends

14 oktober

Verspeek Mountainbiketocht

15 t/m 19 oktober

Herfstvakantie

26 oktober

Inspiratie en Kennis Congres Valkenswaard

Ben jij GESPOT? Stichting

MET JE HART

Neem gerust contact met ons op. info@wowreclame.nl © Copyright WOW Reclame- en mediabureau Alle rechten voorbehouden. Niets van het ontwerp of vormgeving, foto’s, teksten, ideëen, concepten of andere inhoud van dit magazine mag worden verveelvoudigd, gekopieerd of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van WOW Reclame- en Mediabureau. Facebook.com/ rondomvalkenswaard Twitter.com/ @rondomVswaard

2

instagram.com/ rondomvalkenswaard

November 2018 17 november

Intocht van Sinterklaas

21 november t/m 1 december

Sinterklaashuis (breng er een bezoekje)


KIRSTEN #Herfst #Evenementen #Samen #Genieten Na een snikhete zomer, een heerlijke nazomer en een welbesteed zwangerschapsverlof ben ik weer helemaal klaar voor de herfst. Het seizoen waarin de verwarming weer een paar graadjes hoger gaat, een heerlijke, dampende stamppot op tafel wordt getoverd en de natuur zijn bonte tenue weer aantrekt. Met het verkleuren en vallen van de blaadjes is het een feest om er samen op uit te gaan. Ter inspiratie hebben we deze Rondom dan ook opgesierd met een prachtige en binnen de tijd van het jaar passende cover waarop Theater De Hofnar en het gemeentehuis het middelpunt vormen. Ben je geen natuurfreak of wil je gewoon lekker binnen de gemeentegrenzen blijven? Ook dan kom je in ons mooie Valkenswaard volop aan je trekken. Zo staan er dit najaar zoals gewoonlijk weer verschillende spetterende evenementen op de kalender. Met voor ieder wat wils! Zoals het Oktoberfest op 29 september in de Belleman, een ware happening die een dag later al wordt gevolgd door een stijlvolle najaarsmodeshow in het centrum. Of wat te denken van de intocht van Sint-Nicolaas op 17 november en een bezoekje aan de Goedheiligman in het Sinterklaashuis tussen 21 november en 1 december? Kortom, ook in de herfst kleurt en zindert Valkenswaard

26 OKTOBER

IKC VALKENSWAARD

17 NOVEMBER

Liefs Kirsten INTOCHT VAN SINTERKLAAS

volop. Geniet ervan!

3


‘MET JE HART

VALKENSWAARD’: samenzijn en samen ondernemen maakt het leven zoveel fijner

OM DE EENZAAMHEID BIJ EEN GROTE GROEP KWETSBARE MENSEN TE VERZACHTEN, SLAAT DE ANBI-ORGANISATIE ‘MET JE HART’ EEN BRUG TUSSEN VERGETEN WORDEN EN AANDACHT KRIJGEN. ZIJ KOMT OP TEGEN DE SOCIALE ARMOEDE ONDER OUDEREN EN MAAKT ONTMOETINGEN OP BUURTNIVEAU MOGELIJK. OOK IN VALKENSWAARD WORDEN DEZE WAARDEVOLLE VERBINDINGEN TOT STAND GEBRACHT.

4


|

‘ M E T

J E

H A R T

VA L K E N S WA A R D ’

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Ilse Staals uit Valkenswaard opende vorig jaar juni haar Parktuin en Theehuis. Met alle steun en medewerking die zij ondervond bij het organiseren van evenementen op deze locatie, beloofde Ilse een maatschappelijke tegenprestatie. Toen al dacht zij aan de organisatie van ‘ouderendagen’. Deze gedachtegang werd concreter toen zij sprak met Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve, die met zijn keukenbrigade én als ambassadeur van ‘Met je Hart Waalre’ vaker klaarstaat om kwetsbare ouderen te laten genieten. En toen Ilse met eigen ogen zag hoe broze mensen opfleurden van een gezamenlijke lunch in haar theetuin - ‘Het deed me echt wat’- was de knoop snel doorgehakt en nam ze, begeleid door de organisatie van ‘Met je Hart’ het initiatief tot oprichting van de Valkenswaardse afdeling. Een enthousiast kernteam werd geformeerd. Naast Ilse Staals willen Luc Leclerq, Gerrie van Asten en Truus Putman de oudere, eenzame mensen in Valkenswaard weer laten genieten van mooie momenten. Zij weten zich daarbij gesteund door vele vrijwilligers uit het dorp.

Een warm hart Nederland vergrijst en Nederland bezuinigt. Dat is geen goede combinatie en het heeft ingrijpende, schrijnende gevolgen voor een grote groep kwetsbare mensen: onze ouderen. Veel mensen ‘op leeftijd’, die zelfstandig wonen en die niet vaak meer buiten de deur komen, hebben nog maar weinig contact met andere mensen. Hun kwetsbaarheid wordt versterkt wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een fysieke beperking, een klein sociaal netwerk, de financiële situatie en verlegenheid of angst. Gelukkig zijn er in ons land genoeg mensen die de nuchtere realiteit van het ouder worden aan het hart gaat. ‘Met je hart’ is een stichting, die het verbinden van mensen tot haar missie heeft gemaakt.

Afrekenen met eenzaamheid Burgemeester en nieuwe ambassadeur Anton Ederveen ondersteunt met veel enthousiasme het nieuwe initiatief in zijn gemeente. “Eten verbindt en brengt mensen samen. Ervoor zorgen dat kwetsbare ouderen zich verbonden voelen met hun omgeving: dát creëert pas echt saamhorigheid aan tafel.” De actie ‘EET met je hart’ gaat in oktober van start en loopt door tot aan de kerstdagen. In samenwerking met restaurants wordt aandacht gevraagd voor het steeds groter wordende probleem van eenzaamheid onder kwetsbare doelgroepen. Door een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafelrekening in deelnemende restaurants kunnen mooie activiteiten voor de doelgroep worden georganiseerd. Donaties die in een gemeente worden opgehaald, worden ook in deze gemeente besteed. Burgemeester Ederveen: “Ik vind het hartverwarmend dat plaatselijke restaurants aan dit mooie initiatief willen bijdragen. En zeg nou zelf, als je gezellig uit eten gaat, is 1 euro extra toch een kleine bijdrage?” De kick-off vindt plaats in restaurant ‘t Oude Wandelpark. Ilse: “Eigenaar Harold van Asperdt werkt graag mee. Voor een héél schappelijke prijs. Zijn enige voorwaarde is dat we straks, als hij oud is, ook zo voor hem zullen zorgen.”

Wilt u graag doneren? Dat kan: NL21 INGB 0008397805

Facebook.com/ metjehartvalkenswaard/

Of heb je een leuk idee? Stuur dan een mail naar: info@metjehart.nl en kom ook in actie! www.metjehart.nl

5


TIVER INTERIEURS HOUDT DE DREMPEL LAAG EN LEGT DE LAT HOOG TIVER INTERIEURS – EEN BEGRIP. DAT KAN OOK NIET ANDERS, ALS JE 77 JAAR BESTAAT. “EEN VASTE WAARDE ONDER DE LOKALE EN REGIONALE MEUBELZAKEN”, ZULLEN VEEL MENSEN DENKEN. IN PRINCIPE KLOPT DAT, MAAR HET DOET TIVER TEKORT, WANT ER IS ZO VEEL MEER. IN DE EERSTE PLAATS KOMEN DE KLANTEN UIT HEEL NEDERLAND VANDAAN – WAAROM, DAAR KOMEN WE ZO OP. EN BOVENDIEN DEKT HET PREDIKAAT ‘MEUBELZAAK’ DE LADING NIET. TIVER INTERIEURS IS EEN WOONWINKEL DIE DRIJFT OP DRIE IN HET OOG SPRINGENDE EIGENSCHAPPEN: ENORME PASSIE VOOR HET VAK, EEN UNIEKE COLLECTIE EN ZEER GESPECIALISEERD ADVIES IN DE WINKEL EN BIJ KLANTEN THUIS MET DE ABSOLUTE WIL – MISSCHIEN ZELFS EEN ‘HEILIG MOETEN’ – OM DE KLANTEN PRECIES TE BIEDEN WAT ZE WILLEN. Je bent er op je gemak, bij Tiver. De ontvangst is vriendelijk en heel ontspannen. Die prettige sfeer kenmerkt de filosofie van de eigenaren Sam en Carolien Geurtsen-Vermeulen: ze houden de drempel laag en investeren in een goed contact met hun klanten. Die hebben dan ook altijd, van A tot Z, alleen met Sam en Carolien zelf te maken. Dat levert een heel betrokken en persoonlijke relatie op en dat is één van de redenen waarom de meeste klanten van Tiver vaste klanten zijn of worden. De andere reden is – we duidden daar in de inleiding al even op – de collectie. Die is namelijk vrij uniek. Je vindt hem niet overal en dus komen de klanten uit alle windstreken om een keuze te maken uit wat Tiver Interieurs biedt.

Chique modern & Vlot klassiek

Als een maatpak

De collectie bestaat uit twee stijlen: chique modern en vlot klassiek. Binnen ‘chique modern’ worden moderne meubelen gecombineerd met chique stoffen, gezellige zitmeubelen, vloerkleden en trendy accessoires. ‘Vlot klassiek’ duidt op het gebruik van hoogwaardige materialen (prachtige houtsoorten bijvoorbeeld), luxe accessoires en stijlvolle details. Je zou kunnen zeggen: met deze twee stijlen vult Tiver Interieurs het segment tussen ‘zwaar klassiek’ en ‘steriel modern’. Voor een nog beter zicht op wat de twee woonstijlen precies voor effecten sorteren en waarin ze zich van elkaar onderscheiden, is een bezoek aan de winkel de beste oplossing. U krijgt daar geen spijt van. Belangrijke aanvullingen op de meubelcollectie, omdat ze medebepalend zijn voor de sfeer in een interieur, zijn de gordijnen, tapijt en vloerkleden en de PVC-vloeren. Zonder uitzondering hoogwaardig gemaakt, gehangen en gelegd. Een deel van de PVC-vloeren wordt compleet met ondervloer geleverd. Verlijmen is daarbij niet nodig, want deze vloeren worden gelegd zoals kliklaminaat. Bovendien hoeft er vaak ook niet geëgaliseerd te worden.

Tiver Interieurs heeft nog een specialisme, dat zeker niet onvermeld mag blijven: het advies op het gebied van zitmeubelen. “Een bank of een fauteuil behoort te ‘zitten’ als een maatpak”, aldus Carolien. Niet alleen de afmetingen van het zitmeubel, maar ook de zithoogte en -diepte en de stevigheid van de kussens worden afgestemd op de wensen van de klant. “Om deze service te kunnen bieden, werken we nauw samen met de beste Nederlandse fabrikanten.”

Sam en Carolien

6

De winkel in Valkenswaard is natuurlijk hét huis van Tiver Interieurs. Daarnaast kunt u zich oriënteren en laten inspireren op de website en de Facebook-pagina. En kom dan naar de Leenderweg. U bent van harte welkom.


|

T I V E R

I N T E R I E U R S

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Tiver Interieurs Leenderweg 64 5555 CE Valkenswaard

Facebook.com/ tiverInterieurs

T. 040 - 201 21 12 mail@tiver.nl / www.tiver.nl

7


GROEI

OP 3 NIVEA US

Organisatie achter IKC:

2018

Het IKC 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door onze Inspiratie & Kennis Partners:

2019

WAAROM EEN INBRAAKBEVEILIGING? U denkt waarschijnlijk “bij mij valt toch niets te halen”. Niets is minder waar! Achter elke inbreker zit een heler en voor vrijwel alles is een markt; audio- en video- apparatuur, cd’s, computers, zaktelefoons, waardepapieren, antiek, sieraden, postzegels, schilderijen en noem maar op. En dan nog de rommel die een inbreker achterlaat! Wilt u een veilige woon-/werkomgeving? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U heeft al een inbraakbeveiliging vanaf

e 349,- incl. btw

VDW Security Wij leveren en installeren voor de zakelijke en privé-eindgebruikers. 8 VDW Security | Valkenswaard | +31 (0)40 282 3681 | info@vdwsecurity.nl | www.vdwsecurity.nl


|

J O S H

VA N

S T E E N

&

B L I N K

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

JOSH VAN STEEN & BLINK: VOOR EEN SPIC EN SPAN EINDRESULTAAT DE NAAM JOSH VAN STEEN STAAT AL ZO’N TWINTIG JAAR VOOR HET PROFESSIONEEL UITVOEREN VAN EEN BREED SCALA SCHOONMAAK- EN ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN. NADAT DE SYMPATHIEKE VALKENSWAARDENAAR IN 1997 ZIJN EIGEN GLAZENWASSERSBEDRIJF STARTTE, WAREN DE REACTIES VANAF HET EERSTE MOMENT MEER DAN POSITIEF. NIET RAAR DAT TWEE JAAR LATER AL DE BEDRIJFSACTIVITEITEN ONDER DE NAAM BLINK WERDEN UITGEBREID MET DE DISCIPLINES SCHOONMAAK EN ONDERHOUD. VANDAAG DE DAG TOONT JOSH MET ZIJN TEAM DE AANWEZIGE KWALITEITEN AAN ZOWEL PARTICULIERE ALS ZAKELIJKE OPDRACHTGEVERS. VAN LOMMEL TOT BEST EN VAN WEERT TOT BLADEL.

Over het professioneel uitvoeren van glazenwassers- en schoonmaakwerkzaamheden hoef je Josh niets te vertellen. Dagelijks of periodiek, samen met zijn zeskoppige team weet hij elke klus te klaren. Met de zekerheid van een spic en span eindresultaat, tegen een alleszins schappelijke prijs. Zélf neemt hij het vakkundig reinigen van glas en zonnepanelen voor zijn rekening. Wanneer de druk hoog is, wordt hij bijgestaan door een aantal externe krachten. Voor het schoonmaken en onderhouden van onder meer hotelkamers, kantoren, woonhuizen, cafés en traphallen kan hij rekenen op de expertise van zijn ervaren schoonmaakploeg. De twee dames op kantoor zorgen er ten slotte voor dat alles qua planning en administratie op rolletjes verloopt.

Specialist Gestart als eenmanszaak is het bedrijf door de jaren heen uitgegroeid tot een veelzijdige en professionele schoonmaak- en onderhoudsspecialist. “We kunnen zowat elke opdracht uitvoeren”, aldus Josh. “Daarin gaan we verder dan de meeste glazenwassers- en schoonmaakbedrijven. Zo verwijderen we bijvoorbeeld tijdens het reinigen van bestratingen ook het onkruid. En is je interieur of exterieur toe aan een fris likje verf? Dan nemen we met alle plezier de kwast ter hand. Bij dat alles maken we exclusief gebruik van veilige en milieuvriendelijke middelen en producten. Het verzorgen van een schone woon- en werkomgeving gaat bij ons al twintig jaar samen met de hoogste aandacht voor de omgeving. En dat zal in de toekomst ook zo blijven...”

Een veelzijdig specialist... Josh van Steen & Blink, uw partner voor alle schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. • Ramen • Bestratingen • Traphallen • Schilderwerkzaamheden • Kantoren • Opruimen • Zonnepanelen • Onkruid verwijderen • Opleveringen • Kleine reparaties • Vloeren • Schoonmaakproducten • Goten • Trespa reinigen

Josh van Steen & Blink Postbus 903 5550 AX Valkenswaard T. 06 - 54 72 57 01 info@joshvansteen.nl

Facebook.com/ vansteenjosh/

9


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

I N S TA L L AT I E B E D R I J F

B E R R Y

VA N

D E

S C H O O T

INSTALLATIEBEDRIJF BERRY VAN DE SCHOOT: AL TWINTIG JAAR ÚW INSTALLATEUR IN VALKENSWAARD OP 1 SEPTEMBER JL. BESTOND INSTALLATIEBEDRIJF BERRY VAN DE SCHOOT PRECIES TWINTIG JAAR. EEN PERIODE WAARIN DE ONDERNEMING ZICH HEEFT ONTWIKKELD TOT EEN ERVAREN VAKSPECIALIST DIE PARTICULIEREN EN KLEINE EN MIDDELGROTE BEDRIJVEN VAN DIENST IS MET EEN GEVARIEERD PAKKET TECHNISCHE DIENSTEN. INCLUSIEF EEN DESKUNDIG ADVIES OP MAAT EN EEN 24-UURSSERVICE. MEERWAARDEN WAARMEE DE INSTALLATEUR BINNEN DE REGIO DUIDELIJK HET VERSCHIL MAAKT.

10

|


Bij Installatiebedrijf Berry van de Schoot is de klant al twee decennia lang koning. “We verrichten alle werkzaamheden op het gebied van centrale verwarming, loodgieters- en zinkwerk en airconditioning”, aldus Berry. “Vooral het vervangen van cv-ketels en onderhouden van cv-installaties vormen onze specialiteiten. Op dat vlak bieden we een divers samengesteld producten- en uit voorraad leverbaar onderdelenpakket van topkwaliteit. Verder beschikken we over alle vereiste vakdiploma’s en zijn we aangesloten bij brancheorganisatie Uneto-VNI. Maar de échte toegevoegde waarden van het bedrijf zitten ‘m in de eigen 24 uurs servicedienst, de vergaande aandacht voor de klant en het vakmanschap van ons acht medewerkers tellende team. Daarnaast volgen we de ontwikkelingen binnen het wereldje op de voet en investeren we via opleidingen voortdurend in onze mensen.”

BEDANKT! Installatiebedrijf Berry van de Schoot is een echt familiebedrijf. Naast Berry en zijn vrouw Arianne is namelijk ook Berry’s vader Jos nog actief in het magazijn. En met de recente toetreding van zoon Martijn is tevens de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd. “Ons team is in alle opzichten klaar voor de toekomst”, lacht Berry. “Tegelijk blikken we graag terug op de afgelopen twintig jaar, waarin ons ‘kindje’ dankzij onze trouwe klanten is uitgegroeid tot een mooi bedrijf. Daarvoor onze hartelijke dank!

INSTALLATIEBEDRIJF BERRY VAN DE SCHOOT STAAT VOOR: • Eenvoudig en snel contact • Eigen 24-uursservicedienst voor cv-ketels • Vakmanschap van generatie op generatie

Kies voorlopig nog voor een cv-ketel! Het door Installatiebedrijf Berry van de Schoot geboden producten- en dienstenpakket kent in een deskundig advies een stevige basis. Ongeacht of het nu gaat om de aanschaf van een cv-ketel of airco of de uitvoering van loodgieters- of zinkwerken. “Vooral op het gebied van verwarming is er momenteel veel gaande”, aldus Berry. “Warmtepompen zijn hot en worden aangeprezen als dé oplossing om binnen de woonomgeving op een duurzame manier een aangenaam klimaat te creëren. Maar voor bestaande woningen zijn warmtepompen op dit moment totaal niet interessant. Allereerst praat je over een peperdure investering. Daarnaast moet je huis goed geïsoleerd zijn en dient er een lagetemperatuurverwarming, zoals vloerverwarming, aangebracht te worden, wil je het beloofde rendement kunnen behalen. Verder is de huidige elektra-infrastructuur in Nederland qua capaciteit nog niet geschikt. Om te voorkomen dat mensen veel geld neertellen en worden opgezadeld met een torenhoge energierekening adviseer ik dan ook om voorlopig gewoon voor een cv-ketel te kiezen. We gaan echt wel met de tijd mee en er staat behoorlijk wat te gebeuren. Zo zijn de nieuwste cv-ketels al geschikt voor het samengesteld gas, dat er op termijn gaat komen. Maar laat je niet gek maken. En kijk over een paar jaar eens verder.”

Tanja Berk

Installatiebedrijf Berry van de Schoot De Vest 18c, 5555 XL Valkenswaard T. 040 - 201 40 57 info@vandeschoot.nl www.vandeschoot.nl

11


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

X

|

were di info Studenten Fontys Sporthogeschool over hun stage bij Were Di: “Deze stage was een cadeautje” Een flinke sporthal, mooie velden, een klimwand, zes trampolines en nog veel meer sport- en spelmaterialen, goede begeleiding, eigen verantwoordelijkheid én de vrijheid om sportlessen zelf vorm te geven en te doceren. Derdejaars studenten Idi Bindels (19), Brady Bemelmans (22) en Bo Peskens (19) van de Fontys Sporthogeschool zijn lovend over hun stage bij Were Di. Het drietal, dat studeert aan de lerarenopleiding Li-

De studenten Bo Peskens, Idi Bindels en Brady Bemelmans (v.l.n.r.) liepen stage als sportdocent bij Were Di.

chamelijke Opvoeding, gaf vorig schooljaar twee dagen per week sportles bij Were Di. Brady noemt de stage een cadeautje. “We hebben veel geleerd en we zijn goed begeleid door de sportdocenten Paul Hooijen en Yvonne van Hooff.” Ook Idi en Brady denken er zo over. Idi: “We hoorden echt bij het team van sportdocenten en dat voelde heel fijn.” De drie stagiaires hebben tijdens hun stage aan den lijve ondervonden hoe het is om sportles te geven aan jonge mensen. Bo: “Soms was het moeilijk om de aandacht te krijgen. Maar dat leer je vanzelf door te communiceren zoals jongeren doen en door je les af te stemmen op hun interesses.” Het is volgens hem vooral van belang om met de leerlingen een band op te bouwen en tegelijkertijd professionele afstand te bewaren. Brady: “Het ontwikkelen van kneepjes om met jongeren om te gaan, is een leerproces.” De studenten leerden tijdens hun stage bij Were Di hoe ze het best kunnen omgaan met de doelgroepen. Maar vooral ook dat er verschillen zijn tussen onderbouw- en bovenbouwleerlingen en dat de ene leerling anders reageert op een situatie dan de andere. Brady: “Ik leerde bijvoorbeeld dat de uitleg van de lesinhoud kort en krachtig moet zijn, anders gaan leerlingen zich vervelen.” Verder leerden ze bijvoorbeeld om te gaan met kuddegedrag van leerlingen. De oud-stagiaires hebben ook veel geleerd van de jongeren van wie een groot aantal grenzen opzoekt. Idi: “Leerlingen prikkelen je en laten je ook kijken naar je eigen functioneren. Soms gaan ze bijvoorbeeld iets anders doen dan wat de opdracht is. Wellicht komt dat omdat de opdracht gewoon saai is.” Terugkijkend had het drietal geen andere stageplek dan Were Di willen hebben. Bo: “We zijn professioneel 2, rdag 2 begeleid door de sportdocenten, we e d n o 21, d mber ensdag hebben goede leerdoelen kunnen stel4 nove 2 g a Op wo d ater 5 uur. 23 en z m 20.1 len en we konden met alle vragen bij o r a n f vrijdag Ho 0 uur. ter De de docenten terecht.“ Hun tips aan de om 15.0 k in Thea o o eater erdag Op zat p bij Th nieuwe stagiaires bij Were Di? “Stel jezelf te koo n e t r a Ka nar. open, vraag hulp, kom uit je comfortzone De Hof en ga ervoor.”

aar Kom n usical i-m Were D Wiz’ ‘The

12

uitgave september 2018

Toekomst staat centraal in koers Were Di ‘Toekomst in uitvoering’. Dát is de slogan van Were Di. Maar wat betekent deze slogan concreet voor leerlingen en medewerkers en op welke thema’s legt Were Di de komende jaren de nadruk? Dat wordt zichtbaar in het Schoolplan 2018-2021 ‘Toekomst in uitvoering’. Rector Edward de Gier geeft een toelichting. “Wij spelen als school in op ontwikkelingen in de maatschappij. We werken voortdurend aan het nog verder verbeteren en verdiepen van ons onderwijs. Uitgangspunt hierbij is dat we onze leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst en hen bagage meegeven om zich steeds verder te ontwikkelen.” Were Di zet de komende jaren in op vier thema’s: Persoonlijke ontwikkeling, Anticiperen op de toekomst, Inspirerend onderwijs en Gepersonaliseerd leren. De Gier: “Zoals ook uit de slogan al blijkt, staat bij Were Di de toekomst centraal. Wij helpen leerlingen zo goed mogelijk om zich hierop voor te bereiden. Een concreet voorbeeld hiervan is het traject van Loopbaanoriëntatie en Begeleiding.” In dat traject helpt Were Di de leerlingen bij het zicht krijgen op het keuzeproces waarin ze zitten. Activiteiten hiervoor zijn bijvoorbeeld de bedrijvenmarkt, stages, excursies bij bedrijven en instellingen en voorlichtingsbijeenkomsten van mbo’s, hbo’s en universiteiten. De school probeert samen met de leerlingen aan de hand van loopbaangesprekken hun interesses, kwaliteiten, competenties en keuzestrategieën in kaart te brengen. Tijdens projectweken

ABSTRACTION GAMES OP WERE DI BEDRIJVENMARKT Werken als professioneel gamer en daarmee veel geld verdienen. Het klinkt voor veel jongeren als een droom. En voor het gros van hen zal het dat ook blijven. Want het tof vinden om games te spelen en er goed in zijn, is lang niet genoeg om er je werk van te kunnen maken. Dat zegt Ralph Egas, oprichter en eigenaar van Abstraction Games uit Valkenswaard. Het bedrijf, met een omzet van enkele miljoenen per jaar, is een van de circa tachtig deelnemers aan de Were Di Bedrijvenmarkt op 15 november. Tijdens dat jaarlijkse evenement maken leerlingen kennis met tal van bedrijven en organisaties. Ze voeren loopbaangesprekken met vertegenwoordigers van die bedrijven en organisaties en leren meer over beroepen en de daarvoor benodigde opleidingen. Abstraction Games bouwde de bekende game ‘Ark’ om van pc naar Playstation4, Xbox en Nintendo Switch. Een onderneming als Abstraction Games valt bij veel jongeren in de smaak, maar volgens Egas weten velen van hen niet echt wat zo’n bedrijf doet en welke capaciteiten een werknemer mee moet brengen. Egas licht dit tijdens de Bedrijvenmarkt graag toe, want de game-industrie is volop in beweging en voor hele goede en gepassioneerde mensen zijn er mogelijkheden. Egas zelf sloeg als tienjarige aan het programmeren op een ZX Spectrum Homecomputer. “Ik was benieuwd hoe dit werkte en probeerde van alles, omdat ik nieuwsgierig was.” Uiteindelijk startte hij in 2007 Abstraction Games. Het business-to-businessbedrijf, dat vooral zaken doet in de Verenigde Staten, bouwt games om en past bijvoorbeeld het design van games aan. “Een game die is ontwikkeld voor Playstation bouwen wij bijvoorbeeld om, zodat de game kan worden gespeeld op Xbox.” Het bedrijf telt veertig medewerkers. “We hebben bijvoorbeeld programmeurs, gamedesigners, gametesters, 2D- en 3D-artists en 3D-animators in huis.” Waar de programmeur vooral technisch bezig is met het bouwen van software, is een gamedesigner veel meer aan de slag met het bedenken van


|

W E R E

D I

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

weredi.nl

staan praktische sectororiëntatie en LOB centraal. Natuurlijk is niet elke leerling hetzelfde. Daarom Rector Edward de Gier biedt Were Di ook steeds meer maatwerk aan. “We kijken op welk niveau een leerling functioneert en passen de route die het kind in de vakken die het volgt daarop aan.“ UITDAGEND Voor Were Di is het belangrijk dat de leerling zich persoonlijk ontwikkelt. Daar draagt de school aan bij door de hem te leren omgaan met moderne informatie- en communicatietechnieken. “Maar we leren onze leerlingen bijvoorbeeld ook om nepnieuws te herkennen of om zaken kritisch te bekijken.” Verder leren zij zelf hun talenten en ambities te ontdekken, na te denken over wie ze zijn en wat ze willen bereiken. Natuurlijk speelt Were Di in op wensen van ouders en leerlingen. Daarom wordt momenteel onderzocht of het mogelijk is om ‘natuurlijk leren’, zoals bij Were Di Drie gebeurt, ook aan te bieden aan leerlingen van havo en vwo. In het kader van gepersonaliseerd onderwijs wordt bekeken in welke vorm de onderwijsstof wordt aangeboden. Uitgangspunt is dat het onderwijs zo inspirerend mogelijk is en aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen en de snel veranderende maatschappij. De Gier beseft dat de maatschappij en daarmee ook de school en de ontwikkelingen daarbinnen continu in ontwikkeling zijn. “Het is aan ons om te sturen en ervoor te zorgen dat ons onderwijs van hoge kwaliteit is en uitdagend blijft voor leerlingen en medewerkers.”

wat de hoofdpersonen in de game moeten kunnen. Egas benadrukt dat voor elk specialisme specifieke kennis nodig is. Technische kennis of juist meer kennis van Art. Maar wat moet een beginnend student of werknemer in de game-industrie sowieso hebben? Egas: “Passie, gedrevenheid en inlevingsvermogen. Je moet weten welke eisen de gamer aan het spel stelt, hoe hij speelt en hoe hij de spelcomputer daarbij gebruikt. Ga daarom op onderzoek uit…programmeer, bouw of teken zelf en bekwaam jezelf daar steeds verder in. Probeer te programmeren als daar je talent ligt of blijf je bekwamen in het tekenen en verdiep je in Art als daar je passie ligt.” Egas raadt jonge mensen die hiervoor passie hebben aan om bijvoorbeeld Informatica of Computer Science te gaan studeren aan de TU/e. Geïnteresseerden wiens hart meer bij 2D of 3D Art ligt, adviseert hij te kiezen voor de Kunstacademie. Of Egas nog veel games speelt? “Nee. Dat lukt vanwege tijdgebrek niet meer. Nu is het besturen van mijn bedrijf mijn game.”

Karin Janssen, teamleider brugklas havo/vwo: “Toon belangstelling, maar laat je kind zelf plannen en huiswerk maken” Enkele honderden nieuwe brugklassers startten onlangs hun middelbare schoolcarrière bij scholengemeenschap Were Di. De stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor een aantal leerlingen én ouders best spannend. Want hoe gaat het eraan toe op de nieuwe school, welke nieuwe vakken worden gegeven en hoe werkt dat eigenlijk, huiswerk plannen en maken? En is het handig als ouders hierbij helpen? Karin Janssen, teamleider brugklas havo/vwo geeft advies. Ouders moeten hun kind vooral niet achter de vodden zitten of hun planning of huiswerk gaan maken, benadrukt Janssen. “Het is belangrijk dat je als ouder vraagt hoe het gaat en vraagt of je kind hulp nodig heeft. Toon warme belangstelling, maar ga je kind niet achter de broek zitten. Daardoor voelt het te veel druk en dat werkt juist stress in de hand. En dát heeft vervolgens weer een negatieve uitwerking op de schoolprestaties.” Volgens Janssen moet het de insteek zijn dat je als ouder pas hulp geeft als je kind zelf aangeeft dat het die nodig heeft. “Als je kind antwoordt dat het goed gaat en dat hij niet tegen problemen aanloopt, houd dan afstand.” EEN ONVOLDOENDE? GEEN STRESS Ouders moeten vooral niet meteen in de stress schieTeamleider Karin Janssen ten of boos worden als hun kind een onvoldoende haalt. Janssen: “Ga hierover met je kind in gesprek en achterhaal zo de oorzaak hiervan.” Leren leren en leren plannen, is volgens Janssen een proces dat de leerling zelf moet doormaken. “Een kind dat een drie haalt voor een proefwerk leert de volgende keer waarschijnlijk harder en heeft dus zelf de conclusie getrokken dat dat nodig was.” Als een leerling een derde onvoldoende haalt voor een vak is het volgens de teamleider raadzaam om te mailen met de vakdocent en te bespreken wat te doen. “Wacht hiermee niet tot de kerstvakantie, want dan komt het kind wellicht verder in de problemen.” Janssen snapt dat ouders hun kind willen helpen, maar zegt dat ouders hun kind ook de ruimte moeten geven om te leren van zijn fouten. Natuurlijk heeft ook de school een belangrijke rol in de ondersteuning van leerlingen. In de mentorlessen praat de mentor met de leerlingen over hoe het gaat. Hij toetst hoe ze in hun vel zitten of ze tegen problemen aanlopen en helpt bij het plannen van huiswerk. Tijdens competentie-uren krijgen leerlingen informatie en tips over leren plannen en leren leren. Meer weten over hulp bij plannen en maken van huiswerk? Kijk op: www.planning-en-agenda.nl/huiswerk-plannen-in-6-stappen/ www.spectrumbrabant.nl/gratis-downloads/ https://karinblogt.nl/ik-kanban-plannen-organiseren-van-schoolwerk/ www.1blik.nl/producten/1blik-schoolagenda

WERE DI BEDRIJVENMARKT Donderdag 15 november 2018 • 17.00-20.00 uur Leerlingen van havo/vwo en vmbo maken kennis met sectoren en beroepen en voeren loopbaangesprekken met bedrijven en organisaties over beroepen, benodigde opleidingen, vaardigheden en werkomgeving. Bedrijven kunnen leerlingen enthousiasmeren en stimuleren te kiezen voor hun branche. Daarnaast is deelname aan het evenement een mooie kans om te netwerken met andere bedrijven en organisaties. Meer weten? Mail naar Buitenschoolsleren@sgweredi.nl of bel 040 - 207 47 51.

Scholengemeenschap voor vmbo / havo / atheneum / gymnasium

13


EEN EFFICIËNTE MANIER

Bas van Berge Henegouwen

OM KLACHTEN BIJ BABY’S TE BEHANDELEN ELKE OUDER KENT HET WEL: DE BABY HUILT DOOR PIJN OF ONGEMAK EN LIJKT ONTROOSTBAAR. ER SPEELT IETS OF ER ZIT IETS DWARS EN DE BABY HEEFT GEEN ANDERE MANIER OM ZICH TE UITEN DAN DOOR TE HUILEN. IN VERREWEG DE MEESTE GEVALLEN ZIJN DE KLACHTEN VRIJ EENVOUDIG TE HERLEIDEN EN OOK TE BEHANDELEN. MAAR MISSCHIEN IS HET WEL NODIG OM DAARBIJ EEN HEEL KLEIN BEETJE ‘OUT OF THE BOX’ TE DENKEN. BAS VAN BERGE HENEGOUWEN DOET DAT. IN ZIJN PRAKTIJK DE NIEUWE VELDEN IN VALKENSWAARD BOEKT HIJ ER GOEDE RESULTATEN MEE. BAS VAN BERGE HENEGOUWEN IS GEDIPLOMEERD OSTEOPAAT EN TEVENS GEDIPLOMEERD OSTEOPAAT VOOR BABY’S EN KINDEREN.

14


|

C B T

D E

N I E U W E

V E L D E N

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Wie goed naar het postuur van een baby kijkt, zal zien dat het bekken en het borstgebied relatief smal zijn en de buik een stuk breder en tamelijk bol. Daar is een vrij eenvoudige verklaring voor, namelijk de volgende. Zolang een baby nog niet is geboren, zorgt de moeder via de navelstreng niet alleen voor voeding, maar ook voor allerlei biochemische processen voor bijvoorbeeld de ‘afvalverwerking’. Dat wil zeggen: het afvoeren van gifstoffen. Is de baby eenmaal geboren, dan moeten die reinigende taken worden overgenomen door het eigen immuunsysteem. De hulplijn naar het moederlichaam is met het doorknippen van de navelstreng immers afgesneden. De lever heeft in dat schoonmaakwerk een heel belangrijke functie. Als de lever zwaar belast wordt, als hij dus heel hard moet werken, dan zwelt hij op. Dat is op zichzelf een heel normaal verschijnsel. In dit geval betekent zo’n gezwollen lever dus niet dat die lever niet gezond is, het betekent alleen dat hij erg zijn best moet doen om het schoonmaakwerk uit te voeren zoals het hoort.

Klachten De lever zwelt dus op en daardoor raken andere organen, zoals de maag, slokdarm en ook de darmen, een beetje in de verdrukking. Het is niet zo vreemd dat de baby daar last van krijgt. De aard van de klachten kan variëren, maar te denken valt onder andere aan klachten als extreem vaak huilen, slechte zuigrespons, darmkrampjes, spugen, onregelmatige ademhaling, vaak hikken, problemen met borstvoeding, slechte stoelgang of winderigheid, veelvuldig verslikken, rusteloosheid en een beginnende voorkeurshouding. Deze opsomming is overigens nog niet volledig, maar veel ouders zullen deze symptomen herkennen.

“Ik ben ervan overtuigd”, zegt Bas van Berge Henegouwen, “dat de lever vaak de oorzaak is van deze symptomen. De osteopatische behandeling moet van onder naar boven worden uitgevoerd. Dat wil zeggen: de behandelaar mobiliseert de organen met een draaiende beweging tegen de klok in. En dat verschilt van de geldende behandelpraktijk, waarin over het algemeen met de klok mee wordt bewogen.” Waarom van beneden naar boven? “Omdat 80 procent van de zenuwbanen tussen het hoofd en het buikgebied van beneden naar boven lopen en slechts 20 procent van boven naar beneden. Het belang daarvan wordt vaak onderschat. Bovendien ligt de lever pas acht, negen weken na de geboorte, na een draagtijd van veertig weken, in de goede positie en de behandeling tegen de klok in bevordert de juiste ligging. Met de oefeningen die zij meekrijgen tijdens het consult bereiken ouders eerder de gewenste positieve resultaten bij hun baby.”

Centrum voor Beweging en Therapie De Nieuwe Velden Bas van Berge Henegouwen Distelstraat 1, 5552 ER Valkenswaard T. 040 - 201 28 55 | info@cbtdenieuwevelden.nl www.cbtdenieuwevelden.nl

15


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

VA L K E N H O F

|

WERKEN BIJ VALKENHOF “JE STAPT MET ZORG AAN HUIS ECHT IEMANDS LEVEN BINNEN”

Verpleegkundige Marion Postuma (rechts) helpt een cliënt.

VERPLEEGKUNDIGE MARION POSTUMA VAN HET WIJKTEAM VAN VALKENHOF ZOEKT COLLEGA’S EN WIL HEEL GRAAG MENSEN ENTHOUSIASMEREN VOOR HAAR VAK. ZE SCHREEF EEN VERSLAG OVER HAAR WERKDAG OM ANDEREN TE INSPIREREN. Ik start iedere dag om 6.45 uur op kantoor met mijn collega’s. Dat is een druk samenzijn. Ik log in op mijn tablet en zie de route naar de cliënten die ik die ochtend bezoek. Iedereen neemt een telefoon, leest nog bijzonderheden in de agenda, wenst elkaar een goede dienst en vertrekt per fiets of auto naar de eerste cliënt.

Voorrecht De cliënt is blij je te zien. Je stapt met zorg aan huis echt iemands leven binnen. Het voelt als een voorrecht om deze mensen - jong en oud, allemaal verschillend - te mogen leren kennen en te mogen helpen om zorgen weg te nemen of minder zwaar te maken. Ik heb geduld en neem de cliënt serieus. Ik kijk naar de verschillende aspecten van een cliënt, niet alleen naar de lichamelijke, maar ook naar de sociaal-psychische. Is er meer zorg of soms minder zorg nodig? Zelfredzaamheid en ondersteuning in het zelfmanagement staan bij ons hoog in het vaandel. Ik help de cliënt stap voor stap om een handeling zelfstandig te leren. Ik kijk of ik nog andere disciplines (huisarts, fysio, ergo, diëtiste en psycholoog) of hulpmiddelen nodig heb, zodat het totale plaatje thuis beter loopt. Ik denk breed en creatief.

Flexibel Na de eerste cliënt in de vroege ochtend ga ik naar het volgende adres. Ik lees me goed in en bereid me voor op weer een andere zorgvraag. Ik gebruik mijn kennis van de ziektebeelden en de ver-

16

pleegtechnische handelingen die ik moet gaan uitvoeren. Ik moet flexibel zijn, omdat geen dag hetzelfde is. Dat is tegelijkertijd ook meteen een mooie uitdaging.

Spil Ik maak de cliënt en de mantelzorgers van heel dichtbij mee. Soms moet je de cliënt voorbereiden op het feit dat thuis wonen niet langer gaat. Het is vaak lastig om dit goed over te brengen en emotioneel voor de cliënt om zich voor te bereiden op het verpleegtehuis. Het komt ook voor dat een cliënt thuis wil sterven en jij de spil bent in het regelen van de laatste goede zorg. Maar de meeste dagen maak ik er met de cliënt het beste van, lachen we veel en lossen we samen tijdens het zorgmoment met een knipoog alle wereldproblemen weer op. Er ligt nog een heleboel werk in de thuiszorg. Alleen met een goed team van gepassioneerde professionals kunnen we zoiets mogelijk maken. Kom jij ons versterken? Dan horen we graag van je!

Meer weten? Kijk op www.valkenhof.com/vacatures voor meer informatie of om direct te solliciteren.

Facebook.com/Valkenhof


VALKENSWAARDSE WITGOEDSPECIALIST BETREKT MEDIO 2019 NIEUW PAND VERHAGEN WITGOED GAAT VERHUIZEN! SINDS 2005 IS DE LEENDERWEG 164F IN VALKENSWAARD HÉT ADRES VOOR HET GROOTSTE EN AANTREKKELIJKST GEPRIJSDE WITGOEDASSORTIMENT BINNEN DE REGIO. WANT OF JE NU OP ZOEK BENT NAAR EEN TOPMERK WASMACHINE, DROOGTROMMEL, KOELKAST, VRIEZER, ONDERDEEL OF ACCESSOIRE, BIJ VERHAGEN WITGOED SLAAG JE ALTIJD! VANAF MEDIO VOLGEND JAAR WORDT HET NÓG AANTREKKELIJKER OM EEN BEZOEKJE TE BRENGEN AAN DÉ WITGOEDSPECIALIST VAN DE KEMPEN. DAN NAMELIJK BETREKT ‘TEAM VERHAGEN’ AAN DE KAREL MOLLENSTRAAT ZUID 10-12 EEN NIEUW EN NOG RUIMER BEMETEN BEDRIJFSPAND. DIRECTEUR WILLIAM VERHAGEN KIJKT VERHEUGD VOORUIT. De verhuiswagens zijn al gereserveerd en de voorbereidingen voor de move naar hartje Valkenswaard zijn in volle gang. William Verhagen is opgetogen, nu de kogel eindelijk door de kerk is. “We waren al een tijdje op zoek naar een nieuw en vooral groter onderkomen voor onze winkel. Dat hebben we gevonden in de Karel Mollenstraat Zuid, een plek waar we de komende jaren voldoende speelruimte hebben om onze trouwe klanten met een nóg groter assortiment te bedienen. Het is een regelrechte toplocatie, middenin het winkelhart van het dorp. Dat gegeven zal ons naar verwachting nog meer bezoekers opleveren.”

Nieuw logo Het adres mag dan wel vanaf volgend jaar wijzigen, verder blijft bij Verhagen Witgoed zowat alles bij het oude. Zoals het deskundige advies, de razendsnelle levering en de uitmuntende service. “Daarmee hebben we altijd het verschil gemaakt. En dat zullen we op onze nieuwe stek ook blíjven doen”, zegt William, terwijl hij tot slot trots het nieuwe bedrijfslogo op tafel tovert. “Onze verhuizing wordt gecombineerd met een complete restyling van onze huisstijl. Herkenbaar, fris en helemaal 2019. Ook op dat gebied maken we weer een mooie stap vooruit.”

Verhagen Witgoed Leenderweg 164f 5555 CH Valkenswaard T. 040 - 201 85 48 info@verhagenwitgoed.nl www.verhagenwitgoed.nl

Facebook.com/ Verhagen.Witgoed Twitter.com/ @verhagenwitgoed

17


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

B E R R Y

B I K E S

|

BERRY BIKES VIERT KOPEREN BEDRIJFSJUBILEUM MET SPECTACULAIR FEESTWEEKEND! OF JE NU OP ZOEK BENT NAAR EEN NIEUWE OF GEBRUIKTE FIETS, BIJ BERRY BIKES IN VALKENSWAARD BEGINT VOOR JONG EN OUD HET WARE FIETSPLEZIER. IN DE SPECIAALZAAK AAN DE MOLENSTRAAT VIND JE NAMELIJK NIET ALLEEN EEN RUIM ASSORTIMENT AANTREKKELIJK GEPRIJSDE TWEEWIELERS, OOK QUA SERVICE, AANDACHT ÉN GEMAK LIGT DE DOOR BERRY TOMASSEN GERUNDE WINKEL AL TWAALFENHALF JAAR STEVIG OP KOP. EEN PUIKE PRESTATIE DIE OP 28, 29 EN 30 SEPTEMBER TIJDENS EEN SPETTEREND FEESTWEEKEND IN STIJL WORDT GEVIERD. MET FIKSE KORTINGEN, AANTREKKELIJKE ACTIES EN NATUURLIJK EEN LEKKER HAPJE EN DRANKJE.

18


In de agenda van Berry Tomassen is 1 oktober 2018 rood omcirkeld. Op die dag namelijk is het exact twaalfenhalf jaar geleden dat hij de voormalige compressorgroothandel van zijn schoonvader omtoverde tot zijn eigen fietsparadijsje. In de jaren die volgden, groeide de winkel op alle fronten uit tot een vooraanstaande, veelzijdige en op service gerichte specialist. Anno 2018 staat Berry aan het roer van een prachtige zaak. Daarbij geniet hij de volle ondersteuning van zijn vrouw Nicole, die verantwoordelijk is voor de administratie. De drie ervaren monteurs Michiel, Marc en Harold completeren het enthousiaste team. “Vanaf het begin hebben we hoog ingezet op een tiptop service”, aldus Berry. “En daarmee maken we nog steeds het verschil. Zeker als je het vergelijkt met de talloze internetshops. Die blinken alleen uit in prijs, maar blijven qua service, garantie en de snelheid van werken vaak achter. Berry Bikes staat voor én een aantrekkelijk prijskaartje én een uitmuntende aandacht en service. In het geval van een technisch mankement is het een kwestie van gewoon langskomen. Terwijl je in onze koffiehoek een krantje leest, zorgen wij er in de meeste gevallen voor dat het euvel snel en vakkundig wordt verholpen. En hebben we een onderdeel niet op voorraad of is het niet mogelijk om de reparatie direct uit te voeren, dan geven we gratis een vergelijkbare leenfiets mee. We bieden zelfs een kosteloze haal- en brengservice. Bij ons ben en blijf je altijd mobiel. Dat garanderen we.”

Het team van Berry Bikes, v.l.n.r. Michiel, Harold, Marc, Nicole en Berry. Op de voorgrond de kids Bram (links) en Mike.

Spetterend feestweekend! Een kijkje in de zaak en aangrenzende werkplaats bevestigt dat je bij Berry Bikes altijd slaagt. Staan op de winkelvloer zo’n 200 fietsen van diverse topmerken overzichtelijk uitgestald, het magazijn herbergt een voorraad van nog eens 1.000 tweewielers. Gewone fietsen, e-bikes, kinderfietsen, mountainbikes, professionele racefietsen, hybride modellen en transportfietsen: Berry Bikes is van alle markten thuis. En ook voor accessoires of het huren van een fiets of e-bike klop je er altijd met succes aan. “Omdat we groot inkopen, kunnen we altijd een aantrekkelijk prijskaartje aan de sturen hangen”, vervolgt Berry. “Zo lopen de kortingen voor topfietsen al snel op naar 900 euro en zijn actiemodellen meestal hetzelfde geprijsd als op internet. Tijdens het feestweekend eind deze maand gaan we zelfs nog een stapje verder. Zo hebben we diverse vrachtwagens vol nieuwe e-bikes en gewone fietsen gekocht die we alleen gedurende dat weekend met wel 1.000 euro prijsvoordeel aanbieden. Bovendien geven we hoge kortingen op de rest van ons assortiment, ook op de accessoires. En alsof dat nog niet genoeg is, rekenen we op 28, 29 en 30 september geen BTW. Alle reden dus om een bezoek te brengen aan onze winkel. Want hier begint het echte fietsplezier!”

Berry Bikes Molenstraat 57 5554 JN Valkenswaard

Facebook.com/FietsenBerry-Bikes-268488916530743

T. 040 - 201 88 90 info@berrybikes.nl www.berrybikes.nl

19


HEB JE DRIFTIG BEHOEFTE AAN LEUKE REISINSPIRATIE VOOR HET NAJAAR EN DE WINTER? HEB JE GEEN ZIN IN REGEN, KOU OF DONKERE DAGEN? WIJ HEBBEN DE LEUKSTE, MOOISTE EN MEEST UITDAGENDE BESTEMMINGEN VOOR JE OP EEN RIJTJE GEZET. JE HOEFT NATUURLIJK ONS MOOIE VALKENSWAARD NIET TE VERLATEN, MAAR MOCHT JE DAT TOCH WILLEN, DAN BIEDEN WIJ DIVERSE GEWELDIGE ALTERNATIEVEN.

Reis- en vakantietrends: HEB JIJ AL GEBOEKT?

C

RUISEN

We zijn gelukkig alweer een tijdje uit de crisis. Mede daardoor kunnen we vaker, langer en luxer op vakantie. Een nieuwe trend die daarbij prima past, is cruisen! Want dat is tegenwoordig helemaal niet meer zo duur als je denkt. Bovendien is een cruiseschip van alle gemakken voorzien. Lekker aan het zwembad met een cocktail of met de hele familie genieten van de animatie? En elke dag een andere havenstad bezoeken of feesten tot dat je erbij neervalt? Het kan allemaal! Onze koffer is al gepakt!

20


|

R E I S T R E N D S

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

S

TEDENTRIP

Een mini-vakantie en helemaal opgaan in de stad waar je verblijft? Stedenreizen zijn zó leuk! Beleef een stad met je familie, met vrienden of helemaal in je eentje. Je zult je er nooit vervelen! Wil jij zien hoe scheef de toren van Pisa staat, jezelf te buiten gaan aan alle luxe winkels in Milaan of liever relaxen aan het strand van Valencia? Tegenwoordig is een

N

reisje zo geboekt en kun je de dag erna al op het vliegtuig stappen. Wie gaat er mee?

O STRESS… GO TO THE WELLNESS! Geen stress! Het lijkt bijna onmogelijk, maar toch kan het… Wellnessreizen zijn enorm in opkomst. Steeds meer mensen ontdekken de krachtige combinatie van spa’s, natuurlijke bronnen, gezonde voeding en gezond leven. Wil je een georganiseerde reis of ga je liever op de bonnefooi? Het is mogelijk! Laat je lekker verwennen, kom helemaal tot rust en geniet! Populaire vakantiebestemmingen voor wellness zijn Spanje, Portugal, Cyprus, Duitsland, Nederland, Frankijk, Cyprus, Madeira, Frankrijk, Griekenland, Oostenrijk en Zwitserland. Rond de Middellandse Zee zijn vooral de Canarische Eilanden en Ibiza in trek! Interessante bestemmingen buiten Europa zijn Costa Rica, Marokko, Zuid-Afrika en Egypte.

|


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

B I J

B R I G I T T E

M A K E L A A R D I J

&

TA X AT I E S

|

MAKELAARSKANTOOR VIERT VIJFJARIG BESTAAN

BIJ BRIGITTE GEEFT JE DE AANDACHT DIE JE VERDIENT! ACTIEF,

BETROKKEN,

EIGENTIJDS.

MAAR

OOK

LAAGDREMPELIG, RESULTAATGERICHT EN UITERST KUNDIG. BIJ BRIGITTE, HET IN VALKENSWAARD GEVESTIGDE MAKELAARSKANTOOR, IS VAN VELE MARKTEN THUIS. ALS HET GAAT OM DE VERKOOP OF TAXATIE VAN JE WONING, MAAR OOK WANNEER JE OP ZOEK BENT NAAR EEN ERVAREN BEGELEIDER/ ADVISEUR RONDOM DE AANKOOP VAN JE NIEUWE STULP. EN HEB JE BEHOEFTE AAN EEN ALLROUND VASTGOEDADVIES, KLOP OOK DAN GERUST AAN BIJ BRIGITTE SCHRIJVERS, DE GEDREVEN EIGENARESSE VAN HET IN 2013 GESTARTE FULLSERVICEKANTOOR. SUCCES VERZEKERD!

Deze maand is het feest aan de Azalea 4 in Valkenswaard. De reden is klip en klaar. Bij Brigitte bestaat op de kop af vijf jaar. Een mooie mijlpaal voor de in Valkenswaard getogen blondine, die al vijftien jaar driftig aan de weg timmert als registermakelaar-taxateur. Na de makelaarsopleiding aan de Fontys Hogeschool te hebben afgerond, wist ze aansluitend binnen no-time haar certificering bij VastgoedCert in de wacht te slepen. Daarmee mocht ze zich een van de jongste taxateurs van Nederland noemen. Met een goed gevulde rugzak maakte ze vervolgens haar opwachting in vastgoedland. “Na mijn opleiding heb ik bij verschillende makelaarskantoren in de Valkenswaardse regio gewerkt”, blikt Brigitte terug. “Verder ben ik als vakinhoudelijk adviseur actief geweest binnen een beroepsvereniging voor makelaars en taxateurs. Functies die door de jaren heen mijn kennis van de lokale markt en vakinhoudelijke expertise stevig hebben vergroot.”

Snel resultaat Met die ruim opgedane kennis en kunde in de bagage koos Brigitte vijf jaar geleden voor het zelfstandig ondernemerschap. Een pad dat ze sindsdien onder de naam ‘Bij Brigitte’ met veel victorie bewandelt. Daarbij geniet ze de volle ondersteuning van haar col-

22

Brigitte Schrijvers

lega Ilse, die een groot deel van de binnendienstwerkzaamheden voor haar rekening neemt “Mijn werkwijze is te omschrijven als laagdrempelig en betrokken”, vervolgt Brigitte. “Daarmee maak ik al sinds de start van mijn kantoor het verschil. Het is zaak om de wensen en behoeften van de klant centraal te stellen en die snel te vertalen naar resultaat. Via korte lijntjes, veel persoonlijke aandacht en een 24/7 bereikbaarheid indien er vragen zijn of een advies nodig is. Begrijpen wat de klant wil en regelen wat er geregeld moet worden, dáár gaat het om. Vandaar ook dat ik structureel focus op een relatief kleine portefeuille van maximaal twintig woningen. Op die manier kan ik mijn klanten de tijd en aandacht geven die ze verdienen. En dat wordt hoogst gewaardeerd.”

Resultaten De door Brigitte gehanteerde aanpak heeft al de nodige fraaie vruchten heeft opgeleverd. Zo behoort het kantoor qua gerealiseerde transacties al enkele jaren tot de top in Valkenswaard. Afgelopen jaar bijvoorbeeld konden meer dan zestig succesvolle verkopen worden genoteerd. Een klinkende score die de gekozen werkwijze meer dan rechtvaardigt. Maar Brigitte is er niet de persoon naar om alle credits op te eisen. “Ook de


geweldige proactieve samenwerking met collega-makelaars in de regio draagt bij aan onze resultaten. Het bewijst maar weer eens dat het volop loont om niet tégen, maar mét elkaar te werken. Anno 2018 is dat de formule voor optimaal succes. Daarnaast is mijn netwerk dankzij mijn recente aanstelling als bestuurslid van de NVM in de regio Zuidoost-Brabant weer verder vergroot. De toekomst ziet er voor mijn klanten en mijzelf dan ook prima uit!”

BIJ BRIGITTE TRAKTEERT! Deze maand bestaat Bij Brigitte vijf jaar.

EN WIE JARIG IS, TRAKTEERT! Verkoop dit jaar jouw huis via ons kantoor en ontvang een gloednieuwe iPad om je online te oriënteren op je aankomende verhuizing!

Bij Brigitte Makelaardij & Taxaties Azalea 4 5552 GW Valkenswaard

Facebook.com/ bijbrigitte/

T. 040 - 842 51 00 www.bijbrigitte.nl

23


OUTLET-DHZ: VERTROUWD DOE-HET-ZELFVOORDEEL IN EEN NIEUW JASJE

NADAT ZIJN BOUWMARKT VORIG JAAR JUNI ALS GEVOLG VAN BRAND TOTAAL WERD VERWOEST, LACHT OUTLET-DHZ-DIRECTEUR ROLF KUIJPERS INMIDDELS WEER VAN OOR TOT OOR. OKÉ, HET VERWERKEN VAN DE RAMPSPOED EN DE AANSLUITENDE NIEUWBOUW VAN DE ZAAK KOSTTEN BEHOORLIJK WAT BLOED, ZWEET EN TRANEN. MAAR HET RESULTAAT VAN DE GELEVERDE INSPANNINGEN MAG ER ZIJN. AFGELOPEN JULI GINGEN DE DEUREN VAN HET NIEUWE OUTLET-DHZ OPEN VOOR HET PUBLIEK. NATUURLIJK NAM OOK RONDOM EEN KIJKJE BINNEN DE GOEDKOOPSTE EN VEELZIJDIGSTE BOUWMARKT VAN VALKENSWAARD EN OMSTREKEN.

24


|

O U T L E T- D H Z

De datum 11 juni 2017 staat voor altijd diep in het geheugen van Rolf Kuijpers gegrift. Logisch, als je met veel enthousiasme opgebouwde ‘kindje’ aan een vlammenzee ten prooi valt. Maar positief als hij is, heeft het drukke baasje zich weer opgericht en ligt de focus vol op de toekomst. En die ziet er prima uit, zowel voor Rolf en zijn team als voor de gestaag groeiende klantenkring van Outlet-DHZ. “We zijn niet alleen de allergoedkoopste doe-het-zelfbouwmarkt van de regio, we geven onze klanten ook de aandacht die ze verdienen”, zegt Rolf. “Met de opening van onze nieuwe winkel trekken we die vertrouwde lijn vrolijk door. Mijn boodschap is dan ook: loop eens bij ons binnen en laat je onder het genot van een lekker kopje koffie verrassen door ons assortiment, prijsniveau en hulpvaardigheid.”

De prijs is het verschil Dát laten we ons geen twee keer zeggen. Samen met Rolf gaan we de 2.300 vierkante meter grote winkelvloer op voor een rondleiding. Als snel blijkt dat de sortering van Outlet-DHZ nóg breder en dieper is dan voorheen. Naast de hoofdproductgroepen ijzerwaren, gereedschappen, hout, verf en tuinartikelen is tevens een ruime keus diversen overzichtelijk gepresenteerd. Daaronder verlichtingsarmaturen, tuinmeubilair, -gereedschap en -accessoires, lijmen en vulmiddelen, hang- en sluitwerk en elektrotechnische installatiecomponenten. Zelfs voor een messcherp geprijsd klein huishoudelijk apparaat slaag je geheid bij de gezellig ingerichte doe-het-zelfbouwmarkt. Het is duidelijk: Outlet-DHZ is méér dan compleet en kan qua assortiment makkelijk wedijveren met andere doe-het-zelfbouwmarkten. Maar het mooiste verschil wordt aan de kassa gemaakt. “We geven altijd minstens 25 procent korting op de standaardprijs”, aldus Rolf. “Vroegevogelacties of kortingsbonnen kennen we niet. Outlet-DHZ staat voor knalharde prijsreducties, het hele jaar door. In de winkel én via onze Facebook-pagina, waarop met grote regelmaat aantrekkelijke veilingen en acties te vinden zijn.”

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Topservice Een uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten van bekende merken. Geleverd tegen een prijs die bij iedereen in de smaak zal vallen. Genoeg redenen voor een bezoek aan de doe-het-zelfbouwmarkt aan De Vest 58. En kom je er zelf tóch niet helemaal uit of heb je behoefte aan een goede tip, ook dan kun je rekenen op Rolf en zijn mensen. “We denken graag met onze klanten mee en staan voor een deskundig advies en een ongekend hoge service. Zaagbestellingen uitvoeren of verf op kleur mengen? Ook dat is bij ons geen probleem. We halen alles uit de kast om iedereen met de best denkbare oplossing de deur uit te laten gaan. Samen klaren we elke klus.”

Openingstijden: Maandag t/m donderdag van 8.30-18.00 uur, vrijdag van 8.30-20.00 uur, zaterdag van 8.30-17.00 uur & zondag van 11.00-17.00 uur.

Outlet-DHZ De Vest 58 5555 XP Valkenswaard

Facebook.com/ outletdhz/

T. 040 - 207 35 80 www.outletdhz.nl

25


HET NIEUWE, EIGENTIJDSE JASJE VAN BOBO VALKENSWAARD

DE AFGELOPEN ZOMERVAKANTIE STOND VOOR BOBO VALKENSWAARD IN HET TEKEN VAN EEN FIKSE VERBOUWING. EN HET RESULTAAT VAN ALLE GELEVERDE INSPANNINGEN MAG ER ZIJN. BINNEN DE BABY- EN KINDERKLEDINGSPECIAALZAAK AAN DE EINDHOVENSEWEG 65 IN VALKENSWAARD IS HIP, STIJLVOL ZWART MET VEEL GEVOEL VOOR SMAAK GECOMBINEERD MET DIVERSE HOUTEN INTERIEURELEMENTEN EN LEVEND GROEN. EIGENARESSE CAROLINE VAN DER MOLEN, SAMEN MET HAAR COLLEGA HANNIE KANTELBERG AL VELE JAREN DE VERTROUWDE GEZICHTEN OP DE WINKELVLOER, IS MET RECHT TROTS OP HET HAGELNIEUWE JASJE VAN HAAR ‘KINDJE’.

Bij Bobo Valkenswaard is qua interieur niets meer van het oude. Het nieuwe, eigentijdse gezicht past perfect bij de grote en gevarieerde collectie baby- en kinderkleding die overzichtelijk in de winkelrekken wordt gepresenteerd. “De laatste maanden zijn de handen hier inderdaad flink uit de mouwen gestoken”, zegt Caroline, nadat we het vernieuwde interieur onder de loep nemen. “We willen namelijk op alle vlakken met de tijd meegaan. Als het gaat om de collectie en klantbenadering, maar natuurlijk ook wat de presentatie betreft. Vandaar ook dat de complete winkel recent op de schop is gegaan. En met het eindresultaat zijn we méér dan content.”

Ruime keus Bobo Valkenswaard is al ruim drie decennia een gevestigde naam binnen het Valkenswaardse. Zo’n 33 jaar geleden gestart als babyspeciaalzaak richt de winkel zich sinds 2003 jaar volledig op de verkoop van een omvangrijke collectie baby- en kinderkleding. Daaronder gerenommeerde A-merken, zoals NIK & NIK, Tommy Hilfiger en Lyle & Scott. En dankzij merknamen als Flo, Retour en Indian Bluejeans slagen ook de allerkleinsten bij Bobo. “Al onze artikelen staan voor topkwaliteit”, aldus Caroline. “Bovendien bieden we een zeer ruime keus. Leverbaar vanaf maat 44 tot en met de grotere maten voor kinderen in de leeftijd van 14 tot 15 jaar. Wanneer je op zoek bent naar een hoogwaardige en hippe outfit

26

voor je kind slaag je hier altijd. We volgen de modetrends op de voet en weten als geen ander wat kinderen anno 2018 willen. Dat alles vertalen we naar kleding in het midden- en hogere segment dat klinkt als een klok en waarmee je als kind op het schoolplein de blits maakt.”

Tevreden Bij Bobo Valkenswaard is het geven van een deskundig advies een vanzelfsprekendheid. Datzelfde geldt voor het hoge serviceniveau. Kun je niet meteen een keuze maken of is die ene kekke broek niet op voorraad? Geen nood. Bobo bestelt het graag voor je. Verder is het ruilen van kleding geen enkel probleem. Je krijgt zelfs het volledige aankoopbedrag retour. “Service en een vergaande persoonlijke benadering staan bij ons hoog in het vaandel. Daarmee maken we al jaren het verschil”, lacht Caroline. “Iedereen is hier van harte welkom en iedere klant wordt door ons ouderwets in de watten gelegd. Zo geven we de kinderen een lekkere soepstengel tijdens het passen en mogen ze een cadeautje kiezen uit onze grabbelton. Daarnaast bedienen we ook de ouders, opa’s en oma’s tijdens het shoppen op hun wenken met een vers kopje koffie of thee. En ben je eenmaal geslaagd, dan zorgen we met een feestelijke verpakking voor een mooie kers op de taart. Jong én oud gaat hier altijd tevreden de deur weer uit.”


|

B O B O

VA L K E N S WA A R D

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

OPENINGSTIJDEN Dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u bij ons terecht op elke laatste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Op maandag is Bobo gesloten.

Bobo Valkenswaard Eindhovenseweg 65 5554 AB Valkenswaard Hannie Kantelberg en Caroline van der Molen

Facebook.com/ bobovalkenswaard/

T. 040 - 204 08 19 www.bobovalkenswaard.nl

27


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

A N I TA

VA N

O V E R V E L D

U I T VA A R T Z O R G

TERUGKIJKEND OP EEN UITVAART MOET IEDEREEN KUNNEN ZEGGEN

‘ZO WAS HET GOED’ AAN HET WOORD IS DE VALKENSWAARDSE ONDERNEEMSTER ANITA VAN OVERVELD. AFGELOPEN AUGUSTUS VIERDE ZIJ HET VIERJARIG BESTAAN VAN HAAR UITVAARTVERZORGINGSBEDRIJF, EEN FEIT WAAR ZIJ BIJZONDER TROTS OP IS. MET HARD WERKEN HEEFT ANITA OP EIGEN KRACHT EN ZONDER AANGESLOTEN TE ZIJN BIJ EEN FRANCHISEONDERNEMING NAAM WETEN TE MAKEN IN VALKENSWAARD EN OMGEVING.

“Het vak van uitvaartverzorging is een vak waarin je zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar moet zijn en heel flexibel moet kunnen schakelen”, aldus Anita. “Dat is iets waarmee niet iedereen overweg kan. Je gezinsleven moet ertegen bestand zijn en je eigen week loopt vaak anders dan gepland. ’s Nachts ligt de telefoon naast je bed en overdag hou je hem altijd bij je. Er rust een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de uitvaartverzorger. Die neem ik graag op me.” Met een goed team van ervaren en gediplomeerde collega’s draagt Anita de hoogste zorg voor het uitvoeren van begrafenissen en crematies op zeer persoonlijke wijze. “Het is ontzettend belangrijk om goed te kunnen luisteren naar datgene wat wordt uitgesproken door de nabestaanden. Nog belangrijker is het om tussen de regels door te kunnen luisteren, ook naar datgene wat op de achtergrond wordt besproken, zodat je dit alles kunt vertalen in een mooie afscheidsdienst en perfect verzorgde uitvaart.”

Eén aanspreekpunt De zogenaamde regelgesprekken worden alleen door Anita gevoerd. Zij bespreekt met u de wensen en zorgt ervoor dat deze worden omgezet in afspraken. Zo zijn de lijntjes kort en worden misverstanden voorkomen. Al het drukwerk, zoals rouwbrieven, prentjes en advertenties, worden door haar opgemaakt en vervolgens gedrukt of geplaatst. Ook worden contacten gelegd met onder meer de begraafplaats, crematorium, gemeente, kerk en cateringlocatie. Wanneer besproken is welke bloemen, kist en rouwvervoer gewenst zijn, blijft zij ook tijdens de volgende stap met u in gesprek. De nabestaanden ervaren het namelijk als zeer vertrouwd dat de uitvaartverzorgster, die in alle intimiteit dicht bij de familie komt te staan, ook samen met hen de afscheidsdienst in elkaar zet

28

Anita van Overveld

en de uitvaart zal leiden. Dáár ligt de kracht van Anita van Overveld Uitvaartzorg, namelijk verzorging en begeleiding van de uitvaart door één persoon en niet steeds een ander gezicht. Ook vindt men het belangrijk dat alles op organisatorisch gebied goed wordt geregeld. Het maakt niet uit of een uitvaart nu traditioneel of modern is, duurzaam, groot of klein. De ervaring van organiseren is groot en het verantwoordelijkheidsgevoel is bijzonder. Het wordt als een eer ervaren om u bij te mogen staan en met u mee te kunnen denken tijdens, maar ook na de uitvaart in de vorm van een nazorggesprek.

Maar ik ben verzekerd bij… “Wij staan niet alleen klaar voor families zonder uitvaartverzekering. Ook wanneer u bijvoorbeeld bij Dela, Ardanta of Yarden een verzekering heeft afgesloten, kunnen wij de uitvaart voor u verzorgen”, vervolgt Anita. “Uiteraard zullen zij schermen met het feit dat u zich tekort doet, omdat zij u niet graag als klant willen verliezen.” Wilt u echter dat Anita de uitvaart op maat voor u zal verzorgen met alle aandacht en tijd die u nodig heeft, dan neemt zij in uw bijzijn contact op met de verzekeringsmaatschappij en wikkelt alle administratie met hen af. Naar gelang de soort verzekering kan er sprake zijn van een bijbetaling of een teruggave. “Uiteraard ontvangt de familie van mij een gedetailleerde kostenbegroting en een kopie van alle gemaakte afspraken. Zo zijn er geen verrassingen achteraf.”

|


ANITA VAN OVERVELD UITVAARTZORG

Overlijden in het ziekenhuis In Nederland worden de mortuaria in de ziekenhuizen beheerd door de grotere uitvaartondernemers. Overlijdt uw dierbare in het ziekenhuis, dan wordt de overledene naar het mortuarium gebracht en ontvangt u van de verpleging een visitekaartje van de desbetreffende ondernemer. Dit betekent echter niet dat u de uitvaart ook door hen moet laten verzorgen. U kunt Anita dag en nacht bellen. Zij zal met het desbetreffende mortuarium contact opnemen en ervoor zorgdragen dat uw dierbare naar huis wordt gebracht voor de opbaring of naar het uitvaartcentrum in Valkenswaard of Dommelen. Dragers

Anita van Overveld Uitvaartzorg Crusaethof 36 5551 VW Valkenswaard

Facebook.com/Anita-vanOverveld-Uitvaartzorg

T. 06 - 27 90 00 50 www.vanovervelduitvaartzorg.nl

29


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

X

GESPOT

30

|


|

X X X

|

CORSO-KIEKJES KIJKEN

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Vreugde en verdriet lagen tijdens het afgelopen Bloemencorso Valkenswaard dicht bij elkaar. Want waar Stadsebergen met de creatie ‘Donar, God van donder en bliksem’ op zondag 9 september de grote winnaar werd, moest buurtschap Kerkakkers met hun wagen ‘Op zoek naar nieuwe werelden’ door pech helaas afzien van deelname. Desondanks kunnen de organisatie, deelnemers en toeschouwers terugkijken op een supergeslaagd evenement. Mede dankzij de weergoden en een fantastische entourage werd ook de 65e editie van het gezelligste dahliafeest van Brabant meer dan gedenkwaardig. Kijk terug en geniet!

31


PC DISCOUNTER: DÉ WINKEL IN VALKENSWAARD VOOR AL UW LAPTOPS, DESKTOPS EN TABLETS OP ZOEK NAAR EEN LAPTOP, DESKTOP OF TABLET? ZOEK DAN NIET VERDER: DE PC DISCOUNTER BIEDT U ALLES WAT U NODIG HEEFT. IN DE SHOWROOM VAN ONZE WINKEL AAN DE LEENDERWEG TE VALKENSWAARD TREFT U EEN GROOT ASSORTIMENT AAN COMPUTERS EN LAPTOPS, ZOWEL NIEUW ALS REFURBISHED. ALLES WAT U ZIET, IS DIRECT UIT EIGEN VOORRAAD LEVERBAAR TEGEN CONCURRERENDE PRIJZEN.

PC Discounter levert een breed scala aan merken en typen laptops en desktops. Een gereviseerde i5 laptop is er bij ons al vanaf €199,- inclusief 1 jaar garantie. Naast reguliere laptops bieden wij u regelmatig Surface Books, MacBooks en iPads aan. Tevens verkopen wij ook de bijbehorende randapparatuur, accessoires en hardware-onderdelen. Onze kundige en betrokken medewerkers zetten te allen tijde hun kennis in om u zo goed mogelijk te helpen. Wanneer u onze winkel bezoekt, zullen zij u uitgebreid te woord staan en antwoord geven op al uw vragen. Gegarandeerd dat u onze winkel tevreden en met een mooi product of goed advies weer verlaat.

Reparaties en upgrades Ook voor vakkundig uitgevoerde reparaties, upgrades en onderhoud aan uw apparatuur bent u bij PC Discounter aan het juiste adres. Wij verzorgen reparaties voor alle merken laptops en desktops, ook wanneer deze niet bij ons gekocht zijn. Uw huidige computersysteem kunnen wij bovendien tot wel viermaal sneller maken.

32

dig upgraden en/of repareren. Wij bieden deze services aan voor een gereduceerd tarief; u bent tot wel 50% goedkoper uit dan wanneer u dezelfde reparatie laat uitvoeren bij een officiële Apple store.

Service aan huis en op kantoor

Apple service

Heeft u een storing in uw netwerk, Wi-Fi netwerk of computersysteem, wilt u deze verbeteren of ervaart u problemen bij de overstap naar een andere internetprovider? Wij lossen ieder probleem gegarandeerd voor u op. Al onze medewerkers beschikken over de nodige opleiding, ervaring en apparatuur om tot de best mogelijke oplossing van uw probleem te komen.

Naast het repareren van reguliere laptops en desktops zijn wij gespecialiseerd in het repareren van Apple-systemen. Door onze jarenlange ervaring met het merk kunnen wij uw apparatuur snel en vakkun-

PC Discounter staat klaar voor deskundig advies, verkoop en reparatie.


|

P C

|

D I S C O U N T E R

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

VIRUSSCANNER INRUIL WEKEN Is Valkenswaard wel écht goed beveiligd? Kunt u met een gerust hart online? Twijfelt u over online veiligheid? Wij leveren al ruim 12,5 jaar het meerdere malen bekroonde BullGuard Internet Security en kunnen u verzekeren van een perfecte werking. Bullguard beschermt u o.a. tegen:

GRATIS SECURITY CHECK! Wij voeren een grondige beveiligingscheck uit op uw systeem, zodat u precies weet hoe u er voor staat! Wij kunnen er voor zorgen dat u weer met een gerust gevoel kunt werken! Kom langs voor een

GRATIS SECURITY CHECK van uw PC of MAC t.w.v. € 29,95*

• • • • •

Virussen Phishing Malware Ransomware Indringers (firewall)

VIRUSSCANNER INRUIL WEKEN Is uw huidige antivirus pakket niet meer afdoende, heeft u problemen of twijfelt u aan de kwaliteit/werking? Wij kunnen uw huidige virusscanner inruilen waarbij u de resterende maanden van uw huidige abonnement in korting krijgt op de aanschaf van het wereldwijd bekroonde BullGuard.

TOT WEL 9 MAANDEN KORTING!*

*Actie is geldig tot 1 november 2018 PC Discounter Leenderweg 95 5555 CB Valkenswaard

Facebook.com/ pcdiscounter

T. 040 - 842 73 60 info@pcdiscounter.nl www.pcdiscounter.nl

33


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

X

|

KOM VOOR DE LEKKERSTE FRIET NAAR DE

Willibrorduslaan 15A in Valkenswaard

T. 040 298 5129

34

7 DAGEN PER WEEK VAN 12.00 - 21.00 UUR GEOPEND


|

D A N S V E R E N I G I N G

|

M Y S T I Q U E

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

BEN JIJ ALS DANSFANAAT OP ZOEK NAAR EEN BOEIENDE EN VEELZIJDIGE VRIJETIJDSBESTEDING? WAAR JE ALLE KANSEN KRIJGT OM IN GROEPSVERBAND JE TALENTEN TE ONTPLOOIEN? GA DAN EENS LANGS BIJ DANSVERENIGING MYSTIQUE UIT VALKENSWAARD! WANT DANSEN BIJ MYSTIQUE IS NIET ALLEEN GEVARIEERD EN LEERZAAM, MAAR BOVENAL ERG LEUK EN GEZELLIG. KORTOM, BEN JE 16 JAAR OF OUDER? EN IS DANSEN JE LUST EN JE LEVEN? JOIN US! WE BIEDEN OOK JÓU HET PERFECTE PODIUM...

DANSVERENIGING MYSTIQUE: EEN GEVARIEERD PODIUM VOOR JOUW TALENTEN

Dansvereniging Mystique staat al zo’n twintig jaar stevig op de planken. Opgericht door een aantal ex-dansmarietjes is de vereniging inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige showdansgroep met circa 35 leden. “Dansen bij Mystique is geweldig, supergezellig én gevarieerd”, zegt docente Rian van Kemenade, die samen met choreograaf en wereldkampioen linedance Marlon Ronkes de danslessen verzorgt. “We zijn allround. Dat betekent dat we ons niet op één dansstijl richten, maar juist op meerdere. Hiphop, modern, dancehall, afro, salsa, jazz, show en burlesque: alles komt bij ons voorbij. Dat maakt de vereniging hartstikke uniek in de regio Valkenswaard.”

Hoogtepunt Dansen bij Mystique kan in twee leeftijdscategorieën. Voor leden in de leeftijd van 16 tot 30 is er de MAD-groep. Vanaf 30 jaar en ouder ben je van harte welkom in de MAD+-groep. Beide MAD-groepen, voluit Mystique Allround Dancers, trainen op de vaste maandagavond in de theaterzaal van Ontmoetingscentrum de Belleman. Onder de bezielende leiding van Marlon en Rian wordt hier professioneel en enthousiast toegewerkt naar het jaarlijkse hoogtepunt: een schitterende show voor publiek op locatie aan het einde van het seizoen. “Afgelopen juni hebben we in Theater De Hofnar alweer onze zevende show gegeven”, aldus Rian. “En inmiddels zijn we druk aan het oefenen voor onze volgende performance. De datum en locatie maken we binnenkort bekend. Eén ding is zeker: het wordt weer een spetterende happening.” Bij het uitvoeren van een show aan het

eind van het dansseizoen alléén blijft het echter niet bij Mystique. Door het jaar heen is de 16+-dansgroep op verzoek ook voor verschillende gelegenheden te boeken. “Daarbij stellen we in overleg een dansarrangement samen dat perfect aansluit bij de wensen van de klant”, legt Rian uit. “Dankzij onze veelzijdigheid bieden we altijd maatwerk.”

Benieuwd? Hoewel het nieuwe dansseizoen inmiddels volop gaande is, staat bij Mystique de deur altijd open voor nieuwe aanwas. Ben je benieuwd naar het gevarieerde podium dat de showdansgroep ook jóu kan bieden? Surf dan naar www.dvmystique.nl voor meer informatie. Aanmelden als nieuw lid kan nog tot eind oktober. “En kom je liever eerst een keertje kijken of wil je een gratis proefles volgen, dan kan dat natuurlijk ook”, lacht Rian. “Als allround dansgezelschap zijn we voor alles in.”

Dansvereniging Mystique Ontmoetingscentrum de Belleman Bruninckxdal 2 5551 EV Valkenswaard T. 06 - 22 49 30 87 (Rian van Kemenade)

Facebook.com/dvmystique/

www.dvmystique.nl

35


AFSLANKINSTITUUT

LADYLINE NU OOK IN VALKENSWAARD

SINDS 1 SEPTEMBER HEEFT AFSLANKINSTITUUT LADYLINE DE VESTIGING VAN ZLIM AAN DE EINDHOVENSEWEG 128 OVERGENOMEN. DE INRICHTING IS VERANDERD EN ER ZIJN NIEUWE BEHANDELMETHODEN AAN HET AANBOD TOEGEVOEGD. DE BEGELEIDING WORDT ECHTER NOG STEEDS VERZORGD DOOR HET VERTROUWDE TEAM VAN PERSONAL COACHES. WIL JIJ WEER GELUKKIG ZIJN MET WIE JE BENT? JEZELF IN DE SPIEGEL AANKIJKEN EN TEVREDEN ZIJN MET WAT JE ZIET? KOM DAN NAAR LADYLINE VALKENSWAARD. WANT IEDERE VROUW VERDIENT HET OM TE STRALEN!

Ladyline biedt een totaaloplossing voor alle vrouwen, ongeacht hun leeftijd, die weer lekker in hun vel willen komen én blijven. Wil je afvallen, fitter worden, mooiere benen en/of een stralende huid? Ladyline biedt diverse programma’s op maat die jou helpen je doel(en) te bereiken. Het Ladyline-concept werkt op natuurlijke basis en is als beste getest in een vergelijkend onderzoek door de Universiteit van Wageningen.

36

Bewegen in een verwarmde cabine Of je nou sportief bent of juist helemaal niet, bij Ladyline is bewegen voor iedereen weggelegd. Op basis van jouw persoonlijke doelstellingen maken wij een schema met oefeningen. Deze worden liggend uitgevoerd in een van de nieuwe warmtecabines. De warmte stimuleert de doorbloeding, bevordert de vetverbranding en voorkomt spierpijn. Ideaal dus als je (plaatselijk) wilt afvallen of je lichaam wilt verstevigen.


|

L A D Y L I N E

VA L K E N S W A A R D

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Gezonde voeding Naast voldoende beweging is gezonde voeding ook een must voor de vitale, stralende vrouw. Gezonde voeding is namelijk essentieel voor de juiste energiebalans. Deze balans is voor iedereen anders. Niet alleen omdat elke vrouw anders is, maar ook omdat iedereen andere doelstellingen heeft. Wij geven daarom een voedingsadvies op maat, gebaseerd op een ruststofwisselingsmeting. Je leert hoe je op een gezonde wijze, met natuurlijke voeding, kunt afvallen, zonder shakes of andere kunstmatige producten.

Nieuw: plaatselijke behandelingen Daarnaast biedt Ladyline een aantal nieuwe plaatselijke behandelingen om jouw lichaam weer strak en glad te maken. Zo zorgt Cryolipolyse voor het verdwijnen van hinderlijke vetrolletjes. Heb je last van vochtophopingen, vermoeidheid, pijn in de benen of cellulite? Dan biedt compressietherapie in combinatie met onze bodywraps de perfecte oplossing. Heerlijke behandelingen waarbij je benen, billen, buik en onderrug intensief worden gemasseerd. En, waarbij je direct een verbetering ziet in je huidstructuur. Mooie, gladdere en slankere benen!

Personal coaching Je staat er niet alleen voor bij Ladyline Valkenswaard. Je wordt tijdens het hele traject namelijk begeleid door een personal coach. Zij staat jou met raad en daad bij en helpt jou je motivatie vast te houden. Met behulp van het nieuwe innovatieve klantvolgsysteem kan zij jouw voortgang volgen en bijsturen. Zo weet zij precies wat jij nodig hebt om je doelstellingen te behalen.

Nieuwsgierig geworden? Kom een keer kennismaken. Het intakegesprek is geheel vrijblijvend. We meten je lichaam en omvang, we doen een cellulite check en bespreken jouw persoonlijke doelstellingen. Natuurlijk krijg je dan meteen ook een rondleiding door onze vestiging.

Ladyline Valkenswaard Eindhovenseweg 128 5552 AE Valkenswaard

Facebook.com/ LadylineValkenswaard/

T. 040 - 204 92 53 www.ladyline.nl

37


VANAF NU LEVERT EN INSTALLEERT VDW HET MERK SONOS

is het Smart Speakersysteem dat al je favoriete muziek naar één kamer of alle kamers streamt. Bedien je muziek met één simpele app en vul je huis met puur, meeslepend geluid. Het is een intelligent systeem dat je makkelijk kun installeren, bedienen en uitbreiden. Nieuwsgierig wat VDW samen met Sonos voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op en laat u inspireren door dit mooie merk.

VDW Security | Valkenswaard | +31 (0)40 282 3681 | info@vdwsecurity.nl | www.vdwsecurity.nl Totaal integratie van: Beveiliging en Domotica.

MR. J.L.G.M. MERTENS, MR. C.F.J.M. VAN LOON-GROENEN, P.J.J. VAN DEN DUNGEN, MR. P.B. RESSEL LEENDERWEG 1 - 5554 CK VALKENSWAARD - POSTBUS 54 - 5550 AB VALKENSWAARD - T 040-2012848 - F 040-2012017 INFO@POTTERSNOTARISSEN.NL - WWW.POTTERSNOTARISSEN.NL

38

OPENINGSTIJDEN EN TOEGANKELIJKHEID : HET KANTOOR IS GEOPEND VAN MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG VAN 08.30 -17.00 UUR. ER IS VOLDOENDE PARKEERGELEGENHEID OP EIGEN TERREIN. VOOR MINDER-VALIDEN IS HET KANTOOR UITERAARD TOEGANKELIJK.


|

A U T O T O TA A L

|

L E E N D E R W E G

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

AUTOTOTAAL LEENDERWEG: VERTROUWD EN VERNIEUWEND Bedrijfswagens Autototaal Leenderweg heeft bedrijfswagens te huur voor zowel bedrijven als particulieren. Belangrijk daarbij is dat alle wagens die Autototaal verhuurt, gereden mogen worden met het rijbewijs B. Er is dus geen groot rijbewijs nodig, een ‘gewoon’ rijbewijs is voldoende. Er zijn ‘standaard’ busjes beschikbaar, maar desgewenst ook busjes met hydraulische laadklep.

LEENDERWEG 109 IN VALKENSWAARD IS VOOR VEEL AUTOMOBILISTEN EEN BEKEND ADRES. AL JAREN WETEN ZE HET TE VINDEN. MAAR ER IS INMIDDELS WEL WAT VERANDERD, WANT SINDS FEBRUARI IS DAAR AUTOTOTAAL LEENDERWEG GEVESTIGD. NA DE OVERNAME VAN HET BIJ VELEN BEKENDE BEDRIJF VAN MENSINCK ONTSTOND EEN NIEUWE ZAAK, WAAR AUTOMOBILISTEN TERECHT KUNNEN VOOR GESPECIALISEERDE AUTOREINIGING, BANDENSERVICE, BEDRIJFSAUTOVERHUUR EN MEER. OPTIMALE KWALITEIT EN RUIME KEUZE ZIJN DE HANDELSMERKEN. OVERIGENS ZIEN DE VASTE KLANTEN NU BIJ AUTOTOTAAL DEZELFDE GEZICHTEN ALS VROEGER BIJ MENSINCK. WEL ZO VERTROUWD. Autototaal Leenderweg is een breed erkende bandenspecialist. Er is dan ook sprake van forse groei binnen deze tak van het bedrijf. Autototaal heeft immers veel te bieden. Alle banden van alle merken zijn leverbaar. Banden worden gerepareerd, vervangen of gebalanceerd met behulp van de beste, modernste apparatuur. Natuurlijk is Autototaal ook het adres voor de zomer-winter bandenwissel. Het wordt langzamerhand weer tijd voor winterbanden en automobilisten kunnen bij Autototaal hun zomerbanden in opslag geven. Autototaal verricht ook kleine reparaties aan de remmen en biedt een ruim assortiment sportvelgen. Ten slotte is ook de servicewagen het vermelden waard, die daar waar de nood aan de man is uitrukt om automobilisten die met bandenpech staan weer op weg te helpen. Tijd en plaats doen er dan weinig toe – de service gaat ver.

VIP Een bijzondere vermelding verdient ten slotte de VIP-behandeling, die u uw auto bij Autototaal Leenderweg kunt laten ondergaan. Kort gezegd houdt dat in dat de auto volledig onder handen genomen wordt: een wasbeurt met het meest uitgebreide en luxe wasprogramma, reiniging van het dashboard en van de ramen aan de binnenzijde en natuurlijk wordt de auto ook volledig gestofzuigd. Hebt u nog meer wensen voor wat betreft de reiniging van uw auto? Geen punt, u roept maar. Alles is mogelijk.

Wassen en reinigen Natuurlijk verdient ook de wasstraat ruime aandacht. Om te beginnen omdat Autototaal voortdurend zijn producten en diensten verbetert. Het gebruik van de modernste materialen en milieuvriendelijke wasproducten getuigt daarvan. Het waswater wordt op duurzame wijze gebruikt: het wordt in een ondergronds systeem gereinigd en vervolgens volledig gerecycled. Bovendien is de wasstraat bemand. De auto wordt voorgereinigd en er wordt hulp geboden bij het inrijden. De automobilist(e) hoeft niet in de auto te blijven zitten en kan op het gemak een kop koffie drinken, terwijl de auto automatisch door de wasstraat wordt geleid. Naast de wasstraat, met een ruime keuze uit wasprogramma’s, zijn vier wasboxen beschikbaar voor het ‘doe-het-zelf wassen’. Het gebruik van een van de stofzuigers is gratis in combinatie met de wasstraat of een wasbox. Voor gedetailleerde informatie over openingstijden, kortingen en acties (de waspas bijvoorbeeld, of het happy hour) verwijzen we naar de website en de Facebook-pagina van Autototaal.

Autototaal Leenderweg Leenderweg 109 5555 CB Valkenswaard T. 040 - 201 28 86 info@atvalkenswaard.nl www.autototaalleenderweg.nl

Facebook.com/Auto-TotaalLeenderweg-1988631498052603/

39


ALS JE LAST HEBT VAN EEN SPIEROF PEESBLESSURE, WIL JE DAAR NATUURLIJK

ZO

SNEL

MOGELIJK

VANAF. HET MAKEN VAN EEN ECHO HELPT DAARBIJ. “EEN ECHO KIJKT ALS HET WARE IN HET PIJNLIJKE LICHAAMSDEEL, WAARDOOR WE OP EEN BEELDSCHERM PRECIES KUNNEN ZIEN WAT HET PROBLEEM IS EN WAAR HET ZIT”, VERTELT DE EIGENAAR VAN BEWEEGCENTRUM VLASLANT, FYSIOTHERAPEUT WALTER DE NATRIS. “VANDAAR DAT WE ONLANGS DE MINDRAY M7 HEBBEN AANGESCHAFT. DIT

ECHOAPPARAAT

ZORGT

ER

SIMPELWEG VOOR DAT WE SNEL DE JUISTE DIAGNOSE KUNNEN STELLEN EN AAN DE HAND DAARVAN METEEN HET JUISTE BEHANDELPLAN KUNNEN BEPALEN. HET GROTE WINSTPUNT IS DAT JE WEER SNELLER FIT BENT.”

LAST VAN EEN BLESSURE AAN SPIER, PEES OF GEWRICHT? EEN SNEL HERSTEL BEGINT MET DE JUISTE DIAGNOSE Echografie is een beeldvormend onderzoek dat al langer bekend is van zwangerschapsonderzoek. Deze techniek is ook heel effectief bij het vinden van de oorzaak van pijnklachten aan bijvoorbeeld pezen, spieren en gewrichtsbanden. Het werkt met geluidsgolven die je niet hoort. Vroeger moest je voor een echo naar het ziekenhuis of een speciaal diagnosecentrum. In Valkenswaard hoeft dat vanaf nu niet meer: je kunt gewoon terecht bij Beweegcentrum Vlaslant en Fysiotherapie de Natris. “Wij gaan met een echokop waar we gel op doen over het lichaamsdeel waar je klachten hebt. Op een scherm verschijnt het onderzochte gebied in zwart-wit in beeld. Het echografieonderzoek duurt maximaal een half uur. Het doet geen pijn en is niet schadelijk voor je lichaam. Daarna bespreken we direct de uitslag van het onderzoek met je.”

40

Wanneer is een echo aan te raden? Echografie heeft vooral toegevoegde waarde bij de volgende klachten: • een spierblessure; • een peesblessure (bijvoorbeeld bij een gescheurde pees of verkalking); • een slijmbeursontsteking; • een verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden; • onderzoek naar cysten; • het trainen van de rompstabiliteit bij lage rugklachten. Echografie wordt hierbij gebruikt als hulpmiddel bij het leren aanspannen van de juiste spieren in de onderste rompregio.


|

F Y S I O T H E R A P I E

WA LT E R

D E

NATRIS

Waarom echografie? De fysiotherapeut gebruikt echografie als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek. Met een echo kan de fysiotherapeut namelijk snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar de oorzaak zit. Door de echografie en het functieonderzoek kan hij de juiste diagnose stellen, waardoor ook het juiste behandelplan kan worden vastgelegd. Hierdoor ben je snel weer klachtenvrij!

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Ook uniek in Valkenswaard: de shockwave-therapie Natuurlijk bieden de vijf ervaren fysio’s (twee dames en drie heren) van Beweegcentrum Vlaslant alle gangbare behandelingen die je van elke goede fysiotherapeut mag verwachten. Maar zij gaan een stap verder: zij passen ook de shockwave-therapie toe, ook wel ESWT (Extracorporale ShockWave Therapie) genoemd. Shockwave wordt ingezet bij de behandeling van (chronische) pees- en spierklachten. Denk hierbij aan schouder-, achillespees- en hielklachten, jumpers knee en tenniselleboog. Hierbij wordt de pijnlijke plek behandeld met schokgolven. Het systeem is vergelijkbaar met een niersteenvergruizer. De pijnklachten worden dus zonder medicatie of chirurgische ingrepen verholpen. Vaak wordt na enkele behandelingssessies al succes geboekt. De therapie wordt beschouwd als één van de meest vernieuwende ontwikkelingen in pijnbehandeling. “Met name in geval van ‘hielspoor’ zetten we de shockwave-therapie veelvuldig in”, besluit de gedreven fysiotherapeut zijn verhaal. Zowel echografisch onderzoek als shockwave-behandelingen worden door uw zorgverzekeraar vergoed, mits u aanvullend verzekerd bent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Tanja Berkx

Fysiotherapie Walter de Natris Valkenierstraat 193 5553 CR Valkenswaard

Beweegcentrum Vlaslant

T. 040 - 204 20 21

T. 040 - 230 00 00

www.beweegcentrumvlaslant.nl

Walter de Natris

41


42


|

R A B O B A N K

D E

K E M P E N

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

GOED VOORBEREID OP HUIZENJACHT CHECK JE FINANCIËLE HAALBAARHEID OP ZATERDAG 6 OKTOBER IS HET DE NVM OPEN HUIZEN DAG. BEN JE OP ZOEK NAAR EEN KOOPWONING? HET KOPEN VAN JOUW DROOMHUIS KAN GEZIEN DE HUIDIGE WONINGMARKT EEN HELE UITDAGING ZIJN. BELANGRIJK DUS OM VOORAF TE WETEN WAT JE FINANCIËLE MOGELIJKHEDEN ZIJN. Een eigen woning is een belangrijk fundament voor een financieel gezond leven. Door af te lossen op de hypotheek bouw je meestal een vermogen op. En op de lange termijn kan de waarde van je woning ook nog eens stijgen. Dat klinkt goed! Maar dan moet je eerst wel in de gelegenheid zijn om dat droomhuis te bemachtigen. Door de schaarste aan betaalbare woningen is het soms nodig om snel te beslissen. Dit vraagt om een goede voorbereiding, zodat je vooraf weet of jouw droomhuis ook betaalbaar is. En of je de maandlasten kunt betalen. Dat is zeker zo belangrijk om prettig te kunnen wonen én leven.

Beste online oriëntatie Met onze handige online rekenhulp op Rabobank.nl/wonen weet je snel en eenvoudig waar je aan toe bent en wat jouw mogelijkheden zijn. Je krijgt direct een volledig beeld van jouw toekomstige hypotheek en maandlasten. Voor de derde keer op rij zijn wij verkozen tot de beste partij voor een online oriëntatie op een hypotheek (WUA onderzoek april 2018).

20 jaar korting op een hypotheek De hoogte van de maandlasten hangt onder andere af van de hypotheekvorm en de rentevaste periode. Kies je voor een hypotheek bij de Rabobank met een rentevaste periode van 20 jaar, dan profiteer je nu 20 jaar van een extra scherpe hypotheekrente. Meer informatie en de actievoorwaarden vind je op Rabobank.nl/wonen

Vrijblijvend oriëntatiegesprek Tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 6 oktober is ons kantoor in Valkenswaard geopend van 10.00 tot 13.00 uur. Loop binnen voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek. Handig als je wilt weten of de actie ook iets voor jou kan zijn. Kun je 6 oktober niet? Iedere maandagavond is op ons kantoor in Valkenswaard een Hypotheek Inloopspreekuur van 18.00 tot 20.00 uur.

Rabobank De Kempen Markt 36 5554 CD Valkenswaard T. 0497 - 54 45 44 www.rabobank.nl/dekempen

43


Gerard Maessen

PROVEN CONCEPTS: BEWEZEN EXPERTISE IN PRODUCTONTWIKKELING, PROTOTYPING EN MÉÉR VALKENSWAARD TELT VELE FASCINERENDE EN VEELZIJDIGE BEDRIJVEN. PROVEN CONCEPTS, GEVESTIGD OP BEDRIJVENTERREIN DE SCHAAPSLOOP, BEHOORT DAAR ZEKER TOE. SINDS DE START IN 2002 RICHT DE ONDERNEMING ZICH OP PRODUCTONTWIKKELING, PROTOTYPING EN DE FABRICAGE VAN KLEINE AANTALLEN SERIEPRODUCTEN EN SAMENSTELLINGEN. DISCIPLINES WAARMEE HET DERTIG MEDEWERKERS TELLENDE TEAM IDEEËN WEET TE VERTALEN NAAR EEN TEST- EN VOORAL TASTBAAR EINDRESULTAAT. RONDOM VALKENSWAARD WAS TE GAST BIJ PROVEN CONCEPTS EN NAM MET DIRECTEUR GERARD MAESSEN EEN BOEIEND KIJKJE IN DE KEUKEN.

44


|

P R O V E N

C O N C E P T S

Bij Proven Concepts hebben ze voorlopig nog niet te kampen met ruimtegebrek. Nadat vijf jaar geleden de verhuizing naar De Haak 4 werd gemaakt, beschikken Gerard Maessen en zijn mensen over voldoende vierkante meters kantoor- en productieruimte. Nadat in 2002 Gerard en een aantal collega’s besloten hun toenmalige werkgever vaarwel te zeggen en samen een soortgelijke onderneming te starten, nam de groei en ontwikkeling van het bedrijf een sterke vlucht. En die is anno 2018 nog steeds gaande. Qua business en, in de slipstream daarvan, op het personele vlak.

Compleet pakket Vandaag de dag is Proven Concepts circa dertig ervaren specialisten rijk. Een team dat in nauwe samenwerking met verschillende andere producenten vol inzet om de divers samengestelde klantenkring op maat te bedienen met bewezen concepten. “We richten ons vooral op de ontwikkeling en prototyping van body-, interieur- en exterieurdelen voor de automotivesector”, licht Gerard toe. “Zo zijn we al jaren kind aan huis bij de grote Duitse automobielfabrikanten. Maar we zijn ook actief in andere sectoren. Vanuit onze oorsprong is het realiseren van ideeën onze kracht. Ongeacht of het nu gaat om het maken van een CAD-model of een houten, aluminium, metalen of kunststof product. Zelfs complete mock-ups, op ware grootte gemaakte ontwerpen of producten, nemen we voor onze rekening. Dat doen we bijvoorbeeld voor treinen en metro’s. We vullen het in, van a tot z. Vanaf het eerste conceptidee tot en met een tastbaar eindresultaat. Inclusief een nauwkeurige controle- en meetrapportage. En kiest men ervoor om slechts een deel van het proces door ons te laten uitvoeren, is dat ook prima. De klant vraagt, wij draaien.”

Faciliteiten Om de ruim aanwezige kennis en kunde optimaal te kunnen benutten, heeft het gecertificeerde Proven Concepts alle denkbare faciliteiten aan boord. Zoals een omvangrijke engineeringsafdeling, de plek waar productideeën met behulp van Catia-software worden omgezet in een tiptop ontwerp. Daarnaast beschikt het bedrijf in de vorm van diverse freesmachines, persen, plaatbewerkingsmachines en controle- en meetapparatuur over een modern

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

en uitstekend geoutilleerd machinepark. “Neem bijvoorbeeld onze vijf freesmachines”, zegt Gerard. “Hiermee maken we niet alleen kleinschalige productseries en gereedschappen voor onze opdrachtgevers, ook vervaardigen we hiermee onze eigen tools en de mallen voor het produceren, meten en controleren van onze producten.” Onder het motto ‘meten is weten’ is die laatste activiteit de afgelopen jaren zelfs uitgegroeid tot een ware specialiteit van het huis. Een huis dat geïnteresseerde vakfanaten een uitdagende en fascinerende werkomgeving biedt. Ook nu. “Nieuwe, gemotiveerde medewerkers zijn altijd welkom”, aldus Gerard. “Zo hebben we momenteel behoefte aan vers bloed binnen onze engineerings-, interieurbouw- en plaatwerkafdeling. Dus ben je op zoek naar een boeiende en veelzijdige job met perspectief, neem dan gerust contact met ons op.”

Proven Concepts De Haak 4, 5555 XK Valkenswaard T. 040 - 208 28 88 info@provenconcepts.nl

Facebook.com/ provenconcepts/ Linkedin.com/company/ proven-concepts-b-v-

www.provenconcepts.nl

45


Sake

JOVIJN ADVIES & ADMINISTRATIE: ONBEGRENSD BETROKKEN BIJ ÚW BUSINESS SINDS DE OPRICHTING IN 2014 STAAT JOVIJN ADVIES & ADMINISTRATIE GROEIENDE BEDRIJVEN MET RAAD EN DAAD BIJ TIJDENS HET GROTE AVONTUUR DAT

Annelies

ONDERNEMEN HEET. NATUURLIJK KLOP JE ER MET SUCCES AAN VOOR DE MEEST UITEENLOPENDE ADMINISTRATIEVE WERKZAAMHEDEN, ZOALS HET OPSTELLEN VAN DE JAARREKENING EN HET VERZORGEN VAN BELASTINGAANGIFTES. MAAR DAAR BLIJFT HET NIET BIJ. NAUW BETROKKEN BIJ HET WEL EN WEE VAN DE KLANT GAAN ZE BIJ JOVIJN ALTIJD EEN STAP VERDER. DÁT BLIJKT TIJDENS HET GESPREK MET SAKE KINGMA, DIE SINDS JANUARI DE LEIDING HEEFT BINNEN HET VALKENSWAARDSE KANTOOR.

Manfred Legde zijn vrouw Annelies zo’n vier jaar geleden de basis voor het advies- en administratiekantoor, inmiddels is Sake de drijvende kracht binnen Jovijn. Met de vereiste diploma’s en praktijkervaring in de rugzak maakte hij twee jaar geleden zijn opwachting binnen de bedrijfsmuren. “Dat had alles te maken met de sterke groei en ontwikkeling van het kantoor”, aldus Sake. “Inmiddels is Annelies sinds het begin van dit jaar werkzaam bij een van onze klanten. Toch is ze nog steeds zeer actief binnen ons vijf medewerkers tellende bedrijf. En dat is tekenend voor onze aanpak. Onze betrokkenheid kent geen grenzen, zeker niet als het gaat om het behartigen van de belangen van onze klanten.”

Verschil José

Willem 46

De adviesmatige en administratieve ondersteuning van de ondernemer heeft bij Jovijn meerdere dimensies. En op weg naar het beoogde zakelijk succes voor de klant zet het team van Jovijn graag een pas extra. “Vanzelfsprekend kun je bij ons terecht voor uiteenlopende administratieve zaken, zoals het opstellen van de jaarrekening en het verzorgen van de belastingaangifte”, zegt Sake. “Maar echte verschil maken we buiten ons kantoor. Zo brengen we minstens eens per kwartaal een bezoek aan onze klanten. Om de cijfers door te nemen, maar ook voor andere aangelegenheden. Tegelijk nemen we een kijkje in de keuken en proeven we de sfeer. Het daardoor verkregen inzicht stelt ons in staat om de klant optimaal te servicen en het beoogde maatwerk te bieden. Er is altijd wel een vraag waarop snel een deskundig antwoord moet worden gegeven. Dat doen we dan ook.”


|

J O V I J N

A D V I E S

&

A D M I N I S T R AT I E

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Drie kernwaarden De volste aandacht voor de klant: bij Jovijn is het vanzelfsprekend. Driftig uurtjes turven, dat kennen ze niet. “We spreken altijd een vaste prijs af met de klant”, vervolgt Sake. “Dankzij onze ervaring kunnen we namelijk perfect inschatten wat de bestaande behoeften zijn en welk prijskaartje daaraan hangt. Dat is fijn werken, voor onze opdrachtgevers én voor onszelf. Vooraf duidelijkheid geven en transparant werken: dát is Jovijn.” Het is een werkwijze die het kantoor al sinds het begin hanteert. Een werkwijze ook die gebaseerd is op drie onderstreepte kernwaarden: vertrouwd, duidelijk en toekomstgericht. “Naast het vertrouwelijk behandelen van bedrijfsgegevens moet er een perfecte klik zijn tussen de ondernemer en ons kantoor. Anders werkt het niet. Daarnaast is het zaak om duidelijk en eerlijk te zijn richting de ondernemer. Soms is dat confronterend, maar de klant weet wél waar hij of zij aan toe is. Tot slot werken we toekomstgericht. Jaarcijfers uit het verleden schuiven we terzijde. We gaan liever uit van de meest actuele maand- of kwartaalcijfers en prognoses. Dat werpt een beter licht op de weg die de klant op de korte en wat langere termijn wil bewandelen. Een route waarop wij hem vervolgens met de volste toewijding en betrokkenheid graag professioneel begeleiden.”

Jovijn Advies & Administratie Kerkhofstraat 21 5554 HG Valkenswaard

Facebook.com/ jovijn

T. 040 - 202 82 39 info@jovijn.nl www.jovijn.nl

47


|

F R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

|

X FA S H I O N

|

ashion #DIERENPRINT #BOOTS #2019 #TRENDS

OP ZOEK NAAR IDEEËN, INSPIRATIE EN TIPS VOOR JE GARDEROBE? SPECIAAL VOOR JOU ZOCHT RONDOM VALKENSWAARD DE MOOISTE EN UITDAGENDSTE TRENDS VAN 2019 ALVAST BIJ ELKAAR. WIL JE WETEN WELKE KLEUREN HET KOMENDE JAAR HELEMAAL HIP WORDEN EN WAT DE MUST-HAVES EN NO-GO’S OP KLEDING- EN ACCESSOIRESGEBIED WORDEN? KIJK EN LEES DAN SNEL VERDER!

D

IEREN- EN BLOEMENPRINTS

Gespot op de catwalk zijn de prints van luipaard, panter, tijger en zebra. Geen echte dierenvellen natuurlijk, maar wel prints op stoffen en imitatiebont. Druk en opvallend, want de dierenprints worden smaakvol gecombineerd met bijvoorbeeld ruiten, bloemen of andere motieven.

S

TUDS & BLING

Opvallend zijn de vele stoere, vooral zwarte biker of cowboy boots. Te dragen mét of zonder veters. Ondanks de stoere uitstraling zijn ze soms versierd met studs en strassen. Deze boots draag je zowel onder een jeans, maar kunnen ook prima onder een rok of jurkje. Ook leuk te combineren met een tuttig bloemenjurkje en een stoer lederen jasje met studs. Jij maakt deze winter helemaal de blits!

STOER!

Lange rokken zijn hip en daarom ook een ware mode-musthave in iedere vrouwen-garderobe. Je vindt ze dit najaar met grote splitten aan de voor- en achterkant of aan beide zijkanten. De rokken zijn overwegend lang: tot nét onder de knie, halverwege de kuit of enkellang. Draag ze met stoere boots of juist met vrouwelijke laarsjes.

#SUCCES VERZEKERD! www.fashion-coach.nl

LIEVE STIJLVOLLE GROETJES,

El len Stsahaioln-c oach Fa

48


|

FA S H I O N

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

BEDENK EEN ORIGINELE NAAM...

EN WIN EEN LEUKE PRIJS!

Bestaande cafetaria aan de Sint Antoniusstraat krijgt een nieuwe eigenaar Jacqueline van Erp

DE SINT ANTONIUSSTRAAT 55 IN VALKENSWAARD IS VANAF 1 NOVEMBER HÉT ADRES VOOR DE LEKKERSTE VERSE FRIET, SNACKS EN DE MEEST GANGBARE VISSOORTEN. MET ZORG BEREID, SMAAKVOL OPGEDIEND EN BEGELEID DOOR EEN LEKKER BIJPASSEND DRANKJE. DAT WORDT

Verzin en win! Jacqueline mag dan wel zo goed als klaar zijn voor de start, één belangrijk ding ontbreekt nog: een naam voor de cafetaria. “Bij deze daag ik de lezers van Rondom Valkenswaard dan ook uit om een passende naam voor de nieuwe zaak te bedenken”, zegt ze. “Insturen kan tot en met maandag 15 oktober via mijn persoonlijke Facebook-account. De meest originele inzending wordt beloond met een leuke prijs. Kortom, ga aan de slag en zet je creatiefste beentje voor!”

SMIKKELEN EN SMULLEN. EN MET JACQUELINE VAN ERP ACHTER DE TOONBANK IS HET HELEMAAL EEN FEEST OM EENS LEKKER UIT SNACKEN TE GAAN... Jacqueline is niet alleen een bekend gezicht in het Valkenswaardse, zij brengt ook nog eens ruim dertig jaar vakkennis mee wanneer over een paar weken de door haar te runnen cafetaria officieel opent. Dat belooft veel goeds en lekkers! “Op dit moment zijn we druk bezig om richting de opening de puntjes op de i te zetten”, aldus de goedlachse Valkenswaardse. “Vanaf 1 november gaan we er vol tegenaan en is iedereen van harte welkom om bij ons te komen genieten van een overheerlijk frietje, een ruim assortiment smakelijke snacks en de lekkerste vis.”

Voor de lekkerste friet ga je naar...

?????????? ...in de Sint Antoniusstraat 55 in Valkenswaard.

49


||

X X

||

R O N D O M R O N D O M

VA L K E N S W A A R D VA L K E N S W A A R D

||

Ook Ook uw uw reclamedrukwerk reclamedrukwerk

op op de de deurmat deurmat laten bezorgen? laten bezorgen?

040040- 820 820 02 02 20 20

J.F. Kennedylaan 14 J.F. Kennedylaan 14 5555 XD Valkenswaard 5555 XD Valkenswaard T. 040 82 00 220 T. 040 82 00 220 info@wowreclame.nl info@wowreclame.nl www.wowreclame.nl www.wowreclame.nl

IP IP PROFESSIONELE PROFESSIONELE CAMERABEVEILIGING CAMERABEVEILIGING Dit btw WIJ VERKOPEN ENKEL DE NIEUWSTE MODELLEN Dit al al vanaf vanaf e e 169,169,- incl. incl. btw WIJ VERKOPEN ENKEL DE NIEUWSTE MODELLEN Set optie: Set optie: VDW EASY Camera Beveiliging SET VDW EASY Camera Beveiliging SET 1x IP NVR 4k (Netwerk Video Recorder) 1x IP NVR 4k (Netwerk Video Recorder) 1x Turret dome camera Full HD 1x Turret dome camera Full HD Verkoopprijs vanaf Verkoopprijs vanaf

e btw e 299,299,- incl. incl. btw

Voor meer informatie: VDW Security Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van: Voor meer informatie: VDW Security Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van: 57 maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur via ons algemene telefoonnummer +31 (0)40 282 3681 maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur via ons algemene telefoonnummer +31 (0)40 282 3681

VDW Security | Valkenswaard | +31 (0)40 282 3681 | info@vdwsecurity.nl | www.vdwsecurity.nl VDW Security | Valkenswaard | +31 (0)40 282 3681 | info@vdwsecurity.nl | www.vdwsecurity.nl


|

M A R V E L S T O N E

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

MARVELSTONE: VOOR DE BESTE DEAL IN NATUURSTEEN!

EEN UITGEBREID ASSORTIMENT NATUURSTEENPRODUCTEN EN KERAMISCHE TEGELS DAT UITBLINKT IN PRIJS ÉN KWALITEIT. GELEVERD EN GELEGD IN EEN KLEUR DIE PERFECT AANSLUIT BIJ UW PERSOONLIJKE WENSEN. INCLUSIEF EEN DESKUNDIG ADVIES EN EEN GEWELDIGE AFTERSALES. BIJ MARVELSTONE MAAK JE ALTIJD DE BESTE DEAL IN NATUURSTEEN. ERHAN SAVRANOĞLU, SALES MANAGER BINNEN DE VALKENSWAARDSE SPECIAAALZAAK, IS U GRAAG VAN DIENST. De prachtige en duurzame kwaliteitsproducten van Marvelstone geven elke woonkamer, keuken en badkamer een luxe look. Als vloertegel, wandbekleding, sanitairelement of anderszins. Natuursteen is een uitermate veelzijdig en breed toepasbaar product. Geleverd in een standaard uitvoering of op maat gemaakt voor bijvoorbeeld vensterbanken, keukenbladen, traptreden en jacuzzibekledingen. Marvelstone is van alle markten thuis. Dát blijkt wanneer we het ruime aanbod marmer, graniet, hardsteen en travertin bewonderen in de prachtige showroom aan de J.F. Kennedylaan 71 op bedrijventerrein Schaapsloop. “Het assortiment dat we hier verkopen, importeren we zelf rechtstreeks uit Turkije”, vertelt Erhan. “Vervolgens verwerken we het in onze eigen fabriek tot een fantastisch eindproduct. Die aanpak levert de nodige voordelen op. Niet alleen kunnen we de kwaliteit van onze natuursteenproducten op een constant niveau houden en monitoren, een dergelijke werkwijze garandeert ook een uitermate aantrekkelijke prijs.”

Kom eens langs! Marvelstone biedt voor elke wens, budget en toepassing een passend product, zoveel is wel duidelijk. Erhan nodigt iedereen dan ook van harte uit voor een inspirerend bezoek aan de ruim bemeten showroom. “Onder het genot van een kopje koffie geven we geheel vrijblijvend een deskundig advies en begeleiden we de klant naar de best denkbare oplossing.”

Marvelstone J.F. Kennedylaan 71 5555 XC Valkenswaard 040 - 240 96 06 www.marvelstone.eu

Facebook.com/ marvelstonethestore/

51


CABARET - LADIES NIGHT

GUITLY PLEASURES POWERED BY POWERVROUWEN (try out)

13

OKT

VRIJ

CABARET

Liz Snoijink e.a. | regie: Jon van Eerd

SEP

Sinterklaasconference 2018-Lief & Laf 2

NOV

CABARET

MUZIEK

KARIN BRUERS & NOL HAVENS Bruers haalt uit (reprise)

ZAT

ZAT

SEP

Zonder Genade

NOV

SHOW

VRIJ

JEUGDTHEATER

ZON

Onderweg

OKT

Vrolijke voorstelling voor jong en oud!

NOV

JEUGDTHEATER

ZON

TONEEL - LADIES NIGHT

VRIJ

TONEEL

KUNST & KITSCH (try out)

ROB & EMIEL

BUMBA SHOW (1+) Bumba en het Magische Wonderboek

52

ZAT

21

29

5

7

OKT

JAVIER GUZMAN

ELKE VIERVEIJZER

ASSEPOESTER (6+)

OPVLIEGERS 4: TROSSEN LOS! (try out)

VRIJ

2

3

11

30

NOV