Rondom Valkenswaard editie 64 maart 2023

Page 48

Fysiotherapeut

VOEL JE SEXY VAN BINNEN EN VAN BUITE MAART 2023 Uitgave 64 Karin en Indra Samen sterk voor een prachtige uitstraling TOEREN DOOR VALKENSWAARD EN PRIJZEN PAKKEN! VALKENSWAARD BRUIST DE LENTE IN!
Annemarie
en
in
expert
leefstijl

Met de billen bloot. Figuurlijk dan.

De eerste editie van het nieuwe jaar ligt nu voor je. En laat dat er nu meteen eentje zijn waar je niet omheen kunt. Je ziet het eigenlijk al aan de cover. Gezondheid en (uiterlijke) verzorging staan centraal in deze mooie editie - een onderwerp waar iedereen zijn/haar hele leven lang mee te maken heeft. Iedereen. Dus ook ik!

Er is geen saaie dag in mijn leven. Geeneen. Ik zorg daar zelf voor, of liever: mijn lijf zorgt daarvoor. Hier zit een volwassen vrouw, die het ene moment overloopt van energie en het andere moment volkomen uitgeblust op bed ligt.

Als ik naar de stad ga voor schoenen, kom ik met sokken thuis. Ik heb zo’n ontzettende zin om naar de Mac te gaan, maar aan het eind van het liedje laat ik sushi bezorgen. Ik moet nog even naar de Hema, maar ik kom

na 32 winkelbezoeken thuis zonder de Hema van binnen te hebben gezien. Sleutels kwijt? Ik drie keer per week, minstens. Ik bel je over een minuutje terug? De beller kan wachten tot SintJuttemis.

Van die dingen. Chaos! Het hoort bij mij. Geen dag is hetzelfde, geen dag is saai. Overigens ook niet voor mijn man. Hij weet nooit welke vrouw hij vandaag weer tegenkomt. Krullen of stijl haar? Goedgemutst of in een bitchy mood? Wie zal het zeggen?

De keuze is reuze en alles moet op één dag! That’s me! Lukt dat? Nee, natuurlijk niet, maar we proberen het morgen gewoon weer. Want het moet bubbelen en bruisen in mijn hoofd. Dat heb ik nou eenmaal. Daar word ik gelukkig van.

Wat ik merk is dat onze maatschappij nogal eisen stelt. We moeten van alles. En ik word kribbig van dat woordje ‘moeten’. Een voorbeeldje. Mensen zeggen tegen mij dat ik een boek ‘moet’ lezen om rustig te worden. Heel goed bedoeld natuurlijk, daar niet van… maar als ik een boek ga lezen, word ik nog veel ‘gekker’ en onrustiger dan ik al was. Dus geen boek.

Ik wil maar zeggen: wat voor jou werkt, werkt voor jou. Wat voor mij werkt, werkt voor mij. Ik neem mezelf meestal met een korreltje zout. Dat lijkt me het beste. Ik kan om mezelf lachen. Ik kan naar mezelf kijken in een mentale spiegel en tevreden zijn. En ik kan naar mezelf kijken in een gewone spiegel en vinden dat er toch een krul in moet. Maar aan het eind van de dag heeft iedereen me maar gewoon te accepteren zoals ik ben. Doe ik ook. Zo simpel is het.

Vergeet niet te genieten van het leven. Doe leuke dingen. Ga lekker een drankje doen of ga op bezoek bij mensen van wie je houdt. Koop iets moois, leg jezelf in de watten. In deze Rondom vind je weer van alles ter inspiratie.

Maar het belangrijkste wat ik jullie te zeggen heb: heb jezelf lief! Je bent uniek, je mag er zijn. Blijf dicht bij jezelf!

2 RONDOM VALKENSWAARD

In deze uitgave

04.

Uitgelicht Overvolle agenda’s

Cover Powervrouwen

Aan de slag! Smikkelen met geitenkaas

24.

19. Gezonde bedrijvigheid Informatie en acties van Valkenswaardse ondernemers

35. Fashionable Valkenswaard

On the catwalk

40.

06. Alpe d’HuZes Samen in actie

51.

Lentewandeling

Een gezond rondje Valkenswaard?

Colofon

Een uitgave van:

WOW! Reclame- en mediabureau

J.F. Kennedylaan 14

5555 XD Valkenswaard

+31(0)6 - 10 73 59 55

+31(0)40 - 820 02 20

www.wowreclame.nl

REDACTIE EN VERKOOP

Kirsten Dortmans-Cuijten

Hein Dortmans info@rondomvalkenswaard.nl

Win fantastische prijzen!

OPMAAK insight communicatie | content | creatie

FOTOGRAFIE

Jurgen van Hoof

Roel van Moorsel

Aangeleverde foto’s

TEKSTEN

Lex Janssen

Karin van Berkel

Chris Elbers

Aangeleverde teksten

TOTALE OPLAGE 15.000 stuks

VERSPREIDINGSGEBIED

Valkenswaard

Dommelen

Borkel en Schaft

Aalst (binnen het centrum)

ADVERTEREN?

Ook voor uw bedrijf of onderneming biedt Rondom Valkenswaard effectieve mogelijkheden.

Wij bieden voor iedereen een passende promotie.

Neem gerust contact met ons op. info@rondomvalkenswaard.nl

3 MAART 2023
© Copyright WOW Reclame- en mediabureau Alle rechten voorbehouden. Niets van het ontwerp of vormgeving, foto’s, teksten, ideëen, concepten of andere inhoud van dit magazine mag worden verveelvoudigd, gekopieerd of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van WOW Reclame- en Mediabureau. 51. 04. 40. 35.

Rondom Agenda

Tips voor de agenda? Mail ze naar info@rondomvalkenswaard.nl

Kwalterrein Venbergseweg | zondag 16 april

10.00 – 22.00 uur

Kwalleballen

Hou jij van sportief bezig zijn en ben je niet bang om vies te worden? Dan is Kwalleballen iets voor jou! Het is een heel leuk spel. Een soort rugby, maar dan op een omgeploegd en kletsnat maïsveld. Het spel heeft simpele regels en deelname is gratis.

Donderdag 27 april | gehele dag

Koningsdag

Trek je oranje pakske aan en gas erop! De verjaardag van onze koning kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. In het centrum van Valkenswaard, Borkel en Aalst zijn er dan ook volop festiviteiten voor jong en oud. De winkels zijn open en voor een drankje of een hapje kun je terecht op een van de gezellige terrassen. En kun je er geen genoeg van krijgen? Op de Statie kun je tot in de late uurtjes genieten van live muziek. Gezellig!

Diverse locaties in de gemeente | zaterdag 6 mei Eureka Valkenswaardse Dorpsquiz

Hij is weer terug, de Eureka Dorpsquiz. Een groots evenement waar heel Valkenswaard, jong en oud, aan mee kan doen. Hoe veel weet jij van Valkenswaard?

Wat weet jij van de hele wereld? Ben je goed in puzzelen? Ben je creatief? Verzamel vrienden, buren, collega’s, clubgenoten en/of familieleden en schrijf je in!

www.vwquiz.nl

Klein Borkel 21 | 6 en 7 mei Vliegerfestival Valkenswaard

In dit weekend sieren prachtige creaties het luchtruim boven Borkel. Ruim zestig vliegeraars uit heel Europa laten zien wat er mogelijk is met vliegers. Er zijn vliegers van 25 centimeter tot ruim 25 meter in alle mogelijke kleuren en vormen. Kinderen kunnen een eigen vlieger maken. Als klap op de vuurpijl zijn er op zaterdagavond ook nog prachtige verlichte vliegers te zien. Iedereen mag meedoen! Er zijn geen kosten aan verbonden.

4 RONDOM VALKENSWAARD

Diverse locaties in de gemeente | zaterdag 17 juni

17.00- 00.00 uur

Wij Waalre DorpsQuiz Waalre

Tijdens de Wij Waalre Dorpsquiz gaan teams in Aalst-Waalre de strijd met elkaar aan. Ze doen dat bij iemand thuis of bij hun vereniging. De teams strijden om leuke geldprijzen, die ten goede komen aan de vereniging of aan een goed doel in Aalst-Waalre. Op de zondag direct na de quizavond volgen dan de prijsuitreiking en een leuke feestavond!

www.wijwaalredorpsquiz.nl

Uitgelicht leuke dingen om te doen

Borkel en Schaft | 10 tot en met 13 juni Zomerkermis Borkel en Schaft

Tijdens het tweede weekend van juni barst de kermis weer los. Dit vier dagen durende evenement is ondertussen uitgegroeid tot hét volksfeest van Borkel. Jong en oud weten zich te vermaken met de attracties, live-muziek, een truckshow op de zaterdag en zondag en diverse activiteiten gedurende de kermis.

Ook leuk om te doen!

Centrum Valkenswaard | zondag 26 maart 12.00 – 17.00 uur

Fashion Show 2023

April t/m oktober, 10.00 - 16.00 u. Iedere eerste zaterdag van de maand. Molenmarkt Borkel & Schaft

Het Klooster, Waalre | zaterdag 15 april 13.00-17.00 uur

Verkoopexpositie (foto’s) vanuit fotoclub Lamina

Boothuys Rofra | zondag 9 april 08.00 – 17.00 uur, Paaswandeltocht (www. geitenboerke.nl)

Café De Bel | zondag 23 april 08.00 – 15.00 uur

Crocusrit (fietstoertocht)

Markt Valkenswaard | donderdag 27 april 12.00 – 18.00 uur

American Bike Day

Zwembad de Wedert Valkenswaard | 17 tot en met 21 mei

Zwemvierdaagse

Centrum Valkenswaard | Donderdag 18 mei 10.00-17.00 uur

Valkenswaard in Hemelse sferen (braderie)

Terrein Boyd Exell. | 8 – 11 juni 10.00 – 16.00 uur

Driving Valkenswaard International

T.V. Valkenswaard | 9 tot en met 11 juni

Ballenweekend

5 MAART 2023

Blakende covergirls

Karin, Indra en Annemarie. Samen sieren ze de cover. Samen prijken ze op de buitenkant van dit blad. En samen zijn ze ook terug te vinden binnen in deze Rondom. Ze sieren dus ook de binnenkant. De binnenkant en de buitenkant – laat dat nou precies datgene zijn waar deze drie vrouwen op dagelijkse zakelijke basis mee bezig zijn! Samen symboliseren zij waar deze Rondom voor een groot deel om draait: gezondheid, schoonheid, van binnen en van buiten. Welbevinden, heet het ook wel. Je goed en gezond voelen, lekker in je vel zitten. Zo belangrijk. En zo fijn dat je dat zelf kunt beïnvloeden.

Dat zelf beïnvloeden is essentieel in de aanpak van Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid. De focus ligt op gezondheid en gedrag en niet meer op ziekte en zorg. Centraal staat niet wat je niet meer kunt, maar wat je nog wel kunt. En wat je sowieso nog kunt, in verreweg de meeste gevallen, is zelf keuzes maken. Je eigen gedrag beïnvloeden. Annemarie en haar mensen bieden daarvoor een steuntje in de rug met de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI).

Het is op zichzelf geen nieuws, dat het maken van goede keuzes een grote invloed heeft op hoe gezond je lichaam is. Maar ook, simpelweg, op hoe je je voelt. Iedereen weet in grote lijnen wel wat gezond en wat

ongezond gedrag is. Maar er is veel meer dan alleen de ‘harde werkelijkheid’ van gezonde en ongezonde leefgewoonten – veel meer dan alleen gezond eten, niet roken en genoeg bewegen.

Zelfvertrouwen

Er is ook nog een soort ‘zachtere’ sector. Als je goed voor jezelf zorgt, als je aandacht besteedt aan jezelf, aan je uiterlijk, dan heeft dat zonder meer een positief effect op hoe je je voelt. Indra en Karin weten dat als geen ander. Het behoort tot de filosofie, de kernwaarden van hun kapsalon Tourmaline. Tourmaline laat jouw spiegel jou vertellen hoe je straalt, hoeveel kracht en zelfvertrouwen je ademt. Kijk op de website, daar lees je dat.

En dat zelfvertrouwen, dat is cruciaal. Het bepaalt voor een groot deel hoe lekker jij in je vel zit. Het maakt een belangrijk deel uit van niets minder dan: jouw geluksgevoel. En heb je eenmaal dat geluksgevoel, dan straal je dat ook weer uit.

Zo is de cirkel rond. Daar draait alles om: geluksgevoel, je fijn voelen. In evenwicht zijn. De mentale balans, die op zijn beurt weer medebepalend is voor je fysieke gezondheid. En dat is waar Karin, Indra en Annemarie elkaar weer vinden. Net als op de cover. Blakende welstand van binnen en van buiten.

6 RONDOM VALKENSWAARD
7 MAART 2023

Di

Lucca Moda bestaat

12,5 jaar

Il mondo della moda in Valkenswaard

8 RONDOM VALKENSWAARD

Het is gezellig druk in de damesmodezaak van Angèle van den Heuvel aan de Eindhovenseweg. Bezoekers worden er hartelijk ontvangen met een vrolijk ‘Buongiorno’ of een uitbundig ‘Ciao bella’! Iedereen is op haar gemak in de fraai ingerichte winkel die door Angèle en haar collega Lian tot een waar casa Italiana is gemaakt.

Uit de speakers komt muziek van een Italiaanse radiozender. Er wordt mee-geneuried op Eros Ramazzotti’s Cose della vita, maar ook klassiekere klanken vullen de winkel. Aan de grote tafel, die pontificaal midden in de zaak staat, zit een tweetal heren in een gemakkelijke draaistoel. Zo kunnen zij, ondertussen nippend aan hun espresso en spumante, niet alleen direct hun vrouw zien wanneer deze zich buiten de paskamer vertoont, maar ook hun blik wat verder door de winkel laten dwalen. “Zo wil ik de volgende keer ook wel weer mee”, grinnikt de één naar de ander.

Angèle bekijkt het tafereel met genoegen. “Kijk, fijn toch? De winkel is mijn passie, mijn kindje, mijn grote liefde. Prachtig dat de heren het hier ook zo naar hun zin hebben.” In 2010

opende Angèle Di Lucca Moda, de modewinkel die daarvoor 17 jaar lang Zo Moeder Zo Dochter heette. Ze heeft verstand van stof, kennis van kwaliteit en houdt van prettige prijzen.

“Zelfs nu ik al dertig jaar lang de winkel run blijkt af en toe dat er nog steeds mensen zijn die enigszins last hebben van drempelvrees. Ze zijn bang dat het hier één en al luxe is en de prijzen hoog. Jammer hoor, want het is hier alleszins betaalbaar. Ik richt de zaak graag mooi in, omdat ik redelijk perfectionistisch ben en wil dat de kleding mooi en overzichtelijk gepresenteerd wordt.”

een beetje gek?”, knipoogt Angèle. De nieuwe voorjaarscollectie brengt veel kleur, maar Angèle is van mening dat mooie aardetinten, en zelfs zwart en wit, kleur kunnen geven aan iemands leven en persoonlijkheid. Na al die jaren heeft ze daar wel kijk op.

De collectie, die voor meer dan 80 procent uit Italiaanse merken bestaat, biedt kleding in verschillende prijsklassen. En mensen kunnen daartussen rustig en ruim mixen. Sommigen kiezen dan voor de wat duurdere oranje pantalon met ruitjes en durven daarop met gemak de goedkopere roze bloemetjesblouse te dragen. Een ander vindt dat misschien een beetje ver buiten haar comfortzone en kwalificeert het ensemble lachend als een beetje loco “Maar ach, zijn alle leuke mensen niet

Spaghetti actie!

Aan het 12,5-jarig bestaan van Di Lucca Moda wil de grande fan dell'Italia niet zomaar voorbijgaan. “Kijk mij op de foto! Ben jij ook een echte spaghettilover en wil je kans maken op een spaghetti-shoot van Solange Fotografie? Loop ook dán even bij ons binnen.”

Eindhovenseweg 17

5554 AA Valkenswaard

T. 06 – 54 29 34 65

www.diluccamoda.nl

9 MAART 2023
“La Dolce vita bij Di Lucca moda voor betaalbare kleding met een luxe uitstraling”

"

Fijn naar buiten met de rollator"

"Een rollator geeft u weer de vrijheid om te gaan en te staan waar u wilt. Natuurlijk kom ik ‘m graag thuis afleveren."

Tom van Santvoort, Zorgwinkel De Bus

Persoonlijk advies komt bij Zorgwinkel De Bus altijd op de eerste plaats. Of het nu gaat om een rollator of om een van onze honderden andere zorghulpmiddelen.

Service met een glimlach noemen we dat.

Kom even naar de Zorgwinkel of bel voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis. Zorgwinkel

De Bus 36B tel. 040 368 82 75 www.zorgwinkelDeBus.nl
De Bus
Zorgwinkel De Bus staat voor: écht persoonlijke service, gratis advies bij u thuis, altijd een oplossing op maat.

Wat kun je doen als jouw loon niet op tijd of niet volledig betaald wordt?

Veel cao’s (collectieve arbeidsovereenkomsten) bepalen dat werknemers per 1 januari 2023 recht hebben op een loonsverhoging. De hoogte van een eventuele loonsverhoging verschilt per cao.

Niet altijd wordt een loonsverhoging automatisch doorgevoerd. Soms omdat werkgever er geen erg in heeft, maar er kan ook sprake zijn van het opzettelijk niet of niet volledig betalen. Ik geef je graag tips wat je kunt doen wanneer jouw salaris niet, niet volledig, of niet op tijd betaald wordt.

Allereerst geldt natuurlijk: ga met je werkgever in gesprek. Wellicht zijn er geen kwade bedoelingen in het spel en is er simpelweg sprake van een misverstand of iets dat over het hoofd is gezien. Lukt het niet om in gesprek met je werkgever tot een oplossing te komen? Houd dan de volgende uitgangspunten in gedachten.

Indien op de arbeidsovereenkomst een cao van toepassing is, is de werkgever verplicht de loonsverhoging uit die cao toe te passen. Afwijken van de cao mag doorgaans alleen in het voordeel van werknemer.

De wet schrijft voor dat het loon in beginsel aan het einde van de periode waarin het is opgebouwd (meestal week of maand) moet worden uitbetaald. Voldoet de werkgever hier niet

aan? Dan heeft de werknemer bovenop het verschuldigde loon in principe recht op de zogenaamde ‘wettelijke verhoging’. Dit is als het ware een boete voor de werkgever wanneer het loon te laat betaald wordt. De wettelijke verhoging bedraagt 5% per dag over de vierde tot en met de achtste werkdag dat het loon te laat is en 1% voor elke werkdag daarna. De wettelijke verhoging kan oplopen tot 50% van het verschuldigde loon! Daarnaast heeft de werknemer ook aanspraak op de wettelijke rente. Het verschuldigde bedrag kan daardoor al gauw fors stijgen. Werkgevers; houd dit dus in het achterhoofd!

Betaalt jouw werkgever het loon niet op tijd of niet volledig en lukt het niet om hier in een gesprek uit te komen? Stuur je werkgever dan een brief,

waarin je aanspraak maakt op betaling van het niet of te weinig betaalde loon. Een handige voorbeeldbrief vind je via de QR-code op deze pagina!

Let op: dit artikel bevat een bondige weergave. Neem voor advies op maat altijd contact op.

Kerkhofstraat 21

5554 HG Valkenswaard

T. 040 - 208 92 40

info@mrcuijten.nl

www.mrcuijten.nl

11 MAART 2023
12 RONDOM VALKENSWAARD

Bestellen, afhalen, smullen!

Papa Di Kookt... in een plaatje van een keuken

Binnen de regio is het inmiddels een vertrouwde verschijning: de hippe foodtruck van Danny Muller. Hét adres voor overheerlijk en vers bereid streetfood en andere lekkernijen waarvan je altijd en overal naar hartenlust kunt smikkelen. Maar ook aan de Dragonder 32e vertoont de sympathieke Valkenswaardenaar sinds kort graag zijn kookkunsten. Híer bereidt hij vanuit een prachtige en goed geoutilleerde keuken een gevarieerd aanbod van culinaire hoogstandjes. Gerechten die je via WhatsApp bestelt, binnen no-time kunt afhalen en waar je letterlijk je vingers bij aflikt.

Sinds kort wisselt Danny de ritjes met zijn foodtruck af met verrassende kooksessies in zijn ruim bemeten keuken aan de Dragonder 32e in Valkenswaard. Het resultaat: overheerlijke gerechten die bij iedereen in de smaak zullen vallen. Daaronder de bekende Papa’s Bakkies en streetfood uit verschillende internationale keukens. Speciale aandacht verdient het tasje voor 2, gevuld met maar liefst vijf verschillende smakelijke verrassingen om samen van te genieten. Een echte topper die, net als de menukaart, regelmatig qua samenstelling wisselt. "Alle maaltijden

staan vermeld op onze website en Facebook-pagina", aldus Danny. "Na het bestellen via WhatsApp en het voldoen van de betaling via een Tikkie kunnen ze tussen 17.00 en 19.00 warm worden afgehaald."

Een passend decor

Danny Muller is overigens niet de enige gebruiker van de keuken aan de Dragonder. Ook zijn partner Solange Misdom, eigenaresse van Solange Fotografie, maakt op gezette tijden gebruik van de veelzijdige keukenfaciliteiten. Niet om mee te kokkerellen, maar juist in te zetten als decorstukken voor haar ludieke spaghetti-shoots, een ware specialiteit van het huis. Eén etage hoger is in Solanges fotostudio alles aanwezig

voor het maken van onder meer familiefoto's, zwangerschapskiekjes, zakelijke portretten en onlangs door haar gelanceerde dog- en plee-shoots. Superorigineel en hartstikke populair in Valkenswaard en omstreken!

Check it out!

Als Danny met zijn foodtruck on tour is, zijn de deuren van de keuken aan de Dragonder natuurlijk gesloten. Hiervan wordt tijdig melding gemaakt via Facebook en op de website papadikookt.nl.

Papa Di Kookt / Solange Fotografie

Dragonder 32e

5555 XZ Valkenswaard

T. 06 - 21 90 59 68 (Danny Muller)

T. 06 - 46 17 27 37 (Solange Misdom)

www.papadikookt.nl

www.solangefotografie.com

13 MAART 2023

is wat je jezelf gunt”

14 RONDOM VALKENSWAARD
“Leefstijl

Hoe zorg jij voor een gezond lichaam & brein?

We verleggen de focus van ziekte en zorg steeds meer naar gezondheid en gedrag. We kijken naar wat we nog wel kunnen, in plaats van wat we niet meer kunnen. Gedrag heeft een enorme invloed op onze gezondheid. Wat als we onze gezondheid zelf kunnen managen en zelf de regie in handen kunnen hebben?

Vitaliteit speelt hierbij een grote rol; voldoende energie hebben om te kunnen leven zoals je dit graag wilt of je een aandoening hebt of gezond bent. Een gezonde leefstijl is een goede basis om fijn te kunnen leven. Het is vaak het leven dat we voor ogen hebben, maar niet altijd voor elkaar krijgen. Denk hierbij niet alleen aan gezond eten, voldoende bewegen en sporten, maar ook aan je mentale balans en factoren die dit verbeteren of verstoren, zingeving en verbondenheid. Het veranderen van een (ongezonde) gewoonte is ontzettend lastig. Met een positief steuntje in de rug, weten we zeker dat ook jij dit echt kunt bereiken.

Met de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) bieden we zo’n steuntje in de rug door het stellen en behalen van gezondheidsdoelen. Samen met de leefstijlcoach ga je aan de slag met thema’s als bewegen, roken, alcohol/drugs, voeding, ontspanning en slaap. Dat doen we tijdens individuele

sessies en groepsbijeenkomsten. Het leefstijlprogramma duurt 1 tot 2 jaar en wordt samen met jou op maat gemaakt. Deze termijn klinkt misschien lang, maar hiermee bereiken we wel echt het gewenste effect. We werken samen naar een duurzaam resultaat op alle fronten qua leefstijl. Wij willen er graag samen voor gaan. Tevens kun je bij ons ook werken aan je fitheid met een persoonlijk schema om je leefstijl een extra positieve boost te geven.

In sommige gevallen wordt een leefstijlprogramma vergoed door de zorgverzekeraar uit de basisverzekering (zonder eigen risico). We bieden je een gratis en vrijblijvend gesprek met een van onze fitcoaches. Zij kunnen samen met jou in kaart brengen waar jouw doelstellingen liggen op het gebied van gezondheid, leefstijl en/of vitaliteit.

Welke vorm van bewegen past het beste bij jou?

Meer dan 90% van de mensen vindt het lastig om consequent te blijven sporten. Je bent dus zeker niet de enige die het moeilijk vindt. Gun jezelf dan wat extra begeleiding om je doelen te behalen. Kijk welke beweegvorm en begeleiding het beste bij jou past. Zo zijn er bij Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid verschillende trajecten mogelijk. In een kleine groep met intensieve

begeleiding, of liever iets grotere groep maar wel met iemand die je coacht.

Heeft je gezondheid toch een (para) medisch steuntje nodig, dan staat ons multidisciplinaire team graag voor je klaar. Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid is het centrum waar je terecht kunt voor o.a. fysiotherapie, ergotherapie, GZ-psychologie, logopedie, diëtetiek, podotherapie en mindfulness.

Kies eens écht voor jezelf!

Bekijk www.vanhoofctg.nl voor meer informatie of bel 040-2043756

Team Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid

040-2043756

info@vanhoofctg.nl

15 MAART 2023
centrum voor therapie & gezondheid

Volg eigenjetrend

‘Zoals Coco Chanel zei: ‘The best color in the world is the one that looks good on you’, aldus Indra Rengers als we haar vragen naar de kapseltrends van 2023. ‘Wij werken, in de salon en vanuit onze Hair Academy, dagelijks met de nieuwste trends. We zijn op de hoogte van alles wat er op haargebied mogelijk is. Maar nog belangrijker vinden wij het dat onze kappers kijken naar de klant en hoe zij trends kunnen personaliseren.’

16 RONDOM VALKENSWAARD

Geen copy paste

‘Copy paste van trends, daar zijn we niet van,’ zo vervolgt Karin Peeters, moeder van Indra en samen met Indra eigenaresse van Tourmaline kappers in Waalre. ‘Koperkleur, een pony: trends zijn er genoeg maar het moet bij je passen. Dat is waar wij het verschil maken. Wij nemen de tijd om het kapsel te vinden dat bij je past.’

Spelen met vormen en kleuren Heeft iemand een langer gezicht of hoger voorhoofd, dan zullen trends als faceframing of moneypiece zodanig aangepast moeten worden zodat deze het gezicht niet nóg langer laten lijken. Lichte kleuren kunnen optisch meer volume geven aan het haar en kunnen lijnen verzachten waar donkere kleuren precies het tegenovergestelde doen; namelijk slanker maken en lijnen versterken.

Indra: ‘We blijven ons continu ontwikkelen en reizen regelmatig af naar het buitenland om nieuwe inspiratie op te doen. We weten ook: bepaalde trends staan niet bij iedereen mooi. Wij kijken altijd naar de gezichtsvorm, natuurlijke contrastwaardes en huidskleur van de klant en passen de techniek en kleurplaatsing daar op aan.’

Indra: ‘We vinden het fijn als klanten hun wensen kenbaar maken met voorbeelden. Een goed uitgangspunt om samen te kijken wat mogelijk is. We houden rekening met haarkwaliteit, het onderhoud van het gewenste kapsel thuis en het aantal keer dat de klant de salon wil en kan bezoeken. Koper is een prachtige kleur. Maar naast dat het niet iedereen staat, vraagt het veel onderhoud. En een pony is ook gaaf maar valt niet bij iedereen mooi of past niet bij de vorm van het gezicht. Allemaal zaken waarmee je als professionele kapper echt rekening moet houden.’

Time is on your side

Alternatieven kiezen

Karin: ‘Vaak komt het dan voor dat we samen kiezen voor een alternatief dat beter past. Voordeel van onze kappers is dat ze zijn getraind op alle mogelijke alternatieven en het personaliseren van kleur en vorm naar de klant. Ook trainen wij het team op persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Zelfverzekerde medewerkers zijn betere kappers. Hierdoor staan zij steviger in hun schoenen en staat er een kapper voor je die weet wat ze doet en dat ook overbrengt. En daar de tijd voor neemt.’

Tijd is naast kwaliteit wel echt een sleutelwoord bij Tourmaline. Karin: ‘Tijd is ons kostbaarste bezit. Haast past niet in onze filosofie. Wij proberen onze klanten ook altijd mee te geven de tijd te nemen voor een kapperbezoek. Dat is niet alleen mentaal goed, maar komt ook de kleur en coupe ten goede.’ Hierbij wordt aandacht gegeven aan de kleinste details. Aparte zithoeken, ontspannende muziek, geurstokjes, gember- en kruidenthee of een kop koffie van versgemalen bonen terwijl je een boekje leest. De salon ademt rust. ‘Je mag hier alles zeggen of gewoon helemaal niets, wat jij wilt. Wij passen ons aan jouw gemoedstoestand aan.’

Den Hof 2

5582JZ Waalre 040-2220776

www.tourmaline-hbw.nl

17 MAART 2023
“We houden rekening met haarkwaliteit, het onderhoud van je gewenste kapsel thuis en het aantal keer dat je de salon wilt en kunt bezoeken.”
“Tijd is ons kostbaarste bezit. Haast past niet in onze filosofie.”

HEERLIJKE HAPJES : DEES - MUZIEK : PAUL BRUGEL

D ONDERDAG 3 0 M A A RT

VANAF 1 7: 0 0 TOT 2 1 : 00 UUR

18 RONDOM VALKENSWAARD
M Y CM MY K 20230306 MIEKE ZOMERFESTIVAL.pdf 1 06-03-2023 08:01

Gezonde gerechten met geitenkaas

Zoet of hartig? Het liefst in combinatie met elkaar! Dát is precies waar deze hapjes met geitenkaas voor staan. Deze lekkernij gaat erg goed samen met zoet (denk maar aan het zoete van honing!). Maar wist je dat de combinatie met druiven ook heerlijk is? Of wil je liever een kruidig hapje? Met geitenkaas kan het allemaal!

Weetjes:

Geitenkaas is géén oplossing tegen koemelkallergie. Het is namelijk niet de melk van de koe waar je allergisch voor bent, maar voor bepaalde eiwitten in koemelk. En helaas; deze eiwitten komen ook voor in geitenkaas, waardoor je gewoon nog steeds last kunt krijgen van je allergie.

Dat geitenkaas boordevol zit met gezonde vitaminen die we dagelijks nodig hebben, is absoluut een feit. Zo bevat geitenkaas vitamine A, B12, B1, B2, B6, B11 en D.

Recept: Geitenkaas op een stokje

INGREDIËNTEN

• 4 radijsjes

• 100 gram geitenkaas bûche (rolletjes verse geitenkaas uit 100% geitenmelk)

• 2 eetlepels gemengde noten

• 2 eetlepels zongedroogde tomaten

• 2 eetlepels verse, fijngesneden kruiden (bieslook, peterselie, kervel)

• 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit

BEREIDING

Rol uit elke geitenkaas bûche 4 balletjes: in totaal 20 stuks voor 5 toppings. Rol 4 balletjes door de fijngesneden kruiden en steek ze op een stokje. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en rol 4 geitenkaasballetjes door de stukjes tomaat heen. Steek de balletjes op een stokje. Snijd de radijsjes in fijne blokjes en rol er 4 geitenkaasballetjes doorheen, steek op een stokje. Hak de zwarte olijven fijn en rol er 4 geitenkaasballetjes doorheen, steek op een stokje. Hak de notenmix fijn en rol er de geitenkaasballetjes doorheen, steek op een stokje.

Recept: Druivenballetjes met geitenkaas

INGREDIËNTEN

• 10 druiven

• 75 gram zachte geitenkaas

• 20 walnoten

BEREIDING

Was de druiven goed. Pak een stukje geitenkaas en verpak hierin de druif. De druif krijgt als het ware een jasje van geitenkaas; je mag het groene niet meer zien. Doe dit bij alle druiven. Hak vervolgens de walnoten grof en rol de balletjes door de walnoten heen.

19 MAART 2023

Nieuwe technieken voor versteviging, verjonging en volume

HuidBalans

De huid is ons grootste orgaan. Om ervoor te zorgen dat deze in balans blijft en cellen zich blijven vernieuwen, voeden wij ons lichaam en gezicht dagelijks met verschillende ingrediënten. Deze komen uit (gezonde) voeding, maar ook uit de verzorgende, herstellende en stimulerende producten die onze huid haar structuur en stevigheid geven. In Dommelen zorgen Saartje en haar

team er met innoverende technieken voor dat ook jouw huidconditie in balans blijft óf optimaal verbetert. “We kunnen er helaas niet onderuit dat onze huid in de loop der tijd, langzaam maar zeker, veroudert. Zij vernieuwt zich minder snel en op zeker moment ontstaan onregelmatigheden, zie je pigmentafwijkingen en zijn daar die vermaledijde lijnen en rimpeltjes. Je bekijkt jezelf altijd

wat kritischer dan anderen dat doen en niet iedereen is gelukkig met de uiterlijke veranderingen die bij het ouder worden horen.” Saartje weet waar zij het over heeft. Al ruim twintig jaar is ze vakbekwaam in de huidverbetering- en schoonheidsbranche en werkt zij met behulp van de modernste apparatuur aan de huidbalans van haar cliënten.

HuidBalans introduceert graag haar nieuwste anti-aging methoden

20 RONDOM VALKENSWAARD

waarvan de werkstoffen doorwerken tot in de diepste huidlaag.

Geneo-behandeling

Saartje noemt de Geneo-behandeling een doorbraak in huidverbetering. “Eerst wordt de bovenste huidlaag met behulp van de Oxypod zacht aangepakt waardoor dode huidcellen worden verwijderd. Dat geeft een verfijnd huidbeeld. Met behulp van gevoelloze trillingen worden vervolgens serums in de huid gesluisd, die de opname van actieve werkstoffen stimuleren. Toegevoegde zuurstof wordt daarna met voedingstoffen naar het behandelgebied gevoerd, terwijl de Tripollar warmte toevoegt en daarmee het bindweefsel steviger maakt. De gezichtscontouren verbeteren en geven een frisse en strakkere uitstraling. Deze behandeling is een échte boost voor de huid.”

DSV Line Collageendraden

Met het ouder worden en door leefstijl, stress, zon en hormonen loopt de aanmaak van collageen en elastine in de huid terug. Voor een zichtbaar steviger huid zijn er kleine oplosbare draden die op de rimpels worden aangebracht en deze opvullen. De draden vullen het huid-eigen collageen aan waardoor rimpels minder diep worden. “Om een optimaal resultaat te bereiken bieden we deze cosmetische behandeling

aan in kuurvorm”. Saartje gaat graag met je in gesprek over jouw wensen en de mogelijkheden.

SQT Bio Microneedling

Om littekens, pigment en acné zichtbaar te verminderen is er de SQT Bio Microneedling behandeling. “In een paar minuten breng ik, door handmassage, zo’n drie miljoen zoetwatersponsdeeltjes rechtstreeks in de huid. Nee hoor dat bloedt niet, hooguit prikkelt het een beetje. Tenslotte ga je heerlijk onder de warme collageenlamp, onze Beauty Angel. Met deze behandeling stimuleer ik de collageenaanmaak en wordt de huidvernieuwingscyclus van 28 naar 7 dagen teruggebracht.”

AANBIEDING!

GENEO

Kennismakingsbehandeling van 149 voor 120 euro

Kuur van zes behandelingen van 822 voor 588 euro

DSV Line collageendraden

Eén behandeling tien draadjes, van 150 voor 135 euro

Drie behandelingen tien draadjes van 450 voor 375 euro

SQT Bio Microneedling

Eén behandeling van 150 voor 135 euro

Drie behandelingen van 450 voor 375 euro

Aanbiedingen zijn geldig tot 1 juni 2023

Bergstraat 69

5551AW Dommelen

T 040 – 780 07 46

www.huidbalans.online

21 MAART 2023

 Reinigen van: Goten, Daken (ontmossen), Zonnepanelen (glas),Serres, Dakkapellen

Reinigen, repareren en installeren van (zinken) goten.

Lekkages verhelpen

Verstoppingen oplossen

Voegwerkzaamheden (schoorsteen, lood, etc)

Kitten / Voegen Sanitair / tegels

Schilderswerk

Dakwerk (bitumen)

Tuinonderhoud

Bestrating

Sloopwerkzaamheden

22 RONDOM VALKENSWAARD 06 46 44 18 46 info@mts- elektrotechniek.com
Werkzaamheden Uw allround partner in en om het huis www.dakgoof.nl | info@dakgoof.nl | +31 6 10279728 | E dakgoof PERSONEEL GEZOCHT www.dakgoof.nl/vacatures          

Sirtaki koestert zijn vaste én zijn nieuwe gasten

Al 35 jaar een Griekse huiskamer in Valkenswaard

Grieks restaurant Sirtaki aan de Promenade is een vaste waarde. Het restaurant is niet meer weg te denken uit Valkenswaard. Al 35 jaar staat het bekend om zijn uitstekende Griekse keuken en aangename, specifieke Griekse sfeer. Het is geen toeval dat veel gasten al gasten van het eerste uur zijn. Ben je er eenmaal geweest, dan kom je terug – dat is al vaak en wordt nog steeds bewezen. Die enorme vaste klantenkring illustreert hoe hoog, maar vooral hoe constánt de kwaliteit is. En hoezeer die klanten de gastvrijheid en sfeer bij Sirtaki waarderen.

De eigenaren van Sirtaki, de families Ioannidis en Kotsamechtaroglou, zijn verguld met hun vaste klanten. Die hebben het restaurant bijvoorbeeld geholpen om de voor veel ondernemers zo moeilijke coronaperiode door te komen. En het mooie is dat die klantenkring maar blijft groeien. Ook na 35 jaar nog. Toeristen, dagjesmensen, Valkenswaardenaren die de mondtot-mondreclame volgen, inwoners van omliggende gemeenten die de reputatie van Sirtaki leren kennen… ze komen overal vandaan.

Gevarieerde keuken

Al die klanten, nieuw of minder nieuw, maken kennis met de gevarieerde Griekse keuken.

Het beeld van ‘de Griekse keuken is vooral een vleeskeuken’ is immers allang achterhaald. Naast de grillschotels, want die zijn er natuurlijk nog wel, biedt Sirtaki ook een uitgebreide keuze aan vis- en schaaldiergerechten en vegetarische schotels. Erg in trek is ook het ‘tafeltje vol’: een ruime sortering van uiteenlopende kleinere gerechten die van een maaltijd een ware proeverij maken.

Wat is precies de kracht van Sirtaki? De keuken is natuurlijk heel belangrijk. “Maar zeker ook ons personeel”, zegt Achileas, “zowel in de keuken als in de bediening. En niet te vergeten de drie sterke vrouwen die wij achter ons hebben staan. Het zou niet lukken zonder hen allemaal”.

23 MAART 2023
Kracht
Promenade 19 5554 CN Valkenswaard 040-2045882 www.restaurantsirtaki.com

Ben jij op zoek naar meer vitaliteit, een paar kilootjes eraf, een paar gezonde kilo’s erbij, betere sportprestaties, sneller herstel, betere concentratie, betere nachtrust, een mooiere huid en/of je kwaliteit van leven verbeteren?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij helpen mensen naar de beste versie van zichzelf! Dit doen we door middel van de drie pilaren: voeding, bewegen en persoonlijke ontwikkeling. Hierbij staat plezier en geluk centraal!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende welzijnsanalyse met voedingsadvies.

Get Fit The Fun Way!

Gezonde groet, Toine & Angela Prinsen T. 06-46318116 / T. 06-22562245

Intuïtie en helderziendheid zijn doodgewoon!

Ieder mens wil graag de beste, helderste en vrolijkste versie van zichzelf zijn. Voel je je niet fijn? Heb je een kind dat niet lekker in zijn vel zit? Of denk je dat je je misschien anders voelt dan anderen? En weet je niet hoe dat komt of juist wel? Misschien zie, voel, ruik of hoor je dingen die andere mensen niet waarnemen? Dat zou zomaar kunnen. Dat is hartstikke mooi en speciaal en helemaal niet raar. Heb je hier last van of weet je niet hoe hiermee om te gaan? Wil je hier meer over weten? Dan kun je bij mij terecht, ik wil je er graag bij helpen. Bel of app me en we bekijken samen heel relaxed en ontspannen (en niet zweverig) wat ik voor jou kan betekenen.

Liefs, Kirsten Dortmans T. 06-10735955

Het nieuwe sporten met Infra rood warmte!

Overmatig huilen, overstrekken, reflux, een voorkeurshouding of obstipatie zijn klachten waarmee baby’s bij ons komen. Een vacuümpomp, snelle of langdurige bevalling kan hiervan de oorzaak zijn. Met zachte handgrepen onderzoeken en behandelen wij de beweeglijkheid van de schedel, nek, rug, bekken en buik.

Al meer dan 30 jaar helpen wij naast baby’s ook kinderen en volwassenen met bijvoorbeeld hoofdpijn-, buik-, nek-, rug- of schouderklachten. Wij zien het lichaam als één geheel. Alle systemen in het lichaam staan met elkaar in verbinding en hebben invloed op elkaar. Zo onderscheiden wij ons van andere therapieën.

T. 040-2044301

In onze totaal vernieuwde Health Club House of Health sporten wij in IR cabines. Deze manier van sporten stimuleert het immuunsysteem én verbranding , waardoor je snel centimeters verliest en resultaat behaald. Wil je werken aan je uithoudingsvermogen? Maak dan kennis met de vernieuwde hyper moderne Airbike. Ga jij voor kracht? Pesonal training aan onze Slimm Wall met IR warmte geeft je extra power. Na je sportsessie toe aan ontspanning? Relaxen in onze nieuwe ozon cabines die zorgen voor je totale welzijn. Genoeg mogelijkheden dus! Samen streven wij naar jou doel.

Kom jij ook? Plan dan een intake via: www.house-of-health.nl

24 RONDOM VALKENSWAARD
Ben jij al op de hoogte?

30% korting van €159,voor €111,-

Wil jij een persoonlijke benadering bij het bereiken van je ideale lichaamsgewicht? Wil jij je weer lekker in je vel voelen, meer energie en stralen? Meld je dan aan voor onze een op een begeleiding om jouw doel te bereiken.

Om jou net dat duwtje te geven hebben wij een mooie aanbieding. Een 7 daags programma inclusief producten, weekmenu’s, supplementen en recepten. Niet nadenken, alles stap voor stap te volgen. Leer zo onze producten kennen en ervaar dat afvallen leuk, makkelijk en lekker kan zijn.

Actie geldt voor de maand maart.

T. 06-30159841

www.body-slim.nl

ACTIE: LICHTGEWICHT ROLLATOR STREAMER

+ gratis rugsteun

+ gratis bel

+ gratis kortingspas

+ gratis servicebeurt elke 6 maanden

+ gratis thuisbezorgd in de regio Actie geldig tot 30-04-2023

Huidstudio Puur Ankie staat voor natuurlijke innovatie van je huid. Zo ook weer met deze nieuwe peeling behandeling, PRX Therapy genaamd.

Needle free biorevitalisation stimuleert het natuurlijke regeneratieve proces van de huid en herstelt haar verloren uitstraling, toon en elasticiteit. Het resultaat is meteen zichtbaar na de eerste sessie, maar nog veel duidelijker na een kuur van vier tot zes behandelingen. Zonder naalden en zonder pijn!

Ervaar deze fantastische behandeling voor de actieprijs van € 95,-.

De actie is geldig tot en met 31 mei 2023.

International Easter Tournament 2023

In het paasweekend van 7 tot en met 9 april organiseert de Valkenswaardse Rolhockey Club een groots opgezet internationaal toernooi. Naast twee Nederlandse teams nemen teams deel uit Portugal, Italië, Duitsland, België, Frankrijk en de Verenigde Staten.

De wedstrijden worden op vrijdag tussen 17.00 en 22.00 uur gespeeld en op zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur met om 15.00 uur een officiële opening. Op zondag worden vanaf 9.45 uur tot 17.00 uur alle finales afgewerkt. Op zaterdagavond is er een feestavond voor deelnemers en bezoekers, die opgeluisterd wordt door dj Berry van den Dungen. Iedereen is van harte welkom in de hal van De Dennenberg aan de Schotelmanstraat 25 in Valkenswaard. Zoals u van ons gewend bent, is de entree gratis.

T. 06-12120277

Kijk voor meer info op onze Facebook-pagina International Easter Tournament Valkenswaardse RC 2023.

SLIM BODY AFSLANKEN MET PERSOONLIJKE BEGELEIDING
MAART 2023 25
26 RONDOM VALKENSWAARD Ga jij met ons de energietransitie versnellen? Bekijk onze vacatures op scholt.nl

Op zoek naar een baan waar je energie van krijgt? Join Scholt Energy!

Scholt Energy is energieleverancier voor de grootzakelijke markt én specialist in het toepassen van duurzame oplossingen zoals het ontwikkelen van zonnedaken en het aansturen van windparken, zonneparken en grootschalige batterijen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de energiemarkt én een van de snelstgroeiende bedrijven in de Brainportregio.

18 jaar ervaring 260+ medewerkers

4 landen

10.000+ klanten

€ 1 miljard omzet 7 kantoren

10 afdelingen gemiddelde leeftijd 29 jaar

Wij geloven in langdurige samenwerkingen: gelukkige medewerkers met veel werkplezier en blije klanten met inzicht en vertrouwen in hun energiezaken.

Met 260+ enthousiastelingen vormen wij samen het team van Scholt Energy. In onze kantoren in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk werken wij hard aan het veroveren van de energiemarkt. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Valkenswaard. Het team bestaat uit zowel starters, young professionals als seniors.

De energiebranche is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het zoeken naar een nieuwe baan. Think again! De energiemarkt is belangrijker en actueler dan ooit. Waarom medewerkers kozen voor een baan bij Scholt Energy:

Actuele branche

Je levert een bijdrage aan de energietransitie. We werken voor grote merken en bedrijven en geen dag is hetzelfde.

Korte lijntjes

Je merkt nog steeds dat we zijn opgericht als familiebedrijf. Er is altijd begeleiding en stimulering vanuit je collega’s.

Fun

Het hele jaar door worden activiteiten en uitjes georganiseerd. Zoals sporttoernooien, vrijdagmiddagborrels, kerstdiner, skitrip en hét Scholt Festival in juni.

Persoonlijke ontwikkeling

Je krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid binnen jouw functie. Er is een uitgebreid inwerktraject, trainingen en er zijn doorgroeimogelijkheden.

Wil jij werken bij een snelgroeiende, professionele organisatie met een open en informele bedrijfscultuur?

Neem dan een kijkje op onze website en solliciteer!

Wij zoeken ambitieuze collega’s in diverse vakgebieden zoals Sales, Finance, Customer Service, ICT en Balancing.

Recruiters Kristel en Moira staan je graag te woord over openstaande vacatures, het sollicitatieproces en onze organisatie.

Parallelweg Oost 35 Valkenswaard 040 368 1223

info@scholt.nl www.scholt.nl

Van webdesign tot bedrijfsovername Iedereen gelukkig met GraagGoedOnline.nl!

Doeltreffende webdesigns, een uitmuntende service en support, wekelijkse marketingtips en hun state of the art cloudoplossing waardoor je site of shop nooit veroudert: al tien jaar onderscheidt GraagGoedOnline.nl zich in de markt met hun kennis, kwaliteit, persoonlijke touch en begrijpelijke taal. Sinds kort legt de ambitieuze organisatie, ook voor zichzelf, de lat nog een stukje hoger.

28 RONDOM VALKENSWAARD

Overnames

Jacques: “Onlangs hebben we Improvid van Emiele Coolen mogen inlijven. Net zoals Maaswebsites van Marc en Ben Maas, onze grootste concullega in Valkenswaard en omgeving. Op 1 januari vond de overname plaats. Daar zijn we best trots op. Hierdoor hebben we mooie (rondom Valkenswaardse) namen aan ons portfolio mogen toevoegen, zoals de Valkenswaardse wijkcommissies, SeniorenBelang Valkenswaard (SBV), na-isolatiespecialist Van den Dijssel, rijscholen Rijkers en Bas van

Meurs, vakantiereizenorganisatie

Samen Reizen, schoonheidsprakijken

BeauMedique en Esther van Zon, Cesartherapie Helmie

Vermeulen, logopediepraktijk

Dialoog, fysiotherapie Heesakkers, echografiespecialist Francette PoosHeuvelmans, kunstgalerij Ton Smeets en fietsspecialist Berry Bikes.”

Marc Maas: warme overdracht waar we op hoopten

Marc Maas: “Toen we besloten te stoppen met Maaswebsites wilden we onze klanten het liefste overdragen aan een lokale partij. En om hen ‘een zachte landing’ te geven vonden we het belangrijk dat de overnamekandidaat vergelijkbare pakketten aanbood én dezelfde werkwijze hanteerde. GraagGoedOnline.nl voldeed aan onze eisen en het werd de ‘warme’ overdracht, waar we zo op hoopten. We zijn namelijk niet alleen met respect behandeld: er was tijdens het overnameproces ook continu serieuze aandacht voor onze klanten.

En voor diegenen die zich afvragen wat we nu doen: Ben en ik wilden graag weer ons ‘oude’ vak in. Ben is terug naar de Rabobank waar hij in IT-projecten werkzaam is en ik stuur in Veldhoven 20 collega’s aan bij

De Klerk Interieurbeplanting. Daar ben ik ook verantwoordelijk voor de automatiseringsprojecten.”

Samenwerkingen

Trots vervolgt Robèr: “Naast overnames zijn we ook druk met diverse samenwerkingen met partijen die zich focussen op specifieke branches en niches binnen die branches. Bijvoorbeeld met zorgadministratiekantoor Allizo uit Valkenswaard en SingerSongwriter platform Songland.nl. De gemene deler is dat de klanten van deze partijen zijn gebaat bij een goede website. We combineren de branchekennis en ervaring van de partner met onze kennis van online. Daaruit ontstaat dan een websiteconcept met het beste van twee werelden dat wij, of de partner, tegen een scherpe prijs aan haar klanten kan aanbieden. Een echte win-win situatie dus, omdat we inmiddels bewezen hebben dat een samenwerking met ons, of doorverwijzing naar ons, een positieve ervaring wordt. Dat vertellen meer dan 280 organisaties, die ons beoordelen met een 9,4 gemiddeld én ze bevelen ons allemaal aan.”

Ook jouw bedrijfsactiviteiten overdragen of samenwerken?

Neem contact op met Robèr voor een eerste oriënterende afspraak, door te bellen op 06 – 51110905 of plan een afspraak via de website.

Én tipgevers worden beloond!

GraagGoedOnline.nl

Stationskwartier 2

5554 CK Valkenswaard

T 040 - 780 3484

ikwil.graaggoedonline.nl

29 MAART 2023
Websites & webshops | Gelukkig online, voor altijd

NEELTJE

Ik kom al 15 jaar in deze mooie kapperszaak. Ik vertrouw volledig op de knipkunsten en fijne producten van Mooi bij Haar. Doordat ik weinig en dun haar heb kwam Bregje met het idee om Weaves te zetten. Het is ideaal, zit prima en je hebt echt voller haar. Makkelijk in de dagelijkse omgang en erg mooi!

JOAN

Via mijn collega ben ik bij Mooi bij Haar terecht gekomen. Ik vind de Weaves geweldig omdat ik dun haar heb. Mijn haar is nu veel voller. Heel fijn!

AMBER

Ik ben erg tevreden over de Weaves van Mooi bij haar. Na veel verschillende extensions geprobeerd te hebben nu eindelijk extensions gevonden die echt lang mooi blijven. En die ook nog eens perfect aansluiten op mijn eigen haar. Ik zou niet meer anders willen!

SUZANNE

Ik ben terrecht gekomen via een advertentie in Rondom Valkenswaard. Mijn haar heeft meer volume en blijft beter zitten. en is ook nog betaalbaar. Door jullie zijn ze er mooi in gezet en sluit het mooi aan bij mijn eigen haar. En het is ook nog eens betaalbaar! Ook na enige tijd ben ik nog altijd zeer tevreden met de Weaves.

VOLG JIJ ONS OOK AL? Sparrenlaan 21 5553 DA Valkenswaard T. 040 - 751 60 40 mail@mooibijhaar.nl www.mooibijhaar.nl

Van levensbelang

Het is niet het meest fijne onderwerp om over na te denken, maar je nalatenschap verdient je aandacht. Je ‘laatste wil’ vastleggen kan fiscaal gunstige gevolgen hebben voor je nabestaanden, geeft je een geruster gevoel én zorgt voor duidelijkheid. Want een overlijden brengt, naast veel verdriet, ook vaak (onnodige) financiële stress met zich mee. Met een testament zorg je ervoor dat jouw nabestaanden zich daar geen zorgen over hoeven maken.

In Nederland geldt bij overlijden het wettelijk erfrecht. Hierdoor wordt de langstlevende echtgenoot of geregistreerd partner erfgenaam. Zij krijgen een hoge vrijstelling voor de erfbelasting. Dit geldt dus voor gehuwden en geregistreerd partners. Ben je niet getrouwd of heb je geen geregistreerd partnerschap?

Dan kun je alleen onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van het wettelijk erfrecht. Als je niets regelt, kan dat dus behoorlijk nadelig uitpakken.

Het levenstestament

Naast het testament bij overlijden bestaat er ook het levenstestament. Dit testament is van toepassing nog voordat iemand overlijdt. Je legt hierin financiële en medische afspraken vast voor het geval je niet meer zelfstandig beslissingen kunt nemen. Hiermee houd je dus de regie over je leven zo veel mogelijk in eigen handen als dat fysiek of mentaal niet meer kan. Denk bijvoorbeeld aan hersenletsel door een ongeluk, een herseninfarct of dementie.

De verwachting is dat het aantal mensen met dementie zal stijgen tot meer dan 500.000 in 2040. In die situaties biedt een levenstestament uitkomst én duidelijkheid. In dit document leg je bij de notaris je wensen vast en benoem je een (of meerdere) levensexecuteurs. Deze personen geef je als het ware een

volmacht, zodat hij of zij belangrijke beslissingen voor jou kan nemen. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van de woning en schenken aan (klein) kinderen. Het is dus belangrijk om iemand aan te wijzen die je voor 100 % vertrouwt. Vaak is dit de partner, maar kan uiteraard ook iemand anders zijn.

Fiscaal gunstig erven

Heb je geen testament, dan wordt jouw nalatenschap dus verdeeld aan de hand van het wettelijk erfrecht. In een testament kun je een aantal zaken vastleggen die ervoor zorgen dat je minder belasting hoeft te betalen. Willen we dat niet allemaal? Laat je daarom goed informeren ook

als je al een testament hebt, wat al jaren in de kast ligt. Wil je meer weten wat de gevolgen voor jou zijn, wat je kunt regelen met een levenstestament of hoe je de erfbelasting voor je nabestaanden kunt verlagen? Bel me dan voor een vrijblijvende afspraak. Ik zet de koffie voor je klaar!

Planners van Waarde: “Van waarde voor jou”

Kouwenberg & Planners van Waarde

Adrian Kouwenberg CFP© 06 - 28 35 05 30

adrian@plannersvanwaarde.nl www.plannersvanwaarde.nl

31 MAART 2023
32 RONDOM VALKENSWAARD IBEE CONTIGO Elektrische fiets Voorwielmotor 468wh IBEE STENZA Elektrische fiets Middenmotor 630wh IBEE TUBA Elektrische fiets Middenmotor 603wh HUYSER GEN URBAN+BELT Elektrische fiets middenmotor 630 wh HUYSER ULTREMO Elektrische fiets middenmotor 630 wh van € 1699,van € 3199,van € 2599,van € 3499,van € 3999,VOOR € 1499,VOOR € 2699,VOOR € 2199,VOOR € 3199,VOOR € 3599,J.F. KENNEDYLAAN 14 | 5555 XD VALKENSWAARD 040 - 201 58 32 INFO@SCOOTERHUISCUIJTEN.NL WWW.SCOOTERHUISCUIJTEN.NL

Scooteren of e-biken? Op naar Cuijten!

Met Scooterhuis Cuijten ben én blijf je altijd mobiel. Want of je nu op zoek bent naar een topmerk brom- of snorscooter of liever kiest voor een comfortabele e-bike, in de ruime en stijlvolle showroom in Valkenswaard slaag je. Altijd. En staat er een passend accessoire, technische service of onderhoud op het wensenlijstje? Ook dán is het team van Kaj Cuijten je graag van dienst in het scooteren e-bikeparadijs aan de J.F. Kennedylaan 14!

Vespa, Aprilia, Piaggio, Peugeot, Sym en Kymco: bij Cuijten zijn het op scootergebied al zo'n 20 jaar de klinkende namen. Aandacht voor hippe, 100% elektrische fabrikaten is er ook, gezien de aanwezigheid van SUPER SOCO en Yadea, het meest nieuwe merk in de Cuijten-stal. "Op het gebied van nieuwe en gebruikte brom- en snorscooters zijn we van alle markten thuis", zegt Kaj. "Behalve een uitgebreid assortiment scooters, bieden we ook een ruim pakket accessoires, waaronder helmen, sloten, windschermen en onderdelen. Verder voeren we in onze modern uitgeruste werkplaats elke onderhouds- of serviceklus vakkundig uit. Inclusief het omkeuren van scooters van 25 naar 45 kilometer, een activiteit waar sinds de invoering van de helmplicht steeds meer vraag naar is. Op verzoek regelen we zelfs de verzekering, financiering of schaderapport. We helpen iedereen vooruit!"

Focus op e-bikes

De bedrijfsnaam mag dan nog volop linken aan de oude, vertrouwde scooter, de gedeelde focus op e-bikes wordt bij Cuijten langzaam maar zeker steeds zichtbaarder. Bijvoorbeeld met Bikkel, de Nederlandse en vriendelijk geprijsde e-bike die zich op alle fronten gemakkelijk kan meten met de gerenommeerde A-merken. Verder staat de naam Huyser, een andere nationale topper voor hem en haar, sinds kort in de showroom te shinen.

"Met de stijlvolle, luxe en comfortabele e-bikes van dit merk breiden we ons leveringsprogramma weer een stukje verder uit", vertelt Kaj enthousiast.

"Bovendien zijn bijna al onze messcherp geprijsde e-bikes uit voorraad leverbaar.

Verder klop je hier altijd met succes aan voor passende fietsaccessoires, zoals fietstassen en kinderzitjes. Een proefrit maken met een elektrische scooter of e-bike is natuurlijk ook mogelijk. Bel ons even of kom gewoon even langs."

J.F. Kennedylaan 14

5555 XD Valkenswaard 040 - 201 58 32

info@scooterhuiscuijten.nl

www.scooterhuiscuijten.nl

33 MAART 2023

Het mooiste wat je kunt zijn, is jezelf.

Laila Visser helpt jou om je te verbinden met jezelf

Zit je veel in je hoofd? Heb je moeite om je gedachten en emoties tot rust te krijgen en ben je op zoek naar innerlijke rust en kalmte?

Heb je last van stress? Of wil je zelf bepalen hoe je leeft en bewuste keuzes maken? Dan kan Laila Visser je helpen.

Met haar praktijk voor training, therapie en coaching helpt ze mensen om hun hoofd, hart en lijf met elkaar te verbinden. Om zo meer balans, rust en positiviteit te ervaren en weer te genieten van het leven.

De kracht van aandacht, bewustwording en verbinding

Laila heeft al meer dan twintig jaar ervaring in het ondersteunen van mensen. En weet hoe ze kan aansluiten bij de behoefte van iedere persoon en deze te vertalen als richtingwijzers. Zodat jij jezelf kunt zijn en gaat leven op de manier die echt bij je past. De oplossing ligt immers in jezelf.

Het aanbod bestaat uit:

- Coaching, therapie en familie opstellingen.

- Trainingen: mindfulness, zelfcompassie, mind-walk en loslaten.

- Diverse activiteiten, zoals meditatielessen, stiltewandelingen, stiltedagen en stilte retraites.

Neem contact op

Je bent van harte welkom in de praktijk in Valkenswaard. Wil je meer weten over Laila en wat zij voor jou kan betekenen? Kijk dan eens op haar website: www.lailavisser.nl of neem direct contact op:

info@LailaVisser.nl

+31 (0)6 517 517 92

34 RONDOM VALKENSWAARD

Modetrends

Lekker in je vel met de modekleuren van dit seizoen! Gezond zijn, is je gezond voelen. En als je er mooi uit ziet, dan voel je jezelf ook goed. De kleuren zwart en grijs laten je zelfverzekerd voelen. Maar heb je al weleens een felle kleur geprobeerd, zoals geel of oranje? Minder saai, lekker vrolijk en je valt ook nog eens lekker op. En dat mag, want jij bent uniek! Show us what you got!

Sexy en zelfverzekerd

Felle snoepkleuren en pastelkleuren zijn hot! Maar ook rood, de kleur van de liefde, is helemaal in. Zelfs als het knalrood is. De trendkleuren zijn dit jaar namelijk veel zonniger en vrolijker dan de afgelopen jaren. Je ziet dat rood/oranje-achtige tinten veel aanwezig zijn. Bijna de helft van de kleuren (zoals rood, oranje, perzik, donkergeel en zalmroze) neigt naar het oranje. Maar ook lavendel, denim en andere bonte

kleuren zijn helemaal hot. En...je kunt ze ook nog eens prima met elkaar combineren!

Ooh la la...

We verbergen niets meer en laten doorschijnende stoffen soepel over ons lichaam vallen. In de vorm van een blouse, een slipdress of in een compleet pak. Alles is mogelijk! Vind je doorschijnend iets te transparant? Met een kanten top, body of bralette krijg je hetzelfde effect, maar dan een beetje minder onthullend. Voel je sexy, ongeacht of je nu maat 34 of 46 hebt! We love curves!

Fashion Show 2023

Wil jij er ook blits en volgens de laatste modetrends bij lopen? Kom dan op zondag 26 maart a.s. naar hét mode-event van Valkenswaard: de Fashion Show 2023. Zestien modezaken steken die dag de koppen bijeen en zorgen voor een te

gekke modeshow voor jong en oud. Nieuwsgierig? Komt het zien tussen 12.00 en 17.00 uur in het centrum van Valkenswaard. Be there!

35 MAART 2023
36 RONDOM VALKENSWAARD
KOM JIJ OOK VLAMMEN IN ONZE KEUKEN? WERKEN@CAFE-DE-BEL.NL 06-22563702

Renske van den Braak: “Pilates is een levensstijl”

38 RONDOM VALKENSWAARD

De voormalige sigarenfabriek Bateko is de afgelopen jaren getransformeerd tot een bijzonder centrum voor bewustwording. De ruimtes waarin vroeger handgedraaide sigaren werden gemaakt zijn nu geschikt voor bijvoorbeeld yoga, meditatie en retraites. In het prachtige pand aan de Meerstraat in Valkenswaard heeft ook Renske van den Braak haar draai gevonden. De holistisch coach, energetisch therapeut en sportdocent verzorgt hier onder andere lessen Pilates en geeft maatgerichte 1-op-1 begeleiding.

Ruim vijf jaar geleden besloot Renske naar Nieuw-Zeeland te verhuizen en kwam ze in aanraking met Pilates en de holistische manier van leven. Een holistische levensstijl is een manier van leven waarbij je naar het grotere geheel kijkt. Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo helpt een sterk fysiek gestel onze mentale en emotionele gezondheid te verhogen en andersom hebben onze emoties en gedachten hun weerslag op ons fysieke lichaam.

Hoofd, lichaam en hart Voordat Renske naar NieuwZeeland verhuisde heeft ze elf jaar als dansdocent bij LaToja ‘In de Sigarenfabriek’ gewerkt. Uit eigen ervaring weet ze hoe belangrijk de Pilatesoefeningen zijn om je houding te verbeteren en om, bijvoorbeeld, rug- en nekklachten te verhelpen of voorkomen. Daarnaast leerde ze dat Pilates een perfect programma is om het fysieke, mentale en emotionele lichaam weer in balans te brengen. “In de huidige maatschappij hebben we het gevoel dat we te veel moeten. Dat kan leiden tot vermoeidheid en burn-out klachten. Daarin ben ik

ervaringsdeskundig. Voordat ik naar Nieuw-Zeeland verhuisde legde ik vaak te veel druk op mezelf. De wereld, maar ook ons leven, verandert soms in een sneltreinvaart en om alle ontwikkelingen bij te houden gebruiken we onze mind. ‘Afzakken’ van hoofd naar lichaam en hart is dan iets dat helpt. Ja, gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar door regelmatig te trainen lukt dat toch veel mensen.”

Holistische Pilates

Bij Renske volg je dus niet ‘zo maar’ een klasje Pilates. Je krijgt holistische Pilates die lichaam, hoofd en hart met elkaar verbindt. “Het doel van mijn lessen is om, door middel van een juiste ademhaling en functionele bewegingen, het lichaam weer in balans te brengen. Dit zorgt voor mobiliteit, stabiliteit, coördinatie, kracht en ontspanning.”

Leefstijl

“Ik geef veel uitleg. Dat is natuurlijk met een reden. Door hen bewust te laten oefenen, gaan mijn leerlingen de oefeningen steeds meer in het

dagelijkse leven toepassen. Hier komen mannen en vrouwen van alle leeftijden en met ieder hun eigen persoonlijke doelstellingen, maar zij hebben er allemaal baat bij. Het heeft tijd nodig. Natuurlijk. Uiteindelijk is het een nieuwe leefstijl die je creëert.

Docentenopleiding

Renske geeft ook mindful movement aan mensen van 70+. De lesaanpak is anders, maar de doelstelling hetzelfde. In het weekend van 30 juni tot 2 juli geeft ze voor geïnteresseerden, die bewust leven willen overdragen, een docentenopleiding Pilates. “En ook omdat ik mijn team wil uitbouwen.”

In de Sigarenfabriek

Meerstraat 8

5552 JE Valkenswaard

T 06 – 588 06 715

www.rootshealth.nl

39 MAART 2023

Valkenswaardenaren in actie voor Alpe d’HuZes

Foto: Ernst Jan Boering

40 RONDOM VALKENSWAARD

Alpe d’Huez is een begrip voor wielerliefhebbers. ‘De Nederlandse berg’, bekend uit de Tour de France. Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper en Peter Winnen wonnen er twee keer, Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse ieder één keer. Maar tegenwoordig winnen ongeveer 5000 Nederlanders op Alpe d’Huez, elk jaar opnieuw. Zij fietsen (of rennen of wandelen) de berg met de 21 beroemde bochten op ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds, om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en -behandeling. En dan hebben we het natuurlijk over Alpe d’HuZes. Op donderdag 1 juni staat het weer te gebeuren. Vanuit Valkenswaard hebben meerdere fietsers en fietsteams zich ingeschreven. Eén van hen is Henk van den Boogaard.

“Ik liep al jaren rond met het idee om aan Alpe d’HuZes mee te doen”, vertelt Henk. “Voor mij is het een sportieve uitdaging, maar om allerlei redenen kwam het er tot nu toe niet van om die uitdaging daadwerkelijk aan te gaan. Nu wel. Mijn goede vriend Toon Lavrijssen, die aan longkanker lijdt, is voor mij het ‘gezicht’ geworden van de actie. Ik fiets dus voor Toon, maar ook voor alle anderen. Zo heb ik dat ook verwoord op de flyer die ik heb verspreid. Al het ingezamelde geld gaat naar het KWF, is dus bestemd voor alle patiënten, maar Toon maakt voor mij de actie persoonlijk. Door hem voel ik me er nog nauwer bij betrokken. Scan de QR-code hieronder. Je komt dan op mijn actiepagina op de Alpe d’HuZeswebsite www.opgevenisgeenoptie.nl. Daar kun je doneren en mij helpen mijn streefbedrag te halen, maar vooral een bijdrage leveren aan kankeronderzoek”.

Lukt het niet met die QR-code, volg dan deze link om Henk – en Toon en alle anderen –te sponsoren: www.opgevenisgeenoptie.nl/ fundraisers/henkboogaard Overigens fietst ook Henks vriendin Karin van de Meerakker geld bijeen (www.opgevenisgeenoptie.nl/ fundraisers/karinmeerakker) en ook hun vriend Christ Smets (www.opgevenisgeenoptie.nl/ fundraisers/christsmets).

Teams

We stipten het al even aan: er zijn meerdere initiatieven gestart vanuit Valkenswaard. Zo is er ook het team Valkenswaard, dat deelneemt, onder meer ter nagedachtenis aan Ruud van den Eijnden, die aan kanker is overleden. Het team bestaat uit Mark,

Simon, Bart, Bram, Jeroen, Dirk, Lieke en Anne. Ook zij verdienen natuurlijk alle steun en waardering: www.opgevenisgeenoptie/ fundraisers/valkenswaard

En hetzelfde geldt voor het team PeDahlia: www.opgevenisgeenoptie. nl/fundraisers/ teampedahliavalkenswaard.

Drie medewerksters van Zorgcentrum

Den Haagacker – Henny Maas, Ellen Claassen en Kristel van de Wijdeven – nemen ook deel aan Alpe d’HuZes. Onder meer door de verkoop van handgemaakte kaarten hebben zij al een flink bedrag opgehaald: www.opgevenisgeenoptie/ fundraisers/dezusters

Fotoclub Lamina

Het laatste mooie initiatief waarop we hier de aandacht vestigen, is dat van Fotoclub Lamina uit Dommelen. Lamina organiseert een verkoopexpositie van 300 kunstfoto’s van Jan Niezen, die in 2021 aan kanker overleed. De expositie is op zaterdag 15 april van 13.00 tot 17.00 uur in Het Klooster in Waalre. Alle foto’s worden direct verkocht. Ook de opbrengst van deze actie gaat naar het KWF.

Iedereen kan, los van specifieke deelnemers, doneren op www.opgevenisgeenoptie.nl. Doen!

41 MAART 2023
Foto: Vera Gemmink

“Wij blijven altijd dicht bij onze klanten”

Het gaat goed met Veldsink-Verberkmoes in Valkenswaard. Het financieel adviesbureau op het gebied van verzekeringen en hypotheken is sinds kort ook een filiaal van Regiobank. Dat betekent dus dat ook bankzaken aan het toch al omvangrijke dienstenpakket zijn toegevoegd. En wat zijn precies die bankzaken? Dat varieert van balieafwikkelingen tot financiële planning en van spaarproducten tot gespecialiseerd financieel advies. ‘En alles daartussenin’ voegen we daaraan toe, want VeldsinkVerberkmoes biedt werkelijk het complete dienstenpalet, zowel voor de zakelijke als voor de particuliere markt. En dat allemaal geconcentreerd in het ruime, prominente pand in het hart van Valkenswaard.

42 RONDOM VALKENSWAARD

Veldsink is een groot bedrijf. Teamleider Craig Townsend legt uit hoe groot precies: “Jan Veldsink begon klein, met één adviespraktijk, ruim 44 jaar geleden, maar inmiddels telt het bedrijf meer dan 85 vestigingen en 1400 medewerkers.” Dat mag je groot noemen. Je bent geneigd te denken dat daarmee het gevaar ontstaat van een log apparaat – nét iets te kolossaal en daardoor te weinig flexibel. Maar niets is minder waar.

Dichtbij

Veldsink-Verberkmoes heeft natuurlijk het Veldsink-DNA. De belangrijkste eigenschap daarvan is de nauwe band met de klanten. Het volledig ontzorgen van klanten op basis van vertrouwen en de zeer persoonlijke benadering – ‘hands on’ en ‘no nonsense’, om het maar eens in goed

Nederlands samen te vatten – staat altijd centraal. Veldsink-Verberkmoes staat dicht bij zijn klanten en is vooral lokaal gericht. Geen financiële massaproductie op afstand, maar persoonlijke, individuele service, liefst zelfs face-to-face. Die aanpak gedijt uitstekend in deze organisatie, die juist door zijn robuuste omvang heel stevig in de markt staat.

Niet gaan, maar komen

Veel banken stoten kantoren af, veel filialen gaan dicht. Deels uit kostenoverwegingen, deels ook als gevolg van toenemend internetbankieren. Maar waar de meeste banken gáán, kómt juist de Regiobank met VeldsinkVerberkmoes. Zij laten hun klanten niet los, zij zoeken ze op en houden ze vast. Dat is een bewust en

zorgvuldig gekozen benadering.

We spraken al heel even over het Veldsink-DNA. Een ander aspect daarvan is de betrokkenheid van het familiebedrijf en zijn vestigingen bij de gemeenschap waarin zij gevestigd zijn. Maatschappelijk verantwoord ondernemen past bij de filosofie: altijd dicht bij de mensen, altijd actief betrokken bij de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Eind januari werd het filiaal van Veldsink-Verberkmoes aan de Markt geopend. Het was een dag met veel sneeuw en ijs. Ondanks de verkeershinder werd de opening uitstekend bezocht – dat kan niet anders dan een voorbode zijn van het succes van dit advieskantoor.

Je kunt gewoon binnenlopen zonder afspraak. Het team staat klaar om je te woord te staan. Of het nu gaat om particuliere of zakelijke verzekeringen, hypotheken, betalen en sparen of pensioenen, je bent er van harte welkom!

Markt 25

5554 CA Valkenswaard

040-2079000

www.veldsink.nl

valkenswaard@veldsink.nl

43 MAART 2023
44 RONDOM VALKENSWAARD Hans Adriaans, keurslager Dommelseweg 36a, Valkenswaard Tel.: 040 - 204 60 64 info@adriaans.keurslager.nl 2 “Paashaasjes” Tip voor Brunch of borrelplank: 595 Tip voor ontbijt of paas brunch! Superzacht van (h)eerlijk gemarineerde varkenshaas • Dubbel ei rollade 100 gram 295 • Feesthaas” Boterhamworst 100 gram 199 of samen 450 Romige paassalade royaal gevuld met gerookte kipfilet, ananas en scharrelei 100 gram 225 Beenham taartje met kwarteleitjes 100 gram 275 Paaspaté met “Williams peren” + Gratis bakje ui confituur 100 gram 265 SmakelijkPASEN

Tip voor brunch of diner

De vroege aftrap van het Aspergeseizoen!!!!

Onze bekende “Asperge schotel”

Asperges, mini krieltjes, scharreleitjes en beenham in Hollandaise saus

400 gram

900

Onze speciale paas-borrel-plank!

Gebaseerd op ons succesvolle “Valkenswirds borrel plenkske”

Heerlijke gerechten uit eigen keuken. Samen met ovenvers stokbrood of toast! Voor 6-8 personen paas-brunchen óf 8-10 personen paas-borrelen.

Paas salade + Parma ham + Gevulde eieren + speenvarken strips + pincho + gehaktballetjes

Truffel salami + filet americain + wraps met tonijn + zalmspiesje + gegrilde scampi aioli.

TIP VAN TEAM KEURSLAGERIJ HANS ADRIAANS

• Natuurlijk maken wij ook onze Hors d’ oeuvres! (al vanaf 4 personen, kijk op onze website)

• Ook wij hopen op de eerste zonnestralen, zodat uw barbecue natuurlijk lekker gevuld kan worden.

• Ook om gezellig met vrienden of familie te gourmetten hebben wij een smakelijk assortiment.

START SPAARACTIE

Vanaf maandag 3 april kunt U weer GRATIS sparen voor onze bekende Theedoeken (DDDDD-kwaliteit).

Bij besteding van € 7,50 een stempel!

Bij 10 stempels GRATIS deze grote theedoek!!!

samen slechts

Let wel, probeer minimaal 3 dagen vooraf te bestellen

5500

Ons paas assortiment is vanaf woensdag 30 maart* verkrijgbaar en aanbiedingen zijn geldig t/m 8 april 2023

*Drukfouten en prijswijzigingen onder voorbehoud

45 2023
46 RONDOM VALKENSWAARD PACO: 6000M2 MEGASTORE EUROPALAAN 39 3900 PELT (BELGIË) (SLECHTS 10 MINUTEN RIJDEN VANUIT VALKENSWAARD)
OPENINGSTIJDEN:
13-18 uur
10-18 uur
10-18 uur
10-18 uur
13-18 uur
& woensdag: gesloten Laagste prijsgarantie www.pacomeubelen.com  Klantenservice: algemeen@pacomeubelen.nl pacomeubelen.com/contact  Volg ons op social media! SLECHTS 3 DAGEN: ALLES IS DIRECT MEE TE NEMEN ! NEEM UW AANHANGWAGEN MEE -40% -40% -40% -50% -50% -50% -50% -30% -30% -30% -30% -40% -30% -40% -50% -50% -50% -40% -60% -40% -50% -50% -60% -40% -30% -60% Gratis HANGPARASOL Bij besteding vanaf €899,UW VOORDEEL DOEN IS TUINMEUBELEN KOPEN VOOR HET SEIZOEN EENMALIGE MASSALE STOCKVERKOOP TUINMEUBELEN 20% TOT 70% EXTRA KORTING OP ONZE TOCH AL LAGE PRIJZEN! RECHTSTREEKS VAN IMPORTEUR NAAR EINDVERBRUIKER ! ZATERDAG 25 MAART van 9.00 - 18.00 uur WIJ MAKEN PLAATS VOOR DE NIEUWE TUINCOLLECTIE 2023! Oiciëlestart: zaterdag25maart ZONDAG 26 MAART van 10.00 - 18.00 uur MAANDAG 27 MAART van 10.00 - 18.00 uur SLECHTS 3 DAGEN
REGULIERE
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:
Maandag:
Dinsdag

Duizenden potentiële klanten zien jou in één oogopslag

Jouw advertentie als unieke blikvanger

Als ondernemer, en vooral als adverteerder, heb je eigenlijk maar één doel voor ogen: je wilt bekendheid vergaren en je wilt klanten werven. Jouw bedrijf of jouw product moet in het oog springen. Moet opvallen. En dat kan natuurlijk op allerlei manieren. Bijvoorbeeld – hoewel we natuurlijk niet ál te hoog van de toren willen blazen – door een mooi artikel in een goed gelezen zakenblad als de Rondom. Maar het kan ook door het plaatsen van je logo of een advertentie op grote beeldschermen, die strategisch worden geplaatst op drukbezochte locaties, bijvoorbeeld in winkelcentra of langs drukke invalswegen. En daarvoor neem je AdvertiseKing in de arm.

Exposure op prominente locaties

Rens Vroomen is geen onbekende in Valkenswaard en de regio. Met goedkoopeenwagenhuren.nl heeft hij zijn naam inmiddels wel gevestigd. Wat voor wagens kun je bij hem huren? Nou, vooral bakwagens, maar ook bestelwagens, personenwagens en aanhangwagens. En waarom zo goedkoop? Omdat hij op die wagens advertentieruimte verkoopt. Daardoor kan hij de huurprijzen zo laag houden. En precies op die ervaring is zijn nieuwe bedrijf gebaseerd: het verkopen van advertentieruimte.

Rens werkt bij het opzetten van zijn nieuwe bedrijf samen met Kirsten Dortmans-Cuijten, die met haar eigen bedrijf WOW! Reclame- en mediabureau natuurlijk over veel relevante kennis en ervaring beschikt.

De tv-schermen die AdvertiseKing gebruikt hebben meerdere voordelen. In de eerste plaats hun zichtbaarheid. Ze vallen meteen op en de kracht van de herhaling doet de rest: hoe vaker de schermen worden gezien, hoe beter ze worden herinnerd. Bovendien zijn het digitale schermen, wat het heel eenvoudig maakt om de ‘boodschap’ te wijzigen, of dat nou een logo, een advertentietekst of -afbeelding is, of een vacature. En verder is natuurlijk de locatie heel belangrijk. Op dit moment staan

er schermen in het centrum van Valkenswaard, langs de Kennedylaan in Eindhoven en bij de Albert Heyn XL in Helmond. Stuk voor stuk blikvangers waar je niet langs af kijkt.

Voor € 99,95 per maand per locatie profiteer je als ondernemer van uitgebreide exposure op prominente locaties. Wil jij dat ook? Bel dan met Rens of Kirsten.

47 MAART 2023 AdvertiseKing, Rens Vroomen Van Linschotenstraat 2 5554 PM Valkenswaard 06-51920634 www.advertiseking.nl info@advertiseking.nl Kirsten Dortmans-Cuijten 06-10735955

Project de Valkenier krijgt steeds meer vorm

Nog enkele appartementen beschikbaar

Woningbouwproject de Valkenier krijgt steeds meer vorm. Het appartementengebouw op de hoek van de Valkenierstraat met de Europalaan komt inmiddels boven de grond uit en ook de bouw van de rijwoningen gaat beginnen. Op loopafstand van het centrum van Valkenswaard verrijzen hier in totaal zestien rijwoningen en 46 appartementen. Naar verwachting is de Valkenier medio 2024 als geheel afgerond.

48 RONDOM VALKENSWAARD

Strakke planning

Hoofduitvoerder Mari Sterks ziet toe op het bouwproces. Hij stuurt iedereen op de bouwplaats aan, zorgt dat benodigde materialen op tijd aanwezig zijn en controleert of alles volgens de strikte afspraken verloopt. De gedetailleerde planning in zijn keet toont alle stappen. “Nu zijn de betonstaalvlechter, elektricien en loodgieter veel op de bouwplaats”, vertelt Mari. “De begane grond krijgt vorm, eerst van het appartementengebouw parallel aan de Valkenierstraat, daarna het deel aan de Europalaan. Ook zijn we bezig met de inrit naar de parkeerkelder. Leuk detail waar je misschien niet bij stilstaat: die helling krijgt vloerverwarming, zodat bewoners hem in alle seizoenen veilig kunnen gebruiken. Vanaf circa eind

maart, begin april starten we met de rijwoningen en gaan we aan de slag met de wanden van de begane grond van de appartementen. Dan torent de bouw steeds meer boven de hekken uit en kun je echt niet meer om de Valkenier heen”, meldt Mari met een knipoog.

Benieuwd hoe het ervoor staat? Volg het project de Valkenier via regelmatige updates op het online platform van de ‘BouwApp’.

Duurzaam: voordeel in comfort en portemonnee

Mari vertelt verder: “We bouwen hier zeer duurzame, all electric woningen, volgens de nieuwste eisen. Ze krijgen energielabel A+++, een warmtepomp, warmteterugwinsysteem en natuurlijk super isolatie. Toekomstige bewoners

gaan dat merken in hun comfort en ook in hun portemonnee. In veel gevallen gaan hun energielasten fors omlaag. En zo dragen wij als bedrijf ook ons steentje bij aan de duurzame woonopgave.”

Nog appartementen beschikbaar Alle rijwoningen zijn verkocht, net als een groot deel van de appartementen. De nog beschikbare driekamerappartementen (vanaf-prijs €442.500 v.o.n.) variëren in grootte van 101 m2 tot 143 m2. Ook de ligging binnen het gebouw verschilt. Zo zijn er, verspreid over de vijf verdiepingen, nog hoek- en tussenappartementen beschikbaar. Ze bevinden zich aan de Valkenierstraat en aan de achterzijde van de Europalaan, uitkijkend op het binnenterrein. Al deze appartementen hebben een royale leefruimte, een terras of balkon plus een berging en eigen parkeerplaats in de half verdiepte kelder.

Meer informatie

Kijk op www.wonenindevalkenier.nl of contacteer Met Ons Makelaars: tel. 040-2043910, info@ metonsmakelaars.nl.

49 MAART 2023

In 10 weken realiseer je:

» slankere benen, buik of billen

» vermindering van cellulite

» meer energie

» meer zelfvertrouwen

» een kledingmaat minder

WINKELEN ZOALS

WINKELEN MOET ZIJN!

ALTIJD GEZELLIG EN VOLOP INSPIRATIE!

OPENINGSTIJDEN: MA 19-21U | DI T/M

DO 10-18U | VRIJ 10-20U | ZA 10-17U |

KOOPZONDAG 12-17U

Gedurende 10 weken krijg je:

✔ 2x per week bewegingstherapie

✔ 2x per week huidverbeterende ozontherapie

✔ 4 Compressietherapie behandelingen

✔ 8 Cellulite behandelingen met bodywraps

✔ 2 Cryolipolyse behandelingen

✔ Coachingsgesprekken

✔ Stofwisselingsmeting en bewegingsmeting

✔ 10 weken voedingsplan op maat

VALKENSWAARD

Eindhovenseweg 128

T: 040 - 204 92 53 LADYLINE.NL

50 RONDOM VALKENSWAARD
zomer n! en,
EINDHOVENSEWEG 18, 5554AC VALKENSWAARD E Q @SEREEN.STUDIO

Doe mee met dé lentewandeling in hartje Valkenswaard!

Heb je zin in een gezond rondje Valkenswaard? Dat kan, en het is leuker dan ooit! Speciaal voor onze lezers hebben wij een gave actie bedacht. En natuurlijk kan die actie alleen maar slagen dankzij de samenwerking met al die Valkenswaardse ondernemers, die de handen ineenslaan. Samen sterk rond het thema ‘gezondheid’. Hoe mooi is dat!

Nu de actie zelf. Wij hebben een leuke wandeling of fietstocht voor je uitgestippeld. Een route langs bedrijven, restaurants en andere markante panden en gebouwen. Bij iedere locatie is een letter verborgen. Zoek en je zult vinden! Verzamel alle letters, zet ze in de juiste volgorde in je telefoon en laat ons weten welk woord je hebt gevonden.

Uiterlijk 21 april lever je de ingevulde bon in bij Scooterhuis Cuijten aan de J.F. Kennedylaan 14 in Valkenswaard. De prijswinnaars worden bekend gemaakt via Facebook.

De actie loopt van 7 tot en met 16 april. Op die dagen kun je de letters vinden bij de volgende locaties in Valkenswaard:

Keurslager Hans Adriaans, Mooi bij Haar, Ladyline, Caterking, Sereen, Café De Bel, GraagGoedOnline, ZorgComfort De Kempen, Di Lucca Moda, Labeille by Mieke, Restaurant Denver, Grieks Restaurant Sirtaki, Scooterhuis Cuijten, Rosendaal Makelaardij (nieuwe locatie)

En natuurlijk valt er wat te winnen, want we geven heel veel prijzen weg!

• 2x Cadeaubon van € 50,-

Di Lucca Moda

• Cadeaubon van € 50,-

Labeille by Mieke

• Cadeaubon van € 50,-

Grieks Restaurant Sirtaki

• Cadeaubon van € 50,-

Keurslager Hans Adriaans

• Twee behandelingen met compressietherapie en figuuranalyse, t.w.v. € 75,bij Ladyline

• Cadeaubon van € 50,Restaurant Denver

• Een Bel-bierproeverij voor 2 personen bij Café De Bel

• Cadeaubon van € 25,- Sereen

• Luxe barbecuepakket voor 4 personen van Caterking

• Mooi bij Haar Cadeaubon föhnen + producten (toilettasje met minishampoo, miniconditioner & minihaarlak).

Lever deze bon in

Antwoord lentewandeling:

Naam:

Adres: Telefoonnummer:

51 MAART 2023
“TERUG NAAR OUDE TIJDEN” NIEUW KANTOOR EINDHOVENSEWEG 84 5554 AD VALKENSWAARD
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.