MIJN Magazine - maart 2024 (Editie West)

Page 1

In Bed met...

Geestelijk vader van Nathals Tijn Spekkink

MIJN Verhaal

opvang boerderij Het Passion bij Hummelo

MIJN Droomhuis Bijzondere buitenplaats in Megchelen

HelemaalAchterhoek.nl
ZORG& WELZIJN Special WESTEDITIE
MAGAZINE

Tien jaar WassinkteWinkel

Hypotheek en Financieel Advies

In maart 2024 is het tien jaar geleden dat Peter Wassink en Jan te Winkel als tussenpersoon voor hypotheken en verzekeringen zijn gestart.

‘We prijzen ons gelukkig dat WassinkteWinkel al een decennium een betrouwbare, succesvolle naam is, en dat we dit werk met veel plezier doen,’ aldus Jan. ‘Laagdrempelig en dichtbij de mensen bieden we onafhankelijk advies. Dat wordt zeker gewaardeerd.

Zeker nu banken en andere financiële instellingen vaak steeds verder van de klant staan, terwijl persoonlijk contact juist steeds belangrijker wordt. Dat betekent: geen videogesprekken of advies via de app en geen online aanvragen. Wat het wel is: een kantoor in de buurt.’

Peter vult aan: ‘Al tien jaar hebben we een kantoor in Aalten en in Winterswijk. Iedereen kan langskomen met of zonder afspraak, en het eerste gesprek is altijd gratis. Er moet eerst vertrouwen zijn voordat een hypotheek of verzekering wordt afgesloten. Begeleiding krijgen klanten van het begin tot het einde.’

Jan besluit: ‘Wij zijn onafhankelijk en transparant. Het maakt voor ons geen verschil of de hypotheek wordt verstrekt door een bank, verzekeraar of een door andere partij. Dit geldt ook voor de hypotheek-gerelateerd verzekeringen.’

>02
Extra dewoongenotwarmtijdens Neemwintermaanden? contact met ons op voor een vrijblij- vende offerte!
Scan de QR-code voor meer informatie
LET OP! NIEUWE SUBSIDIEREGELINGEN 2024
Scan de QR-code voor meer informatie Peter en Kristel heten u van harte welkom
WassinkteWinkel hypotheek en financieel advies Haartsestraat 26 AALTEN | Industriestraat 13-I WINTERSWIJK info@wassinktewinkel.nl | www.wassinktewinkel.nl | T: 0543-47 00 45

UITGEVERIJ

Romeo Delta MultiMedia

Mijn Magazine BV

Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent

T 0544-35 22 35 www.HelemaalAchterhoek.nl info@mijnmagazine.nl

Redactie

Richard Stegers, Christine Linneweever

Fotografie

Jurgen Pillen, Robin Strikkeling

Redactie-adres

Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent redactie@mijnmagazine.nl

Coördinatie

René Doppen

Daniël Schmitz

Vormgeving

Mariska Leerink

Druk Pre-Vision Verspreiding AVO Verspreiding

Verschijning

begin van elke maand

Sluitingsdatum aprilnummer: 11 maart 2024

Problemen?

Er is momenteel natuurlijk veel te melden over Poetin, Israël, Trump, personeelstekorten, het doortrekken van snelwegen en natuurlijk de hele klimaatproblematiek. Dit blijft helaas nog steeds erg actueel, maar tegelijkertijd wordt het ook enigszins eentonig. In ons hele kleine stukje van de wereld hebben we gelukkig minder te maken met deze grootschalige vraagstukken, maar maken we ons er o.a. ook nog liever druk om of er wel voldoende te vieren is. De kerst zit er namelijk op, de oudjaarsfeesten zijn achter de rug, de nieuwjaarsborrels zijn op en de carnavalskleding ligt alweer in de kast. Verder blijft ieder huisje zijn kruisje houden, maar we kunnen ons eigenlijk gewoon weer bezig houden met de alledaagse dingen, zeker tot de paasdagen, die pas over vele vele vele weken op de kalender staan. Toch hebben ook wij uiteraard te maken met gigantische dilemma’s; is de tuin voorjaarsklaar? Is mijn conditie wel goed?

ADVERTEREN?

Angela Schokkin

Edwin Schepper

Jacquelien ten Have T 0544-35 22 35 www.HelemaalAchterhoek.nl

De uitgever kan op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventueel ondervonden schade uit fouten en/of onvolledigheden van dit blad. Druk- en zetfouten voorbehouden.

Waarom lukt stoppen met roken niet? Haalt ons kind dit schooljaar? Speelt hij/zij wel in het hoogste team? Mogen de buren ons wel? Waarom bellen onze vrienden niet vaker? Ik zou toch afvallen vanaf januari? En dan hebben we het nog niet eens over het doortrekken van de A18 én de A15. En dan wordt het korten op de ouderen- en jeugdzorg nog niet eens vermeld, laat staan de wachtlijsten. En waar laten we de vluchtelingen?

Puur Achterhoeks Geluk!

U leest het; er is genoeg om een slapeloos nachtje te garanderen. Toch doen de meesten dat niet, want er is zo veel moois. Het voorjaar staat namelijk voor de deur, waarmee het eindelijk afgelopen is met dat ene buitje van september tot februari. Tenslotte heeft u ook nog eens de nieuwste MIJN in de handen, oftewel: puur Achterhoeks Geluk!

René

MIJN groet, René Doppen rene@mijnmagazine.nl

>03 32 | mijn special 25 | mijn droombaan 19 | eropuit agenda 09 | mijn auto www.HelemaalAchterhoek.nl No 03 JAARGANG 26 MAART 2024 05 | in bed met 13 | mijn superboer 11 | mijn metamorfose 16 | mijn droomhuis 46 | mijn puzzel 20 | mijn verhaal Iedere maand selecteren wij Deze maand een compilatie van de afgelopen jaren. snel op door een korte mail redactie@mijnmagazine.nl PAGE 6 MODEL Pagemodel 06 | mijn page 6 inhoud @MIJNmagazine @mijn_magazine linkedin.com/company/ mijn-magazine | VOORWOORD COLOF ON Borculo Ruurlo Groenlo Lichtenvoorde Aalten Hengelo Zelhem Wehl Doetinchem Varsseveld Terborg Ulft Gendringen s’Heerenberg Winterswijk Eibergen OOST WEST Dinxperlo ZORG& WELZIJN Van Achterhoekers ´ ´ voor Achterhoekers

Plafond nooit meer stucen of schilderen

Een plafond is een belangrijke sfeermaker in een ruimte. Met de juiste uitstraling en de juiste plafondverlichting kun je de sfeer creëren die bij je past.

Onderhoudsvriendelijk

Plameco plafonds zijn vocht- en warmtebestendig, schimmelwerend en kleurvast. Hierdoor zijn Plameco plafonds erg onderhoudsvriendelijk. Komt er vuil op het plafond, dan kun je dit eenvoudig met een vochtige doek schoonmaken.

Zorgeloos een compleet nieuw plafond

Tijdens het plaatsen van het Plameco plafond kunnen de meubels gewoon in de ruimte blijven staan en er zal weinig tot geen stof vrijkomen. Het is een snelle oplossing voor een nieuw plafond én door de vele mogelijkheden van een Plameco plafond, creëren we ook een uniek plafond dat perfect bij de ruimte past!

Openingstijden:

ma 13.00u - 18.00u

di, wo en do 09.00u - 18.00u

De voordelen op een rij:

• Persoonlijk lichtplan

• Meestal in 1 dag geplaatst

vr 09.00u - 21.00u

za 09.00u - 17.00u

• Ontzettend veel designmogelijkheden

• Verbetert de akoestiek

• Onzichtbare infrarood verwarming als hoofd – en bij verwarming

• Spanplafonds blijven scheurvrij en zijn schimmelwerend

• Ook toepasbaar buiten en in vochtige ruimtes

Plafondverlichting van Plameco

Het assortiment plafondverlichting van Plameco bestaat onder andere uit inbouwspots, led-strips, verlichting achter het plafond en een sterrenhemel.

Naast de verschillende verlichtingsopties is het ook mogelijk om je eigen lichtplan op te stellen. Wil je verlichting recht boven de eettafel? Of in je favoriete leeshoek? Dit is allemaal mogelijk met een Plameco plafond. Samen met de Plameco adviseur kijk je naar de beste verlichtingsmogelijkheden voor de ruimte in jouw huis.

Voor inspiratie in de showroom zijn we geopend volgens openingstijden. Voor een o erte bij uw thuis of in de showroom alleen op afspraak.

morgen mooier wonen Nooit meer het plafond schilderen. Rijksweg 20 | 6996 AC Drempt 0313 312 101 info@eenplamecoplafond.nl | plameco.nl Plameco Achterhoek

In Bed met… is een rubriek waarin een inspirerende ondernemer of inwoner uit de Achterhoek op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Deze keer praten we in bed met… Tijn Spekkink.

Tijdens zijn HBO-studie in Enschede had Tijn Spekkink een bijbaan in een kroeg. Ze noemden hem daar ‘een nathals’.

“Ik miste daar al dat er naast het bekende bier er geen jong, cool biermerk met roots in het oosten was. Dat vond ik een gemiste kans en dat zorgde ervoor dat ik daar iets creatiefs, iets ruigs mee wilde doen.”

HTijn Spekkink

Geestelijk vader van Nathals

et idee om een eenvoudig biertje uit het oosten als tegenhanger van alle speciaalbiertjes te ontwikkelen groeide en Tijn Spekkink besloot dat te pitchen bij een lokale brouwer. Die was enthousiast. “Ik wilde iets maken wat authentiek is, wat karakter heeft, maar wat je in een feesttent de hele avond kunt drinken. Een stoer biertje van de jongens van de zandweg.”

Ze gingen aan de slag en Tijn bedacht de naam Nathals. “Daarmee je je kunt identificeren. Een nathals, dat ben je,” legt hij uit. Helaas bleek al snel dat het duur was om kleine hoeveelheden te brouwen. De risico’s werden te groot en het bleek moeilijk te faciliteren. En dus werd de productie gestopt. “Jammer, want we waren eigenlijk nog niet eens begonnen.”

Evenementenbranche

Tijn kwam vervolgens als podiumbouwer in de evenementenbranche terecht. “Daar groeide het gevoel dat er vraag was naar een bier als Nathals. Ik geloofde erin, maar leerde ook dat ik het niet alleen kon. Mijn eerste compagnon, Ger Aldershof, is mijn tegenpool. Een analyticus. We probeerden samen een financiering rond te krijgen.”

tact met Luuk Domhof van cateringbedrijf De Timp. Die had het ook moeilijk, maar besloot puur op intuïtie dat hij me wilde helpen.” Sindsdien vindt Nathals onderdak op het terrein van De Timp in Zieuwent. “Door samen met Luuk en compagnons dingen te doen, hebben we grote stappen gemaakt. We veroverden ons plekje en dat was door de concurrentie een pittige kluif, maar we zijn op de goede weg.” Het Achterhoekse biermerk Nathals wordt op steeds meer toonaangevende evenementen getapt.

Mede-eigenaar

Sinds kort wordt het bier bovendien lokaal gebrouwen, bij het Brouwersnös in Groenlo. “En daar zijn we sinds december mede-eigenaar van. We zitten nog steeds in de startupfase, maar de werkwijze komt erin, het team wordt gezet en in je verbeelding zie je een stip aan de horizon en dat gaan we nu met zijn allen proberen te bereiken.”

‘Bier van de jongens van de zandweg’

Tekst: Christine Linneweever Foto’s: Jurgen Pillen

Dat lukte. Ze huurden ze een hal en bouwden met tweedehands materiaal deco-wagens en een bar op wielen. “Alles was klaar en we hadden een hele lading bier, gebrouwen bij de Schelde Brouwerij. En toen kwam corona. Een moeilijke tijd, maar daarin kwam ik ook in con -

Tijn is trots dat hij nu steeds verder naar het noordoosten kan uitbreiden. “Nathals is voor mij een creatief totaal. Door mijn creatieve geest heb ik een onrustige zoektocht gehad naar wat ik kan en wil en het volharden daarin was voor mij een persoonlijke uitdaging, maar Nathals was voor mij een proces waarin ik me heb vastgebeten. Ik hou vol en maak het af.” m

>05
| IN BED MET IN BED MET…

Iedere maand selecteren wij een vrouw, man of koppel die zich voor de rubriek Page 6 Model voor de camera van de allermooiste kant laat zien. Deze maand een compilatie van de diverse kandidaten van de afgelopen jaren.

Sta jij de volgende keer in de schijnwerpers? Geef je dan snel op door een korte mail en foto te sturen naar email: redactie@mijnmagazine.nl

Pagemodel

Oproep mannen, vrouwen, koppels Wil jij het volgende Page 6 Model zijn? Geef je dan op door een korte mail met foto te sturen naar: redactie@mijnmagazine.nl en misschien sta jij een volgende keer in de schijnwerpers. >06 | PAGE 6 MODEL
>07

Jesse Spoel

van Autobedrijf

Harold Arendsen in ’s-Heerenberg en Ulft

‘Zorgeloos rijden met Autohopper’

Een professionele onderneming met een complete dienstverlening. Particuliere en zakelijke klanten kunnen bij Autobedrijf Harold Arendsen terecht voor nieuwe en gebruikte auto’s, onderhoud, schadeherstel, financiering, lease en een allround verhuurbedrijf. Deze laatste service wordt aangeboden onder de naam Autohopper.

Jesse Spoel is als verhuurmedewerker verantwoordelijk voor het volwaardige onderdeel. “Autohopper is een schot in de roos. We hebben veel vaste klanten die regelmatig en tot grote tevredenheid auto’s of busjes huren.”

Het complete aanbod bestaat uit personenwagens van klein tot groot en elektrisch, 9 persoons busjes, verhuiswagens en bakwagens. “Het gaat om een eigen wagenpark met jonge voertuigen van verschillende merken. Er valt dus wat te kiezen. Alles wordt uitstekend onderhouden in onze eigen werkplaats. En na anderhalf jaar worden de wagens weer vervangen. Ons concept staat garant voor zorgeloos rijden.”

Bij Autohopper kunnen klanten gebruik maken van de haal- en brengservice. “Dat zorgt voor gemak en wordt gewaardeerd”, weet Jesse. “Laatst werd ik om 16.30 uur gebeld door een klant. Hij had vlak daarvoor besloten ’s avonds op wintersport te gaan en wilde graag nog een auto met winterbanden, sneeuwkettingen en een dakkoffer huren. Snel schakelen dus en het lukte. Dat maakt het werk uitdagend en leuk.”

Scan de qr-code voor onze website

>08 wishlichtenvoorde.nl SCHADE? DE BEDRIJFSAUTO SPUITERIJ VAN DE ACHTERHOEK. Wiggers Industrie Spuiterij Holland wishlichtenvoorde.nl SCHADE? BEDRIJFSAUTO SPUITERIJ
ACHTERHOEK. Holland Holland wishlichtenvoorde.nl SCHADE? DE BEDRIJFSAUTO SPUITERIJ VAN ACHTERHOEK. Wiggers Industrie Spuiterij Holland Wiggers Industrie Spuiterij Holland JAAR Wiggers Industrie Spuiterij Holland wishlichtenvoorde.nl wishlichtenvoorde.nl SCHADE? DE BEDRIJFSAUTO SPUITERIJ VAN DE ACHTERHOEK. Wiggers Industrie Spuiterij Holland 12,5 JAAR T: 0544-84 37 39
VAN DE
Jesse
’s-Heerenberg Goorsestraat 2 7041 GA ’s-Heerenberg T: 0314 66 20 55 Ulft Ambachtstraat 7 7071 CJ Ulft T: 0315 72 61 64
www.haroldarendsen.nl

Meer foto’s én een gave video zien? Scan de QR-code

‘Vering is vrij stug, hij stuitert over de weg’

Tekst: Richard Stegers

Foto’s: Jurgen Pillen

Met Daf ga je automatisch terug in de tijd. Files waren zeldzaam en auto’s leken destijds niet op elkaar. Voor Aart Nijland is het jeugdsentiment. De 57-jarige inwoner van Ruurlo kocht vorig voorjaar een rode Daf 33 uit 1973, een wagen met een lieflijke uitstraling vanwege de vorm en de bescheiden afmetingen.

Oer-Hollandse Daf met bijzondere techniek

Aart Nijland rijdt in Nederlands cultureel erfgoed

Het Nederlandse DAF produceerde personenauto’s van 1959 tot 1976. Vooral ouderen herkennen de modellen. Ook Aart Nijland heeft ze nog op het netvlies. “Vroeger had Daf een wat truttig imago. De betaalbare modellen zagen er redelijk eenvoudig uit en hard rijden zat er niet in. Het was vooral een vrouwenauto.” Dat is inmiddels wel anders. Klassiekerliefhebbers hebben de Daf in hun hart gesloten. Het wordt gezien als Nederlands cultureel erfgoed. “Dat geeft het merk wel iets extra’s”, geeft Aart toe. “Daf is in ons land zeer geliefd. De Daf-club telt ruim 2.000 leden waaronder veel jongeren. Het aantal stijgt zelfs flink, in tegenstelling tot andere autoclubs.”

Niet comfortabel

De Achterhoeker zocht begin vorig jaar een oldtimer. Hij had in eerste instantie zijn zin -

nen gezet op een Volvo Amazone die ook als dagelijkse wagen kon fungeren. “Ik beschik echter niet over een carport of garage en dan gaat zo’n auto hard achteruit.” Het moest een kleinere auto worden, die hij ook op de stoep bij zijn huis kwijt kon en die tijdens de koude maanden gestald moest worden. Het oog viel op een rode Daf 33 uit 1973, een vrijwel origineel en goed onderhouden exemplaar. “Ik zag hem op Marktplaats en was tijdens een proefrit gelijk onder de indruk. Dit moest hem worden.” Sindsdien heeft Aart al heel wat kilometers afgelegd, al ruim 2.500. “Het is heel fijn rijden, het geeft echt een kick. Terwijl het door de stugge vering niet comfortabel is, hij stuitert over de weg.”

Jarretelaandrijving

‘Daf is in ons land zeer geliefd’

Bijzonder is de automatische traploze transmissie, ook wel Variomatic genoemd. Vergelijkbaar met de huidige CVT automaat. “Daf introduceerde dit revolutionaire systeem en toonde daarmee lef. Je hoeft alleen gas te geven en te remmen. Schakelen is niet nodig.” Bij Variomatic wordt gebruik gemaakt van drijfriemen. Het zorgde voor de bijnaam ‘truttenschudder met jarretelaandrijving’ omdat veel dames erin reden. Jarretelaandrijving verwijst naar de riemo verbrenging. Het kleine pookje werd ook wel het ‘pientere pookje’ genoemd. “Het is voor die tijd allemaal briljant bedacht”, glimlacht de eigenaar. “Het is speciaal om in zo’n auto te kunnen rijden. Hij voldoet aan al mijn wensen en ik hoop er nog lang plezier van te hebben.”

m

>09 Oproep Heeft
u
via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een
keer in de schijnwerpers.
u een bijzondere klassieker of kent
iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten
volgende
| AUTO

ters. Projectleider biej

mien

Potwottels

Potwottels

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL) en onder meer veurzitter van de Dialect kring Achterhook en Liemers.

Geboren en getogen in Wenters, boerin, dochter, moeder en oma.

ters. Projectleider biej Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL) en onder meer veurzitter van de Dialect kring Achterhook en Liemers. Geboren en getogen in Wenters, boerin, dochter, moeder en oma.

’t Is een groot succes, ’t project ‘Plat veur Potwottels’ dat onlangs in Gelselaar (Gelster) officieel van start is egaone. Onder ’t mom van ‘jong eleerd is old edaone’ hef ‘t Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL) een lespakket emaakt veur heel jonge kindere, zeg maor van 2 töt 5 jaor.

’t Is een groot succes, ’t project ‘Plat veur Potwottels’ dat onlangs in Gelselaar (Gelster) officieel van start is egaone. Onder ’t mom van ‘jong eleerd is old edaone’ hef ‘t Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL) een lespakket emaakt veur heel jonge kindere, zeg maor van 2 töt 5 jaor.

Dee pakketten bunt gratis af te halen veur leu dee met jonge kindere warkt in de kinderopvang of op peuteren kleuterscholen en daor is heel völle animo veur.

Dee pakketten bunt gratis af te halen veur leu dee met jonge kindere warkt in de kinderopvang of op peuteren kleuterscholen en daor is heel völle animo veur.

Metene komt d’r dan ok allerhande discussies los. Onder andere ovver ’t woord Potwottel. “Ho kom ieleu daor bi-j” was zonne opmarking, “dat woord steet jo ga neet in ’t Wald woordenbook, dus ’t klopt neet”. Dat is inderdaod een feit, ’t woord potwottel steet d’r neet in. Maor in Aalten en Varsseveld wodt wal Porrewortel of Potwortel gebroekt as duding veur een klein kind. Wieter bunt d’r nog ’n heel antal varianten zoas pork, kraoze of kräösken, bunzel, worm, dözzeken, potteknolle en zo meer. Ne mooie oetdrukking is ok “i-j bunt nog maor net onder en baoven de bokse”.

Metene komt d’r dan ok allerhande discussies los. Onder andere ovver ’t woord Potwottel. “Ho kom ieleu daor bi-j” was zonne opmarking, “dat woord steet jo ga neet in ’t Wald woordenbook, dus ’t klopt neet”. Dat is inderdaod een feit, ’t woord potwottel steet d’r neet in. Maor in Aalten en Varsseveld wodt wal Porrewortel of Potwortel gebroekt as duding veur een klein kind. Wieter bunt d’r nog ’n heel antal varianten zoas pork, kraoze of kräösken, bunzel, worm, dözzeken, potteknolle en zo meer. Ne mooie oetdrukking is ok “i-j bunt nog maor net onder en baoven de bokse”.

In de Liemers kent ze ’t woord paotwortel, woor ’t ze dan een niejsgiereg en ’n betken een eigenwies kind met bedoeld. Andere benamingen daorveur bunt wiesnözze of vraogestetjen. Bi-j de hand neume wi-j in ‘n Achterhook ok wal vernimsteg of vernemsteg. De streektaal is zo rieke an varianten.

In de Liemers kent ze ’t woord paotwortel, woor ’t ze dan een niejsgiereg en ’n betken een eigenwies kind met bedoeld. Andere benamingen daorveur bunt wiesnözze of vraogestetjen. Bi-j de hand neume wi-j in ‘n Achterhook ok wal vernimsteg of vernemsteg. De streektaal is zo rieke an varianten.

In ‘n opiniepeiling las ik dat d’r leu bunt dee vindt dat de scholen de tied baeter könt bestaen an ’t good Nederlands leern. ’t Niveau van ’t onderwies mot baeter, en dan geet Engels toch nog veur ’t dialect was de strekking. Jammer, bewezzen is dat kindere heel makkelijk meerdere talen naost mekare leert en dat meertalegheid good is veur ontwikkeling van ‘t brein. Daorbi-j, allochtone kindere hebt allemaole ne andere “thoestaal”, waorumme zolle wi-j dan de taal van uns thoes negeern?

In ‘n opiniepeiling las ik dat d’r leu bunt dee vindt dat de scholen de tied baeter könt bestaen an ’t good Nederlands leern. ’t Niveau van ’t onderwies mot baeter, en dan geet Engels toch nog veur ’t dialect was de strekking. Jammer, bewezzen is dat kindere heel makkelijk meerdere talen naost mekare leert en dat meertalegheid good is veur ontwikkeling van ‘t brein. Daorbi-j, allochtone kindere hebt allemaole ne andere “thoestaal”, waorumme zolle wi-j dan de taal van uns thoes negeern?

Met Potwottel hef ECAL dus een ni-j woord an de vocabulaire too-evoogd. Da’s good, ’n teken dat de streektaal laeft, en ’t bekt lekker. De potwottels in Gelster hadden in elk geval völle schik met de beukskes, de platen en de leedjes oet ’t pakket.

Met Potwottel hef ECAL dus een ni-j woord an de vocabulaire too-evoogd. Da’s good, ’n teken dat de streektaal laeft, en ’t bekt lekker. De potwottels in Gelster hadden in elk geval völle schik met de beukskes, de platen en de leedjes oet ’t pakket.

Diana

Geïnteresseerd in onze streektaal? Bezoek de website van Dialectkring Achterhook en Liemers: www.dialectkring.nl

>010 www.amgraymond.nl Wintercheck ¤ 20,Voor meer info zie www.amgraymond.nl/wintercheck Ulenpasweg 2E2 ’s-Heerenberg T: 0314-64 32 27 M: 06-13 00 61 96 Uw motor al klaar voor het nieuwe seizoen? Bij inlevering van deze voucher krijgt u 15% KORTING op een kleine of grote beurt van uw motor.  André Zaalmink 06-38 72 97 14  Rijles vanaf 16,5 jaar  GRATIS Proefles  Géén wachtlijst Klaar om gas te geven? Begin nú met je rijlessen! 06-23 33 07 08 info@rijschool-huls.nl www.rijschool-huls.nl
Geïnteresseerd in onze streektaal? Bezoek de website van Dialectkring Achterhook en Liemers: www.dialectkring.nl
|
COLUMN
mien | COLUMN Diana

Voor deze rubriek ondergaat iedere maand een Achterhoekse vrouw of man een metamorfose. Naast een frisse coupe wordt ook de kleding style onderhanden genomen.

Wil je de making-of van deze metamorfose zien?

Scan de QR-code

Zelfgemaakte foto van voor de behandeling

Deze maand stapte de 35 jarige Simone uit Winterswijk de salon binnen voor een metamorfose. Deze moeder van twee kinderen was toe aan iets anders en dan ben je bij MIJN Magazine aan het juiste adres!

Naam: Simone

Woonplaats: Winterswijk

Leeftijd: 35 jaar

Hobby’s: Dansen, shoppen en afspreken met vriendinnen Waarom doe je mee:

Zou het fijn vinden als mijn haar minder pluist en misschien een moderne tint voor het voorjaar

Simone is klaar voor het voorjaar!

Het haar van Simone was pluizig en droog, daarom is het geknipt met de TCC warmteschaar van Jaguar. Deze zorgt ervoor dat de haarpunten worden dichtgeseald doormiddel van de hitte van de schaar. Het is geknipt in een boblijn met lagen, zodat het speels valt. De basiskleur is zo gelaten en over de lichte gedeeltes is een pastelroze gezet. Laat het voorjaar maar beginnen!

Kapster Ingrid adviseert Simone haar haren te wassen met een shampoo voor gekleurd haar en ook te sprayen met een leave-in conditioner. Daarna kan het afgewerkt worden met de föhn, krultang of stijltang. En vergeet de zijde olie en de haarlak niet!

Ook bracht Simone een bezoek aan Elke Fashion in Hengelo. “Na vele setjes passen heeft Simone dit zelf uitgezocht. Ze viel vooral voor de mooie kleur en dat is het ook. Zowel de broek (€ 69,95) als blazer (€ 79,95) zijn van het merk Dreamstar. Heerlijk draagbaar en zowel chique als stoer te dragen met de zilveren laarzen van Simone zelf. Daaronder een blouse van Maicazz (€ 79,99) met mooie accenten. De glittersjaal (€19,95) en accessoires maken het helemaal af”, aldus winkel eigenaresse Elke Peters.

Reactie van Simone na afloop: Ben super tevreden! Allemaal hartelijk dank!

Foto’s: Jurgen Pillen

>011
| METAMORFOSE Oproep Wilt u een metamorfose ondergaan of weet u iemand die u hiermee wilt verrassen? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en wie weet staat u de volgende keer in de spotlight.
Tel. 0314 - 36 30 66 HelemaalAchterhoek.nl MAGAZI NE
Raadhuisstraat 4 | Hengelo Gld

 Serres

 Tuinkamers

 Veranda’s

 Dakkapellen

 Aan- en verbouw  Kozijnen

Aannemersbedrijf

GZ Geveltechniek

Edisonstraat 1B

7131 PB Lichtenvoorde

T 0544 379415

E info@gzgeveltechniek.nl

I www.gzgeveltechniek.nl

‘Laserontharingskliniek biedt permanente oplossing in maximaal 3-6 behandelingen’

De Laserontharingskliniek telt zeven vestigingen, bestaat meer dan 15 jaar en heeft in die tijd een uitstekende naam opgebouwd. Laserontharing biedt uitkomst voor mensen die last hebben van ongewenste haargroei in hun gezicht of op hun lichaam. Bij IPL of ontharing via ­licht-flits­-apparatuur zijn veel meer behandelingen nodig en deze methode werkt op termijn niet afdoende.

De Laserontharingskliniek met vestigingen in o.a. Doetinchem en Borculo ziet steeds vaker klanten die niet tevreden zijn over IPL. “Een laser is tien tot vijftien keer zo duur als een IPL-apparaat. Dat is niet voor niets”, benadrukt Hans Vervoort eigenaar van de Laserontharingskliniek. “Met een laser kun je een garantie afgeven voor definitieve ontharing. Bij IPL praat je over tientallen behandelingen en blijft het een tijdelijk resultaat. Binnen zes maanden tot een jaar is er weer sprake van ongewenste haargroei. Je bent dus nooit klaar en uiteindelijk veel duurder uit.”

Laserontharing met de LightSheer Diodelaser is de perfecte oplossing. Het is de Rolls Royce onder de ontharingslasers, de meest moderne en veiligste manier voor permanent ontharen. De laser produceert een zeer geconcentreerde lichtstraal die de haarwortel vernietigt zonder schade aan de huid aan te brengen. Ongewenste haargroei is op die plaats vervolgens niet meer mogelijk. Met name de dikke en donkere haren worden met de laser definitief verwijderd. De methode is pijnloos. Voor een optimaal resultaat zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig. Ze vinden plaats met tussenpozen van 4 tot 8 weken.

Naast het gratis intakegesprek ontvangt u 50% korting op de 1ste behandeling. U bent op afspraak van harte welkom. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

>012
Laserontharingskliniek in sportschool Fitland | Mercuriusstraat 22 | 7006 RL Doetinchem T: 06-830 08 291 | www.laserontharingskliniek.nl | De andere vestigingen van de Laserontharingskliniek bevinden zich in: Borculo, Zutphen, Apeldoorn, Arnhem, Meppel en Steenwijk.

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Marc Struker.

Tekst: Richard Stegers

Foto’s: Jurgen Pillen

Supporter Marc Struker voelt zich Superboer

‘Ups en downs horen erbij!’

In mindere tijden leer je echte supporters kennen. Dat zegt Superboer Marc Struker uit Loil bij Didam. “Ik steun De Graafschap altijd, door dik en dun. Je weet als supporter dat het toch met ups en downs gaat. Nu gaat het na een zwakker periode gelukkig weer wat beter. Een echte Superboer neemt het zoals het komt. Maar voor de club en de beleving zou het wel heel mooi zijn als we weer eens promoveren.”

Marc Struker (32) ademt De Graafschap. De rassupporter heeft al meer dan 15 jaar een seizoenskaart. “Het is begonnen in de jeugd van SV Loil waar ik destijds voetbalde. Wij mochten met het team regelmatig een wedstrijd bezoeken en dan stond je als klein jochie met een vlag op het veld. Dat maakte toen best veel indruk. Daar is de liefde voor De Graafschap ontstaan.” Daarna werd hij een vaste klant op de Spinnekop waar de meest fanatieke aanhang de ploeg aanmoedigt. “Dat is natuurlijk het meest sfeervolle gedeelte van het stadion. Ik ga bijna altijd alleen naar de wedstrijden, maar ik ben er zeker niet alleen. Ik kom allerlei bekenden tegen, het zijn vrienden geworden. Lekker met een biertje naar de wedstrijd kijken, heel gezellig.”

‘De Spinnekop is natuurlijk het meest sfeervolle gedeelte van het stadion’

Is de uitslag van de wedstrijd van invloed op zijn humeur? “Dat hangt helemaal af van wat de inzet is geweest op het veld. Als iedereen alles gegeven heeft en het lukt gewoon net niet dan is dat voor mij goed te accepteren. Zo staan er veel in.” Wat maakt De Graafschap zo’n mooie club? “De saamhorigheid, het is echt een club van de regio.” Struker is onder de indruk van de prestaties dit seizoen en van het werk van trainer Jan Vreman. “Ik vind dat Jan het fantastisch doet. Het is ook een trainer die ik graag zie, uit de streek. Hij weet natuurlijk als geen ander wat het publiek verwacht en hoe er gewerkt wordt. En als je dan bekijkt hoeveel clubliefde die man heeft, kun je daar toch niks negatiefs over zeggen.” Met Vreman naar de eredivisie,

dat is wat hij het liefst wil. “Natuurlijk hoop ik op promotie. Dat zou een enorme boost geven. Ik denk ook dat het kan, maar dan moet het soms ook een beetje meezitten.”

Wat is volgens jou een Superboer? “Een superboer is iemand die trouw de club steunt ongeacht welke divisie of kwaliteit van voetbal.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap? “Ik kan me nog goed herinneren dat ik als klein jochie mocht vlaggen als superboertje voor de Spinnekop, wat een herrie kwam daar toen vandaan. Vanaf dat moment wilde ik niets liever dan daar ooit het team aanmoedigen.”

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap? “Dat is toch wel de sfeeractie van de Brigata Tifosi die waren gevraagd om te helpen aanmoedigen tijdens de trekkeractie op de A18.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden? “Eerst financieel echt stappen zetten zodat je ook spelers kunt aantrekken die nu niet in het budget passen.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen? “Of ze erin zouden passen weet ik niet maar ik zou (types als) Hans Kraay jr of Eric Viscaal wel weer terug willen zien op De Vijverberg.”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? “Ik werk veel in het westen van Nederland, dus ik ben altijd blij als ik weer in de mooiste streek van het land ben.”

Wie is de beste ambassadeur van De Graafschap? “De supporters, zij zijn er altijd in goede en in slechte tijden.” m

>013
SUPERBOER VEUR ALTIED
| SUPERBOER
>014
JE VINDT KEUKENDEPOT BIJ MARON IN TERBORG

De volgende editie verschijnt 2 april en heeft het thema:

BUITEN LEVEN Special

Nu al meer weten…?

Of info over de advertentiemogelijkheden? Bel 0544-35 22 35 of mail naar info@mijnmagazine.nl

>015

DE GRANDEUR

van Huis Landfort in Megchelen

Meer foto’s zien?

Scan de QR-code

Rust, ruimte, natuur, voldoende voorzieningen en een prettige sfeer. De Achterhoek is een fijne streek om te wonen. De gemeenten Doetinchem, Winterswijk, Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland, Oude IJsselstreek, Montferland en Aalten tellen ruim 300.000 inwoners. Aan fraaie huizen geen gebrek. Zo kijken we iedere maand binnen bij een bijzondere woning. Met deze keer Huis Landfort in Megchelen.

Bijzondere buitenplaats met rijke historie

“We willen deze waardevolle plek bewaren voor de toekomst.

Dat zien we als onze missie.” Aan het woord is René Dessing. Hij bewoont samen met zijn partner Wim Dröge het imposante landhuis op de historische buitenplaats Huis Landfort te Megchelen. Iedereen die het gezien heeft, kan beamen dat het om een zeer fraaie historische buitenplaats gaat.

atuurlijk is het een droomhuis, maar met een gemengd genoegen. Je woont wel boven de winkel. Het kost veel energie om alles draaiende te houden. Er is altijd wat te doen, zowel binnen als buiten. Natuurlijk krijg je er ook energie van, anders houd je het niet vol. De reacties van enthousiaste bezoekers zorgen daarbij voor een goed gevoel.”

De Achterhoekse buitenplaats bestaat uit een riant neoclassicistisch landhuis, een Ottomaanse duiventoren, een koetshuis met orangerie, een moestuin en een groot landschapspark met vijver. Het domein wordt in 1434 voor het eerst in een verkoopacte genoemd. In de lange geschiedenis van bijna 600 jaar vormen geldzorgen rond de instandhouding de rode draad. Toch heeft het telkens weten te overleven. Het park en het landhuis verkregen rond

>016
‘N
| DROOMHUIS
(Foto: Leontine Lamers)
‘Waardevolle plek bewaren voor de toekomst’

1825 hun huidige vorm na een ingrijpende renovatie in opdracht van Johann Albert Luyken. Eerder beschikte het huis nog over hoektorens met ‘uienbollen’. Ze werden rond 1800 vervangen door twee zijvleugels. “Een landhuis met twee volwassen zijvleugels is uitzonderlijk, dat zie je zelden in ons land”, legt Dessing uit. De bevrijding in 1945 speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de buitenplaats. De oorlogsgevechten begonnen op deze plek. Het huis raakte zwaar beschadigd, het koetshuis brandde af en het park bleef ook zeker niet ongedeerd. “De familie Luyken was door de oorlog in financiële problemen geraakt en kon het gebouw alleen redden door een noodrestauratie uit te voeren. Uiteindelijk besloten ze de buitenplaats in 1970 te verkopen aan Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen.” Een beperkte cascorenovatie volgde. Huis Landfort raakt daarna verder in verval en komt in 1998 in handen van een restauratiearchitect. Hij laat een grootscheepse opknapbeurt uitvoeren, daarna wordt het door een volgende bewoner gemoderniseerd. In 2017 verwerft stichting Erfgoed Landfort de buitenplaats in erfpacht. Directeur van de stichting is René Dessing. Hij woont sinds februari 2022 met partner Wim Dröge in Huis Landfort. Hoe is dat? “Het is beslist een droomhuis, waar je de seizoenen heel intens beleeft. Het is dienstbaar wonen, alles gebeurt ten dienste van het huis.” De bewoners wilden het monumentale pand weer de historische uitstraling en sfeer geven. Een omvangrijke restauratie die vier jaar duurde heeft voor een verantwoord herstel gezorgd. Ook het park kreeg een opknapbeurt. Daarnaast is het koetshuis in de oorspronkelijke stijl herbouwd. Dessing is erg tevreden over het resultaat. “Je voelt hier de historie van de

plek, de schoonheid van het huis en de harmonie met de natuur. Als kunsthistoricus ben ik het gaan omarmen. Het is echt genieten. Daar kan geen stadswoning tegenop.” Met de hulp van medewerkers en zo’n tachtig vrijwilligers is er genoeg werk aan de winkel. Huis Landfort wil bezoekers ‘bekoren’, vandaar de oorspronkelijke grandeur. De bewoners en allen die er werken willen de mooie ervaringen graag delen met belangstellenden. Vandaar dat het huis en het omringende terrein regelmatig wordt opengesteld voor publiek. Vanaf vrijdag 29 maart tot en met eind oktober is de buitenplaats iedere vrijdag en zaterdag toegankelijk. Men kan zich via de website www.erfgoedland. nl aanmelden voor een rondleiding. “Er valt hier vanwege de cultuurhistorische waarde en

Meer foto’s zien? Scan de QR-code

het natuurschoon een rijk verhaal te vertellen. Buitenplaatsen zoals Huis Landfort zijn echte kunstwerken. Die moeten gekoesterd worden en bewaard blijven. Niet als een museum, maar door de verbinding te zoeken. Daarom is het belangrijk om naar buiten te treden en al dat moois te laten zien, zodat veel mensen ze gaan omarmen. Dat zie ik als mijn opdracht.” m

Tekst: Richard Stegers Foto’s: Kenneth Stamp, Cor Bouwstra, Leontine Lamers

>017
droomhuis Heeft u ook een opvallende woning of een huis met een bijzonder verhaal of kent u iemand? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl
Oproep
René Dessing (Foto: Kenneth Stamp) (Foto: Cor Bouwstra) (Foto: Cor Bouwstra) (Foto: Leontine Lamers) (Foto: Leontine Lamers)

Angela’swereld

Achterhoekse powervrouw en duizendpoot Angela Schokkin deelt je haar kijk op het leven.

Denk dat ik het wel kan

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” met aansluitend een volmondige (stevig in m’n schoenen) “JA” op de vraag of ik 5 dagen mee ga skiën in Gerlos.

Mijn schoonzusje en een vriendin doen dit al jaren. ‘Even uit een situatie stappen’ werd er gezegd en zodoende stemde ik in, samen met de beroemde uitspraak van Pippi Langkous.

Als kind zonder angst stond ik al jong op de ski’s. Menig jaar bezochten wij de skipistes in Duitsland en Bulgarije. Door de magie van wintersport zijn er talloze herinneringen ontstaan. Met name de rust en het fysiek bezig zijn is me altijd bijgebleven. In je lijf zitten (let op: dus niet in je hoofd) terwijl de wereld rust onder een zware witte deken.

Het was zover! Na een reis ’op links en vol gas’ zag ik mezelf alweer van zo’n maagdelijk witte berg af roetsjen door poedersneeuw. Ondanks dat ik niet meer de grootste skimaagd op aarde ben vond ik het wel rete-spannend na bijna 20 jaar!

Voor iemand die veel in z’n hoofd zit (ADHD +1) ben ik een regelrechte doemdenker. Geloof me, dat kan ver gaan en tijdens de heenreis ski ik in mijn hoofd al verschillende kindjes omver, duik ik een ravijn in en ski ik over pistes vol ijs (waardoor ik met 95 km per uur uit de bocht vlieg), over wegen waar auto’s rijden en ga zo maar door……

Maar oooh wat heb ik genoten! Wat bij terugkomst opvalt, is hoe snel het leven gaat. Dat merk je pas goed als je er even uit bent geweest. Ik stond direct weer aan en dus ook op kantoor! “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” maar ditmaal met een witte enveloppe in mijn hand, op kantoor bij mijn werkgever. >>wordt vervolgd<< xx Angela

Herkenbare situatie? Ik zou het super leuk vinden te lezen, hoe jij hierin staat, redactie@mijnmagazine.nl

>018
| COLUMN

Liseth and the satellites

€ 17,50 | aanvang 20.00

Singer-songwriter Liseth Horsten heeft een stem van het karakteristieke en herkenbare soort. Haar liedjes zijn sterk en persoonlijk en hebben een heel eigen karakter. theateronderdemolen.nl

Twentse band Enorm –A Story Night with Enorm

€ 17,50 | aanvang 20:15

Persoonlijke herkenbare verhalen, verteld en vertaald naar aanstekelijke rocksongs. Enorm is puur en geeft woorden en muziek aan grote en kleine emoties die je tijdens het leven meemaakt. demattelier.nl

De Cabaretpoel –Vier keer leuk

€ 15,00 | aanvang 20.00

In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. kleintheaterdinxperlo.nl

The Kilkenny’s, folkband uit Ierland

€ 23,50 | aanvang 20.00

The Kilkenny’s spelen traditionele Ierse muziek met een nieuwe twist, die elke leeftijd aanspreekt. Geniet van vier mooie stemmen en vele instrumenten. suziesfarm.nl

Leon Lutter man Troubadour– ‘Leven van liedjes’

€ 12,50 | aanvang 15.00

Leon Lutterman is een getalenteerde muzikant en entertainer met een passie voor optreden. Leon is een veelzijdige artiest die zijn publiek weet te betoveren. theateronderdemolen.nl

Concert Finalist

Viool concours Oskar Back

€ 22,50 | aanvang 14.30

Een middagvullend recital door een van de kersverse finalisten van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back. Maak kennis met het jonge viooltalent anno 2024! podiumeibergen.nl

Jouw voorstelling, evenement, show, braderie, lezing, open dag of beurs ook onder de aandacht brengen via deze rubriek?

Informeer naar de mogelijkheden!

Bel 0544-35 22 35 of mail redactie@mijnmagazine.nl

TENTOON STELLING

Theepotten tentoonstelling

€ 5,00 | do+vr. 13.30 - 17.00

Bezoek het theepottenmuseum met duizenden onwaarschijnlijk grappige en fantasierijke theepotten. Bekijk het op Boerderij het Westendorp: Westendorpweg 2, Aalten. hetwestendorp.nl

Sem Jansen, Leif de Leeuw

‘From a living room’

€ 15,00 | aanvang 20.30

Sem en Leif zijn een akoestisch duo met een Americana, country en folkmuziek sound. Ze spelen eigen liedjes aangevuld met covers die ze speciaal vinden. koppelkerk.nl

The Bentleys - concert

‘Echoes of the 50’s & 60’s’

€ 20,00 | Aanvang 20:15

De 5 geweldige muzikanten en 3 zangeressen zetten een feel good-show neer met swingende muziek, dans, samenzang, kleurrijke projecties van videokunstenaar Eboman en mooie verhalen. demattelier.nl

>019 | UITAGENDA MAART / APRIL DO/VR 28/29 MRT ZO 24 MRT VR 22 MRT ZO 24 MRT ZO 30 MRT VR 05 APRIL ZA 09 MRT
VR 08 MRT
OUT VR
TRY
08 MRT

Net buiten Hummelo ligt Het Passion, een boerderij die tijdelijke opvang biedt aan dak- en thuisloze en verslaafde medemensen. “Onze gasten komen hier op adem. Onze begeleiders en vrijwilligers brengen structuur aan in de dag en helpen hen de draad van het leven weer op te pakken, omdat we geloven dat iedereen meetelt”, vertelt directeur Luuk Krol.

Het Passion

Een moment van rust voor dak- en thuislozen

Als ik op vrijdag aankom bij Het Passion is het twaalf uur. Op de deel is een vrijwilliger het haar aan het knippen van gasten die dat willen. Ik maak kennis met Luuk Krol, die me rondleidt door de boerderij, schuren en tuinen. Hij vertelt over hun gasten en bewoners en wat het verschil is. “Het idee van Het Passion is dat vakantievrijwilligers bij ons een midweek vakantie boeken en als een

Tekst:

Christine Linneweever

soort buurman of buurvrouw meedraaien met het programma. Daardoor ontstaat aandacht, nabijheid en de gasten weten zich gezien en geliefd,” vertelt hij. Daarna gaat hij snel door naar een bespreking, want er is altijd wel iets te doen voor Het Passion.

In kantoor raak ik in gesprek met medewerker Henrine, die me vertelt wat er allemaal op een dag langs kan komen. Haar verhaal wordt steeds onderbroken door de telefoon of

>020
| VERHAAL
‘Dit is een goede plek. Voor iedereen.’

iemand die zijn medicijnen op komt halen. “Het is leuk werk, al gebeuren er ook wel eens minder leuke dingen. Bijvoorbeeld dat gasten ruzie krijgen, of juist dat iemand heel verdrietig is. Je probeert hen zo goed mogelijk te helpen. Het is intensief en druk, maar ik ben er inmiddels wel op ingesteld. Als ik naar huis ga, kan ik goed de deur achter me dicht trekken.”

Vrijwilligers

Inmiddels is het half één. Tijd om met zijn allen aan tafel te gaan, want bij Het Passion is dagritme belangrijk. Voor het eten gaat vrijwilliger Anne voor in gebed. Anne kwam in het verleden in zijn werk veel in contact met mensen met een beperking en leerde waartoe zij met de juiste begeleiding in staat waren. “In 2021 kwam ik hier een week als vrijwilliger, doordat Luuk bij ons in de kerk bij een collecte-aankondiging het woord kreeg over Het Passion. Ik werd vanuit

mijn christelijke geloofsovertuiging zo gegrepen door wat ik hoorde en zag, dat ik sinds ik met pensioen ben iedere vrijdag hier ben. Het is mooi dat iedereen er mag zijn. We doen veel samen, koken, eten, spelletjes, biljarten en op vrijdag een uitje. Mensen die geen rust meer hebben, komen hier tot rust. Ze doen ritme op en kunnen ze bezig zijn in de tuin of in de werkplaats, wat ook nog inkomsten oplevert.”

Rattenplaag

Het is vrijdagmiddag, dus broodjes worst. In de ochtendsessie hebben twee gasten aangegeven dat ze mij hun verhaal willen vertellen. Ik zit naast Toine, die sinds twee weken gast is. Twaalf jaar geleden zat hij ook al in Het Passion, toen als ex-drugs- en alcoholverslaafde. Daarna pakte hij de draad weer op en woonde hij twaalf jaar in hetzelfde huis, tot daar twee jaar geleden een muizen- en rattenplaag uitbrak. Toine: “Het ongedierte maakte zoveel herrie dat ik nauwelijks ’s nachts kon slapen. Natuurlijk klaagde ik bij de woningcorporatie. Die deed wel beloftes, maar er gebeurde niets.

Tot ik een bemiddelaar trof die wel luisterde. Jammergenoeg zou diegene snel weer vertrekken. Hij beloofde me dat hij zijn opvolger op de hoogte zou brengen van de situatie. Maar na zijn vertrek wist niemand ergens van en toen is er iets in mij geknapt.” Toine sloeg thuis en bij de woningcorporatie de ramen in met een hamer. “Ik ben er niet trots op, maar het was uit pure onmacht”, zegt hij.

Toine werd het huis uit gezet en kwam bij het Leger des Heils terecht. “Dat is geen plek voor een ex-verslaafde. Ik voelde dat ik langzaam afgleed naar mijn oude leven. Op mijn verzoek heeft het Leger ervoor gezorgd dat ik weer hier terecht kon. Hier kan ik me herpakken en van de medicatie afkomen. Ik hoop straks mijn zelfstandige leven weer op te kunnen pakken.”

Pauze

Ook Hans is een gast. Hij kwam in eerste instantie voor een week bij Het Passion vanwege een onhoudbare thuissituatie. “Twee jaar geleden bleek ik een hersentumor te hebben. Daaraan ben ik drie keer geopereerd, maar daardoor ontstonden gedragsveranderingen. Thuis liep ik sindsdien op eieren. We besloten dat we een pauze moesten inlassen en mijn ambulant begeleider heeft er toen voor gezorgd dat ik hier terecht kon.”

Hans kwam tot rust en sindsdien komt hij elke drie weken drie dagen. “De MRI’s zijn goed en het gaat goed met me, maar ik heb wel last van prikkels. Ik ben vaak moe. Inmiddels weet ik dat ik dan een pauze moet inlassen, maar thuis gaat dat met drie kinderen niet altijd. Ik leef

‘Hier kan ik me herpakken’

echt naar mijn drie dagen hier toe, want dan kom ik echt tot rust. Helaas hebben we inmiddels toch besloten dat we gaan scheiden. Als het huis verkocht is, hoop ik hier langer te kunnen blijven. Dit is een goede plek. Voor iedereen.” m

Oproep Heeft u ook een bijzondere verhaal of kent u iemand met een uitzonderlijike hobby? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

>021

Voor informatie over vloerverwarming of zoneregeling, scan onze QR-code

Heatnet BV

Ketelhuis 15a 7005 CA Doetinchem 0314-37 82 99 info@heatnet.nl

>022
K I S V E L D E R W E G 3 - 1 3 - N E E D E W W W B O W I S S E N L - T 0 5 4 5 2 6 1 1 6 9 - I N F O @ B O W I S S E N L A U T H E N T I E K - A M B A C H T E L I J K - B O U W P A K K E T NU speciaal voor MIJN MAGAZINE lezers 5% KORTING!

MIS-TERY FIETS

Zo vreemd dat jouw slechte of minder goede eigenschappen vaak bij dezelfde mensen naar voren komen. Terwijl je juist bij diegene wil laten zien dat het best wel meevalt. Je wil vooral het tegenovergestelde bewijzen en dan het liefst zonder die ander het idee te geven dat jij je aan het bewijzen bent. Lekker nonchalant laten zien dat het wel meevalt.

Even iets over mijzelf, anders ben ik zo naar jou aan het vingerwijzen. Ik ben regelmatig iets kwijt, of beter gezegd, ik kan vaak iets niet vinden. Eigenlijk ben ik nooit echt iets kwijt. Maar soms kan ik het gewoon echt niet vinden.

Zo ook de oplader van mijn elektrische fiets. Best een groot, opvallend ding. Met Tom alles afgezocht, zonder resultaat. Toch maar een nieuwe gekocht en daarbij gezegd dat ik mijn oude nu vast snel weer zou vinden. En ja hoor, Tom had ’s avonds iets nodig uit de garage en kwam toevallig de oplader tegen. Hoe dan? Volgende dag blozend de nieuwe weer ingeleverd, de verkoper moest er hartelijk om lachen. Het voelde in ieder geval hartelijk, misschien had ik zijn uitlach-blik gemist.

In het verleden, maar helaas ook in het heden ben ik vaak mijn fietssleutel kwijt. Altijd bij dezelfde vriendin. Als ze ziet dat ik mijn tweede hand inzet om te voelen naar de sleutel, zegt ze lachend; ‘Cindy!!!!!’ Misschien door mijn goede focus, dat ik haar irritatie-blik dan mis. Ik laat ook veel liggen. Werk gerelateerd is het bijna wekelijks raak bij een en dezelfde persoon. Onbegrijpelijk. Ik heb altijd een box met stiften bij mij. De laatste keer kreeg ik een appje met de vraag; ‘Er lag een stift bij ons op de oprit, is die van jou?’ Nee! Weer bij jullie? Een schrift, mijn mobiel, spel-onderdelen. Net of ik het bij haar over mijzelf afroep. Bij anderen lukt het best goed om de opgeruimde Cindy uit te hangen. Mijn onderbewuste heeft het bij deze ene gewoon al opgegeven.

Maar nu ga ik toch weer even vingerwijzen. Genoeg in de spiegel gekeken. Ik zei laatst tegen een vriend; ‘Kun jij eigenlijk nog wel fietsen of ben je het verleerd?’ Hij snapte mijn grapje niet, dus zijn vriendin zegt lachend; Hij heeft hem nog niet eens gemist! Hoe dan? Sinds Oud en Nieuw staat zijn tweewieler op onze oprit.

Een stift kwijtraken op andermans oprit en niet missen, of een fiets. Ik val wel mee.

Geen erfbelasting in Oostenrijk: hoe zit dat in Nederland?

Enkele weken geleden maakte een Oostenrijkse erfgename bekend dat zij een groot deel van haar erfenis, te weten 25 miljoen euro, wilde ‘weggeven’. Zij vindt dat ze geen recht heeft op de erfenis omdat ze er niks voor hoefde te doen. Ze hoeft er zelfs geen erfbelasting over te betalen! Hoe zit het in Nederland met de erfbelasting?

Kleine erfenis

Als je in Nederland een kleine erfenis ontvangt, bestaat er een kans dat je ook geen erfbelasting hoeft te betalen. Dit komt omdat er in Nederland vrijstellingen gelden. Zo heeft onder andere de partner onder voorwaarden in 2024 een vrijstelling van maximaal € 795.156,- en hebben (klein)kinderen een vrijstelling van € 25.187,-. Als het geërfde bedrag lager is dan de vrijstelling, is er geen erfbelasting verschuldigd. Er gelden ook (lagere) vrijstellingen voor ouders en andere erfgenamen zoals broers/zussen.

Grote erfenis

Hoe zit het als je een groot bedrag erft? Trek dan eerst de voor jouw geldende vrijstelling van het bedrag af. Het overgebleven bedrag wordt belast. Voor bedragen tot € 152.368 (in 2024) betalen de partner en/of kinderen 10% erfbelasting. Als de waarde van de erfenis hoger is dan € 152.368,- betalen zij boven dit bedrag 20% erfbelasting. De percentages voor bijvoorbeeld kleinkinderen bedragen 18% en 36% en voor alle andere erfgenamen 30% en 40%. Bepaalde instellingen en organisaties betalen geen erfbelasting.

Het verschuldigde bedrag aan erfbelasting kan dus in bepaalde gevallen behoorlijk oplopen. Een testament kan regelingen bevatten om erfbelasting voor jouw erfgenamen te minimaliseren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden in jouw situatie? Maak dan gerust vrijblijvend een afspraak!

De genoemde bedragen zijn gebaseerd op het jaar 2024 en kunnen jaarlijks veranderen.

Mardine Grijsen

Edwin Roerdink

Roerdink Grijsen Netwerk Notarissen info@rgnotarissen.nl www.rgnotarissen.nl Mardine Grijsen Nijverheidsstraat 8-02 7151 HN Eibergen T 0545 726 199 Edwin Roerdink Winterswijkseweg 23 7141 DM Groenlo T 0544 461 925
| COLUMN invalshoek Cindy’s
Cindy

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt’.

Scan de QR-code om achterhoekwerkt.nl te bezoeken!

Michelle is een sociale verbinder en een geboren en getogen Achterhoeker. Als Manager bij Achterhoek werkt en projectleider Talententuin is ze verantwoordelijk voor het team en alle processen rondom Achterhoek Werkt en de Talententuin.

| ACHTERHOEK WERKT

‘’Werken in de zorg? DOEN!’’

Het thema van deze maand is zorg. Over dit onderwerp ben ik in gesprek gegaan met Marly Sikkes. Marly is sinds vorig jaar april wijkverpleegkundige bij Azora en ze heeft ze speciaal tijd gemaakt om met ons in gesprek te gaan over werken in de zorg.

Kun je kort iets vertellen over jouw rol in de zorgsector?

Sinds vorig jaar april werk ik bij Zorg thuis van Azora als wijkverpleegkundige. Mijn werk per dag is erg afwisselend. Continue ben je bezig met het kijken en versterken van de eigen mogelijkheden. Zo kunnen mijn cliënten eigen regie en zelfredzaamheid behouden. Mensen willen in deze tijd niet meer dat er ‘’voor ze gezorgd wordt’’ maar ‘’met ze met ze gezorgd wordt’’. Daarom kijken we mee naar hoe mensen zo lang mogelijk zelfredzaam kunnen blijven.

Heb je altijd al in de zorg willen werken?

Heel lang wist ik niet wat ik wilde doen. Ik twijfelde over wat ik nou precies wilde, maatschappelijk werk, psychologie of verpleegkundige. Dus ik heb verschillende kanten eerst uitgeprobeerd. Toen ben ik het ziekenhuis ingerold. Daar ben ik toen blijven hangen. Uiteindelijk wilde ik een betere werk- en privé balans en ben ik mij gaan verdiepen in de mogelijkheden binnen de zorg.

Wat maakt het werken in de Zorg Thuis zo bijzonder en uitdagend?

Het contact met de mensen, het echt kunnen helpen, een luisterend oor kunnen bieden en er te zijn, dat maakt werken in de Zorg Thuis zo bijzonder en uitdagend. De afwisseling vind ik ook erg prettig, geen dag is hetzelfde. Je komt bij mensen thuis, maar iedereen heeft een andere benadering nodig. Daarvoor moet je vaak creatieve ideeën of oplossingen bedenken om hen zo goed mogelijk te helpen. In het ziekenhuis heb je vaak alles voor handen, dat heb je in de thuiszorg niet altijd. Soms moet je werken in kleine ruimtes, met minder materiaal en dan moet je soms creatief nadenken.

Zijn er aspecten die je tegenkomt met het werken in de Zorg Thuis die mensen van tevoren niet verwachten?

Van tevoren dacht ik dat de thuiszorg misschien solistisch zou zijn, daar keek ik van tevoren een beetje tegenop, maar je bent niet alleen. Je bent echt samen met jouw team en daar heb je veel onderling contact. Ook heb je veel contact met huisartsen, gemeenten, welzijnsorganisaties en andere disciplines in mijn werkgebied. Je bent echt een verbindende factor binnen de wijk.

Wat zou je jongeren die twijfelen om te werken in de zorg willen meegeven?

Doen! Je krijgt er heel veel voor terug. Het klinkt heel cliché, maar het is wel zo. Je hebt heel veel persoonlijk contact met mensen en geen dag is hetzelfde. m

Ben jij op zoek naar een nieuwe stage, afstudeeropdracht of startersfunctie? Kijk op www.achterhoekwerkt.nl voor een actueel aanbod van vacatures in de Achterhoek. Schrijf je in en ontdek topwerkgevers die bij jou passen.

>024 WERKEN in de Achterhoek
Marly Sikkes

Iedere maand belicht MIJN Magazine het werken in de Achterhoek binnen één specifieke branche of sector. We laten iemand aan het woord met veel ervaring, maar ook een jonger persoon die aan het begin van zijn of haar carrière staat. Deze keer: MONDZORG

In de Achterhoek is de mondzorgsector actief en toegankelijk, met goed verspreide tandheelkundige praktijken die zorgen voor lokale gemeenschappen. Desondanks kunnen uitdagingen zoals de beschikbaarheid van gespecialiseerde zorg en personeelstekorten de sector beïnvloeden.

Maja Vujovic en John Hoogendijk vertellen waarom ze met veel plezier in de mondzorg werken.

Tekst: Christine Linneweever

|

DROOMBAAN

Werknemers in de mondzorg graag zelf verantwoordelijk

Maja Vujovic (27) werkt nu zes jaar bij Verhagen Volledig Mondzorg, maar ging daar als kind ook al naar de tandarts. “De assistentes gaven mij altijd een fijn gevoel en waren veel met hun handen bezig. Dit sprak mij zo erg aan, dat ik de opleiding tot tandartsassistente ging volgen in Arnhem. Bij Verhagen begon ik als tandartsassistente en groeide daar via cursussen door tot preventie/ortho-assistente. Het is een heel gevarieerde baan. Ik vind de preventie het leukst, omdat je daarmee bijdraagt aan de mondgezondheid van de patiënten. Je bouwt relaties op met zowel volwassenen als kinderen en begeleidt ze bij hun mondhygiëne en gezonde gewoontes. Dat is best een verantwoordelijkheid. Daarnaast assisteer ik als ortho-assistente bij de uitvoering van brackets en aligner behandelingen. De patiënten zijn vaak tieners en daar ga je anders mee om dan met volwassenen. Het is dus een heel afwisselende baan, waarin je ook kunt doorgroeien.”

John Hoogendijk (57) is als zoon van een tandprotheticus eigenlijk opgegroeid in de mondzorg. In 1996 deed hij zelf een opleiding in die richting en 25 jaar geleden begon hij in Doetinchem zijn eigen tandprothetische praktijk. “Als 16-jarige ben ik bij mijn vader begonnen, dus ik zit al veertig jaar in het vak. Het mooiste is dat

Maja Vujovic (27 jaar)

Preventie/orthoassistent, Verhagen Volledig Mondzorg, Lichtenvoorde

John Hoogendijk (57 jaar)

Tandprotheticus, Tpp. J. Hoogendijk, Doetinchem

we tegenwoordig helemaal zelfstandig een prothese mogen aanmeten, maken en plaatsen. Dat mogen we nog niet zo lang, want het plaatsen was voorheen alleen voorbehouden aan tandartsen. Voor kronen en bruggen werkte dat goed, maar voor een prothese is dat niet ideaal. Begin jaren negentig kwam die erkenning erdoor en die opleiding heb ik gedaan. Nu doe ik dus een stukje tandtechniek, in combinatie met patiëntenbehandeling en dat maakt het zo leuk. Alles wat ik aanmeet en met de patiënt afspreek, dat zet ik om in een werkstuk en zo kom je samen tot een eindproduct. De mensen zijn bijna altijd dik tevreden en dat geeft heel veel voldoening.”

Achterhoek en de mondzorg

FEITEN EN CIJFERS

Momenteel kiest bijna 1 op de 3 tandartspraktijken voor een patiëntenstop, ook in de Achterhoek.

Het aantal tandartsen is de afgelopen jaren weliswaar gestegen, maar dit heeft niet geleid tot meer beschikbare plaatsen voor patiënten.

Bijna 1 op de 3 (30,53%) van de tandartspraktijken accepteert momenteel alleen nieuwe patiënten onder strikte voorwaarden, bijvoorbeeld bij gezinsuitbreiding, gezinshereniging of samenwonen.

33% van de tandartspraktijken kiest voor een patiëntenstop

22% van de tandartsen is juist op zoek naar nieuwe patiënten

36% van de praktijken beperkt de instroom van nieuwe patiënten

Toch zegt ruim 1 op de 5 (22,43%) van de tandartsen in de Achterhoek dat ze juist op zoek zijn naar nieuwe patiënten. Dat komt vooral doordat praktijken in steden actief aan het werven zijn.

In Oost-Nederland (36,23%) en NoordNederland (29,03%) moeten veel praktijken de instroom van nieuwe patiënten beperken. Wanneer de gemeenten worden afgezet tegen de indeling van het Sociaal Cultureel Planbureau zijn de problemen het grootst in kleinschalige gemeenten (36,07%) en kleinstedelijke gebieden (35,85%).

WERKEN in de Achterhoek
>025

Voor een kwaliteitskeuken ga je naar…

DISCLAIMER: Wees gewaarschuwd voor ijzersterk advies!

vacature timmerman (m/v)

1300 m2 wooninspiratie

Samen met Baderie in één pand aan de Fabriekstraat 30 Doetinchem

T: 0314–37 04 50 | www.bkkeukens.nl

Wil jij ook een partner die iedere dag fluitend thuiskomt?

Laat hem of haar aan de slag gaan bij Rots Bouw als timmerman of -vrouw! Wij geloven namelijk in de kracht van passie en plezier in je werk. Want een fluitende timmerman is een blije timmerman. En dat is precies wat we elke dag nastreven. Als partner van een Rots-bouwer profiteer je bovendien van nog meer voordelen:

→ Een romantisch weekend weg in onze gele deelauto.

→ Geen zorgen over studiekosten dankzij ons studiefonds.

Is jouw partner een echte aanpakker? Dan nodigen wij hem of haar uit om zijn of haar CV naar onze afdeling personeelszaken op te sturen t.a.v. Dianne Heezen via dheezen@rotsbouw.nl

Scan de QR-code of ga naar rotsbouw.nl/werken-bij-rots Broekstraat

>026
24
7122 LC Aalten
www.rotsbouw.nl
|
|

Een waardig afscheid voor uw huisdier

Midden in de fraaie, landelijke omgeving van Heelweg ligt dierencrematorium ­ en begraafplaats Kolleweidenhof.

Hier kunt u in alle rust afscheid nemen van uw geliefde huisdier.

Daarna is er alle gelegenheid om met de medewerkers van Kolleweidenhof de wensen voor een waardig afscheid te bespreken.

UDierencrematorium Kolleweidenhof

kunt uw huisdier op afspraak zelf naar de Kolleweidenhof brengen, of bij u thuis of de dierenarts laten ophalen. ‘Wij behandelen ieder dier met evenveel respect en zorg,’ vertelt Gwendolin de Jong. ‘Een huisdier wordt naar één van de afscheidsruimtes gebracht, waar de eigenaar nog even stil kan staan bij het leven van hun huisdier. Daarna worden de wensen omtrent het vervolg besproken.’

‘Ons dierencrematorium en -begraafplaats ligt midden in de fraaie, landelijke omgeving van Heelweg’

‘U heeft de keuze uw dier te laten cremeren, of te begraven op onze dierenbegraafplaats. Na de cre -

matie kunt u de as uitstrooien op ons strooiveld, meenemen in een urn of laten verwerken in een assieraad.’

‘Daarnaast hebben we de optie voor een watercrematie (resomeren). Bij dit duurzame proces wordt uw huisdier in een waterbassin gelegd. De inhoud bestaat

voor 95 procent uit water en voor vijf procent uit zouten. Deze zouten (geen zoutzuur) brengen het natuurlijke ontbindingsproces terug naar ongeveer twintig uur. De botten die overblijven worden vermalen, zodat u deze kunt uitstrooien of meenemen in een urn of strooikoker.’

Dierencrematorium Kolleweidenhof Bosboombroekerweg 35 | 7055AT Heelweg / Oost

T: 0315 ­ 24 14 49 | info@kolleweidenhof.nl | www.kolleweidenhof.nl

Actie 2 matrassen

vanaf € 799,-

7 zone micropocket matras met hybride foam of nasa afdekking. 80x200 en 90x200 snel leverbaar andere maten op bestelling.

>027
Terborgseweg 53 | Doetinchem | 0314 34 40 49 | brudo.nl
OP=OP

HEB JIJ LAST VAN:

• eetbuien

• emotie-eten

• jojo-effect

• onzekerheid over je lichaam

WIL JIJ:

• meer ontspanning in je leven

• genieten van eten & drinken

• een positiever lichaamsbeeld

Wees welkom!

Samenwerken aan jouw balans

Samenwerken aan jouw balans

Renske Diepenbroek-Apenhorst

Renske Diepenbroek-Apenhorst

Diëtist

Diëtist

DIËTISTENPRAKTIJK RENSKE

DIËTISTENPRAKTIJK RENSKE

Aaltenseweg 12, 7051 CM Varsseveld

Aaltenseweg 12, 7051 CM Varsseveld

06 - 434 640 00

06 - 434 640 00

info@dietistenpraktijkrenske.nl

info@dietistenpraktijkrenske.nl

www.dietistenpraktijkrenske.nl

www.dietistenpraktijkrenske.nl

Kijk dan eens op www.dietistenpraktijkrenske.nl

Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf

www.pasreform.com

Dé specialist in dakbedekkingen Voortman Dakbedekkingen | Hofveen 29 Eibergen 06-13 57 15 02 | 0545-47 29 80 | voortmandakbedekking.nl  Professioneel en servicegericht  Gerenommeerd bedrijf  Ruim veertig jaar ervaring
Lichte basiskleur
Lichte basiskleur Kom werken bij Royal Pas Reform!
GLAD€21,95 VLIESBEHANG 25 x 0,75m (150 gr.) Zwillbrocker Str.4 Vreden (Dld) Tel. 0049-2564-32311 | mafa-malerfachhandel.de/shop | mafa-malerfachhandel.de Openingstijden: maandag t/m vrijdag 7:00 - 18:00 uur, zaterdag: 8:00 - 16:00 uur | Wij zijn te vinden op Je voelt je net een winterschilschilder €99,BUITENVERF VAN SIKKENS 2,5 liter Rubbol SB lichte kleuren 1 LITER € 41,BUITENVERF€75,- VAN SIKKENS 2,5 liter Onol grondverf lichte kleuren1 LITER € 29,Gesiliconeerde hooglanzende buitenverf gaat 10 jaar mee. Professioneel advies tegen de laagste prijzen Farben Großhandelshaus € 11,ALPHA REZISTO VAN SIKKENS 12,5 liter wit per liter Voor 120 m2 matte afneembare verf die ook mat blijft. € 43,BL Rezisto Satin watergedragen VAN SIKKENS 1 liter binnenverf onderhoud advies ontwerp aanleg www.tebraketuintotaal.nl Uw hovenier voor: Geeft elke tuin meer sfeer! te Brake Tuintotaal Venneslatweg 8 7151 HD EIBERGEN 06-24 32 07 58

Tandprotheticus

Voor een goed passend kunstgebit bent u bij tandprothetische praktijk J. Hoogendijk aan het juiste adres. Veel mensen hebben een verouderd of slecht zittend kunstgebit. Men is vaak bang dat bij een nieuwe prothese de mond teveel veranderd. Dit is meestal niet het geval, zolang de wensen en belangen van de patiënt maar voorop staan.

De specialist in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses

Ook voor het kunstgebit op implantaten (klikprothese)

Geen verwijzing nodig van een tandarts

Kosten worden grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering

Hoogendijk: kunstgebit op maat

Protheticus Hoogendijk adviseert mensen met een kunstgebit om regelmatig, eens in de 2 jaar, de mond te laten controleren. Dit voorkomt dat de veranderingen in de mond te groot worden. Zijn de veranderingen te groot geworden, dan is er altijd nog de mogelijkheid tot het plaatsen van Implantaten. In het goed aanmeten en

Tandprothetische praktijk J. Hoogendijk

vervaardigen van een kunstgebit gaat veel tijd zitten. Voor het aanmeten van een kunstgebit heeft Hogendijk standaard zes behandelingen nodig. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken.

Dennenweg 28 Doetinchem T 0314 - 36 43 63 www.tandprotheticus-jhoogendijk.nl

Ergotherapie, veelzijdig en breed inzetbaar

Ergotherapie is veelzijdig en breed inzetbaar, we begeleiden mensen met diverse hulpvragen. Ook rondom arbeid kunnen wij veel betekenen. In de praktijk begeleiden wij regelmatig vragen rondom re-integratie, behouden van werk bij chronisch ziek zijn, zoeken naar passend werk en een goede balans in energie en werk-privé. De behandeling geeft richting en houvast. Daarnaast geven wij adviezen aan

bedrijven voor een optimale werkplek. Of het nu gaat om een standaard kantoorruimte, zorginstelling of productieruimte, een advies op maat wordt per werkplek gegeven. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op, wij denken graag met u mee.

Voorbeelden waarvoor u contact kunt opnemen:

• Aan het werk gaan of blijven

• Het huishouden

• Vervoer

• Slapen

• Concentreren, plannen en organiseren

• Ondersteuning mantelzorger

• Omgaan pijn en vermoeidheid

• Hulpmiddelen & voorzieningen

• Prikkelverwerking

• Balans in energie

CARAVAN SERVICE OOST NEDERLAND

Caravan Service Oost Nederland

Caravan Service Oost Nederland

Specialist in onderhoud en schadereparatie voor caravans en campers (Wehl)

Caravan Service Oost Nederland

Het voorjaar komt eraan, tijd voor vakantie, om te ontspannen en te genieten. Kom bij Caravan Service Oost Nederland voor een complete controle van uw caravan of camper. Op alle uitgevoerde reparaties ontvangt u uiteraard de betrouwbare BOVAG-garantie. Bij Caravan Service te Wehl bent u bij een vertrouwd adres voor de

Het voorjaar komt eraan, tijd voor vakantie, om te ontspannen en te genieten. Kom bij Caravan Service Oost Nederland voor een complete controle van uw caravan of camper. Op alle uitgevoerde reparaties ontvangt u uiteraard de betrouwbare BOVAG-garantie. Bij Caravan Service te Wehl bent u bij een vertrouwd adres voor de

Het voorjaar komt eraan, tijd voor vakantie, om te ontspannen en te genieten. Kom bij Caravan Service Oost Nederland voor een complete controle van uw caravan of camper. Op alle uitgevoerde reparaties ontvangt u uiteraard de betrouwbare BOVAG-garantie. Bij Caravan Service te Wehl bent u bij een vertrouwd adres voor de

hele Achterhoek & Liemers. Het team van caravan service staat voor u klaar. P.S. maak tijdig een afspraak.

hele Achterhoek & Liemers. Het team van caravan service staat voor u klaar.

hele Achterhoek & Liemers. Het team van caravan service staat voor u klaar. P.S. maak tijdig een afspraak.

Caravan Service Oost Nederland

Caravan Service Oost Nederland

Caravan Service Oost Nederland

Plakslagseweg 1 B

Plakslagseweg 1 B

Plakslagseweg 1 B

7031 GM WEHL

7031 GM WEHL

7031 GM WEHL

www.caravanservice.nl

www.caravanservice.nl

www.caravanservice.nl

>029
Hoofdlocatie: Schubertlaan
DOETINCHEM Hofstraat
info@ergotherapietenboom.nl
T:
www.ergotherapietenboom.com ten Boom
1
24, 7121DM AALTEN
|
06-12 35 41 16
P.S. maak tijdig een afspraak.
www.caravanservice.nl
€50‚- WINTER KORTING op de BOVAG-onderhoudsbeurt

CARAVANS GEZOCHT!

tte caravans vanaf 1990 voor inkoop of nette caravan en wilt u deze verkopen?

Ben jij dé automonteur met aardig wat meters op de teller? Kijk dan snel verder:

uw vrije tijd aan kwijt zijn? Stuur ons dan e over de caravan. Vaak kunnen wij iets

betreft het inkopen of het in

van uw caravan. .!

VERMEULEN

Beter.Sneller.Verrassend voordelig.

nbod caravans op onze website.

Varsseveld voor inkoop en verkoop van uw akantiehuisje op wielen!

E:

T: 06-13 61 76 55

>030
bemiddeling
info@westerveldcaravans.nl WWW.WESTERVEWCARAVANS.NL WWW.WESTERVELDCARAVANS.NL
M. Westerveld
info@westerveldcaravans.nl
Venneslatweg 2, Eibergen T. 0545 474 166 Tuunterstraat 50, Winterswijk T. 0543 514 300
Wij zoeken een automonteur met passie!
>031 vdgarde.nl Daar ben je écht blij mee. OF SHOP ONLINE OP VDGARDE. NL Meer dan 300+ tuinsets in onze showrooms! En nog 200+ andere tuinstoelen Even genieten... Jouw tuin. Jouw moment. Loungeset Taste Prego 2149,Excl. hoge bijzettafel Tuinstoel 4SO Calpi 459,Tuinstoel Jasmine 179,Tuinstoel Denver 79,Tuintafel Trinxa 849,Divan loungeset nu 1195,- Moderne uitstraling MIX & MATCH JE TUINSET! COLLECTIE 2024 NU IN ONZE SHOWROOMS!

Mannen in de zorg:

Het aantal mannen dat werkt in de zorgsector is nog altijd klein vergeleken met het aantal vrouwen. In de zorgsector van de Achterhoek drukken echter steeds meer mannen hun stempel in een werkveld. Deze mannen breken niet alleen met traditionele genderverwachtingen, maar voegen ook waarde toe aan de zorgomgeving door hun eigen perspectieven en toewijding, die door een deel van de zorggemeenschap als zeer positief wordt ervaren.

EEN NIEUW TIJDPERK H

et beeld van zorgberoepen wordt vaak geassocieerd met vrouwen, maar de Achterhoek toont een opvallende trend waarin mannen zich steeds meer betrokken voelen bij diverse zorginstellingen. In vergelijking met andere regio’s lijkt de Achterhoek voorop te lopen in het doorbreken van traditionele genderrollen binnen de zorgsector. Deze vooruitgang kan deels worden toegeschreven aan de hechte gemeenschapssfeer (naoberschap) die kenmerkend is voor de regio. De Achterhoekse gemeenschap staat bekend om haar openheid en tolerantie, waarin diversiteit wordt omarmd. Initiatieven ter ondersteuning van mannen in de zorg worden daarom actief gestimuleerd. Mentorprogramma’s en bewustmakingscampagnes hebben hier kunnen wortelschieten, mede dankzij de bereidheid van de lokale bevolking om de traditionele verwachtingen te herzien en nieuwe perspectieven toe te laten.

Een ander opvallend aspect van de aanpak is de nadruk op bewustwording van de positieve impact van genderdiversiteit in de zorg. Met

Special

name de educatieve instellingen op het gebied van zorg en welzijn in de Achterhoek verspreiden informatie over de voordelen van een gevarieerd zorgteam en hoe dit bijdraagt aan een betere zorgverlening. Deze bewustwording heeft ruimte gemaakt voor mannen die zich willen bekwamen in beroepen in de zorg.

Minder traditioneel

In de Achterhoek blijken mannen vooral te kiezen voor zorgberoepen die voorheen als minder traditioneel mannelijk werden beschouwd, zoals verpleegkunde, thuiszorg en werken in verpleeghuizen. Hoewel er geen exacte percentages beschikbaar zijn, wijst een algemeen patroon in Nederland erop dat mannen in de zorg nog steeds een minderheid vormen, met slechts ongeveer 10-15% van alle verpleegkundigen en verzorgenden die mannen zijn. Deze cijfers onderstrepen de bijzonderheid van de Achterhoekse situatie, waar mannen actiever deelnemen aan zorgberoepen dan het landelijk gemiddelde. In vergelijking met andere regio’s lijkt de Achterhoek dus niet alleen mannen aan te moedigen om de zorg -

>032
ZORG en welzijn

sector te betreden, maar ook daadwerkelijk een omgeving te bieden waarin deze mannen gedijen. Deze unieke aanpak plaatst de Achterhoek in de voorhoede van een vernieuwing, waarin mannen in de zorg niet langer uitzonderingen zijn, maar essentiële bouwstenen van een diverse zorggemeenschap.

sector te betreden, maar ook daadwerkelijk een omgeving te bieden waarin deze mannen gedijen. Deze unieke aanpak plaatst de Achterhoek in de voorhoede van een vernieuwing, waarin mannen in de zorg niet langer uitzonderingen zijn, maar essentiële bouwstenen van een diverse zorggemeenschap.

Positieve effecten

Positieve effecten

Deze veranderingen hebben niet alleen positieve effecten op de mannen die de zorgsector betreden, maar ook op de zorgontvangers. De aanwezigheid van mannelijke zorgverleners blijkt een positieve impact te hebben op bepaalde patiëntengroepen, zoals oudere mannen of jongens in de pediatrische zorg. Het cree ren van een diverse en evenwichtige zorgomgeving kan leiden tot meer empathie en begrip tussen zorgverlener en patiënt. Met name mannelijke patiënten reageren positief op een mannelijke zorgverlener. Alleen het gesprek blijkt dan al vaak toch gemakkelijker over sport of auto’s te gaan.

Deze veranderingen hebben niet alleen positieve effecten op de mannen die de zorgsector betreden, maar ook op de zorgontvangers. De aanwezigheid van mannelijke zorgverleners blijkt een positieve impact te hebben op bepaalde patiëntengroepen, zoals oudere mannen of jongens in de pediatrische zorg. Het cree ren van een diverse en evenwichtige zorgomgeving kan leiden tot meer empathie en begrip tussen zorgverlener en patiënt. Met name mannelijke patiënten reageren positief op een mannelijke zorgverlener. Alleen het gesprek blijkt dan al vaak toch gemakkelijker over sport of auto’s te gaan.

Het succes van deze ontwikkelingen in de Ach -

terhoek roept de vraag op of andere regio’s in Nederland en daarbuiten kunnen leren van deze aanpak. Het benadrukken van de mogelijkheden en passie van individuen boven gender, het actief promoten van bewustwording en het ondersteunen van mannen die voor een zorgcarrière kiezen, kunnen sleutelfactoren zijn voor het creëren van een meer inclusieve zorgsector elders.

De voordelen van een gevarieerd zorgteam.
De voordelen van een gevarieerd zorgteam.

Het succes van deze ontwikkelingen in de Achterhoek roept de vraag op of andere regio’s in Nederland en daarbuiten kunnen leren van deze aanpak. Het benadrukken van de mogelijkheden en passie van individuen boven gender, het actief promoten van bewustwording en het ondersteunen van mannen die voor een zorgcarrière kiezen, kunnen sleutelfactoren zijn voor het creëren van een meer inclusieve zorgsector elders.

Uitdagingen

Uitdagingen

Natuurlijk blijven er uitdagingen bestaan. Vooroordelen en genderstereotypen zijn hardnekkig en kunnen niet van de ene op de andere dag verdwijnen. Het vergt voortdurende inspanningen van zowel de samenleving als de zorginstellingen om een cultuur te bevorderen waarin diversiteit wordt omarmd en gelijke kansen worden geboden.

Natuurlijk blijven er uitdagingen bestaan. Vooroordelen en genderstereotypen zijn hardnekkig en kunnen niet van de ene op de andere dag verdwijnen. Het vergt voortdurende inspanningen van zowel de samenleving als de zorginstellingen om een cultuur te bevorderen waarin diversiteit wordt omarmd en gelijke kansen worden geboden.

Tekst: Christine Linneweever

Tekst:

Onze regio laat zien dat verandering mogelijk is. Mannen hebben een plek in de zorg, niet als uitzonderingen, maar als integrale leden van een sector die streeft naar inclusiviteit en diversiteit. De Achterhoek toont aan dat het doorbreken van traditionele rollen niet alleen mogelijk is, maar ook essentieel voor het vormgeven van een moderne, vooruitstrevende zorggemeenschap.

Onze regio laat zien dat verandering mogelijk is. Mannen hebben een plek in de zorg, niet als uitzonderingen, maar als integrale leden van een sector die streeft naar inclusiviteit en diversiteit. De Achterhoek toont aan dat het doorbreken van traditionele rollen niet alleen mogelijk is, maar ook essentieel voor het vormgeven van een moderne, vooruitstrevende zorggemeenschap.

Het is een inspirerend voorbeeld voor andere regio’s die streven naar een gelijkwaardige vertegenwoordiging van mannen in de zorg en het volledige potentieel van een diverse zorgsector willen benutten. m

Het is een inspirerend voorbeeld voor andere regio’s die streven naar een gelijkwaardige vertegenwoordiging van mannen in de zorg en het volledige potentieel van een diverse zorgsector willen benutten. m

>033
>033
ZORG en welzijn
en welzijn
ZORG

Geldproblemen

kan iedereen overkomen. Het is geen schande. Maar hulp vragen bij het oplossen is spannend.

Hulp met geldzaken voor werknemers en werkgevers

Dit is niet nodig. Omgaan met geld blijft een uitdaging. Wij willen graag samen met jou of jouw werkgever deze uitdaging aangaan.

Wij zijn Bart Seegers en Birgitte Schmitter, mede-eigenaren van

Hulp met Geldzaken. Wij zijn gecertificeerde budgetcoaches. Vanuit onze expertise helpen wij met betrokkenheid en enthousi asme om financiële uitdagingen aan te pakken. Met de tijd en aandacht die het verdient.

Kijk op www.hulpmetgeldzaken.nl voor meer informatie.

Als

angst de baas wordt over jou, dan heb je een paniekaanval!

Hypnopraktijk Remi biedt een oplossing bij angsten of paniekaanvallen.

Sneller gaan ademen (hyperventilatie)

Een opgejaagd gevoel krijgen

Een licht gevoel in je hoofd krijgt of benauwd wordt

Opeens gaat trillen of zweten

Hart steeds sneller gaat kloppen

Komt dit je bekend voor?

Ik verwijs je graag door naar het contactformulier op mijn website voor een GRATIS intakegesprek.

Mgr. Nolensstraat 10 | Silvolde | www.hypnopraktijkremi.nl

| M: 06-12 15 03 47

Excent Tandtechniek Doetinchem

Kapoeniestraat 52 • 7001 CB Doetinchem

T. 0314-684 444 • doetinchem@excent.eu

www.excent.eu

Zij blij, hij blij!

Hij blij, zij blij!

Bekijk al onze vacatures op:

werkenbijazora.nl

Eén van de mooie dingen van werken bij zorgorganisatie Azora is dat wij, cliënten en medewerkers, ons best doen elkaar blij te maken! Als zij blij zijn, ben jij dat waarschijnlijk ook, en dat is precies ons doel. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. En ook voor wie nog nooit een zorgopleiding heeft gevolgd, staan de deuren van Azora wagenwijd open.

Wil je aan de slag op één van onze locaties of binnen Zorg Thuis regio Montferland of Oude IJsselstreek? Bekijk dan onze vacatures voor onder andere:

• Verzorgenden (IG)

• Verpleegkundigen

Kortom: voor een baan in de zorg met een fijne werksfeer, waar jij jezelf kunt (blijven) ontwikkelen in een veelzijdige werkomgeving, kom je bij ons werken in de Achterhoek. Dat is dichterbij dan je denkt en je staat nooit in de file naar je werk!

>034
uitstekend 5,0
ZORG en welzijn

Een leven lang een stralende lach!

Verhagen Volledig Mondzorg helpt je de juiste keuze te maken

Veel mensen denken dat een beugel alleen iets is voor kinderen. Maar wist je dat tanden en kiezen je leven lang bewegen in je mond? Hierdoor kunnen ze ook op latere leeftijd scheef gaan staan. Bij Verhagen Volledig Mondzorg bieden we alle mondzorg onder één dak om die stralende lach mogelijk te maken. Op deze pagina lees je meer over onze beugelbehandelingen.

Twijfel je over een beugel? Vraag het gratis en vrijblijvende online consult aan op onze website: volledigmondzorg.nl/ virtual-check

Het begint allemaal met de vraag; wat stoort je en wat wil je?

Wij zijn gespecialiseerd in totaaloplossingen en bieden je twee verschillende beugelbehandelingen. Of je nu slechts één of enkele tanden wilt corrigeren, of een oplossing zoekt voor je volledige mond, wij kijken altijd samen met jou naar het systeem dat het beste bij je past. Bij ons kan je kiezen uit doorzichtige hoesjes of een slotjesbeugel.

Aligners – doorzichtige hoesjes

Wil je graag rechte tanden, maar geen zichtbare beugel? Dan is ons Spark-Alignersysteem de oplossing voor jou! Wij begrijpen de ins en outs en bieden trainingen voor orthodontisten en tandartsen. De behandeling bestaat uit een opeenvolging van doorzichtige hoesjes die je over je tanden plaatst om de gewenste stand te bereiken. Aligners zijn ideaal voor volwassenen met een drukke agenda, of voor degenen die verder weg wonen. Met kunstmatige intelligentie volgen we je voortgang wekelijks, waardoor je minder vaak naar de praktijk hoeft te komen. De hoesjes zijn eenvoudig uit- en weer in te doen, waardoor je meer vrijheid en flexibiliteit hebt in je dagelijkse activiteiten.

De slotjesbeugel

Zijn alle tanden van jouw zoon of dochter gewisseld en denk je dat er misschien een beugel nodig is? Of maakt het je voor jezelf niet uit dat brackets zichtbaar zijn? Dan is de Insignia-bracketbeugel de beste vaste beugel.

Altijd bij jou in de buurt!

Groenlo

Lichtenvoorde

Aalten Winterswijk

Heb je al een bezoek gebracht aan onze locatie in Winterswijk? Ook hier kan je terecht voor je orthodontische behandelingen!

Al voordat de beugel geplaatst is, weet je hoe het eindresultaat eruit gaat zien door ons 3D design. Insignia is nauwkeurig en voorspelbaar tot op de millimeter. Wanneer je je goed aan de leefregels houdt, kunnen we het gewenste resultaat al binnen anderhalf jaar bereiken.

Beugelvoorlichting op onze Kids Open Dag Maandag 8 april 2024 organiseren wij weer een Kids Open Dag in onze praktijk in Winterswijk. Van 14:30 uur tot 17:00 uur is iedereen van harte welkom om meer te weten te komen over kindertandverzorging en beugels bij Verhagen Mondzorg. Denk je dat je kind misschien een beugel nodig heeft? Lees dan snel verder: https://volledigmondzorg.nl/nieuws/kids-opendag-8-april

Of je nu kiest voor de Insignia-beugel of Spark Aligners, wij staan klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces. De Spark biedt meer gemak met eten en tandenpoetsen, flexibiliteit en minder afspraken op de praktijk. De Insignia-beugel hoef je nooit in- of uit te doen, maar de begeleiding en controles zijn maandelijks op de praktijk.

>035
LICHTENVOORDE : Eschpark 9 | GROENLO : Buitenschans 47 | AALTEN : Polstraat 36 | WINTERSWIJK : Beatrixpark 8 T: 0544-371260 | WhatsApp: 06-89971209 |  @VerhagenVolledigMondzorg |  @VerhagenMondzorg | volledigmondzorg.nl
ZORG en welzijn

Wil je werken in Zorg & Welzijn?

Wat is Fijnder?

Laat ons met je meedenken.

de specialisten in diagnose en behandeling van

SPATADEREN + ANALE AANDOENINGEN

SPATADEREN

De terugstroom van bloed in de aderen in de benen naar het hart wordt mogelijk gemaakt door kleppen in de aderen. Als deze kleppen niet goed meer werken spreken we van spataderen.

Spataderen kunnen zichtbaar zijn en als lelijk of storend ervaren worden. Het is ook mogelijk dat u wel klachten heeft maar de spataderen (nog) niet zichtbaar zijn.

Merkbare klachten zijn

• Vermoeid of zwaar gevoel in de benen

• Pijnlijke of overgevoelige benen

• Jeuk, branderigheid of onrustige benen

• Nachtelijke krampen of krampen in rust

Heeft u last van spataderen?

Zichtbare spataderen? Onrustige benen, kramp of pijn in de benen?

Neem contact met ons op

Bedrijventerrein Laarberg

Batterij 12

7141 JL Groenlo

0544-47 42 00

info@fijnder.nl

www.fijnder.nl

volg ons op social media

De artsen in ons team zijn ervaren specialisten in de behandeling van spataderen en anale aandoeningen. Zij hebben de afgelopen jaren duizenden van dergelijke behandelingen met succes en naar grote tevredenheid van hun cliënten uitgevoerd.

SAMEN DE JUISTE ZORG

Bij ons wordt de intake altijd uitgevoerd door de behandeld arts en omvat een onderzoek en een samen met u op maat opgesteld behandelplan.

Informatie, vragen of afspraak maken? Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

waalkliniek.nl

receptie@waalkliniek.nl

088 – 26 26 800

Klinieken in

Duiven

Veenendaal

ANALE AANDOENINGEN

Wij behandelen de volgende anale aandoeningen.

• Aambeien

• Huidflapjes

• Anus kloofje of scheurtje

• Haarnestcyste

• Anogenitale wratten

• Anale poliepen

Last van aambeien? Doorbreek het taboe en blijf er niet mee rondlopen. Wij kunnen u helpen!

Daarom kiest u voor Waal Kliniek

• U kunt bij ons snel worden geholpen

• Wij houden rekening met uw agenda bij het maken van afspraken

• Geen eigen bijdrage bij verzekerde zorg, exclusief uw eigen risico

• Hoge waardering van onze cliënten

• Professioneel en betrokken

>036 ZORG en welzijn

Zorgboerderij De Edelingen

Dagbesteding voor jeugdigen, volwassenen en ouderen in een rustige en groene omgeving Zinvolle dagbestedingsactiviteiten zoals: DIERVERZORGING | HORECA | KINDERBOERDERIJ CREATIEVE ACTIVITEITEN

www.edelingen.nl

De medewerkers van Krabben orthopedische schoentechniek hebben zich gespecialiseerd in het oplossen van voetproblemen. Dit gebeurt op basis van orthopedische en medische kennis in combinatie met eerlijk vakmanschap en moderne technieken.

Nederlandssprekend personeel!

» Kijk ook eens bij onze andere locatie De Mettemaat in Hengelo (GLD) www.demettemaat.nl

Wij vervaardigen de juiste zool voor elke behoefte: elegante schoenen | werkschoenen normale schoenen | vrije tijd en sport speciale problemen zoals diabetes, reuma

Door een verkeerde stand van de voeten of misvormingen kan pijn tot in de schouder en de nek uitstralen. De door ons vervaardigde steunzolen, conventioneel of sensomotorisch vervaardigd, verzachten de pijn en verhogen uw levenskwaliteit. In onze zaak vindt u steunzolen voor comfortschoenen, veiligheidsschoenen van Elten® en bijpassende orthopedische steunzolen, uitgelezen comfortschoenen, kousen en accessoires van bekende merken zoals X-Sensible®, Ganter®, FinnComfort®, Hassia® en HARTJES®.

Daarbij is het voor ons van groot belang om alleen de beste kwaliteit te bieden. Ons assortiment wordt regelmatig geactualiseerd en biedt onze klanten een ruime keuze. Onze vriendelijke en gekwalificeerde medewerkers helpen u uiteraard graag bij de keuze van het juiste product.

Voeten dragen ons het hele leven!

Steinstrasse 38 | 46446 Emmerich (net over de grens bij Beek) T: 0049 02822 3548 | www.beer-schuhtechnik.de

Wanneer, door voetvormproblemen of standsafwijkingen, veiligheidsschoeisel klachten of drukplekken opleveren kan Krabben samen met u naar een oplossing zoeken voor dit probleem.

Voor vele is onbekend dat veiligheidsschoeisel voorzien van een CE-certificering niet mag worden aangepast. Daardoor vervalt deze certificering. Dit gebeurt zelfs bij het gebruik van steunzolen

Veiligheidsschoeisel geleverd door Krabben is CE gecertificeerd en voldoet aan alle wettelijke eisen zodat u kunt functioneren met de vereiste veiligheidsvoorzieningen. Het leveringsprogramma strekt zich uit van eenvoudige aanpassingen en steunzolen tot volledig individueel vervaardigd veiligheidsschoeisel.

Het individueel vervaardigde veiligheidsschoeisel wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed maar via de werkgever door het UWV. Hiervoor is een verwijzing via de specialist nodig.

Een productgroep dat Krabben orthopedische schoentechniek levert is (individueel vervaardigd) veiligheidsschoeisel.

U kunt bij Krabben altijd terecht voor een gratis vrijblijvend voet/schoen advies. Om te weten wat de mogelijkheden voor u zijn kunt u een afspraak maken met Walter Krabben of Anne Marie Griffioen

>037 ZORG en welzijn
Krabben Orthopedische Schoentechniek Kerkstraat 20 | 7135 JL Harreveld T: 0544-37 73 08 | info@krabbenost.nl www.krabbenost.nl Krabben orthopedische schoentechniek

Elk mens is uniek, net als zijn of haar behoeftes en wensen. Soms lukt het iemand (tijdelijk) niet zo goed om het eigen leven op de rit te krijgen. In 2022 hebben we de HIVA kringloopwinkel overgenomen waar we onze cliënten een veilige plek bieden voor zinvolle daginvulling.

Samen met onze cliënten kijken we wat wel kan, ze doen bij ons werk- en levenservaring op. Ze helpen met het innemen, sorteren en opknappen van spullen of bij het ontruimen/verhuizen van woningen.

Onze kringloopwinkel is een plek waar niet alleen de mens een tweede kans verdient, maar door spullen een tweede leven te geven, voorkom je verspilling. En dat is goed voor het milieu. Samen met onze cliënten hebben we de

Bij HIVA kringloopwinkel koop je dus niet alleen voordelig leuke dingen, je levert ook een bijdrage aan mens en milieu. Dat is goed voor de maatschappij.

winkel ingericht en houden we de winkel netjes. In onze winkel helpen ze je graag!

Kortom een plek waar geleerd, gelachen en gewerkt wordt.

>038
Maatschappelijk ondernemen doe je Samen! ZORG en welzijn Advies- en behandelcentrum | Terborg Uw specialist voor kleine klachten of complexe problemen Fysiotherapie Ergotherapie Logopedie Diëtetiek azora-abc.nl 0315-338260
HIVA kringloop en ontruiming | Zelhem | www.hivakringloop.nl

Ontdek onze doelgroepen!

Volwassenen

Ondersteuning thuis en in de gezinssituatie.

Tijdelijk wonen met begeleiding en behandeling op een woonlocatie voor jeugd met een licht verstandelijke beperking (LVB) en/of gedragsproblematiek.

Begeleiding bij werken, activiteiten en vrije tijd. Psychologisch onderzoek, behandeling en advies.

Jeugd

Ondersteuning bij een (licht) verstandelijke beperking thuis of op een woonlocatie. Ondersteuning bij autisme thuis of op een woonlocatie.

Ondersteuning bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of bij een (ernstig) meervoudige beperking (EMB) thuis of op een woonlocatie.

Begeleiding bij werken, activiteiten en vrije tijd. Psychologisch onderzoek, behandeling en advies.

Samen een kopje koffie drinken?

Onder het genot van een kopje koffie vertellen we je graag meer over Sius. Of je nu nieuwsgierig bent naar (vrijwilligers)werk of gewoon meer wilt weten over de ondersteuning die we thuis bieden of op onze locaties, iedereen is welkom! Dus zet 4 apil in je agenda! We ontvangen je graag aan de Oude Winterswijkseweg 1. www.sius.nl

>039

Samen krachtig in zorg

WELKOM OP ONZE GEZAMENLIJKE OPEN DAG!

Altijd al willen weten hoe wij zorg verlenen?

Bekijk presentaties van de woonzorg, ga in gesprek met behandelaren, begeleiders en cliënten en bezoek verschillende locaties. MCE Zorg, Improve en Jong vertellen over woonzorg, basis GGZ en jeugd. Zo krijg je een uniek kijkje achter de schermen!

Datum 9 maart 2024

Tijd 10.00 tot 14.00 uur

Locatie Kantoor MCE Zorg, Improve en Jong, Mercatorstraat 40 te Lichtenvoorde

Locatie De Hal, Marconistraat 3 te Lichtenvoorde

Tussen de locaties is vervoer geregeld, er staat een pendelbus voor u klaar.

Graag zien we je op 9 maart!

>040
ZORG en welzijn
‘Slachtoffers worden door mij ontzorgd zodat ze zich kunnen richten op hun herstel’

Advocaat Susan du Plessis

staat letselschadeslachtoffers bij

Mensen die letsel hebben opgelopen door bijvoorbeeld een verkeers- of bedrijfsongeval (en tal van andere soorten ongevallen) ondervinden daar vaak langdurig hinder van en herstellen kost tijd. Er komt zoveel op mensen af dat ze vaak door de bomen het bos niet meer zien. Susan du Plessis biedt soelaas. “Als je gezondheid is aangetast, maakt dat je kwetsbaar. Voor die mensen wil ik heel graag iets betekenen.”

In maart 2016 startte Susan met ruim 22 jaar ervaring op zak haar eigen advocatenkantoor in ’s-Heerenberg. Ze wijst slachtoffers van ongevallen of medische fouten de weg in het oerwoud van regels en wetten. Dat doet ze uiterst gedreven en op een zeer laagdrempelige, persoonlijke en betrokken manier. “Ik sta mensen bij zoals ik zelf graag bijgestaan zou willen worden.”

Susan neemt het voortouw in deze zaken. “Ik maak me sterk om een redelijke schadevergoeding te krijgen. Ook bepaalde voorzieningen kunnen worden vergoed. Denk daarbij aan het inhuren van een huishoudelijke hulp of een tuinman. Wat veel mensen niet weten, is dat de wet bepaalt dat advocaatkosten een onderdeel zijn van de schade van het slachtoffer. Zodra de aansprakelijkheid is erkend, worden de advocaatkosten vergoed door de verzekeraar. Mijn inschakeling kost het slachtoffer dus niets.”

Ontzorgen

Tijdens het intakegesprek dat geheel vrijblijvend en kosteloos is, kan Susan met haar jarenlange ervaring vaak al goed inschatten of de tegen partij aansprakelijk is ja of nee. En of de rechter, als de verzekeraar daar onderuit probeert te komen, het slachtoffer in het gelijk zal stellen. “Ik aarzel niet om te procederen. Maar meestal is dat niet eens nodig.” Susan kan procederen omdat ze advocaat is. Alleen advocaten kunnen namelijk de stap naar de rechter zetten. Na het afronden van

haar rechten studie in 1997 doorliep ze de advocatenopleiding en specialiseerde ze zich in de behandeling van letselschadezaken. Susan neemt ook regelmatig zaken over van andere belangen behartigers. Mensen stappen naar haar over omdat ze ontevreden zijn over de kwaliteit en/of wijze van communiceren van de andere belangenbehartiger. Zij verricht een second opinion en brengt de zaken dan alsnog tot een goed einde. “Aan de overstap naar mij zijn ook geen kosten verbonden”. Mochten mensen een Rechtsbijstandverzekering hebben, dan hoeven ze daar geen gebruik van te maken. Ze mogen ook naar een advocaat. Susan biedt maatwerk. “Slachtoffers zijn bij mij het absolute middelpunt en geen nummer. Ik luister naar hun verhaal en inventariseer hun behoeften. Ze kunnen zich richten op hun herstel omdat ze door mij ontzorgd worden.” Mocht u meer willen weten, bel dan gerust. Ik sta u graag te woord.

>041
| T: 0314 843984 | E: info@duplessis-letselschade.nl | I: www.duplessis-letselschade.nl ZORG en welzijn
Mr. Susan du Plessis

Zichtbaar zijn, gezien en gehoord worden. Dat is voor iedereen belangrijk, welke leeftijd of (culturele) achtergrond iemand ook heeft. ‘Met mijn Spraaktaalcentrum wil ik mensen daarin helpen,’ vertelt Karin Gelinck.

Zichtbaar in Varsseveld

‘Mensen ondersteunen in hun zelfontwikkeling en in de integratie in de maatschappij, dat zijn mijn doelen. Dyslexie, hulp bij het leerproces op school, Parkinson, maar ook huiswerkbegeleiding en hulp bij sensomotorische integratie; het is een aantal voorbeelden van zaken waarvoor je bij mij terecht kunt.’

‘Ik heb ruime ervaring in de logopedie, en zag in toenemende mate etikettering van leergedrag en hokjesmatig denken. Dit is een zorgelijke ontwikkeling, want labels kunnen leiden tot generalisering, waardoor de individuele behoefte van een mens over het hoofd wordt gezien.’

Kansen creëren

‘Waar het bij mij om gaat is de individuele behoefte van een persoon, om maatwerk binnen

De praktijk aan het Kerkplein staat open gedeeldsamenwerkingvooren leerplezier.

‘Wie hierinhelptmee?’

de kaders van de cultuur en belevingswereld van een individu. Het gaat om kansen creëren zodat iedereen kan communiceren, kan participeren in de maatschappij. Zodat iedereen gezien en gehoord wordt.’

‘Mijn nieuwe praktijk aan het Kerkplein staat open voor samenwerking en gedeeld leerplezier. Op die manier wil ik bijdragen aan de maatschappij, wil ik de toegankelijkheid tot zorg vergroten. Wie helpt mij hierin mee?’

Spraaktaalcentrum Karin Gelinck | Kerkplein 13 7051 CZ Varsseveld

T: 06-101 93 613 | logopediepraktijkvarsseveld.nl | karin@logopediepraktijkvarsseveld.nl

Naar de tandarts in een huiselijke sfeer

DoeDental is de gastvrije mondzorg praktijk in Doetinchem.

Persoonlijke aandacht staat voorop en er is alle tijd voor iedere klant. ‘We zijn een jong team met samen meer dan 75 jaar aan kennis en ervaring,’ vertelt tandarts Marc Vijgen, samen met tandarts Mariëtte Limburg eigenaar van DoeDental.

‘Recent zijn we verhuisd naar het Julianaplein, waar we een pand hebben dat veel ruimte en mogelijkheden biedt. Met zes behandelkamers hebben we een grote capaciteit. Maar dat betekent niet dat mondzorg bij ons lopende-bandwerk is,’ benadrukt Vijgen. ‘Integendeel. De praktijk

heeft een huiselijke, comfortabele sfeer en de behandelkamers zijn smaakvol ingericht. Bovendien staat bij het team het sociale aspect voorop. Niet iedereen vindt een tandartsbezoek even fi jn. Een praatje maken, ook als dat niet over het gebit gaat, kan veel helpen om iemand op zijn gemak te

stellen. Daarom nemen we voor iedereen de tijd. Wij luisteren goed en samen kijken we naar wat er nodig is en welke mondzorg daar het beste bij past. En door onze capaciteit en het grote team hebben we geen wachtlijst. Iedereen, dus ook nieuwe klanten, kan snel bij ons terecht.

>042
ZORG en welzijn
Karin Gelinck van het Spraaktaalcentrum
DoeDental Tandartsen | Julianaplein 44 | 7003 DW Doetinchem T: 0314-34 22 26 | Info@doedental.nl | www.doedental.nl
DoeDental Tandartsen

kwaliteit op maat

Coen Evers Maaltijden & Catering

Coen Evers Maaltijden & Catering biedt uitkomst voor mensen, bedrijven en organisaties die het koken graag uitbesteden. Vakkundige koks maken dagelijks verse maaltijden die vervolgens volgens afspraak worden bezorgd. Lekker, gezond en persoonsgericht en met een uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding.

Daarmee onderscheidt Coen Evers zich van andere aanbieders. “Het moet gewoon goed en betaalbaar zijn”, zegt eigenaar Arno Branderhorst.

Dagelijks vers gekookt en aan huis bezorgd

Coen Evers Maaltijden & Catering heeft zich bewezen als een prima partner voor zorginstellingen, organisaties in de dagopvang, asielzoekerscentra, gemeenten, bedrijven en particulieren. Ze doen maar al te graag een beroep op de betrouwbare dienstverlening. De werkwijze vertelt zich rond, de klantenkring groeit dan ook gestaag. Ben je ook op zoek naar een betrouwbare cateraar of maaltijdenleverancier? Neem dan gerust contact op. Je kunt ook overwerkmaaltijden voor bedrijven laten verzorgen. Dat laatste kan dagelijks tot 14 uur, het wordt dan dezelfde dag geleverd. Coen Evers is een begrip in de Achterhoek. Het familiebedrijf werd 15 jaar geleden overgenomen door Arno en Susanne Branderhorst, de kleindochter van grondlegger Coen Evers. Ze runnen aanvankelijk Café Coen Evers in Zelhem en verzorgen catering voor bedrijven en particulieren vanuit Zelhem. Zes jaar geleden werd de dienstverlening uitgebreid met een maaltijdenservice. “We bieden kwaliteit op maat en denken met de klant mee”, vertelt Arno Branderhorst. “Veel andere partijen kopen maaltijden in en bezorgen het, noem het een koeriersdienst. Wij doen het anders en beter, koken zelf voordat we gaan rijden. Dat maakt ons uniek.” Het onderscheid zit ook in maatwerk

door de persoonlijke benadering. “We werken persoonsgericht en maken daarvoor een profiel per persoon aan. Wil je aardappelpuree in plaats van aardappelen? Of goulash zonder paprika? Dat is geen enkel probleem, we houden nadrukkelijk rekening met dergelijke wensen.” De koks van Coen Evers hebben passie voor koken, dat proef je. De maaltijden worden bereid met verse ingrediënten. Er worden geen conserveringsmiddelen of E-nummers toegevoegd. Er is dagelijks een keuze uit drie warme maaltijden. Bij de magnetrongerechten kan er gekozen worden uit 24 maaltijden per week. Het menu wisselt iedere week. Het is mogelijk om warme maaltijden te laten bezorgen of maaltijden die de klanten in de magnetron zelf kunnen opwarmen.

Coen Evers telt ruim veertig personeelsleden. Het bedrijf is vanwege de groei op zoek naar nieuwe medewerkers zoals bezorgers en staat open om bedrijven gericht op maaltijdservice over te nemen.

>043 ZORG en welzijn
Coen Evers Maaltijden & Catering | Keijenborgseweg 27 7021 LW Zelhem Coens Tapperij & Zalen | Sint Janstraat 3 7256 BA Keijenborg T: 0314-64 13 92 | info@coenevers.nl | www.coenevers.nl

‘Hallo VRIJHEID, dag bus en trein!’

Begin jouw reis naar het RIJBEWIJS met Rijschool Ellen Poelman.

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Is zelf

koken niet

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

SCHILDERWERKEN

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Wat als er door ziekte, na en ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Scan de informatievoorqr-codemeerof vrijblijvende offerte

Wat als er door ziekte, na en ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Wat als er door ziekte, na en ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Wat als er door ziekte, na en ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Wat als er door ziekte, na een ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Dan is het goed om te weten

en ziekenhuisopname of

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Wat als er door ziekte, na een ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Wat als er door ziekte, na en ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

en ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Is zelf koken niet meer mogelijk

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Wat als er door ziekte, na een ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Wat als er door ziekte, na en ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Dan is het goed om te weten

Wat als er door ziekte, na een ziekenhuisopname andere omstandigheden er een (tijdelijke) ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen meer goed mogelijk is?

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn. De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U hee een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

Wat als er door ziekte, na en ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Wat als er door ziekte, na een ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet

Dan is het goed om te weten

Wat als er door ziekte, na en ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Wat als er door ziekte, na en ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Wat als er door ziekte, na een ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Wat als er door ziekte, en ziekenhuisopname andere omstandigheden er een (tijdelijke) ontstaat dat zelf koken boodschappen doen meer goed mogelijk

Is zelf koken mogelijk

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn. De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U hee een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in

Wat als er door ziekte, na een ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Dan is het goed om dat er alternatieven

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U hee een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven

Wat als er door ziekte, na en ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Wat als er door ziekte, na en ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

4 maaltijden voor €18,95.

Bel: 0314 - 32 32 32

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

Bel: 0314 - 32 32 32

Bel: 0314 - 32 32 32

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U hee een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

Bel: 0314 - 32 32 32

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 19,15.

4 maaltijden voor €18,95.

een proefpakket, u ontvangt dan

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U hee een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten- & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

Bel: 0314 - 32 32 32

De vrijwilligers van De Maaltijdservice graag bij u aan huis. U heeft nagerechten en 75 maaltijden gluten & lactosevrije maaltijden. de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U hee een keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

De vrijwilligers van De Maaltijdservice bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten & lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

4 maaltijden voor €18,95.

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

Bel: 0314 - 32 32 32

Rijschool Ellen Poelman | Ruimzichtlaan 147 Doetinchem T: 06-13 89 11 64 | ellen@rijschoolellenpoelman.nl

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

Bel: 0314 - 32 32 32

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

4 maaltijden voor €18,95.

4 maaltijden voor €18,95.

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

Maak direct kennis een proefpakket, 5 maaltijden voor

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

Bel: 0314 - 32 32 32

Bel: 0314 - 32 32 32

Maak direct kennis en bestel een proefpakket, u ontvangt dan 5 maaltijden voor € 19,15.

Bel: 0314 - 32 32 32

Bel: 0314 - 32 32 32

Bel: 0314 - 32 32 32

Bel: 0314 - 32 32 32

Beter in je vel en bewuster

Bel: 0314 - 32 32 32

van je essentie

Met integratieve massage en diepte coaching: Aandacht met- en zonder woorden bij ‘Panta Rhei’ Pieternel van Aspert

Aandacht zonder woorden: Een holistische lichaamsmassage dmv verschillende technieken gericht op ontspanning en bewustwording van je lichaam.

Aandacht met woorden: Coaching aan de hand van je levensverhaal en jouw plek erin. Dit kan helderheid en bewustwording geven over jouw leven en de uitdagingen erbij.

>044
Is
Interesse? www.pvanaspert.nl | T: 06-11 23 77 42
De Hogenkamp 2J | 7071 EC Ulft | T: 085-000 47 99 bartpastoorsschilderwerken.nl | info@bartpastoorsschilderwerken.nl art astoors
>045

Mijn Escape Room

Zet je hersenen aan het werk. Zoek in MIJN Magazine en vind stap voor stap jouw code.

Verdeeld over het hele magazine zoek je woorden aan de hand van de hints die hiernaast staan. Vul de juiste woorden in en kraak de code voor MIJN Escape Room. De ingevulde woorden vormen verticaal een nieuw woord en dat is jouw code. Naast de Woordzoeker lees je hoe je kunt insturen.

1. Locatienaam MIJN Verhaal

2. Achternaam MIJN Superboer

3. Voornaam MIJN Metamorfose

4. Naam MIJN Droomhuis

5. Merk MIJN Auto

6. Achternaam In Bed Met

7. Sector MIJN Droombaan

DE OPLOSSINGEN VAN DE WOORDZOEKER ÉN ESCAPE ROOM GEVONDEN?

Je kunt de oplossingen van de puzzels inleveren vóór 14 maart 2024 via de speciale puzzelbutton op de contactpagina van HelemaalAchterhoek.nl Het is ook mogelijk om een briefkaart in te sturen; MIJN Magazine, t.a.v. de puzzelredactie, Werenfriedstraat 1, 7136 LZ Zieuwent. De winnaars krijgen per mail bericht en ontvangen hun prijs per post.

Achterhoekse

MIJN PUZZELPRIJS

3-gangenmenu voor 2 pers. Eetcafé De Groes www.degroes.nl

Film voor 4 personen t.w.v. € 50,- Skopein www.skopein.nl

2x Dagentree kaarten voor de Bronsbergen www.debronsbergen.nl

De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verstopt. Ze kunnen elkaar ook overlappen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende letters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

Direct oplossingen insturen?

Scan de QR-code

08-02-2024 09:09

ACHTERHOEK

AUTO

BROUWERIJ

DROOMHUIS

GENDRINGEN

GEZONDHEID GRAAFSCHAP

HEELWEG

MAART

MAGAZINE METAMORFOSE MODEL MIJN

VERHAAL VOORJAAR WELZIJN

WINTERSWIJK ZIEUWENT ZORG

Waardebon van Bianca di Lollo www.biancadilollo.nl

1x 9 holes Pitch&Putt golf voor 4 pers. bij Pitch & Putt www.pitch-putt-doetinchem.nl

2x Dagentree kaarten voor Sauna Palestra www.palestra.nl

Oplossingen en winnaars van vorige puzzels op HelemaalAchterhoek.nl

Xtra Puzzel

>046 | PUZZEL
9 9 3 2 4 4 5 2 4 9 8 6 1 9 8 5 7 4 7 1 3 8 5 7 6
maar
M V E W B R O U W E R IJ E R D I E H D N O Z E G T G E N D R I N G E N G A C H T E R H O E K R S M Z I E U W E N T A I E O H W R K O M R A U N V R E E S U IJ A F H I E O F E L W N A S M Z R L T O L Z IJ M C O A H D E U S W IJ K H O G A H E D A E E N A R A A J R O O V I G P D M L G R O Z M D ACHTERHOEK AUTO BROUWERIJ DROOMHUIS GENDRINGEN GEZONDHEID GRAAFSCHAP HEELWEG MAART MAGAZINE METAMORFOSE MODEL MIJN VERHAAL VOORJAAR WELZIJN WINTERSWIJK ZIEUWENT ZORG Oplossing
Print de woordzoeker
t 2024
Puzzel mee en win!
1 2 3 4 5 6 7
>047 Warmteservice Groenlo Industrieweg 17 C 0544 - 767 111 Warmteservice Doetinchem Transportweg 7-01 0314 - 377 666

Bij Scheffer keukens ga je lèkker het voorjaar in!

Het voorjaar komt eraan en dat betekent frisse energie om dingen te ondernemen. Misschien is dat wel een nieuwe keuken? Bij Scheffer inspireren we je graag met nieuwste trends op keukengebied. Met ons enome aanbod keukenopstellingen, voorzien van de meest moderne apparatuur, hoogwaardige materialen en prachtige aanrechtbladen is jouw nieuwe keuken straks helemaal bij de tijd. Begin het voorjaar dus lekker en ga samen met Scheffer Keukens op zoek naar jouw droomkeuken!

>048 Check ook onze Socials! Scheffer, een frisse kijk op keukens OPENINGSTIJDEN ma-do: 09.00 - 17.30 uur vr: 09.00 - 21.00 uur za: 09.00 - 16.00 uur GILDENWEG 1 ZELHEM T. 0314 - 623658 info@schefferkeukens.nl WWW.SCHEFFERKEUKENS.NL
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.