Inredning Korseberg Vik

Page 1

DIN STIL DITT HEM

Brf
Korseberg Vik Inredningsval för ditt nya hem.

attPågrundavrådandevärldslägeärriskenför vanligt.föreskrivnaprodukterbytsutstörreän Råvarubristochleveransproblemär skerexempelpåorsakertilldetta.Om ändringar kommerduattmeddelasdetta.

| ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 2

Välkommen till Brf Korseberg Viks inredningsmagasin, ett verktyg som guidar dig till att skapa ett hem som passar just dig och dina drömmar.

Vi hoppas att du i lugn och ro ska bläddra, bli inspirerad och känna dig som hemma i något av alla våra fina kök och badrum. Varmt välkommen till Riksbyggens inredningsvärld.

Riksbyggens inredningsprogram Stilpaket Kök 6 Övriga detaljer i ditt kök 28 Stilpaket Badrum 30 Övriga detaljer i bad samt WC och WC/Dusch 52 Svarta detaljer 55 Inreda med växter 57 Övriga detaljer i ditt hem ............................... 58 Dina egna noteringar ...................................... 58 Skapa ditt hem steg för steg ........................... 63 ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 3

Rådande världsläge kan medföra att vissa produkter byts ut

Riksbyggens inredningsprogram Din stil – ditt hem

En av fördelarna med att köpa en nyproducerad bostad är att du själv har möjlighet att påverka och välja inredningen till ditt nya hem.

För att underlätta dina val har våra inredare skapat ett antal stilpaket för kök och badrum.

Harmoni heter stilen som vi har som grundutförande i våra kök och badrum. Inom stilen Harmoni för kök väljer du kostnadsfritt inom stilpaketet den lucka, de handtag eller knoppar, den bänkskiva och det stänkskydd du vill ha. På samma sätt fungerar det för badrumsstilen Harmoni, du väljer vilket kakel och klinker du önskar, om du vill ha spegelskåp eller spegel osv. Du kan lugnt kombinera de olika alternativen inom stilen – alla val passar bra tillsammans och ingår i priset för din bostad.

Vill du skapa ett mer personligt kök och badrum, kanske i traditionell och klassisk stil eller i färger och material som är trendiga just nu? Då väljer du någon av våra tillvalsstilar. Här finns kök och badrum med olika uttryck, med luckor, stänkskydd och bänkskivor i olika färger och material.

Tillvalsstilarna fungerar på samma sätt, att du väljer och kombinerar produkterna inom stilen och betalar ett fast paketpris, oavsett den kombination du väljer. Att kombinera produkter mellan de olika stilarna är ej möjligt, varje stil är noggrant skapad för att ge ett väl sammanhållet intryck.

Det finns ytterligare val du kan göra i din lägenhet som ligger utanför stilpaketen för kök och bad. Vi kallar dessa ”Övriga detaljer i ditt kök”, ”Övriga detaljer i ditt badrum” samt ”Övriga detaljer i ditt hem”. Det kan till exempel vara val av parkettgolv, blandare, duschväggar och skjutdörrsgarderober.

Till din hjälp för att göra dina inredningsval finns förutom detta magasin även Riksbyggens inredningsportal – ett digitalt verktyg som visar ett typkök och ett typbadrum i grundutförande och de olika tillvalsstilarna. Här kan du få en bild av hur kök och bad i olika stilar kan komma att se ut. Prova dig fram genom att byta ”stilar” och utforska olika luckor, handtag, bänkskivor och kakel i olika kombinationer. Du hittar portalen på vår projekthemsida.

Längre fram när det är dags att göra inredningsvalen kommer du att få en personlig inloggning till inredningsportalen där du kan se alla val som går att göra för just din bostad samt priser på de tillval du önskar.

Välkommen att inspireras och lycka till med inredningsvalen!

Våra begrepp

Grundutförande: är det utförande som bostaden har vid försäljningstillfället och ingår i priset för bostaden.

Kostnadsfria val: inom ramen för grundutförandet finns det val som inte kostar extra att göra.

Tillval: är inredningsval som är prissatta och där kostnaden avser mellanskillnaden från grundutförande och det framtagna tillvalet. Samtliga priser är inklusive moms.

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 5 INREDNINGSBILDERNA
KAN
FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH

I vilket kök känner du dig hemma?

Vi önskar dig ett kök att trivas i – dygnet runt, året om. Från nyårssupén till födelsedagskalaset. Från midsommarsillen till kräftskivan. Från tacomyset till lussebaket. Och alla köttbullsmiddagar däremellan. Vem du än är bakom kastrullerna och vad du än gillar att lägga på tallriken så har vi köksinredningen som passar dig.

Harmoni – Grundutförande s. 8–11
| ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 6
Lugn – Tillval s. 12–15 Sober – Tillval s. 16–19 Tradition – Tillval s. 20–23
Välj din stil ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 7 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
Natur – Tillval s. 24–27

Harmoni

Det här ser du Lucka: Vit

Handtag: Rostfritt

Bänkskiva: Grey Sonoma Oak Stänkskydd: Kakel, vit blank

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 9
INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du

Lucka: Ljusgrå

Handtag: Svart

Bänkskiva: Ferro Grafite

Stänkskydd: Kakel, vit matt

Grundutförande, ingår i bostadens pris

Harmoni

– Grundutförande

Harmoni

är ett

stilrent

kök format efter enkla, raka linjer. Den vita eller grå basen är tillåtande och ger dig möjlighet att skapa ett personligt kök med utvalda inredningsdetaljer i dina egna favoritfärger.

Väljer du köket Harmoni kan du känna dig trygg med att stilen håller väl över tid. Med stora kakelplattor skapar du ett modernt uttryck medan ett kakel i halvförbandssättning ger ett mer klassiskt uttryck. Kombinera kökets enkla raka linjer med mjuka klassiska mönster, en ullmatta och kanske en böljande lampa. Skapa en inbjudande känsla med vackert porslin och stärkta bomullsservetter. Fräscht, enkelt och rent.

Inom stilen Harmoni kan du kostnadsfritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Handtag/Knoppar

Svart, c/c 128 mm

Svart, ø 19 mm

Vit blank, liggande rak sättning eller i halvförband 10320 cm

Rostfritt, c/c 128 mm

Rostfritt, c/c 128 mm

Laminatbänkskivor

Rostfritt, ø 19 mm

Vit matt, liggande rak sättning eller i halvförband 10320 cm

Vit blank, stående sättning 50325 cm

Stänkskydd kakel Lucka Ljusgrå slät, målad Vit slät, målad Ferro Grafite Grey Sonoma Oak Granat Skiffer Ljus
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 11 INREDNINGSBILDERNA
KAN
EV.
SIG
TILL
I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER
RÄTTEN
ÄNDRINGAR.

Lugn

Det här ser du

Lucka: Linnebeige

Handtag väggskåp: Push to open

Handtag bänkskåp: Svart

Bänkskiva: Grey Sonoma Oak

Stänkskydd: Laminat uppvik 20 cm samma som bänkskiva

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 13 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du

Lucka: Skogsgrön

Handtag: Rostfritt

Bänkskiva: Kings Marble Green

Stänkskydd: Laminat uppvik

20 cm samma som bänkskiva

Pris vid val av detta stilpaket anges i inredningsportal under valperioden

Lugn

– Tillvalsstil

Ett

trivsamt kök med mjuka dova färger hämtade från naturen ger dig en rofylld miljö. De släta ytorna ger en lugn bakgrund till mat, köksredskap och personliga inredningsdetaljer.

Här kan du med bänkskiva och stänkskydd i samma material skapa ett kök med ett mjukt och enhetligt intryck. För att förstärka den naturliga stilen kan du plocka in växter i grågrön nyans, såsom rosmarin eller olivträd och komplettera med detaljer i material som trä, glas, sten och linne. För ett mer kontrastrikt uttryck kan du till de ljusa luckorna välja mörk bänkskiva och svarta handtag.

I paketpriset för Lugn kan du fritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Handtag/Knoppar

Svart, c/c 160 mm

Rostfritt, c/c 160 mm

Laminatbänkskivor/ Stänkskydd 20 cm

Stänkskydd kakel Lucka Skogsgrön slät, målad Linnebeige slät, målad Grey Sonoma Oak Grå matt, stående sättning 30350 cm Push to open, (endast väggskåp)
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 15 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
Kings Marble Green Cento

Sober

Det här ser du Lucka: Åskblå

Knopp: Svart

Bänkskiva: Ipanema Vit Stänkskydd: Kakel, vitgrå

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 17
INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du

Lucka: Antracitgrå

Handtag: Mässing

Bänkskiva: Marmo Roma

Stänkskydd: Kakel, marmormönstrat blankt

Pris vid val av detta stilpaket anges i inredningsportal under valperioden

Sober – Tillvalsstil

Sober

Här kan du välja en elegant stil med marmormönstrat kakel och mässinghandtag, eller skapa en trendig känsla med kakel i stående sättning och med svarta handtag. Värme skapar du genom att addera ting med tyngd, såsom material i trä, skinn, keramik och sten. Sirliga snittbuketter och skira glas kan ge en lätthet i den annars mörka stilen. Här skapas kontraster och du kan leka med färger som blått och brända orange toner.

I paketpriset för Sober kan du fritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Handtag/Knoppar

Laminatbänkskivor Stänkskydd kakel Lucka Marmormönstrat blankt, liggande 50360 cm Vit blank, (handgjord känsla) liggande sättning i halvförband 6,5313 cm Åskblå slät, målad Chromix Silver Mässing, c/c 160 mm Rostfritt, c/c 160 mm Svart, c/c 160 mm Ipanema Vit Antracitgrå slät, målad Rostfritt, ø 30 mm Svart, ø 30 mm Marmo Roma Vit stav, stående stättning 6324 cm Vitgrå stav, stående stättning 6324 cm
är ett smakfullt, mörkt och elegant kök och passar dig som vill uppleva en skön bistrokänsla på nära håll.
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 19 INREDNINGSBILDERNA
I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Tradition

Det här ser du Lucka: Betonggrå ramlucka

Handtag: Krom

Bänkskiva: Karusell Stänkskydd: Kakel, marmormönstrat matt

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 21
INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du Lucka: Dimgrön ramlucka

Knopp: Tenn

Bänkskiva: Ipanema Vit

Stänkskydd: Kakel, vit blank med fasad kant

Pris vid val av detta stilpaket anges i inredningsportal under valperioden

Tradition – Tillvalsstil

I detta klassiska kök med ramlucka är det enkelt att skapa ett hemtrevligt kök – oavsett om du strävar efter ett romantiskt eller modernt uttryck.

Välj mellan en exklusiv framtoning med stora marmormönstrade kakelplattor eller ett klassiskt uttryck med kakel i halvförbandsättning. Kanske plockar du fram bestick och ljusstakar i silver och kombinerar med färgglada exotiska toner i grönt och gult. Eller väljer att ge köket extra karaktär med grafisk konst eller fotokonst. Här kan du låta tradition möta lekfullhet.

I paketpriset för Tradition kan du fritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Handtag/Knoppar

Laminatbänkskivor

Vit blank, (handgjord känsla) liggande sättning i halvförband

Betonggrå ramlucka Vit ramlucka
matt, liggande 50360 cm
Stänkskydd kakel Lucka
Marmormönstrat
Tenn, ø 35 mm Mässing, c/c 128 mm Krom, c/c 128 mm Krom/Svart, c/c 128 mm Svart, ø 35 mm
10320 cm
6,5313 cm
Vit blank med fasad kant, liggande sättning i halvförband
Impanema Vit
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 23 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
Karusell Dimgrön ramlucka

Natur

Det här ser du Lucka: Svartpigmenterad ek

Handtag: Svart

Bänkskiva: Cento

Stänkskydd: Laminat uppvik 20 cm samma som bänkskiva

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 25 INREDNINGSBILDERNA I
TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
DENNA

Det här ser du

Lucka: Vitpigmenterad ekfanér

Handtag väggskåp: Push to open

Handtag bänkskåp: Rostfritt

Bänkskiva: Kings Marble Green

Stänkskydd: Laminat uppvik

20 cm samma som bänkskiva

Pris vid val av detta stilpaket anges i inredningsportal under valperioden

Natur – Tillvalsstil

Kök Natur ger ett gediget intryck. Det harmonierar väl med den nordiska traditionen där olika träslag historiskt har varit ett vanligt inslag i inredningen.

Luckor med träkänsla ger dig en hemtrevlig, rustik och tidlös miljö. Välj mellan en naturligt varm ton eller kanske en mer kontrastrik stil med svart inredning och ljus bänkskiva. För att förstärka den rustika stilen kan du komplettera med grytor i gjutjärn, köksredskap i trä och handdukar i linne. En harmonisk inredning där alla ting är noga utvalda och fint sammansatta till en helhet. Där för att stanna.

I paketpriset för Natur kan du fritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Handtag/Knoppar

Svart, c/c 160 mm

Rostfritt, c/c 160 mm

Push to open, (endast väggskåp)

Laminatbänkskivor/Stänkskydd 20 cm

Stänkskydd kakel Lucka Ekfanér Karusell Kings Marble Green Cento Vit matt, liggande rak sättning eller i halvförband 10320 cm
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 27 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
Svartbetsad Ekfanér Vitpigmenterad Ekfanér

Övriga detaljer i ditt kök

Diskho

Köksblandare

Priser anges i inredningsportal under valperioden

Horizon 615, två hoar, skåp 60 cm.

Horizon 815, två hoar, skåp 80 cm.

Grundutförande

Grundutförande

Frame FR520, en stor ho, skåp 60 cm. Tillval

Horizon HZD 815, två hoar

skåp 60 cm. Tillval

Horizon 815, två hoar

skåp 80 cm. Tillval

Linea 7140, en stor ho, skåp 80 cm. Tillval

Mora MMIX K7 med diskmaskinsavstängning. Grundutförande

Mora MMIX K5 med diskmaskinsavstängning. Tillval

Mora MMIX K6 med diskmaskinsavstängning. Tillval

Mora INXX II Soft Black med diskmaskinsavstängning. Tillval

Belysning

Övrigt

Vinhylla målad: Byte befintligt väggskåp till vinhylla 7 hyllor 200 mm bred.

Vinhylla målad: Byte befintligt väggskåp till vinhylla 7 hyllor 300 mm bred.

Hyllskåp: Byte befintligt väggskåp till Öppen hylla med 2 fasta hyllor 200 mm bred.

Hyllskåp: Byte befintligt väggskåp till Öppen hylla med 2 fasta hyllor 300 mm bred.

Vitrinskåp: Vitrinskåp 400 med glashyllor och 1st spot. Insida skåp i kulör lika luckor.

Vitrinskåp: Vitrinskåp 800 med glashyllor och 2st spot. Insida skåp i kulör lika luckor.

Sockellåda: Classic med push öppning.

Scalalådor: Djupare lådor 1–2 rok, istället för classic.

Scalalådor: Djupare lådor 3–5 rok, istället för classic.

Låda i brickskåp 150: Utdragslåda i brickskåp.

Låda i brickskåp 200: Utdragslåda i brickskåp.

Låda i diskbänkskåp 600: Invändig låda i diskbänkskåp.

Låda i diskbänkskåp 800: Invändig låda i diskbänkskåp.

Vitvaror

Spotlights under väggskåp, LED, 3W, infälld i belysningsbotten. Grundutförande

Tillval Mora II Soft Frame 520 Horizon HZD 815 Horizon 815 Horizon 615 Mora K6 Mora K5
Vitvaror för kök presenteras i inredningsportalen under perioden för inredningsval.
Horizon 815 Linea 7140 Mora K7

Bänkskivor Priser anges i inredningsportal under valperioden

Ek, massiv trä, hårdvaxad. Tillval

Nero Assoluto, natursten. Tillval

Snowy

kompositsten. Tillval

Royal

kompositsten. Tillval

En bänkskiva av trä eller sten är ett naturmaterial som behöver skötsel och underhåll.

Bänkskivor är 30 mm tjocka och har rak framkant.

Planlimning för sten- och kompositskivor: Vid val av en bänkskiva i sten, så har vi på Riksbyggen valt att ha diskhon planlimmad. Det innebär att diskhon är lite nedsänkt så att den ligger i nivå med bänkskivan, men fortfarande har en kant som skyddar stenskivan från stötskador. Planlimning är optimal i granit och andra naturstensbänkskivor.

Underlimning för laminatskivor: Den underlimmade diskhon är den mest använda lösningen och det som vi på Riksbyggen använder vid val av bänkskiva i laminat. En underlimmad diskho är en praktisk lösning där det varken finns en fog eller en kant till smuts.

Tillval

Ibiza, Reef, Noble Grey, kompositsten. Moorland Fog, kompositsten. Tillval Snowy Ibiza Royal Reef Noble Grey Moorland Fog Nero Assoluto Ek Underlimmad Bra att veta
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 29 LEVERANTÖRERNA
FUNKTIONER
I INREDNINGSPORTALEN UNDER VALPERIODEN.
UTFÖRANDE I DIN SPECIFIKA
SE PLAN RITNING. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG
Planlimmad
UTVECKLAR KONTINUERLIGT SINA PRODUKTER DÄRFÖR KOMMER AKTUELLA ARTIKELNUMMER OCH
FRAMGÅ
FÖR EXAKT
LÄGENHET,
RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

I vilket badrum känner du dig hemma?

Duscha… Tvåla... Tvätta... Skrubba...

Putsa… Sminka… Borsta… Styla...

Vi tillbringar mycket tid och energi

i våra badrum. Så se till att du har ett där du gillar att vara.

Harmoni – Grundutförande s. 32–35 Sinne – Tillval s. 36–39
| ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 30
Elegant – Tillval s. 40–43
Välj din stil
Känsla – Tillval s. 48–51
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 31 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
Karaktär – Tillval s. 44–47

Harmoni

Det här ser du

Kommod: Vit

Handtag: Rostfri

Spegelskåp: Vit med LED­belysning

Väggskåp ovan tvätt och tork: Vit

Bänkskiva: Grey Sonoma Oak

Kakel: Vit blank

Klinker: Grå

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 33 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du

Kommod: Vit

Knopp: Krom

Spegel: Hög spegel med LED­belysning

Kakel: Vitgrå matt

Klinker: Antracitgrå

Bad/Tvätt: Grundutförande, ingår i bostadens pris

WC och WC/Dusch: (ej bänkskiva och väggskåp): Grundutförande, ingår i bostadens pris

Harmoni

– Grundutförande

Harmoni är ett badrum i en vacker och tidlös design där sobra färger får badrummet att kännas enkelt, rent och fräscht. De neutrala färgerna i badrummet håller stilen under en lång tid.

Med en vit eller grå bas blir det enkelt att sätta din egen prägel på badrummet. Dekorera med utvalda glasburkar, flaskor och tvålar i dina egna favoritfärger och tillsätt handdukar i härlig mjuk frotté eller med våfflad struktur. Med material som trä, korg och rotting mjukar du upp badrummet ytterligare.

Inom stilen för Harmoni kan du kostnadsfritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Vit

rak sättning 25340 cm

Grå, 15315 cm

Handtag/Knoppar
Kakel Luckor väggskåp Laminatbänkskivor Krom, ø 19 mm Vit kommod med tvättställ i porslin. Två lådor med lådinredning Krom, c/c 128 mm Chicago Concrete Grey Sonoma Oak Chromix Silver Vit slät, målad Vitgrå matt, liggande rak sättning 25340 cm blank, liggande Antracitgrå, 15315 cm Svart, ø 19 mm Svart, c/c 128 mm Klinker Kommod Rostfritt, c/c 128 mm Vit med två luckor inkl LED­belysning Hög spegel med LED­belysning Spegelskåp/Spegel
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 35
INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Sinne

Det här ser du

Kommod: Skogsgrön

Handtag kommod: Grepplist

Handtag överskåp: Push to open

Spegel: Rund med LED­belysning

Väggskåp ovan tvätt och tork: Skogsgrön

Bänkskiva: Grey Sonoma Oak

Kakel: Beige

Klinker: Beige

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 37 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du

Kommod: Linnebeige

Handtag: Rostfritt

Spegelskåp: Linnebeige med LED­belysning och tvättställsljus

Kakel: Grå

Klinker: Grå

Bad/Tvätt

WC och WC/Dusch (ej bänkskiva och väggskåp): Pris vid val av detta stilpaket anges i inredningsportal under valperioden

samt

Sinne – Tillvalsstil

Inspirerad av

ger badrummet Sinne dig en lugn och avkopplande spakänsla.

Sinne är ett badrum som hämtar sin inspiration från naturen. Med samma platta på vägg och golv skapas ett badrum som är mjukt och tillåtande. Här kan du blanda mjuka pasteller med trädetaljer och välja lena tvålar och andra detaljer från naturen. En enkel kvist från olivträdet och tända ljuslyktor ger en avkopplande känsla. Och varför inte placera ett stilleben med några väldoftande pinnar på bänkskivan, så infinner sig lugnet direkt när du stiger över tröskeln till ditt eget hemmaspa.

I paketpriset för Sinne kan du fritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Spegelskåp/Spegel

Skogsgrön med två luckor inkl LED­belysning och tvättställsljus

Linnebeige med två luckor inkl LED­belysning och tvättställsljus

Handtag/Knoppar

Svart, c/c 160 mm

Push to open (Endast väggskåp ovan tvätt och tork) Grepplist rostfritt, L100

Rostfritt, c/c 160 mm

Laminatbänkskivor

Kommod

Spegel, ø 720 mm inkl LED­ljuskant

Kakel

Skogsgrön kommod med tvättställ i porslin. Två lådor med lådinredning

Klinker

Linnebeige kommod med tvättställ i porslin. Två lådor med lådinredning

Luckor väggskåp
Beige,
30360 cm Beige, 15315 cm Grå, 15315 cm
30360 cm
Skogsgrön slät, målad Linnebeige slät, målad
liggande rak sättning
Grå, liggande rak sättning
Grey Sonoma Oak Marfil Cream
både japansk och skandinavisk stil
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 39 INREDNINGSBILDERNA
KAN
I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH
AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Elegant

Det här ser du

Kommod: Antracitgrå

Knopp: Svart

Spegel: Rund med LED­belysning

Väggskåp ovan tvätt och tork: Antracitgrå

Bänkskiva: Chromix Silver

Kakel: Marmormönstrat blankt i nyans av grått

Klinker: Marmormönstrat matt i nyans av grått

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 41 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du

Kommod: Åskblå

Handtag: Mässing

Spegel: Rund med LED­belysning

Kakel: Marmormönstrat blankt

i nyans av guld

Klinker: Marmormönstrat matt

i nyans av guld

Bad/Tvätt samt WC och WC/Dusch (ej bänkskiva och väggskåp): Pris vid val av detta stilpaket anges i inredningsportal under valperioden

Elegant – Tillvalsstil

Detta eleganta badrum

kommoder och marmormönstrat kakel.

Elegant är en stil som ger dig en känsla av lyx. Det flärdfulla kaklet och klinkern ger en fin helhetskänsla och här kan du mixa med inredningsdetaljer i mässing eller silver för att ytterligare förhöja stilen. För en mjukare inramning kan du bjuda in vackra detaljer i form av vackra blommor och välja klassiska mönster på handdukar i frotté. Med en vacker ljuslykta och lite musik från en högtalare kommer badrummet att bli middagsbjudningens samtalsämne. Passa på att imponera!

I paketpriset för Elegant kan du fritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Spegelskåp/Spegel

Antracitgrå med två luckor inkl LED­belysning och tvättställsljus

Åskblå med två luckor inkl LED­belysning och tvättställsljus

Handtag/Knoppar

Mässing, c/c 160 mm

Laminatbänkskivor

Rostfritt, c/c 160 mm

Rostfritt, ø 30 mm

Spegel, ø 720 mm inkl LED­ljuskant

Luckor väggskåp

Svart, c/c 160 mm

Svart, ø 30 mm

Antracitgrå slät, målad Åskblå slät, målad

Kommod

Chromix Silver Karusell

Kakel

Marmormönstrat blankt kakel i nyans av guld, liggande rak sättning 30360 cm

Marmormönstrat blankt kakel i nyans av grått, liggande rak sättning 30360 cm

Antracitgrå kommod med tvättställ i porslin. Två lådor med lådinredning

Klinker

Åskblå kommod med tvättställ i porslin. Två lådor med lådinredning

Marmormönstrat matt klinker i nyans av guld, 15315 cm

Marmormönstrat matt klinker i nyans av grått, 15315 cm

är stramt och formsäkert, ton i ton i färgskala mellan mörka
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 43 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
Både kakel och klinker har stora mönstervariationer

Karaktär

Det här ser du

Kommod: Vit

Handtag: Krom/Svart

Spegel: Med LED­belysning

Väggskåp ovan tvätt och tork: Vit ramlucka

Bänkskiva: Marmo Roma

Kakel: Vit blank med fasad kant

Klinker: Schackrutigt Svart/Vit

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 45 INREDNINGSBILDERNA
I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du

Kommod: Vit

Handtag: Krom/Svart

Spegel: Med LED­belysning

Kakel: Vit blank med fasad kant

Klinker: Schackrutigt Svart/Vit

Bad/Tvätt samt WC och WC/Dusch (ej bänkskiva och väggskåp): Pris vid val av detta stilpaket anges i

inredningsportal
under valperioden

Karaktär

– Tillvalsstil

Stilen Karaktär har en kontrasterande grund

i svart och vitt och ger dig en känsla av att ha checkat in på ett anrikt hotell.

Badrummet Karaktär är klassiskt, tidlöst och ger ett självsäkert intryck, oavsett om du väljer ett schackrutigt golv eller ett svart golv som skapar kontrast mot de vita väggarna. Här lyfter du stilen ytterligare genom att lägga till detaljer i svart, silver och mässing. Med en fluffig morgonrock i mörkgrön sammet, kritvita tjocka handdukar och en vacker parfymflaska får du till sist den riktiga hotellkänslan.

I paketpriset för Karaktär kan du fritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Spegelskåp/Spegel

Vit med två luckor inkl LED­belysning och tvättställsljus

Luckor väggskåp

Spegel med LED­belysning

Kommod

Vit kommod med tvättställ i porslin. Två lådor med lådinredning Vit ramlucka

Laminatbänkskivor

Handtag/Knoppar

Krom, c/c 128 mm

Mässing, c/c 128 mm

Krom/Svart, c/c 128 mm

Carrara Marble

Kakel

Vit blank, sättning i halvförband 15315 cm

Klinker

Schackrutigt Svart/Vit, 10310 cm

Gråsvart, 15315 cm

Vit blank med fasade kanter, liggande sättning i halvförband 10320 cm

Marmo Roma
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 47 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Känsla

Det här ser du

Kommod: Svartbetsad Ask Handtag överskåp: Push to open

Spegelskåp: Svart Ask med LED­belysning

Väggskåp ovan tvätt och tork: Svartbetsad Ek

Bänkskiva: Karusell

Kakel: Svart matt

Klinker: Svart

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 49 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du

Kommod: Vitbetsad Ek

Spegel: Vitpigmenterad Ek med LED­belysning

Kakel: Grå matt

Klinker: Grå

Bad/Tvätt samt WC och WC/Dusch (ej bänkskiva och väggskåp): Pris vid val av detta stilpaket anges i inredningsportal under valperioden

Känsla –

Tillvalsstil

Känsla är ett badrum för dig som söker ett avskalat och stilsäkert badrum. Här blandas enkla raka linjer med mjuka former. Välj mellan en ljus ton från naturen eller en djärvare stil i svart och förhöj stilen med lyxiga tvålar och ljusa handdukar i finaste frotté. Med olika strukturer och material gör du rummet spännande och till en skön plats att landa på efter en lång dag.

I paketpriset för Känsla kan du fritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Vitpigmenterad Ek med två luckor inkl LED­belysning

Svart Ask med två luckor inkl LED­belysning

Spegel vitpigmenterad Ek inkl LED­belysning

Luckor väggskåp

Spegel svart Ask inkl LED­belysning

Laminatbänkskivor

30360 cm

Kommod

Karusell

Handtag/Knoppar

Push to open (Endast väggskåp ovan tvätt och tork)

Grå matt,

rak sättning 30360 cm

Vitbetsad Ek kommod med tvättställ i porslin. Två lådor med grepplist och lådinredning

Svartbetsad Ask kommod med tvättställ i porslin. Två lådor med grepplist och lådinredning

Vit matt, liggande rak sättning 30360 cm

Vit, 15315 cm

Grå, 15315 cm

Svart, 15315 cm

Kakel liggande Spegelskåp/Spegel Cento Vitbetsad Ek Svartbetsad Ek Svart matt, liggande rak sättning
I det här badrummet är det de jordnära färgerna som dominerar. Ton i ton gör att rummet känns avskalat och avslappnat.
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 51 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Övriga detaljer i bad samt WC och WC/Dusch

Duschväggar i bad och WC/Dusch (se lägenhetsritning)

Priser anges i inredningsportal under valperioden

Bad: Macro Spririt Rak Natur

Klarglas duschväggar 90390 cm. Grundutförande

Bad: Macro Spririt Rak Natur Ice

duschväggar 90390 cm. Tillval

Bad: Macro Spririt Rak Natur Screen

duschväggar 90390 cm. Tillval

Bad: Macro Spririt Rund Natur

Klarglas duschväggar 90390 cm. Tillval

Bad: Macro Spririt Rund Natur Ice

duschväggar 90390 cm. Tillval

Bad: Macro Spririt Rund Natur

Screen duschväggar 90390 cm. Tillval

WC/Dusch: Macro Spirit Dörr Rak

Klarglas, 77 cm. Tillval

WC/Dusch: Macro Spirit Dörr Rak

Ice, 77 cm. Tillval

WC/Dusch: Macro Spirit Dörr Rak

Screen, 77 cm. Tillval

WC/Dusch: Macro Spirit Dörr Rund

Klarglas, 73 cm. Grundutförande

WC/Dusch: Macro Spirit Dörr Rund

Ice, 73 cm. Tillval

WC/Dusch: Macro Spirit Dörr Rund

Screen, 73 cm. Tillval

Dusch-/Takduschpaket samt golvbrunnsil i bad och WC/Dusch

Mora Duschpaket, MMIX S5 och duschblandare MMIX T5 160 c/c. Grundutförande

Mora Takduschsystem, MMIX T5 + S5 Shower System kit. Tillval

Golvbrunnsil, krom. Grundutförande

Golvbrunnsil Stockholm Lux, krom. Tillval

Badkar – välj mellan badkar eller dusch (val ej möjligt i 1–2 rok)

Macro Spirit badkarsvägg, natur klarglas, 80 cm. Tillval

Svedbergs badkar Z1600 inkl. duschset, höger eller vänster. Tillval

Mora Badkarspaket, MMIX S5 och blandare MMIX T5. Tillval

Blandare handfat

Mora MMIX B5. Grundutförande

Mora MMIX B5 Care. Tillval

Mora MMIX Tronic. Tillval

Mora MMIX B6 med handdusch.

Tillval
Mora B5 Mora B5 Care Mora Tronic Mora B6 Lux | ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 52 LEVERANTÖRERNA UTVECKLAR KONTINUERLIGT SINA PRODUKTER DÄRFÖR KOMMER AKTUELLA ARTIKELNUMMER OCH FUNKTIONER FRAMGÅ I INREDNINGSPORTALEN UNDER VALPERIODEN. FÖR EXAKT UTFÖRANDE I DIN SPECIFIKA LÄGENHET, SE PLAN RITNING. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Handdukstork

Priser anges i inredningsportal under valperioden Pax 5403700 mm. Tillval

Beslag

Badrumsbeslag, krom. Placering enligt ritning. Grundutförande

Badrumsbeslag, krom. Ej monterade. Kostnadsfritt

WC-stol

Belysning och el

Tillval

Gustavsberg toalettstol Nautic Hygienic Flush. Golvmonterad. Grundutförande Gustavsberg toalettstol Nautic Hygienic Flush, förhöjd. Golvmonterad.

Toalettsits: Gustavsberg Nautic Quickrelease (Hårdsits mjukstängning). Tillval

Takbelysning: Slice Circle II 15 W. Grundutförande

Dimmer till standard takbelysning. Tillval

Takbelysning bad: Spotlightpaket 6 st, vit inkl. dimmer. Tillval

Takbelysning WC: Spotlightpaket Tillval

Bänkbelysning i bad: LED under överskåp. Grundutförande Eluttag i kommod. Vedum 600 + Elförberedelse.

Tillval

WC

Handfat i vitt porslin. Spegel med belysning. Kakel och klinker i stil Harmoni. Kakel sätts endast på vägg bakom kommod. Övriga väggar vitmålas NCS S 0500­N. Se ytterliggare tillval på sidan 55 gällande beslag och blandare till handfat.

Tillvalstilarna finns att välja som tillval för WC och är då i samma färger som bad och Wc/Dusch men med anpassad inredning. Se ytterliggare tillval på sidan 55 gällande beslag och blandare till handfat.

Väggar: Helkaklat WC i vald stil.

Vitvaror i bad

Grundutförande

Tillval

Tillval

El­driven
Vitvaror för badrum presenteras i inredningsportalen under perioden för inredningsval.
Förhöjd
| ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 54

Svarta detaljer

Detaljer Priser anges i inredningsportal under valperioden

Duschväggar: Macro Empire, mattsvart, klarglas 90390 cm. Tillval

Duschväggar: Macro Empire, mattsvart med spröjs, klarglas 90390 cm. Tillval

Badkarsvägg: Skoga mattsvart, klarglas, 80 cm. Tillval

Takduschpaket: Mora INXX II + blandare, svart. Tillval

Blandare till handfat. Mora INXX II Sharp small, svart. Tillval

Golvbrunnsil: Stockholm Lux, mattsvart. Tillval

Handdukstork Salsa, svart. Tillval

Toapappershållare: Svart. Placering enligt ritning. Tillval

Bad: 4­krok i svart. Placering enligt ritning. Tillval

WC och WC/Dusch: 2­krok i svart. Placering enligt ritning. Tillval

Frånval – Ej monterade sakvaror. Kostnadsfritt

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 55 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Växter är personligheter som vi pysslar om och trivs tillsammans med.

Växterna får både dig och ditt hem att trivas

Det är helt naturligt att se på växter som levande varelser som vi skapar relationer till. Växter ger en välbekant och hemtrevlig känsla till ditt nya hem.

Precis som att vi intuitivt vet vilken stil vi tycker om, så finns det växter vi föredrar framför andra. Pelargoner kanske får oss att tänka på den trevliga verandan hos mormor, eller så är en prunkande palm drömmen vi haft sen länge. Det stora intresset för växter ökar för varje år, och det avkopplande pysslet med våra gröna vänner blir en allt mer viktig och kreativ del i hur vi inreder hemma.

Inreda med växter Växter och sättet vi visar dem på kan verkligen förstärka stilen, och det har aldrig funnits ett större urval av möbler formgivna just för att inreda med grönska. Piedestaler och vägghängda hyllor ger oss större spelrum vad gäller placeringen, och vi får upp växterna i en dekorativ höjd som också ger dem mer ljus. Små blombord och rullvagnar är också populära sätt att samla växterna på, gärna tillsammans med böcker, tidningar och andra favoritsaker. Från att det enda självklara valet var terrakottakrukan har

utbudet av fina krukor och kannor växt i takt med vårt intresse. Glaserade krukor i grå och gröna toner ger ett lugnt och harmoniskt intryck, och till en större växt eller träd kan en skulptural kruka i rostrött stål ge ett möblerat och landat helhetsuttryck.

Välja växt efter stil Precis som med övrig inredning finns det trender när det gäller växter. Suckulenten, kaktusens nära släkting, är en lättskött växt som stadigt stiger i popularitet, den har förmågan att lagra fukt i sina tjocka blad och är grafiskt dekorativ i grupp eller i ett stilleben. En annan växande trend är att vi gärna vill ha större och trädliknande växter som ger rummet karaktär och ett spännande uttryck. Två favoriter, oberoende trender, är monsteran med sina tydliga djupgröna blad och fikonträdets friska gröna löv, båda är omtyckta klassiker som passar till de flesta stilar.

Vilken växt passar dig?

Alla växter behöver ljus, men en del är extra känsliga för starkt solljus. Så beroende på vilket väderstreck din bostad eller dina rum vätter mot, ska du välja växter som trivs i ljuset de får. När det gäller vattningen så vill vissa växter ha lite men ofta, och passar kanske mindre bra om du vet att du till exempel reser ofta, medan andra växter är tåliga och kan överleva i två veckor utan vatten. Men med växter är det också som med människor, man får gå på personkemin och ett första intryck, och känna sig för om man trivs tillsammans!

Det enkla är oftast det vackra, en spirande gren direkt från naturen ger genast liv åt ett stilleben. Ett litet blombord skapar genast en trevlig stämning i köket.
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 57 RIKSBYGGEN
SIG
SIG
RESERVERAR
FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER
RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Övriga detaljer i ditt hem

Golv och golvsockel

Priser anges i inredningsportal under valperioden

Golv: Ek Lecco 3­stav, mattlackad eller likvärdig 13 mm. Grundutförande

Golv: Ek Abetone 3­stav, vitpigmenterat eller likvärdig 13 mm, (vit golvsockel). Tillval

Golv: Ek Vigo 1­stav, vitpigmenterat eller likvärdig 13 mm, (vit golvsockel). Tillval

Golv: Ek Brownie 1­stav, brunpigmenterat eller likvärdig 13 mm, (vit golvsockel). Tillval

Golv: Ek Cornwall 1­stav eller likvärdig 15 mm. Tillval

Golvsockel: Ek, 12356 mm. Grundutförande

Golvsockel: Vit, 12356 mm. Kostnadsfritt

Golvsockel: Likt vitpigmenterat golv, 16360 mm. Tillval

Golvsockel: Likt brunpigmenterat golv, 16360 mm. Tillval

Klinker i hall (rak sättning)

Antracit, 30330 cm, matchad fog. Grundutförande

Antracit, 30360 cm, matchad fog. Tillval

Grå, 30330 cm, matchad fog. Kostnadsfritt

Grå, 30360 cm, matchad fog. Tillval

Gråsvart, 30330 cm, matchad fog. Tillval

Gråsvart, 30360 cm, matchad fog. Tillval

Gråbrun, 30330 cm, matchad fog. Tillval

Gråbrun, 30360 cm, matchad fog.. Tillval

Innerdörrar med foder och dörrhandtag

Dörr: Massiv vit slät, NCS S 0500­N. Grundutförande

Dörr: Massiv vit slät med ram, NCS S 0500­N. Tillval

Dörr: Massiv Ek slät med ram, Tillval

Dörrfoder: Vitmålad, Grundutförande

Dörrfoder: Ek, Tillval

Dörrhandtag: Rostfri. Grundutförande

Belysning och el

Garderobsbelysning: LED­belysning i takskena + elinstallationskostnad.

Dimmer: Dimmer till takbelysning. Tillval

Lecco Cornwall Abetone Vigo
| ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 58
Brownie Välj golvsockel

Garderober (se lägenhetsritning)

Garderober.

Skjudörrsgarderob i olika utföranden.

Fönsterbänkar

Priser anges i inredningsportal under valperioden

Garderober: Vita med handtag. Välj handtag från köksstilen Harmoni. Grundutförande

Skjutdörr i hall 1 + 2 + 3 + 4: Klar spegel Grundutförande

Skjutdörr i sovrum 1 + 2 + 3 + 4: Satin White Grundutförande

Skjutdörr 1 + 2 + 3 + 4: Sensible Oak Stoneware grey Satin White Kostnadsfritt

Skjutdörr 1 + 2 + 3 + 4: Shiny Grey Crispy White Klar spegel Tillval

Profil: Silver. Grundutförande

Profil: Vit. Kostnadsfritt

Marmor, ljus grå/vit polerad yta, läggs i fönstersmyg. Grundutförande

Målning

NCS S 0500­N

NCS S 1502­Y

Frånval av vägg (se lägenhetsritning)

Tak: Vit, NCS S 0500­N. Grundutförande

Väggar: Vit, NCS S 0500­N. Grundutförande

Väggar: Ljusgrå, NCS S 1502­Y. Tillval

Väggar: Tapet, Borosan EasyUp20. Kostnadsfritt

Väggar: Tapet, Decorama EasyUp19. Kostnadsfritt

Väggar: Tapet, Linen. Tillval

Frånval av vägg enligt lägenhetsritning. Val görs vid avtalsskrivande. Kostnadsfritt

Balkong- och odlingslåda

Låda i galvaniserat stål på hjul som tål väder och vind. Tillval

Tapeter för rofyllda rum.
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 59
SE PLAN RITNING. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV.
LEVERANTÖRERNA UTVECKLAR KONTINUERLIGT SINA PRODUKTER DÄRFÖR KOMMER AKTUELLA ARTIKELNUMMER OCH FUNKTIONER FRAMGÅ I INREDNINGSPORTALEN UNDER VALPERIODEN. FÖR EXAKT UTFÖRANDE I DIN SPECIFIKA LÄGENHET,
TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL
ÄNDRINGAR.

Dina egna noteringar

Skapa ditt hem steg för steg

Steg 1: Inspiration och guidning

I det här magasinet har du kunnat se och läsa om de inredningsval vi erbjuder till din nya bostad. Vi hoppas att du blivit inspirerad och funnit din favoritstil för kök och badrum.

Till din hjälp för att göra dina inredningsval finns förutom detta magasin även Riksbyggens inredningsportal. När det är dags att göra inredningsvalen kommer du att få en personlig inloggning till portalen där du kan se alla val som går att göra för just din bostad samt priser på de tillval du önskar.

Under valperioden finns en utställning där du kan se och känna på de olika materialen som projektet erbjuder. Riksbyggen meddelar inför denna period var utställningen finns och vilka tider det finns möjlighet att besöka den.

Steg 2: Beställning

Din beställning gör du enkelt i den inloggningsbara versionen av Riksbyggens inredningsportal. Du klickar i den stil du valt för kök, väljer detaljerna för stilen och gör därefter likadant för badrum. Avslutningsvis väljer du övriga detaljer i bostaden. När du är klar med alla dina val får du en sammanställning av dina val samt bekräftar dessa val genom e­signering eller manuell signering.

Steg 3: Villkor och Fakturering

Inredningsvalen delas avtalsmässigt upp i kostnadsfria val (inklusive grundutförande) och prissatta tillval. I de fall du gör kostnadsfria val ingår dessa val i kostnaden för entreprenadavtalet (där Bostadsrättsföreningen och Riksbyggen är parter) och ytterligare Tillvalsavtal behöver inte tecknas.

I de fall du som köpare gör inredningsval som är prissatta tillval tecknas ett särskilt avtal mellan dig som köpare och Riksbyggen (Bostadsrättsföreningen är således inte part i detta avtal).

En delbetalning om 20 % av kostnaden för samtliga prissatta tillval faktureras efter att huvudbeställningen är signerad. Resterande belopp för prissatta tillval betalas i samband med tillträdet av bostaden.

Avtalsbrott

Om du av någon anledning inte fullföljer köpet av din nya bostad utan att rätt därtill föreligger, ska du som köpare ersätta Riksbyggen den skada Riksbyggen lider i anledning av avtalsbrottet enligt följande.

1 Köparen ska ersätta Riksbyggen med ett belopp motsvarande den totala kostnad som köparen skulle ha betalat för de prissatta tillvalen.

2 Därutöver ska köparen betala vite till Riksbyggen enligt följande:

• För inredningsval upp till ett sammanlagt belopp för samtliga tillval om 19 999 kr inkl. moms ska köparen till Riksbyggen betala vite om 5 000 kr.

• För inredningsval till ett sammanlagt belopp för samtliga tillval om 20 000 kr inkl. moms eller mer ska köparen till Riksbyggen betala vite om 10 000 kr.

Reservationer

Riksbyggen reserverar sig för eventuella tryckfel, felskrivningar och att produktbilder kan avvika från verklig utformning. Riksbyggen förbehåller sig också rätten till förändringar på grund av exempelvis förändring av sortiment och modellbeteckningar hos leverantör. Köparen kommer i sådana fall om möjligt att erbjudas likvärdig produkt. Inredningsbilderna i detta magasin är 3D­visualiseringar och kan avvika från färdig produkt.

På grund av rådande världsläge är risken för att föreskrivna produkter byts ut större än vanligt. Råvarubrist och leveransproblem är exempel på orsaker till detta. Om ändringar sker kommer du att meddelas detta.

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 63 RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
V1-2023-AUGUSTI
Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen du bor och arbetar i, med fokus på en hållbar framtid.
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.