Brf Dunungen

Page 1

Allt och lite till

Brf Dunungen i nya Selma Stad, Göteborg. Ytsmarta 1–4:or med massor av plats för socialt liv.


Fakta om Brf Dunungen Boendeform: Bostadsrätt Antal lägenheter: 86 lägenheter fördelat på sex trappuppgångar Hiss: Ja Storlekar: 1–4 rum och kök (26–92 m2) Parkering: Ja, i garaget under huset. Det finns också utomhusplatser. Lägenhetsförråd: Ja

2

|

BRF DUNUNGEN

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Välkommen till ditt nya hem i Selma Stad Att komma hem till Brf Dunungen är att andas ut. Här bor du i ett helt nytt, tryggt och levande område nära till både naturlugn och Göteborgs innerstad. I det helt nya området Selma Stad bidrar Riksbyggen med två bostadsrättsföreningar fördelade över två etapper, varav Dunungen är den första och Brf Mår­ backa den andra. Vi är stolta över att kunna erbjuda moderna och yteffektiva lägenheter med ett riktigt serviceutbud precis utanför dörren. Här kan du inhandla fredagsbuketten på torget. Ta del av teater, dans och musikföreställningar på det nybyggda kulturhuset. Smita ner till konditoriet och handla surdegsfrallorna till helgfrukosten. Ja, här finns allt. Och lite till.

Oavsett om du vill ta ditt första steg in på bostadsmarknaden, sälja villan eller flytta från hyresrätten i grannkvarteret har vi något för dig. Här erbjuder vi allt från kvadratsmarta ettor på 26 kvadratmeter till rymliga fyror på 92 kvadrat. För att göra livet i Brf Dunungen extra bekvämt har vi försett samtliga lägenheter med rymliga inglasade balkonger och öppna sociala kök för stora middagar med släkt och vänner. Blir ni extra många kan ni istället flytta ut och laga middagen i uteköket på gården. Förhoppningsvis är du en av dem som kommer att trivas här, och väldigt snart kalla det för ditt hem. Om du har några frågor, tveka inte att höra av dig till mig. Varmt välkommen till Selma Stad och Brf Dunungen! Margareta Josefsson, säljare, Riksbyggen Tel: 033-202563 E-post: margareta.josefsson@riksbyggen.se

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

3


Här byggs omkring 1000 bostäder samtidigt som kaféer, parkstråk, fiskhandlare, butiker och människor skapar en charmig småstadskänsla.

Innehåll

Nya levande Selma Stad ......................................5

Det här är Trygghetsfilosofin.............................42

Att bo i en storstad ..............................................9

Välkommen till ett hem för hela livet................43

Bo modernt i helt nytt område .........................10

Bostadsrättsföreningen.................................... 44

Hjärtat i hemmet................................................14

Lugn du köper en Riksbyggenbostad................45

Hur ska ditt hem se ut?.......................................23

Hållbart är stort. Och litet................................. 46

Planeten ska med...............................................25

Hållbarhet i allt vi gör.........................................47

Brf Parklivs ekosystemtjänster.........................26

Dina egna noteringar........................................ 48

Planritningar......................................................28

När andra säger hej då, säger vi hej hej........... 50

Rums- och byggnadsbeskrivning......................38

Nyfiken på Riksbyggen?.................................... 51

4

|

BRF DUNUNGEN

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Nya levande Selma Stad Göteborgs Stad har en tydlig målbild för Selma Stad. Efter många års planering börjar det nya området äntligen växa fram.

Selma Lagerlöfs Torg genomgår nu den största om­ vandlingen sedan torget byggdes 1971. Så säg hej då till det Selma Lagerlöfs Torg en gång var och hej till nya Selma stad. Här byggs omkring 1000 bostäder samtidigt som kaféer, parkstråk, fiskhandlare, butiker och människor skapar en charmig småstadskänsla. I Selma Stad får du både det gröna kvarterslivet och citypulsen på ett bräde. På femton minuter är du inne i Göteborgsmyllret med stombussarna. Men det går minst lika smidigt att hoppa på cykeln och ta dig fram på de fina cykelvägarna för egen maskin.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

5


All tänkbar service Selma Stad erbjuder allt du kan tänkas behöva. Här finns en stor nybyggd matbutik, frukt- och grönsakshandel, apotek, bageri, café, restaurang, fiskbutik, frisör, blomsteraffär med mera. Och i hjärtat av kvarteret ligger det nya stadsdelshuset med verksamheter som bibliotek, kulturskola, teater och mötesplatser.

6

|

BRF DUNUNGEN

En grön mötesplats Området erbjuder inte bara ett bra servieutbud, här kan du också promenera i Selma Lagerlöfs Parkstråk – ett stråk i fyra delar där det finns plats för såväl lek, rekreation, möten och aktivitet i det utegym som kommer att finnas strax intill Brf Dunungen.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Gott om gröna mötes­ platser med plats för lek och gemenskap.

BRF DUNUNGEN

|

7


8

|

BRF DUNUNGEN

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Att bo i en storstad Vare sig du söker aktivt liv eller lugn och ro har du allt du kan önska dig här. Serviceutbudet är utanför dörren, skogen precis runt knuten och en cykeltur bort är du i Göteborgs innerstad. En grön historia Området kring Selma Stad och Backadalen har en lång historia av odling. Under slutet av 1800-talet gick området under namnet “Hisingens trädgård”. Ett namn som än idag är relevant då Backa är det mest odlings­täta området i Göteborg med stor variation mellan kolonioch odlingslotter. Har du gröna fingrar? Drömmer du om att kunna äta egenodlat? Varför inte sälla dig i kö till någon av alla odlingslotter bland de lummiga om­rådena som omger Backadalen – alla inom cykel­ avstånd från Brf Dunungen. En anledning att varva ned Att bo i Brf Dunungen är att ha lika nära till det aktiva stadslivet som till rogivande natur. Det finns flertalet joggingspår i naturområdet mellan Backa­ dalen och Lillhagen. Och bara snäppet bortanför ligger Backavallen med flera fotbollsplaner och ett motionscentrum som har öppet alla dagar i veckan. Är du sugen på ordentlig avkoppling har du också St Jörgen spa på bekvämt avstånd.

Skogsutflykt för alla åldrar Snöra på dig skorna och bege dig till Hisingsparken som är Göteborgs största park. Området sträcker sig mellan Tuve, Tolered och Länsmansgården och erbjuder lövskog, granskog, våtmarker och ett rikt djurliv. Ströva bland gångvägar och stigar och passa på att ta en paus på någon av alla fina grillplatser. Det viktigaste på bekvämt avstånd Bara några minuter i bil från Brf Dunungen ligger Bäckebol Köpcentrum. Här har du det absolut mest nödvändiga på bekvämt avstånd. Här finns Coop, Systembolaget, IKEA och Bauhaus med flera. Det är en plats perfekt för familjehandling och med bra öppettider. Hisingens shoppingmecka Backaplan är idag ett välbesökt shoppingområde och ligger endast några busstop från Brf Dunungen. Här finns Coop Forum, apotek, Systembolaget och en lång rad kläd-, sport- och teknikbutiker. ­Precis i närheten finns också byggvaruhus, blomster­ landet och möbelbutiker. Samtidigt erbjuder Backaplan med omnejd matupplevelser i mångfald. Här hittar du allt från indiska smaksensationer till den hyllade pärlan Jenin Grill. Inom några år kommer Backaplan att genomgå en stor omvandling och bli en helt ny stadsdel i centrala Göteborg. Handelsutbudet kommer att utökas och blandas med såväl bostäder som arbetsplatser och kulturupplevelser.

Tips på aktiviteter Gillar du retro och second hand? Emmaus och Smyrna ger dig goda möjligheter till att fynda.

Ta med kompisarna på ett äventyr! Spännande spel, hisnande upplevelser och mycket mer utlovas på Göteborgs första VR-arkad.

Vill du testa att blåsa glas eller ta en ­närmare titt på hur hantverket går till? ­Stievens Glashytta ligger ett stenkast från Backaplan och erbjuder både kurser och gratis visningar. RIKSBYGGEN ANSVARAR INTE FÖR ATT OVANNÄMNDA STÄLLEN FINNS VID AKTUELLT KÖPTILLFÄLLE.

Missa inte Lilla Istanbul, turkiskt Jenin Grill, mellanöstern Franska skafferiet, genuint franskt Alkemisten, populär kaffebar

BRF DUNUNGEN

|

9


Bo modernt i helt nytt område Mitt i den nya stadsdelen Selma Stad planerar vi för 86 moderna bostadsrätter. Här bor du med ett brett serviceutbud, kommunikationer och grönska precis utanför dörren.

10

|

BRF DUNUNGEN

Köp boendet, få livet på köpet Själva huset överraskar med hur mycket liv och frihet du kan få för pengarna. Du sover i en smart planerad etta, tvåa, trea eller fyra och umgås med vänner och grannar på den gemensamma gården. Där du också själv odlar frukt, grön­ saker och kryddor i odlings­lådorna som står uppradade. Där står även din cykel i tryggt förvar i väntan på nästa äventyr. När du sen kommer hem kan du varva ner på den rymliga balkongen som på ett sätt blir ett extra vardags­ rum. Och där, på balkongen, kan du se ut över den gröna innergården. Utanför dörren har du den nya stadsdelen som genomgått en total­förvandling och som nu är mer levande än någonsin. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Smart planerade lägenheter Riksbyggen har planerat lägenheterna väl, för att undvika onödiga överytor. Det gör att vi kan erbjuda ett brett utbud av lägenhetsstorlekar, från små ettor på 26 kvm till fyror på 92. De större lägenheterna är genomgående med fönster i minst två väderstreck, har kök mot gatan och vardagsrum mot den tystare gården. De mindre lägenheterna är orienterade mot den tystare gården. Vad du vill, när du vill Här har du det mesta på gång- och cykelavstånd och kollektivtrafiken gör det enkelt för dig att nå

resten av Göteborg. I garaget under huset finns också möjlighet till egen parkering och självklart är det förberett för laddstolpar för dig som kör elbil. Enklare att bo utan måsten Som bostadsrättsinnehavare i Brf Dunungen slipper du alla jobbiga måsten och underhållsarbeten. Har du kanske ledsnat på husfix? Här bor du i en nybyggd och toppmodern lägenhet! Du slipper lägga tid på att exempelvis måla om fasaden, kitta fönster, lägga om taket och så vidare. I Brf Dunungen får du inte bara ett modernt boende, du kan också frigöra tid för det som verkligen är viktigt i livet.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

11


Kvarteret har tre gårdar, här ser vi den östra gården som tillhör systerföreningen brf Mårbacka.

12

|

BRF DUNUNGEN


RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

13


Hjärtat i hemmet Kök och vardagsrum är välplanerade och varje kvadratmeter har utnyttjats maxi­ malt. Här finns plats för att umgås och att gastronomiskt brilljera för gästerna.

14

|

BRF DUNUNGEN


RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

15


Badrummet är en fröjd för kropp och själ. Här finns gott om förvaring med plats för handdukar, tvål, schampo, tvättmedel, sköljmedel, doftljus och allt annat som hör hemma här.

16

|

BRF DUNUNGEN

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Inne fast ute

För att släppa in ännu mer sol in till dig har vi valt stora fönsterglas och helglasade balkongdörrar.

BRF DUNUNGEN

|

17


18

|

BRF DUNUNGEN

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Bara det bästa är gott nog i ditt kök

Vi har utrustat köket med snygga bekvämligheter som induktionshäll, energieffektiv kyl och frys samt lådor med fullutdrag och dämpning.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

19


En lysande idé

De stora lägenheterna är genomgående med dagsljus från minst två väderstreck.

20

|

BRF DUNUNGEN


RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

21


Hur ska ditt hem se ut? Välj och ­vraka ibland tillval Kök ”Natur” är rofyllt, modernt och hämtar inspiration från naturens skiftningar.

Kök ”Arv” har en klassisk ramlucka i vitt eller grått.

22

|

BRF DUNUNGEN

Med stil ”Kontrast” skapar du ett ombonat kök.


Välj din stil

Att flytta in i en ny bostad där ingen annan bott ­tidigare är en fantastisk känsla. Ännu mer speciellt blir det när man fått möjlighet att sätta sin personliga prägel på boendet. Därför har vi tagit fram inredningsstilar, så att du i ett tidigt skede kan vara med och sätta din prägel på ditt hem. Kanske har du redan nu tankar på hur du vill möblera och i vilka färger hemmet ska gå i?

Badrum ”Elegant” är stramt och formsäkert.

Med stilen ”Sinne” skapar du en lugn och stillsam miljö.

Badrum ”Tidlös” är stilen som ger en klassisk och ombonad känsla.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

23


24

|

BRF DUNUNGEN


Planeten ska med När du köper en Riksbyggenbostad, oavsett om det är i Brf Dunungen eller någon annanstans, kan du vara säker på att vi som företag har tagit hänsyn till miljön. Vi gör rum för hela livet och vår vision är att göra det med minsta möjliga påverkan på planetens naturliga kretslopp. Energisnåla hem Genom Brf Dunungens energisnåla ­uppvärmning med fjärrvärme kommer förbrukningen för lägen­ heterna att ligga under rådande normer. Allt för att spara energi, pengar och miljö åt våra boende och vår planet. Som ledare inom hållbar samhällsutveckling vill vi minska användandet av ändliga resurser och att du får ett sunt inneklimat. Den låga energi­ användningen ger även dig pengar över till annat. Att projektera för silver är guld värt Riksbyggen siktar alltid på att uppnå minst Miljö­ byggnad Silver. Det betyder att vi ska certifiera alla nya hus enligt systemet Miljöbyggnad. Vilket också är ett kvitto på förhöjda kvaliteter hos byggnaden vad det gäller energi, innemiljö och material och att vi går från ord till handling när det gäller vår ambition att vara ledande inom hållbara boendemiljöer. Ekosystemtjänster – att ta tillvara på det naturen bjuder oss på För att vi människor och vårt jordklot ska överleva är vi beroende av naturens ekosystemtjänster.

Det är tjänster som naturen bjuder oss på helt gratis – träd som tar upp koldioxid, insekter som pollinerar, vattenrening och mycket mer. ­Tillsammans med Sweco har vi tagit fram en metod som hjälper oss att bedöma hur naturens tjänster kan bevaras vid utveckling av nya bostads­­områden samt hur vi kan skapa ytter­ ligare ekosystemtjänster. I Brf Dunungen till exempel, planerar vi bland annat för odlings­ lådor på gården och väljer växter som gynnar ­pollinering och fröspridning. Vi planterar även träd av olika sorter som fördröjer dagvatten och adderar ytter­ligare ekosystemtjänster. Sociala vinster Trygghet lyfts ofta fram som centralt i social ­hållbarhet – det begreppet betecknar att man ­känner tillhörighet och handlingsfrihet i relation till såväl sin sociala som fysiska omgivning. ­Därför bygger vi alltid in socialt främjande lösningar i våra bostadsområden. På den gröna gården får Brf Dunungen ett härligt utekök och odlingslågor. Vilket också öppnar upp för spon­ tana möten och samtal. I anslutning till gården har föreningen också en gemensamhetslokal med övernattningsmöjlig­heter för långväga gäster. Långsiktig ekonomi Ekonomisk hållbarhet handlar om att hushålla med mänskliga och materiella resurser på lång sikt. Till exempel handlar det om att bygga för att säkerställa bostadsrättsföreningens värde över tid. Att material och konstruktioner är valda utifrån livslängd och behov av underhåll. Men det hand­ lar också om att bygga så att avgiften blir rimlig över tid och att värdet på insatsen kan tryggas.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

25


Brf Dunungens ­ekosystemtjänster Lyssna på marken Ekosystemtjänster är de positiva effekter som ekosystemen bidrar med till oss människor. Innan vi bygger framtidens bostäder, undersöker vi alltid platsen som ska bebyggas väldigt noga. Vi kallar det ekosystemtjänstanalys och innebär att vi analyserar vilka tjänster som marken, vattnet och naturen bidrar med (exempelvis renar vatten, binder koldioxid eller minskar erosion). Sedan säkrar vi att marken bidrar lika mycket, eller mer när projektet väl är färdigt. Så med oss lyssnar du på marken och tar ansvar för framtiden. Vilka åtgärder planerar Brf Dunungen att genomföra? 1 2 3 4 5 6

Odlingslådor Regnbäddar för fördröjning av dagvatten Bevattning av planteringsytor med dagvatten samt fördröjning av dagvatten genom savaqsystem Planterar växter som blommar hela säsongen samt buskar och träd Reakreativ grön utemiljö med pergola, utekök och lekplats Grönt tak på komplement byggnad och garagenedfart

Ekosystemtjänster som Brf Dunungens planerade åtgärder bidrar till

Rekreation och estetiska värden Ekosystemets förmåga att skapa upplevelser och bidra till rekreation.

Pollinering och fröspridning Överföring av pollen mellan växter så att frukter, bär och grödor kan bildas. Frön sprids genom vind, vatten, djur och insekter till andra platser där de gror.

3

Mikroklimat Grundvatten, regnvatten, sjöar och vattendrag.

26

|

BRF DUNUNGEN

Upprätthållande av luftkvalitet Ekosystemets förmåga att förbättra luftkvaliteten t ex trädens förmåga att binda utsläpp och partiklar från biltrafik.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Gården till brf Dunungen bjuder in till socialt umgänge.


6

1

4

5

2

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

27


Planritningar På följande sidor visas exempel på planritnigar i Brf Dunungen.

28

|

BRF DUNUNGEN


1 rok ca 26m 11 rok ca226 m2 rok ca

M

26m2

M M

N FÖRKLARINGAR

N

G

GARDEROB

DM

DISKMASKIN

ST

STÄDSKÅP

M

MIKRO I INBYGGNADSSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

DISKHO

TT

TORKTUMLARE

INDUKTIONSHÄLL OCH UG

KM

KOMBIMASKIN

K

KYLSKÅP

SYNLIGA RÖRSTAMMAR

F

FRYSSKÅP

KAPPHYLLA

FÖRKLARINGAR G

GARDEROB

DM

FÖRKLARINGAR FÖRKLARINGAR

STÄDSKÅP GARDEROB TVÄTTMASKIN TM ST

G ST TM TT KM

TORKTUMLARE TT STÄDSKÅP TVÄTTMASKIN KOMBIMASKIN KM

M DM M

TORKTUMLARE SYNLIGA RÖRSTAMMAR KOMBIMASKIN K KAPPHYLLA SYNLIGA RÖRSTAMMAR VÄGGSKÅP KAPPHYLLA PARKETT VÄGGSKÅP KLINKER

F K/F

PARKETT SG KLINKER SKJUTDÖRRSGARDEROB

DISKMASKIN MIKRO I INBYGGNADSSKÅP DISKMASKIN DISKHO

MIKROINDUKTIONSHÄLL I INBYGGNADSSKÅP OCH UGN DISKHO KYLSKÅP K INDUKTIONSHÄLL FRYSSKÅP OCH UGN F KYL/FRYSSKÅP K/F KYLSKÅP FRYSSKÅP DUSCHVÄGGAR

FÖRDELARSKÅP EL/IT BRH BRÖSTNINGSHÖJD I METER SG SKJUTDÖRRSGARDEROB SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M BRH GENERELL BRÖSTNINGSHÖJD I METER TAKHÖJD 2,5M

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS UNDER FÖNSTERBÄNK GENERELL TAKHÖJD 2,5M

VÄGGSKÅP

DUSCHVÄGGAR

PARKETT

DUSCHDRAPERISTÅNG

KLINKER

FÖRDELARSKÅP TAPPVA FÖRDELARSKÅP EL/IT

SG

SKJUTDÖRRSGARDEROB

BRH

BRÖSTNINGSHÖJD I METER SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M

GENERELL TAKHÖJD 2,5M ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS UNDER FÖNSTERBÄNK N

N

KYL/FRYSSKÅP DUSCHDRAPERISTÅNG DUSCHVÄGGAR FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN

DUSCHDRAPERISTÅNG FÖRDELARSKÅP EL/IT FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN

KYL/FRYSSKÅP

K/F

0

1

2

SKALA 1:100 2

0 SKALA1 1:100 METER 0

3 3

1BRF 2 3 SKALA 1:100 DUNUNGEN

4 4

4

5m 5m

5

LGH NR: 1101 BRF DUNUNGEN LGH NR: 1101

BRF DUNUNGEN

|

29

2020-12-01


1 rok

ca 32m2

11 rok rok ca 32 m2 ca 32m2

M

N

FÖRKLARINGAR M

M

G

GARDEROB

ST

STÄDSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

DISKHO

TT

TORKTUMLARE

INDUKTIONSHÄLL OCH UGN

KM

KOMBIMASKIN

K

KYLSKÅP

SYNLIGA RÖRSTAMMAR

F

FRYSSKÅP

N

KAPPHYLLA

FÖRKLARINGAR GARDEROB

DM

DISKMASKIN

STÄDSKÅP ST FÖRKLARINGAR FÖRKLARINGAR

M

MIKRO I INBYGGNADSSKÅP

G

G ST TM TT KM

TVÄTTMASKIN TM GARDEROB DM TORKTUMLARE TT STÄDSKÅP M KOMBIMASKIN KM TVÄTTMASKIN SYNLIGA RÖRSTAMMAR TORKTUMLARE KAPPHYLLA KOMBIMASKIN K VÄGGSKÅP SYNLIGA RÖRSTAMMAR F PARKETT KAPPHYLLA K/F KLINKER VÄGGSKÅP

PARKETT SG SKJUTDÖRRSGARDEROB KLINKER BRH BRÖSTNINGSHÖJD I METER

DISKMASKIN

M

MIKRO I INBYGGNADSSKÅP

KYL/FRYSSKÅP

K/F

VÄGGSKÅP

DUSCHVÄGGAR

PARKETT

DUSCHDRAPERISTÅNG

KLINKER

FÖRDELARSKÅP TAPPVATTE

FÖRDELARSKÅP EL/IT DISKHO SG SKJUTDÖRRSGARDEROB DISKMASKIN INDUKTIONSHÄLL OCH UGN BRH BRÖSTNINGSHÖJD I METER MIKRO I INBYGGNADSSKÅP KYLSKÅP K DISKHO SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M FRYSSKÅP F INDUKTIONSHÄLL OCH UGN GENERELL TAKHÖJD 2,5M N KYL/FRYSSKÅP K/F KYLSKÅP ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS UNDER FÖNSTERBÄNK DUSCHVÄGGAR FRYSSKÅP DUSCHDRAPERISTÅNG N4 KYL/FRYSSKÅP 0 1 2 3 5m FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN DUSCHVÄGGAR SKALA 1:100 FÖRDELARSKÅP EL/IT DUSCHDRAPERISTÅNG 0 1 2 3 4 5m METER SKALA 1:100 FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN BRF DUNUNGEN

FÖRDELARSKÅP EL/IT SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M SG SKJUTDÖRRSGARDEROB GENERELL TAKHÖJD 2,5M BRH BRÖSTNINGSHÖJD I METER 30 | BRF DUNUNGEN ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS UNDER FÖNSTERBÄNK SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M GENERELL TAKHÖJD 2,5M

DM

0

SKALA1 1:100

2

3

LGH NR: 3112

4

5

BRF DUNUNGEN RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

LGH NR: 3112

2020-12-01


2 rok rokca 45 m2 22ca rok 46m2 ca 46m2

M

FÖRKLARINGAR M

G

GARDEROB

DM

DISKMASKIN

ST

STÄDSKÅP

M

MIKRO I INBYGGNADSSKÅ

TM

N N TVÄTTMASKIN

TT

TORKTUMLARE

KM

KOMBIMASKIN

K

KYLSKÅP

SYNLIGA RÖRSTAMMAR

F

FRYSSKÅP

DISKHO

INDUKTIONSHÄLL OCH UG

KAPPHYLLA

FÖRKLARINGAR FÖRKLARINGAR FÖRKLARINGAR

KYL/FRYSSKÅP

K/F

VÄGGSKÅP

DUSCHVÄGGAR

PARKETT

DUSCHDRAPERISTÅNG

KLINKER

FÖRDELARSKÅP TAPPVA FÖRDELARSKÅP EL/IT

G

GARDEROB

DM

DISKMASKIN

G ST

GARDEROB STÄDSKÅP

DM M

DISKMASKIN MIKRO I INBYGGNADSSKÅP

SG

SKJUTDÖRRSGARDEROB

ST TM

STÄDSKÅP TVÄTTMASKIN

M

MIKRO DISKHOI INBYGGNADSSKÅP

BRH

BRÖSTNINGSHÖJD I METER

TM TT

TVÄTTMASKIN TORKTUMLARE

DISKHO INDUKTIONSHÄLL OCH UGN

TT KM

TORKTUMLARE KOMBIMASKIN

K

INDUKTIONSHÄLL OCH UGN KYLSKÅP

GENERELL TAKHÖJD 2,5M

KM

KOMBIMASKIN SYNLIGA RÖRSTAMMAR

KF

KYLSKÅP FRYSSKÅP

ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS UNDER FÖNSTERBÄNK

SYNLIGA RÖRSTAMMAR KAPPHYLLA

F K/F

FRYSSKÅP KYL/FRYSSKÅP

KAPPHYLLA VÄGGSKÅP

K/F

KYL/FRYSSKÅP DUSCHVÄGGAR

VÄGGSKÅP PARKETT

DUSCHVÄGGAR DUSCHDRAPERISTÅNG

PARKETT KLINKER

DUSCHDRAPERISTÅNG FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN

KLINKER

FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN EL/IT

SG

SKJUTDÖRRSGARDEROB

FÖRDELARSKÅP EL/IT

SG BRH

SKJUTDÖRRSGARDEROB BRÖSTNINGSHÖJD I METER

BRH

BRÖSTNINGSHÖJD I METER

SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD 2,3 M SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCHCA FÖRBEHÅLLER INNERTAK, GENERELLSÄNKT TAKHÖJD 2,5M TAKHÖJD CA 2,3 M

SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M

N N 2

3

4

5m

0 SKALA1 1:100 2 METER SKALA 1:100

0

3

4

5m

0

1

1 1:100 2 SKALA

3

BRF DUNUNGEN BRF DUNUNGEN LGH NR: 1112 LGH NR: 1112

4

5

BRF DUNUNGEN

|

31


2 rok 2 2 ca 57m 22 rok ca 57 m rok ca 57m2

M M

FÖRKLARINGAR G

GARDEROB

DM

DISKMASKIN

ST

STÄDSKÅP

M

MIKRO I INBYGGNADSSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

TT

TORKTUMLARE

KM

KOMBIMASKIN

K

KYLSKÅP

SYNLIGA RÖRSTAMMAR

F

FRYSSKÅP

GARDEROB

G

FÖRKLARINGAR FÖRKLARINGAR STÄDSKÅP ST

DM

DISKMASKIN

M

MIKRO I INBYGGNADSSKÅP

DUSCHVÄGGAR

PARKETT

DUSCHDRAPERISTÅNG

KLINKER

FÖRDELARSKÅP TAPPVATTE FÖRDELARSKÅP EL/IT

DM

DISKMASKIN DISKHO

SG

SKJUTDÖRRSGARDEROB

ST

TORKTUMLARE TTSTÄDSKÅP

M

MIKRO IINDUKTIONSHÄLL INBYGGNADSSKÅP OCH UGN

BRH

BRÖSTNINGSHÖJD I METER

TM

KOMBIMASKIN KMTVÄTTMASKIN KOMBIMASKIN KAPPHYLLA

K

SYNLIGA RÖRSTAMMAR VÄGGSKÅP

F

KAPPHYLLA PARKETT

SG

K/F

FRYSSKÅP OCH UGN F INDUKTIONSHÄLL FRYSSKÅP DUSCHVÄGGAR

N

KYL/FRYSSKÅP DUSCHDRAPERISTÅNG

VÄGGSKÅP KLINKER

DUSCHVÄGGAR FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN

PARKETT

DUSCHDRAPERISTÅNG FÖRDELARSKÅP EL/IT

SG KLINKER SKJUTDÖRRSGARDEROB

FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN

BRH

FÖRDELARSKÅP EL/IT

BRÖSTNINGSHÖJD I METER

GENERELL TAKHÖJD 2,5M ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS UNDER FÖNSTERBÄNK N

KYL/FRYSSKÅP K/FKYLSKÅP

SKJUTDÖRRSGARDEROB SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M

BRH BRFGENERELL BRÖSTNINGSHÖJD I METER DUNUNGEN TAKHÖJD 2,5M | SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 MUNDER FÖNSTERBÄNK ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS

32

SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M

K DISKHOKYLSKÅP

KM

KYL/FRYSSKÅP

VÄGGSKÅP

TVÄTTMASKIN TMGARDEROB

TORKTUMLARE SYNLIGA RÖRSTAMMAR

INDUKTIONSHÄLL OCH UGN

K/F

G

TT

DISKHO

N

KAPPHYLLA

FÖRKLARINGAR

N

0

1

2

SKALA 1:100

0 1 1:100 2 METER SKALA 0

3 3

BRF DUNUNGEN 2 3

SKALA1 1:100

4 4

4

5m 5m

5

LGH NR: 1111 BRF DUNUNGEN RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

LGH NR: 1111

2020-12-01


2 rok 2 2ca rok ca 66 m 2 rok 66m2 ca 66m2

FÖRKLARINGAR G

GARDEROB

DM

DISKMASKIN

M ST TM M TT

STÄDSKÅP

M

MIKRO I INBYGGNADSSKÅ

KM

TVÄTTMASKIN TORKTUMLARE KOMBIMASKIN

DISKHO

INDUKTIONSHÄLL OCH UG

N N

SYNLIGA RÖRSTAMMAR KAPPHYLLA

FÖRKLARINGAR

K

KYLSKÅP

F

FRYSSKÅP KYL/FRYSSKÅP

K/F

VÄGGSKÅP

DUSCHVÄGGAR

PARKETT

DUSCHDRAPERISTÅNG

KLINKER

FÖRDELARSKÅP TAPPVA

FÖRKLARINGAR FÖRKLARINGAR GARDEROB G

DM

DISKMASKIN

ST G

STÄDSKÅP GARDEROB

M DM

MIKRO I INBYGGNADSSKÅP DISKMASKIN

SG

SKJUTDÖRRSGARDEROB

TM ST

TVÄTTMASKIN STÄDSKÅP

M

DISKHOI INBYGGNADSSKÅP MIKRO

BRH

BRÖSTNINGSHÖJD I METER

TT TM

TORKTUMLARE TVÄTTMASKIN

KM TT

KOMBIMASKIN TORKTUMLARE

K

KYLSKÅP INDUKTIONSHÄLL OCH UGN

GENERELL TAKHÖJD 2,5M

KM

SYNLIGA RÖRSTAMMAR KOMBIMASKIN

F K

FRYSSKÅP KYLSKÅP

ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS UNDER FÖNSTERBÄNK

KAPPHYLLA SYNLIGA RÖRSTAMMAR

K/F F

KYL/FRYSSKÅP FRYSSKÅP

N

VÄGGSKÅP KAPPHYLLA

K/F

DUSCHVÄGGAR KYL/FRYSSKÅP

N

INDUKTIONSHÄLL OCH UGN DISKHO

PARKETT VÄGGSKÅP

DUSCHDRAPERISTÅNG DUSCHVÄGGAR

KLINKER PARKETT

FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN DUSCHDRAPERISTÅNG

KLINKER

FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN EL/IT

SG

SKJUTDÖRRSGARDEROB

FÖRDELARSKÅP EL/IT

BRH SG

BRÖSTNINGSHÖJD I METER SKJUTDÖRRSGARDEROB

BRH

BRÖSTNINGSHÖJD METER CA 2,3 M SÄNKT INNERTAK, I TAKHÖJD

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

GENERELLSÄNKT TAKHÖJD 2,5M TAKHÖJD CA 2,3 M INNERTAK,

FÖRDELARSKÅP EL/IT

SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M

0

1

0 SKALA1 1:100 METER SKALA 1:100 0

1 1:100 2 SKALA

2

3

4

5m

2

3

4

5m

3

BRF DUNUNGEN BRF DUNUNGEN LGH NR: 2101 LGH NR: 2101

4

5

BRF DUNUNGEN

|

33


3 rok ca 75m 33 rok ca276 m2 rok ca 75m2

M M

FÖRKLARINGAR G

GARDEROB

DM

DISKMASKIN

ST

STÄDSKÅP

N

M

MIKRO I INBYGGNADSSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

DISKHO

TT

TORKTUMLARE

INDUKTIONSHÄLL OCH UGN

KM

KOMBIMASKIN

K

KYLSKÅP

SYNLIGA RÖRSTAMMAR

F

FRYSSKÅP

N

KAPPHYLLA

FÖRKLARINGAR G

GARDEROB

DM

DISKMASKIN

ST

STÄDSKÅP

M

MIKRO I INBYGGNADSSKÅP

FÖRKLARINGAR FÖRKLARINGAR

VÄGGSKÅP

DUSCHVÄGGAR

PARKETT

DUSCHDRAPERISTÅNG

KLINKER

FÖRDELARSKÅP TAPPVATTE FÖRDELARSKÅP EL/IT

G

TVÄTTMASKIN TMGARDEROB

DM

DISKMASKIN DISKHO

SG

SKJUTDÖRRSGARDEROB

ST

TORKTUMLARE TTSTÄDSKÅP

M

MIKRO IINDUKTIONSHÄLL INBYGGNADSSKÅP OCH UGN

BRH

BRÖSTNINGSHÖJD I METER

TM

KOMBIMASKIN KMTVÄTTMASKIN TORKTUMLARE SYNLIGA RÖRSTAMMAR

KM

KOMBIMASKIN KAPPHYLLA

K

SYNLIGA RÖRSTAMMAR VÄGGSKÅP

F

KAPPHYLLA PARKETT

SG

BRH 34 |

SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M

K DISKHOKYLSKÅP

TT

K/F

FRYSSKÅP OCH UGN F INDUKTIONSHÄLL

GENERELL TAKHÖJD 2,5M ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS UNDER FÖNSTERBÄNK N

KYL/FRYSSKÅP K/FKYLSKÅP FRYSSKÅP DUSCHVÄGGAR

N

KYL/FRYSSKÅP DUSCHDRAPERISTÅNG

VÄGGSKÅP KLINKER

DUSCHVÄGGAR FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN

PARKETT

DUSCHDRAPERISTÅNG FÖRDELARSKÅP EL/IT

0 0

1

SGKLINKERSKJUTDÖRRSGARDEROB

FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN

BRH

FÖRDELARSKÅP EL/IT

0

SKJUTDÖRRSGARDEROB SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M BRÖSTNINGSHÖJD I METER GENERELL TAKHÖJD 2,5M

BRF DUNUNGEN

SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 MUNDER FÖNSTERBÄNK ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS

SKALA1BRF 1:100

BRF

2

SKALA 1:100 1 2

METER SKALA 1:100

BRÖSTNINGSHÖJD I METER

KYL/FRYSSKÅP

K/F

2

3 3

3

4

4 4

5m 5m

5

LGH NR: 4143

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

LGH NR: 4143

2020-12-01


BRF DUNUNGEN

|

35


4 rok 2 44carok ca 90 m 2 rok 90m

M

ca 90m2

M M

FÖRKLARINGAR G

GARDEROB

DM

DISKMASKIN

ST

STÄDSKÅP

M

MIKRO I INBYGGNADSSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

DISKHO

TT

TORKTUMLARE

INDUKTIONSHÄLL OCH UGN

KM

KOMBIMASKIN

FÖRKLARINGAR GARDEROB G FÖRKLARINGAR FÖRKLARINGAR G ST ST TM

STÄDSKÅP GARDEROB TVÄTTMASKIN STÄDSKÅP

TM TT

TORKTUMLARE TVÄTTMASKIN KOMBIMASKIN TORKTUMLARE

TT KM KM

DM M M K

SYNLIGA RÖRSTAMMAR K F KOMBIMASKIN KAPPHYLLA SYNLIGA RÖRSTAMMAR F K/F VÄGGSKÅP KAPPHYLLA K/F PARKETT VÄGGSKÅP KLINKER PARKETT

SG

DM

KLINKER SKJUTDÖRRSGARDEROB

N SYNLIGA RÖRSTAMMAR KAPPHYLLA N

K

KYLSKÅP

F

FRYSSKÅP KYL/FRYSSKÅP

K/F

VÄGGSKÅP

DUSCHVÄGGAR

PARKETT

DUSCHDRAPERISTÅNG

KLINKER

FÖRDELARSKÅP TAPPVATTE

DISKMASKIN

FÖRDELARSKÅP EL/IT

MIKRO I INBYGGNADSSKÅP DISKMASKIN DISKHO MIKRO I INBYGGNADSSKÅP INDUKTIONSHÄLL OCH UGN DISKHO KYLSKÅP INDUKTIONSHÄLL OCH UGN FRYSSKÅP KYLSKÅP KYL/FRYSSKÅP FRYSSKÅP

SG

SKJUTDÖRRSGARDEROB

BRH

BRÖSTNINGSHÖJD I METER SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M

GENERELL TAKHÖJD 2,5M ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS UNDER FÖNSTERBÄNK

N

DUSCHVÄGGAR KYL/FRYSSKÅP DUSCHDRAPERISTÅNG DUSCHVÄGGAR

N

FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN DUSCHDRAPERISTÅNG FÖRDELARSKÅP EL/IT FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN

FÖRDELARSKÅP EL/IT BRH BRÖSTNINGSHÖJD I METER SG SKJUTDÖRRSGARDEROB SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M BRH BRÖSTNINGSHÖJD I METER 36 | BRF DUNUNGEN GENERELL TAKHÖJD 2,5M TAKHÖJD CA 2,3 M SÄNKT INNERTAK, ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS UNDER FÖNSTERBÄNK GENERELL TAKHÖJD 2,5M

0 0

1

2

1

1:100 METERSKALA SKALA 1:100 0

SKALA1 1:100

3

2

2

4

3 3

BRF DUNUNGEN

5m

4 4

5m 5

BRF LGHDUNUNGEN NR: 2111 RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

LGH NR: 2111

2020-12-01


rokca 92 m2 444rok rok 2 91m2 caca91m

M

M

M

FÖRKLARINGAR G

GARDEROB

DM

DISKMASKIN

ST

STÄDSKÅP

M

MIKRO I INBYGGNADSSKÅ

TM

TVÄTTMASKIN

DISKHO

TT

TORKTUMLARE

INDUKTIONSHÄLL OCH UG

KM

KOMBIMASKIN

K

KYLSKÅP

SYNLIGA RÖRSTAMMAR

F

FRYSSKÅP

KAPPHYLLA

FÖRKLARINGAR FÖRKLARINGAR FÖRKLARINGAR G

G

ST ST TM TM TT TT KM KM

SG SG BRH BRH

GARDEROB DM GARDEROB DM STÄDSKÅP M STÄDSKÅP M TVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN TORKTUMLARE TORKTUMLARE KOMBIMASKIN K KOMBIMASKIN K SYNLIGA RÖRSTAMMAR F SYNLIGA RÖRSTAMMAR F KAPPHYLLA K/F KAPPHYLLA K/F VÄGGSKÅP VÄGGSKÅP PARKETT PARKETT KLINKER KLINKER

DISKMASKIN DISKMASKIN MIKRO I INBYGGNADSSKÅP MIKRO I INBYGGNADSSKÅP DISKHO DISKHO INDUKTIONSHÄLL OCH UGN INDUKTIONSHÄLL OCH UGN KYLSKÅP KYLSKÅP FRYSSKÅP FRYSSKÅP KYL/FRYSSKÅP KYL/FRYSSKÅP DUSCHVÄGGAR DUSCHVÄGGAR DUSCHDRAPERISTÅNG DUSCHDRAPERISTÅNG FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN FÖRDELARSKÅP TAPPVATTEN FÖRDELARSKÅP EL/IT FÖRDELARSKÅP EL/IT

SKJUTDÖRRSGARDEROB SKJUTDÖRRSGARDEROB BRÖSTNINGSHÖJD I METER BRÖSTNINGSHÖJD I METER RIKSBYGGEN RESERVERAR FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SÄNKT SIG INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M GENERELL TAKHÖJD 2,5M

N

N

KYL/FRYSSKÅP

K/F

VÄGGSKÅP

DUSCHVÄGGAR

PARKETT

DUSCHDRAPERISTÅNG

KLINKER

FÖRDELARSKÅP TAPPVA FÖRDELARSKÅP EL/IT

SG

SKJUTDÖRRSGARDEROB

BRH

BRÖSTNINGSHÖJD I METER SÄNKT INNERTAK, TAKHÖJD CA 2,3 M

GENERELL TAKHÖJD 2,5M ERFORDERLIGA RADIATORER PLACERAS UNDER FÖNSTERBÄNK

N 0

1

0 SKALA1 1:100 METER 0

SKALA 1:100 1 1:100 2 SKALA

2

2

3 3

BRF BRF LGH NR: 3134 LGH NR: 3134

3

4 4

4

N

5m 5m 5

BRF DUNUNGEN

|

37


Rumsbeskrivning Hall Golv: Ek, 3-stav, mattlackad. Golvsockel i ek. Vägg: Målat. Tak: Målat, vit. Inredning: Garderober, vita. Hylla/klädstång, vita.

Kök/matplats Golv: Ek, 3-stav, mattlackad. (plastmatta under skåp). Golvsockel i ek. Vägg: Målat. Övrigt: Köksinredning enligt Bofaktablad. ­Fönsterbänk i sten. Micro i väggskåp, induktionshäll, inbyggnadsugn, kyl och frys alternativt Kyl/ Fry, diskmaskin, kökskåpa.

Bad Golv: Klinker. Vägg: Kakel. Tak: Målat. Övrigt: Badrumsinredning enligt Bofaktablad, Golvstående toalettstol. Tvättställ med kommod.

38

|

BRF DUNUNGEN

Spegelskåp med belysning. Skåp med förvaring. Duschhörn, handduksvärmare, krokar, toalettpappershållare. Takarmatur. Tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin.

Inglasad balkong Golv: Betongplatta.

Uteplats Golv: Markstensplattor.

WC/Dusch Golv: Klinker. Vägg: Kakel. Tak: Målat. Övrigt: Badrumsinredning enligt Bofaktablad, Golvstående toalettstol. Tvättställ med kommod. Spegel, krokar, toalettpappershållare. Takarmatur. Dusch med duschdraperistång.

WC Golv: Klinker. Vägg: Kakel. Tak: Målat. Övrigt: Badrumsinredning enligt Bofaktablad, Golvstående toalettstol. Tvättställ med kommod. Spegel, krokar, toalettpappershållare. Takarmatur.

Inglasad uteplats Golv: Betongplatta

Vardagsrum Golv: Ek, 3-stav, mattlackad. Golvsockel i ek. Vägg: Målat. Tak: Målat, vit. Övrigt: Fönsterbänk i sten.

Sovrum Golv: Ek, 3-stav, mattlackad. Golvsockel i ek. Vägg: Målat. Tak: Målat. Övrigt: Fönsterbänk i sten. Inredning: Garderober, vita. Hylla/klädstång, vita.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Byggnadsbeskrivning Grundläggning

Fönsterbänkar

Gemensamma utrymmen

Betongpålar.

Stenbänkar.

Stomme

Balkong

Styrelserum / gästlägenhet, Garage, Cykelhus, rullstols- och barnvagnsförråd samt Soprum/ Återvinningsrum.

Bottenplatta och lägenhetsskiljande väggar i betong.

Balkongplatta i betong, Inglasade balkonger.

Bilparkering Rumshöjd Generellt 2,5 m.

Bilparkering i garage 33 platser samt 11 platser på gårdsyta.

Innertak

Värme och ventilation

Platsmurad tegelfasad.

Målad betong samt målad gips/undertak i hall och bad.

Vattenburet radiatorsystem med uppvärmning via ­fjärrvärme. Ventilation utförs som FTX-system med ­energiåtervinning.

Yttertak

Innerväggar

Pannor, delvis beklädda med solceller och sedumtak.

Gipsskivor på reglar. Största sovrum isoleras.

Ytterväggar Platsbyggda utfackningsväggar.

Fasad

Innerdörrar Fönster/fönsterdörr Fönster och fönsterdörrar med utvändig beklädnad av aluminium, invändig beklädnad i av trä. Fasta fönsterpartier samt öppningsbara inåtgående fönster med kopplade bågar (1+2).

Trä, karmar och dörrar vita/ek. Handtag i aluminium.

Lägenhetsförråd

Installationer Gruppcentral med automatsäkringar och ­jordfelsbrytare. Individuell mätning av el, samt varm- och kallvatten i varje lägenhet. Uttag för bredband, digital-TV samt telefon. G ­ rundutbud TV och bredband ingår. Brandvarnare.

Vindsförråd till varje lägenhet finns.

Avfallshantering Gård De fyra huskropparna bildar en grön gård med plats för barns lek samt vuxnas samvaro.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Hushållsavfall sorteras i restavfall och matavfall samt återvinningsfraktioner.

BRF DUNUNGEN

|

39


Gården mellan Brf Dunungen och Brf Mårbacka. Taken är utrustade med solceller och balkongerna är inglasade så att ni kan njuta av balkongen fler månader på året.

40

|

BRF DUNUNGEN


RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

41


Det ska kännas tryggt att köpa bostadsrätt Vår trygghetsfilosofi ger dig ekonomisk trygghet när du köper bostadsrätt. Nedan beskriver vi kortfattat vad Trygghets­ filosofin innebär för dig som köpare. På vår hemsida riksbyggen.se/trygghetsfilosofin kan du ta del av Trygghetsfilosofins fullständiga villkor. Flytta fram tillträdesdagen Du kan få din tillträdesdag framflyttad med upp till tre månader om du inte lyckats sälja din nuvarande bostad och behöver mer tid för att avsluta din pågående affär. Ingen månadsavgift vid dubbelt boende Om du vid inflyttning i din nya bostadsrätt fortfarande inte har lyckats sälja din gamla bostad kan du få rätt till fria månadsavgifter för din nya bostad. Uppfyller du villkoren står Riksbyggen för månadsavgiften för den nya bostaden i upp till 12 månader. Har du redan begärt fram­f lyttning av tillträdesdag reduceras antal månader med motsvarande tid. Ersättningen täcker belopp upp till 10 000 kr per månad. …även när du blir sjuk eller arbetslös Du har också rätt till fria månadsavgifter, upp till 10 000 kr per månad, om du blir sjukskriven eller arbetslös. Även denna möjlighet gäller under de 12 första månaderna när du flyttat in i din nya bostad.

Rätt att frånträda ditt köp Om något allvarligt händer dig eller någon i din familj, tex dödsfall eller svår kritisk sjukdom, har du möjlighet att frånträda köpet, fram till inflyttningsdagen. Förmånligt med Förtur Förtursmedlemmar har utökad Trygghetsfilosofi som kan ge fria månadsavgifter i ytterligare 12 månader, totalt upp till 24 månader. I Riksbyggens Trygghetsfilosofi ingår alltid: ■ Fem års garanti vid nyproduktion och ombyggnation. ■ Vi stannar kvar och förvaltar i minst fem år. ■ Vi kan huset utan och innan, vilket gör att vi har god

kunskap om skötsel, underhåll och utveckling. ■ Föreningarna har god ekonomisk stabilitet och

tydliga underhållsplaner. ■ Kundservice som är öppen dygnet runt. ■ Styrelsen i bostadsrättsföreningen har ett nära samarbete

med Riksbyggen där vi bistår med en styrelseledamot för att stötta och delge kunskap i styrelsearbetet. ■ Köparen får personlig vägledning genom

hela köpprocessen ■ Om inte alla lägenheter är sålda 6 månader efter godkänd

slutbesiktning så köper Riksbyggen in lägenheterna och garanterar föreningens intäkter.

Välkommen till Riksbyggen, byggt på Trygghetsfilosofin. Detaljerade villkor hittar du på:

www.riksbyggen.se/trygghetsfilosofin


Välkommen till ett hem för hela livet Här tar vi upp vanliga frågeställningar och guidar dig på vägen. Vi vill dessutom uppmärksamma dig på nyttan och värdet av att leva och bo i en bostad från Riksbyggen samt berätta lite om vad det innebär att vara medlem i en bostadsrättsförening. Vi på Riksbyggen bryr oss alltid lite extra. Om dig, din bostad och om miljön runt omkring. Att ta långsiktigt ansvar är någonting vi har gjort i över 80 år. Och det är någonting som vi kommer att fortsätta med långt in i framtiden – en framtid vi gärna delar med dig. Så här går köpet till När du har bestämt dig för att köpa en bostad är första steget att teckna ett förhandsavtal och andra steget är ett upplåtelseavtal. Under den här tiden får du välja inredning och tillval och därmed vara med och utforma ditt framtida boende. Tiden mellan beslut om köp och inflyttning är olika lång, beroende på i vilket skede av utvecklingen av de nya bostädern­a du kommer in som köpare. Du får information löpande om utvecklingen av ditt nya hem under tiden mellan avtal och inflyttning. Förhandsavtal Förhandsavtal tecknas mellan dig och bostadsrätts­ föreningen. Det garanterar dig som köpare rätten att förvärva en viss lägenhet. Avtalet grundas på föreningens kostnadskalkyl som är registrerad av Bolagsverket. Innan du tecknar förhandsavtal görs en kreditupplysning och avstämning av lånelöfte, sedan får du per post en faktura på förskottsbeloppet, som är en del av handpenningen. Upplåtelseavtal När föreningens slutliga ekonomiska plan är registrerad av Bolagsverket, skickar vi upplåtelse­ avtalet till dig. Avtalet undertecknas och returneras därefter till oss. Sedan skickar vi fakturan på handpenningen för din nya bostad. Det vanliga är att du betalar 10 procent av insatsen med avdrag för förskottet som betalades i samband med tecknandet av förhandsavtalet. Tillvalsavtal Du som är med tidigt i utvecklingen av de nya bostäderna har stor möjlighet att sätta personlig prägel på ditt framtida hem genom att göra

Tack för att du har intresserat dig för en bostad från Riksbyggen. På resan fram till inflyttning vill vi att du ska få bra vägledning och vara så välinformerad som möjligt.

inredningsval. Vilka möjlighete­r att välja inredning du har, varierar beroende på vilket projekt du är intresserad av och i vilket skede du kommer in. Din inredningskoordinator kan berätta vad som gäller för just ditt nya boende. Tillvalsavtalet är en separat uppgörelse mellan dig och Riksbyggen. Det vanligaste är att du betalar 20 procent av tillvalskostnaden i samband med beställningen och resterande summa i samband med inflyttning. Tillträde och inflyttning På dagen för tillträde ska slutbetalningarna för lägenheten inklusive dina tillval och betalning av månadsavgifte­n vara gjorda. När betalningen är erlagd får du nycklarna till ditt nya hem. Vid tillträdet överlämnas en Bopärm som innehålle­r instruktioner och skötsel­anvisningar. För att förbereda dig på inflyttninge­n skickar vi i god tid innan ut information via nyhetsbrev eller ordnar informationsträffar. Besiktning och garanti I samband med att alla byggnadsarbeten är slutförd­a sker en slutbesiktning av en sakkunnig besiktnings­man. Därefter gäller en garantitid på fem år. Efter två år genomförs en besiktning av alla byggnader och mark. Vid garantitidens slut görs en avstämnin­g av de fel som anmälts under garantitiden (vid detta tillfälle genomförs inte en besiktning). Riksbyggen åtgärdar de eventuella fel som noterats av besiktningsmanne­n. Betalning av årsavgift Årsavgiften betalas månadsvis i förskott, från och med tillträdesdagen. Första avin skickas hem till dig och ska vara betald senast på tillträdesdagen. Riksbyggen Förtur Riksbyggen Förtur är en möjlighet att se och välja lägenhet i vår nyproduktion i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. Man samlar poäng över tid, ju fler poäng, desto större chans har man att välja just den bostad som man vill ha i ett projekt. När man har anmält intresse för ett projekt får man löpande information om det eller de projekten och kommande säljstarter innan de annonseras ut brett.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

43


Bostadsrättsföreningen

Att vara med i en bostadsrättsförening Att äga en bostadsrätt innebär att du förfogar över och har tillgång till din lägenhet, men också att du är medlem i bostadsrättsföreningen. Enkelt uttryckt är det en ekonomisk förening där de boende tillsammans genom föreningen äger eller förfogar över mark och byggnader. I föreningen fattas alla beslut som handlar om förvaltning och utveckling av de gemensamma delarna – trapphus, gårdar, förråds­utrymmen och liknande. Bostadsrättsföreningen Då bostadsrättsföreningen bildas har den en styrelse som består av tjänstemän och förtroende­ valda inom Riksbyggen. När byggnationen av föreningens hus är slutförd väljs styrelse­ledamöter av de boende vid en stämma. Styrelsen består därefter av boende i föreningen samt en erfaren och kunnig representant från Riksbyggen. Inför stämman kan du anmäla intresse att sitta i styrelsen och på så sätt delta och engagera dig djupare. Riksbyggen erbjuder utbildningar i styrelsearbete och vi har flera kurser som du kan gå för att lära dig mer om vad det innebär att vara styrelseledamot i din förening.

44

|

BRF DUNUNGEN

Fast pris och inköpsgaranti Genom att teckna ett s k Riksbyggenavtal med Riksbyggen får bostadsrättsföreningen ett fast pris på sitt nybyggnadsprojekt. Det innebär att föreningens slutliga anskaffningskostnad är känd när den ekonomiska planen upprättas och bostadsrätterna upplåts. Riksbyggen svarar för alla kostnader och intäkter fram till den sista dagen i den månad som infaller fem månader efter godkänd slutbesiktning. Om någon lägenhet inte är såld åtar sig Riksbyggen att köpa den. Ett kooperativt företag Riksbyggen är en ekonomisk förening med ungefär 1 700 bostadsrättsföreningar som medlemmar och delägare – du blir med andra ord inte bara medlem i en bostadsrätts­ förening, indirekt blir du också delägare av hela Riksbyggen. Återbäring En klassisk princip för kooperativ är att ge medlemmarna återbäring. Inom Riksbyggen bygger återbäringen på de förvaltningstjänster som bostadsrättsföreningarna köper, ju bättre det går för vår förvaltning, desto mer pengar blir det över till bostadsrättsföreningarna.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Lugn du köper en Riksbyggenbostad

För att säkerställa att vi möter alla moderna kvalitetskrav på bostäder har vi utvecklat något vi kallar för Riksbyggenbostaden – vår modell för en god bostad. I Riksbyggenbostaden finns Riksbyggens egna krav, utöver myndighetskrav, som vi har tagit fram utifrån våra ambitioner om en god bostad och ett hållbart samhälle, boendes önskemål och en långsiktig förvaltning.

Bostäder för unika platser och människor Husen kan se väldigt olika ut beroende på plats och vem som ska bo där. Det handlar om att ­säkerställa estetik, tillgänglighet, trygghet i husen och områdena, trädgårdsmiljön, energi­effektivitet m m. Gemensamt för en Riksbyggen­bostad är att den ska uppfylla vissa grundläggande egenskaper.

Miljöbyggnad Att välja en bostad från Riksbyggen är att välja ett miljömässigt bra boende. Sedan 2012 är alla våra nyproducerade flerbostadshus med tre våningar eller fler, certifierade enligt Miljö­byggnad. Det är Sweden Green Building Councils klassnings­­system som certifierar områdena energi, inomhusmiljö och material. Miljöbyggnad kan ses som ett kvitto på att byggnaden uppfyller dessa viktiga kvaliteter. En byggnad kan uppnå betyget brons, silver eller guld. Riksbyggens nyproduktion projekteras för att uppnå minst nivå silver.

Exempel: Gemensamhetslokal – Ska finnas i alla

projekt med fler än 25 lägenheter. Den kan användas till t ex styrelsemöten, barnkalas eller övernattningsrum.

Trygghet – Trygghetsplanering utförs i varje

projekt. Det handlar om t ex utemiljö, belysning och låssystem. Trivsam utemiljö – Ett arbete för att skapa trivsel,

grönska och mångfald på gårdarna.

Långsiktig förvaltning – Riksbyggenbostade­n

är ­planerad för att vara lättskött ur ett förvaltnings­perspekti­v. Det är bra både för dem som har fastighete­n som arbetsplats och din bostadsrättsförenin­g.

Tillgänglighet – Planlösningarna ska

vara genomtänkta och uppfylla vissa mått. Att t ex entréer, trapphus och balkonger/uteplatser uppfyller gällande tillgänglighetskrav är självklart i en Riksbyggenbostad.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF DUNUNGEN

|

45


Hållbart är stort. Och litet. Vi arbetar för hållbarhet genom att bygga för gemenskap, skapa gröna närmiljöer och bygga och förvalta på ett ekonomiskt hållbart sätt. Vi gör det för hela samhället, för planeten och för alla boende och kunder. För oss är hållbart både stort och litet. Det stora helhetsperspektivet är en förutsättning för att kunna göra rätt i det lilla. Det som gör livet mer hållbart i hemmet, på jobbet och i framtiden. Hållbara hem är hårda. Och mjuka. Vi på Riksbyggen bygger hus som ska hålla i minst hundra år, och vara hållbara även för klimatet och planeten. Då krävs att vi är med och driver utvecklingen, till exempel genom att sätta solceller på alla tak i nyproduktion, att bygga allt mer med klimatförbättrad betong och att erbjuda tjänster som bilpool. När vi sedan går över i förvaltning av fastigheten fortsätter hållbarhetsarbetet med ett antal mål. Ett exempel är att de fordon och arbetsmaskiner

När Riksbyggen bygger, utvecklar och förvaltar bostäder och arbetsplatser skapar vi lösningar för social gemenskap, hållbar ekonomi och minskad miljöpåverkan.

vi använder i förvaltningen ska vara fossilfria 2025. Ett annat exempel är att minska vår energianvändning med 30 % till 2030 för värme, varmvatten och fastighetsel i våra egna fastigheter. Men det krävs också mjuka värden som inte går att mäta. Värden som gör bostaden till ett hem som förenklar vardagen och där det finns mer rum än den egna bostaden, till exempel gemensamhetslokaler för hobby, möten och fester, gröna gårdar med odlingsytor och bra möjligheter att källsortera. Tillsammans Vi strävar efter att göra både stora och små saker tillsammans med våra kunder och boende. Som att hjälpa till med lösningar som gör det enkelt för de som bor i husen att dela på varor och tjänster, eller att installera laddstolpar för elbilar på föreningens parkeringsplatser.


Hållbarhet i allt vi gör Hållbarhet ligger i vår företagsidé: ”Riksbyggen skapar attraktiva och hållbara boenden för alla”. Men som bostadsföretag är det omöjligt att verka idag utan att göra avtryck på klimatet. Det är inte hållbart i längden. Därför är vår övergripande ambition för vårt hållbarhetsarbete att allt vi gör ska vara klimatneutralt och hållbart för hela livet, där ordet hållbarhet omfattar både miljö, sociala och ekonomiska aspekter. Det är lika självklart att vi är drivande i stora nationella initiativ som att vi är inspiratör och möjliggörare för våra boende i deras strävan att leva hållbart. Som ledande kooperativt bostadsföretag kan vi göra skillnad både i det stora och det lilla.

Vi själva

Bygga

Vi ska verka för hållbarhet i det stora och det lilla.

Vi ska bygga klimatneutralt och hållbart för hela livet.

Förvalta Boende

Återutveckla Vi ska utveckla befintliga boendemiljöer till att bli klimatneutrala och hållbara.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Förvalta Företag

Vi ska skapa ett klimatneutralt och hållbart liv tillsammans med styrelsen och de boende.

Vi ska skapa värde för våra kunder med en klimatneutral och hållbar förvaltning.

BRF DUNUNGEN

|

47


Dina egna noteringarNär andra säger hej då, säger vi hej hej

Riksbyggen utvecklar inte bara nya bostäder, vi är också en av landets ledande förvaltare av fastigheter och bostadsrättsföreningar. Faktum är att förvaltningsdelen av Riksbyggen omfattar långt fler människor än vad byggandet av nya bostäder gör.

Många av våra uppdrag får vi från alla de bostadsrättsföreningar som vi har utvecklat och byggt och alltid tar hand om minst fem år efter att de står färdiga för inflyttning – men oftast mycket längre. Det här förhållandet – att vi jobbar vidare med huset och föreningen under många år – gör att vi tänker långsiktigt och uthålligt. Vi bygger rejält och stabilt redan från början, vilket både du och vi tjänar på.

Teknisk förvaltning Med en genomtänkt teknisk förvaltning ser du till att fastighetens värde säkras på lång sikt. Vi hjälper dig med underhållsplanering och tar hand om den löpande driften. Dessutom kan vi se till att er förening är energioptimerad.

Vi är med er de första fem åren. Minst. Under de första fem åren som du bor i din nya bostad, anlitas Riksbyggen för såväl ekonomisk och teknisk förvaltning som den dagliga fastighetsservicen. Efter de fem första åren är förhoppningen att ni ska fortsätta att anlita oss som förvaltare även i framtiden. Värdefulla tjänster Vi vet att det krävs ett helhetstänkande för att en bostadsrättsförening ska fungera väl. Det är lika viktigt med välskötta trapphus och gårdar som att ekonomin hanteras på ett bra sätt – allt för att bevara fastighetens värde. Vi har specialister inom varje område och vår erfarenhet och vårt stöd ökar både trivseln och husets värde. Här kan du läsa om våra tjänster mer i detalj.

Teknisk förvaltning Driftövervakning Installationsservice Underhållsplanering Underhållsadministration Energibesiktning Energioptimering Försäkringsadministration Myndighetsbesiktningar Statuskontroll lägenheter Systematiskt brandskyddsarbete Obligatorisk ventilationskontroll, OVK Lekplatsbesiktning Boendekontakter Individuell mätning

50

|

BRF DUNUNGEN

Fastighetsservice Nyckeln till långsiktigt bra skötsel handlar om att vara omsorgsfull och närvarande. Vi ger din fastighet tillsyn, sköter om byggnader och alla typer av tekniska installationer. Ekonomisk förvaltning Det finns en hel del ekonomiska frågor som ska hanteras i en bostadsrättsförening. Vi hjälper er med redovisnings- och finansieringstjänster som säkerställer korrekt och effektiv hantering av föreningens ekonomi. Vår kundservice håller öppet dygnet runt Riksbyggen erbjuder en unik kundservice med vårt kommunikationscentrum som håller öppet dygnet runt sju dagar i veckan. Du ringer 0771-860 860 oavsett ärende och var du befinner dig i landet.

Ekonomisk förvaltning Bokföring och bokslut Uppföljning och planering Lånehantering Överlåtelsehantering och uthyrning Föreningsservice Kundwebb Bostadsrättsjuridisk rådgivning

Fastighetsservice Fastighetsservice Huset Fastighetsservice Trädgård Fastighetsservice Tekniska installationer Jour Trädgårdsutveckling Mindre byggarbeten Lokalvård

Ombyggnad Exempel på genomförda projekt: Tak- och fasadrenovering Stambyte Byte av fönster och dörrar Renovering av p-däck Inglasning av balkonger Tillbyggnader Anpassning av lokaler Upprustning av gårdar och lekplatser Installation av hissar Energisparande åtgärder Renovering av trapphus Tillgänglighetsanpassning Påbyggnad och förtätning

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Nyfiken på Riksbyggen?

Att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen är som att starta en relation. Det är spännande, utmanande, lite läskigt men också väldigt givande. Och som med alla nya relationer är det viktigt att titta närmare på den som man ska vara tillsammans med. Låt oss berätta vad som gör oss på Riksbyggen speciella.

Vi har långsiktigheten och helheten I det läget då våra konkurrenter säljer och lämnar över sina lägenheter, börjar vårt viktigaste engageman­g – den dagliga skötseln och lång­ siktiga utvecklingen av fastigheten. Vi är med på resan under många år, vilket gör att vi tar ett helt annat ansvar redan från början. Eftersom vi tar hand om bostäderna under många år, planerar vi på ett mer långsiktigt sätt redan från början.

Vi har en tydlig värdegrund Som det kooperativa företag vi är, tror vi på samverkan och att lyssna på varandra. Vi tror på trygghet, vi vet att boendet är centralt för alla människor och att det ska kännas säkert. Vi tror också på långsiktighet, vi lever i våra bostäder i många år och för den dag då du kanske funderar på att flytta vill vi att värdet på din bostad ska vara beständigt.

Vi har erfarenheten Riksbyggen har funnits i 80 år och vi har utvecklat bostäder i hela Sverige under hela den tiden. Vi har lärt oss massor under de här åren om hur man ska bygga och sköta om. Men också att lyssna på hur människor vill ha det – för sådant ändras över tiden. Vi lyssnar hela tiden med alla våra medlemmar om hur de vill bo – idag och i framtiden. Lyhördheten gör vår erfarenhet ännu mer värdefull.

Vi är hållbara När vi tar fram nya bostäder utgår vi från vad du behöver och vill ha. Men vi ser också till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Idag är vi miljöcertifierade enligt ISO 14001 och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Ofta ligger vi långt före vad normerna föreskriver, men vi nöjer oss inte med det – Riksbyggens ambition är att leda utvecklingen.

Vi är medlemsägda Riksbyggen är medlemsägt. Vi är ett kooperativt företag som jobbar för medlemmarnas bästa. Uppstår överskott som inte behövs för utveckling i verksamheten går det åter som utdelning till medlemmarna.

Vi tar vårt samhällsansvar Under alla år har Riksbyggen sett på bostäder utifrån ett brett perspektiv. Vi sätter dig i centrum, men inte bara din bostad, vi vill att hela sammanhanget som du flyttar till ska fungera. Det betyder att vi engagerar oss i allt från hur gator och gångvägar planeras till hur kommunal service fungerar. Vi har mer än bara bostäder Förutom utveckling och förvaltning av bostäder i form av hyresrätter, bostadsrätter och egna hem är Riksbyggen en ledande aktör på marknaden för offentli­g och kommersiell fastighetsförvaltning.

FÖR MER INFORMATION OM BRF DUNUNGEN KONTAKTA: Margareta Josefsson 033-20 25 63 margareta.josefsson@riksbyggen.se www.riksbyggen.se/dunungen

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


FÖR MER INFORMATION OM BRF DUNUNGEN KONTAKTA: Margareta Josefsson 033-20 25 63 margareta.josefsson@riksbyggen.se www.riksbyggen.se/dunungen


Articles inside

Hållbart är stort. Och litet article cover image

Hållbart är stort. Och litet

1min
page 46
Hållbarhet i allt vi gör article cover image

Hållbarhet i allt vi gör

1min
page 47
När andra säger hej då, säger vi hej hej article cover image

När andra säger hej då, säger vi hej hej

2min
page 50
Nyfiken på Riksbyggen? article cover image

Nyfiken på Riksbyggen?

2min
pages 51-52
Bostadsrättsföreningen article cover image

Bostadsrättsföreningen

1min
page 44
Lugn du köper en Riksbyggenbostad article cover image

Lugn du köper en Riksbyggenbostad

1min
page 45
Brf Parklivs ekosystemtjänster article cover image

Brf Parklivs ekosystemtjänster

1min
pages 26-27
Hur ska ditt hem se ut? article cover image

Hur ska ditt hem se ut?

1min
pages 23-24
Bo modernt i helt nytt område article cover image

Bo modernt i helt nytt område

2min
pages 10-13
Planeten ska med article cover image

Planeten ska med

2min
page 25
Nya levande Selma Stad article cover image

Nya levande Selma Stad

1min
pages 5-8
Välkommen till ett hem för hela livet article cover image

Välkommen till ett hem för hela livet

3min
page 43
Det här är Trygghetsfilosofin article cover image

Det här är Trygghetsfilosofin

1min
page 42
Att bo i en storstad article cover image

Att bo i en storstad

2min
page 9
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.