Page 1

Optimaal Tekst

Spreken is goud, zwijgen is zilver

27 januari

1

congres voor de verhuurbranche


Inhoudsopgave OPTIMAAL VERHUREN.................................... PAGINA

3

EERDERE EDITIES........................................... PAGINA

4&5

PROGRAMMA.................................................... PAGINA

6

SPREKERS........................................................ PAGINA

7&8

EXPOSANTEN................................................... PAGINA

9 T/M 14

NOTITIE............................................................. PAGINA

15

Ja, voor meer inhoud...


Optimaal Verhuren

Optimaal Verhuren Geachte bezoekers, Welkom bij het congres Optimaal Verhuren 2011 dat dit jaar in teken staat van interne en externe fraude,diefstal en preventie, incassoproces en welke preventieve actie u zelf kunt ondernemen. Het congres voor de verhuurbranche! De editie zal in het teken staan van interne en externe fraude, diefstal en preventie, debiteurenbeheer, incassoproces en welke preventieve acties u zelf kunt ondernemen. Het congres is bedoeld voor: algemeen en financieel verantwoordelijken van verhuurbedrijven debiteurenbeheerders van verhuurbedrijven riskmanagers en schadebehandelaars verzekeringsmaatschappijen en schadeonderzoekers branche- en preventieorganisaties Workshop Digitaal Rechercheren Wij wensen u deze dag veel wijze kennis en inspiratie toe. Met vriendelijke groet, VERHUURNET Rene Beukema

3


Optimaal Verhuren - Eerdere Edities Op Donderdag 22 Januari 2009 was het weer zover, Verhuurnet organiseerde het jaarlijks terugkerende congres voor de verhuurbranche dit jaar in Snowworld te Zoetermeer. Elk jaar een andere locatie en dit jaar viel het oog op Snowworld, waar werk en plezier samen komen. D.m.v. de toegankelijkheid tot de piste en de congreszalen was de diversiteit groot op Verhuren ‘09 en mede daardoor is het weer een succesvolle editie geworden. Op woensdag 30 januari 2008 organiseerde Verhuurnet in samenwerking met Heliview Conferences het congres Optimaal Verhuren 2008 in Nationaal Automobiel Museum de Louwman Collection te Raamsdonksveer. Het thema van het congres was “Als het gaat om groei en optimalisatie”. Het was voor vele een dag om elkaar weer te zien en er achter te komen hoe we met dagelijkse problemen omgaan. Denk aan het probleem goed personeel, fraude diefstal en efficiënt verhuren. Netwerken is toch een van de punten die centraal staan op het congres Optimaal Verhuren. Dit jaar daarin uitgebreide mogelijkheden onder het genot van een hapje en drankje of toch liever tijdens een rondleiding door de grootste auto collectie ter ‘wereld’. Op 30 januari 2007 organiseerde Verhuurnet in samenwerking met Heliview Confrences het congres Optimaal Verhuren voor de tweede keer na de eerste keer voor de Amsterdam Arena te hebben gekozen hebben we gebruik gemaakt van een indrukwekkend voetbalstadion in Rotterdam de Kuip. Een aansprekende locatie voor een toon aangevend congres waar behoefte naar is, dat was te merken veel branche genoten kwamen af op dit evenement dat veel bedrijven aan het denken heeft gezet. Het succes van de afgelopen jaren heeft aangetoond dat de verhuurmarkt behoefte heeft aan een jaarlijks congres om elkaar aan het begin van het jaar te ontmoeten en deel te nemen aan de verschillende lezingen en paneldiscussies.

4

Eerdere edities ... Gewoon goed


Optimaal Verhuren - Eerdere Edities Op 2 februari vond in Figi te Zeist het congres Verhuur & Logistiek 2006 plaats. De dagvoorzitter was prof.dr.ir. Hans Wortmann, hoogleraar informaticamanagement aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Na een korte inleiding over de zin van een goed informatiesysteem was aan hem de taak de sprekers aan het publiek voor te stellen en adequaat interactie te bewerkstelligen tijdens de vragenronde. Gedurende de ochtend waren er parallelle sessies te bezoeken. De insteek van het congres was uiteraard gericht op het etaleren van kennis met betrekking tot de aanschaf en het beheer van een goed communicatiecircuit binnen een bedrijf, door middel van de juiste IT-oplossing. Frans de Bot, van J. van Hooff Heftrucks in Tiel Verhuurnet organiseerde in oktober 2004 het eerste ‘Optimaal Verhuren’ seminar voor de verhuurbranche in de Amsterdam Arena met groot succes. De voornaamste aanleiding voor dit initiatief was het verrassende resultaat va een onderzoek onder verhuurbedrijven: meer dan 50% van de respondenten bleek geïnteresseerd te zijn in een seminar dat zich specifiek richt op de verhuurbranche. Optimaal Verhuren heeft ruimschoots aan deze verwachting voldaan. Het seminar is door 135 managers van verhuurbedrijven bezocht en heeft daarmee de verwachtingen ruimschoots overtroffen. Ook voor de sponsoren is dit een geslaagd evenement gebleken. Leveranciers van verhuursoftware, RFID en logistieke ondersteuning hebben de laatste ontwikkelingen in de markt kunnen tonen..

Eerdere edities ... Gewoon goed

5


Dagvoorzitter & Programma

Dagvoorzitter Voordat Arie Pieter van Dijk ruim vijf jaar geleden zijn communicatieadviesbureau “ap-art.net� startte, werkte hij als adviseur bij Rabobank.

Programma

6

Niks, zonder programma


Sprekers

Sprekers Peter Meefout - Experian Nederland De heer Meefout voormalig directeur Experience Credit Services, Lindorff Netherlands B.V. en T-Mobile Netherlands B.V. (Ben Nederland B.V.) Peter Meefout zal iets vertellen over acceptatiebeleid en creditmanegement bij T mobile, Begonnen met Ben, nieuwkomer op de telecom markt, deed zijn verkoop via de detailhandel. Je kocht je telefoon, belde naar Ben en je had een abonnement. In een later stadium over genomen door T-Mobile en gegroeid naar een zakelijke dienstverlener met een telecommarkt aandeel van 25%. Ron Nieuwendijk- Hoffmann bedrijfsrecherche De heer Nieuwendijk heeft na 10 jaar politie-ervaring de overstap gemaakt naar Hoffmann Bedrijfsrecherche B.V. Hij heeft vervolgens vijf jaar gewerkt als senior bedrijfsrechercheuren is thans al vijf jaar projectleider van de afdeling bedrijfsrecherche. Dit houdt in dat hij eindverantwoordelijk is voor alle onderzoeken die door zijn team van ongeveer 20 rechercheurs worden verricht. De organisatie is in 1962 opgericht en heeft ca. 80 medewerkers in dienst. Wilfred van Roij - Com - Connect De heer van Roij is Vanaf 1982 is werkzaam geweest bij eerst de Rijkspolitie later Politie Limburg-Noord. Vanaf eind jaren negentig heeft van Roij zich zelf gespecialiseerd in digitale criminaliteit en internet rechercheren. Inmiddels is van Roij nu werkzaam als projectleider Digitale opsporing en Internet Awareness bij Com-Connect Digital Services.Verder is het door een uniek (eigen ontwikkeld) volgsysteem mogelijk om bv fraudeleuze “huurders” 24 per dag te monitoren op het Internet. Fred van Kaam - Centraal Beheer De heer van Kraam is inmiddels 23 jaar in dienst van Centraal Beheer Achmea. Na zijn technische studie Werktuigbouwkunde is Fred eerst werkzaam geweest in de technische handel, de drinkwatersector en de aannemerij. Op dit moment is Fred senior acceptant bij Centraal Beheer Achmea en is hij in die functie verantwoordelijk voor de portefeuilles werkmaterieelverzekering. In de praktijkvan alledag is Fred vooral bezig met inhoudelijke verkoopondersteuning bij klantenen potentiële klanten bij het opstellen van complexe verzekeringsconcepten.Onder meer hebben zijn inspanningen geleid tot een marktleiderschap van Centraal Beheer Achmea in de verhuurbranche van werkmaterieel.

Spreken is goud, zwijgen is zilver

7


Sprekers Niels Langezaal - Concredis De heer Langezaal werkzaam als trainer bij Concredis. Tien jaar werkervaring in het credit management. Vijf jaar als incassospecialist gewerkt oa bij het incassoonderdeel van de ING bank. Nu vijf jaar werkzaam als credit management trainer waarin ik voornamelijk trainingen geef in de volgende onderwerpen: juridische aspecten van debiteurenbeheer, interpretatie van handelsinformatierapporten, klachtenmanagement en debiteurenbeheer en telefonisch incasseren. Raymond Arnoldus - Bierends incasso advocaten De heer Armoldus is sinds 4 jaar werkzaam bij Bierens Incasso Advocaten te Veghel waar hij naast de B2B incassopraktijk werkt in de faillissementspraktijk. Dit betekent dat hij adviseert en zonodig procedeert op het gebied van contracten, financiering, zekerheden en incasso. Daarnaast houdt Raymond regelmatig presentaties waarin de nadruk ligt op de werking van de faillissementswet voor schuldeisers in de praktijk. De faillissementsaanvraag is een geducht incassowapen maar doorkruist nog wel eens de betalingsafspraken tussen een debiteur en een schuldeiser. Hans Reitsma - VVCM De heer Reitsma is DGA van Exarchy, dienstverlener binnen het segment finance en credit management. Sinds twee jaar is hij bestuurslid bij de VVCM (Vereniging voor Credit Management). Binnen het bestuur van deze vereniging is hij verantwoordelijk voor opleidingen. Hans is 16 jaar actief binnen het vakgebied Credit Management en heeft uiteenlopende management en directiefuncties vervuld. Hassel Dooper - Bouwend Nederland De heer Dooper is werkzaam als secretaris bij de afdeling Brancheontwikkeling van Bouwend Nederland. Hij is betrokken bij de uitvoering van het ‘Convenant criminaliteit bouwlocaties’. ‘Vermindering van een kwart van de jaarlijkse schadelast van 115 miljoen euro op bouwplaatsen is een doel dat we binnen enkele jaren moeten halen’.

8

Spreken is goud, zwijgen is zilver


Exposant - Oribi ORIBI Software; software oplossingen voor het verwerken van identiteiten Om de verhuurbranche een totale preventie oplossing te bieden, hebben ORIBI Software en CrimiMail RentalCheck ontwikkeld. Met behulp van dit computerprogramma kunnen verhuurbedrijven snel en eenvoudig hun particuliere en zakelijke klanten controleren. EĂŠn van de grote voordelen van RentalCheck is dat controles op een later moment opnieuw zijn in te zien. Hieronder kunt u in een overzicht de verschillende voordelen van software zien ten opzichte van het gebruik van de website:

Oribi Software BV Sebastiaan Leeuwenkamp Postbus 4, 5060 AA Oisterwijk Tel: +31 (0)13 521 12 56 info@oribi.nl www.oribi.nl

Artikelen beschikbaar stellen 24/7 ORIBI Software heeft verschillende toepassingen om het 24/7 verhuren van artikelen mogelijk te maken. U kunt hierbij denken aan het registreren van vaste klanten middels een vingerafdruk. Met deze vingerafdruk kunnen zij dan op elk moment van de dag een kluis of een garage openen waar de te huren spullen staan opgeborgen. Ook biedt ORIBI Software verschillende toepassingen voor het uitgeven van klantenpassen. De passen kunnen zeer eenvoudig worden voorzien van een pasfoto. Na het scannen van een document, is de pasfoto van het document direct beschikbaar om op de klantenpas af te drukken. Op deze manier krijgt de klantenpas een persoonlijk en professioneel uiterlijk. ORIBI Software ORIBI Software is een modern softwarehuis met als specialisme software ontwikkelen voor het op een correcte en veilige manier verwerken van identiteiten. Wij zijn het eerste bedrijf dat het verwerken van een identiteit heeft vertaald naar een automatiseringsvraagstuk. In onze optiek is het controleren van een identiteit geen doel op zich, maar een middel om een belangrijk doel te bereiken. ORIBI Software zorgt altijd voor een passende ID oplossing. www.oribi.nl

9


Exposant - Rental Check RentalCheck is het controlesysteem waarin kredietwaardigheid van personen en bedrijven gecontroleerd kan worden.

RentalCheck 2740 AH Waddinxveen Tel: 087 87 520 11 RentalCheck is ontwikkeld in nauwe samenwerking met verhuurbedrijven, schadeonderzoekbureaus en verzekeringsmaatschappijen. info@rentalcheck.nl www.Rentalcheck.nl Binnen RentalCheck heeft u de mogelijkheid beroep te doen op de diensten van Crimimail. Crimimail is een internationale database met informatie over dubieuze huurders, gestolen goederen.De toename van fraude en diefstal binnen de verhuursector is de directe aanleiding geweest voor het ontwikkelen van Crimimail. Met de persoonscontrole kunt u volledig controleren. De gegevens van de persoon worden uitgebreid gecontroleerd op: persoon, adres en postcode. In het resultaat worden weergegeven: kredietinformatie op basis van persoon, adres, postcode en aanvullingen op de ingevoerde persoons- en adresgegeven. De bedrijfscontrole wordt uitgevoerd op basis van KvK nummer of invoer van N.A.W gegevens. Binnen de bedrijfscontrole vindt een controle plaats op de kredietwaardigheid, het betaalgedrag en eventuele calamiteiten. In het resultaat worden weergegeven: de algemene adres- en contactgegevens van het opgegeven bedrijf, een overzicht van de vermogenspositie, de bedrijfsverbindingen, de risicorating betreffende de kredietwaardigheid en het betaalgedrag van nu, drie maanden geleden en het betaalgedrag van de bijbehorende branche. Naast het opvragen van kredietwaardigheid, informatie over dubieuze huurders en gestolen goederen zijn er sinds kort nieuwe mogelijkheden binnen Rentalcheck. Hierbij kunt u denken aan: - ID Controle - Bedrijven zoeken op N.A.W gegevens - Moedermaatschappij controleren - Controleren op schuldsanering - Controleren op surveillance betaling - Aangifte digitaal

10


Exposant - Allsetra Wie zijn wij? Allsetra B.V. is de grondlegger van het “Werkmaterieel beveiligingsconcept” waarbij verder wordt gekeken dan preventieve diefstalbeveiliging alleen. Binnen de materieel verhuurmarkt is Allsetra marktleider in materieel beveiliging. Het door ons ontwikkelde machinepaspoort, de automatische aangifte bij de politie en de snelle alarmopvolging hebben bijgedragen aan het succes waardoor Allsetra B.V. wij voor honderden klanten de bedrijfscontinuïteit hebben gewaarborgd door Kerkweg 72 8091 GB Wezep gestolen machines terug te bezorgen. Tel:+31 (0)38 376 02 76 Het hoge terugvindpercentage heeft er toe geleid dat steeds meer info@allsetra.nl grote verzekeraars waaronder Avero Achmea, Univé en Interpolis www.allsetra.nl samenwerkingsverbanden met ons zijn aangegaan om de bedrijfscontinuïteit van hun klanten te waarborgen. Hoe werkt het? Allsetra installeert een tracking en tracing module in uw materieel en sluit deze aan op de alarmcentrale. In geval van diefstal doen wij namens u aangifte bij de politie en voorzien deze van de benodigde informatie om de aanhouding te verrichten. Samen met de politie zorgen wij voor een snelle vrijgave na inbeslagname om vervolgens het gestolen materieel zo spoedig mogelijk bij u terug te bezorgen. Werkmaterieel beveiligingsconcept anno 2011 Naast het waarborgen van uw bedrijfscontinuïteit door een optimale diefstalbeveiliging richten wij onze aandacht dit jaar op uw bedrijfsefficiency. Wij geven u standaard een inlogcode waarmee u online inzicht krijgt in de start& stoptijden per machine, de actuele positie op kaart en het aantal draaiuren per dag. Zoals u van ons mag verwachten blijven wij innovatieve producten en diensten introduceren om uw organisatie optimaal van dienst te kunnen zijn. Waarom Allsetra? • professionele montage op locatie • machinepaspoort • documentatie en afhandeling betreffende aangifte bij de politie geregeld • snelle en adequate opsporing en veiligstelling gestolen materieel • locatie en draaiuren materieel online inzichtelijk • rapportages o.a. in PDF formaat • ISO 9001 gecertificeerd Ook zijn wij uw partner voor professionele rittenregistratie voor al uw bedrijfsvoertuigen.

11


Exposanten - Quercis & Directshop

Quercis Information Consultants Croy 9e 5653 LC Eindhoven Tel: +31 040-2661780 info@quercis.nl www.quercis.nl

Quercis Financial Solutions QUERCIS FINANCIAL SOLUTIONS ontwikkelt slimme toepassingen en diensten die het werken met Exact Software versnellen,vereenvoudigen en verbeteren. Deze oplossingen worden geadviseerd en geïmplementeerd door consultants met vakinhoudelijke achtergrond en stellen u in staat uw bedrijfsprocessen beter te structureren en te controleren. Door kennis van zowel het proces als de technische oplossing halen zij het maximale rendement uit uw investering. Voor effectief en efficiënt debiteurenbeheer in een Exact omgeving bieden wij de Quercis Creditmanagement Portal. Dit is een door Exact gecertificeerde oplossing waarmee u uw DSO verlaagt en u uw liquiditeit verbetert. Quercis Financial Solutions is een zusterbedrijf van Quercis Information Consultants, Gold Partner van Exact Software, met vestigingen in Eindhoven en Hardenberg. www.quercis.nl Directshop en Verhuur: een goede combinatie Sinds 1999, adviseert en faciliteert Directshop bedrijven bij het verkoopproces via internet. Door de ruime ervaring beschikt Directshop over vakkennis en is het Nijmeegse bedrijf in staat om bruikbaar advies te geven over professionele webwinkel oplossingen. Tevens is Directshop voortdurend bezig met het doorontwikkelen van de in eigen beheer ontwikkelde software. Hierdoor lopen klanten van Directshop altijd een stapje voor op hun concurrenten.

Directshop heeft speciaal voor de verhuurbranche een Verhuur webwinkel pakket ontwikkeld. Dit pakket is ontstaan uit haar eigen showcase webwinkel Rent it Direct. Naast webwinkel ontwikkelaar is Directshop hierdoor ook gebruiker van haar eigen software en kijkt als ondernemer naar deze webwinkel. Dit pakket is in de afgelopen jaren doorontwikkeld. Deze verhuurshop heeft inmiddels meer info@directshop.nl www.directshop.nl dan 1 miljoen euro online omzet behaald. Directshop heeft naast haar eigen verhuurshop voor diverse andere verhuurbedrijven webwinkels opgezet. Als je voor Directshop kiest, kies je voor ervaring!

Directshop Kerkenbos 1077d 6546 BB Nijmegen tel: 024 - 359 25 97

De dienstverlening houdt bij Directshop niet op na de installatie van de webwinkel. Je vaste contactpersoon zal pro-actief mee blijven denken om het succes van de webwinkel te vergroten. Met de intuïtieve beheeromgeving heb je volledige controle over je eigen webwinkel. Producten beheren, het afhandelen van orders via het order workflow systeem en het inzien van management rapportages waarmee je je shop kunt aansturen. Maak een afspraak met Directshop en laat je verrassen door de mogelijkheden.

12


Exposanten - Com-connect & Hilti Fraudeurs en oplichters weinig tot geen prioriteit bij politie. In samenwerking met Crimimail heeft Digitale opsporing voor u de aangifte procedure verder com-connect door: Paul de Vlieger Energiestraat 2 5961 PT Horst ontwikkeld dat betekend: Tel: 077 – 397 60 60 * Aangifte word automatisch verstuurd aan de verzekeraar. * Aangifte word automatisch verstuurd aan de schade onderzoeker. paul@com-connect.nl * Goederen en persoon worden meteen geregistreerd in CrimiMail. www.com-connect.nl * CrimiMail dient de aangifte in bij de betreffende politie regio. * Opvolging van de aangifte coördineren. * Aangifte op één punt zodat er een overzicht ontstaat van strafbare feiten en patronen. Digitale Opsporing is het particulier recherchebureau van Com-Connect. Door de ervaring opgedaan binnen politie Nederland beschikken de rechercheurs over een uitgebreide kennis en recherche ervaring. Bij Digitale Opsporing wordt het “ouderwetse” recherchewerk gecombineerd met de nieuwste digitale technieken. Hierdoor beschikken onze medewerkers over een prima uitrusting en het juiste gereedschap om tot een optimaal resultaat te komen. Com-Connect biedt verschillende diensten aan op het terrein van informatiebeveiliging, te weten trainingen, juridisch adviesbureau, particulier recherchebureau en bestrijding en onderzoek van Cybercrime. Hilti – reduceer de integrale kosten van uw machinepark Hilti is gesticht in 1941 in Liechtenstein en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke internationale partner op het gebied van professioneel handgereedschap. Binnen de bouw is Hilti een begrip; de professional werkt met Hilti!

Hilti Leeuwenhoekstraat 4 (industrieterrein Oudeland) 2652 XL Berkel en Rodenrijs Customer Service: gratis nummer 010-519 11 11

Sinds enkele jaren is Hilti ook binnen de verhuurbranche op zoek naar hiltinl@hilti.nl professionele partners. www.hilti.nl Waarom een partnership aangaan met Hilti? Hilti biedt u een totaaloplossing op het gebied van kostenbeheersing. Niet alleen maken wij uw kosten transparant, ook minimaliseren wij uw zogeheten grijze kosten. Uiteindelijk weet u exact wat een machine u kost gedurende de levensduur ervan, kunt u uiteindelijk uw winstgevendheid verhogen en creëert uw enthousiaste klanten doordat deze altijd werken met de nieuwste technologieën! Hilti Nederland B.V.

13


Exposanten - Materieelveiling.nl Goed verkopen is goed verhuren. In het totale proces van verhuren is het verkopen van een object een zeer belangrijk onderdeel. Materieelveiling heeft een uniek online verkoopsysteem ontwikkeld waarmee u zelf de touwtjes in handen heeft. Het systeem is eenvoudig en transparant in gebruik. U bepaalt Materieelveiling.nl zelf of u een object wilt adverteren of veilen. Wilt u het veilen dan kunt u kiezen Materieelveiling.nl TEL: 0031 (0)6-33866987 tussen een verkoop bij inschrijving waarbij de biedingen niet zichtbaar zijn of een veiling bij opbod waarbij de biedingen wel zichtbaar zijn. info@materieelveiling.nl www.materieelveiling.nl

Wij integreren ons systeem erg makkelijk in uw eigen website. Hierdoor heeft u op uw eigen website een zeer professioneel verkoopsysteem waarin u uw objecten perfect kan beschrijven. Het systeem wordt exact uitgevoerd zoals u dat wilt, in uw eigen huisstijl. De afhandeling van een transactie doet u zelf! Met een eigen verkoopsite creĂŤert u volledige transparantie in de transacties die er plaats vinden. Bovendien kunt u uw objecten eenvoudig doorplaatsen naar meer dan 30 andere websites waaronder marktplaats, mascus en Mobile.de. Wij hebben ons systeem reeds bij 300 bedrijven geĂŻntegreerd in de website. De techniek is beproeft! Ons systeem draait onder andere bij de Bo-rent en Bomij, Verhuurnet, Reed Business en enige tijd geleden heeft bouwbedrijf Heijmans ook voor ons systeem gekozen.

14


Notitie


Mediapartners

B R A N CH E OR G A N I SAT I E V OOR D E V E R H U U R S E C TO R

! r a a j d n e g l o v t o T 16

Spreken is goud, zwijgen is zilver

programma_20  

programma_20