{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1


Varmt välkommen till

Eklandagatan 41A

ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Göteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se


4


5

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

RUM

1.5 rum och kök

BOAREA

40.2 kvm

BALKONG

Ja

VÅNING / HISS

3 av 4, Hiss finns ej

BYGGÅR

1934

AVGIFT

2 059 kr

BUDSTART

2 480 000 kr

ANSVARIG MÄKLARE

Andreas Knutson

Central funkispärla med balkong och utsikt Möjlig minivåa i fint skick med balkong och utsikt samt bredband inkluderat i avgiften. Fräscht renoverat badrum och snyggt kök. Ytterst väldisponerat hem med härligt ljusinläpp, högt upp i huset samt utsikt över Gothia Towers. Bra sovdel med plats för dubbelsäng, stilfullt kök och badrum med golvvärme. Från det ljusa vardagsrummet med fönster i två väderstreck når man bostadens balkong. Trevlig och stabil förening med god ekonomi och flera gemensamma faciliteter som gästlägenhet och uteplats med grill och utekök. Toppläge nära Korsvägen, Avenyn och Chalmers.


6

HALL Hall med ljust laminatgolv och vitmålade väggar. I tre inbyggda garderober finns gott om plats för avhängning och förvaring. Från hallen når ni bostadens övriga rum.


7


8


9

KÖK Köket är smakfullt inrett med vit köksinredning, en mörk bänkskiva samt grön mosaik ovan arbetsytorna. Golvet är klätt i ljust laminat och väggarna är målade i vitt. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. Köket har gott om förvaringsutrymmen och bra plats för matbord. Från fönstret kan ni blicka ut över Eklandagatan.


10


11


12


13


14


15

VARDAGSRUM Ljust och luftigt vardagsrum tack vare fönster i två väderstreck. Likt köket har ni en fantastisk utsikt från fönstren. Allrummet har ett ljust laminatgolv och ljusa väggar. Från rummet når ni bostadens balkong.


16


17


18


19


20


21

SOVALKOV/SOVRUM Rymlig sovalkov med fönster, plats för dubbelsäng och en rejäl garderob med skjutdörrar. Sovalkoven kan byggas ut och byggas om till ett helt separat sovrum.


22


23


24


25

BALKONG Hemmets balkong har plats fÜr bord och stolar. Här kan ni njuta av utsikten ner mot Gothia Towers och Carlanderska.


26


27


28

BADRUM I anslutning till hallen ligger badrummet som totalrenoverades 2013. Mörkt klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, spotlights i taket, dusch med glasvägg samt handdukstork.


29


30


31


32

Göteborgs Brf Nr 2 ALLMÄNT OM FÖRENINGEN Göteborgs bostadsrättsförening Nr 2 är en äkta förening och består av ett flerbostadshus i 4 våningar ovan gatuplan. Föreningen upplåter 47 lägenheter med bostadsrätt, 1 hyreslägenhet samt 3 lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 2003. Adresser i föreningen är Eklandagatan 41-43. FASTIGHETEN Johanneberg 16:1. Fastigheterna bebyggdes 1934-1935. Föreningen äger marken. HEMSIDA http://www.eklandagatan41.se/index.html FÖRVALTNING Föreningen sköter själva förvaltningen. GEMENSAMMA UTRYMMEN Gemensam innergård med rejäl grillplats som för närvarande är utrustad med två kolgrillar, en gasgrill med kokplatta samt en diskbänk med rinnande vatten. Här finns även utemöbler, ljudsystem och värmare. Gästlägenhet som för närvarande kan hyras till en avgift av 300 kr. Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum. I fastigheten finns även ett garage avsett för motorcykelparkering. Avgiften är för närvarande 200 kr per månad och det finns en kort kö för att få plats i garaget. Kontakta styrelsen om behov finns. Cyklar parkeras i något av källarens cykelrum. För information se: http://www.eklandagatan41.se/ boendeinformation.html OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN Inga obligatoriska åtaganden. Städning av trapphus och gemensamma utrymmen sköts av en städfirma. Två gånger om året, vår respektive höst, sker gemensam städning av trädgård och vissa gemensamma utrymmen. Dessa tillfällen brukar avslutas med grillning, så förutom att det blir snyggt är det ett utmärkt tillfälle att träffa grannarna.

PARKERING Adressen Eklandagatan 41A är berättigad till boendeparkering inom område ”S” se: www.goteborg.se/boendeparkering. KABEL-TV/BREDBAND TV samt fiberbredband (100/100 Mbit) ingår i avgiften. Se mer, http://www.eklandagatan41.se/ boendeinformation.html ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT Föreningen tar för närvarande varken ut överlåtelseavgift eller pantsättningsavgift. EXEMPEL PÅ GJORDA RENOVERINGAR 2018 Byttes plåtar runt takfönstren, målades skorstenen och en gångstege installerades längs taket. Då satte man även upp nya fasadlampor och installerade värmeelement på uteplatsen. I tvättstugan installerades det ytterligare en tvättmaskin och torktumlare. Samtidigt byttes den gamla torktumlaren ut mot en ny. 2017 Installerades ett ljudsystem på uteplatsen och nya soffor införskaffades. Godisbutiken fick nya markiser och ny skylt mot höjd hyra. Pizzerian fick ett nytt fläktsystem och spjäll som också finansierades med höjd hyra. 2016 Installerades ett staket längs trappan till gillplatsen, fasaden på framsidan putsades, tujor planterades längs den norra tomtgränsen, takstegar kring skorstenarna monterades och ett nytt ventilationssystern till pizzerian installerades. 2015 Byttes pumpen till värmesystemet och tiduret till tvättstugan. Vidare installerades en Apple TV i gästrummet. 2014 Byggdes mangelrummet om till ett gästrum för att kunna hyras ut till föreningens medlemmar när gäster kommer på besök. Vidare gjordes en omfattade renovering av trädgården med nya murar, utjämning av markytan, ny plattläggning, ny grillplats och grindar vid gatan för att förhindra obehöriga att komma in i trädgården.


33

2013 Renoverades ytterdörrarna och trapphuset polerades upp. Fler torkfläktar installerades i torkrummet för att korta ned torktiden. 2012 Målades balkongerna, tvättstugan fick ny bänk i rostfritt stål samt en slang att spola golvet med. 100/100 Mbit bredband installerades i samtliga lägenheter och lokaler mot en avgiftshöjning på 100 SEK. Vidare gjordes två tvårumslägenheter om till en etta och en trea.

2003 Renoverades tvättstugan. 1990-talet Byttes samtliga rörstammar, takbyte utfördes och fönster renoverades. PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR Slutförande av ventilationskontroll OVK sker våren 2020 efter det kommer ny energideklaration att upprättas. Föreningen följer en underhållsplan och reserver årligen medel till det planerade underhållet. Inga större underhåll är planerade under närmaste åren.

2011 En samlingslokal byggdes i en av källarlokalerna. 2010 Förbättrades grillplatsen med spaljéväggar, vatten och el. En justering av värmesystemet samt byte av ventilerna i samtliga lägenheter genomfördes. Golvet i en av föreningens affärslokaler byttes ut mot klinkers och höjde lokalens värde. 2009 Byttes samtliga elstammar samt el i gemensamma utrymmen ut. Lägenheterna fick nya gruppcentraler och elmätare. Föreningens medlemmar handlar därefter sin el via ett för föreningen gemensamt elabonnemang. Varje medlem debiteras separat för sin faktiska förbrukning. Föreningen tog fram en underhållsplan för att få en god överblick över kommande underhållsbehov. Föreningens lägenheter fick nya lägenhetsnummer enligt den nationella standard som började gälla under samma år. Fastigheten energideklarerades. 2008 Renoverades fastighetens ventilationssystem. Förutom att en ny fläkt installerats rensades ventilationskanalerna och lägenheterna tillförsel av friskluft säkerställdes. En godkänd OVK-besiktning utfördes när renoveringen var avslutad. 2005 Renoverades fasaden och balkongerna målades. En grillplats byggdes i trädgården. 2004 Renoverades trapphuset och samtliga lägenhetsdörrar byttes till nya säkerhetsdörrar.

EKONOMI Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar, senast avgiften höjdes var 2007. (2013 lades en bredbandsavgift på 100 kr till på månadsavgiften.) Lån per kvm boarea uppgår till ca 2 900 kr. Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-03-19) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


34


35


36


37


38


39

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i. I NÄRHETEN Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna. Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern. KOMMUNIKATIONER Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.


40


41


42

Ansvarig Mäklare

Andreas Knutson TEL: 0766 - 10 88 19 EMAIL: andreas@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11

Mäklare

Jenny Raneryd TEL: 0766 - 10 88 18 EMAIL: jenny@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11


43


44

Planritning Eklandagatan 41A

Planritning

Alternativ planritning


45


46

Bostadsfakta Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om bostaden eller bostadsfaktan.

ADRESS Eklandagatan 41A, 41261, Göteborg Kommun: Göteborg Församling: Göteborgs Johanneberg Skattesats: 32.6 INFORMATION Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Lägenhetsnummer: 11:3 (Brf) / 1302 (LMV) Balkong: Ja Våning: 3 av 4 Hiss: Hiss finns ej Förråd: Vindsförråd


47 EKONOMI Andel i föreningen: 1.8808% Pantsatt: Ja DRIFTSKOSTNAD El: 2 555 kr/år Försäkring: 2 023 kr/år Totalt: 4 578 kr/år Personer i hushåll: 1 Driftskostnader baserat på uppgifter från säljaren. (Försäkringsbolag If) BYGGNAD Byggår: 1934 TILLTRÄDE Enligt överenskommelse. NUVARANDE ÄGARE Younes Ahlbom

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

STORLEK 1.5 rum och kök Boarea: 40.2 kvm (Bostadsrättsföreningen) Boarean är ett cirkavärde. BUDSTART 2 480 000 kr MÅNADSAVGIFT Avgift: 2 059 kr Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV och bredband (100 Mbit/s). Kostnad för hushållsel tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.


48

Viktig information Viktig information för dig som ska köpa lägenhet

MÄKLAREN Mäklaren ska vara en opartisk mellanman som ser till både säljarens och köparens intresse. Mäklaren ska särskilt beakta uppdragsgivarens ekonomiska intressen. Vanligtvis är det säljaren som anlitar mäklaren för att få hjälp med ett förmedlingsuppdrag. Därmed blir ofta säljaren uppdragsgivaren. Dock kan även köparen anlita mäklaren. Mäklaren har krav på sig att följa god fastighetsmäklarsed, oavsett vem uppdragsgivaren är. MÄKLARENS INFORMATION OM FEL Mäklaren ansvarar inte för objektets skick eller eventuella fel, men mäklaren ska informera spekulanter och köpare om sådant som kan antas vara av betydelse för dem. Det kan till exempel handla om fel som mäklaren känner till eller har anledning att misstänka, t.ex. genom tidigare försäljningar eller genom sin allmänna sakkunskap. BUDGIVNING Vid försäljning kan budgivning förekomma. För detta finns inga lagar eller regler och säljaren kan under budgivningens gång ändra förutsättningarna. Slutpriset kan under en budgivning komma att avvika från det angivna priset. Viktigt att känna till är att säljaren alltid har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren bestämmer vem som får köpa bostaden, när och till vilket pris. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren och journalföra alla inkomna bud. Dessa bud sammanställs och överlämnas till både köparen och säljaren. Enligt lag måste denna sammanställning innehålla namn och kontaktuppgifter på alla budgivare, varför en budgivare inte kan vara anonym. Dock kan budgivaren anlita ett ombud, och då är det ombudets namn och kontaktuppgifter som noteras. Affären är inte klar förrän både köpare och säljare undertecknat överlåtelseavtal och utväxlat detta. Mäklaren är även skyldig att framföra bud efter det att budgivningen avslutats. Muntliga överlåtelseavtal gäller inte, varför

det ligger i såväl köparens som säljarens intresse att så snart som möjligt underteckna överlåtelseavtal. KÖPARES UNDERSÖKNINGSPLIKT Utgångspunkten för bostadens skick är att den köps i det skick den är i på kontraktsdagen, alltså i befintligt skick. Fel som borde upptäckts vid noggrann undersökning kan inte göras gällande när affären är avslutad. Var därför noga med att undersöka bostaden och ta gärna hjälp av sakkunnig person. Även föreningens stadgar och ekonomi bör ingå i en sådan undersökning. Det är också lämpligt att tala med bostadsrättsföreningens kontaktperson för att sätta sig in i föreningens planer, eventuellt kommande renoveringar och avgiftsförändringar. Angiven information om bostadsrättsföreningen i annonser och prospekt baseras på information från källor som exempelvis föreningens kontaktperson, webbplats och årsredovisning. Fastighetsmäklaren ansvarar inte för information som är hämtad från dessa källor, därför bör köparen kontrollera uppgifter som är av särskild betydelse för köparen. SÄLJARENS ANSVAR FÖR UTFÄSTELSER Om säljaren lämnat garantier eller andra utfästelser om objektets skick ansvarar säljaren för dessa. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser. Mäklaren ska uppmärksamma parterna på konsekvenserna som kan följa om säljaren gör utfästelser om objektet. ÅRSREDOVISNING, STADGAR OCH ENERGIDEKLARATION Dessa dokument finns publicerade på www.reveny.se. Meddela mäklaren om du vill ha ett utskrivet exemplar. BOSTADENS STORLEK SAMT PLANRITNING Fastighetsmäklaren kontrollmäter inte bostaden. Den köpare som anser att bostadens storlek är av väsentlig betydelse bör genomföra en uppmätning av bostaden.

HAR DU FRÅGOR? Tveka inte att kontakta oss per mail eller telefon, eller besök oss direkt på vårt kontor på Nordhemsgatan 12. Vi svarar gärna på dina frågor om bostadsmarknaden.

KONTAKTA OSS Maila eller ring oss på: kontakt@reveny.se 031 - 761 00 11

Reservation för avvikelser i mått, skala och utformning av planritning. BOENDEKOSTNADSKALKYL Kontakta mäklaren om du önskar en personligt anpassad boendekostnadskalkyl. ÄKTA/OÄKTA FÖRENING Beroende bland annat på hur stor del av en bostadsrättsförening som utgörs av hyreslokaler och hyreslägenheter så klassas en bostadsrättsförening som äkta (privatbostadsföretag) eller oäkta (näringsbostadsföretag). Skattereglerna i en oäkta bostadsrättsföring skiljer sig från skattereglerna i en äkta förening, bland annat vad det gäller skatt på vinst samt förekomst av förmånsbeskattning. Mer information och aktuella regler hittar du på www.skatteverket.se. ÄGARANDELAR VID FLER DELÄGARE Hur ägarandelar fördelas mellan flera delägare kan få skattemässiga konsekvenser i fråga om uppskov med tidigare och kommande vinster från bostadsförsäljningar. Fundera på vilka ägarandelar ni önskar och meddela mäklaren inför kontraktsskrivning. För vidare information se www.skatteverket.se eller ring 0771–567 567. INFORMATION OM KRINGTJÄNSTER Vid annonsering på www.hemnet.se erhåller Reveny Mäkleri Kommanditbolag en administrationsersättning om 120 till 1 160 kr inklusive moms beroende på bostadens pris. MARKNADSFÖRING Köparen och säljaren godkänner att bostaden marknadsförs med bilder, fakta om bostaden och slutpris efter försäljningen. MER VIKTIG INFORMATION För mer information om aktuella byggplaner och byggprojekt i Göteborg, se: www.goteborg.se. På Fastighetsmäklarinspektionens hemsida finner du även konsumentinformation, se: www.fmi.se.

Du hittar även våra medarbetares kontaktuppgifter på vår site. www.reveny.se


49

Se fler bilder, bostadsfilm och följ budgivningen

Gå in på bostaden på vår hemsida


50

OM REVENY Efter många års erfarenhet från de marknadsledande mäklarföretagen i Göteborg började vi drömma om att starta upp någonting eget. Vi ville bygga en verksamhet med fokus på mäklaryrkets kärnvärden och relationen till kunderna. Ett mäklarföretag för medvetna köpare och säljare som söker exceptionell kvalitet i varje liten detalj. Så vi slog oss ner, utvärderade våra erfarenheter, plockade godbitarna och påbörjade arbetet. Resultatet blev Reveny, ett mäklarföretag som sätter hantverket och det strategiska arbetet i första rummet. Vi garanterar engagemang, expertis och genomtänkta beslut. Medveten styling, givande visningar, lyhörda medarbetare, god branscherfarenhet och komplett information om bostäderna. Allt för att skapa en helhetsupplevelse med guldkant. För att säkerställa trygga förmedlingar arbetar vi enbart med etablerade mäklare och medarbetare som brinner för förverkligandet av kundens unika boendedrömmar. Framgång för oss handlar om affärer som ger både fördelar och vinst till såväl köpare och säljare som medarbetare och samarbetspartners.


ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Gรถteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se

Profile for REVENY

Eklandagatan 41A  

Eklandagatan 41A