__MAIN_TEXT__

Page 1

Vastuullinen Reima


Lupauksemme

1

2

3

Tuotteemme ovat aina myrkyttömiä ja turvallisia käyttää.

Tuotteemme kestävät useamman lapsen käytössä.

Teemme yhteistyötä vain sellaisten yritysten kanssa, jotka kantavat sosiaalisen ja ympäristövastuunsa.


Tulevien sukupolvien ehdoilla S U OJA A M A L L A L A PS I A T U N N ET U I LTA JA M A H D O L L I S EST I VA A R A L L I S I LTA A I N E I LTA AU TA M M E S U OJ E L E M A A N M YÖS Y M PÄ RI STÖÄ T E H TA I D E N L Ä H E L L Ä .


Reiman vastuullisen suunnittelun periaatteet • Reiman varottavien aineiden lista rajoittaa tunnettujen ja mahdollisesti vaarallisten aineiden käyttöä tuotannossa ja niiden päätymistä tuotteisiin. Noudatamme aina paikallisia säädöksiä.

• Ei PFC:itä (perfluorattuja hiilivetyjä): vaatteemme valmistetaan PFC:ttömillä linjastoilla mahdollisesti haitallisen bioekertymisen estämiseksi.

• Ei nanoteknologiaa, esim. nanopäällysteitä, eikä antibakteerisia käsittelyjä. Näin suojelemme sekä lapsia että elonkehää.

• Helppohoitoisuus: Vettä ja likaa hylkivät vaatteet kaipaavat pesua harvemmin - ne voi vain pyyhkäistä puhtaiksi! Näin säästät aikaa ja rahaa, ja se on parempi luonnonkin kannalta.

• Eläinten hyvinvointi: Emme käytä oikeaa turkista, vaatteidemme untuva on RDS-sertifioitua ja edellytämme myös villan tuotannossa, että eläinten hyvinvointi on taattu. Lapset rakastavat eläimiä — niin mekin!

• Kestävyys: Hyvät ulkovaatteet kestävät rajummatkin leikit ja ovat silti hyvässä kunnossa seuraavalle käyttäjälle — annettuna tai myytynä. Tuotteen käyttäminen pidempään säästää vettä, energiaa ja maankäyttöä.


Ihmisoikeudet & ympäristö tuotantoketjussa O L E M M E S I TO U T U N E ET Y K : N JA I LO : N I H M I S- JA T YÖ O I K EUSSO P I M U KS I I N .


Reiman vastuullisen hankinnan periaatteet • Ei lapsityövoimaa • Ei sidottua työvoimaa • Ei syrjintää • Yhdistymisvapaus ja vapaus kollektiiviseen sopimiseen • Reilu korvaus työstä • Kohtuulliset työtunnit • Työturvallisuus ja -terveys • Ei epävarmoja työsuhteita • Ympäristönsuojelu

Reima varmistaa näiden periaatteiden noudattamisen säännöllisillä arvioinneilla ja kolmannen osapuolen tarkastuksilla. Rohkaisemme ja tuemme tavarantoimittajia jatkuvasti parantamaan sosiaalisia ja ympäristökäytäntöjään. Reima on amforin jäsen. Amfori on vapaan ja kestävän kaupan johtava kansainvälinen yritysjärjestö. Tähtäämme siihen, että 100 % nk. riskimaissa sijaitsevista toimittajistamme olisi kolmannen osapuolen arvioimia, ja vähintään 85 % amfori BSCI:n piirissä. Reima valitsee materiaalien toimittajat. Tämä auttaa meitä varmistamaan, että kankaat ja muut materiaalit täyttävät laatuja turvallisuusvaatimuksemme ja että tuotantoprosessit ovat mahdollisimman ympäristöystävälliset. Mikäli tietoomme tulee rikkomuksia, tuemme toimittajaa asian korjaamisessa. Näin kannamme asiakkaana vastuun hankinnoista luotettavilta kumppaneilta. Pelkkä asiakassuhteen päättäminen ei korjaisi väärinkäytöksiä.


Ympäristöjalanjälki & yhteistyö


OLEMME EMMYN KUMPPANI.

Vuonna 2018 VAIN

2% RAHDISTAMME KULKI LENTORAHTINA. Pyrimme vähentämään tätä edelleen pienentääksemme hiilijalanjälkeämme.

x2

Reima tekee yhteistyötä Protect Our Winters Finlandin kanssa, koska haluamme varmistaa, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia neljästä vuodenajasta ja etenkin ihmeellisen ilahduttavista lumileikeistä.

Keräämällä käytettyjä Reimatuotteita uudelleenmyytäviksi Emmy.fi:ssä autoimme säästämään 3 000 uuden tuotteen hiilidioksidipäästöt.

SE VASTAA YLI KAHDEN MAAILMANYMPÄRILENNON HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖJÄ.

Reiman Suomen toimistot ovat mukana WWF:n Green Office -ohjelmassa, ja pyrimme laajentamaan ohjelman kaikkiin toimistoihimme.


Kurkistus tulevaan


CO2

VOYAGER, UUSI MONOMATERIAALITAKKIMME, TULEE KAUPPOIHIN 2020: Helposti kierrätettävä tekninen vaate ei vaadi työlästä purkamista ja lajittelua! Voyagerin matkaa käyttäjältä toiselle voi seurata yksilöidyn koodin avulla.

#OURSEA-HANKE: Vuonna 2020 lahjoitamme 10 € jokaisesta myydystä Voyager-takista sinilevän puhdistamiseksi Itämerestä. Jokainen 10 euroa auttaa poistamaan 50 kiloa levää.

Vuodesta 2019 alkaen selvitämme sekä oman että tuotteidemme hiilijalanjäljen, jotta voimme pienentää niitä.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISEMMÄT MATERIAALIT: Vuonna 2018 kaksi prosenttia myymistämme tuotteista sisälsi ympäristöystävällisiä materiaaleja (lyocell, luomupuuvilla, kierrätyskuidut). KEVÄT/KESÄ 2020 -MALLISTOSSA 13 PROSENTTIA MALLEISTAMME SISÄLTÄÄ NIITÄ.

UUDET, KIERRÄTYSPOLYESTERISTA VALMISTETUT UIMA-ASUMME AUTTAVAT EHKÄISEMÄÄN MUOVIROSKAA MERISSÄ: Neljästä isosta muovipullosta tulee yksi auringolta suojaava uimahaalari.


Profile for Reima

Vastuullinen Reima  

Reima responsibility brochure Finland

Vastuullinen Reima  

Reima responsibility brochure Finland

Profile for reimaoy