RAIS Catalogue 2021/22 NO

Page 1

RAIS WOOD EXCELLENT FUNCTION & GLOBAL DESIGN


2


INNHOLD VEDOVNER

HEVE / SENKE

Caro 16 Caro SST 18 Pilar 20 Viva L 22 Nexo 26 Juno L 32 600 Max 34 Q-Tee 36 Q-Tee C 38 Q-Tee 2 40 Q-Tee 2 SST 42 Q-Tee 2 C 44 Q-Be 46

Visio Visio Uniq Visio 2:1 Visio 3:1 Visio L

50 53 56 57 58

PEISINNSATSER 500 600 700 900 Q-Be 2:1

62 64 66 67 68 69

INTERIØR 70 TILBEHØR 74 OUTDOOR 78 SPESIFIKASJONER 84

3


BLANT FÆRØYSKE SAUER OG GJESS Blant færøyske gjess og fosser er en gammel bolig blitt restaurert med sans for fortidens detaljer. I husets hjerte står en RAIS Visio.

4


Q-TEE 2 MED UTSIKT På halvøya Applecross i det skotske høylandet ligger en unik sommerbolig med panoramisk utsikt ut over holmer og skjær, og med en RAIS Q-Tee 2 som boligens samlende midtpunkt.

GI BOLIGEN DIN ET UNIKT PREG En RAIS-ovn er en kompromissløs fusjon av teknologi og estetikk, form og funksjon, design og håndverk. Den er tidløs eleganse, gjennomtenkte detaljer og eksklusiv kvalitet som varer. Den er små hyggelige hverdagsstunder, en tiltrengt pause og et samlende midtpunkt i boligen din. Vi kaller det ART of FIRE. Gå på oppdagelse i vårt brede sortiment, se hvordan du kan designe din egen vedovn og få inspirasjon til å innrede boligen din med en ovn eller innsats fra RAIS. God fornøyelse.

5


VEDOVNER

6


VEDOVNER TIL ALLE SLAGS HJEM

Uansett om du foretrekker stram nordisk minimalisme, hvor «less is more», eller en mer kreativ og eksperimenterende stil, så finner du en RAIS vedovn som gir boliginnredningen ekstra karakter og sprer en hyggelig, varm stemning.

7


CARO 92

RAIS CARO

CARO 110 SST

RAIS PILAR

RAIS VIVA L

RAIS NEXO

RAIS 600 MAX 8

PILAR 192

VIVA L 100

VIVA L 120

NEXO 100

VIVA L 140

NEXO 120

VIVA L 160

NEXO 140

JUNO L 120 SST

NEXO 160

600-2 MAX

JUNO L 160 SST

NEXO 185

600-3 MAX


Q-TEE

RAIS Q-TEE

RAIS Q-TEE C

Q-TEE C

RAIS Q-TEE 2

RAIS Q-TEE 2 C

RAIS Q-BE

Q-TEE 2 C

Q-TEE C VEGG

Q-TEE VEGG

Q-TEE C BEN

Q-TEE BEN

Q-TEE SOKKEL

Q-TEE C SOKKEL

Q-TEE C SOKKEL

Q-TEE 2

Q-TEE 2 BEN LAV

Q-TEE 2 BEN HØY

Q-TEE 2 LAV SOKKEL

Q-TEE 2 HØY SOKKEL

Q-TEE 2 C BEN LAV

Q-TEE 2 C BEN HØY

Q-TEE 2 C LAV SOKKEL

Q-TEE 2 C HØY SOKKEL

Q-TEE 2 C SST

Q-BE

Q-BE XL

9


UNIKE RAIS DETALJER Det er detaljene som utgjør forskjellen og gir følelsen av å ha noe som er veldig spesielt. Her presenterer vi en rekke detaljer som gjør Rais unik i form, funksjon og kvalitet.

DETALJER GJØR EN FORSKJELL Vakre flammer og knitrende ild i ovnen er innbegrepet på hygge, varme og nærvær. Derfor er RAIS vedovner designet slik at ilden alltid kan komme til sin rett og fylle rommet visuelt. Våre vedovner er kjennetegnet med helt eksepsjonelt store ruter som gjør flammene til rommets naturlige omdreiningspunkt. De ekstra store rutene gir et unikt, panoramisk blikk inn til ilden, som er noe helt spesielt for RAIS. Flere modeller fås også med store sideglass så ilden kan oppleves fra alle vinkler.

For den ultimative opplevelsen av ilden kan vedovnen monteres med en fleksibel dreiesokkel. Dreiesokkelen kan dreie 360 grader slik at du kan se ilden og nyte ovnstemningen uansett hvor du oppholder deg i rommet.

Photo: @moapynten

10


Vårt Advanced Glass Concept© motvirker effektivt sotdannelse og sikrer at det alltid er fritt utsyn til flammene gjennom rene ruter. Sotdannelse unngås ved å sikre hurtig oppvarming og høy temperatur i brennkammeret. Dette oppnår vi ved å bruke coated glass eller to lag glass som reflekterer strålevarmen. Les mer om våre glassløsninger på side 86.

DESIGN NED TIL MINSTE DETALJ Hos RAIS streber vi etter å skape tidløst design og kvalitet som holder år etter år – både visuelt og funksjonelt. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og alt er gjennomtenkt ned til minste detalj. Derfor har flere RAIS ovner også vunnet anerkjente, internasjonale designpriser. Du kan prøve å designe din egen vedovn med vår Customizer og velge mellom et stort utvalg av detaljer og tilvalg som gir ovnen din et unikt, visuelt uttrykk.

Blant de små funksjonelle detaljene som gjør en stor forskjell er lukkesystemet. Lukkesystemet er fremstilt i kvalitetsmaterialer og med to lukkekroker som sikrer et tett brennkammer og dermed en optimal utnyttelse av veden. Den unike konstruksjonen av lukkekrokene sikrer dessuten at luken lukker med en diskre lyd, lyden av kvalitet.

Brukervennlighet er tenkt inn i alle detaljer, og våre spjeldsystemer er f.eks. utstyrt med enkle symboler og gummibelegg som sikrer en lett, behagelig og korrekt betjening av spjeld og lufttilførsel. Spjeldsystemet er dessuten konstruert med kulelager som reduserer lyden ved betjening og skaper en opplevelse av kvalitet. Kulelagrene sikrer også at du ved betjeningen tydelig kan merke om spjeldet er i midt-posisjon, lukket eller helt åpen posisjon. 11


DESIGN DIN EGEN VEDOVN Smak og behag er forskjellig, og derfor er hjemmene våre unike. Av den grunn tilbyr RAIS en rekke valgmuligheter slik at du kan tilpasse vedovnen til nettopp din individuelle smak og bolig. Velg blant annet mellom forskjellige farger, høyder og håndtak og gjør vedovnen til et integrert element i din boliginnredning. RAIS’ fargeskala byr på et utvalg av vakre nordiske nyanser og både topplater og skorsteinsløsninger fås i de utvalgte RAIS-fargene så vedovnen fremstår som en flott estetisk helhet. Topplate finnes dessuten i rustfritt stål og i kleberstein.

MAKE A CHOICE

12


MED TANKE PÅ NATUREN Hvis du vil sikre en garantert miljøriktig forbrenning og optimal utnyttelse av veden, så kan du velge en vedovn med et av våre to luftsystemer – CleverAir eller ElectronicAir – som er henholdsvis et mekanisk og et elektronisk system til regulering av lufttilførselen til ovnens forbrenning. Ved å velge ett av våre avanserte luftsystemer, slipper du å manuelt skulle regulere luftinntaket i vedovnen og er sikret korrekt lufttilførsel – i alle faser av forbrenningen. Det eneste du skal gjøre er å tenne opp og legge inn mer ved. Resten sørger ovnen for. Les mer side 87.

13


14

1

2

3

MODELL

FARGE

HÅNDTAK

Velg din favoritt-vedovn i nettopp den høyden som passer til ditt hjem.

Våre vedovner fås i et flott utvalg av populære, nordiske nyanser.

Et håndtak er en liten detalj som gjør en stor estetisk forskjell.


DESIGN DIN EGEN VEDOVN Bruk vår Customizer og design din helt egen vedovn. Gå på oppdagelse i de mange mulighetene og skap ditt helt personlige uttrykk. Med customizer-funksjonen på vår hjemmeside www.rais.com kan du raskt og lett designe din egen vedovn og prøve våre mange unike designdetaljer før du treffer ditt endelige valg. Prøv deg frem med de mange kombinasjonsmulighetene inntil du treffer nettopp den stilen du liker.

4

5

6

LUKE

LUFTINNTAK

SKORSTEIN

Velg mellom luke med glass eller stålramme.

Med Electronic Air eller CleverAir er det lett å fyre effektivt, økonomisk og grønt

Velg røykrør i samme farge som ovn.

15


16

EFFEKT 3-7 KW I AREAL 45-105 m2 I 6 FARGER I 5 HÅNDTAK


RAIS CARO RAIS Caro er en mindre vedovn med en flott oval form og et lett og elegant uttrykk som gjør den til et opplagt valg til mindre rom, for eksempel i hytter. Selv om RAIS Caro ikke er stor av format, tilbyr den et storslått blikk inn til flammene gjennom både de brede sideglassene og luken og den sprer hygge og varme i hele rommet. For å sikre rene ruter og fritt utsyn til de vakre flammene har RAIS Caro coated glass, som minimerer risikoen for sotdannelse. Design RAIS Caro som du liker den best, og velg mellom forskjellige farger, håndtak og annet valgfritt tilbehør.

17


18


RAIS CARO SST Caro fås også i modellen Caro SST som skiller seg ut ved å være kledd med kleberstein. De rå, naturlige klebersteinene gir ovnens vakre ovale form og elegante uttrykk et rustikt motspill, mens steinenes flotte avtegninger bidrar til ovnens eleganse. Klebersteinene har også en praktisk funksjon da de akkumulerer ovnens varme og sikrer at ovntemperaturen blir holdt over stuetemperatur i 4-5 timer. Tross Caros relativt lille størrelse gir ovnen en suveren opplevelse av flammene gjennom de brede sideglassene og den store luken. Design Caro SST som du best liker den og velg mellom forskjellige farger, håndtak og annet valgfritt tilbehør.

EFFEKT 3-7 KW I AREAL 45-105 m2 I 6 FARGER I 5 HÅNDTAK

19


20

EFFEKT 2-9 kW I AREAL 30-135 m2 I CLEVERAIR/ELECTRONICAIR I DREIBAR 360O I 6 FARGER I 5 HÅNDTAK


RAIS PILAR

Pilar er innbegrepet på skulpturell eleganse og fungerer som et blikkfang i rommet som gir din bolig kant og karakter. Med en høyde på nesten to meter inntar Pilar rommet og fanger blikket med sin skulpturelle design som både er enkelt og samtidig elegant – og markant og i øyenfallende. Den store, flott avrundede ruten gir en helt unik opplevelse av ilden som har fritt spill i det enorme brennkammeret. Håndtaket er utført i et solid og kraftig design som understreker ovnens kvalitet og tyngde.

Fås med enten manuelt spjeld med CleverAir eller med ElectronicAir, hvor lufttilførselen styres med fjernkontroll.

21


Photo: @patrikmurarn

RAIS VIVA L 120

22


Photo: @moapynten

RAIS VIVA L 160

RAIS VIVA L Viva L er en superenkel vedovn – rund, elegant og skulpturell. Den vakkert buede lukens stramme linjer og det diskré, sirkelrunde håndtaket matcher ovnens design. Velg mellom en rekke designdetaljer og skap nettopp den Viva L som passer til din bolig og din innredningsstil. Fås også som gasspeis.

EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR I DREIBAR 360O I 6 FARGER I 6 HÅNDTAK

23


RAIS VIVA L 140

RAIS VIVA L 100

24

RAIS VIVA L 120


RAIS VIVA L 120

25


Photo: @thenordicbarnhouse

RAIS NEXO 100

RAIS NEXO Med sitt firkantede og rene design er Nexo både diskret og samtidig iøynefallende. Ingenting bryter den glatte overflaten, og det er fritt innsyn til flammene gjennom de store rektangulære glassrutene. Med sin underspilte estetikk passer Nexo inn i ethvert interiør, den er et perfekt match til moderne, strømlinjet arkitektur og en minimalistisk boligstil. Design Nexo akkurat som du ønsker. Velg mellom en rekke detaljer som for eksempel farge, høyde, med eller uten sideglass og forskjellige håndtak. Fås også som gasspeis.

26


RAIS NEXO 185

EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR I DREIBAR 360O I 6 FARGER I 6 HÅNDTAK

27


RAIS NEXO 100

28

RAIS NEXO 160


RAIS NEXO 120

INNRED MED MULTIBOXER Kombiner din nye vedovn med multiboxer og skap din helt egen stil. Med multiboxer kan du skape en helt unik innredning. Vedovnen vil visuelt fremstå som en integrert del av et møbel. Plasser multiboxene akkurat som du synes og bruk dem som benk til oppbevaring av ved eller begge deler. Multiboxer fås som tilvalg til Nexo, Viva L, Q-Be, Q-Tee 2 og 600 Max.

Se mere side 109

Photo: Lindawage

RAIS NEXO 140 29


30


THE NORDIC BARN HOUSE ARKITEKTENS FAVORIT

Midt i den skjønne naturen på en storslått sørvendt skogstomt ligger en moderne nordisk fortolkning av den tradisjonelle gården – The Nordic Barn House. Boligen som kombinerer både privatbolig, tegnestue, oransjeri og verksted, er utført med spennende arkitektoniske detaljer og i eksklusive kvalitetsmaterialer. Hele tre vedovner fra RAIS har funnet vei ut i skogens dype, stille ro: en RAIS Viva L sprer varme i det vakre oransjeriet på kjølige dager, mens en RAIS VISIO L spiller flott sammen med kjøkkenets snekkerfremstilte interiør. I tegnestuen har valget falt på en RAIS Nexo, som akkompagnement til den eksklusive innredningen.

31


RAIS JUNO L 160

32


RAIS JUNO L 120

RAIS JUNO L Nyt naturens helt egen estetikk og funksjonalitet med søylerunde Juno L som er kledd med vakre, varmeakkumulerende kleberstein. Bare den store glassruten og det elegant designede håndtaket bryter steinenes finmønstrede overflate og de rustikke grå nyansene. Klebersteinene gir vedovnen et helt unikt uttrykk og har også en praktisk funksjon. De akkumulerer varmen, avgir den litt etter litt og sikrer suveren varmekomfort i din bolig med en ovnstemperatur over stuetemperatur i 10 -12 timer.

EFFEKT 2-8 kW I AREAL 30-90 m2 I DREIBAR 360O

33


RAIS 600-2 MAX

600 MAX 600 MAX er en elegant frittstående vedovn med en stilren stålinnramning utført i kraftig 4 mm stålplate og et flott blikk inn til flammene gjennom det store frontglasset og de høye sideglassene. Brennkammeret hviler på et fundament som også fungerer som en romslig skuff med mulighet for praktisk oppbevaring av f.eks. ved. Skuffen har et diskré grep og åpner og lukker helt lydløst. Kombiner 600 MAX med en multibox, som du kan bruke enten som benk eller til dekorativ oppbevaring av ved, eller velg til et varmelagringsmodul og få optimalt utbyttet av forbrenningen.

34


RAIS 600-3 MAX

Photo: @lillaspisbutiken

RAIS 600-3 MAX

EFFEKT 2-8 kW I AREAL 15-120 m2 I 6 FARGER I 6 HÅNDTAK

35


RAIS Q-TEE

Selv om du bor i en mindre bolig, trenger du ikke å gå glipp av vedovn-hygge, knitrende ild og varme. Q-Tee er en liten og elegant vedovn som har alt: lekker design og effektiv, miljøriktig forbrenning. Med sin kompakte og opprettstående form passer Q-Tee perfekt til selv små rom og mindre hjem.

36

RAIS Q-TEE VEGGHENGT


RAIS Q-TEE 57

EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I M/SOKKEL, BEN ELLER VEGGHENGT I 5 HÅNDTAK

37


RAIS Q-TEE C VEGGHENGT

38

RAIS Q-TEE C M/BEN


RAIS Q-TEE C M/SOKKEL Q-Tee C er en liten, elegant vedovn med et fint avrundet og organisk uttrykk. Vedovnen byr på en rekke tilvalgsmuligheter slik at du kan tilpasse ovnens design til nettopp din smak og bolig. Velg blant annet mellom glass- eller stålluke og rundt håndtak i enten sort eller brunt skinn, sort eik og rustfritt stål. Innredningsmulighetene er mange, og Q-Tee C kan både stå på gulvet på en plate eller på en betongbenk. Du kan også velge den med ben, sokkel eller å henge den på veggen. Q-Tee C fås med både åpent eller lukket ved-magasin, med topp- eller bakavgang til røykrøret og med AirSystem.

RAIS Q-TEE C EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I M/SOKKEL, BEN ELLER VEGGHENGT I 5 HÅNDTAK

39


RAIS Q-TEE 2 Q-Tee 2 gir deg et vell av muligheter for å innrede hjemmet ditt med personlighet. Plasser den som en integrert del av et ved-magasin for å fremheve ovnens kubiske design – eller velg den med ben for å skape et mer klassisk uttrykk. Velg mellom ben og sokler i to høyder. Fås også som gassovn.

40

RAIS Q-TEE 2


RAIS Q-TEE 2 M/SOKKEL

EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I M/SOKKEL ELLER BEN

41


42


RAIS Q-TEE 2 C SST Q-Tee 2C SST er en effektiv varmekilde kledd med kleberstein i grå nyanser og naturens egne mønstre som gir ovnen et flott, organisk uttrykk. Klebersteinene akkumulerer varmen fra ovnen og avgir den langsomt over tid slik at du får det aller største utbyttet av veden. Ovnens 180 kg kleberstein holder effektivt på varmen og sikrer en ovnstemperatur over stuetemperatur i 5 – 7 timer. Utnytt det åpne rommet under selve brennkammeret til oppbevaring av ved eller velg en lukket modell for et mer minimalistisk uttrykk.

EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I M/ SOKKEL I 5 HÅNDTAK

43


RAIS Q-TEE 2 C M/SOKKEL

44


RAIS Q-TEE 2 C M/BEN

Q-Tee 2 C er en suveren fusjon av form og funksjon, design, detaljer, effektivitet og miljøriktig forbrenning. Vedovnen har en kvadratisk front med en flott avrundet form og en stor glassrute. Plasser Q-Tee 2 C på ben for å skape en mer klassisk vedovn-stil, eller kombiner den med ved-magasin for en funksjonell og moderne design. Fås også som gasspeis.

RAIS Q-TEE 2 C

EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I M/ SOKKEL, ELLER BEN I 5 HÅNDTAK

45


RAIS Q-BE

Q-Be fanger blikket med sitt sterkt skulpturelle uttrykk, smarte dreiesokkel og et fascinerende blikk til ilden. Q-Be skiller seg markant fra andre vedovner med sin nyskapende design. Skulpturell og firkantet finner den sin plass i rommet og gir karakter til ethvert boliginteriør. Den store glassruten dekker to av ovnens sider og gir et flott blikk til ilden. Drei den øverste delen av vedovnen og gi deg selv mulighet for å nyte ilden uansett hvor du oppholder deg i rommet.

46


Photo: @bernhardmuellerfoto.de / Althaus modernisieren

RAIS Q-BE XL

RAIS Q-BE

EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2 I xCLEVERAIR I DREIBAR 360O I 6 FARGER I 5 HÅNDTAK

47


HEVE-/SENKE

INNSATSER

ESTETISK & FUNKSJONELL ELEGANCE RAIS innsatser med heve/senke-luke er rendyrket eleganse – både estetisk og funksjonelt. Innsatsene er ultra-enkle og stilrene i deres uttrykk og tilbyr en helt unik funksjonalitet med en heve/senke-luke som skyves opp og forsvinner når den åpnes.

48


RAIS VISIO UNIQ

RAIS VISIO

VISIO UNIQ

VISIO 1

VISIO 2

VISIO 3

RAIS VISIO 2:1

VISIO 2:1

RAIS VISIO 3:1

VISIO 3:1

RAIS VISIO L

VISIO 2 L

VISIO 3 L

49


INNRED MED ILD. VISIO ER EN SERIE EKSKLUSIVE PEISINNSATSER SOM GIR DEG FRIHETEN TIL Å INNREDE BOLIGEN AKKURAT SOM DU VIL.

50


RAIS VISIO Uansett om du bygger nytt eller vil integrere en peisinnsats i ditt eksisterende hjem, så er det en Visio som passer til din boligs arkitektur. Serien omfatter sju modeller, og du kan for eksempel velge en Visio med glass på en, to eller tre sider – eller en Visio 2 L eller 3 L med ekstra høyde og bredde. Velg din Visio med en ramme i sort eller rustfritt stål – eller helt uten ramme – og velg mellom håndtak i tre eller stål. Bygg inn Visio i et hjørne, bruk den som romdeler, nyt ilden i to forskjellige rom eller design ditt helt unike ildsted med prefabrikkerte betongelementer. Visio-serien fås også til gass.

Visste du at innsatser fra RAIS skiller seg spesielt ut ved at rutene er fremstilt av coated glass som motvirker sotdannelse?

EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÅNDTAK

51


RAIS VISIO 3

RAIS VISIO 1

RAIS VISIO 2 52

EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÅNDTAK


RAIS VISIO UNIQ OPPLEV ET FLAMMEBILDE UTENOM DET VANLIGE

Som navnet antyder, så er Visio Uniq noe helt spesielt og tilbyr en stilren, tidløs eleganse utover det vanlige. Innsatsen er designet slik at den nederste rammen er skjult, og dermed tilbyr Visio Uniq et enda større og vakrere flammebilde – og et helt uforstyrret blikk til ilden. Det eneste som bryter innsatsens rene linjer er håndtaket som er tilføyd for å forenkle betjeningen.

53


54

RAIS VISIO 1


RAIS GAS VISIO 90 3S

Hvilken type ovn har de vakreste flammene og sprer mest hygge – ovner til gass eller ved? I en nybygget villa har beboerne innrettet seg med begge deler. I husets lesekrok sprer en Visio 90 3S for gass hygge og varme, mens hjemmets sofaer er sentrert rundt det panoramiske flammebildet i en Visio 1 til ved. Begge innsatser byr på et flott og levende flammebilde og autentisk vedovnshygge, og det er med andre ord ikke til å se hvis man ikke vet det.

VAKRE FLAMMER MED BÅDE GASS OG VED

55


RAIS VISIO 2:1 - TUNNEL

56

EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-135 m2 I 3 HÅNDTAK


RAIS VISIO 3:1 - ROMDELER EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-135 m2 I 3 HÅNDTAK

57


Photo: @moapynten

58

EFFEKT 8-12 kW I AREAL 120-180 m2 I 3 HÅNDTAK

RAIS VISIO 3 L


RAIS VISIO 2 L

BIG IS BEAUTIFUL

XL VIEW TO THE FLAMES

EFFEKT 8-12 kW I AREAL 120-180 m2 I 3 HÅNDTAK

59


PEIS-

INNSATSER

FULLEND DIN BOLIGS ARKITEKTONISKE UTTRYKK RAIS peisinnsatser er den ultimative løsningen til innbygning i eksisterende ildsteder eller nybygg. De mange forskjellige innsatsene åpner for en verden av kreative, arkitektoniske muligheter, hvor estetikk, design og god varmeøkonomi smelter sammen og fullender din boligs uttrykk. Velg din RAIS peisinnsats med enten glass eller stålramme alt etter ønske.

60


RAIS 500

5001

6001

RAIS 600

5002

6002

5003

6003

700

RAIS 700

900

RAIS 900

2:1

RAIS 2:1

RAIS Q-BE

Q-BE

61


RAIS 5002

RAIS 500 er en mindre innsats som i kraft av sin størrelse er ideell til innbygging i mindre rom og boliger, som f.eks. hytter hvor plassen er trang, og hvor innsatsen ikke skal dominere rommet. Modellen er også velegnet til innbygging i eksisterende peiser og ildsteder, hvor den skaper et moderne og tidløst inntrykk og ikke minst tilbyr en markant bedre oppvarming av boligen. Med mulighet for å velge RAIS 500 med glass på en eller flere sider er innsatsen fleksibel og kan lett tilpasses forskjellig arkitektur og boliginnredning. Glasset er coated for å unngå sotdannelse og sikre rene ruter.

RAIS 5001

RAIS 500 62


RAIS 5003

EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

63


RAIS 6003

Med sitt kvadratiske, nesten kube-formede design har RAIS 600 et unikt formspråk som skiller seg fra andre og utstråler sitt helt eget særpreg. Nyt ilden gjennom store glassflater som skaper en illusjon av et åpent ildsted. Velg mellom glass på en, to eller tre sider, stål- eller glassluke, og høyre- eller venstrevendt modell bygget inn i et hjørne eller kanskje et eksisterende ildsted.

64

RAIS 600


RAIS 6002

RAIS 6001 EFFEKT 2-8 kW I AREAL 30-120 m2

65


Photo:

RAIS 700 Ovnen har et enkel og helt rent design som rammer inn ilden veldig flott. Den brede glassruten gir den ultimative opplevelsen av flammene, og med ekstra god plass i brennkammeret til store vedkubber blir flammebildet ekstra effektfullt. Designets minimalistiske linjer blir understreket av et diskre håndtak. Skap et rått og rustikt uttrykk med luke i stål eller velg en luke i glass for en strammere stil.

66

EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2


Et iøynefallende og ekstra bredt design gir peisinnsatsen et markant rått og ekstravagant uttrykk. Den brede ruten skaper et imponerende flammebilde og en panoramaopplevelse utenom det vanlige. Det diskre håndtaket er i rustfritt stål. Velg mellom stål- eller glassluke.

RAIS 900 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-135 m2

67


RAIS Q-BE Den elegante Q-Be er designet til innbygning på et hjørne og er med sitt minimalistiske uttrykk et stilsikkert designobjekt. Lukens glass er for eksempel støpt i ett stykke, og peis-innsatsens elegante håndtak er diskret skjult under luken.

68

EFFEKT 4-8 kW I AREAL 45-105m2


RAIS 2:1 RAIS 2:1 har glass i bredformat på to sider og er designet til innmuring slik at du kan nyte ilden og peiskosen i to rom i hjemmet ditt. De store glassrutene skaper et imponerende flammebilde som fanger blikket og gjør peisinnsatsen til boligens visuelle omdreiningspunkt. Velg mellom stål- eller glassluke.

EFFEKT 3-9 kW I AREAL 60-135 m2

69


FORM & FUNKSJON - INNRED MED RAIS RAIS tilbyr et spennende utvalg av boliginteriør som i stil og design matcher vedovnene og innsatsene våre. Boligtilbehøret forener form og funksjon og tilfører ikke kun vakre designdetaljer til ditt hjem men også en praktisk funksjonalitet som gjør en forskjell.

INTERIØR 70


WOODFRAME Elegant oppbevaring av ved i oljet eik i natur eller røkt nyanse. Vend den som du vil, heng den på veggen eller plasser den på gulvet. Legg merke til de lekre detaljene i hjørnene, som er samlet med både tapper og staver.

Woody kombinerer fine detaljer, lekre kvalitetsmaterialer og praktisk enkelhet. Prøv selv hvor enkel det kan være å bære inn ved med Woody.

WOODY

WOODBOX

Gjem bort veden i Woodbox eller bruk den til oppbevaring av andre ting. Woodbox er en praktisk og elegant løsning til din bolig. Den vakre Woodbox er kvadratisk og designet med lokk som flukter boksens kanter. Fås i oljet eik i natur eller røkt nyanse.

71


BUTEO Ildrake, kost og spade med holder i organisk design. Til veggmontering eller plassering på gulv på rund betongfot. Håndtak i rustfritt stål eller lær.

Til vegg

SOLO Solo peisverktøy består av kost, spade og ildrake i et enkelt, stilrent og praktisk design. Settet er fremstilt i rustfritt stål med fint rundete hjørner og er montert på en matchende stander med en stabil, firkantet fot. Solo fås også med bare peisblåser og stativ.

Til gulv

TETRA Peisverktøy med tre deler i rått design som kombinerer stål, jern og betong. Til veggmontering eller gulv. Håndtak i rustfritt stål eller lær.

Til vegg

WALL TOOLS Wall tools er rendyrket minimalisme med skaft i rustfritt stål, sorte silikonhåndtak og holder i sort, grafisk design. Til veggmontering eller plassering på gulv på fot i lettbetong.

Til gulv

Til gulv Til vegg

CARRY Med sitt arkitekttegnede, organiske design gjenoppfinner Carry den klassiske vedkurven og gir den et nåtidig og levende uttrykk. Velg mellom sort eller hvit farge. Begge varianter har håndtak i sort eller konjakkfarget lær.

LIGHTING Lighting er en eksklusiv oppbevaringsboks til opptenningsbrikker i aluminium med sort eller konjakkfarget lær.

72


CONSTANT Constant er en slitesterk benk i en flott grå nyanse fremstilt i fiberbetong som skaper et rått og enkelt uttrykk både inne og ute. Benken kan også brukes som fundament for Q-Tee og Q-Tee 2.

Rustikk og skulpturell vedreol i to størrelser og med to eller tre rom til oppbevaring. Snu reolen og bruk den som benk i stedet.

WOOD RACK

WOODWALL FREESTANDING

Bruk Woodwall Freestanding som romdeler eller som en skulptur i rommet. Fås i to størrelser og i sort eller hvit. Wall Tools kan påmonteres.

WOODWALL

Woodwall til oppbevaring av ved er genial i all sin enkelhet. Veggholderen fås i to størrelser, med og uten bakplate og i sort eller hvit. Dekorativ og praktisk.

73


DETALJER SOM GJØR EN FORSKJELL RAIS tilbyr et stort utvalg tilbehør som både optimerer vedovnens funksjon men også ovnens estetiske uttrykk. Velg for eksempel røykrør i samme farge som selve ovnen for å fullende vedovnens design eller Airsystem og Airkit for å sikre en optimal forbrenning.

TILBEHØR 74


RØYKRØR Velg et røykrør fra RAIS for å fullende installasjonen av vedovnen. Røykrørene fås i nøyaktig samme farge som ovnen, og dermed fremstår ovn, røykrør og installasjon som en helhet og med et fint, ensartet uttrykk. Røykrør fra RAIS er dessuten designet med en vesentlig mindre diameter enn andre røykrør på markedet og med diskré og elegante skjøter som nesten ikke ses. Det er små detaljer som gjør en forskjell og sikrer at RAIS installasjon fremstår stilren, eksklusiv og elegant.

GULVPLATE Velg en elegant gulvplate i herdet glass som passer til ovnens form. Legg merke til at platen ganske enkelt skyves inn til ovnen og lett kan fjernes når det skal gjøres rent.

75


AIRSYSTEM OG AIRKIT Lufttilførsel gjennom gulv

AirKit mellom gulv og ovn AirSystem er utviklet spesielt til lavenergihus og gjennomisolerte hus. Systemet tilfører frisk luft utefra og direkte inn i vedovnen for å sikre en optimal forbrenning. Selve luftinntaket kan skjules ved å installere det enten i gulvet eller i veggen bak ovnen. AirSystemet er lett å koble til med vårt AirKit som er tilpasset den ønskede monteringen i enten vegg eller gulv. Settet består av et flexrør med spennebånd, en avskjerming til ved-faget, en samlemuffe med spjeld og en avdekningskappe. Muffe med spjeld er veldig viktig. Uten den vil kald luft strømme inn i ovnen og kan dermed forårsake kondens. Spjeldet på samlemuffen og luftinntaket på ovnen skal være lukket når ovnen ikke brukes.

Lufttilførsel gjennom bakvegg

AirKit mellom vegg og ovn

Avskjerming og spjeld bak ovn

HOLD VARMEN MED VAKKER STEIN Få en jevnere varmefordeling ved å utstyre ovnen din med varmelagringsstein. Ved å tilføre opplagringsstein kombineres ovnens evne til å raskt og behagelig fordele konveksjonsvarmen med opplagringen av varme. Dermed oppbevares mye av ildens energi i timesvis, og utledes gradvis i rommet lenge etter at ilden er slukket. Utbyttet er et lavt vedforbruk, behagelig og koselig romtemperatur og optimal energiutnyttelse. Varmeakkumulerte stein fås til Pilar, Viva L 120/140/160, Nexo 140/160/185, Q-Be, Juno L, Visio 1, Visio 2, Visio 3 og 600 Max. 76


R500 2+3 / VISIO 2+3

R700

Konveksjonsareal: 190 cm

Konveksjonsareal: 280 cm

R900 2

Konveksjonsareal: 320 cm2 

2

91 5 825 82

76

1 60 601

64 8864

76

76

61

10 8

4,4

123

11443,4 3,4

123

108

614,4

 1002 

145

91

76

 963 

91

Q-BE

Q-TEE

Konveksjonsareal: 90 cm

R2:1

Konveksjonsareal: 147 cm

2

Konveksjonsareal: 235 cm2

2

8 478 47

248 8

76

287

91

28 7

91

 

746

76

76

10

8 108

123 123

108

8 10



76

76

  728

 

108

9 489 48



24

91

R500 / VISIO

KONVEKSJONSRISTER

Konveksjonsareal: 230 cm2

Velg den rette konveksjonsristen som passer nøyaktig til din innsats. Da får du det optimale utbyttet av vedovnen din – både når det gjelder form og funksjon.

  725



76

  764

91 

10

8

 

77


OUTDOOR 78


LEV LIVET UTE Opplevelser under åpen himmel er noe helt spesielt og skaper en følelse av frihet og fellesskap. Med RAIS kan du leve livet ute og skru opp for de gode opplevelsene. Tenn et bål, start opp grillen – og inviter venner og familie til å komme innom. Det er livet på sitt aller beste!

79


CIRCLE Nyt et rolig pusterom fra hverdagen med Circle – kombinert grill og bålfat i cortenstål som bare blir finere og finere med tiden. Slapp av foran ilden, hold en uformell grillfest eller tilbered et lekkert hjemmelaget måltid. Valget er ditt.

CIRCLE COVER Beskytt din Circle-grill mot vær og vind med et spesialdesignet cover. Circle cover er skapt til å holde Circle grillen ren og klar til bruk. Coveret er fremstilt av slitesterkt og værbestandig materiale som forlenger grillens levetid.

80


RA Enkelt og minimalistisk bålfat til kveldskos på terrassen, i hagen eller ved stranden.

LIGHT CONE Dekorativ kjegleformet hagefakkel med oljelampeinnsats. Spyd fås i to høyder

81


KORNETS HUS Kornets Hus i Vendsyssel er et opplevelseshus om kornets historie, mangfoldighet og anvendelse tegnet av den prisvinnende norske arkitekten Reiult Ramstad. De rustikke bygningsmaterialene er inspirert av den skandinaviske naturen og brødets sprøhet – og husets form av gamle bakerovner. I og rundt Kornets Hus dyrkes det gode liv – dette er stedets slogan, og RAIS Ra og RAIS Circle er allerede tatt i bruk.

82


83


SPESIFIKASJONER De følgende sidene inneholder anbefalinger, spesifikasjoner og tekniske data for hver enkelte ovn, blant annet mål, effekt, partikkelutslipp og avstand til brennbart materiale. Opplysningene er kun retningsgivende. Før installasjon av vedovnen bør du lese nøye gjennom ovnens veiledning og sette deg inn i akkurat hvilke anbefalinger som gjelder for ovnen. Vær oppmerksom på at du er forpliktet til å overholde lokale og nasjonale lover og bestemmelser.

84


Vår kontinuerlige tekniske utvikling betyr at det kan skje endringer i spesifikasjoner, farger og utstyr. Vi tar dessuten forbehold for eventuelle feil i tekst, data og foto.

85

85


ADVANCED GLASS CONCEPT®

RAIS vedovner er kjent for sine sotfrie glassruter og vakre flammebilder. Hemmeligheten bak denne kvalitetsfordelen er vår helhetsorienterte tilgang til glassene i brennkammeret. Dette betyr at vi gjennomfører en rekke tester for hver enkelte vedovn for å sikre at vi velger den helt rette glasstypen som garanterer et perfekt blikk inn til flammene og en høy varmeeffekt. Utvalget vårt av glasstyper inkluderer dobbelt glass og spesielle infrarøde coatings. Vi går ikke på kompromiss og bruker bare de beste keramiske glassene på markedet. Velg Advanced Glass Concept® for å få en ild som brenner perfekt og ser ut akkurat som du hadde forestilt deg. Sammensetningen av de forskjellige type glassene kan variere for hver enkelte ovn – men med samme formål for øye: å skape de beste betingelsene for sotfrieglass og et flott innsyn til flammene.

INFRARØD COATING Glass, som er behandlet med infrarød coating, reflekterer sju ganger mer varmestråling tilbake i brennkammeret. Dermed stiger forbrenningstemperaturen, noe som sikrer bedre energieffektivitet, et mindre forbruk av ved, suverene utledningsdata og vakre flammer.

STRÅLEVARME Konstant behagelig og varm romtemperatur ved hjelp av moderat strålevarme, selv ved ovner med store glassruter.

SELVRENSENDE GLASS For å sikre et fritt innsyn til de dansende flammene gjennom glassrutene sørger vårt avanserte rensesystem for kontinuerlig å sende forvarmet forbrenningsluft rundt i brennkammeret. Dette renser glasset innvendig og holder det fri for sot.

DOBBELT GLASS Dobbelt glass reduserer varmestråling og forhindrer at moderne lavenergiog passivboliger blir overopphetet.

SYMBOLER FOR AGC: Ruter med to lag glass og infrarød coating 86

Ruter med to lag glass

Ruter med infrarød coating

Ruter med enkelt glass


ELECTRONIC AIR

Sensor til måling av overflatetemperatur

Sensor til måling av røykgastemperatur

LED-indikator

Luftspjeld med styremotor og kabel

ELECTRONICAIR – SLIK VIRKER DET Sensorer måler temperaturen på yttersiden av brennkammeret og på røykgassen i røykrøret. Med utgangspunkt i temperaturmålingene regulerer det elektroniske luftspjeldet automatisk lufttilførselen til brennkammeret for å sikre den perfekte forbrenningen. Når ovnen er varm, er spjeldet nesten lukket, men hvis du åpner døren for å legge på mer ved, så åpner spjeldet automatisk helt igjen i cirka 40 sekunder for å sikre en hurtig tenning av veden. Med ElectronicAir kommer det også en fjernkontroll som sikrer at du raskt og effektivt kan regulere luftinntaket manuelt i spesielle tilfeller – for eksempel i stormvær.

CLEVER AIR

Bimetal

CLEVERAIR – LETT Å FYRE Med CleverAir er det ekstra lett å fyre i vedovnen. Du tenner opp og lukker luken, deretter styrer det patenterte CleverAir-system lufttilførselen til ovnen. Systemet sikrer at forbrenningen alltid er optimal slik at du er garantert en sunn forbrenningsøkonomi, renere luft fra vedovnen og ikke minst rene ruter. Teknikken er basert på et element av et såkalt bimetall som har den spesielle egenskapen at det er veldig følsomt overfor varme. Metallet utvider seg og trekker seg sammen igjen, alt etter temperaturen i ovnen og fungerer dermed som regulator for luften som passerer til forbrenningen.

87


SPESIFIKASJONER VEDOVNER

RAIS CARO 90

SPESIFIKASJONER Rais Caro 90

UTEN SIDEGLASS

TEKNISKE DATA:

14-0101-6402

MÅL (B-D-H)

A-A

Brennkammerets indre mål 352-292-446 mm Røykavgang (diameter) Ø150 mm

C

VEKT

33

55

Rais Caro 90 without side glass

0

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg 100

uninsulated chimney Nominell effekt 14-0101-6401 Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

350

0

90 kg 593

Rais Caro 90 without side glass

Brennbar vegg uten sideglass Rais Caro 90 with side glass

uninsulated chimney 14-0101-6401

493

100 250 750

750

250 400

302

røgafgang top 350 røgafgang bag luftindtag bag 593 luftindtag bund fra bagside luftindtag bund fra side

302

100

4

407

78

til til til til til

493

643

900

202

4

Mål Mål Mål Mål Mål

Brannmur

0 90

n1

5 5

1 2 3 4 5

Sideglass

14-0111-6401

900

C-C 486

Frontglass

900

C

NØKKELTAL

MED SIDEGLASS

750

11 22

302

A 920

Rais Caro 90 with side glass

14-0111-6401

250

0 90

250

750

250 400

493

302

AVSTANDER

Brannmur

493

100 250

Brennbar vegg med sideglass

0 90

493

Alle mål er ovnens mål uten håndtak og stilleskruer. Plasseres ovnen på stilleskruer eller dreiesokkel påvirkes høyden. Avstandsmål til brennbar vegg gjelder for uisolert skorstein.

493

900

643

Rais Caro 90 14-0101-6401

100

493

250

Brennbar t tak

250

750

400

0 90

493

900

1 - Mål til røykavgang topp 2 - Mål til røykavgang bak 3 - Mål til luftinntak bunn fra bakpanel 4 - Mål til luftinntak gulv 5 - Mål til luftinntak gulv fra side

INFO TIL TEGNINGER 250

”Grønn eller sort pil” = oppstillingsretning og møbleringsavstand Avstand til brennbart ved dreisokkel = møbleringsavstand Alle mål med G = glassmål 250

0 90

Rais Caro 90

Rais Caro 90

14-0101-6402

14-0101-6402 A-A

Rais Caro 90

Rais 90 Caro 90 Rais Caro

A 920

A-A A

14-0101-6402

874 14-0101-6402 14-0101-6402

920 874

790

C

920 874

874

790

790

C 125 5 0

5 0

A-A 682(G)

920

874 790

682(G)

682(G)

790 A-A

A-A A

A

A 920

125 5 0

5 0

480

237(G)

74(G)

480

237(G)

74(G)

400 5 0

5 0

5 0

125 5 0

237(G) 400

486 486

200

n1 0

407

407

0

486

486

486 n1

407

407

n1

78

n1

78

202

407 202

78

202

n1

202

202

C-C

88

400

125 5 0

125 5 0 480

n1

78

78

74(G)


SPESIFIKASJONER VEDOVNER

RAIS CARO SST

RAIS PILAR UTEN SIDEGLASS

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brennkammerets indre mål 352-292-446 mm Røykavgang (diameter) Ø150 mm

Brennkammerets indre mål 352-287-286 mm Røykavgang (diameter) Ø150 mm

MED SIDEGLASS

NØKKELTAL

Sideglass

161 kg

14-0201-6401

VEKT

100

100

750

302

850

735

Rais Pilar 16-6401

Caro 120 SST

Brennbar vegg

Brannmur

400

500

750

250

200

0 85

0 90

735 435

493

850

900

435

302

493

250

100

Brannmur

200

Brennbar vegg

100

140 kg 120 kg

500

900

642

642

16-6401

Varmeakkumuleringsstein

400

01-6401

Rais Pilar

335

Varmeakkumuleringsstein

4,5 kW 2-9 kW 30-135 m2 81 % 1.8 g/kg

1055

Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

Frontglass

335

VEKT

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg

300

Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler Rais Caro 120 SST

1055

NØKKELTAL

Avstand til brennbar t ved dreisokkel = møbleringsavstand

Afstand til drejesokkel = møbleringsafstand Rais Pilar

250

16-6401

750

500

200 0 85

735

435

200 1055

493

335

0 90

100

250

300

Brennbar t tak

493

Brennbar t tak

200

Rais Pilar

300

RaisRais PilarPilar

1930 1930 1905 1905

16-6402 16-6402 A-A

A

A

A-A A-A

A

Rais Pilar

1930 1905 1672 1672

16-6402

0 85

1930 1905

16-6402

435

200

850

435

435

A

1672

1672

Rais Caro 120 SST 14-0201-6402

1235 1235

A-A

1148 A-A

1148

A-A

A 1148

A

1235 986

A-A

1 1070

1070

986

986

1211

1211

743(G)

2

1211 1211 1235

1070

743(G)

A

14-0201-6402 14-0201-6402

743(G)

Rais Caro 120 SST Rais Caro 120 SST

492,5 492,5

8 0

125 8 0

160

5 0 n462

C-C

202

407 202 407

78

407

n1

n1

n1

80

1 2 3 4 5

Mål Mål Mål Mål Mål

til til til til til

røgafgang top røgafgang bag luftindtag bag luftindtag n1 bund fra bagside 8 luftindtag 0bund fra side 231

484

4

202

484

211(G)

484

5

202

486

62

n4

160160 40 0 0 5 0

n462 n462

0 231

8 0 125 8 0

n1

B-B

08

160 211211 (G) (G) 0 n462

62 62

n4 n4

231

125 8 400

0

40 40 5 5 0 0

B

228

B

231

3

8 0

492,5

492,5

C

62

n4

80

89


310

75 400

450

SPESIFIKASJONER VEDOVNER Rais Viva L 100

RAIS VIVA L

2716401

Brennbar vegg uten sideglass Rais Viva L 100

153(G)

310 485

75 85 0

500 310

250

08 B-B

08

Avstand til brennbar t ved dreisokkel = møbleringsavstand 485

n1

485

800

235 235

0

450

850 310

Sideglass

735

B-B

47

n1

250

0 80

485

90

Brannmur med sideglass

0 80

0

n

153(G)

178(G)

47

Med sideglas

Brennbar vegg med sideglass

90-100-110-130 kg 0 X-24-48-96 kg

Varmeakkumuleringsstein n462 n

Rais Viva L 100 2726401

231

0

Frontglass

310

178 121(G)

735

5,6 kW 3-7 kW 121 45-105 m2 80 % 0 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg

231

VEKT

B

310

75

B

Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) 5 B Virkningsgrad 0 305 Partikler n462 5

85 0

500

635

75

NØKKELTAL

B 305 Nominell effekt

75

400

MED SIDEGLASS

Ø150 mm

682(G)

450

959 Brennkammerets indre mål 352-292-446 mm 887 987 Røykavgang (diameter)

250

682(G)

75

A-A

MÅL (B-D-H) 1000

310

75

310

A

75

UTEN SIDEGLASS

959 887

TEKNISKE DATA: 987

800

Rais Viva L 100 Med sideglas 1000

Brannmur uten sidsglass

Med sideglas

2726401

A-A

450

A

2726402

Uden sideglas

250

402

850

635

Viva L 100 Med sideglas


SPESIFIKASJONER VEDOVNER

glas

75

Brennbar t tak

310

VIVA L 100Rais Med sideglas RaisViva VivaL L100 100 Med sideglas 2726402 2726402

450

500

A-A A-A

1000 1000

800

959 959 887 887

485

250

682(G) 682(G)

987 987

305 305

250

B

B

121 121

0 80

55 00

485

00 nn 462 462

178 (G) 178 (G)

glas

Brennbar t tak

nn 4747 L 120 sideglas RaisRais VivaViva L 120 Med Med sideglas 00

235 235

75

2806402 2806402 310

VIVA L 120 450

1218 1218

n1

682(G)

682(G) 250

485

385385

250

0 80

5 0

485

121121 5 5 0 0 178178 (G) (G)

5 0 n462 n462

glas

Brennbar t tak

310

450

1099 1099 1027 1027

1127 1127

682(G) 682(G) 445 445

485

250

A-AA-A

235

235

75

VIVA L 140

A A

1418 1418 0470 n47n

800

735

153153 (G) (G)

Rais Viva L 140 Med sideglas Rais Viva L 140 Med sideglas

2966402 2966402

500

08

1039 1039 967967

1067 1067

800

735

B-B A-A A-A

A

A

500

153 (G) 153 (G)

231

735

A A

250

121 121 55 00

0 80

55 00

485

n462 n462

178 (G) 178 (G)

153 (G) 153 (G)

as

75

n4n4

7070

450

1099 1027

1127 682(G) 485

250

800

735

445

250 80 0

485

A-A

A

1618

VIVA L 160

310 500

Rais Viva L 160 Med sideglas

2886402

235 235

Brennbar t tak

121 5 0

5 0 n462

178(G)

153(G)

91 n4

4


295

1 350

400

SPESIFIKASJONER VEDOVNER uden sideglas

Brennbar vegg uten sideglass

RAIS NEXO

Rais Nexo 100

Brannmur uten sidsglass

med sideglas

341 450

DØR MED STÅLRAM

900

570

341

NØKKELTAL 5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 2,24 g/kg

MED SIDEGLASS

Brannmur med sideglass

491

90 0

450

400

50

200

100

341

50

Brennbar vegg med sideglass

Frontglass

125-140-166-176-180 kg X-X-36-72-120 kg

Varmeakkumuleringsstein

med sideglas

10-0111-6401

295

Rais Nexo 100

800

670

Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

90 0

400

50

Brennkammerets indre mål 344-253-510 mm Røykavgang (diameter) Ø150 mm

295

100

350

MÅL (B-D-H)

400

295

100

50

10-0111-6401

DØR MED GLASS

TEKNISKE DATA:

VEKT

900

570 Rais Nexo 100

10-0101-6401

200

80 0

341

Sideglass

800

670

491

200

Avstand til brennbar t ved dreisokkel = møbleringsavstand 491

Brennbar t tak

295

200

NEXO 100

10-0111-6402 10-0111-6402

1030 1030 1016 1016

80 0

A

A

A-A A-A

992992 905905

491

730(G) 730(G)

900

400

Rais Nexo sideglas Rais Nexo 100100 medmed sideglas

341

283283 C

C

C

120120 5 5 0 0

C

5 5 0 0

90 0

264264 (G)(G) 440440 446446

Rais Rais NexoNexo 120 med 120sideglas med sideglas

A-A A-A A

800

n1n 1 11

A

992 905

12021202 11151115

C-C C-C

0,20,2

A-A

1030 1016

730(G)

12401240A 12261226

med sideglas

198 398198 398

400

295

10-0211-6402 10-0211-6402

NEXO 120

Rais Nexo 100

10-0111-6402

223223

730(G) 195 195 730(G)

Brennbar t tak

390390

283 C

493 493

Rais Nexo 100

med sideglas

120 5 0

C

5 0

5 0

80 0

120 120 5 5 0 0

5 0

440 440

264 A

264(G) 264(G)

1030 1016

223

390 390

A-A

283 n115

0 ,2 0

398

198

12261226 730(G)

NEXO 140

A-A

A

398198

14311431

A

12021202 11151115

120 5 0

C-C

440

730(G)

10-0311-6402 10-0311-6402

195

223 223

140sideglas med sideglas Rais Rais NexoNexo 140 med

992 905

446

446 446

Brennbar t tak

390

440

198(G) 730 398

491

10-0111-6402

446 223 198

5 0

120 120 5 5 0 0

5 0 440 440

92 446 446

264(G) 264(G) 390 390

398

493 493


SPESIFIKASJONER VEDOVNER Rais Nexo

Set bagfra

10-0000-6499 Topbokse med bagafgang

NEXO 185 1866 NEXO 160 1606

1544,5

1414,5

1115

1115 Set fra siden

120 5 0

Brennbar t tak

Rais Rais Nexo Nexo 160 160 med medsideglas sideglas

450

NEXO 160

195

A-A A-A

1606 1606

AA

1226 1226

1202 1202 1115 1115

200

730(G) (G) 730

800

670

400

295

100

10-0411-6402 10-0411-6402

120 5 0

491

493 493

200 80 0

120 120 55 00

55 00

491

440 440

264 264(G) (G) 390 390

446 446

RaisNexo Nexo185 185med medsideglas sideglas Rais

10-0511-6402 10-0511-6402

1866 1866

198 198 398 398

223 223

AA

A-A A-A

450

400

295

100

Brennbar t tak

NEXO 185

1202 1202 1115 1115

1226 1226

491

200

730 730(G) (G)

800

670

493 493

200 80 0

491

120 120 55 00

55 00 440 440 446 446 223

264(G) (G) 264 390 390

93


RAIS JUNO L 120 / L 160 UTEN SIDEGLASS

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

Rais Juno 120 L

Uden sideglas

Brennkammerets indre mål 352-292-446 mm 4736401 Røykavgang (diameter) Ø150 mm

MED SIDEGLASS

NØKKELTAL Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

450

309

75

Frontglass

4746402

Sideglass

kg

634

Juno 120 L G with side glass

Rais Juno 160 L Med sideglas 4726401

Brennbar vegg uten sideglass

A

1223

1125 1052,5

85 0

500

450

471

309

0 L Med sideglas

800

734

Brennbar vegg med sideglass

131

Brannmur med sideglass

309

n46

450

85 0

500

250

309

8

80 0

484

800

734

Juno 120 L G with side glass 4746402

484

250

Juno 160 L G with side glass 4726402

Avstand til brennbar t ved dreisokkel = møbleringsavstand

A-A A

1668

Juno 120 L G with side glass 4746402

1125 1052,5

450

B

A

1223 1125 1052,5

1125 1052,5

B

131 10 471 0

10 471 0 800

734

A-A

682(G)

471

309

450

500

A

1223

A-A

682(G)

Brennbar t tak

75

484

80 0

682(G)

250

Brennbar t tak

153(G)

484

75 75

0 178(G)

250

309

75

0

234

75

309

75 450

309

309

682(G)

75

Brannmur uten sidsglass

75 400

634

A-A

850

VEKT

Uden sideglas

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 400 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg

850

178(G)

153(G)

131

250 80 0

484

94

n46

8

8

131

0

B-B

178(G)

n46

8

0 153(G)

234

n46 484

250

0

234

0L

SPESIFIKASJONER VEDOVNER

178(G)


SPESIFIKASJONER VEDOVNER

RAIS 600 MAX DØR MED GLASS

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H) Brennkammerets indre mål 544-256-471 mm Røykavgang (diameter) Ø150 mm

DØR STÅLRAMME

NØKKELTAL Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler 600MAX, 3 sidet glas

VEKT

5,8 kW 1-8 kW 15-120 m2 81 % 1.8 g/kg

11-0801-6401

223/246 kg 60/120 kg

100

Varmeakkumuleringsstein

770

321

500

1100

844

det glas

600MAX - Glass 3S with one extra top box

A-A

A

1506

11-0801-6498

Brennbar vegg 100

50

1208 1097

11

557(G)

770

447

321

500

00

50

1100

844

546

447

50

Avstand til brennbar t ved dreisokkel = møbleringsavstand

120 5 0

5 0

447

Brennbar t tak

11

682

340(G) 434

00

770

50 447

688 344 1696

11-0801-6499

440

A-A

A

221

600MAX - Glass 3S with two extra top boxes

1208

600MAX - Glass 3S with two extra top boxes

11-0801-6499

A

A-A

1208

1208

546

1097

557(G)

1097

5 0 120 5 0

A-A

682

688 344 355 434

1097 688

557(G) 5 0 340(G)

B

682

340

682

43

688

344

440

B-B

221 B

120 5 0

5 0

10,2

n1

344

440

340(G) 1208

434

79

1311

A

340(G)

221

5 0

11-0601-6402

546 682

221

600MAX - Sideglass to the right, Glass

B

120 5 0

440

B

A-

A 1097

557(G)

1311

1696

557(G)

600MAX - Sideglass to the right, Glass

11-0601-6402

120 5 0 355 434

688

95


SPESIFIKASJONER VEDOVNER

RAIS Q-TEE

RAIS Q-TEE C LUKE MED GLASS

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

800

800

Brennbar vegg

275

539

Rais Q-TEE C

8326401 Afstand til brændbart

469

Brennbar t tak

225

469

469

469

225

469

Brennbar t tak

65 0

650

650

65 0

225

800

225

493

Brannmur

350

469

481

350

225

Brannmur

225

8326401 Afstand til brændbart

521

Brennbar vegg

275

539

Rais Q-TEE C

225

dbart

650

493

521

481

89/90/101 kg

275

350

4,1 kW 2-6 kW 30-90 m2 80 % 0,8 g/kg

350

Afstand til brændbart Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

LUKE STÅLRAMME

650

Rais Q-TEE NØKKELTAL 8316401

Brennkammerets indre mål 317-270-270 mm Røykavgang (diameter) Ø150 mm Avstand til brennbart ved isolert skorstein 275 mm Rais Q-TEE C NØKKELTAL 8326401 Afstand til brændbart Nominell effekt 4,1 kW Effekt (min-max) 2-6 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 30-90 m2 80 % Virkningsgrad 0,8 g/kg Partikler 275 VEKT 96/114/100 kg

LUKE STÅLRAMME

800

Brennkammerets indre mål 317-270-270 mm Røykavgang (diameter) Ø150 mm Avstand til brennbart ved isolert skorstein 275 mm

VEKT

LUKE MED GLASS

TEKNISKE DATA:

65 0

65 0

521

350

225

469

469

539

570 557,5

Q-Tee

469

8316404 Model oversigt

225

Q-Tee

650

800

800

275

570

8326404 Model oversigt

456 225

52,5

110 5 469 0

5 0 850 837,5

65 0

736

556

456

53,5 5 0

110 5 0

850 836

736

332,5 390

0

131

115

n

11 0

5 0

B

110 5 0

B

100 0

A

562 456 110 5 0

2055

148,5 522

435 217,5

570

551

503(G)

100 0

425

562 665 456 651

0

57(G)

0

455

528

522

528 264 B-B

264

163

n1

45

171

205

110 5 0

A

459

147,5

113 5 0

459

5 0

8326402 Måltegning

A-A

570

503(G)

551

390

Rais Q-TEE C

5 0

562 456

665

B-B

388

96

A-A

171

435 217,5

652,5

280

A

388

425

110 5 0

570

0

505(G)

B

0

8326402 Måltegning

131

B

562 456

204

505(G) 5 0

110

A-A

A

570

333,5

Rais Q-TEE C

250

285 280


SPESIFIKASJONER VEDOVNER

RAIS Q-TEE 2 C

RAIS Q-TEE 2 TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brennkammerets indre mål 446-277-265 mm Røykavgang (diameter) Ø150 mm Avstand til brennbart ved isolert skorstein 200 mm Avstand til brennbart ved anvendelse av heat shield 200 mm Rais Q-TEE II 8386401

Brennkammerets indre mål 446-277-265 mm Røykavgang (diameter) Ø150 mm 200 mm Avstand til brennbart ved isolert skorstein Avstand til brennbart ved anvendelse av heat shield 200 mm Rais Q-TEE II C 8346401 Afstand til brændbart NØKKELTAL Nominell effekt 6,5 kW Effekt (min-max) 3-8 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 45-120 m2 81 % Virkningsgrad 1,8 g/kg Partikler 400 VEKT 146/146/140/163/166 kg

NØKKELTALAfstand til brændbart

800 691

715 715 595

Q-Tee II C

8346404 Model oversigt 431

300

8386404 Model oversigt

A-A

603

596 596

A-A

110 2 0

2 0

975

883

875

A-A

595 135 220(G) 537

n110

475

B

B

390 280

656

0

0

0 C

5 0

855

B

763

0

E

0

0

63(G) C

0

170 C-C

975

471

0

855

755 635 B-B

165 110

768

110 2 0

2 0 983

270 220

131 410

n110

0

390 280

330

135

875

475

E-E

490 B-B

883

110 5 0

0

D

125

755

B

660

380

B

A-A

656

582 291

177

230

0

0

110 5 0 B-B

D-D

723

595

n15

125

A-A

475

595

A

B-B

975

572

471

330

C-C

983

595

5 0

110 2 0 715

63(G)

D

603

110 110 5 0

723

660

479

A

545(G)

0

755

A

603

490

380

Rais Q-TEE II C 110 8346402B 5 Måltegning B-B 0 2

159

B

B

8346404 Model oversigt

0

595

110 5 0

0

Q-Tee II C

855 A-A

475

110 5 0

275 170 C-C

C

983

475 A

475

5 0

760

390

280

595

595

E-E E

768

n15

380

2 0

0

177

490 256

Q-Tee II

0 0

0

640

00 12

110 1100 0

0

755

270 300 270

Rais Q-TEE II C 165 8346402 165 Måltegning 0 0 A 603

230

875

E-E

635 490 490

715

125

545(G) 256

855

755 755 635

E

B

883

E-E

763 763

110 5 0 B-B

691

D-D

D

595

596

5 0

C-C E

723

475

1200

0

C-C

A-A

595

300

00 12

00 12

0 975 975 855

0 0

A

603

230 400 230

125 1250

110 1100

Brennbar t tak

D-D

159

D

479

596

D-D

8346401 D Afstand til brændbart

595 390 596 390

596

300

Rais Q-TEE II C

723 723

800

300

B-B B-B

300

5 0

596

Avstand til brennbar t ved dreisokkel = møbleringsavstand

0 875 875 755 Brennbar t tak 755

B-B

1200

1200

596

00 12

110 1100

800

800

300

00 12

691

603

300

400

300

475

431

300

A-A

596

A-A

Brannmur

300

596

431

300

595 595 475

800

Brennbar vegg

300

Brannmur

1200

8346401 Afstand til brændbart

431

Brennbar vegg

400

691

Rais Q-TEE II C

1200

691

800

135/136/130/152/156 kg

II

dbart

431

400

300

VEKT

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,8 g/kg

300

Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

110 2 0

97

E


SPESIFIKASJONER VEDOVNER

RAIS Q-BE / Q-BE XL

RAIS Q-TEE 2 C SST TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brennkammerets indre mål Røykavgang (diameter) Avstand til brennbart ved isolert skorstein II C SST Rais Q-TEE 8336401 NØKKELTAL Afstand til brændbart Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

Brennkammerets indre mål Røykavgang (diameter)

239-239-505 mm Ø150 mm

NØKKELTAL

Rais Q-BE

135/165 kG 20 kg 750 72 kg

200

Rais Q-BE

2616401 Afstand til brændbart

Brennbar vegg

00 12

1200

387

75 0

322

637

Avstand til brennbar t ved dreisokkel = møbleringsavstand

637

Rais Q-BE

2616401 Afstand til brændbart

Brennbar t tak

Brennbar t tak

412

150

300

Avstand til brennbar t ved dreisokkel = møbleringsavstand

75 0

748

60 750 750

300

387

200

800

400

Brannmur

200

637

474

300

300

Brannmur

150

Brennbar vegg

500 75 0

1200

748

750

387

T

500

387

Varmeakkumuleringsstein XL Varmeakkumuleringsstein

412

300

474

VEKT

335 kg

400

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m2 80 % 1,4 g/kg

200

Nominell effekt 2616401 Afstand til brændbart Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,8 g/kg 800

VEKT

446-277-265 mm Ø150 mm 200 mm

60

300

637

500

387

200

00 12

75 RaisRais Q-BE Q-BE 0

2616402 2616402 Måltegning 322Måltegning

A

800

A-A A-A

A

1379 1379

200

1337 1337

750

150

821(G) 821(G)

750

387

75 0

412

558558

60

Rais Q-BE XL

2646401 Afstand til brændbart

2646402

500

B

120 8 8 0 0

370

370

n1

373

373 B-B 02

B-B 187

367

187

1

370

370 373

348

B

n1 0

2

187 185

0

370

B

B

373

471

120 8 8 0

8 0

185

174 205

507

696

63(G)

B

187

348 335

412

150 322

B-B

n1 1 0

0

471

558

558 B

110

0 75

696

348

0 75

63(G) 60 686

471

13

821(G)

850

373

63(G)

174

970

545(G) 5 0

A

1379 1337

A-A

558

0 686

174

110

686

507

1379 1337

2616402 A-A Måltegning

B-B B-B

02 02

821(G)

387

110 0

98

A

1379

n1 n1

A

1038

507

5 0

B

A-A

821(G)

545(G)

750

545(G)

850

373373

200

850

970

370370

Rais Q-BE

2616402 Måltegning

387

970

750

8336402 Måltegning

200

A-A

Rais Q-TEE II C SST

370370

187187

Rais Q-BE

A-A

696

A

1790

BrændbarMåltegning t loft

6402 tegning

A

120120 8 8 0 0

187 373187 373

Rais Q-BE XL

1038

B

8 8 0 0

322

s Q-TEE II C SST

B

B

185 185

B

75 0


SPESIFIKASJONER PEISINNSATSER

RAIS VISIO UNIQ

RAIS VISIO 1

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykavgang (diameter) AirSystem tilslutning

Brennkammerets indre mål 697-330-475 mm Innbyggingsmål 770-432 mm Rammens ytre mål 781-444 mm Røykavgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

N/A

NØKKELTALL

NØKKELTALL

Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 75-135 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 6,5 g/kg VEKT 280 kg

VEKT

1525

1525

1460 1525

1398 1525

1460

1398

454(G)454(G) 512 512

926 926 414 414 0

75 0 75 0

691(G) 891 691(G)

0

391(G) 512 391(G)

891 445

512 445

891

632

Visio 1 - With Frame

1643,4

Visio 1 - With Frame

1375 1643,4

1526

1246402 Måltegning

1395 1526 1395

1375

with top boxes

2646499

407(G) 444

810

810 367

407(G) 444

1788 1583

3670

0

0

750(G) 781 454

454 120 8 0

139

908 750(G) 781 908

139 0

123 605

RAIS Q-BE / Q-BE XL Rais Q-Be XL

1246402 Måltegning

123 605

143

632

445

143

445

99


SPESIFIKASJONER PEISINNSATSER

RAIS VISIO 2

RAIS VISIO 3

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brennkammerets indre mål 533-333-466 mm Innbyggingsmål 685-490-432 mm Rammens ytre mål 751-557-444 mm Røykavgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

Brennkammerets indre mål 533-333-466 mm Innbyggingsmål 685-490-432 mm Rammens ytre mål 891-512-444 mm Røykavgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

NØKKELTALL

NØKKELTALL

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 75-135 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 6,5 g/kg VEKT 259 kg

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 75-135 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 6,5 g/kg VEKT 260 kg

Rais Visio 3

med ramme

1246435 Panel indbygning til ovn med ramme alle mål er minimumsmål

1606

1526

1606 1360

1395 1526 1395

1360

Visio 3 Med ramme 1246432 Måltegning Visio 3 Med ramme

1246432 Måltegning

1606

1526

1606 1346

1395 1526 1395

1346

810

139

0

751 627(G)

899

433(G) 557 433(G) 557

140

0

403

1400

696(G) 891 696(G) 891

0 445

403

445 120 120 615 615

496

751 899

368

0 139

627(G)

496

100

410(G) 410(G) 444 444

368

367

0

811

891

0 445

445 146 146 632 632

367

0

811

410(G) 410(G) 444 444

810

392(G) 512 392(G) 512


SPESIFIKASJONER PEISINNSATSER

RAIS VISIO 2 L

RAIS VISIO 3 L

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brennkammerets indre mål 660-256-545 mm Innbyggingsmål 1088-504-504 mm Rammens ytre mål 1088,6-504-563 mm Røykavgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

Brennkammerets indre mål 660-256-545 mm Innbyggingsmål 1088-504-504 mm Rammens ytre mål 1088,6-504-563 mm Røykavgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

NØKKELTALL

NØKKELTALL

Nominell effekt 10,3 kW Effekt (min-max) 8-12 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 120-180 m 2 81 % Virkningsgrad Par tikler 1 g/kg VEKT 293 kg

Nominell effekt 10,3 kW Effekt (min-max) 8-12 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 120-180 m 2 81 % Virkningsgrad Par tikler 1 g/kg VEKT 293 kg

Rais Visio 3 L

2246525 Panel indbygning til ovn med ramme alle mål er minimumsmål

Visio L 3 2246422 Visio L3 Måltegning 2246422 Måltegning

A

A A

A

1868

1844 1844

1765

1868

1638 1765

1591

1586 1586

1638

1591

1765 1765 1638 1638

932

566 566

530(G) 530(G)

367

528(G) 528(G) 563 563

931 931

932

367

368 368 139 1390

871(G)

0

999 871(G) 999

420(G)

397(G) 397(G) 504 504

549 1076 409

544 544

409 117 117 540 540 Uden ramme

Uden ramme

1089 1089

544 544

473 473

945 945

473 473 142 142

549

409

1076

553 553

549

409

117 117 611 611

620

1147

898(G) 898(G) 1089 1089

549 420(G)

1147 620

140 140 0 0

142 142

0

0 0

634 634

0

Uden ramme Uden ramme

101


SPESIFIKASJONER PEISINNSATSER

RAIS VISIO 2:1

RAIS VISIO 3:1

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H) mm mm mm mm mm

Brennkammerets indre mål 210-499-230 mm Innbyggingsmål 528-705-490 mm Rammens ytre mål 528-750-490 mm Røykavgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm NØKKELTALL Nominell effekt 8,3 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 75-135 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler 5,7 g/kg VEKT 260 kg

NØKKELTALL 8,6 kW 5-9 kW 75-135 m 2 80 % 3,6 g/kg 235 kg

Visio 3:1 - With Frame

1447

1236402 Måltegning

Visio 3:1 - With Frame 1319 1236402 Måltegning

1444

1367

1317

788 179

0

0

750(G) 781 962

788 481

552

962 481

552

246

481

102

0

490 0 139

438(G) 628

0

438(G) 628 314628 314 628 314

246

481

139

368

0 750(G)

490

407(G) 750(G)

368

314

231

750(G) 781

407(G)

179 467 0

858

443

444

407(G) 467 0

444

407(G)

909 467

455(G) 455(G)

858

909 1319

910 467

1317

1447

1475 910

1444

1367

231 951

1475

951

Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler VEKT

443

Brennkammerets indre mål 694-222-210 Innbyggingsmål 788-444 Rammens ytre mål 781-444/788-443 Røykavgang (diameter) Ø200 AirSystem tilslutning Ø150

650(G) 755 650(G) 755


SPESIFIKASJONER PEISINNSATSER

RAIS 5001 / 2 / 3

RAIS 6001 DØR MED GLASS

TEKNISKE DATA:

DØR MED GLASS

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykavgang (diameter) AirSystem tilslutning

DØR STÅLRAMME

N/A

NØKKELTALL

Brennkammerets indre mål 544-256-471 mm Innbyggingsmål 730-615 mm Rammens ytre mål 758-627 mm Røykavgang (diameter) Ø150 mm AirSystem tilslutning Ø100 mm

DØR STÅLRAMME

NØKKELTALL

Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler

Nominell effekt 5,8 kW Effekt (min-max) 2-8 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 30-120 m 2 76 % Virkningsgrad Par tikler < 1,8 g/kg VEKT 99 kg

VEKT

RAIS 600-1

11-0101-6405 Alle mål er minimumsmål

448

270

615

820

730

758

95 Rais 600-1 Glass

557

682

184 400 557(G) 627

357 400 357

184

627

11-0101-6402

(G) 682 758

103


SPESIFIKASJONER PEISINNSATSER

RAIS 6002

RAIS 6003 DØR MED GLASS

TEKNISKE DATA:

DØR MED GLASS

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brennkammerets indre mål 544-256-471 mm Innbyggingsmål 704-375-615 mm Rammens ytre mål 721-391-627 mm Røykavgang (diameter) Ø150 mm AirSystem tilslutning Ø100 mm

DØR STÅLRAMME

Brennkammerets indre mål 544-256-471 mm Innbyggingsmål 678-375-615 mm Rammens ytre mål 684-391-627 mm Røykavgang (diameter) Ø150 mm AirSystem tilslutning Ø100 mm

NØKKELTALL

NØKKELTALL

Nominell effekt 5,8 kW Effekt (min-max) 2-8 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 30-120 m 2 76 % Virkningsgrad Par tikler < 1,8 g/kg VEKT 99 kg

Nominell effekt 5,8 kW Effekt (min-max) 2-8 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 30-120 m 2 Virkningsgrad 76 % Par tikler < 1,8 g/kg VEKT 99 kg

RAIS 600-3

11-0401-6405 Alle mål er minimumsmål

umsmål

Rais 600 - Glass 3S

Rais 600 - Glass Left

11-0401-6402

558

557

11-0301-6402

184 400

360

104

627

(G) 682 721

558(G)

558(G)

342

390,5 400

627

339,5

682

340 (G) 391

184 400

342

340 (G) 390 ,5

(G) 682

DØR STÅLRAMME


SPESIFIKASJONER PEISINNSATSER

RAIS 700

RAIS 900 DØR STÅLRAMME

TEKNISKE DATA:

DØR STÅLRAMME

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

562-290-300 Brennkammerets indre mål 840-545 Innbyggingsmål 864-574 Rammens ytre mål (diameter) Ø150 Røykavgang Ø100 AirSystem tilslutning

mm mm mm mm mm

DØR MED GLASS

Brennkammerets indre mål 700-200-230 Innbyggingsmål 972-479 Rammens ytre mål 1002-506 Røykavgang (diameter) Ø150 AirSystem tilslutning Ø100

NØKKELTALL

NØKKELTALL

Nominell effekt 5,2 kW Effekt (min-max) 3-7 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 45-105 m 2 Virkningsgrad 80 % Par tikler < 2,59 g/kg 125 kg VEKT

Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler VEKT

mm mm mm mm mm

DØR MED GLASS

6,9 kW 5-9 kW 75-135 m 2 79 % <2,0 g/kg 120 kg

Rais 900 9116405 Alle mål er minimumsmål

Rais 700

Rais 900

7106401

Rais 700 7106401

9116402

Rais 900 9116402

105


SPESIFIKASJONER PEISINNSATSER

RAIS 2:1

RAIS Q-BE INNSATS

DØR MED GLASS

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H) Brennkammerets indre mål 500-244-374 Innbyggingsmål 736-477 Rammens ytre mål 736-477 Røykavgang (diameter) Ø150 AirSystem tilslutning Ø100

mm mm mm mm mm

Brennkammerets indre mål 239-239-505 Innbyggingsmål 405/405-925 Rammens ytre mål 422/424-970 Røykavgang (diameter) Ø150 AirSystem tilslutning Ø100

DØR STÅLRAMME

NØKKELTALL

NØKKELTALL

Nominell effekt 6 kW Effekt (min-max) 3-9 kW Varmer opp (ved 20 gr.) 45-135 m 2 Virkningsgrad 79 % Par tikler 3,7 g/kg VEKT 140 kg

Nominell effekt Effekt (min-max) Varmer opp (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler VEKT

mm mm mm mm mm

5,9 kW 3-7 kW 45-105 m 2 80 % 1,4 g/kg 110 kg

Rais Q-BE INSERT

2626405 Alle mål er minimumsmål

Rais 2:1 9106402

Mindste mål ved brannmur

100mm luft bag ovn

Rais 2:1 9106402

Rais Q-BE INDSATS 2626402

106

50mm luft bag ovn


SPESIFIKASJONER TILBEHØR/OUTDOOR RAIS TETRA D: 200

D: 200

RAIS BUTEO D: 200

RAIS CARRY

H: 450

H: 560

D: 200

Ø: 510

H: 360

H: 480

H: 540

B: 430

RAIS WALL TOOLS 200

RAIS LIGHTING 131

230

H: 680

RAIS SOLO D: 175

RAIS WOODY

H: 440

H: 600 W: 145

RAIS WOODBOX W: 300 H: 380

RAIS WOODFRAME W: 380

RAIS CONSTANT 800

B: 1000

H: 450

0

31

400

D: 500

107


SPESIFIKASJONER TILBEHØR/OUTDOOR

RAIS WOODRACK D: 360

D: 360

D: 250

H: 980

H: 1450

RAIS WOODWALL B: 200

B: 131

D: 250

H: 230

B: 310

B: 310 H: 1900

H: 1150 / 1750 592,5

RAIS RA

25

360

H: 8080

25

Ø 300300 Ø:

2

2

attika Feuer AG Fuss für Feuerschale Massstab 1/2 03.06.2008_St

RAIS CIRCLE

RAIS CONE A

650

Ø1020 n1020

920 920

650 650

5

540

D M Y

Drawing change:

540 540

Ø462

Corrections:

Change order

Designer:

Improvement proposal:

ksj

Bend Tool: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL 0.5-3 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 `0.1 `0.1 `0.2 `0.3 `0.8 `0.5 TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 `1° `0-30° `0-20° `0-10° VINKELAFVIGELSE AFVIGELSE I MM pr. 100 mm `0.3 `1.8 `0.6 `0.9

108

Project manager: Approved:

Established: 26-02-2018

Format:

A3

OV

Remarks:

1000-2000 `1.2

> 400 `0-5° `0.15

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Revision: Drawing no.:

7248800

UV

49

H: 1112

H: 1362

540


492

Rais Nexo Bench Large

10-0000-6411

10-0000-6412

440 375 492

Rais Nexo Bench Large

440 560

492 481

10-0000-6412

440 560

Rais Viva L Side Bench

440 560

375

375 560 680

375

MEDIUM BENCH Rais Viva L

Side Bench

492 481

492 481

492 481

2716410

560 680

2716410

560 680

375

375 680

492 481

Rais Viva L Side Bench

492 481

2716410

LARGE BENCH

677

Rais Q-Bee Bench Small 1616411

680 680

677 373

Rais Q-Bee Bench Small 1616411

VIVA L

375

481

10-0000-6412

492

Rais Nexo BENCH SMALL Bench Large

375

481

440

NEXO

481

Rais Nexo Bench Medium

677

596

Rais Q-Bee Bench Large 1616412

596

450

3 R23

Rais Q-Bee Bench Large 1616412

596

450

3 R23

Q-BE

550 540

450 Rais Q-Tee II

370

370 450

High Bench Narrow 8386412

700

370

450 700

Rais Q-Tee II

550 540

550 540

SMALL BENCH

370

550 540

Rais Q-Bee Bench Large 1616412

3 R23

373

Rais Q-Bee Bench SIDESmall BENCH 1616411

370

Rais Q-Tee II

High Bench Narrow 8386412

High Bench Narrow 8386412

700

Rais Q-Tee II

Rais Q-Tee II

550 540

700

550 540

LARGE BENCH

370

450

High Bench Wide 8386413

700

Rais Q-Tee II

High Bench Wide 8386413

High Bench Wide 8386413

364

380

700

Q-TEE II

364

364

380

11-0000-6412

380

380

HIGH BENCH

394

572

Rais 600MAX Bench 440mm

572

572

Rais 600MAX Bench 440mm

380

Rais 600MAX Bench Large

394

WIDE BENCH

380

11-0000-6412

394

394

Rais 600MAX Bench 440mm

11-0000-6411

11-0000-6412

541 530

Rais 600MAX Bench Large

394

394

430

11-0000-6411

600 MAX

430

Rais 600MAX Bench Large

440

11-0000-6411

682 541 530

430

541 530

440

530

430

541

440 MM

682

430 682

LARGE BENCH 530

682

430

530

682

541

541

440

682

109


110

Vår kontinuerlige tekniske utvikling betyr at det kan skje endringer i spesifikasjoner, farger og utstyr. Vi tar dessuten forbehold for eventuelle feil i tekst, data og foto.


CRAFTSMANSHIP & NORDIC DESIGN 111


THE RIGHT CHOICE FOR QUALITY & MODERN LIVING www.rais.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.