RAIS Katalog 2019/2020_NO

Page 1


2


NATUREN KALLER VI SØKER UT, INN I SKOGENS DYPE STILLHET ELLER MOT STRANDEN. Der slapper vi av. Setter farten ned. Vender ryggen til hverdagen. Vi nyter de små gleder. Det enkle liv. En svale på himmelen. Trær som bøyer seg i vinden. Bølgeskvulp og sand mellom tærne. Dagen avsluttes perfekt foran ilden i vedovnen. TID TIL Å VÆRE. Ta tid til å eksistere og gripe øyeblikket med en vedovn eller peisinnsats fra RAIS. Gå på oppdagelse i vårt omfattende sortiment, og finn ut hvordan du kan designe din egen vedovn og bli inspirert av eksklusive boliger midt i den vakre naturen. Lykke til.

3


72

16 INNHOLD INNSATSER 54 VEDOVNER 08 Pilar 16 Nyhet Visio 58 Nyhet Nexo 20 Nyhet 500 68 600 72 Nyhet Viva L 28 700 78 Rina 36 900 79 Q-Be 38 Q-Tee 40 2:1 80 Q-Tee 2 44 Q-Tee innsats 82 Q-Be innsats 83 Q-Tee 2 C 46 FETTSTEIN/CERAMIC Juno Poleo Rina Juno Ceramic

48 50 51 52

INTERIØR

84 Nyhet

TILBEHØR 94 OUTDOOR 100 SPESIFIKASJONER 108

4


5


SETT ET UNIKT PREG PÅ DIN BOLIG VIL DU GI DITT INTERIØR ET PERSONLIG PREG OG SKAPE ET HJEM SOM AVSPEILER DIN SMAK OG PERSONLIGHET? Med en RAIS-vedovn får du frihet til å designe akkurat den ovnen og den stilen som matcher din smak. Slipp din indre designer løs og velg mellom forskjellige elementer som tilsammen gir din nye vedovn sitt spesifikke uttrykk. Du kan også velge fra vårt store utvalg av peisinnsatser. Uansett om du bygger nytt hus eller renoverer, kan en peisinnsats være akkurat den detaljen som gir din bolig karakter.

Foto: Maria Vous

BLANT GJESS PÅ FÆRØYENE En gammel bolig er blitt pusset opp med sans for fortidens detaljer, blant gjessene og fossene på Færøyene. I midten av huset står en RAIS Visio.

Foto: Elisabeth Kruse

6

Foto: Elisabeth Kruse


ET HUS I TRETOPPENE I en skog i Norge vokser boligdrømmene bokstavelig talt inn i himmelen. Opplev et arkitekttegnet tretopp­ hus med kjøkken, bad og vedovnen Q-Tee.

HYGGE I FERIEBOLIGEN RAIS Viva sprer hygge året rundt i ferieboligen med den enestående utsikten over Kolding Fjord.

7


VEDOVNER

8


9


10


DESIGN DIN EGEN VEDOVN BRUK VÅR CUSTOMIZER OG DESIGN DIN EGEN VEDOVN. OPPDAG ALLE MULIGHETENE, OG SKAP DIN HELT PERSONLIGE STIL. Med Customizer-funksjonen på vår hjemmeside www.rais.com kan du raskt og lett designe din egen vedovn og teste ut våre mange unike designdetaljer før du treffer ditt endelige valg. Prøv deg frem med alle kombinasjonsmulighetene til du treffer stilen du virkelig liker.

11


NORDISKE NYANSER Hos RAIS er svart ingen selvfølge. Våre vedovner tilbys i et vakkert utvalg av populære, nordiske nyanser som bryter med tradisjonene og gir vedovnene våre et helt nytt preg. Bruk vår Customizer på www.rais.com og finn din yndlingsfarge.

HØY ELLER LAV? Velg ovnshøyden som passer til ditt hjem. Vedovner fra RAIS skaffes i flere forskjellige høyder så du kan velge RAIS-ovnen i den høyden som passer nøyaktig til boligens arkitektur. Valgmulighetene varierer fra modell til modell.

12


SMÅ DETALJER - STOR FORSKJELL Et håndtak er en liten detalj som gjør en stor estetisk forskjell. Du kan velge mellom håndtak i forskjellige materialer, farger og designer for din nye RAIS-vedovn. Velg mellom håndtak i patinert eik, kjernelær, hvit corian eller rustfritt stål.

UNIK DREIEFUNKSJON Få en vedovn med dreiefot og la ovnshyggen fylle hele rommet. Hygge er å sitte foran ovnen og nyte varmen, den knitrende ilden og flammenes vakre fargespill. Hvis du velger en modell med dreiefot, kan du dreie vedovnen alt etter hvor du oppholder deg i rommet, og nyte ilden og ovnshyggen fra flere vinkler. Dreiefot kan skaffes som ekstrautstyr til Nexo, Viva L, Pilar, Q-Be, Poleo, Juno og Rina.

13


CLEVERAIR Med CleverAir er det lett å fyre effektivt, økonomisk og miljøriktig i din nye RAIS vedovn. CleverAir er et automatisk spjeld som sørger for riktig, optimal lufttilførsel når du fyrer i vedovnen. Det sørger for at glassene i vedovnen alltid er rene. Til glede både for miljøet og vedbudsjettet. Det eneste du trenger å gjøre er å tenne opp og legge på ved. Ovnen klarer resten.

SVART OG BLANK ELLER ENSFARGET OG MATT Velg mellom vanlig glassdør og glassdør med stålramme. Med en glassdør med stålramme kan du få døren i nøyaktig samme farge som resten av vedovnen. Velger du en glassdør uten stålramme, får du en dør med en elegant, coated svart ramme.

14


TOPPLATE Du kan velge mellom topplater i forskjellige materialer og gi vedovnen sitt særegne design. Velg for eksempel en topplate i vakker, grå fettstein hvis du foretrekker en rustikk, naturlig stil, eller skap en mer strømlinjet estetikk med en plate i stål. Stålplater fås i de samme seks nordiske farger som vedovnene og i rustfritt stål. Test de forskjellige topplatene med vår Customizer på www.rais.com.

NYT ILDEN I FULLE DRAG Velg sideglass til din vedovn og få den ultimative opplevelsen av flammene. Test de forskjellige mulighetene med vår Customizer på www.rais.com.

15

15


RAIS PILAR

Nyhet

SKULPTURELL ELEGANSE. GI BOLIGEN KARAKTER MED RAIS PILAR - ET BLIKKFANG I ROMMET. Med en høyde på nesten to meter inntar Pilar rommet og fanger blikket med sitt skulpturelle design som er både enkelt og elegant - og markant og iøynefallende. Det store, vakkert avrundede glasset gir en helt unik opplevelse av ilden som har fritt spill i det enorme brennkammeret. Håndtaket er laget i et solid og kraftig design som understreker ovnens kvalitet og tyngde.

16

RAIS Pilar, sølv


17


RAIS PILAR EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2 I CLEVERAIR I ELECTRONIC DREIBAR 360O I 6 FARGER I 5 HÃ…NDTAK

18


Füs med enten manuelt spjeld med CleverAir eller med ElectronicAir, der lufttilførselen styres med fjernkontroll.

RAIS Pilar, svart

19


RAIS NEXO DESIGN I ALL SIN ENKELHET. ENKLE LINJER, RETTE VINKLER, SYMMETRI OG STRAM FORM. Med sitt firkantede og rene design er Nexo både diskret og iøynefallende. Ingenting bryter den glatte overflaten, og det er fritt utsyn til flammene gjennom de store rektangulære glassrutene. Med sin minimalistiske estetikk passer Nexo inn i ethvert interiør, men er særlig en perfekt match for moderne, strømlinjet innredning og sober stil. Design Nexo akkurat slik du ønsker. Velg mellom en lang rekke detaljer som for eksempel farge, høyde, med eller uten sideglass og håndtak. Finnes også som gasspeis.

20


RAIS NEXO 100 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREIBAR 360O I 6 FARGER I 6 HÃ…NDTAK

RAIS Nexo 100, svart

21


RAIS NEXO 120 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREIBAR 360O I 6 FARGER I 6 HÃ…NDTAK

22


INNREDNING MED MULTIBOKSER Kombiner din nye vedovn med multibokser, og skap din personlige stil. Med multiboksene kan du skape en helt unik innredning. Vedovnen vil visuelt fremstå som en integrert del av et møbel. Plasser multiboksene akkurat som du vil, og bruk dem som benk, til å oppbevare ved eller begge deler.

Multibokser fås som ekstrautstyr for Nexo, Viva L, Q-Be og Q-Tee 2.

RAIS Nexo 120, hvit

23


24

RAIS Nexo 140, platin


RAIS NEXO 140 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREIBAR 360O I 6 FARGER I 6 HÃ…NDTAK

Nyhet 25


RAIS NEXO 160 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREIBAR 360O I 6 FARGER I 6 HÃ…NDTAK

26

Nyhet

RAIS Nexo 160, mokka


RAIS NEXO 185 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREIBAR 360O I 6 FARGER I 6 HÃ…NDTAK

Nyhet

RAIS Nexo 185, svart

27


RAIS VIVA L VIVA L ER RUND SOM EN SØYLE, SKULPTURELL I SITT UTTRYKK - STILREN ESTETIKK. Viva L er en superenkel vedovn – rund, elegant og skulpturell. Den vakkert buede dørens stramme linjer og det diskrete, sirkelrunde håndtaket matcher ovnens design. Velg mellom en rekke designdetaljer og lag akkurat den Viva L som passer til din bolig og din innredningsstil. Fås også som gassovn.

28


RAIS VIVA L 100 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREIBAR 360O I 6 FARGER I 6 HÃ…NDTAK

RAIS Viva L 100, hvit

29


INNREDNING MED MULTIBOKSER Kombiner din nye vedovn med multibokser, og skap din personlige stil.

30


RAIS VIVA L 120 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREIBAR 360O I 6 FARGER I 6 HÃ…NDTAK

RAIS Viva L 120, svart

31


32


RAIS VIVA L 160 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREIBAR 360O I 6 FARGER I 6 HÃ…NDTAK

RAIS Viva L 160, platin


34


FERIEBOLIGHYGGE DAGER UNDER ÅPEN HIMMEL OG VEDOVNSHYGGE. KOM TIL KOLDING FJORD DER LIVET LEVES BÅDE UTE OG INNE. Med en storslått utsikt utover det vakkert kuperte landskapet og fjorden har ferieboligen nær Sønder Bjert ved Kolding Fjord en helt unik beliggenhet. Den danner rammen om avslappet familiesamvær året rundt, og innbyr til ro og fred, samling og hygge foran vedovnen. Husets fellesrom er innrettet rundt en Viva L 100, som sørger for varme på kalde høstdager. Utenfor blusser ilden i bålfatet Ra og innbyr til fellesskap og mat over bål.

35


36


RAIS RINA EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I 6 FARGER

Med en elegant buet front og skrå sider fremstår Rina diskret og kompakt, og passer perfekt til mindre boliger. Tross den kompakte størrelsen er ovnen en ytterst effektiv varmekilde.

RAIS Rina, mokka

Foto: Fergus Alexander RAIS Rina, svart

37


RAIS Q-BE EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2 I CLEVERAIR DREIBAR 360O I 6 FARGER I 5 HÃ…NDTAK

38


RAIS Q-BE XL

NYT ILDEN I HELE ROMMET RAIS Q-BE FANGER BLIKKET MED SITT STERKT SKULPTURELLE UTTRYKK, SIN SMARTE DREIESOKKEL OG DET FASCINERENDE SYNET AV FLAMMENE. Q-Be skiller seg klart fra andre vedovner med sitt nyskapende design. Den skulpturelle, firkantede formen gir rommet særpreg. Den store glassruten dekker to av ovnens sider og gjør at du ser ilden godt. Drei den øverste delen av vedovnen slik at du kan nyte ilden uansett hvor du er i rommet.

RAIS Q-Be, hvit RAIS Q-Be XL, nikkel

39


Foto: &Bespoke

IDEELL FOR MINDRE BOLIGER MED DEN LILLE, ELEGANTE Q-TEE KAN DU FÅ EKTE VEDOVNSHYGGE, SELV OM BOLIGEN ER LITEN. Selv om du bor i en mindre bolig, trenger du ikke gå glipp av vedovnshygge, knitrende ild og varme. Q-Tee er en liten, elegant peis som har alt: lekkert design og effektiv, miljøriktig forbrenning. Med sin kompakte og opprettstående form passer Q-Tee perfekt selv til små rom og mindre hjem og er ideell for innmuring i et eksisterende ildsted.

Foto: &Bespoke

40


RAIS Q-TEE EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I 2 SOKLER

RAIS Q-TEE EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2

41


Foto: @totentretopphytte

HØYT TIL VÆRS LITT UTENFOR OSLO HAR EN FAMILIE LEVD UT SIN DRØM OM EN FERIEBOLIG HELT TETT PÅ NATUREN. I Totenvika ved Mjøsa bare halvannen times kjøring fra Oslo vokser drømmene bokstavelig talt inn i himmelen. Her er nemlig en families drøm om en feriebolig midt i naturen blitt til virkelighet 12 meter oppe i tretoppene, med majestetiske graner og gamle bjørketrær som nærmeste naboer. Det vakre, arkitekttegnede tretopphuset har alt man kan begjære av moderne komfort. Fra varmt vann og elektrisitet til en RAIS Q-Tee vedovn på kjøkkenet, som sørger for varme og hygge når vinden rusker i tretoppene utenfor.

42


www.totentretopphytte.no @totentretopphytte

43


RAIS Q-TEE 2 GI BOLIGEN KARAKTER OG INNREDNINGEN EN PERSONLIG VRI MED Q-TEE 2. Denne ovnen gir deg et vell av muligheter for å innrede boligen med personlighet. Installer den som en integrert del av et vedmagasin for å fremheve ovnens kubistiske design - eller velg modellen med bein for å skape et mer klassisk uttrykk. Velg mellom bein og sokler i to høyder. Fås også som gassovn.

44


RAIS Q-TEE 2 EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I 2 SOKLER I 2 SETT BEIN

45


RAIS Q-TEE 2 C EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I 6 HÃ…NDTAK AREAL 45-120 m2 I 2 SETT BEIN

46


FORM OG FUNKSJON LEKKERT DESIGN, GJENNOMTENKTE DETALJER OG EFFEKTIV OPPVARMING. Q-Tee 2 C er en suveren kombinasjon av form og funksjon, design, detaljer, effektivitet og miljøriktig forbrenning. Vedovnen har en kvadratisk front med en vakkert avrundet form og en stor glassrute. Sett opp Q-Tee 2 C på bein for at å skape en mer klassisk vedovnslook, eller kombiner den med vedmagasinet for et funksjonelt, moderne design. Fås også som gassovn.

47


RAIS JUNO 120 FETTSTEIN EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I DREIBAR 360O

NATURENS EGET DESIGN NYT NATURENS SPESIELLE ESTETIKK OG FUNKSJONALITET MED RAIS JUNO. Søylerunde Juno er kledd med vakre, varmeakkumulerende fettstein. Bare den store glassruten og det elegant utformede håndtaket bryter steinenes finmønstrede over­ flate og de rustikke grå nyansene. Fettsteinene gir vedovnen et helt unikt preg, og har også en praktisk funksjon. De akkumulerer varmen, avgir den litt etter litt og garanterer overlegen varmekomfort i din bolig.

48


RAIS JUNO 160 FETTSTEIN EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I DREIBAR 360O

49


RAIS POLEO FETTSTEIN EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

EFFEKTIV OPPVARMING Poleo kombinerer et buet, organisk design med vakre, gråtonede fettstein på sidene og toppen. Steinene akkumulerer varmen og sørger for effektiv oppvarming av boligen. 50


STILIG LOOK OG SUVEREN KOMFORT FÅ EN GOD VARMEFORDELING OG EN GJENNOMFØRT RUSTIKK LOOK MED RAIS RINA I SVART GLASS OG VAKRE NATURSTEIN. Rina har en karakteristisk buet front i blankt, svart glass. Sidene og toppen er kledd med lyse fettstein. De fine avtegningene og fargenyansene i fettstein skaper et levende uttrykk og en iøynefallende kontrast til frontsiden.

RAIS RINA FETTSTEIN EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2

51


RAIS JUNO CERAMIC 160 EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I DREIBAR 360O

De hvite keramiske steinene som Juno Ceramic er kledd med, er hündlaget. Dette er en tidkrevende og kompleks prosess med mange faser – fra formen blir fylt med leire, til hver enkelt stein blir brent, glasert og brent igjen.

52


RAIS JUNO CERAMIC 120 EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I DREIBAR 360O

53


PEISINNSATSER

54


55


PEISINNSATSER FRA RAIS ER DET ULTIMATE VALGET HVIS DU ØNSKER EKSKLUSIV VEDOVNSHYGGE OG ET STILRENT, MINIMALISTISK INTERIØR Integrer en peisinnsats i din nåværende bolig eller tenk den inn fra starten hvis du bygger nytt hus. RAIS peisinnsatser matcher alle interiører og åpner for en verden av innredningsmuligheter. Plasser din nye peisinnsats i et eksisterende ildsted, bruk den som en iøynefallende romdeler, til å avrunde et hjørne eller binde to rom sammen.

Foto: & Bespoke

Foto: Kathrine Sørgård

56


57


RAIS VISIO INNRED MED ILD. VISIO ER EN SERIE EKSKLUSIVE PEISINNSATSER SOM GIR DEG FRIHET TIL Å INNREDE BOLIGEN DU DRØMMER OM. Uansett om du bygger nytt hus eller vil integrere en peisinnsats i ditt eksisterende hjem, finnes det en Visio som passer til din boligs arkitektur. Serien omfatter sju modeller, og du kan for eksempel velge en Visio med glass på en, to eller tre sider – eller en Visio 2 L eller 3 L med ekstra høyde og bredde. Velg din Visio med en ramme i svart eller rustfritt stål – eller uten ramme – og velg mellom håndtak i tre eller stål. Bygg din Visio inn i et hjørne, bruk den som romdeler, nyt ilden i to forskjellige rom, eller lag ditt helt unike ildsted med prefabrikkerte betongelementer. Visio-serien fås også til gass.

58


RAIS VISIO 1 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÃ…NDTAK

59


RAIS VISIO 2 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÅNDTAK

60

Foto: Kathrine Sørgård


RAIS VISIO 3 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÅNDTAK

Foto: Kathrine Sørgård

61


RAIS VISIO 2:1 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÃ…NDTAK

62


RAIS VISIO 3:1 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÃ…NDTAK

63


Foto: Elisabeth Kruse

EN UNIK BOLIG PÅ FÆRØYENE BLI INSPIRERT AV DENNE VAKRE BOLIGEN, DER EN RAIS VISIO ER SENTRUM OG SAMLINGSPUNKT. Midt i den storslåtte færøyske naturen bor Johannes Jensen, restaurantsjef på Michelinrestauranten KOKS, og hans kone Anna Dahl Olsen. Her har de restaurert og bygget om hans besteforeldres hus, og skapt en helt unik bolig, der de fine detaljene fra det gamle huset kombineres med nytt design og moderne funksjonalitet. I husets hjerte er en vakker Visio satt inn i en råbetongvegg som fungerer som romdeler mellom oppholdsrommene. Peisinnsatsenes strømlinjede design i glass skaper en elegant kontrast til boligens innredning med industriell betong og rustikke bjelker.

Foto: Maria Vous

64

Foto: Maria Vous


Foto: Maria Vous

65


RAIS VISIO 2 L

Nyhet

EFFEKT 8-12 kW I AREAL 120-180 m I 3 HÃ…NDTAK 2

66


RAIS VISIO 3 L

Nyhet

EFFEKT 8-12 kW I AREAL 120-180 m2 I 3 HÃ…NDTAK

67


RAIS 500 EN EKTE KLASSIKER I ET DISKRET OG TIDLØST DESIGN SOM ALDRI GÅR AV MOTE. RAIS 500-serien omfatter tre klassiske peisinnsatser. Velg mellom glass på én, to eller tre sider, bygg den inn i et eksisterende ildsted eller på et hjørne og nyt ilden fra flere vinkler. Alle tre modeller tilbyr effektiv forbrenning og overlegen varmekomfort, og fås med enten stål- eller glassdør.

68


RAIS 500/1 EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

69


RAIS 500/2 EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

70


RAIS 500/3 EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

71


RAIS 600

Nyhet

ET UNIKT KUBISTISK FORMSPRÅK OG MANGE INNREDNINGSMULIGHETER. Med sitt kvadratiske, nesten kubeformede design har RAIS 600 et unikt formspråk. Nyt ilden gjennom store glassflater som skaper illusjonen av et åpent ildsted. Velg mellom glass på en, to eller tre sider, stål- eller glassdør og høyreeller venstrevendt modell bygget inn i et hjørne eller i et eksisterende ildsted.

72


RAIS 600/1 73


RAIS 600/2

74


RAIS 600/3

75


76


ÉN BOLIG – TO VEDOVNER I EN NYBYGGET SKOTSK BOLIG ER DET BLITT PLASS TIL TO RAIS-OVNER. Da skotske Tony Fraser og hans familie skulle bygge sitt nye hjem, ble alle detaljer grundig gjennomtenkt. Både estetiske og praktiske hensyn, samt form og funksjon, ble tatt med i overveielsene da vedovnen skulle velges. Paret falt for en svart Viva L vedovn med håndtak av brunt lær og topplate i fettstein, som matchet boligens farger og interiør, og på peisinnsatsen RAIS 2:1 med glass på to sider, så ilden og ovnshyggen kan nytes i to av boligens rom.

77


Foto:

RAIS 700 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 60-105 m2

RUSTIKK VRI RAIS 700 ER EN KLASSISK PEISINNSATS MED EN RUSTIKK OG SAMTIDIG MODERNE VRI. Ovnen har et enkelt, stilrent design som rammer inn ilden på en elegant måte. Den brede glassruten gir den ultimative opplevelse av flammene, og med ekstra god plass i brennkammeret til store vedtrær blir flammebildet ekstra effektfullt. Designets minimalistiske linjer blir understreket av det diskrete håndtaket. Skap en rustikk stil med en ståldør, eller velg en dør i stål og glass for en noe strammere look.

78


OPPLEV ILDEN I PANORAMA RAIS 900 ER ILD, HYGGE OG LEKKERT DESIGN MED EKSTRA BREDDE OG PANORAMA-EFFEKT. Et iøynefallende, ekstra bredt design, gir peisinnsatsen et markant, kraftig og ekstravagant uttrykk. Den brede glassruten skaper et imponerende flammebilde og en panoramaopplevelse utover det sedvanlige. Det diskrete håndtaket er av rustfritt stål. Velg mellom stål- eller glassdør.

RAIS 900 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-105 m2

79


RAIS 2:1 TO ROM – ÉN PEISINNSATS. NYT ILDEN OG HYGGEN I TO ROM I DIN BOLIG RAIS 2:1 har glass i bredformat på to sider og er utformet for innmuring, så du kan nyte ilden og peishyggen i to rom i ditt hjem. De store glassrutene skaper et imponerende flammebilde som fanger blikket og gjør peisinnsatsen til boligens visuelle midtpunkt. Velg mellom stål- eller glassdør.

80


RAIS 2:1 EFFEKT 3-9 kW I AREAL 45-135 m2

Foto: Dinesen Floor

81


RAIS Q-TEE PEISINNSATS EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2

RAIS Q-TEE SKAPER EKTE VEDOVNSHYGGE I EN LITEN BOLIG. Q-Tee er en liten, elegant innsats i lekkert design og med miljøriktig forbrenning. Med sin kompakte og opprettstående form passer Q-Tee perfekt selv til små rom og mindre boliger.

82


RAIS Q-BE PEISINNSATS EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

UNIK, MARKANT OG FUNKSJONELL. Den elegante Q-Be er utformet for å bygges inn i et hjørne, og er med sitt minimalistiske uttrykk et stilsikkert designobjekt. Dørglasset er for eksempel støpt i ett stykke, og peisinnsatsens elegante håndtak er diskret skjult under døren.

83


INTERIØR

84


85


RAIS TETRA Peisverktøy med tre deler i et stilig design som kombinerer stål, jern og betong. Til veggmontering eller gulv. Håndtak i rustfritt stål eller lær.

RAIS BUTEO Ildrake, kost og spade med stativ i et naturlig design. For veggmontering eller plassering på gulv på rund betongfot. Håndtak av rustfritt stål eller lær.

86


RAIS WALL TOOLS Wall Tools er rendyrket minimalisme med skaft i rustfritt stål, svarte silikonhåndtak og stativ i svart, grafisk design. For veggmontering eller plassering på gulv på fot i lettbetong.

RAIS SOLO Solo peisverktøy består av kost, spade og ildrake i et enkelt, stilrent og praktisk design. Settet er laget av rustfritt stål med fint rundede hjørner og er montert på et matchende stativ med en stabil, firkantet fot. Solo fås også med bare ildrake og stativ.

Nyhet 87


RAIS CARRY Med sitt arkitekttegnede, organiske design gjenoppfinner Carry den klassiske vedkurven og gir den et nåtidig, levende uttrykk. Velg mellom svart eller kremhvit. Begge varianter har håndtak i svart og cognacfarget lær.

RAIS LIGHTING Lighting er en eksklusiv oppbevaringsboks til tennbrikker i aluminium med svart og cognacfarget lær.

88


RAIS WOODFRAME Dette enkle opphenget til ved frigjør gulvplass. Merk de lekre detaljene i hjørnene som er montert med både tapper og dyvler. Fås i oljet eik i natur eller røkt nyanse. Snu modulen som du vil. Kan også settes på gulvet.

89


Woody kombinerer fine detaljer, lekre kvalitetsmaterialer og praktisk enkelhet. Prøv selv hvor lett det er å bære inn ved med Woody.

RAIS WOODY

RAIS WOODBOX Rydd veden i Woodbox eller bruk den til å oppbevare andre gjenstander. RAIS Woodbox er en praktisk og elegant løsning for din bolig. Den elegante Woodbox er kvadratisk og designet med dør i flukt med boksens kanter. Fås i oljet eik i natur eller røkt nyanse.

90

Nyhet


Bruk Woodwall Freestanding som romdeler eller som en skulptur i rommet. Fås i to størrelser og i svart eller hvitt. Wall Tools kan påmonteres.

RAIS WOODWALL

Woodwall for oppbevaring av ved er genial i all sin enkelhet. Veggstativet fås i to størrelser, med og uten bakplate og i svart eller hvitt. Dekorativ og praktisk.

91


RAIS CONSTANT Constant er en slitesterk benk i en vakker grå nyanse fremstilt i fiberbetong, og skaper et stilig, enkelt uttrykk både inne og ute. Benken kan også brukes som fundament for Q-Tee og Q-Tee2.

RAIS WOODRACK Ved som er stablet og holdes på plass av svarte, enkle rammer, skaper en rustikk, skulpturell stil. Eller legg reolen ned og bruk den som benk. Fås i to størrelser.

92


93


TILBEHØR

94


95


RAIS RØKRØR Røkrør fås i de samme seks nordiske nyanser som RAIS vedovner og i rustfritt stål. Med røkrør i samme farge som vedovnen skaper du et harmonisk og vakkert helhetsinntrykk.

96


RAIS GLASSPLATER Velg en elegant gulvplate i herdet glass som passer til ovnens form. Merk at platen ganske enkelt skyves inn til ovnen og lett kan fjernes nür det skal gjøres rent.

97


RAIS AIRSYSTEM OG AIRKIT AirSystem er utviklet spesielt for lavenergihus og helisolerte hus. Systemet tilfører frisk luft utenfra og direkte inn i vedovnen for å sikre optimal forbrenning. Selve luftinntaket kan skjules ved at det installeres enten i gulvet eller i veggen bak ovnen. For å forenkle tilkoblingen av AirSystem i ovnen, har vi et AirKit som er tilpasset ønsket montering i henholdsvis vegg eller gulv. Settet består av et fleksibelt rør med klemmer, en avskjerming til brennkammeret, en samlemuffe med spjeld og et deksel. Muffe med spjeld er svært viktig. Uten den vil kald luft strømme inn i ovnen, og dette kan forårsake kondens. Spjeldet på samlemuffen og luftinntaket på ovnen skal være lukket når ovnen ikke er i bruk. Lufttilførsel gjennom gulv

Lufttilførsel gjennom bakvegg

AirKit mellom gulv og ovn

AirKit mellom vegg og ovn

Avskjerming og spjeld bak ovn

HOLD VARMEN MED VAKRE STEIN Fettstein er et av naturens små kunstverk, i sarte nyanser og med vakre mønstre og avtegninger. Steinene skaper en vakker og rustikk visuell effekt, men har også en enda viktigere, praktisk funksjon. De samler nemlig opp varmen fra ovnen, holder på den, og avgir den litt etter litt. Brenner du for eksempel fire kilo tre i en Pilar kledd med 96 kg stein, avgir ovnen ettervarme i åtte timer – og du får maksimalt utbytte av brenslet. Varmeakkumulerende stein fås til Pilar, Viva L 120, Q-Be, Q-20, Juno, Visio 1, Visio 2 og Visio 3.

98


Foto: Kristin Staylen

R500

2+3

/ VISIO 2+3

Konveksjonsareal: 190 cm2

R700

R900

Konveksjonsareal: 280 cm2

Konveksjonsareal: 320 cm2 

91 5 825 82

76

1 601 60

4 86864

76

76 1

08 108

,4

4 61 614,4

 1002 

145

123 123

76 1 1 4433,4 ,4

 963

91

91

Q-BE

Q-TEE

R2:1

Konveksjonsareal: 90 cm2

Konveksjonsareal: 147 cm2

Konveksjonsareal: 235 cm2

8 478 47

248

24

8

76



76

76

728

76

76

10 8 108

746

 

 

108

9 489 48

91



91

123 123

28 7

91

287

108 8 10

Foto: Maria Vous

R500 / VISIO Konveksjonsareal: 230 cm2

RAIS KONVEKSJONSRISTER Velg den konveksjonsristen som passer til akkurat din innsats. Da får du optimalt utbytte av ovnen – både med tanke på form og funksjon.

 725 



76

764

 

10

8

 



91

99


100


OUTDOOR

101


RAIS CIRCLE Ta et godt pusterom fra hverdagen med Circle - kombinert grill og bĂĽlfat i cortenstĂĽl som bare blir vakrere med tiden. Slapp av foran ilden, hold en uformell grillfest eller tilbered et lekkert mĂĽltid. Valget er ditt.

102


Nyhet RAIS CIRCLE COVER Beskytt din Circle-grill mot vær og vind med et spesialdesignet deksel. Circle Cover er laget for å beskytte Circle-grillen mot regn og smuss. Dekselet er laget av slitesterkt og værbestandig materiale som forlenger grillens levetid.

103


104


RAIS RA Enkelt og minimalistisk bålfat for kveldshygge på terrassen, i hagen eller ved stranden.

RAIS LIGHT CONE Dekorativ kjegleformet hagefakkel med oljelampeinnsats. Spyd fås i to høyder.

105


RAIS ANGLE Et skulpturelt samlingspunkt for utendørs hygge og matlaging under üpen himmel.

RAIS SQUARE Grill og ildsted i ett med sidebord i kraftig eiketre og et praktisk rom til oppbevaring av ved.

106


RAIS GIZEH Kombinert grill og ildsted i et iøynefallende, pyramideformet design.

Rais’ utendørskolleksjon er laget for hånd, med entusiasme. Godt håndverk krever tid, men resultatet er verd å vente på. Kolleksjonens vakre, rustne patina er resultatet av vind, vær og saltvann under åpen himmel. Derfor er ingen produkter helt like. Se hvordan du kan skape flotte utendørsområder og samle venner og familie rundt et knitrende bål for et lekkert måltid eller annen hygge.

107


SPESIFIKASJONER

Følgende sider inneholder anbefalinger, spesifikasjoner og tekniske data for hver enkelt ovn, inkludert mål, varmeeffekt, partikkelutslipp og avstand til brennbart materiale. Opplysningene er rent veiledende. Før ovnen installeres, bør du lese bruksanvisningen grundig og sette deg nøyaktig inn i anbefalingene som gjelder for ovnen. Vær oppmerksom på at du har plikt til å overholde lokale og nasjonale lover og bestemmelser.

108


Løpende teknisk utvikling av vüre produkter gjør at det kan skje endringer i spesifikasjoner, farger og utstyr. Vi tar forbehold for eventuelle feil i tekst, data og bilder. 109


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS NEXO 100

50

90 °

Drawing name: Project:

235

278,6

16

Opstillings Drawing Tegning name:- Pilar Opstillings Tegning - Pilar

295 100 B

50

B

n1

B

220 220

B-B

352

245

245

65 0

65 0

195

220

A

n462

220

245 65 0

16-0101-6550 - Pilar 16-0101-6550 - Pilar

195

n462

195

111 287

35 0

R1 76

111

352 488

R1 76

287

110

35 0 A

491

245

KSJ

OV

F

UV

B-B 220

,2 10

1B-B

,2 10

1

B-B

,2 10

1

900

50 341

900

900

B B

115

Established: Format: Revision: Drawing no.: 20-03-2019 A3 16-6542

115

Opstillings Tegning Norsk brandmur - Pilar

983

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

16

983

Project manager: Approved:

1025

ksj

1025

Designer:

235

488

B

200

983

1025

66

1229,5

B

Project manager: A

500 115

235

B

n1

50

150

45°

A-A

341

460

1666,5 B

A-A

66

B-B

50

A

530

278,6

278,6 278,6

1666,5 n1 66

Project:

35 0

ksj

Established: 26-03-2018

Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆ TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 3-6 30-120 1 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKE TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 5 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° Nexo 1025 (udenVINKELAFVIGELSE sideglas) 0-30°  1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° Project: Revision: Drawing no.: Iafs MM AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025AFVIGELSE glasdør pr. 100 mm 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

Drawing name:

488

Designer:

A-A Bend Tool:

2 48

150

B

Min 210

370

Established:Project: Format: Revision: Drawing no.: Format: Revision: Drawing no.: Established: 20-03-2019 20-03-201916-6541 A3 16 A3 16-6541

460

1229,5

B

150 Improvement proposal:

Drawing change:

A

A

B

Corrections:

Change order

A

08

1229,5 1925 1900

Min 400

45° hjørneopstilling

125 kg

A

1925 1900

491 D M Y

til brændbart UISOLERET røg 50

1666,5 n1

235

250

08

200

7 28

A

1925 1900 278,6

n1

08

295 100

50 341

80 n1

50

50

200

45° hjørneopstilling

D M Y

N

Nexo 1025 (uden sideglas)

400

300

300

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47Phone 92 91+45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

VEKT

341

435

200

200

45°

45°

Brannmur

350 mm 100 mm 200 50 mm 150 mm 491 50 mm

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart

4 69

435

140 kg 278,6 120 kg

Varmesten

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten Plassering ved 50trevegg bak anbefales Avstand til brannmur - sidevegg 341 Designer: Project manager: Approved: Project manager:-Approved: Avstand Designer: tilksjbrannmur bakvegg ksj

85 0

200

250 mm 50 mm

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

9 49

200

Parallel installation

2 48

mm mm mm mm

670

7 28

500 100 850 100

450

570

9 49

Til sidevegg Til vegg ved bakside Avstand til brennbart m/dreiefot murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

350

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Nexo 1025 (uden sideglas)

7 28

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

295

100

384 1055

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Brændbart loft Nexo 1025 (med sideglas) Brennbar t tak

Nexo 1025 (uden Brennbar veggsideglas)

446-398-1025 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 983 450 mm 900 mm 670 Ø100 mm

Parallel installation

NØKKELTALL

4,5 kW 2-9 kW 90 m2 81 % 1.8 g/kg

Nexo 1025 (med sideglas)

50

100

335

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang 350topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 570 AirSystem-tilkobling

850

735

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

Brennbar t tak

90 °

90 ° 500

NØKKELTALL

VEKT

100

Brennbar vegg

Ø462-1925 mm 352-287-286 mm Ø150 mm 231 mm 155 mm 1200 mm 1165 mm Ø100 mm 500

850

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025 (uden sideglas)

100

MÅL (B-D-H)

295

MÅL (B-D-H)

200

TEKNISKE DATA:

491

TEKNISKE DATA:

UTEN SIDEGLASS

341

RAIS PILAR


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

OV

100

100

Min 400

295

295

100

Min 210

491

200

50

245

200

50

341

50 A3

UV

Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° 10-6552 Project: Revision: Drawing no.: Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM pr. 100 mm 0.3 0.15 til brændbart UISOLERET 1.8 0.6 0.9

NORSK BRANDMUR

B

B

1110

OV

115

Format:

50 341

B

1110

Bend Tool:

KSJ

afstande B røgrør

220

B

220

220

220

B-B Designer:

sbv

Project manager: Approved:

195

220

195

220

UV

115

115 220

OV

F

115

900

900

B

ksj

Established: 26-03-2018

B

1193

Improvement proposal:

Project manager: Approved:

1193

Drawing change:

Designer:

1235

115 B

A-A

Corrections:

1235

D M Y

Change order 220

115

B

983

983

1025

1025

B

295 A

341

KSJ

til brændbart UISOLERET røg

A-A

A

900

50

983

1025

50 341

500

B 50

afstande røgrør

2 48

B

341

Project manager: A

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE A-A Remarks: A TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN,0.5-3 DENMARK 3-6 30-120 120-4 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 4792 0.191 0.1 0.3  0 Material:0.2 Ne 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk www.rais.dk Nexo- Homepage: 1025 (uden sideglas) TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-1 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0-2 VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° AFVIGELSE I MM Project: Revision: Drawing50 no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 1025 glasdør afst pr. 100Nexo mm 1.8 0 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

2 48

50

2 48

50

A-A

A-A

ksj

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

7 28

7 28

7 28

A

A

Designer:

Improvement proposal:

UV

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: - Homepage: www.rais.dk 0.5 0.1   0.3 0.8 1025 0.5 Nexo 1.2 E-mail: info@rais.dk 0.1 0.1 0.2 (med sideglas) 0.3 0.1 0.8  0.2 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk Nexo 1025 (uden sideglas) TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 KORTESTE 120-400 0-10 50-120 SIDE 1025 > 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° 0-5° VINKELAFVIGELSE 1° 0-20° 0-10° 0-5° 0-30°  VINKELAFVIGELSE 500 Revision: Drawing no.: Project: Revision: DrawingProject: no.: AFVIGELSE I MM 50 10-6550 Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr.0.6 100 mm0.3 0.3 0.15 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm  1.8  0.9 til brændbart UISOLERET

til brændbart UISOLERET røgrør

Drawing change:

500

UV

150

Change order370

1110

Bend Tool:

45° hjørneopstilling

140 kg

A3

Corrections:

50 341

26-03-2018

45° hjørneopstilling

Format:

1235

OV

KSJ

491 D M Y

1193

A3

ksj

VEKT Established:

200

341

400

Min 400

Format:

Min 210

Bend A-A Tool:

KSJ Improvement proposal:

Project manager: Approved:

200

Min 210

50

245

Min 210 200

A

Project manager: Approved: Designer:

491

Min 400

Established: 26-03-2018

295

100

295 100 200

491

50

245

Change Designer: order

ksj Drawing 470 Improvement proposal:change:

341

100

200

491

50

341

400

Corrections:

50

50

4 69

Drawing change:

250

350 mm 100 mm 50 200 mm 150 mm 491 50 mm

Nex

Nexo 1025 (uden sideglas) 9 49

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved 50 Avstand til brannmur - sidevegg 341 Avstand til brannmur - bakvegg

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart U Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

2 48

Change order

370

D M Y

Corrections:

670

7 28

D M Y

150

9 49

491

125 kg

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

450

4 69

200

45° hjørneopstilling

B-B 1

10,2

D M Y

06-06-2018

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Updated E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name:

B-B

Project:

195

220

B-B Designer:

195

sbv

Established: Format: Revision: Drawing no.: 1 16-10-2017 220 A3 D 10-6542

06-06-2018

Designer:

sbv

Project manager: Approved:

D M Y

06-06-2018

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections:

10,2

B-B

Project manager: Approved:

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Updated E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

10

220

B-B Nexo 1025 med sideglas Opstilling

195

220

195

50

450

570

Parallel installation

Brændbart loft

Nexo 1025 (med sideglas)

350

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Nexo 1025 (uden sideglas)

7 28

450 mm 100 mm 200 50 mm 250 mm 491 50 mm

Nexo 1025 (uden sideglas)

9 49

9 49

2 48

45° hjørneopstilling

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør NORSK BRANDMUR Nexo 1025 (med sideglas)

446-398-1235 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 450 1110 mm 670 Ø100 mm

Parallel installation

NØKKELTALL

Brændbart loft Brennbar t tak Nexo 1025 (med sideglas)

veggsideglas) Nexo 1025 (uden Nexo 1025 (med sideglas) Brennbar

Nexo 1025 (uden sideglas)

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp 350 Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 570 AirSystem-tilkobling

Parallel installation

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales 50 Plassering ved 50 Avstand til brannmur - sidevegg 341 341 Avstand til brannmur - bakvegg

VEKT

MÅL (B-D-H)

670

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg 7 28

7 28

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

450

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Brændbart loft

Brennbar t tak

295

295

Parallel installation

Nexo 1025 (uden sideglas)

Brennbar veggsideglas) Nexo 1025 (med

446-398-1025 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 983 mm 350 450 900 mm 670 570 Ø100 mm 100

295

100

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

50

NØKKELTALL

Brændbart loft

50

Nexo 1025 (med sideglas) Nexo 1025 (uden sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp 350 Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 570 AirSystem-tilkobling

341

MÅL (B-D-H)

UTEN SIDEGLASS

TEKNISKE DATA:

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

341

TEKNISKE DATA:

RAIS NEXO 120

MED SIDEGLASS

Min 400

RAIS NEXO 100

1

10,2

111

IN

Dra


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

Bend Tool:

50

50 341

115

ksj

100

Min 400

295

295 100

Designer:

B-B 1

10,2

ksj

Project: Established: Format: Revision: Drawing no.: Project manager: Approved: 04-04-2018 A3 10 10-6548

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Nexo 1235 Opstilling

200

491

Min 210

50

Nexo 1235 Opstilling

Drawing name:

10,2

Designer:

ksj

Project manager: Approved:

220

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98Format: 47 90 33 -Revision: Fax +45 98Drawing 47 92 91no.: Established:

5

1

B-B

B-B 220 ,2 10 1

50

245

200

OV

UV

500

1110

1110

115

115 220

8

17

Project manager: Approved:

D M Y

195

198

Designer:

8

17

30-12-1899

195

223

398

,2 110

8

17

220 446

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

B-B

341

50

223

198

B

223

afstande røgrør

446

398

B-B

B

198 1193

1110

NORSK BRANDMUR

B

398

UV

Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 220 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 B E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° 10-6552 Project: Revision: Drawing no.: Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM pr. 100 mm 0.3 0.15 til brændbart UISOLERET 1.8 0.6 0.9

115 195

220

112

100

A3

OV

50 341

446

Format:

,2 110

195

Bend Tool:

1193

KSJ

220

220

295

Project manager: Approved:

1193

ksj

Established: 26-03-2018

1425

Designer:

Improvement proposal:

220

220

B

Corrections:

Drawing change:

115

1110

1193 1235

D M Y

Change order

B

KSJ

til brændbart UISOLERET røg 50

1425

500

50

1110

1193

1235

50 1235

B

B

A

B

341

B

Project manager:

2 48

B

B

2 48

2 48

50

ksj

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

A-A

341

Designer:

Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆR TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN,0.5-3 DENMARK 3-6 30-120 120 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material:0.2 0.1 0.1 0.3  0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 Nexo 1025 (uden sideglas) A-A 0-10° 0-5° 1° 0-30° 0 VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° VINKELAFVIGELSE A-A Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afs A pr. 100 mm 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

7 28

A

7 28

7 28

A-A

370

36 kg

afstande røgrør

150 Improvement proposal:

Drawing change:

341

til brændbart UISOLERET røgrør

A

A3

A-A

Corrections:

Change order

166 kg

OV UV Varmesten

UV

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 400-1000 120-400 30-120 6-30 A-A DENMARK 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 A3-6 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 1025 0.5 Nexo 1.2 E-mail: Material: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk (med sideglas) 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk Nexo 1025 (uden sideglas) TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 >0-10 1025 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° 0-5° VINKELAFVIGELSE 1° 0-20° 0-10°  0-30°  VINKELAFVIGELSE 0-5° 500 Revision: Drawing no.: Project: Revision: Drawing Project: no.: AFVIGELSE I MM 50 10-6550 Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm0.3 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm 0.15 1.8 0.6 0.9 til brændbart UISOLERET

D M Y

45° hjørneopstilling

Format:

491

50 341

26-03-2018

KSJ

200

A

1193

A3

ksj

VEKT Established:

45° hjørneopstilling

50 341

400

Format:

Project manager: Approved:

50

1425

KSJ Improvement proposal:

OV

295

Min 400

200

Bend Tool:

Project manager: Approved: Designer:

200

Min 210

Min 210

50

Established: 26-03-2018

50

Min 400

Min 400

100

295 100 200

491

50

245

ksj Drawing 470 Improvement proposal:change:

341

100 200

341

491 400

Corrections:

ChangeDesigner: order

N

Nexo 1025 (uden sideglas)

4 69

Drawing change:

250

350 mm 100 mm 50200 mm 150 mm 491 50 mm

9 49

370

140 kg

D M Y

Corrections:

Change order

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart

2 48

D M Y

150

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

7 28

491

670

Parallel installation

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten50trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg 341 Avstand til brannmur - bakvegg

4 69

2 48

200

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

450

450

570

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Brændbart loft

Nexo 1025 (med sideglas)

350

9 49

9 49

50

446-398-1425 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 450 1110 mm 670 Ø100 mm

Nexo 1025 (uden sideglas)

7 28

Nexo 1025 (uden sideglas)

9 49

50

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør NORSK BRANDMUR Nexo 1025 (med sideglas)

45° hjørneopstilling

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Brændbart loft Nexo 1025 (med sideglas) Brennbar t tak

Nexo 1025 (med sideglas) Brennbar Nexo 1025 (uden veggsideglas)

Parallel installation

NØKKELTALL

450 mm 100 mm 50 mm 200 250 mm 491 50 mm

45° hjørneopstilling

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025 (uden sideglas)

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang 350topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 570 AirSystem-tilkobling

670

UTEN SIDEGLASS

491

MÅL (B-D-H)

Parallel installation

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales 50 Plassering ved 50 Avstand til brannmur - sidevegg 341 341 Avstand til brannmur - bakvegg

VEKT

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo80 % 1025 (med sideglas) 2,24 g/kg 7 28

7 28

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

295

295

Parallel installation

Nexo 1025 (uden sideglas)

Brennbar t tak

100

295

100

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

50

NØKKELTALL

446-398-1235 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 350 450 1110 mm 670 570 Ø100 mm

Brændbart loft

Brændbart loft

Brennbar veggsideglas) Nexo 1025 (med

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp 350 Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 570 AirSystem-tilkobling

341

MÅL (B-D-H)

TEKNISKE DATA:

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

245

TEKNISKE DATA:

RAIS NEXO 140

MED SIDEGLASS

Min 210

RAIS NEXO 120

B-B 10,2

1

220


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS NEXO 160

26-03-2018

UV

Bend Tool:

VarmestenOV

Min 210

295 100

Min 400

100

220

B-B 220 ,2 110 n

10,2

1

200 50

245

200 UV

50

B

B-B 10,2

1

Designer:

1110

1110

1193

50

8

17

afstande røgrør

B-B 220 Designer: Project manager: Approved: 8 8RAIS\ksj 17 KSJ

17

D M Y

220

2 10,

1

195

398

10

220

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Project:

B-B

F

til brændbart UISOLERET røg 50

341

115

G

220

B

446 446 223 223

398

8 17

195

8

198

398

198

n17

B

220

198

223

B

198

Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° 10-6552 Project: Revision: Drawing no.: Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM pr. 100 mm 0.3 0.15 til brændbart UISOLERET 1.8 0.6 0.9

398

UV

Drawing name:

95

398

446

Format:

A3

OV

G

220 446

1600

KSJ

1193

Bend Tool:

446 223

Project manager: Approved:

NORSK BRANDMUR

223

OV

G

H

1600

ksj

Established: 26-03-2018

198

1110

1110

198 1193

Designer:

Improvement proposal:

8

17

491

Min 210

50

H

B

115 B

Corrections:

Change order Drawing change:

115

B

220

115

B

398

1193

1425

1425 B

223

D M Y

50 341

KSJ

2 48

446

500

50

2 48

2 48

50 341

Project manager: A

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆR Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN,0.5-3 DENMARK 3-6 30-120 1206-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 4792 0.191 0.1 0.3 0 Material:0.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-1 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 Nexo 1025 (uden sideglas) 1° 0-30° 0VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° AFVIGELSE I MM Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 1025 glasdør afs pr. 100Nexo mm 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

B

341

50

A-A

A-A

ksj

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

7 28

50 341

7 28

7 28

B

295

100

295

A

Designer:

1193

1110

1193

1425

370

72 kg A

UV

150 Improvement proposal:

Drawing change:

glasdør afstande brændbart UISOLERET røgrør til brændbart UISOLERETtilrøgrør

B

Change order

A3

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 1025 (med 0.5Nexo 1.2 sideglas) E-mail: Material: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk Homepage: www.rais.dk Nexo 1025 (uden sideglas) TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 A-A 120-400 >0-10 1025 400 1° 0-20°  0-30°  0-10° VINKELAFVIGELSE  0-5° 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° A-A 500 Revision: Drawing no.: 50 A Project: Revision: Drawing Project: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm0.3 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm 0.15 1.8 0.6 0.9

A

45° hjørneopstilling

165 kg

Format:

Corrections:

500

A3

OV

KSJ

491 D M Y

50 341

Format:

Project manager: Approved:45° hjørneopstilling

ksj VEKT Established:

KSJ Improvement proposal:

200

115

Bend Tool:

Project manager: Approved: Designer:

50 341

400

Established: 26-03-2018

36 kg

Min 400

245

50

ChangeDesigner: order

ksj Drawing 470 Improvement proposal:change:

50

Min 210

Min 210

200

491

50

245

200

400

250

Corrections:

N

50

1600

Min 400

Min 400

100

100

295

295 200

50

341

491

Drawing change:

350 mm 100 mm 200 50 mm 150 mm 491 50 mm

A-A

Nexo 1025 (uden sideglas)

4 69

D M Y

Corrections:

Change order

A-A

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart

A

9 49

150 370

166 kg

Varmesten

D M Y

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten Plassering ved trevegg bak anbefales 50 Avstand til brannmur - sidevegg 341 Avstand til brannmur - bakvegg

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

2 48

45° hjørneopstilling

A

670

7 28

491

Brændbart loft

9 49

200

450

570

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Nexo 1025 (uden sideglas)

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

450

350

Parallel installation

7 28

45° hjørneopstilling

50

4 69

341

450 mm 100 mm 50 mm 200 250 mm 491 50 mm

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas) 9 49

9 49

2 48

50

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør NORSK BRANDMUR Nexo 1025 (med Nexo sideglas)

446-398-1600 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 450 1110 mm 670 Ø100 mm

Parallel installation

NØKKELTALL

Brændbart loft Nexo 1025 (med sideglas) Brennbar t tak

Nexo 1025 (uden Nexo 1025 (med sideglas) Brennbar veggsideglas)

H

100

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang 350topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 570 AirSystem-tilkobling

670

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025 (uden sideglas)

200

MÅL (B-D-H)

Parallel installation

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved 50 Avstand til brannmur - sidevegg 341 Avstand til brannmur - bakvegg

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg 7 28

7 28

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

VEKT

295

Parallel installation

Nexo 1025 (uden sideglas)

Brennbar t tak

100

100

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

50

NØKKELTALL

446-398-1425 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 350 1110 450 mm 670 570 Ø100 mm

Brændbart loft

Brændbart loft

Brennbar veggsideglas) Nexo 1025 (med

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

295

Nexo 1025 (uden sideglas)

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp 350 Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 570 AirSystem-tilkobling

341

MÅL (B-D-H)

341

TEKNISKE DATA: Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

UTEN SIDEGLASS

491

TEKNISKE DATA:

295

MED SIDEGLASS

341

RAIS NEXO 140

Nexo 1025 / 1235 med sideglas Opstilling Established: Format: Revision: Drawing no.:

A3

B-B B-B 220 220

Project manager: Approved: RAIS\ksj KSJ Designer: Project manager: Approved:

10-6544

113 0,2


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS NEXO 185 TEKNISKE DATA:

26-03-2018

OV UV Varmesten

115

50

341

100

Min 400

100

200

H

491

50

200

Min 210

50

245 Bend Tool:

A-A

200

KSJ

OV

B

UV

B

afstande røgrør

B

B

500

8

17

1110

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° 10-6552 Project: Revision: Drawing no.: Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM pr. 100 mm 0.3 0.15 til brændbart UISOLERET 1.8 0.6 0.9

446 223

115

Remarks:

1110

UV

115

A3

OV

220

446 223

446 223 178

8

220

17

Designer:

0,2RAIS\ksj

11

220 Project manager:

KSJ

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

B-B

220

B-B

195

198

198

398

2 10, 1

398

220

341

Format:

G

KSJ

1193 198

Bend Tool:

50

Project manager: Approved:

G

ksj

Established: 26-03-2018

1193

115

1110

Designer:

Improvement proposal:

50

Corrections:

1860

Y

Change order

8 17

F

G

B

1860

500

1110

8 17

,2

295

295

100 295

A-A

Project manager: A

til brændbart UISOLERET røg 50

Drawing change:

B-B 220

195

398

198

398

198

B-B B-B 220 220 ,2

A

ksj

Established: 26-03-2018

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆR Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 3-6 30-120 120 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 0.1 Material: 0.1 0.2 0.3  0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50 Drawing name: Nexo KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1025 Opstilling Nexo 1025 (uden sideglas) 1° 0-30° 0 VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° AFVIGELSE I MM Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo glasdør afst pr. 100 mm 1025 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

B

446 446 223 223

114

Improvement proposal:

370

1193

1110

1193

50 341

1193

446 223

198

398

1193

A

Designer:

150

Drawing change:

120 kg

NORSK BRANDMUR

8 n17

Change order

A3

D M 220

50 341

115

50

1600

B

B

Corrections:

2 48

B

45° hjørneopstilling

180 kg

Format:

Bend Tool:

UV

491 D M Y

7 28

341

B

45° hjørneopstilling

200

2 48

2 48

50

KSJ

glasdør afstande brændbart UISOLERET røgrør til brændbart UISOLERETtilrøgrør

B

7 28

B

Project manager: Approved:

N

50 341

A3

ksj

VEKT Established:

A-A

Nexo 1025 (uden sideglas)

400

Format:

OV

295

Min 400

KSJ Improvement proposal:

50 341

H

Bend Tool:

Project manager: Approved: Designer:

A

50

Min 210

1600

Established: 26-03-2018

350 mm 100 mm 50 mm 200 150 mm 491 50 mm

H

Min 210

50 200

400

ChangeDesigner: order

ksj Drawing 470 Improvement proposal:change:

A-A

A-A

Corrections:

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 1025 0.5 Nexo 1.2 (med sideglas) E-mail: Material: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk Homepage: www.rais.dk Nexo 1025 (uden sideglas) TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 >0-10 1025 400 1° 0-20°  0-30°  0-10° VINKELAFVIGELSE  0-5° 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° 500 Revision: Drawing no.: 50 Project: Revision: Drawing Project: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm0.3 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm 0.15 1.8 0.6 0.9

7 28

1600

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved 50 Avstand til brannmur - sidevegg 341 Avstand til brannmur - bakvegg

245

Min 210

200

491

50

245

200

491

341

50

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

Nexo 1025 (med sideglas) Nexo 1025/1225 afstande til brændbart

Nexo 1025 (uden sideglas)

4 69

Drawing change:

250

Brændbart loft

2 48

Change order

370

D M Y

Corrections:

Parallel installation

9 49

A-A

450

670

7 28

D M Y

150

A

72 kg A

Nexo 1025 (med sideglas)

450

570

9 49

491

45° hjørneopstilling

A

350

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Nexo 1025 (uden sideglas)

7 28

200

176 kg

Varmesten

50

4 69

45° hjørneopstilling

Nexo 1025 (uden sideglas)

9 49

9 49

2 48

450 mm 100 mm 50 mm 200 250 mm 491 50 mm

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør NORSK BRANDMUR Nexo 1025 (med sideglas)

446-398-1860 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 450 1110 mm 670 Ø100 mm

Parallel installation

NØKKELTALL

50

Min 400

Min 400

100

100

295

295 670

Brændbart loft Brennbar t tak Nexo 1025 (med sideglas)

Brennbar veggsideglas) Nexo 1025 (uden

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp 350 Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 570 AirSystem-tilkobling

491

MÅL (B-D-H)

Parallel installation

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved 50 50 Avstand til brannmur - sidevegg 341 341 Avstand til brannmur - bakvegg

Brennbar t tak

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo80 % 1025 (med sideglas) 2,24 g/kg 7 28

7 28

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

VEKT

295

Parallel installation

Nexo 1025 (uden sideglas)

Brennbar veggsideglas) Nexo 1025 (med

100

295

100

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

50

NØKKELTALL

446-398-1600 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 350 450 1110 mm 670 570 Ø100 mm

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Brændbart loft

Brændbart loft

100

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp 350 Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 570 AirSystem-tilkobling

341

MÅL (B-D-H)

341

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

341

TEKNISKE DATA:

UTEN SIDEGLASS

1860

MED SIDEGLASS

398

RAIS NEXO 160

10

Nexo 1685 opstilling Established: Format: Revision: Drawing no.:

A3

10-6545


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

A3

OV

Bend Tool:

* CleverAirOV

UV

(I) 959

115

220

75

450 H 450

50

H P 500

500

Format:

A3

OV

UV

Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° 10-6552 Project: Revision: Drawing no.: Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM pr. 100 mm 0.3 0.15 til brændbart UISOLERET 1.8 0.6 0.9

NORSK BRANDMUR

afstande røgrør

A

A

(Nn)

220 (Ø) n470 470

0,2

310 A 850

G

KSJ

887 (J)(J) 887

1110

220

Project manager: Approved:

(L)(L) 121 121

ksj

Established: 26-03-2018

485 485

1110

1193 198

8 17

Designer:

Improvement proposal:

Bend Tool:

8

(M) 235 (M) 235

B

(I)959 959 (I)

220

17

310

75

H

115

50

Change order

B-B

1100 88

462 (Ø)n462

11

Designer:

195

446 223 8 n17

398

1193

198

Corrections:

1000 1000

500

50

1860 446 223

2716541 Viva L 100 uden sideglas

Drawing change:

B

850

(L) 121

485

Brannmur

UV

D M Y

50 341

446 223

225

85 0

90 kg

2 48

2 48

50 341

B B

B

B

341

50 341

7 28

7 28

B

1860

08

Format:  A3462

Min 210

1110

1193

til brændbart UISOLERET røgrør

198

KSJ

26-03-2018

A

(K) 231 (K) 231

ksj

VEKT Established:

Format:

310

75

H

KSJ Improvement proposal:

75

A-A

Project manager: Approved: 1

O 75

E 225

D 75

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: n4 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5Nexo1025 1.2 sideglas) n (med 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk 62 Nexo 1025 (uden sideglas) 10 [n TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL 8 18. Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 >0-10 1025 [n 400 2 in 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° 4  1°  0-20°  0-30°  0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° ] . 500 Project: Revision: Drawing no.: 3 Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 50 10-6550 Nexo 1025 glasdørin afstande AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm 0.3 0.15  1.8  0.6  0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 til brændbart UISOLERET ]røgrør

A

398

1000

Min 400

Project manager: Approved: Designer:

D 50

D 75

400 mm 75 mm 50 mm 225 mm 50 mm

G

Established: 26-03-2018

A-A

A-A

887 [34.9 in]

959 [37.8 in]

485 [19.1 in]

Min 210

ChangeDesigner: order

Bend Tool:

1860

A

Corrections:

ksj Drawing 470 Improvement proposal:change:

Drawing change:

Brændbart loft

G

370

250

A

470 Til sidevegg Til vegg ved baksiden 470 murvegg Plassering ved uten [n1 trevegg bak anbefales 8. Avstand til brannmur - sidevegg5 in] Avstand til brannmur bakvegg A-A

245

50

Change order

E 400

5,6 kW 3-7 kW 45-105 2716541 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

(K) 231

150

D M Y

Corrections:

635

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

450

231 [9.1 in]

Min 400 Min 210 200

D M Y

D 75

400

(J) 887

295 100 491

A-A

Brennbar t tak

0

400

Nexo 1025 (med sideglas)

A

Brennbar vegg

Ø470-1000 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm (M) 235 B-B 121 mm 959 mm 887 mm Ø100 mm

85

120 kg

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

4 69

491

180 kg

Varmesten

200

50

50

A

245

200

491

341

50

Nexo 1025 (uden sideglas)

200

45° hjørneopstilling

NØKKELTALL

1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør NORSK BRANDMUR Nexo 1025 (medNexo sideglas)

9 49

50 341

A

121 [4.8 in]

100 295

295

A

450 mm 100 mm 50200 mm 250 mm 491 50 mm

45° hjørneopstilling

VEKT

670

9 49

2 48

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved 50 Avstand til brannmur - sidevegg 341 Avstand til brannmur - bakvegg

MÅL (B-D-H) Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling B Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling

Parallel installation

7 28

7 28

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

398

Nexo 1025 (uden sideglas)

Brennbar t tak

100

100

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

Parallel installation

50

NØKKELTALL

446-398-1860 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 350 450 1110 mm 670 570 Ø100 mm

235 [9.3 in] B-B

Brændbart B loft

Brændbart loft

Brennbar veggsideglas) Nexo 1025 (med

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

295

Nexo 1025 (uden sideglas)

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp 350 Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 570 AirSystem-tilkobling

341

MÅL (B-D-H)

UTEN SIDEGLASS

TEKNISKE DATA:

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

115

TEKNISKE DATA:

RAIS VIVA L 100

MED SIDEGLASS

1000 [39.4 in] Min 400

RAIS NEXO 185

RAIS\ksj

Project m

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: 115 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

KS


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS VIVA L 100

RAIS VIVA L 120

MED SIDEGLASS

TEKNISKE DATA:

* CleverAir

in]

.5 in]

2796541 Viva L 120 Without sideglas

A

967

(I) 1039 (I) 1039 A

250 n4 70 [n 18 .5

300

in]

116

n

n4

10 8

[n

62

4. 3

in

[ n1

8.2

in]

2726541

(N) 110088 (Ø) 462 462

(K) 231 (K) 231

485 485

50

485

(Ø) 470 n 470

231 [9.1 in]

A-A

485

80 0

425

400

(Ø)n462 462

(K) 231 (K) 231

485 485485 [19.1 in]

(Ø) n470 470

1100 88

250

2726541

(Nn)

50

P 500

500

(M) 235 (M) 235 B

800

887 [34.9 in]

H 300 A 850

Hjørneoppstilling 45o

n4 6 2 [n 18.2 2796541DK in] [n 4. 3 in]

121 [4.8 in]

A

450

75 75

225

A-A

500 735

310

310

1218 1218

959 [37.8 in]

1000 [39.4 in]

A

310

J 967

L 121

[38.1 in] 967 I 1039

0[ n1 8

462

75

E 225

85 0

75

450

75

B-B

O 75

D 75

100 kg 25 kg n4 7

D 50

(J) (J) 967

235 [9.3 in]

B

n 10 8

2726541 Viva L 100 Med sideglas

in ]

D 75

400 mm 75 2796541 mm 50 mm 225 mm 50 mm

485

Varmesten

231 [9.1 in]

8.2

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

121121 (L)(L)

4. 3

[ n1

E 400

310

[n

62

635

K 231

K 231

485 [19.1 in]

250

485

50

VEKT

Brannmur

A-A

n4

10 8

400 P 400

485

485 [19.1 in] 231 [9.1 in]

2

in]

D 75

400

0 85

n

08

300

485

90 kg

A-A

Brennbar t tak

A

* CleverAir

46

80 0 0 80

A-A

E 300

250

A

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved 4 - sidevegg Avstand til brannmur 70 Avstand til brannmur - bakvegg

425 O 425

D 250

A

n4 70 [n 1 18. 5

500 mm 75 mm 50 mm 300 mm 50 mm

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

D 50

121 [4.8 in]

A

Til sidevegg 4 Til vegg ved bakside 70 murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler A

A D 250

Brennbar vegg

Ø470-1218 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1039 mm M 235 B-B 967 mm Ø100 mm

NØKKELTALL

1218 [48 in]

J 887

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg 2726541

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

VEKT

450 H 450

E 500

800

735

1218

75

310

D 75

500

1039 [40.9 in]

A

Peisovnens ytre mål 235 Brennkammerets indre[9.3 målin] B-B Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av B røykutgang bakside AirSystem-tilkobling

B

A 800

A

MÅL (B-D-H)

Brennbar t tak

L 121

I 959

Nominell effekt A Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

A

Brennbar vegg

Ø470-1000 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm M 235 B-B 959 mm 887 mm Ø100 mm 121 [4.8 in]

1000

NØKKELTALL

959 [37.8 in]

mål 235 [9.3 in] Peisovnens ytre B-B Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv B til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside Avstand fra gulv AirSystem-tilkobling

887 [34.9 in]

MÅL (B-D-H)

850

TEKNISKE DATA:

B

UTEN SIDEGLASS


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS VIVA L 120

RAIS VIVA L 160

MED SIDEGLASS

485

485

2806541 Viva L 120 Med sideglas

450

H 300

75 75 310

H 300 A 850

50

Brannmur

D-D (M) 235 D D-D (M) 235 (M) 235 D

2876541DK

2876541

C

(L) 121

C

(J) 1027

(L)1027 121 (J)

1618

C

C

(I) 1099

C

(I)(I)1039 1099

1618 1618

800

C

(I) 1099

1618

(J) 967

450

75

D

967 [38.1 in]

1039 [40.9 in]

1218 [48 in]

E

D-D (M) 235

735

A

400

300

120 kg 96 kg

500

A

E 225

P 500

L 121

75

J 1027

0

D

(J) 1027

B-B

85

O 75 425

310

235 [9.3 in]

B

O 75

D 75

75 250

K 231

n1 n 08462 n462

D 50

E 225

K 231

08

A-A

400 mm 75 mm 50 mm 225 mm 50 mm

A-A

1

462

K 231

08

I 1099

J 1027 J1027

I 1099

P 400

1618

0

* CleverAir n1

D 50 D 75

310

47

A-A

L 121 L 121

1618

1618 50

Varmesten

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

P 500

H 300 A 800

J 967

400

I 1099

850

450

310

VEKT

0

n462 [n18.2 n1 in] 08 [n 4.3 in]

635

121 [4.8 in]

n47

(K) 231

485 n462

A-A

n462 [n18.2 n1 in] 08 [n 4.3 in]

(L) 121

50 400

C-C

]

462 (Ø) n462

(K) 231

(Ø) 462 462

C-C

(Ø) n470 470 485 485

8.5 in

80 0

0

C-C n462

2806541 Viva L 120 Med sideglas

(K) 231

[n1

485

n47

300

(K) 231

n4 70

110088

485

250 485 [19.1 in]

(Ø) 470 n 470

250

(N)

425

485

0

2806541

(K) 231 (K) 231

108

]

n47

Hjørneoppstilling 45o

485 485

485 [19.1 in]

485

62

A-A

70

K 231

231 [9.1 in]

* CleverAir

8.5 in

100 kg 25 kg

n4

D 75

400 500

0 85

[n1 4

A-A

300

80 0

A

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

425

E 300

D 250

250

A

AVSTAND TIL BRENNBART A MATERIALE

O 425

Brennbar t tak

A

Varmesten

500 mm 75 mm 50 mm 300 mm 50 mm

485 n4 70

A

D 50

0 80

D 250

Brennbar vegg

Ø470-1618 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 115 mm M 235 1099 mm B-B 1021 mm Ø100 mm

E 400

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler A

2806541

B-B

M 235

NØKKELTALL

A

A

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten4trevegg Plassering ved bak anbefales 70 Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

485

A

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

VEKT

735

250

A

500

E 500

121 [4.8I 1039 in]

A

1218

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) A Virkningsgrad Par tikler

D 75

M 235

MÅL (B-D-H)

B-B Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp B Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling

B

L 121

NØKKELTALL

B

Brennbar t tak

75

Ø470-1218 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm M 235 1039 B-B mm 967 mm Ø100 mm

967 [38.1 in]

1039 [40.9 in]

B

Brennbar vegg

800

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp B Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling B-B

485

235 [9.3 in]

231 [9.1 in]

MÅL (B-D-H)

TEKNISKE DATA:

250 310

TEKNISKE DATA:

UTEN SIDEGLASS

117


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS VIVA L 160

RAIS RINA

MED SIDEGLASS

70 0



 

355



D

 

461

B-B

(K)179 E

 C

B-B

B-B

B D



 





B A











902

B

B

B







A-A



485

(I)861 

902

C

A 300



(K) 231

B-B



K 231

B-B

(K) 231

2886541 Viva L 160 Med sideglas

118 2876541DK

2876541DK



485 485

462 (Ø) n462

 B-B

A-A

A-A

A

902

50

485

250

(L) 121

80 0

A

C-C n462





485 A-A 08



A

n1

  







  

B

B

C-C

(Ø) n470 470

n462





C

(L) 121 L 121

(I) 1099

1618

(J) 1027

D

B

485

250

A

B

D 425

0

70

 





D

n47

n4



D

A

C





A

(J) 1027

J1027

I 1099

(I) 1099

1618

1618

A

C



A

B

A

C

 

800

735

C

 

C

E

500

 



450

2886541 Viva L 160 Med sideglas



A

75

310

D-D (M) 235 D

3316541DK Rina

 



M 235



179

D

B









(L)119

 100

105 kg

410

D-D (M) 235





350 mm 150 mm 50 mm 200 mm 50 mm

A

A

K 231 K 231 K 231

A-A A-AA-A



* CleverAir

n1 n 08 0810 n4 62 8 46n246 2

B

B

(J)786

B

B

VEKT

(I)861

902

900

505050

250 250 250

485

300 300 300

485

120 kg 96 kg

(M)179 Til sideveggA  A-A A Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

425 425 425

80 0

250 250 250

100

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE A-A



Varmesten

n1

580

400

VEKT

400 mm 75 mm 50 mm 300 mm 50 mm

400 400 400

7 47n0 0 470

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg 485 485485

n4

350 

355

A

A AVSTAND TIL ABRENNBART MATERIALE

L L121 121 L 121

A A



4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

430

I 1099 I 1099 I 1099

1618

A

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Partikler

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

Brennbar t tak

150

NØKKELTALL

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

J1027 J1027 J1027

NØKKELTALL

Brennbar vegg

461-411-901 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 179 mm 119 mm 861 mm 786 mm Ø100 mm

329

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling

700

75 75 75 500 500 500 735

MÅL (B-D-H)

Brennbar t tak

H 300 H 300 450

Brennbar vegg

Ø470-1618 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 115 mm 1099 mm 1021 mm Ø100 mm



B-B B-B

B-B Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling

310

MM235 235 M 235

MÅL (B-D-H)

800

BB B

TEKNISKE DATA:

Brannmur

TEKNISKE DATA:




SPESIFIKASJONER PEISOVNER

L 390

350 650

mm 350 mm Back Back 50 mm 150 mm 150 mm

150 D 150

470

J 531

J 531

J 736 L 390

J 736

I 842

I 842

A 650

J 451

J 451

I 557

I 637

I 637

645

280

850

VEKT

225D 225

275 L 185 L 185

E 150 150

D 225 225

470

A

65 0

80/83/95 kg

Brannmur C

435

Brannmur

K 207 (steel door)

C

435

K 207 (steel door) K 201 (glass door) K 201 (glass door)

N 114,5

N 114,5 L 110

L 110

   A

Q-Tee 57 A

565565 565

2616541

A

(M) 131 (M) 131 (M) 131

A-A A-A A-A

  

(I)(I) 557 557 (I) 557

(M) 187

B-B

388

388

A

(K) 207 (steel door) (K) 201 207 (glass (steel door) (K) door) (K) 201 (glass door) 207 (ståldør) (steel door) (K) 207 (K) 201 (glassdør) (glass door) (K) 201

A A A

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

8356541

C-C C-C C-C

C C C

435 435 435

(J) (J) 736 736 (J) 736

  

(K) 207 (K) 207 (ståldør) (steel door) (K) 207 (glassdør) (steel door) (K) 201 (K) 201 (glass door) door) (K) 201 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)

(L) (L) 110 110 (L) 110

(M) 131 (M) 131 (M) 131

C C C

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

(L) (L) (L) 390 390 390

  

(I) 842 (I)(I) 842 842

185

(L) (L) (L) 185 185 185

(J) (J) (J) 531 531 531

(I) 637 (I)(I) 637 637

645645 645

(K) 207 (steel door) (K) 207 (steel door) (K) 201 (ståldør) (glass door) (K) 207 201 (glassdør) (glass door) (steel door) (K) 201 (glass door)

850850 850

A

  

B-B B-B B-B

B B B

280 280280

BB

(M) 131 (M) 131 (M) 131

B B B

388388 388

(I) 1329

  

(L) 120

K 185

I 557

565

565

50 E 50

280

as Gl

A 7 75 5 00

185 185

K 185

B-B

387

Glas

Glas

412

135/165 kg 20 kg 72 kg

320

kW 2-6 kW 30-90 m2 80 % 0,8 g/kg NN 114,5 114,5

K 201 (glass door)

K 201 (glass door) Til sidevegg Til vegg ved bakside C-C C-C Q-TEE 85Q-TEE 85 M Plassering ved murvegg uten trevegg bak anbefales 131M 131 C C Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

850

L 120 L 120

60 D 60

493

Back Back 4,1

K 207 (steel door) B K 207 (steel door) AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

B

200 mm 200 mm 50 mm 50 mm 60 mm

N 185 N 185

374

374 374

B

374

A

A

B

1578 I 1329 I 1329

1783

B

D6060

E 275

0

Varmesten B XL varmesten

B Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

275

65

1783

Til sidevegg A A-A Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

750

E 150 150

A-A

Gl as

A

VEKT

NØKKELTALL

Brennbar t tak D 350

L 105

Q-TEE 65 B-B Q-TEE 65 effekt Nominell M 131 B-B B M 131

B-B

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

K 201 (glass door)

645

4-8 kW 60-120 m2 80 % 1,4 g/kg

N 185 N 185

B-B

A 750

185 185 5,9 kW

K 185 K 185

A

Gl as

Nominell effekt 373 Effekt373 (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Partikler

373

373

A

A-A A-A

Glas Glas

A 750 750

435-388-565/645/850 mm Back 317-270-270 mm Back Ø150 mm Avstand fra midten til topplatens bakkant 131 mm Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling 105/185/390 mm Avstand fra gulv til røykutgang topp 557-637/842 mm N 114,5 K 207 (steel door) Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 201/207 mm A K 201 (glass door) N 114,5 K 207 (steel door) L 105Ø100 mm AirSystem-tilkobling

Brennbar vegg

ytre mål A-A Q-TEE 57 Peisovnens Mindre 131 mål A Brennkammerets A-A Q-TEE 57 Røykutgang (diameter)M 131 A

387

1370

ANØKKELTALL

200 E 200

MÅL (B-D-H)

Brennbar t tak

D200 200

L 120 L 120

I 1329 I 1329

1370

1370

Brennbar vegg

Gl as

A

Peisovnens ytre mål 373-373-1370/1783 mm Brennkammerets indre mål 239-239-505 mm Røykutgang (diameter) Ø150 mm Avstand fra midten til topplatens bakkant 187 mm Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling 120 mm Avstand fra gulv til røykutgang topp 1329 mm AirSystem-tilkobling B B Ø100 mm B B

H500 500

M 187 M 187

MÅL A (B-D-H)

800

TEKNISKE DATA:

H 800

TEKNISKE DATA:

(J) 451 451 (J) (J) 451 (L) (L) (L) 105 105 105

RAIS Q-TEE

481

RAIS Q-BE/Q-BE XL

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

119


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS Q-TEE 2 TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

Brennbar vegg

Brennbar t tak

800

400 1200

691

NØKKELTALL 6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

331

200

200

200

400

596

12 00

691

1200

150 kg

300

100

510

VEKT

84 3

Brandmur Brannmur

431

400 mm 300 mm 50 mm 100 mm 200 mm

300

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

Uisoleret røgrør,

Uisoleret røgrør

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

596

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

431

300

582-410-598 mm 446-277-265 mm Ø150 mm 131 mm 105 mm 590 mm 470 mm Ø100 mm

300

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling

100 391

Uisoleret røgrør, Brandmur 45°

596

3 84

1 63

446

300

150

Uisoleret røgrør 45°

Q-Tee II test report 300-ELAB-1882-EN-Rev 3

150 300

A-A

Designer:

ksj

M 446131 596

Project manager: Approved:

D M Y

8386541-uden sokkel

A

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

STANDARDSOKKEL

KOMBISOKKEL

Established: Format: Revision: Drawing no.: 31-05-2018 A3 8386543

598

I 590

380

Q-Tee II

KOMBISOKKEL

Opstilling Uisoleret røgrør

364

572

572

K 219 219 -- Glass Glassdør K door KK 225 225 -- Ståldør Steel door

KOMBISOKKELEN

582 291

J 470

L 105

410

Dette er ekstra moduler som gir stor fleksibilitet og mange muligheter når du skal innrede. Sett din Q-Tee 2 som du vil! Og bygg videre med flere moduler ut fra dine ideer og behov i rommet. Modellen Q-Tee kan også plasseres på et element fra kombisokkelen. (Se illustrasjon) Kombisokkel-elementer kan også brukes enkeltvis eller flere sammen som alternativ til vedreolen. N 135 Designer:

286

ksj

Project manager: Approved:

D M Y

120

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Måltegning - Q-Tee II Established: Format: Revision: Drawing no.:


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

TEKNISKE DATA:

300

331

200

400

596

157/158 kg

691

1200

VEKT

391

200

300 100 391

691

300

596

150

446

1 63

1 63

3 84

8386541DK_m_sokkel 150

300

3 84

150

300

A-A Q-TEE IIMmed sokkel 131 Katalogtegning 1:0,075

A

Uisoleret røgrør, Brandmur 45°

Uisoleret røgrør 45°

Uisoleret røgrør, Brandmur 45°

Uisoleret røgrør 45°

596

(N) 135

A-A M 131

A

Q-Tee II te

150 300

Q-Tee II test report 300-ELAB-1882-EN-Rev 3 Designer:

8386541-Med Ben

Project manager: Approved:

ksj

446

446

INDUSTRIVEJ 20, 99 Phone +45 98 4 E-mail: info@rai

596

D M Y INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Project:

Q-Tee II

Project:

Opstilling Uisoleret røgrør Established: Format: Revision: Drawing no.: 31-05-2018 A3 8386543

Q-Tee II

I 755

Drawing name:

Drawing name:

165

380

983

I 975

596

763

596

00

200

100 510

173/175 kg

100

596

84 3

400 mm 300 mm 50 mm 100 mm 200 mm

400

12

Uisoleret røgrør, Brandmur Brannmur

Uisoleret røgrør

300

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

331

200

300

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

446

300

300

84 3

691

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

Uisoleret røgrør, Brandmur Brannmur

Uisoleret røgrør

400 mm 300 mm 50 mm 100 mm 200 mm

400

431

800

431

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

K 219 K 219 -- Glassdør Glass door

254

K K 225 225 -- Ståldør Steel door

582

J 855 582

291

410

J 635

L 490

L 270 Designer:

ksj

Project manager: Approved:

D M Y

30-12-1899

Project:

Q-Tee II

Måltegning - High socket Established: Format: Revision: Drawing no.: 01-06-2018 A3 8386533

0 286

286

Drawing name:

0

0

N 135

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

L 110

0

410

291

N 135

(L) 390

(L) 110

VEKT

(J) 755

Til sidevegg Back Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

Brennbar t tak

NØKKELTALL

596

280

582

Brennbar vegg

582-410-723/763 mm 446-277-256 mm Ø150 mm 131 mm 230/270 mm 715/755 mm 595/635 mm Ø100 mm

00 12

410

691

(K) 225 AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

A

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 (K) 225 (stållåge) 81 % (K) 219 (glaslåge) 1,9 g/kg

(I) 875

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

A-A

400

431

NØKKELTALL

(M) 131

MÅL (B-D-H)

Brennbar t tak

1200

A

Brennbar vegg

582-410-883/983 mm 446-277-265 mm Ø150 mm 131 mm 110/390/490 mm 875/975 mm 755/855 mm Ø100 mm

300

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling

300

MÅL (B-D-H)

800

TEKNISKE DATA:

431

RAIS Q-TEE 2 MED BEIN

1200

RAIS Q-TEE 2 MED SOKKEL

121

O


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS Q-TEE 2 C

RAIS Q-TEE 2 C MED SOKKEL

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

459

800

VEKT

400

12 0

596

180/185 kg

730

Uisoleret røgrør, Brandmur 45°

Uisoleret røgrør, Brandmur 45°

300

596

150

M 159

3 84

8346541-Høj sokkelQ-Tee

Q-Tee II test report 300-ELAB-1882-EN-Rev 3 Designer:

ksj

300

Project manager: Approved:

D M Y

150

150

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

INDUSTRIVEJ 2 Phone +45 E-mail: info

446

596

Drawing name:

Opstilling Uisoleret røgrør

Q-Tee II C

Project:

Established: Format: Revision: Drawing no.: 31-05-2018 A3 8386545

378

8346541-Uden sokkel

Q-Tee II

I 973

446

I 590

A-A

1 63

596

300

430

3 84

1 63

A

300

596

100

0

Uisoleret røgrør 45°

A-A M 159

A

200

459

300

K 256

K 256

660 330

660

J 470

J 853

479

330

479

L 105

L 488

328

Project manager: Approved:

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Måltegning - Q-Tee II C

Q-Tee II C

Established: Format: Revision: Drawing no.: 06-06-2018 A3 8346531

L 108 0 328

ksj

D M Y

N 177

Designer:

0

N 177

0

0

122

446

12 00

359

84 3

430

Uisoleret røgrør 45°

598

400 mm 300 mm 50 mm 100 mm 200 mm

300

200

359

459

596

300

300

100

596

Brannmur

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

Uisoleret røgrør, Brandmur

Uisoleret røgrør

446

150 kg

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

150

Uisoleret røgrør, Brandmur

400

730

730

300

3 84

VEKT

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

Brannmur

300

400

NØKKELTALL

Uisoleret røgrør

400 mm 300 mm 50 mm 100 mm 200 mm

Brennbar t tak

596

800

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

Brennbar vegg

660-479-881/981 mm 440-277-256 mm Ø150 mm 159 mm 108 mm 873/973 mm 753/853 mm Ø100 mm

300

459

300 730

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling

400

NØKKELTALL Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

MÅL (B-D-H)

Brennbar t tak

1200

Brennbar vegg

660-479-598 mm 446-277-256 mm Ø150 mm 159 mm 105 mm 590 mm 470 mm Ø100 mm

1200

mål Peisovnens ytre indre mål Brennkammerets Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling til røykutgang topp Avstand fra gulv Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling

981

MÅL (B-D-H)


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS Q-TEE 2 C MED BEIN

RAIS JUNO 160/120 UTEN SIDEGLASS

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

800

730

335

100 575

100







100

 

335



286/238 kg 189/137 kg B 84 kg





A A

150

1 63

 

3 84











Project manager: Approved:

B-B



INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

446

760

Drawing name: Project:

 





      

Opstilling Uisoleret røgrør

Q-Tee II C



  

 





Established: Format: Revision: Drawing no.: 31-05-2018 A3 8386545

165

B

B



ksj

D M Y









Designer:

150

768

 

 



300





 



596

A-A

 

8346541-Med BenQ-Tee II test report 300-ELAB-1882-EN-Rev 3



4316541DK  Juno 1560  Samme mål som Viva 98 (TI)



596

M 159

446

300

A





A-A

 



B



70 0

Brannmur







335

350 mm 100 mm 50 mm 200 mm 50 mm



Uisoleret røgrør, Brandmur 45°

Uisoleret røgrør 45°

Varmesten Ekstra varmelagrende stein



(L)121

(I)1091



1654

VEKT

B-B



A-A



730

00

596

(K)235 

B-B

430

157/158 kg

A

235

200

359

100

12

A



  

  

 

  





 



 









 

Varmelagringseffekt RAIS JUNO Varmelagringseffekt RAIS JUNO Temperaturutviklingen i varmelagringsstein Temperaturudviklingen i varmelagringssten vist over ettetdøgn med 4 påfyllinger vist over døgn med 4 påfyldninger

      



 









B-B

140







K 256

120

660 330

J 640 100

80 Temp. C C Temp. 60

L 275

Designer:

ksj

Project manager: Approved:

40

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name:

328

N 177

0 0

479

350

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

n Til sidevegg A 47 0 Til vegg ved  bakside  murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg A

300 400

VEKT

B

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

459

84 3

 1015 (J) 

Uisoleret røgrør, Brandmur

596

300

400 mm 300 mm 50 mm 100 mm 200 mm

B

B

Brannmur

300

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler B

Uisoleret røgrør

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE



Brennbar t tak



NØKKELTALL 

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

Brennbar vegg

Peisovnens ytre mål Ø470-1654/1200 mm Brennkammerets indre mål 295-225-393 mm Røykutgang (diameter) Ø150 mm Avstand fra midten til topplatens bakkant 235 mm Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling 121 mm Avstand fra gulv til røykutgang topp (M)235 1095 mm A  A A-A A-A Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 1015 mm AirSystem-tilkobling Ø100 mm

459

400

NØKKELTALL Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

MÅL (B-D-H)

Brennbar t tak

 700

Brennbar vegg

300

Peisovnens ytre mål 660-479-723/768 mm Brennkammerets indre mål 446-277-256 mm Røykutgang (diameter) Ø150 mm Avstand fra midten til topplatens bakkant 159 mm Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling 230/275 mm Avstand fra gulv til røykutgang topp 715/760 mm Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 640/595 mm AirSystem-tilkobling Ø100 mm

1200

MÅL (B-D-H)

Project:

Måltegning - High legs

Q-Tee II C

Established: Format: Revision: Drawing no.: 08-12-2017 A3 8346535

20

0 00

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

Timer Timer Påfyldning Påfylling

Varmelagringsstein

Varmelagringssten

123


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS JUNO 160/120 MED SIDEGLASS

RAIS POLEO KLEBERSTEIN

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

  

B

VEKTB

 4326541DK  Juno 1560G  Samme mål som  Viva 98G (TI)

(K)235 



   





 

 







 



 





 



  

   

  







A-A 



(I)1010



B

548 548 

200 kg 77 kg

315 90 0

315

(A )9 00

Poleo II SST 2426541NO 1:0,075 TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL

AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL 0.5-3 TILLADTE 400-1000 1000-2000 3- 6 6 -30 30 -1 20 120-400 1000-2000 400-1000 0.5-3 3-6 6-30 30-120 120-400 `0.1 `0.1 `0.2 `0.8 `0.3 `1.2 `0.5 0.1 0.1 0.2 0.8 0.3 1.2 0.5 TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL

D M Y D M Y

Drawing change:

AFVIGELSE I MM AFVIGELSE I MM

`0.6 0.6

` 0. 3 `0 .1 5 0.3 0.15





Bend Tool: Bend Tool: Remarks:

Project:

2012 2012

Part of: Part of:

A-A

  

  

A

B

B

A

A

B-B

 B-B

        

   

  

 

  

 







       





 

    

 



 

   

 

  

 







       







 

    







 



















 



 



B





 





B







B-B

Project manager: App

Established: Cutting revision: Form 19-04-2013 19-04-2013 A

A



B

Designer:

Designer: Project manager: App hcr Improvement proposal: hcr Cutting revision: For Improvement proposal: Established:



B

Poleo II SST 2426541DK 1:0,075

ov ov

uv uv

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Remarks: INDUSTRIVEJ 9900 Phone +45 20, 98 47 90 FREDERIKSHAVN, 33 - Fax +45 98 47 DENMARK 92 91 Material: Phoneinfo@rais.dk +45 98 47 90- 33 - Fax +45www.rais.dk 98 47 92 91 E-mail: Homepage: Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

0- 10 KORTESTE SID E > 400 Drawing name: 10-50 50-1 20120-400 > > KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120120-400 > 400 Drawing name: `1~ `0-30` `0-20` `0 -10` `0 -5` VINKELAFVIG ELSE 1 0-30` 0-20` 0-10` 0-5` VINKELAFVIGELSE Project: pr. 100 mm .8 ` 0. 9 pr. 100 mm `1 1.8 0.9

Corrections: Corrections:

Change order Change order Drawing change:

A-A

A

124

175 391

(D)50 50

(E)150

5050 (D)





(D)50

(K)216 (K)216

B-B

B-B



A

A

50 )3 (E

   

B-B B-B

B

Varmesten A 



495 

A

350 mm 175 mm 50 mm 150 mm 50 mm

(J)922 (J)922 (L)120 (L)120

0

(I)1010

485 65

485

265/238 kg 169/117 kg 84 kg

Varmesten  n4 Ekstra varmelagrende stein 70 

Til sidevegg Til vegg ved bakside Plassering ved murvegg uten trevegg bak anbefales Avstand til brannmur - sidevegg  - bakvegg Avstand til  brannmur A

1090

1015 (J) 





B

A-A

(M)215MATERIALE AVSTAND TIL ABRENNBART

(E )3 50

A

250 

624



VEKT

400 mm 100 mm 50 mm 200 mm 50 mm

350

(E)350

5,8 kW 4-8 kW 60-120 m2 79 % 2,6 g/kg

A-A

(M)215

Brannmur

B

121 (L) 

 (I)1091

1654 

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg B B Avstand til brannmur - bakvegg

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

Brennbar t tak

(D)175

NØKKELTALL

250 

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

Brennbar vegg

(A)900

635

548-429-1090 mm 360-240-370 mm Ø150 mm 215 mm 120 mm 1010 mm 922 mm Ø100 mm

Brannmur

400

1090



A-AA-A

335

100 

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

(M)235

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling



NØKKELTALL Nominell effekt Effekt (min-maks.) A Varmer opp (v/20°) A Virkningsgrad Par tikler

MÅL (B-D-H)

Brennbar t tak

(A)900 900

Brennbar vegg

650

Peisovnens ytre mål Ø470-1654/1200 mm Brennkammerets indre mål 295-225-393 mm Røykutgang (diameter) Ø150 mm Avstand fra midten til topplatens bakkant 235 mm Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling 121 mm Avstand fra gulv til røykutgang topp 1095 mm Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 1015 mm AirSystem-tilkobling Ø100 mm

453,5 453,5 428,5 428,5 

MÅL (B-D-H)



Revision: Revision:

Drawing no.: Drawing no.:

2426541_243654 2426541_243654


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS RINA KLEBERSTEIN

RAIS JUNO 120/160 CERAMIC UTEN SIDEGLASS

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:







  



 





 



(M)178



 





A

B

  

A-A

  



 







100

335 



A

A-A





 4316541DK  Juno 1560











  







(D)100







 





A

     

A-A



 















Samme mål som  Viva 98 (TI)

 



222/188 kg 189/137 kg 84 kg





(D)100

B

B

B B

A

B

A









(K) 235  



 

 



B-B

70 0

335

Varmesten Ekstra varmelagrende stein

3326541DK  Rina SST  Samme mål som Rina (TI)



100





(K)178



A

(K)178

B-B





B-B

B-B B-B





178

429 

Varmesten





A

VEKT



350 mm 100 mm 50 mm 200 mm 50 mm



149 kg 63 kg





0  

(L)119

343

B

(J)818

70

235

343



Brannmur

(J)818

(I)894

100 

(I)894

(E)350

Til sidevegg A Til vegg A ved bakside n 4 murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering 70ved  Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

429

A

350 mm 150 mm 50 mm 200 mm 50 mm

969

VEKT

B

B





969

B

(L)  119 

A

Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

B

B B AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE



1015 (J) 

B

100 

(L)  121

1654 

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler (D)150

A-A A-A

575

NØKKELTALL

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

(M)178 A AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE 

350



 

582

Brennbar t tak 

Brannmur

350

Brennbar vegg

335

328

150 

Ø470-1654/1200 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1095 mm 1015 mm Ø100 mm

700

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang (M) topp235 A A-A Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside  A A-A AirSystem-tilkobling



NØKKELTALL Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

MÅL (B-D-H)

Brennbar t tak

100

Brennbar vegg

469-429-969 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 178 mm 119 mm 894 mm 818 mm Ø100 mm

 700

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling

1091  (I)

MÅL (B-D-H)



B-B

454

3326541NO Rina SST

B-B



125


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS JUNO 120/160 CERAMIC MED SIDEGLASS

RAIS VISIO 1

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

 

      



VEKT



   





 

 





 









   



               







 











A-A



787

B

750



Ø150

  



B

700

  



A



772-847-905



 



B









415

A



A

400

        Ø200

   



B-B

Anbefalt konveksjonsareal topp min 600 cm2 bunn min 400 cm2



         







 

       



B

Innbyggingsmål brannhemmende materiale (se også brukerveiledningen)

280 kg



       

     





A-A 

A



1374,5



400 mm 75 mm 1285 mm - mm 385 mm - mm 1400 mm

406,5 356,5







Brannmur



 B-B

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak  C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand



222/188 kg 126/92 kg 74 kg

A

B-B











 Varmesten   Ekstra varmelagrende stein



VEKT

B





B

A

400 mm 100 mm 50 mm 200 mm 50 mm

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

 

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE Til sidevegg Til vegg ved bakside murvegg uten trevegg bak anbefales Plassering ved B Avstand til Bbrannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-maks.) 5-9 kW Varmer opp (v/20°) 75-120 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 6,5 g/kg

356,5

A

Anbefalt konveksjonsareal topp min 600 cm2 bunn min 400 cm2

NØKKELTALL

406,5

A-A

Innbyggingsmål - murstein (se også brukerveiledningen)

   

  

 

  

 









 B-B









 

1399,5

       



 









430

A-A



905-610-1643 mm 697-330-475 mm 770-432 mm 781-444 mm 200 mm Ø150 mm

672,5

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg



Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling



NØKKELTALL Nominell effekt Effekt (min-maks.) A Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

MÅL (B-D-H)

Brennbar t tak





Brennbar vegg



Ø470-1654/1200 mm 320-225-393 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1095 mm 1015 mm Ø100 mm



Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside AirSystem-tilkobling



MÅL (B-D-H)





  

  

 

  

 







 

126









 

      



 







340






SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS VISIO 2

RAIS VISIO 3 TEKNISKE DATA: Innbyggingsmål - murstein (se også brukerveiledningen)

Anbefalt konveksjonsareal topp min 600 cm2 bunn min 400 cm2

Min

40 .8

Mi n.

MÅL (B-D-H) Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

759-564-1537 mm 533-333-466 mm 685-490-432 mm 891-512-444 mm 200 mm Ø150 mm

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-maks.) 5-9 kW Varmer opp (v/20°) 75-120 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 6,5 g/kg

Min. 432

H

NØKKELTALL

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-maks.) 5-9 kW Varmer opp (v/20°) 75-120 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 6,5 g/kg

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

n. Mi

D

E

5 68

C

49 0 A

G

Mi n.

B

Innbyggingsmål brannhemmende materiale (se også brukerveiledningen)

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

220 mm 50 mm 1285 mm - mm 385 mm - mm 1200 mm

Mi n.

60 0

E

Min

D

.4 90

C

B A

A

260 kg

Anbefalt konveksjonsareal topp min 600 cm2 bunn min 400 cm2

Innbyggingsmål brannhemmende materiale (se også brukerveiledningen)

Anbefalt konveksjonsareal topp min 600 cm2 bunn min 400 cm2

280 - 480

330 - 529

185 430

759

Min. 432

H 564

384,5 +15 - 10

230 - 428

49 0

n. Mi

+15 (I) 1535 10

E

198

208 - 408

E

C

G

D

Mi n.

5 68

A B

D

+15 1537 - 10

198

67 0

(N) 380

(N) 398 ∅

Mi n.

Min. 432

161 564

0 77

29,5

29,5

H 29

n. Mi

+15 1616 - 10

64 0

1351,5 +15 - 10

167,5 430

1367,5 +15 - 10 +15 1617 - 10

833

mi n.

564

0 84 n. mi

384,5 +15 - 10

0 77

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

VEKT

259 kg

593

VEKT

300 mm 75 mm 1285 mm - mm 385 mm - mm 1200 mm

n. Mi

Anbefalt konveksjonsareal topp min 600 cm2 bunn min 400 cm2

60 0

NØKKELTALL

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

Innbyggingsmål - murstein (se også brukerveiledningen)

H

833-593-1617 mm 533-333-466 mm 685-490-432 mm 751-557-444 mm 200 mm Ø150 mm

G

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

Min. 432

MÅL (B-D-H)

G

TEKNISKE DATA:

Mi n.

49 0

C B

39,5

A

29

A

369 (K) 168

369

(K) 158

127


SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS VISIO 2:1

RAIS VISIO 3:1 TEKNISKE DATA:

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

962-652-1506 694-222-210 788-444 781-444/788-443 Ø200 Ø150

mm mm mm mm mm mm

Innbyggingsmål - murstein (se også brukerveiledningen)

Anbefalt konveksjonsareal topp min 1050 cm2 bunn min 525 cm2

450 105

0

Peisinnsatsens ytre mål 514-876-1368 mm Brennkammerets indre mål 210-499-230 mm Innbyggingsmål 528-705-490 mm Rammens ytre mål 528-750-490 mm Røykutgang (diameter) 200 mm AirSystem-tilkobling Ø150 mm

NØKKELTALL 8,6 kW 5-9 kW 75-120 m 2 80 % 3,6 g/kg

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

H 782

438

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

E

E - Til sidevegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

G A

B

700

00 mm 420 mm - mm 375 mm - mm 700 mm

500

700

0

VEKT

235 kg

VEKT

C

500

700

700

700

350 mm 1182 mm - mm 475 mm - mm 1200 mm

700

E - Til sidevegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

> 50mm

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

8,3 kW 5-9 kW 75-120 m 2 80 % 5,7 g/kg

> 50mm

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

375

NØKKELTALL

MÅL (B-D-H) 420

MÅL (B-D-H)

> 1425

TEKNISKE DATA:

260 kg

929,3 875,5

Innbyggingsmål brannhemmende materiale (se også brukerveiledningen)

959 959

B

B-B

105

781 781

369

443,5 443,5

859,1

0

1319

1368

450

569 569

777,5 777,5

Anbefalt konveksjonsareal topp min 1050 cm2 bunn min 525 cm2

B

467 467

H

755,3

782

438

509,6 509,6

628,2

E

514,2

576,5 576,5

G 75,6 75,6

A

B

430 430

44,5 44,5

44,5 44,5

128

C

A


SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS VISIO 2 L

RAIS VISIO 3 L

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

NØKKELTALL

NØKKELTALL

Nominell effekt 10,3 kW Effekt (min-maks.) 8-12 kW Varmer opp (v/20°) 120-180 m 2 81 % Virkningsgrad Par tikler 1 g/kg

Nominell effekt 10,3 kW Effekt (min-maks.) 8-12 kW Varmer opp (v/20°) 120-180 m 2 81 % Virkningsgrad Par tikler 1 g/kg

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

VEKT

VEKT

1089-634-1765 mm 660-256-545 mm 1088-504-504 mm 1088,6-504-563 mm 200 mm Ø150 mm

100 mm 100 mm 1362 mm - mm 375 mm - mm 1100 mm 293 kg

SE HJEMMESIDE RAIS.COM

153

A

481 411

A-A

102

1581

54 931

1765

57

368

A

504

544,3 473

544,3 473

0

169

465

634 n198

1088,6

26 B

608

B-B

538

129


SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS 500 2

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

Anbefalt konveksjonsareal topp min 800 cm2 bunn min 500 cm2

200 mm 100 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 900 mm

VEKT

110 kg

n. 48 0m

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x . 7 a M

m

 

 

 

M Ma in. 4 x. 80 49 mm 0m m



  



















 



       Anbefalt konveksjonsareal  topp min 800 cm2           2  bunn min 500 cm 

Innbygningsmål brannhemmende materiale



m 8 m mm 71 n. 30 Mi x. 7 Ma











35  9 

 452 

 418

3 

 



452 

71



35 5



470

n. Mi

81

3m

m



427



   

470 



452 

 718 

110 kg

 Anbefalt konveksjonsareal      topp min 800 cm2       bunn min 500 cm2       

 452

506 



Innbyggingsmål brannhemmende materiale

710 

VEKT

 



200 mm 100 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 900 mm



 764

 452 

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

Min. 474 mm Max. 494 mm

Mi

BRENNBART MATERIALE AVSTAND TIL

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-maks.) 4-8 kW Varmer opp (v/20°) 60-120 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 1,8 g/kg

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

Anbefalt konveksjonsareal topp min 800 cm2 bunn min 500 cm2

NØKKELTALL

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-maks.) 4-8 kW Varmer opp (v/20°) 60-120 m 2 Virkningsgrad 80 % Par tikler < 1,8 g/kg

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

Innbygningsmål - mursten

713-452-470 mm 556-306-295 mm 718-480-474 mm 739-506-506 mm Ø150 mm Ø100 mm

Min. 474 mm Max. 494 mm

NØKKELTALL

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

Innbyggingsmål - murstein

718-452-470 mm 556-306-295 mm 732-474 mm 764-506 mm Ø150 mm Ø100 mm

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

Min. 474 mm Max. 494 mm

MÅL (B-D-H)

Min. 474 mm Max. 494 mm

RAIS 500 1

  n. 48 0

 739 

Mi Ma n. 48 0 x. 49 mm 0m m

506

mm

 

 m 8m m 71 0 m 3 n. Mi x. 7 Ma



Mi

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x. 7 Ma

   

 

 

  













   

130

 



     



 









 

 

  



 





 





 





 




SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS 500 3 TEKNISKE DATA: Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

708-452-470 mm 556-306-295 mm 703-480-474 mm 714-506-506 mm Ø150 mm Ø100 mm

Innbyggingsmål - murstein

Anbefalt konveksjonsareal topp min 800 cm2 bunn min 500 cm2

NØKKELTALL

Min. 474 mm Max. 494 mm

MÅL (B-D-H)

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-maks.) 4-8 kW Varmer opp (v/20°) 60-120 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 1,8 g/kg

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

200 mm 100 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 900 mm

VEKT

110 kg

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE 

Mi Ma n. 48 x. 0 m 49 0mm m

mm m 83 m mm m 70 n.. 088 Mi xx.. 770 M Maa

   

 





 



     



 











470

 Mi 48 n. 0m

 506 

m mm 83 m m 7700 m inn.. 708 i M M x. Ma



m

506



427





Min. 474 mm Max. 494 mm



8



 



 452

7 0



35 4

 

Anbefalt konveksjonsareal   topp min 800 cm2  bunn min 500 cm2

Innbyggingsmål brannhemmende materiale

 452 

 

714    

 

 

  









  

 

     



131


SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS 600 1 RAIS 600 2 RAIS 600 3 SE SPESIFIKASJONER PÃ… RAIS.COM

132


SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS 700

RAIS 900 TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

   

A

m 0 m mm 84 n. 50 Mi x. 8 ma

Min. 5 mm

Mi n.

 48 5m

m

VEKT

125 kg

 







 





 



Min. 5 mm

m 0 m mm 84



Mina. x. 850













Mi n.

48 5

mm









 

  





 m 2 m mm 97 n. 992 i M x. Ma

D m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 Ma

m

Anbefalt konveksjonsareal topp min 800 cm2 bunn min 530 cm2







Innbyggingsmål brannhemmende materiale





 









     





 









Anbefalt konveksjonsareal topp min 800 cm2 bunn min 530 cm2





  Mi 38 n. 0m m





A-A











  











120 kg

m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 a M









B-B



(se også brukerveiledningen)





Innbyggingsmål -

 















 brannhemmende  materiale













A-A

A





 

 

Min. 545 mm max. 560 mm

A

 

300 mm 100 mm 1100 mm - mm 375 mm - mm 900 mm

Min. 479 mm Max. 496 mm

A-A

B-B

 

B-B

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand



B

Anbefalt konveksjonsareal topp min 400 cm2 bunn min 300 cm2

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

A

300 mm 110 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 700 mm



VEKT

 

A







E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side  G - Til gulv  B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

A

B

Innbyggingsmål - murstein

6,9 kW 5-9 kW 75-105 m 2 79 % <2,0 g/kg



B

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler



AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE B

mm mm mm mm mm mm

NØKKELTALL

Nominell effekt 5,2 kW Effekt (min-maks.) 3-7 kW Varmer opp (v/20°) 60-105 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 2,59 g/kg

B

962-380-470 700-200-230 972-479 1002-506 Ø150 Ø100

Min. 479 mm Max. 496 mm

  NØKKELTALL  

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

Anbefalt konveksjonsareal topp min 700 cm2 bunn min 400 cm2

Innbyggingsmål - murstein (se også brukerveiledningen)

mm mm mm mm mm mm

829-478-541 562-290-300 840-545 864-574 Ø150 Ø100



Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

Min. 545 mm max. 560 mm

MÅL (B-D-H)

Min. 479 mm Max. 496 mm

TEKNISKE DATA:

 

 Mi 38 n. 0m m

Min .3 80 mm

 

 

  

 

 

  









 











     



 











133


SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS 2:1

RAIS Q-BE TEKNISKE DATA: 807-462-914 500-244-374 736-477 736-477 Ø150 Ø100

Innbyggingsmål - murstein

mm mm mm mm mm mm

MÅL (B-D-H)

Anbefalt konveksjonsareal topp min 800 cm2 bunn min 490 cm2

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

399-399-903 239-239-505 405/405-925 422/424-970 Ø150 Ø100

NØKKELTALL

NØKKELTALL

6 kW Nominell effekt 3-9 kW Effekt (min-maks.) 45-135 m 2 Varmer opp (v/20°) 79 % Virkningsgrad Par tikler 3,7 g/kg

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°) Virkningsgrad Par tikler

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

140 kg

 Mi n.

73 6

mm

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A -424Møbleringsavstand

422

970

253,5

Anbefalt konveksjonsareal topp min 800 cm2 bunn min 490 cm2

A-A 462 / 480

C

245 21

m 5m m 42 5 m n. 3 Mi x. 4 Ma

B B

A A

110 kg

Innbyggingsmål brannhemmende materiale

Anbefalt konveksjonsareal  topp min 200 cm2     bunn min 200 cm2      





D

Set fra bagside

424

216

925

Mi Ma n. 41 7 x. 4 2 mm 7m m

399

A

-E











D Set fra bagside

35

Q-BE Insert måltegning.

15,8

Set fra bagside

Air inlet same center as outlet

32

216

15,8

19

925

   

Air inlet same center as outlet

Set fra bagside

Air inlet same center as outlet

41

B

216 216 216 216

21

399 399

39

Q-BE InsertA måltegning. 39

9

19

B

9

A

Q-BE Insert måltegning. Set fra bagside

m 7m m m

n. 2 7 Mi ax. 4

903

E

Ma in. 4 x. 2 5 43 mm 5m m

9

399 399

39

9

903

C-

G

216

39

399

Min. 479 mm

mm

n. 73 6

-E

M

399

245

Mi

C

Min. 858 mm Max. 878 mm

903 903

970

424

32 32 152,5

n. Mi 6 mm 46

21

122,5

122,5 245

152,5

A

A

422

903 903

476,5

914

19

476,5

914

922

489

754

922

293

399

9

H

9

39

39

9

903

39

970

754

216

293

245 A

M

   



452-470

807

134

-E

35 35

A-A 462 / 480

422

452-470

807

Set fra bagside

15,8

Innbyggingsmål brannhemmende materiale

C

32

253,5

D

903

Udslag / Knockout

Anbefalt konveksjonsareal topp min 200 cm2 bunn min 200 cm2

D

Se brugermanual Se brugermanual 455 mm Se brugermanual 0 mm - mm 750 mm

   

VEKT

Innbyggingsmål - murstein

mm mm mm mm mm mm

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m 2 80 % 1,4 g/kg

35

VEKT

n. Mi 6 mm 46

Min. 479 mm

200 mm 590 mm - mm 450 mm - mm 600 mm

E - Til sidevegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

H

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål mål Rammens ytre Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

G

MÅL (B-D-H)

Min. 858 mm Max. 878 mm

TEKNISKE DATA:






SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS Q-TEE TEKNISKE DATA:

Innbyggingsmål - murstein

Anbefalt konveksjonsareal topp min 600 cm2 bunn min 350 cm2

MÅL (B-D-H) Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål Røykutgang (diameter) AirSystem-tilkobling

463-375-603 mm 317-270-270 mm 473-425-613 mm 489-629 mm Ø150 mm Ø100 mm

NØKKELTALL

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

87 kg

 

Min .4

 25

mm

Anbefalt konveksjonsareal topp min 600 cm2 bunn min 350 cm2

Innbyggingsmål brannhemmende materiale



 



 

614 med stillefødder  Min. og røgafgangsstuds 



  

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 a M

 

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 Ma

Min. 613mm Max. 620mm

VEKT

200 mm 100 mm 800 mm - mm 400 mm - mm 650 mm

Min. 613mm Max. 620mm

Nominell effekt 4,1 kW Effekt (min-maks.) 2-6 kW Varmer opp (v/20°) 30-90 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler 0,8 g/kg

 







 Min .4 75 mm

   135


SPESIFIKASJONER TILBEHØR

RAIS BUTEO

RAIS CARRY

RAIS WOODRACK

D: 200

RAIS WOODFRAME

D: 360

Ø: 510

D: 360

H: 980

H: 1450

H: 360

H: 480

H: 540

B: 430

RAIS WALL TOOLS

RAIS LIGHTING B: 310

B: 310

D: 250

H: 680

RAIS CONSTANT B: 1000

RAIS WOODWALL B: 200

B: 131

D: 250

H: 230

H: 450

D: 175

RAIS TETRA

RAIS SOLO

D: 500 H: 1900

D: 200 H: 1150 / 1750

H: 450

H: 560

RAIS WOODBOX

H: 440

592,5

H: 380 25

W: 145

136

25

W: 380

360


SPECIFIKATIONER OUTDOOR SPESIFIKASJONER

RAIS CIRCLE

RAIS CONE

RAIS ANGLE

RAIS GIZEH •

2000 mm

480 L:L:480

• •

1875 mm

n1020

530 D:D:530

1750 mm 1625 mm 1500 mm 1375 mm

H: 1950

H: 1950

1125 mm 1000 mm 875 mm 750 mm 870

650

H: 1740

H: 1112

H: 1362

920

1250 mm

625 mm 500 mm 375 mm

D M Y

250 mm

Corrections:

Change order Drawing change:

Designer:

Improvement proposal:

540

ksj

Bend Tool: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL 0.5-3 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 `0.1 `0.1 `0.2 `0.3 `0.8 `0.5 TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 `1° `0-30° `0-20° `0-10° VINKELAFVIGELSE AFVIGELSE I MM pr. 100 mm `0.3 `1.8 `0.6 `0.9

Project manager: Approved:

Established: 26-02-2018

B: 442

Format:

A3

OV

D: 442

125 mm 0m

UV

Remarks:

1000-2000 `1.2

> 400 `0-5° `0.15

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Revision: Drawing no.:

7248800

RAIS RA

RAIS SQUARE H: 8080

Ø 300300 Ø:

H: 1155

2

2

B: 516

D: 420

attika Feuer AG Fuss für Feuerschale Massstab 1/2 03.06.2008_St

Vår løpende tekniske utvikling gjør at det kan skje endringer i spesifikasjoner, farger og utstyr. Vi tar forbehold for eventuelle feil i tekst, data og bilder.

137


www.rais.com


art of fire by Ann Charlott

139


www.rais.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.