Page 1

V채lkommen till underbara

Nerja och AHN


I fantastiska Nerja Läs eller lyssna på en bok

Bibliotek. Här kan du låna massor av böcker, ljudböcker och filmer. Biblioteket har för närvarande öppet torsdagar kl. 14.30 – 16.30. Adressen är C/Diputación 2.

Dra en spader

Vi har en aktiv bridgeklubb som spelar tävlingsbridge varje onsdag mellan kl 16.00 – 20.00. Platsen är hotell Al Andaluz och där äter man gemensam trevlig middag efteråt till ett lågt pris om man vill. Anmälan görs på AHNs hemsida. Dessutom arrangeras då och då bridgekurser.

Festligt

Varje år arrangeras fester för medlemmarna. Goda viner, god mat, man dansar till levande musik, minglar, pratar. Du kan t.o.m övernatta till en låg kostnad om du vill på hotellet där vi festar.

Filmstjärnorna – här träffar du dom

Vår filmklubb visar utvalda, välgjorda, spännande, roliga filmer. I samband med visningarna serveras tapas med dryck till ett lågt pris. Föranmälan på AHNs hemsida.

Bollen är rund

Fotboll. Vi träffas och åker gemensamt och ser Malaga spela hemma på Rosaleda stadion. Vi brukar äta något tillsammans. Vi bevakar också Sveriges matcher via storbild och hejar. Anmälan görs på AHNs hemsida.

Här kan du lära dig

Kurser. Vi arrangerar kurser i bridge, golf, dans, hjärt och lungräddning mm. Det finns mycket att lära sig hos AHN.


finns det alltid något Gör en birdie

Vi har en aktiv golfsektion och genom medlemsskapet i AHN får du bra rabatter på greenfeen på golfbanorna i närheten av Nerja. På en enda runda spar du in hela medlemsavgiften i AHN. Varje fredag är det golftävling på Baviera golfklubb. Vi spelar olika tävlingsformer, oftast poängbogey, ibland scramble, alltid bästboll. Vi spelar i herr- och dambollar och mixedbollar. Anmälan görs på AHNs hemsida. Ibland arrangeras golfkurser.

Spana in Picasso

Kultur. Vi arrangerar intressanta och roliga kulturresor, i första hand till Malaga. Vi lyssnar på härliga konserter och besöker ibland muséer och andra sevärdheter och äter gott på någon restaurang i Malaga.

Högmässor

Kyrkan. I samarbete med Svenska Kyrkan arrangeras högmässor i Nerja och Almuñécar. När hittar du på AHNs hemsida.

Måndagsträffen

På måndagar under säsong oktober – april träffas vi på hotell Marinas de Nerja. Där minglar vi umgås, knyter kontakter, kommer med idéer och vår president berättar om vad som hänt i Nerja och Spanien. Därefter har vi oftast en intressant programpunkt. Det kan vara t.ex. melodikryss, räkafton, Elvis, Spaniens historia, juridisk information, uppträdande mm. Jättetrevligt och kontaktskapande.


roligt att göra! Spela kula är kul

Petanca (Boule). Tre gånger i veckan, måndag, onsdag och lördag, spelas det Petancatävlingar vid SuperSol Capistrano. Vi spelar i olika klasser och vi är många. Vi hjälper nybörjare och avancerade spelare blir ännu bättre. Härlig gemenskap och lite motion.

Se dig omkring i Spanien

Fantastiska resor arrangeras med både buss, tåg och flyg. Pålästa svenska reseledare. Vi har varit på många ställen bl.a. Granada, Sevilla, Cordoba, Galicien. Kolla hemsidan.

FÖLJ MED Ut och vandra Vår vandringssektion är stor. Två gånger i veckan gör vi gemensamma vandringar. Tuffare på tisdagar och lite enklare på torsdagar. Här upplever man den spanska naturen tätt och intensivt. Erfarna vandringsledare. Ibland åker vi i väg gemensamt i bilar till nya intressanta vandringsleder nära Nerja.


Detta är AHN Nerja AHN Nerja har det spanska namnet Asociacion Hispano Nordica

de Nerja. AHN är en förening för i första hand nordbor. Föreningen är helt självständig och medlemmar är personer med nordisk anknytning. AHN är som aktivast från början av oktober fram till mitten av april. Sen tar vi sommarlov. AHN är medlemmarna. Det är medlemmarna som bestämmer hur föreningen ska se ut och vid årsmötet varje år väljs styrelse, president mm. Hela föreningen drivs av frivilliga krafter.

AHN växer så det knakar. Snart är vi 1 000 medlemmar, vilket ger

ett stort kontaktnät. Medlemsavgiften är för närvarande € 12.50/år. (Det tjänar du in på till exempel en golfrunda.) Du får vara med på alla aktiviteter som gäst en gång utan att vara medlem. Du får också bra bankförmåner för att du är med i AHN. Det finns medlemmar som har tjänat 1.000-tals kronor på sitt medlemskap. Allt om AHN och mer detaljerad information om AHN Nerja hittar du på www.ahn-nerja.org. Där hittar du också bra länkar med massor av information om Nerja. Du kan också ta kontakt med AHN Nerja via e-mail. Adressen är info@ahn-nerja.org.

Sist men inte minst vill vi rekommendera ett besök på

AHN Nerjas kansli som finns hos BokaNerja på Calle Granada 62, mellan kl 10.00 – 14.00. Där kan du också lösa ditt medlemskort. Telefonnumret till vårt kansli är 952 520 467.


AHN gör Nerja ännu bättre! AHN Nerjas kansli • Calle Granada 62 Kansliet är öppet vardagar mellan 10.00 och 14.00 • Tel 952 52 0467 info@ahn-nerja.org • www.ahn-nerja.org

AHN Nerja  

Välkommen till underbara Nerja och AHN

Advertisement