Page 1

1


Toimitus:

Riku R einikainen

Yasmin Manelius

Essi Suomi

Eveliina Haapasalo

Janika Eng lund

Anu Ollanketo

Katri Nuutamo


Tämän julkaisun ovat tehneet Paasikivi-Opiston opiskelijat.

Haluatko olla yksi heistä? Tutustu koulutustarjontaamme verkkosivuillamme.

Lukuvuosi täynnä onnistumisia! Paasikivi-Opisto I paasikiviopisto.fi


FEEL THE CULTURE 4


Moroo! MITÄ elämä olisi ilman tapahtumia? Tapahtumia on erilaisia, elävää musiikkia, näyttelyitä ja vaikka mitä. Mikä luokitellaan tapahtumaksi? Kuka määrittelee mikä on tapahtuma? Ihmiset kohtaavat tapahtumissa, tutustuvat ja ovat kiinnostuneita samoista asioista. Jokaisella on jotain yhteistä. Tapahtumissa yleisöllä on suuri merkitys esimerkiksi onnistumisen kannalta. Omia suosikkejani ovat ehdottomasti musiikkitapahtumat, varsinkin kesäisin. Mikä onkaan parempaa, kuin olla kesällä kavereiden kanssa festareilla kuuntelemassa elävää musiikkia, tavata uusia ihmisiä, nauraa, iloita ja nauttia elämästä. Parhaimpia keikkakokemuksia ovat ne, joihin on lähdetty spontaanisti pienellä varoitusajalla. Se, että ottaa tapahtumasta kaiken irti on maailman parasta. Voi tanssia tuntemattoman kanssa, laulaa mukana ja vaikka vedellä haarahyppyjä keskellä yleisöä, eikä kukaan katso sinua oudosti! Vaikka kyseessä ei olisikaan mikään lempitapahtuma, niin oikealla asenteella siitäkin voi tulla maailman paras. Hyvä meininki, porukka ja asenne ratkaisee. Meidän lehdessä käsittelemme erilaisia tapahtumia laidasta laitaan.

Yasmin Manelius

Sisällys s. 6 Monsteri olohuoneessa

s. 20 Leffa-arvostelu: 21 tapaa pilata avioliitto

s. 8 Skins Party

s. 21 Tv-viikko 11

s. 12 Tv-story: Hung

s. 22 Punnitse ja säästä

s. 13 Me halusimme tietää..

s. 24 Pähkinät

s. 14 Hel-Looks

s. 25 Kintut kuntoon

s. 16 KLUBI TURKU

s. 28 Tapahtumajärjestäjä Happening

5


Kuvat ja teksti: Eveliina Haapasalo Lähde: linnateatteri.fi

Monsteri olohuoneessa

Moottoripyöriä, heviä ja pitsaa Ankkis on hiljainen teini ja tämä on tarina hänen maailmastaan ja hänen isästään. Miehestä, jota sairaus runnoo ja menneisyys kalvaa. Moottoripyöriä, heviä ja pizzaa rakastava leski-isä on kasvattanut Ankkiksen yksin, sillä tämän äiti kuoli moottoripyöräonnettomuudessa tytön ollessa kolmevuotias. Ankkis ja isä puhaltavat yhteen hiileen ja sisukkuus punnitaan isän sokeutuessa – heillä kun on vain yksi päivä aikaa vakuuttaa sosiaaliviranomaiset normaaliudesta.

Ankkis tekee kaikkensa suojellessaan maailmaansa muutokselta, joka kuitenkin näyttää väistämättömältä.

Metallia ja roolipelihahmoja Rankoista ja vaikeista aiheista ponnistava tarina tuo lavalle mustaa huumoria, koskettavia kohtaloita, metallia, roolipelihahmoja ja tietenkin myös sen monsterin. Mielettömät käänteet ja yllättävät tilanteet vievät lähelle ja opettavat uutta, niin siitä aivan lähimmäisestä kuin omasta itsestäkin.

Esitys pitää mukanaan koko näytöksen ajan niin kerronnallisesti kuin musiikillisestikin. Esitystä voisi jopa kuvailla musikaaliksi sen laulurikkaisuuden vuoksi. Rooleissa: Jussi Lampi, Natalil Lintala, Kalle Lamberg ja Elina Stirkkinen Ohjaus: Kari-Pekka Toivonen Teksti: David Greig, Suomentanut Teemu Kaskinen Äänisuunnittelu: Kristian Uusitalo Valosuunnittelu: Marko Korkeaniemi

Lisätietoa osoitteessa linnateatteri.fi

6


pu - Postitus

hköpostilippu - Mobiililip

R-kioskeilta - Sä Tiketin toimipisteistä tai

Lippupalvelun to

imipisteistä tai R

-kioskeilta - Sähk

öpostilippu - Mob iililippu - Po

stitus

Lippu.fi toimipisteistä - Sä

hköpostilippu - Postitus

7


SKINS PARTY! Skins Party! on Suomen suurin yöklubeilla ja –kerhoissa järjestettävä reivitapahtuma, josta muut tapahtumajärjestäjät ovat ottaneet mallia. Skins Party! –konseptin ulkopuolella, bileiden perustaja Christ Wight, järjestää pienempiä juhlia ja toimii promoottorina muissa juhlissa ja festareilla. Ei ole epäilystäkään etteikö Skins Party! iskisi Turkuun uudestaan jo ennen kesää. Viimekuiset bileet Turun Klubilla olivat menestys ja ihmiset näyttivät viihtyvän. Seuraavassa Chris kertoo siitä, miten Skins Party! on saanut alkunsa ja miten homma on lähtenyt pyörimään.


9


Teksti: Eveliina Haapasalo

w

Inspiraatiota sarjasta Skins, Liekeissä Keksimme idean toukokuussa 2011 toisen johtavan DJ:n, Felixin, kanssa. Halusimme järjestää musiikkibileet, jotka sopivat meidän musiikkityyliimme. Mieleeni tuli Skins, Liekeissä –TV-sarja, jossa juhlitaan rankasti. Tunnuslauseemme onkin “Get Wrecked, Go Wild”. Mielestämme se sopi hyvin bileiden teemaksi. Jotkut bileistämme on järjestetty Suomen kuuluisimmissa yökerhoissa, kun taas jotkut pienillä klubeilla. Skins-bileet ovat juhlat, joissa soitamme ei-niin-tunnettua musiikkia, kuin myös sellaista musiikkia jota soitetaan normaaleissa yökerhoissa; omalla tyylillä tietenkin.

Skins Party! Helsinki ©Joni Lindroos

Nollasta huipulle Ensimmäiset viralliset Skins-bileet järjestettiin kesällä 2011 ja koko Suomen yökerhokulttuuri meni ympäri kerta heitolla; pieni yökerho, rikkinäinen ilmastointi, kesän kuumin päivä ja 500 ihmistä bailaamassa kovemmin kuin koskaan. Saimme luotua itsellemme mainetta suomalaisten juhlijoiden keskuudessa. Muutamien onnistuneiden bileiden jälkeen me laajensimme konseptiamme muihinkin kaupunkeihin verkostoitumisen, puhutun sanan ja sosiaalisen median, avulla. Sana levisi kuin kulovalkea ja yllätyimme itsekin kuinka kuuluisia olimme. Olimme saaneet puskettua reivimusiikin Suomessa täysiin uusiin ulottuvuuksiin. Nykyään

10

järjestetäänkin paljon samankaltaisia bileitä ympäri Suomen, mutta Skins Party! säilyttää tittelin ainoana kansainvälisenä projektina.

Olemme myös saaneet paikan päälle Skins-sarjan näyttelijöitä juhlimaan kanssamme. Yleisöllä on silloin ollut mahdollisuus jutella heidän kanssaan ja ottaa yhteiskuvia.

Juhlimista läpi Suomen

“Changing Finnish nightlife, one rave at a time.”

Tähän asti juhlia on järjestetty Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa, Porvoossa, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa. Meillä ei ole sponsoreita, vaan kaikki maksetaan omasta pussistamme, toisin kuin muissa suurissa musiikkitapahtumissa. * *Teksti on käännetty englannin kielestä.


”Get Wrecked, Go Wild!”

Freddie ja JJ lämpimissä tunnelmissa ©Joni Lindroos

11


Teksti: Anu Ollanketo Kuvan lähde: entertainmentwallpaper.com

TV-story

HUNG

HBO:n esittämä kolmekautinen draamakomedia Hung kertoo keskiikäisestä miesopettajasta Ray Dreckeristä, joka oli nuoruudessaan urheilu tähti, koulun suosituin jätkä, ja hänestä tulee lopulta rahapulassa miesprostituoitu. Sarja alkoi Amerikassa kesällä 2009 ja kesti 2011 asti. Hung-sarjan on luonut Dmitry Lipkin ja Colette Burson .

Ray Drecker on taloudellisesti rahapulassa oleva kaksosten Damonin ja Darbyn isä. Hän on Detroitin high schoolissa pesäpallovalmentaja ja historian opettaja. Hänen ex-vaimonsa Jessica Haxon avioitui plastiikkakirurgin kanssa ja vei kaksoset mennessään. Ray yrittää saada Jessican ja kaksoset takaisin. Sarjan alussa Ray asuu edelleen lapsuuden kodissaan, jonka tulipalo tuhoaa myöhemmin. Ray jää ilman kotia ja miettii mistä saisi rahaa remonttiin. Ystävänsä Tanyan avulla Ray huomaa, että hänellä on mahdollisuus tehdä bisnestä erittäin suurella peniksellään.

12

Ensimmäisen kauden jaksot keskit- Kolmannella kaudella Tanya ja Lenotyvät siihen, kun Ray yrittää ylläpitää re kilpailevat asiakkaista ja Ray joutuu ”normaalia” elämäänsä, vaikka hän on- taistelemaan nuorempaa prostituoitua kin miesprostituoitu. Tanya ja Ray aloit- Jasonia vastaan. tavat yhdessä liiketoiminnan nimeltä Sarja on huvittava ja välillä myös hie”Onnen konsultit”. man ärsyttävä. Kuitenkin katsojalle tuToinen kausi keskittyy dynaamiseen lee tunne, että haluaa katsoa seuraavan sekä monimutkaiseen suhteeseen Rayn jakson. Toivoin hieman, että sarja olisi ja hänen kahden parittajansa, Tanyan vielä jatkunut useammalla kaudella, ja Lenoren välille. Lenore on elämän- mutta huipulla on hyvä lopettaa. tapavalmentaja ja hän auttaa Tanyaa ja Voit katsoa tuotantokaudet internetisRayta perustamaan ”Onnen konsultit” tä HBO Nordic sivustolta. - yrityksen. Lenore uskoo, että hän voi auttaa Rayta menestymään paremmin, mutta Tanya on hänen esteenä.


Me halusimme tietää...

Kuvat ja teksti: Riku Reinikainen

1. Käytkö tapahtumissa?

MENOVINKKELIT:

2. Millaisissa tapahtumissa käyt? 3. Puuttuuko Turun tapahtumatarjonnasta mielestäsi jotakin?

22.3.2013 @ Björs Nightclub Spring Break Turku Ruudolf & Karri Koira LIVE ABIBILEET, juhlitaan kirjoitusten loppumista.

23.3.2013 @ Turku Caribia Paradise Water Festival Ensimmäistä kertaa Turussa!

Hillitän kirjo elektronisen musiikin esiintyjiä maailmalta sekä Suomesta tanssittaa vesifestivaali

Hei, tiesitkö tätä? Valtteri Perämäki 1. Käyn. 2. Enimmäkseen festareille. Viimeksi kävin Aurafesteillä. 3. Enimmäkseen keikkoja.

Valentin Velhovuori 1. Satunnaisesti 2.Lähinnä musiikkikeikoilla. 3.Ei mielestäni puutu mitään.

Ensi-iltaan tulevat

Last Stand Lähde impawards.com, discountqueens.com

Emmi Reinikainen 1. Käyn. 2. Mm. urheilu- ja musiikkitapahtumissa, esim. futismatseissa, konserteissa ja festareilla. 3. Omaan makuun ainakin riittävästi.

ELOKUVAT 8.3.2013

Broken

Nuoretvalokuvaajat.fi - sivusto on Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n organisoima, nuorten valokuvausharrastusta ja yhteisöllisyyttä kehittämään perustettu yhteisö. NVK järjestää myös tapahtumia, kuten valokuvausleirejä, workshopeja ja yhteisnäyttelyitä.

Finnkinoon

Pitch Perfect 13


Lähde: hel-looks.com

Hel-looks on verkkosivusto, jossa esitellään helsinkiläistä katumuotia. Sitä harrastuksenaan ylläpitävät muotitoimittaja Liisa Jokinen ja suunnittelujohtaja Sampo Karjalainen, jotka myös valokuvaavat mallit. Kuvia on otettu kadulla ja klubeilla kesästä 2005 lähtien ja osa niistä on päätynyt jopa näyttelyihin asti. Tässä muutamia esimerkkejä sivustolla esiintyvistä tyyleistä

14


15


Teksti ja kuvat: Essi Suomi

K.L.U.B.I T U R K U

Missä musiikki pauhaa, näkee takuuvarmasti kavereita ja aina on oikeanlainen meininki? Se on Turun Klubi. Turun Humalistonkadun 9-vuotinen Klubi on suosittu menomesta kaikenikäisille monipuolisen tarjontansa ansiosta.

Klubi koostuu kolmesta eri tilasta. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy Kolo, jossa on hyvä hengailla ja istua iltaa. Kolon ohjelmistoon kuuluu erilaiset teema-illat ja dj-vieraat. Kolo-kerroksen tapahtumia kuvailisin kotoisiksi, mukaviksi ja hauskoiksi. Aina saa nauraa itsensä kipeäksi. Esimerkiksi All sång i Kolo on tuokio jossa lauluvihosta valitaan erilaisia biisejä ja niitä päästetään yhteislaulannan voimin pihalle.

Muita illanistujaisia on muun muassa Improklubi, ja erilaiset musavisat kuten AMTV. Kolossa voit myös pelata kikkeriä eli pöytäfutista.

B

16

Kolmannesta kerroksesta löytyy Live-kerros, joka on keskittynyt suuriin keikkoihin ja isompiin tapahtumiin. (HIM, Jätkäjätkät, Skins Party, Frank Turner, Disco Ensemble.)

Ilta-kerros on keskittynyt dj-vetoihin ja ja pienempiin keikkoihin. Illassa on useasti myös tosi kova tanssimeininki. Sohvilla chillatessa menee helposti koko yö. (Eevil Stöö, Kemmuru, Pintandwefall, Gracias, Rotten Sound).


Ville Valo / Him

17


Kuvat ja Teksti: Essi Suomi

Tulevia keikkoja: To14.3 – LIVE – Amaranthe, One Morning Left La 16.3 – ILTA – RICO TUBBS, Delta F, Progression Pe 22.3 – LIVE – Turmion Kätilöt La 23.3 – LIVE – Kilpi La 23.3 – ILTA– Asa & Polarsoul, Notkea Rotta Su 24.3 – LIVE – Justimus, Nost3 & Protro Ke 27.3 – LIVE – Hardcore Superstar Ke 17.3 – LIVE – Graveyard La 13.4 – ILTa – Ruger Hauer Ke 14.4 – LIVE – J.Karjalainen La 20.4 – ILTA – Paleface & Matre Pe 26.4 – LIVE – CMX Pe 24.5 – LIVE – Von Hertzen Brothers

Lisää tulevia keikkoja löydät Klubin nettisivuilta www.klubi.net

18

Juno / Elokuu


Jätkäjätkät

Aukioloajat: LIVE & ILTA: auki ohjelman mukaan, kiinni 04 KOLO: ke, 22-04 / to, pe, la 21-04 Asiakkaat pääsevät ilmaiseksi sisään KOLO-kerrokseen myös viikonloppuisin. (Narikka on myös ilmainen KOLO-kerrokseen mentäessä). Näe ohjelmat, aikataulut, ja Klubin 360-virtuaaliesittely osoitteessa: www.klubi.net Tykkää Klubin Facebook-sivusta ja seuraa kätevästi ja nopeasti mitä Klubilla tapahtuu, osoitteessa: www.facebook.com/turunklubi Klubin oma Youtube-kanava: www.youtube.com/turunklubi

19


21

Teksti: Katri Nuutamo Kuvan lähde: suomileffa.fi

Leffa-arvostelu

tapaa pilata avioliitto

Johanna Vuoksenmaan komediassa Sanna (Armi Toivanen) toimii erotutkijana, joka ei itse usko rakkauteen saatikka avioliitoon. Sannan hyvä ystävä Aino (Essi Hellén) on kuin vastakohta Sannalle. Hän uskoo jopa rakkauden ennustamiseen radiosta. Ainon työkaveri Aleksi (Riku Nieminen) on yksi Sannan tutkimuksen kohteista, jonka avioliitto on päättynyt eroon Sannan assistenttina toimiva Jouni (Aku Hirviniemi) ei ole koskaan uskonutkaan rakkauteen, ei edes mennessään naimisiin väärän naisen Ellin (Pamela Tola) kanssa. Myös Sannan isä Eero (Vesa Vierikko) kärsii sydänsuruista kaivatessaan Sannan äitiä, Eilaa (Hannele Lauri) takaisin vielä monen vuoden takaisen eron jälkeen. Jokaiselle varmasti jossakin vaiheessa elokuvaa herää kysymyksiä mieleen: ”Olenko minä samanlainen?” ”Toimiiko suhteeni myös näin?” Näitä kysymyksiä miettii läpi elokuvan, mutta onneksi loppua kohden mentäessä alkaa tuntua päinvastaiselta. Salista pois kävellessä tuntee olevansa enemmän rakastunut kuin sinne mentäessä. Kuten monessa muussa elokuvassa, myös tässäkin on opettavat puolensa. Hullunkurinen komedia saa varmasti jokaisen katsojan naurahtamaan jossakin kohtaa. Elokuva etenee tuttuun tapaan, surullisia ja onnellisia käänteitä sisältäen. Jokaisen käänteen voi jo arvata etukäteen. Se ei haittaa,

20

sillä elokuvan huumori on niin puo leensa vetävää, että yhtäkään sekuntia ei varmasti halua jättää näkemättä. Armi Toivanen toimii elokuvan pääroolissa ja kaikki tapahtumat liittyvät aina jollakin tapaa hänen näyttelemän Sannan elämään. Armin näytteleminen on ihailtavan yhteensopivaa roolin kanssa ja hän sulautuu siihen jopa ulkoisesti. Parhaimman roolisuorituksen teki Pamela Tola, joka näytteli takertuvaista vaimoa Elliä. Kaunis Tola oli onnistuneesti maskeerattu näyttämään mielipuoliselta vaimolta, joka näytteli roolin kuin oikeasti olisi liian riippuvainen miehensä seurasta. Yhdestäkään näyttelijästä

ei muodostunut inhokkia, ja pidin jokaisen tavasta eläytyä rooleihinsa. En yleensä itse innostu suomalaisista elokuvista, ja tämä taisi olla ensimmäinen, jonka katsoin elokuvissa. Yllätyin kuinka loistava elokuva oli. Suosittelen tätä siis kaikille, kannattaa mennä elokuviin aina avoimin mielin, koska välillä saattaa yllättyä, positiivisesti.


TV Viikko 11

Komedia

L채hde: iltapulu.fi Grafiikka: Anu Ollanketo

Draama

Toiminta

Kauhu / Trilleri

La 9.3

Ti 12.3

Nelonen

TV5

00.25 Piraija 3D

21.00 Junakyt채t

SubTv

Liv

21.00 The Ring

21.00 Will Hunting

TV5 21.00 Itse ilkimys

Ava 21.00 Taking Lives

Su 10.3 Nelonen 21.00 Love Happens

SubTv 21.00 Cast Away - Tuuli ajolla

Ma 11.3 SubTv 21.00 Tropic Thunder

TV5 21.00 Unelmasulhanen

Romanttinen

Ke 13.3 TV5 21.30 Hulk

To 14.3 Nelonen 22.00 Toimintatorstai: Vertical Limit

TV5 21.00 Voi veljet miss채 lienet

Pe 15.3 Nelonen 22.00 Scary Movie

SubTV 21.00 Superhulttio

TV5 21.00 Wolf 00.40 The Jacket - Sidottu

21


Kuvat: Yasmin Manelius Teksti: Yasmin Manelius, Essi Suomi

Terveys

PUNNITSE & SÄÄSTÄ – Säästää rahaa sekä luontoa

Välitä siitä mitä syöt! Turussa Stockmannin naapurissa on värikkään näköinen herkkukauppa. Kun astut sisään avautuu eteesi suuri valikoima pähkinöitä, luomutuotteita, kuivahedelmiä, teetä, kahvia, patukoita ja erikoisruokavaliotuotteita. Punnitse ja säästä antaa mahdollisuuden ostaa irtotuotteita juuri sen verran kuin haluat. Näin pakkausjäte vähenee, eikä hyvä ruoka mene hukkaan. Liikkeiden valikoima on hyvin laaja ja tuotteita tulee ympäri maailmaa.

22

Valikoimassa on myös paljon kotimaisia tuotteita. Luomutuotteet on myymälöissä merkitty vihreällä etiketillä.

Miten pähkinöitä kannattaa säilyttää?

Voivatko kaukaa tulevat tuotteet olla ekologisia?

Pähkinät ja siemenet kannattaa säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa valolta suojattuna. Säilyvyyden kannalta paras paikka on jääkaappi.

Pähkinöitä ja tiettyjä hedelmiä on kasvualueensa takia tuotava kauempaa. Kaikki liikkeille tulevat kuljetukset tuodaan meriteitse, joka on ekologi sin vaihtoehto. Tuotteet kuivataan jo lähtömaassa, joten ne painavat vähän eivätkä vie tilaa.


Ovatko pähkinät terveellisiä? Pähkinöiden rasvoista 90 prosenttia on rasva-arvojen kannalta terveellisiä rasvoja. Pähkinöissä on runsaasti magnesiumia, kaliumia, B-vitamiineja, E-vitamiinia, kalsiumia, fosforia, rautaa, kuparia ja sinkkiä. Varsinkin kasvissyöjille pähkinät ovat tärkeä proteiininlähde.

Eksoottisia herkkuja pääset Turussa ostelemaan osoitteessa: Eerikinkatu 17, Hansakortteli

Aukioloajat: Ma-Pe 10-21 La 10-18 Su 12-18 23


Pähkinät

auttavat pitämään yllä kehon sokeripitoisuuksia. äsalaatti

in cashewpähk n e in ja a n u H laattia

htisa • 1 kerä le

icashewpähk • n. 100g lattuja!) nöitä (ei suo yä

iölj • 2 rkl oliiv

kaan an maun mu m o a tti a a m • to a li suikaloitun u p si si k y • ajaa • 1 rkl hun erisuolaa • ripaus m

Pähkinä on sydänystävällinen superruoka, koska se sisältää pehmeää rasvaa sydämen suojaksi, proteiinia, kuitua, kivennäisaineita ja vitamiineja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pähkinöitäkin täytyy syödä kohtuullisesti. Pähkinät sisältävät 500-600 kaloria per 100g, eli saman verran kuin suklaa. Suklaassa tosin on kovettavaa pahaa rasvaa, jota pähkinöissä ei ole. Pähkinöitä kannattaa syödä usein, n. 50grammaa viikossa riittää esim. salaatin joukossa. Terveelliset pähkinät eivät kuitenkaan tarkoita suolattuja ja rasvaisia pähkinöitä. Paras on, että käytät pähkinät sellaisenaan kun ne ovat! Kaikissa pähkinöissä on proteiinia, mutta joissain on taas huomattavasti enemmän. Esimerkiksi Maa- ja Cashewpähkinät sisältävät n. 14% proteiinia, kun taas Saksan- ja Hasselpähkinä vain 9%. Vaikka Cashewpähkinöissä onkin paljon proteiinia, sisältää se myös runsaasti hiilihydraatteja. Kun ostat pähkinöitä, kannattaa katsoa huolella pakkauksesta rasvapitoisuus, proteiini ja hiilihydraatit. Pähkinöitä voi oman maun mukaan käyttää lähes missä vain. Salaateissa, jugurtissa, pirtelöissä, kastikkeissa ja niillä voi myös kuorruttaa lihaa!

24


K

intut untoon

K K

aikki mikä meitä kannattelee on jalkojemme varassa. Siksi ei ole syytä unohtaa jalkatreenin tärkeyttä. Pyöräily ja päivittäinen liikunta kehittävät vain tiettyjä osia jaloista. Jalkojen tärkeitä alueita ovat takapuoli, etu- ja takareidet sekä pohkeet. Kun treenaat kaikkia näitä osa-alueita tasapainoisesti, on lopputuloksena unelmiesi alavartalo. Ennen jalkatreeniä kuuluu lämmitellä kunnolla, ettei paikat revähdä. Kuntosalilla tehokkaimmat laitteet alkulämppään on kuntopyörä, crosstrainer ja juoksumatto. Tämän jälkeen voit kehittää jalkalihaksia esimerkiksi jalkaprässillä. Hyvä sarja aloittelijalle on kolme kertaa 20 toistoa. Ravistele jalkoja toistojen välissä ja odota vähintään 10 sekuntia ennen seuraavaa toistoa. Tee liikkeet rauhassa pitämättä kiirettä ja jarruttele pahimmissa kohdissa, jotta lihakset kehittyvät.

25


Kuvat: Essi Suomi Teksti: Essi Suomi ja Yasmin Manelius

ASKELKYYKKY Aseta toinen jalka eteen ja laskeudu selkä suorana etummaisen jalan varassa alas. Koeta koskettaa laskeutuvalla polvella maahan. Pidä kaikki paino etummaisella jalalla. Tee monta toistoa ja vaihtele jalkoja.

LUISTELU Mene konttausasentoon lattialle kädet suorana. Nosta toista jalkaasi korkealle ilmaan ja jännitä samalla pakaroita. Liikuta jalka ylhäältä aina kyynärpäähäsi saakka ja laske alas. Tee sama toisella jalalla ja tee monta toistoa.

PIKAJUOKSIJA Asetu käsien varaan varpaat lattiassa ja selkä suorana. Liikuta toista jalkaasi vastakkaiseen kyynärpäähän ja takaisin Vuorottele liikettä kummallakin jalalla.

26


POHJELIIKE Voit käyttää keppiä tai tankoa apuna. Nosta kantapääsi ilmaan ja nouse varpaiden varaan. Nouse niin ylös kuin pääset. Laskeudu jarrutellen alaspäin niin että liike tuntuu venytyksenä pohkeissa.

TASAKYYKKY Tavallisen tasakyykyn voit tehdä painoilla tai ilman. Aseta jalat tukevasti maahan ja yritä laskeutua vähintään 90 asteen kulmaan. Toista liikettä treeniohjelman mukaan.

YHDEN JALAN KYYKKY Suorista toinen jalka eteen ja laskeudu toisella jalalla niin alas kuin pääset. Liike on vaativa ja tavoitteenasi on että pääsisit 90 asteen kulmaan, niin kuin tasakyykyissä. Vaihda jalkoja ja toista monesti.

27


28


29


Teksti: Janika Englund, Yasmin Manelius Kuvat: Arto Takala, Sami Lujala, Johanna Karppinen

M

arkkinointitoimisto Happening on perustettu vuonna 2003. Firma tuottaa pääosin kesällä järjestettäviä tapahtumia, mutta on mukana monessa pienemmässäkin tapahtumassa ympäri vuotta. Yhdeksän vuotta myöhemmin perustettiin myös mainostoimisto saman nimen alle. Happening on järjestänyt pääasiassa Down By The Laituri-festivaalia (tuttavallisemmin DBTL) ja Tall Ships Racesia, sekä Helsingissä että Turussa. Näiden lisäksi myös Turun Taiteiden yö, Jokke Jokijuna ja Jokken tuleva ”veli” Jakke Jokilautta ovat Happeningin kättentöitä.   
Mittavimmat tapahtumat, joiden järjestämisessä Happening on mukana, ovat suurten purjelaivojen Tall Ships Races tapahtumat. 

30

Happeningin tapahtumatuottajana toimiva Jenny Kari on käynyt peruskoulun jälkeen lukion ja yliopiston. Tällä hetkellä hänellä on HUMAK-ammattikorkeakoulussa kulttuurituottajan opinnot kesken, koska sai töitä Happeningiltä. ”Tämä on sellainen ala, jossa oppii ennen kaikkea tekemällä”, Jenny kertoo ja jatkaa että on ollut mukana tekemässä erilaisia tapahtumia jo vuodesta 2005. ”Tapahtuman järjestämisessä on otettava huomioon lainsäädäntö ja sen vaatimat luvat, sekä kaikki mitä asiakas tarvitsee tapahtumassa. Myös sellaiset, mihin ihminen ei kiinnitä huomiota, kuten terveydenhuolto ja turvallisuuspalvelut ovat kuitenkin tärkeitä myös

asiakkaalle”, Jenny kertoo. Noin vuoden Happeningillä työskennellyt Jenny sanoo omalla kohdallaan tekemisen ilon olevan yksi tärkeimmistä asioista. Hän kertoi myös tapahtuman järjestämisen merkitsevän hänelle mahdollisuutta mihin tahansa. ”Se on mielenkiintoista, kun näkee koko tapahtuman elämänkaaren sitä järjestettäessä”, hän toteaa.  ”Monet muuttuvat tekijät ja kärryillä pysyminen ovat haastavia asioita tapahtumien järjestämisessä. 
Asioista pitää vain ottaa selvää, kysyä jos ei tiedä ja kommunikoida, jotta kaikki sujuisi” hän hymyilee.


31


32

R4NDOM 2  

Nuorille suunnattu nettilehti. Lehdestä julkaistaan neljä numeroa, joissa jokaisessa on erillinen teema.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you