Page 1

RAPHAEL DOBRYNIEWSKI 11 . 11 . 92 07584037170 4a Electric Avenue SW9 8JX London


Side Chapel Survey

Our Ladye Star of the Sea, Greenwich, London SE10 8HG

1 I had to independently survey and produce drawings of the side chapel of a grade II* listed church designed by William Wardel with stain-glass windows designed by Pugin. The side chapel was in a poor state of repair and emergency works needed to be carried out on the coping and apex stone of the south-west elevation.

2

3


RESIDENTIAL DEVELOPMENT Walthamstow East London

A

UP

B

B

A

LOWER GROUND

UPPER GROUND

FIRST

This residential development was Recently submitted for planning approval to Waltham Forest council. I have been involved from the conception of this project offering input on design and other issues the site posed, namely over looking, Privacy and ensuring every room had the right amount of sunlight according to “Site layout planning for daylight and sunlight: a guide to good practice (BR 209)�. I was responsible for drawing up elevations and plans from the lead designers sketches, as well as designing internal layouts ensuring everything met the nationally described space standards.

SECOND

FRONT ELEVATION

THIRD


RESIDENTIAL DEVELOPMENT Walthamstow East London

Above - I produced a 1/200 site model with context that was used to help Illustrate how the proposal impacted the surrounding building, as well as 1/50 facade models that helped inform our fenestration for the facade.

Below - Is an axsonometric projection I produced for the final design that has been submitted to Waltham forest planning, this drawing was produced using Vectorworks and Photoshop.


WALLIS ROAD

Hackney Wick, London, E9 5LH

This Mixed development provides 12 flats over 3 storeys atop a Ground floor of commercial space. Making use of a former open yard in east hackney, It was the first residential project to be realised in the Hackney Wick neigh bourhood under the jurisdiction of London Legacy Development. I came on to this project prior to planning approval, and saw it through to completion in early 2017. I was involved in many aspects of the job including facade design, brick layouts for the fenestration, detailing, plumbing and electrical layouts, site liaison and many other aspects that helped to realise this scheme.


WALLIS ROAD

Hackney Wick, London, E9 5LH

Right - A typical detail section through the balconies of the residential units and the ground oor commercial units. I had to produced for the construction phase of the project. It also formed part of a BREEAM report which is a certiďŹ cation of the assessment of the sustainability performance of individual buildings that the LLDC (London Legacy Development Corporation ) required as a planning condition.

0

1

2

3

4

5M


THE OLD IVY STUDIOS 32 Hertford Road London N1 5sh

up

Lower ground

up

Ground floor

First floor Below - Are renders of the commercial unit I was required to produce for advertising the commercial unit. I modelled it in Rhino 3D rendered in V-ray and added the finishing touches in Photoshop.

up

Above - Finished facade and commercial unit with the shop front and stair case I designed. Left is the ground floor level. Right - lower ground floor level

Second floor

Third floor

The building was a long disused pub, Ye Old Ivy House. The proposal included the addition of two new floors, a rear extension and basement exca vation. The building now comprises of 3 flats and an extensive commercial unit on the lower ground and ground floor. I came on to this job

after planning permission was granted, I was required to performed a very diverse set of task for this job I dealt with almost all site liaisons, managed the clients, contractor and structural engineers needs directly. I helped design and detail many aspects of the scheme.

Roof


THE OLD IVY STUDIOS 32 Hertford Road London N1 5sh

3 4

1 2 5

W50 x D13 Galvanised Steel Flat section

Hardwood Tread FixedIn Metal Angle Frame

6

Perforated Steel Riser

250x25 Plate Steel 0

1

2

0.5

Steel angle ďŹ xed with countersunk machine screw

3

Hardwood tread

6

Baluster

9

4

7

5

Steel stringer 25 x 250 mm

Countersunk machine screws

10

Perforated steel sheet slotted

50x50x8mm steel angle

50x50x8mm steel angle

8

steel stringer 25 x 250 mm

11

P ted steel sheet - slotted Hard wood tread

32

0

1

200 400 600 800 1000 mm

1.5

2

11

2.5 M

Above - are details for the stair case I designed for the commercial unit of the development. Oak treads are held in place with welded steel angles and a perforated steel riser, design in accord ance with: Approved Document M.

32 A

10

7 9

8

Below - is the shopfront to the commer cial unit consisting of 3m high doors to the commercial and residential units with incorporated bin store and area for gas and water meters beneath the windows


The Phoenix Estate Eastgate Wharf, Lewes BN7 2LP 303 - University project

Above - Pod configuration model. Left - Render showing the roofs of the Pods rising from the roof of the existing shed structure. Below - final model in context, modelled in Rhino and converted to nets, then assembled by hand in manilla stencil card.

The Brief - the task at hand is to re-house 10 - 20 of the artist and makers that currently use a warehouse further up the river Ouse as studios, work and exhbition space. The project should provide affordable dwellings with flexible work space of a transformation nature. My scheme utilises an existing set of abandoned sheds located in central Lewes on the bank of the river Ouse. There ’s a series of pods placed with in the Structure on stilts connected via raised walkways to avoid damage from

floods which the area is prone to. Each pod is a 1 bed dwelling for 1-2 people with a works shop / studio space on the entrance level along with all the amenities. The plan is an exercise in space saving design. Each pod will be translucent using polycarbonate and membranes over a filigree timber frame to achieve this allowing light in during the day and emitting a warm glow in the evening. The ground level under and around the pods will be used as further space for crafts and light industries as well as space for community engagement around two hearths located in the north and south of the structure.


The Phoenix Estate

East-gate Wharf, Lewes BNP ALP 303 - University project

1

2

3

Fig 1-5 are axonometric structural diagrams that illustrate the various layer that achieve the translucence of the structure. 1. Stilt structure which the pod sits upon, the main material used is engineered timber. 2. Timber frame that forms the main structure of the pod. 3. Insertion of the internal translucent Silicone-coated ďŹ breglass mem brane 4. Polycarbonate panelling which serves as transparent insulation 5. External translucent Silicone-coat ed ďŹ breglass membrane.

4

Above - sketch model illustrating how the pods sit within the existing structure of the sheds. The pods where ďŹ rst modelled in Rhino 3D and then using the

5

unroll command were made into nets and printed out on paper and then assembled the shed structure was made by hand from thin lengths of MDF.

Profile for r.dobryniewski

Portfolio - 2019  

Portfolio - 2019  

Advertisement