Page 1

Ετος 14o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 4451 / Τιμή: 80λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ Δ.Σ. ΗΛΙΔΑΣ

Κόντρα για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

www.protinews.gr

ÓÅË. 10

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ» Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

«ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ»

το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: «Έχουμε καταθέσει παρατηρήσεις και προτάσεις σε επιμέρους θέματα που αφορούν ιδιαίτερα το νομό και την ανάπτυξη της περιοχής». ÓÅË. 8

Óå ðåñéðÝôåéåò Çëåßïé áãñïôïóõíåôáéñéóôÝò ÓÅË. 7

Êáôáããåëßåò ôçò ÄÁÓ ãéá ôç Äéïßêçóç ôïõ Åñãáôéêïý ÊÝíôñïõ Ðýñãïõ ÓÅË. 12

¸âáëáí… óôï óçìÜäé ôï ÃõìíáóôÞñéï ôïõ Äçìïôéêïý Ó÷ïëåßïõ ÂÜñäáò! ÓÅË. 11


2 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

Τάσος Πετρόπουλος (Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης) "Πάνω με επιφυλάξεις για τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και τη διαβεβαίωση πως οι εκκρεμείς συντάξεις θα απονεμηθούν έως τον Οκτώβριο του 2017. Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι η μη απονομή των συντάξεων οφείλεται σε προγενέστερους παράγοντες, σημειώνοντας ότι οι καθυστερήσεις φθάνουν έως και τα τέσσερα χρόνια. Σημείωσε επίσης, ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μία προσωρινή σύνταξη και έως τον Οκτώβριο θα λάβουν και την πλήρη".

Τάσος Πετρόπουλος (Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης) Σίγουρα όμως κάτω ο ίδιος για την υπόσχεση, την οποία έδωσε και αφορά τη μη καταβολή εισφορών από όσους μισθωτούς με μπλοκάκι δεν έχουν εισόδημα από το μπλοκάκι. Συγκεκριμένα, στις 4.1.2017 είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως αν κάποιος έχει εισόδημα από μισθωτή εργασία και παράλληλα έχει μπλοκάκι (σ.σ. από δεύτερη απασχόληση) αλλά δεν έχει έσοδα από αυτό, δεν θα πληρώνει τίποτα (σ.σ. ούτε εισφορά για κύρια σύνταξη -ΕΟΠΥΥ, αλλά ούτε και για τον ΟΑΕΔ). Ωστόσο, αυτή η υπόσχεση δεν συμπεριλήφθηκε σε καμία από τις δύο εγκυκλίους τις οποίες εξέδωσε ο κ. Πετρόπουλος για τα μπλοκάκια στις 20 Ιανουαρίου και στις 7 Φεβρουαρίου του 2017".

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ Πολλές φορές μέσα από τις στήλες της "ΠΡΩΤΗΣ" έχουμε μεταφέρει τα παράπoνα των Ηλείων οδηγών για την ανυπαρξία διαχωριστικών γραμμών στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου. Γεγονός το οποίο καθιστά την οδήγηση από δύσκολη έως επικίνδυνη, ειδικά τις νυχτερινές ώρες. Φαίνεται όμως ότι τα παράπονα έπιασαν τόπο διότι ήδη συνεργείο προχωρά σε νέες διαγραμμίσεις ειδικά στα σημεία εκείνα όπου οι παλιές είχαν σβηστεί εντελώς.

 Τα κορίτσια τα τραβάει ο διάολος από τα μαλλιά (Εννοεί ότι μεγαλώνουν πολύ γρήγορα)

 Υπαπαντή δεν χιόνισε και οι γριές αρνιά ανέθρεψαν (Αν τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου δεν κάνει κρύο, ευνοούνται τα νεογνά των προβάτων)

Åïñ ñ ôÜæïõõ í ó Þìåñ ñá (ΤΤσικνοππέμππτη,, Αγίουυ Πάμφιλουυ και των συυν αυυτώ Μαρτύρων) Πάμφιλος,, Παμφίλη,, Σέλευυκος,, Σελεύκη.

O ¢ãéïò ÐÜìöéëïò.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Μιχάλης Δ. Μανιάτης Διευθυντής Σύνταξης: Θοδωρής Κ. Λάμπρος

Έτσι το λέει ο λαός μας!

Χαρά σ΄ αυτόν που ξέρει από μαλλί, γυαλί και σίδερο (Οι τέχνες του μαλλιού, του γυαλιού και του σίδερου, ήταν πολύ αποδοτικές)

Επιμέλεια: Θοδωρής Λάμπρος

Ç Çëåßá

ìéáò Üëëçò åðï÷Þò Μία συλλεκτική φωτογραφία από το Καράτουλα Πύργου περασμένων δεκαετιών. Ο Πάνος Γαλανόπουλος και η σύζυγός του Γεωργία σε αναμνηστική φωτογραφία από τον γάμο τους εν έτει 1966. Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Αντωνόπουλος, Κώστας Γιάλπας, Δημήτρης Ζιάκας Αθλητικό: Μιχάλης Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27131 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40107 E-M Mail: protinews@otenet.gr (κεντρικό), protisales@gmail.com (διαφήμιση) website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Καποδιστρίου 2, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1 Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Επιμέλεια: Θοδωρής Λάμπρος

(Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Ντόκου)


3 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

Σχολιάζει ο Ωτακουστής

*** Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος μεγάλου Συλλόγου στον κάμπο της Ηλείας χειρίζεται κάποιες καταστάσεις. Εκθέτοντας όχι τόσο τον εαυτό του, αλλά άλλους που έχουν εκλεγεί στο Δ.Σ. του συγκεκριμένου Συλλόγου. *** Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι με αυτές τις πρακτικές -επιλογές έχει οδηγηθεί στο περιθώριο και αρκετοί αγρότες, ειδικά οι νέοι σε ηλικία, τον έχουν κάνει πέρα. Και έτσι από πρωταγωνιστής που ήταν περιήλθε σε κατάσταση αφάνειας (για να μην πω αδράνειας). *** Ίσως αυτό το …άγχος του να "ξαναφανεί", τον οδηγεί σε βιαστικές και άστοχες κινήσεις. Δεν ξέρω ειλικρινά αν αντιλαμβάνεται ότι όταν ένας Σύλλογος θέλει να "καταγγείλει" κάτι, δεν μπορεί να το κάνει επιλεκτικά. *** Πολύ περισσότερο δε όταν σε λίγο καιρό θα χρειαστεί όλα τα ΜΜΕ για να δώσει τη γνωστή συνέντευξη που δίνει κάθε χρόνο την ίδια εποχή. Αν δεν το έχει κατανοήσει ίσως το καταλάβει τότε διότι κάποιοι- και δικαιολογημένα- θα του γυρίσουν την πλάτη! *** Αυτά για σήμερα και αν χρειαστεί θα επανέλθω. Με διευθύνσεις και ονόματα φυσικά..

Ψιθυριστά και ...άλλα Ρίχνονται στον …Καιάδα! Διαφορετική αντιμετώπιση μαθαίνω ότι έχουν οι κάτοικοι μεγάλης Τ.Κ. του Νομού από επικεφαλής νομικού προσώπου, σε σχέση με το χώρο της αρμοδιότητας του τελευταίου. Έτσι συχνά στις συνεδριάσεις οι κάτοικοι αλλά και τοπικοί φορείς ρίχνονται στον …Καιάδα από τον επικεφαλής, που χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό τους.

ÁÐÏ ÔÏ «ÐÏÍÔÉÊÉ»

Όλα υπό έλεγχο… Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει για τον τομέα αρμοδιότητας του Ν.Π. όπου όλα είναι υπό …έλεγχο και κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο συγκεκριμένο χώρο! Αυτή η κατάσταση ωστόσο όχι μόνο δεν περνάει απαρατήρητη από τους ντόπιους, αλλά πολλοί πλέον εκφράζουν ανοιχτά τη δυσαρέσκεια τους για τεκταινόμενα στην εν λόγω περιοχή.

Χριστοδουλόπουλο πρότεινε ο Α. Καράμπελας Τον δήμαρχο Ήλιδας και πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Ηλείας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, πρότεινε να βραβεύσει ο δήμος Πύργου για τους χειρισμούς του αναφορικά με το πρόβλημα των απορριμμάτων του νομού, ο Αντώνης Καράμπελας. Η πρότασή του τέθηκε προς συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ Πύργου αλλά, δεν συγκέντρωσε τις ψήφους που απαιτούνταν για να υλοποιηθεί.

Και Βούτση Επίσης ο κ. Καράμπελας, πρότεινε στο δήμαρχο να τιμηθεί και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, για τις κινήσεις που έκανε ώστε να λυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων του δήμου Πύργου. Και αυτή η πρόταση δεν πέρασε. Αυτά…

Πρόβλημα Σοβαρότατο πρόβλημα, όπως μαθαίνω αντιμετωπίζουν αρκετές εξαγωγικές επιχειρήσεις στην Ηλεία, με το δημόσιο. Τα εξοντωτικά πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί, καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία τους. Όπως δε μαθαίνω οι ιδιοκτήτες, ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για να λυθεί το θέμα τους…

Όπως οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν πόλεμο την Άνοιξη, έτσι και οι σύγχρονοι, κάθε καλοκαιράκι, "τα σπάνε" με τους δανειστές. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος, αλλά η συνέπεια με την οποία επιστρέφει το Grexit, κάθε χρόνο, θα έπρεπε να μας καθησυχάζει. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα…. Grexit. Και μετά το καλοκαίρι, πάμε και για ένα μπανάκι, πριν υπογράψουμε το νέο μνημόνιο!

Ετοιμασίες

Με πρόγραμμα

Μαθαίνω ότι κάποιοι έχουν ήδη "κλείσει" το πώς θα

Μιλώντας για κάλπες οφείλω να πω ότι ήδη έχουν

περάσουν την σημερινή μέρα και έχουν κάνει ήδη

κάνει και το προεκλογικό τους πρόγραμμα αφού

πρόγραμμα. Μιλάω βέβαια για τους αιρετούς που έχουν ήδη προσκληθεί να κάνουν Τσικνοπέμπτη σε διάφορα σημεία. Το θέμα βέβαια είναι ότι οι περισσότεροι δεν θα πάνε με γνώμονα την καλή παρέα ή τους εκλεκτούς μεζέδες αλλά με το που θα είναι συ-

θεωρούν δεδομένη την συμμετοχή τους στις Εθνικές Εκλογές… Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο το πρωί, κάποιοι κάνουν τον προγραμματισμό τους για αρ-

γκεντρωμένοι οι περισσότεροι ψήφοι. Λέτε να στή-

κετές εβδομάδες αργότερα.… Θα μας τρελάνουν

θηκαν ήδη οι κάλπες και να μην το καταλάβαμε;

τελικά οι Ηλείοι αιρετοί.


4 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

16 ÖÅÂÑÏÕÁÑÉÏÕ 1821: Αποφασίζεται στο Κισνόβιο της Βεσσαραβίας (σημερινό Κισινάου της Μολδαβίας) η κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.

ΠΥΡΓΟΣ Στον χώρο του δικαστικού μεγάρου υπάρχει ειδικό μηχάνημα προκειμένου να γίνε-

1923: Τίθεται σε ισχύ στην Ελλάδα το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Η 16η Φεβρουαρίου ονομάζεται 1η Μαρτίου.

ται εφικτή η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο των Ατόμων με Αναπηρία. Στις 14 Φε-

1943: Οι ιταλικές κατοχικές δυνάμεις εκτελούν 150 κατοίκους του χωριού Δομένικο Λάρισας, σε αντίποινα για τον θάνατο εννέα ιταλών στρατιωτών από δυνάμεις του ΕΛΑΣ.

βρουαρίου δύο άτομα με αναπηρία χρειάστηκε να "κατέβουν" από τις σκάλες (με την βοήθεια συμπολιτών τους) καθώς το ειδικό

1976: Ιδρύεται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), με πρωτοβουλία του Γενικού Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) Ανδρέα Χριστοφίδη, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης εθνικού πρακτορείου ειδήσεων στην Κύπρο.

Επιμέλεια: Θοδωρής Λάμπρος

"Των ανθρώπων τους φρονίμους δει πρότερον τα τήλε των πραγμάτων σκοπείν, ειθ' ούτως αυτοίς επιχειρείν" μτφρ: οι συνετοί πρέπει προηγουμένως να βλέπουν μακριά τα πράγματα πριν τα επιχειρήσουν. Αίσωπος, Αρχαίος Έλληνας μυθοποιός και μυθογράφος (621 - 564 π.Χ)

μηχάνημα τέθηκε εκτός λειτουργίας.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ Ο χώρος του Σινέ Ολύμπια μετά από χρόνια εγκατάλειψης αξιοποιείται αφού ο Δήμος Ήλιδας είναι στις τελικές συζητήσεις με τη ΓΑΙΑ ΟΣΕ. Ήδη άλλαξε όψη αφού συνεργεία του Δήμου καθάρισαν το οικόπεδο και επιτέλους αφαίρεσαν την μάντρα που σίγουρα θα έπεφτε στη μέση του δρόμου.


5 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

Ενωμένοι ή διχασμένοι; Ο λόγος για τον αγροτικό κόσμο της χώρας και δη της Ηλείας αναφορικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Αθήνα οι αγρότες - μέλη της ΟΑΣΗ θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αφού όπως τόνισαν πήραν "ακάλυπτες επιταγές" από την πλευρά της κυβέρνησης. Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους αγρότες της Ηλείας αλλά και της Ελληνικής επικράτειας; Θα συνεχιστούν οι μεμονωμένες κινητοποιήσεις και το κλείσιμο των οδικών αξόνων ή θα υπάρξει συστράτευση για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν; Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής στοιχείο είναι ότι οι μεμονωμένες προσπάθειες των αγροτών δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων τους. Και εδώ τίθεται ένα πολύ σημαντικό ερώτημα. Γιατί δεν υπάρχει σε μια από τις χειρότερες περιόδους που βιώνει ο αγροτικός κόσμος συστράτευση και ομοψυχία για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν; Ερώτημα που χρήζει άμεσης απάντησης από τον αγροτικό κόσμο! 'Αθυρος

Μας αρέσει να μας …παραμυθιάζουν και στο τέλος να μας "σώζουν"! "Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα" λέει ο λαός… Και στην περίπτωσή μας η συγκεκριμένη ρήση ταιριάζει γάντι. Διότι έχουν περάσει επτά χρόνια με μνημόνια, έχουμε υποστεί ως λαός τα πάνδεινα αλλά μυαλό δεν βάλαμε. Μας αρέσει να μας …παραμυθιάζουν και στο τέλος να μας "σώζουν"! Πάρτε για παράδειγμα την περιβόητη αξιολόγηση που δεν λέει με τίποτε να κλείσει. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ήταν αστείο αυτό που βιώνουμε, δυστυχώς όμως είναι τραγικό. Διότι πάμε από μνημόνιο σε μνημόνιο και από συμφωνία σε συμφωνία για νέα μέτρα, αλλά σχεδόν πάντα έχουμε… διαφωνία στην αξιολόγηση. Έχουμε βέβαια και "σκληρή" διαπραγμάτευση η οποία στο παρά πέντε μάλλον θα φέρει ακόμη μία επώδυνη συμφωνία. Όχι φυσικά για τους πολιτικούς ή τα κόμματα, αλλά για τον λαό, που θα κληθεί-ξανά- να πληρώσει το λογαριασμό των μέτρων. Όμως, αυτό το παραμύθι θα πρέπει να τελειώνει, καθώς η πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Οι πολίτες δεν έχουν άλλες αντοχές, αδυνατούν να πληρώσουν που σημαίνει ότι όσα μέτρα κι αν αποφασιστούν στην ουσία θα μείνουν ανεφάρμοστα. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά τα κόμματα εξουσίας καθώς και τα μικρότερα. Όπως γνωρίζουν ότι ο κόσμος πλέον ψηφίζει …εκδικητικά. Δεν λαμβάνει υπόψιν του όσα καλά του έχει κάνει αυτός που κυβερνά αλλά το μέγεθος τη ζημιάς που του προκάλεσαν τα μέτρα που έλαβε και εφαρμόζει. Όποιος λοιπόν πορεύεται με αυτή τη λογική καταστρέφεται στην κάλπη! Ο Πετρίτης

Να επαγρυπνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Πριν από λίγες ημέρες η στήλη αναφέρθηκε στο ζήτημα των τιμών αλλά και των ποσοτήτων των υγρών καυσίμων, σύμφωνα με επισημάνσεις που έγιναν από αναγνώστες της "ΠΡΩΤΗΣ". Το γεγονός αυτό έγινε αντικείμενο αναφοράς σε δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία "οργιάζει το λαθρεμπόριο και στην αγορά του υγραερίου κίνησης, με δεκάδες πρατήρια να κλέβουν στην αντλία, με το 20% να διακινείται παράνομα και τελικά το Δημόσιο να χάνει από φόρους ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ ετησίως". Επίσημα ωστόσο δεν υπάρχει κάποια καταγγελία στο Νομό, παρά μόνο υπόνοιες από καταναλωτές που συχνά βλέπουν τα καύσιμα να ...εξανεμίζονται δυσανάλογα και με τις αυξήσεις που έγιναν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες πάντως θα πρέπει να επαγρυπνούν για την προστασία των πολιτών. Ελεύθερος Σκοπευτής

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε Ψιλό γαζί, ευρωπαϊκού επιπέδου ! Βρε μήπως, τελικώς, φταίμε εσείς και εγώ για την λιτότητα; Στη συνάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οικοδεσπότης ήταν απολύτως κατηγορηματικός: Δεν δεχόμαστε, είπε, μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες έστω και κατά ένα ευρώ. Όχι άλλη λιτότητα. Πολύ ωραία. Αλλά και ο κ. Μοσκοβισί, μια από τα ίδια μας είπε: "Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψεις. Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας και κανένας Θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας". "Ο ελληνικός λαός πρέπει να δει φως στο τέλος του τούνελ της λιτότητας", έγραψε νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο επίτροπος. Ε, πως στην ευχή συμβαίνει, ενώ από την μια πλευρά έχουμε μια τόσο επίσημη διαβεβαίωση ότι "κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας", από την άλλη, αυτή η ριμάδα η λιτότητα να γίνεται όλο και πιο άγρια, με συνεχείς περικοπές απολαβών και δικαιωμάτων από τη μια και αύξηση φόρων, τελών και εισφορών από την άλλη; Ποιος, στο καλό, είναι πάνω από τους τόσο φιλικούς προς την Ελλάδα και τον λαό της "θεσμούς", ώστε να ακυρώνει αυτή την "κατανόηση" και την "καλή διάθεση" τους; Η μαύρη αλήθεια είναι ότι η διγλωσσία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των δικών μας πολιτικών. Απλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Διό και άλλα μας λένε, όταν απευθύνονται σε εμάς, στους πολίτες της Ελλάδας, διάφοροι Ευρωπαίοι παράγοντες, αλλά τελείως διαφορετικά ομίλου και πράττουν οι εκπρόσωποι τους σε "τεχνοκρατικό επίπεδο", όπως για παράδειγμα στις συνεδριάσεις του "Γιουρογόρκινγκ Γκρουπ". Όπου βεβαίως δεν κάνουν, οι τεχνοκράτες, του κεφαλιού τους. Τις εντολές των πολιτικών προϊσταμένων τους προσπαθούν να διεκπεραιώσουν. Οπότε δεν απομένει παρά να τους αφιερώσουμε το γνωστό άσμα των Μάνεση-Δερβενιώτη: Άλλα μου λεν τα μάτια σου και άλλα η καρδιά σου. "Μαζί μου παίζεις θέατρο αράδα, μια τέτοια κωμωδία δεν ξανάδα. Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr


6 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Στο επίκεντρο το Γηροκομείο Πύργου «Άγιος Χαράλαμπος»

ÁðñïóðÝëáóôïò Ý÷åé êáôáóôåß ï äñüìïò ðëçóßïí áðü ôï 1ï ÃõìíÜóéï Ðýñãïõ (ïäüò ÔóáëäÜñç), ëüãù ôùí ëáêêïõâþí ðïõ Ýãéíáí …êñáôÞñåò! Ôï Ãçñïêïìåßï Ðýñãïõ "¢ãéïò ×áñÜëáìðïò", âñÝèçêå óôï åðßêåíôñï ôçò óýóêåøçò ðïõ Ýãéíå ÷èåò óôï äçìáñ÷åßï Ðýñãïõ. Ο συντονισμός των δράσεων για την αποϊδρυματοποίηση των τροφίμων του Γηροκομείου Πύργου "Άγιος Χαράλαμπος", αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε χθες στο δημαρχείο Πύργου. Στη σύσκεψη συγκεκριμένα συμμετείχαν ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρ. Λιατσής, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Λαζαρόπουλος, η αντιπρόεδρος του ιδίου κέντρου κ. Βαρβάρα Δεσπινιάδου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου και η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύργου κ. Ελσα Κωστοπούλου. Τα θέματα που συζητήθηκαν είχαν να κάνουν με πιθανές συνεργασίες μεταξύ των δύο φορέων με απώτερο στόχο την οργάνωση από κοινού δράσεων για την αποϊδρυματοποίηση των τροφίμων του Γηροκομείου Πύργου, την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του εν λόγω ιδρύματος. Κ. Αντωνόπουλος

Ï äñüìïò ìðñïóôÜ áðü ôá ãñáöåßá ôïõ ÏÁÅÅ èõìßæåé õðïâáèìéóìÝíç óõíïéêßá…

Έντονο εξακολουθεί το πρόβλημα σε πολυσύχναστα σημεία του Πύργου

Η «μάχη» της λακκούβας!

Α

ντιμέτωποι με τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στους δρόμους εντός του Πύργου, βρίσκονται καθημερινά οι κάτοικοι αλλά και πολλοί επισκέπτες, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να κρύψουν την αγανάκτησή τους. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα από συνεργεία του δήμου Πύργου έγιναν παρεμβάσεις σε σημεία όπου υπήρχαν λακκούβες, οι οποίες ωστόσο αποδείχτηκαν περιορισμένης εμβέλειας αφού ουσιαστικά το πρόβλημα παραμένει και σε έντονο βαθμό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην οδό Τσαλδάρη, πλησίον από το 1ο Γυμνάσιο, όπου οι λακκούβες έγιναν πραγματικοί …κρατήρες και πλέον πολύ δύσκολα μπορούν να περάσουν τα οχήματα! Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και στην οδό Μ. Αλεξάνδρου όπου ο δρόμος

Δυσαρέσκεια χωρίς τέλος για ντόπιους και επισκέπτες… μοιάζει… βομβαρδισμένος, καθώς επίσης και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, που καθημερινά περνούν εκατοντάδες Ι.Χ. Προβλήματα στο οδόστρωμα παρατηρούνται εξάλλου και περιφερειακά του Πύργου, όπως λ.χ. μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΕΕ. όπου οι λακκούβες παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκ μέρους της Δ.Α. Πύργου έχει αναφερθεί πως με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο οδόστρωμα, αλλά μέχρι στιγμής έγιναν λιγοστές παρεμβάσεις και σε σημεία που το πρόβλημα δεν ήταν ιδιαίτερα έντονο… Κώστας Αντωνόπουλος

ÐåñéïñéóìÝíçò Ýêôáóçò ðáñåìâÜóåéò Ýãéíáí óå äéÜöïñá óçìåßá ôçò ðüëçò, ÷ùñßò üìùò ìÝ÷ñé óôéãìÞò íá õðÜñ÷åé óõíÝ÷åéá.

Στο συνδετήριο δρόμο από Φλόκα προς Ε.Ο. Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας

Καθαρισμός καναλιού που ήταν εστία ρύπανσης Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που ήταν ο καθαρισμός του καναλιού πλησίον του δρόμου που συνδέει το φράγμα Φλόκα με την Ε.Ο. Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας (στο ύψος του Πελοπίου), ικανοποιήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στο συγκεκριμένο πολυσύχναστο σημείο τις προηγούμενες ημέρες έγινε καθαρισμός ολόκληρου του τμήματος, στα πλαίσια των εργασιών που εκτελούνται στο αποστραγγιστικό δίκτυο πολλών περιοχών του Νομού. Καλαμιώνες, μπάζα και σκουπίδια απομακρύνθηκαν από μηχανήματα έργων, δίνοντας άλλη όψη στην περιοχή που επί σειρά ετών ήταν ιδιαίτερα υποβαθμισμένη. Ταυτόχρονα με τον καθαρισμό του καναλιού, αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό και η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς, ιδιαίτερα στα σημεία που υπήρχε σημαντική επικινδυνότητα. Ωστόσο σε μεγάλο κομμάτι του συνδετήριου δρόμου το οδόστρωμα βρί-

ÔÝëïò äüèçêå óôçí õðïâÜèìéóç ïëüêëçñïõ ôïõ ôìÞìáôïò, ðëçóßïí ôïõ óõíäåôÞñéïõ äñüìïõ ðñïò ôçí Å.Ï. Ðýñãïõ-Áñ÷. Ïëõìðßáò.

Ôï óçìåßï üðùò Þôáí ðñéí áðü ôïí êáèáñéóìü ôïõ, ìå ôï äñüìï íá ðáñïõóéÜæåé óçìáíôéêÞ åðéêéíäõíüôçôá ãéá ôïõò äéåñ÷üìåíïõò.

σκεται σε πολύ κακή κατάσταση, γεγονός που απαιτεί μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκατάστασή του. Αυτή τη στιγμή κατά μήκος του δρόμου έχουν τοποθετηθεί πρόχειρα προειδοποιητικά σήματα, τα οποία όμως δεν επαρ-

κούν για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, αφού στο οδόστρωμα υπάρχουν καθιζήσεις και άλλα τεχνικά προβλήματα, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους. Κώστας Αντωνόπουλος


7 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Σε περιπέτειες Ηλείοι αγροτοσυνεταιριστές Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com

ε …αναμμένα κάρβουνα κάθονται και αρκετοί Ηλείοι αγροτοσυνεταιριστές καθώς δεν πέρασε από τη Βουλή η σχετική τροπολογία που τους απαλλάσσει από προσωπικές ευθύνες για τα χρέη των Ενώσεων και Αγροτικών Συνεταιρισμών. Στο στόχαστρο έχουν μπει τις τελευταίες μέρες διατελέσαντες Πρόεδροι των Ενώσεων Αμαλιάδας και Γαστούνης (οι οποίες μάλιστα τελούν υπό καθεστώς εκκαθάρισης) καθώς και Διευθυντές, Διευθύνοντες Σύμβουλοι κλπ οι οποίοι απειλούνται με κατασχέσεις και ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη δέσμευση χρηματικών ποσών ακόμη και τραπεζικών

Σ

Λόγω χρεών - οφειλών των Ενώσεων (κάποιες τελούν υπό εκκαθάριση) πρώην Πρόεδροι, Διευθυντές, Διευθύνοντες Σύμβουλοι κλπ απειλούνται με κατασχέσεις και δέσμευση λογαριασμών λογαριασμών. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και αγροτοσυνεταιριστές στην Ένωση του Πύργου Το θέμα δεν είναι καινούργιο αφού …σέρνεται επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ. Παλιότερα ωστόσο περνούσε από τη Βουλή η σχετική τροπολογία η οποία ,κατά κάποιοι τρόπο, προφύλασσε τους συνεταιριστές. Αυτή τη φορά όμως δεν ακολουθήθηκε

η ίδια διαδικασία παρά τις ερωτήσεις που κατέθεσαν Βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης (μεταξύ αυτών ο Βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος). Το πιθανότερο είναι σε τοπικό επίπεδο να υποβληθούν νέες ερωτήσεις προς τους συναρμόδιους Υπουργούς ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μπει στο παιχνίδι και η Ν.Δ. Οι διατελέσαντες πρόεδροι των Ενώσεων πάντως οι οποίοι λόγω χρεών των Οργανώσεων σε ΙΚΑ-ΔΟΥ ουσιαστικά διώκονται προσωπικά, επισημαίνουν την ανάγκη να διευθετηθεί άμεσα μέσω τροπολογίας το όλο θέμα. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουλούρης που διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Γαστούνης από το 2005 μέχρι και την ημέρα που τέθηκε υπό εκκαθάριση, το ποσό της επι-

ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΧΡΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ. ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ

στροφής του φόρου πετρελαίου 1.303 ευρώ που περίμενε να εισπράξει του παρακρατήθηκε έναντι οφειλών της Ένωσης στο Δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών δεν βρήκε προσωπική οφειλή προς το δημόσιο, αφού ήταν συνεπής, βρήκε όμως την οφειλή της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Γαστούνης. Φυσικά δεν είναι ο μοναδικός στην Ηλεία και σε ολόκληρη τη Χώρα. Υπάρχουν και άλλοι σέρνονται σε δικαστικές αίθουσες και έχουν καταστεί όμηροι μιας κατάστασης για την οποία ουσιαστικά δεν ευθύνονται. Ο κ. Κουλούρης πάντως κάλεσε δημόσια τους κυβερνώντες αν θέλουν να εξυγιάνουν τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις να βάλουν Ορκωτούς και Εισαγγελείς οι οποίοι και θα αποδώσουν ευθύνες σε εκείνους που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα. . Και δεν έχει άδικο…


8 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

Επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς απέστειλε ο Σ. Φάμελλος όπως επισήμανε μιλώντας στην "Πρώτη"

«Κλειδώνει» το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο ÈÝìá ÷ñüíïõ åßíáé ç äéáâßâáóç ôïõ ó÷åäßïõ ôïõ Ð.Ä. ãéá ôïí Êõðáñéóóéáêü êüëðï óôï ÓôÅ ðñïêåéìÝíïõ íá ãßíåé ï Ýëåã÷ïò íïìéìüôçôáò.

Tης Άννας Αγγελίδου anagelidou@yahoo.gr

Θ

έμα χρόνου είναι η διαβίβαση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.)για τον Κυπαρισσιακό κόλπο στο ΣτΕ προκειμένου να γίνει ο έλεγχος νομιμότητας αφού μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η "φάση" των υπογραφών απ’ όλους τους συναρμόδιους υπουργούς. Το σχέδιο του Π.Δ. είχε έρθει προς διαβούλευση πριν από περίπου έναν χρόνο με το νότιο τμήμα του Κυπαρισσιακού κόλπου να χαρακτηρίζεται ως "περιοχή προστασίας της φύσης", ενώ υπήρξε η οριοθέτηση δύο ζωνών. Στην πρώτη απαγορεύεται κάθε είδους δόμηση και στην δεύτερη δίνεται η δυνατότητα ήπιας τουριστικής ανάπτυξης με αυστηρούς όμως όρους. Το πρώτο σχέδιο Π.Δ. που είχε κατατεθεί είχε απορριφθεί από το ΣτΕ και είχε εγείρει μια σειρά έντονων διαμαρτυριών από τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες που θεωρούν ότι έβαζε ταφόπλακα στην ανάπτυξη.

Στα σκαριά Το νέο σχέδιο του Π.Δ. έχει αλλαγές οι οποίες έγιναν κυρίως με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και λιγότερο ίσως με βάση τα αιτήματα των εμπλεκόμενων φορέων. Η "Πρώτη" επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος τόνισε: "Η επεξεργασία του σχεδίου Π.Δ του Κυπαρισσιακού κόλπου έχει ολοκληρωθεί. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ενσωματωθούν οι αλλαγές, σύμφωνα με τις επιταγές της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Το σχέδιο Π.Δ βρίσκεται σε φάση υπογραφών από τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να διαβιβαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τον προβλεπόμενο

προληπτικό έλεγχο νομιμότητας, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης, έχει ήδη σταλεί επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, η οποία περιλαμβάνει γενικές κατευθύνσεις και τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ενεργειών, για την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων συμμόρφωσης. Η επιστολή αυτή καθώς και οι ενέργειες που έχουν γίνει, έως σήμερα, διαβιβάστηκαν και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ταυτόχρονη δέσμευση, ότι μέχρι την έναρξη της περιόδου ωοτοκίας της χελώνας Caretta caretta, θα διαβιβάζονται σταδιακά, όλες οι ενημερώσεις για τα ληφθέντα μέτρα, βάσει των απαιτήσεων που απορρέουν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου".

Τι προβλεπόταν Η αρχική παρουσίαση του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό είχε προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων από τους φορείς που είχαν ζητήσει να δοθεί βάση στην ήπια τουριστική ανάπτυξη με τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Στο σχέδιο του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό που είχε παρουσιαστεί πριν από έναν περίπου χρόνο περιελάμβανε: Στην πρώτη ζώνη περιλαμβάνονται οι αμμοθίνες και η παράκτια ζώνη Αλφειού - Νέδα, έως το ρέμα Μπραζερί, οι σταθεροποιημένες θίνες και οι εκτάσεις με δασική βλάστηση καθώς και η θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Κυπαρισσίας. Σε αυτές τις περιοχές απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή δόμησης και προβλέπεται η απομάκρυνση και κατεδάφιση όλων των παράνομων εγκαταστάσεων.Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κρίνοντας το

"Ç åðåîåñãáóßá ôïõ ó÷åäßïõ Ð.Ä ôïõ Êõðáñéóóéáêïý êüëðïõ Ý÷åé ïëïêëçñùèåß. ¸÷ïõí ãßíåé ïé áðáñáßôçôåò åíÝñãåéåò, ðñïêåéìÝíïõ íá åíóùìáôùèïýí ïé áëëáãÝò, óýìöùíá ìå ôéò åðéôáãÝò ôçò áðüöáóçò ôïõ Åõñùðáúêïý Äéêáóôçñßïõ" ôüíéóå ï Ó. ÖÜìåëëïò ìéëþíôáò óôçí "Ðñþôç". προηγούμενο Π.Δ. που είχε σταλεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για επεξεργασία το 2014, είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους παράνομους οικισμούς του Επιταλίου και του Αγ. Νικολάου.Όσον αφορά στην περιφερειακή ζώνη, ο σχεδιασμός προέβλεπε στις περιοχές φυσικών σχηματισμών και ιδιαίτερα στην περιοχή των ιαματικών λουτρών του Καϊάφα, έργα συντήρησης και εκσυγχρονισμού των υφισταμένων υποδομών εξυπηρέτησης των επισκεπτών (ή αντικατάστασής τους με σύγχρονα), καθώς και η δημιουργία χώρων εξυπηρέτησή τους υπό όρους (π. χ. χώρος στάθμευσης, αναψυκτήριο και χώροι υγιεινής, πεζογέφυρες κλπ.Στηνυποζώνη αγροτικού τοπίου, θα δίνεται η δυνατότητα ήπιας τουριστικής ανάπτυξης με αυστηρούς όρους και περιορισμούς. Θα επιτρέπονται αγροτουριστικά καταλύματα 120 κλινών μόνο σε οικόπεδα άνω των 20 στρεμμάτων. Η κάλυψη δεν θα ξεπερνά το 20% ενώ η απόσταση τόσο από τον αιγιαλό όσο και από τις αμμοθίνες θα είναι τουλάχιστον 50 μέτρα. Για κατοικία το όριο θα είναι τα 120 τ. μ. και πάλι σε οικόπεδο 20 στρεμμάτων.

Τι προτάθηκε Συγκεκριμένη πρόταση επί του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό κόλπο, όσο αφορά το κομμάτι της Ηλείας έχει καταθέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ερωτηθείς από την "Πρώτη" για τις προτάσεις της Ηλειακής πλευράς ο αντιπεριφεριάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε: "Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αποφασίσει στο Περιφερειακό

Συμβούλιο ότι το σχέδιο του Π.Δ. στηρίζεται σε λανθασμένες παραδοχές της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και σε αυτό επιμένουμε. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει αποσταλεί στο υπουργείο. Το σχέδιο που γνωρίζουμε δεν μπορεί να ακυρώνει την ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου φυσικού κάλλους παραλιακού μετώπου, ούτε να παραβλέπει οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή δεκάδες χρόνια (οικισμός Αγ. Νικολάου Ζαχάρως κτλ). Πέραν τούτου έχουμε καταθέσει παρατηρήσεις και προτάσεις, τόσο στον κ. Τσιρώνη όσο και στον κ. Φάμελλο -στην συνάντηση που είχαμε προ μηνός περίπου- σε επιμέρους θέματα που αφορούν ιδιαίτερα την Ηλεία και την ανάπτυξη της περιοχής". Όπως επισήμανε ο Γ. Γεωργιόπουλος ειδικότερα για τον Καϊάφα και την είσοδο της παραλίας έχει προταθεί: Να επιτραπεί προκατασκευασμένο περίπτερο υποδοχής-κέντρο πληροφόρησης και προσανατολισμού, προκατασκευασμένο κτίριο εγκαταστάσεων υποστήριξης παραλίας, περίπτερο παραλίας, εργασίες δημιουργίας χώρων στάθμευσης, δημιουργία Ναυαγοσωστικού σταθμού, υπαίθριο αναψυκτήριο, επισκευή -εκσυγχρονισμό- μετατροπή και βελτίωση των υφιστάμενων κτιρίων και καταλυμάτων. Ο Καϊάφας έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πανελλήνια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θαλάσσιου σκι, φιλοξενεί ήδη σχολές του ίδιου σπορ και κάθε καλοκαίρι διεξάγεται εκεί μία διοργάνωση με παγκόσμια συμμετοχή. Θεωρείτε δε ότι

συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία (φυσικό μήκος διαδρομής, γειτνίαση με την Αρχαία Ολυμπία) που μπορούν να το καταστήσουν Παγκόσμιο Κέντρο Θαλασσίου Σκι. Για το λόγο αυτό πρέπει στο Π.Δ. να αναφέρεται ρητά ότι επιτρέπεται το θαλάσσιο σκι. Σύμφωνα με την πρόταση που έχει κατατεθεί, η περιοχή θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως περιοχή Οικοανάπτυξης, βασική επιδίωξη είναι η προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου. Συνεπώς οποιαδήποτε επέμβαση θα πρέπει να είναι ήπιου χαρακτήρα φυσικού προς το περιβάλλον, συμβατή με την οικολογικά ευαίσθητη ευρύτερη περιοχή και να εφαρμόζει περιβαλλοντικά ορθές πρακτικές. Τα προβλεπόμενα στην μελέτη που υπάρχει από πολλών ετών όπως υποδομές και παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας (γέφυρα, χώρος αναψυχής), δίκτυο δρόμων και μονοπατιών για περιήγηση και προστασία πρέπει να περιλαμβάνονται στο Π.Δ.

Η μάχη στο ΣτΕ Από την πλευρά τους, οι θιγόμενοι από το Π.Δ. φορείς (δήμοι και πολίτες) οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσεις τις ενστάσεις τους, για το θέμα του Κυπαρισσιακού και έχουν δημιουργήσει κοινό μέτωπο δηλώνουν αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά εάν δεν υπάρχουν βασικές τροποποιήσεις στο σχέδιο του Π.Δ. Όπως επισημαίνουν το ΣτΕ είναι εκείνο το οποίο θα κρίνει το ορθό του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό.


9 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ:

Διασώζονται όλες οι θέσεις εργασίας

Σ

άρκα και οστά παίρνει η πρόσφατη εξαγγελία από την Ηλεία του Υπουργού Σταύρου Κοντονή για οριστική λύση στο πρόβλημα των Υποθηκοφυλακείων σε Πύργο, Αμαλιάδα και άλλες περιοχές της χώρας. Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται η μετατροπή των αμίσθων υποθηκοφυλακείων σε έμμισθα υπό τη σκέπη του κράτους καθώς και διατάξεις που επιτρέπουν τη λειτουργία τους διασώζοντας τις θέσεις εργασίας. Όπως έγραψε τα «ΕΘΝΟΣ» η μετατροπή θα γίνει με προεδρικό διάταγμα, ενώ με υπουργική απόφαση το προσωπικό του πρώην άμισθου υποθηκοφυλακείου θα τοποθετηθεί σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο (κατάταξη βαθμολογική και σε μισθολογικά κλιμάκια) ενώ σε περίπτωση που οι

Για τη στέγαση των υποθηκοφυλακείων θα μισθωθούν ακίνητα με μειοδοτικό διαγωνισμό (φωτογραφία αρχείου). αποδοχές είναι χαμηλότερες όσων έπαιρνε προ της ένταξης, η διαφορά δεν διατηρείται ως προσωπική. Τυχόν πλεονάζον προσωπικό θα τοποθετηθ-

εί σε προσωποπαγείς θέσεις σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες, με παρόμοια σχέση εργασίας. Για τη στέγαση των υποθηκοφυλακείων μισθώνονται ακίνητα με δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό ή χωρίς δημοπρασία, κατ’ εξαίρεση, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης. Με την «εμμισθοποίηση» εξασφαλίζεται πέρα από τη διατήρηση των θέσεων εργασίας- η άμεση λειτουργία υποθηκοφυλακείων που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα, η είσπραξη εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς παρακράτηση υπέρ του υποθηκοφύλακα, ενώ προβλέπεται ότι το Δημόσιο δεν ευθύνεται για τυχόν οφειλές που δημιουργήθηκαν από οποιαδήποτε αιτία κατά την υπηρεσία του υποθηκοφύλακα ή του αναπληρωτή συμβολαιογράφου. Δημήτρης Ζιάκας

Στον οικισμό Ανάληψη Αμαλιάδας

Ξεκίνησαν οι εργασίες σταθεροποίησης του εδάφους Αυτοψία στα έργα σταθεροποίησης του εδάφους που ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδας στο οικισμό Ανάληψη Αμαλιάδας, έκανε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Τζουλέκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου κ. Γιάννη Κοντόπουλο, τον τοπικό Σύμβουλο της Ανάληψης κ. Βαγγέλη Παλυβό και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας. Υπενθυμίζουμε ότι ο οικισμός «βυθίστηκε» από τοπικό γεωλογικό φαινόμενο το οποίο ξεκίνησε στα μέσα του 2014 και ολοκλήρωσε το καταστροφικό του έργο στα μέσα του 2015, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν σπίτια και να παρασυρθεί ο κεντρικός δρόμος. Συγκεκριμένα, ο δρόμος του χωριού «χάθηκε» σε μήκος περίπου πενήντα μέτρων, καθώς η γη άνοιξε στα δύο και βυθίστηκε κατά τρία μέτρα. Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος κατά την επίσκεψή του ενημερώθηκε από τα συνερ-

Αυτοψία στα έργα έκανε ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και στελέχη των υπηρεσιών του δήμου Ήλιδας. γεία του ανάδοχου για τις πρώτες εργασίες που αφορούν στην κατεδάφιση των υπό κατάρρευση σπιτιών, αλλά και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την συνέχιση των εργασιών, που έχουν να κάνουν με την σκυρόδεση του οικισμού. Μετά την αυτοψία, ο Δήμαρχος Ήλιδας εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το χρόνο ρεκόρ που ξεκίνησαν τα έργα και για τη θετική έκβαση των ενεργειών της δημοτικής αρχής,

ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το φαινόμενο της καθίζησης στην περιοχή της Ανάληψης έχει σταματήσει, σύμφωνα με τις επίσημες ενδείξεις των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Πατρών. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ο ανάδοχος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο στο σύνολό του μέχρι το Φθινόπωρο του 2017, ενώ το κόστος όλων των εργασιών στον οικισμό ξεπερνούν το 2.900.000 ευρώ.

Ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδας στο οικισμό Ανάληψη Αμαλιάδας οι εργασίες σταθεροποίησης του εδάφους .

Σε σχολείο της ορεινής Ηλείας

Διερευνούν υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος μαθητριών Μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος μαθητριών σε σχολείο ορεινής περιοχής της Ηλείας, έχει θορυβήσει τις τελευταίες μέρες τα στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώθηκε για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος μαθητριών συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις με στόχο την διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν μαθήτριες του σχολείου τα πρώτα «κρούσματα» είχαν σημειωθεί πριν από αρκετές εβδομάδες ωστόσο τότε δεν θέλησαν να φτάσουν έως τον διευθυντή της σχολικής μονάδες φοβούμενες ότι ίσως να μην γίνουν πιστευτές. Σύμφωνα ωστόσο με τις καταγγελίες υπήρξε και νέο «κρούσμα» με τον συγκεκριμένο καθηγητή σε περισσότερες από τέσσερις μαθήτριες με αποτέλεσμα, να αποφασίσουν να «σπάσουν» τη σιωπή τους, ενημερώνοντας και τους καθηγητές του σχολείου αλλά και τους γονείς τους. Ήδη ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έχει επικοινωνήσει με τον Διευθυντή του σχολείου και έχει ενημερωθεί για τα όσα έχουν καταγγελθεί ενώ θα έχει και συνάντηση με τον ίδιο τον καθηγητή που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της παρενόχλησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες αυτές.


10 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

Ç Ýãêñéóç ôïõ åðé÷åéñçóéáêïý ó÷åäßïõ ôïõ äÞìïõ ¹ëéäáò óõæçôÞèçêå óôç ÷èåóéíÞ óõíåäñßáóç ôïõ ÄÓ.

Áíôßèåôïò Þôáí ï åðéêåöáëÞò ôçò ìåßæïíïò ìåéïøçößáò Ã. ËõìðÝñçò.

Είπε ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Ήλιδας

«Όραμά μας ένας δήμος για τον άνθρωπο» Ι

διαίτερα σφοδρή, ήταν η χθεσινή αντιπαράθεση του δημάρχου Ήλιδας κ Χρήστου Χριστοδουλόπουλου με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Λυμπέρη, με φόντο το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου για την επόμενη τριετία. Ο κ Χριστοδουλόπουλος, εισηγούμενος το σχέδιο στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, είπε πως "όραμά μας είναι ένας δήμος για τον άνθρωπο" και στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στους άξονες προτεραιότητας που έχουν τεθεί. Στην τοποθέτησή του ο κ Λυμπέρης είπε πως "2,5 χρόνια τώρα και εγώ ψάχνω να βρω το όραμά σας αλλά δεν το βρίσκω. Αντίθετα το μόνο που

Γ. Λυμπέρης: «2,5 χρόνια τώρα και εγώ ψάχνω να βρω το όραμά σας αλλά δυστυχώς δεν έχετε κάνει τίποτα» βλέπω είναι πως δεν κάνετε τίποτε". Αντίθετος στο επιχειρησιακό σχέδιο ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ Άγγελος Κολόσακας λέγοντας πως "από τη στιγμή που η τοπική διοίκηση είναι κομμάτι του κράτους με συγκεκριμένες αρμοδιότητες τότε δεν μπορεί να σχεδιάζει και σίγουρα να υλοποιήσει απολύτως τίποτα". Το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου Ήλιδας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη της παράταξης Χριστοδουλόπουλου.

Ευρεία σύσκεψη των εμπορικών συλλόγων της Ηλείας στην Αμαλιάδα

Στον Υπουργό για το Πάτρα - Πύργος

Βελτίωση της καθημερινότητας Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ Χριστοδουλόπουλος είπε πως για την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου έγινε καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του δήμου, σε όλα τα επίπεδα, ενώ εντοπίστηκαν τα ισχυρά και αδύναμα σημεία του. Επεσήμανε πως στόχος όλων είναι ο δήμος να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, την βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας, του αγροτικού τομέα την ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας και την ανάδειξη της ιστορίας του όπως η Αρχαία Ήλιδα. Είπε πως με την έγκριση του σχεδίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση και ακολουθεί η δεύτερη όπου θα γίνει η διαβούλευση με τους φορείς όλου του δήμου.

"Τι έχετε να πείτε τώρα για τους γλάρους…" Σκληρή ήταν η απάντηση του

Åõñåßá óýóêåøç ãéá ôï èÝìá ôçò Ðáôñþí - Ðýñãïõ Ýãéíå ÷èåò óôçí ÁìáëéÜäá. Στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με τον Υπουργό Υποδομών κ Χρήστο Σπίρτζη και να του ζητήσουν να επισπεύσει τις διαδικασίες για την κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών Πύργου, θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες επιτροπή με εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων όλης της Ηλείας. Η σχετική απόφαση πάρθηκε χθες το βράδυ στη διάρκεια ευρείας σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των προέδρων και εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων της Ηλείας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας. Ο πρόεδρος της ΟΕΣΗ Θανάσης Σκορδαλής αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα και πρότεινε τη σύσταση της επιτροπής. Εκ μέρους του ΕΒΕ Ηλείας στη σύσκεψη συμμετείχε ο κ Αντώνης Παρασκευόπουλος ο οποίος τόνισε πρόκειται για το σημαντικότερο θέμα που αφορά την ανάπτυξη του τόπου μας. Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή που θα μεταβεί στον υπουργό θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο της ΟΕΣΗ Θανάση Σκορδαλή, και τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων Πύργου, Κώστα Πετρόπουλο,

κ Λυμπέρη ο οποίος είπε πως είναι "ωραίες οι φράσεις ανθρωποκεντρικός δήμος κ.α αλλά είναι κενός λόγος εάν ο δήμος δεν λύνει συγκεκριμένες ανάγκες των πολιτών". Ακολούθως επιτέθηκε στη δημοτική αρχή λέγοντας πως δεν υπάρχει σχέδιο για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα αφού άφησαν στην άκρη τη λειτουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων που ο ίδιος είχε ξεκινήσει. Είπε ότι 2,5 χρόνια τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα στον τριτογενή τομέα και το περιβάλλον. "Τι έχετε να πείτε τώρα για τους γλάρους που πετούν πάνω από την Τριανταφυλλιά" ρώτησε τον δήμαρχο επιρρίπτοντας του σοβαρότατες ευθύνες τόσο για τη μη συνέχιση της κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων όσο και την μετάθεση στο επόμενο ΕΣΠΑ της ολοκλήρωσης του έργου της παράκτιας προστασίας. Επίσης ο κ Λυμπέρης, είπε ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως κίνηση για την ανάδειξη της Αρχαίας Ήλιδας, παρά μόνο τα "μουσικά όργανα στο θέατρο". Είπε τέλος πως η δημοτική αρχή ευθύνεται για

την καθυστέρηση της εφαρμογής του σχεδίου πόλης Αμαλιάδας και των ΣΧΟΟΑΠ και χαρακτήρισε "ντροπή" το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Αμαλιάδας.

"Είναι γνωστή η θέση σας να μηδενίζετε τα πάντα" Στους ίδιους υψηλούς τόνους κινήθηκε και ο κ Χριστοδουλόπουλος. Απαντώντας στον κ Λυμπέρη είπε πως "είναι γνωστή η θέση σας να μηδενίζεται τα πάντα". Σε ότι αφορά το πρωτογενή τομέα ο δήμαρχος είπε πως επί δικής του θητείας ήρθε στην Αμαλιάδα, το εδαφολογικό εργαστήριο ενώ για το δημοπρατήριο τόνισε πως βρίσκεται σε επαφή με την περιφέρεια για την λειτουργία του. Υπενθύμισε πως τα 2,5 τελευταία χρόνια γίνεται μια σωστή προσπάθεια για να παραχωρηθεί με μακροχρόνια σύμβαση στο δήμο το κάμπινγκ της Κουρούτας. Τόνισε ότι ύστερα από ενέργειες αυτής της δημοτικής αρχής ξεμπλόκαραν τα ΣΧΟΟΑΠ τα οποία σύντομα θα παραδοθούν. Σε ότι αφορά την μεταφορά κομματιού του έργου της παράκτιας προστασίας στο επόμενο ΕΣΠΑ είπε ότι η αιτία είναι οι

"πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί που εσείς εγκρίνατε και που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Για το έργο λείπει 1 εκ ευρώ γιατί βάλατε με τον σύμβουλο των 400 χιλιάδων που εσείς εγκρίνατε μη επιλέξιμες δαπάνες. Που να τα βρούμε τα χρήματα". Για την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης Αμαλιάδας, είπε πως στις εποχές που ζούμε είναι απίθανο 2500 ιδιοκτήτες εντός της πόλης να πληρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για προχωρήσει. Απαντώντας για τα προβλήματα του κολυμβητηρίου ο κ Χριστοδουλόπουλος είπε πως το λάθος έγινε κατά την παράδοσή του "εσείς το παραλάβατε" και έχει να κάνει με τη συνδεσμολογία. Τον Απρίλη του 2014, τόνισε "ο κατασκευαστής σας το είπε αλλά δεν κάνατε τίποτα". Τέλος για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ Χριστοδουλόπουλος είπε "εσείς καθόσασταν μαζί με τον Λιατσή και τον Κουταβά και στη δική σας θητεία συνεδρίαζαν από κοινού τα δημοτικά συμβούλια Αμαλιάδας και Πύργου. Όχι εγώ". Κώστας Γιάλπας gialpk@yahoo.gr


11 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

Έβαλαν… στο σημάδι το Γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου Βάρδας! Ζ

ημιές στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου Βάρδας προκάλεσαν άγνωστοι οι οποίοι το …έβαλαν για σημάδι σπάζοντας τζάμια πετώντας κομμάτια από πλάκες πεζοδρομίου! Το περιστατικό πιθανότατα έλαβε χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά έγινε χθες αντιληπτό όταν παιδιά εισήλθαν στο γυμναστήριο για προπόνηση. Αμέσως ενημερώθηκαν η Διεύθυνση του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τάσος Μυλωνόπουλος. Ακολούθως το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας Αστυνομικοί του οποίου έσπευσαν στο σημείο και διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Δημήτρης Ζιάκας


12 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

Λίγο πριν τις κάλπες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Ï ÷þñïò êáèáñßóôçêå êáé óýíôïìá èá ôïðïèåôçèåß ðåñßöñáîç

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Παραχωρείται στο δήμο ο χώρος του παλιού Σινέ Ολύμπια Προς αξιοποίηση οδεύει ο χώρος που για δεκαετίες λειτουργούσε το Σινέ Ολύμπια, δίπλα στο σταθμό του ΟΣΕ στην Αμαλιάδα. Μια έκταση που ανήκει στη ΓAIΑΟΣΕ ο οποίος όχι απλά ήταν εγκαταλελειμμένος για τουλάχιστον 20 χρόνια αλλά είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης με τον τοίχο του να γέρνει επικίνδυνα προς την πλευρά του δρόμου. Ο χώρος, ύστερα από συμφωνία που υπάρχει μεταξύ του δήμου Ήλιδας και τις επιχείρησης καθαρίστηκε και άμεσα θα μπει περίφραξη, ενώ μένουν οι τελικές υπογραφές για παραχώρηση του. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας στην συνεδρίαση του περασμένου Ιανουαρίου ενέκρινε την προσπάθεια ο χώρος καθαρίστηκε και απομένουν τα τυπικά ώστε να πέσουν οι τελικές υπογραφές για την παραχώρησή του για 20 χρόνια. Παράλληλα ο Δήμος θα εκπονήσει σχετική μελέτη προκειμένου να διαπιστωθεί ποια θα είναι η κατάλληλη χρήση και να προχωρήσει στην αποκατάστασή του.

Καταγγελίες της ΔΑΣ για τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γ

ια παραβίαση του άρθρου 16 του καταστατικού του Εργατικού Κέντρου Πύργου στη πρόσφατη Γενική Συνέλευση που είχε ως θέμα την έγκριση του διοικητικού και του οικονομικού απολογισμού της τριετίας και την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ . Ειδικότερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ Εργατικού Κέντρου Πύργου μίλησαν για συνέλευση "παρωδία" προκειμένου το Εργατικό Κέντρο να οδηγηθεί στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. "Στις 12 Φεβρουαρίου έγινε συνέλευση με θέμα απολογισμό δράσης και εκλογή εφορευτικής επιτροπής που θα κάνει εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στις 19/2. Το συνέδριο ήταν παρωδία, διότι πραγματοποιήθηκε χωρίς να εγκρίνει η ΓΣ να συγκροτηθεί σε Σώμα, που είναι το ανώτερο όργανο του ΕΚ Πύργου με

Δίβρη

Λειτουργεί σε καθημερινή βάση και πάλι το Ιατρείο Λύση στο χρόνιο πρόβλημα έδωσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που προβλέπει την παροχή οικονομικών κινήτρων σε 311 αγροτικούς γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία), οι οποίοι υπηρετούν σε άγονες περιοχές. Στους γιατρούς αυτούς θα χορηγείται μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ ενώ η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ από 21/02/2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4368/2016.Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι με αυτό τον τρόπο να ενισχύσει τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές της χώρας αναγνωρίζοντας παράλληλα τη σημαντική συμβολή των γιατρών στην προάσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στη διασφάλιση του δικαιώματος των κατοίκων αυτών των περιοχών σε αξιόπιστη υγειονομική φροντίδα.

Ïé åêðñüóùðïé ôçò ÄÁÓ óôï Åñãáôéêü ÊÝíôñïõ Ðýñãïõ ìßëçóáí ãéá ðáñáâßáóç ôïõ Üñèñïõ 16 ôïõ êáôáóôáôéêïý ôïõ Å. Ê. Ðýñãïõ êáé êÜëåóáí ôïõò áíôéðñïóþðïõò íá óôçñßîïõí ôï øçöïäÝëôéï ôçò ðáñÜôáîçò ôïõò. βάση το καταστατικό μας, και χωρίς να εγκρίνει τους συνέδρους αντιπροσώπους που στέλνουν τα σωματεία εκλεγμένους από τους χώρους τους. Έγινε μια χοντρή παραβίαση με βάση το άρθρο 16 του καταστατικού του ΕΚ Πύργου, και χωρίς να γνωρίζει το Σώμα των αντιπροσώπων ποιος και πώς ή κι αν έχει εκλεγεί από τα Σωματεία ως αντιπρόσωπος για το ΕΚ. όπως ήδη καταγγείλαμε με την ανακοίνωσή μας, έφεραν αντιπρόσωπο από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους χωρίς να έχει εκλεγεί, διότι δεν ήταν ούτε καν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Αναγκάστηκαν να τον βγάλουν από το προεδρείο που τον θέσανε, κάτω από την παρέμβασή μας και -αν αντιλήφθηκα καλά- δεν τον άφησαν να ψηφίσει. Όσο και να επιμείναμε να εγκρίνει και να νομιμοποιήσει τους αντιπρόσωπους το σώμα του συνεδρίου, αυτό δεν έγινε δυνατό. Για αυτό έχουμε κάνει ένσταση στο προεδρείο

της ΓΣ, την οποία όμως δεν συζήτησε ούτε την έθεσε για ψηφοφορία. Τέτοιες καταστατικές παρανομίες γίνονται και σε άλλα σωματεία που ελέγχει το ΕΚ Πύργου" τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ Άγγελος Μπούζης. Παράλληλα ο Αγγ. Μπούζης επισήμανε ότι στα τρία χρόνια τα οποία πέρασαν το Εργατικό Κέντρο Πύργου δεν οργάνωσε τους αγώνες των εργαζόμενων . Από την πλευρά του ο Σπύρος Γιακουμέλος σημείωσε: "Σε εποχές φτώχειας κρίσης και εξαθλίωσης και οπισθοδρόμησης της ζωής μας, χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, για να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους και να ορθώσουν το ανάστημά τους. Όπως έλεγε κι ο Λουντέμης, χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να πάμε από τα τέσσερα πόδια στα δύο, το θέμα είναι να μην ξανασυμβάλουμε να πάμε πάλι εκεί". Α.Αγγελίδου


13 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

20 χρόνια Χαραλάμπεια από το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου απέσπασαν τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου.

«Θα τραγουδήσω αγαληνά τώρα του βράδυ, βράδυ…» Σ

την κατάμεστη αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας παρουσιάστηκε φέτος η κορυφαία μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου που ήταν αφιερωμένη, όπως κάθε χρόνο στον πολιούχο της πόλης Άγιο Χαράλαμπο. Τα φετινά Χαραλάμπεια είχαν «άρωμα» Θράκης και όσοι βρέθηκαν στον χώρο του συνεδριακού της Π.Ε. Ηλείας είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα ξεχωριστό ταξίδι, μέσα από μουσικές, χορούς και τραγούδια. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Τούλα Καλαμπόκα, η οποία έκανε μια ιστορική προσέγγιση της Θράκης, με παράλληλη προβολή εικόνων και θεμάτων της περιοχής. Ο Κωνσταντίνος Τζανέτος διάβασε το κείμενο της φιλολόγου Μαρίας Αναγνωστοπούλου -«Τη

μάνα μου τη λένε Θράκη..», ενώ η εξαιρετική Βασιλική Τσαφογιάννη άρχισε την παράσταση τραγουδώντας «Άσπρα μου περιστέρια», ένα επιτραπέζιο τραγούδι από το Φυλαχτό Έβρου. Την επιμέλεια του προγράμματος της παράστασής είχε και φέτος ο δάσκαλός Κων/νος Τζανέτος. Τη διεύθυνση της χορωδίας η Κωστούλα Σακκά, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της εκδήλωσης είχαν οι έφοροι των αντίστοιχων τμημάτων (χορού, ιματιοθήκης και χορωδίας) οι κυρίες Ε. Κόλλια, Δ. Γιαβή και Π. Μπαρτζοπούλου καθώς και η έφορος εκδηλώσεων, τύπου και δημοσίων σχέσεων Τέσσυ Διαμαντοπούλου. *Φωτογραφείο Β. Αγγελάκος

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ.Τούλα Καλαμπόκα άνοιξε την εκδήλωση κάνοντας μια ιστορική προσέγγιση της Θράκης.

Μία από τις ομορφότερες εκδηλώσεις για τα Χαραλάμπεια διοργάνωσαν φέτος τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου και όπως ήταν φυσικό απέσπασαν επάξια το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Χορούς, τραγούδια και μουσικές απ’ όλη τη Θράκη παρουσίασε φέτος το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου.


14 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Α ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÄÇÌÏÓ ÐÕÑÃÏÕ A' ÔÏÅÂ ÐÕÑÃÏÕ TAX.Ä/ÍÓÇ:ÔÑÉÊÏÕÐÇ 6 ÔÇË-FAX 26210-34724

ÐÕÑÃÏÓ 15/02/2017 ÁÑÉÈÌ.ÐÑÙÔ.42

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ãßíåôáé ãíùóôü óôïõò áñäåõôÝò-ìÝëç ôïõ Á´ÔÏÅ Ðýñãïõ, üôé Ý÷ïõí áíáñôçèåß êáôáóôÜóåéò ïöåéëåôþí ÷ñÞóçò 2016 óôïí ÄÞìï Ðýñãïõ, óôá ÄçìïôéêÜ Äéáìåñßóìáôá ÄÞìïõ Ðýñãïõ (ÊïëßñéÁã. Ãåþñãéï-ÂáñâÜóáéíá),óôá êáöåíåßá Ëáìðåôßïõ ê.ÖáêéÜ, Êáôáñá÷ßïõ ê.Ëßìïõñá êáèþò êáé óôï ãñáöåßï ôïõ Ïñãáíéóìïý. Ðáñáêáëïýíôáé ôá ìÝëç áñäåõôÝò ôïõ Ïñãáíéóìïý íá ëÜâïõí ãíþóç. ÅÜí äéáöùíïýí ùò ðñïò ôçí ÷ñÝùóç, íá õðïâÜëëïõí Ýíóôáóç óôï ãñáöåßï ôïõ Ïñãáíéóìïý. Ôñéêïýðç 6,ìÝ÷ñé ôçí 28/2/2017. ÐÝñáí ôçò áíùôÝñù çìåñïìçíßáò ï Ïñãáíéóìüò èá êéíÞóåé ôçí äéáäéêáóßá åßóðñáîçò ôùí ïöåéëþí ìå áíáãêáóôéêÜ ìÝôñá [ÄéêáóôÞñéá áðáãüñåõóç Üñäåõóçò ãéá ôï Ýôïò 2017 ê.ë.ð.]. Ãéá ôïõò áíùôÝñù ëüãïõò ëïéðüí ï Ïñãáíéóìüò ðáñáêáëåß ôïõò ïöåéëÝôåò ôüóï ôçò ÷ñÞóçò 2016 üóï êáé ôùí ðáëáéïôÝñùí ÷ñÞóåùí, íá Ýëèïõí íá ðëçñþóïõí ðñï- êåéìÝíïõ ï Ïñãáíéóìüò áíôéìåôùðßóåé ôéò áíÜãêåò óõíôÞñçóçò ôïõ äéêôýïõ (áñäåõôéêïý) åíüøåé ôçò íÝáò áñäåõôéêÞò ðåñéüäïõ, ðëçñùìÞ ðñïóùðéêïý, ÃÏÅ & ÄÅÇ. Ãíùóôïðïéïýìå åðßóçò üôé óå üóïõò äåí åêðëçñþóïõí ôéò ïéêïíïìéêÝò ôïõò õðï÷ñåþóåéò èá áöáéñåèïýí ôá õäñïóôüìéá áðü ôá áãñïôåìÜ÷éÜ ôïõò êáé ãéá ôï ëüãï áõôü íá ìçí ðñïãñáììáôßóïõí êáëëéÝñãåéåò ãéá ôçí áñäåõôéêÞ ðåñßïäï 2017. Ï Ðñüåäñïò ÐÝôñïò ÈåïäùñÝëïò Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ-Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27131, Ðýñãïò

Áñ./Ö.913/1098/15-02-2017

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1.Ôçí ÐáñáóêåõÞ 17-02-2017 êáé áðü þñá 08.30 Ýùò 13.00 åêáôÝñùèåí ôçò ïäïý Êáôáêüëïõ áðü äéáóôáýñùóç Êáâïõñßïõ Ýùò äéáóôáýñùóç ðñïò Íôüæç, ðåñéï÷Þ åñãïóôáóßïõ Óïñâáôæéþôç, ðåñéï÷Þ ïéêßáò Ó÷ßæá, ðåñéï÷Þ ïéêßáò ÌðåñôóÜôïõ Ïõñ. , áíôëéïóôÜóéá Êáôáêüëïõ, ðáñáëéáêÞ ðåñéï÷Þ Êáâïõñßïõ, Áëêõþíáò êáé ÌðáíÜíáò Êáôáêüëïõ, îåíïäï÷åßï ÏäõóóÝáò ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. O ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

KHΔΕΙΕΣ Ôïí ðïëõáãáðçìÝíï

ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ ÓÕÍ/×Ï ÐÕÑÏÓÂÅÓÔÇ - ÅÔÙÍ 57 Êçäåýïõìå óÞìåñá ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017 & þñá 3.00 ì.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Åðéôáëßïõ êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðáñåõñåèïýí óôçí åêöïñÜ ôïõ. ÅðéôÜëéï 16 Öåâñïõáñßïõ 2017 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÃéÜííá, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÏÕ: Ìáñßá , ÆùÞ , Èåþíç. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ Ç ÓÏÑÏÓ ÈÁ ÅÕÂÑÉÓÊÅÔÁÉ ÓÔÏÍ ÉÅÑÏ ÍÁÏ ÁÐÏ ÙÑÁ 2.00 ì.ì ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Áð. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Ï.Å. ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÊÉÍÇÔÏ: 6944 296706 & 6947 608088 ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôïí áãáðçìÝíï ìáò

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Βασιλείου ΜΑΚΡΗ ÅÔÙÍ 82 Êçäåýïõìå óÞìåñá ÐÝìðôç 16-2-2017 & þñá 11:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ëïýâñïõ êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí óôçí åêöïñÜ ôïõ. Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ×ÁÑÉÊËÅÉÁ, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÂÁÓÉËÅÉÏÓ & ÊÁÔÅÑÉÍÁ ÌÁÊÑÇ ÅËÅÍÇ & ×ÑÇÓÔÏÓ ÓÔÅÖÁÍÉÄÇÓ, ÔÁÅÃÃÏÍÉÁ: ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ, ×ÁÑÉÊËÅÉÁ, ÓÔÅÖÁÍÏÓ, ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: "ÊÁÖÕÑÁÓ", ÊÁÑÏÕÔÅÓ, ÔÇË: 26210-44381, ïéêßáò: 26210-44681, Êéí.: 6977286301, 24ùñç åîõðçñÝôçóç

ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

40ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôï ÓÜââáôï 18 Öåâñïõáñßïõ 2017 êáé þñá 8.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßùí ÐÜíôùí (¢ êïéìçôÞñéï) Ðýñãïõ Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ, ðáôÝñá, ðáððïý & èåßïõ

ΙΩΑΝΝΗ ΓΕΩΡ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ÓÕÍÔÁÎÉÏÕ×ÏÕ ÏÔÅ - ÅÔÙÍ 79 êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üóïõò èÝëïõí êáé ìðïñïýí íá ðñïóÝëèïõí ãéá íá åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïóåõ÷Ýò ôïõò ðñïò ôïí Êýñéï ãéá ôç ãáëÞíç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ðýñãïò 18/02/2017 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÁèçíÜ,ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÏÕ: Ãåþñãéïò & ÂáóéëéêÞ Êùóôïðïýëïõ,ÁèáíÜóéïò & Áöñïäßôç Êùóôïðïýëïõ,Ç ÅÃÃÏÍÇ ÔÏÕ: ÁèçíÜ,ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ,ÔÁ ÁÍÉØÉÁ,ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Áð. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Ï.Å. ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÊÉÍÇÔÏ: 6944 296706 & 6947 608088 ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 19 Öåâñïõáñßïõ 2017 êáé þñá 8.30 ð.ì. ôåëïýìå 40ÇÌÅÑÏ ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Äçìçôñßïõ Áõãåßïõ ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò Óõæýãïõ ðáôÝñá ðáððïý & áäåëöïý

ΠΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ÅÔÙÍ 89 Ç óýæõãïò: ÁëåîÜíäñá, ôá ðáéäéÜ: ÆùÞ & ÃéÜííçò, ÄçìÞôñçò, ôá åããüíéá, ôá áäÝëöéá, ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ, Ôçë.: 2623023925, 32289 Êéí. 6944507734 Ôçí ÊõñéáêÞ 19 Öåâñïõáñßïõ 2017 êáé þñá 8.30 ð.ì. ôåëïýìå 40ÇÌÅÑÏ ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Äçìçôñßïõ Êáñäéáêáõôßïõ ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò ÌçôÝñáò ãéáãéÜò & áäåëöÞò

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ χας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΛΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 86 Ôá ðáéäéÜ ,ôá åããüíéá, ,ç áäåëöÞ, ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ, Ôçë.: 2623023925, 32289 Êéí. 6944507734 Ôçí ÊõñéáêÞ 19 Öåâñïõáñßïõ 2017 êáé þñá 8.30 ð.ì. ôåëïýìå 40ÇÌÅÑÏ ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßùí Êùí/íïõ & ÅëÝíçò Ãáóôïýíçò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò Óõæýãïõ ðáôÝñá & ðáððïý

ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΕΛΙΣΣΑΙΟΥ ΤΣΟΥΤΣΑ ÅÔÙÍ 77 Ç óýæõãïò: ×ñõóïýëá, ôá ðáéäéÜ: ÄÝóðïéíá & Çñþäçò Ìïõñáíôßäçò, Åëéóóáßïò & ×ñõóïýëá Ôóïýôóá, ÄçìÞôñçò Ôóïýôóáò, ôá åããüíéá, ïé ëïéðïß óõããåíåßò. ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ, Ôçë.: 2623023925, 32289 Êéí. 6944507734 Ôåëïýìå ôï ÓÜââáôï 18/2/2017 êáé þñá 8:30 ð. ì. óôï Éåñü Íáü Aãßïõ Êùíóôáíôßíïõ ¢íù Óáìéêïý 40çìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 61 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ç ÌÇÔÅÑÁ: ÐÁÍÁÃÉÙÔÁ, Ç ÓÕÆÕÃÏÓ :EËËH, ÔÁ ÔÅÊÍÁ:ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ & ÌÁÑÉÁ, ×ÁÑÁËÁÌÐÏÓ & ÂÁÓÙ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ:ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ, ÅËËÇ,ÔÁ ÁÍÉØÉÁ,ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÃÊÏÔÓÇÓ ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ, ÊÁËËÉÊÙÌÏ ÇËÅÉÁÓ - Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26250-22737, Êéí. 6947583542 - 6976906302.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ χας ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ ÅÔÙÍ 82 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå ÓÊÏÕÑÏ×ÙÑÉ ÇËÅÉÁÓ ÔÁ ÔÅÊÍÁ: ÅÕÔÕ×ÉÁ & ×ÑÇÓÔÏÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ, ÂÁÓÉËÉÊÇ ËÏÕÉÆÉÄÏÕ ÃÅÑÁÓÉÌÏÓ ËÏÕÉÆÉÄÇÓ,,ÐÁÍÁÃÉÙÔÁ & ÈÅÏËÏÃÏÓ ÊÏÊÊÙÍÇ ÓÐÕÑÉÄÏÕËÁ & ÃÅÙÑÃÉÏÓ ÁÍÁÃÍÙÓÔÏÕ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, & Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÅËÅÔÙÍ ÃÉÁÍÍÏÐÏÕËÏÓ ÊÅÍÔÑÉÊÏ: ÐÁÔÑÙÍ 39 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ / ÓÊÏÕÑÏ×ÙÑÉ üëï ôï 24ùñï ÔÇË: 2621 500710 - ÊÉÍ 6971 580109 www.teletesgiannopoulos.4ty.gr


ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ 15

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÄÇÌÏÓ ÁÍÄÑÁÂÉÄÁÓ - ÊÕËËÇÍÇÓ

ËÅ×ÁÉÍÁ: 15-02-2017 Áñéèì. Ðñùô.: 1596

ÐÉÍÁÊÁÓ Á: ÈÅÓÅÉÓ ÅÐÏ×ÉÊÏÕ ÐÑÏÓÙÐÉÊÏÕ (áíÜ êùäéêü èÝóçò) Êùäéêüò èÝóçò

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2017 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ στο πλαίσιο του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014 - 2020” ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ” ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΙΤΛΟΣ: “ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ” Ï ÄÇÌÏÓ ÁÍÄÑÁÂÉÄÁÓ - ÊÕËËÇÍÇÓ ¸÷ïíôáò õðüøç: 1.Ôçí ðáñ. 3 ôïõ Üñèñïõ 21 ôïõ Í. 2190/1994 "Óýóôáóç áíåîÜñôçôçò áñ÷Þò ãéá ôçí åðéëïãÞ ðñïóùðéêïý êáé ñýèìéóç èåìÜôùí äéïßêçóçò" (ÖÅÊ 28 Á), üðùò Ý÷åé ôñïðïðïéçèåß êáé éó÷ýåé, óå óõíäõáóìü ìå ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 74 ôïõ Í. 4430/2016 (ÖÅÊ 205/Á´/31.10.2016). 2.Ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Í. 3852/2010 "ÍÝá Áñ÷éôåêôïíéêÞ ôçò Áõôïäéïßêçóçò êáé ôçò ÁðïêåíôñùìÝíçò Äéïßêçóçò- Ðñüãñáììá ÊáëëéêñÜôçò" (ÖÅÊ 87 Á), üðùò Ý÷ïõí ôñïðïðïéçèåß êáé éó÷ýïõí. 3.Ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ Ýíáôïõ ôïõ Í. 4057/2012 "Ðåéèáñ÷éêü Äßêáéï Äçìïóßùí Ðïëéôéêþí Äéïéêçôéêþí ÕðáëëÞëùí êáé ÕðáëëÞëùí Íïìéêþí Ðñïóþðùí Äçìïóßïõ Äéêáßïõ" (ÖÅÊ 54 Á). 4.Ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Í. 4314/2014 "Á) Ãéá ôç äéá÷åßñéóç, ôïí Ýëåã÷ï êáé ôçí åöáñìïãÞ áíáðôõîéáêþí ðáñåìâÜóåùí ãéá ôçí ðñïãñáììáôéêÞ ðåñßïäï 2014-2020, Â) ÅíóùìÜôùóç ôçò Ïäçãßáò 2012/17 ôïõ Åõñùðáúêïý Êïéíïâïõëßïõ êáé ôïõ Óõìâïõëßïõ ôçò 13çò Éïõíßïõ 2012 (EE L 156/16.6.2012) óôï åëëçíéêü äßêáéï, ôñïðïðïßçóç ôïõ í.3419/2005 (Á 297) êáé Üëëåò äéáôÜîåéò" (ÖÅÊ 265/Á´/23.12.2014). 5.Ôéò äéáôÜîåéò ôçò ðáñ. 5 ôïõ Üñèñïõ 14 ôïõ Í.4403/2016 (ÖÅÊ 125/Á'/7.7.2016). 6.Ôçí õð' áñéè. Ä23/ÏÉÊ.14435-1135 ÊïéíÞ ÕðïõñãéêÞ Áðüöáóç "Êáèïñéóìüò åëÜ÷éóôùí ðñïäéáãñáöþí ëåéôïõñãßáò ôùí ÊÝíôñùí Êïéíüôçôáò" (ÖÅÊ 854/ô.´/30.3.2016). 7.Ôçí õð' áñéèì. ðñùô. 4235/6.10.2016 áðüöáóç ôïõ ÐåñéöåñåéÜñ÷ç ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò ìå èÝìá: "¸íôáîç ôçò ðñÜîçò "ÊÅÍÔÑÏ ÊÏÉÍÏÔÇÔÁÓ ÄÇÌÏÕ ÁÍÄÑÁÂÉÄÁÓ - ÊÕËËÇÍÇÓ" ìå Êùäéêü ÏÐÓ 5002101 óôï Åðé÷åéñçóéáêü Ðñüãñáììá "ÄõôéêÞ ÅëëÜäá 2014-2020"". 8.Ôçí õð' áñéèì. 13/20.1.2017 áðüöáóç (óå ïñèÞ åðáíÜëçøç) ôïõ Äçìïôéêïý Óõìâïõëßïõ ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò ìå èÝìá 11ï: "Ôñïðïðïßçóç ôçò áñéè. 351/2016 áðüöáóçò ôïõ ä.ó. ìå èÝìá: "ÐñïóëÞøåéò ðñïóùðéêïý óôï ÊÝíôñï Êïéíüôçôáò"". 9.Ôçí õð' áñéèì. 282/21.12.2016 áðüöáóç ôïõ ÄçìÜñ÷ïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò ìå èÝìá: "Áðüöáóç õëïðïßçóçò ìå ßäéá ìÝóá ôïõ ÕðïÝñãïõ 1 "ÊÝíôñï Êïéíüôçôáò ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò" ìå Á/Á 1 ôçò ÐñÜîçò "ÊÝíôñï Êïéíüôçôáò ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò" ìå Êùä. ÏÐÓ 5002101 ôïõ Å.Ð. "ÄõôéêÞ ÅëëÜäá 2014-2020"" ¢îïíá Ðñïôåñáéüôçôáò 4 "ÁíÜðôõîç Áíèñþðéíïõ Äõíáìéêïý, ðñïþèçóç ôçò ÊïéíùíéêÞò ¸íôáîçò êáé ÊáôáðïëÝìçóç ôçò Öôþ÷åéáò êáé ôùí Äéáêñßóåùí"". 10.Ôçí õð' áñéèì. 293/21.12.2016 áðüöáóç ôïõ ÄçìÜñ÷ïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò ìå èÝìá: "Áðüöáóç õëïðïßçóçò ìå ßäéá ìÝóá ôïõ ÕðïÝñãïõ 2 "ÊÝíôñï Ìåôáíáóôþí - ËïéðÝò ÄñÜóåéò ÊÝíôñïõ Êïéíüôçôáò ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò" ìå Á/Á 1 ôçò ÐñÜîçò "ÊÝíôñï Êïéíüôçôáò ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò" ìå Êùä. ÏÐÓ 5002101 ôïõ Å.Ð. "ÄõôéêÞ ÅëëÜäá 2014-2020"" ¢îïíá Ðñïôåñáéüôçôáò 4 "ÁíÜðôõîç Áíèñþðéíïõ Äõíáìéêïý, ðñïþèçóç ôçò ÊïéíùíéêÞò ¸íôáîçò êáé ÊáôáðïëÝìçóç ôçò Öôþ÷åéáò êáé ôùí Äéáêñßóåùí"". 11.Ôçí õð' áñéèì. 110/9.1.2017 âåâáßùóç ôïõ ÔìÞìáôïò Ðñïûðïëïãéóìïý, Ëïãéóôçñßïõ êáé Ðñïìçèåéþí ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò ðåñß ýðáñîçò ðéóôþóåùí ãéá ôçí êÜëõøç ôçò äáðÜíçò ìéóèïäïóßáò ôïõ õðü ðñüóëçøç ðñïóùðéêïý ôçò ðáñïýóáò áíáêïßíùóçò.

Áíáêïéíþíåé Ôçí ðñüóëçøç, ìå óýìâáóç åñãáóßáò éäéùôéêïý äéêáßïõ ïñéóìÝíïõ ÷ñüíïõ, óõíïëéêÜ Ýîé (6) áôüìùí ãéá ôçí õëïðïßçóç ôçò ÐñÜîçò "ÊÅÍÔÑÏ ÊÏÉÍÏÔÇÔÁÓ ÄÇÌÏÕ ÁÍÄÑÁÂÉÄÁÓ - ÊÕËËÇÍÇÓ", óôï ðëáßóéï ôïõ Åðé÷åéñçóéáêïý ÐñïãñÜììáôïò "ÄÕÔÉÊÇ ÅËËÁÄÁ 2014 - 2020" - ÁÎÏÍÁÓ ÐÑÏÔÅÑÁÉÏÔÇÔÁÓ 4 "ÁÍÁÐÔÕÎÇ ÁÍÈÑÙÐÉÍÏÕ ÄÕÍÁÌÉÊÏÕ, ÐÑÏÙÈÇÓÇ ÔÇÓ ÊÏÉÍÙÍÉÊÇÓ ÅÍÔÁÎÇÓ ÊÁÉ ÊÁÔÁÐÏËÅÌÇÓÇ ÔÇÓ ÖÔÙ×ÅÉÁÓ ÊÁÉ ÔÙÍ ÄÉÁÊÑÉÓÅÙÍ", óôï ÄÞìï Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò ðïõ åäñåýåé óôá Ëå÷áéíÜ Í. Çëåßáò, êáé óõãêåêñéìÝíá ôïõ åîÞò, áíÜ õðçñåóßá, Ýäñá, åéäéêüôçôá êáé äéÜñêåéá óýìâáóçò, áñéèìïý áôüìùí (âë. ÐÉÍÁÊÁ Á): ÐÉÍÁÊÁÓ Á: ÈÅÓÅÉÓ ÅÐÏ×ÉÊÏÕ ÐÑÏÓÙÐÉÊÏÕ (áíÜ êùäéêü èÝóçò) Êùäéêüò èÝóçò

Õðçñåóßá

¸äñá õðçñåóßáò

Åéäéêüôçôá

ÄÞìïò Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò

101

Ãéá ôç óôåëÝ÷ùóç ôçò ÄïìÞò "ÊÝíôñï Êïéíüôçôáò ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò ÊõëëÞíçò"

Ëå÷áéíÜ

ÐÅ/ÔÅ ÊÏÉÍÙÍÉÊÙÍ ËÅÉÔÏÕÑÃÙÍ

ÄéÜñêåéá óýìâáóçò

¸íá (1) Ýôïò áðü ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò ìå äõíáôüôçôá áíáíÝùóçò Þ ðáñÜôáóçò Ýùò ôç ëÞîç ôïõ ÐñïãñÜììáôïò

Áñéèìüò áôüìùí

2

Õðçñåóßá

¸äñá õðçñåóßáò

ÄÞìïò Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò 102

Ãéá ôç óôåëÝ÷ùóç ôçò ÄïìÞò "ÊÝíôñï Êïéíüôçôáò - ÊÝíôñï ¸íôáîçò Ìåôáíáóôþí ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò"

Åéäéêüôçôá ÄÅ ÄÉÁÌÅÓÏËÁÂÇÔÙÍ

Ëå÷áéíÜ êáé åëëåßøåé áõôïý ÕÅ ÄÉÁÌÅÓÏËÁÂÇÔÙÍ

ÄÞìïò Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò

103

Ãéá ôç óôåëÝ÷ùóç ôçò ÄïìÞò "ÊÝíôñï Êïéíüôçôáò - ÊÝíôñï ¸íôáîçò Ìåôáíáóôþí ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò" ÄÞìïò Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò

104

Ãéá ôç óôåëÝ÷ùóç ôçò ÄïìÞò "ÊÝíôñï Êïéíüôçôáò - ÊÝíôñï ¸íôáîçò Ìåôáíáóôþí ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò"

Ëå÷áéíÜ

Ëå÷áéíÜ

Ãéá ôç óôåëÝ÷ùóç ôçò ÄïìÞò "ÊÝíôñï Êïéíüôçôáò - ÊÝíôñï ¸íôáîçò Ìåôáíáóôþí ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò"

ÐÅ ÍÏÌÉÊÙÍ

¸íá (1) Ýôïò áðü ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò ìå äõíáôüôçôá áíáíÝùóçò Þ ðáñÜôáóçò Ýùò ôç ëÞîç ôïõ ÐñïãñÜììáôïò

¸íá (1) Ýôïò áðü ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò ìå äõíáôüôçôá áíáíÝùóçò Þ ðáñÜôáóçò Ýùò ôç ëÞîç ôïõ ÐñïãñÜììáôïò ¸íá (1) Ýôïò áðü ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò ìå äõíáôüôçôá áíáíÝùóçò Þ ðáñÜôáóçò Ýùò ôç ëÞîç ôïõ ÐñïãñÜììáôïò

Áñéèìüò áôüìùí

1

1

1

ÌÅÑÉÊÇ ÁÐÁÓ×ÏËÇÓÇ (4 ÙÑÅÓ ÇÌÅÑÇÓÉÙÓ - 5 ÇÌÅÑÅÓ)

ÄÞìïò Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò

105

ÐÅ/ÔÅ ÊÏÉÍÙÍÉÊÙÍ ËÅÉÔÏÕÑÃÙÍ

ÄéÜñêåéá óýìâáóçò

Ëå÷áéíÜ

ÐÅ ØÕ×ÏËÏÃÙÍ

¸íá (1) Ýôïò áðü ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò ìå äõíáôüôçôá áíáíÝùóçò Þ ðáñÜôáóçò Ýùò ôç ëÞîç ôïõ ÐñïãñÜììáôïò

1

ÌÅÑÉÊÇ ÁÐÁÓ×ÏËÇÓÇ (4 ÙÑÅÓ ÇÌÅÑÇÓÉÙÓ - 5 ÇÌÅÑÅÓ)

ÊÅÖÁËÁÉÏ ÄÅÕÔÅÑÏ: ÕðïâïëÞ áéôÞóåùí óõììåôï÷Þò Ïé åíäéáöåñüìåíïé êáëïýíôáé íá óõìðëçñþóïõí ôçí áßôçóç ìå êùäéêü ÅÍÔÕÐÏ ÁÓÅÐ ÓÏ×.5 êáé íá ôçí õðïâÜëïõí, åßôå áõôïðñïóþðùò, åßôå ìå Üëëï åîïõóéïäïôçìÝíï áðü áõôïýò ðñüóùðï, åöüóïí ç åîïõóéïäüôçóç öÝñåé ôçí õðïãñáöÞ ôïõò èåùñçìÝíç áðü äçìüóéá áñ÷Þ, åßôå ôá÷õäñïìéêÜ ìå óõóôçìÝíç åðéóôïëÞ, óôá ãñáöåßá ôçò õðçñåóßáò ìáò óôçí áêüëïõèç äéåýèõíóç: ÄÞìïò Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò, Ðïëõôå÷íåßïõ 2, Ô.Ê.27053, Ëå÷áéíÜ, õðüøç êïõ Óáñáíôüðïõëïõ Ãåùñãßïõ (ôçë. åðéêïéíùíßáò: 2623360819). Óôçí ðåñßðôùóç áðïóôïëÞò ôùí áéôÞóåùí ôá÷õäñïìéêþò ôï åìðñüèåóìï ôùí áéôÞóåùí êñßíåôáé ìå âÜóç ôçí çìåñïìçíßá ðïõ öÝñåé ï öÜêåëïò áðïóôïëÞò, ï ïðïßïò ìåôÜ ôçí áðïóöñÜãéóÞ ôïõ åðéóõíÜðôåôáé óôçí áßôçóç ôùí õðïøçößùí. ÊÜèå õðïøÞöéïò äéêáéïýôáé íá õðïâÜëåé ìßá ìüíï áßôçóç êáé ãéá èÝóåéò ìßáò ìüíï êáôçãïñßáò ðñïóùðéêïý (ÐÅ Þ ÔÅ Þ ÄÅ Þ ÕÅ). Ç óþñåõóç èÝóåùí äéáöïñåôéêþí êáôçãïñéþí ðñïóùðéêïý óå ìßá Þ ðåñéóóüôåñåò áéôÞóåéò óõíåðÜãåôáé áõôïäéêáßùò óå êÜèå ðåñßðôùóç áêýñùóç üëùí ôùí áéôÞóåùí êáé áðïêëåéóìü ôïõ õðïøçößïõ áðü ôçí ðåñáéôÝñù äéáäéêáóßá. Ç ðñïèåóìßá õðïâïëÞò ôùí áéôÞóåùí åßíáé äÝêá (10) çìÝñåò (õðïëïãéæüìåíåò çìåñïëïãéáêÜ) êáé áñ÷ßæåé áðü ôçí åðüìåíç çìÝñá ôçò ôåëåõôáßáò äçìïóßåõóçò ôçò ðáñïýóáò óå ôïðéêÝò åöçìåñßäåò Þ ôçò áíÜñôçóÞò óôï ÷þñï áíáêïéíþóåùí ôïõ äçìïôéêïý êáôáóôÞìáôïò ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò - ÊõëëÞíçò, åöüóïí ç áíÜñôçóç åßíáé ôõ÷üí ìåôáãåíÝóôåñç ôçò äçìïóßåõóçò óôéò åöçìåñßäåò. Ç áíùôÝñù ðñïèåóìßá ëÞãåé ìå ôçí ðáñÝëåõóç ïëüêëçñçò ôçò ôåëåõôáßáò çìÝñáò êáé åÜí áõôÞ åßíáé, êáôÜ íüìï, åîáéñåôÝá (äçìüóéá áñãßá) Þ ìç åñãÜóéìç, ôüôå ç ëÞîç ôçò ðñïèåóìßáò ìåôáôßèåôáé ôçí åðüìåíç åñãÜóéìç çìÝñá. Ïé õðïøÞöéïé ìðïñïýí íá áíáæçôÞóïõí ôá Ýíôõðá ôùí áéôÞóåùí: á) óôçí õðçñåóßá ìáò óôçí áíùôÝñù äéåýèõíóç· â) óôï äéêôõáêü ôüðï ôïõ ÁÓÅÐ (www.asep.gr) êáé óõãêåêñéìÝíá áêïëïõèþíôáò áðü ôçí êåíôñéêÞ óåëßäá ôç äéáäñïìÞ: Ðïëßôåò -> ¸íôõðá -> Äéáäéêáóßåò-> Äéáãùíéóìþí ÖïñÝùí-> Ïñ. ×ñüíïõ ÓÏ× ·ã) óôá êáôÜ ôüðïõò ÊÝíôñá ÅîõðçñÝôçóçò Ðïëéôþí (ÊÅÐ) áëëÜ êáé óôçí çëåêôñïíéêÞ ôïõò äéåýèõíóç (www.kep.gov.gr), áð' üðïõ ìÝóù ôçò äéáäñïìÞò: Óýíäåóìïé ->ÁíåîÜñôçôåò êáé Üëëåò áñ÷Ýò -> ÁÓÅÐ èá ïäçãçèïýí óôçí êåíôñéêÞ óåëßäá ôïõ äéêôõáêïý ôüðïõ ôïõ ÁÓÅÐ êáé áðü åêåß èá Ý÷ïõí ðñüóâáóç óôá Ýíôõðá ìÝóù ôçò äéáäñïìÞò: Ðïëßôåò->¸íôõðá ->Äéáäéêáóßåò-> Äéáãùíéóìþí ÖïñÝùí-> Ïñ. ×ñüíïõ ÓÏ×. Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÁÍÄÑÁÂÉÄÁÓ - ÊÕËËÇÍÇÓ ÍÁÌÐÉË - ÉÙÓÇÖ ÌÏÑÁÍÔ


ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

Κένταυρος Μαγούλας-Αλφειός Επιταλίου 1-2

ÌåãÜëï äéðëü ãéá Áëöåéü

Μ

ια πολύ σημαντική νίκη στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού από την Α1 DEDALOS πήρε ο Αλφειός Επιταλίου που επικράτησε χθες, με σκορ 1-2, του Κένταυρου Μαγούλας. Το ματς έγινε στο γήπεδο Λαντζοΐου και ήταν εξ αναβολής από την 18η αγωνιστική. Ο Αλφειός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και αφού δημιούργησε αρκετές καλές ευκαιρίες, κατάφερε να προηγηθεί στο 40ο λεπτό με κεφαλιά του Βασίλη Μερτζάνη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νικολόπουλου. Το 0-1 ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη η ομάδα του Επιταλίου μπήκε και πάλι δυνατά και μόλις στο 46' ο Μάζης, ύστερα από κάθετη του Πεσκελίδη, έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε εύστοχα τον Μικελόπουλο για το 0-2. Ο

Κένταυρος προσπάθησε να μπει και πάλι στο παιχνίδι, αλλά Μπίζος μπλόκαρε του σουτ του Π. Στροφύλλα στο 49'. Στο 55' ο Μάζης είχε την ευκαιρία για το 0-3, αλλά το ψηλοκρεμαστό του σουτ έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 60' ο Μπαλαούρας μείωσε για τον Κένταυρο σε 1-2 και το ματ-

ς απέκτησε νέο ενδιαφέρον. Αλλά τελικά οι προσπάθειες των παικτών της Μαγούλας δεν έφεραν αποτέλεσμα και ο Αλφειός πήρε ένα σπουδαίο διπλό, με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος. Ενώ, στο 88΄ ο Αλφειός έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης του Μανέτα για σκληρό μαρκάρισμα.

Πλέον, ύστερα από τη νίκη του Αλφειού, η βαθμολογία της Α1 στην ουρά έχει διαμορφωθεί για πρώτη φορά έτσι ώστε οι τέσσερις τελευταίοι να υποβιβάζονταν απευθείας εάν έληγε τώρα το πρωτάθλημα. Κένταυρος: Μικελόπουλος, Θ. Νανόπουλος, Γκορδής, Κλειδέρης, Α-

A1 DEDALOS Η βαθμολογία Σε 22 αγωνιστικές Πανηλειακός 60 Δόξα ΝΜ 49 Τραγανό 49 Ξενοφών 45 --------------------------Προοδευτική 36 Καβάσιλα 33 Ηλειακός Λεχ. 31 Αμπελόκαμπος 30 ΑΠΟΚ 30 Ενιππέας 29 Ολυμπιακός Σ 28 Ηλειακός Β. 26 Χάβαρι 26 Αλφειός 25 --------------------------Μαγούλα 19 Θύελλα 19 Χειμαδιό 9 Αίας 3

βραμόπουλος, Καράμπελας, Κλάδης, Μπαλαούρας, Δ. Στροφύλλας, Π. Στροφύλλας, Τζόλος (46΄Κ. Νανόπουλος). Αλφειός: Μπίζος, Μανέτας, Δασκαλάκης, Μερτζάνης, Σεμπέκος, Παναγόπουλος, Μάζης, Κακαλής (75΄ Τεκερλέκης), Πεσκελίδης, Νικολόπουλος, Τσιμάνης.

Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας

ΕΠΣ Ηλείας

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΣ Ηλείας στο άκουσμα του αιφνίδιου θανάτου του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΡΕΤΤΑΡΟΥ αδερφού του π. Προέδρου του Σωματείου "ΑΟ ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ" κ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΕΤΤΑΡΟΥ εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια τόσο στην οικογένεια του θανόντος όσο και στην ποδοσφαιρική οικογένεια των ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ. Ο Πανάγαθος να δώσει ανάπαυση στην ψυχή του και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Ανακοίνωση Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΑΟ. Αστέρα Αμαλιάδας, το ποδοσφαιρικό τμήμα και ο κόσμος της ομάδας μας, εύχονται καλή επιτυχία στον Κόροιβο, στο σημερινό πολύ κρίσιμο παιχνίδι του.

Β' Ασφάλειες Αριστογείτων Κάστρο-Άρης Δ. 1-0

Κόροιβος-Κολοσσός (20:00) Συνέχεια από σελ.24 Ο Κολοσσός, δεν θα έχει ιδιαίτερο άγχος, καθώς έχει εξασφαλίσει την παραμονή του, αλλά και μια θέση στα Πλέι Οφ. Αυτό βέβαια ίσως λειτουργήσει υπέρ του, καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταστεί επικίνδυνος για τον Κόροιβο. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η ομάδα της Ρόδου, κυνηγάει και έναν άλλο στόχο, την κατάκτηση της έκτης προνομιούχου θέσης, η οποία στον πρώτο γύρο τον Πλέι Οφ αποφεύγει το σταύρωμα με έναν εκ των δυο αιωνίων. Basket League 18η αγωνιστική Ρέθυμνο-ΑΕΚ Τρίκαλα-Κύμη ΠΑΟΚ-Λαύριο Προμηθέας-Απόλλων Ολυμπιακός-Άρης Παναθηναϊκός-Δόξα Σήμερα (20:00) Κόροιβος-Κολοσσός Βαθμολογία Ολυμπιακός 35 Παναθηναϊκός 35 ΑΕΚ 32 ΠΑΟΚ 28 Άρης 28 Ρέθυμνο 26 *Κολοσσός 26 Λαύριο 25 Προμηθέας 25 Τρίκαλα 25 Απόλλων 23 *Κόροιβος 23 Κύμη 23 Δόξα 21 *Ματς λιγότερο

72-65 76-58 85-80 64-58 69-55 90-61


ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

Αρίων Αμαλιάδας/Κολύμβηση

ÌåãÜëåò åðéôõ÷ßåò óôïõò ×åéìåñéíïýò Áãþíåò

Μ

εγάλες επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές του ΑΡΙΩΝΑ στους Χειμερινούς Αγώνες ΠαμπαίδωνΠαγκορασίδων, που διεξήχθησαν στο Ο.Α.Κ.Α από 10 έως 12 Φεβρουαρίου. Οι αθλητές της Ηλείας κατέπληξαν συναγωνιζόμενοι τους καλύτερους αθλητές στην Ελλάδα στις ηλικίες τους και με συμμετοχή 78 σωματείων. Μετά την διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου το Δεκέμβριο η προετοιμασία στηρίχτηκε σε ασκήσεις δύναμης έξω από το νερό, σε λίγες προπονήσεις στο κολυμβητήριο "ΠΕΠΑΝΟΣ" της Πάτρας και την τελευταία εβδομάδα στο κολυμβητήριο Αμαλιάδας. Η εμφάνιση κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη γιατί είναι η πρώτη φορά που το σωματείο της περιοχής μας συμμετέχει σε αγώνες τέτοιας εμβέλειας έχοντας μόλις δυόμιση χρόνια αγωνιστικής παρουσίας και κατατάσσεται στην πρώτη οχτάδα των καλύτερων Πανελληνίως σε δύο αγωνίσματα. Οι αθλητές του ΑΡΙΩΝΑ βελτίωσαν και συνέτριψαν τα ρεκόρ τους αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την υπευθυνότητα και σοβαρότητα λειτουργίας του συλλόγου. ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑ: 7η και 8η στα 50Μ.και 100Μ. ΥΠΤΙΟΥ και 17η στα 50Μ. ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ με χρόνους 35.151.15.97 και 35.65 αντίστοιχα. ΔΑΝΑΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ: 13η -17η και 18η στα 100Μ.50Μ και 200Μ. ΥΠΤΙΟΥ με χρόνους 1.17.52-36.96 και 2.49.29 αντίστοιχα. ΡΑΦΑΕΛΑ ΒΥΘΟΥΛΚΑ: 31η και 35η στα 100Μ. και 50Μ. ΠΡΟΣΘΙΟΥ με χρόνους 1.36.31 και 44.06 αντίστοιχα. Το Δ.Σ του συλλόγου συγχαίρει αθλητές και προπονητές για την άξια εμφάνιση.

18:00 COSMOTE SPORT 3 HD Κρασνοντάρ - Φενέρμπαχτσε Europa League 20:00 COSMOTE SPORT 8 HD Άλκμααρ - Λιόν Europa League 20:00 COSMOTE SPORT 7 HD Θέλτα - Σαχτάρ Europa League 20:00 COSMOTE SPORT 5 HD Γάνδη - Τότεναμ

Europa League 20:00 COSMOTE SPORT 4 HD Γκλάντμπαχ - Φιορεντίνα Europa League 20:00 COSMOTE SPORT 2 HD Ολυμπιακός - Οσμάνλισπορ Europa League 22:05 COSMOTE SPORT 8 HD Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεντ Ετιέν Europa League 22:05 COSMOTE SPORT 4 HD Αθλέτικ Μπιλμπάο - ΑΠΟΕΛ Europa League 22:05 COSMOTE SPORT 3 HD ΠΑΟΚ - Σάλκε Europa League 03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Σικάγο Μπουλς - Μπόστον Σέλτικς ΝΒΑ

17

Πόλο/ Β΄ Εθνική

Στον Γ΄ όμιλο ο Επειός Στον Γ΄ όμιλο τοποθετήθηκε ο Επειός, στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Πόλο. Ο Επειός, θα αντιμετωπίσει Ιτέα, Καλαμάτα, Νηρέα Πατρών και Άργη Καλαμάτας. Οι 3 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 15) στην Β' Φάση του πρωταθλήματος (16-18 Ιουνίου), συγκροτούν 3 νέους Ομίλους για τις θέσεις Ανόδου, ενώ οι υπόλοιπες 11, νέους Ομίλους (5 και 6 αντίστοιχα ομάδες) για τις θέσεις Καθόδου. Από τους Ομίλους Καθόδου, οι 3 τελευταίες ομάδες στον Όμιλο των 6 και οι 2 τελευταίες ομάδες στον Όμιλο των 5 (σύνολο 5), υποβιβάζονται στη Γ' Εθνική κατηγορία, ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν στην Κατηγορία. Από τους 3 Ομίλους Ανόδου, οι 2 πρώτες ομάδες (σύνολο 6), θα αγωνιστούν στην Τελική φάση του πρωταθλήματος (14-16 Ιουλίου) από όπου οι 4 πρώτες θα ανέλθουν στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

ΑΟ Μακρισίων Κοπή πίτας και Αποκριάτικος χορός Το Δ.Σ. του ΑΡΙΩΝΑ σας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τον αποκριάτικο χορό που διοργανώνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20.00 στο εστιατόριο -ταβέρνα ΑΙΓΛΗ στο 4ο χλ. Πύργου- Πατρών. Θα ακολουθήσει κλήρωση ενός Drone και πολλών άλλων δώρων. Περισσότερες πληροφορίες για τον χορό στη Γραμματεία του Συλλόγου και στο τηλ. 6931199900 κ. Μαρία Ξένου.

Ατρόμητος Καβασίλων

Πανέτοιμος για το ματς με Πανηλειακό Προπόνηση και τακτική περιελάμβανε το πρόγραμμα του Ατρομήτου Καβασίλων, ο οποίος προετοιμάζεται για το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον πρωτοπόρο Πανηλειακό. Ένα παιχνίδι με σαφώς αντικειμενικές δυσκολίες, αλλά συνάμα και μια αναμέτρηση την οποία οι κιτρινόμαυροι υποδέχονται χωρίς άγχος. Ταυτόχρονα, ο Ατρόμητος επικοινώνησε με την ΕΠΣΗ, προκειμένου σε συνεργασία με την αστυνομία, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την υποδοχή και φιλοξενία των οπαδών του Πανηλειακού στο παιχνίδι αυτό. Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Πάνοπλος με Ολυμπιάδα Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για τον ΑΟ Μακρισίων, ο οποίος την προσεχή Κυριακή αναμετράται με την Ολυμπιάδα Γουμέρου στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Α2 ΕΞΑΡΧΟΣ στοχεύοντας ξεκάθαρα στη νίκη και στην κατάκτηση των τριών βαθμών, θέλοντας έτσι να συνεχίσει να βρίσκεται στην προνομιούχο πρώτη τετράδα που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι - οφ ανόδου. Το κλίμα στην ομάδα του διευρυμένου Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ εμφανής είναι η ικανοποίηση για το πρόσωπο που παρουσίασε ο ΑΟΜ στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Αχιλλέα το οποίο συνοδεύτηκε και με το επιβλητικό 3-0. Ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής με την αξιόμαχη ομάδα του Γουμέρου, ο τεχνικός Άρης Ρουμελιώτης ζήτησε προσοχή και σοβαρότητα, ενώ στα θετικά είναι το ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον έμπειρο προπονητή να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα.

Συλλυπητήρια Το Δ.Σ και οι παίκτες του Α.Ο. Μακρισίων, καθώς και ολόκληρο των χωριό εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ιωάννη Βρέτταρου, διοικητικού παράγοντα του Α.Ο. Μακρισίων, για το χαμό του πολυαγαπημένου του αδερφού Παναγιώτη Βρέτταρου Πάνος Ηλιόπουλος


ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

18

Ξενοφών Κρεστένων

ς έ χ υ ε 7 201

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η ομάδα των Κρεστένων

Ο Άγγελος Κουής πλαισιωμένος από τον Γιάννη Τουρή και την Ευαγγελία Αδαμοπούλου, καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους.

Του Πάνου Ηλιόπουλου panosproti@gmail.com

Ξ

εχωριστό ήταν το χθεσινό βράδυ για τον Ξενοφώντα Κρεστένων, καθώς οι «κόκκινοι» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Οι ευχές για μια καλή χρονιά μακριά από τραυματισμούς κυριάρχησαν, με την ικανοποίηση να είναι εμφανής για τη μέχρι τώρα πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Εκ μέρους του Ξενοφώντα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Άγγελος Κουής ο οποίος έκοψε και την πίτα, ενώ στη χθεσινή εκδήλωση πολυπληθής ήταν η παρουσία της ΕΠΣΗ. Παραβρέθηκε ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Τσουραπάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ανδρέας Νικολακόπουλος καθώς και το Μέλος της ΠΕ/ΕΠΣΗ Βίκυ Δημητρακοπούλου - Κουλούρη. Παρέστησαν ακόμα ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρύφωνας Τουρής, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κρεστένων Κώστας Δρακόπουλος, ο Βασίλης Κοπανιτσάνος Πρόεδρος του Κεραυνού Βρίνας καθώς και φίλαθλοι της ομάδας. Τυχεροί της βραδιάς ήταν οι Γιάννης Μυλωνάς και Κώστας Κουτρουμπής στους οποίους έτυχε το φλουρί, ενώ από την ακαδημία το φλουρί κέρδισε ο Θοδωρής Δρακόπουλος. *Το Δ.Σ. του Ξενοφώντα ευχαριστεί τους Αδερφούς Τάσο και Δημήτρη Καρνάρο για την προσφορά των βασιλοπιτών, κάτι που άλλωστε κάνουν τα τελευταία χρόνια.

Χαλαροί και ευδιάθετοι οι ποδοσφαιριστές του Ξενοφώντα στη χθεσινή εκδήλωση.

Οι εκπρόσωποι της ΕΠΣΗ μαζί με τον πρόεδρο της Δ.Κ. Κρεστένων Κώστα Δρακόπουλο, έδωσαν το «παρών».

Ο τεχνικός του Ξενοφώντα Ντίνος Παναγιωτακόπουλος μαζί με ποδοσφαιριστές χθες βράδυ στα Κρέστενα.

Το δικό τους χρώμα έδωσαν οι «μικροί» της ακαδημίας.

Στίβος

Τρεις αθλητές του Κοροίβου έπιασαν το όριο Δυναμική είσοδο στο 2017 έκαναν τρεις αθλητές του Κοροίβου Αμαλιάδας στον στίβο. Αντώνης Ξυλόκοτας, Νίκος Κουτσούκος και Αλέξης Αργυρόπουλος, έπιασαν το όριο για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στον Κλειστό Στίβο.. Στην ημερίδα κλειστού στίβου που έγινε στην Πάτρα, ο Αντώνης Ξυλόκοτας, κατέκτησε την όγδοη θέση στα 60μ. Ανδρών, ενώ ο Νίκος Κουτσούκος την 11η. Στους Παίδες, ο Νίκος Αργυρόπουλος, κατέκτησε την πρώτη θέση στο Μήκος και πήρε και αυτός με τη σειρά του την πρόκριση για το Πανελλήνιο. Επίσης αξίζει να αναφερθεί, ότι η Ζωή Τραγουστή θα συμμετάσχει στην ημερίδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, με τις 16 κορυφαίες Παγκορασίδες στα 60μ. Σ. Φραγκογιαννόπουλος


Ð

ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

ùí ä Ý ð ç ã í ù ô ÑÙÔÁÃÙÍÉÓÔÅÓ

Ï Êüñïéâïò óôá ãõìíÜóéá ôçò ÁìáëéÜäáò! Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για το ματς του Κοροίβου χθες το πρωί στα τρία γυμνάσια της Αμαλιάδας! Παίκτες του Κοροίβου βρέθηκαν με τους μικρούς θαυμαστές τους, μοίρασαν προσκλήσεις και αυτόγραφα, φωτογραφήθηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα στις 20:00 στο κρίσιμο ματς με τον Κολοσσό! Μ.Δ.

Ôá… ãïýñéêá óçìáéÜêéá!

Βαρύ πένθος για Βρέτταρο Πολύ δύσκολες στιγμές περνά από προχθές το μεσημέρι ο διοικητικός παράγοντας του ΑΟ Μακρισίων Γιάννης Βρέτταρος, καθώς "έχασε" σε τροχαίο στην Αθήνα τον αγαπημένο του αδερφό Παναγιώτη Βρέτταρο σε ηλικία 48 ετών. Πένθος βαρύ για τον έμπειρο παράγοντα της ομάδας των Μακρισίων, με το αθλητικό τμήμα της "Πρώτης" να εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια. Π.Η.

Η άφιξη του Σέικ Γκαντιάγκα στον Αστέρα προκάλεσε την έμπνευση των φίλων του, να τοποθετήσουν έξω από τα αποδυτήρια ένα σημαιάκι της πατρίδας του της Σενεγάλης. Αποδείχθηκε αρκετά γούρικο το σημαιάκι, καθώς η ομάδα άρχισε να ανακάμπτει. Η ιδέα, η οποία ξεκίνησε με αυτό τον τρόπο, επεκτάθηκε και στη συνέχεια με τις νέες αφίξεις ξένων. Έτσι τοποθετήθηκαν πλάι στη σημαία της Σενεγάλης, εκείνη της Ακτής Ελεφαντοστού προς τιμήν του Τζορό, αλλά και της Ιταλίας, προς τιμήν του Οντσβόγκ, όπως φυσικά και η ελληνική σημαία για την παρουσία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών της ομάδας. Το… γούρι αποδείχθηκε ισχυρό, καθώς ο Αστέρας νίκησε με 3-0 μέσα στο Άργος. Στη φωτογραφία, ο εμπνευστής αυτής της κίνησης, ένας εθελοντής του συλλόγου, ο Γιώργος Στασινόπουλος, παρέα με τον Τζορό, ποζάρουν χαμογελαστοί μπροστά στον φακό της "Π". Σο.Φ.

ÂñáäéÜ Europa League

Στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις επιστρέφουν απόψε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, καθώς για τους 32 του Europa League αντιμετωπίζουν την Οσμάνλισπορ και τη Σάλκε αντίστοιχα, στους πρώτους αγώνες. Και οι δύο παίζουν εντός έδρας. Το ματς του Ολυμπιακού ξεκινά στις 20:00, ενώ του ΠΑΟΚ στις 22:00. Και τα δύο παιχνίδια μεταδίδονται τηλεοπτικά από τον OTE TV.

Μ.Δ.


ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλούνται 6 στρέμματα στο Κολύρι εντός οικισμού, με αρτεσιανό, περιφραγμένα, 90.000 ευρώ . Πληροφορίες: 6930838087 (ΜΑ 9449) ÅÕÊÁÉÑÉÁ ÐÙËÅÉÔÁÉ: íåïêëáóéêÞ ðÝôñéíç ìïíïêáôïéêßá 95 ô.ì. óå ïéêüðåäï 600ô.ì. óôï Ðåëüðéï Áñ÷. Ïëõìðßáò, Ýíáíôé óôáèìïý ÏÓÅ. ÔéìÞ 32.000 åõñþ óõæçôÞóéìç. ôçë. 6972 034680, 6977 212968 (ÌÁ9643)

Πωλείται το κτήμα Μπαρδούση, όλο μαζί ή τμηματικά. (σπίτι, ελιές, πορτοκαλιές, βρύση με πόσιμο νερό και νερό με στέρνα για πότισμα), 2,5 χλμ από Καράτουλα για Μουζάκι. Πληροφορίες Τηλ.: 26210 61612 (ΜΑ 9791) Πωλούνται 2 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, 1850 τμ & 820 τμ, στο 3,5 χλμ Πύργου Αρχ. Ολυμπίας. Τηλ.: 6932 233357 (ΜΑ 9735) Πωλείται μονοκατοικία 100 τ.μ. παραδοσιακού τύπου με μισό στρέμμα δευτοπερίβολο, πλήρως επιπλωμένη. Τιμή 40000 € (συζητήσιμη). Τηλ.: 26210 25182, 6984294831, κος Ανδρέας (ΜΑ 9760) Πωλείται παραθαλάσσιο 85 τμ, στα Λέτρινα 3, τιμή 65.000 συζητήσιμη. Τηλ.: 6932233357 (ΜΑ 9738) Πωλούνται 2 παλιά παραθαλάσσια σπίτια στη Σπίαντζα. Πληροφορίες κος Πέτρος, Τηλ.: 6973670729 (ΜΑ 9739) ΠΩΛΕΙΤΑΙ έκταση 20 στρεμμάτων στην περιοχή Μυρσίνης επί του δημοσίου δρόμου. Πληροφορίες Τηλ.: 6937072623-24 (ΜΑ 9734) Στην Αμαλιάδα πωλείται οικόπεδο άρτιο & οικοδομήσιμο, οδός Τσε Γκεβάρα 4, τιμή 45.000 ευρώ. Τηλ.: 694 296 2678 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ: πωλείται ή ενοικιάζεται ανεξάρτητο οροφοδιαμέρισμα 130τ.μ. στο κέντρο της Αμαλιάδας οδός Ερμού. Ιδανικό για την συστέγαση δύο ιατρείων. Τηλ. 6942962678(ΜΑ9666)

Πωλείται σπίτι στο Κατάκολο στην πρώτη σειρά, 73 τ.μ. σε λογική τιμή. Πληροφορίες: 6930838087

ΜΟΥΖΑΚΙ ΗΛΕΙΑΣ. Πωλούνται α) Ελαιώνας 6 στρ. περιοχή Προφήτη Ηλίας με 120 παραγωγικές ελιές, αρδευτικό δίκτυο και αρτεσιανό, υψηλή απόδοση σε λάδι, β) Ελαιώνας και χωράφι 4 στρ. στην περιοχή Αγ. Νικόλαος με 30 ελιές και αρδευτικό δίκτυο. Τηλ. 697 2406145 (ΜΑ 9699) Πωλείται διαμέρισμα ισογείου με εμβαδόν 140 τ.μ. με υπόγειο εμβαδού 165 τ.μ. σε διώροφη οικοδομή με οικόπεδο εμβαδού 900 τ.μ. επί των οδών Αγίου Γεωργίου και Παπαγεωργίου στο Πύργο Ηλείας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6945 540456 (υπόψιν κος Νίκος ) και 6973 625274 (μόνο απογευματινές ώρες ). (ΜΑ 9780).

Πωλείται οικόπεδο στην Αμαλιάδα 320 τ.μ., άρτιο & οικοδομήσιμο . Τηλ. κος Γιώργος 2622025510 (ΜΑ 9657) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ στην Περιοχή της Αλφειούσας, έκτασης 5.118 τ.μ. με γεώτρηση, περίφραξη και άδεια οικοδομής για ισόγεια κατοικία. Τιμή 39.000 ευρώ. Τηλ.: 697 889 0238 (ΜΑ 9652) ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Πωλείται στην Κουρούτα Αμαλιάδας οικόπεδο 500 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 694 720 4363 (ΜΑ 9645) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Αμαλιάδα δεντροπερίβολο, περιφραγμένο1800 τ.μ., στο δρόμο Γερακίου, λίγο έξω από την Αμαλιάδα. Δίπλα περνά νερό του Δήμου, τηλέφωνο και ΔΕΗ. Επίσης ενοικιάζεται στην Αμαλιάδα κατοικία 140 τμ. 1ου ορόφου, 3 ΥΔ, 2 μπάνια, καλοριφέρ, κοντά στο 1ο Γυμνάσιο τηλ. 2622024747 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 130 τ.μ., 1ου ορόφου, στο κέντρο της Αμαλιάδας - οδός Ερμού. Τηλ. Επικοινωνίας 6942962678 (ΜΑ 9588) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Αθήνα, Κάτω Πατήσια κοντά στις τρεις γέφυρες, Πα-

Ενοικιάζονται καταστήματα στην οδό Σισίνη: Α)36 τμ τιμή 250 ευρω, Β) 29 τμ τιμή 200 ευρώ, Γ) 28 τμ τιμή 200 ευρώ. Τηλ.: 6930 838087 (ΜΑ 9425)

νταζίδου 15 βιοτεχνικός χώρος 360 τ.μ. αποτελούμενο από ισόγειο, υπόγειο και 1ο όροφο με αέρα επάνω. Τιμή 170.000 συζητήσιμη. Πληροφορίες 6939798501 κα Βαγγελιώ.(ΜΑ9464)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο κέντρο της Αμαλιάδας. Δύχορη αυτόνομη θέρμανση με air condition επιπλωμένη και με ηλεκτρικές συσκευές. Πληροφορίες τηλέφωνο 6983198731 (MA 9785) ΠΥΡΓΟΣ. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 3αρι , 2 κρεβατοκάμαρες ενιαία σαλονο τραπεζαρία 1ος όροφος , διώροφης οικοδομής χωρίς κοινόχρηστα, αυτόνομη θέρμανση, μεγάλες βεράντες, οικολογικά ανακλειόμενα κουφώματα - μπόιλερ. Νέας Αρτάκης 12, πλησίον κλειστού γυμναστηρίου Κουβελου. Τηλ.: 26210 34578, 6984 5088354. ΜΑ(9775) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Αμαλιάδα ισόγειο διαμέρισμα καινούργιο109 τ.μ., 3 κρεβατοκάμαρες, σαλόνι, κουζίνα, τζάκι, ηλιακό τριπλής ενέργειας, αποθήκη , αποχέτευση, αυτόνομη θέρμανση. Τηλ.2622300374, 6980344709 Ενοικιάζεται γραφείο 45 τ.μ., Πατρών & Μ. Αλεξάνδρου. Πληροφορίες κ. Θεόδωρος Ταπακόπουλος. Τηλ.: 210 935 7103, 697 725 2023 (ΜΑ 9770) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 70 τ.μ., στη Ζαχάρω Ηλείας, 1ος όροφος, Πλησίο ΚΤΕΛ. Τηλ.: 693 648 8045 (ΜΑ 9762) Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα 1ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση στην οδό Δαλιάνη στην Αμαλιάδα. Τηλ. 6985565306. (ΜΑ 9746) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ 55m2 ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ.ΚΥΡΙΑΚΗΣ 4,ΠΥΡΓΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 26210 34683, 2621026048, 6983915745.(MA9731) ΠΥΡΓΟΣ: Ενοικιάζεται 2άρι, εσωτερικό, ισόγειο, διώροφης οικοδομής, χωρίς κοινόχρηστα, αυτόνομη θέρμανση, κλιματι-

Ενοικιάζεται 3άρι, στο κέντρο του Πύργου, ανακαινισμένο, χωρίς κοινόχρηστα, σε αυτόνομη θέρμανση & air-condition. Τηλ. 693 287 9140 (ΜΑ 9610)

Ενοικιάζεται γωνιακό κατάστημα 56 τ.μ. με πατάρι 56 τ.μ και wc σε κεντρικό σημείο στην οδό Ερμού. Τιμή: 750 ευρώ. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6930838087 (ΜΑ 9041)

σμό, τέντα, τζάκι, μεγάλη βεράντα, σήτες, πλήρως εξοπλισμένο. Νέας Αρτάκης 12, πλησίον κλειστού Γυμναστηρίου Κούβελου. Τηλ.: 26210 34578, 698 450 8835 (ΜΑ 9697) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται κατάστημα 85τ.μ., αυτόνομη θέρμανση, wc, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κ.λ.π., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον πρώην ΙΚΑ. Τηλ.: 697 169 8962 (ΜΑ 9698) Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα (ρετιρέ) και επιπλωμένο δυάρι (ρετιρέ) με ελάχιστα κοινόχρηστα με μεγάλες βεράντες με υπέροχη θέα στην κεντρική πλατεία του Πύργου κατάλληλο για φοιτητές και για εκπαιδευτικούς. Πληροφ. 6977 654060 (ΜΑ7001) Ενοικιάζεται δυάρι στο ισόγειο διώροφης οικοδομής 63 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση στην Αμαλιάδα κατάλληλο και για φοιτητές. Τηλ. 6946 166342 (ΜΑ7000) Ενοικιάζεται στο Πύργο, κοντά στο 1ο Γυμνάσιο διαμερίσματα 1ου ορόφου 65 τ.μ. με 1 υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, αυτόνομη θέρμανση, air - condition, μπαλκόνι που βλέπει στην είσοδο, χωρίς κοινόχρηστα. Πληροφορίες κος Παύλος, Τηλ.: 6936637489 (ΜΑ 9668) ΛΕΧΑΙΝΑ: ενοικιάζεται κατάστημα 40τ.μ. με wc, σε νεόκτιστη οικοδομή στην παλιά αγορά απέναντι από την ALFA BANK. Τηλ. 6971 698962 (ΜΑ9660) Ενοικιάζεται Διαμέρισμα 140 τ.μ., 1ου ορόφου στα Λεχαινά, κατάλληλο για γραφεία & φροντιστήρια, έναντι Γυμναστηρίου & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τηλ.: 26230-23823, 6974 100278 (ΜΑ 9659) Ενοικιάζεται μονοκατοικία 120 τ.μ., 3

ÅíïéêéÜæåôáé ðáëéÜ ïéêßá 117 ôì óôï êÝíôñï ôïõ Ðýñãïõ ãéá åðáããåëìáôéêÞ óôÝãç. Ôçë.: 6930 838087 (ÌÁ 9424)

υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία, μπαλκόνια μεγάλα, πλήρως εντοιχισμένη κουζίνα με ηλεκτρικά, ηλιακό θερμοσίφωνα και αυτόνομη θέρμανση στο κέντρο στα Λασταιίκα. Τηλ. 698 236 9132 (ΜΑ 9658) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: γκαρσονιέρα, 30 τ.μ. , επιπλωμένη, χωρίς κοινόχρηστα, πλησίον Επαρχείου. Τηλ.: 6944 755 055 (ΜΑ 9640) ΠΥΡΓΟΣ ενοικιάζεται διαμέρισμα 3άρι, 2 κρεβατοκάμαρες - ενιαία κουζινοσαλονοτραπεζαρία - 1ος όροφος διώρο-

ÅíïéêéÜæåôáé Ýêôáóç áðü 1 Ýùò 2 óôñÝììáôá óôïí Áíèüðõñãï (Áã. Ãåùñãßïõ & ÊÔÅÏ ãùíßá), êáôÜëëçëç ãéá áèëçôéêÝò åãêáôáóôÜóåéò, catering & ïðïéáäÞðïôå Üëëç óïâáñÞ åðé÷åßñçóç. Ôçë.: 693 899 0613, 693 292 4343 (ÌÁ 9654) φης οικοδομής - χωρίς κοινόχρηστα αυτόνομη θέρμανση -κλιματιστικόμεγάλες βεράντες - οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα - μπόιλερ. Νέας Αρτάκης 12, Πλησίον Κλειστού Γυμναστηρίου Κούβελου. Τηλ. 26210-34578, 6984 508 835 (ΜΑ 9634)

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ ΤΗΛ.2623035545 .ΚΙΝ. 6973200697 ΜΑΝΟΥΡΑ 7 ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΗΛΕΙΑΣ, ΤΚ: 27300 ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Πωλείται μεζονέτα στην Αμαλιάδα 130τμ σε οικόπεδο 80 τμ,65 τ.μ. ο κάθε όροφος και δυάρι στο ισόγειο 60 τ.μ. Τιμή 180.000 € Πωλείται στην Γαστούνη μονοκατοικία 90τμ σε οικόπεδο 560 τ.μ. τιμή 140.000 € Πωλείται το ισόγειο διπλοκατοικίας στο Βαρθολομιό 129τ,μ, σε οικόπεδο 500τμ τιμή 120.000 € Πωλείται διπλοκατοικία 75τ.μ. κάθε όροφος ο ένας όροφος ημιτελής σε οικόπεδο 350τμ. Τιμή 120.000 € Πωλείται στην Αμαλιάδα μονοκατοικία 100τμ σε 300 TM. οικόπεδο. Τιμή 80.000 € Μονοκατοικία στο Βαρθολομιό 120 τ.μ. σε οικόπεδο 350 τμ τιμή 50.000 € ΟΙΚΟΠΕΔΑ-ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ Πωλείται στην Αμαλιάδα οικόπεδο 900τμ.εντος σχεδίου με 0,8σδ. Τιμή 80.000 € Πωλείται στην Αγία Μαρίνα αγροτεμάχιο 30στρ. Τιμή 90.000€ Πωλούνται στην Γλύφα 10 στρ. με 130 ρίζες ελιές . Τιμή 70.000 € Πωλείται αγροτεμάχιο στο κάστρο Κυλλήνης 8,500τ.μ . Τιμή 70.000 € Πωλούνται 1 αγροτεμάχιαo 5.000τμ δίπλα στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στα Καβάσιλα με πρόσωπο και στην εθνική οδό. Τιμή 50.000 € Πωλείται ελαιώνας στον κάμπο Πηνείας 17 στρ. τιμή 40.000 € Πωλούνται 2 παραθαλάσσια αγροτεμάχια στο Λεβεντοχώρι 10 και 8 στρ. μόνο σοβαρές προτάσεις Πωλείται αγροτεμάχιο 72 στρ. στην Γαστούνη. Τιμή 100.000 € 4 στρέμματα στο Βαρθολομιό τιμή 16.000€ 4 στρέμματα στο Βαρθολομιό με ελιές τιμή 15.000 € Οικόπεδο στο Βαρθολομιό 400τ.μ. τιμή 30.000 € 15 στρέμματα στην Γαστούνη με 70 ρίζες ελιές τιμή 45.000 €


21 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητείται κοπέλα για καφετέρια στον Πύργο. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6985072216 (MA 9795) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις στη παρασκευή καφέ από την περιοχή του Πύργου για εργασία σε πρατήριο άρτου - καφέ στον Πύργο. Τηλέφωνο επικοινωνίας:6980 542004(Μόνο απογευματινές ώρες). (ΜΑ 9788) Ζητείται κοπέλα για εργασία σε cafe-snack (STATION CAFE ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ) που βρίσκεται στο 2ο χλμ. Αμαλιάδας-Κουρούτας. Τηλ.: 6932 911645 (ΜΑ 9781) Ζητείται άτομο για απογευματινή εργασία με γνώσεις barista (μπουφέ - καφέ) στην Αμαλιάδα. Τηλ. :26220 26050,6982 080340 (ΜΑ 9777) Εταιρεία συντήρησης Φ/Β πάρκων αναζητά Ηλεκτρολόγο απόφοιτο Τ.Ε.Ι ή Ι.Ε.Κ .Μόνιμη κατοικία υποψηφίου σε Λεχαινά ,Πελοπόννησο. Επιθυμητή σχετική προϋπηρεσία, γνώση αγγλικών και Η/Υ.Αποστολή βιογραφικών info@schellas.gr τηλ 2109595159 Κα Χριστοδουλάκη. (ΜΑ 9764) Ζητείται έμπειρη μαγείρισσα για εστιατόριο στην παραλία για Σαββατοκύριακο. Τηλ.:6936554584(ΜΑ 9758) Ζητείται κοπέλα για εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ. 6946 140971

Ζητούνται τεχνικοί για το τμήμα συστημάτων ασφαλείας της Κaπνίσης Security. Τίτλοι σπουδών κατά προτίμηση: Ηλεκτρονικοί, Ηλεκτρολόγοι, Μηχανικοί Η/Υπολογιστών. Δεν απαιτείται εμπειρία. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26210 27835, 26210 23075, fax:26210 32901, email: kapnisis@otenet.gr, διεύθυνση: Πατρών 111 στον Πύργο έναντι κλειστού σταδίου. (ΜΑ 9600)

Ζητούνται άτομα από όλη την Ηλεία που να γνωρίζουν χρήση υπολογιστών πολύ καλά. Στείλτε βιογραφικό στο e-mail agrocenter@gmail ή τηλεφωνήστε στο 6944 580260. (ΜΑ 9784).

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κυρία έμπειρη για κουζίνα σε γνωστό κατάστημα στο κέντρο της Αμαλιάδας. Πληροφορίες τηλέφωνο 2622023408 από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι και από 5 το απόγευμα έως 8 το βράδυ. (ΜΑ 9678)

Δασκάλα, κάτοχος μεταπτυχιακού, με γνώσεις γαλλικών, αγγλικών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού και αναλαμβάνει και την καθημερινή προετοιμασία τους στα σχολικά μαθήματα. Τιμές πολύ προσιτές. Τηλ: 6907196647 (MA 7007)

Καθηγητής προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για Πανελλαδικές εξετάσεις Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές - Ηλεκτροτεχνία ΙΙ), Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Σύστημα Εκπομπής & Λήψης - Ψηφιακά). Τηλ.: 6973543268 (ΜΑ 7004)

(ΜΑ 9756) Ζητείται κοπέλα για εργασία σε κεντρικό εστιατόριο της Αμαλιάδας. Απαραίτητη η γνώση Αγγλικής γλώσσας. Πληροφορίες τηλέφωνο 26220 23408 κ Βίκυ. (MA 9752) Ζητείται Πωλητής_ Merchandiser από εμπορική επιχείρηση με έδρα τον Πύργο. Απαραίτητα προσόντα: Κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου, Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, Δυναμική και ευχάριστη προσωπικότητα με ικανότητα στην επίτευξη των επιθυμητών στόχων και αποτελεσμάτων.Τηλ επικ.26210 36149 (MA 9747) Ζητείται μηχανικός Η/Υ, απόφοιτος Πολυτεχνείου, με άριστη γνώση αγγλικών, για εργασία στον Πύργο. Αποστολή βιογραφικών μέχρι 11/11/2016 στο e-mail: niapanta@ hotmail.com (ΜΑ 9743) Ζητείται κοπέλα με εμπειρία στο σέρβις για το καφέ De Greco στη πλατεία Δικαστηρίων στο Πύργο. Τηλ.: Επικοινωνίας: 26210 30503 (ΜΑ 9733) Ζητείται κοπέλα για εξωτερική εργασία. Τηλ.: 698 724 5770 (ΜΑ 9732) Από διαγνωστικό κέντρο, που δραστηριοποιείται στην Αμαλιάδα, ζητούνται άμεσα Τεχνικοί Ακτινολόγοι Απόφοιτοι ΤΕΙ. Αν έχετε : Εμπειρία

στον χειρισμό πολυτομικού αξονικού τομογράφου, Διάθεση για δουλειά με έμφαση στο αποτέλεσμα, Πτυχίο Τ.Ε.Ι. Και θέλετε: Πλήρη απασχόληση, Σταθερό μισθό και παραγωγικότητας, Συνεχή εξέλιξη. Τότε στείλτε ΤΩΡΑ το βιογραφικό σας με e-mail στο: thalassinou.maria@ gmail. com (MA 9728) Ζητείται παιδαγωγός , παιδοκόμος ή κοινωνικός φροντιστής για πενθήμερη- οχτάωρη και σε βάρδιες εργασία που αφορά στην φροντίδα παιδιών και εφήβων σε χώρο παιδικής προστασία από μη κερδοσκοπικό οργανισμό: Απαραίτητες δεξιότητες: " Ικανότητα διαμόρφωσης σχέσεων ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά " Ανεπτυγμένη παιδαγωγική αντίληψη " Υψηλή προσαρμοστικότητα " Σωματική αντοχή και δραστηριότητα " Συναισθηματική ανθεκτικότητα " Μεθοδικότητα " Ικανότητα σύναψης υγιών συνεργατικών σχέσεων Απαραίτητα προσόντα: " Πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών ΑΕΙ , ΤΕΙ , ΙΕΚ ή πτυχίο Επαγγελματικού Λυκείου ειδικότητας Κοινωνικών Φροντιστών ή άλλο συναφές με την φροντίδα παιδιών πτυχίο. " Άδεια άσκησης επαγγέλματος , όπου απαιτείται " Προϋπηρεσία σε χώρο παιδικής προστασίας " Άριστη ή πολύ καλή γνώση Αγγλικών "Άριστη ή πολύ καλή γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών Περιοχή εργασίας: Κυλλήνη.Αποστείλατε βιογραφικό στο e-mail: ergasia. smile@yahoo.gr αναγράφο-

Άνεργη μητέρα 7 παιδιών, σε απόγνωση, παρακαλεί την πολιτεία του Πύργου για βοήθεια. Άμεση ανάγκη τροφίμων, καθώς και οικονομικής στήριξης για την αποφυγή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Τηλέφωνο 6987712548 (ΜΑ 9669)

Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας, με εξειδίκευση σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.: 26210 39952, 698 822 8323 (ΜΑ 9692)

ντας τον κωδικό 224. (MA 9725) Ζητείται κοπέλα για 4 ημέρες την εβδομάδα για εργασία σε καφέ - ουζερί στο Πύργο. Τηλ.: 697 201 5016 (ΜΑ 9717) Ζητούνται κοπέλες για εργασία σε καφέ. Τηλ.: 694 422 4704 (ΜΑ 9702) Ζητείται πτυχιούχος βοηθός φαρμακείου να εργαστεί σε φαρμακείο του νομού Ηλείας. Προϋπηρεσία επιθυμητή. Τηλ.: 697 189 7029 (ΜΑ 9701) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφέ στην περιοχή του Πύργου. Τηλ. 6987 104594 (ΜΑ 9686) Ζητείται από Βιομηχανία της Ηλείας Ηλεκτρολόγος ή Μηχανολόγος Μηχανικός απόφοιτος Πολυτεχνείου ή ΤΕΙ κάτοικος Ηλείας. Απαραίτητη γνώση των Αγγλικών. Παρακαλούμε αποστείλατε το βιογραφικό σας στην ηλεκτρονική Δ/νση: worknow.ilia@yahoo.com (ΜΑ9630) Ζητείται προσωπικό ασφαλείας (security) για εργασία. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι κάτοχος της απαιτούμενης άδειας προσωπικού ασφαλείας. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2621027835, 2621023075, fax:2621032901, email: kapnisis@ otenet.gr, διεύθυνση: Πατρών 111 στον Πύργο έναντι κλειστού σταδίου. (ΜΑ 9597)

εκτός και εντός Πύργου. Τηλ.: 6996 525261( ΜΑ 9790) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη και φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων, (24ωρη, πρωινή, απογευματινή ή νυχτερινή). Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 698 083 1563 (ΜΑ 9792) Κυρία Ελληνίδα αναλαμβάνει τη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων. Μόνο περιοχή Αμαλιάδα Κύριος με δίπλωμα Γ΄ κατηγορίας ζητά οποιαδήποτε εργασία. τηλ. 6988103793 (ΜΑ 9767) Νέος αναλαμβάνει οικοδομικές ξυλουργικές εργασίες, φροντίδα κήπων, βάψιμο και άλλες εργασίες. Τηλ.: 698 819 6247 (ΜΑ 9773) Κυρία αναζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές εργασίες. Περιοχές Βάρδας - Αμαλιάδας Πύργου. Τηλ.: 697 740 5462, 699 603 5221 (ΜΑ 9772) Συνεργείο Ελλήνων ζητά εργασία για μάζεμα πορτοκαλιών ή οποιαδήποτε άλλη εργασία. Τηλ. 6980378920 (ΜΑ 9768) Κυρία αναλαμβάνει ασθενείς για όλο το βράδυ στο γενικό νοσοκομείο του Πύργου. Τηλ 6992890788 (ΜΑ 9766) Νέος Έλληνας ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων & οικιακές εργασίες. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 697 766 4038 (ΜΑ 9751) Συνεργείο αναλαμβάνει το μάζεμα

Από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Λαμπροπούλου ζητείται πτυχιούχος καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας με άδεια διδασκαλίας ,εμπειρία στη διδασκαλία όλων των επιπέδων της Αγγλικής, ζήλο για το λειτούργημα της και αγάπη για τα παιδιά. Πληροφορίες στο τηλ.6945336160 ή στο 26210 31009 ώρες γραφείου

ÆÇÔÏÕÍ Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων για περιοχή

Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού (όλα τα μαθήματα), Γυμνασίου-Λυκείου. Εγγυημένα αποτελέσματα στην αφομοίωση της διδακτέας ύλης. Τιμές χαμηλές. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946-537089 ΔΑΣΚΑΛΑ απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ. 6984572976 (ΜΑ6993) και κλάδεμα πορτοκαλιών και ελιών, διαθέτει και δικό του εξοπλισμό. Τηλ.: 698 771 2548 (ΜΑ 9748) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη και φροντίδα ηλικιωμένων. Τηλ.: 699 973 9718 (ΜΑ 9742) Βουλγάρα διαμένουσα στον Πύργο επί 20ετίας, δίχως οικογενειακές υποχρεώσεις και με προεργασία στον Πύργο και στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει την φύλαξη και φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων ή διάφορες οικιακές εργασίες. Πληροφορίες κ. Σουζάνα. Τηλ.: 699 670 7398, 697 650 0665 (ΜΑ 9741) Κυρία ζητά εργασία για μερικές ώρες ή όλο το 24ωρο για φύλαξη ηλικιωμένων, παιδιών ή άλλες οικιακές εργασίες. Τηλ.: 694 364 2290 (ΜΑ 9729) ΚΥΡΙΑ ζητεί εργασία για φροντίδα ηλικιωμένος, εσωτερική ή όχι, στην Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή. Τηλ 6987457203(ΜΑ9722) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και καθαριότητα σπιτιών. Κατά προτίμηση απογευματινές ώρες. Τηλ.: 6982862181(ΜΑ 9719) ΓΥΝΑΙΚΑ, 30 χρονών, με πιστοποιητικά ικανοτήτων για εργασία υγειονομικής περίθαλψης και για άτομα με ειδικές ανάγκες ζητά ανάλογη εργασία στην Αμαλιάδα και στη γύρω περιοχή. Τηλ. 6943936798 (ΜΑ9712)


22 ÐÝìðôç 16 Öåâñïõáñßïõ 2017

ÄéÜöïñá Πωλείται επιχείρηση εστίασης στο Καταράχι με άδεια λειτουργίας μεταβιβάσιμη, φήμη και πελατεία σε κομψά διαμορφωμένο χώρο. Τιμή προσιτή. Τηλ. επικοινωνίας 6974 070629 (ΜΑ 9506) Χάθηκε στην περιοχή του Πύργου i-Phone 5, μαύρο, με κίτρινα προστατευτικά αυτοκόλλητα καθώς και αυτοκόλλητο με την Αγγλική σημαία και στις δύο όψεις του. Δίνεται αμοιβή 100 ευρώ. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 697 380 1883 (ΜΑ 9641) Πωλούνται γουρουνόπουλα ελευθέρας βοσκής, περιοχή Καράτουλα. Τηλ. :6972 985765 (ΜΑ 9793) Πωλείται φορτωτής CAT 920 με εγκατάσταση κουβά, μίξερ σε άριστη κατάσταση, δεκτός κάθε έλεγχος. Τηλ.:6980 327095 (ΜΑ 9789) Πωλείται παραδοσιακή ταβέρναψητοπωλείο στο Σκουροχώρι. Τηλ.:26210 96283, 6978 027872(ΜΑ 9787) 5μελής οικογένεια ζητά να της χαρίσουν ξύλα προκειμένου να ζεσταθεί. Τηλ. :698 656 7401, 698 037 8920(ΜΑ 9783) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αλέτρι τετράυνο δεκάρι, ΣΛΑΒΑΝΗΣ, βαρέως τύπου σε καλή κατάσταση. Τηλ. 6976591372 (ΜΑ 9765) Πωλείται σόμπα πετρελαίου σαν καινούργια. Τιμή Ευκαιρίας 100 ευρώ. Τηλ.: 698 882 950 (ΜΑ 9761) 9μελής οικογένεια ζητά τη στήριξη σας για τις ημέρες των γιορτών με προσφορά τροφίμων . Τηλ. :6987712548(MA 9759) Αναπαλαιώσεις επίπλων. Αναλαμβάνω κάθε είδους αναπαλαί-

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ

Πωλείται σιτάρι και αλεύρι “Ζέας” παραγωγής μας.Τηλ. 6946 343699 (ΜΑ 9580) Πωλείται σόμπα Kresky αερόθερμη. Τηλ.: 697 686 9569 (ΜΑ 9671) Πωλείται τριφύλλι, περιοχή Δουνέικα. Τηλ.: 697 764 5677, 693 708 0330 (ΜΑ 9754) ωση, λουστράρισμα, αποκατάσταση και συντήρηση παλαιών επίπλων. Τηλ. 6934 316739 και 6974 480112 (ΜΑ 9757) Πωλείται ψυγείο ΒΙΤΡΙΝΑ διπλό σαν καινούργιο επαγγελματικό 650 ευρώ. Τηλ.: 698 882 0950 (ΜΑ 9749) Πωλείται φοράδα αραβάνι, 3 ετών μαζί με το πουλάρι της ή χωρίς (6 μηνών). Πληροφορίες όλο το 24ωρο στο τηλ.: 697 430 3122 (ΜΑ 9744) Πωλείται ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ 40KW, τιμή 3.000 ευρώ. Τηλ.: 6932 233357 (ΜΑ 9736) Πωλείται ΚΛΑΡΚ 4 τόνων, καινούργια μηχανή Perkins, δεκτός έλεγχος, 3.000 ευρώ. Τηλ.: 6932 233357 (ΜΑ 9737) Πωλούνται ΜΑΡΜΑΡΑ Καβάλας 600 τμ, 2 Χ 30 Χ 60. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.: 26210 31393, 26210 33816 (ΜΑ 9740) Πωλείται EPANIEL BRETON, αρσενικό, 2 χρόνων, μαθημένο. Τηλ.: 694 582 9415 (ΜΑ 9716) Πωλείται AMERICAN BULLDOG, θηλυκό, 3χρωμο, 1.5 έτους, εξαιρετικός φύλακας. Τιμή ευκαιρίας λόγω αποχώρησης. Τηλ.: 693 756 5782 (ΜΑ 9718) ΒΑΡΔΑ: Πωλείται περίπτερο σε καλή θέση. Πληροφορίες κ. Γιάννης. Τηλ.: 694 804 3952 (ΜΑ 9713) Πωλείται ένα σέτερ αγγλικό τρι-

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268) Πωλείται Πρατήριο Άρτου στον Πύργο στην οδό Ερμού, με χαμηλό ενοίκιο. Τηλ.: 697 189 4167 (ΜΑ 9745) κολόρε και δύο επανιέλ. Τηλ. 6945 829415 (ΜΑ7005) Πωλείται σανός και βρώμη, με δυνατότητα μεταφοράς. Πληροφορίες στο Τηλ.: 6975 954 084 (ΜΑ 9639) Πωλείται το Video Club Hollywood στην Αμαλιάδα πληροφορίες στο τηλέφωνο 2622021230 9 με 1 πρωί (MA 9517) Πωλούνται κουτάβια Jack Rassell - Terrier ενός μηνός καθαρόαιμα. Πληροφορίες Τηλ.: 6985072216 (ΜΑ 9614) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση κερδοφόρα, εντός Νομού Ηλείας, σε κεντρικό δρόμο λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ.: 6980281900 (ΜΑ 96185) ΠΩΛΕΙΤΑΙ: αλογάκι πόνυ λευκό (αρσενικό). Τιμή 600 ευρώ. Τηλ. 6984504154 (ΜΑ9605) Αγοράζω κυπαρίσσια και λεύκα μετρητοίς. Τηλ 6980317308 Πωλούνται καναπέδες ρατάν , σε άριστη κατάσταση λόγω ανακαίνισης από καφετέρια. Τηλ.: 6938 56819 (ΜΑ 9540)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: A) MERCEDES C180 μοντέλο 2000, 1800 κυβικά full extra σε άριστη κατάσταση, τιμή 2900 ευρώ, B)LANCIA Y 1200 κυβικά 16V full extra τιμή 1400 ευρώ Τηλ.: 6937729849 (ΜΑ 9794) Πωλείται NISSAN NAVARA 4Χ4 DIESEL 174 ίππους οντέλο 7ος 2006, 165.000 χιλιόμετρα , χρώμα ασημί, άριστη κατάσταση, πρώτο χέρι, ατρακάριστο , φουλ έξτρα, δερμάτινα καθίσματα. Τηλ. : 694 859 3677 (ΜΑ9782)

CITROEN C2, diesel ‘08, 5.490 E

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: LADA NIVA 1700cc μοντ.98 injection 66.000 πραγματικά χιλιόμετρα, 85 ίππους. Τιμή 3.000 ευρώ τιμή 6987226270 και 6971 509191 (ΜΑ7003) Πωλείται Ι.Χ. MERCEDES C230 compressor 1800cc 192 hp 151.000χλμ. χρώματος γκριμπλέ δερμάτινο σαλόνι, ηλιοροφή, ζάντες αλουμινίου καινούργιο φυλασσόμενο σε γκαράζ , πληρωμένα τέλη, ασφάλεια, Τηλ. 6944 435769 κ. Χρήστος (ΜΑ 9680)

CHEVROLET MATIZ '10, âåíæßíç, õãñáÝñéï, 800cc, full extra 4.450 E

Πωλείται OPEL VECTRA C, 1.8 cc, ασημί χρώμα, full extra, σε άριστη κατάσταση με εγγύηση αντιπροσωπείας. Τηλ.: 6936 774981 (ΜΑ 9564) ΠΩΛΕΙΤΑΙ: NISSAN NAVARA 4Χ4 Diesel 105 ίππους, 2001 μοντέλο, μπλε χρώμα, μιάμιση καμπίνα, θερμαινόμενα καθίσματα, ηλιοροφή, full extra σε άριστη κατάσταση. Τιμή 7.500 ευρώ συζητήσιμη. Δεκτός κάθε έλεγχος. Τηλ. 6978 949165 (ΜΑ9587)

6.990 E

5.450 E

ÌÉÔSUBISHI L200 diesel, ‘03, 2.500cc, magnum, 116PS full extra, 8.450 Å

FORD FOCUS, diesel, 1.370cc, '05, full extra,4.990 Å

VW GOLF ‘96, 1.900cc, diesel, åðáããåëìáôéêü áãñïôéêü, 2.990 Å

FIAT DOBLO ‘08 diesel, 1.250cc full extra 5.990E

MAZDA B SERIES, 2.500cc,1 ½ cab,, 4×4, ´00-´04, 3 áõôïêßíçôá Áðü 6.990 Ýùò 7.990 Å

TOYOTA YARIS, 1.400cc,D-4D, diesel, ‘09, full extra 6.990 E

CITROEN C3, diesel 1.400cc, ‘04, full extra, 4.450 E

OPEL CORSA, 1.200 cc, ‘09, diesel, full extra, 6.450 E

MAZDA 2Cdi, turbo diesel, 1400cc, ‘05, full extra, 3.990 E

CHEVROLET MATIZ ‘09, 800cc, 3.150 E

8.990E

4.250 E

Cinema

ΛΑΪΚΕΣ Κρέστενα, Γαστούνη

CINEMA AMAΛΙΑΔΑ "LEGO BATMAN (3D)" 18:00 Καιρός αίθριος. 6°C έως 13°C. Άνεμοι ασθενείς βορειοανατολικοί και στη συνέχεια ασθενείς βορειοδυτικοί έως 2 μποφόρ.

"FIFTY SHADES DARKER" 19:40 & 22:00

Πύργος: Κακόγιαννου Μαρία (08:00-14:30 - 20:30 όλη νύχτα), Μιχαήλ Γεωργία Πατρών 21 26210 26901 (08:00-20:30) Αμαλιάδα: Koντογιαννάτος Νίκος (08:0014:30 17:30 - όλη νύχτα), Παναγοπούλου Αικατερίνη, Ερμού 49 26220 28290 (08:00-21:00), Βάρδα: Γράψα Αμαλία 26230-71601 Κρέστενα: Μαρκοπούλου Όλγα 26250 22765 Ζαχάρω:Ρηγόπουλος Γεώργιος 26250 33175

"RINGS" 20:00 & 22:00

Πελόπιο:Διαμαντόπουλος Βασίλειος 26240 31489 Ολυμπία: Παπαβασιλείου Δημήτριος 2624022000 Τραγανό: Μπακοπούλου Άρτεμη 26230 61303 Γαστούνη: Μανιανή Λαμπρινή 26230 00058 Ανδραβίδα: Κορομηλάς Νικόλαος 26230 54714 Λεχαινά: Παπαδόπουλος Νεόφυτος 26230 22742 Βαρθολομιό:Μακρυδήμα Χαραλαμπία Α. Παπανδρέου 28, 26230 41241


AIMATOËÏÃÏI ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΑΤΡΟΣ - ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή πρωί 9:00-13:30 Τρίτη - Πέμπτη 9:00-17:30 Δέχεται με ραντεβού Μανωλοπούλου & Μυστρά (είσοδος από Μυστρά) Τηλ.: 26210 25962, Κιν.:6937 115111, Ε-mail: dimpavlop@yahoo.com

ÁÊÔÉÍÏËÏÃÏÉ ÁÊÔÉÍÏÄÉÁÃÍÙÓÔÅÓ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΠΑΝ. ΧΡΟΝΗΣ Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης Υπέρηχοι και Triplex AγγείωνΨηφιακή Μαστογραφία Ψηφιακές ΑκτινογραφίεςΜέτρηση Οστικής Πυκνότητας (Έλεγχος Οστεοπόρωσης)Ενδοφλέβιος Ουρογραφία (Πυελογραφία)Ψηφιακές Ολόσωμες Ακτινογραφίες (F.L.F.S.) για έλεγχο Σκολίωσης και Ανισοσκελίας Ψηφιακές Πανοραμικές και Κεφαλομετρικές Ακτινογραφίες Πύργος: Κοκκίνου 12/14 και Ζαΐμη Τηλ.: 26210-28080 Λεχαινά: Καπετάν Γ. Τζόρνα 21 (Παλαιά Εθνική Οδός Πύργου - Πατρών Είσοδος Λεχαινών από Ανδραβίδα). Τηλ.: 26230 23002, κιν.: 6977 588922

MIKÑÏÂÉÏËÏÃÏÉ ΜΙΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΚΑΤΣΑΛΑΣ ΦΩΤΗΣ

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 7:00-2:30 μ.μ. ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 1(ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΠΗ), ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΤΗΛ & FAX :26230-35350 ΚΙΝ.:6937254557 email: fotiskatsalas@yahoo.gr *** ΝΕΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ - ΤΖΙΝΙΕΡΗ Π. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ Τ. ΙΑΤΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΠΥΡΡΩΝΟΣ 13-15 ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΤΗΛ./FAX:2622025002 KIN.:6971752148 6936703709 email:v.tzinieri@yahoo.gr ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :7 ΠΡΩΙ -2 ΜΕΣΗΜΕΡΙ - 6:30ΑΠΟΓΕΥΜΑ - 8 ΒΡΑΔΥ ***

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔ. ΣΑΜΑΝΤΑΣ

ΙΑΤΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ (ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ) τ. Ιατρός Νοσοκομείου Παίδων "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" *Αναλύσεις - Αιματολογικές, Βιοχημικές -Ανοσολογικές, Ορμονολογικές Αιμοληψίες - Νεογνών, Βρεφών - Παίδων, Ενηλίκων *Σπερμοδιάγραμμα *Ελεγχος υπογονιμότητας Τηλ. Ιατρείου: 26211 01379 Κινητό: 6944 637365

ÍÅÕÑÏËÏÃÏÉ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ÊÁÑÄÉÏËÏÃÏI ΝΕΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΚΟΡΙΝΑ ΣΕΦΝΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΤΗΛ.: 26220-22820, ΚΙΝ.: 6970 380525 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ 23, 1ος όροφος (άνωθεν ΚΤΕΛ) ΑΜΑΛΙΑΔΑ

KYTTAÑÏËÏÃÏÉ ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ - ΑΛΤΑΝΗ

ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ τ. Ιατρός Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»  Τεστ Παπανικολάου Κυτταρολογικές εξετάσεις πτυέλων, ούρων & υγρών Παρακεντήσεις οργάνων (θυρεοειδούς, μαστού, λεμφαδένων, σιελογόνων κ.λ.π.) ΙΑΤΡΕΙΟ Δεληγιάννη 17, ΑΜΑΛΙΑΔΑ Τηλ. ιατρ.: 26220-38360, Κινητό: 697-2305520

MAIEYTHÑÅÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÉ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Δέχεται με ραντεβού Δευτέρα - Παρασκευή Πρωί: 9.00 έως 1.30 Απόγευμα: 17.30 έως 20.30 (Εκτός Τετάρτης απόγευμα) Μανωλοπούλου 46 / 2ος Οροφος Πύργος Τηλ./Fax.: 26210 32010, κιν.: 6972 857 557 *** ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Aπόστολος Γ. Πατρίκιος

Μαιευτήρας - χειρουργός Γυναικολόγος (τ. ιατρός Α΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσ. Αλεξάνδρα)Κιν.: 6936 086168

Γεώργιος Ν. Πλάκας

Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος (τ. ιατρός Α΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσ. Αλεξάνδρα)Kιν.: 6975 618740 Δέχονται κατόπιν ραντεβού. Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00-13.30μ.μ., 17.00-21.00 Διεύθυνση: Καστόρχη 1 και 28ης Οκτωβρίου (Κεντρική Πλατεία) Τ.Κ. 27100 ΠύργοςΤηλ.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ΜΑΛΑΜΩ (ΤΕΝΙΑ) Δημ. ΦΡΙΜΑ

Ιατρός - Νευρολόγος Δέχεται καθημερινάΠΡΩΙ: 8.30 - 13.30 ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 17.30 - 20.30 (πλήν ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ απόγευμα μόνο με ραντεβού) Μανωλοπούλου 63 - Πύργος Τηλ. 26210 30918, Κιν.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÉ Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΚΟΥΡΕΑΣ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών Κοκκίνου 12-14 & Ζαΐμη 1ος όροφος (πλησίον Δημ. Πάρκου), Πύργος τηλ: 26210 35800 Κιν.: 6932566996 Ώρες λειτουργίας Καθημερινά Πρωί: 8:30 - 13:30 Απόγευμα: Κατόπιν ραντεβού 18:00 - 20:30 Πλην Τετάρτης ***

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ τ.Επ. Επιμελ. Γ.Ν. Παίδων “Καραμανδάνειο” Παιδοορθοπαιδική Αθλητικές κακώσεις Τραυματολογία Παθήσεις σπονδυλικής στήλης Οστεοπόρωση Εκφυλιστικές Παθήσεις Σισίνη 165 - Γαστούνη (έναντι Κέντρου Υγείας) Τήλ.:(26230) 35336 κιν.:693 2304243

ÏÕÑÏËÏÃÏÉ ΝΕΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Kωστοπουλος Β. Αλκιβιαδης ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ - ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ Παθήσεις νεφρών - ουροδόχου κύστεως-προστάτη κυστεοσκόπηση - υπέρηχος - υπογονιμότητα ακράτεια ούρων - ανδρολογικές παθήσεις βιοψία προστάτη - διουρηθρικές επεμβάσεις Σισίνη & Ελ. Βενιζέλου 1, Γαστούνη Τ/F: 26230-35074, Κ: 6977 246422 e-mail:alkiskost@gmail.com ***

ΛΕΟΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ Δεκτά ταμεία. Μανωλοπούλου & Προύσσης 2 (1ος όροφος - άνωθεν ΔΟΥ), Πύργος Τηλ./Fax: 26213 00481, κιν.: 6974 149524 e-mail:LeoLeonardopoulos@yahoo.com

ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÏÉ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. ΜΙΚΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 5 - ΠΥΡΓΟΣ (Κεντρ. Πλατεία) ΠΡΩΙ: 9-2 μ.μ. ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 6-8 μ.μ. ΕΚΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ) ΤΗΛ: 26210-33990, κιν. 6942217262

ÖÕÓÉÁÔÑÏÉ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜ. ΑΛΤΑΝΗΣ

ΙΑΤΡΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ) ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΕΥ1ΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABLITATION MEDICINE Δέχεται με ραντεβού. Τηλ. ιατρείου: 26210 20090 Κιν.: 6977 403015 Μανωλοπούλου 46, (έναντι Νομαρχίας) Πύργος

ØÕ×ÉÁÔÑÏÉ Dr. ΚΩΣΤΑΣ Ι. AΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-5μ.μ Τηλ.: 26210-31410, & 6970 019031

ÙÔÏÑË/ÃÃÏÉ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ Ι. ΣΤΑΥΡΟΥ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ & ΤΡΑΧΗΛΟΥ (ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ) Γαστούνη, Στρ. Σισίνη και Κοραή 1 (πλησίον Κέντρου Υγείας) Τηλ. 26230 32400, κιν.:6946 955559 e-mail: sstavru@yahoo.gr *** ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ

Nικολαoς Δημ. Χριστοδουλοπουλος Ωράριο: πρωί 9-13.30, απόγευμα 18.00-20.00 (εκτός Τετάρτης), Παρασκευή με ραντεβού ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ 23 (άνωθεν ΚΤΕΛ) 1ος όροφος ΑΜΑΛΙΑΔΑ - Τηλ.: 26220-22820, κιν.: 6977 071443

ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÏÉ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÏÉ ΦΩΤΗΣ ΑΝ. ΜΠΑΧΟΥΡΟΣ Eιδικός Oρθοδοντικός D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ 9.00 -13.00 ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16.00- 20.30 ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ κ' ΓΚΟΤΣΙΝΑ 12 ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ Τηλ. Fax.: Ιατρείου 26210-25959 Κινητό τηλ.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *** EΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Eιδικός Oρθοδοντικός D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Ειδικευθείς Πανεπιστημίου Frankfurt Μ. Γερμανίας Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Giessen Γερμανίας Θεμιστοκλέους & Μ. Αλεξάνδρου 1 (έναντι ΟΤΕ) Πύργος Ηλείας Τηλ.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΓΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΧΕΙΡ. ΟΔ. ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡ. ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ Ραντεβού: ΔΕΥΤ.- ΤΕΤ.-ΠΑΡ.: 9:00π.μ.-4:00μ.μ. ΤΡΙΤ.-ΠΕΜΠΤ.: 9:00π.μ.-8:00μ.μ. έναντι ΟΤΕ, ΓΑΣΤΟΥΝΗ. Τηλ.: 26230-34008, Κιν.: 6977 397518

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÉ ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÉ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, ΒSc Δέχεται κατόπιν επικοινωνίας με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 16 - Πύργος Τηλ.: 26210-27272, κιν.: 6988 891045 e-mail:m.hristakopoyloy@yahoo.gr

ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÅÓ ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΑΡΑΜΠΟΥΤΗ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ - ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΥΣΠΡΑΞΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ - ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ Δεληγιάννη 17-19 Πύργος Τηλ.: 6945 310101

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÉ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÅÓ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κέντρο ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ παιδιών, εφήβων, ενηλίκων ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΣ - ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣΠ.Ε. DIPLOMA ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (Speech and Language Pathologist) ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΕΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ , Σύμβαση με όλα τα ταμεία, Συνεργασία με όλες τις ιατρικές ειδικότητες 28ης Οκτωβρίου και Μιαούλη 1 Πύργος (Β' Οροφος) Τηλ./fax: 2621033880, 2625022285, Κινητό: 6977905430 Ε-mail:stathopoulos_panagiotis@yahoo.gr ***

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΔΙΟΝ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΜΗΜ. ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ - ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣΚΕΚΥΚΑΜΕΑΝΟΜΟΥΗΛΕΙΑΣ Δέχεται με ραντεβού . ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Μανωλοπούλου & Μπιζανίου 11-Πύργος Δευτέρα-Παρασκευή,τηλ.:2621034610/6971993126 Σύμβαση με όλα τα ταμεία ***

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ n ΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ & ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ n ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΟΓΟΥ & ΟΜΙΛΙΑΣ n ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ή ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΡΟΗΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ - ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΣ ή ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ - ΑΥΤΙΣΜΟΣ ή ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ή ΝΟΗΤΙΚΗ YΣΤΕΡΗΣΗ - ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΗΛΕΙΑΣ, ΤΗΛ.: 6984 468760, email:giannalog19@yahoo.gr *** ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ

ΚΑΟΥΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

Διαταραχές λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας σε παιδιά και ενήλικες. Μαθησιακές δυσκολίες - δυσλεξία. Ειδικευμένη στη μέθοδο PHONEME TOUCH AND SAY. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Λογοπεδικών, σύμβαση με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, συνεργασία με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, με ειδικό παιδαγωγό καθώς και με ψυχολόγο. Κρέστενα Ηλείας - Ξενοφώντος 7, (2ος όροφος). Τηλ. 26250 22927, 26210 35263, κιν.: 6979 053605

ØÕ×ÏËÏÃÏÉ ΝΙΧΩΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

Ψυχολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών *Συμβουλευτική στήριξη παιδιών και ενηλίκων *Ατομική ψυχοθεραπεία διαταραχών άγχους, κατάθλιψης, φοβιών *Προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων *Αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών *Ενημέρωση και επαγγελματικός προσανατολισμός Τηλ. Γραφείου: 26220 24822 Κιν.: 6937 146439 Διεύθυνση γραφείου: Καραϊσκάκη 6, Αμαλιάδα


Με τον φακό της "ΠΡΩΤΗΣ" στα γήπεδα ÓÅË.

19

Κόροιβος-Κολοσσός (20:00)

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

A1 DEDALOS

ÌåãÜëç íßêç ãéá Áëöåéü ÓÅË.

Ç þñá ôçò Ýäñáò… Ο Κόροιβος θέλει σήμερα να κάνει το αποφασιστικό βήμα… Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου giannfranco_75@yahoo.gr

Η

ώρα της έδρας έφτασε. Απέναντι στον ισχυρό Κολοσσό Ρόδου, ο Κόροιβος θέλει να αξιοποιήσει την έδρα και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στη Basket League. Οι "κυανόλευκοι" του Ντίνου Καλαμπάκου, με έξι νίκες στο ενεργητικό τους, έχουν σήμερα την ευκαιρία να προσθέσουν ακόμα μια και να κάνουν το μεγάλο άλμα, με το οποίο θα αποκτήσουν πολύ ισχυρό προβάδισμα στην υπόθεση της παραμονής. Τα πράγματα εδώ που έχουν φτάσει, μπορεί κανείς να πει ότι φέρνουν τον Κόροιβο σε θέση ισχύος έναντι των αντιπάλων του. Χρειάζονται ακόμα δυοτρεις νίκες. Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα μαθηματικών και με οκτώ παιχνίδια να απομένουν, είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρχουν περιθώρια στις ομάδες που κυνηγούν τον Κόροιβο. Έναν Κόροιβο, ο οποίος καλείται να αξιοποι-

16

2017 åõ÷Ýò áðü ôïí Îåíïöþíôá! ÓÅË.

18

ήσει την έδρα του, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να βρεθεί στη δύσκολη θέση να κυνηγάει εκτός έδρας νίκες απέναντι σε ομάδες όπως το Τρίκαλα και το Λαύριο.

Με τον κόσμο στο πλευρό του Στην αποψινή μεγάλη "μάχη", ο Κόροιβος θα έχει στο πλευρό του και τον κόσμο, ο οποίος με τη σειρά του, καλείται να δώσει και αυτός τη βοήθεια στην ομάδα ώστε να κάνει το βήμα προς τη σωτηρία και την ανανέωση της συμμετοχής της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Εκτός από τον έκτο παίκτη, τον κόσμο, ο Κόροιβος θα έχει στη διάθεσή του όλα τα αστέρια του, όλους τους παίκτες, σε μια εξαιρετική συγκυρία, όπου οι νίκες έχουν συνοδευτεί και από πολύ καλή συνολική εικόνα της ομάδας. Συνέχεια στη σελ.16

Αρίων Αμαλιάδας

Åðéôõ÷ßåò óôçí êïëýìâçóç ÓÅË.17

Εφημερίδα 16 02 17  

protinews.gr

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you