Page 1

Magasinet med verktyg, laser- och mätinstrument

Magasinet med arbetsverktyg för proffs Laserinstrument Mätinstrument VERKT YG SKYDD kommunikation Byggtillbehör

Beställ online www.proffsmagsinet.se

Ring kundtjänst 08-34 47 00

Besök vår butik Vanadisvägen 2 Stockholm

NY avståndsmätare Leica Disto D810

Läs mer om den på sidan 4

Beställ online Välj mellan våra 4.143 produkter

Välkommen in på proffsmagasinet.se


NYHETER

Leica Disto D810 Touch

Du håller nu i det senaste numret av kundtidningen Proffsmagasinet som är laddat med ett urval av våra kvalitetsprodukter. Under 2013 byggde vi ut våra lokaler samt ökade personalstyrkan med fler säljare och även servicepersonal, allt för att kunden ska få bästa möjliga service hos oss! I vår butik finns möjlighet att känna på produkterna samt få köpråd och tips av våra kunniga säljare. Många av produkterna finns på lager, som du kan handla direkt i butiken. Vi har över 4000 produkter som du kan handla via vår hemsida, butik eller telefon. Det är enkelt att handla hos oss, beställ antingen via hemsidan eller via vår Kundtjänst på telefon 08-34 47 00, det mesta skickas redan samma dag som beställningen läggs. På www.proffsmagasinet.se hittar du hela vårt sortiment och om du har några frågor så finns våra kunniga säljare på plats mellan 7-17 varje vardag! Vi har allt du behöver inom verktyg, mät-och laserinstrument och vår affärsidé är enkel; Kvalitetsinstrument och verktyg av världsledande märken, till bra priser! Om du har idéer eller synpunkter på vårt sortiment så tar vi gärna emot dessa.

2

Välkommen som kund hos Proffsmagasinet!

Avståndsmätare med pekskärm Touchfunktionen är helt ny inom avståndsmätning och Leica Geosystems har skapat en riktigt snygg displaydesign i sin nya Disto D810 Touch. Funktioner så som att bläddra i menyerna direkt på skärmen och att zooma med två fingrar är revolutionerande! Förutom detta har LCD- displayen en knivskarp bild i färg. Läs mer på sida 4. FILMTAJM

Värmekamera vs IR-termometer Spana in filmen där Flirs värmekamera visar sina fördelar mot en ”vanlig” IR-termometer. På sidan 18 kan du välja din värmekamera från Flirs breda sortiment. Och om en IR-termometer täcker dina behov så har vi det på sidan 21.

Nytt i vårt sortiment

Kraftfull fuktmätare från Protimeter SurveyMaster II är ett mycket kraftfullt kombinationsinstrument. Du kan ena sekunden söka fukt genom en plastmatta i ett våtrum utan att göra hål för att nästa sekund mäta den exakta fuktkvoten i en träkonstruktion. Fuktmätaren Protimeter SurveyMaster II är uppföljaren till toppmodellen Protimeter SurveyMaster. Denna nya fuktmätare har en helt ny design, bakgrundsbelyst LCDfärgskärm och ett intuitivt användargränssnitt. Fuktmätaren har fått ett mer användarvänligt grepp i gummi. En större display i färg där resultatet syns mycket tydligare än på tidigare modell. Läs mer på sida 23.

Räckvidd 700 meter! Med 2500 lumen, åtta belysningsprogram och två energi­lägen är Led Lenser X21R.2 kungen bland ficklampor. Läs mer om den och de andra schysta lamporna från Led Lenser på sidan 51.

Huller om buller eller stabila staplar? Serien heter MAKPAC och består av fyra nya förvaringslådor som alla går att stapla på varandra. Förutom att det är en helt ny design som Makita presenterar är MAKPAC förvaringslådor kompatibla med andra förekommande system på marknaden. Väskorna kan självklart sammankopplas på ett enkelt sätt och även lyftas i en stapel. Mer om dessa på sida 43. Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

Slipmaskiner för proffs FLEX grundades år 1922 och redan år 1929 byggdes världens första vinkelslip som fick namnet FLEX. Och i år – 2014 – är det dax för oss på Proffsmagasinet att börja sälja deras breda sortiment av maskiner för tuffa tag. Välj din favorit på sidan 36.


Innehåll

#1 2014

L aserinstrument Avståndsmätare

4

Laserkikare

6

Punktlaser

7

Linjelaser

t ags

osl tR

mot Nortull

Sveaplan

ull

Välkommen till vår butik på Vanadisvägen 2 i Stockholm

mo

n

l

ge vä ea Sv

ata ag ing

g Yn

n

n

ge vä

dis

n

ge vä ea Sv

na Va

Vanadislunden

n

a ng

Idu

ta ga ga Ha

tan

Fr

n ata ejg

Fraktfritt vid beställning över 499 kr!

– VID ORDRAR ÖVER 499 KR EXKLUSIVE MOMS

Proffsmagasinet använder Posten AB som speditör för att hantera gods och försändelser. Till företag skickas i normalfallet Företags-paket 16.00 och till privatpersoner Postpaket. Våra kunder betalar aldrig mer än 80: - i frakt oavsett antal kolli. För order över 499:- exkl. moms betalar Proffsmagasinet alltid frakten.

Handla mot faktura Företag, kommuner och statliga institutioner kan handla mot 30 dagars faktura efter godkänd kreditprövning. Om kreditprövningen inte godkänns kontaktar Proffsmagasinet er för andra betalningsalternativ. Privatpersoner kan handla mot 14 dagars faktura via vår samarbetspartner Klarna.

Full returrätt i 30 dagar!

30

Som kund vill man pröva en produkt innan man köper den. Därför låter vi er i lugn och ro göra det med 30 dagars full returrätt. Om ni som kund ångrar köpet eller anser att varan inte motsvarar era förväntningar har ni full rätt att återlämna varan för full kreditering, förutsatt att produkten returneras i originalskick i originalförpackning.

Beställning via vår hemsida Det enklaste sättet att beställa dina varor är via vår hemsida www.proffsmagasinet.se Där kan ni direkt handla mot faktura eller om ni hellre vill så kan ni betala med Visa, MasterCard eller mot Postförskott vid uthämtning. 9 av 10 ordrar skickas från vårt lager inom 24 timmar!

Trygg E-Handel Proffsmagasinet är en Trygg e-handel, vilket betyder att vi uppfyller de 12 punkter som krävs för att bli certifierad. Och att du kan handla tryggt och säkert i vår webbutik.

.3

37 På vår hemsida www.proffsmagasinet.se köper du verktyg, laser- & mätinstrument av kända märken till bra priser Du kan även ringa vår Kundtjänst 08-34 47 00

Vanadisvägen 2 | 113 46 STOCKHOLM Tel. 08-34 47 00 | Fax 08-34 47 02 | www.proffsmagasinet.se

8

Rotationslaser - Topcon

10

Rotationslaser - Nedo

11

Rotationslaser - Leica

12

Rotationslaser – CST/Berger

13

Mätinstrument Avvägningsinstrument

14

Teodoliter & 3D Disto

15

Kabelsökare

16

Metallsökare & Mäthjul

17

Värmekameror

18

Värmekameror

19

Övervakningskameror

20

IR-kameror

21

Fuktmätare

22

Luftfuktighetsmätare

25

Temperatur-och Fuktloggrar

26

Termometrar

27

Videoskop & Regelsökare

28

Ljudmätare & Ljusmätare

29

Radonmätare

30

Alkomätare & Gasmätare

31

Tjockleksmätare

32

Skikttjockleksmätare

33

Elinstrument

34

Magnetfältsmätare

35

VERK T YG Verktyg – Flex

36

Verktyg – Fein

37

Verktyg – Bosch

38

Verktyg – Hitachi

40

Verktyg – Makita

42

SK YDD Hörselskydd

44

kommunik ation Komradio

46

Komradio & Digitalradio

47

Jaktradio & Transportradio

48

Handheld

49

Byggtillbehör Värmejackor

50

Bygg- och ficklampor

51

Vattenpass & Messfix

52

Byggradio

53

Avfuktare & Stegar

54

Dammsugare

55


Avståndsmätare Mäta avstånd med laser – så här enkelt är det

L aserinstrument

1. Tryck på den röda ON-knappen. Displayen och laserstrålen tänds och instrumentet är redo för mätning.

Avståndsmätare Med en avståndsmätare mäter du avstånd med en knapptryckning. Du siktar med en laserpunkt, trycker av och får avståndet till målet presenterat på en digital display. Samtliga avståndsmätare i vårt sortiment kan med hjälp av mätvärdena räkna ut areor, volymer etc. Avståndsmätarna är mycket populära bland arkitekter, byggare, kommuner med flera.

2. Håll underkanten av instrumentet mot startpunkten och sikta med laserstrålen på slutmålet. Tryck på ON-knappen igen. Ett pip hörs och mätningen är klar.

3. Mätvärdet visas i displayen med en noggrannhet på cirka en millimeter. Nu kan du utforska alla funktioner beroende på modell. Glöm trassliga måttband och avbrutna tumstockar!

Tillbehör avståndsmätare

J

J

J

N PA

N PA

N PA

M KA

M KA

M KA

Leica laddare Snabbladdare tillsammans med 2st AAA NiMH / 800 mAh batterier. Passar bland annat till Leicas Disto D210, X310 samt D3aBT. IT

Måltavleplatta Måltavleplattan används tillsammans med Leica Disto avståndsmätare för att underlätta mätningar på längre avstånd än 80-100 meter. # AD52211

220:-

Disto laserglasögon Laserglasögon underlättar för dig att se den röda punkten från lasermätaren. Utbytbart sol/skyddsglas medföljer. # AD52225

Leica Disto D210

Leica Disto X310

Leica Disto D3aBT

Liten och smidig basmodell med snabbtangenter för addition, subtraktion, area- och volymberäkning samt Pythagoras sats. Klarar mätning upp till 80 meter.

Robust och tålig avståndsmätare i vattentät konstruktion. Den mäter addition, subtraktion, area- och volymberäkning, Pythagoras sats samt att den har en inbyggd lutningssensor.

l Noggrannhet ±1 mm l Minneskapacitet: 10 mätningar

l Smart Horizontal Mode™ l Inbyggd lutningssensor 360° l Minneskapacitet: 20 mätningar

Tydlig display, snabbknappar samt inbyggd BlueTooth för trådlös dataöverföring till PC-program, t.ex. Microsoft Excel. Addition, subtraktion, area- och volymberäkning. Just nu ingår laddare!

Ord. pris 1.475:-

475:-

# AD12219

Leica TA360 Lutningsadapter Leica TA360 är en adapter som passar till stativet Leica TRI 70. Eftersom den roterande axeln, tilt-axeln och och instruments stativgänga möts i en punkt, leder till minimerad mätningsavvikelse. # AD52231

# AD12223

J

N PA

l Mätning upp till 100 meter l Smart Horizontal Mode™ l Inbyggd lutningssensor ±45°

Ord. pris 3.390:-

Ord. pris 2.150:-

1.279:-

1.995:-

# AD12232

3.195:-

ET

YH

M KA

N

1.050:-

Stativ maxhöjd 115 cm Detta stativ passar alla instrument med 1/4”-gänga, tex Leica Lino samt adaptern Leica TA360. Stativet har justerbar höjd upp till 115 cm. Stativet är ihopfällbart för smidig förvaring. # AD52230

530:-

Stativ maxhöjd 155 cm Passar alla instrument med 1/4” gänga, tex Leica Disto och Leica Lino. Praktisk vid mätning på längre avstånd. Passar även Leicas korslasrar. Lätt hopfällbart trebensstativ med en maxhöjd på 155 cm. # AD52212

895:-

IT

VO FA R

4

195:-

VO FA R

# AD52210

Se filmen!

Leica Disto D510

Leica Disto D810 Touch

Vattentät konstruktion, Bluetooth samt digital målsökare som visar var du siktar direkt på färgskärmen. Fungerar trådlöst med appen Leica Disto Sketch för iPhone/iPad samt Android.

Ny avståndsmätare från Leica med pekskärm och kamerafunktion. Skapa fotografier för dokumentation och överför till en dator via USB-gränssnitt. Med appen Leica Disto Sketch kan mätningar föras över trådlöst direkt i ett digitalfoto eller i rutnät på en iPhone/iPad. Avståndsmätaren har inbyggd lutningssensor hela vägen runt, dvs 360°. Mäter upp till 200 meter med en noggrannhet på ±1 mm.

Ord. pris 3.900:# AD12206

3.599:-

l Mätning upp till 200 meter l Pekskärm med smarta mätfunktioner l Smart Bluetooth™ för iPhone/Android

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

# AD12209

6.599:-


Avståndsmätare J

N PA

Bosch GLM 50

Bosch GLM 80

Bosch GLM 150

Bosch GLM 250VF

Avståndsmätaren som mäter upp till 50 meter med en noggrannhet på ±1,5 mm. Avståndsmätare är lättanvänd tack vare självförklarande knappsats.

Robust mätare från Bosch som har både lutningssensor och minnesfunktion. Belyst display vilket gör det enkelt att läsa av resultaten även i det mörkaste hörn. Klarar avståndsmätning upp till 80 meter.

Greppvänlig avståndsmätare som klarar mätningar upp till 150 meter. GLM 150 klarar även beräkning av delhöjder. Lättanvänd, självförklarande gränssnitt och stor, belyst 4-radig display.

Bosch GLM 250VF har en kikarsökare inbyggd som förenklar till arbete på långt håll. Extra stor glaslins och keramisk optikinfattning möjliggör mätningar på långa avstånd, upp till 250 meter!

Ord. pris 1.395:# AD17050

879:-

# AD17075

1.590:-

# AD17080

2.010:-

# AD17079

L aserinstrument

M KA

2.630:-

ET

YH

N

Bosch GLM 100C Avståndsmätare med Bluetooth, vilket innebär att du kan föra över mätvärden trådlöst direkt till din surfplatta eller smartphone. Avståndsmätaren mäter upp till 100 meter med en noggrannhet på ±1,5 mm. Avståndsmätaren har även inbyggd lutningssensor hela vägen runt, dvs 360°.

5

l Bluetooth™ Micro-USB l Mångsidig dokumentations-app för Smartphones och surfplattor med direktöverföring av mätresultaten l Automatisk lagring av de 50 sista mätresultaten

# AD17083

2.095:-

Toppbetyg för Proffsmagasinet Jämförelsetabell Avståndsmätare Ordinarie pris

4.8

Disto D210

Disto X310

Disto D3aBT

Disto D510

Disto D810

Bosch GLM 50

Bosch GLM 80

Bosch GLM 100C

Bosch GLM 150

Bosch GLM 250

1.479:-

2.150:-

3.390:-

3.900:-

6.599:-

1.395:-

1.590:-

2.095:-

2.010:-

2.630:-

n

n n

n

n

n

n

50 m

80 m

100 m

150 m

250 m

Färgskärm med ”Live view” och zoom Stativgänga

n

n

n

n

Uträkning av omkrets, väggyta & golvyta

n

n

n

n

120 m

100 m

200 m

200 m

n

n

n

360°

±45°

360°

360°

360°

360°

n

n

n

n

n

n

Räckvidd

80 m

Bluetooth för trådlös PC-kommunikation Lutningssensor Indirekta mätningar med lutningssensor

n

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Laserkikare

L aserinstrument

Laserkikare Med en laserkikare/golfkikare mäter du enkelt avstånd på längre distanser, med en noggrannhet på ca en meter. Inriktningen mot mätobjektet är enkelt eftersom laserkikaren har upp till 7x förstoring. Passar perfekt för projektering av mark och uppmätning av större byggnader utomhus. De kan även användas på golfbanan för att hjälpa till med avståndet och/eller lutningen för valet av klubba. Modell

Förstoring

Lutningssensor

Max mätavstånd

Noggrannhet

Bushnell Tour V3

5x

Nej

900m

±1m

Bushnell Tour V3 Slope

5x

Ja

900m

±1m

Bushnell Tour Z6 Jolt

6x

Nej

1200m

±1m

Bushnell Pro X7 Jolt

7x

Nej

1600m

±1m

Bushnell Pro X7 Jolt Slope

7x

Ja

1600m

±1m

Leica Pinmaster II

7x

Nej

750m

±1m

Leica Rangemaster CRF 1000R

7x

Nej

915m

±1m

Leica Rangemaster CRF 1600B

7x

Nej

1500m

±1m

ET

ET

YH

YH

N

N

6

Bushnell Tour V3

Bushnell Tour V3

Bushnell Tour Z6 Jolt

Bushnell Tour V3 är en tävlingsgodkänd laserkikare med 5x förstoring. Mätaren klarar ett maxavstånd på 900 meter med en noggrannhet på ±1 meter. Utrustad med JOLT teknologi, vilket innebär att laserkikaren vibrerar när du träffar målet.

Bushnell Pro X7 Jolt

Slope

Med 6x förstoring och ett maxavstånd på 1200 meter är denna smidiga laserkikare perfekt för användning vid golf. Utrustad med E.S.P för blixtsnabba mått och Vivid Display Technology, vilket ger tydligare bild och extra ljusstyrka i kikaren. Bushnell Tour Z6 är tävlingsgodkänd. Vibrerar vid målträff!

Tävlingsgodkänd laserkikare med bra förstoring och robust design. 7x förstoring och ett maxavstånd på 1600 meter. Utrustad med Vivid Display Technology, vilket ger tydligare bild och extra ljusstyrka. Vibrerar vid målträff!

# AL17134

2.870:-

Liten, kompakt laserkikare som klarar avstånd upp till 900 m och mot golfflaggan på upp till 270m, med en noggrannhet på ±1 meter. Med slopefunktionen kan mätaren räkna ut lutningen till ex. golfflaggan. Ej tävlingsgodkänd.

# AL17135

3.510:-

# AL17176

3.195:-

# AL17172

3.795:-

ET

YH

N

Bushnell Tour X7 Jolt

Leica Pinmaster II

Slope

Tävlingsgodkänd laserkikare med 7x förstoring och ett maxavstånd på 750 meter. Utrustad med LED-display som automatiskt justerar ljusstyrkan efter yttre ljusförhållanden.

Laserkikare med lutningskompensering, 7x förstoring och ett maxavstånd på 1600 meter. Utrustad med Vivid Display Technology, vilket ger tydligare bild och extra ljusstyrka i kikaren. Förutom avstånd även lutningen mot mätpunkten. Ej tävlingsgodkänd. Vibrerar vid målträff! # AL17173

4.195:-

Leica Pinmaster II är tävlingsgodkänd.

# AL12230

3.996:-

Leica CRF 1000R

Leica CRF 1600B

Rangemaster

Rangemaster

Tävlingsgodkänd laserkikare med 7x förstoring och ett maxavstånd på 915 meter. Utrustad med LED-display samt att golfkikaren är designad för att enkelt kunna hanteras med en hand.

Tävlingsgodkänd laserkikare med 7x förstoring och ett maxavstånd på 1500 meter. Utrustad med LED-display som automatiskt justerar ljusstyrkan efter yttre ljusförhållanden.

# AL12235

3.996:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

# AL12236

5.596:-


Punktlaser

l 5-punktslaser med horisontal-och vertikal linje l Självnivellerande inom 4 sekunder upp till 4o lutning l Lättanvänd tack vare själv förklarande funktionsknappar l Robust för användning på byggarbetsplatser, skyddsklass IP54

Punktlaser Punktlaser används då man vill förlänga en punkts position till en annan del av rummet eller då man vill loda en punkt från golv till tak. Instrumentet används ofta vid dragning av rör, kablar samt vid uppsättning av armaturer. Det som skiljer modellerna åt är främst antalet laserpunkter. Samtliga modeller nivellerar automatiskt i våg och lod.

L aserinstrument

Egenskaper:

7 Bosch GPL5

Bosch GCL25 + fäste

Bosch GPL3 är en trepunktslaser med automatisk nivellering. Punkterna visas rakt fram samt som lodpunkter upp/ner. Mellan alla punkterna är det 90° och instrumentet har en arbetsräckvidd upp till 30 meter, beroende på ljusförhållanden.

Denna fempunktslaser från Bosch har en räckvidd på ca 30 meter. Punkterna visas rakt fram, höger/ vänster samt som lodpunkter upp/ ner. Bosch GPL5 har ett fäste med 5/8”-gänga, utan fästet har instrumentet en 1/4”-gänga.

Kombinerad kors- och punktlaser med horisontell och vertikal nivellering. Korslaser rakt fram samt fem punkter. Arbetsintervall upp till 30 m med nivelleringsnoggrannhet på IT ± 0,3 mm/m horisontalt.

# CK17020

1.485:-

# CK17025

1.755:-

VO FA R

Bosch GPL3

l Punkter för lodning l Korslaser rakt fram l Levereras i L-boxx med väggfäste

# CQ17020-2

2.495:-

Leica Lino P3

Leica Lino P5

CST/Berger XP5

Nedo X-Liner 5.2

Leica Lino P3 är en trepunktslaser med automatisk nivellering av lodpunkter tillsammans med en punkt rakt fram. Punkterna ligger med exakt 90 grader i förhållande till varandra och ställs automatiskt in i nivå. Räckvidden är upp till 15 meter.

Denna fempunktslaser har automatisk nivellering av lodpunkterna i golv och tak. Dessutom så har Leica Lino P5 tre stycken punkter på samma horisontella nivå med 90 graders förhållande till varandra. Noggrannheten är ± 1,5 mm @ 5 meter.

En stadig 5-punktslaser med horisontal- och lodlaser. Arbetsintervall upp till 30 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m. Perfekt vid rördragning eller när man vill loda upp en punkt från golv till tak. Gummiarmeringen ger höljet stöt-och stänkskydd.

Denna kombinerade kors- och punktlaser är självnivellerande. Med horisontal och vertikal nivellering samt 5 punkter, dvs lodpunkter nedåt och uppåt samt 90-graders-punkter utåt sidorna är den oslagbar! Arbetsintervallet är ca 30 m. Noggrannhet ± 0,3 mm / m.

# CK12230

1.595:-

# CK12250

2.550:-

# CK12316

2.595:-

# CQ13110

2.995:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Korslaser En linjelaser projicerar laserlinjer som syns klart och tydligt inomhus på vägg, golv och tak. Det som skiljer instrumenten åt är antalet laserlinjer, vilken riktning linjerna projiceras i samt om linjelasrarna även har lodpunkter. Alla våra lasrar är automatiskt nivellerande, d v s ställer in sig automatiskt i våg.

E PIN MOISTIUR ETER HYGROM ETER PSYCHOM TEMP SURFACE

01003

35.6 47.0

79.9

På Proffsmagasinet.se handlar du dina verktyg laser- & mätinstrumet tryggt enkelt och till bra priser, så är det! /Proman

Tillbehör korslaser

J

J

N PA

N PA

M KA

M KA

Leica Lino L2

Leica Lino L2P5

Leica Lino L360

Leicas mycket populära korslaser av mycket hög kvalitet. Projicerar med röd laser en horisontell och en vertikal linje i kors. Linjerna ställs in automatiskt men kan låsas om man vill lägga fall med det medföljande vinkelfästet. Drivs med batterierna (ingår) 3 x 1.5 V AA.

Leica Lino L2P5 projicerar ett ljusstarkt laserkors rakt fram. Dessutom har Leica Lino L2P5 lodpunkter, nedåt och uppåt samt 90-graders-punkter utåt sidorna. Kan användas med lasermottagaren Leica Lino LLD2 (tillbehör) vid arbete på längre avstånd. Levereras i hård väska med stativ.

Lino L360 projicerar en 360° horisontell linje runt om instrumentet och en vertikal linje 180° över instrumentet. Dessa linjer bildar alltså två kors, på var sida om instrumentet. Den är självnivillerande och ställer snabbt in sig i våg tack vare en ny pendel­dämpning Praktiskt trebensstativ ingår.

IT

VO FA R

L aserinstrument

Linjelaser

Leica RVL 100 lasermottagare Lasermottagaren känner av lasern och indikerar med pilar dess nivå. Robust design som passar utmärkt vid utomhusarbete. Passar Leicas korslasrar. # CQ52209

Leica Lino Väggfäste Används tillsammans med Leicas korslaser, till exempel för att sätta innertak. Kan fästas på spikar eller med tvingfästet på en regel. # CQ52230

495:-

Teleskopstativ upp till 2,9m Teleskopiskt stativ som spänns mellan tak och golv. Praktiskt eftersom man då kan justera laserns nivå helt fritt. Teleskopstativet CLR290 blir max 2,9m. # CZ12210

Ord. pris 2.395:-

795:-

# CQ12210

Teleskopstativ upp till 3,65m Teleskopiskt stativ som spänns mellan tak och golv. Maxlängden är 3,65m. Extra smart eftersom du kan finjustera höjden på plattan med skruv. # CZ12310

1.559:-

Ord. pris 3.695:# cq12243

2.995:-

# CQ12250

4.095:-

J

N PA

M KA

IT

PA KE TP RI S

VO FA R

8

1.495:-

895:-

Stativ maxhöjd 115 cm Detta vevstativ passar alla instrument med 1/4”-gänga, tex laserinstrument från Leica, Bosch och Nedo. Stativet har justerbar höjd upp till 115 cm. Stativet är ihopfällbart bara 40cm för smidig förvaring. # AD52230

530:-

Stativ maxhöjd 155 cm Detta stativ passar alla instrument med 1/4”-gänga, Stativet har justerbar höjd upp till 155 cm. Stativet är ihopfällbart för smidig förvaring. Även ett smidigt handtag för att justera lutningen/tilt. # AD52212

895:-

Leica Lino L2+ Den stora fördelen med Leica Lino L2+ jämfört med många av de konkurrerande lasrarna är att vertikallinjen går hela vägen upp i taket, till och med lite bakom instrumentet. Kan användas med lasermottagaren Leica Lino LLD2 (tillbehör) vid arbete på längre avstånd. Levereras i hård väska med stativ.

Ord. pris 2.595:-

# cq12220

Paketpris! Korslaser, avståndsmätare & stativ

Paket från Leica innehållande avståndsmätaren D210, korslasern L2 och stativet TRI 70. Praktiskt paket med allt du behöver!

Ord. pris 4.400:-

Levereras komplett med väska.

2.395:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

# AD22220

3.495:-


VO FA R

IT

Bosch GLL 2

Bosch GLL 2-50

Bosch GLL 2-80

Bosch GLL 3-80

Den lättanvända korslasern visar två laserlinjer, en horisontell och en vertikal linje som bildar ett kors. Laserlinjerna har ett arbetsområde upp till 10 m med noggrannheten ± 0,3 mm/m. Flexibel användning tack vare flerfunktionsfästet som många olika fästalternativ.

Kompakt, lättanvänd korslaser som klarar att nivellera upp till ±4°. Laserlinjerna har bra spridning, vilket innebär att linjerna går långt upp i taket och långt utåt sidorna. Laserlinjerna har ett arbetsintervall upp till 20 meter med en noggrannheten på ± 0,3 mm/m.

Bosch GLL 2-80 projicerar ett vertikalt och ett horisontellt laserplan som korsar varandra, vilket ger 2 laserkors. Laserlinjerna är självnivellerande upp till ±4° och tillsammans med lasermottagaren Bosch LR2 (tillbehör) har instrumentet en arbetsräckvidd på 80m.

+ fäste

# CQ17003

1.490:-

# CQ17006

2.330:-

# CQ17010

2.880:-

En ordentlig korslaser som projicerar tre laserplan vinkelräta mot varandra; ett horisontellt och två vertikala. Det innebär att man får ett kors i alla 6 riktningar! Med mottagaren LR2 (tillbehör) blir räckvidden 80 meter. Självnivellerande med noggrannheten ± 0,2 mm/m! # CQ17017

L aserinstrument

Korslaser

3.595:-

ET

YH

N

VO FA R

IT

Futech MC8 + STATIV I VÄSKA Bosch GLL 3-50 Korslaser som projicerar tre linjer samt en lodpunkt rakt ned under instrumentet. Du får alltså både kors i taket samt rakt fram! Utrustad med teleskopfötter för höjdinställning. Arbetsintervall kan bli upp till 50 meter med mottagare och en noggrannhet på ±0,3 mm/m. l Kors rakt fram samt i taket l Lodpunkt under instrumentet

# CQ17013-1

2.050:-

Denna multikorslaser är så pass kompetent att den kan ersätta en rotationslaser i många avseenden. Futech Multicross 8 har åtta stycken skarpa laserdioder som projicerar horisontallinjer och vertikallinjer runt om hela instrumentets kropp med en noggrannhet på 1mm/10meter! Man kan justera lodlinjerna i sidled med finjusteringsrattarna på instrumentet. l Kors åt samtliga håll samt lodpunkt nedåt l Elektonisk nivellering, noggrannhet på 1mm/10meter l Levereras med vevstativ & lasermottagare # CQ16420

Bosch Golvlaser GSL2

8.495:-

– Hittar alla ojämnheter! Innehåller: l Laserglasögon l Måltavla l Bosch RC2 fjärrkontroll l 3 st. AAA-batterier l 10,8 V batteri 1,3 Ah+ Litiumladdare l L-BOXX

Bosch GTL3 Stadig kaklingslaser som projicerar tre röda laserstrålar, vilket förenklar arbetet att sätta kakel och klinker rakt. Två av linjerna är 90-gradiga laserlinjer och den tredje är en 45-gradig linje.

# CQ17050

1.580:-

En otroligt smart och smidig batteridriven laser som enkelt visar ojämnheter, fördjupningar eller upphöjningar i golvet. Ett måste innan golvläggning! Se en produkt­video på vår hemsida om hur den fungerar! Laserns linjer är synliga upp till 10 meter och drivs med Bosch 10,8V Li-Ion-batteri eller 3 stycken AAA-batterier! Ett snabbt och smidigt sätt att se om åtgärder av golvet bör göras! Se filmen!

# CQ17055

3.895:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

9


Rotationslaser En rotationslaser används för att väga av ett horisontellt eller vertikalt plan, ibland även med en önskad lutning/fall. Samtliga våra rotationslasrar är enkla att använda, det är bara att ställa upp dem och trycka igång. Vi visar med blå ikoner vad som skiljer de olika modellerna åt. Oavsett vilken rotationslaser du köper hos Proffsmagasinet så nivellerar de automatiskt horisontellt, ingen manuell justering är nödvändig. Vissa av rotationslasrarna har även vertikal nivellering, användbart vid uppsättning av innerväggar etc. En laser som kan lägga fall/lutning är användbar till många olika jobb t.ex. dikesgrävning, rörläggning och grunder. Beroende på modell så kan fallet antingen styras steglöst via +/- knapptryck på instrumentet eller med siffror via en digital display på instrumentet, exakt och enkelt att handha!

Topcon är en av de världsledande inom utveckling och tillverkning av mätutrustning. Om du har hyrt en rotationslaser tidigare så har du säkert hyrt en Topcon. De erbjuder ett brett sortiment av innovativa produkter, bl.a. inom planlaser, bygglaser och rörlaser. Innovation och utveckling är två saker som Topcon ständig arbetar med, för att möta de ökande kraven från marknaden. Vi på Proffsmagasinet uppskattar Topcon för deras snabba service och goda produktkvalitet.

Horisontell nivellering Vertikal nivellering Lutningsmöjlighet Digitalt inställbart fall

Topcon RL-H4C paket Topcon RL-H4C är ytterligare en produkt som uppfyller de ökade kraven på arbetsplatsen gällande driftsäkerhet, räckvidd, noggrannhet, flexibilitet och kostnadseffektivitet. Den har en noggrannhet på ± 2mm på 50m och klarar att självnivellera sig upp till ±5 grader. Vill du, så har du möjlighet att lägga manuellt fall. l Helt automatiskt nivellerande i horisontalplanet l Manuell lutningsfunktion med +/- knappar l Noggrannhet ±2mm på 50m l Arbetsdiameter på 800 m

10

IT

VO FA R

L aserinstrument

Om rotationslasrar

Levereras med: Topcon RLH4C, avvägningsstång, stativ, lasermottagaren LS80L, batterihållare, laddningsbara batterier, laddare och förvaringsväska.

Maskinmottagaren LS-B10 Topcon LS-B10 är en mycket prisvärd lasermottagare med många användningsområden. Kan sättas fast med kraftiga magneter på grävaren vid schakt men också som vanlig handmottagare.

# RM12940

6.490:-

# RA22925

11.500:-

Topcon RL-SV2S paket Självnivellerande bygglaser med digital inmatning av eventuellt fall upp till 15%. Förutom att lasern kan lägga fall i både X-led och Y-led så finns även möjlighet till vertikal användning. Rotationslasern har två robusta handtag på vardera sidor samt stryktåligt glas som skyddar prismat. På framsidan finns en lättavläst display där du i digitala siffror ser precis vilket fall som är inställt. l Helt automatiskt nivellerande i horisontal-/vertikalplanet l Digitalt inställbart 2-fall l Noggrannhet ±1.5mm på 30m l Fall upp till 15% l Arbetsdiameter på 800 m Levereras med: Topcon RL-SV2S, avvägningsstång, stativ, lasermottagaren LS80L, laddbart batteripack, laddare och förvaringsväska. # RA22930

Mottagaren LS80L + fäste Topcon’s kompakta handmottagare LS-80L är robust byggd och erbjuder lång batteritid, upp till 120 timmars drift. Proportionerlig höjdindikering gör att du ser ungefär hur mycket du avviker upp eller ned. Display på båda sidorna.

# RM12925

2.980:-

20.900:-

Topcon RL-200 2S paket Topcon RL-200 2S är en mycket professionell digital, mångsidig tvåfallslaser för bygg- och anläggningsjobb där du behöver en laser för enkel lutning (1-fall), dubbel lutning (2-fall), horisontella eller vertikala applikationer. Rotationslasern klarar 1-fall samt 2-fall manuellt upp till 25 %. l Helt automatiskt nivellerande i horisontalplanet l Rotationslaser med 2 fall, upp till 25% lutning l Noggrannhet ±1,7mm på 50m l Styrs enkelt med fjärrkontroll l Arbetsdiameter på upp till 1100 m Levereras med: Topcon RL-200 2S, avvägningsstång, stativ, lasermottagaren LS80L, fjärrkontroll, laddbart batteripack, laddare och förvaringsväska. # RA22935

33.995:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Rotationslaser

NEDO SIRIUS1 H paket Nedos storsäljare med en prislapp som imponerar! Nedo SIRIUS 1 är robust, helautomatisk roterande laser för horisontella applikationer. Perfekt för alla utjämningsjobb på byggplatsen, såsom gjutning av betonggolv, för grävning och murning.

Tillbehör rotationslaser Avvägningsstång för laser 4m Avvägningsstång i aluminium som är avsedd för arbete med rotationslaser. Med 4 utskjutbara delar blir totallängden 4 meter. Profilen på teleskopstången passar fästet på lasermottagaren. Libell.

l Helt automatiskt nivellerande i horisontalplanet l Ren rotationslaser utan fall l Noggrannhet ±3mm på 30m l Styrs enkelt med en knapp l Arbetsdiameter på 400 m

# RT12220

695:-

Nedo TN20K Flexilatta 2,4m Levereras med: NEDO SIRIUS 1, avvägningsstång, stativ, lasermottagaren Acceptor1, laddare och förvaringsväska. # RA13120

Robust teleskopisk aluminiumsång med en längd upp till 2,4m och gradering i mm. Du nollställer stången i höjdled, sedan skjuter du mottagaren upp och ner på en släde för enkel avläsning av höjddifferenser.

7.995:-

NEDO SIRIUS1 HV paket

# RT12215

Nedo SIRIUS1 HV är en helautomatisk roterande laser för horisontella och vertikala applikationer. Perfekt för alla utjämningsjobb på byggplatsen likaså inomhusarbeten! Nedo SIRIUS1 HV har manuell lutning i två axlar och scanfunktion. Utomhus används lasermottagaren, som visar avvikelsen i mm direkt på displayen. l Helt automatiskt nivellerande i horisontal-/vertikalplanet l Manuell lutningsfunktion med +/- knappar i X- & Y-led l Noggrannhet ±1mm på 10m l Styrs enkelt med knappar l Arbetsdiameter på 300 m

650:-

Hyssna avvägningsstång 1,4m Denna 1,4 meters avvägningsstång är gjord i trä och har aluminiumförstärkt topp och botten.

# RT12211

445:-

Hyssna avvägningsstång 4m 4del Avvägningsstång i trä med en längd på 4 meter helt utfälld. 4-delad med E-skala på ena sidan och mm-gradering på andra sidan.

Levereras med: NEDO SIRIUS HV, avvägningsstång, stativ, lasermottagaren Digital, fjärrkontroll, laddare och förvaringsväska. 1

11.990:-

# RA23130

# RT12213

990:-

Hyssna avvägningsstång 2m 2del

NEDO Primus H2N paket

En populär vikbar, polymerskyddad trästång som ofta används tllsammans med rotationslaser. Grusring och gjutplatta passar denna avvägningsstång.

Nedos storsäljare med enastående noggrannhet! Rotationslasern är mycket enkel att handskas med och har möjlighet att lägga fall digital i både X/Y led. Tryck på knappen ”ON” så ställer lasern in sig själv i horisontalplanet. Fall och lutning ställs in med digitala siffror via mottagaren eller direkt på instrumentet. Fantastiskt enkel att handha!

# RT12210

875:-

IT

VO FA R

l Helt automatiskt nivellerande i horisontalplanet l Digitalt inställbart 2-fall l Noggrannhet ±1.5mm på 30m l Styrs enkelt via mottagaren eller direkt på instrumentet l Arbetsdiameter på 800 m

Grusring Passar avvägningsstång i trä. # RZ12271

825:-

Levereras med: NEDO Primus H2N, avvägningsstång, snabbfäste för stativ, stativ, lasermottagare/fjärrkontroll, laddare och förvaringsväska.

# RA23140

19.995:-

Gjutplatta Passar avvägningsstång i trä. # RZ12270

825:-

NEDO Primus HVA2N paket Nedos flaggskepp med unika funktioner och enastående noggrannhet! Nedo Primus HVA2N ger dig möjlighet att lägga fall digital i både X/Y. Fall och lutning ställs in med digitala siffror via mottagaren eller direkt på instrumentet. Instrumentet kan även automatiskt ”söka upp” ett fall tills dess att laserplanet träffar mottagarens centrum. Den uppmätta lutningen visas i % på displayen! l Helt automatiskt nivellerande i horisontal-/vertikalplanet l Digitalt inställbart 2-fall l Noggrannhet ±1.5mm på 30m l AutoAlign - Laserns fall ställs in automatiskt efter mottagaren l Arbetsdiameter på 800 m Levereras med: NEDO Primus H2N, avvägningsstång, snabbfäste för stativ, stativ, lasermottagare/fjärrkontroll, laddare och förvaringsväska. # RA23150

L aserinstrument

Nedo GmbH & Co är ett tyskt företag som länge varit dominerande på tillbehör för geodesi-instrument. Under det senaste decenniet har företaget tagit fram ett fantastiskt sortiment av laserinstrument. Med Primus-serien, som har en enastående kvalité, har Nedo idag blivit det snabbast växande varumärket inom rotationslaser hos Proffsmagasinet. Nedo har verkligen lyckats att kombinera hög kvalitet med ett attraktivt pris.

25.995:-

Smartrod - Teleskopisk 4 meter J

N PA

M KA

Laserstång med inbyggd lasermottagare som mäter höjden till lasernivån och presenterar mätvärdet digitalt. Fäll ut så mycket som behövs av den teleskopiska stången och läs direkt av värdet på displayen.

Ord. pris 5.995:# RM16330

4.995:-

Toppbetyg för Proffsmagasinet

4.8

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

11


Rotationslaser

L aserinstrument

Leica Geosystems AB är en av världens största leverantörer av produkter inom topografisk mätning, fastighetsbildning, kontrollmätning, anläggnings- och byggmätning, GIS, gruvdrift och industriell mätning med laser. Leica Geosystems är kanske mest kända för sitt breda utbud av produkter med bra optik och smart design. Den nya Leica 600-serien rotationslasrar är enkla att använda, det är bara att ställa upp dem och trycka igång.

Tillbehör rotationslaser Leica mottagare RodEye Basic Rugby Rod-Eye Basic är grundmodell i Rod-Eye serien. 5-kanalers graderad display, arbetsdiameter på 150 meter samt 36mm högt avläsningsområde. Inställbar känslighet.

1.795:-

# RM12215

Leica mottagare 160 digital Lasermottagare med digital avläsning i millimeter. Utrustad med 15-kanalers graderad display, arbetsdiameter på upp till 1350 meter samt 120 mm högt avläsningsområde. Inställbar känslighet på mottagaren från 0,5-5 mm. # RM12237

2.995:-

Leica mottagare 180 digital RF Lasermottagare med inbyggd radiostyrning, digital avläsning och millimeterprecision. Utrustad med 15-kanalers graderad display, arbetsdiameter på 1350 meter samt 120 mm högt avläsningsområde. Inställbar känslighet på mottagaren från 0,5-5 mm.

3.995:-

# RM12238

12

Leica maskinmottagare LMR240 Monteras på grävaren på några sekunder. Den fästs på stickan med mycket kraftiga magneter. De uppmätta nivåerna visas direkt på maskinmottagaren med ljusstarka LED-lampor, vilka syns tydligt även i dagsljus. # RM12260

5.995:-

nyhet

Leica Rugby 610 paket Leica Rugby 610 är en rotationslaser för horisontell avvägning med synlig laserstråle. Rugby 610 har bara en knapp, slå på instrumentet så ställer den automatiskt in sig i våg. Ute på fältet använder du den tillsammans med den medföljande lasermottagaren Rod-Eye Basic. l Synlig röd laser l Helt automatiskt nivellerande i horisontalplanet l Ren rotationslaser utan fall l Noggrannhet ±2,2mm på 30m l Styrs med en knapp l Arbetsdiameter på 500m Levereras med: Leica Rugby 610, avvägningsstång, stativ, lasermottagare Rod Eye Basic, alkaliska batterier och väska.

7.495:-

# RA22241

nyhet

Leica Rugby 620 paket Leica Rugby 620 är en anläggningslaser för horisontell avvägning med synlig röd laserstråle. Ute på fältet använder du den tillsammans med den medföljande lasermottagaren Rod-Eye Basic. Med Leica Rugby 620 kan du lägga fall/lutning manuellt upp till 8% i en axel. Du mäter själv upp det önskade fallet som du ställer in med +/-knapparna på instrumentet. l Synlig röd laser l Helt automatiskt nivellerande i horisontalplanet l Rotationslaser med fall/lutning manuellt med upp till 8% i en axel. l Noggrannhet ±1,5mm på 30m l Arbetsdiameter på 600m Levereras med: Leica Rugby 620, avvägningsstång, stativ, lasermottagare Rod Eye Basic, alkaliska batterier och väska.

7.995:-

# RA22242

– VID ORDRAR ÖVER 499 KR EXKLUSIVE MOMS

Fraktfritt vid beställning över 499 kr!

Företag kan handla mot faktura 30

Full returrätt i 30 dagar!

Beställning via vår hemsida

Trygg E-Handel

nyhet

Leica Rugby 640 paket Med Leica Rugby 640 kan du lägga fall/lutning manuellt, i både X- och Y-led. Du mäter själv upp det önskade fallet som du ställer in med +/-knapparna på instrumentet. En annan fördel med denna rotationslaser är att du kan lägga instrumentet ned för att få rotationen i vertikalplanet, vilket är användbart vid uppsättning av väggar med mera. l Synlig röd laser l Helt automatiskt inställning av horisontalplanet och vertikalplanet l Rotationslaser med lutningsfunktion i X & Y led l Variabel rotationshastighet På www.proffsmagasinet.se kan l Valbara scanningslägen du uppgradera ditt Leica-paket med l Noggrannhet ±1,5mm på 30m digitalmottagare och Li-Ionbatterier! l Arbetsdiameter på 500m

37 .3

Levereras med: Leica Rugby 640, avvägningsstång, stativ, lasermottagare Rod Eye Basic, alkaliska batterier och väska och förvaringsväska. # RA22243

9.495:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Rotationslaser

Tillbehör rotationslaser

CST/Berger RL25H paket Detta är deras självnivellerande planlaser med röd synlig laser. CST/Berger RL-25H används för horisontell avvägning med en räckvidd på 450 m och en noggrannhet på ± 0,08 mm/m. För att ställa in fall i y-axeln justeras detta manuellt på instrumentet. Fallet kan läggas upp till 8 %

Stativ aluminium Mycket prisvärt standardstativ i aluminium med justerbara ben med snabbfästen. 5/8” -gänga enligt standard och fötter som får bra fäste i marken.

l Röd rotationslaser för utomhusbruk l Horisontell nivellering l Enkelt fall i Y-led l Noggrannhet ±0,08 mm/m l Robust hölje - kapslingsklass IP56

895:-

# RS12050

Vevstativ

Levereras med: CST/Berger RL25H, avvägningsstång, stativ, lasermottagare, laddare och förvaringsväska.

# RA22715

Robust och stabilt vevstativ i aluminium, främst för laser och avvägare, men det passar alla instrument med 5/8”-gänga. Den har vev för att enkelt finjustera höjden mellan 0,84 - 2,85 meter.

7.770:-

CST/Berger RL25HV paket

# RS12060

Självnivellerande bygglaser med röd laser och som klarar att lägga lutning i y-axeln på upp till 8 %. Denna laser nivellerar både vertikalt och horisontell, vilket gör den användbar i många olika applikationer. CST/Berger RL25HV har extra funktioner så som variabel rotationshastighet och synlig lodpunkt. Levereras som standard med laddningsbara batterier och fjärrkontroll! Räckvidden med mottagaren RD5 är 450 meter.

1.995:-

Nedo trästativ Ett mycket populärt stativ tillverkat av polymertäckt trä. Detta gör stativet styvt och temperaturoberoende. Passar alla instrument med 5/8”-gänga.

l Röd rotationslaser för inom-/utomhusbruk l Horisontell och vertikal nivellering l Enkelt fall i Y-led l Noggrannhet ±0,08 mm/m

# RS12292

1.595:-

13

Hopfällbar CST/Berger stjärna

Levereras med: CST/Berger RL25HV, avvägningsstång, stativ, lasermottagare, fjärrkontroll, laddare, måltavla, laserglasögon och förvaringsväska. # RA22720

CST/Berger 60-TFG20 är en hopfällbar stativstjärna i aluminium. Längd på 70cm. Passar utmärkt med våra rotationslasrar, avsett märke.

8.650:-

# RZ12750

CST/Berger ALGRD-Paket

1.180:-

CST/Berger ALGRD är en självnivellerande tvåfallslaser med digital inmatning av eventuellt fall. Lasern är utrustad med synlig röd laserstråle för horisontal och vertikal användning, lodpunkt och inställbar rotationshastighet. l Röd rotationslaser för utomhusbruk l Horisontell och vertikal nivellering l Digital inställbart 2-fall l Styrs enkelt via mottagaren eller direkt på instrumentet l Noggrannhet ±0,05 mm/m l Robust hölje - kapslingsklass IP67 Levereras med: CST/Berger ALGRD, avvägningsstång, stativ, lasermottagare, fjärrkontroll, laddare och förvaringsväska. # RA22710

Modell

Paketpris, med stativ och avvägningsstång Automatisk inställning i horisontalplanet

Möjlighet till fall Digitalt inställbart fall samt digital display

3 års kalibrering ingår

15.990:-

Toppbetyg för Proffsmagasinet

4.8

Topcon RLH4C

Topcon RL2SV2S

Topcon RL200S

NEDO SIRIUS11H

NEDO SIRIUS1HV

NEDO PrimusH2N

NEDO PrimusHVA2N

Leica 610

Leica 620

Leica 640

CST/ Berger RL25H

CST/ Berger RL25HV

CST/ Berger ALGRD

11.500:-

20.900:-

33.995:-

7.995:-

11.990:-

19.995:-

25.995:-

7.495:-

7.995:-

9.495:-

7.770:-

8.650:-

15.990:-

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

1-fall

2-fall

Automatisk inställning i vertikalplanet

n

n

1-fall

2-fall

2-fall

n

n

-

L aserinstrument

År 2008 köpte Bosch upp CST/berger, som länge varit ett välkänt varumärke på USA-marknaden. På så vis blev CST/berger en del av mätteknikenheten på Bosch Power Tools. Förvärvet gjorde att Bosch markant stärkte sin position inom mätinstrument. Sortimentet är helt inriktat på användarnytta och omfattar totalt ca 300 mätinstrument och ca 700 systemprodukter. CST/bergers produkter kännetecknas av att de erbjuder mycket innovativ teknik till riktigt bra priser.

2-fall

n

2-fall

2-fall

n

n

n

n

n

-

2-fall

2-fall

1-fall

n

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Mätinstrument

Avvägningsinstrument

Bosch GOL26 och GOL32

Leica Runner 20

Bosch optiska avvägare har en förstoring mellan 26x-32x beroende på modell samt steglös gon-/vinkelinställning. Med ett ljusstarkt objektiv ger den dig kristallklar avläsning på avvägningsstången.

Leicas Runner-serien består av prisvärda avvägare för bygg och anläggning med en förstoring 20x-24x beroende av modell. Instrumenten har finjusteringsskruvar samt en inbyggd gradskiva med en gradering om 360o.

Bosch serie avvägare erbjuds antingen med 360°-gradering eller 400GON. Produkterna nedan är 360°-modellerna. Det rekommenderade arbetsintervallet är upp till 120 m.

Leica Runner har ett stort gängfäste, vilket gör avvägaren kompatibel med ett 5/8”-stativgänga, se stativen på sida 13.

Bosch GOL26

Bosch GOL32

14

# OA17015

# OA17025

1.895:2.095:-

Leica Runner 20 # OA12220 Leica Runner 24 # OA12224

Tillbehör avvägningsinstrument

2.950:3.250:-

Leica NA720 paket

Avvägningsstång digital Leica NA720 är det avvägningsinstrument i NA-serien med minst förstoring på kikaren, 20x förstoring. Det är ett mycket robust avvägningsinstrument av högsta kvalitet, till ett fördelaktigt pris. Den högkvalitativa kompensatorn ger en mycket bra noggrannhet.

Digital avvägningsstång i aluminium. Den har streckkod på ena sidan och vanlig E-skala på andra sidan. Flyttbar libell och skyddsfodral medföljer. Främst avsedd för digitala avvägare. # OT12210

849:-

Alla modeller är stötsäkra, vattentäta och har en otroligt bra optik. Paketen finns i hela Leicas NA-serie och skillnaden mellan modellerna är främst förstoringen på kikaren.

Avvägningsstång optisk Robust 4-delad avvägningsstång i aluminium med mm-gradering på ena sidan och E-skala på andra sidan. Stången blir 4 meter när den är helt utfälld. Fungerar både tillsammans med optiska avvägare och rotationslaser. # RT12221

695:-

Toppbetyg för Proffsmagasinet

4.8

Optiska avvägare jämförelsetabell Art.nr. Pris endast avvägningsinstrument Förstoring på kikaren

Paketen levereras med aluminumstativ samt avvägningsstång.

Arbetstemperatur Vikt

# OA22210

Leica NA724 paket

# OA22214

Leica NA728 paket

# OA22218

Leica NA730 paket

4.990:5.990:6.990:-

# OA22219

7.990:-

GOL 26

GOL 32

Runner 20

Runner 24

NA 720

NA 724

NA 728

NA 730

OA17015

OA17025

OA12220

OA12224

OA12210

OA12214

OA12218

OA12219

1.895:-

2.095:-

2.950:-

3.250:-

3.900:-

4.900:-

5.900:-

6.900:-

26x

32x

Standard-avvikelse per km Kapslingsklass

Leica NA720 paket

20x

24x

20x

24x

28x

30x

2,5 mm

2 mm

2,5 mm

2 mm

1,5 mm

1,2 mm

IP54

IP54

IP55

IP55

IP57

IP57

IP57

IP57

-10° till +50°C

-10° till +50°C

-20° till +50°C

-20° till +50°C

-20° till +50°C

-20° till +50°C

-20° till +50°C

-20° till +50°C

1,7 kg

1,7 kg

2 kg

2 kg

1,6 kg

1,6 kg

1,7 kg

1,7 kg

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Teodoliter & 3D Disto 1. Rikta och ställ in fokus

2. Tryck på knappen Allt som krävs för att ta ett mätvärde med Leica Sprinter är ett tryck på den röda knappen..

3. Avläsning Streckkoden på avvägningsstången avgör höjden och avståndet som presenteras tydligt på instrumentets display. Optisk avläsning av mätvärden är inte nödvändig.

Leica Sprinter 50

Leica Sprinter 150M

Leica Sprinter 250M

Den digitala Leica Sprinter 50 är mycket enkel att handha. Slå på instrumentet, sikta och skjut av. På displayen visas sedan avstånd till mätstickan samt höjdavvägningen.

Leica Sprinter 150M läser automatiskt av mätvärdet och kan lagra utförda mätningar i minnet. Spara upp till 1 000 mätningar! Inbyggda uträkningsfunktioner för linjeavvägning, differenser etc

Leica Sprinter 250M är den digitala avvägaren för dig med höga krav på noggrannhet. I funktion samma som Sprinter 150M men med extra hög noggrannhet. Räckvidd upp till cirka 100 meter.

Egenskaper l Digital avvägare l Läser automatiskt av stången l Ger avstånd och höjd l Räknar ut höjdskillnad l Lagrar mätvärden - USB

Egenskaper l Digital avvägare l Läser automatiskt av stången l Ger avstånd och höjd l Räknar ut höjdskillnad l Lagrar mätvärden - USB

Egenskaper l Digital avvägare l Läser automatiskt av stången l Enknappsmodell l Ger avstånd och höjd l Fungerar även som vanlig avvägare

# OB12210

6.095:-

# OB12217

9.795:-

# OB12220

Mätinstrument

Med klar och tydlig optik siktar du mot mätstången och ställer enkelt in skärpan, precis som på en vanlig avvägare.

13.995:-

CST/Berger DGT 10 CST/Berger DGT10 är en digital teodolit med en vinkelnoggrannhet om 5 bågsekunder. Skillnaden mellan DGT10 och DGT2 är att DGT10 har en vinkelnoggrannhet om 5 båg­ sekunder, medan DGT2 har 2 bågsekunder. Egenskaper l Robust teodolit med 30x förstoring. l Smidig och noggrann vinkelmätning om 5 bågsekunder. l Stor, dubbelsidig display med belysning. l Passar för alla slags vinkelmätning på byggen. l Utsättning av vinklar och fall.

15

# OC12730

13.495:-

CST/Berger DGT 2 Digital teodolit med en vinkelnoggrannhet om 2 bågsekunder. Utrustad med stor, dubbelsidig display med belysning och 30x förstoring. Passar för all slags vinkelmätning på byggen. Egenskaper l Robust teodolit med 30x förstoring. l Smidig och noggrann vinkelmätning om 2 bågsekunder. l Stor, dubbelsidig display med belysning. l Passar för all slags vinkelmätning på byggen. l Utsättning av vinklar och fall.

Leica 3D Disto Med revolutionerande teknik mäter Leica 3D Disto enkelt avstånd, sidvinklar samt lutningsvinklar. Ett ytterst smidigt och lätthanterligt instrument som kan mäta av ett rum i 3D, då varje punkt får sin position definierad. Ritningen skapas i realtid och avstånd, lutning samt vinklar presenteras tydligt på den trådlösa pekskärmen, som även används för att hantera instrumentet. För att spara dina mätningar finns alternativen att exportera mätningarna direkt till CAD i DXF-format.

# OC12731

15.980:-

Handla tryggt och säkert på proffsmagasinet.se

QR-länk till proffsmagasinet.se med mer information och filmer som visar Leica 3D Distos funktioner. Kontakta oss för demonstration och pris Tel: 08-344700

# AE12230

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Kabelsökare Tillbehör kabelsökare

Varför sökning av kablar?

Väska

Mätinstrument

Förvaringsväska för enkel förvaring av Leica kabelsökare och signalgenerator. Gott om plats för tillbehör etc.

990:-

# SK52215

Digimouse Leica DigiMouse är en batteridriven liten signalgenerator som kan fästas på en dräneringsslang. Slangen tillsammans med DigiMouse förs in i avloppet som ska lokaliseras. DigiMouse genererar en 33 kHz-signal som DigiCat kabelsökare kan lokalisera. # SK52214

2.400:-

Jordspik Jordspiken kopplas ihop med Leica DigiTex Signalgenerator tillsammans med de medföljande krokodilklämmorna. Ena krokodilklämman sätts fast i objektet som ska signalsättas och jordspiken i marken. Ingår vid köp av DigiTex100t.

270:-

# SK52212

Digitex El Elnätsanslutning används tillsammans med DigiTex signalgenerator för att skapa en högfrekvent signal i elnätet. Koppla elnätsanslutningen i signalgeneratorn och sedan i ett vägguttag så lokaliseras kabeln enkelt med kabelsökare DigiCat.

1.295:-

# SK52213

Signalklämma Signalklämman används tillsammans med DigiTex signalgenerator för att skapa en signal i cylindriska metalliska rörledningar samt elkablar som man har fri tillgång till.

3.495:-

# SK52216

Digitrace 80m DigiTrace är en sondkabel på 80 meter med kopparledare inuti. Den ansluts till DigiTex signalgenerator och skjuts sedan in i t.ex. rör- och avloppsledningar. Rören är sedan sökbara med kabelsökare.

# SK52220

Lagstiftning Lagstiftningen föreskriver i normala fall användning av ett sökningsinstrument innan någon form av grävarbeten kan företas. Det är därför förnuftigt att söka, identifiera och markera dragningen av dessa kablar och rörledningar för att undvika avbrott och därmed personskador eller ekonomisk skada.

Leica DIGICAT 550i Kabelsökare Med Leica Digicat 550i identifierar du snabbt och enkelt om det finns nedgrävda strömsatta kablar i mark. Kostnaden för instrumentet är snabbt intjänad jämfört med kostnaden som uppstår vid en avgrävd kabel. Digicat 550i har flera mätlägen samt ett Auto-läge:

Energisökningsläge

Lokaliserar signaler från strömförande kablage upp till 3 meters djup.

Radioläge

Söker signaler från radiosändare som passerar genom kablaget. Dessa radiosignaler tränger igenom marken och återstrålar från nedgrävda metalliska kablar och rörledningar. Leica DigiCat kabelsökare klarar radioläge upp till 2 meters djup.

Generatorläge

(8 och 33 kHz med DIGITEX100t) Detta läge använder man tillsammans med signalgeneratorn, och det fungerar både på strömsatta och icke strömsatta kablar. Signalgeneratorn skapar en signal i kabeln som kabelsökaren lätt kan identifiera. Djup på kabeln visas i detta läge.

Inställningarna görs enkelt via den tydliga LCD-displayen på instrumentets ovansida.

# sk12230

10.495:-

Leica DIGITEX 100t Signalgenerator Med hjälp av signalgenerator DIGITEX 100t kan även icke strömsatta kablar signalsättas och lokaliseras. När kabelsökaren används tillsammans med signalgeneratorn anges även kabeldjupet på kabelsökarens display. Du hittar det verkliga djupet upp till tre meter och lokaliserar alla gömda ledningar med en noggrannhet på ±10 %. l Ger mer pålitlig signal i strömsatta/icke strömsatta kablar

# SK52209

7.795:-

10.800:IT

PA KE TP RI S

VO FA R

16

Byggnationsplatser har många olika installationer av kablage och rörledningar under jord. Information om dessa installationer är en viktig faktor innan grävningsarbeten kan påbörjas. Varje företag ansvarar för insamlandet av denna information och kontroll mot ritningar för att undvika skador och olyckor i kablage och rörledningar.

Kabelsökarpaket Färdigt paket bestående av Leica DigiCat 550i kabelsökare samt DigiTex 100t signalgenerator. Detta paket ger en stora möjligheter vid kabelsökning och förenklar arbetet.

Ring och beställ 08-34 47 00 Vardagar 7-17

Kabelsökaren identifierar snabbt och enkelt om det finns nedgrävda strömsatta kablar i mark. Med hjälp av signalgeneratorn hittar du det verkliga djupet upp till 3 meter och lokaliserar alla gömda ledningar, även icke strömsatta, med en noggrannhet på ca ±10%.

Eller handla när du vill på

Ord. pris 18.290:37 .3 # sk22222

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

15.990:-


Metallsökare J

N PA

M KA

Mätinstrument

VO FA R

IT

Minelab E-trac Varje metallföremål i marken har en egen ”elektrisk signatur”. E-Trac kan särskilja 1.500 olika signaturer. Den kan ställas in så att den bara ger signal på vissa, speciella föremål, som t ex silvermynt och/eller guldringar (och 1.000tals andra föremål). Du kan också tala om vilka slags föremål som du inte vill att den ska ge signal på, som t ex ölringar, och då gör den inte det.

# SM16823

13.520:-

CST/Berger Magnatrak200 Egenskaper l Vattentät stavmetalldetektor, upp till höljet l LCD-display l Ljud- och numerisk signalering l Indikering av elledningar l Ställbar känslighet och volym l Lokaliserar föremål täckta av jord, asfalt, snö och vatten

17 Minelab X-terra 705 Metallsökare X-Terra 705 identifierar metallföremål via nummer på en display och visar hur djupt ner i marken de finns. Detta är en mycket bra funktion när man vill slippa att gräva upp oönskade föremål. En perfekt djupsökande universaldetektor, med alla viktiga funktioner, som används både till att hitta alla sorters föremål vid arkeologiska undersökningar, skattjakt och prospektering.

# SM16812

6.800:-

Med Magna-Trak 200 från CST/Berger kan du lokalisera metallföremål täckta under jord, snö, asfalt etc. Används ofta av kommuner etc för att hitta brunnslock & vattenposter täckta under snön. Användarvänligt handtag med en stor lättläst LCD-display bidrar till ett enklare sökande. När Magna-Trak finner ett material ger den ifrån sig en djup grundton som ändras beroende på materialets storlek, typ och djup. Metalldetektorn visar även en numerisk indikering på LCD-displayen, även denna indikering styrs av föremålets djup, typ och storlek. Levereras med: Förvaringsväska samt batterier

Ord. pris 6.995:-

# sm12710

4.995:-

VO FA R

IT

NEDO mäthjul mini

NEDO Lättvikt Pro

Digiroller Plus

Geofennel M10S

Kompakt och lätt mäthjul med extra litet mäthjul för kompakt design. Integrerad bromsknapp och analog display som visar m och cm.

Mäthjul med integrerad bromsknapp och analog display som visar m och cm. Räkneverket nollställs via en knapp vid räknefönstret. Vikbar med smidigt handtag.

Det digitala mäthjulet Digiroller II underlättar uppmätningen med inbyggt minne, areaberäkning m.m. Allt sköts enkelt från den digitala LCD-displayen på handtaget.

Mätjhul M10s är ett lite tyngre och robustare hjul där ”fälgen” på mäthjulet är gjort av två diskar i metall. Totalvikten är 3,4 kg. Vikbar, men ingen broms.

# AH13130

1.195:-

# AH13144

1.595:-

# AH14140

2.195:-

# AH12025

1.595:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Värmekamera Programvaror värmekameror

Vad ser en värmekamera?

L Mätinstrument aserinstrument

Programvara Tools Kraftfull programvara (gratisversion) speciellt framtagen för att erbjuda ett enkelt sätt att behandla din bilder och samtidigt skapa professionella inspektionsrapporter. Finns både till PC och Mac.

Infraröd strålning utstrålas från alla objekt som har en temperatur över -273°C. Det mänskliga ögat kan inte uppfatta den infraröda strålningen, men det kan en värmekamera. Kamerans bilder visar alltså hur mycket värme som objektet utstrålar. De olika färgerna på bilderna representerar olika temperaturer enligt en färgskala. På bilderna till höger symboliserar t.ex. ljust gult varmt och mörkt lila kallt.

0:-

# MA73525

Programvara Tools Plus FLIR Tools+ är en komplett version med flera funktioner. FLIR Tools+ har till skillnad från FLIR Tools även radiometrisk sekvensinspelning samt uppspelning av inspelningar. # MA73529

2.595:-

Våra värmekameror - FLIR Systems Proffsmagasinet säljer handhållna värmekameror och tillbehör från den världsledande tillverkaren FLIR Systems. I sortimentet från FLIR finns både marknadens mest avancerade värmekameror, men även kameror till riktigt bra priser. Proffsmagasinet säljer hela bredden av kameror, alltifrån baskameror till fullfunktionskameror.

Kurser Kurs software # MA41530

1.500:-

Kurs Termografi VVS/Ventilation # MA41525

ET

ET

ET

YH

YH

YH

N

N

N

6.500:-

Grundkurs Termografi # MA41515

Grundkurs Byggtermografi # MA41517

6.500:-

Grundkurs Termografi Level 1

18.950:-

# MA41520

FLIR E4

FLIR E5

FLIR E8

Fokusfri värmekamera med en upplösning på 80x60px inom mätområdet -20ºC till 250ºC samt med en termisk känslighet på 0.15ºC. FLIR E4 har även digitalkamera och MSX-funktion som skapar en bild mer detaljrik än någonsin tidigare. Leveras i rejäl väska!

Flir E5 arbetar inom mätområdet -20ºC till 250ºC. Bilden i kameran visar 120x90px vilket ger en tydlig bild av föremålen. Utrustad med digitalkamera och MSX-funktion som skapar en bild mer detaljrik än någonsin tidigare. Termisk känslighet på 0,1ºC, vilket innebär att den upptäcker temperatuskillnader > 0.1ºC

Den termiska känsligheten är endast 0.06ºC. Fokusfri med upplösning 320x240 px inom mätområdet -20ºC till 250ºC. Utrustad med digitalkamera, Bild-i-bild funktion, färgalarm och MSX-funktion. Fantastisk prestanda i mycket robust och smidig design.

# MA13534

T HE

IT

Y

N

VO FA R

18

3.250:-

FLIR E6 Flir E6 är en helt nylanserad värmekamera som både är fokusfri och har en enastående bild tack vare funktionen MSX. Det innebär att den termografiska bilden förstärks med kontrasten från den visuella kameran. Med hela 160x120 px i upplösning och en termisk känslighet på 0.06ºC levererar FLIR E6 riktigt bra bilder till ett rimligt pris. Utrustad med digitalkamera, Bildi-bild funktion och färgalarm, vilket gör att avvikande temperaturområden förstärks på displayen. l Inbyggd digitalkamera l Klarar ett fall upp till 2 meter l Färgalarm l Multi Spectral Dynamic Imaging (MSX) l Area med max/min temperatur

# MA13536

21.460:-

8.560:-

# MA13535

12.860:-

# MA13538

51.560:-

Teknisk data

FLIR E4

FLIR E5

FLIR E6

FLIR E8

Bildupplösning

80x60

120x90

160x120

320x240

Bilduppdatering

9Hz

9Hz

9Hz

9Hz

Närgräns

0.5m

0.5m

0.5m

0.5m

Fokus

-

-

-

-

Temperaturområde

-20°C till +250°C

-20°C till +250°C

-20°C till +250°C

-20°C till +250°C

WiFi/Bluetooth

-

-

-

-

Synfält

45°x34°

45°x34°

45°x34°

45°x34°

Termisk känslighet

0.15°C

0.10°C

0.06°C

0.06°C

Bildlagring

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

Digitalkamera

Ja

Ja

Ja

Ja

Bild i Bild

-

-

Ja

Ja

Videoinspelning

-

-

-

-

MSX-funktion

Ja

Ja

Ja

Ja

Färgalarm

-

-

Ja

Ja

Bildskärm

3tum

3tum

3tum

3tum

Driftstid batteri

4h

4h

4h

4h

Vikt

575g

575g

575g

575g

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Värmekamera Tillbehör till FLIR EXX Lins 10mm (45°)

17.800:-

# MZ13589

Lins 30mm (15°)

VO FA R

IT

Högkvalitativ 30 mm lins (15°) med väska och skyddslock till FLIR värmekamera. Passar till, EXX-serien.

FLIR E40

FLIR E50

FLIR E60

Värmekamera med WiFi, 60Hz, 2x digital zoom, 160x120 px i upplösning inom mätområdet -20ºC till 650ºC. Termisk känslighet på 0.07ºC. Utrustad med MSX-funktion som skapar en bild mer detaljrik än någonsin tidigare.

Värmekamera med WiFi, 60Hz, 4x digital zoom, 240x180 px i upplösning inom mätområdet -20ºC till 650ºC. Termisk känslighet på 0.05ºC. Utrustad med MSX-funktion, LCD-pekskärm, laserpekare, digitalkamera, bild-i-bild m.m.

Ett nytt gränssnitt och en ny keypad gör nya FLIR E60 ännu mer användarvänlig än tidigare. MSX-funktion, Auto-orientering, LCD-pekskärm, digitalkamera, 4x digital zoom, 320x240px, mätområde mellan -20ºC till 650ºC. Termisk känslighet på 0.05ºC!

# MZ13587

17.800:-

FLIR extrabatteri Extra batteri som passar till värmekamerorna i T6XX-serien samt EXX-serien.

# MZ13520

# MA13550

34.610:-

# MA13560

47.600:-

# MA13570

64.930:-

900:-

FLIR Batteriladdare Batteriladdare med plats för två FLIR batterier. Passar till T6XX-serien, EXX-serien.

FLIR T440 Värmekameran T440 är en stabil handhållen kamera främst avsedd för el- och mekanikinspektion. Mycket detaljrik bild med MSX-funktionen samt den otroliga termiska känsligheten på 0.045ºC med WiFi, 60Hz, 8x digital zoom, LCD-pekskärm, 320x240 px i upplösning, inställbart mätområde på antingen -20ºC till +120ºC eller 0ºC till +350ºC eller +200ºC till +1200ºC.

# MZ13525

# MA13595

1.500:-

FLIR väska Förvaringsväska i slitstarkt tyg. Passar till värmekamerorna i EXX serien.

Skapa visuella och icke-radiometriska IR-videofiler i MPEG-4-format.

# MZ13504

400:-

95.990:-

19

FLIR T620 med inbyggd GPS

Tillbehör till FLIR T6XX

FLIR T620 har en High definition detektorn på 640x480 pixlar producerar skarpa och kontrastrika bilder som är lätta att tyda vilket ger pålitliga inspektioner med hög noggrannhet.

Lins 24,6mm (25°) Högkvalitativ 24,6 mm lins (25°) med väska och skyddslock till FLIR värmekamera. Passar till T6XX-serien.

Kameran passar mycket detaljrika inspektioner som underlättas av egenskaper som WiFi, 30Hz, MPEG-4-format, 4x digital zoom, 4,3-tums LCD-pekskärm, i upplösning och inställbart mätområde på antingen -40ºC till +650ºC. Termisk känslighet på 0.04ºC! GPS-kordinater lagras på värmebilden. # MA13589 från

26.900:-

# MZ13593

174.990.-

Lins 13,1mm (45°)

FLIR E40/bx

FLIR E50/bx

FLIR E60/bx

FLIR T420/bx

FLIR T440/bx

FLIR T620/bx

FLIR T640/bx

160x120

240x180

320x240

320x240

320x240

640x480

640x480

60Hz

60Hz

60Hz

60Hz

60Hz

30Hz

30Hz

0.4m

0.4m

0.4m

0.4m

0.4m

0.4m

0.4m

Manuell

Manuell

Manuell

Manuell

Manuell & automatisk

Manuell & automatisk

Manuell & automatisk

-20°C till 650°C/ bx-20°C till 120ºC

-20°C till 650°C/ bx-20°C till 120ºC

-20°C till 650°C/ bx-20°C till 120ºC

-20°C till 650°C/ bx-20°C till 350ºC

-20°C till 1200°C/ bx-20°C till 650ºC

-40°C till 650°C

-40°C till 2000°C

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

25°x19°

25°x19°

25° med lins

25° med lins

45° med lins

45° med lins

0.07°C/BX <0.045°C

0.06°C/BX <0.045°C

0.05°C/BX

<0.045°C

<0.045°C

<0.04°C

<0.035°C

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

Ja: 3,1 Megapixel

Ja: 3,1 Megapixel

Ja: 3,1 Megapixel

Ja: 3,1 Megapixel

Ja: 3,1 Megapixel

Ja: 5 Megapixel

Ja: 5 Megapixel

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

-

-

-

-

-

-

-

3,5tum

3,5tum

3,5tum

3,5tum

3,5tum

4,3tum

4,3tum

4h

4h

4h

4h

4h

2,5h

2,5h

825g

825g

825g

880g

880g

1,3kg

1,3kg

25°x19°

L Mätinstrument aserinstrument

Högkvalitativ 10 mm lins (45°) med väska och skyddslock till FLIR värmekamera. Passar till EXX-serien.

Högkvalitativ 13,1 mm lins (45°) med väska och skyddslock till FLIR värmekamera. Passar till T6XX-serien.

# MZ13595

26.900:-

Lins 41,3mm (15°) Högkvalitativ 41,3 mm lins (15°) med väska och skyddslock till FLIR värmekamera. Passar till T6XX-serien.

33.300:-

# MZ13591

FLIR batteri Extra batteri till FLIR värmekamera. Passar till T4XX-serien.

# MZ13517

700:-

FLIR Batteriladdare Batteriladdare med multiplugs till FLIR värmekamera. Passar till T4XX-serien.

# MZ13523

1.150:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Övervakningskamera Tillbehör övervakningskameror LS-serien

L Mätinstrument aserinstrument

Mjuk väska Förvaringsväska i slitstarkt material för smidig förvaring av Flir värmekamera i LS-serien.

350:-

# MZ13514

Hård väska Förvaringsväska i slitstarkt hårt material för smidig förvaring av Flir värmekamera i LS-serien. # MZ13515

1.600:-

HS-serien Mjuk väska Förvaringsväska i slitstarkt material för smidig förvaring av Flir värmekamera i HS-serien.

FLIR övervakningskameror – ser det du inte ser Med värmekameror från FLIR får brottsbekämpare möjlighet att se tydligt i komplett mörker och dålig sikt. Kamerorna ger polis, tull eller annan personal som behöver se på natten utan att själva bli sedda, möjlighet att snabbt få information för att ta kritiska beslut. Samtidigt förbättras både effektiviteten i uppdraget liksom personalens säkerhet.

Personen som är osynlig för ögat vid mörker eller dålig sikt framträder tydligt i sökaren på FLIRs värmekamera.

740:-

# MZ13508

Hård väska Förvaringsväska i slitstarkt hårt material för smidig förvaring av Flir värmekamera i HS-serien. # MZ13509

1.600:-

FLIR Lins 2Xlins Optisk lins som ger 2x förstoring och 12° x 9° graders synfält. Passar till Flir värmekamera i HS-serien.

20

10.370:-

# MZ13510

BHS-serien

FLIR LS-32

FLIR LS-64

FLIR HS-324

FLIR LS-32 är en perfekt värmekamera för poliser, militärer och jägare. Värmekameran i vattentät konstruktion (IP67) ger möjligheten att se klart och tydligt i mörker, men även i dimma, rök, regn etc.

Vattentät värmekamera för övervakning, eftersök, räddningsuppdrag, naturobservationer mm. Se tydligt i mörker, dimma, rök, regn etc. Värmekameran har ett synfält på 18°x14°.

Kameran finns som STD alt. PRO. Skillnaden är att PRO har SD-minneskort och USB. Värmekamerorna har ett synfält på 24° x 18°, med tillbehöret FLIR Extender 2x lins blir synfältet hela 12° x 9°. Linsen köpes separat!

FLIR Lins QD35(35mm) Lins på 35mm som passar till Flir värmekamera i BHS-serien.

14.800:-

Egenskaper:2x zoom, 320x240 px och mätområde mellan -20ºC till +50ºC.

Egenskaper: 4x zoom, 640x480 px och mätområde mellan -20ºC till +50ºC.

# MZ13511

FLIR Lins QD65(65mm)

# MA13507

Lins på 65mm som passar till Flir värmekamera i BHS-serien.

31.195:-

# MA13508

44.500:-

Egenskaper: 19 mm lins, 8,3Hz, 2x zoom, 320x240 px och mätområde mellan -20ºC till +60ºC. STD # MA13501 PRO # MA13502

38.880:46.670:-

23.700:-

# MZ13512

FLIR Lins QD100(100mm) Lins på 100mm som passar till Flir värmekamera i BHS-serien.

38.520:-

# MZ13513

Mer information och filmer om våra värme- och övervakningskameror hittar du på proffsmagasinet.se

PIN MOISTIURE TER HYGROME TER PSYCHOMETEMP SURFACE

01003

35.6 47.0

FLIR HS-307

FLIR BHS-X

FLIR BHS-XR

Kameran finns som STD alt. PRO. Skillnaden är att PRO har SD-minneskort och USB. Utmärkta för övervakning, eftersök, räddningsuppdrag, naturobservationer mm.

Med hjälp av värmekameran ser du människor och djur tydligt nattetid i svåra förhållanden. Detektionsavståndet på bil är cirka 2000 m

Se tydligt i mörker, dimma, rök, regn etc. Du kan spara bilder och videoklipp direkt i ett minneskort! Kameran finns även med 65mm eller 100 mm lins.

Egenskaper: 2x zoom, 320x240 px och mätområde mellan -20ºC till +60ºC.

Egenskaper: 2x digital zoom, 320x240 px och mätområde mellan -20ºC till +60ºC. Synfält på 13° × 10° med 35mm lins (modellen finns som 65mm och 100mm)och 6,5° × 5° vid 2x digital zoom.

Egenskaper:2x och 4x digital zoom, 640x480 px och mätområde mellan -20ºC till +60ºC. Värmekameran har ett synfält på 18°×13°, 9°×6,5° vid 2x digital zoom och 4,25°×3,25° vid 4x digital zoom.

79.9

STD # MA13503

PRO # MA13504

58.520:66.120:-

# MA13505 från

59.910:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

# MA13506

67.760:-


IR termometer Med en IR-termometer mäter man temperatur beröringsfritt och siktar med hjälp av laser. Detta är väldigt användbart, dels för att mätningen går snabbt och stora ytor kan på kort tid mätas av. Dessutom är det säkrare eftersom man inte behöver gå precis intill den heta ytan. Det som skiljer olika IR-termometrar åt är framför allt optiken och temperaturområdet. Optiken mäts i “Avstånd:Mätyta” t.ex “20:1” vilket innebär att mätytan är 1/20 av avståndet alltså 10 cm på 2 meters avstånd. Ju högre siffra, desto bättre optik. Vissa IR-termometrar har dessutom externa ingångar för att ansluta vanliga termoelementgivare för mätning i vatten, luft etc.

L Mätinstrument aserinstrument

Så funkar en IR termometer

21 VO FA R

IT

Kiray 300

Kiray 100

Kiray 200

Optiken är 20:1, vilket innebär att mätytan är 1/20 av avståndet, dvs 15mm på 30 cm avstånd. Mätområdet är hela -50 till +800°C vilket gör att instrumentet passar för en mängd olika mätapplikationer inom bygg, VVS och industri.

Kimo Kiray 200 är en IR-termometer som beröringsfritt mäter temperaturen på en yta. Sikta med en laserpunkt och läs av yttemperaturen på den digitala displayen. Mäter mellan -50 till +850°C och har ett internt minne som kan spara upp till 20 mätningar. Möjlighet att använda en extern typ K-givare som enkelt kopplas in i instrumentet. Trådgivare ingår!

# MD11520

990:-

l Optik 30:1 - 50mm mätyta på 1500mm avstånd l Möjlighet att koppla till externa givare l Lasersikte

# MD11530

1.190:-

Kiray 300 klarar IR-mätningar på upp till +1.850°C. Kombinerad teknik med både IR-mätning och kontaktmätning. Dubbla laserstrålar som visar mätytans storlek och 50:1 optik, dvs 15mm på 75 cm avstånd! Det absolut bästa!

3.990:-

# MD11540

Tillbehör Kiray 200 & 300 Universalgivare

Robust termoelementgivare i rostfritt stål, med trubbig mätspets, för dopp/insticksmätning. 150 mm lång mätspets.. # MT51510

640:-

Ytgivare Snabb termoelementgivare med fjädrande mätyta. Perfekt för ojämna och svängda ytor som t ex rör. Värmeledande pasta ej nödvändig. Tmax 400°C. # MT51516

Extech 42509

FIRT550

IR-termometer som mäter temperaturer mellan -20 till +510°C helt beröringsfritt med dubbla laserstrålar. Snabb respons och noggranna mätningar! Bakgrundsbelyst LCD-display och 12:1 optik.

FIRT1000

Denna IR-termometer mäter temperaturer mellan -50 till +550°C helt beröringsfritt och använder laser för att visa var man siktar. Justerbar emissivitet samt 12:1 optik.

Denna IR-termometer mäter temperaturer mellan -50 till +1000°C helt beröringsfritt och använder laser för att visa var man siktar. Justerbar emissivitet samt 50:1 optik. Responstid: < 1 sek

# MD13630

745:-

960:-

Luftgivare

# MD12015

995:-

# MD12030

2.290:-

Snabb termoelementgivare i rostfritt stål, för lufttemperaturmätning. Perforerad för snabbare svarstid. # MT51512

695:-

Insticksgivare Spetsig termoelement- givare i rostfritt stål, för insticksmätning. Robust konstruktion som tillåter att den sticks in med kraft. # MT51514

640:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Fuktmätare

L Mätinstrument aserinstrument

Bra att veta om fuktmätning Det är viktigt att känna till de olika mätprinciperna vid fuktmätning innan man gör sitt val av fuktmätare. De olika fuktmätarna är anpassade för olika behov av fuktmätning. Vissa modeller använder flera typer av mätprinciper i ett och samma instrument. Vi har gjort en liten guide angående fuktmätning som vi hoppas att ni finner användbar. Om ni har några frågor så kan ni alltid ringa våra kunniga tekniska säljare på 08-344700, så hjälper de er att välja rätt. Vi lagerför de flesta modeller från Protimeter, Gann och Tramex. Det finns tre typer av mätprinciper som man bör känna till i valet av fuktmätare:

1 Fuktkvotsmätning – Fuktkvot mäts normalt endast i trä och fuktkvoten beskriver träets vatteninnehåll i förhållande till dess torra vikt. Man pratar om %FK (Fuktkvot) och mättnadsgraden i trä är 28-30%. Den vanligaste metoden att mäta fuktkvot gör man genom att trycka in två mätspetsar (stift) i materialet. Vissa fuktkvotsmätare har skalor för olika träslag och trätemperaturgivare som kompenserar mätvärdet för temperatur, t.ex. Protimeter Timbermaster.

2 Mätning av luftfuktigheten – Luftfuktigheten mäts i %RF, relativ fuktighet och denna metod används vanligtvis vid mätning av fukt i betong. Om man vill mäta uttorkningen av betong så mäter man luftfuktigheten i ett borrat hål i betongplattan. Metoden används också framgångsrikt för att ta reda på kondensrisker i konstruktioner, vilket kan förebygga många stora och dolda fuktskador. Dessa fuktmätare kan även användas till att mäta luftfuktigheten i andra utrymmen, såsom rum, mellan väggar, källare, vindar, krypgrunder etc.

3 Fuktindikering

22

Man kan utföra denna typ av indikering med två olika metoder; - I mjuka material kan man trycka in mätspetsar, användbart på t.ex gips och sammansatta skivmaterial. - Det finns dessutom fuktindikatorer som man håller mot ytan på det material som ska kontrolleras, så att mätningen sker helt oförstörande. Denna metod används då man inte vill förstöra ytan eller då materialet är för hårt för att kunna föra in mätspetsar. Ett vanligt användningsområde för oförstörande indikering är vid kontroll av våtrum, på t.ex kakel och klinker. Oförstörande indikering kan utföras på alla typer av material. Sammanfattningsvis kan man säga att är det viktigt att känna till skillnaden mellan en mätning och en indikering. Mätning

Vid en fuktindikering så mäter man ingen storhet, t.ex fuktkvot eller %RF. Istället visar fuktindikatorn ett indikativt värde, som man sedan jämför mellan flera olika mätpunkter på ett och samma mätobjekt. Man kan på så sätt ringa in riskområden där högre indikerade värden avviker från andra områden.

Ger ett faktiskt mätvärde i ett känt material, t.ex. fuktkvot i trä eller %RF i betong.

Indikering Ger indikativa värden, där höga värden påvisar högre fuktförekomst än områden med låga värden.

Fuktmätare Protimeter MMS2 Protimeters MMS2 är den mätaren som klarar alla typer av mätning. Den är i robust design och har en bakgrundsbelyst LCD-skärm i färg som underlättar arbetet. Protimteter MMS2 det självklara valet för dig som jobbar med fuktmätning i många olika material. Instrumentet har fått en ny rundare design med tåligt grepp i gummi. Vid fuktindikering i olika byggmaterial läggs instrumentet mot ytan och instrumentet visar indikationsvärden upp till 999. Man kan även ”nollkalibrera” instrumentet mot en viss mätpunkt, för att enklare se avvikelser på andra mätpunkter. Resultatet visas på LCD-displayen tillsammans med en förloppsindikator som anger om materialet är torrt, i riskzonen eller vått. Det som ytterligare är unikt med MMS2 är dess inbyggda IR-termometer som med en knapptryckning visar yttemperaturen samt daggpunkten på ditt mätobjekt.

Betong

Kakel

Plast

Trä

För mätningar i trä och andra mjuka material används de inbyggda mätspetsarna på instrumentets ovansida. En extern mätspetsgivare med sladd medföljer vid köp. Skall du mäta djupare finns massor av tillbehör såsom djupmätningsprober, hammarelektroder etc. Du hittar samtliga tillbehör på vår hemsida www.proffsmagasinet.se Med Protimeter MMS2 kan du även mäta luftfuktighet i t.ex. krypgrunder, vindar etc. Det görs med den utbytbara RF–givaren som sitter monterad på instrumentet vid leverans. För mätning av luftfuktighet i betong används en givare som passar utmärkt att använda tillsammans med Protimeter MMS2. Den givaren heter Hygrostick och används tillsammans med en förlängningskabel och foderrör. Dessa säljs som tillbehör, se sidan 23 eller kontakta oss på 08-344700 vid frågor.

Fuktmätare

Fuktindikator

Short Quickstick

Kalibreringscheck

Mätspetsgivare Standard

Protimeter Fuktmätare MMS2 levereras med: Mätspetsgivare, Short Quickstick, kalibreringsmotstånd samt USB-kabel, 9V batteri, manual och hård plastväska

Ord. pris 9.990:# LA13055

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

8.200:-


Fuktmätare Tillbehör fuktmätare

ET

YH

N

Foderrören/Mätrören används vid borrning och mätning av fukt i t.ex betong. Man borrar helt enkelt 12mm hål i betongen och för ned mätröret och tätar med tätningspluggen som medföljer.

Kakel

Plast

Kakel

Trä

Plast

20-pack

# LM53040

50-pack

# LM53041

100-pack

# LM53042

450:1.010:1.710:-

Förlängningskabel till Hygrostick

Protimeter Mini

Protimeter Aquant II

Timbermaster SW

Enkel fuktmätare som används för att på ett snabbt sätt mäta eller indikera fukt i olika material såsom trä, gips, masonit, plywood etc. De vassa stiften i framkanten på instrumtet förs enkelt in i materialet och lämnar knappt några spår. När man mäter i trä kan man läsa av fuktkvoten, i andra mjuka material ger mätaren en så kallad “fukt­ekvivalent”. Dioderna är även färgade i grönt - gult - rött för att indikera om man ligger i riskzonen för mögeltillväxt.

Protimeter Aquant II är uppföljaren till toppmodellen Aquant. Denna nya fuktmätare är den enklaste modellen bland fuktindikatorerna. Aquant mäter utan att förstöra eller göra hål på ytan till ett djup av 19mm. Perfekt för att identifiera riskområden, till exempel under våtrumsmattor, kakel, gipsväggar och andra byggnadsmaterial. Aquant ger ett snabbt och fingervisande resultat på om det är nödvändigt att vidta åtgärder för ytterligare fuktutredningar.

Protimeter Timbermaster SW är speciellt avsedd för mätning av fuktkvot i trä. Den används bland annat inom träproduktion, byggnation och inom virkeshandel. Fuktkvoten presenteras digitalt på instrumentets display. Timbermaster har en medföljande trätemperaturgivare så att mätaren själv kan kompensera fuktkvoten med hänsyn till trätemperaturen. Levereras med spårbart kalibreringscertifikat.

Levereras med: Mätspetsgivare mini, 2 extra mätspetsar och väska

Levereras med: Väska

Levereras med: Mätspetsgivare standard, trätemperaturgivare, 2 extra mätspetsar och väska

# LA13010

1.910:-

Förlängningskabel mellan Protimeters fuktmätare och dess RF-givare, dvs instrumenten MMS2 samt HygroMaster. Väldigt praktisk att använda då man har satt RF-givare i foderrör för att mäta fukt i t.ex. betong.

Trä

# LA13021

3.490:-

# LA13016

460:-

# LM53020

Djupmätningsprober, olika längd Med mätsonderna kan du sticka in givarna djupt i material. Förborra för givarna genom vägg eller golv och för ned spetsarna med ett par centimeters mellanrum.

130mm

# LH13040

230mm

# LH13042

350mm

# LH13044

480:550:600:-

Hammarelektroder Hammarelektrod

4.190:-

# LI13010

1.340:-

Hammarelektrod HD Rejäl hammarelektrod med extra tyngd, vilket innebär att det inte behövs lika mcyket handkraft för att hamra ner stiften.

ET

YH

N

# LI13020

1.740:-

Hygrostick RF givare Hygrostick är Protimeters RF-givare som kan kopplas till MMS2 eller Hygromaster.

Kakel

Plast

1-pack

# LM13061

5-pack

# LM13060

750:2.620:-

Mätspetsgivare mini IT

VO FA R

Trä

Protimeter SurveyMaster II Protimeter SurveyMaster II är uppföljaren till toppmodellen SurveyMaster. Denna nya fuktmätare är en kombinationsmätare, med mätspetsar för mätning i mjuka material. Du kan dessutom indikera fukt på plastmatta & kakel. Dels kan man mäta med mätspetsar i mjuka material, t.ex. fuktkvot i trä. Dessutom kan man indikera om det finns fukt i ett material genom att lägga mätaren mot materialet. Du kan allstå indikera fuktförekomst genom plastmatta, linoleum, kakel etc med Surveymaster II, helt utan att förstöra den skyddande ytan. Protimeter Fuktmätare SurveyMaster II levereras med: Mätspetsgivare ”Standard”, djupmätningsprober 130 mm, Protimeter BLD5086 Kalibreringscheck, 2 extra mätspetsar samt en väska

# LA13031

4.740:-

Denna lilla, smidiga externa fuktkvotsgivare ingår som standard i Protimeter Mini Fuktmätare. Den kopplas till mätaren för att komma åt att mäta fukt på ställen där instrumentet inte når.

Betong

Protimeter Hygromaster Används för mätning av luftfuktighet (% RF), lufttemperatur och daggpunkt. Med en extern yttemperaturgivare, som finns som tillbehör, kan även temperaturen på objekt mätas, för att se eventuell risk för daggutfällning. För mätning av fukt i betong finns foderrör och en förlängningskabel till Hygrostick att köpa till, se tillbehören till höger. Då kan man enkelt och precist mäta fuktinnehållet i betongplattan, för att försäkra sig om att plattan är tillräckligt torr för golvläggning etc.

# LA13040

2.980:-

L Mätinstrument aserinstrument

Foderrör till Hygrostick

# LH13010

140:-

Mätspetsgivare standard Detta är en rejäl mätspetsgivare som kopplas till Protimeters olika typer av fuktmätare för trä. Den rejäla konstruktionen plus att stiften sitter vinklade mot hur man håller givaren, gör att man verkligen kan komma åt på svåråtkomliga platser. # LH13020

440:-

Mätspetsar för Protimeter 10-pack Små mätspetsar

# LR13010

Hammarelektrod

# LM13060

Hammarelektrod HD

# LM13060

220:470:630:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

23


Tramex MEP

Tramex CME4

Tramex Moisture Encounter Plus används för att på ett enkelt och snabbt sätt indikera fukt i olika material såsom trä, gips, masonit, plywood etc. Du kan även indikera fukt helt oförstörande genom kakel och plastmatta, vilket gör att den är populär vid inspektion i våtrum. Tramex MEP har tre olika mätskalor beroende på vilket material man vill indikera fukten i. Det finns även en HOLD-funktion vilket gör att du kan frysa mätvärdet på displayen, användbart när man indikerar fukt på svårtillgängliga platser, t.ex. under badkar. Levereras i väska med batterier och svensk bruksanvisning.

Tramex CME4 med analog display för betong som snabbt indikerar om betongen är redo för golvläggning. Enkel och snabb att använda, du startar igång instrumentet och håller sedan elektroderna mot ytan för att sekunder senare få en indikation på fuktinnehållet.

Kakel

# LA13810

Trä

Tramex CMEX Hi 1 Tramex CMEXpert II är en riktigt smidig fuktmätare för betong som snabbt indikerar om betongen är redo för golvläggning. Elektroder på bottenplattan skickar ner en signal i materialet som instrumentet sedan behandlar och indikerar fuktkvoten i betongen. För att mäta den exakta %RF-nivån i betongen medföljer även 3 st RF-givare som sätts i borrade mäthål i betongplattan. Givarna sticker inte upp ur borrhålen, vilket minimerar risken att råka trampa sönder givarna på arbetsplatsen. Levereras med: l 3st RF-givare l Foderrör l Förlängningskabel l 3st fuktburkar 75%

Betong

4.390:-

# LA13820

Dessutom medföljer en IR-termometer för yttemperaturmätning.

Betong

4.600:-

IR-termometer medföljer

# LA13833

10.470:-

Fuktmätarset för betong- Testo RBK Testo 605 är ett fuktmätset för RF-fuktmätning i betong. Komplett utrustning för att kunna göra fuktmätning i betong enligt RBK´s metodbeskrivning (Rådet för Byggkompetens). Mätsetet innehåller bl.a 3st Testo 605-H1 minimätare. Testo 605-H1 är en kompakt och noggrann fuktmätare med vridbar display. Den långtidsstabila sensorn säkerställer korrekta mätresultat, även efter flera års användning. l Godkänd av RBK (Rådet för Byggkompetens) l Komplett mätset med instruktion enligt RBK l Med daggpunktsberäkning l Fuktsensorn påverkas inte av kondens l Idealisk bl.a vid kontroll av byggfukt IT

VO FA R

24

Plast

l Indikerar fuktkvoten i betong från 0% till 6% och från 0-4 CM (Karbidmetoden) l Direkt & ickeförstörande fuktindikering l Batteridriven & smidigt format l Klar och tydlig analog mätare l Beräknar fukten i plattan ner till 12.5mm djup.

IT

VO FA R

L Mätinstrument aserinstrument

Fuktmätare

Gann Hydromette UNI1 B50

Paketet innehåller: 3 st Testo 605-H1 Minimätare, 1 st fuktburk 85% RF, 10 st mätrör, 10 st gummiproppar, 1 st filtertejp, 1 st täthetsprovare, 1 st tätningsmassa, 3 st skyddskoner, 1 st serviceväska

Gann UNI Hydromette indikerar fukt i de flesta byggmaterial som till exempel trä, betong, kakel, puts med mera. Liksom de flesta fuktindikatorer skickar Gann Uni 1 ner en signal i materialet. Materialegenskaper som densitet och framför allt fukt påverkar denna signal och man kan på så sätt enkelt och snabbt spåra förändringar i fukt, helt utan att sticka hål på ytan eller förstöra materialet.

Kakel

Betong

# LA13350

5.195:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

Plast

# LA13750

Trä

5.100:-


Luftfuktighetsmätare

IT

VO FA R

Luftfuktighet mäts i %RF, och är ett förhållande mellan temperatur och mängd vatten i luften. Detta innebär att kondensrisk föreligger i olika typer av omgivningar och konstruktioner, då luften förflyttas genom självdrag, ventilation o.dyl och därför ändrar temperatur från en omgivning till en annan. En luftfuktighetsmätare är då ett bra hjälpmedel för att ta reda på hur hög luftfuktigheten är, för att kunna förebygga kondensbildning och därmed mögelpåväxt och röta.

L Mätinstrument aserinstrument

Mätning av luftfuktigheten

Geofennel FHT 60

Geofennel FHT 100

Prisvärd och enkel mätare för övervakning av temperatur och luftfuktighet. Snabb responstid och grundläggande funktioner med Max-värde, belyst display etc.

Precis och lätthanterlig luftfuktighetsmätare till bra pris. Mätaren har ett brett mätområde, -30 till 100°C och bra noggrannhet. Mäter även daggpunkt & våt temperatur

Mätområde: -20°C till 60°C Mätning luftfuktighet: 0-100% RF

Mätområde: -30°C till 100°C Mätning luftfuktighet: 0-100% RF

# MS12015

790:-

# MS12020

1.190:-

Gann Hydromette BL Compact RH-T Luftfuktighets-/temperaturmätare med extra lång givare, 165mm! Tydlig LCD-display för samtidig visning av luftfuktighet, temperatur och daggpunkt. Mätområde: -40°C till 80°C. Mätning luftfuktighet: 5-98%RF # MS13710

3.995 25

Köpvillkor!

Fraktfritt vid beställning över 499 kr! – VID ORDRAR ÖVER 499 KR EXKLUSIVE MOMS

Proffsmagasinet använder Posten AB som speditör för att hantera gods och försändelser. Till företag skickas i normalfallet Företags-paket 16.00 och till privatpersoner Postpaket. Våra kunder betalar aldrig mer än 80: - i frakt oavsett antal kolli. För order över 499:- exkl. moms betalar Proffsmagasinet alltid frakten.

Handla mot faktura Företag, kommuner och statliga institutioner kan handla mot 30 dagars faktura efter godkänd kreditprövning. Privatpersoner kan handla mot 14 dagars faktura via vår samarbetspartner Klarna.

Full returrätt i 30 dagar!

30

Som kund vill man pröva en produkt innan man köper den. Därför låter vi er i lugn och ro göra det med 30 dagars full returrätt. Om ni som kund ångrar köpet eller anser att varan inte motsvarar era förväntningar har ni full rätt att återlämna varan för full kreditering, förutsatt att produkten returneras i originalskick i originalförpackning.

Beställning via vår hemsida Det enklaste sättet att beställa dina varor är via vår hemsida www.proffsmagasinet. se Där kan ni direkt handla mot faktura eller om ni hellre vill så kan ni betala med Visa, MasterCard eller mot Postförskott vid uthämtning. 9 av 10 ordrar skickas från vårt lager inom 24 timmar!

Trygg E-Handel Proffsmagasinet är en Trygg e-handel, vilket betyder att vi uppfyller de 12 punkter som krävs för att bli certifierad. Och att du kan handla tryggt och säkert i vår webbutik.

.3

37 Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Luftfuktighetslogger Trådlös överföring

Tillbehör till luftfuktighetslogger

L Mätinstrument aserinstrument

Väggfäste Vägghållare till våra temperatur- och fuktloggrar från Kimo. Vägghållaren skruvas fast på väggen, monteringsskruvar ingår. Sedan kan loggern låsas fast med medföljande nyckel.

140:-

# DZ11590

Programvara till logger via USB Windows-mjukvara på svenska för våra dataloggrar. Presenterar överskådligt mätdata i diagram och tabellform. Kan användas till obegränsat antal loggrar.

Kimo KT110-IN

Kimo KT110-IO

Kimo KH110-AN

Kompakt och prisvärd temperaturlogger utan display. Internminne för 12000 mätvärden. Eftersom denna logger inte har display måste mätvärdena första laddas ner till en PC innan de avläses.

En mycket populär temperaturlogger med display. Den är kompakt och prisvärd och har ett internminne för 12000 mätvärden. Loggningsintervallet är fritt ställbart från 1 s till 8 h.

Kombinerad fukt och temperaturlogger. Kompakt och prisvärd med internminne för 16000 mätvärden. Mätvärdena måste laddas ner till en PC innan de avläses.

# DT11510

790:-

# DT11511

1.250:-

# DU11530

1.990:-

1.265:-

# DZ11599

Programvara till logger, trådlös överföring Basenhet och programvara till loggrar i RF-serien. Via denna basenhet sker trådlös radiokommunikation mellan PC och loggrarna. Windows-mjukvara på svenska ger överskådligt av mätdata.

5.990:-

# DZ11595

Tillbehör till KH210

26

Temperaturgivare

# DZ11571

295:-

Kimo KH110-AO

Kimo KT150-IN

En perfekt all-round logger med mätning av både luftfuktighet och temperatur. Den har ett internminne för 16000 mätvärden som antingen kan läsas av på displayen eller laddas ner till PC.

Kimo KT150-IO

Temperaturlogger med internminne för 12000 mätvärden. Mätvärdena överförs trådlöst från basenheten till en PC via smart radiokommunikation. Loggningsintervallet är fritt ställbart från 1s till 24h.

Temperaturlogger med display och internminne för 12000 mätvärden. Mätvärdena överförs trådlöst från basenheten till en PC via smart radiokommunikation. Ställbart intervall: 1s till 24h.

# DU11531

Kablar Pulskabel

# DZ11570

Spänningskabel

# DZ11572

Strömkabel

# DZ11573

2.490:-

310:310:390:-

50 A

# DZ11574-1

100 A

# DZ11574-2

200 A

# DZ11574-3

600 A

# DZ11574-4

1.970:2.070:2.170:2.980:-

1.990:-

# DT11521

2.450:-

Kimo KH210-AO Temperatur- och fuktlogger med display och internminne för 20000 mätvärden. Mätvärdena överförs trådlöst från basenheten till en PC via smart radiokommunikation.

Strömtänger Strömtänger som passar till Kimos loggrar KH210.

# DT11520

Kimo KH210-AN Temperatur- & fuktlogger med extern ingång. Internminne för 20000 mätvärden. Mätvärdena överförs trådlöst från basenheten till en PC via smart radiokommunikation. Ställbart intervall: 1s till 24h. # DU11540

l 2 stycken interna kanaler för temperatur och fukt l 1 extern givaringång l Minne för 20.000 värden l Lagringsintervall: 1s till 24h l LCD-display med 2 rader l Batterilivslängd: 3 år (Intervall 15 min vid +20°C)

4.130:-

# DU11541

4.590:-

Modell

KT110-IN

KT110-IO

KH110-AN

KH110-AO

KT150-IN

KT150-IO

KH210AN

KH210AO

Display

Nej

Ja

Nej

Ja

Nej

Ja

Nej

Ja

Parametrar

Temperatur

Temperatur

Temperatur, fukt & ljusstyrka

Temperatur, fukt & ljusstyrka

Temperatur

Temperatur

Temperatur, fukt Med extern givare: ström, spänning & puls

Temperatur, fukt Med extern givare: ström, spänning & puls

Extern ingång

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Ja

Ja

Mätområde

-40oC till +70oC

-40oC till +70oC

-20oC till +70oC

-20oC till +70oC

-40oC till +70oC

-40oC till +70oC

-20oC till +70oC

-20oC till +70oC

Ställbar lagringsintervall

1s till 8h

1s till 8h

1s till 24h

1s till 24h

1s till 24h

1s till 24h

1s till 24h

1s till 24h

Minneskapacitet antal mätvärden

12.000

12.000

16.000

16.000

12.000

12.000

20.000

20.000

Överföring av mätdata

Via USB

Via USB

Via USB

Via USB

Trådlöst <300m (100st loggrar samtidigt)

Trådlöst <300m (100st loggrar samtidigt)

Trådlöst <300m (100st loggrar samtidigt)

Trådlöst <300m (100st loggrar samtidigt)

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Termometer Denna termometer är i ett kompakt och robust format anpassad just för industrimiljö. Till instrumentet finns ett stort urval av termoelementgivare typ K för mätområdet -200 till +1300°C. (Även givare av andra fabrikat kan anslutas) Valbara enheter: °C, °F, K

# Mt11521

Temperaturgivare termoelement typ K Universalgivare

Trubbig mätspets för universell användning. Längd:150mm. Diameter: 4.5 mm

-100 till +400°C

# MT51510

640:-

-50 till +250°C

# MT51512

695:-

-100 till +400°C

# MT51514

640:-

-50 till +400°C

# MT51516

960:-

Luftgivare

För mätning i omgivningsluft. Längd: 150 mm Diameter: 4.5 mm

Insticksgivare

1.490:-

För insticksmätning. Längd: 150 mm Diameter: 4.5 mm

Ytgivare

Fjärdrande mätspets för mätning på ytor.Längd: 150 mm Diameter: 15 mm

Kimo TK102 - typ K Kimo TK102 är en smidig termometer för mätning av differenstemperatur, perfekt för t ex VVS-applikationer. Två st termoelementgivare kan anslutas samtidigt och båda värdena visas på displayen. Med en knapptryckning visas differenstemperaturen (delta T). Till instrumentet finns ett stort urval av termoelementgivare typ K för mätområdet -200...+1300°C, specialgivare för rör, trådgivare, insticksgivare m m. Valbara enheter: °C, °F, K # MT11531

4.8

1.910:-

Kimo TR100 - PT100 En mycket noggrann temperaturmätare för Pt100-givare, i mätområdet -100 till +400°C. Levereras utan givare med väska och kalibreringscertifikat, givare beställs separat enligt listan här till höger. Denna termometer lämpar sig utmärkt för mätsituationer som kräver extra hög noggrannhet t ex referensmätning, kalibrering av stationära givare osv.

Temperaturgivare PT100 Universalgivare

Trubbig mätspets för universell användning. Längd:150mm. Diameter: 4.5 mm

1.610:-

-100 till +400°C

# MT51530

675:-

-50 till +250°C

# MT51532

675:-

-100 till +400°C

# MT51534

675:-

-100 till +400°C

# MT51536

860:-

Luftgivare

För mätning i omgivningsluft. Längd: 150 mm Diameter: 4.5 mm

Insticksgivare

För insticksmätning. Längd: 150 mm Diameter: 4.5 mm

Valbara enheter: °C, °F, K

# MT11541

Toppbetyg för Proffsmagasinet

Ytgivare

Platt mätspets för mätning på ytor. Längd: 150 mm

ET

YH

N

SE RVICE Greisinger GTH 1150 En klassiker från tyska Greisinger! Digital termometer för snabba mätningar på ytor, i vätskor, luft, livsmedel etc. Den medföljande givaren är mycket tunn och smidig att arbeta med. Mätaren används inom industri samt är en av Europas mest populära köks-och livsmedelstermometrar. l Mätområde hela grader: -50°C till 1150°C l Mätspetsens längd 130mm, Ø1,5mm l Noggrannhet: 1% l Responstid t90=cirka 5 sek l Sensortyp: K-typ # MT12410

L Mätinstrument aserinstrument

Kimo TK 100 - typ K

1.195:-

När man står i valet att köpa utrustning så är det viktigt att veta hur man går tillväga den dagen man önskar utföra service eller reparation. Köper du din utrustning hos Proffsmagasinet så kan du känna dig trygg! Vi utför service själva samt har serviceavtal med externa verkstäder som stöd då vår egen kapacitet inte räcker till. Detta gäller samtliga instrument och verktyg i vår katalog. Detta gäller självklart oavsett var i Sverige ni arbetar, vi kan till och med skicka ut returfraktsedlar till produkterna som ska skickas in, vilket gör att ni utnyttja våra förmånliga fraktavtal.

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

27


Videoskop Kimo VS200

Mätinstrument

VS200 har en vattentät kamerasond som är formbar, med belysning längst fram. Du kan dessutom koppla på medföljande tillbehör, såsom krok, spegel och magnet. Perfekt för inspektion i svåråtkomliga och trånga utrymmen. Sonden går att förlänga och displayen kan vara upp till 2m från handenheten, bilden skickas trådlöst! Du spelar enkelt in video på det medföljande SD-kortet. Medföljande tillbehör: 2GB minneskort, kamerasond, spegel för att vinkla synfältet, magnet, krok, nätadapter samt hård väska. IT

Förlängningssond Kamerasond

# OE51530 # OE51525

VO FA R

Tillbehör VS 200 280:2.340:-

# OE11530

ET

YH

3.290:-

FLIR VS70

N

Videoskopet VS70 har 640x480px vilket ger en klar bild av arbetet som pågår. Displayen visar tydligt skador i kanalen och du har med vissa kamerasonder möjlighet att välja 180-graders eller 90-graders kameravinkel. Bilder och videos sparas på SD-kort och förs enkelt över till din dator via SD-kortet eller via USB. Egenskaper såsom bild- och videolagring, funktion för röstanteckningar samt en batteritid på 6-8 timmar gör instrumentet nästan oslagbart. Tack vare robust konstruktion klarar den ett fall upp till 2 meter.

28

FLIR VS70 finns i flera olika utföranden, med olika typer av kamerasonder. Läs mer på vår hemsida! Medföljande tillbehör: Manual, strömadapter, headset, billaddare, axelband, rengöringskitoch väska. # OE13510

Regelsökare Bosch D-TECT 150SV Bosch Wallscanner D-tect 150 SV är den mest kompetenta ”regelsökaren” vi hittat på marknaden. Den lokaliserar med maximal precision alla järnhaltiga och järnfria metaller, elledningar, trä, och även tomma plaströr ned till 150 mm djup. Den klarar dessutom objektlokalisering i fuktig betong!

Bosch GMS120

l Lokaliserar spänningssatta elledningar l Lokaliserar järnhaltig metall & järnfri metall l Detektdjup: < 100mm l Automatisk zoomskala l Trefärgad LED-markering vid sökning

l Lokaliserar trä, metaller och elledningar l Detektdjup: < 120mm l Borrindikering vid centrum av objekt l Center Finder- visar tydligt objektets mitt l Tre mätlägen: gips-, metall-, spänningssatta kablar

# SR17016

790:-

# SR17017

1.195:-

IT

VO FA R

Bosch GMS100M

l Lokaliserar betong, plaströr, järnhaltig metall, järnfri metall, trästommar, spänningssatta elledningar l Detekteringsdjup: < 150mm l Noggrannhet ± 5 mm l Digital visning av material och objektdjup l Signalvy & linjalvy för tätt liggande objekt

# SR16021

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

6.555:-

16.950:-


Mätinstrument

Ljudmätare

VO FA R

IT

GeoFennel FSM 130+

Kimo Standard

Kimo DB100

Mycket prisvärd ljudmätare med god noggrannhet och ett mätområde mellan 35-130 dB, för decibel A och C. Analog utgång för anslutning av logger och liknande. Modern och enkel att använda.

Kimos ljudmätare ”Standard” är en noggrann digital ljudmätare med ett bra mätområde, 30-130 dB, för decibel A och C. Den har en noggrannhet på ±1,5 dB och en upplösning på 0.1 dB. Den stora & upplysta displayen medför tydlig avläsning.

Mätaren kan mäta ekvivalent ljudnivå dvs medelljudnivån under en viss tid. Två olika lägen kan väljas, snabb eller långsam. Den har en noggrannhet på ±1,5 dB och en upplösning på 0.1 dB.

Noggrannheten vid 94dB är 1.5dB.

# MP12016

1.290:-

# MP16620

Mätområdet är mellan 30-130db i mätområde A.

2.860:-

# MP16630

4.960:Kimo DB200

Peltor NI-100 bullerindikator Bullerindikator som varnar dig för potentiellt farliga bullernivåer. Bullerindikatorn blinkar grönt när bullernivån är lägre än 85 dBA och rött när ljudnivån är högre än 85 dBA, vilket betyder att hörselskydd rekommenderas att användas. Se vårt sortiment hörselkåpor på sidorna 38-39. USB-kabel (laddare) till NI-100 bullerindikator.

# MP15920

495:-

# MP15921

95:-

Ljudmätare med loggningsfunktion som mäter från 30-130db. I den medföljande programvaran kan du bearbeta data och generera rapporter. Mätaren kan även mäta ekvivalent ljudnivå dvs medelljudnivån under en viss tid. Levereras med spårbart kalibreringscertifikat.

# MP16635

9.970:29

Ljusmätare Kimo SL100 solarimeter Solarimeter för mätning av ljusintensitet och energi. Utrustad med min-, max- och medelvärdesberäkning. Instrumentet mäter direkt aktuell intensitet och beräknar total energi under max 3 dygn.

Kimo LX100 ljusmätare

Skillnaden mellan SL100 och SL200 SL100 mäter direkt aktuell intensitet och beräknar total energi under max 3 dygn. Medan SL200 har loggningsfunktion och kan automatiskt spara upp till 44640 mätvärden under 31 dagar.

Kimo SL200 solarimeter Solarimeter för mätning av ljusintensitet och energi. Utrustad med min-, max- och medelvärdesberäkning. Instrumentet har loggningsfunktion och kan automatiskt spara 44640 mätvärden under 31 dagar.

Ljusmätare med stort mätområde från 0,1 till 150000 lux. Utrustad med min-, max- och medelvärdesberäkning. Perfekt för mätning av belysningsstyrka i skolor, sjukhus, kontor mm. För belysningsstyrka under 10 lux har instrumentet en mätprecision på ±0,1 lux och för området över 10 lux på ±1% av mätvärdet. # MQ12010

4.870:-

# MQ12015

6.270:-

# MQ12020

11.010:-

Öppet dygnet runt – våra kraftfulla ficklampor hittar du på sid 51

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Radonmätare

Mätinstrument

Radonfakta Radon är en gas som finns i mark, vatten och luft. Radon och radondöttrar följer med luften in i luftrör och lungor när vi andas. Ju längre tid du tillbringar i radonhus och ju högre halter du utsätter dig för, desto större är risken. SSM bedömer att omkring 500 lungcancerfall per år orsakas av radon i bostäder. Den vanligaste metoden att mäta radon i inomhusluft är att använda så kallade spårfilmsdosor. En mätning på så sätt tar ofta lång tid, upp till tre månader. Om du vill ha en snabbare rådgivande mätning av radonhalten kan du enkelt göra en mätning med en elektronisk radonmätare. Med en sådan mätare kan du även följa trender samt se om utförda åtgärder verkligen har gett resultat på radonhalten. Radon är ett grundämne, en radioaktiv ädelgas, med beteckning Rn och atomnummer 86. Den vanligast förekommande isotopen är radon-222, som bildas vid sönderfall av radium-226 och ingår i den sönderfallskedja som börjar med uran-238 och slutar med bly-206. Då radon har en halveringstid på 3,8 dagar, sprids gasen lätt, till exempel från uran- och radiumhaltig berggrund in i hus. Radongasen i sig är inte farlig, men då den sönderfaller avges skadlig joniserande strålning, främst i form av alfapartiklar. Sönderfallsprodukterna av radon kallas för radondöttrar.

Canary Digital Batteridriven radonmätare med digital display för snabb och enkel mätning. Visar både långtidsmedelvärde samt 1-dagars/7-dagars medelvärde. Instrumentet är batteridrivet och enkelt att flytta från rum till rum för att få en indikation på radonhalten. All data som lagras i mätaren presenteras på displayen som medelvärden. Du kan alltså inte exportera mätvärden till en PC eller skriva ut grafer. Fantastiskt enkel att handha!

# MW14910

IT

VO FA R

30

1.992:-

Radonmätare R3 Radon Monitor

Sarad Radon Scout En batteridriven radonmätare som loggar radonhalten, temperatur och även luftfuktighet. Mätvärdena kan överföras till programmet Radon Vision, även då du är mitt i en mätning. I Radon Vision analyseras resultatet och det finns funktioner för att skapa Excel- eller PDF-filer. Mätaren finns även i modellen Sarad Radon Scout Plus, vilken har en avläsbar upplyst display på instrumentet och som dessutom mäter lufttrycket. # MW17310

# MW17315

14.500:21.500:-

Radonmätare R3 är mycket lätt att handha, du ansluter bara instrumentet till en vanlig väggkontakt, så börjar den mäta automatiskt. Efter mätperioden laddar du ner mätvärderna till en PC via USB och får där upp en graf över hur radonhalten varierat över tiden. Medelvärdet, vilket ofta är det intressanta, presenteras tydligt för den aktuella mätperioden. Radonmätare R3 loggar även temperatur, luftfuktighet och lufttryck, vilket är intressant eftersom det visar om miljön förändrats under mätningen. Varje enskild mätare är exponerad i radonrummet hos Strålsäkerhetsmyndigheten i Solna. Detta för att kontrollera varje enskild mätares funktion.

Gå in på vår hemsida för att kolla hela vårt sortiment av miljöinstrument! Gasmätare, radonmätare, ljudmätare och ljusmätare.

SHERIFF

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

# mw15030

7.295:-


Alkomätare & Gasmätare Tillbehör alkomätare

Alkomätare Dräger 3000 Liten och lättanvänd alkomätare som ger snabb och tillförlitlig analys av alkoholhalten i utandningsluften. En signal ljuder som visar att man blåser med korrekt tryck och resultatet visas direkt i displayen. Alcotest 3000 blev utsedd till testvinnare i Aftonbladets stora test av alkotestare och tilldelades hela fem plus. Samma tillverkare och exakt samma mätteknik som Polisen använder. l l l l

Snabb och tillförlitlig Resultatet visas i Promille Klarar mer än 1500 utandningsprover innan batteribyte! Används tillsammans med Dräger munstycken

JUST NU INGÅR 10 EXTRA MUNSTYCKEN I PRISET!

# MH15125

2.990:-

Munstycken till Dräger Alkotest 3000 10-pack

# MZ15120

100-pack

# MZ15121

110:425:-

Kalibrering,bör ske årligen

490:-

Gasmätare Olika gaser väger olika mycket och kan därför ligga i olika skikt. Mängden syre bör kontrolleras, risken för brännbara/explosiva gaser likaså. Därutöver kan det vara av yttersta vikt att kontrollera att inga andra, giftiga gaser, finns i den omgivning du utsätter dig själv eller dina kollegor för. För att mäta gaser i din omgivning används olika mätare för respektive gas.

Mätinstrument

J

N PA

M KA

Tillbehör gasmätare Xam 5000 & Xam 5600 Dräger sensorer Vid köp av Dräger Xam 5000/5600 köper du till det antal sensorer du önskar i listan nedan.

Svavelväte

# MZ15196

Syre

# MZ15198

Brännbara gaser

# MZ15199

1.860:1.860:-

Dräger Pac 3500

Dräger Pac 5500

Dräger Pac 7000

Svaveldioxid

# MZ15194

En-gasmätare som mäter en av gaserna kolmonoxid, svavelväte eller syre. Vid skadliga koncentrationer avger mätaren snabb varning i form av ljud-, ljus- och vibrationslarm. Livslängd på 2 år.

En-gasmätare som mäter en av gaserna kolmonoxid, svavelväte eller syre. Vid skadliga koncentrationer avger mätaren snabb varning i form av ljud-, ljus- och vibrationslarm. Obegränsad livslängd.

En-gasmätare som mäter en av gaserna kolmonoxid, svavelväte, syre, koldioxid, klorgas, vätecyanid, ammoniak, kvävedioxid, fosfin eller svaveldioxid. Vid skadliga koncentrationer avger mätaren snabb varning i form av ljud-, ljus- och vibrationslarm. Obegränsad livslängd.

Ammoniak

# MZ15191

Fosfin

# MZ15193

Klorgas

# MZ15189

Koldioxid

# mz15190

Vätecyanid

# MZ15192

OV-A Sensor

# MZ15187

2.214:2.676:3.214:3.214:3.214:3.214:3.214:3.321:-

Organiska ångor

# MZ15188

3.321:-

Kolmonoxid + svavelväte

# MZ15185

Kväveoxid

# MZ15195

# MG15120-1/2/3

2.199:-

# MG15121-1/2/3

3.199:-

# MG15122-1 /till 10

4.199:-

3.375:4.288:-

Dräger IR sensorer: Vid köp av Dräger Xam 5600 kan du även köpa till IR-sensorer.

Dräger X-am 2500

Dräger X-am 5000

Dräger X-am 5600

Flergasmätare som mäter upp till 4 olika gaser samtidigt. Välj mellan brännbara gaser, kolmonoxid, svavelväte och syre. Vid skadliga koncentrationer avger mätaren snabb varning i form av ljud-, ljusoch vibrationslarm.

Flergasmätare som mäter upp till 5 olika gaser samtidigt. Du köper mätaren på artikelnumret nedan, sedan lägger du till de sensorer du önskar från listan till höger. Du kan välja allt från 1 sensor upp till 5 olika sensorer.

Flergasmätare som mäter upp till 6 olika gaser samtidigt. Du köper mätaren på artikelnumret nedan, sedan lägger du till de sensorer du önskar från listan till höger. Dräger X-am 5600 kan också förses med IR-sensorer för brännbara gaser (EX) och koldioxid (CO2).

# MG15152-1

5.066:-

# MG15155

5.995:-

# MG15156

7.170:-

IR sensor brännbara # MZ15183 gaser

4.541:-

IR sensor koldioxid

# MZ15182

4.541:-

Brännbara gaser # MZ15184 + koldioxid

9.133:-

Programvara (Xam-serien)

# MZ15150

2.195:-

Programvara (PAC-serien)

# MZ15130

1.729:-

NiMH-Batteri/ Laddare (Xam)

# MZ15152

1.702:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

31


Tjockleksmätare

Mätinstrument

Vad är en tjockleksmätare? Med PosiTector UTG tjockleksmätare kan du helt oförstörande mäta tjockleken på material såsom metaller, plaster, glas etc. Du behöver inte ens åtkomst till baksidan av materialet. När du håller givarhuvudet mot materialet skickas en signal ner och mätaren kan med hjälp av tiden det tar för signalen att komma tillbaka, räkna ut tjockleken.

Med PosiTector UTG C-serien mäter du tjocklekar upp till 125mm i metaller, plast, glas etc. Perfekt för att mäta på omålade ytor eller då färgskiktet är av mindre betydelse.

DeFelsko PosiTector UTG C

DeFelsko PosiTector UTG C1 standard

DeFelsko PosiTector UTG C3 Advanced

l Mäter snabbt och precist tjockleken på homogena material, upp till 125mm tjocklek. l Används för att mäta korrosionen på omålade konstruktioner eller då färgskiktet är av mindre betydelse l Det interna minnet i mätaren sparar upp till 250 mätningar l Monokrom display

l Mäter snabbt och precist tjockleken på homogena material, upp till 125mm tjocklek. l Används för att mäta korrosionen på omålade konstruktioner eller då färgskiktet är av mindre betydelse l För bästa repeternoggrannhet vid inspektion av t.ex tillverkade delar l Det interna minnet i mätaren sparar upp till 10000 mätningar l LCD-färgdisplay

Medföljande tillbehör: Givare, kalibreringscertifikat, ultraljudsgel och väska

Medföljande tillbehör: Givare, kalibreringscertifkat, ultraljuds-gel och väska

32

# AT14010

8.750:-

# AT14010-2

10.950:-

PosiTector UTG M-serien har ett Multiple Echo-läge då den skickar ner parallella signaler som eliminerar tjockleken på färgskikt från den totala tjockleken. Den mäter du upp till 60mm vid färgskikt eller 125mm i homogena metaller, glas, plast etc.

DeFelsko PosiTector UTG M

DeFelsko PosiTector UTG M1 standard

DeFelsko PosiTector UTG M3 Advanced

l För att mäta korrosionen på omålade eller målade konstruktioner l Om du vill eliminera färgskiktet från den totala tjockleken på materialet du mäter. l Om du mäter på sandblästrade material, varma ytor eller under tuffa omgivningsförhållanden l Det interna minnet i mätaren sparar upp till 250 mätningar l Monokrom display

l För att mäta korrosionen på omålade eller målade konstruktioner l Om du vill eliminera färgskiktet från den totala tjockleken på materialet du mäter. l För bästa repeternoggrannhet vid inspektion av t.ex tillverkade delar l Det interna minnet i mätaren sparar upp till 10000 mätningar l LCD-färgdisplay

Medföljande tillbehör: Givare, kalibreringscertifikat, ultraljuds-gel och väska

Medföljande tillbehör: Givare,kalibreringscertifikat, ultraljuds-gel och väska

# AT14011

14.450:-

# AT14011-2

UTG M1-för färgskikt

Modell

UTG C1-standard

UTG C3-advanced

UTG M1-standard

Mätområde

1 till 125mm

1 till 125mm

2,5 till 125mm

2,5 till 60mm

2,5 till 125mm

2,5 till 60mm

Mäter genom färgskikt

Nej

Nej

Nej

Ja

Nej

Ja

Minne/Lagring

250 mätningar

10.000 mätningar

250 mätningar

250 mätningar

10.000 mätningar

10.000 mätningar

Noggrannhet

±0.03mm

±0.03mm

±0.03mm

±0.03mm

±0.03mm

±0.03mm

Mätfrekvens – Normal

6 värden/sek

6 värden/sek

4 värden/sek

4 värden/sek

4 värden/sek

4 värden/sek

Mätfrekvens – Skanningsläge

20 värden/sek

20 värden/sek

4 värden/sek

4 värden/sek

4 värden/sek

4 värden/sek

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

UTG M3-advanced

17.595:-

UTG M3-för färgskikt


Skikttjockleksmätare

Med DeFelsko skikttjockleksmätare kontrollerar du tjockleken på ytskikt och färgskikt snabbt, enkelt och precist. Det finns olika serier av mätare för olika behov. Det som styr valet av mätare är ofta det bakomliggande materialet, t.ex metall, betong, trä, kompositmaterial, glasfiber etc.

DeFelsko PosiTector 200

Mäter tjockleken på ytskikt på en mängd material som betong, trä, kompositmaterial, glasfiber etc. Levereras i väska med extern givare, väska, ultraljuds-gel & kalibreringscertifikat.

DeFelsko PosiTector 200B Mäter tjockleken på ytskikt på en mängd material, såsom betong, trä, kompositmaterial, glasfiber etc. Mätområde: 13 - 1000 µm

STD

# AS14040

15.950:-

ADV # AS14041

Mätinstrument

Vad är en skikttjockleksmätare?

21.500:-

DeFelsko PosiTector 200C Standard STD

Mäter tjockare ytskikt på betong och glasfiber. Mätområde: 50 - 3800 µm

Advanced ADV

STD

# AS14042

17.750:-

ADV # AS14043

23.500:-

DeFelsko PosiTector 200D DeFelsko PosiTector 200 finns i tre olika grundmodeller, 200B, 200C och 200D, beroende på vilken typ av material som finns under ytskiktet, se tabellen nedan.

Mäter tjocka, mjuka beläggningar som polyurea, asphatic neopren, mycket tjocka polymerer. Mätområde: 50 - 7600 µm

Dessa tre olika modeller finns i olika utföranden, Standard STD samt Advanced ADV. Det som skiljer de olika utförandena åt är att ADV låter dig mäta på flera olika ovanpåliggande lager separat, vilka presenteras mycket tydligt på den grafiska displayen.

STD # AS14044

DeFelsko PosiTector 6000

20.150:-

ADV # AS14045

24.500:-

Skillnad mellan modellerna: Defelsko PosiTector Advanced (ADV) har en grafisk display samt mäter tjocklek på flera lager i ytskiktet.

DeFelsko PosiTest DFT

DeFelsko PosiTector 6000 FS1

DeFelsko PosiTest DFT

PosiTector 6000 FS1 används för att mäta ett tunnare skikt med en tjocklek mellan 0-1,5 mm, på stål och gjutjärn. Mätaren har en enkel knappstyrd meny och en tydlig display varpå mätvärden visas. Detta är den mest sålda mätaren för ”standardmätning” på stål. Mätområde: 0 - 1500 µm # AS14033

DeFelsko PosiTest skikttjockleksmätare är mycket uppskattade mätinstrument som hjälper dig att ta reda på vilken tjocklek ett ytskikt har ovanpå en metall. Snabbt och enkelt kan man mäta tjockleken på lack på en kaross, lacker på konstruktioner etc. Mätområde: 0-1000 μm PosiTest finns i två olika modeller:

7.250:-

Modellen DFT F mäter enbart icke-magnetiska skikt på stål.

DeFelsko PosiTector 6000 FST1

# AS14020

PosiTector 6000 FTS1 används för att mäta skikt med en tjocklek mellan 0-6 mm, på stål. Det interna minnet i mätaren sparar upp till 250 mätningar som enkelt förs över till datorn via USB. Detta instrument lämpar sig för mätning av brandskyddsfärg och andra tjockare skikt.

Modellen DFT C mäter icke-magnetiska skikt på stål och icke-konduktiva (dvs icke strömledande) skikt på aluminium, koppar etc.

Mätområde: 0 - 6000 µm # AS14031

Modell

DFT-F

DFT-C

7.500:-

PosiTector 6000 FS1

PosiTector 6000 FTS1

5.550:-

# AS14021

PosiTector 200B Std/Adv

PosiTector 200C Std/Adv

6.550:-

PosiTector 200D Std/Adv

Mätområde

0-1000 μm

0-1000 μm

0 - 1500 µm

0 - 6000 µm

13 - 1000 µm

50 - 3800 µm

50 - 7600 µm

Mäter

Ickemagnetiska skikt på stål

Ickemagnetiska skikt på stål och icke- konduktiva skikt på aluminium, koppar etc.

Icke-magnetiska skikt på järnmetaller (stål, gjutjärn)

För tjocka skyddande beläggningar, epoxi, gummi, brandskydd mm

Polymerskikt på trä, plast, kompositmaterial Adv: Mäter också tjocklek på flera lager i ytskiktet

Tjockare ytskikt på betong, glasfiber Adv: Mäter också tjocklek på flera lager i ytskiktet

Tjocka, mjuka beläggningar som polyurea, asphatic neopren, mycket tjocka polymerer Adv: Mäter också tjocklek på flera lager i ytskiktet

± 3% +2 µm

± 1% +1 µm

± 3% +10 µm

± 3% +2 µm

± 3% +2 µm

± 3% +20 µm

Noggrannhet

± 3% +2 µm

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

33


Mätinstrument

Elinstrument

Digital Multimeter Kit Extech TK430 Kitet innehåller: Digital Multimeter EX430: Vattentät elinstrument för mätning av kapacitans-, frekvens- och intermittensfaktormätningar. Belyst LCD-display. Från -20 till 750°C. Tångamperemeter MA200: LCD-display för mätning av volt/spänning. Drivs av 2 x AAA-batterier. Spänningsdetektor 40130: Beröringsfri detektering av växelström från 100VAC till 600VAC. För användning på 50/60Hz kretsar.

Pennmultimeter Hoiki 3246-60

Voltmeter Extech VT30

En smidig pennmultimeter med inbyggd lampa som belyser mätpunkten. Indikering av för låg batterispänning. Mycket hög säkerhet med 600Vrms överspänningsskydd på alla mätområden.

Extech VT30 är en voltmeter för mätning av spänning upp till 690V. Lättavläst, belyst display med stapeldiagram. Inbyggd ficklampa för smidig användning i trånga utrymmen.

Levereras i praktisk förvaringsväska med plats för tillbehör. # ME13630

34

1.495:-

# ME15210

860:-

# ME13660

560:-

Tångamperemeter Hioki 3280-20

Tångamperemeter Hioki 3288-20

Strömtång Hioki 3291-50

Läckströmstång Hioki 3293-50

Tångamperemeter med digitalvisning för ström, spänning och resistans samt förbindelsetest med summer. Automatiskt områdesval, data hold för låsning av mätvärden, Tunna käftar gör det lättare att komma åt i trånga utrymmen.

Tångamperemeter för att mäta höga lik-/växelströmmar noggrant. Automatisk nollställning vid likströmsmätning. Instrument med digitalvisning för ström, spänning och resistans samt förbindelsetest med summer. Mäter lik-/växelströmmar upp till 1000A.

Liten och smidig strömtång med vikbar display, 0-180°. Mäter växelström noggrant upp till 1000A (TRMS) samt klarar att mäta på förvrängda kurvformer från t.ex. frekvensomformare, kontorsmaskiner och nätadaptrar.

Läckströmstång med bakgrundsbelyst, vikbar display för enkel och bekväm avläsning i alla vinklar. Mäter både små och stora strömmar. Strömtången mäter växelström noggrant från 0,6mA upp till 1000A (TRMS)

Medföljande tillbehör: Mätsladd 9208, väska & manual

Medföljande tillbehör: Mätsladd 9208, väska & manual

Medföljande tillbehör: Mätsladd 9208, väska & manual

Medföljande tillbehör: CR2032 Batteri, bärrem, väska & manual

# ME15211

1.895:-

# ME15212

2.899:-

1.599:-

ET

ET

YH

YH

N

N

På vår hemsida får du mer information om våra elinstrument och tillbehör!

Tångamperemeter FLIR CM78

Tångamperemeter FLIR CM83

Tångamperemeter för mätning av spänning upp till 1000V och ström 1000A. Inbyggd IR-termometer 8:1 för kontaktfritt temperaturmätning mellan -20°C till 270°C. Utrustad med MeterLink som trådlöst sänder spänning- och strömavläsningar till en kompatibel FLIR värmekamera, surfplatta eller smartphone via Bluetooth.

Tångamperemeter för mätning av spänning upp till 1000V och ström 600A. True RMS och VFD-läge. Riktigt bra LED-lampor som gör att du ser var du jobbar i mörka utrymmen. Utrustad med MeterLink som trådlöst sänder spänning- och strömavläsningar till en kompatibel FLIR värmekamera, surfplatta eller smartphone via Bluetooth.

# ME13535

# ME15213

3.990:-

# ME13530

3.490:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

# ME15214

3.520:-


Multimeter Metrahit Base

Multimeter Metrahit Tech

Multimeter Metrahit X-tra

Multimeter Metrahit Energy

Metrahit Base är en multimeter utan strömingång och bandbredd på 15Hz-1kHz.

Multimeter med strömingång och bandbredd på 15Hz-10kHz. För mätning på motorstyrningar och frekvensomriktare som har förvrängd kurvform.

Multimeter med strömingång och bandbredd på 15Hz-20kHz. För mätning på motorstyrningar och frekvensomriktare som har förvrängd kurvform.

Sant effektivvärdesvisande (TRMS) multimeter, VAC TRMS, VAC+DC TRMS och VDC.

Bakgrundsbelyst display med hög kontrast och stora siffror för både digital och analog visning upp till 1000V. Mycket hög basonoggrannhet och upplösning.

Multimeter och wattmeter med strömingång och bandbredd på 15Hz-100kHz. En avancerad och mångsidig multimeter med speciella funktioner för effekt, energi och nätanalys.

Strömmätning sker med hjälp av en strömprobe för både lik- och växelström. Strömproben ansluts till en speciell strömtångsingång. Strömmar från 1mA upp till 10000A kan mätas.

# ME15320

3.100:-

# ME15321

4.530:-

# ME15322

ENERGY’s mest särskiljande egenskaper är förmågan att mäta effekt och energi, samt utföra enkanalig nätkvalitetsanalys.

5.280:-

# ME15323

L Mätinstrument aserinstrument

Elinstrument

9.640:-

ET

ET

YH

YH

N

N

Multimeter FLIR DM93

Fuktmätare FLIR MR77

Denna nyhet är en digital multimeter för mätning av spänning upp till 1000V. Utrustad med VFD, vilket ger förbättrad diagnostik och överlägsen noggrannhet.

FLIR MR77 är en fuktmätare med inbyggd IR-termometer för kontaktfri temperaturmätning mellan -20°C till 200°C. Utbytbar robust givare för att mäta luftfuktigheten, %RF. Med extern insticksgivare mäter du fukthalt i olika träslag och byggmaterial. Inbyggd LED-belysning för smidig användning i trånga, mörka utrymmen.

Du kan även spela in elektriska mätningar med datainspelningsfunktionen. FLIR DM93 är utrustad med MeterLink som sänder trådlöst spänning- och strömavläsningar till en kompatibel FLIR värmekamera. Med FLIR Tools Mobile app ansluter du multimetern till en surfplatta eller smartphone via Bluetooth.

35

Medföljande tillbehör: 1 st 9V-batteri, RF-givare och en extern probe.

# ME13540

3.990:-

# ME13545

5.990:-

Magnetfältsmätare Magnetfältsmätare Hioki FT3470-52 Magnetfältsmätare med en 100cm² givare och en 3cm² givare. Instrumentet har ett brett frekvensområde på 10Hz400kHz som mäter effektivt magnetisk flödesdensitet. Med hjälp av USB-interfacet kan instrumentet anslutas till en PC och RMS-värden kan loggas.

Magnetfältsmätare eSmogtec ESI 24

Magnetfältsmätare FT3470-51

Magnetfältsmätare som mäter elektriska och magnetiska fält samt elektromagnetiska vågor samtidigt. Håll instrumentet i nedre änden med armen utsträckt från kroppen för bästa möjliga mätning. Läs mer på vår hemsida!

Magnetfältsmätare med en 100cm² givare. Instrumentet har ett brett frekvensområde på 10Hz400kHz som mäter effektivt magnetisk flödesdensitet. Med hjälp av USB-interfacet kan instrumentet anslutas till en PC och RMS-värden kan loggas.

# MM18100

1.992:-

# MM15210

39.900:-

l l l l l l l l

100cm² givare/sensor en 3cm² givare/sensor 4 st LR6 alkaliska AA-batterier Nätadapter Hioki 9445-03 Förlängningskabel Hioki 9758 Analogkabel Hioki 9759 Programvara på CD USB-kabel, manual & väska

# MM15211

53.200:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Flex FLEX Scandinavia AB

verktyg

FLEX Scandinavia AB vänder sig till professionella användare inom industri och bygg. Totalt över hundra olika maskintyper ingår i programmet som omfattar en rad nischmaskiner som t.ex FLEX Giraffen® för vägg- och takslipning.

FLEX Rörbandslip - LBR 1506 VRA

FLEX Vägg- och takslip WSE 7

FLEX LBR 1506 VRA är en rörbandslip på 1200W med optimal maskinstyrning tack vare ergonomiskt handtag. Utrustad med steglöst inställbar bandhastighet.

FLEX WSE 7 är en liten och smidig vägg- och takslip på 710W. Tack vare sin kompakta konstruktion och låga vikt är slipen mycket lämplig för användning på mindre ytor och trånga utrymmen. Maskinen är kompatibel med giraffen FLEX WST 700 VV för slipning på höga väggar och tak.

Rör max: Ø250mm Vikt: 2,1 kg Medföljande tillbehör: l 3 st Sexkantsnycklar, l 3 st Slipband, l slipväv, sidohandtag & transportväska

Medföljande tillbehör: l FLEX Runt sliphuvud l Runt slippapper (kardborre) l Transportväska

# HA13222

36

6.150:-

# HN13200-1

5.990:-

FLEX Omrörare - MXE 900

FLEX Omrörare - MXE 1300

Vägg- och takslip - WST 700 VV Plus

Golv, vägg- & takslip - WST 1000 FV

Omrörare på 900W för mindre kvantiteter. Varvtal upp till 750 varv/min och blandarvispdiameter på 120 m. Perfekt för blandning av mindre kvantiteter upp till 25 kg. Idealisk för plattsättare och målare.

Denna kraftfulla omrörare på 1260W har FR-fullvågselektronik med mjukstart, temperaturövervakning, överbelastningsskydd och steglöst vippströmbrytare för kontrollerad hastighet tills max varvtal uppnås. Varvtal upp till 530 varv/min.

Vägg- och takslip på 710W med justerbar teleskopisk längd mellan 1330-1730 mm. Roterbart handtag och sliphuvud i 360° möjliggör slipning i alla lägen. Effektivt dammutsug mellan borstkrans och rondell för dammfri slipning.

På 1010W med justerbar längd mellan 1330-1730 mm. Utrustad med slipskål för optimal avverkning av betong och roterbart handtag i 360°. Perfekt för att ta bort betong­rester, skarvar, gjutskägg mm på väggar, tak och golv.

Medöljande tillbehör: Blandarvisp, två medurs spiraler WR2 120x600 M14 (368881), Nyckel SW 19 och SW 22.

Medföljande tillbehör: Blandarvisp WR3R 140x600 M14 (369012) Nyckel SW 19 och SW 22.

Medföljande tillbehör: Runt- och triangulärt sliphuvud, 8 slippapper, sexkantsnyckel SW 5, dammsugarslang (Ø32) på 4 meter & transportväska.

Medföljande tillbehör: Turbo-Jet slipskål, snabbspännmutter M 14, dammsugarslang (Ø32) på 4 meter & transportväska.

# hd13210

1.770:-

# HD13212

3.170:-

# HN13201

11.350:-

# HN13203

12.430:-

FLEX Rörbandslip -LRP 1503 VRA

Rörbandslip på 1200W med optimal maskinstyrning tack vare smalt handtag. Utrustad med steglöst inställbar bandhastighet samt ett extra handtag kan rotera i 180°, för trånga utrymmen. VR-elektronik: konstant varvtal, mjukstart, överbelastningsskydd och val av varvtal. Rör max: Ø125 mm Vikt: 3,7 kg Medföljande tillbehör: 3 st Slipband, 2 st Slipväv, 2 st Slippolerband & 1 st Transportväska

# HA13223

10.395:-

FLEX Betongslip - LD 32-06 C

FLEX Betongslip - LD 15-10 125R

Betongslip på 2500W med en slipdiameter på 180 mm, perfekt för slipning på stora ytor. Utrustad med effektivt dammutsug för dammfri slipning.

Betongslip på 1450W med en slipdiameter på 125 mm, perfekt för slipning på små ytor. Mjukstart samt överbelastningsskydd.

Medföljande tillbehör: spännmutter, spännbricka, sprängskydd, bygelhandtag, kabelhållare, utsugskåpa, sexkantsnyckel SW 6, klonyckel & transportväska

Medföljande tillbehör: spännmutter, spännbricka, sprängskydd, bygelhandtag, kabelhållare, slangklämma, utsugskåpa, adapter 32/36 mm Ø,sexkantsnyckel SW 14, nyckelfästegarage & transportväska

# HN13213

7.295:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

# HN13216

5.990:-


Fein FEIN FEIN är specialist på professionella och extremt tillförlitliga elverktyg och speciallösningar för branscherna metall, bygg och fordon. Robusthet, tillförlitlighet, kvalitet och precision hos våra verktyg säkerställer att våra elverktyg klarar tuffaste krav vid kontinuerlig användning.

ET

Tillbehör Fein

ET

YH

N

N

E-Cut Precision- trä,gips & plast

Borrskruvdragare FEIN ABS 18

Borrskruvdragare ASCM 18 QX

2-växlad borrskruvdragare på 18V med 4,0Ah batterier och 4-polig likströmsmotor som klarar upp till 750 skruvar på en enda batteriladdning. Vridmoment på 60Nm och varvtal upp till 1600/min på andra växeln.

4-växlad borrskruvdragare på 18V med avtagbar chuck/ bitsfäste och borstlös motor som klarar upp till 1800 skruvar på en enda batteriladdning. Vridmoment på 90Nm och varvtal upp till 3850/min på fjärde växeln. Just nu ingår 6st extra sågblad utan extra kostnad!

Medföljande tillbehör: 2 st 4.0Ah batterier,snabbladdare och väska

Medföljande tillbehör: 2 st 4.0Ah batterier, snabbladdare, stödhandtag, avtagbar chuck samt bitsfäste och väska.

# JT13410-2

4.040:-

# JT13412-2

4.940:-

10-pack(B35xL50mm)

#JM53411-3

10-pack

#JM53412-3

(B65xL50mm)

1.260:1.010:-

verktyg

YH

E-Cut Standard- trä,gips & plast 10-pack

(B35xL50mm)

# JM53413-3

950:-

10-pack

(B65xL50mm)

#JM53414-3

1.010:-

E-Cut Universal- trä, plast, plåt, koppar-resp. aluminiumrör & profiler 10-pack

(B29xL60mm)

#JM53415-3

1.195:-

10-pack

(B44xL60mm)

#JM53416-3

1.260:-

E-Cut LongLife- trä, plast & gips

J

N PA

M KA

10-pack

(B35xL50mm)

10-pack

(B65xL50mm)

#JM53417-3 #JM53418-3

1.050:1.180:-

37 Mulitverktyg FEIN FMM 250 Q QuickStart Edition

Multverktyg FEIN MultiMaster Top

Sågblad- trä, plast, glasfiberarmerad plast, kitt, kopparmetaller & plåt

Multiverktyg på 250 W för tillbyggnad och renovering med omfattande tillbehör för många användningsområden. Passar perfekt för tillbyggnad och renovering då obegränsade användningsmöjligheter finns genom dess oscillerande rörelse. Ergonomisk design och låg vikt för komfortabel arbetsställning.

Med detta allroundsystem kan du på ett professionellt sätt såga, slipa, skrapa, kapa, raspa, polera, skära och mycket mer. Hög kvalitet och stabilitet tack vare metallväxelhus samt smidiga tillbehörsbyten med QuickIN. Steglös elektronisk varvtalsreglering och 8-stjärnsfäste med suverän momentöverföring.

5-pack

(63mm)

#JM53419-3

5-pack

(80mm)

#JM53420-3

Medföljande tillbehör: 1 st. ohålad slipplatta, 5 st. ohålade slippapper av vardera korn 60, 80, 120, 180, 1 st. Universal E-CUT-sågblad (44 mm), 1 st. fast skrapa samt en nylonväska

Medföljande tillbehör i 21 i form av slipplattor, slippapper, sågblad, segmentsågklingor, utsugsanordning samt skrapa.

Mer än 100 tillbehör på proffsmagasinet.se # JM13405

Mer än 100 tillbehör på proffsmagasinet.se

1.590:-

# JM13416

795:830:5-pack HSSklinga(85mm) # JM53436-2 1.630:5-pack Diamant(63mm) # JM53421-2 2.095:5-pack Segment(80mm) #JM53422-3 970:5-pack Segment(90mm) #JM53423-2 1.180:5-pack Diamantseg.(63mm) #JM53433 2.195:5-pack Segment(80mm) #JM53422-3 970:-

2.590:-

Multiverktyg FEIN AFSC 18 Supercut

Slippapper Ohålat

Batteridriven på 18V och har 12-kantigt verktygsfäste, som överför kraften maximalt. Utrustad med QuickIN snabbspänning för snabba verktygsbyten utan att behöva använda nyckel.

50-pack

(K36-240)

#JM53439 Från

295:-

50-pack

(K36-240)

#JM53440 Från

380:-

115mm (K40-240) #JM53441 Från

195:-

16-pack

Medföljande tillbehör l 3 L-formade knivar, tandade (form 207) l 2 L-formade knivar, tandade (form 208) l 1 L-formad kniv, tandad (form 209) l 2 U-formade skärknivar, förstärkt utförande l 2 U-formade knivar, förstärkt utförande, tandad (form 212) l 1 rak kniv, Z-bockning med inställbar anslagsrulle (form 143) l 1 rak kniv, Z-bockning tandad form (form 081) l 1 skyddslock för verktygsbyte l 1 brynsten l 2 st. 18V litiumjonbatterier och 1 st. laddare l Väska

Slippapper Ohålat Hålad slipplatta

#JM53435

2-pack

Slipfinger

#JM53427

115:-

Sliprondell med slippapper #JM53426

250:-

Paket

Mer än 100 tillbehör på proffsmagasinet.se # JM13430

7.995:-

195:-

2-pack

Toppbetyg för Proffsmagasinet

4.8

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Bosch - nätdrivet Bosch Power Tools Ett världsledande företag inom elverktyg och elverktygstillbehör vilket visar sig tydligt med uppfinningar som SDS-plus och SDS-max. Globalt sysselsatte Bosch-affärsområdena i genomsnitt 19 000 anställda på 37 orter på årsbasis 2012. Bosch Power Tools marknadsintroducerar mer än 100 nyheter om året!

Multicutter på 240W för utskärningar i trä, plast, koppar och kakel. Maskinen har konstantelektronik, hastighetsinställning, smalt grepp och lågt vibrationsvärde. IT

Medföljande tillbehör l BIM-instickssågblad AIZ 28 EB l Isoleringskniv ACZ 100 SWB l Deltaslippapper K80 l Deltaslipplatta AVI 93G l FEIN AC-adapter l Fogkniv AIZ 28 SC l Insexnyckel l Räfflad deltaslipplatta l Räfflad segmentsågklinga l Skrapa ATZ 52 SC l Segmentsågklinga ACZ 85 EC l L-boxx + 36 tillbehör

VO FA R

verktyg

Multicutter GOP 250 CE

Excenterslip GEX 125-150AVE

Kantfräs GKF 600

Kompakt excenterslip på 400 W i ergonomisk konstruktion. Dubbla slipplattor medföljer för användning av både 125mm & 150mm slippapper. Levereras i L-boxx.

Kantfräs på 600 W i kompakt konstruktion. Steglös fräsdjupsinställning med vred och spelfri låsning av motorn gör att du kan ställa in exakt och seriefräsa.

Slippapper hittar du på proffsmagasinet.se

Mer än 40 tillbehör på proffsmagasinet.se # HM17036

2.295:-

# HN17035

70 frästillbehör på proffsmagasinet.se

2.475:-

# hp17020

1.675:-

J

N PA

M KA

38

VO FA R

IT

Vinkelslip GWS 7-125

Tigersåg GSA 1100 E

Sänksåg GKT 55 GCE

Vinkelslip på 720W med extra smalt växelhus för smidig hantering. Varvtal på 11000 varv/min och skivdiameter på 125mm

Tigersåg på 1100W med SDS-system för snabba och smidiga enhandsbyten av sågblad. Inbyggd LED-belysning för enkel hantering i mörka utrymmen.

Sänksåg på 1400W med 1,6 m styrskena för precisionssågning. Utrustad med varvtalsinställning, konstantelektronik för sågning av olika material, dammutsug och ljuddämpad sågklinga.

Medföljande tillbehör: Fästfläns, spännmutter, spännyckel, skyddshölje och stödhandtag.

Varvtal: 2.700 slag/min

Medföljande tillbehör: Bosch FSN 1600 Styrskena (1,6 meter), Top Precision 48T Sågklinga och L-BOXX Tillbehör att köpa till:

Ord. pris 790:-

# HQ17028

590:-

# HH17043

FSN 800 mm FSN 1100 mm FSN 1600 mm

1.675:-

# JZ17010 # JZ17016 # JZ17014

425:525:725:-

# HF17060

3.620:-

J

N PA

M KA

VO FA R

IT

Handhyvel GHO 15-82

Sticksåg GST 90 E Professional

Borrhammare GBH 2-28 DFV

Hyvel på 600W som ger 16000 v/ min och suverän ytfinish. Snabbaste och mest prisvärda knivbytet på marknaden tack vare Woodrazor-knivar. Snabb avverkning och steglös spåndjupsinställning upp till 1,5 mm.

Denna mycket populära sticksåg på 650W är både smidig och lätt att arbeta med! Klassikern är i proffsig skålkonstruktion samt aluminiumhölje vilket ger lång livslängd. Denna sticksåg har Bosch SDS-system för bekväma sågbladsbyten.

Denna borrhammaren har störst borravverkning och bilningskapacitet i sin klass! Slageffekt är max.3,2J och den levereras både med SDS- samt 13mm-chuck.

Medföljande tillbehör: Dammpåse och Parallellanslag

# HO17019

880:-

Medföljande tillbehör: 1 st. sågblad, sexkantsnyckel SW 5, splitterskydd, utsugssats och hantverkarväska. JUST NU INGÅR 25 ST. EXTRA SÅGBLAD!

# HG17017

1.079:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

Kapacitet: Betong: 4-28 mm Stål: 13 mm Trä: 30 mm Tillbehör Borrar 13 st borrar & mejslar SDS+ 3 st Deltagonborrar SDS+ 3 st Mejslar SDS+

# jz14555 # JZ14556 # jm57016

280:295:420:-

# HV17015

2.495:-


Bosch - 18V batteri Y

N

Tillbehör Bosch

T HE

Batterier

Y

N

Borrskruvdragare GSR 18 V-EC

SLagborr/Skruvdragare GSB 18 V-EC

Mutterdragare GDX 18 V-LI

Ny borrskruvdragare på 18V med borstlös EC-motor och elektroniskt motorskydd. Vridmoment på 50Nm och varvtal upp till 1700/ min. Grymt bra maskin!

Slagborr/skruvdragare med EC-motor och elektroniskt motorskydd. Den borstlösa motorn ger högt vridmoment och låg energiförbrukning. Möjlighet att välja om man vill ha slag eller inte.

Mångsidig mutterdragare på 18V med kombinerad 1/4”-sexkant och 1/2”-fyrkant verktygsfäste för ännu fler användningsområden!

Medföljande tillbehör: 2 st 4,0Ah Li-Ion batterier, snabbladdare, 1 st. bältesclips, 1 st. bitsfäste, L-BOXX-inredning och L-BOXX

Medföljande tillbehör: 2 st 4,0Ah Li-Ion batterier, snabbladdare, 1 st. bältesclips, 1 st. bitsfäste, L-BOXX-inredning och L-BOXX

Bosch Electronic Cell Protection (ECP): skyddar batteriet mot överladdning, överhettning och djupurladdning

# JT17050-1

3.295:-

Med batteri & Laddare

3.470:-

# JT17052-1

# JZ1704-7

995:-

Bosch 18V Li-Ion Batteri 3,0 Ah

# JZ1704-3

1.465:-

Bosch 18V Li-Ion Batteri 4,0 Ah

# JZ1704-5

1.550:-

Bosch 18V Li-Ion Batteri 4,0 Ah (2-pack)

# JZ1704-6

1.795:-

Levereras i L-Boxx. UTAN batteri & Laddare # jr17062-2

Med batteri & Laddare

Bosch 18V Li-Ion Batteri 2,0 Ah

verktyg

T HE

Med batteri & Laddare # jr17062-1

1.600:4.120:-

Laddare

Laddare AL1860CV 14,4-18V

# JZ17045

795:-

L-BOXX 442x357x117 mm

# TV17005

450:-

L-BOXX 442x357x151 mm

# TV17010

475:-

L-BOXX 442x357x253 mm

# TV17015

515:-

L-BOXX 442x357x389 mm

# TV17020

575:-

# TV17025

735:-

L-BOXX

Vinkelslip GWS 18-125 V-LI

Borrhammare GBH 18 V-EC

Sticksåg GST 18 V-LI

Vinkelslip på 18V med 115mm skivdiameter och 4-polig högeffektmotor. Tack vare kompakt och sladdlös konstruktion gör den smidig att arbeta med i trånga utrymmen och över huvudhöjd.

Denna borrhammare på 18V ger ett effektivt arbete med sin bilningsfunktion. Den har även SDS-plus fäste, kolborstfri EC-motor, bilningsfunktion och LED-belysning. Den har en slagstyrka på 1,7J.

Levereras i L-Boxx.

Levereras i L-Boxx

Extremt kompakt sticksåg som ger perfekt hantering och figursågning även i trånga utrymmen! Den dragstarka högeffektmotor ger stor kraftöverföring och med Bosch 4-stegspendling ger hög skäreffekt. Levereras i L-Boxx

UTAN batteri & Laddare # HQ17065-2 Med batteri & Laddare # HQ17065

1.600:3.945:-

UTAN batteri & Laddare #JV17075-2 Med batteri & Laddare # JV17075-1

2.530:4.995:-

UTAN batteri & Laddare # jg17040 Med batteri & Laddare # jg17040-2

1.600:3.370:-

LS-BOXX

LS-BOXX

LS-BOXX inredning

Hyvel GHO 18 V-LI

Tigersåg GSA 18 V-LI

Smidig cirkelsåg på 18V med kapdjup upp till 51 mm och en klingdiameter på 165 mm. Kapar upp till 50 spånskivor på en enda laddning. Elektroniskt motorskydd skyddar mot överbelastning T I och ger lång livslängd. Levereras i L-Boxx.

Hyvel på 18V som ger suverän ytfinish! Snabb och noggrann avverkning tack vare steglös spåndjupsinställning upp till 1,6 mm. Varvtal: 14.000/min

Sladdlös tigersåg på 18V som klarar att kapa upp till 100 granbjälkar på en enda laddning. Utrustad med unik litiumjonteknik som ger 400% längre livslängd och oslagbar batterikapacitet.

Levereras i L-Boxx.

Levereras i L-Boxx.

VO FA R

Cirkelsåg GKS 18 V-LI

UTAN batteri & Laddare # jf17042-3 Med batteri & Laddare # jf17042-2

1.600:3.810:-

UTAN batteri & Laddare # jo17006-1 Med batteri & Laddare # jo17006-2

2.530:4.295:-

UTAN batteri & Laddare # jh17050-2 Med batteri & Laddare # jh17050

1.600:3.815:-

Inredning 12 delar

# TV17080-1

330:-

Inredning 10 delar

# TV17081-1

370:-

Toppbetyg för Proffsmagasinet

4.8

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

39


Hitachi - nätdrivet Hitachi

verktyg

”With products such as driver drills that use highly efficient brushless motors and electronic control to deliver efficient operation and optimized rotation speed, Hitachi has earned the support of professional users around the world in recent years.” - Hitachi.com, Power Tools

Cirkelsåg C6BU2 En av marknadens mest populära cirkelsågar! Hitachi C6BU2 är en cirkelsåg på 1100W med en klingdiameter på 165mm. Cirkelsågen har ett sågdjup vid 90˚ på 54mm och vid 45˚ på 39mm. Elektronisk motorbroms för säker användning. Som tillbehör kan sågen utrustas med spånutsugsadapter. Medföljande tillbehör: Sågklinga, parallellanslag och nyckel.

VO FA R

IT

# HF12510

1.596:-

Hyvel P20 SF

Handöverfräs M8V2

Hitachi P20SF är en elhyvel på 620W som ger 17000 v/min. Hyvlingsbredden är på 82 mm och djupet på 2,6 mm. Försedd med både skyddsklack och steglös justering av spån- pch falsdjup.

Hitachi M8V2 är en handöverfräs på 1150W med mjukstart, spindellås och trestegs djupstopp. Utrustad med varvtalsinställning 11000-25000 varv/min.

Medföljande tillbehör: Hårdmetallskär, inställningsmall & verktygsnyckel.

Medföljande tillbehör: Parallellanhåll, kopierfläns, nyckel & förvaringsväska.

# HO12510

1.095:-

# HP12510

2.450:-

ET

YH

N

40 Varmluftspistol

RH650V

Smidig liten varmluftspistol på 2000W har en steglös temperaturinställning mellan 500°C till 650°C. Dess luftflöde är mellan 250–500 l/min. Den digitala LCD-displayen visar temperauren direkt.

# QC12505

Tigersåg CR13 VBY

Vinkelslip 125 G13 SN

Vinkelslip G23 SS

Tigersåg på 1150W med pendelörelse, antivibrationsteknologi och snabbfäste av sågblad. Slaglängd på 32 mm.elysning för enkel hantering i mörka utrymmen.

Hitachi G13SN är en vinkelslip på 840W för smidig hantering tack vare kort hus. Varvtal på 10000 varv/min och skivdiameter på 125 mm.

Hitachi G23SS är en vinkelslip på 1900W med spindellås och justerbart handtag. Varvtal på 6600 varv/min och skivdiameter på 230 mm.

Medföljande tillbehör: Handtag, haknyckel och slipskiva.

Medföljande tillbehör: Stödhandtag och haknyckel

Varvtal: 3.000slag/min

690:-

# HH12530

ET

2.390:-

# HQ12528

ET

YH

YH

# HQ12522

1.130:-

IT

VO FA R

N

660:-

N

Borrhammare DH26 PB

Kombihammare DH28 PCY

Kombihammare DH28PD

Borrhammare på 830W med SDSplus fäste för snabba verktygsbyten. Enastående prestanda med 3,2 J slagenergi och 4300 slag/min. Ny patenterad typ av slagkontrollfunktion!

Hitachi DH28PCY är en kombihammare på 850W med SDS-plus fäste och funktionsväljare. Den har slagstyrka på 3,4J och upp till 4300 slag/min.

Borrhammare på 720W med integrerat dammutsug, SDS-plus fäste, varvtalsreglering, höger-/vänstergång, slirkoppling och urkopplingsbar rotation för lättare mejslingsarbeten. Den har slagstyrka på 3,5J och upp till 4000 varv/min.

Medföljande tillbehör: Sidohandtag, djupanslag och väska. # HV12516

1.395:-

Kapacitet: Trä 32mm Stål 13mm Betong 28mm

Kapacitet: Betong: 28 mm Trä: 32 mm Stål: 13 mm

Medföljande tillbehör: Sidohandtag, djupanslag och väska.

# HV12517

1.995:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

Medföljande tillbehör: Sidohandtag, djupanslag, dammutsug och väska. # HV12525-1

4.310:-


Hitachi - 18V batteri Tillbehör Hitachi

ET

YH

Borrskruvdragare

Borrskruvdragare

Slagborr/Skruvdragare DV18 DSDL

Borrskruvdragare på 18V med kolborstfri motor. Snabbchucken gör det möjligt att enkelt byta verktyg! Egenskaper såsom hög och lågväxel, steglös höger/vänstergång, momentinställningar i 22 steg och motorbroms.

Borrskruvdragare på 18V med momentläge i 22 steg. Spindellås och engrepps 13 mm snabbchuck gör det möjligt att snabbt byta verktyg.

Slagborr/skruvdragare på 18V med växelhus av aluminium, momentläge i 22 steg och engrepps 13mm snabbchuck. Vridmoment på 92Nm med varvtal upp till 1800/min.

DS18 DBL

Medföljande tillbehör: 2st 18V 5,0Ah Li-Ion Batterier, laddare, bits, stödhandtag och förvaringsväska. Med batteri & Laddare # JT12513-1

3.590:-

DS18 DSL

Medföljande tillbehör: 2st 18V 4,0Ah Li-Ion Batterier, laddare, bits och förvaringsväska.

1.560:-

UTAN batteri & Laddare # JT12510-2 Med batteri & Laddare

2.995:-

# JT12510-1

Medföljande tillbehör: 2st 18V 4,0Ah LiIon Batterier, laddare, bits, stödhandtag och förvaringsväska. Med batteri & Laddare # JW12510

3.585:-

Hitachi 18V Li-Ion Batteri 2,0 Ah Batteri 3,0 Ah Batteri 4,0 Ah

# JZ12510-4 # JZ12510-2 # JZ12510-3

1.095:1.235:1.330:-

Laddare

Laddare 14,4-18V

# JZ12505

verktyg

Batterier

N

680:-

ET

YH

N

Med ett smalt ergonomiskt handtag och LED-belysning för smidig användning. Vridmoment på 250Nm och varvtal upp till 2600/ min. Fyra inställbara varvtal/slagtal, motorbroms och 1/2” fyrkant verktygsfäste är några av dess fantastiska egenskaper.

UTAN batteri & Laddare # JR12510-2 Med batteri & Laddare # JR12510-1

1.690:4.185:-

Sticksåg CJ18DSL Sticksåg på 18V med snabbfäste och fyra pendelinställningar. Inbyggt LED-belysning för att ge god sikt på arbetsstycket. Sågen har egenskaper såsom snabbfäste för byte utan verktyg/ sågblad och enkel justering av geringsvinkel (0 - 45° höger/vänster).

UTAN batteri & Laddare # JG12510-2 Med batteri & Laddare #JG12510-1

1.690:3.600:-

Borrhammare DH18DSL

Häcksax CH18 DSL

Hitachi DH18DSL är en borrhammare på 18V med SDS-Plus fäste. Den har slagstyrka på 1,4J och varvtal upp till 1500 varv/min. Inbyggt LED-belysning och batteriindikator för smidig användning.

Batteridriven häcksax på 18V för beskärning av häck och buskar. Häcksaxen har ett ergonomiskt handtag för en säker och komfortabel arbetsställning. Svärdlängden är 520 mm.

Kapacitet: Trä 18mm Stål 13mm Betong 16mm UTAN batteri & Laddare # JV12510-2 Med batteri & Laddare # JV12510-1

1.780:4.150:-

IT

VO FA R

WR18DBDL

41

Hitachi 18V Combokit Verktygspaket Ett 18V-paket från Hitachi innehållande borrskruvdragaren DS18DSL, cirkelsågen C18DSL, sticksågen CJ18DSL, tigersågen CR18DSL och ficklampan UB18DAL. Levereras i mjuk väska med 3st 18V 4,0Ah batterier och laddare.

# JX22530

7.895:-

IT

VO FA R

Mutterdragare

Hitachi Combokit KC18DHL Ett 18V-paket från Hitachi innehållande borrskruvdragaren DS18DSAL, slagskruvdragaren WH18DSAL och ficklampan UB18DAL. Levereras i väska med 3st 18V 3,0Ah batterier och laddare.

UTAN batteri & Laddare # JD12510-2 Med batteri & Laddare # JD12510-1

1.095:1.595:-

# JX22510

3.870:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Makita - nätdrivet Makita Makita är en världsomspännande koncern med ca. 10,400 medarbetare och representanter i 116 länder. Makitas produkter produceras i de egna fabrikerna i Japan, USA, Canada, Brasilien, Kina, England, Rumänien och Tyskland. Makita har över 900 produkter i sitt sortiment. Precision och kvalitet in i minsta detalj är ett av Makitas kännetecken. J

J

N PA

M KA

M KA

IT

VO FA R

Polermaskin 9227CB

Sticksåg 4351FCTJ

Makita 9227CB är en polermaskin på 1200W med mjukstart, variabel hastighet och elektronisk hastighetsjustering.

Sticksåg på 720W utrustad med inställbar pendelrörelse och varvtal, mjukstart, kraftjustering och LED-belysning. Ergonomiskt öppet grepp med låg vibrationsnivå.

Ineffekt: 2100W Varvtal: 0-3000varv/min Polertrissa: 180mm/diameter

Kapacitet: Trä 135mm Stål 10mm

Ord. pris 2.450:# HA14535

2.295:-

Ord. pris 1.875:-

1.595:-

# HG14510

IT

VO FA R

verktyg

J

N PA

N PA

M KA

Sänksåg SP6000J Ett riktigt trevligt kombopaket från Makita med 1300W sänksåg och 1,4 m styrskena till kanonpris! Makita SP6000 sågar smidigt och med precision. Tillbehör SP6000J Styrskena 1400 mm Skruvtvingar Skarvbeslag

# JZ14590 # JZ14595 # JZ14596

595:260:395:-

Ord. pris 4.200:# HF27230

3.890:-

42

Cirkelsåg HS6101

Kedjesåg UC3520A

Excenterslip BO5041

Betongslip NPC5000C

En kompakt cirkelsåg med dubbel LED-belysning, elekronisk motorbroms och finjustering av bottenplattan. Cirkelsågen har ett sågdjup vid 90˚ på 54,5mm, vid 50˚ på 35,5mm och vid 45˚ på 39,5mm. Ineffekt: 1100W Klingdiameter: 165 mm

Kedjesåg på 1800 W i robust konstruktion. Snabbspänning av kedjan och svärdet helt utan verktyg för smidig användning. Kedjebroms när strömbrytaren släpps och automatisk oljesmörjning. Svärdlängd på 350mm.

Excenterslipen är lättarbetad och har ergonomisk design. Dess kardborreplatta för snabbt byte av slippapper, oscillerande rörelsemönster och elektronisk hastighetsjustering. Ineffekt: 300W Slipdyna: 123mm

Betongslipmaskin på 1400W för effektiv grovslipning av ojämnheter i betong och sten. Möjliggör slipning nära hörn om främre delen av dammskyddet tas bort. Skivdiameter på 125 mm.

# HF14551

1.800:-

# HI14515

1.120:-

# HN14547

1.060:-

# HN14510

3.240:-

VO FA R

IT

Kantfräs RT7000CX5J Ordentlig kantfräs/multifräs med plattformar i olika kombinationer för största mångsidighet. Maskinen är kompakt, kraftfull och är mycket enkel att byta fräs-chassi på. Egenskaper såsom mjukstart samt reglering av varvtal. Ineffekt:710W Varvtal: 0-2,100 varv/min # HP14506

1.985:-

Borrhammare HR2811FT

Tigersåg JR3070CT

Bborrhammare på 800W med SDSPlus fäste som klarar betongborrning upp till 28mm. Kombinerar slagborrning, bilning och borrning.

Makita JR3070CT är en kraftfull tigersåg på 1510W med effektiv vibrationsdämpning, snabbfäste av sågblad och byte av stödfot utan verktyg. Slaglängd på 32 mm. Kapacitet: Rör 130mm Trä 255mm

Kapacitet: Betong: 28 mm Stål: 13 mm Trä: 32 mm

# HV14518

2.350:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

# HH14510

2.100:-


Makita - 18V batteri Tillbehör Makita

J

N PA

M KA

Batterier J

N PA

M KA

Mutterdragare BHR202

Borrskruvdragare DDF456

Borrskruvdragare BDF453SYE

Makita BHR202 är en kompakt borrhammare på 18V med SDSPlus fäste och 3-funktionsomkopplare som gör det lätt att växla mellan slag, borr och bilningsfunktionen. Inbyggd LED-belysning.

Kompakt, stark och uthållig borrskruvdragare på 18V med smalt handtag och växelhus helt i metall. Vridmoment på 50Nm med varvtal upp till 1500/min. 3 st batterier!

Smidig borrskruvdragare på 18V med ett kompakt 1,5Ah batteri vilket gör den lätt i handen. Utrustad med spindellås och engrepps 13 mm snabbchuck gör det möjligt att snabbt byta verktyg. Momentjustering finns i 16 steg.

VO FA R

IT

UTAN batteri & Laddare

1.330:3.620:-

# JR14551-2 Med batteri & Laddare # JV14551

Kapacitet: Trä 38mm Stål 13mm Medföljande tillbehör: Batteriladdare, 3st Makita BL1830 18V 3,0Ah Li-ion Batterier och väskan MAKPAC 2

2.890:-

Med batteri & Laddare # JS14580-2

790:-

Laddare

Laddare 14,4-18V

# JZ14513

760:-

DC18RC Medföljande tillbehör: Batteriladdare, väska och 2 st. 1,5Ah Compact Li-ion batterier.

1.895:-

Med batteri & Laddare # JS14536

J

Billaddare 14,4-18V

# JZ14512

DC18SE Multiladdare 14,4-18V 196426-3

995:# JZ14515

1.595:-

MAKPAC

J

N PA

N PA

M KA

# JZ14525

verktyg

Makita 18V Li-Ion Batteri 3,0 Ah

M KA

VO FA R

IT

Combokit DK18013

Multiverktyg BTM50

Detta combokit innehåller följande produkter: Slagborrmaskin BHP458Z Slagskruvdragare BTD146Z Vinkelslip BGA452Z Tigersåg BJR181Z Cirkelsåg BSS610Z Arbetslampa STEXBML801 DC18RC 14,4-18V Batteriladdare 3st 18V 3,0Ah Li-ion Batterier Mjuk väska med utdragbart handtag och hjul # JX24577

7.439:-

DK18013 PLUS Ink. sticksåg BJV180z

9.295:-

# JX24577

Multiverktyget på 18V är det bästa valet när du ska slipa eller skära med hög precision. Utrustad med mjukstart, LED-belysning och varvtalsinställning.

Fler än 40 tillbehör på proffsmagasinet.se

DK18013 MAX Ink. sticksåg BJV180z och Borrhammaren BHR202Z # JX24579

10.495:-

UTAN batteri & Laddare

995:3.290:-

# JM14520-2 Med batteri & Laddare # JM14520-1

Sticksåg BJV180

Excenterslip BBO180

Borrhammare BFR550

Smidig och ergonomisk sticksåg på 18V för snabb och effektiv kapning. Vibrationsdämpad för stabil sågning och ställbar pendelrörelse. LED-belysning för att ge god sikt på arbetsstycket.

Excenterslip på 18V utrustad med dammuppsamlare, kardborreplatta och hastighetsjustering i tre steg. Dammfritt tack vare anslutning till dammpåse. Reglering av varvtal/ hastighet i tre steg vid bearbetning av olika material.

Kolborstfri borrhammare på 18V med dammuppsamlare, SDS-plus fäste och 3-funktionsomkopplare som gör det lätt att växla mellan slag, borr och bilning. Den har en slagstyrka på 2,1J och märkvarvtal på 950 varv/min.

Kapacitet: Trä 135mm Stål 10mm

Slipdiameter på 125 mm.

UTAN batteri & Laddare # JG14551-2 Med batteri & Laddare # JG14551

1.990:3.620:-

UTAN batteri & Laddare # JN14510-2 Med batteri & Laddare # JN14510-1

1.520:3.895:-

UTAN batteri & Laddare # JV14561-3 Med batteri, Laddare & Dammuppsamlare # JV14561-1

2.495:6.395:-

MAKPAC 1 395x295x105 mm

# TV14526

295:-

MAKPAC 2 395x295x155 mm

# TV14527

395:-

MAKPAC 3 395x295x215 mm

# TV14528

495:-

# TV14529

595:-

MAKPAC 4

395x295x315 mm

Verktygsväska

Verktygsväska 450x285x335 mm

# TV14500

Verktygsväska 505x295x265 mm

# TV14501

895:-

Verktygsbälte

# TU14510

950:-

Toppbetyg för Proffsmagasinet

695:-

4.8

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

43


Hörselskydd Bluetooth

J

N PA

Radio

VO FA R

Medhörning

Peltor WS Alert XP

Finns med hjälmfäste

Hörselskyddet har en ny grym radiokrets som ger användaren en stabilare radiomottagning och möjlighet att förinställa favoritstationerna. Med den uppdaterade Bluetooth®-tekniken kan du parkoppla telefonen för att streama musik från exempelvis Spotify eller iTunes. Den bullerreducerande mikrofonen gör att du kan prata i mycket bullriga miljöer utan att den du talar med störs av det, helt magiskt!

Ljudingång

Tillbehör hörselskydd

SKYDD

IT

M KA

Hygiensats - HY79 Passar samtliga kåpor utom WS Alert XP. (Se HY81 nedan)

150:-

# KZ15950

Laddbart batteri - ACK03 Passar till hörselskydd Peltor Radio, Radio XP, Alert, WS Alert A2DP, Tactical XP samt WS Tactical XP.

Egenskaper: l Bluetooth för telefonsamtal eller för att strömma musik l Överlägsen medhörning l Uppgraderad FM-radiokrets l Minnesfunktion för snabbval av radiokanaler l Omedelbar dämpning av skadliga impulsljud Mikrofonen är bullerdämpande vilket tar bort höga ljud i omgivningen för tillförlitlig kommunikation.

Ord. pris 3.380:-

145:-

# KH55940

# KH15935 hjälmfäste # KH15936

2.792:-

Thomas på Proffsmagasinet testar 3M/Peltors populära hörselskydd, WS Alert WP.

Laddare 230V - FR03EU Passar till ACK03, med hörselskydd Peltor Radio, Radio XP, Alert, WS Alert A2DP, Tactical XP samt WS Tactical XP.

359:-

# KH55941

J

J

N PA

J

N PA

N PA

M KA

M KA

M KA

Radio

Radio XP

Alert

Peltors enklaste hörselskydd med radio. Förutom inbyggd FM-radio så är denna hörselkåpa försedd med 3,5mm-uttag så att du kan ansluta en extern mediaspelare, iPod eller liknande.

Samtidigt som du lyssnar på radio så skyddar du hörseln. Radio XP har andra generationens FM-radiomottagare (2G krets) med extra prestanda för stabilare och säkrare radiomottagning i tuffa miljöer. Enkel inställning av kanaler och volym direkt på kåpan.

Peltor Alert är ett hörselskydd med både FM-radio och medhörning. Medhörningen innebär att höga ljud dämpas samtidigt som svaga förstärks. Du kan ansluta en extern mp3-spelare till hörselkåporna med 3,5mm kabeln som följer med.

Billaddare 12V Passar till ACK03, med hörselskydd Peltor Radio, Radio XP, Alert, WS Alert A2DP, Tactical XP samt WS Tactical XP.

350:-

# KH55943

44

Laddare - FR05EU Passar till Peltor WS ProTac XP, WS Headset XP, WS Lite-Com Bluetooth och LiteCom.

395:-

# KH55939

Laddare - FR07EU Passar Peltor WS Workstyle. Ingår även vid köp av Peltor WS Workstyle.

359:-

# KH55944

Kabel för detta ingår vid köp.

Ord. pris 1.195:-

Ord. pris 995:# KH15920 hjälmfäste # KH15921

540:-

# KH15925 hjälmfäste # KH15926

895:-

Ord. pris 1.175:# KH15930 hjälmfäste # KH15935

Skal till SportTac

995:-

ET

YH

Passar endast till SportTac.

Grön

# KH55945-1

Orange

# KH55945-2

N

219:219:-

Tillbehör WS Alert XP Laddpaket Laddpaket bestående av USB-laddare, 230V-adapter samt 2 laddbara batterier. Passar WS Alert XP # KH55953

695:-

Hygiensats HY81 Passar WS Alert XP # KZ15951

Tactical XP

SportTac

Optimalt hörselskydd för jakt tack vare mycket god bullerdämpning. Hörselskyddet har en nivåberoende funktion som förstärker svaga ljud och dämpar buller. Funktionen equalizer gör det möjligt att filtrera bort vissa frekvenser, så att du bättre hör de ljud du vill höra, och samtidigt vara skyddad mot skadligt buller.

Specialutvecklat hörselskydd för jägare och skyttar. Utrustad med nivåberoende funktion som förstärker svaga ljud och dämpar höga. Perfekt för jägare och skyttar tack vare högkvalitativt skydd mot höga impulsljud. Hörselskyddet har audioingång för anslutning av extern radio.

150:# KH15952 hjälmfäste # KH15952-2

2.095:-

# KH15959

1.250:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

WS SportTac Light Peltor WS SportTac Light är det optimala hörselskyddet med bluetooth för trådlös koppling till din jaktradio eller telefon. Perfekt för jägare och skyttar tack vare högkvalitativt skydd mot höga impulsljud. Du kan enkelt justera volymen på omgivningens ljud.

# KH15961

2.495:-


Hörselskydd Tillbehör hörselskydd

J

N PA

M KA

Bommikrofon (MT53N-12) Passar WS Tactical XP, LiteCom och WS Lite-Com Bluetooth.

495:-

# KZ15931

Bommikrofon (MT53N-11)

WS Workstyle Med Peltor WS Workstyle kan du prata trådlöst i mobilen eller lyssna på musik i stereo via Bluetooth. Med den aktiva volymregleringen, medhörning, hör du omgivningsljud men inte buller. Mikrofonen är bullerdämpande vilket tar bort höga ljud i omgivningen för tillförlitlig kommunikation.

WS ProTac XP

Hörselkåpan kopplas till komradion med sladd, eventuell adapter köps till separat beroende på modell av komradio. Peltor Standard är bekväma att bära och är anpassade för bästa möjliga ljudkvalitet och komfort.

580:-

# KZ15930

Hörselskydd med mycket snabb PTT-funktion, VOX, Bluetooth och medhörning, vilket innebär att det dämpar höga ljud samtidigt som svaga förstärks.

Bommikrofon (MT7N-02)

Mikrofonen är bullerdämpande vilket tar bort höga ljud i omgivningen för tillförlitlig kommunikation.

Adapterkabel Stereo 3,5mm

Passar LiteCom Plus och WS ProTac XP.

760:-

# KZ15935

SKYDD

Passar WS Workstyle, WS SportTac och WS AlertXP.

Peltor Standard med PTT-knapp

150:-

# KZ15910

Ord. pris 3.120:# KH15943

2.559:-

# KH15950 hjälmfäste # KH15950

1.595:-

# KH15955 hjälmfäste # KH15955-2

3.995:-

Adapterkabel Mono 3,5mm

150:-

# KZ15911

VO FA R

IT

T HE

Y

N

Vindskydd mikrofon

45:-

# KZ15945

Vindskydd 2-pack

140:-

# KZ15946

WS LiteCom med komradio WS Lite-Com är ett hörselskydd med inbyggd komradio och Bluetooth. Det ger dig möjlighet att trådlöst prata i mobil, streama musik samt kommunicera med andra PMR-radio via den inbyggda komradion. Den bullerreducerande mikrofonen gör att du kan prata i mycket bullriga miljöer utan att den du talar med störs av det. # KH15947 hjälmfäste # KH15948

ET

YH

N

6.950:-

LiteCom Plus med komradio

Skyddshjälm Skyddshjälm med fritt luftflöde mellan hjälmen och dess foder. God ventilation och komfort med hög säkerhetsfaktor. Finns i 6 olika färger.

Hörselskydd med inbyggd komradio. 8 kanaler på frekvensen PMR 446 MHz. Utrustad med ny elektronik som ger mindre störningar, bättre ljudkvalitet och mer motståndskraftig mot kyla, värme och fukt. Medhörning, extern ingång samt bullerkompenserad dynamisk mikrofon. Li-Ion-batterier samt laddare ingår vid köp. # KH15966-1 hjälmfäste # KH15966-2

Vindskydd dynamisk mikrofon Passar till Peltor LiteCom Plus, WS ProTac XP.

195:-

# KH55957

Skyddstejp # KZ15947

250:-

# KH55959

695:-

vit # KM15930 blå # KM15932

Hygienringar

grön # KM15933 gul # KM15934

7.250:-

Röd # KM15935 orange # KM15936

169:-

Peltor LiteCom med komradio

Till LiteCom Plus:

Hörselskyddet har förutom ett bra skydd mot höga ljud även en inbyggd komradio. 8 kanaler på frekvensen 446 MHz samt underkanaler till PMR-kanalerna gör att flera användare kan kommunicera samtidigt utan att höra andra grupper på samma kanal.

USB laddkabel

LiteCom är utrustad med ny elektronik som ger mindre störningar, bättre ljudkvalitet och mer motståndskraftig mot kyla, värme och fukt. En bullerkompenserad mikrofon för tillförlitlig kommunikation.

Laddbart Batteri - ACK081

# KH55955

159:-

# KH55954

695:-

# KH55956

1.250:-

# KH55958

2.060:-

Egenskaper: l Inbyggd komradio med 8 kanaler på frekvensen PMR 446 MHz

Extern PTT

l Vox-funktion för talaktiverad sändning l PTT-funktion l Bullerkompenserad mikrofon l Upp till 3 km räckvidd i öppen terräng

# KH15965-1 hjälmfäste # KH15955-2

4.585:-

Strupmikrofon

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

45


Komradio Komradio

KOMMUNIKATION

En komradio är ett smidigt sätt att kommunicera på och passar på både små och stora arbetsplatser. Du kan få våra licensfria komradios med inbyggda byggkanaler eller så ber du oss om att få din radio programmerad efter just dina önskemål. Nedan presenteras sortiment av komradio för yrkes- och fritidsbruk från Zodiac och Motorola. Zodiac komradio är varumärket för dig där kvalitet och prestanda är det viktigaste. Samtliga komradio i vårt sortiment har ljud och räckvidd i toppklass samt en drifttid som slår det mesta.

ET

YH

N

Zodiac Micro 446

Zodiac Freetalk Mini

Nya Micro är den minsta komradion på marknaden! En smidig och lättanvänd komradio som får plats i bröstfickan utan problem. Licensfri PMR-radio på frekvensen 446 ger dig möjlighet att tala ofta utan samtalskostnad.

Liten, smidig och stryktålig komradio som ligger skönt i handen. Funktioner som finns är automatisk avstängning, tidsbegränsad sändning, batterispar, eget ID, röststyrning (VOX), och talförvrängning (scrambling). Allt detta kan ställas in manuellt via menyknappen! Levereras med laddare.

Zodiac Micro 446 finns i både svart och rött. Frekvens: 444-446MHz Komradion har 8 kanaler och 53 pilottoner per kanal.

# GK16205

796:-

# GK16209-2

Tillbehör Freetalk Mini

Tillbehör Micro Secret service headset

195:-

# GK56252

Headset med PTT Secret service headset Extra batteri 1100mAh

46

# GK56239

395:795:450:-

Zodiac Proline + 400 En tålig komradio med inbyggda byggkanaler för lättare användning på arbetsplatsen. Med den robusta designen, den lätta vikten och det enkla handhavandet blir Proline en av våra favoriter. Laddare och monofon ingår vid Paket X4 samt X8, inte vid köp av lös radio.

Headset Secret service headset Extra batteri 1500mAh Monofon 6-facksladdare

3.800:17.600:34.400:-

# GK16222

4.100:-

Paket X4 enheter

# GK26233

Paket X8 enheter

# GK26234

Tillbehör Freetalk Pro

N

# GK56248

Färdigt paket med 2 st licensfria komradio som har lång räckvidd och tydligt ljud! Liten & smidig modell för företaget som vill ha snabb, säker kommunikation på arbetsplatsen!

# GK16210

ET

# GK56238

Zodiac Freetalk Pro

Radion har 14st kanaler så risken att bli störd är minimal.

YH

1.690:-

Tillbehör Proline +400 # GK56244 # GK56254 # GK56242 # GK56243 # GK56241

395:795:440:395:3.600:-

Secret service headset Extra batteri 1800mAh Monofon ”D” Bordsladdare, 230V 6-facksladdare

# GK56249 # GK56286 # GK56250 # GK56280 # GK56284

Zodiac Extreme BT-400 Zodiac Extreme BT är en extremt stryktålig komradio med fantastiskt ljud och belyst display. Lägg den i vatten, kör över den med en lastbil, tappa den från flera våningar. Zodiac Extreme BT klarar det! Köp den med standardkanaler eller be oss programmera den enligt era önskemål, t.ex för att fungera med Peltor WS Alert XP på sid 44. Levereras komplett med laddare & 2200mAh batteri. # GK16266

3.995:-

4143

Tillbehör Extreme BT400 Headset ”E” Secret service headset Extra batteri 2200mAh Billaddare 6-facksladdare

# GK56245 # GK56237 # GK56293 # GK56289 # GK56283

395:695:550:195:4.500:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

Produkter

865:695:595:420:4.500:-


Motorola GP340

Motorola GP344

Komradio i robust design med programmerbara knappar för snabb tillgång till finesser. Motorola GP340 är utrustad med högkvalitativt ljudåtergivning och är byggd för att klara hårda påfrestningar som är på byggarbetsplatser!

Motorola GP344 är den lilla komradion som möjliggör enkel kommunikation på arbetsplatsen. Den kompakta modellen ger utrymme för ökad rörlighet samtidigt som dess robusta design gör att den lämpar sig för arbetsplatser som byggindustri, bevakning och industrier.

Egenskaper: Nödsignalering, vidarekoppling, röststyrning, whispering mode, Lone Worker och Private Line ™.

Egenskaper: Nödsignalering, röststyrning, Lone Worker och Private Line ™.

OBS! Laddare medföljer ej, köpes separat!

OBS! Laddare medföljer ej, köpes separat!

# GK19020

3.960:-

# GK19025

Tillbehör GP340 Laddare 230V Öronmussla Extra batteri Monofon 6-facksladdare

4.195:-

Tillbehör GP340 # GK19002 # GK19010 # GK19006 # GK19008 # GK19004

495:895:570:495:4.495:-

Laddare 230V Öronmussla Extra batteri Monofon 6-facksladdare

495:895:795:530:4.495:-

# GK19002 # GK19018 # GK19005 # GK19003 # GK19004

Kommunikation

Komradio & Digitalradio

Digitalradio En digitalradio kan du skräddarsy efter dina behov, välj knappfunktion, ljud, och radions upplägg helt själv. Både analogt och digitalt läge finns samt att batteritiden är dubbelt så lång som i jämförelse med en analog komradio! Med en digitalradio kan en person eller en grupp anropas för samtal och se då till att den du vill prata med kör samma digitala STD (standard).

47

Tillbehör Hytera Digitalradio Laddare

495:-

# GK56500

6-facks laddare # GK56502

4.495:-

Secret Service Headset # GK56501

795:-

# GK56503

450:-

Läderväska

Digitalradio Hytera PD705LT

Digitalradio Hytera PD705G

Digitalradio Hytera PD785G

Med överlägsen ljudkvalitet passar PD705LT exempelvis för krogar, konserter och arenor där inte fler än 1st repeater behövs. Digitalradion går att använda i digitalt eller analogt läge.

Digitalradio med inbyggd GPS, DMR nät samt användabar i digitalt eller analogt läge. En robust digitalradio som garanterar enastående prestanda även i tuffa miljöer. Egenskaper som talgrupper, Scan, Emergency m.m.

Robust digitalradio med tydlig display som garanterar enastående prestanda även i tuffa miljöer. Klarar både analogt och digitalt läge samt med GPS och DMR nät. Antal kanaler:32

Hög säkerhet mot avlyssning tack vare kryptering. 400MHz # GK16508-1 160MHz # GK16508-2

3.990:-

Hög säkerhet mot avlyssning tack vare kryptering. 400MHz # GK16509-1 160MHz # GK16509-2

4.990:-

FLEX-headset med mik. # GK56505

495:-

Fordonshållare # GK56504

795:-

Hög säkerhet mot avlyssning tack vare kryptering. 400MHz # GK16510-1 160MHz # GK16510-2

5.990:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Jaktradio

kommunikation

Jaktradio I Sverige finns två olika jaktradiofrekvenser, 31MHz och 155MHz. Vid val av jaktradio är det viktigt att ta reda på vilken/vilka kanaler som jaktlagets medlemmar använder så ni kan kommunicera ihop. Tänk på att välja en jaktradio med lång räckvidd och köp gärna till en extra skogsantenn för bättre mottagning!

ET

EasyHunt II

YH

N

Easyhunt är en enkel, prisvärd jaktradio utan massa funktioner men med bibehållen kvalitet, räckvidd samt drifttid. Jaktradion är vatten- och stryktålig enligt IP54 och MIL STD. Egenskaper som kanalsökning, tangentlås, belyst display, pilottoner och batterivarning finns.

1.432:-

# GK16265

Tillbehör EasyHunt II Headset med mik. Öronmussla Extra batteri Skogsant. 31MHz Skogsant. 155MHz Billaddare

48

Extreme BT-160 är den nya jaktradion som är en uppföljare till välkända och omtyckta Zodiac BT-160. Den är slitstark och klassificerad enligt IP67 och MIL STD 810! Denna nya modell har uppgraderats i flera avseenden:

M KA

Team Pro WaterProof Vattentät jaktradio med mycket bra räckvidd, lång drifttid samt kristallklart ljud, allt oavsett väder och vind! Handhavandet är mycket enkelt med stora belysta knappar och stor grafisk display.

l Viskfunktion l Förbättrad meny l Kristallklart ljud l Vattentät IP67 l Slitstarkt magnesiumchassi l 2200mAh litiumbatteri

Jaktradion fnns i 31Mhz eller 155MHz

31MHz # GK16278 155MHz # gk16280

J

N PA

Extreme BT-160

Kampanj! Just nu ingår FLEX-headset och skogsantenn utan extra kostnad!

2.636:-

31MHz # GK16250 155MHz # gk16251

Tillbehör Team Pro WP

Tillbehör Extreme BT160

# GK56245 # GK56271 # GK56287 # GK56276 # GK56275 # GK56289

395:140:495:220:220:195:-

Headset ”E” Secret service headset Extra batteri 2200mAh Billaddare 6-facksladdare

2.225:-

# GK56245 # GK56237 # GK56293 # GK56289 # GK56283

Headset med mik. Monofon ”D” Extra batteri Skogsant. 31MHz Skogsant. 155MHz Billaddare

395:695:550:195:4.500:-

# GK56255 # GK56250 # GK56235 # GK56269 # GK56274 # GK56289

395:595:560:220:220:195:-

Transportradio Tillbehör Zodiac Transport

Zodiac Transport Komradio 80MHz Zodiac Transport passar i befintliga och nya radionät. Den hanterar ett flertal olika signaleringsmetoder såsom Pilotton, DCS, DTMF samt flera olika typer av 5-tonsignalering. Den kan även skicka och ta emot 11-ton.

# GK56225

795:-

Din-ram

# GK56297

495:-

Team Pro Plus 80

Egenskaper som stor display, programmerbara snabbknappar, 47 fasta pilottoner och 3 valfria!

# GK16295

Antennpaket 80MHz

2.995:-

Stubbantenn 80-86MHz

# GK56217

230:-

Monofon ”D”

# GK56250

595:-

Billaddare (utan hållare)

# GK56289

195:-

Blåtandsadapter ”D”

# GK56292

680:-

Team Pro Plus 80

Team Pro + 80MHz

Proline + 80 MHz

BT-80MHz

Smidig yrkesradio som passar perfekt inom taxi, åkeri och bilbärgning. Komradion har mycket bra räckvidd, lång drifttid samt kristallklart ljud, allt oavsett väder och vind. 255 kanaler.

Proline Plus är en robust och tålig komradio för proffset. Upp till 3km räckvidd. Med det lilla formatet, den lätta vikten och det enkla handhavandet blir Proline en av de starkaste aktörerna på marknaden.

Zodiac BT-80 är komradion med inbyggd blåtand för trådlös kommunikation med tex hörselkåpor. Den ger dig kristallklart ljud, lång räckvidd (5W) och mycket lång drifttid. 256 kanaler.

Batteri & laddare ingår

Laddare köps separat.

Batteri & laddare ingår

# GK16244

2.295:-

# GK16221

3.800:-

# GK16263

3.195:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

Stubbantenn 80-86MHz

# GK56217

230:-

Monofon ”D”

# GK56250

595:-

Kranförarpaket

# GK56251

3.120:-

Blåtandsadapter ”D”

# GK56292

680:-

Tillbehör BT80 Monofon ”B”

# GK56216

495:-

Headset FLEX mik ”B”

# GK56262

395:-

Öronmussla Polis ”A,B,E”

# GK56271

140:-

Batteri 2100mAh Litium

# GK56291

550:-


Dator/Tablet

ET

Tillbehör Nautiz X7

Handheld Nautiz X7

YH

N

l GPS-funktion l Bluetooth l Accelerometer l E-kompass och höjdmätare l Vättentät

Handhelds nya telefon är utrustad med avancerade funktioner såsom GPS, Bluetooth, LED lampa, 3 megapixel kamera, inbyggd e-kompass och höjdmätare och även en g-sensor/accelerometer som mäter hastighet, vibration och rotation vilket möjliggör ett antal nya tillämpningar. Nautiz X7 har en MIL-STD-810G samt IP67 klassificering vilket innebär att den är både damm- och vattentät, klarar upprepade fall, hög luftfuktighet och kompakt nog att användas med en hand. Utan inbyggt 3g # GD18585-1

Med inbyggt 3g # GD18585-2

9.749:12.349:-

Billaddare

# GZ18512

Tillbehör Algiz XRW Billaddare 12/24V

# GZ18524

675:-

Laddare

# GZ18524

675:-

Väska

# GZ18525

360:-

Tillbehör Algiz 7 Laddare

Handheld Algiz XRW

Stryktålig laptop som finns både med eller utan 3G. Levereras med Windows 7, inbyggd GPS, WLAN, 3G-modem och BlueTooth.

Se filmen!

Med inbyggt 3g # GD18541

18.099:19.649:-

# GZ18517

499:-

1.268:-

Batteri 2600mAh

# GZ18518

442:-

Batteri 5200mAh

# GZ18519

845:-

Väska

# GZ18523

582:-

Tillbehör Algiz 10X Laddare

Utan inbyggt 3g # GD18540

# GZ18511

Dockningsstation

Äntligen en bärbar dator med IP65 klassning! Handheld Algiz XRW har överträffad prestanda i fält, kompakt format och smart design. Datorn har Microsoft Windows 7 Ultimate, precis som kontorets vanliga datorer, men med Algiz XRW kan du arbeta ute på fältet – under nästan vilka förhållanden som helst.

520:-

# GZ18511

499:-

Billaddare

# GZ18512

520:-

Batteri 77Wh

# GZ18514

845:-

Fordonshållare

# GZ18516

844:-

Handheld Algiz 7

Handheld Algiz 10X

Algiz 7® är en mobil tablet-PC som är stryktålig, liten, lätt och snabb. Den har många anslutningsmöjligheter och ett stort antal funktioner. Algiz 7 har imponerande prestanda med energisnåla Intel Atom 1,6 GHz processor, arbetsminne 4 GB DDR3 RAM och gott om lagringskapacitet med hela 128 GB stryktålig SSD (icke roterande hårddisk). Den kör det användarvänliga operativsystemet Windows 7 Ultimate!

En stryktålig och avancerad tablet-PC som klarar extrema väderförhållanden och omild behandling i krävande miljöer - den är perfekt anpassad för dagens mobila sätt att arbeta. Denna tablet-PC har databehandlingsmöjligheter i toppklass och rejält med lagringskapacitet. Med 4 GB RAM-minne, 128 GB SSD-minne, vilket kan utökas via microSD™, Windows 7 Ultimate samt att Algiz 10X är förberedd för Windows 8 är detta ett perfekt verktyg för att förenkla ditt arbete med.

Utan inbyggt 3g # GD18560

Med inbyggt 3g # GD18561

17.449:18.999:-

kommunikation

QR-länk till proffsmagasinet.se med mer information och filmer som visar Handhelds olika funktioner.

Utan inbyggt 3g # GD18550-1

Med inbyggt 3g # GD18550-2

18.999:21.599:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

49


Värmejackor ET

ET

YH

YH

L aserinstrument byggtillbehör

N

N

Värmejacka Makita CJ100DZ

Värmejacka Makita DCJ200Z

Värmejacka som värms upp med ett Makita 10,8V batteri och ger upp till 4,5 h värme. Utrustad med tre värmelägen och avtagbara ärmar för att använda jackan som väst. Strl: S-XXXL

Värmejacka som värms upp med ett Makita 14,4V eller 18V batteri och ger upp till 17 h värme. Utrustad med tre värmelägen och avtagbara ärmar för att använda jackan som väst. Strl: S-XXXL

# PG14505

1.290:-

# PG14510

1.290:-

Värmejacka Bosch Heat

ET

YH

N

ET

Värmejacka Milwaukee M12 HJ

YH

N

Värmejacka som värms upp med ett Bosch 10,8V batteri och ger upp till 6 h värme. Utrustad med tre värmelägen, många fickor och påsydda reflexer. Du kan även använda batteriet för att ladda mobilen, lyssna på musik m.m. via USB-porten på batteriadaptern. Strl: S-XXXL

50

# PG17010

1.670:-

Från pris # PG12105

1.290:-

Makita Arbetslampa STEXBML801

Bosch GLI VariLED Arbetslampa med extremt kraftig belysning tack vare 3 innovativa Power-LED. Arbetslampan fungerar med alla Bosch 14,4V och 18V Li-ion-batterier. OBS! Batteri och laddare medföljer ej, köpes separat!

Uppvärmningsbar värmejacka som värms snabbt upp med ett Milwaukee 12V batteri. Värmejackan är utrustad med tre värmezoner och tre värmelägen för individuell värmeinställning. Jackan är vindtät och vattenavstötande! Strl: S-XXXL

# PF17015

479:-

Arbetslampa med 2-stegstryckknapp som sprider en jämn belysning. Arbetslampan har ett gummerat handtag och krok för smidig upphängning. Drivs med Makitas Li-ion batterier på 14,4V och 18V.

# pf14522

395:-

Märkfärg Fluorocerande

Röd (12 pack)

# TF17811

600:-

Hitachi UB18DSL

Milwaukee C18WL

Milwaukee

Gul (12 pack)

# TF17810

600:-

Cerise (12 pack)

# TF17815

600:-

Blå (12 pack)

600:-

Ficklampa i kompakt format med vinklingsbar huvud och ergonomiskt handtag. Drivs med Milwaukees Li-ion batterier på 18V.

# TF17814

Lysrörslampa som sprider en jämn belysning. Arbetslampan har ett vridbart handtag och batteriindikator. Drivs med Hitachis Li-ion batterier på 14,4V och 18V.

LED-lampa i kompakt format med 90° vinklingsbar huvud i aluminium, ergonomiskt handtag och praktisk hängkrok. Drivs med Milwaukees 18V Li-ion batterier.

Grön (12 pack)

# TF17813

600:-

Orange (12 pack)

OBS! Batteri och laddare medföljer ej, köpes separat!

OBS! Batteri och laddare medföljer ej, köpes separat!

# TF17812

600:-

OBS! Batteri och laddare medföljer ej, köpes separat

Lila (12 pack)

# TF17816

600:-

# PF12510

229:-

# PF12105

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

285:-

# PF12106

C18WL LED

520:-


Led Lenser som är marknadsledande i världen på aluminium LED-lampor och pannlampor, är lampmärket som föredras av fler och fler proffsanvändare. Inovativa lösningar, oöverträffad kvalitet och specifikationer gör valet enkelt. Det är framtidens lampor för dagens medvetna användare. Led Lenser använder ekonomiska och miljövänliga LED istället för konventionella glödlampor.

ET

YH

N

Led Lenser P4 AFS

Liten ficklampa för nyckelknippan med högkvalitativ LED-teknik och justerbar ljusstyrka. Ljusstyrka på 25 lumen, med en räckvidd upp till 60 meter.

Ficklampa i slank penndesign med högkvalitativ LED-teknik och justerbar ljusstyrka. Ljusstyrka på 25 lumen, med en räckvidd upp till 45 meter.

# PF15623

140:-

220:-

# PF15624

# PF15622

330:-

Uppladdningsbar ficklampa med högkvalitativ LED-teknik. Utrustad med unikt laddningssystem, justerbar ljusstyrka, 8 belysningsprogram och 2 energilägen. Lampan ger 2500 lumen, med en räckvidd upp till 700 meter. Brinntid på 3 timmar. # PF15628

J

3.192:-

J

N PA

M KA

M KA

Led Lenser P7.2

Led Lenser M7R

Led Lenser M17R

En ny uppskattad lampa med en ljusstyrka på 320 lumen & en räckvidd upp till 260 meter. Dynamic Switch för att blixtsnabbt reglera ljusstyrkan samt Speed Focus för reglering av ljuskäglan.

Utrustad med unikt laddningssystem, justerbar ljusstyrka, 3 belysningsprogram och 2 energilägen. Ljusstyrka på 220 lumen & en räckvidd upp till 255 meter.

Unikt laddningssystem, justerbar ljusstyrka, 8 belysningsprogram och 2 energilägen. Lampan ger 850 lumen, med en räckvidd upp till 450 meter. Brinntid på 5 timmar. Ord. pris 2.799:-

N

Ficklampa med högkvalitativ LED-teknik och justerbar ljusstyrka. Driftstid på ca 52 timmar vid 115 lumen, med en räckvidd upp till 220 meter.

Led Lenser X21R.2

N PA

ET

YH

Led Lenser Hokus Focus

IT

VO FA R

Led Lenser P3 AFS

Ord. pris 1.239:-

475:-

# PF15626

# PF15621

895:-

# PF15625

2.159:-

Mer om Led Lensers grymma lampor hittar du på vår hemsida – Öppet dygnet runt

ET

YH

N

ET

Pannlampa H7.2 Utrustad med vinklingsbart lamphus, justerbar ljusstyrka och dimmerfunktion. Lampan ger upp till 250 lumen, med en räckvidd upp till 160 meter. Brinntid på 60 timmar vid minsta effekt, dvs 1 lumen. Möjlighet till steglöst ställbar dimmerfunktion finns.

T

N

E YH

Pannlampa H7R.2 Uppladdningsbar pannlampa med brett belysningsområde. Utrustad med vinklingsbart lamphus, bakåtriktat ljus som kan kopplas på och av, justerbar ljusstyrka och dimmerfunktion. Lampan ger upp till 300 lumen, med en räckvidd upp till 160 meter. Brinntid på 60 timmar vid minsta effekt, dvs 1 lumen.

# PF15608

ET

YH

YH

N

N

550:-

# PF15609

680:-

L aserinstrument byggtillbehör

Ficklampa & Pannlampa

Pannlampa H14.2

Pannlampa H14R.2

Ljusstark pannlampa med mycket bred belysningsområde. Utrustad med vinklingsbart lamphus, samt justerbar ljusstyrka och blinkfrekvens via vridbrytaren på batterifacket. Lampan ger upp till 350 lumen, med en räckvidd upp till 230 meter. Brinntid på 60 timmar vid minsta effekt, dvs 1 lumen.

Med vinklingsbart lamphus, bakåtriktat ljus som kan kopplas på och av, samt justerbar ljusstyrka och blinkfrekvens via vridbrytaren på batterifacket. Lampan ger upp till 850 lumen, med en räckvidd upp till 300 meter. Brinntid på 40 timmar vid minsta effekt, dvs 1 lumen.

# PF15607

715:-

# PF15606

1.195:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

51


Vattenpass & Stege ET

YH

byggtillbehör

N

Bosch GIM60L Bosch GIM 60 L Professional är en digital lutningsmätare på 60 cm med inbyggd punktlaser för lutningsmätning upp till 30 m. l Inbyggd punktlaser l Lutningssensor 360 ° l Kraftiga magneter och 2 fästband ger säker fixering på arbetsstyckena

Hultafors HV60

l Lutningsmekanik för finjustering på ojämna underlag

Greppvänlig aluminiumprofil 51,5x25,3 mm, med stötskydd i ändarna. Profilvikt ca 630 g/m. Okrossbara blocklibeller med temperaturtålig libellinfästning. Våglibell med +30% förstoringsglas och självlysande reflektor.

# ND16031

l Går att nollställa vid valfritt värde l Ljudsignal guidar till rätt vinkel l Mätenhetsbyten l Automatvridande display

285:-

# NE17005

1.945:-

Bosch DNM 60L Digital lutningsmätare på 60cm för snabb lutningsmätning i °, % eller mm/m. Riktningspilar visar avvikelsen från vågrätt resp. lodrätt. 2 libeller, signal vid 0° samt 90° gör arbetet enklare! Finns även i 120 cm! DNM60L

52

DNM120L

# NE17010

# NE17015

1.195:1.315:-

Handla tryggt och säkert på proffsmagasinet.se

Bosch DWM 40 L Digital vinkelmätare

Bosch GAM 220 MF Digital vinkelmätare

Du viker ut skänklarna och läser av vinkeln mellan dem på en digital display. Snabbt och enkelt! Du kan även spara mätresultatet till senare användning.

Digital vinkelmätare med minnesfunktion och automatisk beräkningsfunktion. Du viker ut skänklarna och läser av vinkeln mellan dem på en digital display.

Två displayer för lättare avläsning!

Lättanvänd: ljudsignal, minnesoch beräkningsfunktioner samt dubbla displayer.

# Nb16040

1.595:-

# NB17030

1.640:-

Nedo Messfix Mätsticka Teleskopisk mätsticka upp till 3,1 m för smidig mätning av innermått. Utrustad med piggar upp- och nedtill för smidig mätning från hörn till hörn. Perfekt för diametermätning på tex fönster.

Winkeltronic Easy

Winkeltronic Digital

Hörnvinkelmätare på 450mm med digital display. Den har en låg vikt och stor lättavläst display som gör att Wikeltronic är den idealiska hjälpen för att mäta takvinklar, hörnvinklar, burspråk etc.

En högkvalitativ hörnvinkelmätare med extra noggrann vinkelsensor. Mäter och överför viklar med en noggranhet på ± 0,1°. Hanteringen är mycket lätt tack vare den symmetriska arrangemanget av skaft och den stora, lättavlästa displayen.

Du viker ut skänklarna och läser av vinkeln mellan dem på en digital display.

Mätlängd 0,80 m till 3,10 m

1.295:-

Teleskopisk mätsticka för smidig mätning av innermått. Placera helt enkelt mätstickan i läget, dra ut förlängningarna och läs bekvämt av måttet från den analoga displayen. Finns i två längder.

Mätområde 0° till 352°.

# NE13125

1.995:-

1.845:-

Nedo Messfix Compact Mätsticka

Mätlängd 0,6 m till 3,04 m # NE13120

# AJ13125

Mätlängd 0,91 m till 5,01 m

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

# AJ13119

# AJ13120

1.495:1.795:-


Byggradio ET

ET

YH

YH

GML 10,8 V-Li

GML SoundBoxx 18V

Byggplatsradio med kraftigt ljud för radio och MP3. Utrustad med 2 x 5 W-stereohögtalare och aux-in-anslutning för externa audioenheter. Kan drivas på Bosch 10,8V maskinbatterier, medföljer inte. Nätadapter 230V medföljer.

SoundBoxx är en byggplatsradio med kraftigt ljud för radio och MP3. Utrustad med 2 x 5 W Neodym-stereohögtalare och aux-in-anslutning för externa audioenheter. Kan drivas på Bosch 14,4-18V maskinbatterier. Nätadapter 230V medföljer.

# PR17045

880:-

# PR17046

byggtillbehör

N

N

1.095:DEN MO DERN

A HANTVE

RKAREN

[8-2013]

53 Bosch GML 20

# PR17050

2.095:-

IT

VO FA R

Bosch GML 20 Professional är en Robust byggplats- och verkstadsradio med FM stereoradio. Den har två inbyggda 230 V-uttag för anslutning av andra elverktyg. Koppla in din MP3-spelare, USB-minne eller SD-kort direkt i radion.

Bosch GML 50 Robust 50 W byggplatsradio med oslagbart surroundljud för radio och MP3. Den har USB ingång, SD-kortplats, två 230 V-uttag samt inbyggd laddare som laddar alla 14,4-18 V-batterier. Klarar upp till 9 m-fall tack vare fjäderinfäst aluminiumram. Den är även damm- och sköljsäker! Fjärrkontroll ingår! Drivs med Bosch Li-ionbatterier eller 230V.

# PR17055

2.530:-

Hitachi UR18DSL Liten och smidig byggplatsradio med två högtalare, belyst LCD-display, klocka, alarm och USB-port för laddning av mobiltelefon. AUX-port för anslutning till externa enheter som mobil, iPod, CD-spelare mm. OBS! Levereras utan laddare och batteri, köpes separat! # PR12510

945:-

J

N PA

ET

YH

M KA

N

Milwaukee C12-28 DCR Milwaukee C12-28 DCR är en radio med MP3 anslutning och 40W förstärkare som ger ett rikt och fylligt ljud. Utrustad med AM/FM Tuner, inställningsbar equalizer och minne för 10 radiokanaler. Medföljande tillbehör: 220 V adapter, 3,5 mm adapter för AUX anslutning av extern utrustning som t.ex mobiltelefon. OBS! Batteri och laddare medföljer ej, köpes separat!

# PR12105

1.395:-

Makita BMR103B

Makita BMR102

Byggplatsradio med iPhone/ iPod-docka, två högtalare, belyst LCD-display, klocka, alarm och snooze-funktion. Fem förinställbara stationer för varje frekvensband.

Kompakt byggplatsradio med två högtalare, belyst LCD-display, klocka, alarm och snooze-funktion. Fem förinställbara stationer för varje frekvensband.

Drivs med Makitas batterier eller 230V.

Drivs med Makitas batterier eller 230V.

Ord. pris 1.590:-

# PR14535

1.439:-

# PR14531

1.230:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms


Avfuktare ET

Ready!

YH

N

Steady!

byggtillbehör

Beställ online!

SHERIFF

Canvac Q Air D110 Luftavfuktare med en avfuktningskapacitet på 10 liter/dygn. Med torka-tvätt funktionen kan du smidigt torka tvätt snabbt och energieffektivt. Den digitala displayen visar den aktuella och inställda luftfuktigheten.

# VS17705

2.392:-

ET

ET

YH

ET

YH

N

YH

N

N

IT

VO FA R

54 Canvac Q Air D120

Mitsubishi Electric MJ-E14CG

Woods WCD6

Luftavfuktare med en avfuktningskapacitet på 20 liter/dygn. Med torka-tvätt funktionen kan du smidigt torka tvätt snabbt och energieffektivt. Den digitala displayen visar den aktuella och inställda luftfuktigheten.

Luftavfuktare med en avfuktningskapacitet på 14 liter/dygn, LCD-display, timer och torka-tvätt funktion! Luftavfuktaren blev Bäst i Test i Råd&Röns stora luftavfuktartest. Testen gav högsta betyg bland annat för de goda egenskaperna vid lågtemperatursdrift med låg energiåtgång.

Kraftfull avfuktare som håller en temperatur mellan +5°C till +35°C. Denna avfuktare har extremt hög kapacitet, upp till 100 liter/dygn och klarar ytor upp till 570 m².

# VS17708

Egenskaper såsom mögelvakt, luftrengöringsfunktion, automatisk luftriktare och steglöst intervall. Två meters slang medföljer!

2.872:-

# VS17711

3.712:-

# VS17680

11.992:-

Teleskopstegar Teleskop Trappstege

Teleskopstege Xtend 13

Stegen dras ut vid användning och låser automatiskt trappstegen. Den längsta stegen 2x5 gör att du kan arbeta säkert på cirka 2,9 meters höjd. Stegbredden är 47cm och de kan bära en maxvikt om 150kg. När stegen är ihopfälld får den enkelt plats i bagageluckan på bilen!

Teleskopstege med en maxlängd på 3,76 meter fullt utdragen. Det innebär att du kan stå stabilt på en arbetshöjd om ca 4,5 meter. Ihopfälld 82 cm.

Teleskopstegar jämförel-

När man drar ut stegen så låses nivåerna automatiskt steg för steg.

Tele 2x4

Tele 2x5

Ungefärlig arbetshöjd

2,60 meter

2,90 meter

Höjd till plattform

1,10 meter

1,40 meter

Antal steg till plattform

4

5

Transportmått

68 x 62 x 20

72 x 62 x 20

Vikt

11,5 kg

12,5 kg

setabell

VO FA R

IT

Tele 2x4

# YS15726

1.800:-

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

Tele 2x5

# YS15745

# YS15748

1.990:2.190:-


Dammsugare N

Bosch Dammsugare

Fler tillbehör på proffsmagasinet.se

Egenskaper: l Våt-och torrdammsugare 1200 W l Suverän sugförmåga tack vare kraftig motor med kraftigt undertryck på upp till 254 mbar! l Steglös sugeffektinställning l Uttag för anslutning av elverktyg l Automatisk avstängning när vätskan når maxnivå. l LBOXX-anslutning på dammsugarens topp

Bosch serie GAS Dammsugare är alla våtoch torrdammsugare från 35 liter upp till 55 liter. Praktiskt eluttag med automatisk start/stopp för anslutning till elverktyg. Alla dammsugare är startklara vid köp med slang och universalmunstycke!

VO FA R

IT

Som tillbehör finns L-BOXX att köpa som passar på alla GAS-dammsugare!

Bosch dammsugare

GAS 35L SFC+

GAS 35L AFC

GAS 35 M AFC

GAS 55 M AFC

Antal liter

35 Liter

35 Liter

35 Liter

55 Liter

L-Klassificering Tar bort

JA

JA

-

-

-

-

JA

JA

Filterrengöring

Halvautomatisk

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Märkeffekt

1200 W

1200 W

1200 W

1200 W

Artikelnummer

HY17005

HY17006

HY17007

HY17008

Pris

3.910:-

4.360:-

5.160:-

6.130:-

jämförelsetabell

99% damm M-Klassificering Tar bort

Tillbehör till GAS 35-55 Dammsugarslang 5m antistatisk

# HZ17071

1.860:-

Dammsugarslang 5m

# HZ17072

1.095:-

Dammsugarpåse 5-pack Fiberduk&Papper

# HZ17081

750:-

Dammsugarpåse 5-pack Papper

# HZ17083

295:-

Dammsugarpåse 5-pack Fiberduk

# HZ17085

495:-

Dammsugarpåse 10-pack Plast

# HZ17080

540:-

Universalmunstyckessats

# HZ17092

420:-

Sugborste

# HZ17093

130:-

Skrapborste

# HZ17094

295:-

Litet sugmunstycke

# HZ17095

130:-

Gummimunstycke

# HZ17096

240:-

Fogmunstycke

# HZ17098

120:-

Golvmunstycke

# HZ17099

495:-

99,9% damm

ET

ET

YH

YH

N

N

byggtillbehör

ET

YH

Tillbehör till Makita

Universaldammsugare VC 25 L MC

Universaldammsugare VCE 45 L AC

FLEX VC 25 L MC är en 25 liters våt- och torrdammsugare med manuellt filterrengöringssystem. Praktiskt eluttag (max 1800W) med automatisk start/stopp för anslutning till elverktyg.

FLEX VCE 45 L AC är en 45 liters våt- och torrdammsugare med automatiskt filterrengöringssystem. Praktiskt eluttag (max 2200W) med automatisk start/stopp för anslutning till elverktyg. Mjukstart förhindrar spänningstoppar vid start och vid avstängning.

# HY13220

2.060:-

# HY13222

Hitachi WDE 1200 Hitachi WDE1200 är en 1200W våt- och torrdammsugare med 24 liters behållare. Praktiskt eluttag med start/stoppautomatik för anslutning till olika elverktyg gör det möjligt att t.ex. suga upp slipdamm och sågspån under tiden du arbetar.

6.090:-

# HY12520

ET

2.420:-

ET

YH

YH

N

Plastsäck 10-p Till VC2510, VC3210

# HZ14503

295:-

Tillbehörsset Till VC2510, VC3210

# HZ14504

1.195:-

Dammsugarslang Till VC2510, VC3210

# HZ14505

980:-

Förfilter Till VC251

# HZ14506

540:-

Tillbehör till Flex Plastsäck 10-p

# HZ53220

795:-

Städset

# HZ53215

930:-

Dammsugarslang 4mx32mm

# HZ53200

1.195:-

Golvmunstycke

# HZ53226

450:-

N

Vi har över 30.000 nöjda kunder ! Universaldammsugare AS 300 ELCP

Universaldammsugare AS 300 ELCP

Milwaukee AS 300 ELCP är en universaldammsugare på 30 liter med luftflöde på 3700 liter/min och 250 mbar sugkraft. Utrustad med eluttag med automatisk start/ stopp för anslutning till elverktyg. Lätt rengörbart PET filter.

Milwaukee AS 500 ELCP är en universaldammsugare på 50 liter med luftflöde på 3700 liter/min och 250 mbar sugkraft. Utrustad med eluttag med automatisk start/ stopp för anslutning till elverktyg. Lätt rengörbart PET filter.

Makita LC3210LX1 Våt- och torrdammsugare är en med 1050W och behållare på 32 liter. Praktiskt eluttag med start/ stoppautomatik för anslutning till olika elverktyg gör det möjligt att t.ex. suga upp slipdamm och sågspån under tiden du arbetar.

Toppbetyg för Proffsmagasinet

# HY12150

4.330:-

# HY14506

3.990:-

.3

3.750:-

37

# HY12130

4.8

Beställ dina varor på www.proffsmagasinet.se eller ring kundtjänst 08-34 47 00 Priser exkl. moms

55


Ny kontaktperson eller ny adress? Faxa eller maila in denna sida med rätt uppgifter till 08-34 47 02 / info@proffsmagasinet.se Returadress: Proffsmagasinet AB, Vanadisvägen 2, 113 46 STOCKHOLM

T E H

Y

N

Värmejacka från Bosch NYHET! Värmejacka från Bosch

VO FA R

IT

Uppvärmningsbar värmejacka som värms snabbt upp med ett Bosch 10,8V batteri. Du kan även använda batteriet för att ladda mobilen, lyssna på musik m.m. via USB-porten på batteriadaptern. Värmejackan håller dig varm länge tack vare stora kolvärmarplattor som ger upp till 6 h värme. l Kolvärmarplattor ger upp till 6 h värme med ett Bosch 10,8 V-batteri l Tre värmelägen för individuell värmeinställning l Tåligt vind- och vattenavvisande softshellmaterial l Jackan går att värma med 10,8-V Bosch Professional-batterier på 1,5, 2,0 eller 4,0 Ah

01003

l Yttermaterial: 100% polyester, foder: 100% polyester

– Vid ordrar över 499 kr exklusive moms

# PG17010

1.670:-

På vår hemsida www.proffsmagasinet.se köper du ver ktyg, laser- & mätinstrument av kända mär ken till br a pr iser Du kan även r inga vår Kundtjänst 08-34 47 00

Vanadisvägen 2 | 113 46 STOCKHOLM Tel. 08-34 47 00 | Fax 08-34 47 02 | www.proffsmagasinet.se

Proffsmagasinet - Nummer 1 - 2014  

Hos Proffsmagasinet köper du verktyg, mät-, & laserinstrument från Makita, Bosch, Leica, Peltor etc. I tidningen ser du delar ur sortimentet...

Advertisement