KBM Professional Städproffsens självklara val (Swe)

Page 1

S t ä dpro ffs e n s sjä lv k la r a v a l 2020-2021


2


Innehåll Inledning Ett gnomtänkt val.......................................................................................................................4 Du behöver bara ett enda varumärke...........................................................................5 Vårt miljöarbete............................................................................................................................6

Städredskap Redskap för alla dina behov.................................................................................................8 Redskap - Dukar........................................................................................................................10 Redskap - Moppar................................................................................................................... 14 Redskap - Stativ & Skaft........................................................................................................ 18 Redskap - Städvagnar............................................................................................................20 Redskap - Tillbehör städvagnar......................................................................................29

Kemprodukter Vårt färgsystem guidar dig rätt.......................................................................................32 Kemprodukter Interiör - Blå serie...................................................................................34 Kemprodukter NYHET - KBM Glue Clean & Pool Area Clean........................42 Kemprodukter Sanitet - Röd serie.................................................................................44 Kemprodukter Golv - Grön serie....................................................................................46 Kemprodukter Industri - Grå serie.................................................................................50 Kemprodukter Disk – Rosa serie.....................................................................................52 Pulver eller flytande tvättmedel?..................................................................................54 Kemprodukter Tvätt – Rosa serie...................................................................................56 Kemprodukter Personlig hygien - Lila serie............................................................68 Kemprodukter Handdesinfektion - Blå serie..........................................................70 Engångshandskar.....................................................................................................................72

Avfallshantering Säckar och påsar för bästa funktion............................................................................. 74 Avfallshantering - Säckar & Påsar...................................................................................76

Torkpapper..................................................................... 78 Städmaskiner.................................................................. 80 Skurrondeller.................................................................. 84 Doseringsutrustning...................................................... 92 Kan du din pH-skala? .................................................... 92 CLP - Classification Labeling Products ...................... 92 Elektronisk tryckspruta till KBM Disinfection .......... 95

3


Ett genomtänkt val KBM erbjuder städredskap, städkem samt förbrukningsmaterial av hög kvalitet för professionell användning. All utveckling sker med utgångspunkt i Kunskap, Beteende och Miljö. Vi förser kunder inom offentlig och privat sektor med ett komplett sortiment för en effektiv och skonsam lokalvård.

4

kunskap

beteende

miljö

Varje gång du väljer en KBM-produkt

Kunskapen kring fördelar med olika

KBM är det självklara valet för dig som vill arbeta med

så kommer kunskap om produkterna

städmetoder, kan förändra mycket

ett av marknadens mest genomtänkta städsystem som

och hur de ska användas för att ge

inom en städorganisation, en vilja till

sätter människan och miljön i fokus. Genom att välja rätt

bästa resultat att finnas tillgänglig

ändrade och effektivare beteenden.

metod för varje situation väljer du också möjligheten till

för dig. När du ska välja produkt och

Att förse medarbetarna med kunskap

frekvensförändringar, torrare städmetoder, bättre hygien,

få det bästa resultatet, finns våra

kring betydelserna av torrare

kemikaliebesparingar, att uppnå miljömål och sist men

experter alltid till hands med råd och

städmetoder, minimerad användning

inte minst en motiverad städpersonal.

tips. Vi erbjuder även utbildningar

av kemikalier och vikten av att arbeta

inom de flesta olika städområden så

ergonomiskt i ett system, brukar ofta

att du ska känna dig trygg när

leda till stora besparingar, både för

du använder produkter från KBM.

människan och för miljön.


Du behöver bara ett enda varumärke Möjligheterna med KBM är många. För att utföra daglig städning behöver du bara KBM Professional. KBM är utvecklat för de som bryr sig om sin personal, vår gemensamma miljö och kostnaderna för att städa så effektivt som möjligt med bästa möjliga resultat. Genom att välja KBM har jag gjort ett tryggt val!

Stativ & skaft Kemikalier Vagnar Engångshandskar Moppar & dukar Säckar & påsar Torkpapper Städmaskiner

5


Vårt miljöarbete All utveckling av våra produkter i KBM Professionals sortiment sker med hänsyn till material, människa, tid och framförallt miljö. För att våra produkter ska få lov att bära miljömärkningar som Svanen och Bra Miljöval finns det hårda kriterier, krav och rutiner att följa. Det är en tuff process att gå igenom, vilket också gör att miljömärkningen spelar en viktig roll inte bara för oss som tillverkar produkten utan också för dig som är användare. Därför kan du som väljer en miljömärkt produkt ur KBMs sortiment känna dig trygg med att du väljer rätt för miljöns skull.

EU Ecolabel En av världens främsta miljömärkninar Eu Ecolabel, även kallad EU-Blomman, är Europas motsvarighet till Svanen och en av världens främsta miljömärkningar. EU Ecolabel fungerar på liknande sätt som Svanen. Produkterna granskas ur ett livscykelperspektiv från råvara till avfall. Produkterna ska uppfylla miljö-, funktions- och kvalitetskrav. Kraven höjs kontinuerligt. Kontrollerna utförs av de myndigheter som EU-medlemsstaterna utsett. Läs mer på ec.europa.eu/environment/ecolabel

Bra Miljöval

Miljömärket Svanen

Kraven är hårda och blir gradvis tuffare

Tuffa krav för ett hållbart samhälle

Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval bygger på att naturresurser måste sparas samt att den biologiska mångfalden och människans hälsa inte får hotas. Det innebär bland annat att alla giftiga och svårnedbrytbara kemikalier måste bort. Två andra mål är att minska den totala energianvändningen samt att övergå från fossila bränslen till förnybara energikällor.

Svanen är en nordisk symbol som syftar till att hjälpa dig som konsument att göra ett så bra val som möjligt för miljöns skull.

Kriterierna för oss som licenstagare är tuffa och under ständig utveckling. Produkterna som bär märkningen måste därför utvecklas kontinuerligt för att bli skonsammare för miljön. Naturskyddsföreningen utför även dokumentskontroller varje år samt stickprov då och då. www.naturskyddsforeningen.se

6

När en produkt får Svanenmärkning innebär det att den har gått igenom en gedigen process för att uppfylla miljökraven. Såväl tillverkningsprocess, produktens innehåll som produktens effekt på avfallsberget eller möjlighet till återvinning kontrolleras noga. www.svanen.se


7


Städredskap

Redskap för alla dina behov Tack vare KBM:s långa erfarenhet av ultrafina mikrofiber, kan vi erbjuda dukar och moppar av högsta kvalitet. Oavsett typ av städning som ska utföras, det vill säga ta bort ytsmuts, smutsfilm eller utföra hygienstäd, finns det en KBM-mopp som är rätt. Vi erbjuder också en serie städvagnar med ergonomi och funktion som ledord. De är framtagna för olika städmiljöer och är välutrustade från början, men kan också specialanpassas efter dina särskilda behov.

Städdukar för alla tillfällen Vi har dukar för alla behov. Från storstäd och industri till traditionell damm och dagligstädning samt dukar avsedda för rengörningens högsta hygieniska klassning (EN13624).

Såhär viker du städduken för effektiv städning och optimal användning 1. Vik din städduk på hälften.

2. Vik duken igen på hälften och torka den yta du ska städa.

3. Genom att vända på duken, får du en ren sida varje gång du ska torka en ny yta.

8

Efterhand viker du undan de smutsiga ytorna och viker fram nya rena ytor på din städduk. Totalt kan du på det här sättet få fram åtta rena ytor på städduken. Smart och bekvämt!

Slitstarka KBM städtextilier KBM städtextilier är mycket slitstarka. *Livslängden på städtextilier beror på hur produkten används och hanteras. Det kan bero på vilken yta som ska rengöras vilka kemikalier som används och vilken temperatur produkten tvättas i.


9


Redskap - Dukar

KBM E-Line Microduk

KBM M-Line Microduk

En traditionellt lop-stickad mikrofiberduk i 80% polyester & 20% nylon. Mixen gör att duken blir slitstark men något mindre kapillärkraft (som fuktig). Utmärkt damm- och smutsupptagningsförmåga, bakterieupptagning upp till 99,9%.

En lop-stickad mikrofiberduk i 70% polyester och 30% nylon i hög kvalitet. Duken är stickad i en speciell maskin, vilket ökar slitstyrkan samt kapillärkraften (som fuktig).

Användning Dukens funktion är att som torr, dra åt sig smuts via statisk funktion och som fuktig via kapillärkraft.

Egenskaper Dukens optimala fukthalt är 75% av sin egen vikt. Duken fungerar utmärkt med bara vatten, vid djupt ingrodd smuts, applicera lämpad kemikalie eller bakteriell vätska för att lösa smutskolonin.med hjälp av kapillärkraft.

Effekten blir att duken får en högre hygienisk upptagningsförmåga mot microorganismer och mindre partiklar. M-line är svanenmärkt och testas för microplastutsläpp med ett godkännande under 2021. Utmärkt damm- och smutsupptagningsförmåga, bakterieupptagning upp till 99,9%.

Användning Dukens funktion är att som torr, dra åt sig smuts via statisk funktion och som fuktig via kapillärkraft.

Egenskaper Dukens optimala fukthalt är 75% av sin egen vikt.

Material:

80 % polyester, 20 % polyamid

Tvättråd:

Material:

80 % polyester, 20 % polyamid

Tvättråd: Max

Antal tvättar:

10

Max Antal tvättar:

300

500

Art nr

Strl

Fp

Färg

Art nr

Strl

Fp

Färg

10002329

32x32 cm

1 st, 5 st/fp

Röd

10012917

32x32 cm

1 st, 10 st/fp

Röd

10002331

32x32 cm

1 st, 5 st/fp

Blå

10012918

32x32 cm

1 st, 10 st/fp

Blå

10012919

32x32 cm

1 st, 10 st/fp

Grön

10012921

32x32 cm

1 st, 10 st/fp

Gul


Redskap - Dukar

KBM Minimicro En mindre duk (17x22cm) men tillverkad med samma teknik som M-line. Hörnen är rundade för att förhindra att duken ”viks upp” efter tvätt. Utmärkt damm- och smutsupptagningsförmåga, bakterieupptagning upp till 99,9%.

Användning Dukens funktion är att som torr, dra åt sig smuts via statisk funktion och som fuktig via kapillärkraft.

Egenskaper Dukens optimala fukthalt är 75% av sin egen vikt. Duken fungerar utmärkt med bara vatten, vid djupt ingrodd smuts, applicera lämpad kemikalie eller bakteriell vätska för att lösa smutskolonin. Duken har ett mått om 17x22cm (lite större än en hand) och användes tvåsidig (inga vikningar). Det gör att duken är färdig för användning direkt efter tvätt. Man använder med lätthet 100% av hela duken vid städning. Detta bidrar till bästa totalekonomi – allt från transport, mängd i tvättmaskin, plats på städvagn, användning samt ergonomi. Material:

80 % polyester, 20 % polyamid

Tvättråd: Max Antal tvättar:

300

Art nr

Strl

Fp

Färg

10019008

22x17 cm

20 st, 200 st/krt

Blå

10019009

22x17 cm

20 st, 200 st/krt

Röd

11


Redskap - Dukar

KBM Black Edition

KBM Hospital

En varpvävd duk med optimal slitstyrka. Dukens unika textur gör att den effektivt rengör alla ytor i alla miljöer.

En mikroduk som når LOG 4 - hygienkrav enligt SS-EN

Användning Duken är svart och passar därför utmärkt i tuffare miljöer, exempelvis inom industri eller vid storstädning.

Duken är tillverkad enligt samma metod som KBM Black edition, dvs varpvävd. Dukens storlek är som KBM Minimicro och är främst klassad som en hygienduk där extrema krav råder.

Egenskaper

Användning

Slitstark duk för tuffa miljöer.

Då mikrofibertråden är vävd blir duken även extremt slitstark. Duken passar i alla miljöer – allt från storstädning till känsliga hygienutrymmen, speglar, rostfritt, tagytor m.m. Duken kan användas inom vården där krav om 1-2 dukar per patient råder och 2-3 dukar per toalett. Storleken hindrar så kallat kontaminering d.vs. bakterievandring.

16615:2015.

Egenskaper Duken har ett mått om 17x22cm (lite större än en hand) och användes tvåsidig (inga vikningar). Det gör att duken är färdig för användning direkt efter tvätt. Man använder med lätthet 100% av hela duken vid städning. Detta bidrar till bästa totalekonomi – allt från transport, mängd i tvättmaskin, plats på städvagn,

Material:

70 % polyester, 30 % polyamid

Tvättråd:

Material:

Ultra Mikrofiber - polyester/polyamid

Tvättråd: Max

Antal tvättar:

12

Max Antal tvättar:

500

500

Art nr

Strl

Fp

Färg

Art nr

Strl

Fp

Färg

10020726

64x32 cm

1 st, 10 st/krt

Svart

10020715

17x22cm

20 st, 100 st/krt

Grön


Redskap - Dukar

KBM Glasduk

KBM Diskborste

Trikotstickad duk i ultramikrofiber.

Diskborste med skrapkant. Handtag av pp plast och borst av nylon.

Användning Duken är utformad för att användas torr eller fuktig och utan kemikalier för rengöring av fönster, speglar och svårpolerade ytor av rostfritt stål och blank metall.

Användning Vid handdisk.

Egenskaper

Har en ordentlig skrapkant samt krok för upphängning. Går att koka i 100° C.

Dukens utformning och textur (fina textil) gör att den inte lämnar några fuktmärken eller rester. Perfekt för rengöring av fönster, speglar och svårpolerade ytor av rostfritt stål och blank metall.

Egenskaper

Duken fungerar utmärkt med bara vatten, vid djupt ingrodd smuts, applicera lämpad kemikalie eller bakteriell vätska för att lösa upp smutset. Dukens optimala fukthalt är 25% av sin egna vikt.

Material:

80 % polyester, 20 % polyamid

Tvättråd: Max Antal tvättar:

500

Art nr

Strl

Fp

Färg

Art nr

Strl

Fp

Färg

10012502

40x50 cm

1 st, 5 st/fp

Blå

10109963

26 cm

1 st, 3 st/fp

Vit

10012989

26 cm

1 st, 3 st/fp

Blå

10012991

26 cm

1 st, 3 st/fp

Röd

10013061

26 cm

1 st, 3 st/fp

Sort. färger

13


Redskap - Microfibermoppar

KBM A-mopp

KBM Allround/Mixmopp

En av marknadens mest populära och prisvärda garnmoppar i mikrofiber!

Kraftig skrubbmopp för effektiv manuell rengöring.

Moppen är utformad för medel till hårt nedsmutsade områden. Mikrofiberöglorna tar upp smuts och sand och de klippta öglorna absorberar och transporterar fukt. Kan användas på ojämna golv såsom kaklade och stegsäkra golv. Speciellt för stora och mer öppna områden såsom korridorer, foajéer, trapphus, skolor mm

Moppen är blandad med mikrofiber och kraftiga nylonögglor för att kunna riva upp ingrodd och fet smuts..

Användning Egenskaper

Användning Moppen är speciellt lämpad för storkök, vid storstädning eller när kraftigt ingrodd & fastsittande smuts förekommer, även lämpad för klackmärken mm.

Egenskaper En loopstickad fuktmopp med mikrofiber. Looperna ger en hög rengöringseffektivitet utan att kompromissa med ergonomin. Mycket lättanvänd och ergonomisk.

Material:

Polyten/polyamid/viskos

90 o

Tvättråd:

Material:

80% polyester, 20% plyamid

90 o

Tvättråd:

Max Antal tvättar:

14

Max Antal tvättar:

1000 *

1000 *

Art nr

Strl

Fp

Färg

Art nr

Strl

Fp

Färg

2018826

28x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Blå/Vit

10012269

28x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Blå/Vit

2018828

43x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Blå/Vit

10012271

43x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Blå/Vit

2018829

63x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Blå/Vit

10012272

63x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Blå/Vit

2018830

123x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Blå/Vit


Redskap - Microfibermoppar

KBM Kombi Bonder

KBM EasyAct (med franskappa)

En mopp i skuren mikrofiber med optimalsmutsupptagningsfunktion, även från dom minstra partiklarna (gipsdamm mm). Moppen har en bra slitstyrka och färgäkthet.

En mopp i högsta mikrofiber kvalitet med hög slitstyrka och färgäkthet. Utmärkt damm- och smutsupptagningsförmåga, bakterieupptagning upp till 99,9%.

Användning

Användningsområdet är släta golv; - Parkett & andra trägolv -Linoleum -Plastgolv -Stengolv (mindre lämplig på klinker, rekommendation då är garnmopp eller mixmopp)

Användningsområdet är släta golv: - Parkett & andra trägolv - Linoleum - Plastgolv - Stengolv (mindre lämplig på klinker, rekommendation då är garnmopp eller mixmopp)

Egenskaper Moppens funktion är att som torr, dra åt sig smuts via statisk funktion och som fuktig via kappilärkraft. Moppens optimala fukthalt är 75% av sin egen vikt. Moppen fungerar utmärkt med bara vatten, vid djupt ingrodd smuts, applicera lämpad kemikalie eller bakteriell vätska för att lösa smutskolonin. Material:

80% polyester, 20% plyamid

90 o

Tvättråd:

Egenskaper Moppens funktion är att som torr, dra åt sig smuts via statisk funktion och som fuktig via kappilärkraft. Moppens optimala fukthalt är 75% av sin egen vikt. Moppen fungerar utmärkt med bara vatten, vid djupt ingrodd smuts, applicera lämpad kemikalie eller bakteriell vätska för att lösa upp smuts. Franskappans funktion är att fånga upp damm i trängre utrymmen. Material:

80% Polyester, 20% polyamid

90 o

Tvättråd:

Max Antal tvättar:

Användning

Max

1000 *

Antal tvättar:

1000 *

Art nr

Strl

Fp

Färg

Art nr

Strl

Fp

Färg

10011976

28x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Grön/Blå/Vit

533600

28x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Grön/Vit

10011977

43x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Grön/Blå/Vit

533601

43x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Grön/Vit

10011978

63x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Grön/Blå/Vit

533602

63x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Grön/Vit

10011979

123x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Grön/Blå/Vit

15


Redskap - Microfibermoppar

KBM EasyAct (utan franskappa)

KBM Go Eco

KBM Scrubmop

En mopp i högsta mikrofiber kvalitet med hög slitstyrka och färgäkthet. Utmärkt damm- och smutsupptagningsförmåga, bakterieupptagning upp till 99,9%.

Marknadens ”billigaste” mopp och bästa miljöval. En mopp i högsta mikrofiberkvalitet med hög slitstyrka och färgäkthet. Utmärkt damm- och smutsupptagningsförmåga, bakterieupptagning upp till 99,9%.

Kraftig skrubbmopp för effektiv manuell rengöring.

Användning Användningsområdet är släta golv; - Parkett & andra trägolv - Linoleum - Plastgolv - Stengolv (mindre lämplig på klinker, rekommendation då är garnmopp eller mixmopp)

Egenskaper Moppens funktion är att som torr, dra åt sig smuts via statisk funktion och som fuktig via kappilärkraft. Moppens optimala fukthalt är 75% av sin egen vikt. Moppen fungerar utmärkt med bara vatten, vid djupt ingrodd smuts, applicera lämpad kemikalie eller bakteriell vätska för att lösa upp smuts.

Material:

80% Polyester, 20% polyamid

90 o

Tvättråd:

Användning Användningsområdet är släta golv; - Parkett & andra trägolv - Linoleum - Plastgolv - Stengolv (mindre lämplig på klinker, rekommendation då är garnmopp eller mixmopp)

16

Egenskaper Moppen är blandad med mikrofiber och kraftiga nylonögglor för att kunna riva upp ingrodd och fet smuts.

Egenskaper

Moppens optimala fukthalt är 75% av sin egen vikt. Moppen fungerar utmärkt med bara vatten, vid djupt ingrodd smuts, applicera lämpad kemikalie eller bakteriell vätska för att lösa upp smuts.

Material:

80% Polyester, 20% plyamid

90 o

Tvättråd:

Material:

Polyeten, polyimide

90 o

Tvättråd:

Max

Max Antal tvättar:

Användning Moppen är speciellt lämpad för storkök, vid storstädning eller när kraftigt ingrodd & fastsittande smuts förekommer, även lämpad för klackmärken mm.

Antal tvättar:

1000 *

Max Antal tvättar:

1000 *

1000 *

Art nr

Strl

Fp

Färg

Art nr

Strl

Fp

Färg

Art nr

Strl

Fp

Färg

2010630

28x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Grön

2038048

43x13,5 cm

1 st, 10 st/fp

Blå/Vit

2024083

43x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Blå

2010578

43x10,7 cm

1 st, 5 st/fp

Grön

2038049

63x13,5 cm

1 st, 10 st/fp

Blå/Vit

2010633

63x10,7

1 st, 5 st/fp

Grön


Redskap - Traditionella moppar

KBM AquaDry+

KBM Magic Sponge

En gångsmopp med bra uppsugningsförmåga såväl torr som funktig. Fäster direkt på kardborrestativet (utan mellanlägg)

”Mirakelsvamp” i mellaminmaterial.

Användning Användning

Passar bäst på glaserat hårt material, rostfritt och metall, glas m.m.

Moppen fungerar väl i sjukhusmiljöer då i kombination med desinfiserande medel (vit mopp). Är även optimal för släta golv där tvättmöjligheterna är begränsade (blå eller vit mopp)

Egenskaper

Egenskaper Svampens unika funktion ”skär” lätt bort ingrodd smuts, bläck, märken från spritpennor och andra svåra fläckar.

OBS! Kan matta lackade, målade samt polishbehandlade ytor. Extremt bra problemlösare

Material:

Material:

Mellamin

Art nr

Strl

Fp

Färg

Art nr

Strl

Fp

Benämning

2053645

43x10,7 cm

1 st, 25 st/fp

Vit

24087838

12x7,5x4,5cm

8 st/fp

Miracle Magic Sponge

2047109

63x10,7 cm

1 st, 25 st/fp

Blå

10015826

10x6x2,8cm

10 st/fp

Mirakelsvamp Easy Clean

17


Redskap - Stativ & Skaft

KBM Skaft Teleskop X-Tech Basic Plus

KBM Skaft Teleskopskaft X-Tech

Ergonomiskt och reglerbart teleskopskaft.

Ergonomiskt och reglerbart teleskopskaft, finns i två längder.

Användning

Användning

Skaftet är tänkt för städning av golv, väggar och tak.

Det långa skaftet är för städning av golv, väggar och tak, det korta skaftet är tänkt för fönsterpartier, skrivtavlor, bänkar och bord.

Egenskaper Skaftet är förstärkt med ett slitstark ergonomiskt och greppvänligt cellplastöverdrag som ger en behaglig vardag för användaren. Skaftet är försätt med ett kraftigt och hållbart vridlås.

Material:

18

Egenskaper Skaftet är epoxylackat och har en praktisk och ergonomisk gummiförstärkt övre del, vilket gör att skaftet går att luta mot en vågrät yta utan att falla till golvet. Övre delen innehåller även ett upphängningshål. Skaftet är försätt med ett kraftigt och hållbart vridlås.

Aluminium och cellgummi

Material:

Aluminium och plastöverdrag

Art nr

Strl

Fp

Färg

Art nr

Strl

Fp

Färg

2058445

100-180 cm

1 st, 25 st/krt

Alu/svart

533604

60-105 cm

1 st, 10 st/krt

Alu/svart

533606

100-180 cm

1 st, 10 st/krt

Alu/svart


Redskap - Stativ & Skaft

KBM X-Tech Basic Plus Stativ

KBM X-Tech Intense Stativ

Ergonomiskt och lätt moppstativ i aluminium med låsfunktion.

Ergonomiskt moppstativ i slitstarkt kompositmaterial med låsfunktion.

Användning

Användning

Låsfunktionen är för att säkra vid städning av lodräta väggar samt tak.

Egenskaper

Låsfunktionen är för att säkra vid städning av lodräta väggar samt tak.

KBM Kardborrband

Moppstativet innehåller lättbytbara ändstoppar och kardborreband.

Moppstativet är fritt från ändstoppar vilket gör stativet extra kraftfullt och funktionellt. Byte av kardborreband sker från en central del av stativet.

KBM Interiörmopp En ”dammvippa” i microfiber med hög kvalitet, hög slitstyrka och färgäkthet. Utmärkt damm- och smutsupptagningsförmåga. Moppen används som ”torrdamning” och drar åt sig smuts via statisk funktion. Interiörmoppen används ihop med KBM Interörmoppstativ.

KBM Interiörmoppstativ Stativ för KBM Interiörmopp. Interiörmoppsystemet är för damning av möbler av hårt material, ovanpå skåp, rör, elemet mm och ersätter traditionell dammvippa. Stativet är böjbart/ställbart, vilket gör arbetet funktionellt – exempelvis via rör, kanter mm. Handtaget är utbytbart om man föredrar att använda ett teleskåpskaft i stället för arbeten på högre höjder.

Material:

Material:

Aluminium

Aluminium Material:

Art nr

Strl

Fp

Färg

Art nr

Strl

Fp

Färg

Tvättråd:

2020054

25 cm

1 st, 10 st/krt

Alu

2058446

25 cm

1 st

Grå

Antal tvättar:

2020055

40 cm

1 st, 10 st/krt

Alu

2058446

40 cm

1 st

Grå

2020056

60 cm

1 st, 10 st/krt

Alu

2058446

60 cm

1 st

Grå

100 % polyester

90 o Max 500

Art nr

Strl

Fp

Färg

10013882

60 cm

1 st, 5 st/fp

Blå

10057950

60 cm

1 st, 25 st/krt

Blå

19


Redskap - Städvagnar Lätthanterlig. Ergonomisk. Prisvärd. Tre grundstenar vi alltid utgår från i våra städvagnar. Det räcker långt men det betyder inte att de stannar där. Vi är noga med urvalet av funktioner i städvagnarna så att de passar för dina behov i din arbetsmiljö.

Utrustning som ingår

Städvagn KBM Pro Large 12 Stor och rymlig städvagn med gott om plats. Trots sin storlek mycket lättmanövrerad och hanterbar i trånga utrymmen. Basutrustad för snabb igångsättning. Ergonomiskt och inställbart handtag i höjdled. Utrustad med sopsäckshållare och 3-sidigt sopsäcksskydd vilket underlättar byte av sopsäckar utan lyft. KBM Pro Large har plats för fyra skaft och utrustad med metallkrokar och tröskelklättrare. Säckhållaren och handtaget fälls enkelt ihop för förvaring i mindre städutrymme. En extra sopsäckshållare medföljer och ger dig valfriheten att ersätta mittsektionen med en extra sopsäcksplats för avfallssortering. All utrustning på bilden ingår.

20

Art nr

Fp

Färg

10021175

1 st

Grå

Benämning

Fp

Hink, rött handtag, 7-liter

1 st

Hink, blått handtag, 7-liter

1 st

Moppbox, m. lock

2 st

EVA moppbehållare

1 st

Sopsäcksskydd

1 st

Sopsäckshållare (metall)

2 st

Ergonomiskt manövrerbart handtag

1 st

Redskapshållare, Toolflex

4 st

Hjul, 125 mm, varav ett låsbart

4 st

Trådkorg, stor

2 st

Förvaringsbrickor

4 st

Tröskelklättrare

1 st

Extra tillbehör Mopplåda, 60 cm m. lock och metallhållare, EVA-moppbehållare rund eller rektangulär, redskapshållare, lock för sopsäcksskydd, box 25-liter m. lock, trådkorg smal, svabbpress, flaskförvaring.


Redskap - Städvagnar

Städvagn KBM Pro Medium 13

Städvagn KBM Pro Small 14

Mellanstor lättmanövrerad städvagn. Basutrustad för snabb igångsättning. Ergonomiskt och inställbart handtag i höjdled. KBM Pro Medium har plats för två skaft och utrustad med metallkrokar och tröskelklättrare.

Liten och behändig städvagn för mindre utrymmen. Basutrustad för snabb igångsättning. Ergonomiskt och inställbart handtag i höjdled. Utrustad med sopsäckshållare och 3-sidigt sopsäcksskydd vilket underlättar byte av sopsäckar utan lyft.. KBM Pro Small har redskapshållare för två skaft och utrustad med flertalet metallkrokar.

Säckhållaren och handtaget fälls enkelt ihop för förvaring i mindre städutrymme.

All utrustning på bilden ingår.

All utrustning på bilden ingår.

Art nr

Fp

Färg

Art nr

Fp

Färg

10021174

1 st

Grå

10021173

1 st

Grå

Utrustning som ingår

Utrustning som ingår

Benämning

Fp

Benämning

Fp

Hink, rött handtag, 7-liter

1 st

Hink, rött handtag, 7-liter

1 st

Hink, blått handtag, 7-liter

1 st

Hink, blått handtag, 7-liter

1 st

Moppbox, m. lock

2 st

EVA moppbehållare

1 st

EVA moppbehållare

1 st

Sopsäcksskydd

1 st

Sopsäcksskydd

1 st

Sopsäckshållare (metall)

1 st

Sopsäckshållare (metall)

1 st

Ergonomiskt manövrerbart handtag

1 st

Ergonomiskt manövrerbart handtag

1 st

Redskapshållare, Toolflex

2 st

Redskapshållare, Toolflex

2 st

Hjul, 100 mm, varav ett låsbart

4 st

Hjul, 125 mm, varav ett låsbartTrådkorg, stor

4 st

Trådkorg, stor

2 st

Trådkorg, stor

2 st

Förvaringsbrickor

2 st

Tröskelklättrare

1 st

Extra tillbehör: Mopplåda, 60 cm m. lock och metallhållare, EVA-moppbehållare rund och rektangulär, tröskelklättrare och redskapshållare.

Extra tillbehör: Mopplåda, 60 cm m. lock och metallhållare, EVAmoppbehållare rund eller rektangulär och redskapshållare med svabbpress och flaskförvaring.

21


Redskap - Städvagnar

Utrustning som ingår

KBM Metodvagn Städvagnen för dig som förpreparerar allt städmaterial i tvättmaskinen. Städvagnen har plats för tre skaft och är utrustad med sopsäckshållare för 125- liters säck. Sopsäckshållaren samt softgriphandtaget är steglöst reglerbara i höjdled. Perfekt för större städobjekt som skolor, sjukhus, stormarknader etc.

Benämning

Fp

10008465

Hink, blått handtag, 6 liter

1 st

10008466

Hink, rött handtag, 6 liter

1 st

10010847

Hållare kombi method T-påse/6liter hink

1 st

10010369

Moppbox Liten, 30 cm

1 st

10010371

Lock till Moppbox, Liten

1 st

10010372

Moppboxhållare, 30 cm

1 st

10010871

Moppbox KBM Stor, grå, 40-60 cm

1 st

10010872

Lock till Moppbox Stor, 60 cm

1 st

10010869

Moppboxhållare, 60 cm

1 st

10010848

Tvättpåse, röd, 35 liter

2 st

10010868

Tvättpåshållare duo, u-plåt

1 st

10012425

Påshållare flexi

1 st

Art nr

Strl (LxBxH)

Fp

Färg

10010849

Trådkorg u-plåt, Stor

1 st

10004823

L116 x B68 x H112 cm. 25kg

1 st

Blå

10012426

Avskiljare, Stor

1 st

10013568*

L116 x B68 x H112 cm. 16kg

1 st

Blå

10010851

Trådkorg med krok, XL

1 st

10008467

Lock till 6 liters hink

2 st

10010873

Redskapshållare toolflex STD 20-30 mm planfäste

1 st

10010857

Softgrip handtagsgrepp kort 300 mm, svart

1 st

* utan utrustning.

22

Art nr


Redskap - Städvagnar

KBM Metodvagn Slimline KBM Metodvagn Slimline har många unika egenskaper. Körhandtaget är reglerbart i höjdled och är försedd med ett mjukt grepp. Säckhållaren och säckhyllan fälls snabbt och enkelt ihop utan verktyg. Backarna går att förse med tättslutande snäpplock för att bevara förimpregnerade moppar och dukar. Städvagnen har plats för två skaft. Ihopfälld är vagnen endast L43xB39xH102 cm och levereras färdigmonterad i kartong.

Utrustning som ingår Art nr

Benämning

Fp

10008465

Hink, blått handtag, 6 liter

1 st

10008466

Hink, rött handtag, 6 liter

1 st

10008467

Lock till 6 liters hink

2 st

Art nr

Strl (LxBxH)

Fp

Färg

10011704

Plastback, blå, 15 liter

1 st

10012346

L94xB39xH102 cm. 18kg

1 st

Grå

10011705

Plastback, röd, 15 liter

1 st

10011706

Plastback, grön, 15 liter

1 st

10012447

Trådkorg

1 st

10010873

Redskapshållare toolflex STD 20-30 mm

1 st

10012445

Långkrok med toolflex

1 st

23


Redskap - Städvagnar

KBM Metod xBox Mellan Städvagn i mellanmodell som är utrustad med smarta lösningar såsom KBM xBox med låsbart jalusilock. Istället för en traditionell korg är vagnen utrustad med en robust 18 liters plastback för kem, säckar, handskar med mera. Vagnen har en kraftig stomme som klarar tuffa tag under lång tid. Steglös höjdjustering av körhandtaget, plats för tre skaft samt utrustad med sopsäckshållare för 125 liter.

24

Utrustning som ingår Art nr

Benämning

Fp

10018025

Materialbox KBM xBox Komplett

1 st

10010871

Moppbox KBM Stor, grå, 40-60 cm

1 st

10010872

Lock till Moppbox Stor, 60 cm

1 st

Art nr

Strl (LxBxH)

Fp

Färg

10008465

Hink, blått handtag, 6 liter

1 st

10018018

L85xB68xH112 cm. 24kg

1 st

Blå

10008467

Lock till 6 liters hink

1 st

10012459

Tvättpåse Liten, 20 liter

1 st

10018026

Materialbox KBM xBox Bottendel

1 st

10018027

Kassett för säckrulle KBM Rollbox

1 st

10018797

Hänglås till KBM xBox Städvagn

1 st


Redskap - Städvagnar

Utrustning som ingår

KBM Metod xBox Stor Städvagn i större modell som är utrustad med smarta lösningar såsom KBM xBox med låsbart jalusilock, sluten behållare för avfallspåsar och en kraftig stomme som klarar tuffa tag under lång tid. Istället för traditionella moppsäckar är vagnen utrustad med 25 liters hinkar som både kan användas till smutsiga moppar, dukar eller till annan förvaring. Dessutom har vagnen både justerbart handtag, sopsäckshållare samt plats för tre skaft.

Art nr

Benämning

Fp

10018025

Materialbox KBM xBox Komplett

2 st

10018027

Kassett för 30 liter säckrulle KBM Rollbox

1 st

10010871

Moppbox KBM Stor, grå, 40-60 cm

1 st

10010872

Lock till Moppbox Stor, 60 cm

1 st

10008465

Hink, blått handtag, 6 liter

1 st

10008466

Hink, rött handtag, 6 liter

1 st

10008467

Lock till 6 liters hink

2 st

Art nr

Strl (LxBxH)

Fp

Färg

10107512

Svart metodhink STD, 23 liter

1 st

10018019

L117xB68xH116 cm. 32kg

1 st

Blå

10010863

Transparant lock till Metodhink STD, 23 liter

1 st

10018026

Materialbox KBM xBox Bottendel

1 st

10010369

Moppbox Liten, 30 cm

1 st

10010371

Lock till Moppbox, Liten

1 st

10018797

Hänglås till KBM xBox Städvagn

1 st

25


Redskap - Städvagnar

KBM Våtvagn

KBM Våtvagn Slimline

En vagn med extra hög förstärkt modulram vilket ger plats för minst tre våningar med smarta tillbehör. Eftersom man bygger på höjden blir vagnen fortfarande smidig och tar ingen onödig plats. Lämpar sig till dig som preparerar dina moppar direkt på vagnen. Städvagnen är utrustad med sopsäckshållare, softgriphandtag och har plats för två skaft. Perfekt till medelstora städobjekt som större kontor och butiker.

Den flexibla städvagnen där de flesta tillbehör kan flyttas om i plats och höjd. Detta är speciellt fördelaktigt när det gäller att få en anpassad arbetshöjd för pressutrustningen. Vagnen är i detta utförande anpassad för dig som preparerar mopparna direkt på vagnen. Vagnen är utrustad med sopsäckshållare, softgriphandtag och har plats för två skaft.

Art nr

Strl (LxBxH)

Fp

Färg

Art nr

Strl (LxBxH)

Fp

Färg

10012347

L112xB61xH130 cm. 30kg

1 st

Blå

10012345

L116xB62xH114 cm. 27kg

1 st

Blå

10017452*

L112xB61xH130 cm. 19kg

1 st

Blå

10013348*

L116xB62xH114 cm. 17kg

1 st

Blå

* utan utrustning.

* utan utrustning.

Utrustning som ingår

26

Art nr

Benämning

Fp

Art nr

Benämning

Fp

10010854

Svabbpress ergo, grå

1 st

Ja

Ja

10008467

Lock till 6 liters hink

2 st

Ja

Nej

10010853

Hink, grå, 15 liter

1 st

Ja

Ja

10012436

Mopphängare D-spjut

1 st

Ja

Nej

10012429

Presshållare konsol

1 st

Ja

Ja

10010878

Fot och moppstöd

1 st

Ja

Ja

10012431

Hinkhylla konsol

1 st

Ja

Ja

10010873

Redskapshållare toolflex STD 20-30 mm

1 st

Ja

Ja

10010848

Tvättpåse, röd, 35 liter

1 st

Ja

Nej

10012448

Flaskhållare duo

1 st

Ja

Nej

10012432

Tvättpåshållare

1 st

Ja

Nej

10010855

Trådkorg hög

1 st

Ja

Nej

10012425

Påshållare flexi

1 st

Ja

Ja

10012435

Trådkorg stor konsol

2 st

Ja

Ja

10008465

Hink, blått handtag, 6 liter

1 st

Ja

Ja

10010851

Trådkorg med krok, XL

1 st

Ja

Ja

10008466

Hink, rött handtag, 6 liter

1 st

Ja

Nej

10010865

Stativhållare

1 st

Ja

Ja


Redskap - Städvagnar

Tillbehör se sida 33-35

KBM Fastighetsvagn

KBM Fastighetsvagn Slimline

En vagn med kraftigt förstärkt lackskydd som står emot hårda tag och rostangrepp. Gummerade handtag, anpassade för utomhusbruk. De punkteringsfria bakhjulen är 400 mm höga, de främre länkhjulen är 150 mm och av mycket hög kvalitet. Vagnen har en kort hjulbas, vilket gör den lättmanövrerad på trånga ytor. Balansen är anpassad för bakhjulskörning vid behov. Utrustad med sopsäckshållare, tillbehör för dig som använder städklara moppar samt har plats för ett skaft.

KBM Fastighetsvagn Slimline är en fullt utrustad svabbvagn med stora kraftiga hjul som underlättar framkomligheten. Tröskelklättraren gör det lätt att ta sig över trösklar och andra hinder. Ett av framhjulen har broms. Städvagnen har plats för ett skaft och är utrustad med sopsäckshållare. Lämpar sig både för våtstädning, golvvård och utomhusmiljö.

Art nr

Strl (LxBxH)

Fp

Färg

Art nr

Strl (LxBxH)

Fp

Färg

10012348

L99xB56xH110 cm. 22 kg

1 st

Grå

10012349

73x57x103 cm. 16,9 kg

1 st

Grå

Utrustning som ingår Art nr

Benämning

Fp

10012446

Tvättpåse, svart, 70 liter

1 st

10012438

Trådbygel, 2x70 liter

1 st

10008465

Hink, blått handtag, 6 liter

1 st

Art nr

Benämning

Fp

10008467

Lock till 6 liters hink

1 st

10010854

Svabbpress ergo, grå

1 st

10107512

Grå metodhink STD, 23 liter

2 st

10010853

Hink, grå, 15 liter

1 st

10012439

Trådkorg med krok (LxBxH 51x16,5x14,5cm)

1 st

10010855

Trådkorg hög

1 st

10010878

Fot och moppstöd

1 st

10010875

Trådkorg Liten, u-plåt

1 st

10010865

Stativhållare

1 st

10010859

Tvättpåse liten, röd

1 st

10012441

Broms, låsbar, höger däck

1 st

10010874

Krok med svep

2 st

10010873

Redskapshållare toolflex STD 20-30 mm

1 st

10010851

Trådkorg XL

1 st

Utrustning som ingår

27


Redskap - Städvagnar

Tripp

Trapp

Trull Minisvabbvagn

En liten kompakt vagn för små utrymmen. Vagnen är utrustad med ett ställbart softgriphandtag för högsta komfort. Trots det kompakta formatet får du plats med en 125-liters sopsäck och ett skaft. Vagnen är flexibel och går att utrusta med de flesta av våra vagntillbehör. Perfekt för till exempel kontor, skolor och daghem.

En liten och kompakt vagn för små utrymmen. Utrustad med extra stora bakhjul för att underlätta vid arbete utomhus. Ställbart softgriphandtag för högsta komfort och plats för 125-liters sopsäck. Vagnen är flexibel och går att utrusta med de flesta av våra vagntillbehör och har plats för ett skaft. Perfekt för till exempel kontor, skolor och daghem.

En liten och kompakt städvagn med plats för en materialkorg, två 6 liters hinkar, minisvabbhink, sopsäckshållare, två stativ och två skaft. Perfekt för det mindre städområdet med begränsad budget.

Art nr

Strl (LxBxH)

Fp

Färg

Art nr

Strl (LxBxH)

Fp

10004723

L69xB55xH98 cm. 14kg

1 st

Blå

10004749

L73xB57xH104 cm. 16kg 1 st

Färg

Art nr

Strl (LxBxH)

Fp

Grå

10008402

L92xB49xH98 cm. 14 kg 1 st

Färg Grå

Utrustning som ingår

28

Art nr

Benämning

Fp

Ja

10008466

Hink, rött handtag, 6 liter

1 st

Ja

10010865

Stativhållare

1 st

Ja

Ja

Ja

1 st

Ja

10010876

Trådkorgshylla XL-korg

1 st

Ja

Ja

ja

Redskapshållare Toolflex, u-plåt

1 st

Ja

10010849

Trådkorg u-plåt, Stor

1 st

Ja

Ja

10010867

Minisvabbhink, röd

1 st

Ja

10012427

Korgstag med krokar

1 st

Ja

Ja

10008465

Hink, blått handtag, 6 liter

1 st

Ja

10010873

Redskapshållare toolflex STD 20-30 mm

1 st

Ja

Ja

Art nr

Benämning

Fp

10010875

Trådkorg Liten, u-plåt

2 st

10010851

Trådkorg med krok, XL

1 st

10067632

Redskapshållare Toolflex, 22 mm

10063160

Ja

Ja

Ja


Redskap - Tillbehör städvagnar Tillbehör till våra städvagnar Siffrorna visar vilka tillbehör som passar till respektive vagngrupp. Viss avvikelse kan förekomma beroende på vagnmodell. En del tillbehör är beställningsvara, kontakta vår kundservice för mer information. Vilket tillbehör passar till vilken städvagn? KBM Metodvagn (10004823)

KBM Våtvagn (10012347)

Tripp (10004723)

13

Städvag KBM Pro Medium (10021174)

KBM Metod Slimline (10012346)

KBM Våtvagn Slimline (10012345)

Trapp (10004749)

14

Städvagn KBM Pro Small (10021173)

KBM Metod xBox Mellan (10018018)

KBM Fastighetsvagn (10012348)

Trull Minisvabbvagn (10008402)

KBM Metod xBox Stor (10018019)

KBM Fastighetsvagn Slimline (10012349)

12

Städvagn KBM Pro Large (10021175)

10010849 Trådkorg stor u-plåt (LxBxH 39x24x16 cm)

10010855 Trådkorg hög (LxBxH 23x12x29 cm)

10010876 Hylla

Passar till

Passar till

10010851 Trådkorg XL stor med krok (LxBxH 37x29x36 cm)

10012435 Trådkorg stor konsol (LxBxH 39x24x16 cm)

10012426 Avskiljare stor (passar till trådkorg 10010849)

Passar till

Passar till

Passar till

10012456 Trådkorg XXL med krok (LxBxH 37x30x47 cm)

10012447 Trådkorg speedo/palett

10012431 Hinkhylla konsol

10010878 Fot- och moppstöd

Passar till

Passar till

Passar till

10012439 Trådkorg easy/robust krok

10012429 Presshållare konsol

10010866 Hylla för minisvabbhink 15/20 mm

Passar till

Passar till

Passar till

Passar till

10010869 Moppboxhållare 30–60 cm Passar till

10010865 Stativhållare Passar till

Passar till

10010875 Trådkorg liten standard (LxBxH 24x16x16 cm) Passar till

29


Redskap - Tillbehör städvagnar

Hink 6 liter 10008465 blått handtag 10008466 rött handtag 10012467 grönt handtag 10012466 gult handtag

10010861 Hinkbygel 23 liter

10010872 Lock moppbox stor 60 cm

Passar till

Passar till

10012462 Toolflex Stor Rörfäste 22 mm För skaft 25-35 mm Passar till

Passar till

10008467 Lock till 6 liter hink

10010369 Moppbox liten 30 cm

Passar till

Passar till

Basic minisvabbhink 12 liter 10133187 Blå 10010867 Röd 10012471 Grön 10012472 Gul

10011397 Moppbox mellan 40–50 cm Passar till

10010857 Softgrip 300 mm, 2 st, utbytespaket.

10012463 Toolflex krok Rörfäste 22 mm

Passar till

Passar till

10012496 Softex handtag i gummi 300 mm, 2 st, utbytespaket.

10012465 Toolflex liten Planfäste + 2 skruv För skaft 15-20 mm

Passar till

Passar till

Passar till

Metodhink 23 liter LxBxH: 39x27x32 cm 10107512 Grå 10011206 Blå 10011207 Röd 10010862 Transparent

10010871 Moppbox stor 60 cm

Passar till

10012493 Toolflex standard u-plåt/plast För skaft 20-30 mm Passar till

10010873 Toolflex standard Planfäste + 2 skruv För skaft 20-30 mm Passar till

Passar till

Lock till metodhink 10012468 Blå 10012469 Röd 10010863 Transparent

10010371 Lock Moppbox Liten 30 cm Passar till

10067632 Toolflex Standard Rörfäste 22 mm för skaft 20-30 mm

10012492 Toolflex kopp Rörfäste 22 mm

Passar till

Passar till

10012464 Toolflex Liten Rörfäste 22 mm För skaft 15-20 mm

10012443 Toolflex liten u-plåt/plast För skaft 15-20 mm

Passar till

10010864 Grepp till Metodhink

10011399 Lock moppbox mellan 40–50 cm

Passar till

Passar till

Passar till

30

Passar till


Redskap - Tillbehör städvagnar

10012445 Långkrok med toolflex För skaft 20-30 mm

10012432 Hållare till tvättpåse

10012448 Flaskhållare duo

Passar till

Passar till

Passar till

10018027 Kassett för säckrulle KBM RollBox Passar till

10010874 Krok med svep 22 mm

10010868 Tvättpåsehållare duo

Passar till

Passar till

10012494 Flaskhållare Robust 500-600 ml. Vägg/vagnfäste Passar till

10012457 Redskapshållare robust Passar till

Tvättpåse liten 10010859 röd 10012459 liten svart Mått: 260x180x420 mm

10012423 Säckhållare 125 liter standard Passar till

10018025 Materialbox KBM xBox Komplett Passar till

Passar till

10010854 Svabbpress ergo Passar till

Tvättpåse stor 10010848 röd 10012437 svart Mått: 260x180x700 mm

10011643 Säckhållare 70 liter PLT Passar till

10018026 Materalbox bottendel KBM xBox Bottendel Passar till

Passar till

10010853 Hink 15 liter

40913050 Hållare ögondusch från Cederroth

10012461 Krok till säckhållare

10018028 Handskhållare till städvagn

Passar till

Passar till

Passar till

Passar till

10010858 Tröskelklättrare metod

10012425 Påshållare flexi

10018797 Hänglås till KBM xBox Städvagn

10021172 Ipad hållare komplett med fäste och wire

Passar till

Passar till

Passar till

Passar till

12 13 14 31


Kemprodukter

Vårt färgsystem guidar dig rätt När du ska välja städkem har vi försökt göra det enkelt för dig genom att färgkoda de olika KBM-produkterna efter användningsområde. Du ser lätt skillnaden mellan våra sex olika serier. För att du snabbt och enkelt ska ta rätt produkt har vi dessutom placerat den information du behöver på framsidan av flaskan. Där hittar du lättbegripliga symboler för primära och sekundära användningsområden, pH och miljömärkningar. Rätt dosering är avgörande för medlets egenskaper. Läs mer om dosering på sid 80. Följande produktinformation för kemikalierna är kortfattad. För mer information se produktbladen på www.kbmprofessional.se

32

Interiör

Golv

Sanitet

Industri

Disk & Tvätt

För allmän rengöring av hårda ytor som tål vatten

För behandling som rengör, skyddar och reparerar golv

För rengöring i sanitets- och duschutrymmen

För industriellt bruk

För ett perfekt tvättoch diskresultat

Personlig hygien För en vårdande och god personlig hygien


33


Kemprodukter Interiör - Blå serie

3026 0136

KBM Reno Clean

KBM Reno Clean

KBM Reno Clean Combi

Allrengöring. För all typ av städning, från daglig rengöring till golv, väggar, tak, sanitetsgods, möbler, målade ytor, fönster med mera. Kan användas utan eftersköljning. Finns med och utan parfym.

Allrengöring. För all typ av städning, från daglig rengöring till golv, väggar, tak, sanitetsgods, möbler, målade ytor, fönster med mera.

Lågskummande allrengöringsmedel speciellt anpassat för maskinell rengöring. För alla typer av underlag även textila mattor.

Användning

Användning

Användning För rengöring och underhåll av alla ytor som tål vatten såsom plast, sten, linoleumgolv, väggar, inredning, målade ytor mm.

För rengöring och underhåll av alla ytor som tål vatten såsom plast, sten, linoleumgolv, väggar, inredning, målade ytor mm. Sprayas ut på ytan, låt verka, torka eller skölj sedan av ytan.

Ett lågskummande alkaliskt allrengöringsmedel anpassat för kombiskurmaskiner. Går även att användas vid manuell städning.

Egenskaper

Egenskaper

Löser effektivt smuts och efterlämnar ytan ren och fräsch. Är mycket skonsam mot hud och material.

Ett alkaliskt rengöringsmedel som effektivt löser all typ av smuts. Efterlämnar en ren, blank yta med en fräsch doft.

Löser effektivt smuts och efterlämnar en ren och fräsch yta.

Dosering Normal rengöring – 10 ml till 20 liter vatten

Egenskaper

Dosering

Dosering Daglig rengöring – 10 ml till 10 liter vatten. Maskinstäd – från 20 ml till 10 liter vatten,

Färdig brukslösning.

öka dosering vid hård nedsmutsning.

pH värde:

9,5 i koncentrat, 8,5 i brukslösning

pH värde:

8 i brukslösning

pH värde:

9 i koncentrat, 8,5 i brukslösning

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2052664

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2063876

500 ml

1 st, 6 st/krt

Parf.

2063584

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2058235

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2050970

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2054209

10 liter

1 st

Oparf.

2053564

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2058236

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2069757

1 liter

1 st, 12 st/krt

Lemon

34


Kemprodukter Interiör - Blå serie

3026 0136

3026 0136

KBM Ultra Clean

KBM Ultra Clean

KBM Ultra Clean Combi

Ett universalt rengöringsmedel för all typ av städning. Rengör golv, väggar, tak, fönster och sanitetsutrymme från kontor till industri.

Ett universalt rengöringsmedel för all typ av städning. Rengör golv, väggar, tak, fönster och sanitetsrum från kontor till industri.

Användning

Användning

Kan användas utan eftersköljning. Går utmärkt att använda i skumspruta och ångtvätt.

Kan användas utan eftersköljning, förutom om ytan ska vara i direkt kontakt med lisvmedel efterskölj då alltid med vatten.

Multirengöringsmedel som är utvecklat för att uppnå en optimal rengöring utan att skada varken underlag eller användare. Anpassat för manuell och maskinell rengöring. Produkten är lågskummande.

Egenskaper Löser effektivt olja och smuts samt är skonsam mot användare och underlaget. Ultra Clean har en mycket hög rengöringseffekt vilket gör att den dessutom förhindrar uppkomsten av olika typer av beläggningar vid kontinuerlig städning.

Dosering Normal rengöring – 25 ml till 10 liter vatten.

Användning Anpassat för manuell och maskinell rengöring.

Egenskaper

Egenskaper

Löser effektivt olja och smuts samt är skonsam mot användare och underlaget. Ultra Clean har en mycket hög rengöringseffekt vilket gör att den dessutom förhindrar uppkomsten av olika typer av beläggningar vid kontinuerlig städning.

För daglig rengöring av vattentåliga hårda golv. Effektiv mot vattenlöslig och fet smuts.

Dosering Färdig brukslösning.

Öka doseringen vid mer smutsade ytor.

pH värde:

11 i koncentrat, 8,5 i brukslösning

pH värde:

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Dosering Daglig rengöring -10 ml till 10 liter. Maskinstäd - 20 ml till 10 liter vatten. Endast för professionell användning.

9 i brukslösning Nej

pH värde:

10 i koncentrat, 8,5 i brukslösning

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2071513

500 ml

1st, 12st/krt

Parf.

2071515

500 ml

1 st, 6 st/krt

Parf.

2063598

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2070796

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2063586

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2070058

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2064280

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2058532

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

35


Kemprodukter Interiör - Blå serie

NYHET! 3026 0136

KBM Kitchen Clean

KBM Grön Såpa

KBM Reno Clean Green – Bio

Skumrengöringsmedel för Livsmedelsindustrin

En Grön Såpa för daglig rengöring av stengolv, trägolv, plastgolv och WC.

Ett rengöringsmedel innehållande aktiva microorganismer med specifika egenskaper. Anpassad för microfiber.

Användning Kan användas dagligen vid rengöring av Kakel, Klinker, Porslin och Rostfritt.

Egenskaper Effektiv för grovrengöring av fritöser, ugnar, grillar m.m. Har högt rengörande egenskaper även vid låga temperaturer. Kan med fördel även användas i rengöringsbad. Aluminiumsäkert i brukslösning .

Dosering Daglig rengöring – 10-50 ml till 10 liter vatten. Maskinstäd - Rengöring med högtryck eller skumpistol 0,5-2 %-ig lösning. Vid rengöring av fritöser, ugnar och grillar 5-10 %-ig lösning.

36

Användning En ren och naturlig Grön Såpa för rengöring och underhåll av alla ytor som tål vatten såsom plast, sten, linoleumgolv, väggar, inredning, målade ytor med mera.

Egenskaper Löser effektivt smuts och efterlämnar en ren och fräsch yta och doft. Är mycket skonsam mot hud och material.

Dosering Normal rengöring – 10 ml till 10 liter vatten.

Användning För daglig rengöring av alla ytor som tål vatten. För bästa resultat låt produkten verka någon minut på underlaget. Processen fungerar inte i kom­bination med desinficerande, starkt alkaliska eller sura medel.

Egenskaper Produkten har en dubbelverkande effekt. Först en rengörande, sedan en långtidsverkande effekt. Efterlämnar en ren och blank yta.

Dosering 10% lösning i ljummet vatten vid de 4 första städtillfällena och därefter: Manuell städning – 100 ml till 10 liter vatten. Kombiskurmaskin – 50 ml till 10 liter vatten. Vid väldigt hårt smutsade ytor öka doseringen. Färdigblandad lösning bör användas inom 7 dagar.

pH värde:

12,5 i koncentrat, 11,5 i brukslösning

pH värde:

10 i koncentrat, 8,5 i brukslösning.

pH värde:

7 i koncentrat

Farligt gods:

Ja

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2078477

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2052665

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2063600

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2078511

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2061307

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2071430

500 ml

1 st, 12 st/kr

Parf.


Kemprodukter Interiör - Blå serie

3026 0218

KBM Window Clean

KBM Window Clean Bio

KBM Locker AntiDunst

Fönsterputs för rengöring och polering av fönster, speglar, hårda sten-och plastytor, kakel, emalj med mera. Innehåller ingen ammoniak

Ett koncentrerat fönsterputsmedel uppbyggd på tensider. Innehåller ingen alkohol eller ammoniak.

Avloppsmedel

Användning

Användning

För rengöring av speglar och fönster.

Ett fönsterputsmedel för glaspartier och speglar. För att uppnå bästa resultat använd alltid tvättpäls och fönsterskrapa av hög kvalitet.

Egenskaper Löser effektivt smuts och trafikfilm. Efterlämnar en ren och blank yta. Minskar risken för immiga fönster. Används i koncentrat.

Lämpar sig för avlopp i varma utrymmen eller avlopp som används sällan.

Egenskaper Förhindrar vattenavdunstning, uttorkning och dålig lukt i avlopp, golvbrunnar och vattenlås.

Dosering

Egenskaper Efterlämnar en ren och klar yta samt minskar risken för immiga fönster.

Dosering

Användning

Använd i koncentrat, ca 1 dl i en normalstor brunn.

Dosering 20-35 ml till 10 liter vatten. Vid hårt smutsade ytor öka doseringen.

pH värde:

8 i koncentrat, 7 i spray

pH värde:

9 i koncentrat, 7 i brukslösning

pH värde:

7 i koncentrat

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2064278

500 ml

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2071516

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2071431

1 liter

1 st, 12 st/fp

Oparf.

2061308

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2071518

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2063878

500 ml

1 st, 6 st/krt

Oparf. spray

37


Kemprodukter Interiör - Blå serie

KBM Good Apple

KBM Good Lemon

KBM Eliminate

Döljer dålig lukt samtidigt som den ger en uppfriskande fräsch doft av äpple i alla utrymmen.

Döljer dålig lukt samtidigt som den ger en uppfriskande fräsch doft av citrus i alla utrymmen.

Eliminerar effektivt dålig lukt i alla utrymmen. Har en långtidsverkande effekt.

Användning

Användning

Användning

Döljer dålig lukt i alla utrymmen.

Döljer dålig lukt i alla utrymmen.

Eliminerar dålig lukt i alla utrymmen. För bästa effekt låt medlet verka en stund.

Egenskaper

Egenskaper

Egenskaper

Döljer dålig lukt samtidigt som den ger en uppfriskande fräsch doft av äpple i alla utrymmen. Doftsatt med IFRA godkänd parfym.

Döljer dålig lukt samtidigt som den ger en uppfriskande fräsch doft av citrus i alla utrymmen. Doftsatt med IFRA godkänd parfym.

Eliminerar dålig lukt såsom urin, tobaksrök med mera. Eliminerar proteiner som oftast är de som orsakar dålig lukt och förhindrar även all typ av påväxt. Finns både oparfymerad och parfymerad med IFRA godkänd parfym.

Dosering

Dosering

Från 20% till koncentrat.

Från 20 % till koncentrat.

Dosering Sprayas i koncentrat. Pump finns att köpa till se sidan 81.

pH värde:

8 i koncentrat

pH värde:

8 i koncentrat

pH värde:

9 i koncentrat

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2050971

1 liter

1 st, 12 st/fp

Äpple

2050973

1 liter

1 st, 12 st/fp

Citrus

2063542

1 liter

1 st, 12 st/fp

Parf.

2052229

250 ml spray

1 st, 12 st/fp

Äpple

2052230

250 ml spray

1 st, 12 st/fp

Citrus

2050959

1 liter

1 st, 12 st/fp

Oparf.

2063543

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

38


Kemprodukter Interiör - Blå serie

KBM Eliminate Green – Bio

KBM Scrub Cream

KBM Steel

Odörätare som innehåller anpassade aktiva microorganismer för eliminering av dålig lukt.

Skurcreme med små slipande partiklar.

Ett specialmedel för alla typer av rostfria ytor.

Användning

Användning

Användning

Perfekt för utrymmen som badrum, duschrum och kök. Den fungerar även utmärkt på andra ytor som tål vatten till exempel: trädgårdsmöbler, grill, rostfritt, keramikhällar med mera. Används med försiktighet på mjuka blanka ytor och på aluminiumytor då ytan kan mattas. Matta ytor kan dock bli blanka, testa alltid på en mindre yta och undvik gnuggning.

Ett rengöringsmedel för använding på alla rostfria ytor t. ex. fläktkåpor, kylskåp, diskbänkar, hissdörrar etc. Används med textileller pappersduk. Används ej på ytor som har direktkontakt med livsmedel.

För borttagning av dålig lukt på alla ytor som tål vatten som till exempel urinoarer, toaletter, badkar och soprum.

Egenskaper Processen fungerar inte i kombination med desinficerande, starkt alkaliska eller sura medel. För bästa effekt låt medlet verka en stund.

Dosering

Egenskaper

Används från 30% brukslösning till koncentrat, beroende på smutsighetsgrad. Brukslösning bör användas inom 7 dagar.

Löser effektivt och skonsamt tuff smuts på hårda ytor. Har en fräsch och behaglig doft.

Egenskaper Tar effektivt bort fettfläckar, fingeravtryck och flammighet på rostfria ytor. Ger en blank och smutsavvisande yta samt dämpar återsmutsningen.

Dosering Färdig brukslösning.

Dosering Färdig brukslösning.

pH värde:

7 i koncentrat

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

2063544

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

pH värde:

9 i brukslösning

pH värde:

7 i brukslösning

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2051813

500 ml

1 st, 12 st/krt

Parf.

2064281

500ml

1 st, 12 st/krt

Oparf.

39


Kemprodukter Interiör - Blå serie

KBM Dicinfection by Ett världsunikt, patenterat decinfektionsmedel som eliminerar dödliga sporer, virus och multiresistenta bakterier. Mycket användarvänlig då lösningen är färdig att användas och kan hanteras utan skyddsutrustning.

Användning Applicera generöst med KBM Disinfection på en ren trasa och torka av ytan. Verkningstid inom två minuter. Torka eller skölj metallytor för att undvika korrosion.

Egenskaper Eliminerar sporer, virus, bakterier och svamp. Ger full effekt inom två minuter. Kliniskt bevisad av oberoende testinstitut. Även effektiv mot mögel och ämnen som orsakar dålig lukt. Ej brandfarlig. Uppfyller kraven enligt EN14476. Oparfymerad

OBS! Produkten får ej utsättas för solljus och bör således inte förvaras i transparenta sprayflaskor.

Dosering Färdig lösning.

40

pH värde:

2 i brukslösning

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Frp

Doft

2058924

1 liter

1 st, 6 st/krt

Oparf.

2058925

500 ml

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2113948

5 liter

1 st, 3 st/krt

Opart.

Art nr

Tillbehör

2115327

Elektrostatisk tryckspruta Comac E-spray

2117534

Ecostatic Backpack Comac E-spray 2 liter


41


NYHET!

KBM Glue Clean Specialmedel för handbollsklister.

Användning Grovrengöringsmedel som är speciellt för handbollsklister och andra fläckar på sportgolv.

Egenskaper Vid borttagning av handbollsklister appliceras produkten med lågtrycksspruta eller kombiskurmaskin. Viktigt att låta medlet verka ca 5 min efter att man applicerat det på ytan innan man sen bearbetar fläckarna. Använd skyddsutrustning såsom skyddshandskar och skyddsglasögon vid risk för stänk/kontakt.

Dosering Daglig rengöring – 50 ml till 10 liter vatten. Vid avfläckning/ klisterborttagning 5% lösning. Endast för professionell användning.

42

pH värde:

13 i koncentrat, ca 11 i brukslösning

Farligt gods:

Ja

Art nr

Strl

2078516

5 liter

Fp

1 st, 3 st/krt

Doft

Oparf.


KBM Pool Area Clean Alkali Specialmedel för Poolområde, alkaliskt

NYHET!

Användning Löser effektivt hud- , tvål och fettavlagringar för område i och runt bassänger, pooler och duschutrymme.

Egenskaper Gör rent utan att störa klorbalansen och rengöringsfiltrens funktion runt pooler/bassänger. Kan användas både manuellt, skummas på ytorna och- eller köras i kombimaskin. För kalkfläckar/ kalkhämmare använd Pool Area Clean Acid, periodiskt.

Dosering Dagligt underhåll 1 dl till 10 liter vatten. Kraftigare rengöring 2-5 dl till 10 liter vatten.

pH värde:

11,5 i koncentrat, ca 9 i brukslösning

Farligt gods:

Nej

KBM Pool Area Clean Acid Specialmedel för Poolområde, surt

NYHET!

Art nr

Strl

Frp

Doft

Användning

2078525

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

Effektivt rengöringsmedel för tensidfri avkalkning/ kalkhämning i och runt bassänger/pooler och duschutrymmen

Egenskaper Gör rent utan att störa klorbalansen och rengöringsfiltrens funktion runt pooler/bassänger. Kan användas både manuellt, skummas på ytorna och- eller köras i kombimaskin. För hud-, tvål och fettavlagringar använd Pool Area Clean Alkalisk.

Dosering Lättare avkalkning/dagligt underhåll: 1-2dl till 10 liter vatten. Vid kraftigare avkalkning: 0,5-1 liter till 10 liter vatten

pH värde:

2,5 i koncentrat, ca 4 i brukslösning.

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Frp

Doft

2078527

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

43


Kemprodukter Sanitet - Röd serie

NYHET!

Nu även oparfymerad

3026 0136

3026 0219

3026 0219

KBM Sani Clean Neutral

KBM Sani Clean A

KBM WC Clean

Neutralt sanitetsrengöringsmedel för daglig rengöring av alla sanitära utrymmen.

Alkaliskt sanitetsrengöringsmedel för daglig rengöring av alla sanitära utrymmen.

Användning

Användning

WC Clean är ett surt toalettrengöringsmedel för daglig städning av alla sanitära utrymmen. OBS! Används inte på marmor.

Neutralt sanitetsrengöringsmedel för daglig rengöring av alla sanitära utrymmen såsom toaletter, tvättställ, badkar, rostfritt, duschutrymmen och badanläggningar.

Alkaliskt sanitetsrengöringsmedel för daglig rengöring och underhåll av alla sanitära utrymmen såsom toaletter, tvättställ, badkar, rostfritt och duschutrymmen.

Egenskaper

Egenskaper

Löser effektivt alla typer av fett, kalk och tvålavlagringar. Efterlämnar en ren och blank yta. Har en ren och fräsch doft. Neutral produkt som ej påverkar vattnets pH-värde eller mätoch styrutrustnings funktion. Reagerar ej med klor.

Löser effektivt alla typer av fet smuts såsom tvål och hudavlagringar. Efterlämnar en ren och blank yta. Har en ren och fräsch doft. Finns även parfymfri.

Dosering Normal rengöring – 20 ml till 10 liter vatten.

Dosering Normal rengöring – 10 ml till 20 liter vatten

44

Användning Surt sanitetsrengöringsmedel för daglig rengöring av alla sanitära utrymmen såsom toaletter, tvättställ, badkar, rostfritt, och duschutrymmen. Kan användas i skumspruta.

Egenskaper Löser effektivt lättare kalk, rostavlagringar och smuts utan att skada ytan och med en ren och fräsch doft. Finns även parfymfri. OBS! Används inte på marmor.

Dosering Normal rengöring – 20 ml till 10 liter vatten

pH värde:

6,5 i koncentrat, 7 i brukslösning

pH värde:

10 i koncentrat, 8,5 i brukslösning

pH värde:

2,5 i koncentrat, 4 i brukslösning

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2058531

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2052666

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2052667

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2058233

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2071435

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2058340

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2071437

500 ml

1 st, 6 st/krt

Parf.

2053565

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2078533

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2058341

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2078534

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.


Kemprodukter Sanitet - Röd serie

NYHET!

KBM Bath

KBM Calc Clean

KBM Calc Clean Strong

Ett surt rengöringsmedel i färdig brukslösning.

Surt grovrengöringsmedel för sanitära utrymmen. OBS! Får ej användas på mosaik och marmor.

Kalkbort för riktigt tuffa kalk och rostfläckar OBS! Får ej användas på mosaik och marmor.

Användning

Användning

Användning

För daglig rengöring av alla sanitära utrymmen såsom toaletter, tvättställ, badkar, rostfritt och duschutrymmen. Spraya ut på ytan, låt verka, torka eller skölj av ytan.

Surt grovrengöringsmedel för borttagning av kalk och rostavlagringar på toaletter, tvättställ, badkar, rostfritt och duschutrymmen.

Egenskaper

Egenskaper

Löser effektivt lättare kalk, rostavlagringar och smuts utan att skada ytan. Efterlämnar en ren, blank yta och behaglig doft. OBS! Används inte på marmor.

Effektivt kalkbort speciellt framtagen för borttagning av svåra rost- och kalkavlagringar som till exempel på kakel och rostfritt.

Dosering

Dosering Grovrengöring – 50 ml till 10 liter vatten, öka doseringen vid mer smutsade ytor. Ej lämpat för dagligt bruk. Tänk på att inte överdosera.

Färdig brukslösning.

Effektiv för borttagning av riktigt svåra kalk- och rostfläckar eller andra beläggningar på kakel, klinker, rostfritt, stål eller sanitetsgods. Är även effektivt mot ärg, cement eller andra typer av beläggningar och an användas till avrostningsbad.

Egenskaper Trögflytande gör att den har en bra vidhäftning vilket gör att den till viss del är självverkande. En effektiv och mycket tuff produkt för svåra fläckar.

Dosering Från 10% till koncentrat beroende av behov.

pH värde:

3 i brukslösning

pH värde:

1,2 i koncentrat, 1,8 i brukslösning

pH värde:

0,5 i koncentrat, 1,5 i brukslösning.

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Ja

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2063877

500 ml spray

1 st, 6 st/krt

Parf.

2052668

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2078518

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2069738

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2071419

500 ml

1 st, 12 st/krt

Oparf.

45


Kemprodukter Golv - Grön serie

KBM Eco Stripper

KBM Stripper 200

KBM Stripper 400

Polishbortagningsmedel för alkalibeständiga golv. Snabbverkande och sköljfri.

Används för rengöring av golv före polishbehandling. Biologiskt nedbrytbart.

Extremt koncentrerat polishbortagningsmedel för borttagning av flera lager polish. Biologiskt nedbrytbart.

Användning

Användning

Effektivt polishbortagningsmedel för alkalitåliga hårda golv. Behovet av våtsköljning med vatten är ej nödvändigt (utom på linoleumgolv) före läggning av ny polish, vilket sparar upp till 50% av tiden för uppskurning.

För borttagning av flera lager polish eller vax.

Användning

Egenskaper

För borttagning av alla typer av polish speciellt purförstärkt polish.

Ett polishbortagningsmedel framtaget för alla typer av polish. Snabbverkande.

Dosering

Egenskaper Ett polishbort framtaget för det flesta typer av polish. Snabbverkande och sköljfri. Löser effektivt borttagning av polish lagt i flera lager. Lämpligt för alkaliresistenta golv. För borttagning av purpolish så rekommenderas Stripper 400 art. nr. 10011761.

Från 1 liter till 10 liter vatten. Applicera och låt verka i 5 min. Skura och sug upp. Vid behov upprepa momentet. Därefter fukttorka golvet med mopp.

Ett extremt koncentrerat polishbortagningsmedel framtaget speciellt för polish som är svår att ta bort som till exempel purförstärkt i flera lager.

Dosering Späd alltid produkten i kallt vatten och rör om lösningen före användning. Dosera enligt följande beroende på hur många lager som ska avlägsnas

Dosering Från 300 ml till 10 liter vatten. Applicera och låt verka i 10-15 min. Skura och sug upp. Vid behov upprepa momentet, därefter fukttorka golvet med mopp.

46

Egenskaper

1 lager polish: 5% lösning, flera lager polish: 10% lösning, Polyuretanpolish: 20% lösning

pH värde:

13 i koncentrat, 13,5 i brukslösning

pH värde:

11 i koncentrat

pH värde:

10,2 i koncentrat, 9,8 i brukslösning

Farligt gods:

Ja

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2070788

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2058796

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2058797

1 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.


Kemprodukter Golv - Grön serie

KBM Polish Base 100

KBM Eco Polish

KBM Polish 200

Golvpolish med hög vidhäftning och mycket goda porfyllande egenskaper.

Halvblank och slitstark golvpolish för alla typer av golv avsedda för polish.

Blank slitstark golvpolish för alla typer av golv avsedda för polish.

Användning

Användning

Användning

För grundbehandling och porfyllning på porösa, nötta och slitna golv till exempel betong, sten, plast, linoleum etc. Används ej på obehandlade trä- eller gummigolv.

För behandling av alla typer av golv anpassade för polishbehandling.

För behandling av alla typer av golv anpassade för polishbehandling.

Egenskaper

Egenskaper

Förbättrar golvets naturliga utseende genom att skapa en halvblank yta. Fungerar på vinyl, syntet, linoleum, sten och behandlat (lackat) trägolv. Bildar en halvblank, slitstark och vattentålig yta. Lätt att applicera, torkar fort, polerbar.

Förbättrar golvets naturliga utseende genom att skapa en blank yta. Fungerar på vinyl, syntet, linoleum, sten, och behandlat (lackat) trägolv. Bildar en blank, slitstark och vattentålig yta. Lätt att applicera, torkar fort.

Egenskaper Bildar vatten- och kemikalieavvisande yta. Gulnar ej.

Dosering Applicera koncentrat i 1–2 lager på rent och torrt underlag. 1 liter räcker till ca 30-50 kvm beroende på hur absorbent golvytan är.

Dosering Applicera koncentrat i 2-3 lager på rent och torrt underlag. 1 liter räcker till ca 60-100 kvm beroende på hur absorbent golvytan är.

Dosering Applicera koncentrat i 2-3 lager på rent och torrt underlag. 1 liter räcker till ca 60-100 kvm beroende på hur absorbent golvytan är.

pH värde:

9 i koncentrat, 8,5 i brukslösning

pH värde:

7,9 i koncentrat

pH värde:

8 i koncentrat

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2058536

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2058537

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2058799

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

47


Kemprodukter Golv - Grön serie

NYHET!

3026 0136

KBM Alfa Clean

KBM Wax 100

KBM Wax 400 Shield

För alla typer av grovrengöring av sanitära utrymmen, badhus, industrier med mera. Finns både med och utan parfym.

För underhåll och rengöring av alla hårda golv. Wax 100 inte bara rengör utan den efterlämnar även en silkesmatt smutsavisande yta som också ger golvet ett extra skydd och gör golvytan mer lättstädad. Smutsen får inte samma fäste om man använder Wax 100 frekvent vid daglig städning.

Hårdwax, akryl

Användning För alla typer av grovrengöring från skolor till industrier.

Användning

Egenskaper Löser effektivt hårt smutsade ytor och lämpar sig väl för punktrengöring. Kan användas på alla underlag och efterlämnar en ren och fräsch yta.

Dosering Normal rengöring – 20 ml till 10 liter vatten.

För underhåll och rengöring av alla typer av golv.

Egenskaper Gör golvytan mer smutsavvisande och lättstädad. Efterlämnar en silkesmatt yta.

Hårdwax som förbättrar redan tidigare yt- eller polishbehandlade golv.

Egenskaper Förstärker och höjer glansen på golven. Har bra vattenavisande egenskaper och bibehåller lystern på golven.

Dosering Daglig rengöring –20-30 ml till 10 liter vatten vid underhåll i daglig rengöring.

Dosering Daglig rengöring – 5 ml till 10 liter vatten. Maskinstäd – från 50 ml till 10 liter vatten. Vid

Periodiskt underhåll – Spraypolera ut 50% lös­

väldigt hårt smutsade ytor öka doseringen.

Ytbehandling – Efter rengöring stryk ut 1-2 tunna skikt i koncentrat och låt torka. Vänta minst 24 timmar innan daglig städning påbörjas.

Sprayflaska – 2,5-5 ml till 500 ml vatten. Endast för professionell användning.

48

Användning

ning i kallt vatten på ytor med hårt slitage eller i förbättringssyfte av sliten polish.

pH värde:

11,4 i koncentrat, 8,5 i brukslösning

pH värde:

9 i koncentrat, 8 i brukslösning

pH värde:

8 i koncentrat

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2069780

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2054211

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2078530

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2069781

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2054212

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2078531

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2052669

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2054213

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2070794

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2054214

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2054215

10 liter

1 st

Oparf.


Kemprodukter Golv - Grön serie

KBM Stone Wood

KBM Carpet 100

För underhåll och rengöring av alla typer av golv, dessutom utmärkt till betonggolv som en dammbindare.

För rengöring av alla typer av textila mattor och möbler.

Användning

Mattrengöring för textila mattor och möbler.

Underhållsmedel speciellt framtaget för sten och trägolv går dock att använda på alla typer av golv.

Egenskaper

Egenskaper Efterlämnar en blank och smutsavisande yta. Har en speciell egenskap vid rengöring av stengolv: då delar den sig i två komponenter, den ena delen tar med sig smutsen och den andra förenar sig med kalken som gör att den binder kalken i stenen och förhindrar dammbildning. Efterlämnar en blank och smutsavisande yta.

Dosering Daglig rengöring – 10 ml till 10 liter vatten. Grovstäd – 50 ml till 10 liter vatten. Maskinstäd – från 50 ml till 10 liter vatten. Vid väldigt hårt smutsade ytor öka doseringen.

Sprayflaska – 2,5-5 ml till 500 ml vatten.

Användning

Löser effektivt alla typer av smuts såsom olja, kaffe, fett med mera från textila mattor och möbeldynor.

Dosering Daglig rengöring – 20 ml till 10 liter vatten. Öka dosering vid mer smutsade ytor.

Maskinstäd – från 5% lösning. Fyll först renvattentanken med ljummet vatten för bästa effekt, häll därefter i kemikalien. Vid väldigt hårt smutsade ytor öka doseringen. Kan med fördel användas i ångtvättmaskin. Sprayrengöring – 10% lösning. Spraya ut produkten, låt lösningen verka några minuter innan uppsugning eller avtorkning. Endast för professionell användning.

Endast för professionell användning.

pH värde:

10 i koncentrat, 8 i brukslösning

pH värde:

10 i koncentrat, 8,5 i brukslösning

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2058794

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2071424

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2058795

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2071425

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

49


Kemprodukter Industri - Grå serie

KBM Alfa Clean Extra

KBM Alfa Clean Extra

KBM Antifoam Skumdämpare

En effektiv problemlösare att ta till vid diverse svåra fläckar.

En effektiv problemlösare att ta till vid diverse svåra fläckar.

Skumdämpningsmedel som är baserat på en silikonemulsion vilket gör medlet väldigt drygt.

Användning

Användning

Användning

För grundlig borttagning av bland annat olja, fett, sot, klister, nikotin, tusch och bläck. Kan användas inom alla typer av verksamheter. Undvik dock målade ytor.

Ett snabbverkande grovrengöringmedel som kan användas inom alla typer av verksamheter. På alla typer av ytor som tål vatten. Undvik dock målade ytor.

Lämpar sig för användning i smutsvattentanken på städ och skurmaskiner.

Egenskaper

Egenskaper

Löser effektivt svåra fläckar trots lågt alkaliskt pH-värde. Efterlämnar en ren yta utan rester.

Löser effektivt svåra fläckar av bland annat olja, fett, sot, klister, nikotin, tusch och bläck trots det låga alkaliska pH värdet.

Dosering Daglig rengöring – 20-50 ml till 10 liter

Dosering

vatten.

Färdig brukslösning.

Egenskaper Dämpar effektivt skumbildning i smutsvattentanken.

Dosering Från 10 ml till 10 liter vatten.

Vid fläckborttaging – 50% lösning. Maskinstäd – från 50 ml till 10 liter vatten. Vid väldigt hårt smutsade ytor öka doseringen.

Sprayflaska – 2,5-5 ml till 500 ml vatten vid normal nedsmutsning. Vid svårare fläckar upp till koncentrat.

50

pH värde:

11 i koncentrat, 10 i brukslösning

pH värde:

11 i brukslösning

pH värde:

8 i koncentrat, 7,5 i brukslösning

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2059597

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2071427

500 ml

1 st, 6 st/krt

Oparf.

2057846

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2059598

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2071506

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.


Kemprodukter Industri - Grå serie

NYHET!

KBM Industry Clean Grovrengöring inom t.ex. Verkstadsindustri.

Användning Rengör både golv, väggar, maskiner och utrustning. Bra även vid saneringar och rengöring av målade ytor innan ommålning.

Egenskaper Effektiv för borttagning av fett, olja och sot. OBS ! Städar man ytor av aluminium, glas och galvade ytor är det viktigt att skölja dessa efter rengöring då de annars kan skadas. Använd skyddsutrustning såsom skyddshandskar och skyddsglasögon vid risk för stänk /kontakt. Dosering Normal rengöring – 1 dl till 10 liter vatten. Storstädning och maskinrengörning – 5-10 dl till 10 liter vatten. Kombimaskin 50 ml till 10 liter vatten Endast för professionell användning.

pH värde:

13,5 i koncentrat, ca 11 i brukslösning

Farligt gods:

Ja

Art nr

Strl

Fp

Doft

2078514

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2078515

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

51


Kemprodukter Disk – Rosa serie

KBM Opal Handdiskmedel

KBM Dish Wash

KBM Diamond Maskindisk

Ett drygt handdiskmedel för manuell diskning samt lättare städning och handtvätt.

Ett färdigblandat handdiskmedel för manuell diskning samt lättare städning.

Granulat för all typ av diskgods och anpassat för alla typer av diskmaskiner.

Användning

Användning

Användning

Ett färdigblandat diskmedel i sprayflaska för manuell diskning. Används även med fördel för att rengöra diskbänken eller övriga ytor som tål vatten.

Maskindiskpulver.

För handdisk, lättare städning, avtorkning samt handtvätt.

Egenskaper

Ett svanenmärkt maskindiskmedel som effektivt löser proteiner, äggviteämnen, kaffe och tefläckar samt fastbränningar i kastruller och ugnsfasta formar. Ger ett rent och fräscht diskresultat.

Ger en ren och klar disk. Löser olja, fett och äggvita effektivt. Har en självtorkande egenskap. Lämpar sig även utmärkt till handtvätt av ömtåliga kläder.

Egenskaper

Dosering

Dosering

Dosering

Färdig brukslösning.

10 till 12 kuvert 5 ml.

Ger en ren och klar disk. Löser olja, fett och äggvita effektivt.

Grovdisk – 10 till 14 kuvert 15 ml.

2 ml till 10 liter vatten. Öka doseringen vid mycket smutsig disk.

52

Egenskaper

Tänk på att inte överdosera.

pH värde:

10 i koncentrat, 7, i brukslösning

pH värde:

7,5 i brukslösning

pH värde:

10,7 i koncentrat, 9,5 i brukslösning

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2051847

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2051852

500 ml spray

1 st, 6 st/krt

Parf.

2067647

5 kg

1 st

Oparf.

2051849

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2067644

1,5 kg

1 st, 8 st/krt

Oparf.

2051850

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2051851

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2067641

500 ml

1 st, 6 st/krt

Parf.


Kemprodukter Disk – Rosa serie

KBM Diamond Power

KBM Diamond tabs all-in-one

KBM Diamond Shine

Ett högkoncentrerat flytande maskindiskmedel för diskgods.

Svanenmärkta maskindisktabletter för alla typer av diskmaskiner och diskgods. Fosfatfria.

Lågdoserande tork- och avrinningsmedel till alla typer av disksystem.

Användning

Torkmedel till alla typer av diskmaskiner.

Användning För diskmaskiner med automatdosering i storkök.

Egenskaper Högkoncentrerat maskindiskmedel som effektivt löser fett, proteiner samt te och kaffefläckar.

Dosering 1,5-2 gram/liter vatten vid automatdosering. Doseringen är beroende på vattenkvalité.

Maskindisktabletter för alla typer av diskgods. Anpassat för alla typer av diskmaskiner.

Användning Egenskaper Lågdoserande tork- och avrinningsmedel till alla typer av disksystem.

Egenskaper Löser effektivt proteiner, äggviteämnen, kaffe och tefläckar samt fastbränningar i kastruller och ugnsfasta formar. Ger ett rent och fräscht diskresultat. För bästa effekt använd 50 till 70 gradigt vatten.

Dosering 0,5-1 ml till 10 liter vatten.

Dosering 1 tablett/disktillfälle.

pH värde:

14 i koncentrat, 11,5 i brukslösning

pH värde:

10,8

pH värde:

7 i koncentrat, 7,5 i brukslösning

Farligt gods:

Ja

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2051894

6 kg

1 st

Oparf.

2058347

80 st

1 st

Oparf.

2064276

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2051895

12 kg

1 st

Oparf.

2052351

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

53


Pulver eller flytande tvättmedel? Vilket ska man välja? Båda gör väl samma sak? Ja, det gör de – men det finns för- och nackdelar med båda. Vi ska försöka reda ut begreppen.

Pulvertvättmedel

Flytande tvättmedel

Fördelar

Fördelar

• Ur miljösynpunkt mer fördelaktigt - de är mer koncentrerade vilket gör att de kräver mindre dosering och färre transporter.

• Sprider sig bättre i tvättrumman än pulver och är lättare att skölja ur.

• Bättre på vittvätt då det innehåller blekmedel, som flytande tvättmedel inte har.

• Mindre aggressivt mot textilier, behåller färger bättre.

• Billigare per tvätt än flytande tvättmedel.

• Ger inga beläggningar inne i tvättmaskinen som pulver kan göra.

Nackdelar

• Lämnar inga ränder på materialet.

• Svårare att skölja ur pulvertvättmedel från textilierna.

• Ger längre livslängd till materialet. Därför är de flesta mopptvättmedel flytande.

• Kan efterlämna rester av pulver på kläderna vilket dels kan göra vita streck på materialet och kan vara irriterande för huden.

• Går att ansluta till automatisk kemdosering som gör att man alltid vet att man doserar rätt vilket gör det ekonomiskt och miljöanpassat.

• Sliter mer på textilierna vilket förkortar livslängden på materialet. • Går ej att ansluta till doseringsutrustning, gör det svårare att dosera rätt.

Nackdelar • Oftast dyrare per tvätt. • Är inte lika effektivt på svåra fläckar då de inte innehåller blekmedel.

Välj tvättmedel efter textilierna Som sagt, för- och nackdelar finns med de olika typerna av tvättmedel. Men börja med att välja tvättmedel efter typ av textilier som du ska tvätta och använd inte starkare tvättmedel än vad som behövs. Följ även tvättråden på textilen som ska tvättas och dosera efter anvisningar på tvättmedelsförpackningen. Då är du på rätt väg!

54


55


Kemprodukter Tvätt – Rosa serie

KBM Sun Eco Color

KBM Sun Eco White

Ett drygt miljöanpassat tvättmedel för alla typer av tvättgods, finns både parfymerat och oparfymerat. Fritt från fosfater och zeoliter. 5 kg räcker till cirka 250 tvättar.

Ett drygt miljöanpassat vittvättmedel för alla typer av tvättgods där man behöver en viss typ av blekning. Finns både parfymerat och oparfymerat. Fritt från fosfater och zeoliter. 5 kg räcker till cirka 250 tvättar.

Användning Ett högkoncentrerat pulvertvättmedel för kulörtvätt. Fungerar väl till all typ av tvätt, från fintvätt till hårt smutsade arbetskläder Inkl. microfibermaterial.

Egenskaper Produktens sammansättning gör att den passar till alla typer av tvättgods. Innehåller inga blekmedel vilket gör att färgen på tvätten bibehålls.

Dosering

Egenskaper Produktens sammansättning gör att den passar till alla typer av tvättgods. Innehåller blekmedel.

Dosering

Mjukt Medelhårt vatten vatten 3-5 kg tvätt 50 ml 65 ml 6-7 kg tvätt 80 ml 100 ml Vid lätt smutsad tvätt minska doseringen med 30%. 80% av Sveriges befolkning har mjukt vatten.

56

Användning Ett högkoncentrerat pulvertvättmedel för vittvätt. Fungerar väl till all typ av tvätt, från fintvätt till hårt smutsade arbetskläder. Används där man behöver en viss typ av blekning.

Hårt vatten 80 ml 125 ml

Mjukt Medelhårt vatten vatten 3-5 kg tvätt 50 ml 65 ml 6-7 kg tvätt 80 ml 100 ml Vid lätt smutsad tvätt minska doseringen med 30%. 80% av Sveriges befolkning har mjukt vatten.

pH värde:

11 i koncentrat

pH värde:

11 i koncentrat

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2061262

5 kg

1 st

Parf.

2061269

5 kg

1 st

Oparf.

2061263

10 kg

1 st

Parf.

2061270

10 kg

1 st

Oparf.

2061264

5 kg

1 st

Oparf.

2061265

10 kg

1 st

Oparf.

Hårt vatten 80 ml 125 ml


Kemprodukter Tvätt – Rosa serie

KBM Sun Eco Remove

KBM Sun Eco Softner

En optimal fläcklösare för alla typer av textilier som tål blekmedel.

För borttagning av statisk elektricitet samt mjukgörande vid textiltvätt. Finns både med och utan parfym.

Användning

Användning

En optimal fläcklösare för alla typer av textilier, även möbeltyger, som tål blekmedel. Vid rengöring av möbeltyger blanda med vatten.

Används som mjukgörare vid alla typer av tvättgods. Används ej till microfiber.

Egenskaper

Egenskaper

Löser effektivt svåra fläckar som till exempel rödvin och blåbär. Bevarar vita kläder vita.

Mjukgör alla typer av tvättgods, tar effektivt bort statisk elektricitet och minskar dammning av textilier. Efterlämnar inga rester i textilierna.

Dosering

Dosering

30 ml till 3-5 kg tvätt.

20 ml till 4-5 kg tvätt. 30-40 ml till 7-8 kg tvätt. Automatdosering 20ml till 10 liter vatten (2-4ml/kg tvätt).

pH värde:

10,4 i koncentrat

pH värde:

3 i koncentrat, ca 7 i brukslösning

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2057845

1,5 kg.

1 st, 8 st/krt

Oparf.

2054205

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2069723

2 liter

1 st, 6 st/krt

Parf.

2054206

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2069713

2 liter

1 st, 6 st/krt

Oparf.

2054207

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2054208

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

57


Kemprodukter Tvätt – Rosa serie

NYHET!

NYHET!

KBM Sun Eco Color Balance

KBM Sun Eco Sport Active

Flytande tvättmedel med ett neutralt pH-värde.

Tvättmedel för sportkläder.

Användning

Användning

Ger ett bra tvättresultat på nästan alla slags fläckar och smuts.

Flytande tvättmedel för sport och funktionskläder men kan givetvis användas på alla typer av textilier.

Egenskaper Produkten är främst lämpad för kulör- och fintvätt och är skonsam mot färger.

Dosering Mjukt Medelhårt Hårt vatten vatten vatten 3-5 kg tvätt 50 ml 65 ml 80 ml 6-7 kg tvätt 80 ml 100 ml 125 ml Lätt smutsad tvätt från 4-7 ml/kg tvätt. Normalt smutsad tvätt från 7-10 ml/kg tvätt. Vid hårt smutsad tvätt eller hårdare vatten öka doseringen något med 20-30%. 80% av Sveriges befolkning har mjukt vatten.

58

Egenskaper Eliminerar dålig lukt från kläderna såsom svett, urin etc. Lämpar sig för tvätt i 30-60 grader. Innehåller enzymer för ökad effektivitet. Skonsam mot materialen.

Dosering Mjukt Medelhårt vatten vatten 3-5 kg tvätt 30 ml 45 ml Vid lätt smutsad tvätt minska doseringen med 30%. 80% av Sveriges befolkning har mjukt vatten.

pH värde:

7

pH värde:

11,5 i koncentrat, 9 i brukslösning

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2078528

5 liter

1/3/108

Oparf.

2078521

1 liter

1/12/480

Parf.

2078529

10 liter

1/44

Oparf.

2078523

5 liter

1/3/108

Parf.

Hårt vatten 60 ml


Kemprodukter Tvätt – Rosa serie

59


Boosta ditt tvättmedel! Har du fläckar på dina plagg som inte vill gå bort? Då kan du behöva använda en tvättförstärkare som hjälper ditt tvättmedel lite på traven.

Vad är tvättförstärkare? De vanligaste fläckarna går bort med flytande tvättmedel, KBM Sun Eco Base. Men ibland finns det fläckar som kräver lite starkare medel. Då ska du tillsätta någon form av fläckborttagningsmedel, även kallad tvättförstärkare, speciellt om du använder flytande tvättmedel som inte innehåller blekmedel.

Vilken tvättförstärkare ska vi använda? Det beror helt på vilken typ av fläck du ska ta bort – olje- eller proteinbaserade fläckar. För oljebaserade fläckar tillsätter du KBM Sun Eco Grease Boost (alkalisk tvättförstärkare) till KBM Sun Eco Base. Det höjer tvätteffekten på tvättmedlet vid svåra fläckar av typen olja, fet sot etc. Har du däremot fläckar som är proteinbaserade som exempelvis mjölk, blod eller ägg behöver du en annan typ av tvättförstärkare som heter KBM Sun Eco Protein Boost (tvättförstärkare med tensider).

60


Kemprodukter Tvätt – Rosa serie

KBM Sun Eco Base

Sun Eco Grease Boost

Sun Eco Protein Boost

Högkoncentrerat flytande kulörtvättmedel.

Högkoncentrerad alkalisk tvätt förstärkare

Högkoncentrerad tvätt förstärkare med tensider och enzymer

Användning

Användning

Kan användas på alla typer av textilier. Vid blötläggning, förtvätt maskin- och handtvätt.

Används för att förstärka effekten av det vanliga tvättmedlet vid hårt nedsmutsad tvätt från exempelvis verkstadsindustrin.

Egenskaper

Egenskaper

Tar effektivt bort alla typer av fläckar vid normalt smutsad tvätt.

Löser effektivt svåra fläckar av typen olja, fett, sot, etc.

Dosering

Dosering

Lätt smutsad tvätt från 5 ml/kg tvätt. Medelsmutsad tvätt från 10 ml/kg tvätt. Vid hårt smutsad tvätt öka doseringen.

Från 5 ml/kg tvätt.

Användning Används för att förstärka effekten av det vanliga tvättmedlet vid hårt nedsmutsad tvätt från exempelvis livsmedelsindustrin.

Egenskaper Löser effektivt svåra proteinbaserade fläckar som exempelvis mjölk, blod, ägg men även fläckar av vegetabiliska oljor och fett

Dosering Från 1 ml/kg tvätt.

pH värde:

11,5 i koncentrat

pH värde:

14 i koncentrat

pH värde:

7 i koncentrat

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2071508

2 liter

1 st, 6 st/krt

Oparf.

2061274

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2061275

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2061273

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

61


Kemprodukter Tvätt – Rosa serie

KBM Sun Eco Safe Ett koncentrerat professionellt tvättmedel för alla typer av arbetskläder som är behandlade med flammskyddsmedel.

Användning Specialanpassat för alla typer av arbetskläder som är behandlade med flammskyddsmedel. Utmärkt även för vanliga arbetskläder. Var noga med att följa tvättråden på kläderna.

Egenskaper Löser alla typer av smuts, olja, sot och proteiner. Säkert för reflexer. Produkten innehåller korrosionsskydd.

Dosering 3-5 kg tvätt 6-7 kg tvätt

Mjukt vatten 50 ml 80 ml

Medelhårt Hårt vatten vatten 65 ml 80 ml 100 ml 1 25 ml

Vid hård smutsad tvätt öka doseringen.

62

pH värde:

10 i koncentrat

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

2061271

8 kg

1 st

Parf.


Varför behöver jag ett speciellt tvättmedel till flamskyddade arbetskläder och larmskyddskläder? När man använder skyddskläder, är det extra viktigt att hålla dem rena från sådant som kan ändra plaggets skyddande egenskaper och det är också viktigt att välja rätt tvättmedel för att inte förstöra dessa. Tvättmedel kan innehålla många kemikalier som påverkar plagget på olika sätt. Som vid tvätt av alla kläder, är det därför viktigt att vara medveten om plaggets material, vilka plagg man kan tvätta tillsammans och anpassa tvättmedel och tvättprogram därefter. Läs och följ därför noga de tvättråd som följer med plagget. Flamskyddade tyger kräver speciell behandling Skyddskläder är ofta behandlade och utrustade med material som kräver en speciell behandling. Flamskyddande tyger är speciellt avsedda för att skydda dig mot eld och flammor. De är impregnerade och behandlade med ett flamskyddsmedel för att materialet inte ska börja brinna och för att minska spridningen av en brand. Men om kläderna t.ex blir smutsiga av olja, fett eller något annat som lätt antänder, fungerar inte flamskyddet. Därför är det särskilt viktigt att hålla dessa kläder rena och tvätta dem ofta. Flamskyddet är tänkt att ge ett skydd under plaggets hela livslängd och kan antingen sitta som en skyddande hinna på tyget och/eller vara invävt i fibrerna. Medlet är tillverkat för att inte brytas ner så lätt, men kräver rätt behandling och tvättmedel som är avsett för detta speciella material, för att inte tappa sin skyddande effekt.

Speciellt anpassat tvättmedel Tvättmedel som innehåller tvål och blekmedel förstör den impregnering som gör tyget flamsäkert och kan även ge reflexer en minskad effekt. Därför har vi tagit fram ett anpassat tvättmedel för flamskyddskläder, KBM Sun Eco Safe, som är fritt från både tvål- och blekmedel för en skonsam tvätt som samtidigt gör textilierna ordentligt rena. Var medveten om hur hårt vatten du har och dosera tvättmedlet efter det. Tänk också på att tvätta kläderna separat och inte blanda dem med brännbara textilfibrer från annan tvätt som kan minska flamskyddet. Använd inte heller mjukmedel eller sköljmedel.

63


Kemprodukter Tvätt – Rosa serie

KBM Sun Eco Worker Hög koncentrerat grovtvättmedel

Användning Ett grovtvättmedel för mycket svårt nedsmutsad tvätt inom industri, lantbruk och verkstad.

Egenskaper Overalltvätt löser effektivt svåra fläckar av olja fett, sot etc. Det efterlämnar inga rester i textilierna. Viktigt är att följa plaggens tvättråd.

Dosering 10-20ml/kg tvätt beroende på vattenhårdhet. Öka doseringen vid extra smutsig tvätt.

64

pH värde:

13 i koncentrat

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

2061272

5 kg

1 st

Oparf.


65


Så här får du dina microdukar och moppar att hålla längre Att underhålla ditt städmaterial är oerhört viktigt, inte bara för att få ett bra städresultat utan även för att öka livslängden på materialet. Det man bör tänka på vid tvätt av dukar och moppar är att man använder ett tvättmedel som är anpassat för dukar och moppar. Man ska även tänka på att inte tillsätta sköljmedel till dukar och moppar som innehåller microfiber eftersom man då förstör microfiberna.

Det finns olika städsystem man kan använda sig av. Fördelen med städsystem är att det går åt mindre mängd vatten och rengöringsmedel. Ett exempel på städsystem är städklara moppgarn som förbehandlas redan i tvättmaskinen. Samtidigt som du tvättar dina moppar gör du dem städklara. Genom att tillsätta rengöringsmedel i sista sköljvattnet, centrifugera dem till lagom fuktighet får du förimpregnerade och städklara moppar. Om mopparna ska ligga en stund, till exempel över natten, bör man även tillsätta ett impregneringsmedel i sista sköljvattnet för att förhindra bakterietillväxten i mopparna. Tips: Tänk på att undvika lösningsmedel, starka syror vilka har lågt pH-värde eller starkt alkaliska kemikalier som har högt pH-värde. De kan förstöra materialet i dukar och moppar.

66


Kemprodukter Tvätt – Rosa serie

KBM Sun Eco Textile & Mop Wash

KBM Sun Eco Mop Conserve

Högkoncentrerat, flytande tvättmedel för alla typer av moppar, svabbgarn och städdukar. Speciellt framtaget för att bibehålla microfiberns egenskaper. Lämpar sig för alla typer av maskiner och tvättemperaturer upp till 90ºC.

Impregneringsmedel för moppar och städdukar i tvättmaskin.

Användning För tvätt av moppar, städdukar och svabbgarn.

Egenskaper Skonsamt mopptvättmedel som bevarar moppens livslängd och inte skadar känsliga micromoppar. Löser olja, fett och smuts effektivt. 1 liter räcker till ca 50 tvättar baserat på 5 kg tvätt.

Användning Impregneringsmedel för moppar och städdukar. Ett flytande konserveringsmedel som används framförallt via automatdoseringsutrustning.

Egenskaper Förhindrar tillväxt av bakterier och mögel i både moppar och städdukar. Skadar inte känsliga micromoppar.

Dosering 20 ml till 10 liter vatten.

Dosering 20 ml till 10 liter vatten eller 2- 4ml per kg tvätt vid normal nedsmutsning. Vid svårt smutsade moppar öka doseringen.

pH värde:

10,5 i koncentrat, 8 i brukslöning

pH värde:

10,5 i koncentrat, 9 i brukslösning

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2069785

2 liter

1 st, 6 st/krt

Oparf.

2050975

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2115003

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2113263

10 liter

1 st

Oparf.

67


God hygien är renlighet Framförallt god personlig hygien är ett sätt att hindra spridningen av smittande sjukdomar. Bakterier, svampar och virus (så kallade microorganismer), man ser dem inte, men de finns överallt i vår vardag som på till exempel dörrhandtag, strömbrytare, ledstänger och så vidare. Därför är det viktigt att tvätta händerna ganska ofta.

Det finns ett flertal olika typer av microorganismer, de flesta är inte skadliga för oss människor till exempel de som bryter ner organiskt material i naturen. Vissa microorganismer används i tillverkning av mat till exempel yoghurt där de hjälper till att hålla en god balans i magen. Och så finns det skadliga microorganismer som kan orsaka oss sjukdomar. Microorganismer trivs nämligen inte bara på föremål utan även på vår kropp. Huden har en bra temperatur, är fuktig och ger microorganismerna näring. För att minimera risken att drabbas av sjukdomar bör man därför tvätta händerna ofta. Viktigt är också att efter man tvättat sina händer torkar sig riktigt torr. Studier visar att ju torrare händerna är desto färre bakterier överlever.

68


Kemprodukter Personlig hygien - Lila serie

Dispenser 2008717 passar till tvål 600 ml.

KBM Rubin Soap

KBM Crystal Soap

En mild hand- och duschtvål innehållande 30% väldoftande färsk Aloe Vera som är handplockad från rättvisemärkt odling. Finns både med och utan parfym.

En kosmetisk mild tvål. Finns både med och utan parfym.

Användning

Användning Hand- och duschtvål.

Egenskaper

Hand- och duschtvål för all typ av kroppsvård.

Oparfymerad mild hand- och duschtvål med neutral doft. Rengör huden skonsamt samt ger en mjuk och behaglig känsla.

Egenskaper En mild hand- och duschtvål som ger både näring åt huden samtidigt som den återfuktar den.

Dosering Koncentrat. Överdosera ej.

Dosering Koncentrat. Överdosera ej.

pH värde:

7

pH värde:

5

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

Nej

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2051648

600 ml

1 st, 12 st/krt

Parf.

2069728

300 ml

1 st, 12 st/krt

Parf.

2051649

600 ml

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2069735

500 ml

1 st, 12 st/krt

Parf.

2051651

600 ml med pump

1 st, 12 st/krt

Parf.

2069778

500 ml

1 st, 12 st/krt

Parf.

2051652

1 liter dispensopac

1 st, 12 st/krt

Parf.

2051661

600 ml med pump

1 st, 12 st/krt

Parf.

2051435

1 liter dispensopac

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2051658

600 ml med pump

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2051646

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2051659

1 liter

1 st, 12 st/krt

Parf.

2051653

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2051655

1 liter

1 st, 12 st/krt

Oparf.

2051647

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2051660

5 liter

1 st, 3 st/krt

Parf.

2051645

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2051656

5 liter

1 st, 3 st/krt

Oparf.

2008717

Tvåldispenser, till 600 ml

1 st, 10 st/krt

2008717

Tvåldispenser, till 600 ml

1 st, 10 st/krt

69


70


Kemprodukter Handdesinfektion - Blå serie

KBM Handdesinfektion Gel

KBM Handdesinfektion Flytande

Användning

Användning

En effektiv handdesinfektion i gel för användning inom sjukvård, kommun, livsmedelshantering mm.

En effektiv flytande handdesinfektion för användning inom sjukvård, kommun, livsmedelshantering mm.

Egenskaper Produkten verkar återfettande och eliminerar bakterier, virus och svamp på ett effektivt sätt. Massera in händerna ordentligt, var noggrann mellan fingrarna och vid nagelbanden. Uppfyller kraven för EN 1500, 12791, 14476, 13624 & 13727. 1L flaskan används med fördel som refill till dispensrar med påfyllningsbar tank.

Automatisk doseringsstation för handdesinfektion

Dosering Används i koncentrat.

Egenskaper Produkten verkar återfettande och eliminerar bakterier, virus och svamp på ett effektivt sätt. Massera in händerna ordentligt, var noggrann mellan fingrarna och vid nagelbanden. Uppfyller kraven för EN 1500, 12791, 14476, 13624 & 13727. 1L flaskan används med fördel som refill till dispensrar med påfyllningsbar tank.

Dosering Används i koncentrat.

Användning Påfyllningsbar, beröringsfri dispenser för handdesinfektion med stativ och droppbricka. Infraröd sensor doserar automatiskt innehållet i din hand. Rymmer 1000ml. Fungerar med produkter från alla tillverkare. Strömkabel, toppskylt och monteringssats för stativet ingår.

pH värde:

7,5 i brukslösning

pH värde:

Farligt gods:

Nej

Farligt gods:

7,5 i brukslösning

Dispensern doserar automatiskt. En automatisk dosering är 0,8 ml.

Nej

Art nr

Produkt

Art nr

Strl

Fp

Doft

Art nr

Strl

Fp

Doft

2120084

Automatisk doseringsstation (gel)

2120081

500 ml

6 st/fp, 690/pall

Oparf.

2120082

500 ml

6 st/fp, 690/pall

Oparf.

Automatisk doseringsstation (flytande handdes)

2120079

1 liter

10 st/fp, 480/pall

Oparf.

2120080

1 liter

10 st/fp, 480/pall

Oparf.

2120086

71


Engångshandskar I många arbetsmiljöer finns det högt ställda krav på hygien. Många gånger innebär det att du ska använda engångshandskar. De skyddar dig och det du hanterar och kan minimera smittspridning och infektioner. Valet av engångshandske styrs av det du arbetar med. Materialen i dem har olika egenskaper och de är därför lämpade för olika miljöer.

Nitril

Vinyl

Latex

Ett oöverträffat konstgjort gummimaterial som är motståndskraftigt mot oljor, fetter och kemikalier och som har bra mekaniska egenskaper. Nitril är elastiskt, har bra slitstyrka och ger ett mycket bra grepp.

(PVC) är ett välbeprövat slitstarkt plastmaterial, som ger ett bra grepp. Kan innehålla mjukgörare (ftalater) och behåller sin mjukhet även i kyla.

Ett mycket töjbart och rivstarkt material som har bra temperaturresistens. Kan orsaka allergiska reaktioner som minimeras genom tvättning och andra processer. Tack vare sin elasticitet blir latexhandskar mycket åtsmitande och välpassande.

Kan engångshandsken komma i kontakt med livsmedel? I en del miljöer med flera användare kan det vara svårt att styra vilka engångshandskar som används till vad. Livsmedelsymbolen berättar bara att handsken är godkänd att använda för livsmedel – men inte vilka livsmedel. Vinylhandskar kan innehålla hälsoskadliga ftalater. Hanterar man feta livsmedel, som t.ex. lax, kan ftalater migrera (vandra över) till livsmedlet. Därför ska ej vinylhandskar användas vid hantering av feta livsmedel utan här ska man använda nitrilhandskar

72

märkta med en glas- och gaffelsymbol. Ni kan alltid se vilka livsmedel handsken kan hantera och hur länge på vår hemsida under produkt och EG-försäkran. I miljöer som t.ex. förskolor där engångshandskar har många användare för flera ändamål, därav även till livsmedel, så bör Nitril handskar användas till allt för att säkert veta att andra material inte används till livsmedel.

Glada händer i engångshandsken En del yrken innebär att handskarna behöver bytas ofta eller att de sitter

på under långa arbetspass – detta är påfrestande för huden. Följ våra tips för glada händer! •H änderna ska alltid vara ordentligt rena och framförallt torra innan du tar på dig handsken. •A nvänd innervante av bomull. Det ger en torrare känsla och minimerar risken för hudreaktioner. •V älj puderfria handskar. Puder i handskar kan torka ut huden och bidra till ökad allergirisk. • F örebygg hudirritation med hudskyddskräm. Låt den torka in ordentligt innan du tar på handskarna.


KBM Nitrile Light

KBM Niltrilhandske, puderfri

Tunn smidig nitrilhandske med rullad krage för engångsbruk. Mycket bra fingerkänsla tack vare den tunna designen. Lämplig för arbete inom livsmedelsindustri, vård, rengöring, lokalvård och montering. 240 mm. Finns i storlek 7, 8, 9 ,10 och 11.

En tunnare smidig nitrilhandske med rullad krage för engångsbruk. Lämplig för arbete inom rengöring, lokalvård, livsmedelsindustri och montering. Puderfri. Texturerad yta för bättre grepp. Lämplig vid hantering av alla sorters livsmedel. Finns i storlek 7, 8, 9, 10 och 11.

Art nr

Strl

Fp

Art nr

Strl

Fp

24315450070

7

nirtil, 100 st/fp

24315550070

7

nitril, 100 st/fp

24315450080

8

nitril, 100 st/fp

24315550080

8

nitril, 100 st/fp

24315450090

9

nitril, 100 st/fp

24315550090

9

nitril, 100 st/fp

24315450110

10

nitril, 100 st/fp

24315550110

10

nitril, 100 st/fp

24315450111

11

nitril, 80 st/fp

24315550111

11

nitril, 80 st/fp

KBM Vinylhandske, puderfri

KBM Latex Light

Engångshandskar av vinyl, puderfri. Invändigt präglad och PU-belagd för bättre komfort. Minimal allergirisk. Vinylhandske lämplig för vård, rengöring, lokalvård, målning och laboratorier. 240 mm. Finns i storlek 7, 8, 9 och 10.

Stark, flexibel och bekväm puderfri latexhandske för engångsbruk. Handsken har en rullad krage och sitter mycket bra på handen. Överlägsen fingertoppskänsla och mycket bra grepp. Lämplig för arbete inom laboratorier, vård, rengöring, lokalvård, livsmedel och montering. Finns i storlek 7, 8, 9, 10, 11.

Art nr

Strl

Fp

Art nr

Strl

Fp

24364700070

7

vinyl, 100 st/fp

24354700070

7

latex, 100 st/fp

24364700080

8

vinyl, 100 st/fp

24354700080

8

latex, 100 st/fp

24364700090

9

vinyl, 100 st/fp

24354700090

9

latex, 100 st/fp

24364700110

10

vinyl, 100 st/fp

24354700110

10

latex, 100 st/fp

24354700111

11

latex, 80 st/fp

73


Avfallshantering

Säckar och påsar för bästa funktion Det talas mycket om materialtjockleken på säckar – vi föredrar att tala om användningsområde och funktion. Det är valet av råmaterial och produktionsmetod som slutligen avgör hur tjock en säck behöver vara för att fungera för en viss typ av användning. KBM-sortimentet av sopsäckar och påsar är noga utvalt med både funktion och miljö i fokus. Bara de bästa säckarna får bära KBM som varumärke. Därför får du alltid en säck du kan lita på och som är väl anpassad för ditt användningsområde.

74


75


Avfallshantering - Säckar & Påsar

KBM CO-EX-säckar LD/LLD KBM CO-extruderade säckar är tillverkade av 100% återvunnen polytenråvara. För att få en tunn men stark och seg säck tillverkas den i tre skikt där varje skikts ”fibrer” placeras i olika riktningar. Eftersom ”fibrerna” ligger i olika riktningar och att säcken är dubbelsvetsad får du en väldigt hög rivstyrka och puntikeringssäker säck. Detta möjliggör att gå ner i tjocklek (µ) och ändå få bibehållen styrka. Säcken blir ett bra miljöval i kombination med bra ekonomi. KBM CO-EX-säckar passar bra att använda till både städ- och trädgårdsavfall.

Art nr

My (µ)

St/rle

Liter

Fp

Färg

Strl

10012285

30

25

70

1 rle, 15 rle/krt, 480 rle/pall

Svart

600 x 900 mm (motsvarar 45 my)

10020472

20

50

70

1 rle, 9 rle/krt, 360 rle/pall

Transparent

600 x 900 mm (motsvarar 35 my)

10020471

30

25

70

1 rle, 12 rle/krt, 480 rle/pall

Vit

600 x 900 mm (motsvarar 45 my)

10008772

30

25

125

1 rle, 12 rle/krt, 384 rle/pall

Svart

750 x 1150 mm (motsvarar 45 my)

10019493

30

25

125

1 rle, 6 rle/krt, 288 rle/pall

Svart

750 x 1150 mm (motsvarar 45 my)

10020479

40

25

125

1 rle, 6 rle/krt, 288 rle/pall

Svart

750 x 1150 mm (motsvarar 55 my)

10019036

50

25

125

6 rle/krt, 40krt/pall

Svart

750 x 1150 mm (motsvarar 60 my)

10020481

20

25

125

1 rle, 12 rle/krt, 480 rle/pall

Transparent

750 x 1150 mm (motsvarar 35 my)

10020482

30

25

125

1 rle, 12 rle/krt, 480 rle/pall

Transparent

750 x 1150 mm (motsvarar 45 my)

10013108

30

25

125

1 rle, 12 rle/krt, 384 rle/pall

Transparent

750 x 1150 mm (motsvarar 45 my)

10020484

20

25

125

1 rle, 12 rle/krt, 480 rle/pall

Vit

750 x 1150 mm (motsvarar 35 my)

10013419

30

25

125

1 rle, 12 rle/krt, 384 rle/pall

Vit

750 x 1150 mm (motsvarar 45 my)

10011969

40

10

160

1 rle, 15 rle/krt, 525 rle/pall

Svart

800 x 1250 mm (motsvarar 60 my)

10021277

30

25

70

1 rle, 12 rle/krt, 480 rle/pall

Svart

680 x 800 mm (motsvarar 50my)

Nyhet

10020473

30

25

110

1 rle, 12 rle/krt, 384 rle/pall

Svart

700 x 1100 mm (motsvarar 50 my)

Nyhet

10020474

40

25

110

1 rle, 6 rle/krt, 288 rle/pall

Svart

700 x 110 mm (motsvarar 55 my)

Nyhet

10020475

20

25

110

1 rle, 12 rle/krt, 480 rle/pall

Transparent

700 x 1100 mm (motsvarar 35 my)

Nyhet

10020476

30

25

110

1 rle, 12 rle/krt, 384 rle/pall

Transparent

700 x 1100 mm (motsvarar 45 my)

Nyhet

10020477

20

25

110

1 rle, 12 rle/krt, 480 rle/pall

Vit

700 x 1100 mm (motsvarar 35 my)

Nyhet

10021276

30

25

70

1 rle, 12 rle/krt, 480 rle/pall

Transparent

600 x 900 mm (motsvarar 45 my)

Nyhet Biobaserad

10021752

35

10

160

1rle, 15 rle/krt, 525rle/pall

Transparent

800x1250mm (motsvarar 55 my)

Nyhet

76

Livsmedelsgodkänd


Avfallshantering - Säckar & Påsar Papperskorgspåsar Påse till papperskorgar tillverkad av polyeten. Finns i olika polyetenblandningar.

Hög densitet – HD En påse producerad i HD kan göras tunn och ändå behålla sin styrka. De vanligaste produkterna med HD är avfallspåsar och knytsäckar. Du får en stark påse, men om det blir en reva i den riskerar du att riva sönder hela påsen. Därför har vi valt att inte enbart använda HD i våra påsar.

Linjär låg densitet – LLD Vissa av våra påsar består av LLD som gör påsen starkare och segare och samtidigt mjukare och behagligare att arbeta med.

Låg densitet – LD LD är det klassiska polyetenet för till exempel bärkassen, fruktpåsen och sopsäcken.

Medium densitet – MD MD är en blandning av LD och HD. Påsen kan då göras tunnare men blir aningen prassligare.

Art nr

My (µ)

St, blandning

Liter

Fpk

Färg

Strl

100265601

7

100 st/rle HD

28

1 rle, 10 rle/krt, 850 rle/pall

Vit

260/250 x 570 mm

100266901

12

100 st/rle LLD

28

1 rle, 10 rle/krt, 850 rle/pall

Vit

260/250 x 570 mm

2116278

8

100st/rle HD

30

1rle, 20rle/krt, 960rle/pall

Vit

270/240x570mm

2116276

13

100st/rle LLD

30

1rle, 15rle/krt, 720rle/pall

vit

300/220x600mm

2116280

15

100st/rle LLD

40

1rle, 12rle/krt, 576rle/pall

vit

310/290x600mm

10020493

7

50 st/rle HD

15

1 rle, 30 rle/krt, 1440 rle/pall

Grå

370 x 500 mm

10020494

15

100 st/rle LLD

15

1 rle, 10 rle/krt, 720 rle/pall

Vit

370 x 500 mm

10012343

30

25 st/rle LLD

28

1 rle, 20 rle/krt, 1440 rle/pall

Vit

460 x 600 mm

10020486

8

100 st/rle HD

30

1 rle, 16 rle/krt, 768 rle/pall

Transparent

500 x 500 mm

10020495

11

50 st/rle HD

40

1 rle, 20 rle/krt, 960 rle/Pall

Transparent

510 x 700 mm

10020496

11

50 st/rle HD

40

1 rle, 30 rle/krt, 1080 rle/pall

Svart

510x 700 mm

101230901

8

50 st/rle HD

30

32 rle/krt, 2304 rle/pall

Transparent

500 x 600 mm

100266401

12

100 st/rle MD

Basko 20

1 rle, 10 rle/krt, 640 rle/pall

Vit

550 x 600 mm

10011116

18

50 st/rle LLD

Basko 20

1 rle, 20 rle/krt, 1000 rle/Pall

Vit

550 x 600 mm

101160361

10

100 st/rle HD

Basko 20

1 rle, 10 rle/krt, 760 rle/pall

Vit

560 x 600 mm

10020488

8

100 st/rle HD

30

1 rle, 16 rle/krt, 576 rle/pall

Transparent

600 x 600 mm

10020489

8

100 st/rle HD

30

1 rle, 12 rel/krt, 576 rle/pall

Vit

600 x 600mm

10020491

8

100 st/rle LLD

60

1 rle, 10 rle/krt, 480 rle/pall

Transparent

600 x 900 mm

10020492

7

50 st/rle HD

60

1 rle, 15 rle/krt, 720 rle/pall

Vit

600 x 900 mm

10020487

8

50 st/rle HD

40

1 rle, 30rel/krt, 1080 rle/pall

Transparent

650 x 700 mm

100266101

24

50 st/rle LD

Basko 60

1 rle, 9 rle/krt, 315 rle/pall

Vit

870 x 850 mm

10013127

35

15 st/rle LLD

Basko 60

1 rle, 15 rle/krt, 720 rle/pall

Vit

870 x 850 mm

20

100 st/rle LLD

1 rle, 10 rle/krt, 540 rle/pall

Grå

320 x 410 mm

30

50st/rle LLD

1rle, 20rle/krt, 720rle/pal

vit

270/150x550mm

Sanitetspåse

10020604 Avfallspåse

2116281

18

77


Torkpapper

Torkpapper KBM Torkpappersprodukter är avsedda för offentliga- kontorsoch konsumentutrymmen. Ett sortiment som tillgodoser behovet för de flesta användningsområden. Vårt KBM Torkpapper är uppdelat i tre olika kvalitetsområden:

Kvalitativt torkpapper tillverkat av 100% nyfiberkvalitet. Extra vitt och mjukt papper som passar utmärkt där man vill ge extra omsorg och erbjuda hög kvalitet. KBM Torkpapper i High kvalitet tillgodoser höga krav på hygien och komfort.

Torkpapper för dagligt bruk tillverkat av sorterad vit returfiber. Mjukt, naturligt vitt papper som passar för att tillgodose hygien och komfort. Inget kemiskt blekmedel.

Torkpapper i baskvalitet tillverkat av returfiber. Avsett för enklare användning i publika miljöer. Torkpapper för dagligt bruk i bra kvalitet.

78


Torkpapper

Artikelnamn

Artikel nr

Längd

Lager

Förpackning

Quality

Ecolabel

12 rullar/frp 36 frp/pall

High Quality ★★★

12 rullar/ frp 4 frp/pall

Medium Quality ★★

6 rullar/frp 36 frp/pall

High Quality ★★★

6 rullar/frp 20 frp/pall

Medium Quality ★★

24 rullar/frp 50 frp/pall

High Quality ★★★

56 rullar/frp 18 frp/pall

High Quality ★★★

56 rullar/frp 18 frp/pall

Basic Quality ★

6 rullar/frp 36 frp/pall

High Quality ★★★

12 rullar/frp 36 frp/pall

High Quality ★★★

12 rullar/frp 20 frp/pall

Medium Quality ★★

LT/004/014

12 rullar/frp 12 frp/pall

Medium Quality ★★

LT/004/014

6 rullar/frp 21 frp/pall

Medium Quality ★★

LT/004/014

6 rullar/frp 18 frp/pall

Basic Quality ★

1 rullar/frp 42 frp/pall

High Quality ★★★

1 rullar/frp 42 frp/pall

Basic Quality ★

C-MATAT PAPPER MINI KBM Torkpapper C-matat mini

10019358

120 m

1

SE/004/005

KBM Papper Cmatat Mini 120m

10021144

120 m

1

LT/004/014

C-MATAT PAPPER MAXI KBM Torkpapper C-matat maxi

10019359

KBM Papper C-matat Maxi 300m

10021145

275 m

300 m

1

1

SE/004/005

LT/004/014

TOALETTPAPPER MINI KBM Toalettpapper Mini 70m

10019363

KBM Toalettpapper Mini 55m

10021142

KBM Toalettpapper Mini 38,5m

10021143

70 m

55 m

38,5 m

2

2

2

SE/004/005

LT/004/014

LT/004/014

TOALETTPAPPER MIDI KBM Toalettpapper Midi 300m

10019362

KBM Toalettpapper Midi 150m

10019361

KBM Toalettpapper Midi 230m

10021138

KBM Toalettpapper Midi 180m

10021137

300 m

150 m

230 m

180 m

2

2

1

2

SE/004/005

SE/004/005

TOALETTPAPPER MAXI KBM Toalettpapper Maxi 340m

10021139

KBM Toalettpapper Maxi 400m

10021141

340 m

400 m

2

1

LT/004/014

INDUSTRIPAPPER KBM Torkrulle industri 1000m

10019365

KBM Torkrulle industri

10019364

1000 m

820 m

1

1

SE/004/005

SE/004/005

79


Städmaskiner

Vad är orbitalteknologi? Maskiner med orbitalteknologi utnyttjar principen för högfrekventa svängningar, det vill säga att skurhuvudet rör sig med små snabba vibrerande rörelser i ett mönster samtidigt som det roterar. Detta innebär att maskinen blir mer stabil jämfört med traditionell rondellteknik, framförallt då maskinen inte vill dra iväg åt något håll av egen kraft. Maskinen klarar att rengöra alla typer av golv såsom trä, sten, klinker, linoleum, textil, plastgolv inklusive bolon. Tekniken är idealisk för rengöring, polering, polish-/vaxborttagning, kristallisering, återställning av marmorgolv med diamantverktyg samt slipning och oljning av trägolv m.m. Vätskan som används sprids inte utan förblir inom skivans omkrets, vilket resulterar i betydande besparingar av vatten och rengöringsmedel samt mindre eftertorkning av socklar m.m. Dessutom gör den karakteristiska orbitalrörelsen maskinen mycket enkel att använda för alla operatörer, vilket drastiskt minskar utbildningstiden och ger snabb igångsättning.

• Överlägsen rengöringseffekt • Mindre rengöringsmedel • Mindre vatten • Mindre energi • Mindre arbetskraft

Två rörelser i en Samtidigt som skivan roterar mellan 0 till 90 rpm genererar systemet en konstant orbitalrörelse som gör det möjligt att passera mycket snabbt över samma punkt flera gånger.

Rotationsrörelsen har en diameter på ca 1 cm och en orbitalrörelse på 1400 passager per minut, vilket skapar en extraordinär och snabb rengöring. Denna innovativa omloppsteknik garanterar en intensiv och känslig rengöring.

Borstens eller rondellens verkan är effektiv vid varje lätt svängande rörelse: framåt och bakåt eller från sida till sida, och den stannar alltid platt på ytan. Orbitaltekniken kan användas på alla typer av golv och garanterar en extraordinär skurning, polering, slipning och kristallisering.

Röda serien är lite robustare/kraftigare för dem som använder maskinerna mer regelbundet eller arbetar som professionella entreprenörer inom t.ex. golvvård. Gröna serien är optimerad för effektiv rengöring med flexibilitet och användarvänlighet i fokus.

80


Städmaskiner

Singelskurmaskiner med orbitalteknologi

Komplett singelskurmaskin med orbitalteknologi. Levereras komplett med tank, kabel, rondellhållare och elektronisk sprayutrustning. Art. nr 10021318 / SAP. nr 2078396

• Skurbredd 43 cm • 48 alternativt 65 kg beroende på antal vikter. Med extra vikt (tillbehör) 82kg • Elkabel 15 m • Elektronisk sprayutrustning

• 1100 W motor •T ankvolym 15 liter • Låg vattenförbrukning • Låg energiförbrukning

Komplett singelskurmaskin med orbitalteknologi. Levereras komplett med tank, kabel och rondellhållare. Art. nr 10021319 / SAP. nr 2078405 • Skurbredd 43 cm • Vikt 42 kg - Lätt för dagligt underhåll, bekvämt och ekonomiskt • Elkabel 15 m

• 1100 W motor • Tankvolym 15 liter • Låg vattenförbrukning • Låg energiförbrukning

Mini-Tor Kraftfull och innovativ skurmaskin med orbitalteknologi som gör maskinen lättarbetad och enkel för effektiv rengöring. Ger ett fantastiskt resultat på de svåråtkomliga ytorna. Används såväl på trappsteg som speglar och väggar. Art nr: 10021461/ SAP. nr 2114686 • Skurbredd 22,5 x 11,5 cm • Vikt 10 kg • 100 W motor • Teleskopskaft 97-135cm

• 15 m strömkabel • Utmärkt stabilitet • Låg energiförbrukning

Observera att nedre bilden inkluderar ett tillbehör: Handenhet för Mini-Tor.

81


Städmaskiner

Singelskurmaskin PRO Grey TF43 Komplett singelskurmaskin som levereras med rondellhållare, skurborste, tank och kabel. En kraftig singelskur med riktig växellåda istället för remdrift som säkrar lång livslängd. Chassit är tillverkat i stål för extra skurkraft men också för lång hållbarhet. Lämplig för noggrann rengöring och även specifika arbeten såsom stenrestaurering. En kraftfull och pålitlig maskin med lång livslängd. Art nr. 10021427 / SAP. nr 2114683 • 1500 W motor • 15 liters tank

• 43 cm skurbredd • 15 m strömkabel

• Vikt 40 kg

PRO Grey TF33 Komplett singelskurmaskin som levereras med rondellhållare, skurborste, tank och kabel. En liten kraftig singelskur med riktig växellåda istället för remdrift som säkrar lång livslängd. Chassit är tillverkat i stål för extra skurkraft men också lång hållbarhet. Maskinen är lämplig för noggrann rengöring och även specifika arbeten såsom stenrestaurering på trånga ytor. Art nr. 10021428 / SAP. nr 2057544 • 1100 W motor • 15 liters tank

• 33 cm skurbredd • 15 m strömkabel

• Vikt 32 kg

TEXTILRENGÖRINGSMASKIN PRO Red EXTRACT P12

Extraktionsmaskin för matt- & möbeltvätt, komplett med golv- & möbelmunstycke för textilrengöring samt filter och golvmunstycke för både våt- och torrsugning. Utmärkt val vid t.ex. fläckborttagning på heltäckningsmattor, rengöring av entrémattor, möbler, bilklädsel m.m. Liten kompakt maskin som är lätt att ta med. Art nr. 10022293 / SAP. nr 2121706 • 1100 watt sugmotoreffekt • 25 liters tank

• Renvattentank 4 liter • 15 m strömkabel

• Vikt 6 kg

Tillbehör, reservdelar & förbrukningsmateriel Som komplement till städmaskinerna följer ett omfattande sortiment av tillbehör mm. Ett urval av dessa artiklar hittar du på våra hemsidor under respektive produkt.

82


Städmaskiner

Våt- & torrdammsugare Våt- & torrdammsugare för effektiv rengöring. Helgjutet chassi i ABS-plast, vilket i stort sett är okrossbart och omöjliggör läckage från tanken. Enkel att transportera, med stora fasta hjul baktill samt länkade styrhjul framtill. Inkl. våt- & torrutrustning. Art. nr 10021338 / SAP. nr 2078583 • 1100 watt sugmotoreffekt • 30 liters tank

• 1 sugmotor • 10 m strömkabel

• Vikt 12 kg

Våt- & torrdammsugare för effektiv rengöring för lite större ytor. Helgjutet chassi i ABS-plast, vilket i stort sett är okrossbart och omöjliggör läckage från tanken. Enkel att transportera, med stora fasta hjul baktill samt länkade styrhjul framtill. Inkl. våt- & torrutrustning. Art. nr 10021339 / SAP. nr 2078585 • 1100 watt sugmotoreffekt • 60 liters tank

• 1 sugmotor • 10 m strömkabel

• Vikt 15 kg

Våt- & torrdammsugare med 80 liters tank för effektiv rengöring av stora ytor. Helgjutet chassi i ABS-plast, vilket i stort sett är okrossbart och omöjliggör läckage från tanken. Enkel att transportera med rejält handtag och med stora fasta stora hjul baktill samt länkade styrhjul framtill. Inkl. våt- & torrutrustning. Enkel tömning via tippfunktion eller tömningslang. Art. nr 10021341 / SAP. nr 2078587 • 2200 watt sugmotoreffekt • 80 liters tank

• 1 sugmotor • 10 m strömkabel

• Vikt 19 kg • Frontmunstycke finns som tillbehör

Våt- & torrdammsugare för effektiv rengöring av olika ytor och miljöer. Levereras med alla nödvändiga tillbehör för både våt- och torrsugning. Art. nr 10021336 / SAP. nr 2078576 • 1200 watt sugmotoreffekt • 35 liters tank

•1 sugmotor • 7 m strömkabel

• Vikt 8 kg

Kraftfull och rejäl våt- & torrdammsugare med dubbla sugmotorer och 70 liters tank för effektiv rengöring av olika större ytor & miljöer. Levereras med alla nödvändiga tillbehör för både våt- och torrsugning. Enkel tömning via tömningsslang. Art. nr 10021337 / SAP. nr 2078580 • 2400 watt sugmotoreffekt • 70 liters tank

• 2 st sugmotorer • 7 m strömkabel

• Vikt 18,5 kg

83


Skurrondeller KBM – du och miljön KBM är utvecklat med människa och miljö i fokus. Mycket av den dagliga städningen sker idag med torrare städmetoder och minimalt med kemikalier. Vissa golvtyper och viss städning kräver mer mekanisk bearbetning av ytan för att få ett fullgott resultat. KBM har därför tagit fram ett komplett sortiment av rondeller och skurblock för att uppnå högsta möjliga kvalité på golven samtidigt som vi värnar om miljön. Vi kallar serien ”KBM Power Pad” och är som namnet antyder ett riktigt kraftredskap för golven. Metodstädning är det självklara valet när man vill värna om miljön och sin personal samtidigt som man får en ekonomisk städning både till resultat och städtid. KBM städmaterial och städkem ger tillsammans med KBM Power Pad det perfekta resultatet för våra användare.

84


85


Skurrondeller

KBM Power Pad Scrubbing Scrubbing är standardmodellerna i färgerna vit, röd, grön, brun och svart. Grövre slipning ju mörkare färg. Finns i både rondeller och skurblock.

Vit rondell Vit Scrubbing innehåller minimalt med slipmedel och används i första hand som en rondell för lågvarvspolering. Används även som skurrondell på ömtåliga ytor tillsammans med ett svagare kem för lättare städning. Innehåller 4 – 10 % slipmedel Minsta försäljningsenhet 5 st = 1 kartong. Färg

Vit

Röd

Grön

Brun

Svart

Storlek

Art nr

Art nr

Art nr

Art nr

Art nr

4

10016587

10016487

10016513

10016537

10016563

6

10016588

10016489

10016514

10016538

10016564

7

10016589

10016491

10016515

10016539

10016565

8

10016591

10016492

10016516

10016541

10016566

9

10016592

10016493

10016517

10016542

10016567

10

10016593

10016494

10016518

10016543

10016568

11

10016594

10016477

10016519

10016544

10016569

12

10016595

10016495

10016521

10016545

10016571

13

10016596

10016496

10016522

10016546

10016572

14

10016597

10016497

10016523

10016547

10016573

15

10016598

10016498

10016524

10016548

10016574

16

10016599

10016499

10016525

10016549

10016575

17

10016601

10016431

10016526

10016433

10016576

18

10016602

10016501

10016527

10016552

10016577

19

10016603

10016503

10016528

10016553

10016578

20

10016604

10016505

10016529

10016554

10016579

21

10016605

10016506

10016531

10016555

10016581

22

10016606

10016507

10016532

10016556

10016582

23

10016607

10016508

10016533

10016557

10016583

24

10016608

10016509

10016534

10016558

10016584

27

10016609

10016511

10016535

10016559

10016585

28

10016611

10016512

10016536

10016562

10016586

Röd rondell Röd Scrubbing är en allround-rondell som används för daglig städning på i stort sett alla ytor såsom polish-belagda, trä, sten, plast mm. Bra skurförmåga och kan även användas för polering av bl.a. plastgolv. Slutrondell för polering av olja på trägolv. Innehåller 15 – 20 % slipmedel.

Grön rondell Grön Scrubbing är en lite starkare och aggressivare rondell än den röda. För stark för att användas på polishytor utan används på grövre golv vid svårare nedsmutsningar. Bra även för polishborttagning på plastmattor mm. Innehåller 32 – 38 % slipmedel.

Brun rondell

86

Brun Scrubbing är en kraftig och aggressiv rondell som används i första hand för polishborttagning och riktigt grov skurning av golv såsom sten mm. Mycket lämplig till polishborttagning på bl a linoleumgolv. Används även till att massera ner olja i trägolv. Innehåller 44 – 48 % slipmedel.

Svart rondell Svart Scrubbing är en mycket kraftig och aggressiv rondell som bör användas med försiktighet. Används ofta av städbolag för snabbare borttagning av polish mm. Passar inte på ömtåliga golv såsom plastgolv. Innehåller 46 – 50 % slipmedel.


Skurrondeller

KBM Power Pad+ Power Pad+ är en slip- och polerrondell med en substans ”Ferrzon” som är ett material hårdare än diamant. Används som diamantslipning och ger ett fantastiskt resultat på i första hand stengolv. Finns även som skurblock. Daglig städning Städa golvet med kombimaskin och använd den rondell man använt som sista steg, gul eller grön. För att nå det ultimata resultatet kan man byta ut rondellerna mot röd Scrubber och använda KBM Stone Wood i svag dosering en eller två gånger i veckan. Detta höjer i kombination med Brilliantrondellen glansen och ger en högre rengöringsgrad.

Power Pad+ Röd Minsta försäljningsenhet 2 st. Färg

Röd

Blå

Gul

Grön

Storlek

Art nr

Art nr

Art nr

Art nr

4

10016647

10016713

10016668

10016692

5

10016648

10016714

10016669

10016693

6

10016649

10016715

10016671

10016694

7

10016651

10016716

10016672

10016695

8

10016652

10016717

10016673

10016696

9

10016653

10016718

10016674

10016697

10

10016654

10016719

10016677

10016698

11

10016655

10016721

10016678

10016699

12

10016656

10016722

10016679

10016701

13

10016657

10016723

10016681

10016702

14

10016658

10016724

10016682

10016703

15

10016659

10016725

10016683

10016704

16

10016661

10016726

10016684

10016705

17

10016662

10016727

10016685

10016706

18

10016663

10016728

10016686

10016707

19

10016664

10016729

10016687

10016708

20

10016665

10016732

10016688

10016709

21

10016666

10016733

10016689

10016711

Power Pad+ Röd är första steget i serien för att lätt slipa och polera stengolv. Tar bort mindre repor och skrapmärken. Används med vatten och man skurar ytan minst 5 gånger för bästa resultat. Är ytan tidigare polishbelagd tas polishen bort innan behandling, lämpligen med brun Scrubber och polishbort. Sug upp allt smutsvatten innan fortsatt behandling. Den röda rondellen lämnar efter sig en ren, slipad yta perfekt för fortsatt behandling.

Power Pad+ Blå Power Pad+ Blå är andra steget i denna serie. Används ofta som första steg (när inte röd behövs) och man gör behandlingen på samma sätt som med den röda. Gör golvet rent och ger en lite högre glans än efter behandling med röd. Skura ytan tillsammans med vatten 5 gånger och sug sedan upp smutsvattnet. Efterlämnar en ren fin yta perfekt för nästa steg.

Power Pad+ Gul

22

10016667

10016734

10016691

10016712

Power Pad+ Gul är tredje steget i serien och man gör precis som de övriga stegen. Skura med vatten och gå över ytorna 5 gånger. Sug sedan upp smutsvattnet. Nu har man fått en yta som är helt ren och har en betydligt högre glans. Många tycker denna glans är tillräcklig och då avslutar man behandlingen här.

Power Pad+ Grön Power Pad+ Grön är sista steget i behandlingen. Lägg ut vatten och polera ytan 5 gånger varefter man suger upp smutsvattnet. Nu har den torra ytan fått en hög glans och är dessutom mycket motståndskraftig mot nedfläckning. Vill man ha en ännu högre glans kan man högvarvspolera med en torr Power Pad+ Grön.

87


Skurrondeller

KBM Power Pad Melamine

KBM Power Pad High Pro

Melamine är det senaste tillskottet på rondellmarknaden. Melamine har en otrolig förmåga att göra rent endast med hjälp av vatten. Bäst resultat får man på keramik, stengolv, plast och andra släta ytor. Rondellerna kan användas på både kombimaskiner och singelskurmaskiner. Finns även som skurblock.

High Pro är en mycket grov rondell, grövre än den svarta, som kan användas när man verkligen behöver kraftig rengöring främst på stengolv och liknande. Kan även användas för att torrslipa trägolv. Används med stor försiktighet på andra golvytor än grov betong.

Melamine är en ny typ av rondelller som passar till att rengöra klinkers, keramik, terazzo, epoxy, gummi och laminat etc. KBM Melamine Pad är framtagen för problemområden där traditionella rondeller inte fungerar. Den tar bort svarta märken på golv och rengör effektivt hårt smutsade golv och smutsiga fogar. Rondellen rengör genom den friktion som uppstår med golvet. Därför är det viktigt att rondellen är ordentligt blöt. KBM Melamine Pad tar inte bort golvpolish. Rondellerna kan användas på kombiskurmaskiner, singelskurmaskiner eller oscillerande maskiner.

Minsta försäljningsenhet 5 st = 1 kartong.

Minsta försäljningsenhet 5 st = 1 kartong.

Storlek

Art nr, Vit

Storlek

Art nr, Vit

Storlek

Art nr

Storlek

Art nr

8

10016735

16

10016744

8

10016774

18

10016785

9

10016736

17

10016745

9

10016775

19

10016786

10

10016737

18

10016746

10

10016776

20

10016787

11

10016738

19

10016747

11

10016777

21

10016788

12

10016739

20

10016748

12

10016778

22

10016789

13

10016741

21

10016749

13

10016779

23

10016791

14

10016742

22

10016751

14

10016781

24

10016792

15

10016743

23

10016752

15

10016782

27

10016793

16

10016783

28

10016794

17

10016784

88


Skurrondeller

KBM Power Pad

KBM Power Pad EPP

Polishing Pad Natur

EPP rondellen är en specialrondell främst framtagen för att med bara vatten skura bort gammal polish. En miljövänlig metod som dessutom förenklar polishborttagning genom mindre sköljning. EPP-rondellen kan även användas för grov skurning av golv samt mellanslipning av polishlager.

Naturrondellen är tillverkad av naturfibrer blandat med polyester. Rondellen ger en mycket hög glans vid poleringar 1500 varv upp till 3.000 varv per minut. Tack vare ingående naturfibrer är risken att orsaka brännmärken i golvet mycket mindre. Kan även användas för spraypolering. Bör uppnå minst 1500 varv för ett fullgott resultat.

Polishing Pad Ljusblå Ljusblå polerrondell är helt uppbyggd av polyester. Ger en hög glans på polishbelagda ytor samt andra material gjorda för polering. Kan användas för spraypolering och är verksam från 300 upp till 3000 varv per minut.

Minsta försäljningsenhet 5 st = 1 kartong.

Minsta försäljningsenhet 5 st = 1 kartong.

Storlek

Art nr, Natur

Art nr, Ljusblå

Storlek

Art nr, Natur

Art nr, Ljusblå

Storlek

Art nr

Storlek

Art nr

11

10016629

10016612

19

10016638

10016621

8

10016753

17

10016765

12

10016631

10016613

20

10016639

10016622

9

10016754

18

10016766

13

10016632

10016614

21

10016641

10016623

10

10016755

19

10016767

14

10016633

10016615

22

10016642

10016624

11

10016756

20

10016768

15

10016634

10016616

23

10016643

10016625

12

10016757

21

10016769

16

10016635

10016617

24

10016644

10016626

13

10016758

22

10016771

17

10016636

10016618

27

10016645

10016627

14

10016759

23

10016772

18

10016637

10016619

28

10016646

10016628

15

10016763

24

10016773

16

10016764

89


Skurrondeller

KBM Pad Sandning Net Slipnät används i första hand för att slipa bort polish utan vatten för att snabba på processen att lägga ny polish utan väntetider. Kan också användas för att torrslipa trägolv. Används tillsammans med skurrondell för att få en flexibel och följsam anläggning mot golvet. Finns i grovlekarna 60, 80, 100, 120 och 180.

Storlek i tum

Grovlek i grit

Art nr

Storlek i tum

Grovlek i grit

Art nr

8

60

10016478

17

120

10016815

8

80

10016795

17

180

10016816

8

100

10016796

18

60

10016817

8

120

10016797

18

80

10016818

8

180

10016798

18

100

10016819

13

60

10016799

18

120

10016821

13

80

10016802

18

180

10016822

13

100

10016803

19

60

10016823

13

120

10016804

19

80

10016824

13

180

10016805

19

100

10016825

16

60

10016806

19

120

10016826

16

80

10016807

19

180

10016827

16

100

10016808

20

60

10016828

16

120

10016809

20

80

10016829

16

180

10016811

20

100

10016831

17

60

10016812

20

120

10016832

17

80

10016813

20

180

10016833

17

100

10016814

90


Skurrondeller

Användningstabell Scrubbing Pads

Polishing Pads

Power Pads+

Melamine Pads

Marmor

•••••

••

••••

Kalksten

•••••

••

••••

Granit

•••••

••

••••

Terazzo

•••••

••

••••

Plast

••••

••

Linoleum

••••

••

GOLVTYP

RONDELLTYP

Sanding Net

x

EPP Pads

Oslipad betong

•••••

••••

Slipad betong

•••••

••••

Granitkeramik

•••

••

••••

••

•••••

Klinker

••

Trä

••

x

High-Pro Pads

Rondelltyp

••••• Polishing Pads •• Power Pad+ •••• Scrubbing Pads

Melamine Pads

Vit

Röd Grön Brun Svart

Natur Ljusblå

Röd

Blå

Gul Grön

Vit

Sanding Net

• •

EPP Pads

Vinröd

High-Pro Pads

Lila

91


Doseringsutrustning

Allt om dosering Dosering innebär att du tillsätter rengöringsmedel i vatten i bestämda mängder. Genom att följa doseringsanvisningen som finns på medlets etikett vet du att du doserar rätt. Koncentrat är när medlet är outspätt. Tillsätter du vatten kallas det för brukslösning.

KBM Dose-Once kemdoseringsutrustning Vattendriven dispenser för flytande kem. Späder automatiskt koncentrerade kemikalier med vatten till förinställd styrka. Doserar blandningen i små behållare till sprayflaskor, hinkar och skur-/ kombimaskiner.

Ph-värdet ändras vid blandning På etiketten står det vilket pH-värde produkten har i koncentrat samt i brukslösning. pH-värdet för brukslösningen är baserad på den dosering som står på etiketten. Doserar du inte som det står förändras pH-värdet i brukslösningen vilket kan påverka städresultatet. Läs mer på sidan 112.

KBM Sprayflaska med text Graderad. Trigger med 3-fingersgrepp. Färgkodad och sil i botten på slang. Hög kvalitet på spraypump. Passar till doseringutrustning Dose-Once. • Sprayflaska Blå, text ”Allrent” • Sprayflaska Röd, text ”Sanitetsrent” • Sprayflaska Gul, text ”Brukslösning av:” • Sprayflaska Grön, text ”Vatten H2O”

Fel dosering ändrar medlets egenskaper Doserar du med för lite medel minskas medlets effekt. Doserar du med för mycket medel kan du i vissa fall skada materialet/ytan du städar. Brukslöningen som står angiven är beräknad så att medlet har störst effekt vid just den doseringen som står. Men den angivna doseringen kan ibland behöva överskridas om vattnet är hårt.

Fel dosering kan vara skadlig! En annan anledning till varför du ska dosera rätt är att tvätt- och rengöringsmedel kan vara irriterande för huden, ögonen eller luftvägarna, speciellt om de är koncentrerade. Är dessutom medlet frätande kan det ge allvarliga skador redan vid kortvarig kontakt. Det finns både enklare doseringskapsyler och pumpar för olika mängder till hela doseringssystem som du kan montera upp. Prata med oss så hjälper vi dig gärna på rätt väg!

92

Art nr

Fp

Färg

Art nr

Strl

Fp

Text/färg

10011228

1 st

Ljusgrå

10011229

600 ml

1 st

Blå, text ”Allrent”

10011231

600 ml

1 st

Röd, text ”Sanitetsrent”

10011232

600 ml

1 st

Grön, text ”Vatten H2O”

10011233

600 ml

1 st

Gul, text ”Brukslösning av:”


Tillbehör

KBM Dose-Once kemdoseringsutrustning komplett

KBM Spraytrigger till sprayflaska

KBM Falconpump 2 ml

Kemdoseringsutrustning inklusive kemdoserare och 8 st sprayflaskor.

Extra trigger med 3-fingersgrepp. Färgkodad och sil i botten på slang. Hög kvalitet på spraypump.

• En st kemdoserare

• Spraytrigger Blå

• Sprayflaska 2 st Blå, text ”Allrent”

• Spraytrigger Röd

• Sprayflaska 2 st Röd, text ”Sanitetsrent”

• Spraytrigger Grön

Doseringspump för 1-liters flaska. Doserar 2 ml per pumptryck.

KBM Falconpump 5 ml Doseringspump för 1-liters flaska. Doserar 5 ml per pumptryck.

• Spraytrigger Gul

KBM Falconpump 30 ml Doseringspump för 5-liters flaska. Doserar 30 ml per pumptryck.

• Sprayflaska 2 st Gul, text ”Brukslösning av:” • Sprayflaska 2 st Grön, text ”Vatten H2O”

KBM Spraypistol Spraypristol som passar till KBM 1L flaskor.

Art nr

Fp

Art nr

Strl

Fp

Färg

Art nr

ml/tryck Strl

Fp

10011289

Komplett paket

10013705

600 ml

1 st

Blå

10005014

2 ml

1 liter

1 st,12 st/krt

10013706

600 ml

1 st

Röd

10005015

5 ml

1 liter

1 st,12 st/krt

10013707

600 ml

1 st

Grön

10005017

30 ml

5 liter

1 st, 4 st/krt

10013708

600 ml

1 st

Gul

10014906

1 liter

1 st

93


Klassificering och märkning enligt CLP Kan du din pH-skala? Hur löser du upp kalkavlagringar eller rost? Använd sura medel med lågt pH-värde, exempelvis KBM Calc Clean (pH-värde 1,2) art nr 10011741.

Alla kemiska produkter som säljs ska vara klassificerade med avseende på sina fysikaliska faror, hälsofaror och miljöfaror. Information om produkternas farliga egenskaper och hur man ska skydda sig själv och miljön ska lämnas i form av märkning på förpackningen.

Hur löser du feta föroreningar? Använd ett medel med högt basiskt pH-värde, exempelvis KBM Grovrent Alfa Clean (pH 12) art nr 10011732. Hur löser du både kalk, fett och hudavlagringar i duschen? Om du till exempel har en hårt smutsad dusch bestående av kakel där kalkhaltigt vatten förekommer, rengör du lämpligast på följande sätt: Genomfukta samtliga fogar mellan kakelplattorna först. Kakelfogarna är nämligen känsliga för sura rengöringsmedel d.v.s. låga pH-värden. Genom att mätta fogarna, undviker du att dessa tar skada av kalkborttagningsmedlet som oftast består av lågt pH. Fortsätt med att tvätta ner väggytan med ett grovrent. Det löser feta föroreningar som fastnat efter varje avslutad dusch. Grovrent har i de flesta fall ett högt pH och löser upp fett och hudavlagringar på väggarna i duschen. Avsluta med att skölja rent.

Skadlig

Frätande

Giftig

Hälsofarlig

Miljöfarlig

Brandfarligt

Oxiderande

Explosiv

Gas under tryck

Efter genomförd rengöring med grovrent, kan ytan blötläggas med ett kalkborttagningsmedel. Glöm inte att låta medlet verka (Zinnerska cirkeln) enligt anvisningarna på flaskan. Avsluta med att skölja ytan mycket noggrant och rikligt. Vad är Zinnerska cirkeln? Den Zinnerska cirkeln handlar om att använda rätt metod vid rätt tillfälle för att arbeta så effektivt som möjligt. Genom att kombinera de fyra delarna: kem, temperatur, mekanisk bearbetning och tid, kan du i varje situation nå den mest effektiva rengöringen med hänsyn till material, människa och miljö. För att hjälpa dig välja rätt, har vi tagit fram ett antal utbildningar som kan ge dig vägledning.

94

Översiktlig plansch som klass för klass visar farokategorier, faroangivelser, piktogram och signalord enligt CLP-förordningen kan beställas kostnadsfritt via www.kemi.se


Elektrostatiska trycksprutor till KBM Disinfection Elektrostatisk desinficering säkerställer en 100 % täckning av alla ytor, skrymslen och vrår på sekunder. Även under och bakom ställen man normalt aldrig kommer åt. Metoden ger ingen aerosolbildning och ingen karenstid krävs. Upp till 350 m2 desinficeras på 1 timme med minimal kemåtgång. En enorm tids- och kostnadsbesparing. Metoden lämpar sig väl för exempelvis: • Toaletter & Hygienutrymmen • Veterinärkliniker & Djurvård

Art nr 10021712

SAP nr 2115327

Art nr nr 10021946

SAP 2117534

Art nr nr 10022082

SAP 2118918

• Sjukvård & Omsorg • Hotell & Fastigheter • Simhall & Badhus • Fordon

95


Art nr 2113435 • Utgåva 2020 - 2021

www.kbmprofessional.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.