Page 1


Kære Læser

Med dette Scrap Lovers hæfte vil vi give inspiration til, hvordan du kan bruge dine billeder på en sjov og kreativ måde. Vi viser dig bl.a. hvordan du kan anvende sjove knapper, håndlavet papir, smukke bånd, flotte stempler, glitrende rhinstene og meget mere. Rigtig god fornøjelse!


Let & Sjovt at vĂŚre kreativ


D E

D E J L I G S T E

P L E T S K U D

A F

D E N

L I L L E

Nuttede Baby


TIP: P røv a “dob t lave belt r en amm e” me slags d to tape.

Sæt masking tape på som ramme, ca. 3 cm fra kanten. Skær et stykke karton i en anden farvenuance end bundfarven, og placer det indenfor rammen med maskingtape. Skær hul til de ønskede billeder eller sæt billederne direkte på papiret. Skab din personlige ranke. Klip bogstaver ud af noget lækkert papir og lim dem på en sølvsnor. Anvend knapper eller blomster som afslutning på ranken. Pynt siden med blomster og knapper – sæt dem i små grupper.

Brug masking tape til at afgrænse områder eller indramme dine billeder.


M I N D E R

F R A

E N

U F O R G L E M M E L I G

D A G

Den Perfekte Dag


TIP: B rug la g på for at lag opnå 3D eff ekt.

Billedet rammes ind med to forskellige stykker papir. Klip to rammer i forskellige størrelser. Stempel motivet med guld på den yderste ramme – kun dele af motivet er synligt på rammen. Udvid rammen ved at stemple med samme motiv på baggrundspapiret i sølv.

Anvend rhinsten eller små hjerter ovenpå de stemplede motiver for at sætte en ekstra fokus på de stemplede motiver.


F I N U R L I G E

M I N D E R

F R A

H V E R D A G E N

Smukke Prinsesse


TIP: E

n lille fjer sk og en aber flot 3 D effe liv kt.

Anvend nogle af de farver, der er på fotografiet som baggrund – det skaber en god sammenhæng. Brug gerne flere farver. Fremstil din egen pynt. Anvend det samme papir som baggrund til at udstanse f.eks. blomster og sommerfugle og sæt dem på i små grupper. Små knapper kan også bruges til at skabe liv på scrap-siden. Masking tape kan også bruges til at lave bogstaver. Sæt tapen på papir, hvis tapen er svær at styre – tegn evt. bogstaverne på bagsiden og klip dem ud.

Anvend silkebånd til mere end sløjfer – sæt dobbeltklæbende tape bag på båndet og skab dit eget mønster med båndene.


E N

S K Ă˜ N

D A G

D E R

E R

V Æ R D

A T

H U S K E

Pige med Talent


TIP: B rug ste mplet med s flere g amme ange sværte et lyse for at re ste få mpela ftryk.

Riv et hjørne af et stykke håndlavet papir og sæt det på i hjørnet af din scrapbog-side. Sæt en lang tråd i knapperne, så det ser ud, som om de er syet på og sno så tråden rundt ved knapperne. Indram billedet med stemplede motiver. Stempel med to farver. Brug den sølvfarve som er brugt flere steder og en brun farve som sætter fokus på violinen. Bogstaverne klippes ud af det flotte håndlavede indiske papir.

Brug knapper og stempelpuder i samme farvetone. Sæt knapperne ovenpå det stemplede motiv og skab ekstra effekt.


S K Ă˜ N N E

F E R I E M I N D E R

F R A

S T R A N D E N

Sol & Sommersjov


TIP: B

rug e n sno far ve r i ma til at tche scrap indramme nde bog-s ide m din ed.

Brug glade sommerfarver til dine sommerminder. Brug en udstanser til at lave forskellig pynt i friske farver. Kombiner dine egne blomster og pynt med knapper og små rhinstene. Brug også udstanseren på dine billeder – udstans dele af billedet og brug det på din scrapbog side. Dele af pynten må gerne gå ud over den orange kant. Placer pynten i små grupper eller rundt om et billede. Udstans blomster i forskellige farver/størrelser og sæt dem oven på hinanden. Buk blomsterbladene en smule opad, så opnår du en flot 3D effekt. Sæt en rhinsten i midten af blomsten.

Rhinstene giver en sød effekt på blomster. Brug en pincet til påsætning af de små rhinstene, det gør det meget nemmere at placere dem.


S J O V E

M I N D E R

F R A

E N

R E G N V E J R S D A G

Pigen & Vandet


TIP: B rug der m rhinstene i far v atche er r til p apire t.

Et banner binder delene sammen. Klip nogle hjerter og strimler i forskellig bredde. Sæt dem på en snor og sæt nogle knapper på imellem nogle af delene. Snoren føres igennem alle huller i knapperne. Knapperne for enden af snoren limes på papiret. Bogstaverne er klippet ud i det samme papir som det ensfarvede hjerte. Det giver en god sammenhæng at bruge det samme papir til flere ting på samme side. Klip eller skær en meget tynd papirstrimmel (ca. 1 mm) og sno den rundt om en strikkepind (el. lign) og brug den som effekt imellem blomsterne.

Brug knapper og rhinstene som pynt. De fås i mange farver og varianter.


S J O V E

M I N D E R

F R A

E N

F E S T L I G

D A G

Charmerende Diva


TIP: S æt en fjer ell pynt v er an ed sid det en af at op billed nå en et for 3D eff ekt.

Brug fantasien og leg med stempelfarver og stempelmotiver. Inden du begynder er det god ide at lave en kladde på et stykke kopipapir, så du ved sådan cirka, hvor du vil stemple. Når du stempler i et hjørne, så sørg for at de stemplede motiver også rører hinanden. At stemple i flere lag giver ekstra dybde på din side. Skab effekt med motiver som er udstanset – og lad dem gerne danne en linje gennem billedet som sommerfuglene på denne scrapside, der flyver fra hjørne til hjørne. Pynt de stemplede blomster med rhinstene.

Stempel farver og stempel motiver fås i flere forskellige variationer. Hvis dit stempel er meget detaljeret, så prøv at stemple på blødt underlag – f.eks. en musemåtte, det kan gøre det nemmere at få alle detaljer tydelige.


D E

A L L E R F Ă˜ R S T E

S J O V E

P L E T S K U D

Nuttede Babyskat


TIP: B rug k n med sjove apper møns tre.

Klip et stykke håndlavet papir 20x20 cm. Skær hul til det antal billeder, du ønsker at anvende. Billederne sættes fast bag på papiret. Den selvklæbende blonde har mange muligheder, her er den anvendt som ramme om papiret. Udstans et antal blomster i forskellige farvenuancer og sæt dem sammen på kryds og tværs. Sæt dem sammen i en eller flere grupper. Når du sætter pynt på, er det en fordel at samle pynt i forskellige grupper og som regel i et ulige antal. Klip bogstaverne ud i det håndlavede papir og lim dem fast på en sølvsnor. Snoren trækkes gennem en knap i begge ender og knapperne limes på rammen. Sæt rhinstene på de steder du synes, de giver en god effekt.

Klip et tag ud i karton og sæt et navn på – bogstaverne klippes ud i masking tape – pynt tag’et med små blomster og skriv evt. en hilsen bag på tag’et.


H U S K

D E

S M Å

Ø J E B L I K K E

I

H V E R D A G E N

Livets Små Øjeblikke


TIP: B rug b illeder eller u fra re gebla klame de so r m fyld lem d ine eg imelne bil leder.

Rammer behøver ikke at være firkantede eller runde, de kan også have forskellige former - som f.eks. et hjerte. Klip et hjerte ud i håndlavet papir og sæt en selvklæbende blonde på. Den påsættes således, at kanten i bunden ligger bag ved hjertet. Klip en masse små firkantede billeder ud og sæt dem på, så de danner et hjerte. I venstre side er der lavet en tekst med masking tape. I højre side er blomstermotivet stemplet flere gange og i midten af blomsterne er der sat små rhinstene. Fuglen er klippet ud i papir og sat på blomsterne. De små rhinstene øverst i hjertet fremhæver hjertefaconen.

Kombiner selvklæbende blonder og stempelmotiver.


I N T E T

E R

B E D R E

E N D

E N

G O D

V E N I N D E

De Bedste Venner


TIP: R

engø r dine med stem en vå dser v pler iet.

Tegn en streg rundt om billedet. Find det stempelmotiv, du ønsker at bruge som ramme om billedet. Stempel motivet på stregen. Klip et stykke papir en smule større end billedet (3-5 mm) og sæt det bag billedet. Billedet og rammen sættes ovenpå de stemplede motiver. De ønskede stemplede motiver tilføjes – her er motiverne stemplet flere gange i venstre side. Udstans nogle blomster – gerne med en farve som findes i billedet. Til sidst sættes små rhinstene på de udstansede blomster og på de stemplede blomster.

Fremstil et tag med pigernes navne – klip bogstaverne ud eller print dem ud og pynt efterfølgende med et stempel og et par små rhinstene.


De Skønneste Minder

SAM PARTNER A/S DK-6000 Kolding

© Copyright 2013 DIAS

Livet er fyldt med minderige og smukke begivenheder, som på bedste vis er værd at bevare. Med dette Scrap Lovers hæfte vil vi give inspiration til, hvordan du kan bruge dine billeder på en sjov og kreativ måde. Rigtig god fornøjelse!

Scrap lovers w35 dk  
Advertisement