Drømmedun

Page 1

Eksklusive dyner og puter fra Princess

Svanemerket dunkolleksjon. Trygt for deg - trygt for miljøet!


10 års garanti 90 % kvalitetsdun Svanemerket Norskprodusert Allergivennlig Sporbar dun

princessbutikken.no


PRODUSERT I NORGE for norske forhold I samarbeid med Norges eldste dunprodusent Norsk Fjærfabrik på Mysen, har vi utviklet Princess dunkolleksjon med tanke på det norske klimaet og nordmenns krav til god kvalitet.

Vårt samarbeid er en garanti for at normer for kvalitet og regler for renhet og opprinnelse følges. Det er også en garanti for at produktene er ferske, og at råvarene kan spores tilbake til sin opprinnelse. Nordmenn er blant de mest kresne i verden når det gjelder valg av dyner og puter. Ikke så rart, når vi tenker på klimaet her til lands. Princess dunkolleksjon dekker alle individuelle behov og ønsker. Alle våre dunprodukter er produsert med de ypperste dunkvaliteter som finnes på markedet, samt kvalitetstrekk som gir deg en ekstra behagelig søvnopplevelse. Mange synes det er vanskelig å velge riktig dyne og pute, derfor har vi laget dette heftet som kan hjelpe deg med å gjøre valget enklere.

3


Trygt for deg - trygt for miljøet! Produksjonen følger Svanemerkets strenge miljøkrav. Hele produksjonsprosessen er nøye kontrollert og godkjent av Svanemerket. Kjemikaliebruken er strengt regulert. Arbeiderne i alle ledd av prosessen har gode arbeidsforhold og arbeidsmiljø.

princessbutikken.no


DEN SOM SOVER TRYGT, SOVER GODT! Vi er stolte av å kunne si at alle våre dunprodukter i Drømmedunserien er godkjent av miljømerket Svanen. Når du kjøper et svanemerket produkt kan du være helt trygg på at produktene er trygge for både deg og miljøet. I tillegg er dunproduktene anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er et godt valg for astmatikere og allergikere. Hvorfor velge dun? Dun er et naturmateriale med helt spesielle egenskaper. Dun isolerer godt, samtidig som det transporterer vekk fuktighet som oppstår i løpet av natten. En god dundyne vil derfor holde deg god og varm uten at du føler deg klam. En dundyne er også lett å forme rundt kroppen slik du selv ønsker det. Våre dundyner er produsert med et vevet duntett trekk så ingen dun slipper ut av dynen. Trekket er fylt med dun av beste kvalitet, og sydd enten med ruter eller punkter. Alle Princessdynene er sydd slik at dunen fordeler seg jevnt utover i dynen, og dunen holder seg på plass natten igjennom.

Nomite Alle våre dundyner og puter er merket «Nomite». Det er en internasjonal sertifisering som viser at et produkt er egnet for husstøvallergikere. Norskproduserte I samarbeid med Norges eldste dunprodusent Norsk Fjærfabrik på Mysen, har vi utviklet denne dunkolleksjonen spesielt med tanke på det norske klimaet og nordmenns krav til god kvalitet. Vårt samarbeid er en garanti for at normer for kvalitet og regler for renhet og opprinnelse følges. Det er også en garanti for at produktene er ferske og at råvarene kan spores tilbake til sin opprinnelse.

S

Anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund Dundynene og -putene i dette heftet er grundig vurdert av NAAFs produktvurderingsutvalg, etter strenge helsekriterier og kan bære merket “Anbefalt av NAAF”. Dette gir deg som forbruker en viktig og god trygghet. naaf.no N VA

EMER K

2039 0037

E T

Downpass sertifikat Downpass er den mest anerkjente standarden i Europa når det gjelder sporbarhet av dun og fjær. Dunen i Princess dunprodukter kommer utelukkende fra slaktevirksomhet, og oppnår kravene for Downpasssertifisering. Dunen kan spores tilbake til oppdrettergården. Downpass er også et system for å kontrollere og bekrefte god dyrevelferd. Det blir kontinuerlig gjennomført tester og kontroller av en nøytral tredjepart.

Svanemerket Alle dunprodukter i dette heftet er Svanemerket. Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden og stiller strenge helseog miljøkrav til produkter under produksjon, under bruk og som avfall. Merket gir en garanti for at produktet er blant de minst helse- og miljøbelastende innenfor sin produktgruppe. Svanemerket.no Oeko-Tex 100, trygge tekstiler Alle våre dundyner og puter er Oeko-Tex 100 sertifisert og merket ”Trygge Tekstiler”, dette garanterer at produktet ikke inneholder helseskadelige kjemikalier. I tillegg har kolleksjonen Klasse I sertifisering, som innebærer at produktene også er godkjent for barn under 3 år. Downafresh Dunen i Downafresh-merkede produkter er vasket og kontrollert i henhold til strenge europeiske standarder. Kvalitetene blir kontrollert regelmessig i laboratorium for å kunne merkes med Downpass.

5


FINN RIKTIG PUTE FOR DEG! Når du skal velge dunpute bør du ta stilling til følgende: Liker jeg å ligge høyt eller lavt med hodet? Ligger jeg mest på ryggen, magen eller siden? Ut ifra dette kan du finne ut hvilke puter som passer dine preferanser.

Liker du å ligge på ryggen kan det være godt med litt ekstra støtte til nakke og hode. Vi anbefaler en dunpute som er fast og litt høy. Alternativt kan du velge en dunpute som er høy, men mykere pute for deg som liker å synke godt nedi puten når du legger deg. Da vil du samtidig ha god støtte.

princessbutikken.no

Er du glad i å ligge på siden bør du velge en mykere pute som du kan dytte godt under nakken, da anbefaler vi en middels høy til høy pute.

Hvis du sover på magen er det viktig at hodet ligger ganske flatt slik at man ikke får en unaturlig «knekk» på nakken.


Lav

Medium

Høy

Dunpute LAV er en lav pute for deg som liker å ligge lavt med hodet, på magen eller som ønsker å ha en ekstra pute for å justere høyden. Også fin som barnets første «voksenpute». Vekt: 220 gram Bæreevne: 725 cuin

Innhold: Trekk:

Lav

Medium

Ren hvit europeisk Muscovy dun 90 % dun - 10 % små fjær, Klasse I 100 % bomull

Høy

Dunpute MEDIUM er en middels høy, men myk pute. Puten passer for deg som liker god støtte for hodet eller liker å ligge litt høyere, eller på siden, men samtidig synke ned i puten. Fin å kombinere med Drøm dunpute lav, hvis man ønsker å justere høyden gjennom natten. Vekt: 410 gram Bæreevne: 725 cuin

Innhold: Trekk:

Lav

Medium

Ren hvit europeisk Muscovy dun 90 % dun - 10 % små fjær, Klasse I 100 % bomull

Høy

Dunpute MEDIUM FAST er en middels høy pute. Den har en stor andel fjær, som gjør den fast og stødig. Puten passer for deg som liker en stabil pute, og som liker å ligge litt høyere med hodet.

DUNDYNER

Vekt: 650 gram Bæreevne: 500 cuin

Innhold: Trekk:

Lav

Medium

Ren hvit europeisk Muscovy dun 50 % dun - 50 % små fjær, Klasse I 100 % bomull

Høy

Dunpute HØY er en høy pute. Den er middels fast, med sydd kanal for bedre fordeling av dun og fjær. Puten er stabil og gir god støtte til nakke og rygg. Passer for deg som liker å ligge høyt med hodet og ligger mest på siden. Vekt: 650 gram Bæreevne: 600 cuin

Innhold: Trekk:

Ren hvit europeisk Muscovy dun 70 % dun - 30 % små fjær, Klasse I 100 % bomull

7


...............

10 ÅRS GARANTI på dundyner Når du kjøper dundyner hos oss kan du være sikker på at du kjøper et kvalitetsprodukt. Garantien gjelder for produksjonsfeil og er en indikasjon på dynens levetid under forutsetning at man følger angitte bruks- og vedlikeholdstips.

princessbutikken.no


  

   

        

Dundyne LETT En flott dyne for vårt varierte sommerklima. Dunens naturlige egenskaper gjør at dynen svaler på varme netter og holder deg varm på kjølige netter. Dynen passer også godt som helårsdyne hvis man ikke har det for kaldt på soverommet, og som barnets første voksendyne. Str: Vekt: Bæreevne: Garanti:

140x200/140x220/200x220 cm Innhold: 256/288/400 gram 725 cuin Trekk: 10 år

Ren hvit europeisk Muscovy dun 90 % dun - 10 % små fjær, Klasse I 100 % bomullscambric, rutesydd

  

   

    

Dundyne SVAL En middels tykk helårsdyne som passer godt i sesongene utenom den kaldeste vinter og varmeste sommer. Fryser du lett er den fin som sommerdyne og en super dyne for barn som skal over på sin første voksendyne. Str: Vekt: Bæreevne: Garanti:

140x200/140x220/200x220 cm Innhold: 500/550/700 gram 725 cuin Trekk: 10 år

Ren hvit europeisk Muscovy dun 90 % dun - 10 % små fjær, Klasse I 100 % bomullscambric, punktsydd

  

   

    

Dundyne LUN En tykk helårsdyne som passer godt i sesongene utenom den kaldeste vinter og varmeste sommer, for deg som fryser lett. Blir du fort varm passer denne også godt som vinterdyne. Str: 140x200/140x220/200x220 cm Vekt: 750/825/990 gram Bæreevne: 725 cuin Garanti: 10 år

Innhold: Trekk:

Ren hvit europeisk Muscovy dun 90 % dun - 10 % små fjær, Klasse I 100 % bomullscambric, punktsydd

   

   

    

Dundyne VARM En tykk og varm dundyne som passer godt som vinterdyne. Dunens evne til å isolere kommer godt frem i denne velfylte og varme dynen. Str: Vekt: Bæreevne: Garanti:

Bestillingsvare

140x200/140x220/200x220 cm Innhold: 950/1045/1240 gram 725 cuin Trekk: 10 år

Ren hvit europeisk Muscovy dun 90 % dun - 10 % små fjær, Klasse I 100 % bomullscambric, rutesydd

  

   

    

Dundyne EKSKLUSIV Vår varmeste dyne som passer godt for nordiske vintre. Isolerende og velfylt, trekk i ekstra fin kvalitet. Str: Vekt: Bæreevne: Garanti:

140x200 og 140x220 cm 984/1040 gram 800 cuin 10 år

Innhold: Trekk:

Ren hvit europeisk Muscovy dun 100 % dun klasse I 100 % bomullsbatiste, ekstra fin kvalitet, rutesydd

9


...............

 Dundyne Lett

 Dundyne Sval

  

Dundyne Lun

   

Dundyne Varm

   

Dundyne Eksklusiv

princessbutikken.no


DET ER ENKELT å velge dundyne hos oss! Våre Drømmedundyner er fylt med 90 % ren hvit Muscovy dun og resten småfjær. For å finne den rette dynen, må du ta hensyn til din kroppstemperatur og temperaturen i soverommet. Er soverommet veldig kaldt, eller du fryser lett, bør du velge en tykk og varm dyne som isolerer godt.

Jo mer fyll, jo varmere dyne.

     

Kaldt

  

Dundyne Lun

Dundyne Eksklusiv    

Varmt

ROMTEMPERATUR

Medium

Dundyne Varm

      

Dundyne Eksklusiv    

Dundyne Varm

 Dundyne Sval

 Dundyne Lett

  

Dundyne Lun

   

Dundyne Varm

 Dundyne Sval

  

Dundyne Lun

KROPPSTEMPERATUR Varm

Normal

Frossen 11


DUN TIL BARN Dun er et naturlig materiale som puster godt og vil holde barnet ditt jevnt varmt i løpet av natten. Drøm Andungen dundyner og dunputer er svanemerkede, har trekk i økologisk bomull, er norskproduserte, samt anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Dyner og puter til barn blir i perioder vasket ofte, da er det godt å vite at kvaliteten ikke forringes. Våre dyner og puter beholder sin gode kvalitet vask etter vask. Et trygt valg for de aller minste – og miljøet.

princessbutikken.no


Dunpute DRØM ANDUNGEN

En lav og myk dunpute til baby/barn/junior. Tradisjonelt skal barnet ligge lavt med hodet. Puten er trukket med et svært mykt bomullslerret. Str: Vekt: Bæreevne Innhold: Trekk:

35x40 cm/40x60 cm 35 gram/100 gram 725 cuin Ren hvit europeisk Muscovy dun, klasse I 90 % dun og 10 % små fjær 100 % økologisk bomullscambric

35x40 cm Passer til dyne 65x80 + 80x100 cm

40x60 cm Passer til dyne100x140 cm

Dundyne DRØM ANDUNGEN

En lett og lun helårsdyne til baby/barn/junior. Barn har generelt en høy kroppstemperatur og har et mindre isoleringsbehov enn voksne. 65x80 cm/80x100 cm/100x140 cm 42 gram/68 gram/126 gram Ren hvit europeisk Muscovy dun 90 % dun - 10 % små fjær, Klasse I 725 cuin GUIDANCE (room temperature and the child’s sleepwear ) FOR USER INSTRUCTION SHEET 3.5 TOG 100 % økologisk bomullscambric 65x80 cm 80x100 cm 10 år Vogn/vugge Sprinkelseng

TOG – VARMENIVÅER OG TERMISK MOTSTAND Drøm Andungen dundyner til barn har varmeangivelse 3.5 TOG. TOG-angivelsen beskriver varmenivået eller “termisk motstand” for et produkt og blir brukt for å forklare hvor varm en dyne er. Skjemaet til høyre viser sammenhengen mellom dynens TOGverdi, rommets temperatur og valg av barnets bekledning. Dyner med 4.0 TOG eller høyere anbefales til utendørs bruk. Pass på at barnets ansikt ikke tildekkes. Må ikke brukes sammen med sovepose eller teppe. Holdes unna åpen ild. Ikke bruk dynen dersom den har tegn på skader.

100x140 cm Juniorseng

24-27° C 22-24° C 20-22° C 18-20° C 16-18° C 13-16° C 3.5 TOG 2.5 TOG 1.0 TOG

0.5 TOG

Skjemaet er veiledende i henhold til EN 16779-1

13 M0387

Str: Vekt: Innhold: Bæreevne: Varmeskala: Trekk: Garanti:


...............

princessbutikken.no


VI HJELPER DEG med å finne riktig dyne og pute Ønsker du hjelp med å velge dyne og pute kan du booke tid hos oss. Da holder vi av litt ekstra tid til deg, og hjelper deg med alt du lurer på når du skal velge dyne og pute! Timen vil foregå i butikk eller digtalt og koster ingenting.

15


VASK OG VEDLIKEHOLD For at dunputene og dundynene dine skal holde seg fine og vare lenge, er det viktig at man følger angitte vaske- og vedlikeholdstips.

Vaskes på 60 grader i minst 7 kg maskin. Spesialsåpe for dun eller vaskemiddel uten enzymer anbefales for å forlenge holdbarheten og spensten i dunen. Skyllemiddel anbefales ikke. Tørkes i tørketrommel sammen med tennisballer, så dunen ikke klumper seg. Tørk gjerne dunen i flere omganger, slik at du får ristet den innimellom.

Dyner og puter bør ristes lett hver morgen. Spesielt putene trenger å fluffes opp for å fornye dunens spenst.

N VA

EMERK

Princess bytter dyner og puter dersom forsegling ikke er brutt. Sjekk at du har fått riktig størrelse og kvalitet før forsegling brytes. Dyner og puter uten forsegling byttes ikke, da dette er kroppsnære produkter.

E T

S

Dynene bør luftes med jevne mellomrom med Dunprodukter må ikke lagres i tette poser, vindu/dør åpen eller utendørs i skyggen (direkte bruk oppbevaringsbagen som fulgte med sollys vil forringe trekket). produktet. Vi selger også hvit oppbevaringsbag.

Bruk gjerne et ekstra beskyttelsestrekk på puten, så varer den lenger. Putetrekket har glidelås og brukes under putevaret. Beskyttelsestrekk 50x70 cm.

Miljømerket trykksak 2041 0853

Foto: Per Gunnarson. Styling: Annette Ekjord. Takk til: Södra for sponsing av gulv (furu hvit hardvoksoljet), Verket Interiør og Kjøkken Verket. All bruk og gjengivelse av varemerker, kjennetegn og annen informasjon er forbudt uten skriftlig samtykke fra Princess Gruppen AS. Vi tar forbehold om trykkfeil og at varer kan bli utsolgt.