Page 1

PREZA


Over Preza 01

Over Preza

01

Duurzaam hout

03

Draaipoorten

05

Schuifpoorten

15

Maatwerk

19

Pilaren

21

Bediening & veiligheid

23

Plaatsen

25


“Over Preza” Massieve poorten. Waarin alle verbindingen in het hout zelf zijn verwerkt. Geen zichtbare scharnieren. Geen zichtbaar ijzerwerk. En zelfs geen zichtbare aandrijving of bedieningskast. Enkel hout. Robuust en duurzaam hout.

Dat is Preza. Exclusieve poorten. Volledig op maat gemaakt. En binnen maximaal een dag geplaatst. Overal in Nederland en België.


03

Duurzaam hout


“Duurzaam hout� Preza staat voor kwaliteit. In alle opzichten. Ook maatschappelijk. Daarom wordt uitsluitend duurzaam hout gebruikt. Dat wil zeggen: hout dat een van de internationale keurmerken FSC, VLO of SVLK draagt.

U heeft daarin de keuze uit Bangkirai, dat van zichzelf een heel natuurlijke uitstraling heeft en met name in landelijke omgevingen fraai tot zijn recht komt. Meranti, dat in alle mogelijke kleuren kan worden gelakt en het vooral goed doet in moderne woonwijken. En Spintvrij Europees Eiken met zijn warme en rustieke uitstraling.


05

Draaipoorten


“De gesloten draaipoort” De gesloten variant. Eén massief vlak, waarin het vriendelijke plankenwerk voor de finesse zorgt. Een poort die heel sterk één geheel vormt met de kolommen. Geeft de entree tot uw oprit een heel stoere uitstraling.

De poort als rots in de branding. Die vanwege zijn vriendelijke karakter uitnodigt om binnen te komen, maar door zijn robuuste voorkomen ook een soort van gepaste reserve inbouwt; afhankelijk ook van de hoogte waarin u de poort gebouwd wilt hebben.


07

Draaipoorten


“De open draaipoort” De open variant is wat zachter van karakter dan de gesloten variant. Deze poort doet heel landelijk aan. Sommigen noemen haar zelfs een tikje frivool. Al is het vaak ook de omgeving die de poort deze vriendelijke uitstraling meegeeft.

Dat is het mooie aan deze poort. En de kracht ervan ook: hij past eigenlijk overal. In het buitengebied, maar evengoed in een woonwijk. Want de combinatie met de markante pilaren en het gebruik van robuust hout, geven de poort, ‘ondanks’ zijn vriendelijke voorkomen, toch een heel overtuigende uitstraling.


09

Draaipoorten


“De eigentijdse draaipoort� De eigentijdse draaipoort is een combinatie van elementen en karakters: gesloten, afstand houdend, maar met een doorkijk naar wat zich achter de poort afspeelt.

Typerend aan deze poort zijn de spijlen, die de poort enerzijds weliswaar een chique, anderzijds toch ook weer een lichtvoetige of zelfs speelse uitstraling geven.


11

Draaipoorten


“De klassieke draaipoort” Doet het nog steeds heel goed: de klassieke draaipoort. En klassiek puur vanwege zijn uitstraling. Niet het rechttoe rechtaan lijnenspel, maar een spits toelopend dak op het planken onderwerk.

Een poort zoals we die al heel lang kennen. Maar nu dus ook in een massief houten uitvoering, die de collectie van Preza zo uniek maakt. Dat wil zeggen: de poort als één uniform, massief geheel.


13

Draaipoorten


“De landelijke draaipoort” Een variant op de eigentijdse draaipoort. Alleen al door te variëren met het spijlenwerk, creëer je een totaal andere beleving bij de poort. De poort krijgt door de gekruiste spijlen een heel landelijke uitstraling.

Daarmee hebben we gelijk ook een van de krachten van Preza te pakken: in deze brochure presenteren wij u een aantal min of meer standaard modellen, maar de keuze is uiteindelijk aan u. U bepaalt. Wij maken.


15

Schuifpoorten


“De gesloten schuifpoort� Klopt, minder robuust en minder prominent aanwezig dan een draaipoort. Maar juist daarom ook het alternatief bij uitstek als de vrije ruimte die u beschikbaar heeft geen opendraaiende poortdeuren toelaat.

Standaard in een gesloten en open variant beschikbaar, maar net als bij de draaipoorten geldt ook hier dat uw wens een opdracht aan ons is. Een opdracht tot maatwerk.


17

Schuifpoorten


“De open schuifpoort” De schuifpoort met doorkijk. Een afbakening met een open karakter. De poort die weliswaar beschermt, maar tegelijk ook uitnodigt. Wees welkom.

Een poort ook weer, zoals voor alle poorten van Preza geldt, die één uniform en massief geheel is. Geen ijzerwerk dus waartegen het hout is gemonteerd. Maar puur het hout zelf. Massief. Duurzaam. En oersterk.


19

Maatwerk


“Ontwerp zonder beperkingen” Deze brochure geeft slechts voorbeelden. Inspiratie. Preza nodigt u uit om met eigen ideeën te komen. Of in overleg met ons tot een uniek ontwerp te komen, dat naadloos aansluit bij de uitstraling van uw woning; of die de uitstraling ervan zelfs een nieuwe impuls geeft. Elk ontwerp wordt in 3D aan u gepresenteerd, zodat u vooraf precies weet hoe de poort er straks uit komt te zien. En zodat u voor uw woning of uw situatie altijd de beste keuze maakt.


21

Pilaren


“Uw persoonlijke wens” Ook in pilaren heeft u alle keus. In materiaal: massief hout, gemetseld, gestuukt of natuursteen. Maar ook in afwerking: met keuze uit diverse ‘petjes’, met verlichting en met een brievenbus al dan niet volledig in de pilaar weggewerkt.

Voor de pilaar geldt, zeker zo sterk als voor de poort zelf, dat deze in uitstraling en beleving naadloos aan moet sluiten bij de sfeer van uw huis. Met Preza heeft u die garantie. Omdat wij daar in de ontwerpfase al uitgebreid bij stil staan.

Heeft u al pilaren of wilt u die zelf (laten) bouwen? Geen probleem. Al onze poorten worden immers op maat gemaakt.


23

Bediening & veiligheid


“Techniek, uw veiligheid” Wat voor het ontwerp geldt, geldt ook voor de functionaliteit: u beslist. Bijvoorbeeld hoe de poort moet opengaan: automatisch, via detectielussen of een tijdregeling? Met een afstandsbediening? Via de telefoon? Geïntegreerd binnen het bestaande domoticasysteem? Zegt u het maar.

Welke keuzes u ook maakt, de poort blijft dankzij de unieke wijze van construeren één massief geheel. Zo is de besturingskast standaard geïntegreerd in de pilaar. Dat oogt fraaier. Chiquer. En veel overtuigender.

En dat is precies wat Preza wil zijn. En wil doen: overtuigen. Uw poort. Als smaakmaker. Blikvanger. Maar tegelijk één met het geheel.


25

Plaatsen


“Geplaatst, in één dag” Wij komen bij u thuis met een kant-en-klare (prefab) poort. Maken de grond klaar. Plaatsen de poort. Zorgen dat de poort kan worden bediend. Stellen de beveiliging in. Integreren de verlichting. Repareren het straatwerk. Geven u heldere tekst en uitleg. En zijn weer weg.

Alles met slechts enkele mensen. En alles in maximaal één dag.


Deze brochure is u aangeboden door

www.preza.eu

Preza - Houten poorten (brochure)  

Preza houten poorten

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you