Page 1

Det du egentlig ønsker deg

SPAR TUSEN­ LAPPER FRAM TIL 9. NOV.

M A G A S I N E T

4- 1 3

Her finner du løsningen du egentlig ønsker deg PEISKUPP

SPAR

6000,-

12 900,CONTURA 556, NÅ FRA

SPAR

5 500,-

9 995,MORSØ 6148, NÅ FRA

SPAR

3 000,-

Tar 55 cm lange vedkubber! TERMATECH TT22 I STÅL, NÅ FRA

11 990,-

nyhet


Velg

VARME

TANKER

Hos Varmefag kan du velge peis eller ovn i alle stil­ arter og priser. Ditt nye varme møbel skal stå i huset i flere tiår, så det er viktig at du finner ”din” peis eller ovn. I butikken hjelper vi deg å velge riktig i forhold til budsjett, smak og andre kriterier.

Av Sindre Baardson, kjedeleder

finn mer Varm back-up Mange har back-up på PC-en. Dessverre må det et uhell til før man ser fordelen med back-up, og da er allerede skaden skjedd. De siste årene har Norge opplevd både sprengkulde og mange alvorlige strøm­ brudd i vinterhalvåret. Problemet er ikke kulden i seg selv, men strømforbruket som kommer da folk skrur opp panelovnene og varmekablene. Desto høyere forbruk, desto mer utsatt er strømnettet for overbelast­ ning og strømbrudd. Med snø og vind i tillegg, er sjansen enda større for at man blir strømløs - i verste fall i dagevis.

I dette magasinet viser vi et utvalg av våre peiser og ovner. Finn alle modellene med priser og utfyllende informasjon på www.varmefag.no. Der kan du også hente inspirasjon fra før-etter-­ reportasjer og sende forespørsler direkte til din nærmeste Varmefag-butikk.

få hjelp

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er bekymret for at én av fire kommuner mangler beredskapsplan for strømbrudd. Slik jeg tolker det, bør derfor alle ha sin egen plan som kan gi familien varme i huset dersom strømmen blir borte midt på kalde vinteren.

Varmefag. Det ligger i navnet. Varme er vårt fag og det eneste du behøver å gjøre er å tenne fyrstikken. Alt før det hjelper vi deg med. Fra valg av ildsted til transport og montering. Prisen blir vi enige om på forhånd. Enkelt og trygt. Kort fortalt, det du egentlig ønsker deg...

DM-en du holder i hånden er spekket med nyttig informasjon, gode tilbud og nyheter. Benytt derfor muligheten til å skaffe fami­ lien en varm back-up. Og du, ikke vent til skaden allerede har skjedd...

Varmefag er m ­ edlem av Norsk Varme, bransjefore­ ningen for miljøvennlige ild­ steder og skorsteiner. Både produsenter, montører og forhandlere er nå sammen i Norsk Varme. Formålet er å være et samlende organ for bransjen, både faglig og politisk. Les mer på www.norskvarme.org 2

Varmefagmagasinet er utgitt av Varmefag-kjeden i samarbeid med sine leverandører. Kjedekontor: Dyrløkkeveien 29, 1448 Drøbak post@varmefag.no Redaktør: Nina Melhus Redaksjon og grafisk design: Sterk Kommunikasjon

Vi tar forbehold om feil i informasjonen om våre produkter/tilbuds­ produkter, samt priser i magasinet. Oppgitte effektverdier er kun ment som indikasjoner (ikke nødvendigvis vitenskapelig testet). Vareutvalget i butikkene varierer. Frakt kan i noen tilfeller komme i tillegg til oppgitte priser. Enkelte bilder kan avvike fra norske brannforskrifter, slik som f. eks. gulvplater. Avbildet modell kan avvike fra laveste oppgitte pris. Evt. retur av ­gammelt ildsted m.m. og ­montering, kommer i tillegg til oppgitte priser. Prisene inkluderer ikke røykrør, da dette må tilpasses individuelt. *Betingelser for avbetaling på side 2


Av Jimmy Vangsnes, Varmefag Åsane

Varme fagtips

Varme fakta om vedfyring

Pass på pipa!

•V  ed er langt billigere enn strøm. Med strømprisene som har vært de siste årene, er ved­fyring et godt økonomisk alternativ. Varmen du får fra strøm koster langt mer enn varmen fra et rentbrennende ildsted. Favneved koster mellom 50 og 60 øre pr KWh, mens strøm og nettleie med avgifter har de senere år kostet fra ca 80 øre til en krone pr KWh i den kalde årstiden.

• Vedfyring er 100 % klimanøytralt, fordi ved er en fornybar ressurs. CO2 som frigjøres ved forbrenning, tas opp i voksende trær – og inngår derfor i det naturlige CO2-kretsløpet.

• En vedovn og pipe krever minimalt med vedlikehold og har lang levetid.

• Rentbrennende ildsteder gir 90 % mindre partikkelutslipp enn gamle ovner.

• En rentbrennende ovn til 10 000 kroner er nedbetalt på 2-3 år, dersom en tredel av oppvarmingsbehovet dekkes av ved i stedet for strøm.

• Ved er kortreist. Det meste av veden som brukes i Norge er hugget i området der man bor.

• Husholdninger med varmepumpe anbefales å supplere med vedfyring når det er ekstra kaldt. Både fordi effekten av varmepumpen er dårligere i kulda og fordi streng kulde fører til økt slitasje på utstyret.

• Ved å erstatte 5000 KWh strøm fra kullkraft­ verk med ved/bio, reduseres utslipp av CO2 med 5 tonn. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra to års bilkjøring.

• Vedfyring i moderne ildsteder anbefales av miljømyndighetene, både av hensyn til global og lokal forurensning. • Vedfyring i moderne ildsteder støttes av miljøbevegelsen, særlig fordi ved/bio er klimanøytralt.

Skal du tilkoble ny peis ­eller ovn? Har du sett ­skader på ­skorsteinen? ”Svarer du ”ja” på et av disse spørsmålene, kan det være lurt med en sjekk om pipa fortsatt holder mål. Skader på pipa kan for eksempel vises som utvendige sprekker eller brune render. Man kan også merke det på dårlig trekk selv om dette også kan skyldes flere andre faktorer. Kontakt din Varmefag-butikk dersom du er i tvil. Husk at en pipe med skader kan være brannfarlig. En rehabilitering av skor­steinen er enklere enn de fleste tror. Alt kan gjøres utenfra, enkelt, økonomisk og renslig.

Kilde: www.norskvarme.org

Kjøp nå. Betal om 9 mnd. Cresco Access gir deg frihet til å betale når det passer deg. Nå kan du utsette betalingen i 9 måneder mot et ­ tsettelsesgebyr på kr 425. Etter denne perioden bestemmer du selv om du vil betale inn hele beløpet eller u foreta månedlige innbetalinger. Ved månedlig innbetaling: Eff.rente 31,8 %, 15 000,- o/ 12 mnd. totalt 17 368,-. Gjelder kjøp over 2 500,-. Forutsetter en kredittvurdering. Administrasjonsgebyr kr 45,- (0,- for saldo under 250,-) *Betingelser for -avbetaling på side 2 Cresco Access et produkt fra DNB Bank ASA

Alltid. Muligheter.

3


Peisløsninger som reduserer oppvarmingskostnadene

Vakre og varmelagrende

25 900,CONTURA 660T, NÅ FRA

SPAR

3 000,-

997,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 35 848,-

Avbildet modell, nå 29 525,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-9 KW

SPAR

3 000,Varmelagrende peiser og ovner sørger for god fyrings­ økonomi og blir stadig mer populære. Conturas varme­ lagrende modeller bruker enten en tykk klebersteins­ kappe til å ta vare på varmen eller et innebygget varmemagasin. Noen modeller har begge muligheter.

Ekstra varmemagasin Mange vedovner kan utstyres med et magasin i varme­ lagrende stein. En del ovner har også dette innebygget som standard. Contura 590T kan utstyres med ekstra varme­magasin som er skjult i toppen av ovnen.

23 900,CONTURA 590T, NÅ FRA

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

4

923,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 33 207,-

*Betingelser for avbetaling på side 2


SPAR

19 900,4 000,-

CONTURA 520T, NÅ FRA

776,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 27 914,-

Avbildet modell kr 16 500,-

Unik naturstein. Klebersteinens unike, individuelle mønster gjør at ingen ovn blir den andre lik. Den porøse natursteinen har en meget god varmelagringsevne og fortsetter å avgi herlig varme etter at ilden har sluknet. Jo mer kleberstein ovnen har, dess mer ettervarme gir den.

SPAR

3 000,-

28 900,CONTURA 26T, NÅ FRA

1108,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 39 854,-

*Betingelser for avbetaling på side 2

SPAR

3 000,-

28 900,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

SPAR

4 000,-

19 900,-

CONTURA 480, NÅ FRA

CONTURA 560T, NÅ FRA

1108,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 39 854,-

776,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 27 914,-

5


Både utvendig og innvendig varmelagring som reduserer oppvarmingskostnadene

Husets flotteste sparebøsse Kombinasjonen med kleberstein omramming og innebygget varmemagasin gir deg ekstra mye varme i forhold til hvor mye ved du bruker, og reduserer oppvarmingskostnadene betraktelig.

SPAR

3 000,-

Avbildet modell, nå 28 300,-

Elegant og høyreist peisovn med kleberstein og stort flammebilde. Kan utstyres med varmelagrende magasin på 65 kg, som gjør at den holder på varmen lenge etter at ilden har sluknet. Ovnen er lett å plassere og tar liten gulvplass. Kan tilkoples uteluft for god forbrenning selv i tette hus.

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

6

25 900,CONTURA 790T, NÅ FRA

997,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 35 848,-

Med Contura 34T kan du velge varmemagasin i olivinstein som tilleggsutstyr, så får du en ovn som sprer varmen jevnt i mange timer. Ved å tilkople uteluft direkte får du en ovn som bren­ ner lett, også om du bor i et moderne, tett hus.

SPAR

3 000,-

26 900,CONTURA 34T, NÅ FRA

1034,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 37 168,-

*Betingelser for avbetaling på side 2


Maskulin. 160 cm høy, et enormt flammebilde og tøffe glassfelt fra bunn til topp på hver side. Dette er den ­prisbelønte Contura 35T. Med høyt plassert brennkammer kan du stå bekvemt når du fyller i ved, ­tømmer aske eller regulerer effekten. Den er enkel å fyre opp i og etter bare en halvtime har du full effekt. Kan også ut­styres med ekstra varmemagasin for enda bedre fyringsøkonomi.

SPAR

3 000,Den prisbelønte Contura 35T i kleber­stein med sideflater i glass, har blitt en klassiker .

29 900,CONTURA 35T, NÅ FRA

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

*Betingelser for avbetaling på side 2

1145,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 41 174,-

7


Peiskos og lønnsom oppvarming i skjønn forening

En peisinnsats utnytter konveksjons­effekten og varmer effektivt opp ­rommet, mens en åpen peis kun varmer opp pipen og rett foran ovnen. Et åpent ildsted har svært dårlig virkningsgrad mens en lukket innsats kan ha en v­ irkningsgrad opp mot 80%. Contura i41-serien: Contura i41 er en lek­ ker hjørnemodell med hevedør i utsøkt design. Hjørnemodellen sørger for at du får innsyn til flammene fra store deler av rommet. Velg mellom omramming i sandstein, ­kleberstein eller Contura artstone. Du kan også legge til en benk

med vedoppbevaring og dekorative detaljer i svart granitt. På toppen av det hele, kan du velge et varmemagasin på hele 200 kg. Det gjør at du kan nyte varmen over 12 timer etter at ilden har sluknet.

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 5-10 KW

nyhet

Contura i31-serien: Har de samme egenskapene som i41. Serien består av i alt 10 varianter. KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 4-9 KW

30 900,CONTURA i31A, FRA

1181,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 42 506,-

(Avbildet modell i Artstone, svart hylle og benk i granitt kr 39 900,-)

8

*Betingelser for avbetaling på side 2


nyhet

Mulighet for 200 kg varmemagasin!

32 900,CONTURA i41, FRA

1255,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 45 147,-

(Avbildet modell kleberstein, svart hylle og benk i granitt kr 43 900,-)

Contura i4 er en liten, stilig og prisgunstig peisinnsats som passer både til innmuring og for montering i åpne peiser/gruer.

For deg som ønsker en egendesignet omramming har du uendelige ­mulig­heter med Contura i6. Det er nesten bare fanta­ sien som setter begrensningene. Ønsker du innsats med ramme av glass eller støpejern? Håndtak og lister i matt krom eller sort? Valget er ditt.

KUN HOS VARMEFAG

KUN HOS VARMEFAG

EFFEKT: 3-9 KW

EFFEKT: 3-9 KW

12 500,CONTURA i4 INNSATS, FRA

518,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 18 614,-

*Betingelser for avbetaling på side 2

nyhet

12 900,CONTURA i6 INNSATS, FRA

518,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 18 614,-

9


Contura 556 er en nett og plasseringsvennlig peisovn med store ­sideglass og høyt plassert brennkammer. De store sideglassene gjør at du kan se og føle flammene både fra sofaen og middagsbordet samtidig! Ovnen er enkel å fyre opp og når full effekt innen kort tid!

PEISKUPP SPAR

6 000,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

Avbildet modell, nå 14 025,-

KUPP! 12 900,CONTURA 556, NÅ FRA

518,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 18 614,-

Conturas bestselger gjennom tidene

11 900,CONTURA 510, NÅ FRA

SPAR

4 000,-

481,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 17 293,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

10

*Betingelser for avbetaling på side 2


Kraftpakker TermaTechs nye TT22-­serie er store og robuste peisovner med høy effekt som kan varme opp store rom. Her kan du benytte opptil 55 cm lange vedkubber. Fås i sort og grå, med stål eller med kappe i kleberstein.

14 990,TERMATECH TT22S MED KLEBERSTEIN, NÅ FRA

Termatech TT 22-serien har mulighet for frisk­ luftstilkobling.

vedlengde 55cm

SPAR

3 000,-

596,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 21 411,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 7,5 KW

vedlengde 55cm

SPAR

4 000,-

11 990,TERMATECH TT22 I STÅL, NÅ FRA

484,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 17 416,-

Et smart valg! Termatech TT 20S og TT20 R gir deg mye for pengene. Dette er to svane­merkede ovner i dansk design med detaljer til en utrolig pris. Begge har kaldt håndtak og mulighet for ekstrautstyr som rustfrie ribber og innebygget peissett. TT20-­serien er meget effektiv og har en virknings­ grad på hele 83%. Serien har også mulighet for tilkopling av uteluft, som er viktig i tette hus.

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

*Betingelser for avbetaling på side 2

SPAR

2 500,-

SPAR

2 500,-

TERMATECH TT20RS MED KLEBERSTEIN, NÅ FRA

TERMATECH TT20 I STÅL, NÅ FRA

559,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 20 090,-

374,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 13 443,-

13 990,-

8 990,11


2 timers fyring gir 12 timers varme SPAR

3 500,-

GRANIT KLEBER OCTO PLUSS MED SIDEGLASS, NÅ FRA

38 250,1451,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 52 234,-

SPAR

3 500,GRANIT KLEBER MERETHE PLUSS MED SIDEGLASS, NÅ FRA

33 750,1286,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 46 275,KUN HOS VARMEFAG

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 4-9 KW

Noen vil mene at en massiv klebersteinsovns varme­ egenskaper er for gode til å være sanne. Men det er de ikke. De er både gode og sanne. Her kan du lese harde fakta om hva du får med en ovn fra Granit-Kleber. • Rask. Avgir god varme etter kun 15-30 minutter ved riktig fyring.

• Godt inneklima. Lav overflatevarme sørger for godt inneklima.

• Økonomisk. Fyr i 2 timer og få varme opptil 12 timer.

• Praktisk. Kan erstatte en parafinovns var­ me ved å ­legge i ved 2-3 ganger i døgnet

• Behagelig. Det er enkelt å holde jevn, lav varme med lite vedforbruk.

• God investering. Med sine unike varme­ egenskaper, anses ovnene av mange å gi en reell økning i boligens verdi.

EFFEKT: 4-9 KW

12

*Betingelser for avbetaling på side 2


Den nye tunnel-innsatsen fra Riva Studio går tvers gjennom veggen, og fl ­ ammene er synlige fra begge sider. Dørene kan også åpnes fra begge sider. Med en bredde på hele 95 cm, blir den nye peisen et ­dekorelement, som vil få stor oppmerksomhet fra alle i rommet – uansett hvilken side av veggen de er på.

Dobbelt så koselig

TUNNEL SPAR

2 000,-

35 990,-

RIVA STUDIO 2 DUPLEX, NÅ FRA

1368,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 49 243,-

Prisen er inkludert 2 Edge Plus rammer EFFEKT: 11 KW

Former med stor kontrast mellom bredde og høyde skaper spenning. Riva Studio 3 er blant de bredeste peisinnsatsene på det norske markedet, med bredde på hele 133 cm!

SPAR

SPAR

2 000,-

2 000,RIVA STUDIO 1 INNSATS 74,5 CM BREDDE, NÅ FRA

17 990,-

RIVA STUDIO 3 INNSATS 133 CM BREDDE, NÅ FRA

27 990,1074,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 38 656,-

*Betingelser for avbetaling på side 2

706,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 25 384,-

EFFEKT: 11 KW

Riva Studio 1 er en stilig peis, og den tar liten plass i ­dybden. Peisen har også mulighet for både å hente tilluft og til å spre varme til flere rom.

Avbildet modell med Edge Plus ramme til 1990,EFFEKT: 5 KW

13


Morsø 6148 står som en skulptur på sin pidestall. En tidløs og minimalistisk ovn med stort glass i døra som gir godt innsyn til flammene. Morsø 6148 er en liten konveksjonsovn som er ideell til mindre stuer eller andre steder der varmebehovet ikke er så stort.

PEISKUPP SPAR

5 500,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-6 KW

9 995,MORSØ 6148, NÅ FRA

411,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 14 772,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-6 KW

En stor, helstøpt front i glass gir Morsø S10-40 et eksklusivt og moderne utseende. Ovnen er nett og lett å plassere.

SPAR

2 000,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

13 495,MORSØ S10-40, NÅ FRA

541,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 19 387,-

14

*Betingelser for avbetaling på side 2


Helt konge At Morsø har levert flere ovner til både Amalienborg Slott og kongelige boliger burde si det meste om det ærverdige merket.

nyhet Finnes også med pide­ stall eller glatt sokkel.

Morsøs nye 7400-serie er ­vakkert og geometrisk designet med maks innsyn til flammene. Det tunge og solide støpe­ jernet står i ­herlig ­kontrast til de blanke detaljene og de store glassflatene.

NYHET SPAR

2 000,-

14 995,-

NYHET SPAR

2 000,-

MORSØ 7843, NÅ FRA

596,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 21 419,*Betingelser for avbetaling på side 2

14 995,MORSØ 7443 MED VEDNISJE

KUN HOS VARMEFAG

596,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 21 419,-

EFFEKT: 3-7 KW

Flott og solid peisovn i støpejern med sideglass. Velg front med vednisje, skuff eller uten åpning. Et spesial­designet håndtak i rustfritt stål, gir en ­spennende kontrast til det sorte støpejernet. Morsø 7943 kan utstyres med ekstra varme­lagring på opptil 95 kg. Det gjør at ovnen varmer i flere timer etter avsluttet fyring.

16 995,MORSØ 7943, NÅ FRA

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-8 KW

669,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 24 072,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-8 KW

15


Stilrent

RAIS 5001 passer inn i de aller fleste hjem og i eksisterende åpne peiser. Med glass på én side skaper du en enkel og klassisk løsning. Innsatsen kan også leveres i glass på både to og tre sider. For alle tre versjonene kan man velge mellom stålramme og rene glassflater på både dør og sider. Døren kan hengsles både på høyre og venstre side. Har du et tett hus der du trenger tikopling til uteluft, kan du velge tilkobling til Air-System via bunnen eller bak­ veggen. Behagelig kaldt håndtak. RAIS 5001 holder alltid rutene rene og fine ved korrekt fyring.

RAIS 5001 er en innsats som gir deg det du egentlig ønsker deg når du skal skape et personlig uttrykk i et stilrent hjem.

SPAR

3 000,-

15 890,RAIS 5001 INNSATS, NÅ FRA

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 4-8 KW

16

629,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 22 602,-

*Betingelser for avbetaling på side 2


nyhet

Supergrønn peisovn RAIS Bionic Fire; Her er den supergrønne peisovnen med egenskaper ingen trod­ de var mulig. Ingen målbare partikkelutslipp og samtidig en rekord-effektiv ovn. Bionic Fire har to brennkamre, der den ene flammen faktisk brenner opp-ned. Det er denne flammen som forbrenner de aller siste partiklene og sørger for den unike miljøvennlige effekten. I tillegg har den helautomatisk luftregulering altså en ytterst behagelig og enkel betjening. RAIS Bionic Fire er perfekt for den miljøbevisste som vil ha noe helt spesielt.

39 500,RAIS BIONIC FIRE, FRA

1497,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 53 888,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3,5-5 KW

*Betingelser for avbetaling på side 2

17


Myke linjer

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-8 KW

SPAR

3 000,-

19 900,RAIS POLEO, NÅ FRA

776,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 27 914,-

Vennlige og avrundede former. Det tiltalende ytre matches av høy oppvarmingseffekt. Ovnens store brenn­ kammer kan romme større vedkubber, og 77 kilo kleber­ stein tar til seg varmen og avgir den over lengre tid. RAIS Poleo er enkel å fyre med. Den har mange lekre detaljer, blant annet et flott designet håndtak. Nederst et praktisk rom til oppbevaring - som åpnes med et lett trykk. Velg mellom glassdør og ståldør.

Form og funksjon som hånd i hanske. Vakre RAIS Epoca med sin koniske form, mener alvor når den begynner å varme. Med sitt brede brennkammer har den kapasitet til lange vedkubber, og den store ruten gjør at man kan glede seg over å se ilden fra nesten alle kanter i rommet. Enkel å fyre med. Nederst et praktisk rom til oppbevaring som åpnes med et lett trykk. Velg mellom glassdør og ståldør. KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-8 KW

SPAR

3 000,-

14 900,RAIS EPOCA, NÅ FRA

592,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 21 300,-

18

*Betingelser for avbetaling på side 2


SPAR

1 900,-

12 900,RAIS RINA, NÅ FRA

518,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 18 614,-

Flott, liten peisovn med elegant avrundet front og stor glassdør. Rina er en nett ovn som er ideell til oppvarming av mindre ­arealer. Designet er stilrent og enkelt, og den store buete ­glassdøren gir et godt innsyn til flammene også fra sidene. Enkel luftregulering og Air-System som henter forbrenningsluften utenfra. Velg mellom to modeller; stål eller kleberstein.

SPAR

2 000,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 2-6 KW

16 900,RAIS RINA I KLEBERSTEIN, NÅ FRA

Rina med kleberstein. 63 kg finsk natursten gir sidene og overdelen en rustikk gråhvit karakter, som står i vakker kontrast til den sorte glassdøren.

666,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 23 940,*Betingelser for avbetaling på side 2

19


70-tallspeisene brakte mye kos inn i norske hjem. Ulempen var at 90 prosent av varmen forsvant opp i pipen sammen med de giftige gassene. Derfor har Nordpeis laget en moderne peis med god varmeutnyttelse og lave utslipp. ­Inspirasjonen er hentet fra de klassiske peisene slik vi ­husker dem, kombinert med dagens designuttrykk.

nyhet

20

*Betingelser for avbetaling pĂĽ side 2


Liten peis – stort innsyn Peis er i tiden som aldri før og nydesignede Fargo er inspirert av de klassiske peisene fra 70-tallet. Den stilige peisserien sørger for meget god varmeutnyttelse, samtidig som følelsen av peis forsatt er tilstede. Serien har flere ulike modeller. Velg mellom den klassiske varianten som denne med glatte sider av vokset ­betong eller modellen iblandet både marmor og eik.

32 900,-

NORDPEIS FARGO STANDARD, FRA

1255,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 45 147,KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 4-9 KW

*Betingelser for avbetaling på side 2

21


HELE SERIEN SPAR

Estoril er en smal og elegant murpeis med et moderne uttrykk. Peisen er tilpasset innsats N21, og du kan velge mellom sort, antrasitt, krom eller matt krom ramme. FInnes i høy eller lav utgave, samt ­hjørnemodell. Som tilbehør kan du også velge vedkasse/benk.

6 000,-

Avbildet modell med vedhylle: Nå 18 190,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 2-10 KW

KUPP! 15 900,NORDPEIS ESTORIL LAV, NÅ FRA

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 2-10 KW

629,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 22 620,-

nyhet

NORDPEIS FARGO MED MARMOR OG EIKELAMELLER, FRA

45 700,1725,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 62 091,-

22

*Betingelser for avbetaling på side 2


Smarte løsninger til peisen Enkle og stilfulle glassmøbler som kompletterer peisen din Hos Varmefag finner du glassmøbler i ulike varianter. Høye og smale vedstablere, eller mindre vedbokser på hjul. Glassmøblene har en enkel og stilfull design som passer i de fleste interiører.

En hånd fri Med denne vedklypa fra Helmin går vedinnlegget lett som en plett. Sortlakkert.

Raskt, enkelt og renslig Helmins glassrensesvamp rengjør ovnsruten uten søl.

Helmin har alltid en løsning! Helmin er en løsnings­ orientert leverandør av røykrør, bend og stusser. De skaffer alt. ­Uansett hvor stor utfordringen er, forsøker Helmin å finne en løsning.

Smarte løsninger når du skal bygge peis Clickbox fra Helmin er et modulsystem for fleksibel oppbygging av nisjer og hyller i peiser og vegger. Til systemet fås også ­moduler med dekorativt lys og lufteventiler som er viktig for å få maksimal effekt av peisen din.

Askesuger med motor Askesuger med motor i meget god kvalitet. Perfekt til å holde det rent i- og rundt ovnen. Rommer hele 20 liter, og har en kraftig motor på 1200 w. Den leveres med flere munnstykker og har 4,5 m strømkabel. Passer for både støv- og askesuging. Vaskbart filter.

SJEKK

PRISEN

395,HELMIN ASKESUGER, NÅ

EFFEKT: 1200 W

KAPASITET: 20 LITER

*Betingelser for avbetaling på side 2

23


Før-etter-reportasje

Da familien fra Drøbak ønsket seg en strammere stil i huset, var peisen et naturlig sted å begynne.

Myk peiskos i stram form FØR

Før: Familiens gamle ild­sted var en åpen grue, som var vanlig på 70-­tallet. Gruen ga mye peiskos men lite varme.

24

Da paret fra Drøbak var klare for å bytte ut sin gamle åpne peis, var det flere ting som måtte stemme. – Vi ønsket oss en peis som fortsatt ga oss følelsen av åpne flammer.

varme for vårt hus, slik at vi kan fyre lenge uten at det blir ubehagelig varmt, sier hun.

– Turen gikk til Varmefag Kakkel & Peis i Drøbak for å få hjelp. Der fikk vi mange råd på veien. De hadde mange modeller utstilt i butikken, noe som gjorde det enklere å velge. Etter et par besøk i butikken hadde vi bestemt oss.

Varmeøkonomi – Da vi tidligere fyrte i peisen var det bare for kosens skyld, det ga lite varme. Med de senere års strømpriser så vi behovet for en mer effektiv peis. Derfor valgte vi en inn­ sats hvor vi kunne kombinere god varme med følelsen av åpen peis. Med god fyr, varmer den opp hele første etasje.

Riktig størrelse – Vi liker å fyre i peisen for kosens skyld, og var ute etter en som ikke varmer for mye. Valget var enkelt. Vi gikk for den nye Con­ tura i41. Den genererer akkurat passe mye

– Siden Contura i41 har mulighet for innebygget varmemagasin, gikk vi for det. Fyringsøkonomien blir ekstra god. Peisen varmer i mange timer etter at vi har sluttet å fyre i den, og det er ren bonus.

Designet er viktig – Jeg må jo innrømme at det ikke bare var rasjonelle grunner til at vi byttet ut den gamle peisen. Vi ønsket oss en strammere stil i huset og syntes peisen var et naturlig sted å begynne. Den nydesignede Contura­ en var perfekt med sine rette linjer og gode innsyn til flammene fra hele vinkelstuen. Nå er det bare møblene igjen, avslutter den nybakte peiseieren med et bredt smil.

*Betingelser for avbetaling på side 2


Slik gikk vi fram

Varme fagtips

Av Rune Ek Larsen Varmefag Kakkel & Peis, Drøbak Vi fikk besøk i butikken av paret som ­ønsket seg en ny peis i en strammere stil. De hadde med bilder av stua der den forrige peisen sto. Det ga oss gode mulig­ heter til å gi dem kvalifiserte råd. Etter et par besøk i butikken, bestemte de seg for innsatsen Contura i41. Først måtte den gamle peisen pigges ned. Før vi gjorde det, dekket vi til med plast så godt det lot seg gjøre, for å unngå nedstøving av boligen. Når grua var nede, gikk jobben ut på å bygge opp en ny omramming som innsat­ sen skulle stå i. Eierne hadde på forhånd sagt at de ønsket en stilren peis uten for mange former. Vi tegnet opp en skisse for eierne som viste hvordan det kunne bli. På tegningen hadde vi bl.a. tatt hensyn til hvor mye luft det måtte være på innsiden av omram­ mingen for å få optimal oppvarming.

”Den nydesignede Conturaen var perfekt med sine rette linjer og gode innsyn til flammene fra hele vinkelstuen. ”

Da skissene var godkjente, begynte byg­ gingen, som ble gjort med spesialplater. Til slutt ble platene pusset. Huseierne gjorde malejobben selv. Etter 3 uker var omram­ mingen tørr nok til at peisen kunne fyres i.

Flammene er synlige fra alle kanter i stuen med den nye peisinn­ satsen Contura i41. Dessuten varmer den godt, i følge eierne. *Betingelser for avbetaling på side 2

25


Et brennende hjerte for ildsteder Familieforetaket Brunner brenner for å skape det perfekte ildsted. Resultatet er kompromissløst - i alle modellene. Brunner er peismerket som arkitektene ofte velger når de skal tegne en storslagen peis med sterk personlighet! Enten du velger en ren peisinnsats og får en arkitekt eller fagmann til å tegne omrammingen, eller du velger en av de ferdige peisløsningene, så er du garantert en høy wow-faktor! Med en Brunner peis får du et møbel som gjør rommet komplett, både når det gjelder varme og design. Det er mange typer å velge mellom;

Brunner tunnellinnsats

rettveggspeis, stilpeiser, runde peiser, panoramapeiser, kakkelovner m.fl. Brunner er spesielt gode på varmelagring. De har ulike løsninger bl.a. egne ­modeller som benytter røykgasska­ naler til oppvarming av varmelagrende stein. De fleste modellene kan også tilkoples husets vannbårne anlegg.

Brunner hjørneinnsats med giljotindør

Skann QR-koden og finn din nærmeste Brunner-forhandler 26

*Betingelser for avbetaling på side 2


Brunner innsats i Kaufmann Keramik kakkelomramming

*Betingelser for avbetaling p책 side 2

27


La røyksugeren gjøre jobben og gi deg perfekt trekk - hele tiden!

Maks komfort med minimum innsats Installer en exodraft røyksuger på skorsteinen og ta kontroll over peisen eller ovnen. Med den elektroniske automatikken, kan du bare lene deg tilbake og la røyksugeren sørge for perfekt trekk gjennom hele fyringen. Du vil ikke lenger oppleve sotet ovnsdør, lukt av røyk eller opptenningsproblemer. Ta turen til Varmefag og prøv en røyksuger gratis i 14 dager!

28

• Enklere opptenning • Mindre sot i rommet • Bedre forbrenning • Garantert løsning med 6 måneder pengene-tilbake-garanti

*Betingelser for avbetaling på side 2


Utvalgte butikker fører varmepumper. Se liste på www. varmefag.no eller skann QR-koden.

Gir den beste energisparingen! En luft/luft varmepumpe gir deg den rimeligste oppvarmingen av huset ditt. Den tar seg av grunn­f yringen slik at du må ta toppene med andre fyrings­kilder. Derfor er de perfekte i ­kombinasjon med en peis eller ovn. Varmefag har de beste alternativene til alle typer av boliger og næringsbygg. Her er et utvalg i f­ orskjellige prisklasser, men kontakt oss så hjelper vi deg å finne den løsningen du ­egentlig vil ha.

Varmefag har testvinneren! LG Nordic Prestige • Beste varmepumpen noensinne testet hos Svenske Energimyndigheten. • Prestige gir den beste energibesparelsen i SPs tester. • Fabrikkgarantert varme til –25˚C utendørs. • Prestige er mest stillegående varmepumpen i markedet • Prestige har høyest maksimal luftsirkulasjon av alle hjemmemodeller! Nesten 40% mer luft i fht. de viktigste konkurrentene. Luftsirkulasjon på en varmepumpe er det som gjør varmepumpen god til å lage en jevn varme over store arealer i en bolig. • Patenterte luftfilter som renser luften ekstremt godt for svevestøv.

16 900,LG NORDIC PRESTIGE, FRA

Pris eks montering

666,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 23 940,-

Den beste varmepumpen som er testet - noensinne! En driftssikker varmepumpe som tåler ekstreme temperaturer helt ned til –25 grader. En huseier kan tjene inn sin investering i løpet av to og et halvt år med denne varmepumpen!

Toppmodell med teknologi som gjør den ekstremt økonomisk i bruk!

nyhet

PANASONIC VARMEPUMPE, CE9PKE, FRA

9 990,-

• Den rimeligste nordiske modellen fra Nordens største produsent. • God varmeproduksjon og god besparelse. • F abrikkgarantert varme til –20˚C utendørs.

PANASONIC VARMEPUMPE, VE9NKE, FRA

Pris eks montering

28 900,-

411,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 14 763,-

1108,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 39 854,-

*Betingelser for avbetaling på side 2

Pris eks montering

• Kan lagre varmeenergi og sørger for stabil og rask oppvarming i tillegg til at den gir varme kontinuerlig også under avriming. • Garantert varme ned til –25˚C utendørs. • Kraftig luftstrøm gjør at du raskt oppnår ønsket temperatur. • Nanoe G luftrensingssystem.

29


VARMEFAGSKOLEN

Hva er varmelagring, og hvordan fungerer det? Kakkelovner Moderne teknikk siden 1700-tallet Den svenske kakkelovnen ble oppfunnet allerede på 1700-tallet, da vedmangel utløste en energikrise. Det oppstod et behov for en mer energigjerrig oppvarmingsmetode til husholdninger. Løsningen ble kakkelovner med buk­ tende røykkanaler for å ivareta varmen. I løpet av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet var kakkelovner den viktigste varmekilden. Virkningsgraden, som vil si den energi­ en som gjenvinnes fra mengden tilført energi i form av ved, er på hele 87 %. Det tar et helt døgn før en kakkel­ovn er helt avkjølt etter fyring!

En kakkelovn veier ofte hele 1500 kg, og kan derfor holde på og fordele varmen lenge. Conturas kakkelovner er bygget opp etter kakkelovnsprinsippet og har det klassiske utseendet som vi normalt forbinder med en kakkelovn. I dette magasinet lanserer vi en ny type kakkelovn, med litt andre prinsipper. Brunner sin nye serie kakkelovner er bygd rundt en moderne innsats med stort innsyn til bålet. På disse kan man velge om man vil ha moduler med varmelagrende stein, eller tilkoble de til husets vannbårne anlegg. Les mer om vannbåren varme i egen sak til høyre.

Klassisk kakkelovn fra Contura.

Klebersteinsovner Klebersteinen har 3 karakteristiske egenskaper; den er unik, varmelagrende og gir lav overflatevarme. Den er unik fordi ingen stein er lik. Fordi kleberstein er porøs, trekker den til seg varmen og avgir den sakte. Jo mere kleberstein det finnes i eller rundt ovnen, dess mer varmelagrende er den. En massiv klebersteinsovn kan avgi varme i 5-12 timer etter at du har sluttet å fyre i den. Siden overflatevarmen på en klebersteinsovn er såpass lav, legger den forholdene til rette for et meget godt inneklima.

30

Stor forskjell i lagringskapasitet hos ovner med kleberstein Enkelt forklart bør du ha et produkt som veier mest mulig for å få god effekt av varmelagringen. Mange produkter pyntes med den vakre kleberstenen, men vekten/massen er så liten at den har mindre betydning for fordeling av varme over tid. Du vil uansett merke at den holder varmen lenger enn stål og støpejern. Du bør velge et produkt på 300 kg og oppover for å utnytte egenskapene skikkelig.

*Betingelser for avbetaling på side 2


av fagansvarlig Rolf Christian Hansen

Innebygget varmemagasin Flere leverandører tilbyr i dag et ekstra varmemagasin, skjult inne i en vanlig ovn eller peis. Som ved kleberstein, vil effekten av dette følge vekten. Uansett forlenger det varmeavgivelsen, og ofte brukes dette i tillegg til kleber­ stein utvendig på ovnen. Summen blir da en respektabel vekt, og god varmelagring over tid.

RAIS Pilar er eksempel på en lekker peisovn som kan utstyres med et stort innebygget varmemagasin.

Olivinstein, kleberstein og andre steinsorter blir benyttet som varme­magasin inne i ovner.

Varmelagring i vann I dag har mange hus vannbåren varme, enten via radiatorer eller gulvvarme. Det finnes nå vedfyrte modeller som kan tilkoples dette systemet. En tradisjonell kakkelovn av utseende, kanskje en peis eller en vedfyrt komfyr, som kan overføre varmen til vann. Mulig­hetene er mange. Fyr når du er hjemme, bruk energien når du trenger den Med et produkt tilkoblet husets vann­ bårne system, kan du overføre hele 60-80 % av varmeeffekten til en akkumulatortank som fungerer som

v­ armebatteri. Derfra føres varmen videre ut i husets gulvvarme, radiatorer osv. Dette vil også kunne varme opp varm­ vannsberederen. Dette er et ideelt system i nye hus med et lite varmebehov. Du kan fremdeles kose deg foran peisen uten at det blir for varmt, vel vitende om at du får utnyttet energien maksimalt senere.

Brunner peisovn som er koplet opp mot boligens vannbårne system.

*Betingelser for avbetaling på side 2

31


Tusener å spare på tilbud inne i magasinet og på www.varmefag.no

Raskt, trygt og enkelt hos Varmefag

Finn nærmeste butikk ved å skanne QR-koden med din smarttelefon.

KUPP! Se side 22

HELE SERIEN SPAR

6 000,-

Se side 29 En huseier kan tjene inn sin investering i løpet av to og et halvt år med denne varmepumpen!

15 900,- 16 900,-

NORDPEIS ESTORIL LAV, NÅ FRA

LG NORDIC PRESTIGE, FRA

Pris eks montering

AGDER ARENDAL: Varmefag Arendal Varmesenter, Stoaveien 5A, 37 02 46 90 KRISTIANSAND: Varmefag Kristiansand, Grasdalen 28 i Sørlandsparken, 38 09 00 90 AKERSHUS/OSLO DRØBAK: Varmefag Kakkel & Peis, Dyrløkkeveien 27, 64 93 47 50 KOLSÅS: Varmefag Peishuset, Brynsveien 140, 67 15 01 30 OSLO, ALNABRU: Varmefag Kakkel & Peis, Strømsveien 266, 21 42 48 80 OSLO, LILLEAKER: Varmefag Peishuset, Vækerøveien 42 E, 22 50 18 44 OSLO, RYEN: Varmefag Kakkel & Peis, Enebakkveien 135, 22 19 22 00 SKI: Varmefag Steinsenteret Ski, Industriveien 8, 64 85 00 30 BUSKERUD HØNEFOSS: Varmefag Varme og Interiør, Tyrimyrveien 11, Hov Næringspark, 31 42 00 22 ÅMOT: Varmefag Thon & Co AS, Strandgata 13, 32 78 14 40 HEDMARK/OPPLAND FAGERNES: Varmefag Fargerike Fagernes, Jernbanev. 10, 61 36 06 66 GJØVIK: Varmefag Gjøvik, Kallerudsvingen 5, 61 15 05 60 HAMAR: Varmefag Hamar, Stangeveien 72, 62 54 94 00 KONGSVINGER: Varmefag Hedmark Murmesterforretning, Industrivegen 67, 62 81 49 23 LILLEHAMMER: Varmefag Lillehammer Varmesenter, Storgata 161B, 61 25 44 36 NES PÅ ROMERIKE: Varmefag Oppaker, Fibotex AS, Bjertnesvegen 36, 94 00 48 65 OTTA: Varmefag Jernia, Storgata 5, 61 23 66 00 HORDALAND BERGEN, LODDEFJORD: Varmefag Din Flamme, Kjøkkelvik, Nedbergevn. 9, 55 51 00 30 BERGEN, ÅSANE: Varmefag Din Flamme, Nordre Langarinden 5, 55 51 00 30

Følg oss også på www.facebook.com/varmefag

MØRE OG ROMSDAL FOSNAVÅG: Varmefag Fosnavåg Rør, Holemfjordvegen, 70 08 80 19 KRISTIANSUND: Varmefag M. Romuld & Sønner, Industriveien 17, 71 52 86 35 MOLDE: Varmefag Molde, Romsdalsgata 12, 71 19 54 20 SYKKYLVEN: Varmefag B.S. Aure, 70 25 40 10 ØRSTA: Varmefag Malia, Anders Hovdengate 18, 70 33 06 50 ÅNDALSNES: Varmefag Anton Amundsen, Storgata 33, 71 22 13 94 ÅLESUND: Varmefag PD Stafseth, Smibakken 3, 70 15 24 00 NORDLAND ANDENES: Varmefag Rørleggermester Jan Ellingsen, Roald Amundsen gate 10, Ellingsengården, 76 14 88 00 FAUSKE: Varmefag Rørleggern Fauske, Storgata 98, 75 64 69 40 LEKNES: Varmefag Karl Botolfsen VVS, Fyglev 53, 76 08 05 50 MO I RANA: Varmefag Nilsson Mo, Høvleriveien 10, 75 12 78 80 MOSJØEN: Varmefag Barth, Leira 6, 75 17 00 07 NARVIK: Varmefag Narvik Steinsenter, Floveien 3, 76 95 04 90 SANDNESSJØEN: Varmefag Helgeland Rør, Radåsv 2, 75 07 99 70 SORTLAND: Varmefag Rørlegger Jonny Valle, Markveien 9, 76 11 30 90 SVOLVÆR: Varmefag Nobel Rør Installasjon, Størmerbrygga, 76 06 92 00

TELEMARK SKIEN: Varmefag Skien Varmesenter, Bedriftsveien 84, 35 52 78 37 TROMS/FINNMARK ALTA: Varmefag Rørmesteren, Buktaveien 4, 99 57 99 88 BÅTSFJORD: Varmefag Båtsfjord Rør, Hindberggate 32, 78 98 40 81 HARSTAD: Varmefag Malermestrene Bogstrand, Klubbholmen 6C, 480 50 200 KIRKENES: Varmefag Kirkenes Bad & Kjøkken, Joh. Knutzensg 25, 78 97 06 50 SJØVEGAN: Varmefag Sjøvegan Byggvare, 77 17 10 00 TROMSØ: Varmefag Åge Nilsen Butikk, Ringveien 9, 77 69 38 00 TRØNDELAG HITRA/FRØYA/ORKDAL: Varmefag Oddvar Olsen Brannvern og bygningsservice, Porshaugen, 97 12 72 75 INDRE NÆRØY: Varmefag Murermester Tore Hamlandsø, Hamlandsø, 93 44 79 93 LEVANGER: Varmefag Levanger, Skoleparken1, 48 31 03 66 TRONDHEIM, TILLER: Varmefag Tiller, Østre Rosten 66, 72 55 81 00 ÅFJORD: Varmefag Årnes Handel Bygg og Bo, Årnes, 72 53 40 00

ROGALAND HAUGESUND: Varmefag Bygnes Bygg, Longhammarveien 21, 52 71 31 40 KARMØY: Varmefag Bygnes Bygg, Bygnesveien 50, 52 85 18 00 STAVANGER: Varmefag Forus, Fabrikkveien 3, 51 31 50 00

VESTFOLD LARVIK: Varmefag Larvik, Yttersøveien 12 v/Nordbyen kjøpesenter, 33 13 04 66 SANDEFJORD: Varmefag Arne Andresen, Hegnasletta 2- på Kilen, 33 42 00 20 TØNSBERG: Varmefag Tønsberg, E-18 Åshaugveien 10, 33 33 30 30

SOGN OG FJORDANE FØRDE: Varmefag Atle Naustdal, Naustdalveien 5, 57 82 13 76 MÅLØY: Varmefag Sentronik, Gate 1 nr 90, 90 52 42 22 UTVIK: Varmefag Utvik Bygg, 57 87 65 00

ØSTFOLD FREDRIKSTAD: Varmefag Kakkel & Peis Fredrikstad, Dikeveien 2, 69 33 66 30 HALDEN: Varmefag Fyr & Flamme, Kiellandsgate 1, 69 17 50 60

Varmefag tom 9november