Page 1

Det du egentlig ønsker deg

spar tusen­ lapper fram til 28. sept.

m a g a s i n e t

3- 1 3

nyhet

Se alle høstens hete nyheter!

contura i41

RAIS Bionic Fire

Grønn revolusjon alle viva 120

HELE SERIEN

3 000,-

2 600,-

SPAR

SPAR

18 600,- 9 900,rais viva 120, nå fra

Contura 810, nå fra

nyhet


TANKER

Hos Varmefag kan du velge peis eller ovn i alle stil­ arter og priser. Ditt nye varme møbel skal stå i huset i flere tiår, så det er viktig at du finner ”din” peis eller ovn. I butikken hjelper vi deg å velge riktig i forhold til budsjett, smak og andre kriterier.

Av Sindre Baardson, kjedeleder

Design din egen peis

finn mer Fra varm sommer til lune høstkvelder For de fleste av oss har sommeren bydd på sol, varme og deilige lune sommerkvelder. Bålpan­ nen i hagen vår har vært flittig brukt for å skape ekstra kos når solen har gått ned. Men nå gleder jeg meg til å bytte ut bålpannen med fyring i vedovnen. For det er faktisk slik at etter flere måneder med god varme, er det deilig å kjenne den friske høstluften igjen, ispedd en god porsjon peiskos med lukten av ved og sprakende flammer.

Varme fagtips

Velg

VARME

nå er det mange peisinnsatser å velge mellom

I dette magasinet viser vi et utvalg av våre peiser og ovner. Finn alle modellene med priser og utfyllende informasjon på www.varmefag.no. Der kan du også hente inspirasjon fra før-etter-­ reportasjer og sende forespørsler direkte til din nærmeste Varmefag-butikk.

få hjelp

Gleder du deg også til lune høstkvelder med fyr på peisen, men mangler noe å fyre i, har du kommet til rett magasin. I dette magasinet kan du lese om høstens mange hete nyheter og nyte godt av tilbud der du kan spare mange tusenlapper på peiser og ovner. Kort fortalt, det du egentlig ønsker deg... God høst og hjertelig velkommen til Varmefag!

Varmefag. Det ligger i navnet. Varme er vårt fag og det eneste du behøver å gjøre er å tenne fyrstikken. Alt før det hjelper vi deg med. Fra valg av ildsted til transport og montering. Prisen blir vi enige om på forhånd. Enkelt og trygt. Kort fortalt, det du egentlig ønsker deg...

Ønsker peis eller ovn men mangler pipe? I de fleste tilfeller kan vi montere peis og stålpipe på én dag, slik at du kan ha peiskos samme kveld. En stålpipe har mange fordeler. Den er ­rimelig i forhold til å sette opp en murt pipe.

Ønsker du en peis som går i ett med interiøret? Eller kanskje du ønsker å designe din egen ”skulptur”. Tegn peisen selv og la oss mure den for deg.

Med en stålpipe er du også friere i fht hvor du ønsker peisen i huset ditt.

Ta med noen skisser til butikken så skal vi finne muligheter som er både fyringsøkonomiske og brannsikre. Vi har nå et bredt utvalg av peisinn­ satser du kan velge blant, enten du skal ha den på rettvegg, på et hjørne, høy eller bred.

Stålpipen er et dekorelement i seg selv og du kan velge mellom flere typer og overflater.

Når vi har funnet den beste løsningen, tar vi med oss alt som trengs. Har du en gammel peis eller ovn kan vi også rive den og ta den med oss. Mange veier tross alt over 100 kilo...

Våre erfarne murere og montører sørger deretter for monteringen. Trygt i henhold til brann­ forskriftene. Du fyrer tross alt opp et bål inne i huset. Selvsagt støvsuger de etter seg. Alt du skal gjøre er å tenne fyrstikken. Totalprisen er avhengig av bl.a. design og størrelse. Den blir vi enige om på forhånd.

Fordi det indre røret i pipen blir fort varmt, gir en stålpipe stort sett alltid god trekk.

Ring din nærmeste Varmefag-butikk for en befaring i huset ditt, så får du en forhåndspris.

Tom Olav, Varmefag Lillehammer

Sindre Baardson, kjedeleder

Varmefag er ­medlem av Norsk Varme, bransjefore­ ningen for miljøvennlige ild­ steder og skorsteiner. Både produsenter, montører og forhandlere er nå sammen i Norsk Varme. Formålet er å være et samlende organ for bransjen, både faglig og politisk. Les mer på www.norskvarme.org 2

Varmefagmagasinet er utgitt av Varmefag-kjeden i samarbeid med sine leverandører. Kjedekontor: Dyrløkkeveien 29, 1448 Drøbak post@varmefag.no Redaktør: Nina Melhus Redaksjon og grafisk design: Sterk Kommunikasjon

Vi tar forbehold om feil i informasjonen om våre produkter/tilbuds­ produkter, samt priser i magasinet. Oppgitte effektverdier er kun ment som indikasjoner (ikke nødvendigvis vitenskapelig testet). Vareutvalget i butikkene varierer. Frakt kan i noen tilfeller komme i tillegg til oppgitte priser. Enkelte bilder kan avvike fra norske brannforskrifter, slik som f. eks. gulvplater. Avbildet modell kan avvike fra laveste oppgitte pris. Evt. retur av ­gammelt ildsted m.m. og ­montering, kommer i tillegg til oppgitte priser. Prisene inkluderer ikke røykrør, da dette må tilpasses individuelt. *Betingelser for avbetaling på side 2

Kjøp nå. Betal om 9 mnd.

Cresco Access gir deg frihet til å betale når det passer deg. Nå kan du utsette betalingen i 9 måneder mot et ­utsettelsesgebyr på kr 425. Etter denne perioden bestemmer du selv om du vil betale inn hele beløpet eller foreta månedlige innbetalinger.

Ved månedlig innbetaling: Eff.rente 31,8 %, 15 000,- o/ 12 mnd. totalt 17 368,-. Gjelder kjøp over 2.500,-. Forutsetter en kredittvurdering. Administrasjonsgebyr kr 45,- (0,- for saldo under 250,-) *Betingelser for -avbetaling på side 2 Cresco Access et produkt fra DNB Bank ASA

Alltid. Muligheter.

3


Praktisk. Den store glassdøren gir stort innsyn til ilden. Med sin praktiske størrelse er den lett å plassere også i mindre rom. Effektivt brennkammer.

Flotte flammer HELE SERIEN

SPAR

2 600,Avbildet modell kr 16 500,-

Kun hos Varmefag Effekt: 3-7 kW

13 900,-

9 900,-

Contura 750, nå fra

703,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 25 261,- Avbildet modell, nå 19 025,-

Felles for Contura 700- og 800-serien er at de tar liten plass på gulvet og har et stort og flott innsyn til flammene. Benytt sjansen til å skaffe deg en av de populære ovnene på kampanjetilbud!

Kun hos Varmefag Effekt: 3-7 kW

4

contura 810, nå fra

GJELDER 750, 750A OG 780

SPAR

408,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 14 640,-

3 600,-

Contura 800-serien består av flotte, små peisovner med effektivt brennkammer. De finnes i grått eller sort, med eller uten sideglass, og kan fås med ulike topper eller med omramming av kleberstein.

Med forskjellig tilbehør kan du gi Contura 700-serien en individuell stil. Blant annet kan du velge selvlåsende dør, dør med demping foran oppbevaringsrommet og gulvplate i stål eller glass. Mulighet for tilkobling av uteluft.

Kun hos Varmefag Effekt: 3-7 kW

Klebersteinsmodell fås også med sideglass.

SPAR

2 600,-

14 900,-

12 900,-

SPAR

2 600,-

14 900,-

SPAR

2 600,-

13 900,-

Contura 780, nå fra

Contura 850, nå fra

Contura 820T, nå fra

Contura 880, nå fra

555,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 19 980,-

518,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 18 614,-

592,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 21 300,-

666,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 23 940,-

*Betingelser for avbetaling på side 2

*Betingelser for avbetaling på side 2

5


Contura i31/i41-serien

Contura i31-serien: Svart innsats med glass og hevedør. Velg mellom omramming i artstone, kleberstein eller sandstein. Serien består av i alt 10 varianter.

Følelsen av åpen peis nyhet

30 900,contura i31A, fra

nyhet

1181,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 42 506,-

(Avbildet modell i Artstone, svart hylle og benk i granitt kr 39 900,-)

32 900,contura i41, fra

1255,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 45 147,-

(Avbildet modell kleberstein, svart hylle og benk i granitt kr 43 900,-)

Med nyhetene i31 og i41 har Contura skapt to serier med utsøkt design og finurlige detaljer. Hevedør og spennende materialvalg er blant ingrediensene.

Alt i alt kan du velge mellom 20 varianter for å finne din peis. Velg selv om du vil ha en rett eller vinklet dør, og hvilken av omrammingene i sandstein, kleberstein eller Contura artstone som passer best hjemme hos deg. Du kan også legge til en benk med vedoppbevaring og dekorative detaljer i svart granitt. På toppen av det hele, kan du velge 200 kg med varme­ lagrende stein. Det gjør at du får full utnyttelse av veden.

Contura i41-serien: Svart innsats med glass i wide­ screenformat, sideglass høyre eller venstre side, hevedør. Velg mellom omramming i artstone, kleberstein eller sand­ stein. i31-serien har de samme overflatene. Sandsteinen er valnøttbrun, og hvert eksemplar har en unik marmorering.

Contura artstone er en hvit, glatt, formstøpt stein.

Den varmelagrende kleber­ steinen med sitt nordiske designpreg.

Kun hos Varmefag Effekt: 5-10 kW Kun hos Varmefag

6

*Betingelser for avbetaling på side 2

*Betingelser for avbetaling på side 2

Effekt: 4-9 kW7


Contura i6-serien Den prisbelønte Contura 35T i kleber­stein med sideflater i glass, har blitt en klassiker .

12 900,contura i6 innsats, fra

32 900,-

contura 35T i kleberstein, fra

nyhet

518,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 18 614,-

1255,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 45 147,-

Velg din egen design

nyhet

25 900,contura 35 i stål, fra

997,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 35 848,-

Den nye Contura 35 i sort stål med sideflater i glass, har et enormt innsyn til flammene. .

160 cm høy, et enormt flammebilde og tøffe glassfelt fra bunn til topp på hver side. Dette er den populære Contura 35-serien. Velg mellom den prisbelønte klebersteinsmodellen eller den nydesignede varianten i stål. Kan også ut­styres med ekstra varmemagasin for enda bedre fyringsøkonomi. Kun hos Varmefag Effekt: 3-7 kW

Nett størrelse, stort innsyn til flammene, selvlåsende dør og Clean Burning System for å holde glassene rene, er felles egen­skaper for de ulike variantene av peis­innsatsen Contura i6. For deg som ønsker en egendesignet omramming har du uendelige mulig­ heter med Contura i6. Det er nesten bare fantasien som setter begrensinngene. Ønsker du innsats med ramme av glass eller støpejern og håndtak og lister i matt krom eller sort? Valget er ditt.

Avbildet modell med svart glass og krom detaljer kr 16 900,-

nyhet

Har du en gammel åpen peis og ønsker å gjøre den om til et effektivt ildsted, er Contura i6 perfekt til dette. Plasseres rett inn i åpningen uten store behov for endringer i den eksisterende peisen.

Kun hos Varmefag Effekt: 3-9 kW

8

*Betingelser for avbetaling på side 2

*Betingelser for avbetaling på side 2

9


Morsøs nye 7400-serie er v­ akkert og geometrisk designet med maks innsyn til flammene. Det tunge og solide støpe­jernet står i ­herlig ­kontrast til de blanke detaljene og de store glassflatene.

Kvalitet en konge verdig I Danmark har Morsø i over 100 år vært synonymt med støpejernsovner av høyeste kvalitet. At Morsø har levert flere ovner til både Amalienborg Slott og kongelige boliger burde si det meste.

nyhet

SPAR

2 500,-

12 995,Morsø S10-40, nå Fra

522,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 18 733,-

Kun hos Varmefag Effekt: 3-7 kW

En stor, helstøpt front i glass gir Morsø S10-40 et eksklusivt og moderne utseende. Ovnen er nett og lett å plassere.

SPAR

2 000,-

Finnes også med pidestal eller glatt sokkel.

Velg front med vednisje, skuff eller uten åpning. Et spesial­designet håndtak i rustfritt stål, gir en ­spennende kontrast til det sorte støpejernet. Morsø 7940 kan utstyres med ekstra varme­lagring på opptil 95 kg. Det gjør at ovnen varmer i flere timer etter avsluttet fyring.

14 995,Morsø 7443 med vednisje

15 995,Morsø 7940, NÅ Fra

Kun hos Varmefag

596,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 21 419,Kun hos Varmefag Effekt: 3-7 kW

632,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 22 752,-

Effekt: 3-8 kW

10

*Betingelser for avbetaling på side 2

*Betingelser for avbetaling på side 2

11


Stilige og brede peisinnsatser fra danske RAIS RAIS 700 er en effektiv konveksjonsinnsats med et stort brennkammer som rommer 50 cm lange vedkubber. Designet er minimalistisk med et diskret ”kaldt” håndtak. Kan utstyres med Air-system, som tilfører frisk luft utenfra. Velg mellom hel glassfront, eller glass i stålramme. RAIS 500 er en stilren og spennende peisinnsats med mye glass, rette flater og geometriske former. Du kan velge mellom glass på en, to eller tre sider! Kun hos Varmefag

Rais 500 innsats innsyn fra 3 sider, fra

26 995,1037,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 37 300,-

Effekt: 4-8 kW

nyhet

alle rais 700

SPAR

3 010,-

17 990,Rais 700 PEISINNSATS, Nå fra

Kun hos Varmefag Effekt: 3-7 kW

12

Dansk design i 102 cm bredde. Rais 900 er en delikat nyhet i et spenstig format. Peis­innsatsen brenner rent og stille. Velg mellom glassdør og klassisk ståldør.

706,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 25 384,-

Kun hos Varmefag

(Avbildet modell med glassdør kr 19 990,-)

Effekt: 5-9 kW

*Betingelser for avbetaling på side 2

*Betingelser for avbetaling på side 2

25 500,rais 900 peisinnsats, fra

982,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 35 322,-

(Avbildet modell med glassdør kr 28 500,-)

13


nyhet

RAIS Bionic Fire

En grønn revolusjon

RAIS Bionic Fire; intelligent teknologi, enkel betjening og miljøriktig forbrenning. Legg merke til at ovnen har to brennkammer med to ulike flammebilder.

39 500,rais Bionic Fire, fra

Med Bionic Fire har RAIS lykkes i å u ­ tvikle en v­ edovn som forbrenner så godt som alle restpartikler. Nyheten er så oppsiktsvekkende at den allerede har blitt omtalt i pressen.

1497,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 53 888,-

Kun hos Varmefag Effekt: 3,5-5 kW

RAIS Bionic Fire brenner med to flammer. I det øverste brennkammeret brenner en vanlig flamme. Når ovnen når en viss temperatur, antennes det nedre brennkammeret og sørger for den ekstremt rene forbrenningen. Enkel å betjene Du behøver bare legge inn ved og tenne opp, så fikser ovnen resten. Luft­ reguleringen er styrt av automatikk. Det sikrer både god forbrenning i tillegg til at du slipper å følge med på justering av trekken. Ekstremt god varmeutnyttelse På grunn av røykens lange vandring gjennom ovnen, skapes en spesielt god 14

utnyttelse av varmeenergien i veden. Det betyr mindre vedforbruk i forhold til hva du får igjen av varme. Underholdende flammer Bionic Fire har et flammebilde de færreste har sett. I det øverste brennkammeret brenner et vanlig bål, mens i det nederste brenner flammene nedover og med en langt større intensitet. Sort eller nikkelfarget Den sorte ovnen skaper en sterk kontrast til den avrundede hvite døren, og fremhever de organiske formene. Den nikkelfargede ovnen signaliserer ”renhet” sammen med den hvite døren.

*Betingelser for avbetaling på side 2

*Betingelser for avbetaling på side 2

15


100% stilfull med eller uten sideglass RAIS Viva er rund, glatt og geometrisk. Den er streng, men samtidig myk og åpen selv når den er lukket. Er dette ovnen du har drømt om? RAIS Viva er en sirkelrund skjønnhet med helt glatt overflate. Designet med en renhet og nøyaktighet som RAIS er så gode på. Fås med dreiesokkel, slik at ­flammebildet kan dreies etter ønske. RAIS Viva er så allsidig at du kan plassere den langs rettvegg, i et hjørne eller midt i rommet. På tide å slutte å drømme?

alle viva 98

SPAR

2 000,alle viva 120

RAIS Viva 98 og 120 kan ­leveres med eller uten sideglass.

SPAR

3 000,-

rais Viva 98 med sideglass, NÅ fra

17 900,-

18 600,Rais viva 120, Nå fra

703,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 25 261,-

rais Viva 98 uten sideglass, NÅ fra

14 900,-

728,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 26 196,-

592,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 21 300,-

Kun hos Varmefag Effekt: 2-6 kW

16

*Betingelser for avbetaling på side 2

*Betingelser for avbetaling på side 2

17


Kombinasjonen med eik og marmor skaper en spennende kontrast. Ønsker du et mer klassisk ut­ trykk, får du også Fargo uten eikepanelene, hvor du i tillegg kan bytte ut den hvite marmoren med vokset betong. Fargo har en ­praktisk giljotin­dør og peisen fås i både høyre- og venstreversjon.

Trendy miks

NYHET SPAR

3 000,nordpeis Fargo med marmor og eikelameller introduksjonspris, Nå fra

42 700,-

Nydesignede Fargo er inspirert av de klassiske peisene på 70-tallet. Den stilige peisserien har flere ulike modeller. Velg mellom trendy skandinavisk design, iblandet både marmor og eik, og den klassiske varianten med glatte sider av vokset ­betong.

1615,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 58 118,Kun hos Varmefag Effekt: 4-9 kW

NYHET SPAR

3 000,-

Nyhet fra Nordpeis, Fargo i vokset betong med praktisk giljotin­dør. Kun hos Varmefag Effekt: 4-9 kW

nordpeis Fargo, introduksjonspris, Nå fra

29 900,1145,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 41 174,-

18

*Betingelser for avbetaling på side 2

*Betingelser for avbetaling på side 2

19


SPAR

Høy og stolt

2 000,-

SPAR

8 100,-

Avbildet modell med Edge Pluss ramme.

Riva Studio 2 innsats 95 cm bredde, nå Fra

21 990,853,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 30 677,-

Ram inn flammene

Avbildet modell med vednisje kr 31 800,-.

Kun hos Varmefag Effekt: 3-8 kW

Hvorfor ikke ramme inn flammenes vakre dans? Riva Studio er en serie stilige peisinnsatser i tre ulike bredder. Til disse kan du velge blant flere ulike dekorrammer for å skreddersy d ­ esignen etter din egen smak. Rammene finnes i stål, glass og sten.

Med høyt plassert brennkammer, blir ­flammene s­ ynlige over stoler og bord. Plassér Havanna midt i rommet som en rom­deler, i et hjørne eller langs en rett vegg. Komplettér gjerne med den spesial­ designede vednisjen som er både praktisk og et design­element i seg selv.

ALLE EL-PEISER

SPAR

1 000,-

Avbildet modell med Steel ramme, nå kr 26 232,-

TUNNEL SPAR

2 000,-

PEIS UTEN PIPE! Lyst på peis på kjøkkenet, i gangen, eller på kontoret? Stilig el-peis med realistiske flammer og 900 watts varme. Velg mellom rammen Verve i stål, eller flat glassramme. Leveres med fjernkontroll.

24 900,nordpeis havanna, Nå fra

960,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 34 527,-

Studio 22 Elektrisk peis med Verve ramme, nå Fra

Havanna som hjørnepeis 20

Effekt: 8 kW

8 990,-

Havanna som romdeler

Effekt: 0,9 kW

*Betingelser for avbetaling på side 2

*Betingelser for avbetaling på side 2

Den nye tunnel-innsatsen fra Riva Studio går tvers ­gjennom veggen, og fl ­ ammene er synlige fra begge sider. Dørene kan også åpnes fra begge sider. Med en bredde på hele 95 cm, blir den nye peisen et d ­ ekor­element – uansett hvilken side av veggen du er på.

35 990,-

riva studio 2 duplex, NÅ fra

1368,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 49 243,Effekt: 11 kW

21


TT22-serien tar opptil 55 cm lang ved!

termatech tt22S med kleberstein, NÅ fra

14 990,-

Termatech TT 22-serien har mulighet for frisk­ luftstilkobling.

NYHET SPAR

3 000,-

596,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 21 411,-

Smarte løsninger når du skal bygge peis Clickbox fra Helmin er et modulsystem for fleksibel oppbygging av nisjer og hyller i peiser og vegger. Til systemet fås også moduler med dekorativt lys og lufteventiler som er viktig for å få maksimal effekt av peisen din.

Kun hos Varmefag Effekt: 7,5 kW

NYHET SPAR

4 000,-

11 990,termatech tt22 i stål, NÅ fra

484,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 17 416,-

Enkelt og dekorativt. Med Clickbox hyllesystem kan du sette ditt personli­ ge preg på peisveggen. De forskjellige modulene er utviklet for å passe per­ fekt til ­Skamotec 225 brannmursplater. De finnes i flere forskjellige størrelser som ”klikkes” på plass.

Skap din egen unike peis: 1

Bygg omramming med ­Skamotec-plater

2

Velg klikkbokser og ventiler

3

Skjær hull og klikk på plass

Med lysmodulene skaper du en stilig bakgrunnsbelyst nisje i peisveggen. Perfekt for å sette utvalgte pynte­ gjenstander i. Modulene for lufttilførsel sørger for at du på en dekorativ måte får nok luft­ tilførsel i peiskassen.

Høy varme til lav pris

De største modulene passer bl. a. til å lage vednisje eller til å plassere større pyntegjenstander i.

TermaTechs nye TT22-­serie er store og robuste peisovner med høy effekt. Tidløst dansk ­design, kombinert med høy kvalitet og miljøriktig forbrenning. Her kan du benytte vedkubber opp til 55 cm. Fås i sort og grå, med stål eller med kappe i kleberstein. Rekvisita er utlånt av: Gran Domino Foto: Jørgen Syversen

Termatech TT 20S og TT20 R er to svane­merkede ovner i fint design til en uslåelig pris. Begge har kaldt håndtak og mulighet for ekstrautstyr som rustfrie ribber og innebygget peissett. TT20-­serien er meget effektiv og har en virknings­ grad på hele 83%. Den har hulighet for friskluft­ stilkobling.

Kun hos Varmefag Effekt: 5 kW

Lufteventiler finnes i mange ­utførelser og størrelser.

SPAR

2 500,TERMATECH TT20S med kleberstein, nå fra

SPAR

2 500,-

Dette er platen som de fleste benytter for oppbygging av peisomramming eller brannmur bak peis eller ovn. Kan monte­ res på reisverk.

TERMATECH TT20 i stål, nå fra

12 990,-

8 990,-

TT20RS med runde sider, nå 13 990,-

Som avbildet med runde sider, nå 9 990,-

521,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 18 736,-

22

Bygg brannmur eller peis­omramming med Skamotec-plater

Helmin har alltid en løsning! Helmin er en løsningsorientert leverandør av røykrør, bend og stusser. De skaffer alt. ­Uansett hvor stor utfordringen er, forsø­ ker Helmin å finne en løsning.

Helmins Clickbox-system for enkel mon­ tering av nisjer, passer perfekt til platene.

374,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 3 443,-

*Betingelser for avbetaling på side 2

*Betingelser for avbetaling på side 2

23


For både åpne og lukkede ildsteder må ilden ha nok luft for å brenne godt. ­Manglende trekk i pipa er den v­ anligste årsaken til at kosen spoleres av p ­ roblemer med oppfyring, røyknedslag, s­ otete glass eller ild som slokner.

16 900,-

Ingen ild uten luft

LG Prestige, Fra

Pris eks montering

666,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 23 940,-

En huseier kan tjene inn sin investering i løpet av to og et halvt år med denne varmepumpen!

Med en røyksuger kan en stor peis benytte en liten pipe. (Foto: Brunner)

Noen eksempler fra testen viser at:

I en villa fra syd-Sverige med varmebehov på 16 600 kWh/år sparer eierne 11 700 kWh. I en villa fra nord-Sverige med varmebehov på 28.000 kWh/år sparer eieren 14 500 kWh.

PRØV GRATIS I 14 DAGER

Gir den beste energisparingen! LG Nordic Prestige gir den beste energi­sparingen uansett hvor du bor. Den er utviklet spesielt for det nordiske ­klimaet og er best i test i flere av de store testkategoriene.

Sikre tegn på dårlig trekk • Det oser fra peisen eller ovnen • Det lukter av sot i rommet

I den siste testen av varmepumper, utført av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut mars 2013, er LG Nordic Prestige 9kBTU kåret til best-i-test i flere viktige kategorier, som energibesparing og kapasi­ tet ved temperaturer under frysepunktet. Samlet viser ­resultatene at Nordic Prestige er den beste varmepumpen som svenske energimyndigheter har testet noensinne.

24

• Lyse vegger og hvite gardiner blir skitne

Markedets absolutt høyeste kapasitet Testen viser at LGs luftvarmepumpe Nordic Prestige har samme høye kapasitet ved to plussgrader som ved syv minusgrader. Testen viser også at LG Nordic Prestige har marke­ dets absolutt høyeste kapasitet ved 15 minusgrader.

• Glasset i peisovnen blir sotete • Det virvler aske rundt i rommet Utvalgte butikker fører varmepumper. Se liste på www. varmefag.no eller skann QR-koden.

*Betingelser for avbetaling på side 2

• Det tar lang tid å tenne opp i ildstedet..

Dersom du installerer en exodraft røyksuger på pipa med tilhørende styring, har du alltid kontroll over ­trekken i pipa og du er kvitt ­problemet. Garantert. En røyksuger bruker ikke mer strøm enn en 60 W lyspære.

Fornøydhetsgaranti: Har du kjøpt en røyksuger og ikke er 100% fornøyd, kan du levere den tilbake innen 6 mnd etter kjøpet og få pengene tilbake. *Betingelser for avbetaling på side 2

25


3

1

I en klasse for seg

2

Ikke la deg lure av bildene! Peisene er større enn du tror. Når resultatet er viktigere enn budsjettet, er det Brunner du skal se etter. Når du ser godt på en Brunner finner du mange detaljer som skiller den fra andre. Blant annet en tilnærmet ”vektløs” hevedør som forsvinner opp i peisen når du åpner den. Velg mellom egendesignet peisomramming med Brunner innsats, eller en komplett peisløsning fra Brunner.

26

Brunner er et familieforetak, som legger sjelen sin i å skape kvalitet fra A til Å. Alt blir derfor produsert og satt sammen på fabrikken i Tyskland. I Norge har vi kvalifiserte montører som har spesialopplæring i montering av Brunner. Pris på forespørsel hos utvalgte Varmefag-­butikker som fører Brunner.

4

1

Brunner hjørneinnsats. De store rene glassflatene gir flammene oppmerk­ somhet og sprer lun atmosfære til hele rommet. Denne innsatsen kommer i 6 forskjellige størrelser helt opp til 121 cm bredde, og du kan velge om hjørnet skal plasseres på høyre eller venstre side.

2

Brunner panoramainnsats: Gir godt inn­ syn til flammene fra 3 kanter. Brunners panoramainnsatser fås i hele 8 forskjelli­ ge varianter fra brede innsatser på opptil 121 cm, til smalere innsatser med opptil 80 cm dybde.

3

Brunner systeminnsats. Plasser din peis hvor du vil! Brunners frittstående BSK modeller kommer som ferdige byggesett som ikke er avhengig av å monteres mot vegg. Systemet finnes i versjoner med panorama-, hjørne-, firkantet med bakvegg eller tunnelinnsats.

4 Skann QR-koden og finn din nærmeste Brunner-forhandler *Betingelser for avbetaling på side 2

*Betingelser for avbetaling på side 2

27


Lagrer varme i opptil 12 timer Ovnene fra Granit Kleber i massiv kleberstein er blant det mest ­varmelagrende og økonomiske du kan fyre med. Ovnene har lav ­overflatevarme og gir dermed godt inneklima. Her kan du lese harde fakta om hva du får med en ovn fra Granit Kleber. • Rask. Avgir god varme etter kun 15-30 minutter ved riktig fyring.

• Godt inneklima. Lav overflatevarme sørger for godt inneklima.

• Økonomisk. Fyr i 2 timer og få varme opptil 12 timer.

• Praktisk. Kan erstatte en parafinovns varme ved å l­ egge i ved 2-3 ganger i døgnet

• Behagelig. Det enkelt å holde jevn, lav varme med lite vedforbruk.

• God investering. Med sine unike varme­ egenskaper, anses ovnene av mange å gi en reell økning i boligens verdi.

SPAR

3 500,-

Granit Kleber Octo Pluss er en slank og populær åttekantet klebersteins­ ovn med høy dør og sideglass som gir et stort flammebilde.

SPAR

3 500,granit kleber octo pluss med sideglass, nå Fra

38 250,1451,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 52 234,-

granit kleber merethe pluss med sideglass, NÅ fra

Kun hos Varmefag Effekt: 9 kW Kun hos Varmefag

28

*Betingelser for avbetaling på side 2

*Betingelser for avbetaling på side 2

Effekt: 4-9 kW

33 750,1286,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 46 275,-

29


Varme fagtips

Normal levetid på en pipe er 25-30 år. Sjekk om pipen din fortsatt holder mål

Piperehabilitering er både trygt, renslig og gir effektiv fyring I dette huset i Fredrikstad måtte feiermester ­Gunnar Pettersen gi huseieren fyringforbud fram til pipen var rehabilitert. Løsningen skulle vise seg å være langt enklere enn det husieren først fryktet. På én dag ble den gamle og utslitte pipen totalrehabilitert og som ny. Mesteparten av jobben ble gjort fra utsiden av huset. Ingen inngrep i huset er nødvendig ved denne metoden. Et nytt innvendig rør senkes ned i den eksisterende pipen og gjør den like god som ny igjen. Den vil sikre god trekk, sikker og økonomisk fyring. Hele jobben er gjort på en til to dager.

– På denne pipen skulle det vært murt ut et utstikk i etasjeskille for å få riktig avstand inn til pipas indre i fht sikkerhetsforskriftene som gjelder i dag, sier feiermester i Fredrikstad, Gunnar Pettersen. Vi møter ham og peismontø­ ren Anders Evensen utenfor huset som ikke har fått lov til å fyre siden inspeksjonen i fjor. Brannfarlig –I tillegg var det veldig dårlige og løse fuger innvendig. Det gjør at man får en utett pipe som igjen kan føre til at man får for lav røykgass­ temperatur og mye sot i pipen. Dette kan i verste fall resultere i pipebrann. Det er for å eliminere brannfare, at vi krever rehabilitering av piper som ikke lenger oppfyller kravene. Ved pipebrann kan det også begynne å brenne i bjelke­laget som står nær pipen, sier feiermeste­ ren som har jobbet 43 år i faget.

inn fra utsiden. Ofte kan hele jobben gjøres på kun én dag, slik vi gjorde med denne pipen. Husk at en piperehabilitering som dette er med på å øke boligens verdi når den en gang skal selges. I tillegg oppnår du langt mer økonomisk fyring med en pipe i toppform enn en som ikke er det. Normal levetid på pipe er 25-30 år – Normal levetid på en pipe er 25-30 år. I mange tilfeller er det vanskelig for en ufaglært å se at en pipe er skadet eller ikke lenger oppfyller dagens krav. Er du i tvil er det best å ringe feiervesenet, eller din lokale Varmefagbutikk, av­ slutter Anders Evensen før han pakker verktøyet etter avsluttet jobb. Huseieren vinker fornøyd og gleder seg til å få mulighet til å fyre opp i vedovnen igjen.

For å sjekke om veden er tørr nok kan du slå to kubber mot hverandre. Er den tørr hører du en ”syngende lyd” som et rytme­ instrument. Er den fuktig hører du en dump og død lyd. Tørr ved har også ofte ”tørkesprekker”.

Denne veden er best Pipen på huset i Fredrikstad hadde synlige render på utsiden. Det er tegn på dype fuger og utett pipe. Disse feilene fører til mye soting og dermed fare for pipebrann.

Da vi fotograferte innsiden av pipen fikk vi bekreftet mistanken om dype fuger og mye sot.

– På en rutinekontroll oppdaget vi så brann­farlige feil på pipen at vi måtte gi huseieren fyringsforbud. Men i dag kan huseieren fyre trygt og effektivt, sier feiermester i ­Fredrikstad Gunnar Pettersen.

– Det viktigste med en pipe er at den er helt tett, og med en slik løsning oppnår du det. Men det er viktig å bruke et godkjent firma til å rehabili­ tere pipen, påpeker han.

30

Slik sjekker du om veden er tørr nok

Bøk, rogn, eik, ask, lønn og bjørk regnes som den veden du får best varme av. Foretrekker du knitre­lyden må du velge et nåletre som eks. furu, gran eller einer.

Slik bør du lagre ved

Folk opptatt av brannsikkerhet – Vi merker at folk er langt mer opptatt av brannsikkerhet nå enn tidligere, og vi får mange henvendelser der vi blir bedt om å ta en befaring for å sjekke om alt er som det skal.

Enkel løsning på stort problem Peismontøren Anders Evensen fra Varmefag Fyr og Flamme er på plass i dag for å gjøre den gamle pipen ”ny” igjen. – Med Tolmers SINTEF-godkjente løsning får man en ”ny” pipe ved å gi den en ny kjerne, ført

De fleste Varmefagforhandlere ut­­­fører rehabilitering. Be om en befaring som vil vise om det er på tide å gjøre pipa ung og sprek igjen.

– Vi ser ofte at oppussing og bygningsmessige endringer i boliger gjør at pipen ikke lenger oppfyller de branntekniske forskriftene. Det kan enkelt løses med denne rehabiliteringen, sier peismontør Anders Evensen fra Varmefag Fyr og Flamme i Halden.

*Betingelser for avbetaling på side 2

Er veden rå, bør den lagres tørt og luftig utendørs til den har tørket. Tørr ved kan med fordel oppbevares i vedskjul eller tørr kjeller. Ikke fuktig kjeller – det kan medføre soppfare.

Bjørn Steinar, Varmefag Karmøy

Tolmers system for piperehabilitering gir deg en pipe som er trygg og som gir god trekk i forhold til en sprukken gammel pipe.

31


Tusener å spare på tilbud inne i magasinet og på www.varmefag.no

Raskt, trygt og enkelt hos Varmefag

Finn nærmeste butikk ved å skanne QR-koden med din smarttelefon.

17 990,Rais 700 PEISINNSATS, Nå fra

SPAR

2 500,alle rais 700

SPAR

3 010,Agder Arendal: Varmefag Arendal Varmesenter, Stoaveien 5A, 37 02 46 90 Kristiansand: Varmefag Kristiansand, Grasdalen 28 i Sørlandsparken, 38 09 00 90 Akershus/Oslo Drøbak: Varmefag Kakkel & Peis, Dyrløkkeveien 27, 64 93 47 50 Kolsås: Varmefag Peishuset, Brynsveien 140, 67 15 01 30 Oslo, ALNABRU: Varmefag Kakkel & Peis, Strømsveien 266, 21 42 48 80 Oslo, Lilleaker: Varmefag Peishuset, Vækerøveien 42 E, 22 50 18 44 Oslo, Ryen: Varmefag Kakkel & Peis, Enebakkveien 135, 22 19 22 00 Ski: Varmefag Steinsenteret Ski, Industriveien 8, 64 85 00 30 Buskerud Hønefoss: Varmefag Varme og Interiør, Tyrimyrveien 11, Hov Næringspark, 31 42 00 22 Åmot: Varmefag Thon & Co AS, Strandgata 13, 32 78 14 40 Hedmark/Oppland Fagernes: Varmefag Fargerike Fagernes, Jernbanev. 10, 61 36 06 66 Gjøvik: Varmefag Gjøvik, Kallerudsvingen 5, 61 15 05 60 Hamar: Varmefag Hamar, Stangeveien 72, 62 54 94 00 Kongsvinger: Varmefag Hedmark Murmesterforretning, Industrivegen 67, 62 81 49 23 Lillehammer: Varmefag Lillehammer Varmesenter, Storgata 161B, 61 25 44 36 Otta: Varmefag Jernia, Storgata 5, 61 23 66 00 Hordaland Bergen, loddefjord: Varmefag Din Flamme, Kjøkkelvik, Nedbergevn. 9, 55 51 00 30 Bergen, Åsane: Varmefag Din Flamme, Nordre Langarinden 5, 55 51 00 30

Følg oss også på www.facebook.com/varmefag

SPAR

3 600,-

8 990,- 13 900,TERMATECH TT20 i stål, nå fra

Møre og Romsdal Fosnavåg: Varmefag Fosnavåg Rør, Holemfjordvegen, 70 08 80 19 Kristiansund: Varmefag M. Romuld & Sønner, Industriveien 17, 71 52 86 35 Molde: Varmefag Molde, Romsdalsgata 12, 71 19 54 20 Sykkylven: Varmefag B.S. Aure, 70 25 40 10 Ørsta: Varmefag Malia, Anders Hovdengate 18, 70 33 06 50 Åndalsnes: Varmefag Anton Amundsen, Storgata 33, 71 22 13 94 Ålesund: Varmefag PD Stafseth, Smibakken 3, 70 15 24 00 Nordland Andenes: Varmefag Rørleggermester Jan Ellingsen, Roald Amundsen gate 10, Ellingsengården, 76 14 88 00 Fauske: Varmefag Rørleggern Fauske, Storgata 98, 75 64 69 40 Leknes: Varmefag Karl Botolfsen VVS, Fyglev 53, 76 08 05 50 Mo i Rana: Varmefag Nilsson Mo, Høvleriveien 10, 75 12 78 80 Mosjøen: Varmefag Barth, Leira 6, 75 17 00 07 Narvik: Varmefag Narvik Steinsenter, Floveien 3, 76 95 04 90 Sandnessjøen: Varmefag Helgeland Rør, Radåsv 2, 75 07 99 70 Sortland: Varmefag Rørlegger Jonny Valle, Markveien 9, 76 11 30 90 Svolvær: Varmefag Nobel Rør Installasjon, Størmerbrygga, 76 06 92 00

contura 750, NÅ fra

Telemark Skien: Varmefag Skien Varmesenter, Bedriftsveien 84, 35 52 78 37 Troms/Finnmark Alta: Varmefag Rørmesteren, Buktaveien 4, 99 57 99 88 BÅTSFJORD: Varmefag Båtsfjord Rør, Hindberggate 32, 78 98 40 81 Harstad: Varmefag Malermestrene Bogstrand, Klubbholmen 6C, 480 50 200 Kirkenes: Varmefag Kirkenes Bad & Kjøkken, Joh. Knutzensg 25, 78 97 06 50 Sjøvegan: Varmefag Sjøvegan Byggvare, 77 17 10 00 Tromsø: Varmefag Åge Nilsen Butikk, Ringveien 9, 77 69 38 00 Trøndelag Hitra/Frøya/Orkdal: Varmefag Oddvar Olsen Brannvern og bygningsservice, Porshaugen, 97 12 72 75 Indre Nærøy: Varmefag Murermester Tore Hamlandsø, Hamlandsø, 93 44 79 93 Levanger: Varmefag Levanger, Skoleparken1, 48 31 03 66 Trondheim, Tiller: Varmefag Tiller, Østre Rosten 66, 72 55 81 00 Åfjord: Varmefag Årnes Handel Bygg og Bo, Årnes, 72 53 40 00

Rogaland Haugesund: Varmefag Bygnes Bygg, Longhammarveien 21, 52 71 31 40 Karmøy: Varmefag Bygnes Bygg, Bygnesveien 50, 52 85 18 00 Stavanger: Varmefag Forus, Fabrikkveien 3, 51 31 50 00

Vestfold Larvik: Varmefag Larvik, Yttersøveien 12 v/Nordbyen kjøpesenter, 33 13 04 66 Sandefjord: Varmefag Arne Andresen, Hegnasletta 2- på Kilen, 33 42 00 20 Tønsberg: Varmefag Tønsberg, E-18 Åshaugveien 10, 33 33 30 30

Sogn og Fjordane Førde: Varmefag Atle Naustdal, Naustdalveien 5, 57 82 13 76 Måløy: Varmefag Sentronik, Gate 1 nr 90, 90 52 42 22 Utvik: Varmefag Utvik Bygg, 57 87 65 00

Østfold Fredrikstad: Varmefag Kakkel & Peis Fredrikstad, Dikeveien 2, 69 33 66 30 Halden: Varmefag Fyr & Flamme, Kiellandsgate 1, 69 17 50 60

Varmefag tom 28september  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you