Page 1

Det du egentlig ønsker deg

Spar opptil

5 500,-

4-12

M A G A S I N E T

fram til 10. nov.

NYHET

Finn din drømmeovn

Svart eller hvit kakkel Diskret eleganse Stilren stue Bred peis Varm skulptur

SPAR

VINN

Eksklusiv Brunner peis Verdi opptil

RAIS Q-20, NÅ FRA

3 000,-

26 900,-

61 700,-

BLIKK3 000,FANG JUBILEUM SPAR


Ny ovn på 1-2-3 hos Varmefag

VARME

TANKER Av Sindre Baardson, kjedeleder

Ønsker du å bo uten mulighet for peiskos? I framtida skal norske boliger bygges etter den såkalte passivhusstandarden. Det kan bl.a. innebære å ikke montere pipe når huset bygges. Problemet er at nordmenn ønsker å fortsette med vedfyring uansett hva slags boligstandard vi får i fremtiden. Enkelte har i det siste hevdet at den nye pas­ siv­­­husstandarden gjør ildsteder overflødige. Norsk Statistikk har på vegne av NORSK VARME gjennomført en spørreundersøkelse blant nordmenn om deres syn på ildsted og skorstein. Undersøkelsen slår fast at ni av ti nordmenn vil ha pipe og ovn. Husk derfor at det er svært vanskelig å etter­ montere pipe og ildsted i passivhus, blant annet fordi det er strenge krav til tetthet. Du bør derfor vurdere nøye om du ønsker for­ delene av vedfyring, allerede i byggefasen. I tillegg til at vedfyring skaper den umiskjen­ nelige atmosfæren av lunhet og ro, er det viktig å ikke glemme at vedfyring både er miljønøytral oppvarming og en viktig sikker­ het dersom strømnettet svikter om vinteren. Med ønske om en klar og frisk høst, med mange kosekvelder foran peisen. Sindre Baardson, kjedeleder

Varmefag er ­medlem av Norsk Varme, bransjeforeningen for miljøvennlige ildsteder og skorsteiner. Både produsenter, montører og forhandlere er nå sammen i Norsk Varme. Formålet er å være et samlende organ for bransjen, både faglig og politisk. Les mer på www.norskvarme.org

1 3

Forbered ovnkjøpet ved å ta deg god tid til å se i dette ­magasinet og på ­­www.varmefag.no. Her finner du mange ­nyttige tips og idéer om hva du bør tenke på før valg av peis eller ovn.

2

Vi tar med oss peisen/­ ovnen og alt som måtte trenges for en trygg montering. I tillegg kan vi tilby oss å ta med din gamle ovn på veien tilbake. Mange veier tross alt over 100 kilo...

Lag en enkel strektegning av rommet som peisen skal stå i, og ta med den til butikken. Sammen finner vi ut hva som passer for deres behov og budsjett.

Alt du behøver å gjøre er å tenne fyrstikken, vel vitende om at ­peisen eller ovnen er montert trygt i henhold til brannfor­skriftene. Prisen på det hele blir vi selvsagt enige om på forhånd.

Nå kan du utsette betalingen i 9 måneder for kun kr 425,Nå får du 9 måneders betalingsutsettelse for kun kr 425,- Etter perioden med betalings­utsettelse, kan du betale inn hele beløpet på én gang eller foreta månedlige inn­betalinger. Det velger du helt selv.

Utsettelsesgebyr kr 425,-. Ved videre finansiering etter 9 mnd. betalingsutsettelse er månedsrenten 1,75%. Tilbudet gjelder kjøp av varer over kr 2500,-. Administrasjonsgebyr kr 45,- (0,- for saldo under 1000,-). Søknaden forutsetter en kredittvurdering. Eff.rente 31,8 %, 15 000,- o/ 12 mnd. totalt 17 368,-

Varmefagmagasinet er utgitt av Varmefag-kjeden i samarbeid med sine leverandører. Kjedekontor: Dyrløkkeveien 27, 1440 Drøbak post@varmefag.no Redaktør: Sindre Baardson Redaksjon og grafisk design: Sterk Kommunikasjon

Cresco - et produkt fra DNB Bank ASA

Vi tar forbehold om feil i informasjonen om våre produkter/tilbuds­ produkter, samt priser i magasinet. Oppgitte effektverdier er kun ment som indikasjoner (ikke nødvendigvis vitenskapelig testet). Vareutvalget i butikkene varierer. Frakt kan i noen tilfeller komme i tillegg til oppgitte priser. Enkelte bilder kan avvike fra norske brannforskrifter, slik som f. eks. gulvplater. Avbildet modell kan avvike fra laveste oppgitte pris. Evt. retur av ­gammelt ildsted m.m. og ­montering, kommer i tillegg til oppgitte priser. Prisene inkluderer ikke røykrør, da dette må tilpasses individuelt.


”Peisen på kjøkkenet ble det kun fyrt i én gang i løpet av de første 5 årene. Da sotet den ned og røykla k ­ jøkkenet.”

Dårlig trekk og innslag av røyk gjorde peisene i det nye huset ubrukelige

Løsningen var latterlig enkel

Ina Terese og Ove Jansen kjøpte et nybygd hus på Konnerud i D ­ rammen. I huset var det montert peis både på kjøkkenet og i stua. ­Peisen på kjøkkenet ble det kun fyrt i én gang i løpet av de første 5 årene. Da sotet den ned og røykla k­ jøkkenet.

Peisen i stuen ble kun brukt ved noen få an­ledninger. Problemet var at de ikke kunne fyre i peisen samti­ dig som de brukte kjøkkenventilator i andre enden av huset, for da ble stuen røyklagt. Huset er utstyrt med avtrekksven­ tilasjon på bad og kjøkken og det er installert ventiler i veggene for frisklufttilførsel. Skorsteinene fra begge peisene er 4 meter høye, i grenseland for å være lange nok. Høsten 2011 kjøpte de en exodraft røyksuger med en trådløs styring som de monterte selv på skorstei­ nen fra kjøkkenpeisen. exodraft har 6 måneders full returrett dersom man ikke er fornøyd med resultatet.

Denne muligheten benyttet de ikke. Tvert i mot ble de så fornøyd med re­ sultatet at de en måned senere gikk til innkjøp av en røyksuger til, som de satte opp på skorsteinen fra stuen. De konstaterte raskt at det løste de­ res problemer med røykinnsig både fra kjøkkenpeis og stue­peis De kan nå fyre både i kjøkkenpeisen og i stuepeisen samtidig som kjøk­ kenventilatoren går. Ina Terese sier også at det er mye lettere å tenne opp etter at de fikk røyksugere. På toppen av det hele, kan de også kosefyre i peisen i stuen med åpen peisdør uten at det kommer røyk eller bållukt inn i stuen!

Med den trådløse fjernstyringen til røyksugeren fra exodraft, er det enkelt å få full kontroll over trekken i pipen.

3

Enkel løsning på stort problem: Røyksugeren på toppen av pipen løste alle problemene med dårlig trekk og innsig av røyk.

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


Den nye ”Havanna” fra Nordpeis er stram, stilren og har nydelige detaljer som den d ­ iskrete lufte­slissen som er utformet som et design­ element. Den høyt p ­ lasserte hjørneinnsatsen sørger for at flammene er synlige fra enhver krok i rommet. Topp det hele med den spesial­ designede vednisjen. Den kan plasseres på flere kreative måter. Kom og se! KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-8 KW

Pris som avbildet med vednisje, NÅ kr 35 900,-

Havanna plassert ved kjøkkenet uten vednisje. Legg spesielt merke til de diskrete vertikale ­slissene med avrundede kanter. Dette er lufte­ systemet som er en integrert del av designen.

NYHET SPAR

29 000,NORDPEIS HAVANNA, NÅ FRA

4 000,-

1111,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 39 994,-

KUN HOS VARMEFAG

VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

EFFEKT: 3-8 KW

4

*Betingelser for avbetaling på side 2


Stilren stue Havanna og Estoril er to lekre peiser fra Nordpeis som er designet eksklusivt for Varmefags kunder. Stramme og stilrene, høye og med brennkammeret plassert slik at du kan se flammene over stoler og bord.

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 2-10 KW

SPAR

5 000,-

Estoril er en smal og elegant murpeis med et ­moderne uttrykk. Finnes også i lavere utgave, samt hjørnemodell. Som tilbehør kan du velge separat vednisje. NORDPEIS ESTORIL RETTVEGG HØY MED N21 SORT/ANTRASITT INNSATS, NÅ FRA

18 370,720,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 25 886,-

NORDPEIS ESTORIL RETTVEGG HØY MED N21 CHROME/CHROME MATT INNSATS, NÅ FRA 22 920,-

*Betingelser for avbetaling på side 2

5

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


NYHET SPAR

3 100,NORDPEIS RONDA 160 CREME ELLER VOKSET INTRODUKSJONSPRIS, NÅ FRA

27 900,1071,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 38 488,-

NORDPEIS RONDA 160 UBEHANDLET, SPAR 2 800INTRODUKSJONSPRIS, NÅ FRA 25 200,EFFEKT: 4-8 KW

Rolige, runde Ronda Høyreist, stolt og lun, står Ronda og sprer varme og kos til alle i rommet.

EFFEKT: 1-6 KW

3 990,NORDPEIS ORION, NÅ FRA

Ronda har et stort brennkammer som gir ekstra glede av bålet bak det store glasset. I tillegg er det lett å gjøre peisen enda mer øko­ nomisk å fyre i. Ronda kan nemlig u ­ tstyres med varmelagrende olivinstein som gjør at den avgir varme lenge etter at bålet er brent ned. Det gjør at du får meget god utnyttelse av veden. Ronda 160 er også tilpasset for tilkobling av friskluft, noe som gjør den velegnet også i nye, tette hus.

• IDEELL FOR MINDRE HUS/HYTTER • TAR 30 CM LANG VED

SPAR

1 850,-

VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

6

*Betingelser for avbetaling på side 2


RIVA STUDIO 2 INNSATS 95 CM BREDDE, NÅ FRA

20 990,-

SPAR

2 000,-

816,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 29 357,EFFEKT: 8 KW

Skap spenning med breddeformat

Kontraster i boligen din skaper spenning. Riva Studio er en serie peisinnsatser for ved, med bredder helt opp til 133 cm! Det skaper stor kontrast mellom høyde og bredde. De spennende formatene som Riva Studio tilbyr, er midt i blinken for deg som ønsker noe ­spesielt. Du kan velge mellom ulike dekorrammer eller la peisen gå i ett med veggen. Selv om peisinnsatsene er brede, tar de lite plass i d ­ ybden. Peisen har også mulighet for å hente luft utenfra. Dette er spesielt viktig i nye og tette hus. Riva Studio kan du i tillegg utstyre med et system for å spre varme til flere rom.

RIVA STUDIO 3 INNSATS 133 CM BREDDE, NÅ FRA

27 900,SPAR

1071,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 38 488,-

2 000,-

Tenk nytt og bruk en elektrisk peis der det ikke er like lett å installere en vanlig peis. For eksempel på soverommet, kjøkkenet, gangen, TV-stua etc.

ALLE EL-PEISER

SPAR

1 000,RIVA STUDIO 22 ELEKTRISK PEIS MED VERVE RAMME, NÅ FRA

8 990,-

EFFEKT: 11 KW

*Betingelser for avbetaling på side 2

Morsomt og praktisk med El-peis!

7

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


Spennende materialvalg på nye Contura 790!

Kleberstein, sort eller hvit kakkel Dette har du ikke sett før! Peisovn i sort matt kakkel. Contura overrasker når de presenterer sin nye Contura 790-serie. Velg blant ulike materialer enten du ønsker en klassisk ovn i hvit kakkel, en ultra­moderne ovn i sort silkematt kakkel eller kanskje du er på jakt etter en lun klebersteinsovn.

De er slanke, tar liten plass på gulvet, og har stort innsyn til flammene. Den nye 790-serien fra Contura kan også utstyres med ekstra varme­magasin, for å holde lengre på varmen. Med forskjellig tilbehør, kan du gi ovnen en individuell stil. Blant ­annet kan du velge selvlåsende dør, dør med demping foran oppbevarings­ rommet og gulvplate i stål eller glass. Contura 790 har mulighet for til­ kobling av uteluft. Ovnene har plass til 30 cm lang ved. Ved hjelp av luftavkjøling blir den ­utvendige temperaturen bak på ovnen så lav at ovnene kan plasseres 10 cm fra brennbart materiale.

nyhet kleberstein

CONTURA 790T, FRA

26 900,1034,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 37 168,-

Avbildet modell kr 29 300,-

VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

8

*Betingelser for avbetaling på side 2


nyhet

sort matt kakkel Sort silkematt kakkel på en vedovn har du sannsynligivis ikke sett tidligere. Ønsker du en tøff ovn som naboen ikke har maken til, ta Contura 790K nærmere i øyesyn.

24 900,CONTURA 790K, FRA

960,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 34 527,-

nyhet

Avbildet modell kr 26 400,-

hvit blank kakkel Avbildet modell kr 26 400,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

Du trenger ikke kjøpe kakkel­ ovn for å få en ovn med kakler. Contura 790K er dekket av stilige hvite blanke kakler. ­Assosiasjonene beveger seg mot de ærverdige kakkel­ ovnene, men det moderne designet sammen med de hvite blanke kaklene sørger for et helt nytt og spennende uttrykk. CONTURA 790K, FRA

24 900,960,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 34 527,-

*Betingelser for avbetaling på side 2

9

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


designpris

CONTURA 35T, I KLEBERSTEIN, FRA

31 900,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

1218,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 43 827,-

Contura 30-serien

Høyreist og stolt KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

Contura 34T og 35T i kleberstein har vært en s­ uksess siden de kom på markedet i 2010. Derfor syntes ­Contura det var på tide med en versjon i stål også. Den nye og røffe Contura 35 ble skapt!

nyhet CONTURA 35 I STÅL, FRA

24 900,960,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 34 527,-

VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

Den nye Contura 35 er den rocka ­søsteren, en mørk og tøff ovn i stål med sideglass og godt innsyn til flamme­ne. Den er basert på den ­populære design­vinneren Contura 35T. Rask oppvarming Alle modellene i serien er enkle å fyre opp i og gir rask oppvarming. Etter bare en halvtime har du full effekt.

10

Tar vare på varmen Velg et varmemagasin i olivinstein, så får du en ovn som sprer varmen jevnt i mange timer. Ved å tilkople uteluft direkte, får du en ovn som brenner lett og er enkel å fyre opp i.

*Betingelser for avbetaling på side 2


Visste du at....

alle peisene og ovnene du får kjøpt hos Varmefag er rentbrennende? De utnytter ­varmen minst dobbelt så godt som gamle ildsteder. Odd Hugo, Varmefag Gjøvik

JUBILEUM SPAR

3 000,-

25 900,CONTURA 34T I KLEBERSTEIN, NÅ FRA

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

997,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 35 848,-

*Betingelser for avbetaling på side 2

1111

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


CONTURA 590T I KLEBERSTEIN, NÅ FRA

22 900,-

886,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 31 887,-

JUBILEUM SPAR

3 000,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

JUBILEUMSTILBUD Conturas produsent fyller 60 år og feirer med

I 1952 startet Conturas produsent ”Nibe” opp det som senere skulle bli en av E ­ uropas største produsenter av p ­ rodukter for bolig­oppvarming. I dag er Contura blitt en av de aller mest­selgende ovnsmerkene her til lands.

JUBILEUM SPAR

3 000,-

I anledning 60-års-jubileet kan du nå spare tusenlapper på en kvalitetsovn fra ­Contura.

CONTURA 520T I KLEBERSTEIN, NÅ FRA

19 900,776,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 27 914,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

12

*Betingelser for avbetaling på side 2


18 900,CONTURA 560T I KLEBERSTEIN, NÅ FRA

739,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 26 593,-

JUBILEUM SPAR

KUN HOS VARMEFAG

4 000,-

EFFEKT: 3-7 KW

KUN HOS VARMEFAG

JUBILEUM SPAR

JUBILEUM SPAR

3 000,-

EFFEKT: 3-9 KW

3 000,-

CONTURA 480 I KLEBERSTEIN, NÅ FRA

27 900,1071,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 38 488,-

Avbildet modell nå kr 24 900,-

CONTURA 26T I KLEBERSTEIN, NÅ FRA

886,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 31 887,-

1034,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 37 168,-

22 900,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-9 KW

*Betingelser for avbetaling på side 2

CONTURA 26K MED KAKKEL, NÅ FRA

1133

26 900,-

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


Morsø har 10 års garanti på sine støpe­jernsovner. Det sier noe om ­kvaliteten. Kvalitetsstempelet har gjort Morsø ­attraktiv over store deler av verden. Du kan finne en Morsø både midt i Afrika og på Amalienborg Slott.

Den nye 7900-serien fra tradisjonsrike Morsø Jernstøberi består av 3 modeller i høyder fra 103 cm til 182 cm. Velg front med vedhylle, dør, skuff eller uten åpning.

Serien har selvlukkende dører. Et spesial­ designet håndtak i rustfritt stål gir en ­spennende kontrast til det sorte støpe­ jernet. Morsø 7990 kan utstyres med ekstra varme­ lagring på opptil 95 kg. Det gjør at ovnen varmer flere timer etter avsluttet fyring.

17 995,MORSØ 7943, FRA

706,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 25 392,-

Helstøpte nyheter KUN HOS VARMEFAG

Kampanjetilbud! Gratis gulvplate i glass ved kjøp av ovn i 7900­-­serien

EFFEKT: 3-8 KW

nyhet

18 995,MORSØ 7990, FRA

743,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 26 713,-

Som avbildet med vedrom 19 995,-

VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

14

*Betingelser for avbetaling på side 2


Visste du at....

du ikke skal bruke tennveske eller rødsprit i peisen. Bruk opptennings­ briketter dersom veden er vanskelig å få fyr på. Gunvor, Varmefag Lillehammer

SPAR

4 000,-

10 995,MORSØ 6148 I STØPEJERN, NÅ FRA

448,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 16 092,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-6 KW

*Betingelser for avbetaling på side 2

15

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


En stor, helstøpt front i glass gir Morsø S10 et eksklusivt og moderne utseende. Ovnen er nett og lett å plassere.

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

SPAR

3 000,-

11 495,MORSØ S10, NÅ FRA

466,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 16 759,-

Ikke la deg lure av det antikke utseendet. Morsø 2B Standard har hypermoderne forbrenningsteknologi som sørger for miljøvennlig fyring og god utnyttelse av veden.

6 995,MORSØ 2B STANDARD, NÅ FRA

SPAR

2 000,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-6 KW

VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

16

*Betingelser for avbetaling på side 2


Ovnene fra Granit Kleber er produsert i massiv kleberstein. Visste du at de er blant de mest varmelagrende og mest økonomiske ovnene du kan fyre med?

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-8 KW

SPAR

5 000,-

Lun og langvarig varme med

kleberstein

22 600,GRANIT KLEBER MERETHE 4, NÅ FRA

875,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 31 489,-

Klebersteinsovnen Merethe har en form som passer like godt mot en rett vegg som i et hjørne. Døren til Merethe leveres med sort, grå, forniklet eller forgylt ramme. Ovnen kan tilkobles direkte til uteluft. Dette er spesielt viktig i passivhus og andre tette hus for å få god forbrenning. (Frakt tilkommer i deler av landet på Granit-Klebers produkter)

Den porøse og vakre klebersteinen magasinerer varmen når du fyrer, og avgir den sakte og beha­ gelig lenge etter at ilden har sloknet. Det sørger for at du utnytter veden ekstra godt. Ovnene har lav over­flatevarme og gir dermed godt inneklima.

SPAR KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 6 KW

4 010,-

14 990,GRANIT KLEBER TOVE 2, NÅ FRA

596,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 21 411,*Betingelser for avbetaling på side 2

17

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


Stevnemøte foran peisen i kveld... Ingenting kan erstatte stemningen med fyr i peisovnen, lun musikk og dempet belysning. Med en Termatech er ikke målet langt unna.

Termatech TT20 og TT20S er to svane­ merkede ovner i fint design til uslåelige priser. Kleberstein eller grått/sort stål, valget er ditt. Håndtaket er ventilert, og plasserin­ gen gjør at det alltid er kaldt, slik at du ikke brenner fingrene. Det finnes et bredt utvalg av ekstrautstyr spesielt designet til serien. Rustfrie, glassblåste ribber under døren, dreibar og lett tilgjengelig dør i vedmagasinet til opp­ bevaring av opptennere eller det tilhørende peissettet. Mulighet for friskluftstilkobling.

SPAR

2 500,KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 5 KW

8 990,TERMATECH TT20 I STÅL, NÅ FRA

TT20R med runde sider, nå kr 9 990,-

VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

18

*Betingelser for avbetaling på side 2


KLEBERSTEIN SPAR

5 500,-

12 490,TERMATECH TT20RS I KLEBERSTEIN, NÅ FRA UTROLIGE

503,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 16 084,-

TT20S med rette sider, nå fra kr 11 490,-

Som tilbehør kan du bestille rustfrie ribber og dør til vedrommet, med eller uten peissett.

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 5 KW

*Betingelser for avbetaling på side 2

19

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


Varm skulptur Mange vil kalle RAIS Juno en skulptur. En lun og varm skulptur. Takket være opptil 255 kg varme­stein sørger den varke klebersteinsovnen for at den fortsatt holder over 60 grader neste morgen dersom den er gjennomvarm ved senge­tid. Kombiner gjerne med dreiesokkel for å få m ­ aksimal glede av flammene.

nyhet Ovnen kan i tillegg utstyres med 74 kg varme­akkumulerende stein for å få den enda mer varmelagrende. Kr 2 550,-

RAIS JUNO MED SIDEGLASS, FRA

38 900,1475,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 53 093,-

VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

RAIS JUNO, FRA

35 900,-

KUN HOS VARMEFAG

1365,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 49 120,-

EFFEKT: 2-6 KW

20

*Betingelser for avbetaling på side 2


RAIS RINA I STÅL, NÅ FRA

12 900,-

SPAR

1 900,-

518,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 18 614,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 2-6 KW

RAIS Rina har en elegant avrundet forside med en stor glassdør. Den har skrå sider og tar liten plass på gulvet. Rina passer like godt på hytta som hjemme. Velg mellom stål eller kappe i kleberstein.

RAIS RINA MED KLEBERSTEIN, NÅ FRA

SPAR

2 000,-

16 900,666,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 23 940,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 2-6 KW

*Betingelser for avbetaling på side 2

21

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


NYHET SPAR

2 000,RAIS POLEO MED STÅLDØR, INTRODUKSJONSPRIS NÅ FRA

20 900,813,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 29 234,-

Ildfulle og vakre RAIS-søstrene Epoca og Poleo har mye til felles. Epoca er litt strammere i formen i forhold til den myke Poleo. Begge er ildfulle og energiske.

NYHET SPAR

2 000,-

RAIS EPOCA MED STÅLDØR, INTRODUKSJONSPRIS NÅ FRA

15 900,629,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 22 620,-

RAIS EPOCA MED GLASSDØR, INTRODUKSJONSPRIS NÅ FRA

17 400,684,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 24 607,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 2-7 KW

VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

22

*Betingelser for avbetaling på side 2


Visste du at....

Til oppvarming av et rom på 50 kvm, trenger du en peis eller ovn med en effekt på 3-5 kW. Bjørn Steinar, Varmefag Karmøy

NYHET SPAR

2 000,RAIS POLEO MED GLASSDØR, INTRODUKSJONSPRIS NÅ FRA

22 400,868,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 31 220,-

RAIS Epoca kombinerer ­funksjonalitet med design, og kan for alvor produsere varme.

RAIS Poleo har vennlige, avrundede organiske former. Men ovnen har mer å by på enn et vakkert utseende...

Med det brede brennkammeret har den kapasitet til lange vedkubber, og det høye glasset gjør at opplevelsen av flammene blir ekstra stor.

Som mange av sine søsken i RAIS-familien har RAIS Poleo elegante detaljer med flott ­designet håndtak, stilfullt og praktisk plassert øverst til høyre. E ­ t praktisk rom til opp­ bevaring lengst ned på ovnen - som åpnes med et lett trykk. Velg mellom med glasseller ståldør.

RAIS Poleo kan produsere mye varme i sitt store brennkammer som kan romme lange vedkubber. 77 kilo kleberstein tar vare på varmen og avgir den over lengre tid.

Ovnen har elegante detaljer med flott ­designet håndtak. Legg merke til den ­praktiske plasseringen øverst til høyre. ­Nederst på Epoca finner du et praktisk rom til oppbevaring - som åpnes med et lett trykk. Velg mellom med glass- eller ståldør.

*Betingelser for avbetaling på side 2

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 2-7 KW

23

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


Diskret eleganse RAIS 2:1 er en peisinnsats ulik alt a ­ nnet. Den går tvers gjennom veggen og ­fungerer som en elegant og kreativ romdeler, samtidig som den er praktisk. RAIS 2:1 sprer lys og varme begge veier.

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-9 KW

SPAR

3 000,RAIS 2:1, NÅ FRA

29 900,1145,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 41 174,-

VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

RAIS 2:1 har kaldt håndtak, doble glass for lavere strålevarme og mulighet for tilkopling av uteluft. Dersom du ønsker, kan du legge inn ved fra begge sider på RAIS 2:1.

24

*Betingelser for avbetaling på side 2


Glatte flater, mye glass og geometriske former beskriver den nye peisinnsatsen RAIS 500. Den 70 cm brede innsatsen har mange valgmulig­ heter og gir stort spillerom for spennende ­arkitektoniske løsninger. Ønsker du stålramme eller hel glassflate på dør og sider? Valget er ditt. Døren kan høyre- e ­ ller venstrehengsles. Har du et passivhus, trenger du direkte tilkopling til uteluft, Innsatsen har RAIS´patenterte Air-System som sørger for dette.

nyhet

RAIS 500 har både kaldt håndtak og luftspyling av glassene, som holder de rene ved korrekt fyring. Er boligen din preget av rette linjer og slette flater, vil RAIS 500 passe perfekt inn i en spennende helhet.

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 4-8 KW

RAIS 500 INNSATS INNSYN FRA 3 SIDER, FRA

26 500,1019,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 36 624,Som avbildet med hel glass­ front- og sider: 28 500,-

*Betingelser for avbetaling på side 2

25

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


Noen er sjenerte og gjør lite av seg. Andre ­ønsker oppmerksomhet. RAIS Pilar og RAIS Q-20 tilhører den siste kategorien og vil gjerne bli sett. Og hvorfor ikke? De er både vakre og stilige, og sprer varme og glede til alle rundt seg.

SPAR

3 000,RAIS Q-20, NÅ FRA

26 900,1034,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 37 168,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

RAIS Q-20 har et design i absolutt toppklasse. Ovnen har et markant utseende, men tar ikke stor plass. De store rutene med dobbelt glass omkranser ilden på tre sider og sørger for et enormt innsyn til flammene. RAIS Q-20 har integrert håndtak. Ovnen fås med en dreiesokkel, slik at ovnen kan dreies i en valgfri vinkel, alt etter hvor man oppholder seg i rommet. RAIS Q-20 har integrert Air-System som henter forbrenningsluften utenfra. Ønsker du ekstra varmelag­ ring kan Q-20 utstyres med varmelagrende stein, diskret skjult innenfor ovnens vegger. VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

26

Blikkf *Betingelser for avbetaling på side 2


RAIS Pilar har blitt et stilikon. Rene linjer, glatt og enkel sirkelrund vedovn med en kjempestor, buet glassdør som gir et imponerende innsyn til ilden. RAIS Pilar kan dreies 70, 160 eller 360 grader. Den flotte vedovnen fåes i høyder på 152 og 172 cm. Nå kan du dessuten utstyre Pilar med ekstra varmelag­ ring i form av naturstein som ligger diskret skjult inne i ovnen. På denne måten lagres ildens energi i flere timer og slippes gradvis ut i rommet lenge etter at ilden er sluknet.

RAIS PILAR, FRA

38 500,1461,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 52 555,-

KUN HOS VARMEFAG EFFEKT: 3-7 KW

kfang *Betingelser for avbetaling på side 2

27

VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


VINN

Eksklusiv Brunner peis Verdi opptil

61 700,-

Peisen på bildet har i tillegg fått en ­pusset mur utenpå omrammingens betongelementer (ikke inkl. i premien).

VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

28

*Betingelser for avbetaling på side 2


Konkurranse Det finnes peiser som rett og slett tar pusten fra deg. En peis fra Brunner er noe av det mest spektakulære du kan utstyre ­boligen din med. Svarer du riktig på spørsmålet, kan du nå kanskje vinne en!

Spørsmål: Hva er Brunners filosofi? A) En peis skal være størst mulig B) “Less is more” C) En peis skal skape en sjel i hverdagsrommet Klikk deg inn på www.varmefag.no og svar riktig på spørsmålet innen 10. november.

Avhengig av hva du synes passer best hjemme hos deg, kan du velge mellom Brunner BSK 01, 02, 03 og 05. Dette er komplette løsninger med både innsats og omramming.

Brunners filosofi er at en peis skal skape en sjel i hverdagsrommet. Med denne filosofien i tankene har Brunner skapt en rekke spennende peisinn­ satser som i generasjoner er brukt av peismurere og kakkelovnsmakere over hele Europa. Brunner finnes nå utstilt i mange av Varmefags butikker. Egendesignet peis Med en Brunner peisinnsats har du det perfekte utgangspunktet for en egendesignet eller arki­ tekttegnet omramming. Brunners enorme utvalg av spektakulære innsatser gir uendelige mulighe­ ter for kreativ utfoldelse for peisutformingen. Ferdig omramming i unik design For mange av Brunners peisinnsatser får du også ferdige omramminger, slik som denne premien. *Betingelser for avbetaling på side 2

29

Felles for dem alle er at de har karakter. En Brunner peis kan gjerne betegnes som frekk, elegant eller stilig - men aldri beskjeden. Kan man si at en peis har selvtillit, er det en Brunner. Premien Avhengig av hva du synes passer best hjemme hos deg, kan du velge mellom Brunner BSK 01, 02, 03 og 05. Dette er komplette løsninger med både innsats og omramming. Montering må du besørge selv, men vi anbefaler at du innhenter et tilbud fra en Varmefagforhandler. De har fått spesialopp­ læring i montering av Brunner. Modellene du kan velge blant koster mellom kr 44 600,- og 61 700,eks montering. Premien er skattepliktig inntekt (skatteloven § 5-50) VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


Kjøp varmepumpe før kulda setter inn! For deg som benytter elektrisk oppvarming med f.eks. panelovner, er en varme­ pumpe et godt valg. Med riktig varmepumpe i forhold til ­boligens behov, kan du få igjen over 3 ganger så mye varme som den strømmen du tilfører.

• LG Prestige er 1 av kun 3 produkter i hele markedet som klarer den nye strenge A++ energimerkingen! • Høyest varmeeffekt når det er kaldt • Fabrikkgarantert varme selv ved -25 ˚C • Høyest COP (besparelsespotensiale) • Verdens mest stillegående innedel. Vedlikeholdsvarmefunksjon (ca 9˚C for ­hytter eller når man er bortreist)

Få igjen over 3 ganger så mye varme med en LG varmepumpe

I tillegg sørger varmepumpen for å rense luften i boligen din og avgir en jevn og behagelig varme. Du kan også benytte den som aircondition på varme sommerdager. Kom innom butikken, så finner vi ut hvilken varme­pumpe som passer best for din bolig. Ønsker du at vi skal sørge for riktig og trygg montering, gir vi deg en forhåndspris før vi setter i gang.

nyhet LG PRESTIGE 9, FRA

18 900,Eks montering

739,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 26 593,-

LG PRESTIGE 12, FRA

20 900,-

Utvalgte butikker fører varmepumper. Se liste på www. varmefag.no eller skann QR-koden.

Eks montering.

813,-/mnd i 36 mnd.* Kredittkjøpspris: 29 234VA R M E FAG – D E T D U E G E N T L I G Ø N S K E R D E G

30

*Betingelser for avbetaling på side 2


Smarte løsninger fra Helmin

Vrien utfordring med røykrør til p ­ eisdrømmen? Helmin er en løsningsorientert leverandør av røykrør, bend og stusser. De skaffer alt. U ­ ansett hvor stor utfordringen er, forsøker Helmin å finne en løsning.

En hånd fri Med denne vedklypa fra Helmin går ved­ innlegget lett som en plett. Sortlakkert.

Raskt, enkelt og renslig Helmins glassrensesvamp har skapt en helt ny måte å rense ovnsruten på.

Sjekk at veden er tørr! Fuktig ved brenner dårlig og kan forårsake pipe­ brann. Sjekk ved å trykke måleren inn i veden.

SPAR

10%

Perfekt inngang til brannveggen Vakker pyntering for en perfekt avslutning av røykrøret mot brannmuren. Kan ettermonteres uten å ta ut røykrøret! *Betingelser for avbetaling på side 2

Bygg brannmur eller peisomramming med Skamotec-plater Dette er platen som de fleste benytter for oppbygging av peisomramming eller brann­ mur bak peis/ovn. Kan monteres på reisverk. 31

Spar 10% nå på flotte glassplater fra Helmin Mangler du beskyttelse på gulvet foran ovnen eller peisen, eller har du en gammel og stygg stålplate? Benytt sjansen nå! VA R M E FAG – D E T D U E G E N TL I G Ø N S K E R D E G


Tusener å spare på tilbud inne i magasinet og på www.varmefag.no

Sterk Kommunikasjon

Raskt, trygt og enkelt hos Varmefag

Finn nærmeste butikk ved å skanne QR-koden med din smart­ telefon.

SPAR

5 000,-

18 370,-

NORDPEIS ESTORIL RETTVEGG HØY, NÅ FRA

AGDER ARENDAL: Varmefag Arendal Varmesenter, Stoaveien 5A, 37 02 46 90 KRISTIANSAND: Varmefag Kristiansand, Skibåsen 45 i Sørlandsparken, 38 09 00 90 AKERSHUS/OSLO DRØBAK: Varmefag Kakkel & Peis, Dyrløkkeveien 27, 64 93 47 50 KOLSÅS: Varmefag Peishuset, Brynsveien 140, 67 15 01 30 OSLO, ALNABRU: Varmefag Kakkel & Peis, Strømsveien 266, 21 42 48 80 OSLO, LILLEAKER: Varmefag Peishuset, Vækerøveien 42 E, 22 50 18 44 OSLO, RYEN: Varmefag Kakkel & Peis, Enebakkveien 135, 22 19 22 00 SKI: Varmefag Steinsenteret Ski, Industriveien 8, 64 85 00 30 STRØMMEN: Varmefag Hyttebutikken, Strømsveien 80, 64 84 78 10 BUSKERUD HØNEFOSS: Varmefag Varme og Interiør, Tyrimyrveien 11, Hov Næringspark, 31 42 00 22 ÅMOT: Varmefag Thon & Co, Strandgata 13, 32 78 14 40 HEDMARK/OPPLAND FAGERNES: Varmefag Hyttebutikken, Jernbaneveien 10, 61 36 06 66 GJØVIK: Varmefag Gjøvik, Kallerudsvingen 5, 61 15 05 60 HAMAR: Varmefag Hamar, Stangeveien 72, 62 54 94 00 KONGSVINGER: Varmefag Hedmark Murmesterforretning, Industrivegen 67, 62 81 49 23 LILLEHAMMER: Varmefag Lillehammer Varmesenter, Storgata 161B, 61 25 44 36 OTTA: Varmefag Jernia, Storgata 5, 61 23 66 00 HORDALAND BERGEN, LODDEFJORD: Varmefag Din Flamme, Kjøkkelvik, Nedbergevn. 9, 55 51 00 30 BERGEN, ÅSANE: Varmefag Din Flamme, Nordre Langarinden 5, 55 51 00 30

SPAR

2 500,-

8 990,TERMATECH TT20 I STÅL, NÅ FRA

4 000,-

18 900,CONTURA 560T I KLEBERSTEIN, NÅ FRA

MØRE OG ROMSDAL FOSNAVÅG: Varmefag Fosnavåg Rør, Holemfjordvegen, 70 08 80 19 KRISTIANSUND: Varmefag M. Romuld & Sønner, Industriveien 17, 71 52 86 35 MOLDE: Varmefag Molde, Romsdalsgata 12, 71 19 54 20 SYKKYLVEN: Varmefag B.S. Aure, 70 25 40 10 ØRSTA: Varmefag Malia, Anders Hovdengate 18, 70 33 06 50 ÅNDALSNES: Varmefag Anton Amundsen, Storgata 33, 71 22 13 94 ÅLESUND: Varmefag PD Stafseth, Smibakken 3, 70 15 24 00

TROMS/FINNMARK ALTA: Varmefag Rørmesteren, Buktaveien 4, 78 43 18 57 BÅTSFJORD: Varmefag Båtsfjord Rør, Hindberggate 32, 78 98 40 81 HARSTAD: Varmefag Malermestrene Bogstrand, Klubbholmen 6C, 480 50 200 KIRKENES: Varmefag Kirkenes Bad & Kjøkken, Joh. Knutzensg 25, 78 97 06 50 SJØVEGAN: Varmefag Sjøvegan Byggvare, 77 17 10 00 TROMSØ: Varmefag Åge Nilsen Butikk, Ringveien 9, 77 69 38 00

NORDLAND ANDENES: Varmefag Rørleggermester Jan Ellingsen, Roald Amundsen gate 10, Ellingsengården, 76 14 88 00 FAUSKE: Varmefag Rørleggern Fauske, Storgata 98, 75 64 69 40 LEKNES: Varmefag Karl Botolfsen VVS, Fyglev 53, 76 08 05 50 MO I RANA: Varmefag Nilsson Mo, Høvleriveien 10, 75 12 78 80 MOSJØEN: Varmefag Barth, Leira 6, 75 17 00 07 NARVIK: Varmefag Narvik Steinsenter, Floveien 3, 76 95 04 90 SANDNESSJØEN: Varmefag Helgeland Rør, Radåsv 2, 75 07 99 70 SORTLAND: Varmefag Rørlegger Jonny Valle, Markveien 9, 76 11 30 90 SVOLVÆR: Varmefag Nobel Rør Installasjon, Størmerbrygga, 76 06 92 00

TRØNDELAG HITRA/FRØYA/ORKDAL: Varmefag Oddvar Olsen Brannvern og bygningsservice, Porshaugen, 97 12 72 75 HUSBYSJØEN: Varmefag Aune Byggvare, 73 85 62 50 INDRE NÆRØY: Varmefag Murermester Tore Hamlandsø, Hamlandsø, 93 44 79 93 LEVANGER: Varmefag Levanger, Skoleparken1, 74 08 50 00 OPPDAL: Varmefag Hyttesenteret Grønset, Auneveien 4, 72 42 16 09 RØROS: Varmefag Bergstaden Trelast, Osloveien 40, 72 41 29 80 TRONDHEIM, MIDTBYEN: Varmefag Trondheim Varmesenter, Fjordgata 22, 73 56 01 20 TRONDHEIM, TILLER: Varmefag Tiller, Østre Rosten 66, 72 55 81 00 ÅFJORD: Varmefag Årnes Handel Bygg og Bo, Årnes, 72 53 40 00

ROGALAND HAUGESUND: Varmefag Bygnes Bygg, Longhammarveien 21, 52 71 31 40 KARMØY: Varmefag Bygnes Bygg, Bygnesveien 50, 52 85 18 00 STAVANGER: Varmefag Forus, Fabrikkveien 3, 51 31 50 00 SOGN OG FJORDANE FØRDE: Varmefag Atle Naustdal, Naustdalveien 5, 57 82 13 76 MÅLØY: Varmefag Sentronik, Gate 1 nr 90, 90 52 42 22 UTVIK: Varmefag Utvik Bygg, 57 87 65 00 TELEMARK SKIEN: Varmefag Skien Varmesenter, Bedriftsveien 84, 35 52 78 37

Følg oss også på www.facebook.com/varmefag

SPAR

VESTFOLD LARVIK: Varmefag Larvik, Yttersøveien 12 v/Nordbyen kjøpesenter, 33 13 04 66 SANDEFJORD: Varmefag Arne Andresen, Hegnasletta 2- på Kilen, 33 42 00 20 TØNSBERG: Varmefag Tønsberg, E-18 Åshaugveien 10, 33 33 30 30 ØSTFOLD FREDRIKSTAD: Varmefag Kakkel & Peis Fredrikstad, Dikeveien 2, 69 33 66 30 HALDEN: Varmefag Fyr & Flamme, Kiellandsgate 1, 69 17 50 60

Varmefag DM  

Varmefag tilbudsavis Postkassereklame.no

Varmefag DM  

Varmefag tilbudsavis Postkassereklame.no

Advertisement