Ghid de leasing financiar prin Porsche Leasing Romania IFN SA

Page 1

Ghidul dumneavoastră de leasing financiar. Mobilitatea viitorului. Porsche Finance Group Romania

Cuprins

1. Totul despre contractul dumneavoastră

1.1. Cum începe colaborarea cu Porsche Finance Group Romania

1.1.1. Înmatricularea mașinii

1.1.2. Timbrul de mediu

1.1.3. Asigurările auto

1.2. Ce trebuie să știți despre derularea contractului

1.2.1. Plata ratei:

- Modalitățile de plată

- Alocarea plăților

- Plățile anticipate

- Somațiile

1.2.2. Platforma self care Contul meu

1.2.3. Alte situații care vă pot interesa:

- Ieșirea din țară cu mașina

- Pierderea talonului

- Pierderea plăcuțelor de înmatriculare

- Pierderea cheilor

- Schimbarea datelor de contact

- Accident

1.3. Ce trebuie să știți despre închiderea contractului

1.3.1. Transferul de proprietate

- Închiderea contractului la termen

- Închiderea anticipată a contractului

1.3.2. Asigurarea CASCO

1.3.3. Cesiunea cu novație

2. Cum ne puteți contacta

2

BINE AȚI VENIT

Vă mulțumim pentru alegerea făcută!

Ne bucurăm că ați ales produsul nostru de leasing financiar pentru achiziționarea noului dumneavoastră autovehicul.

Pentru că ne dorim să avem o colaborare simplă și eficientă, am creat pentru dumneavoastră acest ghid, în care am adunat informații utile legate de derularea contractului de leasing financiar. Scopul este acela de a vă oferi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări pe care le-ați putea avea pe perioada derulării contractului.

Vă reamintim totodată principalele avantaje de care dispuneți în colaborarea cu noi:

Nicio grijă în plus Noi ne ocupăm de toate formalitățile necesare pentru înmatricularea autoturismului dumneavoastră.

Accesibilitate

Aveți multiple modalități de plată a ratelor, dumneavoastră alegeți varianta care vi se potrivește. Aveți opțiunea de a primi facturile pe email; veți fi notificat prin SMS după emiterea facturii și vă puteți crea un cont client online pe site-ul nostru.

Angajament

Suntem disponibili prin multiple puncte de contact. Dumneavoastră alegeți cum să comunicăm: prin call center, email, solicitare pe website-ul companiei completând unul din cele 3 formulare de contact dedicate sau direct la dealer.

Promptitudine

Răspundem prompt și soluționăm rapid solicitările dumneavoastră.

Vă stăm cu plăcere la dispoziție pentru orice detalii suplimentare și vă dorim călătorii plăcute cu noua dumneavoastră mașină!

Echipa Porsche Finance Group Romania

Finanțator oficial al mărcilor:

3

1.1 Cum începe colaborarea cu Porsche Finance Group Romania

4

1.1.1. Înmatricularea mașinii

4 pași pentru înmatricularea mașinii dumneavoastră:

Pasul 1: Declarați autovehiculul pe rolul dumneavoastră fiscal. Procedura presupune să mergeți cu o copie a contractului de leasing și a procesului verbal de predare primire la Direcția de Taxe și Impozite de care aparțineți pentru aplicarea vizei de luare în evidență.

Pasul 2: Transmiteți către Porsche Finance Group dovezile de luare în evidență împreună cu cererea de numere preferențiale, dacă este cazul.

Pasul 3: După ce primim documentația, noi ne ocupăm de înmatricularea autovehiculului dumneavoastră.

Pasul 4: După înmatricularea definitivă, vom expedia documentele către dumneavoastră.

MAȘINI SECOND-HAND

În cazul în care mașina dumneavoastră este rulată, toate detaliile privind procedura de înmatriculare vă vor fi puse la dispoziție de către dealerul de la care ați achiziționat mașina.

IMPORTANT

Veţi ridica numerele de înmatriculare de la dealerul de la care aţi achiziţionat autovehiculul.

Este important să aveţi în vedere faptul că autorizaţia provizorie de circulaţie (numerele provizorii) are valabilitate 30 de zile.

5

1.1.2. Timbrul de mediu

În cazul în care pentru mașina dumneavoastră trebuie achitat timbrul de mediu, noi ne vom ocupa de acest aspect, urmând să vă refacturăm valoarea odată cu următoarea rată de leasing.

1.1.3. Asigurările Auto

A. Asigurarea CASCO

Polița de asigurare CASCO este emisă de către Porsche Broker de Asigurare, după ce dealerul vă livrează mașina. Polița va fi emisă la asigurătorul specificat în oferta de finanțare.

Polița de asigurare CASCO intră în vigoare în data livrării autovehiculului și este valabilă pe întreaga perioadă de leasing (polița multianuală), specificată în contractul de finanțare.

MAȘINI SECOND-HAND

În cazul în care mașina dumneavoastră este rulată, toate detaliile privind procedura de înmatriculare vă vor fi puse la dispoziție de către dealerul de la care ați achiziționat mașina.

Care este suma asigurată?

Indiferent dacă mașina este nouă sau rulată, pentru primul an de asigurare, suma asigurată este prețul de vânzare al mașinii, cu toate taxele incluse (fără timbrul de mediu).

Începând cu anul 2 de asigurare, suma asigurată scade, prețul de vânzare al mașinii fiind corectat cu grila de uzură a asigurătorului ales.

6

Ce este cota de primă?

Prima anuală de asigurare este prețul pe care asiguratul îl plătește asigurătorului pentru un an de asigurare.

Prima anuală de asigurare se calculează în funcție de:

• Perioada de finanțare

• Prețul de vânzare al mașinii

• Marca și tipul autovehiculului

Inspecția de risc

• Vechimea autovehiculului

• Tipul de utilizare al autovehiculului

• Tip asigurat: PF/PJ.

Dacă achiziționați un autovehicul 2nd hand, aveți obligația să efectuați inspecția de risc a mașinii înainte de livrare cu un reprezentant al Dealerului sau imediat după livrare, împreună cu agentul societății de asigurare de la sucursala cea mai apropiată a asigurătorului dumneavoastră CASCO. În caz contrar, Asigurătorul își rezervă dreptul de a modifica valorile comunicate inițial în Ofertă.

Până la efectuarea inspecției de risc, se vor aplica următoarele franșize: (i) 1500 EUR / eveniment - pentru avarii parțiale și (ii) 20% din Suma asigurată - pentru avarie totală și furt total.

Ce este franșiza?

Reprezintă parte din valoarea daunei care este suportată de către utilizator. Găsiți toate detaliile aferente franșizei pe polița dumneavoastră CASCO.

B. Asigurarea RCA

Polițele RCA se emit anual de către Porsche Broker de Asigurare, pe toată durata contractului de leasing.

În primul an de contract RCA-ul se transmite odată cu plăcuțele de înmatriculare definitive. În anii următori de contract polița RCA se transmite împreună cu factura prin e-mail la adresa declarată de dvs. sau prin curier, dacă nu folosiți o adresă de e-mail.

EXCEPȚIE:

În ultimul an de contract, polița va avea valabilitate de 6 luni în cazul în care între data intrării în vigoare a RCA-ului și data scadenței valorii reziduale sunt cel mult 5 luni.

7

1.2 Ce trebuie să știți despre derularea contractului

8

1.2.1. Plata ratei

A. Modalitățile de plată

În funcție de serviciile contractate cu noi, aveți de achitat valori lunare către diverse companii din Porsche Finance Group Romania, respectiv:

1. către Porsche Leasing Romania IFN SA veți achita:

• rate lunare de leasing financiar, inclusiv costurile polițelor RCA aferente;

• avansurile aferente contractelor de leasing financiar;

• orice alte costuri accesorii contractelor de leasing financiar.

2. către Porsche Broker de Asigurare SRL veți achita:

• rate lunare de asigurare CASCO, aferente contractelor de leasing financiar;

• orice alte costuri accesorii contractelor de intermediere asigurări.

3. către Porsche Mobility SRL veți achita:

• rate lunare de servicii de mobilitate (SERVICE, topSERVICE sau Mentenanță PRO), în cazul în care ați contractat un asemenea serviciu. SPECIAL

Puteți opta pentru recepționarea facturilor lunare de leasing și asigurare CASCO exclusiv via e-mail. Pentru a activa, sau ulterior dezactiva aceasta funcționalitate, vă rugăm să transmiteți un e-mail la adresa modificaridate@porsche.ro cu datele dumneavoastră de identificare (cod client, CNP/CUI, nume, adresa e-mail), în care să specificați că doriți să recepționați facturile exclusiv via e-mail. Vă recomandăm să transmiteți solicitarea chiar de pe adresă de e-mail la care doriți să recepționați facturile.

9

Toate aceste costuri pot fi achitate prin:

• transfer bancar/ordin de plată (în lei);

• numerar.

Detalii complete despre modalitățile de plată, inclusiv conturile în care puteți face aceste plăți, găsiți în orice moment pe:

https://www.porschefinance.ro/utile/modalitati-de-plata/

B. Alocarea Plăților

Alocarea sumelor încasate de Porsche Leasing Romania IFN SA / Porsche Broker de Asigurare SRL se va face prin stingerea obligațiilor de plată în ordinea vechimii, conform contractului.

IMPORTANT

Pentru o alocare corectă a plăţilor în contul dumneavoastră, vă rugăm să specificaţi pe OP în câmpul “Reprezentând” codul client şi numărul intern al facturii.

C. Plățile anticipate

Pentru cazurile în care doriți să achitați în avans mai multe rate de leasing sau de asigurare CASCO, puteți solicita facturarea în avans a numărului de rate dorit, prin transmiterea unei cereri tip. Cererea se poate face atât separat pentru ratele de leasing și cele de CASCO, cât și cumulat. Pentru cazul în care doriți să achitați o parte de capital în avans, puteți solicita acest lucru prin transmiterea unei cereri tip.

Modelul cererii tip poate fi descărcat de pe site-ul www.porschefinance.ro

D. Notificările

În cazul neîndeplinirii obligației de plată a sumelor datorate în baza contractului, vom emite notificări și vom factura taxe aferente acestora precum și penalități de întârziere conform contractului.

10

1.2.2. Platforma self care Contul meu

Vă punem la dispoziție toate informațiile legate de contractul dumneavoastră, precum și servicii suplimentare rapide direct pe site-ul nostru.

Tot ce aveți de făcut este să vă creați un cont de Utilizator pe site-ul www.porschefinance.ro, în secțiunea Contul meu / Leasing financiar, pentru a avea acces non-stop la datele contractului dumneavoastră.

De ce să utilizez Contul meu - BENEFICII

• platforma este disponibilă 24/7;

• design-ul este intuitiv și adaptiv, ușor accesibil de pe orice dispozitiv mobil;

• aveți acces la toate informațiile aferente contractelor dumneavoastră;

• vedeți situația plăților și facturilor dumneavoastră la zi;

• puteți activa serviciul de facturare electronică;

• vă puteți genera împuterniciri de daună/ieșire din țară;

• puteți consulta secțiunea dedicată pentru răspunsuri rapide la cele mai frecvente întrebări;

• vă puteți gestiona permisiunile acordate pentru prelucrarea datelor dumneavoastră personale.

Creare/Accesare cont pe site www.porschefinance.ro

1. Pentru a crea cont pe site-ul www.porschefinance.ro, trebuie să urmați pașii de mai jos:

2. Accesati secțiunea Autentificare – Contul meu - Creare cont nou.

3. Se vor completa câmpurile solicitate:

• Cod client: reprezintă codul unic de client alocat la semnarea contractului (9xxxxxx)

• Serie șasiu - ultimele 8 caractere din seria șasiului (dacă aveți contracte pentru mai multe mașini, introduceți ultimele 8 caractere pentru oricare din autovehicule)

4. Ulterior trebuie să adăugați o parolă. Parola trebuie să conțină minim 8 caractere, o cifră, o literă majusculă și un caracter special (de la 1-5 pe tastatură)

5. Pentru accesare cont client, se folosesc la user, codul de client și parola pe care ați setat-o.

11

1.2.3. Alte situații care vă pot interesa

A. Ieșirea din țară cu mașina

Având în vedere faptul că, pe durata contractului, finanțatorul este proprietarul mașinii, pentru orice deplasare în afara granițelor țării cu autovehiculul este necesară obținerea împuternicirii de ieșire din țară. Vă puteţi descărca împuternicirile de ieşire din ţară simplu şi rapid, direct de pe site, din secţiunea Contul Meu.

Anterior călătoriei, verificați valabilitatea asigurării Carte Verde în țara de destinație (țările excluse sunt marcate pe poliță).

• Dacă polița Carte Verde nu este valabilă în țara de destinație, adresați-vă asigurătorului RCA pentru emiterea unei polițe Carte Verde valabilă și în acea țară, pentru a beneficia de extinderea CASCO gratuit.

• Dacă polița Carte Verde este valabilă în țara de destinație și este emisă la același asigurător cu cea CASCO, atunci aveți automat și extinderea CASCO valabilă.

Dacă aveți asigurător CASCO diferit de asigurătorul RCA, contactați asigurătorul CASCO pentru extinderea valabilității poliței CASCO în afara țării.

SPECIAL

Dacă ați optat pentru CASCO prin Porsche Asigurări, indiferent de asigurătorul RCA ales, beneficiați de extinderea poliței la nivel european. Detalii despre acest aspect regăsiți în condițiile contractuale primite la semnarea contractului de finanțare. Opțional, aceste informații sunt disponibile oricând și pe www.porschefinance.ro

B. Pierderea talonului

În cazul în care ați pierdut talonul, trebuie să ne transmiteți, în original, o declarație notarială de pierdere/furt, iar noi ne vom ocupa de eliberarea unui duplicat.

C. Pierderea plăcuțelor de înmatriculare

În cazul în care ați pierdut plăcuțele de înmatriculare, trebuie să ne transmiteți, în original, o declarație notarială de pierdere/furt, iar noi vom face demersurile pentru obținerea unor noi plăcuțe.

D. Pierderea cheilor

În acest caz, trebuie să anunțați asiguratorul pentru a declara pierderea sau furtul. Pasul următor este să contactați un Dealer autorizat pe marca pe care o dețineți pentru a comanda și inițializa o cheie nouă.

IMPORTANT

În cazul în care pierderea sau furtul unei chei nu se declară, iar autovehiculul dispare, asigurătorul nu despăgubește furtul sau o daună provocată ca urmare a furtului sau după furt.

12

E. Schimbarea datelor dumneavoastră de contact În cazul în care intervine orice fel de modificare în datele dumneavoastră de identificare sau de contact, vă rugăm să transmiteți o informare la adresa de e-mail modificaridate@porsche.ro și noi vom opera modificarea în sistem.

F. Accident

Pași de urmat în cazul unui accident

Pasul 1: În funcție de caz, completați formularul de Constatare Amiabilă sau apelați la Poliție pentru evaluarea circumstanțelor accidentului în vederea întocmirii procesului verbal.

Pasul 2: Ne solicitați eliberarea împuternicirii de daună telefonic la 021.208.26.00 sau prin e-mail la office.pfg@porsche.ro, iar noi vă transmitem documentul prin e-mail sau fax.

SPECIAL

În cazul în care aveți asigurare CASCO prin Porsche Asigurări, împuternicirea de daună nu este necesară.

Pasul 3: Cu formularul de Constatare Amiabilă/procesul verbal de la Poliţie si poliţa CASCO, notificați asigurătorul prin completarea declarației de daună online sau printr-un apel în call center și urmați pașii indicați de către acesta. După, efectuați vizita la asigurător unde vi se va deschide un dosar de daună.

Pasul 4: Contactați un service autorizat de către Producătorul mașinii și agreat de importatorul Porsche România sau de către producătorii/ importatorii mărcii pe care o dețineți pentru a programa mașina la reparații.

13

Constatarea amiabilă

Pasul 1:

Completați și semnați formularul de constatare amiabilă, împreună cu celălalt șofer implicat în accident. În acest document, conducătorii vehiculelor respective consemnează circumstanțele producerii evenimentului, datele de identificare ale vehiculelor implicate în accident, datele din polițele de asigurare RCA, precum și pe cele personale.

Pasul 2:

Odată ce acest formular a fost completat corect, iată ce trebuie să faceți:

• În cazul în care aveți drept asigurător Porsche Asigurări: ne anunțați la telefon sau printrun e-mail despre accident, iar formularul îl veți înmâna inspectorului de daune cu care vă veți întâlni.

• În cazul în care ați ales alt asigurător: anunțați asigurătorul la care aveți polița CASCO.

Pasul 3:

Asigurătorul va analiza vinovăția șoferilor implicați în accident, pe baza informațiilor din formular.

Procedura se aplică numai în situațiile în care următoarele condiții sunt îndeplinite concomitent:

• S-a produs un accident rutier soldat doar cu pagube materiale (fără vătămări corporale).

• În accident sunt implicate maxim 2 vehicule, care dețin asigurare RCA valabilă la data producerii evenimentului.

• Nu a fost comisă o infracțiune prevăzută de Codul Rutier (conducere sub influența alcoolului, fără inspecție tehnică periodică la zi, autovehicul neînmatriculat sau cu numere false etc.).

Important este de știut faptul

că dacă în momentul completării Constatării amiabile nu vă veți înțelege cu participantul la trafic cu care ați intrat în coliziune, trebuie să apelați la Poliție.

14

Dauna totală

Este reprezentată de paguba materială rezultată din avarierea Autovehiculului în urma producerii unui Eveniment Asigurat, a cărei valoare stabilită prin expertiza Unităţii Reparatoare şi/sau a Evaluatorului de Daune, depăşeşte Suma Asigurată la momentul producerii Daunei din care se scade valoarea Epavei stabilită în Contractul de Asigurare.

Pași de urmat până la închiderea contractului de leasing

• Deschiderea dosarului de daune: Vă veți prezenta la asigurător pentru efectuarea constatării și deschiderea dosarului de daună;

• Întocmirea devizului de reparații: Service-ul în care a fost adus autovehiculul întocmește devizul de reparații și îl transmite către asigurător;

• Calculul închiderii dosarului de daună: Pe baza devizului de reparații, asigurătorul închide dosarul de daună și comunică rezoluția de daună totală către Porsche Leasing Romania;

• Plata despăgubirii: Asigurătorul plătește valoarea despăgubirii în contul Porsche Leasing Romania;

• Închiderea contractului de leasing: Valoarea despăgubirii încasate de la asigurător este alocată de către Porsche Leasing Romania astfel:

1. pentru acoperirea valorii capitalului rămas de plată pentru mașina avariată, inclusiv valoarea reziduală

2. pentru acoperirea facturilor emise înainte de data accidentului și neachitate de către dumneavoastră (pe contractul cu daună totală sau alte contracte ale aceluiași utilizator aflate în derulare).

În măsura în care valoarea despăgubirii încasate de la asigurător depășește sumele datorate, menționate mai sus, diferența va fi virată în contul dumneavoastră. În caz contrar, dumneavoastră suportați diferența.

15

1.3 Ce trebuie să știți despre închiderea contractului

16

1.3.1. Transferul de proprietate

Închiderea contractului de leasing coincide cu transferul de proprietate al bunului către dumneavoastră, Utilizatorul. În funcție de momentul închiderii contractului, pot exista două tipuri de închidere:

A. Închiderea contractului la termen

În cazul închiderii contractului la termen, perioada de închidere este dată de următoarea formulă: data livrării mașinii (pe care o găsiți în procesul verbal de la livrare) + durata contractuală.

Pași de urmat pentru închiderea contractului la termen:

• Contractul de leasing se finalizează prin emiterea facturii de valoare reziduală (valoarea la care se face transferul dreptului de proprietate la sfârșitul perioadei de leasing).

• Factura de valoare reziduală, împreună cu ultima/ultimele rate, se vor emite cu 15 zile înainte de data expirării contractului (dată care coincide cu data expirării poliței CASCO).

• Facturile de valoare reziduală sunt transmise prin e-mail (în cazul în care există adresă de e-mail validă în baza de date) și prin poștă, împreună cu detaliile aferente finalului de contract.

• După ce achitați toate facturile emise, vă vom transmite actele de transfer proprietate la adresa de corespondență.

17

PERFECT LEASING

În cazul în care ați optat pentru produsul PERFECT LEASING, aveți opțiuni suplimentare la final de contract: dacă nu doriți să deveniți proprietar achitând valoarea reziduală, puteți alege să:

• prelungiți contractul de leasing eșalonând valoarea reziduală. Pentru detalii, vă stăm la dispoziție prin intermediul colegilor din departamentul Relații Clienți la telefon 021.208.26.00 sau e-mail: office.pfg@porsche.ro;

• agreați împreună cu dealerul de la care ați cumpărat mașina o ofertă de achiziție a acesteia. Dacă sunteți interesat de această opțiune, vă rugăm să contactați dealerul cu cel puțin 2 luni anterior expirării contractului de leasing.

EXCEPȚIE:

Indiferent de produsul de leasing pentru care ați optat, colegii noștri din departamentul Relații Clienți vă vor informa cu 4 luni anterior expirării contractului cu privire la pașii ce trebuie urmați astfel încât toate formalitățile să se deruleze rapid și confortabil pentru dumneavoastră.

18

B. Închiderea contractului înainte de termen Încheierea contractului de leasing înainte de termen se poate face doar după minim 12 rate lunare emise la termen.

Pași de urmat pentru închiderea contractului la termen:

• Completați cererea tip.

• În baza cererii dumneavoastră noi vom emite o factură proformă de închidere anticipată, cu termen de plată 7 zile calendaristice.

• În cazul în care nu achitați factura în termen, contractul rămâne activ în condițiile inițiale.

• Dacă factura a fost încasată în termen, după încasarea acesteia vom emite factura finală, precum și eventualele facturi de asigurare CASCO datorate asigurătorului (în cazul în care ați înregistrat daune în anul curent de asigurare, asigurătorul CASCO va solicita plata ratelor aferente asigurării rămase de achitat până la finele anului de contract).

• După ce achitați toate facturile emise, vă vom transmite actele de transfer proprietate la adresa de corespondență.

19

1.3.2. Asigurarea CASCO

În cazul încheierii contractului de leasing înainte de termen, valabilitatea poliței CASCO este dată de numărul total de rate datorate până la data închiderii.

Perioada de valabilitate a poliței CASCO comunicată în factura proformă de închidere înainte de termen se menține numai atât timp cât mașina se află înmatriculată pe Porsche Leasing sau transferul de proprietate este efectuat către utilizatorul menționat în contractul de leasing.

IMPORTANT

Dacă ați înregistrat daune în anul curent de asigurare, veți datora companiei de asigurări toate ratele de asigurare CASCO pentru anul de asigurare în curs. Aceste rate vor fi emise odată cu factura finală de închidere anticipată și trebuie achitate în termenul scadent, înainte de efectuarea transferului de proprietate.

1.3.3. Cesiunea cu novație

Cesiunea cu novație de utilizator reprezintă transferul unui contract către un nou utilizator.

DEFINIȚII:

Cedent: Persoana juridică, fizică sau fizică autorizată care a avut calitatea de utilizator al contractului de leasing până la momentul semnării contractului de novație;

Cesionar: Persoana juridică, fizică sau fizică autorizată care are calitatea de utilizator al contractului de leasing de la momentul semnării contractului de novație;

Finanțator: Societatea de leasing proprietară a bunului ce face obiectul contractului de leasing.

20

Pentru a finaliza transferul unui contract către un nou utilizator, sunt necesare:

1. Aprobarea de către finanțator a solicitării din punct de vedere al bonității financiare a cesionarului.

2. Existența tuturor documentelor solicitate.

3. Plata la zi a tuturor facturilor aferente contractului ce urmează a fi preluat, precum și a oricăror alte facturi ieșite din scadență emise pe cedent sau cesionar.

4. Plata facturii de novație și a celei aferente înscrierii în RNPM (Registrul Național de Publicitate Mobiliară), dacă este cazul.

5. Existența contractului de novație semnat de către toate părțile și a certificatului fiscal pentru cedent, fără datorii, emis de Direcția Taxe și Impozite, valabil la momentul finalizării cesiunii.

Vă rugăm să contactați Departamentul Relații Clienți la telefon: 021.208.26.00 sau e-mail: modificari@porsche.ro pentru detalii suplimentare despre procesul de transfer al contractului de leasing în derulare către un alt client sau informații despre dosarele trimise spre aprobare către Porsche Leasing Romania.

21

IMPORTANT

În cazul cesiunii cu închidere, dacă ați înregistrat daune în anul curent de asigurare, veți datora companiei de asigurări toate ratele CASCO pentru anul în curs. Ratele vor fi emise după plata facturii proforme de închidere anticipată și vor trebui achitate înainte de semnarea contractului de novație.

În cazul emiterii unei noi polițe RCA pentru autovehiculele pe talonul cărora este menționat numele utilizatorului, cedentul își poate recupera primele RCA, pentru perioada de valabilitate menționată. În acest scop, va trebui să ne solicitați o împuternicire de recuperare a primelor aferente poliței RCA, pentru perioada de timp rămasă între momentul perfectării cesiunii și sfârșitul valabilității poliței.

În cazul cesiunii, polița CASCO se transferă în aceleași condiții noului Utilizator prin emiterea unui supliment de asigurare.

IMPORTANT

Recuperarea va fi posibilă doar în condițiile în care nu au fost înregistrate daune pe perioada valabilității respectivei polițe.

Pentru a solicita restituirea primelor de asigurare de la societatea de asigurare, aveți nevoie de:

• contractul de novație

• tichetul RCA

• împuternicirea pusă la dispoziție de către noi

• copia documentului eliberat după radierea din evidența Direcției Taxe și Impozite (în funcție de asigurător)

Lista documentelor necesare întocmirii dosarului de cesiune este disponibilă și pe www.porschefinance.ro

22

Situații speciale de cesiuni de contract

Fuziunea / dizolvarea societății utilizatorului

În cazul fuziunii sau dizolvării unei societăți actele necesare din punct de vedere juridic sunt:

1. hotărârile Asociației Generale a Acționarilor ale fiecărei societăți participante privind aprobarea executării fuziunii;

2. actul modificator privind majorarea capitalului social al societății absorbante și/sau alte modificări survenite;

3. înregistrarea mențiunilor la Registrul Comerțului (mențiunea de radiere, respectiv mențiunea privind modificarea actului constitutiv al societății absorbante);

4. certificatul de înmatriculare al societății absorbante/CIF;

5. copie act de identitate (C.I. / B.I.) valabil al reprezentantului legal al societății.

După ce finanțatorul aprobă modificarea, părțile semnează actul adițional în model standard, la sediul unui dealer din rețeaua Porsche agreat în prealabil cu finanțatorul. Bunul este transferat de pe numele utilizatorului inițial pe numele societății.

Notă: Această modificare se efectuează fără facturarea taxei de novație.

23

2. Cum ne puteți contacta

25

Departamentul Relații Clienți:

office.pfg@porsche.ro

+40 21 208 26 00

www.porschefinance.ro prin formularele dedicate

Pentru a ne transmite modificări apărute în datele dumneavoastră (adresa de corespondență, sediul, domiciliul, denumirea sau numele):

Email: modificaridate@porsche.ro

Pentru a confirma plățile restante, ca urmare a unei notificări:

Email: somatii.pfg@porsche.ro

Pentru informații suplimentare legate de raportările comportamentului de plată pe care companiile grupului le fac către BNR:

Email: office.pfg@porsche.ro

26

Pentru cesiuni / modificări de contract, vă rugăm să ne contactați la:

Telefon: +40 21 208 26 00

Email: modificari@porsche.ro

Pentru asistență rutieră (valabil doar pentru Porsche Asigurări):

Telefon: 0755 067 002 / 021 203 11 42

Pentru a anunța o daună (valabil doar pentru Porsche Asigurări):

Formular Anunță dauna online: https://claims.porschefinance.ro/ro

Email: anuntadauna@porsche.ro

Telefon: 0755 067 008; + 40 212 031 141

Pentru vânzări de flote și servicii de administrare a parcului auto:

email: clientiflota.pfg@porsche.ro

telefon call center: 021 208 26 01

website: www.managementdeflote.ro

27
28 Voluntari, Bd-ul Pipera nr. 2 Tel: +40 21 2082600 Fax: +40 21 2082605 E-mail: office.pfg@porsche.ro www.porschefinance.ro www.managementdeflote.ro * Informațiile din această broșură sunt valabile din: Mai 2023.