Page 1

Iδιοκτησία: Ι. & Ε. KOYTΣOΛIONTOΥ Ο.Ε. Γραφεία: Φ. Tζαβέλλα 11 - IΩANNINA 453 33

G

G

Έτος 57ο - Aρ. φύλλου 16.225

G

Tιμή 0,60 €

Tηλ. Kέντρο 26510 25.677, 33.791 - Fax: 26510 30.350

G

G

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

http://www.proinoslogos.gr

G

email:info@proinoslogos.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στόχος όλων των τοπικών Φορέων και των Επιχειρήσεων πρέπει να είναι…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ4ΕΠΟΧΩΝΣΤΗΝΗΠΕΙΡΟ!

 Χάνονται ακόμη και οι επιτυχημένες «εξορμήσεις» προσέλκυσης τουριστών, όταν αυτές γίνονται… αποσπασματικά

• Κάθε φορά που η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στις εκθέσεις τουρισμού που γίνονται σε διάφορα μέρη εντός κι εκτός Ελλάδας, έρχεται στην επιφάνεια η στρατηγική που γενικά ακολουθεί η περιοχή μας στην προσέλκυση τουριστών.

Αποσπασματικά… Συνήθως αυτό που παρατηρείται είναι οι αποσπασματικές κινήσεις είτε από την Περιφέρεια, είτε από τους Δήμους, είτε ακόμη και από μεμονωμένες επιχειρηματικές προσπάθειες ιδιωτών, που όμως τις περισσότερες φορές δεν αφήνουν χειροπιαστά αποτελέσματα, αφού μόλις τελειώσουν τα ταξίδια και ο απόηχός τους, γυρίζουμε και πάλι στα ίδια. Ποια είναι αλήθεια τα αποτελέσματα από τις εξορμήσεις σε Τουρκία, Ισραήλ, Κύπρο, Αγγλία; Υπήρξε ανταπόκριση και ποια, απ’ όλες αυτές τις τουριστικές αγορές, για

Νέοι Γιαννιώτες ανοίγουν... φτερά με «εργαλείο» την καινοτομία!

° Το παράδειγμα της ψηφιακής πλατφόρμας «Qreca» που ίδρυσαν τρεις

νεαροί συμπολίτες μας

Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ Και δυστυχώς τις περισσότερες φορές αναδεικνύεται η αδυναμία των φορέων, να συντονίσουν μια κοινή δράση και πολιτική που θα πρέπει όμως να ακολουθούν όλοι απαρέγκλιτα, για να υπάρχουν και τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα σ’ αυτό που λέμε «τουριστικό προϊόν».

«Οδηγός» για να στήσει κάποιος τη δική του επιχείρηση…

Επιθετική πολιτική δεν σημαίνει μόνο συμμετοχή της Ηπείρου μ’ ένα ή δυο περίπτερα στις εκάστοτε εκθέσεις, αλλά συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις, υπό την σκέπη της Περιφέρειας… τις οποίες τόσος λόγος γινόταν κάθε φορά που συμμετείχαμε ως Ήπειρος; Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να συμμετέχουμε

στις διάφορες εκθέσεις που κατά καιρούς γίνονται. Αντίθετα, η παρουσία της Ηπείρου είναι επιβεβλημένη. Η επισήμανση απλά γίνεται ¯ 15η σελ.

• Νέους ορίζοντες και απεριόριστες ευκαιρίες δράσης προσφέρει η καινοτομία σε νέους επιστήμονες της περιοχής μας, οι οποίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να δοκιμάσουν την τύχη τους σε καινούρια πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας, εντός κι εκτός συνόρων της χώρας μας.

PEΠOPTAZ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΗ Το διαδίκτυο δίνει μοναδικές δυνατότητες σε νέους επιχειρηματίες που έχουν όραμα και ξέρουν πώς να το υλοποιήσουν, χωρίς να

Μόνο το ένα τρίτο τους επιτηρείται αποτελεσματικά

Μεγάλη η «τρύπα» στον τομέα προστασίας των δασών μας

® Παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις και άνιση κατανομή προσωπικού στα δασαρχεία

• Τις ελλείψεις και τον… ανορθόδοξο τρόπο κατανομής του προσωπικού στα Δασαρχεία όλης της χώρας καταγράφει έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που ολοκληρώθηκε και έχει ήδη κοινοποιηθεί στους αρμόδιους, για περαιτέρω επεξεργασία προς όφελος ® στη σελιδα 4 του δασικού πλούτου της χώρας, που Ο Γιαννιώτης βουλευτής Κ. Τασούλας τονίζει: κινδυνεύει παντοιοτρόπως. Εκτός από τις πυρκαγιές, που παρατη-

 «Οι εποχές δεν αντέχουν ούτε νούμερα, ούτε ψώνια…»

εκπομπή «Πολιτική Κουζίνα» της Βίλιαν Στασινού, στη «ΒΗΜΑ Τηλεόραση», σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την πολυδιάσπαση που προκύπτει για τη Νέα Δημοκρατία στο Δήμο Ιωαννιτών από τις υποψηφιότητες του Νίκου Γκόντα, του Παντελή Κολόκα, αλλά και του Άρη Μπαρ- ¯ 15η σελ. • «Δεν έχουμε αντάρτικα, γιατί δεν έχουμε χρίσματα». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, στην

Στους 62 ανέβηκαν οι νεκροί λόγω γρίπης! σελ. 16η

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ «Π.Λ.»

ΤΑ… ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΕΒΑΛΕ Ο ΠΑΣ!

 Μια «απρόοπτη» εντός έδρας ήττα 0-1, απ’ την προτελευταία Βέροια γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ανύπαρκτοι οι «κυανόλευκοι», κάθισαν ανεξήγητα μετά το 80’ και τους «τιμώρησε» ο Μπεν. Με Φωτό απ’ τον προχθεσινό αγώνα αστυνομική συνοδεία αποχώρησε ο Γ. Χρηστοβασίλης. Ξεκουράστηκε λόγω Κυπέλλου η Κρανούλα. Επεισόδια στην Κόνιτσα αμαύρωσαν το ματς του Πίνδου με τον Θρίαμβο. Λεπτομέρειες για όλους τους αγώνες καθώς και τα πλήρη αποτελέσματα των τοπικών πρωταθλημάτων στις σελίδες 8, 9 και 16.

¯ 14η σελ.

χρειαστεί να αφήσουν το σπίτι τους, έστω κι αν αυτό βρίσκεται πολύ μακριά απ’ την Αθήνα, όπως συμβαίνει με τα Γιάννενα. Ειδικά μάλιστα τώρα που η νομοθεσία για την ίδρυση εταιρειών έχει απλοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό.

Τρεις νέοι Γιαννιώτες Τις δυνατότητες αυτές αξιοποίησε στο έπακρο μια παρέα τριών Γιαννιωτών επιστημόνων νεαρής η-

λικίας, που ίδρυσαν πρόσφατα μια πρωτότυπη εταιρεία – πλατφόρμα, με την οποία ανοίγουν ήδη τα φτερά τους και εκτός ¯ 6η σελ.

Στις 20 Μαρτίου ανοίγουν τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ σελ. 16

Και επίσημα υποψήφιος το Μάιο, ο νυν Περιφερειάρχης

Ποιοι φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλουν Ε9

Δεν έχουμε αντάρτικα γιατί δεν έχουμε χρίσματα

Μια πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα υλοποιούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «Qreca» τρεις νέοι Γιαννιώτες επιστήμονες. «Στόχος μας να βγούμε κι εκτός Ελλάδος», λέει ο Κυρ. Αθανασίου (ένθετη φωτό), ένας εκ των συνεταίρων…

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Θέτουμε ξανά τον εαυτό μας, στην κρίση των Ηπειρωτών

® «Δεν θα επιτρέψουμε εμπλοκή κομματικών παρατάξεων…»

Την ανάγκη να απλουστευθεί και να κωδικοποιηθεί η δασική νομοθεσία τονίζουν οι δασάρχες σε έρευνα που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημ. Διοίκησης

Συζητήθηκε χθες στο Δημοτ. Συμβούλιο

«Τελευταίες πινελιές» στο σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών για το ΕΣΠΑ

° Πυρά Φιλ. Φίλιου για τις νέες περικοπές πόρων από τους ΟΤΑ

• Ιδιαίτερης σημασίας ενόψει έναρξης της νέας προγραμματικής περιόδου είναι η έγκαιρη προετοιμασία του Δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να παρουσιάσει ένα πλήρες σχέδιο πρότασης για το ΕΣΠΑ. Ειδικά μάλιστα σε μία εποχή

που «ψαλιδίζονται» ακόμη περισσότερο οι πόροι οι οποίοι προορίζονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα παραπάνω θέματα απασχόλησαν κατά κύριο λόγο το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν σύντομο και κινή- ¯ 15η σελ.

Ικανοποιητική η συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής

Οι Γιαννιώτες δικηγόροι εξέλεξαν και πάλι Πρόεδρό τους την Αναστασία Γιογλή ® Ποιοι συμμετέχουν στη νέα 11μελή Διοίκηση

• Η Αναστασία Γιογλή, με 181 ψήφους, επανεξελέγη στη θέση της Προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, κατά τις προχθεσινές εκλογές, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη συμμετοχή των δικηγόρων στην διαδικασία (ψήφισαν 365 σε σύνολο 425, βρέθηκαν 29 λευκά και ένα άκυρο). Ο έτερος υποψήφιος για την θέση του Προέδρου Παναγιώτης Σακκάς έλαβε 154 ψήφους. ¯ 15η σελ.

• Την εκ νέου υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ηπείρου, ανακοίνωσε επίσημα χθες το απόγευμα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

«Λαμβάνοντας υπόψη το έργο που έχουμε ξεκινήσει στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες και συνεκτιμώντας τις δεσμεύσεις της Πολιτείας για τον ενισχυμέ- ¯ 15η σελ.

ΓΝΩΜEΣ

Τριάντα χρόνια αγώνας... ® Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, Φιλόλογος-Συγγραφέας

G Συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια "μεταπολίτευσης", μιας απ’ τις πιο θλιβερές περιόδους της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, που γύρισε την πατρίδα μας, κατά τρόπο τραγικό και μη αντιμετωπίσιμο, στα χρόνια της συμφοράς και του αίσχους του 1897, και στα δίσεχτα χρόνια της κατοχής. Συμπληρώθηκαν επίσης, με τη λήξη του 2013, 30 ολόκληρα χρόνια από τότε που μια ομάδα πολιτών, σε τούτη τη "μικρή μας ¯ 14η σελ.

Λεπτομέρειες στη σελ. 6


Σελ. 2η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

 Eκδηλώσεις Γεγονότα

KAI AΛΛA ΠOY ENΔIAΦEPOYN

 Eκδηλώσεις Γεγονότα

«Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…»

Αυτοδιοικητικά Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Στ. Ζούμπα:

Κοντά σε συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

® Μετέωρο ακόμη το θέμα του υποψ. Περιφερειάρχη • Βέβαιος, ότι η συνεργασία των δυο παρατάξεων που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου θα τελεσφορήσει εμφανίστηκε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ζούμπας, αν και απέφυγε επίμονα να αναφερθεί στον επικεφαλής της κοινής καθόδου, χωρίς να αποκλείει τον Γιώργο Ζάψα από τη ΔΗΜΑΡ, ή και κάποια άλλη λύση, ακόμη και τυχόν υποψηφιότητα του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή. Υπογράμμισε πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας από τη

ΔΗΜ.ΑΡ. του κ. Ζάψα για την Περιφέρεια ήταν εσπευσμένη και μάλιστα σε μια περίοδο που πήγαιναν καλά τα πράγματα, όμως σημείωσε πως στο τέλος θα υπάρξει συνεργασία. «Ήδη υπάρχει και πλέον είμαστε πολύ κοντά στην τελική συμφωνία. Το ζήτημα της συνεργασίας είχε τεθεί από καιρό» σημείωσε ενώ σε ό, τι αφορά το πρόσωπο του επικεφαλής είπε απλώς «θα δείξει για το ποιός θα είναι». Εκτίμησε τέλος, πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την τελική συνεργασία. Β.Σ.

Με Στ. Κυρτσόγλου υποψ. Δήμαρχο κατέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κόνιτσα • Την ώρα που η παράταξη του νυν Δημάρχου Παναγιώτη Γαργάλα, βρίσκεται σε αναζήτηση «πυξίδας» και νέου επικεφαλής, ο ΣΥΡΙΖΑ προς τον οποίο είχαν στρέψει τα βλέμματά τους σύμβουλοι της νυν Δημοτικής Αρχής- ανακοίνωσε την παράταξή του για το Δήμο Κόνιτσας, η οποία φέρει το όνομα «Προοδευτική Δημοτική Κίνηση». Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή της, είναι ότι έχει άλλον αρχηγό, τον κ. Γιώργο Τσιλογιάννη και άλλον υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Σταύρο Κυρτσόγλου. Τα άλλα πέντε μέλη της Γραμματείας είναι οι Σωτήρης Τριανταφυλλίδης, Έλενα Κυρτσόγλου, Απόστολος Μουρεχίδης, Λάμπρος Ράπτης και Νίνα Μουρεχίδου.

Συνάντηση Λεων. Τσουμάνη με Ζαγορίσιους της Αθήνας • Την Αθήνα επισκέφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος δήμαρχος Ζαγορίου Λεωνίδας Τσουμάνης όπου παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ζαγορισίων Αθηνών. Εκεί συζητήθηκαν θέματα για την διατήρηση και διάδοση του

πολιτισμού του Ζαγορίου και κυρίως για την διατήρηση των πατροπαράδοτων επαγγελμάτων (υλοτομία, κτηνοτροφία, παραδοσιακά προϊόντα). Επαγγέλματα τα οποία θα διατηρήσουν και τους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους στα χωριά.

EΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ (Ε.Ι.Ν.Η.)

ANAKOINΩΣH Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση (Εκλογοαπολογιστική και εκλογή εφορευτικής επιτροπής) ως εξής: 1η Γενική Συνέλευση: Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 (σε περίπτωση μη απαρτίας) 2η Γενική Συνέλευση Πέμπτη 13 Μαρτίου 3η Γενική Συνέλευση (τελική): ΤΡΙΤΗ 18 Μαρτίου και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο του ΠΓΝΙ Θα γίνει εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΙΝΗ και εκλογή αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του Νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ. Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Η.

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής, με αφορμή τον ετήσιο αποκριάτικο παιδικό χορό, που πραγματοποιήθηκε την 21η Φεβρουαρίου 2014 στο «ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», ευχαριστεί για την προσφορά και τα δώρα τους τα καταστήματα: κ. Τριανταφυλλίδη Αλέκου, το Ωδείο Ars Nova, τον αθλητικό σύλλογο Άλμπαντρος, Βιοκαρπέτ του κ. Καμηνά Βασίλειου, Vodafone του κ. Πρόκου, Σκαμνέλης Ιωάννης & ΣΙΑ Ο.Ε., παιδικών ενδυμάτων Comics, ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., ενδυμάτων κα Ζώτου Χρυσαυγής, Οπτικά – Φακοί επαφής Ευθυμίου, κέντρο διασκέδασης LIDO, ψησταριά «η αυλή της Στοάς Λούλη» κ. Παπαδιώτη Θωμά, μεζεδοπωλείο «Μπουκιά - μπουκιά», ABM Accessorize κα Ανθή Τσεκούρα, Ακαδημία Πήγασος, Βιβλιοπωλείο Copy paste κ. Γκούμα Ξενοφών, Φαρμακείο κα Μπλέτσου Σπυριδούλας, Κρεοπωλείο κ. Μάμαλη Αθανάσιου, Κρεοπωλείο κ. Κίτσιου Αλέξανδρου, Pizza Vero, Super market Βερόπουλος, Super market ΑΒ Βασιλόπουλος, Ασφάλειες κ. Ρουσάκης Παναγιώτης, Mastic – spa the key κα Μασούρα Αθηνά, Sephora, κ. Στάθη Θεόδωρο, κα Διαμάντη Λαμπρινή, Αλέξανδρος (ΚΕΠΑΒΙ), CYTTARO κ. Ζαραβέλλας Γεώργιος (ΚΕΠΑΒΙ), Έπιπλα ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ, Ζαχαροπλαστείο ΚΡΙΝΟΣ Τριανταφύλλου, Α.Ο. Ανατολής, Ποδοσφαιρική ακαδημία ΠΑΟΚ, Φούρνο κ. Τσούτση Μιχαήλ, Ηλεκτρικών ΝΑΣΤΟΣ, Υποδημάτων κ. Κόντο Θωμά, Super market LIDL, Super market Παπαγεωργίου, Γυμναστήριο Α - Sport κ. Ρίζο Νίκο, Σχολικά – Φωτοτυπίες κ. Βροχίδης Μάρκος - κα Βροχίδου Αναστασία, αθλητικών «BLOOM», κ. Χατζηγεωργίου Χαράλαμπο «Μεταφορές – Μετακομίσεις».

Συνέντευξη Χρήστου Ντακαλέτση:

Γιατί ενώθηκαν οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Δωδώνης

® Δηλώνει αισιόδοξος για επικράτηση από την πρώτη Κυριακή…

• Εκλογή από την πρώτη Κυριακή είναι ο στόχος του επικεφαλής της παράταξης της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Δωδώνης κ. Χρήστου Ντακαλέτση, ο οποίος υποστηρίζει πως «το αισθητήριό μου δεν κάνει λάθος. Θα νικήσουμε στις εκλογές για να ξεκινήσουμε τη μάχη με τα προβλήματα του Δήμου», ενώ χαρακτήρισε το ΕΣΠΑ ως το μοναδικό εργαλείο για να γίνουν έργα και παρεμβάσεις στο Δήμο. Την άποψη, ότι κατά τη διάρκεια της Δημαρχίας του Κ. Κατσανάκη δεν έχει προαχθεί ο διάλογος και η δημοκρατία στο δήμο Δωδώνης εξέφρασε επίσης ο κ. Ντακαλέτσης, η υποψηφιότητα του οποίου προέκυψε μετά τη συνένωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Πρώτος μεταξύ ίσων Όπως σημειώνει, ο κ. Ντακαλέτσης είναι πρώτος μεταξύ ίσων, ενώ η ενοποίηση των παρατάξεων «προέκυψε από το αγωνιώδες κάλεσμα των δημοτών μας οι οποίοι, αφενός μεν διαπίστωσαν ότι από την πλευρά της σημερινής Δημοτικής Αρχής επικρατεί κλίμα πόλωσης, αλαζονείας, υπεροψίας, απαξίωσης και απογοήτευσης, αφετέρου δε για να μπορέσουν οι ίδιοι οι πολίτες να εκφραστούν και να παρέμβουν σε ζητήματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής και το μέλλον του τόπου τους». Ακόμη, επισημαίνουν πως «με την συμμετοχή τους σε κοινό ψηφοδέλτιο στις

επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση αποδεικνύουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει ο δημαρχιακός θώκος και η εξουσία, αλλά ο κόσμος και τα προβλήματα του Δήμου Δωδώνης».

Κάλεσμα στήριξης Τέλος, ο κ. Ντακαλέτσης υπογραμμίζει πως η σημερινή Δημοτική Αρχή ότι είχε να δώσει το έδωσε. «Δεν έδωσε όμως το κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, κάτι παραπάνω, δεν έδωσε αυτά που αξίζει ένας δήμος όπως της Δωδώνης. Και δεν το έδωσε γιατί δεν μπορούσε. Αυτό το κάτι άλλο, το παραπάνω, το διαφορετικό μας καλούν σήμερα οι συνδημότες να το πράξουμε εμείς. Και σε αυτό το κάλεσμα δεν μπορούμε να πούμε όχι. Χρονικό περιθώριο για εφησυχασμό και ωχαδερφισμό δεν υπάρχει. Ο Δήμος μας και οι δημότες μας δικαιούνται πολλά, δυστυχώς όμως αρκέστηκαν σε ψίχουλα» καταλήγει και καλεί τους πολίτες του Δήμου, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και ιδεολογιών να στηρίξουν το νέο σχήμα. ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

Νέος συνδυασμός στο Δήμο Δωδώνης • Στην ανακοίνωση Συνδυασμού για το Δήμο Δωδώνης με τον τίτλο: «Επιστροφή στις ρίζες. Ζωντανά χωριά με ανοικτά σχολειά», προχώρησε χθες ο Αχιλλέας Ευθ. Βάββας.

Ερώτηση Μ. Κασσή:

Να αυξηθούν οι δόσεις για ασφαλιστικές εισφορές • Την αύξηση των δόσεων πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του εμπορικού κόσμου, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής. «Πρέπει -υποστηρίζει στην ερώτησή του- να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ασφαλισμένους, όλων των ταμείων να μπορούν να υπάγονται σε ρύθμιση, χωρίς να απαιτεί-

ται ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα η οποία να υπερβαίνει τις 100 δόσεις. Δεν έχει σημασία πόσες δόσεις θα υπάρξουν, σημασία έχει να μπορέσει ο ασφαλισμένος να καταβάλει έστω και ένα ελάχιστο ποσό, έτσι ώστε να μπορεί να έχει τα προνόμια της περίθαλψης αλλά και το κράτος να βάζει στα ταμεία έστω τα λίγα αυτά ποσά, αντί να συσσωρεύει ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Διαμαρτυρία για το έργο ανάπλασης της «Κυανής Ακτής» • Με επιστολή τους πολιτιστικοί φορείς της Πρέβεζας απευθύνονται στον Πρόεδρο του ΕΟΤ και το Δήμο, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους, για το έργο ανάπλασης της «Κυανής Ακτής». Καταληκτικά ζητούν ΕΟΤ και Δήμος να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα το έργο, να εξετάσουν τις ενστά-

Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων • Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων σήμερα, Τρίτη και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα τελετών του 1ου Γυμνασίου, στην οποία θα συζητηθούν θέματα όπως οι διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση και η εισήγηση της ΟΛΜΕ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

σεις τους και να δώσουν λύσεις «παγώνοντας» προσωρινά εργασίες που θα προξενήσουν αναπότρεπτες βλάβες στο περιβάλλον.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – Το Δ.Σ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα Ιωαννίνων- ευχαριστεί την οικ. Νίκης Λέλου για το χρηματικό ποσό που προσέφερε στη μνήμη Αθανασίου Λέφα.

ΔΩΡΕΑ ΣΕ ΜΝΗΜΗ – Στη μνήμη Μαίρης Μπάη, ο κ. Γεώργιος Κήττας προσέφερε οικονομική ενίσχυση για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Η Τ.Δ.Ε. ευχαριστεί

Παρουσιάζεται στα Γιάννενα το βιβλίο του Δ. Βλαχοπάνου

® Σήμερα (7 μ.μ.) στην αίθουσα «Δημ. Χατζής»

• Το βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… – Μια αληθινή ιστορία» παρουσιάζεται σήμερα, Τρίτη, ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία). Το βιβλίο είναι μια μυθιστορηματική ανάπλαση του ματωμένου γάμου της Αλεξάνδρας Μάλλιου, με τον οποίο σφραγίστηκε το έγκλημα πολέμου των ναζί στρατιωτών εναντίον του Κομμένου Άρτας το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου 1943. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Ζαγορίου, o Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Ιωαννίνων, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Δώρα Χουλιάρα, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, ο Γιώργος Νικολάου, αναπλ. Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ο Δημήτρης Χαντζαρόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Την εκδήλωση, την οποία θα

προλογίσει και θα συντονίσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Αναγνώστου, θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος και ο τοπικός σύμβουλος της μαρτυρικής κοινότητας Κομμένου Ηλίας Λάμπρης. Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει η φιλόλογος Νίκη Ζούκη, ενώ θα προβληθεί ολιγόλεπτο βίντεο με μαρτυρίες επιζώντων του ολοκαυτώματος και του γάμου.

Σεμινάρια για το Ροκ με το Γιώργο Γάκη • Συνεχίζονται σήμερα, Τρίτη, αλλά και στις 10 και 11 Μαρτίου, ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων τα σεμινάρια για την ιστορία της ροκ μουσικής, τα οποία παρουσιάζει ο Γιώργος Γάκης με καλεσμένους μαθητές των σχολείων της πόλης των Ιωαννίνων. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ζωντανή μουσική.

Η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη γιορτάζει τις Απόκριες • Τις Απόκριες γιόρτασε χθες η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη παρέα με τους μαθητές του 16ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, σπάζοντας την Pinata (φωτό). Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αποκριάς θα συνεχιστούν αύριο, Τετάρτη με τα μέλη της Λέσχης Μικρών Αναγνωστών. Τα μέλη της Λέσχης θα ανακαλύψουν το έθιμο της Μασκαράτας από την πλούσια λαογραφία

της Ελλάδας, καθώς και αποκριάτικες παραδόσεις από όλον τον κόσμο.

Ροταριανός και Inner Wheel ενίσχυσαν την «Κιβωτό» • Ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων και ο Όμιλος Inner Wheel Ιωαννίνων, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς τους, ενίσχυσαν το έργο του παραρτήματος της «Κιβωτού του Κόσμου» που ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Πωγωνιανή. Αρωγοί σε αυτή την βοήθεια, οι φίλοι των δύο ομίλων, τους οποίους και ευχαριστούν με χθεσινή τους ανακοίνωση.

Ηλεκτρονική εφημερίδα από το ΓΕΛ Ανατολής • «Ανατολικός Παλμός» ονομάζεται η ηλεκτρονική εφημερίδα του Γενικού Λυκείου Ανατολής, το πρώτο τεύχος της οποίας αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες. Η εφημερίδα καταπιάνεται με ευρωπαϊκά θέματα και η συντακτική της ομάδα αποτελείται από μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης του Λυκείου. Τα άρθρα της είναι αναρτημένα στον ιστότοπο: schoolpress.sch.gr/anatolikospalmos

Συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων • Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη και ώρα 10 π.μ. με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ άλλων, θα γίνει έγκριση απόφασης της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Π.Ε. Ιωαννίνων για τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού θέσεων για σύσταση και λειτουργία εκ περιτροπής των νέων λαϊκών αγορών σε περιοχές Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών.

Στο Μιτσικέλι θα ανέβει ο Ορειβατικός Ιωαννίνων Νικόλαος Πλαχούρας ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Μετεκπαιδευθείς στο King’s College Hospital London Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τ. Διευθυντής Μ-Γ Π.Π.Γ.Ν.Ι. Χαριλάου Τρικούπη 33, Ιωάννινα τηλ.: 26510-22827, κιν.: 6944-749637

ΕΥΑΓΓΕΛΗ Σ. ΛΑΜΠΡΗ–ΚΑΛΟΓΕΡΑ MD, MSc, PhD Ιατρός Παθολογοανατόμος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Master of Science Μοριακής Βιολογίας, Staffordshire Αγγλίας - Ιστολογική εξέταση - Ταχεία βιοψία - Ανοσοϊστοχημικός έλεγχος - Μριακές τεχνικές 28ης Οκτωβρίου 25, 45332 Ιωάννινα - τηλ/fax: 26510-26122 (2 γραμμές) κινητό: 6944730688 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.pathology-ioannina.com

• Στο Μιτσικέλι (1.810 μ.) θα ανέβει την Κυριακή, 2 Μαρτίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Η πρώτη πορεία είναι διάσχιση από το παραδοσιακό μονοπάτι στις Καρυές μέχρι τους Λιγγιάδες και η δεύτερη περιλαμβάνει τη διαδρο-

μή Καρυές – Μιτσικέλι –Λιγγιάδες. Αρχηγοί Σωκράτης Γούλας και Χρήστος Αναγνωστόπουλος. • Πληροφορίες στα γραφεία του Ορειβατικού (Σμύρνης 15), καθημερινά 7 με 9 μ.μ. και στο τηλ.: 26510 – 22138.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Παρεμβάσεις...

διαδόσεις... Κληρονομιά στο Δήμο!..

 Ακόμη και σε εποχές τόσο δύσκολες όπως η σημερινή, η Ηπειρωτική ευποιΐα παραμένει ζωντανή! Τρανό παράδειγμα το άνοιγμα χθες της διαθήκης μιας Γιαννιώτισσας κατοίκου Αθηνών, η οποία, μεταξύ άλλων, κληροδότησε στο Δήμο Ιωαννιτών ένα ακίνητο σημαντικής αξίας το οποίο βρίσκεται στην πόλη μας! Την σχετική ανακοίνωση έκανε χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Νίκος Γκόντας, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά εν μέσω της συνεδρίασης του σώματος από τον δικηγόρο της αείμνηστης δωρήτριας που είναι γνωστός του. Σύντομα λεπτομέρειες… Κ.Α.

Σαν δύο καλοί φίλοι…

 Σαν καλοί… φίλοι, με ένα ωραιότατο χαμόγελο, ποζάρουν στο φακό του «Π.Λ.» ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη! Το στιγμιότυπο από την επίσημη εκδήλωση του Δήμου για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο. Αυτό θα πει πολιτικός πολιτισμός των δύο αντιπάλων και για να δούμε αν θα διατηρηθεί ως τις εκλογές του Μαΐου ή κάπου στην πορεία… σβήσουν τα χαμόγελα και πάψουν οι αβροφροσύνες!.. Κ.Α. ΦΩTO «Π.Λ.»

Δήλωσε παρών…

 Χαράς ευαγγέλια! Πάλι επέστρεψε στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου! Πού ήταν αυτό τον καιρό δεν μας έδωσε λογαριασμό. Όμως, δεν ξέρω πότε είναι χειρότερα για μας! Όταν δηλώνει «παρών» ή όταν είναι απών; Δεν πηγαίνει μια και καλή στην Αμερική για να ησυχάσουμε και εμείς να ησυχάσει και η πολιτική απ’ αυτόν; Και μην ανησυχεί. Η Βουλή θα του στέλνει κάθε μήνα τις αποδοχές του αλλά και αύριο θα του στέλνουμε και δύο συντάξεις. Βλέπεις, είχαμε την ατυχία να τον κάνουμε και πρωθυπουργό. Έτσι φαίνεται ότι είμαστε υποχρεωμένοι αυτόν όπως και κάποιους άλλους να τους… προικίζουμε διπλά.! MAΤ

Μπράβο, συγχαρητήρια!.. Επί τέλους! Να και ένας πολιτικός με… μυαλό! Ο κ. Θεοχάρης, των εσόδων, βρήκε από πού θα αναπληρώσει αυτά που εξέθρεφαν τις ΜΚΟ! Κάθε παππούς ή γονιός που θα δώσει χρήματα στα άνεργα παιδιά του για να επιβιώσουν, θα πληρώνει φόρο 10% για όσα τους διαθέτει είτε για να πληρώσουν το δάνειό τους, για να μη τους πάρουν το σπίτι, είτε για να πληρώσουν τις άλλες ανάγκες που τους κυνηγάνε! Μόνο αν πληρωθεί ο φόρος θα μπορούν τα παιδιά να αποδείξουν το «πόθεν έσχες»… Δεν βρίσκετε πρωτοποριακές τέτοιες αντιλήψεις; Όσο για τα έξοδα που κάνουν οι γονείς για να στηρίξουν τα άνεργα παιδιά τους, αυτά δεν εκπίπτουν από πουθενά! Δεν καταγράφονται πουθενά ως έξοδα διαβίωσης της ευρύτερης οικογένειας που τώρα… συσφίγγει τις σχέσεις της. Θ.

Σελ. 3η

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ήρθε και η δική μας ώρα!..

 Αφού επιχορήγησαν εκατοντάδες ΜΚΟ προκειμένου να λύσουν τα προβλήματα όλου του κόσμου, μη εξαιρουμένου και του Αμαζονίου, μετά το 2010 επικεντρώθηκαν στα του οίκου μας. Μόνο που το έκαναν στη χειρότερη ώρα. Τα ταμεία ήταν στεγνά, αφού τα στράγγισαν στην προσπάθειά τους να καλλιεργήσουν ντομάτες στη Νότια Αμερική, να εκπαιδεύσουν συνταγματολόγους για την Κούβα και για να κάνουν κρουαζιέρες απ’ το Βόρειο ως το Νότιο πόλο προκειμένου να… ευλογήσουν τα νερά όλων των ποταμών, αφού πήραν πρώτα ευλογία από την Πάτμο! Αν δουν το φως της δημοσιότητας όλες οι ΜΚΟ θα τρίβουμε τα μάτια μας τόσο από τα κονδύλια που διαχειρίστηκε η κάθε μια, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανένα, όσο και από τα πρόσωπα που συμμετείχαν σ’ αυτές τις… πρωτοβουλίες.

Μεγάλα ονόματα

 Πολλά μεγάλα ονόματα επιχορηγήθηκαν από την ετοιμόρροπη ελληνική οικονομία προκειμένου να μας δείξουν πόσο ευαίσθητοι είναι για τα κοινωνικά και τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Και δεν εκτόνωσαν την ενεργητικότητά τους μόνο εντός των συνόρων. Είχαν τόσες ευαισθησίες που βάλθηκαν να σώσουν όλο τον κόσμο. Και ψάχνουν τώρα να βρουν το ύψος των κονδυλίων που διετέθησαν σε τέτοιες οργανώσεις και δεν βρίσκουν στοιχεία. Και μεις τι να υποθέσουμε; Έβγαζαν από τα κρατικά ταμεία τα εκατομμύρια και κανένας δεν τους ζητούσε να αποδείξουν πού και πώς διέθεταν τους κρατικούς πόρους; Περίεργη αίσθηση ευθύνης! Όσο για τον αριθμό των ΜΚΟ κανένας δεν είναι σε θέση να δώσει τον ακριβή ακαι πολύ περισσότερο αδυνατούν να υπολογίσουν το ύψος των επιχορηγήσεων που έλαβαν όλες τους…

Τα θεωρούσαν λυμένα;

 Όλοι αυτοί που είχαν την αρχική ιδέα να φέρουν απ’ τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα την ίδρυση των ΜΚΟ και όσοι τις επιχορηγούσαν χωρίς ελέγχους από ποια ταμεία τις εξέθρεφαν; Γιατί, αν τις επιχορηγούσαν από κρατικούς πόρους τότε δεν έχουν μόνο πολιτικές ευθύνες έχουν κι άλλες και πρέπει να εξεταστούν όλες οι παράμετροι της απαράδεκτης κατάστασης που δημιούργησαν. Γιατί όταν δήλωσαν το «χρεοκοπήσαμε» με φόντο το Καστελόριζο κάποιος έπρεπε να ζητήσει το διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών του κράτους πριν τους επιτρέψουμε να προχωρήσουν στις οριζόντιες περικοπές, στις περικοπές των δώρων και στη διαδοχική και υπέρμετρη φορολόγησή μας προκειμένου να ξαναγεμίσουν τα άδεια ταμεία που με δική τους ευθύνη φρόντισαν πρώτα να τα αδειάσουν!

Πολλά ερωτήματα…

 Θα θέλαμε να μάθουμε αν μετά την εκχώρηση της κυριαρχίας μας στην τρόικα το κράτος συνέχιζε να επιχορηγεί όλες τις ΜΚΟ! Κι αν το πανηγύρι συνεχιζόταν από ποιους πόρους τις εξέθρεφαν; Από τις δικές μας περικοπές; Δηλαδή, μπορεί να οδηγούσαν την κοινωνία στη πτώχευση και ταυτόχρονα αυτούς τους πόρους να τους διέθεταν για να πλουτίζουν εκείνοι που είχαν την ιδέα να ιδρύσουν μία ΜΚΟ; Και το περίεργο είναι ότι ανέθεσαν σε κάποιες ΜΚΟ να προσλάβουν υπαλλήλους για να τους διαθέσουν στους Δήμους! Από ποιους πόρους πληρώνονταν αυτοί που προσλήφθηκαν και με ποια κριτήρια τους προσέλαβαν; Μετέθεσε το κράτος τις πελατειακές του νοοτροπίες και στις ΜΚΟ; Εμείς που υπομένουμε τις τόσες δυσκολίες που μας προκάλεσαν ζητούμε πλήρη έλεγχο και απόδοση ευθυνών.. Θεανώ Βλάχου

Ξεχωριστή νότα…

 Μία ξεχωριστή νότα δίνει κάθε χρόνο στους εορτασμούς η παρουσία της Προεδρικής Φρουράς, που πάντα συνοδεύει τον Κάρολο Παπούλια στις επετειακές εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων. Οι τσολιάδες της παρέλασαν και φέτος στην Πλατεία και παραβρέθηκαν την ίδια ημέρα στις καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Μπιζανομάχων (φωτό), προκαλώντας τον θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Μοναδικές στιγμές αυτές… Κ.Α.

...οι διαδοσίες

Καιρός ν’ αποδείξει η Αλβανία ότι αξίζει της ελληνικής στήριξης

® Της ΕΥΗΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

G Το κλίμα «φιλίας και συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας αποτυπώθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπ. Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου στα Τίρανα, φανερώνοντας έτσι ότι οι δυο χώρες έχουν δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς, αφήνοντας (;) πίσω τα σοβαρά προβλήματα που μέχρι πρότινος τις απασχολούσαν. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι δηλώσεις των αξιωματούχων και των δυο πλευρών, ενόψει μάλιστα και των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε.. Στην πραγματικότητα όμως τι αλήθεια συμβαίνει; Η Ελλάδα, σχεδόν διαχρονικά, δείχνει μια φιλική διάθεση απέναντι στην Αλβανία, ίσως πολλές φορές σε ανεξήγητο βαθμό, με αποτέλεσμα αυτό να το εκμεταλλεύονται οι γείτονές μας, αφού στην πράξη η όποια προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης των σχέσεών μας γίνεται μόνο από ελληνικής πλευράς. Τα παραδείγματα είναι πολλά και χιλιοειπωμένα. Στα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις δυο χώρες, δηλαδή τη διασυνοριακή εγκληματικότητα και τις πυρκαγιές τους καλοκαιρινούς μήνες, το βάρος έχει πέσει μονόπλευρα στην Ελλάδα. Κι αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερα να το διερευνήσει κανείς. Τα αποτελέσματα των «επιχειρήσεων» και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Και δεν είναι λίγα τα υλικοτεχνικά μέσα που παρέχει η χώρα μας κατά καιρούς στην Αλβανία, και για τα οποία βεβαίως δεν ξεχνά σε κάθε ευκαιρία να μας ευχαριστήσει. Όμως δυστυχώς μένει μόνο στις ευχαριστίες, στις υποσχέσεις και στα… παχιά λόγια. Προ ημερών ο Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε για ακόμη μια φορά την πρόθεση της Ελλάδας να βοηθήσει την Αλβανία να ενταχθεί στην Ε.Ε., ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε «θα εργαστούμε με ταχύ και επαγγελματικό τρόπο και θα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το ισχύον Σύμφωνο Φιλίας, Συνεργασίας και Καλής Γειτονίας»! Όμως, αυτά που κατά καιρούς δημόσια δηλώνει η Ελλάδα -και τώρα ως προεδρεύουσα της Ε.Ε.- τα ασπάζεται ειλικρινά η γειτονική μας χώρα; Κι αν ναι, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει κάποιες σοβαρές προσπάθειες ώστε να αποδείξει έμπρακτα την θέλησή της στην επίλυση καίριων ζητημάτων που βλάπτουν… μονομερώς την Ελλάδα και που αν όντως υπήρχε αμφίπλευρη συνεργασία θα είχαμε χειροπιαστά αποτελέσματα και για τις δυο χώρες; Αντίθετα, τα ναρκωτικά συνεχίζουν, με την ανοχή των Αλβανών, να κατακλύζουν την χώρα μας, φθάνοντας από ξηράς και θαλάσσης με τους τόνους, ενώ όσα φορτία εντοπίζονται σχεδόν αποκλειστικά «πιάνονται» σε ελληνικό έδαφος. Αλλά και οι πάσης φύσεως Αλβανοί κακοποιοί μπαίνουν συχνά στην Ελλάδα, λεηλατούν ακριτικά χωριά μας και επιστρέφουν ανενόχλητοι πίσω στην χώρα τους κουβαλώντας το πλιάτσικο από τις βάρβαρες επιδρομές τους. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, εάν κάποιοι συλληφθούν, θα γίνει σχεδόν μόνο από τις ελληνικές Αρχές. Για να μην αναφερθούμε στις διασυνοριακές πυρκαγιές, που δεν περνά καλοκαίρι, χωρίς να έρθουμε αντιμέτωποι με τις εισερχόμενες από την Αλβανία, με ότι αυτό συνεπάγεται για το Πυροσβεστικό Σώμα και τους Έλληνες πυροσβέστες. Και παρά ταύτα, απλόχερα δίνεται στους γείτονες δωρεάν εξοπλισμός και εξειδίκευση. Όμως το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: Η Ελλάδα να τραβάει το μεγαλύτερο λούκι και η Αλβανία απλά… να μας ευχαριστεί!

///

Και όλα τα παραπάνω από μια χώρα που βρίσκεται στο κατώφλι της Ε.Ε. και ζητά να της ανοίξουν την πόρτα να μπει μέσα και να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, χωρίς όμως η ίδια να έχει αποδείξει εμπράκτως ότι το αξίζει. Ή έστω ότι προσπαθεί ειλικρινά να κάνει βήματα προόδου. Η στήριξη της Ελλάδος προς της Αλβανία είναι διαχρονική και πρέπει να συνεχίσει έτσι, αφού οι χώρες ευημερούν μόνο εάν υπάρχει ειρήνη και φιλία με τους γείτονες. Θα πρέπει όμως και η Αλβανία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, να αφήσει τις προκλήσεις και τις εθνικιστικές κορώνες και να μην επαναπαύεται μόνο στην βοήθεια των άλλων. Αυτό η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να το απαιτήσει. Διαφορετικά θα είμαστε άξιοι της τύχης μας… •ekoutsol@proinoslogos.gr Από «Π.Λ. Δευτέρας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το ιατρείο του Χειρούργου Ουρολόγου

Ζήκου Λιάμη μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση επί της οδού Κοραή 10-12 στον 1ο όροφο Τηλ. ιατρείου: 26510-39210 - Τηλ. οικίας: 26510-39478 Κιν.: 6937-222900

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΜΤΖΙΑΣ MD PhD Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Παιδοφθαλμίατρος Leeds University Hospitals - Μ. Βρετανία Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπ. Πατρών

«Το ιατρείο θα παραμείνει προσωρινά κλειστό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεών μου στην Πανεπιστημιακή Παιδοφθαλμολογική Κλινική St James’s University Hospital στο Leeds της Μ.Βρετανίας. Ο Ιατρός θα εξετάζει περιοδικά στο Ιατρείο του στα Ιωάννινα (Χαρ. Τρικούπη 39 - 3ος όροφος), μόνο με ραντεβού στα κινητά τηλέφωνα: 6972-661891 ή 00447795456833 ή στο email: evangelosdrimtzias@gmail.com»


Σελ. 4η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Νο

1

Αυθεντική Ηπειρώτικη Φέτα

Ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία

Ποιοι φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλουν Ε9

® Υποχρεωτική και η δήλωση τακτοποιημένων χώρων

«Ό

σοι έχουν ακίνητα που έχουν τακτοποιηθεί ή νομιμοποιηθεί ή ημιυπαιθρίους χώρους, μόνο στις περιπτώσεις που δεν έχουν αναγραφεί σε προηγούμενες δηλώσεις Ε9, θα πρέπει να δηλώσουν τους τακτοποιημένους χώρους στο φετινό Ε9». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας ότι, λόγω Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, δήλωση με τα στοιχεία των ακινήτων τους θα πρέπει να κάνουν και όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετο ή ημιυπαίθριο, ανεξάρτητα από τον νόμο με τον οποίο έγινε η τακτοποίηση. Η εφαρμογή για τη συμπλήρωση του Ε9 ενεργοποιήθηκε ήδη από τις 17 Φεβρουαρίου. Εκτός από τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τακτοποιημένους χώρους, υποχρέωση συμπλήρωση έχουν: Όσοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του έτους 2013, οι οποίες υπάρχουν

και την 1η Ιανουαρίου 2014. Τα νομικά πρόσωπα, εφόσον τα ακίνητά τους εντάσσονται σε κάποια κατηγορία απαλλαγών. Η ίδια υποχρέωση υφίσταται και για τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον έχουν ακίνητα τα οποία απαλλάσσονται του φόρου ή προβλέπεται μείωση αυτού. Με τις δηλώσεις αυτές θα χρεωθεί μειωμένος ΕΝΦΙΑ και δεν θα ταλαιπωρηθούν οι φορολογούμενοι με τροποποιήσεις. Όσοι έχουν ακίνητα που έχουν τακτοποιηθεί ή νομιμοποιηθεί ή ημιυπαιθρίους χώρους, μόνο στις

Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση

Οι νέες παρεχόμενες υπηρεσίες των ΚΕΠ • Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) η οποία διευρύνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ προς τους πολίτες, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Με την Απόφαση αυτή, τα ΚΕΠ θα χορηγούν πλέον βεβαιώσεις, των οποίων τα στοιχεία έχουν αποδεικτική δύναμη, ίση με εκείνη των στοιχείων που παρέχονται στο Δημοτολόγιο του οικείου Ο.Τ.Α., Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενεια-

κής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας, μέσω ηλεκτρονικής πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣΕΔ), που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Τα ΚΕΠ παύουν πλέον να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτών προς τους Δήμους για τα εν λόγω πιστοποιητικά, αλλά μέσω απευθείας πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΥΠ.ΕΣ. (ΟΠΣΕΔ) θα εκτυπώνουν άμεσα τα έντυπα βεβαιώσεων - πιστοποιητικών.

περιπτώσεις που δεν έχουν αναγραφεί σε προηγούμενες δηλώσεις Ε9. Έτσι καλύπτουμε τις περιπτώσεις αυτές ώστε η εικόνα του Ε9 συμφωνεί με τις δηλώσεις των μηχανικών για την τακτοποίηση. Όποιος έχει ακίνητο σε πολυκατοικία, η οποία διαθέτει κοινόχρηστη πισίνα ή κλειστούς (υπόγειους κυρίως) κοινόχρηστους χώρους αποθηκών ή θέσεων στάθμευσης, για να τους αναγράψει στη δήλωση στοιχείων ακινήτων. Τονίζεται πως η δήλωση αυτή, αντίθετα με όσα έχουν αναληθώς γραφτεί, καλύπτει τις περιπτώσεις που αυτά είναι παρακολουθήματα και συνεπώς υπάρχει αποκλειστική χρήση κοινόχρηστου χώρου. Δεν πρέπει, συνεπώς, να δηλωθούν περιπτώσεις που δεν αποτελούν παρακολουθήματα της ιδιοκτησίας. Ο εργολάβος, για να αναγράψει το εργολαβικό του αντάλλαγμα, εφόσον έχουν παρέλθει 4 χρόνια από την έναρξη ανέγερσης της οικοδομής ή έχουν χρησιμοποιηθεί καθʼ οιονδήποτε τρόπο από αυτόν τα ακίνητα πριν την παρέλευση της τετραετίας. Ο οικοπεδούχος, για να διαγράψει το εργολαβικό αντάλλαγμα, κατά τα ανωτέρω. Ο κάτοχος ακινήτου που ανήκει σε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης, ο οποίος κατέχει το ακίνητο χωρίς τη συναίνεση του φορέα. Ο κάτοχος ακινήτου που ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ και στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», ο οποίος κατέχει το ακίνητο με τη συναίνεση των εταιρειών αυτών. Οι Ο.Τ.Α. για τα ακίνητα τα οποία έχουν δεσμεύσει και έχει προσδιορισθεί η αποζημίωση, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εκκρεμεί η καταβολή της σχετικής αποζημίωσης. (Ο κύριος του δεσμευμένου από Ο.Τ.Α. ακινήτου εξακολουθεί να είναι υπόχρεος να δηλώνει το ακίνητο).

Στα 835 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο

 Ποιες κατηγορίες εσόδων υπερέβησαν τον στόχο… • Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 835 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 415 εκατ. ευρώ το Ιανουάριο του 2013 και στόχου για 955 εκατ. ευρώ, κατεγράφη φέτος τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Τα κρατικά έσοδα ανήλθαν σε 4,4 δισ. ευρώ, υστερώντας έναντι του στόχου κατά 7,3%. Υστέρηση, 4,5%, έναντι των στόχων εμφανίζουν και τα φορολογικά έσοδα. Αντίθετα, αισθητά μειωμένες έναντι των στόχων εμφανίζονται οι δαπάνες.

εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 249 εκατ. ευρώ ή 5,3% χαμηλότερα έναντι του στόχου. Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 4.314 εκατ. ευρώ, 202 εκατ. ευρώ ή 4,5% λιγότερα έναντι του στόχου. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορίες εσόδων που υπερέβησαν τον στόχο

Τα στοιχεία Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για τον Ιανουάριο 2014, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 619 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 177 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου για πλεόνασμα 719 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 835 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 415 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 955 εκατ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4.450 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 353 εκατ. ευρώ ή 7,3% έναντι του στόχου Π/Υ 2014. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.418

του Ιανουαρίου 2014 είναι οι εξής: 1. Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 42 εκατ. ευρώ ή 5,6%. 2. Οι φόροι εισοδήματος ειδικών κατηγοριών κατά 72 εκατ. ευρώ ή 60%. 3. Οι λοιποί άμεσοι φόροι κατά 135 εκατ. ευρώ ή 138,6%, λόγω κυρίως των εισπράξεων από Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης. 4. Ο Φ.Π.Α λοιπών προϊόντων κατά 92 εκατ. ευρώ ή 7,2%. 5. Τα λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 125 εκατ. ευρώ ή 78,4%. Αντίθετα, υστέρησαν έναντι του στόχου: 1. Ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 192 εκατ. ευρώ ή 95,3%. 2. Οι άμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 158 εκατ. ευρώ ή 29,7%. 3. Τα έσοδα από τον Φ.Π.Α πετρελαιοειδών και Ε.Φ.Κ. ενεργεια-

Τροποποιήσεις του φορολογικού νόμου ζητούν και οι επαγγελματίες της Άρτας

κών προϊόντων κατά 111 εκατ. ευρώ ή 38,4% και 21 εκατ. ευρώ ή 5,7% αντίστοιχα. Οι επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 295 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 196 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (99 εκατ. ευρώ). Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 3.831 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 253 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (4.084 εκατ. ευρώ). Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.523 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες έναντι του στόχου κατά 460 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 405 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (3.356 εκατ. ευρώ). Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 κατά 666 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 15,9%. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση του συνόλου των πρωτογενών δαπανών κατά 980 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 24,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρά την αύξηση στις δαπάνες καταπτώσεων εγγυήσεων σε φορείς εντός γενικής κυβέρνησης κατά 347 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 308 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 208 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (100 εκατ. ευρώ) και κατά 241 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, χαρακτήρισε υπέρογκα τα φορολογικά πρόστιμα που επιβάλλονται με το νόμο 4174/2013 για την εκπρόθεσμη τακτοποίηση φορολογικών υποχρεώ Έθεσαν τα αιτήματα του κλάδου τους σεων, μάλιστα εντός ασφυκτικών σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου προθεσμιών και χωρίς να διαχωρίζεται η αμέλεια- ανθρώπινο λάθος από • Τη δυνατότητα να ζητήσουν την προώθηση τρο- το δόλο και υποστήριξε την άμεση ανάγκη για βελτίωση ποποιήσεων επί των δύο φορολογικών νόμων του Φορολογικού πλαισίου και επιβολή λογικών προστί4174/2013 και 4172/2013 και ταυτόχρονα να θέσουν μων όταν χάνονται οι προθεσμίες. κλαδικά αιτήματα στους βουλευτές του νομού Άρτας Κλείνοντας, ο κ. Παπάζογλου τόνισε ότι το Επιμεληκ.κ. Γ. Στύλιο, Ο. Γεροβασίλη και Χ. Γκόκα είχαν τα τήριο θα σταθεί στο πλάι των επαγγελματιών στον αγώπροεδρεία των Επαγγελματικών Συλλόγων της Άρτας, να των διεκδικήσεων και κάλεσε τους βουλευτές Άρτας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και κοινοβουσε συνεργασία με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επαγ- λευτικές διαδικασίες για την προώθηση των προτεινόγελματιών Άρτας και διήρκησε τρείς ώρες. μενων αλλαγών. Τη συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Άρτας Χρήστος Παπάζογλου. Πρωτοβουλίας Επαγγελματιών Άρτας, ενημέρωσαν Ο κ. Παπάζογλου έκανε λόγο για καταιγισμό απα- αναλυτικά για τα αιτήματα των Επαγγελματιών της περάδεκτων φορολογικών νόμων που σε συνδυασμό με ριοχής. το διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, το Από την πλευρά τους, οι βουλευτές Άρτας κ.κ. Στύυψηλό κόστος δανεισμού και την έλλειψη ρευστότητας λιος και Γκόκας υποστήριξαν ότι ήδη έχουν κάνει παθα οδηγήσουν τους επαγγελματίες σε κατάρρευση. ρεμβάσεις -Ερωτήσεις, Επερωτήσεις, προσωπικές επαΞεκαθάρισε πως το Επιμελητήριο τάσσεται «υπέρ φές- επί των φορολογικών θεμάτων, καθώς και ότι θα κάθε προσπάθειας απλοποίησης και εξορθολογισμού επανεξετάσουν εκ νέου τα αιτήματα των επαγγελματου φορολογικού μας συστήματος. Κάθε προσπάθειας τιών και όσα δεν πλήττουν άλλες κοινωνικές ομάδες, θα αποτελεσματικού ελέγχου της φοροδιαφυγής. Ακόμα, τα προωθήσουν αρμοδίως. ακόμα, είμαστε υπέρμαχοι της επιβολής αυστηρών προΤέλος, η κα Γεροβασίλη τάχθηκε υπέρ της κατάρστίμων στους φοροφυγάδες». Για να προσθέσει, ωστό- γησης των Φορολογικών νόμων 4174 & 4172/2013, υποσο, με νόημα: «Δεν μπορεί με ένα νόμο να αντιμετωπιζό- στηρίζοντας ότι απαιτείται σταθερό και δίκαιο φορολομαστε εκ προοιμίου και όλοι ως φοροφυγάδες». γικό σύστημα.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 5η

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Νο

1

Αυθεντική Ηπειρώτικη Φέτα

Παρατηρήσεις για το ν/σ Χατζηδάκη

Τρεις προτάσεις της ΕΣΕΕ για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων

® Σημαντική μεταρρύθμιση η οποία μπορεί να αλλάξει την εικόνα της επιχειρηματικότητας

Σ

ε βελτιωτικές επισημάνσεις επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων προχώρησε χθες η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Σε σχετική ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται πως τo σχέδιο του νέου πλαισίου νόμου που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η Κυβέρνηση αποτελεί μία σημαντική μεταρρύθμιση η οποία, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αλλάξει την εικόνα της αντιμετώπισης και εξυπηρέτησης της επιχειρηματικότητας. «Η απλοποίηση κάθε μορφής αδειοδότησης με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας μίας επιχείρησης είναι σημαντική, αφού μειώνει τις πολλές «χειραψίες» μεταξύ

δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εξοικονομώντας στον επιχειρηματικό κόσμο χρόνο και χρήμα», σημειώνει η ΕΣΕΕ. Ωστόσο, η Συνομοσπονδία των εμπόρων κατέθεσε τρεις προτάσεις με στόχο να βοηθήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης στην αποτελεσματικότητα του προτεινόμενου νέου πλαισίου. Αυτές προβλέπουν τα εξής: Πρώτον, κατά την ΕΣΕΕ κάποι-

Eurostat: Στο -1,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα • Αποπληθωρισμό -1,4% εμφάνισε η Ελλάδα τον Ιανουάριο, το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. μετά την Κύπρο (-1,6%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,8% τον Ιανουάριο σε σχέση με το Δεκέμβριο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 2%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 0,9%, από 1% την ίδια περίοδο σύγκρισης, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2,1%. Μετά την Κύπρο και την Ελλάδα το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ εμφάνισε η Βουλγαρία (-1,3%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και τη Φιλανδία (από 1,9%). Σε σχέση με τον Δεκέμβριο ο πληθωρισμός μειώθηκε σε 17 κράτη μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε επτά και αυξήθηκε σε τέσσερα κράτη.

ες έννοιες που χρησιμοποιεί ο νόμος πρέπει να είναι δεκτικές ασφαλούς περιεχομένου. Συγκεκριμένα, έννοιες όπως «στάθμιση έννομων αγαθών», «εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος από την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας», «βιώσιμη ανάπτυξη στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας» κ.λπ. δεν συνιστούν σταθερές νομικές έννοιες και ίσως αφήνουν περιθώριο αυθαίρετων ερμηνειών και ενεργειών. Δεύτερον, οι έμποροι επισημαίνουν πως βάσει του νόμου οι εντεταλμένοι υπάλληλοι θα έχουν ρητά αρμοδιότητες φορολογικού ελεγκτή και θα μπορούν να κλείνουν τον επαγγελματικό χώρο, να σφραγίζουν βιβλία ή έγγραφα και να ενεργούν έρευνες ακόμη και στα σπίτια των επιχειρηματιών και σε όλες αυτές τις ελεγκτικές διαδικασίες, οι δικαστικές εγγυήσεις δείχνουν να μένουν στις παρυφές. Προβληματισμό εκφράζουν και για τη δυνατότητα εκτεταμένης χρήσης ιδιωτών στην άσκηση των ελεγκτικών καθηκόντων. Τρίτον, η ΕΣΕΕ επικεντρώνει σε συγκεκριμένες διατάξεις του σχεδίου νόμου και τονίζει πως χωρίς τον καθορισμό "χρήσεων γης" και τη χρήση της "Γεωβάσης" είναι παρακινδυνευμένη η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων αδειοδότησης υπερκαταστημάτων από τα δημοτικά στα περιφερειακά συμβούλια, καθώς κατά την άποψη της ΕΣΕΕ η συγκεκριμένη εξέλιξη διαταράσσει τις ισορροπίες στο περιφερειακό εμπόριο και τις τοπικές κοινωνίες.

Αρνητικό το κλίμα στην χθεσινή συνεδρίαση

«Βουτιά» 2,44% στο Χρηματιστήριο ® Στις 1.219,43 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών

• Tη μεγαλύτερή ημερήσια υποχώρηση εδώ και ένα μήνα κατέγραψε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, εξαιτίας της αβεβαιότητας για τα επιπλέον κεφάλαια που θα χρειαστούν οι τράπεζες μετά τα stress test της ΤτΕ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα της συνεδρίασης, στις 1.219,43 μονάδες σημειώνοντας απώλειες σε ποσοστό 2,44%. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη διάρκεια των έξι τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων καταγράφει συνολικές απώλειες σε ποσοστό 4,77%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 58,16 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,90%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό

1,19%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+1,28%) και της Motor Oil (+0,11%), τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank Propeties (-5,98%), της Folli Follie (-5,95%), της Εθνικής (-5,71%), των ΕΛΠΕ (-4,21%), της Coca Cola HBC (-4,05%), του ΟΤΕ (-3,46%), της Frigoglass (-3,44%) και της ΔΕΗ (-3,04%). Με πτώση έκλεισαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Εμπορίου (-5,92%), της Ακίνητης Περιουσίας (5,76%), των Μέσων Ενημέρωσης (-4,67%) και των Τροφίμων (-4,02%). Ανοδικά κινήθηκαν 35 μετοχές, 104 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.

Πρόγραμμα για προσλήψεις 10.000 ανέργων από τον ΟΑΕΔ • «Ανάσα» σε 10.000 ανέργους θα δώσει ένα νέο πρόγραμμα που θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή, ύστερα από απόφαση του ΟΑΕΔ. Το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων και από το οποίο θα ωφεληθούν οι άνεργοι, με την προϋπόθεση να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης καθώς και να είναι ηλικίας 30 έως 66 ετών. Η διάρκεια της απασχόλησής τους ορίζεται σε 12 μήνες και η επιχορήγηση για κάθε ημέρα

πλήρους απασχόλησης μισθωτών και ημερομίσθιων ωφελούμενων ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι το ανώτατο 25 ημέρες τον μήνα. Οι συνολικές αποδοχές καθορίζονται από την κείμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία. Ακόμη, από το σύνολο των θέσεων, οι 5.680 προορίζονται για επιχειρήσεις στις περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βόρειου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ οι υπόλοιπες 4.320 στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Υπογραμμίζεται ότι στο πρόγραμμα δεν μπορούν να υπαχθούν άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο πριν από την υποβολή της αίτησής τους είχαν απασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις.


Σελ. 6η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ Συνεχίζει τον αγώνα κατά του καρκίνου…

Πλούσιος απολογισμός έργου από την Αντικαρκινική Ιωαννίνων

• Την μάχη κατά του καρκίνου μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας εξακολουθεί να δίνει το Παράρτημα Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας. Χθες η Αντικαρκινική Ιωαννίνων εξέδωσε τον ετήσιο απολογισμό του έργου της για την περασμένη χρονιά, κατά την οποία συνέχισε τις δραστηριότητές της για την ευαισθητοποίηση του κοινού στον αδιάκοπο αγώνα κατά του καρκίνου.

Το Κέντρο Αυτοεξέτασης Για μία ακόμη χρονιά λοιπόν και συγκεκριμένα την δέκατη τρίτη, λειτούργησε το Κέντρο Διδαχής Αυτοεξέτασης Μαστού, το οποίο είναι μοναδικό στην Ελλάδα και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες για προληπτικό έλεγχο από εξειδικευμένους γιατρούς, οι οποίοι εθελοντικά βρίσκονται κάθε Πέμπτη απόγευμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα γραφεία της Ε.Α.Ε. (Γ. Παπανδρέου 2).

Μαστογραφίες - συναυλία Τον Φεβρουάριο του 2013, και για ένα τετραήμερο, βρέθηκε στα Γιάννινα η Κινητή Μονάδα Μαστού, που έκανε δωρεάν μαστογραφία σε 162 γυναίκες, από τις 220 που δήλωσαν ενδιαφέρον. Ανάμεσά τους 20 γυναίκες ήρθαν από την Ηγουμενίτσα και πέντε

από τη Ζίτσα. Το Παράρτημα Ιωαννίνων της Ε.Α.Ε σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ και τον ΟΠΑΠ, διοργάνωσαν το περασμένο καλοκαίρι και μία μαγευτική βραδιά με τη συνθέτρια και μαέστρο Ευγενία Μανωλίδου, η οποία παρουσίασε το μιούζικαλ «Αγάπη μου» στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ., με γνωστούς τραγουδιστές και ορχήστρα 19 ατόμων. Τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ και στην Ε.Α.Ε.

Σεμινάρια - εκδηλώσεις Στους σκοπούς της Ε.Α.Ε. είναι η στήριξη της έρευνας και μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, τονπερασμένο Μάιο ένας κύκλος σεμιναρίων με θέμα «Breast Pathology /Oncology, Part Ι & ΙΙ από την Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής και Πρόεδρο του Παραρτήματος Νίκη Αγνάντη στο Ξενοδοχείο «Παλλάδιο». Στη συνέχεια, διοργανώθηκαν δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις: Η πρώτη, με θέμα «Η Επίδραση της Διατροφής και του Καπνίσματος στη Ζωή μας», από το Σύλλογο Γυναικών Σχηματαρίου και ομιλήτρια την κ. Νίκη Αγνάντη στο Σχηματάρι Αττικής και η δεύτερη, με θέμα «Η Πρώιμη Διάγνωση Ισοδυναμεί με Ίαση-Παθήσεις Μαστού», έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο «ΞενίαGrand Serai» στα Γιάννινα, με ομιλήτριες και ομιλητές τους κ.κ. Ά. Γούσια, Ν. Παζαΐτη, Ν. Παυλίδη, Σ. Λαζάρου, Μ. Σιαφάκα.

Από το Σύλλογο «Φλόγα»

Ένας διαρκής αγώνας για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή • Για τα δικαιώματα του παιδιού στη ζωή και την υγεία αγωνίζεται ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» (Γρηγ. Λαμπράκη 6, Ηγουμενίτσα), η οποία ανήκει στα ιδρυτικά μέλη και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της Παγκό-

σμιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονιών. Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την προσπάθειά της μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Ελευθερία Κώτσιου, στο τηλ.: 26650 – 22019 και την κ. Ευανθία Καρρά, τηλ.: 26510 – 38212.

Απαγόρευση αλιείας καραβίδας μέχρι 31 Μαΐου • Mε απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας της καραβίδας με κάθε μέσο και εργαλείο σε όλο το μήκος του ποταμού Καλαμά και στους παραποτάμους του, καθώς επίσης και σε όλους τους ποταμούς και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου, έως 31 Μαΐου. Σκοπός της απαγόρευσης είναι η προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών.

Μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστημών

• Face lift, βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, ωτοπλαστική • Αυξητική - µειωτική - ανόρθωση µαστών - γυναικοµαστία, αποκατάσταση µαστού • Κοιλιοπλαστική, λιπογλυπτική, λιποαναρρόφηση, ανόρθωση µηρών, αφαίρεση σπίλων • Αnti-Ageing, Botox, υαλουρονικό οξύ, µεσοθεραπεία, δερµοαπόξεση • Εφαρµογές Laser, κηλίδες, ευρυαγγείες, ανάπλαση προσώπου, αποτρίχωση µε Laser • Κυτταρίτιδα, σύσφιξη, ραγάδες, ουλές

Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού Λεωφόρος Δωδώνης 18 (έναντι ξενοδοχείου Grand Serai - Ξενία) Τηλ. 26510-46941 - κιν.: 697 7271 288 e-mail: kostantissiafakas@gmail.com

• Αποκριάτικο χορό διοργανώνει η Ομάδα Συνεργασίας Ιωαννίνων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού αύριο, Τετάρτη στο «Σούσουρο» και προσκαλεί μέλη και φίλους να παραβρεθούν. Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ..

Οι Συνταξιούχοι άσκαλοι

Αύριο, 7 μ.μ. • Επίσκεψη στο Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου πραγματοποίησαν μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας (φωτό), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, όχι μόνο να δουν και να φωτογραφήσουν τα σπάνια εκθέματα αλλά και να τα πιάσουν με τα χέρια τους. Είδαν λοιπόν από κοντά στολές αστροναυτών, στολές Ευζώνων του

1900, πίνακες ζωγραφικής, μετεωρίτες, πετρώματα, απολιθώματα, προϊστορικά εργαλεία, φίδια, καράβια ιστορικά, όπλα, σπαθιά, αγγεία, σπάνια αντικείμενα τεχνολογίας και λαϊκής τέχνης, ιστορικά έγραφα του 17ου, 18ου, 19ου και 20ού αιώνα, κλπ. Υπενθυμίζεται ότι το Μουσείο είναι ανοικτό κάθε Σαββατοκύριακο 9 π.μ. με 2 μ.μ. και τις καθημερινές με προσυννενόηση.

Αύριο (8.30 μ.μ.)

Μια βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη • Αύριο, Τετάρτη και ώρα 8.30 μ.μ. το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» ένα αφιέρωμα στον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη. Στην βραδιά του αφιερώματος στον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη, θα μιλήσουν ο Σωτήρης Σόρογκας, ζωγράφος - καθηγητής ΕΜΠ και ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής – δοκιμιογράφος, καθώς και ο ίδιος ο ποιητής για το έργο του. Μουσικά θα συνοδεύει στο πιάνο, η μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, Νατάσα Σταύρου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Έκθεση με σπάνια έργα

«Η Ήπειρος του Edward Lear» στο Αρχαιολογικό Μουσείο • Η Ήπειρος και τα νησιά του Ιονίου κατά τον 19ο αιώνα υπήρξαν προορισμός Περιηγητών και Ζωγράφων. Aνάμεσά τους ξεχώρισε ο Άγγλος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ποιητής και ζωγράφος Edward Lear (18121888). Tα έργα του παραπέμπουν τόσο στην πρωτότυπη ματιά του στους τόπους και στα τοπία, όσο και σε ιστορικά γεγονότα, όπως η Τουρκοκρατία στην Ήπειρο, η Βρετανική Αρμοστεία στα Επτάνησα και ο ξεριζωμός των Σουλιωτών. Συνολικά 70 από τα έργα αυτά παρουσιάζονται (αίθουσα «Διώνη») μέχρι τις 30 Απριλίου στο πλαίσιο έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων με τίτλο «Η Ήπειρος του Edward Lear». Η έκθεση στοχεύει να παρουσιάσει, μέσα από κείμενα, σπάνιες εκδόσεις, υδατογραφίες, ελαιογραφίες, λιθογραφίες και έργα άλλων τεχνικών, την έκδηλη αγάπη του βικτωριανού καλλιτέχνη για την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά. Παράλληλα, θα εκτεθούν δημιουργίες άλλων καλλιτεχνών – περιηγητών, οι οποίοι, επίσης με την τέχνη τους, ύμνησαν την ομορφιά του τόπου μας σαγηνεύοντας το ευρωπαϊκό κοινό.

• Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων αύριο, Τετάρτη και ώρα 12 μ. στα «Λιθαρίτσια», όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, την αφαίμαξη των εφάπαξ και τις νέες αξιολογήσεις των υπαλλήλων.

Πλαστικός Χειρουργός

Η Οµάδα του ΣΕΟ

• Τον καθιερωμένο ετήσιο χορό του θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ιωαννίνων την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Serai». Η τιμή κατ’ άτομο είναι 16 ευρώ και η εκδήλωση περιλαμβάνει δημοτική και λαϊκή ορχήστρα. Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά στα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Γενική συνέλευση Εργαζομένων ΟΤΑ

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ Σ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ

Χοροί - Συνεστιάσεις...

Όλα αυτά τα έργα δάνεισαν από τις Συλλογές τους η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, ο κ. Γεώργιος Χ. Σουρτζίνος, ο κ. Αναστάσιος Παπασταύρος, ο κ. Παναγιώτης Τσιλίκης, ο κ. Ζήκος Παπαζώτος, o κ. Θωμάς Μεσσήνης, η κ. Μαίρη Κωνσταντίνου Καραμούτσου και το Ίδρυμα «Ακτία Νικόπολις» στην Πρέβεζα. • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων είναι ανοιχτό, εκτός Δευτέρας, από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 9913/878

ANAKOINΩΣH Από το Δασαρχείο Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι με την αριθ. 9/2013 Απόφαση της Β/θμιας Ε.Ε.Δ.Α. Εφετειακής Περιφέρειας Ιωαννίνων, που στάλθηκε στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων για δημοσίευση, έκταση εμβαδού 5.637,94 τ.μ., που βρίσκεται στην περιφέρεια του οικισμού Νίστορα της Τ.Κ. Φορτωσίου, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Π.Ε. Ιωαννίνων, χαρακτηρίσθηκε ως δάσος κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν. 998/79 και των παρ. 1α και 2γ του άρθρου 4 του Ν. 998/79. Ιωάννινα 18-2-2014 Η Προϊσταμένη του Δασαρχείου & α.α. Παναγιώτα Μακαρώνα Δασολόγος με Β’ βαθμό

ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΧΡΟΝΗΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ • Λειτουργικός έλεγχος πνευμόνων (σπιρομέτρηση, μέτρηση διαχυτικής ικανότητας πνευμόνων) • Παρακολούθηση βρογχικού άσθματος (μέτρηση εκπνεόμενου NO-FeNO-με NIOX) • Ανάλυση αερίων αίματος • Νυχτερινή οξυμετρία • Ιατρείο διακοπής καπνίσματος • Προεγχειρητικός έλεγχος Φ. Τζαβέλλα 2 και 28ης Οκτωβρίου (γωνία) Β’ όροφος Τηλ. 2651307055, κιν. 6944277037 - Email: christoschronis@hotmail.gr Δέχεται καθημερινά: 9.00-13:30 πρωί και 18:00-20:30 απόγευμα. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού

Εκδήλωση στο ΙΒΕ για την Αυτονομία της Βορ. Ηπείρου Το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών (ΙΒΕ) οργανώνει εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την «Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου» (17 Φεβρουαρίου 1914), αύριο, Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία του Ι.Β.Ε. (Κουγκίου 1Α, 6ος όροφος). Θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ξενοφών Κοντούρης με θέμα: «Η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου» (1914). Θα ακολουθήσει το κόψιμο της πίτας για το 2014.

Διανομή δωρεάν τροφίμων σήμερα στο Πέραμα • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων (β’ φάση) που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.). Συγκεκριμένα: Στο Πέραμα (Πλατεία), σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη, θα

γίνει διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους των δημοτικών ενοτήτων, Περάματος, Αμφιθέας, Κρανούλας, Κρύας, Κρυόβρυσης, Λιγγιάδων, Μάζιας και Περιβλέπτου. Η διανομή γίνεται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ τα τρόφιμα είναι ελαιόλαδο, φέτα και γραβιέρα.

Νέοι Γιαννιώτες ανοίγουν... φτερά με «εργαλείο» την καινοτομία! ¯ από 1η σελ.

Ελλάδας. Πρόκειται για τους Κυριάκο Αθανασίου πτυχιούχο Διεθνών Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, τον Δημήτρη Γερογιάννη, υποψ. διδάκτορα Πληροφορικής και των Αλέξανδρο Δάλλα, απόφοιτο Πληροφορικής, που με μέσο όρο ηλικίας τα 30 χρόνια, κατάφεραν να κάνουν το όνειρο… πράξη! Δημιούργησαν την καινοτόμο επιχείρηση «QReca», η οποία εδρεύει στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου και ξεκίνησαν με το… δεξί την πορεία τους στον ανταγωνιστικό κόσμο του σύγχρονου «επιχειρείν».

Μέσα από τις «Οδύσσειες» Πώς όμως έγινε η αρχή; Το έναυσμα έδωσε, όπως ανέφερε χθες μιλώντας σχετικά στον «Π.Λ.» ο ένας εκ των τριών, ο Κυριάκος Αθανασίου, μία διάκριση που έλαβαν οι τρεις νεαροί Γιαννιώτες το 2012 στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Οδύσσειες Καινοτομίας» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πάρκο! Έφτιαξαν λοιπόν μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που στοχεύει στην προσέλκυση επιχειρήσεων οι οποίες παράγουν κάθε είδους προϊόντα και τα εξάγουν. Τοποθετούν «barcodes» στις ετικέτες των συνεργαζόμενων εταιρειών ή στο διαφημιστικό τους υλικό, μέσω των οποίων ο χρήστης – καταναλωτής βλέπει στο κινητό του μία εφαρμογή την οποία η επιχείρηση έχει φτιάξει μέσα από την πλατφόρμα. Η εφαρμογή παρέχει χρήσιμα στοιχεία στον πελάτη για την εν λόγω επιχείρηση και το προϊόν το οποίο προμηθεύεται, ενώ η εταιρεία οπουδήποτε κι αν είναι το προϊόν της μπορεί να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες για το τι είδους καταναλωτές την προτιμούν κλπ.. «Είναι ένα εργαλείο που δεν αφορά μόνο τα Γιάννενα αλλά

απευθύνεται σ’ όλο τον κόσμο», τονίζει ο κ. Αθανασίου, ο οποίος μαζί με τους συνεταίρους του έχει ήδη ταξιδέψει στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία σε μια προσπάθεια να επεκτείνουν την δραστηριότητά τους εκτός συνόρων της χώρας μας. Εξάλλου, ήδη η πλατφόρμα «Qreca» χρησιμοποιείται από την ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, όπως έχει γράψει ο «Π.Λ.», ενώ η διαδικτυακή επιχείρηση των τριών Γιαννιωτών από τις αρχές Ιανουαρίου που βγήκε στην αγορά έχει προσθέσει στο πελατολόγιό της αρκετές επιχειρήσεις από την Ήπειρο, κάποιες εκ των οποίων πολύ γνωστές, αλλά και εταιρείες από όλη την Ελλάδα.

Βοηθάει η νομοθεσία Η ίδρυση μας τεχνολογικής – καινοτομικής επιχείρησης έχει γίνει εύκολη υπόθεση στις μέρες μας, σύμφωνα με τον Κυριάκο Αθανασίου, καθώς η σχετική νομοθεσία έχει απλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. «Οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες, όμως επιχειρήσεις του είδους μας δεν έχουν πολλά έξοδα και δεν απαιτούν μεγάλο κεφάλαιο», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος μαζί με τους δύο συνεταίρους του ίδρυσαν Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) μέσα σε μία μόλις ημέρα, όπως προβλέπει ο νέος νόμος. «Οι μεταρρυθμίσεις αυτού του είδους βοηθούν πολύ, αν και η φορολογία που επιβάλλεται είναι βαριά για όλους μας», προσθέτει.

Τώρα εδώ, μετά έξω… Ερωτηθείς για τους στόχους της επιχείρησής τους ο κ. Αθανασίου είναι ξεκάθαρος: «Θέλουμε πρώτα να εδραιωθούμε στην Ελλάδα πάνω στον τομέα που επιλέξαμε και μετά να περάσουμε στο εξωτερικό. Επιχειρήσεις όπως η δική μας, αν δεν έχουν το εξωτερικό ως στόχο είναι δύσκολο να επιβιώσουν», λέει με νόημα.

Σύγχρονη (ιαγνωστική ΤΜΗΜΑ: ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ • ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ • ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ • ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ • ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

ΤΜΗΜΑ: ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ • TRIPLEX ΑΓΓΕΙΩΝ • ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Ιωάννινα: Δαγκλή 7, Τ.Κ. 45444 Τηλ. 26510-23614, 26510-23615, Fax: 26510-20614 e-mail: info-ioa@epirusdiagnosis.gr • www.epirusdiagnosis.gr


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ Ταξίδεψαν για ακόμη μια φορά στην ακριτική Πωγωνιανή

Τα φάρμακα που συγκέντρωσαν για την «Κιβωτό» παρέδωσαν οι Paguristas

Υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής

Αποκριάτικα δρώμενα έγιναν στην πλατεία των Ιωαννίνων

® Νέο ραντεβού δόθηκε για την ερχόμενη Κυριακή στις παραδοσιακές τζαμάλες

• Πλημμύρισε προχθές το μεσημέρι η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων από μικρούς και μεγάλους που συγκεντρώθηκαν από κάθε γωνιά της πόλης για το πρώτο αποκριάτικο γλέντι. ΦΩTO «Π.Λ.»

• Για ακόμη μια φορά οι Paguristas ταξίδεψαν προχθές στην ακριτική Πωγωνιανή, προκειμένου αυτή τη φορά να παραδώσουν τα φάρμακα που είχαν συλλέξει την προηγούμενη εβδομάδα για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου». Η πρωτοβουλία τους μάλιστα είχε βρει μεγάλη ανταπόκριση από τους Γιαννιώτες, που μαζικά προσέφεραν φάρμακα και άλλα υλικά. Οι Paguristas είναι γνωστό ότι έχουν αγκαλιάσει αυτή την προ-

σπάθεια που γίνεται στην Πωγωνιανή, αποδεικνύοντας με κάθε ευκαιρία την έμπρακτη στήριξή τους σε μια κοινωνική δομή, που επιτελεί θεάρεστο έργο και που τόσο ανάγκη στήριξης έχει από όλους μας. Η ομάδα παρέμεινε χθες στην «Κιβωτό» για δυόμιση περίπου ώρες, έπαιξε με τα παιδιά, τους πήγε γλυκά και αποκριάτικα παιχνίδια, ενώ ρούχα και εσώρουχα προσέφερε μία βιοτεχνία της περιοχής. Δ.Π.

Πολλές οι δυσκολίες στο νησί…

Οι εθελοντές Σαμαρείτες των Ιωαννίνων στο πλευρό των κατοίκων της Κεφαλονιάς

• Μπορεί τα ρεπορτάζ για τη ζωή στην Κεφαλονιά μετά τις διαδοχικές επισκέψεις του Εγκέλαδου να έχουν σχεδόν εκλείψει, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και με τα προβλήματα. Σύμφωνα με την εικόνα που μετέφερε ο αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα Γιάννενα Κώστας Τσάγκας, ο οποίος επέστρεψε την Πέμπτη από το πολύπαθο νησί του Ιονίου ο κόσμος παραμένει τρομοκρατημένος ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν σε πλοία, καθώς

Σελ. 7η

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

στο νησί δεν έχει φτάσει ούτε ένα λυόμενο. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το κατά πόσο είναι βολικό, αλλά και με το ότι προκύπτουν προβλήματα υγιεινής. Ο κ. Τσάγκας επιβεβαίωσε απόλυτα τις πληροφορίες για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Mπράβο στους Εθελοντές Σαμαρείτες μας, που ακούραστα δούλεψαν αρκετές μέρες στην Κεφαλονιά για τον συνάνθρωπο, μεταφέροντας την πραγματική εικόνα από το νησί κι όχι μία συγκαλυμένη κατάσταση, που επιχειρούν να δώσουν κάποιοι από τις δερμάτινες καρέκλες των γραφείων τους. Β. Στ.

Ο Σταμάτης Γαρδέλης την Πέμπτη στο Rasim • Μετά τις sold out εμφανίσεις του ανά την Ελλάδα ο Σταμάτης Γαρδέλης έρχεται μεθαύριο, Πέμπτη στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στο bar Rasim για μία και μοναδική εμφάνιση, στήνοντας ένα μουσικό πρόγραμμα με ετερόκλητα κομμάτια που θα κάνουν… κατάσταση! Το πάρτι ξεκινάει στις 11 μ.μ.. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κίτσος Γεώργιος Χειρουργός Οφθαλμίατρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Διεύθυνση ιατρείου: Ακαδημίας 10, Ιωάννινα Ημέρες και ώρες για τηλεφωνικό ραντεβού: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: 6.00 - 8.00 μ.μ. Τηλ. ιατρείου: 26510-67656, κιν.: 6976817311 e-mail: gKitsos@cc.uoi.gr

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι παρέες μεταμφιεσμένων έφθασαν στην πλατεία, έπλεξαν τα γαϊτανάκια τους και χόρεψαν σε αποκριάτικους, αλλά και παραδοσιακούς δημοτικούς σκοπούς. Το… έναυσμα έδωσε από την εξέδρα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιος (φωτό), ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μ. Ελισάφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Το επόμενο αποκριάτικο ραντεβού δόθηκε για την ερχόμενη Κυριακή που θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τις παραδοσιακές τζαμάλες και τα κούλουμα.

Με το καρναβάλι Γυναικών

Αποκριάτικο χρώμα στην πόλη της Άρτας • Και φέτος οι γυναίκες θα δώσουν έναν αποκριάτικο, χαρούμενο τόνο στην πόλη της Άρτας μέσω του Καρναβαλιού τους. Κόντρα στη μιζέρια και στην κρίση, με χρώμα και με πολύ χιούμορ θα σατιρίσουν τη δύσκολη καθημερινότητα. Αύριο, Τετάρτη, με ώρα έναρξης 7 μ.μ. από την Πλατεία Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί η καρναβαλική παρέλαση η οποία αντιστέκεται στο χρόνο επί 33 χρόνια. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 18 γκρουπ, ενώ θα παρελάσουν 6 άρματα.

Αποκριάτικα εργαστήρια διοργανώνει η «Σβούρα» • Δύο εργαστήρια διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά «Σβούρα» την περίοδο των Αποκριών. Συγκεκριμένα, μεθαύριο, Πέμπτη και ώρα 6 μ.μ. θα κάνει εργαστήριο με θέμα «Μια ιστορία για ένα Τσίρκο», για

παιδιά 5 έως 12 ετών. Επίσης, την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, ώρα 6 μ.μ. θα ακολουθήσουν οι «Μαγικές Μεταμορφώσεις. Εργαστήριο για παιδιά 5 έως 12 ετών. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 26510 – 37187.

Παραδοσιακά έθιμα και Κούλουμα στο Δροσοχώρι • Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή, 2 Μαρτίου και ώρα 4:30 μ.μ. θα αναβιώσει στο Δροσοχώρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού η Τζαμάλα και αναπαραστάσεις αποκριάτικων εθίμων όπως, το Γαϊτανάκι, το δρώμενο της Χάψας, ο Γανωτζής, τοι χοροί γώρω από τη φωτιά, τα πολυφωνικά τραγούδια, τα πειράγματα και οι αναπαραστάσεις του παππού και της γιαγιάς, με άφθονο κρασί και πλούσια φαγητά! Την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου τα Κούλουμα θα γιορταστούν στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δροσοχωρίου.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις από το Σύλλογο Πετσαλίου

Χορός και Τζαμάλα στο Μαντείο Δωδώνης

Εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετσαλίου «Άγιος Νικόλαος» το βράδυ της Κυριακής, 2 Μαρτίου και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετσαλίου.

• Την Κυριακή, 2 Μαρτίου, από το απόγευμα, στο χωριό Μαντείο Δωδώνης θα γίνει αποκριάτικος χορός και θα ανάψει Τζαμάλα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει λαϊκοδημοτική ορχήστρα.

ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ Καθηγητής Παθολογίας - Αιματολογίας Δέχεται με ραντεβού Τηλ.: 6974-929764

όρπια Λόγια...(2) κ Σ Κάθε Τρίτη ανά Δεκαπενθήμερο

® Από τη ΜΑΙΡΗ ΚΩΣΤΗ

• Οι Γιαννιώτες ευρισκόμενοι υπό τον τουρκικό ζυγό και σε εποχές πολύ δύσκολες, δεν έπαυσαν μεταμφιεζόμενοι να γιορτάζουν με ξεχωριστό κέφι την Αποκριά, να τραγουδούν και να χορεύουν γύρω από την «Τζιαμάλα». Τραγουδούσαν ακόμη και κλέφτικα τραγούδια εξυμνούντες τα κατορθώματα των κλεφτών! Για πολλά χρόνια κέντρο του εορτασμού της Αποκριάς υπήρξε η συνοικία «Μνήματα» (ο χώρος όπου τώρα ευρίσκεται η νέα Ζωσιμαία Σχολή). Έχουμε πολλές πληροφορίες από τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, τον ιστοριοδίφη Δ. Σαλαμάγκα και τον Κ. Φωτόπουλο. Εκεί «ετελείτο» ο βλάχικος γάμος, χόρευαν το γαϊτανάκι, είχαν διάφορες παραστάσεις κ.α. Στα «Μνήματα» οι Γιαννιώτες φορώντας τα καλά τους ρούχα, πήγαιναν από νωρίς, κι όταν τελείωναν τα «δρώμενα» γύριζαν στις συνοικίες τους, όπου είχαν ανάψει τη δική τους «Τζιαμάλα». Γύρω στο 1920 ο εορτασμός της Αποκριάς στα «Μνήματα» είχε ατονήσει. /// Ο παγετός της Λίμνης μας το έτος 1687 είναι άμεσα συνδεδεμένος με την Αποκριά αυτής της χρονιάς. Ο παγετός κράτησε όλη την εβδομάδα της Κρεατινής και την εβδομάδα της Τυρινής. Ο κόσμος πηγαινοερχόταν στην παγωμένη Λίμνη. ...μετά την Κρεατινήν, θαύμα έβλεπες μεγάλο!.. Πλήθος Τούρκοι και Ρωμαίοι, έτρεχαν όλοι στο ψύχος, είχαν τύμπανα και άλλα, οι μεν, έρριχναν λιθάρι, άλλοι έπιναν κρασί, έτεροι ετραγουδούσαν... Στο αποκριάτικο πανηγύρι μετείχαν και Άρχοντες Γιαννιώτες, αναφέρονται ονομαστικά, και ο κόσμος χόρευε και διασκέδαζε, ενώ «Ιουδαίοι» πωλούσαν πραμάτειες. Κι όλα αυτά επάνω στον πάγο! Με σκωπτικό τρόπο ο κυρ Παΐσιος συνεχίζει: Οι Δεσπότοι ευλογούσαν, οι μεν φιλοσοφούσαν έτεροι ετραγουδούσαν, έκαναν χαραίς μεγάλες, έλεγε ένας προς τον άλλον: - Άρχοντά μου, πάντα γιά σου! και τον Νώε συγχωρούσαν, ένεκεν του αμπελώνος και εποίησεν τον οίνον... εκ Θεού ευλογημένον. Είχαν δύο εβδομάδες. (Οι στίχοι είναι από το Στιχούργημα «Έπαινος Ιωαννίνων», το οποίο έγραψε ο κυρ Παΐσιος ο μικρός «τουπίκλην Βησσαρίωνος Ιεράς Μονής» (Λιγγιάδες). /// Πολλοί από τους παλαιότερους θα θυμούνται από την παιδική τους ηλικία χαρακτηριστικούς τύπους Γιαννιωτών, που με δικό τους τρόπο έδιναν κάποιο τόνο στις μέρες της Αποκριάς. Απαραίτητο και συνυφασμένο με την Αποκριά ήταν το χάρτινο άλογο, κατασκευασμένο ολόκληρο από χαρτί, σε μεγάλο μέγεθος και προσαρμοσμένο επάνω σε συρμάτινο σκελετό. Στο μέσο του υπήρχε μια οπή, όπου έμπαινε ο «καβαλάρης» του, ο οποίος περπατούσε κι έτσι το άλογο εκινείτο κανονικά. «Ιππέας» του ήταν ο Ζούμπας από τα Ζευγάρια. Το έφτιαχνε μόνος του, ήταν γυμνός από τη μέση κι επάνω, πάντα γανωμένος, ενώ δίπλα του κάποιος χτυπούσε ένα μεγάλο ταμπούρλο, κι έτσι δήλωνε την παρουσία του. Όλοι έβγαιναν έξω να τον δουν. Τα αυτοκίνητα ήταν λίγα. Το άλογο με τις αμέτρητες και πολύχρωμες χάρτινες κορδέλλες, με τα γκέμια, έκανε εντύπωση σε μικρούς και μεγάλους. Άλλος «τύπος» κι αυτός απαραίτητος αυτές τις ημέρες, ήταν ο «Κωτσαρέλλος» (Κώστας Τζιόβας). Γάνωνε το κορμί του, φορούσε ένα είδος φούστας από χαρτιά ή χόρτα (κάτι σαν ινδιάνος) και ανεβασμένος σε μια χαμάλα περνούσε τους κεντρικούς δρόμους, συνοδευόμενος απο το ταμπούρλο. Έβγαιναν όλοι από τα μαγαζιά και τα σπίτια να τον δουν και να αλληλοευχηθούν. Κι αυτά συμβαίνουν περίπου μέχρι το 1965. /// Μια κεφάτη παρέα από γνωστές κυρίες της πόλεώς μας συγκροτούσε ομάδα από 30-35 γυναίκες όλων των ηλικιών. Γιαγιάδες, μαμάδες, εγγονές. «Αι γενεαί πάσαι»! Επέλεγαν ένα θέμα και ντυνόταν ομοιόμορφα. Έφτιαχναν μόνες τους τις «στολές», με ευτελή υλικά και παρουσίαζαν ένα ωραίο σύνολο. Περνούσαν πάντοτε από την Πλατεία, έκαναν επισκέψεις σε φιλικά σπίτια και κατέληγαν στους διάφορους χορούς, όπου η παρουσία τους έδινε ξεχωριστό κέφι. Μια χρονιά η παρέα κινήθηκε με λεωφορείο και ο κεφάτος οδηγός, για να εναρμονιστή με το σύνολο, μεταμφιέστηκε κι αυτός! Όσοι το έβλεπαν έμειναν κατάπληκτοι! (Κι αυτά μέχρι περίπου το 1990). /// Κεντρικό σημείο στη γιαννιώτικη Αποκριά είναι η Τζιαμάλα στην κάθε συνοικία. Σ’ αυτή συρρέουν μεταμφιεσμένοι και μη. Και βέβαια κάποιοι πρωτοστατούσαν κι έδιναν τον ξεχωριστό τόνο. Τα παιδιά έτρεχαν να μαζέψουν ξύλα, όπου εύρισκαν, και συχνά ακούγονταν το γνωστό: Ξύλα για τ’ς Αποκριές, που χορεύουν οι γριές, με τις κόκκινες ποδιές. Από τις γραφικές Τζιάμαλες ήταν και της Μάντρας της Καλούτσιας -σήμερα οδός Σεμιτέλου- κάτω από τον πελώριο πλάτανο, που σώζεται ακόμη περικυκλωμένος τώρα από πολυκατοικίες... Πρωτοστατούσε ο Μπέος, ο Μήτρος Κόντος, ο κεφάτος Ζήκος Βάγιας, ντυμένος μαχαραγιάς με σεντόνια, κι έκανε πάντοτε την εμφάνισή του εκεί ο Κωδουνάς με πελώρια κουδούνια! Για τη φωτιά μεριμνούσε η Τούλα Μπασογιάννη, μέχρι τα τελευταία χρόνια. /// Σήμερα τα ξύλα για τις φωτιές τα διαθέτει ο Δήμος. Στήνονται πελώριες Τζιαμάλες. Γύρω - γύρω κάθονται πολλοί, αλλά λίγοι χορεύουν. Τα παλαιά γιαννιώτικα αποκριάτικα τραγούδια δεν ακούγονται πια. Και βέβαια για τον Γιαννιώτη δεν νοείται Αποκριά χωρίς ν’ ακούση το: «Νύχτα ήταν που χουρεύαμαν», τραγούδι άμεσα συνδεδεμένο με τον «εν Ιωαννίνοις αθλήσαντα» Αγιώργη μας, τα «Δόντια πυκνά», «Στης μαντζουράνας τον ανθό», κ.α. Ευτυχώς όμως η Τζιαμάλα «επιβιώνει»!

Μελίνα Κων. Ζάκκα πρότυπο μικροβιολογικό εργαστήριο ΔΟΛΙΩΤΗΣ Α. ΧΑΡΗΣ ΙΑΤΡΟΣ βιοπαθολόγος - μικροβιολόγος Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ./Fax: 26510-64141 • Κιν.: 6974 427559 • Email: biotest@in.com Συμβεβλημένος με Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όλα τα ταμεία

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

 Ψυχολογική αξιολόγηση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων. Διάγνωση - αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών. Επαγγελματικός προσανατολισμός. Συμβουλευτ.-Ψυχοθεραπεία. (Δέχεται με ραντεβού)

Iωάννινα, Πινδάρου 4 Τηλ.: 26510 26560 κιν.: 6972897763


Σελ. 8η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

¶Pø´NO™ §O°O™

ΤΟΠΙΚΟ EPAΣITEXNIKΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΝΔΡΕΣ

® Επιμέλεια: ΑΡΗΣ ΛΕΚΚΟΣ

• Τα θλιβερά επεισόδια στην Κόνιτσα, στο παιχνίδι του Πίνδου με τον Θρίαμβο «αμαύρωσαν» την 26η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας. Η αποστολή των φιλοξενούμενων «φυγαδεύτηκε» κατά την αποχώρησή της απ’ το γήπεδο, δεχόμενη επίθεση από μερίδα οπαδών της Κόνιτσας. Όλα ξεκίνησαν από έντονους διαπληκτισμούς των παικτών Σπανού - Ριστάνη και τα πράγματα ξέφυγαν απ’ τον έλεγχο μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Στα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζουν οι άνετες νίκες ΑΟΒ, Ανατολής, ενώ «γκέλαρε» η Ελεούσα. Στο σούπερ ντέρμπι του Β’ ομίλου της Β’ Κατηγορίας οι Χουλιαράδες επικράτησαν των Λογγάδων και πλέον υπάρχει τριπλή συγκατοίκηση στην κορυφή.

Α' KATHΓOPIA (26η Αγωνιστική) Καλπάκι - Λαψίστα Βελισσάριο - Μικρασιάτες Ανατολή - Χαροκόπι Κόντσικα - Ατρόμητος Πίνδος Κον. - Σερβιανά Κάστρο - Πέραμα Κρύα - Πεδινή Κουτσελιό - Ελεούσα Κατσικά - Ροδοτόπι

4-0 4-0 5-0 4-0 1-1 0-2 3-0 1-0 2-2

H BAΘMOΛOΓIA (σε 26 ματς) 1) Σερβιανά 49-18 2) Ανατολή 47-19 3) Ελεούσα 41-22 4) Βελισσάριο 57-18 5) Κρύα 39-25 6) Πέραμα 39-30 45-38 7) Κουτσελιό 8) Πίνδος Κόν. 41-37 9) Χαροκόπι 46-51 10) Κάστρο 32-32 11) Μικρασιάτες 41-43 12) Καλπάκι 39-37 13) Κατσικά 42-49 14) Ροδοτόπι 35-40 15) Κόντσικα 36-42 28-57 16) Ατρόμητος

54 52 50 50 48 47 38 38 37 37 36 35 33 32 30 15

17) Λαψίστα 18) Πεδινή

21-78 16-58

8 7

B' KATHΓOPIA A' OMIΛOΣ (25η Αγωνιστική) ΑΠΟΕΛ - Πρωτόπαπα 6-1 Αμφιθέα - Βουνοπλαγιά 1-0 Δαβάκης - Περίβλεπτος 3-3 Πεντέλη - Αγ. Μαρίνα 1-1 1-2 Ραφταναίοι - Αμπελόκηποι Πωγωνάτος - Σταυράκι 3-3 Ασβεστοχώρι - Παρακάλαμος 4-0 ΠΑΟ Κόνιτσας - Κεφαλόβρυσο 1-0 Ανάργυροι - Ζωοδόχος (1/3) H BAΘMOΛOΓIA (σε 25 ματς) 1) Αγ. Μαρίνα 79-15 52-35 2) Αμφιθέα 3) Πωγωνάτος 60-36 4) Ασβεστοχώρι 59-27 5) Ζωοδόχος* 49-32 6) Σταυράκι 49-29 7) Παρακάλαμος 45-32 8) ΑΠΟΕΛ 68-33 9) ΠΑΟ Κόνιτσας 36-38 10) Περίβλεπτος 59-39 42-49 11) Κεφαλόβρυσο 12) Πρωτόπαπα 29-49 13) Βουνοπλαγιά 32-69 14) Πεντέλη 21-43 15) Ανάργυροι* 27-56 16) Αμπελόκηποι 26-50 17) Δαβάκης 33-63 18) Ραφταναίοι 16-87 * Έχουν ένα ματς λιγότερο

64 50 49 49 47 45 44 43 41 37 29 29 23 23 19 17 14 11

0-3 2-2 1-1 3-0 5-0 1-0 3-1 2-1 3-0

ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ Ο ΑΟΙ • Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΑΟΙ στο παιχνίδι ντέρμπι με αντίπαλο την Καστοριά και πανηγύρισε μια σημαντική νίκη με σκορ 26-24. Ήταν η πρώτη επιτυχία των Γιαννιωτών μετά την προσωρινή διακοπή λόγω της αποχής των διαιτητών και τα οφέλη σε ψυχολογικό και βαθμολογικό τομέα θα είναι πολλαπλά. Δεκάλεπτα: 4-3, 8-9, 11-10 (ημίχρ.), 13-14, 18-19, 26-24. ΑΟΙ (Γ. Καραμπίνας): Μέλλος, Ζαμπαλάς 9, Πατραμάνης 1, Οικονόμου Ν., Τζούκας 3, Τσολίγκας, Λιάτσος 7, Γεωργίου 5, Κολιούλης, Σίμος 1, Μπαλί, Χαρίσης, Κόκκας, Χριστοδούλου, Λαμπαρδάκης, Σιούλας.

Προπονήσεις Πετοσφαίρισης σε Γιάννενα - Ηγουμενίτσα • Ανοιχτή προπόνηση αθλητών Πετοσφαίρισης θα πραγματοποιήσει η Εθνική Ομάδα το Σάββατο, 1 Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα και την Κυριακή, 2 Μαρτίου στο κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας στα Γιάννενα. Η προπόνηση αφορά αγόρια και κορίτσια γεννημένα από 1/1/200 έως 31/12/2001. Πληροφορίες στο τηλ.: 6932-890148.

αν ψάχνετε για... ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ 

61 61 61 58 48 47 42 41 36 35 25 23 23 20 18 13 10 8

Γ' KATHΓOPIA A' OMIΛOΣ (18η Αγωνιστική) Καρυές - Περιστέρι ΑΕ Γιάννενα - Ολυμπιακός Ι. Βοτονόσι - Καρίτσα Μάρμαρα - Ζίτσα Νησί - Καμποχώρια Πανζαγορισιακός - Πετσάλι

3-2 7-1 6-2 1-4 6-2 3-1

H BAΘMOΛOΓIA (σε 18 ματς) 1) Νησί 51-17 46 2) Πανζαγορισιακός 55-15 45 3) Καρυές 62-27 40

4) ΑΕ Γιάννενα 43-26 5) Ζίτσα 48-21 42-19 6) Περιστέρι 7) Πετσάλι 30-36 8) Καμποχώρια 39-48 9) Ολυμπιακός Ι.* 23-49 10) Μάρμαρα 22-51 11) Καρίτσα 22-65 12) Βοτονόσι* 24-87 * Έχουν ένα ματς λιγότερο

• Την ήττα στο «τάι-μπρέικ» γνώρισε ο ΑΓΣΙ στην αναμέτρηση του Σαββάτου με αντίπαλο την Ολυμπιάδα Πατρών. Το Γιαννιώτικο συγκρότημα πήρε τουλάχιστον ένα χρήσιμο βαθμό για τη συγκομιδή του και συνεχίζει την προσπάθεια... Τα σετ: 25-16, 24-26, 16-25, 25-21, 11-15. ΑΓΣΙ (Β. Θεοδωράκης): Δημητριάδης, Μάντζιος, Γεωργάκης, Κλούρας, Οικονόμου, Τσουμάνης, Μυλωνάς (λ), Αποστόλου.

39 37 33 24 21 11 9 5 -12

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΗ - ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΓΣΙ & ΦΕΙ

Γ' KATHΓOPIA B' OMIΛOΣ (18η Αγωνιστική) Πήγασος - ΠΑΟ Ιωαννίνων Χρυσοβίτσα - Καππαδόκες Μπιζάνι - Πράμαντα Ελληνικό - Κράψη Σιστρούνι - Δροσοχώρι Μηλιά - Ρωμανό H BAΘMOΛOΓIA (σε 18 ματς) 1) Μηλιά 65-25 2) Κράψη 41-12 3) Δροσοχώρι 51-16 4) Πράμαντα 54-30 5) Μπιζάνι 31-22 6) Ρωμανό 34-28 7) Πήγασος 30-29 28-44 8) Χρυσοβίτσα* 9) ΠΑΟ Ιωαννίνων 23-46 10) Ελληνικό* 22-44 11) Καππαδόκες 20-58 12) Σιστρούνι 18-63 * Έχουν ένα ματς λιγότερο

• Οι πολλές απουσίες στοίχισαν στον Ηρακλή Ιωαννίνων που γνώρισε φυσιολογική ήττα με 3-0 σετ (25-15, 25-17, 25-12) απ’ τον Ναύαρχο Βότση για την 18η αγωνιστική της Α2 Κατηγορίας. Ηρακλής (Ζιώγας): Μπράγια, Καλύβα, Δασκάλου, Παπακωνσταντίνου, Ασημακίδου, Χαμπηλωμάτη, Αδάμου (λ), Λέρα (λ), Ζιώγου, Ποντίκη, Αναστασάκη.

4-1 3-4 0-2 1-2 2-4 5-2

***

• Επιτέλους νίκη για τα κορίτσια του ΑΓΣΙ που επικράτησαν με 32 σετ του ουραγού Γ.Σ. Δράμας, αλλά θεωρείται «απίθανο» να προλάβουν το... τρένο της παραμονής... Τα σετ: 14-25, 18-25, 25-13, 25-20, 15-10. ΑΓΣΙ (Ζαρκαλής): Λάγκα, Τσελίκη, Μαγκλάρα, Γιώτη (λ), Μπόζιου, Καραφουλίδου, Αθανασοπούλου, Παππά, Χαρατζόγλου, Τσαβδάρη.

44 40 39 35 31 30 22 16 11 10 7 6

***

• Για τον δεύτερο γύρο της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Γυναικών, η ΦΕΙ νίκησε στην Άρτα τον τοπικό Γ.Σ. με 0-3 σετ (16-25, 1925, 16-25). ΦΕΙ (Καλογήρου): Χριστοδούλου, Τάσση Μ., Κύρλα, Κόντου, Μάστορα, Νούγια, Βερυκίου (Λ), Τσουβέλη, Δριγκοπούλου, Ράπτη, Τάσση Α.

Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων δέχεται συμμετοχές για αγώνες

ΑΝΔΡΕΣ

Β' KATHΓOPIA Β' OMIΛOΣ (25η Αγωνιστική) Θεριακήσι - Επισκοπικό Κοσμηρά - Ηλιόκαλη Μαβίλης - Συρράκο Μουσιωτίτσα - Αετοράχη Μέτσοβο - Μουζακαίοι Αμπελιά - Δαφνούλα Καστρίτσα - Βοτανικός Χουλιαράδες - Λογγάδες Πλατανιά - Βαρυάδες

H BAΘMOΛOΓIA (σε 25 ματς) 68-15 1) Χουλιαράδες 2) Λογγάδες 67-16 3) Μουσιωτίτσα 72-15 4) Επισκοπικό 71-22 5) Πλατανιά 45-24 6) Μέτσοβο 67-28 7) Καστρίτσα 56-42 8) Δαφνούλα 48-42 9) Αετοράχη 37-45 52-45 10) Βοτανικός 11) Αμπελιά 31-59 12) Κοσμηρά 30-52 13) Συρράκο 26-40 14) Βαρυάδες 30-66 15) Μουζακαίοι 22-72 16) Μαβίλης 34-65 17) Ηλιόκαλη 13-67 18) Θεριακήσι 19-73

Τηλ. 26510 23333

ΤΡΙΤΗ 25/2/2014 8.30 το πρωί έως 2 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΚΟΣΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑ’ Φεβρουαρίου 186, τηλ. 76676 8.30 το πρωί έως 9 το βράδυ: ΘΕΜΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Χαριλάου Τρικούπη 4, τηλ. 39221

 Κ.Τ.Ε.Ο. Τηλ. επικοινωνίας (ραντεβού) 93333. 

«ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» KAΘHMEPINH ΠOΛITIKH-OIKONOMIKH EΦHMEPIΔA THΣ HΠEIPOY Φ.Tζαβέλλα 11β-ΓIANNINA 453 33 • Διαφημίσεις-Συνδρομές-Λογιστήριο: Τηλ. 2651025677 Σύνταξη: Τηλ. 26510 33791 - FAX: 26510 30350 • ΚΩΔΙΚΟΣ: 1823 http://www.proinoslogos.gr • e-mail: info@proinoslogos.gr Ιδιοκτησία: Ι. & Ε. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ο.Ε. Έκδοση-Διεύθυνση: ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Οικονομική Διεύθυνση: ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Διεύθυνση Σύνταξης: ΕΥΔΟΞΙΑ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Σύνταξη: Κ. ΑΓΟΡΗΣ - Γ. ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ - Ν. ΜΑΝΟΥΡΗΣ Υπεύθυνος Διαφημιστικού: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Nομικός Σύμβουλος: ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΕΠΟΝΗ-ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗ Προϊστάμενος Τυπογραφείου: ΣΠΥΡΟΣ Π. ΖΑΧΑΡΗΣ

Σύμβουλος Έκδοσης: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Γρ. Aθηνών: Καρόλου 24 Πλ.Καραϊσκάκη 10437 • Tηλ.: 210-5231636 και 210-5234647 Tιμή Φύλλου 0,60 • ETHΣIEΣ ΣYNΔPOMEΣ: Iδιωτών: 150,00 - Tραπεζών, Oργανισμών, Δήμων, Kοινοτήτων, Nομ. Προσώπων: 180,00 - Eξωτερικού: Δολλάρια 280,00 EKTYΠΩΣH: TYΠOEKΔOTIKH HΠEIPOY E.Π.E. - Πέραμα Iωαννίνων - Tηλ.: 2651081750

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΣ Ο ΑΓΣΙ

• Κάλεσμα στα μέλη του που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον 7ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Μιχάλης Κούσης» που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 30 Μαρτίου στο Αγρίνιο απευθύνει ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων. Τα μέλη του Σ.Δ.Ι. που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα θα πρέπει να το δηλώσουν στο Σύλλογο μέχρι την Κυριακή, 23 Μαρτίου. Αποδέκτες επικοινωνίας οι: Δεμερτζής Γιώργος (6980-499050) και Ανδρούτσος Αλέξης (6936-762859). • Μέχρι την Δευτέρα, 10 Μαρτίου θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων και στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 6 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Σ.Δ.Ι. θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή στην Θεσ/νίκη για τον αγώνα.

• Σε «υγιεινό περίπατο» μετέτρεψε το ντέρμπι κόντρα στον Φαίακα ο ΑΓΣΙ, παίρνοντας τη νίκη με 79-60. Έτσι οι Γιαννιώτες τερμάτισαν πρώτοι και αήττητοι στον όμιλό τους και θέλουν μια ακόμη νίκη στα play-off απέναντι στους Κερκυραίους ώστε να πάρει το «εισιτήριο» για τα «μπαράζ» ανόδου στη Γ’ Εθνική.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ «ΛΥΓΙΣΕ» ΤΟΝ ΠΑΣ

• Με φρικτά παράπονα απ’ τη διαιτησία ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την Πυλαία, που βρήκε νικήτρια τη δεύτερη με σκορ 56-62 στην παράταση (κανονική διάρκεια 52-52). Έτσι δυσκόλεψε αρκετά η «επιχείρηση» της απευθείας παραμονής και θα χρειαστούν «απρόσμενες» νίκες για να επιτευχθεί ο στόχος.

 ΤΗΛΕΦΩ ΝΑ S.O.S. 

Άμεση Δράση: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .100 Πυροσβεστική Yπηρεσία: . . . . . . . . . . . . .199 Δασοπυρόσβεση: . . . . . . . . . . . . . . . . . . .191 Γενικό Kρατ. Nοσ/μείο «Xατζηκώστα»: .80111 Eξωτερικά ιατρεία: . . . . . . . . . . . .80444 Παν/κό Nοσοκομείο (Δουρούτη): . . . . .99.111 Eξωτ. ιατρεία: . . . . . . . . . .99504-99505 Eπείγοντα - ασθενοφόρα: . . . . . . . . . . . . .166 ΙΚΑ (Ραντεβού) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .184 Κέντρο Δηλητηριάσεων: . . . . . . . . . .7793777 Bλάβες: ΔEH: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1050 OTE: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .13888 ΔEYAI: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .54500 EΛΠA: . . . . . . . . . . .49695 - 49643 και 10400 HELLAS SERVICE . . . . . . . . . . . . . . . . . .1057 EXPRESS SERVICE . . . . . . . . . . . . . . . . .1154 ΟΔ. ΒΟΗΘΕΙΑ INTERAMERICAN . . . . . . .1168 ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ (24 ώρες) . . .31600, 6946-333335 Πληρ. Καταλόγου (ΟΤΕ) . . . . . . . . . . . .11888

ΕΧΑΣΕ Ο ΑΓΣΙ

Αναπολώντας τα παλιά…

 ΣΥΓΚΟΙΝΩ ΝΙΕΣ 

ΦΕΡΥ ΜΠΟΟΥΤ HΓOYMENITΣA - KEPKYPA 26650 99400 ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΟ (πληροφορίες) 22239 ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ (Γ. Παπανδρέου 45) Τηλ. Δρομολογίων 14505 Eκδοτήρια Aθηνών: 26286 Θεσσαλονίκης: 27442 Kόνιτσα-Kακαβιά-Πωγώνι: 26211 • ΠΑΤΡΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ - ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ 25014 • ΛΑΡΙΣΗΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ - ΗΛΕΙΑΣ & ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 41248 «OLYMPIC AIR» AEPOΔPOMIO: Τηλ. 26510-26218 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: AΘHNA-IΩANNINA Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκ. 10.40 π.μ. & 19.30 μ.μ. Τρίτη-Τετάρτη-Σάββατο 10.40 π.μ. Κυριακή 19.30 μ.μ. IΩANNINA-AΘHNA Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκ. 12.10 μ.μ. & 21.00 μ.μ. Τρίτη-Τετάρτη-Σάββατο 12.10 μ.μ. Κυριακή 21.00 μ.μ.

 ΡΑΔΙΟ-ΤΑΞΙ Τηλ: 46.777, 46.778, 46.779

 ΣΙΝΕΜΑ 

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (ODEON) Tηλ. 26510-83105 • BARBIE Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ • ΦΩΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ • ΨΥΧΡΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ • ROBOCOP • ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ • MIA XEIMΩΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ • ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΝΔΡΕΣ • ΜΠΕΛ & ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ: ΔΥΟ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ • DELIVERY MAN: ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ • NYMPHOMANIAC PART II • NON STOP (26/2) • VAMPIRE ACADEMY

18-2-2007: Αποκριάτικο δρώμενο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούτσας. Ξεχωρίζουν ο γιατρός, η γκαμήλα (στο μέσον) και το γαϊτανάκι. (Αρχείο Γιώργου Σιομπότη)

σήμερα Τ Ρ Ι Τ Η Ανατολή: 07.03’ Δύση: 18.14’ Σελήνη 26 ημ.

25

ΕΤΟΣ: 2014 Μήνας: 2ος Εβδ.: 9

Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ:

† Ταρασίου πατρ. Κων/πόλεως, Ρηγίνου επισκόπου Σκοπέλου ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

25-2-1822

– Η δουλεία καταργείται στην Ελλάδα, με διάταξη του Συντάγματος της Επιδαύρου.

25-2-1833

– Με Βασιλικό Διάταγμα καταργείται ο Στρατός των ατάκτων και συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός.

25-2-1943

– Γεννιέται ο Τζορτζ Χάρισον, βρετανός κιθαρίστας και συνθέτης, ένας από τους τέσσερις Beatles.

σαν σήμερα Ο ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 25 Φεβρουαρίου 1989 (Η πρώτη σελίδα σε τίτλους)

25

χρόνια πριν

 Ο κ. Κ. Λογοθέτης για τους ενεχομένους στα σκάνδαλα. Θα πάνε φυλακή… Οι δικαστές, λέγει ο αντεισαγγελέας Ιωαννίνων, δεν πτοούνται από αθλιότητες. Απαντήσεις Νομαρχίας – Περιφερειάρχη στις αποκαλύψεις του «Π.Λ.». Επιβεβαιώνουν τον εμπαιγμό στις προσλήψεις της Δουρούτης. Στη δίκη για την «υπόθεση Φατούρου». Καταπέλτης η κατάθεση του κ. Αθανασίου Τζιάλλα. Ιατρική Σχολή και Νοσοκομείο Δουρούτης. Γράφει ο συνεργάτης μας γιατρός Γιώργος Χ. Παππάς. Αθλητικά. Με προβλήματα ο ΠΑΣ στο Εθνικό Στάδιο εναντίον του Χαραυγιακού.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 9η

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

¶Pø´NO™ §O°O™

«Διπλό» παραμονής της Βέροιας στο 91’

ΕΒΑΛΕ ΤΑ...ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

® Ανύπαρκτοιοι«κυανόλευκοι»,κάθισανανεξήγηταμετάτο80’καιτους

Φωτό ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΠΑ

«τιμώρησε»οΜπεν•«Ύπνοςβαθύς»απ’τοντεχνικόΠετράκη•«Πολιορκία» Χρηστοβασίλημετάτοματςαπόεξαγριωμένουςφιλάθλους...

Του ΑΡΗ ΛΕΚΚΟΥ • Βιάστηκε να φορέσει την... αποκριάτικη στολή του ο ΠΑΣ Γιάννινα, και γνώρισε «απρόοπτη» εντός έδρας ήττα 0-1 απ’ την προτελευταία Βέροια παρ’ ότι χωρίς αμφιβολία, ήταν η χειρότερη ομάδα που πέρασε φέτος απ’ το «Ζωσιμάδες». Δεν γνωρίζουμε τι «θέατρο» παίζεται στο παρασκήνιο και ποιοι είναι εκείνοι που βγαίνουν ωφελημένοι απ’ τις αγωνιστικές «παλινωδίες» του ντόπιου συλλόγου. Ο... φοβερός και τρομερός ΠΑΣ Γιάννινα των τριών συνεχόμενων επιτυχιών μετά την... παραίτηση Τσιώλη, στα δύο τελευταία ματς θυμίζει... γατούλη που του κάνουν

                   

«μπου» και... εξαφανίζεται... Είχε φυσικά προηγηθεί το άλλο μεγάλο «σερί» των τεσσάρων ηττών και πραγματικά απορούμε τι γίνεται κάθε φορά και η ομάδα παρουσιάζεται τόσο αλλοπρόσαλλη μέσα στο γήπεδο... Για την προχθεσινή ήττα πάντως οι ευθύνες που αναλογούν στον, μέχρι πρότινος, «μάγο Βαλτάσαρ» Γιάννη Πετράκη είναι όχι απλά τεράστιες αλλά... γιγαντιαίες... Απέναντι στον προτελευταίο του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ δεν είχε να επιδείξει κανένα σοβαρό τρόπο ανάπτυξης και η νοοτροπία του ήταν καθαρά «φιλικής» αναμέτρησης. Μόνο από στημένες φάσεις και... γιόμες απελπισίας απείλησαν σχετικά οι γηπεδούχοι, κόντρα σε μια ομάδα «οχυρωμένη» στην εστία της που μ’ εξαίρεση τον Μπαργκάν όλοι οι υπόλοιποι παί-

Τύφλα να’ χει... η Μάρθα Βούρτση αγαπητοί αναγνώστες... Τόσο... λυπημένος που κάθονταν μετά το ματς ο μεγαλομέτοχος, ούτε σε δραματική ταινία εποχής ΦΙΝΟΣ - ΦΙΛΜ να βρισκόμασταν... «Πουλημένοι - πουλημένοι» φώναζαν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ μετά το γκολ του Μπεν... Μας πήραν... πρέφα κύριοι... Δεν θα βγουν τώρα οι παίκτες να... εξυμνήσουν τον... sir Γιάννη Πετράκη; Δυστυχώς άλλο... sir Γιάννης κι άλλο... κυρ-Γιάννης... Μήπως φταίει ο... Τσιώλης για το προχθεσινό «έκτρωμα»; Περιμένουμε με... τεντωμένα αυτιά τους αυλικούς να μιλήσουν για τα... αίτια του «ναυαγίου»... «Απ’ τους... πεθαμένους της κατηγορίας να χάσουμε;» αναρωτιώνταν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ μετά το ματς... Τώρα με το πρόγραμμα που ακολουθεί ετοιμαστείτε να... σφίξουν τα οπίσθια... Εκτός κι αν έχουμε νέο... μαγικό σερί προσεχώς... Αλλά κόντρα στον Πλατανιά που ο Βαγγελάρας δίνει... αφειδώς δανεικούς μην περιμένετε «θαύματα»... «Φως - φανάρι» η ιστορία ότι υπάρχει σχέδιο εξόντωσης του Απόλλωνα. Έστειλαν τον... καταδρομέα Αμπάρκιολη στη Ριζούπολη και τον «τελείωσε» τον Βελλή... Μάταια φωνάζει τώρα ο... τιράντας... Ποιος να τον ακούσει... Με συνοπτικές διαδικασίες σώθηκε κι ο Πανιώνιος. Στα χνάρια του και η Βέροια... Δεν βλέπονταν οι Ημαθιώτες στον πρώτο γύρο και ξαφνικά έγιναν... ανίκητοι... Γιατί δεν πήγε προχθές κάποιος να... σκουντήξει εκείνον τον Πετράκη που είχε... αποκοιμηθεί όρθιος στον πάγκο; Μόνο όταν έβγαινε πλάγιο η μπάλα χειροκροτούσε... Μάλλον κάποιος του... έκλεψε το μαγικό ραβδί... Στιγμές του... ζωφερού παρελθόντος ζωντάνεψαν προχθές έξω απ’ τ’ αποδυτήρια... Τότε που παλαιός πρόεδρος... λιποθυμούσε μετά από κάθε ήττα για να... φυγαδευτεί με το ασθενοφόρο... «Γλέντι» έχουν στήσει οι... απανταχού της γης «μπουκς» με το Ελληνικό Πρωτάθλημα... Χαμός γίνεται κάθε αγωνιστική και οι... κονόμες είναι πολύ δυνατές... Μονάχα ο απλός κοσμάκης... τρώει το παραμύθι και «ξηλώνεται» απ’ το υστέρημά του για τα εισιτήρια... «Είχαμε άγχος» δήλωσε ο... κυρ-Γιάννης μετά το ματς... Τι άγχος είχες... καμάρι μου για να πάρεις τη Βέροια; Σε... ουρακοτάγκους απευθύνονται άραγε; Αν γίνει κανά μαζικό «μποϋκοτάζ» απ’ τον κόσμο στα ματς με ΠΑΟ - Ολυμπιακό εκεί θα έχουμε πολλά γέλια... Αλλά ξέρουν δυστυχώς πόσο αγαπάει την ομάδα και το εκμεταλλεύονται... Οι «γνωστοί - άγνωστοι» καλοθελητές... «Όρκο νίκης» έδωσαν οι παίκτες της Βέροιας πριν το ματς... Αρχηγός της ο τέως «κυανόλευκος» Νίκος Γεωργιάδης. Απών λόγω τιμωρίας ο Γιαννιώτης παίκτης της Στέφανος Σιόντης. Στο «Ζωσιμάδες» βρέθηκε και ο πρόεδρος Γιώργος Αρβανιτίδης μαζί με το γιο του Νίκο. Τρίτη αλλαγή γιατί δεν έκανε ο Πετράκης; Την... έφαγε η «μούμα»; Αλήθεια εκτός του Ακόστα οι άλλες... μεγάλες μεταγραφές του Γενάρη... χάθηκαν στη «μετάφραση»; Ο Κίτσου πότε πρόλαβε και τραυματίστηκε; Στα... δύο εικοσάλεπτα που αγωνίστηκε; Άντε λίγο έμεινε μέχρι να τελειώσει το φετινό «μαρτύριο»... Ο ΕΝΝΕΝΗΚΟΣΤΟΣ... ΠΡΩΤΟΣ

κτες της έκαναν κοντρόλ με την... τρίτη προσπάθεια... Κι όμως αυτόν τον αντίπαλο οι Γιαννιώτες όχι μόνο δεν τον κέρδισαν, αλλά... κατόρθωσαν να χάσουν αφού χωρίς κανένα λόγο απ’ το 80’ και μετά αντί να «σπριντάρουν» για τους τρεις βαθμούς... έκατσαν «μοιρολατρικά» να περιμένουν το απευκταίο... Έτσι η «τιμωρία» απ’ τη «χρυσή αλλαγή» του Ντόστανιτς, Μπεν Μοχάμεντ ήταν «αδυσώπητη» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν και σημείωσε το 0-1 μέσα σ’ έξαλλα πανηγύρια των φιλοξενούμενων για την «ανέλπιστη» επιτυχία...

Κακοποίηση του ποδοσφαίρου Αν υπήρχε «εισαγγελέας ποδοσφαιρικού θεάματος» θα διέταζε... αυτεπάγγελτη δίωξη κατά των δύο ομάδων για την «κακοποίηση» του αθλήματος στο πρώτο ημίχρονο. Οι... μπλαζέ «κυανόλευκοι» παίκτες ίσως πίστευαν ότι θα κερδίσουν με... κίκια, τα οποία είναι... της μοδός λόγω των ημερών, αλλά η πλέον άξια αναφοράς φάση του 45λεπτου κατοχυρώνεται στους φιλοξενούμενους με τον Καλτσά στο 23’. Ο Πετράκης με αυτό το... πείραμα της χρησιμοποίησης Γιάκου, σπατάλησε ξανά ένα ημίχρονο, αφού μόνο όταν μπήκε ο Βίλα στο γήπεδο διακρίναμε μια στοιχειώδη πίεση στην άμυνα της Βέροιας...

«Έμφραγμα» στο 90’... Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι στο παιχνίδι τους, όμως «κραύγαζε» η έλλειψη σωστού τρόπου διάσπασης του «τοίχους» που υπήρχε προ του Καντιμοίρη... Αυτό το «τρικ» που βγαίνει ο Ίλιτς στ’ αριστερά και γίνεται φορ

Απ’ τους καλύτερους παίκτες της προχθεσινής αναμέτρησης ήταν οι Νόε Ακόστα και Κενάν Μπαργκάν ο Κοροβέσης, δεν ξέρουμε σε ποια... όνειρα το’ χει δει ο Πετράκης, όμως πολλές φορές δεν διακρίναμε ούτε ΕΝΑΝ παίκτη του ΠΑΣ μέσα στην αντίπαλη περιοχή... Ίσα - ίσα που ο... ένας... κουτούλαγε πάνω στον άλλον και κάνανε τα πράγματα χειρότερα... Η... αποθέωση της «καθοδήγησης» ήταν η αλλαγή του κορυφαίου της ομάδας Νόε Ακόστα για να μπει ο Σονγκό να κάνει... ξεμούδιασμα στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς... Έτσι η «θολούρα» του Ρεθυμνιώτη τεχνικού, που «ξέχασε» να κάνει τρίτη αλλαγή ίσως για να κρατήσει το... γούρι όπως είχε συμβεί με τον Παναιτωλικό, αυτή τη φορά όμως είχε «ευτυχή» κατάληξη για τον... αντίπαλο... Στις καθυστερήσεις λοιπόν ο Μπεν «ντύθηκε Κίτσου» και με κοντινό πλασέ «ξέρανε» τόσο τους παίκτες όσο και τους φίλους της Γιαννιώτικης ομάδας...

Έντονο γιουχάισμα Αυτή η «απροσδόκητη» εξέλιξη πυροδότησε εκρηκτικές αποδοκιμασίες του κόσμου κατά των παι-

Γ’ Εθνική

«ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ» ΛΟΓΩ ΚΥΠΕΛΛΟΥ • Οι επαναληπτικοί ημιτελικοί αγώνες για το Κύπελλο Γ’ Εθνικής, έδωσαν την ευκαιρία στις ομάδες της κατηγορίας να πάρουν πολύτιμες «ανάσες» αφού δεν έγιναν παιχνίδια πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο. Η Δόξα Κρανούλας μετά την πολύ καλή της απόδοση κόντρα στη Λάρισα, πήρε συμαντική τόνωση ηθικού ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η επόμενη αγωνιστική (19η) διεξάγεται το προσεχές Σάββατο και η αποστολή των «πορτοκαλί» στην Τσαριτσάνη μόνο... στρωμένη με «ροδοπέταλα» δεν θα είναι. Υπάρχουν πάντως αρκετά παιχνίδια ακόμη και αν η Δόξα μπορέσει να διατηρήσει την αξιόλογη εικόνα που δείχνει τους τελευταίους μήνες ίσως μπορέσει να πετύχει το «ακατόρθωτο» δηλαδή την παραμονή της στη κατηγορία. Έχει μείνει λίγο πίσω βέβαια και θα χρειαστεί ένα δυνατό «ντεμαράζ» συγκέντρωσης βαθμών για να διεκδικήσει με αξιώσεις την σωτηρία της... H BAΘMOΛOΓIA (σε 18 ματς) 1) Λάρισα 59-5 2) Οικονόμος Τσαρ. 38-16 3) Κοζάνη 29-17 4) Καστοριά 29-22 5) Εθνικός Φιλιπ. 28-11 6) Καμπανιακός 30-24 7) Οδυσσέας Κορδ. 25-23 8) Δόξα Πεντ. 26-21 9) Θεσπρωτός 23-18 10) Πυρσός Γρεβ. 24-21

46 39 34 33 32 31 31 29 27 27

11) Κρανούλα 12) Πρέβεζα 13) Όλυμπος Κερκ. 14) Κεραυνός Θεσπρ. 15) Κάστορας 16) Τηλυκράτης Λ.

Η

23-25 21-37 10-41 21-36 12-27 0-54

21 14 14 14 12 0

κτών, του προπονητή και του Γ. Χρηστοβασίλη... Ο τελευταίος αποχώρησε... τελευταίος μετά το ματς με συνοδεία αστυνομικής δύναμης, αφού έξω απ’ το γήπεδο είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος ώστε να του τα «ψάλλει» για την «φαρσοκωμωδία» που προηγήθηκε... Να δούμε τώρα τι νέος γύρος... αυθόρμητων δηλώσεων θ’ ακολουθήσει για να... ηρεμήσουν τα πνεύματα... Απ’ τον ΠΑΣ μόνο οι Βελλίδης, Ακόστα ξεχώρισαν... Οι υπόλοιποι μόνο... πατατάκια δεν έτρωγαν

για... ν’ απολαύσουν το ματς σαν θεατές... Γεωργιάδης, Μπαργκάν, Καλτσάς και Καντιμοίρης ήταν οι καλύτεροι των νικητών. Αυτό το «τρίποντο» πραγματικά αποτελεί παρακαταθήκη για την παραμονή του Ημαθιώτικου συγκροτήματος στη Super League. Αρκετά καλή η διαιτησία του Δασκαλόπουλου (Κορίνθου) με βοηθούς τους Ελευθερίου - Σταυρουλάκη και τέταρτο τον Ντίτσο. «Κιτρίνισε» τους Μιχαήλ, Μπέριο (ΠΑΣ) και Αμαραντίδη, Γεωργιάδη, Βέρτζο, Μπαργκάν (Βέροια).

Πρωτάθλημα Νέων

Κ-20: ΑΝΩΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΣ 1-0 ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

• Επιστροφή στις νίκες για την Κ-20 του ΠΑΣ που επιβλήθηκε με το «αγχωτικό» 1-0 της Βέροιας. Οι «μικροί» του Γιάννη Τάτση δεν έπιασαν καλή απόδοση στο πρώτο μέρος και δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους αντιπάλους τους. Στην επανάληψη όμως η ανωτερότητά τους ήταν συντριπτική και δικαιώθηκαν στο 68’ με τον Νάκο, ο οποίος με κοντινό σουτ πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Οι «κυανόλευκοι» είχαν επίσης δύο δοκάρια με τους Μουσκάι (51’) και Νάκο (55’). Καλός ήταν ο διαιτητής Δροβατζήκας (Γρεβενών).

Κ-17: ΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ • Παρά την εξαιρετική της εμφάνιση κόντρα στον πολύ δυνατό Άρη, η ομάδα Κ-17 του ΠΑΣ «λύγισε» στις καθυστερήσεις γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Οι παίκτες του Γ. Λαδιά είχαν τις ευκαιρίες να προηγηθούν στην Τριανδρία, όμως δεν μπορέσαν να σημειώσουν κάποιο γκολ. Εκεί λοιπόν που όλα έδειχναν ισοπαλία, ήρθε η «ψυχρολουσία» στο 94’ με τον Αργυρόπουλο να πετυχαίνει από κοντά με κεφαλιά το 1-0 για τους γηπεδούχους. Καλή η διαιτησία του Βανδουλάκη (Μακεδονίας).

Pyroxil επεξεργάζεται και εμπορεύεται επιλεγμένη δασική ξυλεία οξιάς/δρυός στο σύγχρονο εργοστάσιό της, που βρίσκεται στις Σέρρες και καλύπτει έκταση 13.000 τ.μ. Η πρωτότυπη μέθοδος επεξεργασίας της ξυλείας που ακολουθείται από την Pyroxil και συνίσταται στηναποξήρανση και απεντόμωσή της στους 80 με 100 βαθμούς Κελσίου πραγματοποιείται στις ειδικές εγκαταστάσεις της εταιρείας και διαρκεί δύο μήνες. Τα καυσόξυλα που έχουν υποστεί αυτή τη διαδικασία έχουν πλούσια καύση, με καθαρή φλόγα μεγάλης διάρκειας και ιδιαίτερα υψηλής θερμιδικής απόδοσης (4.494 Kcal/kg). Η αποξήρανση και απεντόμωση των καυσόξυλων Pyroxil από σαράκι και μύκητες εξασφαλίζουν κατά την καύση τους υγιεινή και καθαρή ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον από την εκπομπή σωματιδίων και αιθαλομίχλης. Τα στάδια της διαδικασίας επεξεργασίας της ξυλείας περιλαμβάνουν: Παραλαβή της επιλεγμένης ξυλείας (με τοποθετημένη σφραγίδα πιστοποίησης της ελληνικής τους προέλευσης) σε μορφή δενδροκορμών, μεγέθους έως επτά μέτρων. Κοπή των δενδροκορμών σε κομμάτια των 33 πόντων και καθαρισμός. Εισαγωγή της κομμένης ξυλείας σε ξηραντήρια για περίπου δύο μήνες, όπου με τη συνεχή παροχή αέρα από το δάπεδο πραγματοποιείται η αποξήρανση.

Στα επόμενα στάδια πραγματοποιείται η πλήρης αποξήρανση και απεντόμωση των ξύλων σε φούρνους με θερμοκρασία 80 έως 100 βαθμών Κελσίου, έτσι ώστε να φτάσουν στην κατάλληλη υγρασία για καύση, που είναι περίπου 13%-15%. Μετά την αποξήρανση και απεντόμωση, τα καυσόξυλα μεταφέρον-

ται σε ειδικό χώρο, όπου ακολουθεί η εργονομική συσκευασία τους με ανακυκλώσιμα υλικά, με τρεις διαφορετικούς τρόπους. • Σε στρογγυλά και πρακτικά δέματα. • Σε big bags, σε σακούλες του ενός ή μισού κυβικού • Σε ντάκους, δηλαδή μεγάλα ξύλα για μεγάλη διάρκεια καύσης. Η τιμή διάθεσης των καυσόξυλων Pyroxil είναι ίδια με τις τιμές των άλλων καυσόξυλων της αγοράς, με επιπλέον χαρακτηριστικά τη διπλάσια θερμαντική αξία και τη μηδενική εκπομπή ρύπων στο περιβάλλον μέσα και έξω από το σπίτι.


Σελ. 10η

Q ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ & ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, Αγγειοχειρουργός Διδάκτωρ Πανεπιστημί-

ου Ιωαννίνων, Master Πανεπιστημίου Αθηνών, Μετεκπαιδευθείς στην Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. Παθήσεις φλεβών-αρτηριών-λεμφαγγείων. Θεραπεία κιρσών με ενδοφλεβικό LASER.Θεραπεία ευρυαγγειών.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Μυοσκελετικές παθήσεις- αθλητικές κακώσεις- οστεοπόρωση. Λ. Δωδώνης 75, Ιωάννινα, Τηλ. 26510-28497 - Ωρ. Λειτουργίας: 09:00-14:00, 18:00-21:00, www.iasi-ioannina.gr

Μπαλίτας Αστέριος

Αγγειοχειρουργός - Αγγειολόγος.

Μετεκπαιδευθείς στη Γερμανία, εξειδικευθείς στην Ενδαγγειακή Χειρουργική. Αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων και κιρσών με Laser, Σκληροθεραπεία - Laser ευρυαγγειών, Ενδαγγειακή θεραπεία ανευρυσμάτων, Αγγειοπλαστική περιφερικών αγγείων, Πλήρης προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος αγγείων. Δέχεται κατόπιν Ραντεβού. Δαγκλή 1, Α Κτίριο 1ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. Ιατρείου 26510 70007, Κιν.: 6946 981282 www.vein.gr - email: abalitas@otenet.gr

Q ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δ. ΑΛΥΜΑΡΑ

Διερεύνηση και αντιμετώπιση: παθολογικών τιμών γενικής αίματος (αιματοκρίτη, λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων) • διαταραχών πήξης αίματος • λεμφαδενοπάθειας και σπληνομεγαλίας. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Καθημερινά 9.00-13.00 και κάθε Πέμπτη απόγευμα 17.30-20.30. Απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16, 1ος όροφος. Τηλ. Ιατρείου: 26510 34700 - κινητό: 6948 574225

ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Καθηγητής Παθολογίας - Αιματολογίας Δέχεται με ραντεβού, Τηλ.: 6974-929764

Q ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑ Π. ΓΕΙΤΟΝΑ

• ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΑΚΡΩΝ (ανοικτού τύπου) • ΑξΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ (SpiRAL CT) - ΑξΟΝΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ - CT ΑΓΓεΙΟΓΡΑΦΙΑ • ΤRipLEX ΑΓΓεΙΩΝ • YΠεΡΗΧOΙ• ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ Συμβάσεις με όλα τα ταμεία • Δωδώνης 68 Ιωάννινα, Τηλ.: 26510-85721, 26510-85731, FAX: 26510-85731, e-mail: diagnosh@otenet.gr • Ώρες λειτουργίας: 8:30-14.30, 17.30-21.00 καθημερινά. Σάββατο κατόπιν ραντεβού

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΖΩΗΣ

ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων 28ης Οκτωβρίου 17α, 1ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. Ιατρείου 26510-75622, fax: 26510-75633, κινητό: 6946-500405, e-mail: chzois@otenet.gr • Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 το πρωί και 18:00-21.00 το απόγευμα. Τετάρτη και Παρασκευή το απόγευμα, μόνο με ραντεβού

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων

Μετεκπαιδευθείς εις MAYO CLINIC, Rochester, ΗΠΑ & Πανεπιστημιακό Νοσ/μείο Gasthuisberg, Λουβένη, ΒΕΛΓΙΟ - Κάτοχος Ευρωπαϊκού Τίτλου Γαστρεντερολογίας (EBGH) Γαστροσκόπηση – Κολοσκόπηση με διοξείδιο του άνθρακα - 24ωρη φορητή πεχαμετρία (γαστροοισοφαγική-λαρυγγική παλινδρόμηση) Μανομετρία οισοφάγου (δυσφαγία, κινητικές διαταραχές, σκληρόδερμα) Ορθοπρωκτική μανομετρία - χρόνος διέλευσης - βιοανάδραση πυελικού εδάφους (ακράτεια, χρόνια δυσκοιλιότητα, πυελική ασυνέργεια) Δέχεται: πρωΐ 9-2, απογεύματα 6-9 πλην Τετάρτης, Σάββατο κλειστά. Παπάζογλου 4, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 2651 304733, κινητό: 6944654048, e-mail: paplos@hotmail.com

ΧΡΥΣΟΥΛΑ Φ. ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ Γαστροσκόπηση - (Υδρο)κολονοσκόπηση Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή πρωί: 9.00-1.30, απόγευμα: 5.30-8.00. Τετάρτη απόγευμα και Παρασκευή απόγευμα το ιατρείο λειτουργεί μόνο κατόπιν ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16, Ιωάννινα τηλ.: 26510-65145 - κιν.: 6972-926687 email: c.tasolamprou@gmail.com

Q ΓΕΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

Δέχεται καθημερινά 10.00 - 13.00 (πρωί) και 19.00 - 21.00 (απόγευμα). Δαγκλή 5 - Ιωάννινα. Τηλ. 26510 74900 • κιν. 6945 797908

Q ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Επ. Καθηγητής του Πανεπ. Ιωαννίνων Μιχ. Αγγέλου 20 - Τηλ.: 26510-83639 Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Dr.OYPANIA ZΩH - TOΛH

ΔiΔAKTΩp iATpiKHΣ ΣXOΛHΣ ΠANεΠΙΣΤΗMiOY ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Γρ. Σακκά 7, Ιωάννινα. Το ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού. Tηλ/Fax: 2651 0 32902 - E-mail: ozoi@otenet.gr

Dr.ΣΠYPIΔΩN Π. ΠPINTZHΣ

Eιδικός Δερματολόγος - Διδάκτωρ A.Π.Θ. Δέχεται ώρες: 10:30-12:30 και 6 - 8:30. iατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49. Tηλ. iατρείου: 26510-78068 - Oικίας: 26510-23437

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣ. ΧΑΒΕΛΑΣ

Μιχ. Αγγέλου 5, Ιωάννινα. Tηλ./Fax: 2651033169 • κιν. 6944-220873. www.charrychavel.gr, email: charrychavel@gmail.com. Δέχεται καθημερινά εκτός Σα-Κυ, από 9.30-14.00 και 6.00-8.30. Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα μόνο ραντεβού.

Q ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Ν. ΓΚΟΥΒΑ

Ιατρός Ενδοκρινολόγος ειδικευθείσα στην ενδοκρινολογική Κλινική Διαβητολογικό Κέντρο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων. εκπαίδευση στην Μονάδα ενδοκρινολογίας Μεταβολισμού και Διαβήτη του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Μιχαήλ Αγγέλου 53, 45333 Ιωάννινα, Fax: 26510-26790 Τηλ. 26510-25006, Κινητό: 697-2590363 e-mail: bgkouva@yahoo.gr

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑ ΓΡΥΠΑΙΟΥ

Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα 6-9 μ.μ. • Τρίτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Τετάρτη 10 π.μ. - 14 μ.μ. • Πέμπτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Παρασκευή 10 π.μ. - 1.30 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Οκτωβρίου & Φ. Τζαβέλλα 2. Tηλ. iατρείου 26510-36060 - κινητό: 6932 736306

Δρ ΔHMHTPIOΣ KIOPTΣHΣ

Eιδικός Mεταβολισμού - Παχυσαρκίας Παν/μίου Παρισίων. Αναπληρωτής Kαθηγητής Πανεπιστημίου iωαννίνων Δέχεται Tρίτη και Tετάρτη 6-9 μ.μ. Xαρ. Tρικούπη 2 (3ος όροφος). Tηλ. 26510-30265 • κιν. 6974-662299

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΤΣΑΜΠΟΥΛΑΣ

ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ τ. Καθηγητής Ακτινολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΥΠεΡΗΧΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ TRipLEX ΑΓΓεΙΩΝ • Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ ΩΡεΣ ΛεΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡεΙΟΥ Πρωί: Καθημερινά πλην Σαββάτου, 9.00-13.00 Απόγευμα: Τρίτη-Πέμπτη, 18.00-20.00 Δωδώνης 50, 45 332 Ιωάννινα 3ος όροφος τηλ. 26514-02506 και (κινητό) 6937-589048

email: ktsampoulas@hotmail.com

ΑΡΕΤΗ Γ. ΧΑΡΙΣΙΑΔΗ-ΚΑΤΣΕΝΟΥ

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης εξειδικευθείσα στην Παιδιατρική Ακτινολογία στο Παν/κό Νοσοκομείο Αrmand Trousseau Παρίσι, πρ. επ. Ακτινολογικού εργαστηρίου ΠΓΝΙ - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ (εγκεφάλου, ισχίων, τραχήλου, μαλακών μορίων, κοιλίας) – Triplex αγγείων ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΥΣΤΕΟΓΡΑΦΙΕΣ VUS. Δαγκλή 5 (3ος όροφος) Ιωάννινα - Τηλ & Fax: 2651022911, Κιν: 6972698154 Δέχεται: πρωί 9:3013:30 - Απογεύματα: 18:00-21:00 – εξυπηρέτηση επειγόντων Περιστατικών - www.charisiadi.gr email: info@charisiadi.gr

Q ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ

AΘANAΣIOΣ E. BΛAXOΠOYΛOΣ

EIΔIKOΣ ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ Δέχεται: Καθημερινά το πρωΐ με ραντεβού - Απόγευμα 6 - 8.30 χωρίς ραντεβού - Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί κλειστό. 28ης Oκτωβρίου 49 iΩANNiNA THΛ.: 26510-76975 Kινητό: 6932-490211

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Dr. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΞΗΤΑ-ΚΛΕΦΤΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων

Ώρες λειτουργίας (με ραντεβού): ΔευτέραΤετάρτη-Παρασκευή: 9 π.μ. - 3.30 μ.μ., Τρίτη-Πέμπτη: 9 π.μ. - 2 μ.μ., 6 μ.μ.- 9 μ.μ. Χαριλάου Τρικούπη 4 (2ος όροφος) Τηλ./fax: 26510-65130, κιν.: 6974-890765

Q ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ

Δρ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ Θ. ΓΚΑΝΙΑΤΣΑΣ

Καρδιολόγος. Διδάκτωρ Πανεπιστη-

μίου Bochum Γερμανίας. Εξειδικευμένος στην επεμβατική αντιμετώπιση αρρυθμιών. Έλεγχος/Προγραμματισμός βηματοδοτών και απινιδωτών. Υπέρηχοι καρδιάς, Δοκιμασία κόπωσης, Holter Ρυθμού και Πίεσης, Event Recorder. Συμβ. ΥΠΕΘΑ. Δέχεται καθημερινά 08:00-14:00 και από 17:0020:00, Σάββατο 08:00-12:00. επισκέψεις κατ’ οίκον. Οπλαρχηγού Πουτέτση 5 (2ος όροφος). Τηλ/Fax 2651022448, Κιν. 6949798270

ΖΩΝΙΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ειδικός Καρδιολόγος Σύγχρονο Καρδιολογικό Ιατρείο Πλήρης καρδιολογικός έλεγχος Υπέρηχος καρδιάς (TRipLEX) • Δοκιμασία κόπωσης σε κυλιόμετο τάπητα • HOLTER ρυθμού 24 ωρών • ΗΟLTER πίεσης 24/48 ωρών • Μελέτη – Θεραπεία Υπέρτασης Μελέτη Λιπιδαιμικού προφίλ – Καρδιαγγειακού κινδύνου • Δυνατότητα κατ’ οίκον υπερήχου καρδιάς (TRipLEX) 28ης Οκτωβρίου 21 Ιωάννινα, 1ος όροφος, Τηλ. 2651021775 / 6977689955 mail: zoniosg@gmail.com • web: zonioskardiologos.gr Ώρες λειτουργίας 08.00 με 14.00 και 17.30 με 21.00 Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού

ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Υπέρηχοι Καρδιάς - Triplex - Δοκιμασία Κόπωσης Holter ρυθμού - Holter πίεσης - Ρύθμιση υπέρτασης και υπερλιπιδαιμίας. Δέχεται καθημερινά από 9 - 13.30 και από 17.30 - 20.30. Σάββατο με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16 - 1ος όροφ. - Τηλ. Ιατρείου: 26510 72200 κιν. 6944 624190

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΝΤΟΥΚΑΣ

Α.Μ.Ι.Σ.Ι. 2293. Δέχεται καθημερινά 8:30 - 1:30 και 5:30 - 8:30. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Κ. Φρόντζου 8. Τηλ. ιατρείου: 26510 24040 - κιν.: 6945 552278, οικίας: 26510 74843

Q ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΙ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ

Δαγκλή 1, Β’ κτίριο Ιωάννινα. ΔεΧεΤΑΙ: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 έως 14.00 και 18.00 έως 20.00 απογ. Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ Τηλ. επικ.: 26510-72670, 6972-033960 e-mail: vagpapadiotis@gmail.com

Q ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ΕΛΕΝΑ Ι. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΚΟΛΙΑ Μ.D.

τ. Ιατρός Νοσοκομείου - Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» Αθηνών

• Πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο • Προληπτικός έλεγχος τραχήλου μήτρας-τεστ παπανικολάου • Παρακολούθηση κύησης χαμηλού και υψηλού κινδύνου- NST • Παρακολούθηση υποβοηθούμενης αναπαραγωγής • Διερεύνηση υπογονιμότητας • Γυναικολογική ενδοκρινολογία • εφηβική Γυναικολογία • Έλεγχος εμμηνόπαυσης • Γυναικολογικές παθήσεις • Παθήσεις μαστού • Αισθητική γυναικολογία. Κοραή 5 - Ιωάννινα 45444 (2ος όροφος), Τηλ./Fax: 2651038110, κιν.: 6944-147758 • e-mail: elena_georgopoulou@yahoo. com. Από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.3013.30 και 17.30-21.00. Το Σάββατο πρωί με ραντεβού.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ M.D.

• Γυναικολογικός-Υπερηχογραφικός έλεγχος-NST • Μαιευτικός - Υπερηχογραφικός έλεγχος • Koλποσκοπικός έλεγχος τραχήλου μήτρας

Δέχεται καθημερινά: 9.00-13.30 (πρωΐ) - 18.00 20.30 (απόγευμα) εκτός Tετάρτης απόγευμα Σάββατο πρωί με ραντεβού. iατρείο: Ι. Γούναρη 2 - 2ος όροφος. Τηλ. ιατρείου: 26510-31016 κιν.: 6945-594292 - οικίας: 26510-57706

Dr. ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

Χειρουργός Μαιευτήρας - Γυναικολόγος ειδίκευση στα νοσοκομεία Aarau και Schaffhausen, ελβετία εξειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική Ουρογυναικολογία και Γυναικολογική Ογκολογία Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Βέρνης, ελβετία τ. επιμελητής Νοσοκομείου Schaffhausen, Eλβετία Συνεργάτης κλινικής ΙΑΣΩ Μ. Αγγέλου 53, 45332 Ιωάννινα, τηλ. 26510-26550 26790 • Fax: 26510-26790, κιν.: 6973-786790

Q ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πλατεία Νότη Μπότσαρη 5 & Δαγκλή (έναντι ξενοδοχείου εγνατία). Τηλ. 26510-20632

KΩNΣTANTINOΣ X. ΔHMOΣ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 13.00 και 18.00 έως 20.00 (εκτός Tετάρτης απόγευμα), Σάββατο με ραντεβού. Πλατεία Aγ. Aποστόλων 4 (Πάνω από Πλατεία XATZH), Aμπελόκηποι, iωάννινα. Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ. Tηλ. 26510-72965 - Fax: 26510-72835, κιν.: 6947-937102

ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.

28ης Oκτωβρίου 20 - 1ος όροφος. Τηλ. ιατρείου: 26510-70800. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 π.μ.- 14.00 μ.μ., απόγευμα 18.0021.00 μ.μ. - Σάββατο: 09.00 π.μ. - 14.00 μ.μ.

ΛΑΜΠΡΟΣ Π. ΛΩΛΑΣ

Κ. Φρόντζου 7, Ιωάννινα, 1ος όροφος, τηλ. / fax. 26510-39002, κιν. 6945-375317. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 14:00 και 18:00 έως 20:30 (εκτός Τετάρτης απόγευμα). Σάββατο 09:00 έως 11:00

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Φώτου Τζαβέλλα 2 & 28ης Οκτωβρίου, 2ος όροφος. Δέχεται καθημερινά 08:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30, εκτός Τετάρτης απόγευμα. Σάββατο 09:00 - 13:00. Τηλέφωνο & Fax: 26510-70870, Κινητό: 6942988549. Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑεε, εΤΑΑ)

ΜΙΧΑΛΗΣ Λ. ΤΑΤΣΗΣ

Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος Καθημερινά 08:00-13:30 και 18:00-20:00 (εκτός Τετάρτης) Σάββατο με ραντεβού 28ης Οκτωβρίου 34 1ος όροφος τηλ/φαξ: 26510-73091 κιν: 6974825872 Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ

NIKOΣ Γ. TΣOMΠIKOΣ

Xαρ. Tρικούπη 6 Tηλ: iατρείου 22.657 Oικίας: 74.186 ΣYMBEBΛHMENΟΣ ME OΛA TA TAMEiA

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΟΥ-ΧΡΗΣΤΟΥ

Μικροβιολόγος - Βιοπαθολόγος τ. Επικ. Επιμελήτρια Αιματολογικού Εργαστηρίου ΠΓΝΙ Χαρ. Τρικούπη 4 - 1ος όροφος Συμβεβλημένη με εΟΠΥΥ (πρώην ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑεε, εΤΑΑ) Καθημερινά: 7.30 - 13.30 μ.μ. Τηλ. - Fax: 26510-32554 - Κιν.: 6972-895118

Q ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

Σύγχρονο Νευρολογικό Ιατρείο ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΚΟΥ-ΦΩΤΟΥ

Υπ. Διδάκτωρ της Νευρολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων-Μετεκπαιδευθείσα στην Πανεπιστημιακή Νευρολ. Κλινική του pitié-Salpêtrière, Παρίσι - εξειδίκευση στις διαταραχές μνήμης, νόσο Αλτσχάιμερ (άνοια) και Πάρκινσον plus - Διερεύνηση και παρακολούθηση Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, εγκεφαλικών και επιληψίας - Μυογράφημα-εγκεφαλογράφημα - Λειτουργική απεικόνιση εγκεφάλου (γνωσιακά δυναμικά) - Διακρανιακός ερεθισμός για διαταραχές μνήμης, ημικρανία, νευροπαθητικό πόνο Χαρ. Τρικούπη 13Α, Ιωάννινα, τηλ.2651078009 κιν.6974-208438. Δέχεται: Δευτ ως Παρ. 9.00-1.30 / Δευ-Τρ-Πέμ-Παρ. 6.00-8.30

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΝΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ οδός Δαγκλή αρ. 7 - 1ος όροφος Στο Κέντρο μας λειτουργεί καθημερινά εξειδικευμένο ιατρείο: Πάρκινσον και παρεμφερών εξωπυραμιδικών νοσημάτων με δυνατότητα διακρανιακού υπέρηχου στελέχους εγκεφάλου, sniffin test και ανάλυσης τρόμου. Ρύθμισης και παρακολούθηση Βηματοδοτών εγκεφάλου καθώς και αντλιών Apogo. Σκλήρυνση κατά πλάκας Άνοιας Αγγειακών εγκεφαλικών Περιφερικού νευρικού συστήματος Ρύθμιση παραγόντων κινδύνου Προγραμματισμού αποκατάστασης και πρόληψης. Πιστοποιημένο ιατρείο θεραπείας χρόνιου πόνου για Αυχεναλγία-Κεφαλαλγία-Ημικρανία-Οσφυαλγία-Μεθερπητικό άλγος και νευροπαθητικούς πόνους. Ιατρικός Βελονισμός (πιστοποίηση ΙΑΝ). Μεσοθεραπεία (πιστοποίηση DGM) Botox (νευρολογικές παθήσεις). Πλήρες νευρολογικό εργαστήριο: • Ηλεκτρομυογράφημα • εγκεφαλογράφημα • Προκλητά δυναμικά • Διακρανιακό Triplex αγγείων εγκεφάλου και καρωτίδων (ΦεΚ: Α’ 168/2/10/2003) • Υπέρηχοι εγκεφάλου-περιφερικών νεύρων-αγγείων οφθαλμού και οπτικού νεύρου. Επιστημονικοί Υπεύθυνοι: ΣΟΦΙΑ Γ. ΤΣΟΥΛΗ, PhD - Νευρολόγος. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Π.Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, τ. επιμελήτρια Νευρολογικής Κλινικής ΠΠΓΝΙ. Κιν.: 6972895823 ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΜΙΧΟΣ - Νευρολόγος. τ. επιμελητής Κλινικής parkinson και Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, Κολωνία Γερμανίας • ειδικευθείς στις Νευρολογικές Ακαδημαϊκές Κλινικές Freiburg kαι Ηeidelberg, Γερμανίας. Κιν.: 6946120208 Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Πέμπτη 09.00-14.00 και 18.00-21.00. Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 09.00 - 17.00. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλείσθε να κλείνετε ραντεβού στα τηλ.: 26510-73310 και 26510-76636. Υπάρχει σύμβαση με όλες τις Ιδιωτικές Ασφάλειες για ΔΩΡΕΑΝ Παροχή Υπηρεσιών Τιμές προσιτές

Dr. ΓPHΓOPIOΣ Δ. NAΣIOΣ

Ιατρός Νευρολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Έμμισθος Επιστ. Συνεργάτης Πανεπιστημιακών Νευρολογικών Κλινικών Freiburg και Ulm Γερμανίας Εξωτερικός Συνεργάτης Κέντρου Αποκατάστασης «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Εξειδικευμένος στην Κλινική Νευροφυσιολογία, Νευρο-ωτολογία και Νευρο-οφθαλμολογία Πλήρες Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο Εξειδικευμένο Ιατρείο Νευροεκφυλιστικών νόσων, Επιληψιών και Πολλαπλής σκλήρυνσης ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 6 και ΣΤΑΔΙΟΥ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651025486, 2651065238, 6944435777. e-mail: grigoriosnasios@gmail.com

Q ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΙ

ΕΛΛΗ ΚΟΛΙΟΥΣΗ - ΣΙΑΚΑ

Ιατρείο Νεφρολογίας και Υπέρτασης, HOLTER πίεσης και μικροσκοπική εξέταση ούρων αντίθετης φάσης. Δέχεται καθημερινά με ραντεβού, 9:30 - 13:30 και 17:30 - 20:00. Συμβεβλημένη με ε.Ο.Π.Υ.Υ. 28ης Oκτωβρίου 36 κ’ Κοραή (γωνία) (1ος όροφος), τηλ. 26510 39339, κιν.: 6947-819083

Q ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ

ΛΗΔΑ Β. ΚΩΣΤΑΔΗΜΑ

Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Δέχεται καθημερινά (Δευτ. - Παρ.): 10.30-13.30 και 18.00-20.00. Τετάρτη μόνο με ραντεβού Τηλ. Ιατρείου: 2651-400679, κιν.: 6972-205889

Q ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΚΗΣ

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9-14. Απόγευμα μόνο με ραντεβού. Τηλ. Ιατρείου: 2651033577 • Κινητό: 6998-436282 - email: spgakis@mail.com • Κοραή 10-12 - Ιωάννινα

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΟΥ ΓΚΡΙΜΟΤΣΗ

•Λεύκανση με το σύστημα ZOOM 2 (USA) •Ψηφιακή ακτινογραφία • Αισθητική οδοντιατρική Ιατρείο: Δαγκλή 7 (Δίπλα από ΑΤε). Τηλ.: 26510 29328 - Κιν.: 6972 900853

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΡΕΝΤΖΟΣ

ΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, FEBO, MSc

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ (Fellow of European Board of Ophthalmology) • MASTER in Health Care Management (MSc) • Μετεκπαιδευθείς στο Moorfields Eye Hospital, Λονδίνο, Αγγλία Χαριλάου Τρικούπη 13, 3ος όροφος, τηλ. 26510-30500. Το ιατρείο λειτουργεί: Δευτέρα-Παρασκευή: 09.00-13.30 & 18.00-21.00. Σάββατο πρωί: ειδικές Διαγνωστικές εξετάσεις (ραντεβού).

ΒΑΪΑ Θ. ΡΟΥΝΤΟΥ-ΥΦΑΝΤΗ

Χειρουργός Οφθαλμίατρος Σύγχρονο Οφθαλμολογικό Ιατρείο Ώρες λειτουργίας: πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή: 9.00-13.30 - απόγευμα Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 18.00 - 20.30. Χαριλάου Τρικούπη 35, 4ος όροφος. Τηλ./Fax: 26511-17377 κιν.: 6973-691311

Q ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ IΩΑΝΝΗΣ Α. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή. Πρωί: 11 π.μ. - 1.30 μ.μ. - Απόγευμα (με ραντεβού): 6 μ.μ. - 8 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49 (1ος όροφος). Τηλ. Ιατρείου: 26510-36039 • κινητό: 6945-399755

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΗΜΟΣ

Δέχεται καθημερινά: Πρωΐ: 9:00 π.μ. - 13.30 μ.μ. Απόγευμα: 6 - 8.30 το βράδυ (εκτός απόγευμα Τετάρτης) • Σάββατο πρωί με ραντεβού. Δ/νση: 28ης Oκτωβρίου 32 (πρώην Κλινική Δογορίτη). Τηλ. Ιατρείου: 2651074470, Κινητό: 6973-691599

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΘ. ΝΙΚΑΣ

Ειδικός Ιατρός Εσωτερικής Παθολογίας πρ. Επικ. Ιατρός Α’ Παθ/κής Κλ. ΠΓΝΙ

Ώρες λειτουργίας του ιατρείου: Δευτέρα - Παρασκευή 09.30-13.30 και 18.00-21.00 (εκτός απογεύματος Τετάρτης) 28ης Οκτωβρίου 17α (2ος όροφος), Ιωάννινα Τηλ. & fax: 26510-77933, κιν.: 6945545430

ΗΛΙΑΣ Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δέχεται καθημερινά: Πρωί 9.00 π.μ. - 1.30 μ.μ. - Απόγευμα 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. εκτός Τετάρτης απογεύματος (μόνο ραντεβού) Συμβεβλημένος με ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑεε(ΤεΒε), ΔεΗ, ΟΤε. Δ/νση: Σακελλαρίου 1-3 (Πλ. Πάργης) 3ος όροφος • Τηλ. Ιατρείου: 26510-74477, κιν. 6937 309908

Q ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ

ΚΑΙΤΗ Α. ΔΡΙΜΤΖΙΑ-ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-13.30 κ’ 17.30-20.30 (Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού). Χαριλάου Τρικούπη 28 (3ος Όροφος) (άνωθεν καταστημάτων Ζάρα) Ιωάννινα. Τηλ. 2651-30051 κιν. 6944-856594, Fax: 26510-30061, email: kdrimtzia@yahoo.gr

ΑΚΗΣ Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

• Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 14.00 και 5.30 - 8.30, Σάββατο πρωί με ραντεβού. • Βαλαωρίτου 12 (μεταξύ Άλσους και Λυκείου Ζωσιμαίας) - Ιωάννινα • Τηλ. 2651027116, κιν.: 6946-468778 • email: akisoikono@yahoo.gr

ΠΑΠΠΑΣ Η. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

τ. Ιατρός Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Μετεκπαιδευθείς στην Παιδοπνευμολογία - Σπιρο-

Κοραή 8, 1ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. 26510-39618 - 39817 - κιν.: 697 4959732

μετρία Ι. Γούναρη 3 (απέναντι από το ρολόι), Τ.Κ. 45444, Ιωάννινα • Τηλ.: 26510-25545, 6976436489 • www.thanospappas.gr • thanospapp@ gmail.com

ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΑΡΙΑ Ε. ΦΙΝΤΖΟΥ-ΖΙΩΓΑ

Q ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

Μετεκπαίδευση στο University Hospital Al. Manzoni – Lecco – italy • Πελματογράφος για ανάλυση βάδισης και παθήσεις κάτω άκρων. Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 και 17:30-20:30 εκτός Τετάρτης απόγευμα. Χαριλάου Τρικούπη 4. Ιωάννινα. Τηλ/Fax:2651401131. Κιν:6974398839. E-mail:dimgartz@yahoo.com

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Μετεκπαιδευθείς στη Βρετανία (Gwent, Oxford) Μουλαϊμίδου 5 (πεζόδρομος δίπλα στον ΟΤε) Πρωί 9-2, απόγευμα με ραντεβού, εκτός Τετάρτης τηλ: 26513 01654 κιν: 6973 745 742

Q ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΔΟΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

28ης Οκτωβρίου 59, έναντι Κοραή, 1ος Όροφος. Δευτέρα - Παρασκευή 08.30 - 13.30 και 18.00 21.00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Τηλ. 26510-39222 (ιατρείου), 6947-271713 (κινητό 24 ώρες). Ιστοσελίδα: www.urologyioannina.com, E-mail: dimikalo@gmail.com

ZHKOΣ Δ. ΛIAMHΣ

Κοραή 10-12 - 1ος όροφος. Τηλ: Ιατρείο: 2651039210. Σπίτι: 26510-39478. Κιν: 6937-222900. Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00-13:30 & 18:0021:00 - Σάββατο: Δέχεται με ραντεβού.

ANAΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΣΥΛΑΚΟΣ

Δέχεται καθημερινά: 09:00 - 13:30 και 17.00 - 20.00, εκτός Τετάρτης απογεύματος 17.00 19.00. Κοραή 8 (3ος όροφος) - Τηλ.- Fax: 26510-75276 - Kιν. 6934 300303. e-mail: anasylakos@yahoo.gr

KIMΩN TΣOYKANEΛHΣ

Παπάζογλου 3 (1ος όροφος) 453 32. Tηλ. ιατρείου: 26510-33326 - Kινητό: 6942056871. Tηλ. οικίας: 26510-44921

Q ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

Παιδίατρος εξειδικευθείσα στη Νεογνολογία Μιχαήλ Αγγέλου 15, 4ος όροφος Ιωάννινα. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 13:30 πρωί, 18:00 20:30 απόγευμα. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού. Τηλ./Fax: 26515-51194, κινητό: 6975-784104 • email: mfintzou@gmail/com

Q ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων, Οικογένειας Πρόληψη, Διάγνωση, Θεραπεία, Αποκατάσταση Ψυχικές δυσκολίες παιδιών και εφήβων που εκδηλώνονται με διαταραχές στο συναίσθημα, στη συμπεριφορά, στην ένταξη στο σχολείο – αναπτυξιακές διαταραχές (π.χ. λόγου, μάθησης, αυτισμός κ.ά.) – διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/ υπερκινητικότητα – σοβαρά γεγονότα ζωής (π.χ. διαζύγιο, ασθένεια, απώλεια αγαπημένου προσώπου κ.ά) – προβλήματα σχέσεων – δυσκολίες του γονέα στην άσκηση του ρόλου του – ατομική, ομαδική, οικογενειακή ψυχοθεραπεία, φαρμακοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων Υπεύθυνοι Παιδοψυχίατροι: Χαριτίδου Σ. Ευμορφίλη Καρατζένης Ε. Δημήτρης Δέχονται με ραντεβού: 28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα. Tηλ. 2651026590, 2651025029 κιν. 6946615985, 6972034331. E-mail: eumorfili@yahoo.com, dimkaratzenis@yahoo.com

Q ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π. ΖΩΗΣ

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος

• Ιατρείο βρογχικού άσθματος • Παρακολούθηση ασθενών με ΧΑΠ • Ιατρείο διακοπής καπνίσματος • Παρακολούθηση ασθενών με διαταραχές ύπνου • Λειτουργικός έλεγχος αναπνευστικού συστήματος • Μέτρηση αερίων αρτηριακού αίματος • Οξυμετρία • Καταγραφή νυχτερινής οξυμετρίας • Προεγχειρητικός έλεγχος. Μιχαήλ Αγγέλου 26 - Ιωάννινα. Τηλ.-Φαξ: 26510 79966, κιν.: 697 3228391 email: panzois@yahoo.gr. Δέχεται καθημερινά: Πρωί 09.00-13.00. Απόγευμα 18.00-21.00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ • Το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας ότι «θα ξεπεράσουμε την κρίση, γιατί στις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες αναδεικνύουν τον καλύτερο εαυτό τους» έστειλε από τα Γιάννενα ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά την διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για την 101η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, που κορυφώθηκαν με την μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση το μεσημέρι της Παρασκευής. «Ο Έλληνας υποφέρει, και αυτό είναι αλήθεια. Και ελπίζουμε ότι τα βάσανα του ελληνικού λαού θα έχουν ένα τέλος. Και είμαι βέβαιος για αυτό» τόνισε ο κ. Παπούλιας, σημειώνοντας ότι: «και πάλι θέλω να σκύψω το κεφάλι μου σε όλους αυτούς τους μαχητές των βουνών έξω από τα Γιάννενα, στους απελευθερωτές, σε αυτήν τη μεγάλη νίκη που ήταν και ένα προσκλητήριο για όλο τον Ελληνισμό. Να σκεφτεί κανένας πόσοι έτρεξαν από όλες τις γωνιές της γης για να προσφέρουν και την ίδια τους τη ζωή σε αυτό το μεγάλο αγώνα. Σήμερα, ο ελληνικός λαός, υποφέροντας, δίνει αυτή τη μάχη για να ξεπεραστεί η κρίση. Πιστεύω ότι, όπως και τότε, έτσι και σήμερα θα ξεπεράσουμε την κρίση».

Λαμπρές οι εκδηλώσεις Οι εκδηλώσεις για την 101η επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων κορυφώθηκαν με την μεγαλειώδη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ τις επετειακές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο Υφυπουρ-

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει κι αυτή την κρίση…

 Λαμπρές οι εκδηλώσεις για την 101η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

γός εθνικής Άμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης, ο οποίος δήλωσε πως οι μνήμες αυτής της ημέρας, «μας γεμίζουν δύναμη, αισιοδοξία και βάσιμες ελπίδες για το μέλλον του τόπου μας, το οποίο παρά τις αντιξοότητες, εφόσον υπάρχει μνήμη, διαγράφεται ευοίωνο και ελπιδοφόρο». Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, οι Ηπειρώτες βουλευτές και σύσσωμη η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Στην Περιφέρεια… Ανήμερα της επετείου, λίγο πριν την παρέλαση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος κατά την προσφώνησή του, απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, τόνισε,

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ — ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ

• Πλήρης Λειτουργικός Έλεγχος Αναπνοής • Πληθυσμογραφία • Ανάλυση Αερίων Αίματος • Προεγχειρητικός Έλεγχος • Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος Καθημερινά: Πρωί 09:00 - 13:30, Απόγευμα 18:00 - 20:30. Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα με ραντεβού. Βλαχλείδη 9. e-mail: thanoskostoulas78@gmail.com. Τηλ.: 26510 64777, κιν. 6945 267006

ΤΖΙΝΑ Δ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, MD

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ - ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ Ιατρείο διακοπής καπνίσματος Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, Μέτρηση διαχυτικής ικανότητας, Αέρια αίματος, Προεγχειρητική εκτίμηση ασθενούς, Μελέτη ύπνου. Δέχεται καθημερινά: 9.00 - 17.00. Δωδώνης 24, 2ος όροφος. Τηλ. 26510-03978, Κιν.: 6944-528253 e-mail:gchristidi@yahoo.gr

Q ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

Dr. ΓΕΩΡΓΙAΔΗΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα – Παρασκευή (9.00 – 14.00), απόγευμα (6-8 μ.μ.) Χαρ. Τρικούπη 24. Τηλ. 26510 26006, κιν.: 6932918877.

Dr. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΨΥΧΟΣ

Ρευματολόγος Ακαδημίας 10 Ιωάννινα Τηλ. ιατρείου: 26510-67267 FAX: 26510-67665, κιν.: 6932-267273 e-mail: drpsyhos@otenet.gr

Q ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΕΥΑΝΘΙΑ Μ. ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ τ. Διευθύντρια εΣΥ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Ιωαννίνων. Εξειδικευμένη Συστημική Ψυχοθεραπεία ατομική - ομάδος - ζεύγους - γονέων. Δέχεται με ραντεβού. Αραβαντινού 18, τηλ.: 26510-44838, κιν.: 6909-187262, e-mail: evlavrentzou@yahoo.com

ΓEΩPΓIA MOIPOΠOYΛOY- ΛENTZAPH

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Μιχ. Αγγέλου 26 (έναντι βιβλιοπωλείου “Δωδώνη”) 1ος όροφος. Tηλ. 26510-75487 - iΩANNiNA Δέχεται με ραντεβού

AΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΩΣΤΟΥΛΑ

Ψυχίατρος M.Sc. • ειδικευθείσα στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών • M.Sc. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων • Τέως επιμελήτρια Ψ.Ν. Κέρκυρας Δέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού Δωδώνης 20-22, Ιωάννινα, 1ος όροφος Τηλ.-Fax: 26510-66003, Kιν.: 6977-708955 e-mail: athanasiapan@yahoo.gr

Δρ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταδίου 10 (1ος όροφος) • Τηλ. 26510-27270 • email:pappavan gelis@htomail. com • Δέχεται με ραντεβού.

ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗΣ, ΜD, MPH, PhD

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ, Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων επιστημονικά άρτια διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των ψυχικών διαταραχών. εξειδίκευση στις ανθεκτικές περιπτώσεις, βελτιστοποίηση της φαρμακευτικής αγωγής, γνωσιακή - συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Χαριλάου Τρικούπη 28, 2ος όροφος. Τηλ. για ραντεβού: 6944-413495, 2651 305912. email: p.skapinakis@gmail.com

ΜΑΡΘΑ ΤΣΑΤΣΑΝΗ-ΝΟΥΣΙΑ Μ.D.

Σελ. 11η

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δέχεται: Δευτέρα - Παρασκευή 9-13.30 Απογεύματα με ραντεβού Δαγκλή 1, Ιωάννινα, Τ.Κ. 45444 Τηλ. - Fax: 26510-22322 - κιν.: 6977579557. e-mail: mtsatsani@gmail.com

Στιγμιότυπα από την παρέλαση της 21ης Φεβρουαρίου μεταξύ άλλων ότι: «Η παρουσία σας στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα αποτελεί εγγύηση για την ομαλή πορεία της πατρίδας μας. Ειδικά για μας τους Ηπειρώτες αποτελεί τιμή, ότι ένας συμπατριώτης μας ηγείται αυτής της προσπάθειας». Κατά την αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι συγκινείται κάθε φορά που πηγαίνει στον γενέθλιο τόπο, «όπως συγκινείται ο καθένας που γυρίζει στο χωριό του, στην πόλη του, στην πόλη του που αντιμετώπισε δυσκολίες, δυσκολίες της γενιάς του». Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Τ. ΧΡΗΣΤΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων Κοραή 13, 2ος όροφος, Ιωάννινα • ΔεΧεΤΑΙ Με ΡΑΝΤεΒΟΥ • Τηλ. ιατρείου 26510-25722 • Κινητό: 6973-029901

Q ΩΡΛ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΪΝΤ Ι. ΑΝΤΑΜ

επεμβάσεις με υπερήχους - (Ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς νάρκωση) • Δέχεται καθημερινά πρωΐ: 9 - 13.00 & απόγευμα: 6 - 20.30. 28ης Οκτωβρίου 21 - 1ος όροφος - ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Τηλ. ιατρείου: 75532, οικίας: 20577 - Κινητό: 6932-521398

AΘANAΣIOΣ EYAΓΓEΛOY ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

Xειρουργεί με υπερήχους. 28ης Oκτωβρίου 45 Tηλ. ιατρ. 26510-20.258, οικ. 26510-45.006. Δέχεται καθημερινά 9-1 πρωί και 6-8.30 απόγευμα.

Dr. ΝΑΥΣΙΚΑ Β. ΖΙΑΒΡΑ-ΚΑΣΤΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων Μετεκπαιδευθείσα στο Charing Cross Hospital imperial College του Λονδίνου • Ν. Δοσίου 8, Ιωάννινα - Τηλ.: (26510) 73528 - Κινητό: 6974 498585 - e-mail: nziavra@ioa.teiep.gr

ΚΑΤΣΕΝΟΣ ΕΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος. ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ. Μετεκπαιδευθείς στην ΩΡΛ Κλινική του Παιδιατρικού Παν/κού Νοσοκομείου Armand - Trousseau, Παρίσι • εργαστήριο Νευροωτολογίας - Ακοολογίας • Τμήμα ενδοσκοπήσεων • Ιατρείο ΩΡΛ αλλεργίας • επεμβάσεις με ραδιοσυχνότητες. Δέχεται Καθημερινά από 9:00 - 14:00 & 17:30 - 20:30, Σάββατο μόνο με ραντεβού. Πλατεία Πάργης & Σμύρνης 2 (2ος όροφος), Ιωάννινα. Τηλ & Fax: 2651030006, κιν.: 6944 474555, e-mail: info@katsenos.gr

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παπάζογλου 8 Δέχεται καθημερινά: πρωΐ 9.00 - 13.00, απόγευμα: 6.00 - 8.00, εκτός απογεύματος Τετάρτης • Τηλ.: 2651037747, κινητό 6945-296606

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ. ΠΑΝΟΥ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος τ. Επικ. Επιμελήτρια Γ.Ν.Ι. Χατζηκώστα • Δέχεται καθημερινά: πρωί 9.0013.30, απόγευμα 18.00-20.30 (Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού) Μ. Αγγέλου 15 (εντός στοάς) 3ος όροφος Τηλ./Φax: 26510-38300, κιν.: 6945-773674 e-mail: panoukaterina@gmail.com url: www.panoukaterina.gr

Dr ΝΟΥΣΙΑ Ε. ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΣΟΦΙΑ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης, τ. Επιμελήτρια Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» Χαριλάου Τρικούπη 13 - Ιωάννινα • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 13.30, & 18.00-20.30 Τετάρτη απόγευμα: με ραντεβού για ειδικές διαγνωστικές και χειρουργικές πράξεις • Τηλ.-Fax: 26510-25696, κινητό 6946-460318 • email: csenousia@ yahoo.gr.

Q ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ΖΑΜΠΙΡΑ ΧΡ. ΜΕΛΙΝΑ, MSc, pGDip

Πτυχιούχος ΑεΙ του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LONDON METROpOLiTAN UNiVERSiTY). Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διατροφολογία και ειδική στον ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ. Διαθέτει τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗΣ και ΑξΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ. Αναλαμβάνει παιδική και ενήλικη ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, καθώς και δίαιτες για κάθε περίπτωση. Βλαχλείδη 5, Ιωάννινα. Τηλ. 26510-71119.

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής & Υποστήριξης Προγράμματα διατροφής για: • Υγιεινή διατροφή • Παχυσαρκία • Ανορεξία • Αθλητές • εγκυμοσύνη - Θηλασμό • Παθολογικές καταστάσεις (υπερλιπιδαιμίες, διαβήτης, ανορεξία) • Έλεγχος σωματομετρήσεων (λιπομέτρηση, έλεγχος βασικού μεταβολισμού μυικής μάζας, έλεγχος υγρών σώματος). Χαρ. Τρικούπη 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. / Fax: 26510-20380, Κιν.: 6944-632466 • email: apostolis_theoharous@hotmail.com

Τιμήθηκε χθες η επέτειος απελευθέρωσης της Κόνιτσας Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε χθες στην ακριτική κωμόπολη η επέτειος απελευθέρωσης της Κόνιτσας από τους Οθωμανούς. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν λειτουργία στο Ναό του Αγίου Κοσμά όπου εψάλη το «Υπερμάχω Στρατηγέ» και ο εθνικός Ύμνος, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων από τον Δήμαρχο Κόνιτσας Παναγιώτη Γαργάλα και μουσική εκδήλωση με τις Χορωδίες της Μητρόπολης Κονίτσης και του Δήμου, ενώ προβλήθηκε οπτικό υλικό με θέμα την απελευθέρωσή της.

Dr., Dr. Θωμάς Σ. Ράπης MD, PhD, PhD Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Χειρουργός Κεφαλής & Τραχήλου τ. Συντονιστής Διευθυντής Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων επίσης στους νέους ανθρώπους, επισημαίνοντας ότι «όταν συναντάω νέους ανθρώπους στο Προεδρικό Μέγαρο, λέω ότι αυτή είναι η άλλη Ελλάδα. Θα μου πούνε ότι είμαι τοπικιστής. Με κατηγορούσε και ο Ανδρέας Παπανδρέου για τοπικισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι πρόκειται για έναν τοπικισμό που έχει ιστορική βάση, «γιατί αυτή η άλλη Ελλάδα είναι η μήτρα, ο πυρήνας της νέας Ελλάδας που αναγεννιέται ύστερα από την κρίση».

Χειρουργική Ογκολογία και Επανορθωτική Χειρ/κή Κεφαλής και Τραχήλου • Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική Προσώπου • Κρανιο-Γναθο-προσωπικό Τραύμα • Τραχηλοπροσωπικές λοιμώξεις • Συγγενείς Ανωμαλίες (Σχιστίες) • Δερματοχειρουργική

Λεωφ. Δωδώνης 20-22, 2ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ./Fax: 26510-49510 - Κιν.: 6945-854441 • E-mail: th-rapis@otenet.gr, th.rapis@gmail.com

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Φ. ΚΑΤΣΑΜΑΝΗ, M.Sc (Med.Sc)

Πτυχιούχος ΑεΙ • Μεταπτυχιακό στην Κλινική Διατροφή • Πανεπιστήμιο Γλασκώβης – Σκωτία. Member of Nutrition Society UK. Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. εξεΤΑΣΗ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ • ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗ • ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛεΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙεΣ • εΓΚΥΜΟΣΥΝΗ • ΘΗΛΑΣΜΟΣ • ΠΑΘΗΣεΙΣ. Δευτέρα και Τετάρτη 10.00 έως 17.00. Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 10.00 έως 14.00 και 18.00 έως 21.00. Σάββατο με ραντεβού. Πυρσινέλλα 6 Ιωάννινα, τηλ. 26510-20210 και κιν. 6941-585838. Σε ειδικές περιπτώσεις επισκέψεις κατ’ οίκον, www.diaitologos.gr.

ΕΥΓΕΝΙΑ Η. ΠΕΤΡΙΔΗ

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Μεταβολισμό NUMESI-PARIS 7 • Φυσιολογικές Παθολογικές Καταστάσεις • Παχυσαρκία • Νευρική Ανορεξία • Παιδική - εφηβική Διατροφή • εγκυμοσύνη • Αθλητισμός. Φ. Τζαβέλλα 2 - Ιωάννινα - Τηλ. & Fax: 2651076211, Κιν.: 6984-046488 - e-mail: evipetridi@hotmail.com

Q ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΚENTΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ MAΛΛIOY XPIΣTINA

Εργοθεραπεία – Λογοθεραπεία – Ειδικό Παιδαγωγικό Δέχεται καθημερινά έναντι Αεροδρομίου Τηλ. κέντρου: 26510 63985 - κιν. 6937 814113 www.ergotherapia-ioannina.gr

Q ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ MSc

Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Μετεκπαιδευθείσα στην Θεραπευτική Εκπαιδευτική Ιππασία και στην Ιπποθεραπεία στο BadWildungen Γερμανίας • Απευθύνεται σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλή σκλήρυνση, βλάβες νωτιαίου μυελού, ορθοπεδικές παθήσεις, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παθήσεις ΚΝΣ, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μυικές παθήσεις αλλά και σε άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο Down, υπερκινητικότητα, τύφλωση – κώφωση. εθνικής Αντίστασης 1, Κατσικάς Ιωαννίνων, Τηλ. 6936-892931

Q ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΤΟΛΗ - ΑΛΕΞΙΟΥ

Eιδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής και Ομιλίας. Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών, Μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Λογοπεδικών και Φωνιάτρων Πυρσινέλλα 21, τηλ. γραφείου 2651020720, κινητό 6944-728974

• Νεοπλάσματα Σιελογόνων Αδένων • Ορθογναθική Χειρουργική (Οστεοτομίες) • Χειρουργική του Θυρεοειδούς αδένα • Στοματική Χειρουργική • Θεραπεία Προσωπαλγιών και Νευραλγίας Τριδύμου νεύρου •Διάγνωση και θεραπεία λεμφαδένων τραχηλικών πεδίων

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ, M.S., CCC-SLp

Πτυχιούχος Παν/μίου Βοστώνης, ΗΠΑ Master - Παθολογία Λόγου & Ομιλίας • ειδικός στις Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Σίτισης - Κατάποσης (Δυσφαγία) • Μέλος Αμερικάνικου (Α.S.H.A.) & Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών • Διδάσκουσα Σχολής Λογοθεραπείας ΤεΙ Ιωαννίνων. Δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 5, 1ος όροφος • Τηλ. 2651032467, κιν: 6978-777297 • e-mail: info@virvidaki.gr.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Λογοθεραπεία - εργοθεραπεία - Ψυχολογική Στήριξη για παιδιά και ενήλικες ΜΑΡΙΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, M.Sc, MRCSLT, επιστημονική Υπεύθυνη Μετεκπαιδευθείσα στην Αγγλία, City University London ειδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής, Ομιλίας και Κατάποσης. Κερκύρας 5, Ιωάννινα, τηλ. 2651067320, κιν. 6986180630. Δεκτά όλα τα ταμεία

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΩΛΗ

εκπαιδευθείσα στο pECS Γνώστης ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας • Μαθησιακές δυσκολίες • Δυσλεξία • Διαταραχές Φώνησης & Ροής της ομιλίας • Διάχυτες Αναπτυξιακές Δια/χές • Αυτισμός • εξελεκτικές Αρθρωτικές, Φωνολογικές και Γλωσσικές Δια/χές • Βαρηκοΐα - Κώφωση • Νοητική Υστέρηση • Νευρολογικές Παθήσεις • Σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον, κιν. 6944-558596

ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ρήνα Χριστιάνα-Λιβέρης Διονύσης • Πρόληψη-Διάγνωση-Αποκατάσταση Διαταραχών Λόγου-Ομιλίαςεπικοινωνίας & Κατάποσης (Δυσφαγία) σε παιδιά & ενήλικες (Αρθρωση, Μαθησιακές δυσκολίες, Τραυλισμός, Βαρηκοΐα - Κώφωση, Διάφορα Σύνδρομα, εγκεφαλικές βλάβες & αποκατάσταση έπειτα από ατύχημα). • εκπαιδευμένοι στη μέθοδο pecs. Μέλος Συλλόγου Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών ελλάδος. • Χρήση διαγνωστικών μέσων κατάλληλων για την έγκαιρη αξιολόγηση καθώς και επιστημονικού θεραπευτικού υλικού για τη σωστή αποκατάσταση. • Συμβουλευτική γονέων. • Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Χ. Κάτσαρη 31, Ιωάννινα, τηλ. 2651301832, κιν. 69550278606955869393

Q ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΓΚΑΖΙΑΝΗ Α. ΕΛΕΝΗ, ΜSc

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, MASTER ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

• ΠΡΟΤΥΠΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΧΕΝΑ-ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ DOc DEcOMPRESSION ενδείκνυται για παθήσεις: κήλες μεσοσπονδύλιων δίσκων, εκφυλισμένοι δίσκοι, κυκλοτερή προβολή δίσκων, λέπτυνση δίσκων, εκφυλισμένες αρθρικές επιφάνειες, οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΝΟΥ HILTERAPIA® Θεραπεία HILT®: ΝΕΑ θεραπευτική προσέγγιση του πόνου με τη θεραπεία HILT®(Υψηλής ενέργειας Θεραπεία Laser). Ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία, που εγγυάται βέλτιστα και μακροχρόνια αποτελέσματα από το πρώτο 15λεπτο της θεραπείας. Απευθύνεται στις περισσότερες επώδυνες καταστάσεις και αθλητικά τραύματα, όπως: οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία, παθολογίες αρθρώσεων, οστεοαρθρίτιδα γόνατος, διαστρέμματα, τενοντοπάθειες, κακώσεις μηνίσκων και συνδέσμων, μυϊκές θλάσεις, χονδροπάθειες κ.α. • ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ (επικονδυλίτιδα, τενοντώδεις ασβεστοποιήσεις, άκανθα πτέρνας, πελματιαία απονευρωσίτιδα, τροχαντηρίτιδα κ.λ.) Χρησιμοποιούνται παράλληλα ηλεκτ/πεία, υπέρηχος, διαθερμία, μαγνητικά πεδία, CpM κ.α. Σύμβαση με όλα τα ταμεία • Ώρες λειτουργίας: 8.30-14.30 • Διεύθυνση: Αγίας Μαρίνας 12 (δίπλα στην Αγροτική Τράπεζα Καλούτσιανης). Τηλ.:26510-24111, 6976493035

ΜΑΝΤΖΙOΣ Κ. ΘΕOΔΩΡOΣ

ΦΥΣΙΚOΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cert. MDT Μηχανική διάγνωση και θεραπεία οσφύος / αυχένα, μυοσκελετικών παθήσεων, μέθοδος McKENZiE. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 9-13.30 και 17.3021.00 (Σάββατο με ραντεβού), 28ης Οκτωβρίου 45, 1ος όροφος. Τηλ. 26510-38355 & κιν. 6932-158566 www.mckenziemdt.org

NΑΝΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

Σύγχρονοι μέθοδοι θεραπείας: • Αυχενικό Σύνδρομο • Οστεοαρθρίτιδα - Αρθρίτιδες • Οσφυαλγία - Ισχιαλγία • Ημικρανία • Μηνίσκοι - Κακώσεις Συνδέσμων • Διαστρέμματα - Θλάσεις • επικονδυλίτιδα • Κύφωση - Σκολίωση • Νευραλγίες - Παρέσεις - Παραλύσεις • Μεταγχειρητικές Δυσκαμψίες. Χρησιμοποιούνται: Ηλεκτροθεραπείες, Υπέρηχοι, Διαθερμίες, Laser, Ηλεκτρομαγνητικά πεδία, CpM, POWER PLATE (Όργανο σύγχρονης γυμναστικής). CΥBEX (ΝεΟ). DEEP OSCILLATION (ΝεΟ - μηχάνημα αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων). Φυσικοθεραπεία, Κινητική Αποκατάσταση. Ώρες Λειτουργίας Καθημερινά: 09.00 - 14.30 & 16.30 21.00 Σάββατο κατόπιν ραντεβού Θεραπείες κατ’ οίκον. Βαλαωρίτου 4 (πλησίον Άλσους) Ιωάννινα Τηλ.: 26510-22338 Κιν.: 6945 593717

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΣΕΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ • Φυσικοθεραπείες • Ηλεκτροθεραπεία /

Laser / Υπέρηχοι • εξειδικευμένος σε αθλητικές κακώσεις • Θεραπεία με την μέθοδο pNF για νευρολογικές παθήσεις • Μυοχαλαρωτικά μασάζ • Fango Massage • Medical Hot Stone • Σύγχρονα όργανα για ευεργετική γυμναστική • ειδικά προγράμματα για μυϊκή ενδυνάμωση • Δευτέρα - Παρασκευή: 8.30 - 14.00 & 17.30 - 21.30 Μαρίκας Κοτοπούλη 64 (Ριζάρειος Πολιτεία - ισόγειο) Τηλ. - Fax: 26510-72120 - κιν. 6947456737

ΤΣΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Φυσικοθεραπευτής - Καθ. Φυσικής Αγωγής Υπερσύγχρονο φυσικοθεραπευτικό κέντρο

Αντιμετωπίζονται άμεσα μυοσκελετικά προβλήματα και αποκατάσταση μεταχειρουργικών καταστάσεων: Όπως: Ολική αρθροπλαστική γόνατος - ισχύου • στροφέων ώμου • πρόσθιος χιαστός μηνίσκος • κατάγματα - διαστρέμματα - μεταταρσαλγίες (διόρθωση στάση σώματος κατόπιν ειδικών πάτων) • προβλήματα μέσης - αυχένα • επικονδυλίτιδες - τενοντίτιδες - περιαρθρίτιδες • θλάσεις • ημικρανίες • όλες οι νευρολογικές παθήσεις Θεραπείες κατ’ οίκον - Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ Καθημερινά: 9-1 και 5-9. Λαμπρίδου 9, ισόγειο. Τηλ.: 26510-42288 - email: pplateioannina@yahoo.gr

Q ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

ΛΑΠΠΑ Χ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ειδ. Αναλυτική κ’ Συστημική ΠαιδιώνΕφήβων-Ενηλίκων Δέχεται με ραντεβού, Χ. Τρικούπη 10, 1ος όροφος. Τηλ. επικοινωνίας 6986-701233

ΒΙΚΥ ΜΠΑΟΥΡΔΑ

Συμβουλευτική Ψυχολόγος, MSc Υπ. Διδάκτωρ Πανεπ/μίου Ιωαννίνων • Aτομική συμβουλευτική σε παιδιά, εφή-

βους, ενήλικες • Συμβουλευτική σε οικογένειες γονείς και ζευγάρια • Διάγνωση και διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών • Οργάνωση και λειτουργία ομάδων Σχολών Γονέων 28ης Οκτωβρίου 17, Ιωάννινα (εντός στοάς, έναντι ΟΤε) Τηλ.: 6977-257640 και 26511-17750

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ (ΜΙΝΑ) ΜΠΡΟΥΜΟΥ

Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.Sc. Ομάδες Σχολών Γονέων. Δέχεται με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 19 (ισόγειο) (έναντι ΟΤε) Ιωάννινα. Τηλ.: 6938-900415. e-mail: broumou_mina@hotmail.gr

ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ

Σύμβουλος ζευγαριών - Συντονίστρια - εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων (εξελικτικό Σύστημα Μαρίας Χουρδάκη). Διαταραχές Άγχους, Πουλίτσα 3 κ’ Κουγκίου (πίσω από τα Δικαστήρια). Τηλ.: 6974-022088 e-mail: mercytime@gmail. com Δέχεται με ραντεβού


Σελ. 12η

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στο Σουλόπουλο 6 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 22 στρεμμάτων. Πληρ. τηλ.: 6941-461026 και 26510-45584. ΟΙΚ/12549 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 413 τ.μ. περιοχή Μέλανδρα με συντελεστή δόμησης 0,50. Πληρ. τηλ. 6938-919791 και 6936569710. ΟΙΚ/12761 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 1.100 τ.μ., με παλαιά πέτρινη διώροφη οικοδομή, στην Πλατανιά Ιωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6972-769665. ΟΙΚ/12779 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στα Σύβοτα Λευκάδας: α) Οικόπεδο 3.800 τ.μ. άρτιο και οικοδομίσιμο, βλέπει θάλασσα και απέχει 120 μ. από τη θάλασσα. Έχει νερό και ρεύμα. β) 11 στρέμματα (4.800 τ.μ. άρτιο και οικοδομίσιμο) 800 μέτρα από θάλασσα. Βλέπει θάλασσα και γ) 4 στρέμματα άρτιο οικοδομίσιμο βλέπει θάλασσα και απέχει 300 μ. Πληρ. τηλ. 2651079450 και 6972-647712. ΟΙΚ/13140 ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων οικόπεδο 2.400 τ.μ., έτοιμο για οικοδόμηση. Πληρ. τηλ. 6979-332679. ΟΙΚ/13144 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στον Κατσικά Ιωαννίνων, 430 τ.μ., με Σ.Δ. 0,6. Πληρ. τηλ. 6932-411406. ΟΙΚ/13181 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 1.700 τ.μ. περίπου, άρτιο και οικοδομήσιμο, με παλιό πέτρινο σπίτι 68 τ.μ., σε κεντρικό δρόμο στον οικισμό Μολυβαδιά Σερβιανών Δήμου Δωδώνης. Πληρ. τηλ. 210-6026370 και 6977-478519. ΟΙΚ/13183

ΠΩΛΕΙΤΑΙ μεζονέτα παραθαλάσσια στο Κανάλι Πρέβεζας στον οικισμό των γιατρών. Πληρ. τηλ. 6956-423686. ΑΚ/12894 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μεζονέτα (υπό κατασκευή) γωνιακή τριών επιπέδων 170 τ.μ. συμπεριλαμβανομένου του υπογείου, στα Καρδαμίτσια σε οικόπεδο αποκλειστικής χρήσης 200 τ.μ. Πληρ. 26510-71631 και 6944-736944. ΑΚ/13147

ENOIKIAZΟΝTAΙ: α) Διαμέρισμα 100 τ.μ. επί της οδού Βηλαρά 73, 2ος όροφος, ανακαινισμένο, με τζάκι. β) Κατάστημα 240 τ.μ. με πατάρι 100 τ.μ., που μπορεί να χωριστεί στα δύο, κατάλληλο για ΚΕΚ ή Φροντιστήριο, στην ΚΑ’ Φεβρουαρίου 11, στο Τζαμί Καλούτσιανης. γ) Κατάστημα 50 τ.μ. στην οδό Δημ. Χατζή 73. Πληρ. τηλ. 26510-29105, 26510-51629 και 6946-285823. EN/52 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στην οδό Αγίας Μαρίνης 54, έναντι Πνευματικού Κέντρου, κοντά στην Λαϊκή Αγορά, 25 τ.μ., ισόγειο, 25 πατάρι, 25 υπόγειο, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ.: 26510-28050, κιν.: 6974-718390. ΕΝ/12450 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τριάρι, 1ος όροφος, Μητροπόλεως και Άννης Κο-

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ η επιχείρηση "ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ" στην οδό Στ.Νιάρχου 1, στα Ιωάννινα. Η επιχείρηση είναι εν ενεργεία, με πλήρη εξοπλισμό, έτοιμο πελατολόγιο και τζίρο. Λειτουργεί σε χώρο 200μ2 με αυλή 60μ2. Τηλέφωνο επικοινωνίας:

6948-300348 ΠΩΛOYNTAI διαμερίσματα, δυάρια, τριάρια, τεσσάρια, στην Eλεούσα Iωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6944792801. AK/5962 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 80 τ.μ., 1ου ορόφου, στο κέντρο της πόλης, ανακαινισμένο, με πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 2651066243. ΑΚ/12780

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Στην Ελεούσα Ιωαννίνων α) αγροτεμάχιο (θέση Μύτικα) 2,5 στρέμματα και β) δύο αγροτεμάχια στον κάμπο της Ελεούσας 4,6 στρέμ. και 2,2 στρέμ. σε τιμή ευκαιρίας Πληρ. τηλ. 6942 - 240540

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 9,35 στρεμ. επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών με φάτσα 95 m, πριν από το Εμπορικό Πάρκο και τα ΕΠΙΠΛΑ ΠΑΠΠΑΣ. Πληροφ. τηλ.

6932-396397

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κτήμα εκτάσεως 11 στρεμ. εξ αδιαιρέτου ομαλό και τετραγωνισμένο στη θέση «Χατζήμπεη» δίπλα από το πολυκατάστημα «ΜΕΤΡΟ» και με άμεση πρόσβαση στην περιφερειακή οδό.

Πληροφορίες στα τηλ. 26510-49787 & 26510-25733

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ κοντά στο κέντρο της πόλης, πρόσφατα ανακαινισμένο, με εσωτερικό χώρο 110 τ.μ. και εξωτερικό κλειστό χώρο 55 τ.μ. Μόνο σοβαρές προτάσεις. - ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ και νάυλον κατεβατά.

Τηλ. επικοινωνίας: 6986-731841

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε τιμή ευκαιρίας, λόγω αναχωρήσεως, τρία ποτιστικά αγροκτήματα, 5,5 - 4,2 και 3,5 στρεμμάτων, στον κάμπο της Λαψίστας, κατάλληλα για πτηνοτροφεία. Πληροφορίες τηλ. 26510-25443.

Πωλούνται ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – STUDIOS 27,5 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της οδού Ευεργετών περιοχή Αρχιμανδρειού - Ζωσιμαίας και 38 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

μνηνής 4. Πληρ. τηλ.: 6943 404704, 26510 - 32626, 26510 27334. ΕΝ/12456 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 5 γραφεία στην οδό Ν. Ζέρβα 4-6, στο Β’ κτίριο, στον 1ο όροφο. Το ένα είναι 50 τ.μ. και τα άλλα 30 τ.μ. το καθένα. Ενοικιάζονται είτε μεμονωμένα είτε ως ενιαίος χώρος. Πληρ. τηλ. 6944-783076. ΕΝ/12886 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κεντρικό κατάστημα νεόκτιστο επί τις οδού Αβέρωφ 20 (πρώην ελληνική τράπεζα) 110 τ.μ. ισόγειο και 110 τ.μ. υπόγειο φωτισμένο, άπαντα με κλιματισμό και ιδιωτικό χώρο επί της οδού Αβέρωφ 40 τ.μ. Tηλ. 6944297472. ΕΝ/12995 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μικρό μαγαζάκι στην Σιώζιου Κυπρίου 9 (ιστορικό κέντρο της πόλης). Πληρ. τηλ. 6932-797464. ΕΝ/12999 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 80 τ.μ. Ακαδημίας 3 (κέντρο), 1ος όροφος, 2 κρεββατοκάμαρες, λιβιγκρουμ, χωριστή κουζίνα, μπάνιο, κεντρική θέρμανση. Πληρ. τηλ. 2651025665 και 6940-557317. ΕΝ/13000 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στο κέντρο. Τηλ. ιδιοκτήτη 6945897799. ΕΝ/13006 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο δυάρια ισόγεια, σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυλή και χώρο στάθμευσης, αυτονομία θέρμανσης, στην περιοχή Φιλοθέη, δίπλα από την Ίωνος Δραγούμη και κάτω από το Γ.Ν. «Χατζηκώστα». Πληρ. τηλ. 6948073022. ΕΝ/13012 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 95 τ.μ. στον πρώτο όροφο με αυτονομία θέρμανσης, boiler, αυλή, στα Καρδαμίτσια. Πληρ. τηλ. 6974 068431. ΕΝ/13062 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 40 τ.μ.

στους Αμπελόκηπους, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 2651071310 και 6936-743756. ΕΝ/13077 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι, ΚΑ’ Φεβρουαρίου 158 και σε φοιτητές -τριες. Πληρ. τηλ. 26510και 6984-924911. 78334 ΕΝ/13103 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ στον ΚΑΤΣΙΚΑ α) διαμέρισμα 80 τ.μ. με αυλή 40 τ.μ., στον 2ο όροφο, με αυτονομία θέρμανσης, χωρίς κοινόχρηστα, με κλειστό γκαράζ και β) γκαρσονιέρα 40 τ.μ., χωρίς κοινόχρηστα, με πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6945791078. ΕΝ/13120 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) Διαμέρισμα 90 τ.μ., διαμπερές, 2ος όροφος, μεγάλες βεράντες, αυτονομία θέρμανσης, πάρκινγκ και αποχέτευση με καινούργια θερμομονωτικά κουφώματα, παρκέ πατώματα, φρεσκοβαμμένο και β) Διαμέρισμα ισόγειο 90 τ.μ., αυτονομία θέρμανσης, θερμομονωτικά κουφώματα, πάρκινγκ και αποχέτευση, οδός ρήγα Φεραίου 30 Καρδαμίτσια, 600 μ. από το «Χατζηκώστα». Πληρ. 26510-75538 και 6948-699465. ΕΝ/13141 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) Διαμέρισμα

ENOIKIAZETAI

Ισόγειο κατάστημα 105 τ.μ. στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη. Πληρ. τηλ.: 26510-29768, ώρες καταστημάτων και 6944-298816

γκαρσονιέρα 35 τ.μ. επί της οδού Μ. Μπότσαρη 13 Τηλ. 26510-71167

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΨΗΣΤΑΡΙΑ στο κέντρο της πόλης, λόγω αναχώρησης.

ΠΛΗΡ. ΤΗΛ.: 6942-279736

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

διομισάρι 46 τ.μ. υπερυψωμένο ισόγειο, με αυτονομία θέρμανσης και ΧΩΡΙΣ κοινόχρηστα Μεγ. Αλεξάνδρου 97. β) Γκαρσονιέρα 33 τ.μ. 1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση και αποθήκη, Πίνδου 15 Αμπελόκηποι. Πληρ. τηλ. 26510-23055, 6946486555 και 6936-230490. ΕΝ/13152 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ στο κέντρο της πόλης στην οδό Σουλίου 23α και Καραολή Δημητρίου 15, γωνία: α) δυάρι 70 τ.μ., καινούργιο, δύο ξεχωριστά δωμάτια με A/C και χωρίς κοινόχρηστα, προσφέρεται και για φοιτητές για συγκατοίκηση, β) δύο γκαρσονιέρες κανούργιες με A/C, η μία με 0τζάκι. Τηλ. 6944 332726, 6949 738650. ΕΝ/13161 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Ελεούσα επαγγελματική στέγη 150 τ.μ., ύψος 5 μέτρα και προαύλιο χώρο. Πληρ. τηλ. 26510 61216 και 62580. ΕΝ/13162 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στη Δροσιά, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 26510-46121 και 6973-547865. ΕΝ/13182 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 66 τ.μ., κεντρικά στην οδό Σπύρου Λάμπρου 11, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6974-891833. ΕΝ/13188 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ οροφοδιαμέρισμα

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 1) ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – ΓΡΑΦΕΙΑ, ΠΡΟΣΟΨΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΒΕΡΩΦ, 1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ, 35 Μ2 ΚΑΙ 45 Μ2 2) ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΥΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 300 Μ2 ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 6944-297472 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ

6 ημέρες

575 ευρώ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΡΩΜΗ ΠΡΑΓΑ

4 ημέρες 4 ημέρες 6 ημέρες

από 119 ευρώ από 205 ευρώ 345 ευρώ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

28ης Οκτωβρίου 17Α - απέναντι από τον ΟΤΕ (εντός Στοάς)

κατάστημα κεντρικό, νεόκτιστο, επί της οδού Αβέρωφ, επιφάνειας 110 τ.μ. με υπόγειο φωτισμένο 110 τ.μ. Πληρ. τηλ.: 6944-297472

100 τ.μ. στην οδό Χρήστου Αδαμίδου (πάροδος Μεγ. Αλεξάνδρου) στον 1ο όροφο σε δυόροφη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, boiler, τζάκι, δύο λουτρά και αποθήκη εντός του διαμερίσματος. Πληρ. τηλ. 26510-29105, 6946285823. ΕΝ/13189 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Γραφεία - Ιατρεία με αυτονομία θέρμανσης, Χαρ. Τρικούπη 14. Πληρ. 26510 23007, 6932 033119. ΕΝ/13191 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 130 τ.μ., 2ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, 3 υπνοδωμάτια, αποθήκη, θέση πάρκιγκ. Τζαβέλλα 7 (κέντρο). Πληρ. τηλ. 26510-32300 και 6944-611113. ΕΝ/13210 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μεγάλο δυάρι, 60 τ.μ., 2ος όροφος, με μεγάλη βεράντα, αυτονομία θέρμανσης και θέση πάρκινγκ, οδός Δημ. Χατζή 23, Αμπελόκηποι. Πληρ. 6977 634813. ΕΝ/13213 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2 δωματίων, κουζίνα - μπάνιο, 1ος όροφος, κεντρική θέρμανση, aircondition, οδός Μ. Κοτοπούλη 46, Αμπελόκηποι. Τιμή 260 ευρώ. Πληρ. 6947120830. ΕΝ/13215 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 50 τ.μ., στον πρώτο όροφο, καινούργιας κατασκευής, με αυτονομία θέρ-

ENOIKIAZETAI

στο κέντρο της πόλης οδός Αβέρωφ 10, διαμέρισμα 90 τ.μ., κατάλληλο και για Γραφεία. Πληρ. τηλ.: 6944-294404

ENOIKIAZETAI γραφείο 30 τ.μ. στην οδό Πυρσινέλλα 5, 3ος όροφος, με αιρκοντίσιον, WC με προθάλαμο, κατάλληλο και για συστέγαση. Πληρ. τηλ.: 26510-91864

6948-081589

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

κατάστημα στην οδό Ιεράρχου Γερβασίου 49, συνέχεια της Μητροπόλεως (εκκλησίας). Ισόγειο 230 τ.μ., πατάρι 110 τ.μ., υπόγειο 84 τ.μ. (σύνολο 424 τ.μ.). Χώρος έμπροσθεν καταστήματος 90 τ.μ. (αποκλειστικά ιδιωτικός).

Πληρ. τηλ. 26510-23459 και 6942-050690

Οικοδομικές άδειες Μελέτες Επιβλέψεις

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΩΚ. ΜΠΑΝΤΙΑ πολιτικός μηχανικός τ.ε. κιν. 6979-228982

Τοπογραφικές αποτυπώσεις Οριοθετήσεις Χαρτογραφήσεις

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΣΩΚ. ΜΠΑΝΤΙΑ τοπογράφος μηχανικός τ.ε. κιν. 6979-228981

Δ/νση: Χρ. Κατσάρη 29 Ιωάννινα και Βασιλική Ιωαννίνων

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ! ΑΓΟΡΑ - ΕΝΕΧΥΡΟ ΧΡΥΣΩΝ & ΑΣΗΜΕΝΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ, ΛΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ (Με κρατική άδεια) Πληροφορίες κ. Βασίλης Πλατεία Δημοκρατίας και Γούναρη 2 (Έναντι ρολογιού) Τηλ. 6987-554105 και 2651-402097


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

μανσης, βεράντα, αποχέτευση, ιδιόκτητη αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας, επί της οδού Μακρυγιάννη 48 (πριν το Νοσοκομείο Χατζηκώστα). Το διαμέρισμα θα είναι διαθέσιμο από την 1η Απριλίου. Πληρ. τηλ. 6972232820 και 6972339158. ΕΝ/13216

ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα, ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Πληρ. 6941468400. ΖΗΤ/13172 ΖΗΤΕΙΤΑΙ φαρμακοποιός για συστέγαση σε φαρμακείο των Ιωαννίνων με σύγχρονο εξοπλισμό και σταθερό ύψος πωλήσεων. Λεπτομέρεις σε αυτοπρόσωπη συνάντηση. Τηλ. 6947-726123. ΖΗΤ/13178 ΖΗΤΕΙΤΑΙ πιτσαδόρος - μάγειρας για κεντρική πιτσαρία. Πληρ. τηλ. 6939-318611. ΖΗΤ/13184 ΕΤΑΙΡΙΑ ανταλλακτικών αυτοκινήτου, ζητεί νέο έως 20 ετών, με όρεξη για δουλειά, τελειόφοιτο λυκείου, κάτοχο διπλώματος αυτοκινήτου και μηχανής. Τηλ. επικ. 26410-46512. ΖΗΤ/13190

ENOIKIAZETAI επαγγελματική στέγη 99 τ.μ. στον 2ο όροφο κτιρίου της Κεντρικής Πλατείας (Πλατ. Δημοκρατίας 9), πλήρως ελεύθερη προς την πλατεία, το πάρκο και τη λίμνη, αλλά και διαμπερής προς πίσω άνετο ακάλυπτο χώρο. Πληρ. τηλ.: 26510-25733

6973-920039

Σελ. 13η

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων ζητά εργασία σε μικροβιολογικό εργαστήριο ή άλλο ιατρείο, κάτοχος ECDL, κάρτας ανεργίας και πτυχίο Αγγλικής γλώσσας. Πληρ. τηλ. 6982-911643. ΖΗΤ/13197 ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΑ με έδρα τη Φιλοθέη Άρτας, ζητούνται πτυχιούχοι ΑΕΙ Βιολόγοι - Χημικοί - Χημικοί Μηχανικοί. Απαραίτητη η άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας. Αποστολή βιογραφικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση xilogian@otenet.gr. ΖΗΤ/13202 ΖΗΤΕΙΤΑΙ άτομο για επιχείρηση εφευρέσεις. Πληρ. 6983 010697. ΖΗΤ/13203 ΖΗΤΕΙΤΑΙ από Λογιστικό γραφείο άτομο για μισθοδοσία επιχειρήσεων. Απαιτείται πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ και σχετική προϋπηρεσία. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 6937-403090. ΖΗΤ/13206 ΖΗΤΕΙΤΑΙ άτομο, κορίτσι ή αγόρι,

Η εταιρία στρωμάτων

DIMSTEL ζητά άνδρα ηλικίας 20-30 ετών για εργασία. Τα βιογραφικά να αποσταλούν στο e-mail: HR@dimstel.gr Φαρμακευτική εταιρία ζητεί να προσλάβει με έδρα τα Ιωάννινα και περιοχή ευθύνης Ήπειρο και Κέρκυρα:

Πωλητή Φαρμακείων

Eπισκευάζονται παλιά ρολλά και συναρμολογούνται παντός είδους έπιπλα (ντουλάπια, ντουλάπες, κουζίνες), τοποθέτηση πατωμάτων laminate και αναπαλαίωση επίπλων.

Ο/Η υποψήφιος πρέπει να έχει: -Ηλικία έως 40 ετών -Καλή γνώση Αγγλικών και Η/Υ -Τουλάχιστον 3ετής εμπειρία πωλήσεων σε Φαρμακεία -Προϋπηρεσία στην Ιατρική ενημέρωση θα εκτιμηθεί ως πρόσθετο προσόν -Δίπλωμα οδήγησης

Πληροφορίες - τηλέφωνα: 26510-37415 και 6977-508049 κ. Κώστας

Παρακαλώ για αποστολή βιογραφικών (απαραίτητα με φωτογραφία) στην Τ.Θ. 7, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25, 45003 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

για ντελίβερι, από καφετέρια, με μηχανάκι, στους Αμπελόκηπους. τηλ. 26510-28441. Πληρ. ΖΗΤ/13209 ΖΗΤΕΙΤΑΙ έμπειρος μάγειρας ψήστης (γνώστης σούβλας) με προϋπηρεσία και βιογραφικό. Πληρ. τηλ. 6972-609666. ΖΗΤ/13211 ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για εργασία σε μεζεδοπωλείο, για σέρβις-κουζίνα. Τηλ. 6948411294. ΖΗΤ/13212 ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέος-α έως 25 ετών με ευχάριστο παρουσιαστικό και καλή επικοινωνία με τα μικρά παιδιά για part-time απασχόληση, μόνο τα Σαββατοκύριακα, ως διασκεδαστής-στρια σε παιδικά πάρτυ στην περιοχή των Ιωαννίνων. Πληρ. τηλ. 2651049106 και 6971900239. ΖΗΤ/13214

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ!! Με αγορά ή ενέχυρο χρυσών, ασημένιων κοσμημάτων, νομισμάτων, λιρών και άλλων πολύτιμων. Φύλαξη με ασφάλεια σε τραπεζική θυρίδα (με κρατική άδεια). Ξεχασμένα χρυσαφικά στο συρτάρι; Εκμεταλλευτείτε το άμεσα. Πληρ. κ. Βασίλης, 6987-554105 και 2651-402097. ΔΙΑ/12043 ΠΩΛΕΙΤΑΙ άδεια ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΠΑΠ σε κεντρικό σημείο της πόλης (χωρίς οικονομικά βάρη προς τρίτους). Πληρ. τηλ. 6944-415047. ΔΙΑ/12792 ΠΩΛΕΙΤΑΙ επιχείρηση video club με πλήρη εξοπλισμό και έτοιμο πελατολόγιο. Πληρ. τηλ. 6978877093. ΔΙΑ/12928 ΖΗΤΕΙΤΑΙ φαρμακοποιός για συστέγαση σε φαρμακείο των Ιωαν-

ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΡΟΥΧΩΝ ΖΗΤΕΙ Πωλήτριες με εμπειρία στην Παιδική - Γυναικεία και Ανδρική Ένδυση Απαραίτηση η γνώση Αγγλικών και Η/Υ. Κατάθεση Βιογραφικών στο υπό ανακαίνιση κατάστημα Χαρ. Τρικούπη 6, Ιωάννινα, ώρες 11.00 έως 13.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Υπεύθυνος κ. Δημήτρης.

Η εταιρία Δ. Ζιώγας Διαφημιστική Ζητά να προσλάβει εξωτερικό πωλητή-τρια. Ο/Η πρέπει να έχει: • Ευχέρεια λόγου και επικοινωνίας • Δίπλωμα και εμπειρία οδήγησης Προϋπηρεσία στο χώρο της πώλησης θα ληφθεί υπ’όψην.

Βιογραφικά παραλαμβάνονται καθημερινά 12 π.μ. έως 14 μ.μ. Τηλ. επικοινωνίας: 26510-94094.

νίνων με σύγχρονο εξοπλισμό και σταθερό ύψος πωλήσεων. Λεπτομέρεις σε αυτοπρόσωπη συνάντηση. Τηλ. 6947-726123. ΔΙΑ/13177 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΧΥΡΟ στην πόλη των Τρικάλων. Πληρ. τηλ. 2431029085. ΔΙΑ/13187 ΠΩΛΕΙΤΑΙ η επιχείρηση καφέ μπαρ «ΜΕΖΖΟ» στο κέντρο της πόλης (Δωδώνης 31). Πληρ. τηλ. 6934-205820. ΔΙΑ/13201

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ φιλόλογος με ειδίκευση στη νοηματική γλώσσα και σε μαθησιακές δυσκολίες, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Υπεύθυνη προετοιμασία. Τιμές προσιτές. Πληρ.: 6956994367. ΜΑΘ/12318 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ με μεταπτυχιακές σπουδές και εμπειρία, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ και φοιτητές. Παρέχεται δωρεάν έντυπο υλικό. Πληρ. τηλ. 6936 212675. ΜΑΘ/13158

Δασκάλα (αριστούχος

απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης & κάτοχος Proficiency) παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού όλων των επιπέδων, κάνοντας χρήση νέων τεχνολογιών εναλλακτικά, με συνέπεια, εργατικότητα & υπευθυνότητα. Τιμές οικονομικής κρίσης!

Τηλέφωνο: 6974-387500 Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας απόφοιτος ΑΠΘ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές.

Τηλ. 6976-076669

ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ με μεγάλη εμπειρία σε εκπαίδευση, βιομηχανική παραγωγή, διαχείριση έργου και διασφάλιση ποιότητας, παραδίδει μαθήματα ΧΗΜΕΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ. Πληρ. 6972085205. ΜΑΘ/13192 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικής Φιλολογίας με εικοσαετή φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα Αγγλικών με τα πιο σύγχρονα μέσα διδασκαλίας. Προετοιμασία για πτυχία Lower, Advanced, Proficiency. Πληρ. 6947750258. ΜΑΘ/13193 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Παιδαγωγικού και κάτοχος διπλώματος πιάνου παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού και αναλαμβάνει τη φύλαξη μικρών παιδιών. Πληρ. τηλ. 6977-745227. ΜΑΘ/13195 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πιάνου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6972713912. ΜΑΘ/13207

ΠΩΛΕΙΤΑΙ POLO CLASSIC. Τιμή κρίσης. Πληρ. τηλ. 6942-508746. ΑΥΤ/13185

ΦΥΣΙΚΟΣ με μεταπτυχιακό στη Διδακτική της Φυσικής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τηλ. 6974759754

Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6947-418115 & 26510-30509

ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ MANAGER - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓIA ΚΑΛΥΨΗ MONIMHΣ ΘΕΣΗΣ (ΑΝΔΡΑΣ ή ΓΥΝΑΙΚΑ) ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ: • ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΑΛΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ. • ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΕΤH • ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 55 ΕΤΩΝ • ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΑΓΓΛΙΚΑ) • ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (OFFICE) • ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΟΛΟΣΩΜΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ E MAIL: career@auditae.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ! AKHΣ PENTZEΠHΣ υ ες τ ο ο ιτ υχί ν δυ ις επ Για τ ΤΤΟ έγινα Τ1 ΑΝ Ο στο Λ πές στον μ εκπο

ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Για τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η οικογένεια Ρεντζέπη από το 1950 έχει δημιουργήσει το πανίσχυρο ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ φέρνοντας την ευτυχία σε χιλιάδες ανθρώπους. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!! ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΤΑΞΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Ο Διάσημος Μελλοντολόγος επισκέπτεται τα Ιωάννινα και δέχεται προσωπικά ραντεβού.

Τηλ. Επικ.: 6932-973197 Γραφείο Αθηνών: 210-8813945 www.rentzepis.gr


Σελ. 14η

Μεγάλη η «τρύπα» στον τομέα προστασίας των δασών μας ¯ από 1η σελ.

ρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες, ένας άλλος σοβαρός κίνδυνος, «θανάσιμος» για τα δάση είναι η παράνομη υλοτομία που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έξαρση και στην περιοχή μας. Για την αντιμετώπισή της τα Δασαρχεία έχουν επιφορτιστεί μ’ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει, αλλά παρόλες τις ελλείψεις σε προσωπικό, στην Ήπειρο τουλάχιστον, γίνεται σχετικά καλή δουλειά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας έχει προχωρήσει στις περισσότερες κατασχέσεις παράνομης υλοτομίας, αφού η περιοχή μας συχνά έρχεται αντιμέτωπη και με τους «εισαγόμενους» από την Αλβανία λαθροϋλοτόμους.

Άνιση κατανομή… Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ήπειρο, η έρευνα των Επιθεωρητών, που παρουσιάζει η «Καθημερινή» αποκαλύπτει πολλά παράλογα στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των 103 δασικών υπηρεσιών της χώρας. Αλλά και τον αγώνα που πολλές από τις υπηρεσίες αυτές δίνουν για να ανταποκριθούν, χωρίς πόρους και προσωπικό. Ας σημειωθεί ότι υπάρχει Δασαρχείο με 52 δασοφύλακες, αλλά ελάχιστες δασικές εκτάσεις είναι στην περιοχή ευθύνης του, αλλά και Δασαρχεία με έναν δασολόγο ή δασοπόνο, που επιτηρεί ολόκληρες οροσειρές! Στην έρευνα περιλαμβάνονται οι 103 δασικές υπηρεσίες της χώρας (80 Δασαρχεία και 23 Διευθύνσεις Δασών χωρίς Δασαρχείο), οι οποίες εποπτεύουν 280 δασονομεία και 1.023 δασοφυλάκεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ενσωμάτωση της Αγροφυλακής το 2011, τα δασαρχεία πλέον επιτηρούν και γεωργικές εκτάσεις.

Τα βασικά συμπεράσματα Το κύριο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι μόλις το ένα τρίτο (35,9%) των Δασαρχείων επιτηρεί επαρκώς την περιοχή ευθύνης του. Ενώ 8 στα 10 δεν εξυπηρετούν όλους τους πολίτες στις οριζόμενες από τον νόμο προθεσμίες. Στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας, συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: Στα 103 δασαρχεία της χώρας υπάρχει σημαντική έλλειψη σε δασικό προσωπικό με ειδικότητα δασοπόνων (τεχν. εκπαίδευσης) της τάξης του 33% και μικρό πλεόνασμα στους δασολόγους (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) της τάξης του 7%. Υπάρχει τεράστιο πλεόνασμα σε δασοφύλακες (+147%). Πρόκειται για τους παλιούς αγροφύλακες (υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) που τον Ιούλιο του έτους 2011 εντάχθηκαν στη Δασική Υπηρεσία. Στο σύνολο των Δασαρχείων της χώρας υπηρετούν 212 διοικητικοί υπάλληλοι (περίπου όσοι προβλέπονται συνολικά). Όμως, σε 17 δασαρχεία δεν υπηρετεί κανένας διοικητικός υπάλληλος. Ως εκ τούτου το προσωπικό δεν έχει κατανεμηθεί ορθά. Μάλιστα, όπως παρατηρεί η έρευνα, στα περισσότερα δασαρχεία που έχουν πρόβλημα προσωπικού, έλλειψη πόρων και μέσων, οι δασάρχες προσπαθούν με έξυπνες λύσεις να ελαχι-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «ΦΛΟΓΑ» Τηλ. 26510-38212

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Ευχαριστούμε όλους όσους διέθεσαν χρηματικά ποσά για τους σκοπούς της «Φλόγας»: - Σε μνήμη Δημητρίου Παρλαπά & Αθανασίου Λέφα, την οικ. Κων/νου Ιωαννίδη. - Σε μνήμη γονέων και αδελφών τους, τους Γεώργιο και Μαρία Δασούλα. - Σε μνήμη Ιοκάστης Ρίζου - Κάντζιου, τις κ. Βούλα - Γιολάντα Στεφάνου και Ευμορφία Παπαγιάννη. - Σε μνήμη Ιωάννη Καρέντζου, την κ. Χρυσηίδα Σούλη, Αθηνά και Σωτήρη Τόλη. - Σε μνήμη Βασιλείου Ντούρου, την οικ. Κων/νου Μάντη. - Σε μνήμη Δήμητρας Πέτρου, την κ. Γεωργία Λιόντου.

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

στοποιήσουν τις δαπάνες. Για παράδειγμα, ομαδοποιούν τα αιτήματα αυτοψίας κατά περιοχές, ώστε να χρειάζονται λιγότερα δρομολόγια και λιγότεροι υπάλληλοι.

Χωρίς επιμόρφωση… Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως, όπως παρατηρεί η έκθεση, μετά την κατάργηση της Αγροφυλακής το 2011 και τη μεταφορά της αρμοδιότητας στα δασαρχεία, δεν έγιναν προγράμματα επιμόρφωσης του προσωπικού ώστε οι μεν παλαιοί δασοφύλακες να επιμορφωθούν στα αγροτικά ζητήματα, οι δε προερχόμενοι από την αγροφυλακή στα δασικά. Επίσης, πολλοί τέως αγροφύλακες είναι βασικής εκπαίδευσης και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα ανακριτικά καθήκοντα των δασοφυλάκων.

Οι έλεγχοι… Πόσοι και πόσο αποτελεσματικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούν τα Δασαρχεία; • Το 96,1% των Δασαρχείων δεν προβαίνει στην κατάρτιση προγράμματος διενέργειας επιτόπιων ελέγχων για τους δασοφύλακες. Συνήθως οι έλεγχοι γίνονται με προφορική εντολή του δασάρχη, έπειτα από καταγγελία. • Το 50% των Δασαρχείων της χώρας έχει καταγράψει από 100 έως 300 παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας την τελευταία πενταετία. • Πάντως, όλα τα Δασαρχεία τήρησαν πρόγραμμα επιφυλακών και περιπολιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου-31η Οκτωβρίου 2013). • Σε 8 στα 10 Δασαρχεία (83,5%) υπάρχουν υποθέσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί εντός των προβλεπομένων προθεσμιών.

Απαιτείται εξοπλισμός Η έρευνα επισημαίνει ακόμη την ανάγκη εφοδιασμού των δασαρχείων με σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος αποτελεί προϋπόθεση για τη σωστή άσκηση των καθηκόντων τους. Όπως αναφέρει: Τα 113 από τα 574 αυτοκίνητα και οι 112 από τις 316 μοτοσικλέτες των Δασαρχείων δεν λειτουργούν. Δύο Δασαρχεία δεν διαθέτουν GPS και οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν... τα κινητά τους τηλέφωνα! Ένα Δασαρχείο δεν διαθέτει καθόλου ορθοφωτοχάρτες, ενώ 9 διαθέτουν σε αναλογική μορφή. Από τα έχοντα ορθοφωτοχάρτες Δασαρχεία, 16 δεν αποτυπώνουν σε αυτούς τις διοικητικές πράξεις που εκδίδει η υπηρεσία (δεν υπάρχει δηλαδή ένα συνεχώς ενημερωμένο ηλεκτρονικό αρχείο). Τα 52 από τα 103 Δασαρχεία εκτιμούν ότι οι υποδομές πληροφορικής είναι ανεπαρκείς.

Τι επισημαίνουν οι δασάρχες Τέλος, σημαντικό κομμάτι της έρευνας των επιθεωρητών καταλαμβάνουν οι επισημάνσεις των δασαρχών. Ανάμεσα σε αυτές πρωτοστατούν: • Η ανάγκη να απλουστευθεί και να κωδικοποιηθεί η δασική νομοθεσία. • Η ανάγκη ύπαρξης γραφείου νομικής υποστήριξης (στην Περιφερειακή Ενότητα ή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση), ώστε να μην απασχολούνται δασολόγοι με αυτό το αντικείμενο. • Η έλλειψη δασικής πολιτικής και η έκδοση αντικρουόμενων οδηγιών και εγκυκλίων από την Κεντρική Υπηρεσία (Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ). • Μόλις 23 Δασαρχεία επισήμαναν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη δασολογίου και δασικών χαρτών, «παρά το γεγονός ότι η ύπαρξη δασικών χαρτών και δασολογίου αναμφισβήτητα θα συνέβαλλε στην προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων και θα μείωνε πολλές από τις χρονοβόρες διαδικασίες κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων των δασικών υπηρεσιών», παρατηρούν οι επιθεωρητές.

¯ από 1η σελ.

θέση τους έπαιρναν οι πολιτικοί νάπόλη", με πλήρη συνοι, άνθρωποι που δεν είχαν καμιά ναίσθηση της ευθύσχέση με το σοσιαλισμό, ούτε είχαν νης απέναντι στους βασικούς θεπαλέψει για κάποιο ιδανικό στη σμούς της Δημοκρατίας μας, όπως ζωή τους. Το πλοίο της Αλλαγής άρείναι το Σύνταγμα και οι νόμοι που χισε να μπάζει νερά. Όσα ακολούθησυμφωνούν με αυτό, και με πλήρη σαν δικαιολογούν τη σημερινή τραγισεβασμό προς τη βούληση και τη κή κατάσταση. Κράτος ανύπαρκτο, μνήμη των Εθνικών μας Ευεργετών, ξεκινήσαμε έναν αγώνα, που σε άλλη ® Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, Φιλόλογος-Συγγραφέας πρωθυπουργοί – κηπουροί, υπουργοί – κλητήρες. Τέτοια πολιτική χώρα και υπό άλλες συνθήκες, θα αθλιότητα που συνεχίζεται, στον ίδιο έπρεπε να είχε φέρει τα άμεσα αποτελέσματά του: Είχε αποτυπωθεί βαθιά στο μυαλό μου από τα φοιτητικά ρυθμό, μέχρι σήμερα, δεν πιστεύω ότι γνώρισε ο τόπος. Έτσι φτάσαμε, πέρυσι, στα 100 χρόνια "ελεύθερα Γιάννινα", όπως διαχρόνια, η γνωστή άποψη του Καρτέσιου: "cogito ergo sum", που σημαίνει: σκέφτομαι άρα υπάρχω. Η ικανότητα, άλλωστε, για ελεύθερη και σωστή φήμιζε ο Δήμος Ιωαννιτών, με συνένοχο σ’ αυτό το ανοσιούργημα το σημεσκέψη - "συλλογάται σωστά, όποιος συλλογάται ελεύθερα", κατά το Ρήγα – ρινό δήμαρχο. Έγιναν και σχετικές εκδηλώσεις για τα "ελευθέρια" της πόείναι η ειδοποιός διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα όντα: αυτή δίνει λης, με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή και υπουργό, σημερινό Πρόεδρο νόημα και πε- της Δημοκρατίας. Ποια "ελευθέρια"; Υποκρίνονταν οι συμμετέχοντες σ’ αυρ ι ε χ ό μ ε ν ο τά πως αγνοούσαν ότι σ’ αυτήν εδώ την πόλη, και μονάχα σ’ αυτή από ολόστην ύπαρξή κληρη τη χώρα, με δική τους ευθύνη και συνενοχή, εξακολουθεί να ισχύει ακόμα ένα καθεστώς χειρότερο και από αυτό της τουρκοκρατίας, που τη γυμας. Λίγα χρόνια ρίζει πίσω στο σκοταδισμό και στο μεσαίωνα. Έβλεπα στην τηλεόραση αυαργότερα στο τές τις εκδηλώσεις και έφερναν στο μυαλό μου τα τριάντα χρόνια αυτού του βιβλίο "η φιλο- αγώνα. Ελεεινολογούσα τον εαυτό μου για το κατάντημα αυτής της χώρας. σοφία του αν- Και αναλογιζόμουνα: Αξίζει κανείς, 30 ολόκληρα χρόνια, να διεξάγει έναν τέθρώπου" του τοιο άνισο αγώνα, σε ένα τέτοιο άθλιο περιβάλλον; Την απάντηση τη βρήκα στις "Διακηρύξεις Ανεξαρτησίας" του ΧάουαρΆνταμ Σάφ, είδα μια ενδια- ντ Ζιν: "Η υπέρτατη δύναμη, σε μια κοινωνία – γράφει – είναι οι άνθρωποι φέρουσα τρο- που αγωνίζονται". Έτσι ο αγώνας συνεχίζεται. Άλλωστε, είπαμε και στην ποποίηση: το αρχή: "Dimico ergo sum". "cogito ergo Ψηφίστηκε, ύστερα από εισήγηση του Δήμου Ιωsum" του ΚαρEΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ τέσιου, μετουαννιτών, από τη Βουλή ο σχετικός νόμος το 1984, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ σιωνόταν στο που έδινε οριστική λύση στο θέμα. Ο νόμος άρχισε ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΓΤΑΑ) "dimico ergo να εφαρμόζεται, αλλά η διαπλοκή και η διαφθορά sum" = αγωνίανάμεσα στην πολιτική και την εκκλησιαστική ηγεζομαι άρα σία δεν επέτρεψε, τελικά, την εφαρμογή του... υπάρχω. Εκεί 4η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2007-2013) γινόταν η διευΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ κρίνιση πως η σκέψη είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ύπαρξή μας δεν «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 – 2013» είναι όμως αρκετή χρειάζεται, μαζί μ’ αυτή, και ο αγώνας για την υλοποίηΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 σή της αυτός, σε τελευταία ανάλυση, καταξιώνει τη ζωή μας. «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» Με αυτές τις σκέψεις, βαθιά αποτυπωμένες μέσα μου, κλήθηκα το Σεπτέμβριο του 1982 από το Σπύρο Κατσαδήμα, που είχε πάρει από το Γεννηματά τη διερευνητική εντολή να είναι υποψήφιος δήμαρχος στην πόλη μας, να συμμετάσχω στον υπό συγκρότηση συνδυασμό. Η πρόσκληση αυτή με ΜΕΤΡΟ 321 βρήκε εντελώς απροετοίμαστο. Είχα απλωμένο πολύ επαγγελματικό "τραΒασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό χανά" όπως συνήθιζε να λέει ο Χαρίλαος Φλωράκης, και ούτε σκέψη περΗ πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013" με ποσοστό νούσε απ’ το μυαλό μου για ενεργό απασχόληση με τα κοινά. Η εμμονή του συγχρηματοδότησης 75% από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και 25% από Εθνική Δαπάνη (Αριθμός ΣΑΕ282/8) ίδιου και του ανάλογου οργάνου του τότε κυβερνώντος κόμματος, υπό την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ επήρεια ασφαλώς των δύο φράσεων που προαναφέρθηκαν, έκαμψε την αρΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ χική αντίστασή μου, και πήρα τελικά την απόφαση, αφού εξασφάλισα τη συΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ γκατάθεσή τους ότι θα γίνει ο απαραίτητος αγώνας για κάτι το απλό και αυτονόητο σε μια στοιχειωδώς ευνομούμενη πολιτεία: Να αποκατασταθεί η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ συνταγματική τάξη και η νομιμότητα στην πόλη μας σε ό,τι αφορά τη διοίτης πράξης: κηση και τη διαχείριση των Παλαιών Κληροδοτημάτων Ιωαννίνων και των «Εκθετήριο - Εργαστήρι Ψηφιδωτών Γ. & Ν. Κολέφα» Σχολικών Περιουσιών της πόλης που προέρχονται από Κληροδοτήματα. Ο Δήμος Πωγωνίου διακηρύττει ότι την 18 του μηνός Μαρτίου του έτους 2014 ημέΟι συνθήκες, εκείνη την εποχή, ήταν ευνοϊκές. Σε τοπικό επίπεδο η "Δηρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. (λήξη παράδοσης των προσφορών) στο Δημαρχείο Καλμοτική Αλλαγή" υπό το Σπύρο Κατσαδήμα κρατούσε στα χέρια της τις τύχες πακίου, θα διεξαχθεί με ανοιχτή Δημοπρασία με το σύστημα: προσφοράς με επί μέτης πόλης. Σε εθνικό επίπεδο ο άνεμος της "Αλλαγής" έπνεε σε πολλά επίπερους ποσοστών έκπτωσης κατά ομάδες ομοειδών εργασιών και έλεγχο ομαλότητας δα, καθώς στο πολιτικό προσκήνιο μεσουρανούσαν άνθρωποι με το απαραίτων προσφερομένων επί μέρους ποσοστών έκπτωσης, πάνω σε συμπληρωμένο έντυτητο πολιτικό ανάστημα: ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Αντώνης Τρίτσης, ο πο οικονομικής προσφοράς της υπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1418/84 Λάζαρης, ο Δρεττάκης, ο Κουλουριάνος και άλλοι όμοιοί τους. όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και βελτιώθηκε με τους Ν.3669/08, N. 3263/04, Ν. 3212/03, Ν. 2940/01, Ν. 2372/96, Ν. 2338/95, Ν. 2229/94, τις διατάξεις του Π.Δ. 334/00, 11 Φλεβάρη 1983, λίγες μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Π.Δ. 609/85, Π.Δ. 210/97, κ.α. όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα για την κατα"Δημοτική Αλλαγή". Ημέρα ιστορική για την πόλη μας, με δυο βαρυσήμαντες σκευή του έργου με τίτλο: «Εκθετήριο - Εργαστήρι Ψηφιδωτών Γ. & Ν. Κολέφα». αποφάσεις: Την αποκατάσταση της μνήμης των αδικοχαμένων συμπολιτών Ο κωδικός Ο.Π.Σ.Α.Α. του έργου είναι: 181529 και πρόκειται για το υποέργο με τίτμας που υπήρξαν θύματα του εμφύλιου και την ανέγερση μνημείου προς τιλο «Εκθετήριο - Εργαστήρι Ψηφιδωτών Γ. & Ν. Κολέφα». μή τους στο Σταυράκι. Κλείνοντας τη συζήτηση σ’ αυτό το θέμα, ο τότε ΠρόΤο έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: α) κατηγορία Οικοδοεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αλέκος Σόφης, μέσα σ’ ένα γεμάτο από μικά, με προϋπολογισμό 239.287,64 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα), συγκίνηση κλίμα, επισήμανε: β) κατηγορία Ηλεκτρομηχανολογικά, με προϋπολογισμό 33.060,93 € (δαπάνη εργασιών, "Σήμερα λήγει ο εμφύλιος στην πόλη μας". ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα). Ακολούθησε συζήτηση για το θέμα των Κληροδοτημάτων. Ορίστηκα ειΟ προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση την μελέτη με αριθμό θεώρησης 32 / 2012 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών, σηγητής σ’ αυτό το θέμα που μου ήταν γνωστό από τα φοιτητικά χρόνια. Η ανέρχεται στο ποσό των 272.348,57 ΕΥΡΩ (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.) και στο ποαπόφαση δεν άργησε να παρθεί. Κλείνοντας την εισήγησή μου, επισήμανα: σό των 340.000,00 ΕΥΡΩ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.). "Σήμερα λήγει η τουρκοκρατία στην πόλη μας". Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση, να παραλαμβάνουν τα συμβατικά τεύΨηφίστηκε, ύστερα από εισήγηση του Δήμου Ιωαννιτών, από τη Βουλή ο χη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) από την έδρα του Δήσχετικός νόμος το 1984, που έδινε οριστική λύση στο θέμα. Ο νόμος άρχισε μου στο Καλπάκι – Τ.Κ. 44004, μέχρι τις 13 / 03 / 2014. να εφαρμόζεται, αλλά η διαπλοκή και η διαφθορά ανάμεσα στην πολιτική Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό και την εκκλησιαστική ηγεσία δεν επέτρεψε, τελικά, την εφαρμογή του. Υ.ΜΕ.ΔΙ. υπόδειγμα τύπου Β. Το Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό τους αντικατέστησε Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές εργοληπτικές επιχειρήσεις που κατέχουν εργοληη φιλία του "σοσιαλιστή" πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο της χούντας πτικά πτυχία: 1. Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις: του Ιωαννίδη, που έμενε ακλόνητος στη θέση του. Τα πολιτικά αναστήματα α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείπου είχαν αναλάβει την Αλλαγή, απομακρύνονταν από την κυβέρνηση. Τη

Γ ΝΩΜΕΣ

Τριάντα χρόνια αγώνας...

ται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ., εφόσον ανήκουν στην Α2, 1η, 2η τάξη (εντός και εκτός νομού) για έργα κατηγορίας Οικοδομικά. Και Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ., εφόσον ανήκουν στην A1, Α2, 1η τάξη (εντός και εκτός νομού) για έργα κατηγορίας Ηλεκτρομηχανολογικά. β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π. γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β’ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη. 2. Κοινοπραξίες Εργ. Επ. των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας. 3. Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ). Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας. Εγγύηση συμμετοχής στον διαγωνισμό ορίζεται σε 2 % επί του προϋπολογισμού του έργου χωρίς τα κονδύλια της αναθεώρησης και του Φ.Π.Α. δηλαδή 5.446,97 ΕΥΡΩ και η σχετική εγγυητική επιστολή θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου. Η ισχύς της θα είναι τουλάχιστον 6 μηνών και 30 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 6 μήνες. Οι εργολάβοι Δημοσίων έργων υποχρεούνται να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις για τα δημόσια έργα καθώς και δελτίο φορολογικής ενημερότητας. Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι διακόσιες εβδομήντα (270) ημερολογιακές ημέρες. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013" με ποσοστό συγχρηματοδότησης 75% από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και 25% από Εθνική Δαπάνη (Αριθμός ΣΑΕ 282/8) Προβλέπετε χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο σύμφωνα με το ν. 4093/2012, σημείο Η.6 (ΦΕΚ 222/Α/2012). Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι από το Δήμο Πωγωνίου, αρμόδιος υπάλληλος Στάμος Χρήστος (τηλ. 26533-60128 Φαξ: 2653360125) και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πωγωνίου (τηλ.: 26533-60125 Φαξ: 2653360125), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Καλπάκι, 21-02-2014 Ο Δήμαρχος Κων/νος Καψάλης


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

® Διαφέρουν κι ενδιαφέρουν... K H Δ E I A Τον λατρευτό μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό και θείο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ

Ετών 73 Από Κωνσταντινούπολη - Ομότιμο Καθηγητή Βιολογικής Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θανόντα, κηδεύουμε σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 4 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μπάφρας Ιωαννίνων. Η σύζυγος: Χρυσούλα Ο υιός: Άρης Η αδελφή: Στέλλα Δεγαΐτα Τα ανίψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας. Γραφεία Tελετών: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ κ’ ΓΕΩΡΓΙΟΥ KATPAXOYPA, Δ. Πατατούκου 9, τηλ. 26510-38148. Κινητό: 6977-430460. Fax: 26510-28836 - Iωάννινα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών & Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ Συνήλθε στην αριθμ. 1332/36/24-02-2014 Συνεδρία του και αφού άκουσε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα, το επιστημονικό κύρος, το μοναδικό ακαδημαϊκό ήθος και τη μέγιστη προσφορά του εκλιπόντος στο Τμήμα Ιατρικής και γενικότερα στο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία, αποφάσισε τα εξής: • Να παραστεί το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου στην κηδεία. • Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του. • Να αναρτηθεί για 24 ώρες μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την ημέρα της κηδείας. • Να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος. • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος. • - Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό ημερήσιο τύπο και στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννινα 24 Φεβρουαρίου 2014 Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Οι Γιαννιώτες δικηγόροι εξέλεξαν και πάλι Πρόεδρό τους την Αναστασία Γιογλή Εκτός από την κ. Γιογλή στις προχθεσινές εκλογές εκλέχτηκαν και οι εξής: Πανταζή Νίκη 149 ψήφους, Ζιάκκας Παναγιώτης 148, Ζώλας Αδαμάντιος 135, Τζιοβάρα Αγγελική 128, Θεοδώρου Παναγιώτης 125, Τσούνη Βασιλική 124, Καρακίτσος Θεόδ. 109, Δριγκόπουλος Σπύρος 106, Νάκα Μαρία 100, Γιαννέτας Μάριος 95. ¯ από 1η σελ.

Δηλώσεις των υποψηφίων… Οι δυο υποψήφιοι Πρόεδροι σε δηλώσεις τους πριν κλείσουν οι κάλπες αναφέρθηκαν στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης και στις ευθύνες που θα έχει η νέα Διοίκηση. «Όλοι έχουμε το ίδιο μέτωπο να αντιμετωπίσουμε. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε όλοι μας, είναι να σταθούμε δίπλα στους πολίτες, όπως

προσπαθήσαμε και κατά την προηγούμενη τριετία και βέβαια να διαφυλάξουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στα μέλη μας, γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως και όλη η κοινωνία, είναι μεγάλα», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Αναστασία Γιογλή. Από την πλευρά του ο κ. Παναγ. Σακκάς ανέφερε ότι «το νέο Δ.Σ. καλείται να αντιμετωπίσει και τα αποτελέσματα των μέτρων που ήδη έχουν ψηφιστεί και τα οποία θα οδηγήσουν σε έξοδο από το επάγγελμα αρκετούς συναδέλφους. Είναι πολύ σημαντικό το νέο Δ.Σ. που θα εκλεγεί να είναι αγωνιστικό, για να αντιμετωπίσει όλα αυτά που έρχονται και να συνεργαστεί και με τα υπόλοιπα Διοικητικά Συμβούλια των άλλων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν έχουμε αντάρτικα γιατί δεν έχουμε χρίσματα ¯ από 1η σελ.

τζώκα. Μάλιστα, ανέφερε πως η στήριξη από τα κόμματα αυτή την περίοδο δεν ευνοεί, αλλά μάλλον «χαντακώνει» τους υποψηφίους, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Ωστόσο ο ίδιος από την πλευρά του τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Γκόντα, ενώ χαρακτήρισε συμπαθητικές τις άλλες υποψηφιότητες και εκτίμησε πως στο τέλος θα υπάρχει μία σύνθεση.

Μήνυμα αισιοδοξίας Ο κ. Τασούλας θέλησε να εκπέμψει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, επισημαίνοντας πως μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα επιστρέψει στο βιοτικό επίπεδο του 2009, στηριζόμενη μάλιστα στις δικές της δυνάμεις και όχι σε δανεικά. Διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα φορολογικά μέτρα, καθώς και να ήθελε κάποιος να το πράξει, δε θα περνούσαν από τη Βουλή. Ωστόσο, τόνισε πως δεν πρέπει να φτάσουμε στο αντίθετο άκρο. «Η χώρα χρεοκόπησε γιατί δε χαλάγαμε χατίρι», ανέφερε και στηλίτευσε τη στάση της αντιπολίτευσης ονοματίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η διάσωση δε μπορεί να είναι δημοφιλής. Η εποχή των ταξιμάτων τελείωσε και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα φανεί η

Σελ. 15η

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

αλλαγή. Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρά», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Δεν είμαι νούμερο» Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι αναφορές του Κ. Τασούλα στη νύχτα της ψήφισης του δεύτερου μνημονίου και στις αναταράξεις που προκάλεσαν οι διαφωνούντες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας την άποψη πως ο ίδιος ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δε μπορούσε να αποτρέψει όσους επέλεξαν να το καταψηφίσουν. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν και χειρότερη και οι 22 βουλευτές να ήταν 40, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι χειρισμοί του ήταν επιτυχείς. Ερωτηθείς για το αν η τοποθέτησή του ως Προέδρου στο Ίδρυμα «Κ. Καραμανλής» ήταν μιας μορφής αποστρατεία, απάντησε πως πιστεύει το αντίθετο, με δεδομένο πως οι προκάτοχοί του Β. Μεϊμαράκης και Γ. Μιχελάκης έγιναν ο ένας Πρόεδρος της Βουλής και ο άλλος Υπουργός Εσωτερικών. Έσπευσε, βέβαια, να διευκρινίσει πως αυτό δε σημαίνει πως αναμένει υπουργοποίηση, κρίνοντας ορθές τις επιλογές του πρωθυπουργού. «Δεν είμαι νούμερο. Οι εποχές δεν αντέχουν ούτε νούμερα ούτε ψώνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ΔEKATH ΠΕΜΠΤΗ ΣEΛIΔA Eνδιαφέρουν και διαφέρουν !... ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 4 ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ! γιατί ο στόχος φορέων και επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι ένας και κοινός: Τουρισμός 4 εποχών στην Ήπειρο! Κι αυτός θα επιτευχθεί μόνο εάν υπάρξει μια μελετημένη προσέγγιση, αξιοποιώντας στο έπακρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. ¯ από 1η σελ.

Ανεκμετάλλευτα «εργαλεία»… Έχουν όμως αναρωτηθεί οι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα του τουρισμού γιατί σαν Ήπειρος έχουμε αφήσει ανεκμετάλλευτα χρήσιμα «εργαλεία», που καθιστούν την περιοχή μας άκρως ανταγωνιστική; Καταρχήν το θέμα του προβληματικού αεροδρομίου των Ιωαννίνων, για το οποίο ευθύνες φέρουν σε μεγάλο βαθμό οι τοπικοί μας άρχοντες και κυρίως οι βουλευτές που δεν κυνήγησαν το θέμα όσο θα έπρεπε, αφού αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη τροχοπέδη στην προσέλκυση ξένων τουριστών από διάφορα μέρη του κόσμου. Και σαν να φθάνει αυτό… ελαφρά τη καρδία υποσχόμαστε δρομολόγια σε ξένες εταιρίες, που θα… μεταφέρουν τουρίστες, με αποτέλεσμα να αποδεικνυόμαστε εντελώς ασυνεπείς και ανακόλουθοι. Από την άλλη, έχουμε αξιοποιήσει όσο θα μπορούσαμε και θα έπρεπε τα μνημεία, τις παραλίες, τα βουνά, την Ηπειρωτική γαστρονομία με τα τοπικά προϊόντα, προβάλλοντάς τα εντός κι εκτός Ελλάδος με κάθε τρόπο; Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός ότι πέρυσι μόλις τρεις Ηπειρωτικές παραλίες κατάφεραν να κερδίσουν γαλάζια σημαία, ενώ θα έπρεπε όλοι οι παραθαλάσσιοι κυρίως Δήμοι να το είχαν κυνηγήσει περισσότερο.

Περί επιθετικής πολιτικής… Η επιθετική πολιτική που λέει πως κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στην συμμετοχή μας μ’ ένα ή δυο περίπτερα στις διάφορες εκθέσεις. Βέβαια, κάτι είναι κι αυτό, δεν αντιλέγει κανείς, απλά γίνεται αποσπασματικά και ασυντόνιστα, χωρίς τη συμμετοχή όλων των φορέων ή και επιχειρήσεων. Θα πρέπει να κάνουμε κι ένα βήμα παραπέρα. Το έχουμε εξάλλου τονίσει και παλιότερα μέσα από τις στήλες του «Π.Λ.»: κάτω από την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Ηπείρου να υπάρξει συντονισμός δράσεων, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος. Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, η Περιφέρεια Ηπείρου να επανε-

ξετάσει την τουριστική της πολιτική και να δώσει περισσότερη έμφαση σε πιο ολοκληρωμένες δράσεις. Επιθετική πολιτική λοιπόν, με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπό την καθοδήγηση της Περιφέρειας, καλύτερη αξιοποίηση του Διαδικτύου για την προβολή παγκοσμίως της Ηπείρου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, μεγαλύτερη έμφαση στις βασικές υποδομές, βοήθεια και συμβουλευτική στις μικρές επιχειρήσεις που προβάλλουν τις Ηπειρωτικές παραδόσεις και άλλες κινήσεις που οι ειδικοί μπορούν να προτείνουν για να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου.

Και συμμετοχή στις εκθέσεις… Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με συμμετοχή μας στις διάφορες εκθέσεις, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εντυπωσιακά. Τελευταία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στην έκθεση με τίτλο «GREKLAND PANORAMA», που έγινε στην Στοκχόλμη και η οποία ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, πρόκειται για επιλογή που στοχεύει στην ευρύτερη Σκανδιναβική Αγορά, η οποία «τροφοδοτεί» την Ελλάδα με 1,5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο. Θα μπορούσε και η Ήπειρος με σωστούς χειρισμούς να αποσπάσει ένα κομμάτι της μεγάλης αυτής τουριστικής αγοράς. Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας Βασίλη Ψαθά και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δημήτρη Σιώλο, οι οποίοι είχαν σειρά επαφών με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, στους οποίους παρουσίασαν τις δυνατότητες που έχει η Ήπειρος για τουρισμό τεσσάρων εποχών. Η Περιφέρεια, είχε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για φιλοξενία στο Περίπτερό της, σε όλους τους επιχειρηματίες του τουρισμού της Ηπείρου, από τους οποίους ανταποκρίθηκαν δυστυχώς μόνο η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και Ξενοδόχοι της Πάργας. Εκεί είχαν συναντήσεις με τους σημαντικότερους tour operators που δραστηριοποιούνται στην Σκανδιναβική αγορά (Apollo Kuoni, Tui Nordic, Solresol, κ.ά.), με τους οποίους έγινε η σχετική προεργασία, ώστε να κλείσουν κάποια τουριστικά πακέτα.

«Τελευταίες πινελιές» στο σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών για το ΕΣΠΑ ¯ από 1η σελ.

θηκε σε γενικά ήπιους τόνους εξαιτίας και της ασθένειας του Δημάρχου.

«Καταθέστε προτάσεις…» Ο Φίλιππας Φίλιος έκανε χθες γνωστό ότι το σχέδιο πρότασης του Δήμου Ιωαννιτών για το νέο ΕΣΠΑ, μετά και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου και κάλεσε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις παρατάξεις να το μελετήσουν και να συμβάλλουν με ιδέες και προτάσεις ώστε ο Δήμος να είναι έγκαιρα προετοιμασμένος. «Στην προεκλογική περίοδο μπορεί οι τόνοι να ανεβαίνουν όπως και η αντιπαράθεση, όμως έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι μαζί, να συνεργαστούμε και να καταθέσουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για το Δήμο μας. Η έγκαιρη προετοιμασία είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Περικοπές πόρων Ο κ. Φίλιος καυτηρίασε τις νέες αποφάσεις της Κυβέρνησης για περαιτέρω περικοπές πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά, περίπου 94 εκατομμύρια ευρώ, χορηγούνται επιλεκτικά σε Δήμους της χώρας, κίνηση που, όπως είπε, δεν είναι ούτε ηθική, ούτε διάφανη, εν όψει μάλιστα της προεκλογικής περιόδου. Την σημασία της έγκαιρης προετοιμασίας του Δήμου ενόψει

του νέου ΕΣΠΑ τόνισε στην δική του παρέμβαση και ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας.

Για τις ΔΕΥΑ… Εν τω μεταξύ, η Διοίκηση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών τον οποίο ενημέρωσε διεξοδικά για το καθεστώς λειτουργίας των ΔΕΥΑ, με αφορμή τα κατά καιρούς δημοσιεύματα για κλείσιμό τους ή για διαθεσιμότητα προσωπικού. Αυτό που τονίστηκε είναι ότι ο ιδρυτικός νόμος δεν μπορεί να καταργηθεί παρά μόνο να τροποποιηθεί.

Προσωρινή λύση για μπάζα Ο Φίλιππας Φίλιος ενημέρωσε χθες το σώμα και για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο Δήμο με τη διάθεση των μπαζών και των βαρέων αντικειμένων και την ανάγκη να βρεθεί προσωρινή λύση για την εναπόθεσή τους. Από την αρμόδια υπηρεσία προκρίθηκε ως καλύτερη λύση το παλιό, δημοτικό, λατομείο των Μαρμάρων και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και του Τοπικού Συμβουλίου, όπως είπε. Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να γίνει η προμήθεια του θρυμματιστή στον ΧΥΤΑ Ελληνικού και η χωροθέτηση σημείου για την εναπόθεση ανάλογων αντικειμένων ολόκληρου του Νομού.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων

Τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων Αστυνομικών

° Σε οδούς της πόλης δόθηκαν τα ονόματα τριών ηρώων… • Ως ημέρα μνήμης των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών, έχει καθιερωθεί το πρώτο ψυχοσάββατο του έτους, που ήταν το περασμένο, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ) H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων ως ελάχιστο φόρο τιμής στους συναδέλφους που θυσίασαν το πολυτιμότερο αγαθό, την ίδια τους την ζωή, για την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των συ-

Γιάννενα και το 2005 υπηρετούσε ως Αρχιφύλακας στο Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Ιωαννίνων. Στον Αρχιφύλακα Δημήτριο Κώτση απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Ανθυπαστυνόμου. • Ο Ανθυπαστυνόμος Βλαχοπάνος Κωνσταντίνος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένων (30-12-2005). Γεννήθηκε το 1958 στην Άρτα και το 2005 υπηρετούσε ως Αρχιφύλακας στο Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Ιωαννίνων. Στον Αρχιφύλακα

μπολιτών μας, μετά την θεία λειτουργία τέλεσε στο ισόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτών. Αρκετοί συνάδελφοι παραβρέθηκαν στην λιτή αυτή τελετή μνήμης, τιμώντας τους Ήρωες. Κατόπιν αιτήματος της Ένωσης προς τον Δήμο Ιωαννιτών, δόθηκαν σε οδούς της πόλης τα ονόματα των αειμνήστων Κώτση Δημητρίου, Βλαχοπάνου Κωνσταντίνου και Ζαμπαλα Κωνσταντίνου.

Κωνσταντίνο Βλαχοπάνο απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Ανθυπαστυνόμου. • Ο Αρχιφύλακας Ζαμπαλάς Κωνσταντίνος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένου από τον δράστη που προηγουμένως είχε τραυματίσει θανάσιμα τον Εισαγγελέα της έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων (7-11-1994). Γεννήθηκε το 1964 στην Γερμανία με καταγωγή από το Καπέσοβο Ζαγορίου και το 1994 υπηρετούσε ως Αστυφύλακας στο Τμήμα Ασφάλειας Ιωαννίνων. Στον Αστυφύλακα Κωνσταντίνο Ζαμπαλά απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Αρχιφύλακα.

* * *

• Ο Ανθυπαστυνόμος Κώτσης Δημήτριος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένων (30-122005). Γεννήθηκε το 1960 στα

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Θέτουμε ξανά τον εαυτό μας, στην κρίση των Ηπειρωτών νο ρόλο που θα έχουν οι Περιφέρειες στη διαχείριση του ΕΣΠΑ (νέου), του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου, αποφασίσαμε, μετά από πολύ σκέψη, να θέσουμε τον εαυτό μας στην κρίση των Ηπειρωτών στις εκλογές του 2014», ήταν η κεντρική τοποθέτηση – ανακοίνωση του Περιφερειάρχη. ¯ από 1η σελ.

Με τους ίδιους Αντιπεριφερειάρχες Ο κ. Καχριμάνης, κατά την ανακοίνωση της απόφασης, περιστοιχιζόταν από τους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας Β. Ψαθά, Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλη, Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη και Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, οι οποίοι θα είναι πάλι υποψήφιοι. Η δήλωση υποψηφιότητας έγινε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα τη στρατηγική στη νέα προγραμματική περίοδο 20142020, και όπως ειπώθηκε επισπεύθηκε κατά δύο ημέρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, για να μην αναγκαστούν να μετακινηθούν ξανά οι αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε. προς τα Γιάννενα.

Εκτός αυτοδιοίκησης τα κόμματα Παράλληλα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο κ. Καχριμάνης, έθεσε και τις πρώτες κατευθύνσεις ενόψει της προεκλογικής περιόδου και της στελέχωσης του ψηφοδελτίου του. Συγκεκριμένα κατέστησε σαφές, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία εμπλοκή κομματικών παρατάξεων στα της Περιφέρειας, υπερτονίζοντας τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του συνδυασμού του: «Έχουμε αποδείξει – υπογράμμισε- στα τρία χρόνια της θητείας μας, ότι είμαστε μια παρά-

ταξη που κινείται και δρα με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια. Τους σεβόμαστε όλους, τιμούμε το θεσμικό ρόλο καθενός εκάστου. Δεν επιτρέψαμε όμως, ούτε και πρόκειται να γίνει στο μέλλον, εμπλοκή κομματικών παρατάξεων και σχηματισμών στη λειτουργία της Περιφέρειας. Αυτή είναι στάση ζωής. Είναι απαρέγκλιτη αρχή μας».

Άνοιγμα προς άλλους χώρους Ως προς τη στελέχωση του ψηφοδελτίου ο νυν Περιφερειάρχης, έκανε σαφές άνοιγμα προς πρόσωπα που κινούνται σε άλλους πολιτικούς χώρους, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι ήδη βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με διάφορα πρόσωπα. «Στη νέα πορεία, που ξεκινά από σήμερα, - ανάφερε χαρακτηριστικά- στηριζόμαστε σε στελέχη που το 2010 οδήγησαν σε νικηφόρα πορεία την παράταξη της "Αξιοβίωτης Ανάπτυξης". Απευθύνουμε όμως κάλεσμα συνεργασίας προς όλους ανεξαιρέτως του πολίτες της Ηπείρου, οι οποίοι διαπνέονται από τις ίδιες αρχές και αντιλήψεις και έχουν την ίδια αγωνία για το μέλλον της πατρίδας μας, προκειμένου να συμπορευτούν μαζί μας, σε μια ευρεία παράταξη, με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και γι αυτά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για την επίλυσή τους και την επομένη των εκλογών».

O Kαιρός σήμερα Προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονόνερο και πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι.


Σελ. 16η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

O «ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» στον παλμό των γεγονότων... Από το αστυνοµικό δελτίο

Προστίθενται δύο με τρεις θάνατοι την ημέρα

Στους 62 ανέβηκαν οι νεκροί λόγω γρίπης!

Καρμανιόλα η Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας

Άγιο είχαν δύο γυναίκες που έπεσαν με το Ι.Χ. τους στα νερά του Λούρου • Δρόμος καρμανιόλα και χωρίς καμία προοπτική βελτίωσης είναι ο εθνικός δρόμος Ιωαννίνων – Άρτας, καθώς οι όποιες βελτιώσεις θα μπορούσαν να γίνουν πάνε στράφι, ένεκα Ιόνιας Οδού. Τα τροχαία ατυχήματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, σαν αυτό που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Άγιο είχαν οι δύο γυναίκες, η οδηγός και η συνοδηγός μητέρα της, καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε στον ποταμό Λούρο! Όπως έγινε γνωστό,

λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Αθηνών, στο ύψος του χωριού Τέροβο, πιθανότατα από λάδια που είχαν πέσει στο οδόστρωμα και δεν καθαρίστηκαν, το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και κατέληξε στο ποτάμι, με τις δυο γυναίκες να καταφέρνουν να βγουν σώες. Αμέσως ειδοποιήθηκαν Αστυνομία και ΕΚΑΒ. Οι δυο γυναίκες μεταφέρθηκαν τραυματισμένες και ευτυχώς εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων. Β. Στ.

Από την σόμπα που τους ζέστανε…

Στάχτη έγινε το σπίτι 5μελούς οικογένειας στο Βοτονόσι… • Ολοσχερώς καταστράφηκε μια μονοκατοικία στο Βοτονόσι Μετσόβου, όταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης εκδηλώθηκε φωτιά από ξυλόσομπα. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Μετσόβου και Μηλιωτάδων, καθώς και από τα Γιάννενα, χωρίς όμως να καταφέρουν να σώσουν το σπί-

τι, το οποίο μίσθωνε μια πενταμελής οικογένεια. Το ευτύχημα είναι ότι ο 41χρονος ένοικος αντιλήφθηκε έγκαιρα τη φωτιά και μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους το εγκατέλειψαν. Μία ακόμη οικογένεια σε απόγνωση, χωρίς στέγη και με γκρεμισμένα τα όνειρα, μέσα στην απελπισία, μόνο και μόνο γιατί ήθελε να ζεσταθεί…

42χρονος Έλληνας μετέφερε παράνομα Γεωργιανή • Ένας 42χρονος ημεδαπός συνελήφθη για μεταφορά μίας 24χρονης υπηκόου Γεωργίας, παράνομης μετανάστριας. Ειδικότερα, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 42χρονο και την 24χρονη αλλοδαπή που μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι η 24χρονη αλλοδαπή είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενη παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος της θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής της.

Σύλληψη επτά Αλβανών λαθρομεταναστών • Από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών συνελήφθησαν επτά Αλβανοί ηλικίας από 22 μέχρι 49 χρόνων που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τέσσερα διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν και μέτρα απαγόρευσης στη χώρα μας.

Πωλούσε βεγγαλικά χωρίς άδεια • Σύλληψη ιδιοκτήτριας καταστήματος ψιλικών για κατοχή παιδικών αθυρμάτων και πυροτεχνημάτων, έγινε την Κυριακή το απόγευμα στην Πρέβεζα. Πρόκειται για 47χρονη, στο κατάστημα της οποίας έκαναν έλεγχο αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), οι οποίοι εντόπισαν συνολικά 63 είδη διαφόρων τύπων πυροτεχνημάτων, για τα οποία δεν διέθετε άδεια για πώληση.

• Δύο έως τρεις θανάτους λόγω γρίπης «μετράμε» καθημερινά στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν χάσει τη ζωή τους 62 άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί παρόλο που ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, δεν χρειάζεται πανι-

Δεν υπάρχει έλλειψη Tamiflu • Κανένα πρόβλημα δεν παρατηρείται στην διανομή του φαρμάκου Tamiflu, που συνταγογραφείται για την θεραπεία ή πρόληψη της γρίπης, υποστηρίζει η παρασκευάστρια εταιρεία Roche Hellas, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για προβλήματα στην πρόσβαση των πολιτών στο εν λόγω σκεύασμα.

κός αλλά ενημέρωση. Αναφερόμενος στα αντιγριπικά εμβόλια είπε ότι πράγματι αυτή την περίοδο παρατηρείται έλλειψη, καθώς οι παραγγελίες έγιναν βάσει της περυσινής χρονιάς η οποία ήταν ηπιότερη. Πλην όμως, όπως πρόσθεσε, η εποχή του εμβολίου έχει περάσει, αφού σε δύο τρεις εβδομάδες η πορεία της γρίπης θα είναι πτωτική. Όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να επισκεφθούν το γιατρό τους και να ξεκινήσουν άμεσα αντι-ιική θεραπεία, η οποία, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, είναι στη διάθεση των πολιτών.

Έως την Πέμπτη οι αιτήσεις των γιατρών για το νέο φορέα

Στις 20 Μαρτίου ανοίγουν τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ

® Θα προσληφθούν όλοι διαβεβαιώνει ο Αντ. Μπέζας

• Από τις 20 Μαρτίου ξανανοίγουν τα πολυϊατρεία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε χθες ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας σε συνέντευξη Τύπου. Στην συντριπτική τους πλειονότητα όλες οι μονάδες έχουν παραδώσει τα κλειδιά, εκτός από έξι στην Αττική. Στο μεταξύ, στα δημαρχεία και στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ αναρτήθηκαν οι λίστες με τα ονόματα των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό γιατρών που θα εξυπηρετούν τους ασθενείς, μετά και το προσωρινό κλείσιμο των πολυϊατρείων.

Αιτήσεις έως την Πέμπτη Μέχρι την περασμένη Παρασκευή από τους 5.500 γιατρούς είχαν κάνει αίτηση να πάνε στο νέο φορέα 1.389, ενώ η προθεσμία για

την υποβολή των αιτήσεων θα λήξει μεθαύριο Πέμπτη. Από την Παρασκευή ξεκινούν οι διαδικασίες για όσους γιατρούς ενδιαφέρονται για τον ΕΟΠΥΥ. Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος γιατρός που θα κάνει αίτηση να μην προσληφθεί», αναφέροντας ότι η αξιολόγηση έχει να κάνει με τον τελικό μισθό των γιατρών και το βαθμό με τον οποίο θα μπουν στο σύστημα. Γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν στις ίδιες μονάδες που εργάζονταν μέχρι σήμερα. Από την πλευρά του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου αποφάσισε να προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ληστής κυκλοφορούσε ελεύθερος τρία χρόνια • Στα Γιάννενα θεώρησε ότι θα έβρισκε την ησυχία του 34χρονος Έλληνας, που πριν τρία χρόνια είχε ληστέψει περίπτερο στην Ορεστιάδα Έβρου, τραυματίζοντας μάλιστα την ιδιοκτήτριά του με μαχαίρι. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Ορεστιάδας και η σύλληψη του έγινε όταν σε αστυνομικό έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί διαπίστωσαν τις εκκρεμότητες που είχε με τη Δικαιοσύνη.

AΘΛ HTIKA

Καλλονή – Παναιτωλικός 3-1 • Με 3-1 κέρδισε χθες βράδυ η Καλλονή τον Παναιτωλικό στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (26η Αγωνιστική) Λεβαδειακός - Αστέρας Τρ. Απόλλων Σμ. - Πανιώνιος ΟΦΗ - Ολυμπιακός Παναθηναϊκός - Εργοτέλης Ατρόμητος - Ξάνθη ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια Πλατανιάς - Άρης ΠΑΟΚ - Πανθρακικός Καλλονή - Παναιτωλικός

3-1 1-2 0-4 1-1 2-0 0-1 2-1 3-0 3-1

H BAΘMOΛOΓIA (σε 26 ματς) 1) Ολυμπιακός 78-9 2) ΠΑΟΚ 52-25 3) Ατρόμητος 40-18 4) Παναθηναϊκός 39-22 5) Αστέρας Τριπ. 37-25

74 54 52 47 45

6) Παναιτωλικός 7) Πανθρακικός 8) ΟΦΗ 9) Καλλονή 10) ΠΑΣ Γιάννινα 11) Εργοτέλης 12) Λεβαδειακός 13) Πανιώνιος 14) Ξάνθη 15) Πλατανιάς 16) Απόλλων Σμ. 17) Βέροια 18) Άρης

27-25 31-38 21-32 26-43 27-36 26-29 29-44 23-30 29-41 24-38 31-41 20-44 21-41

34 34 33 32 32 31 30 30 29 25 25 23 18

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27η - 1, 2 & 3/3/2014): Ξάνθη - Λεβαδειακός, Βέροια - Απόλλων Σμ., Άρης - ΟΦΗ, Παναιτωλικός - Ατρόμητος, Αστέρας Τρ. - Πανθρακικός, Εργοτέλης - ΠΑΟΚ, Πανιώνιος Καλλονή, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα.

Ασυμβίβαστο υποψήφιου ευρωβουλευτή-βουλευτή στη Ν.Δ.

® Να παραιτηθεί όποιος θέλει να κατέβει στις ευρωεκλογές

• Ασυμβίβαστο για τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές αποφάσισε να θέσει ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Την αποκάλυψη έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης όμως ξεκαθάρισε ότι το ασυμβίβαστο αφορά σε εσωτερική διαδικασία της Ν.Δ. και όχι κανόνα για όλα τα κόμματα. Επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να βάλουν έως τέσσερις σταυρούς και ότι θα υπάρχει μια εκλογική περιφέρεια.

Ο Π. Ψωμιάδης υποψ. για Ευρωβουλή με ή χωρίς τη «βούλα» της Ν.Δ.

® Δεν πάω με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

• Έκλεισε την πόρτα ενδεχόμενης συνεργασίας με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες», ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος μιλώντας στο ΒΗΜΑ 90,1 ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής, επιδιώκοντας το «πράσινο φως» του Αντώνη Σαμαρά. Ο Π. Ψωμιάδης, που με τον τρόπο αυτό, επιζητά την επιστροφή του στα κοινά, δήλωσε δυσαρεστημένος από τον τρόπο που το τελευταίο διάστημα του έχει φερθεί η Ν.Δ., σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "το σπίτι αυτό είναι του λαού. Πρέπει να φύγουν τα κακά πνεύματα από το Μαξίμου και από τη Συγγρού. Να μπει μπροστά ο Σαμαράς για να μην χαθούμε και

να δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλο". Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, είπε ότι: "Κανείς δεν χάνεται από αυτούς που βρέθηκαν δίπλα στο λαό. Δεν είναι δυνατόν να πετάς έξω ένα Ψωμιάδη. Υπάρχουν άλλα ταγάρια που αποφασίζουν για τον Ψωμιάδη, όχι ο Σαμαράς! Ο λαός με κρατάει ακόμη"! Σημείωσε ακόμη ότι στα δύσκολα ήταν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, "αλλά τώρα νιώθω πονεμένος και αδικημένος από τον ίδιο. Παρ' όλα αυτά, το παλεύω να συνεργαστούμε. Είμαι δεμένος με την παράταξη αυτή, άσχετα εάν άλλοι με σπρώχνουν προς την έξοδο". Αν και πιέστηκε, πάντως, δεν τους κατονόμασε αυτούς τους άλλους. ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στα λιμάνια • Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας κήρυξε για αύριο Τετάρτη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), με αφορμή την παρουσίαση από το ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ. Για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10 το πρωί, και πορεία προς τη Βουλή. «Η κυβέρνηση συνεχίζει, παρά

τη μεγάλη αντίδραση των συνδικάτων, των κοινωνικών φορέων, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, την προσπάθεια εκποίησης των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών, χρησιμοποιώντας το ΤΑΙΠΕΔ για να αποσιωπήσει τις πολιτικές ευθύνες που επωμίζεται από το έγκλημα που επιχειρεί σε βάρος της εθνικής οικονομίας, της αναπτυξιακής προοπτικής και του κοινωνικού ρόλου που επιτελούν τα Λιμάνια» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ...

Συνελήφθη φυγόδικος για πλαστογραφία • Χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα, συνελήφθη 51χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Νάξου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών για πλαστογραφία.

Με απόφαση Αντώνη Σαμαρά…

Με τον ΑΡΗ ΛΕΚΚΟ • Από χθες το πρωί στα περισσότερα αθλητικά ΜΜΕ της χώρας ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει καταντήσει... περίγελος μετά την... εξ’ ουρανού ήττα απ’ τη Βέροια... Τα ειρωνικά σχόλια δίνουν και παίρνουν για τις... ομορφιές που έγιναν στο «Ζωσιμάδες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται και το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι σοβαρός αντίλογος δεν μπορεί να υπάρξει... Όταν η ντόπια ομάδα πριν λίγους μήνες εμπλέκονταν σε απανωτά παιχνίδια ύποπτα «χειραγώγησης» σύμφωνα με τις εκθέσεις της UEFA και ο πρόεδρός της ήταν κατηγορούμενος στην ιστορία των στημένων αγώνων, με όλα όσα συνέβησαν την Κυριακή και την παραφιλολογία που ακολούθησε, η «ρετσινιά» που μένει στην «ούγια» θεωρείται το λιγότερο προσβλητική για την 48χρονη ιστορία της... Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή τη στιγμή για το σύνολο της ποδοσφαιρικής Ελλάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί «πιόνι» σ’ ένα γενικότερα κατευθυνόμενο σύστημα «ομάδων - δορυφόρων», γύρω από κάποιον «αόρατο» υποκινητή... κόκκινης απόχρωσης... Επτά - οκτώ «συμμετέχοντες» στο παραπάνω σύστημα ανταλάσσουν βαθμούς κάθε αγωνιστική εκτελώντας... άνωθεν εντολές, για να «βολευτούν» οι ημέτεροι και να σταλούν στο... πυρ το εξώτερον οι «αντιφρονούντες»... Αυτή την ταυτότητα μας δίνουν δυστυχώς... Το σίγουρο είναι πάντως ότι η Super League έχει γεμίσει «παραγοντίσκους» που φοβούνται να «υψώσουν φωνή» στο μεγάλο «αφεντικό»,

για να μη χάσουν τη... θεσούλα τους στην Κατηγορία και τα προνόμια που συνεπάγονται, δηλαδή τα παχυλά τηλεοπτικά συμβόλαια και τις χορηγίες του ΟΠΑΠ. Με λίγα λόγια αν δεν... υπακούς σαν... μούτσος στα «κελεύσματα» του «καπετάνιου»... μαύρο φίδι που σ’ έφαγε... Γι’ αυτό στη S.L. τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να... ξεπετάγονται «πυροτεχνήματα» απ’ το πουθενά τύπου Πλατανιά, Καλλονής, κλπ. κι άλλες ομάδες είναι... καταδικασμένες να μείνουν για... πάντα στη Football League. Όπως καταλαβαίνετε η «λερναία ύδρα» έχει φροντίσει από πριν να διαθέτει αρκετά «κεφάλια» έτοιμα προς... χρήση... Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει την ΑΤΥΧΙΑ να περιβάλλεται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το «περίβλημα»... Όταν στις δεκαετίες ‘70 και ‘80 παράγοντες - μεγαθήρια «όρθωναν ανάστημα» στον Γουλανδρή, στον Νταϊφά, στον Βαρδινογιάννη, στον Μπάρλο, στον Παντελάκη, κλπ., κάποιοι σημερινοί «πατέρες»... ψάρευαν στα... ποταμοχώρια τους, γι’ αυτό δεν μας προκαλεί εντύπωση η άγνοια που τους χαρακτηρίζει... Όμως έχω μια απορία: Οι περήφανοι και ντόμπροι Γιαννιώτες φίλαθλοι για πόσο ακόμα θ’ ανέχονται το συνεχόμενο «τσαλαπάτημα» της αξιοπρέπειάς τους; Στον «βωμό» μιας «τυποποιημένης» παρουσίας στη Super League, προτιμούν να «θυσιάσουν» κάθε ίχνος αυτοσεβασμού δίνοντας αμίλητους «θεατές» στις προδιαγεγραμμένες και κακοστημένες «παραστάσεις» που παίζονται μπροστά στα μάτια τους; Τους ικανοποιεί η γενικότερη «αίσθηση»

που έχει διαμορφωθεί στο πανελλήνιο ότι ο πάλαι ποτέ κραταιός «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει καταντήσει «μαριονέτα» τυχάρπαστων παραγόντων που διαχειρίζονται στο παρασκήνιο το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι; Οι κραυγές και οι αποδοκιμασίες μετά τον αγώνα, δείχνουν τουλάχιστον ένα «ξύπνημα» απ’ τον «λήθαργο» που μας προσφέρεται σε «δόσεις» για... ελέφαντες. Όσο αφήνονται οισμένοι να συνεχίζουν... απρόσκοπτα το έργο τους, τότε είμαστε βέβαιοι ότι ο ΠΛΗΡΗΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ της υπόστασης του ΠΑΣ Γιάννινα θα «χτυπήσει την πόρτα» πολύ σύντομα... Και κάτι ακόμα. Δεν γνωρίζουμε τι είδους «διαβεβαιώσεις» έχουν γίνει για τη φετινή πορεία των «κυανόλευκων» απ’ το «συνάφι» που ασχολείται με τα πεπραγμένα. Αν όμως, χτυπάμε ξύλο, στα τέσσερα επόμενα ματς η συγκομιδή μείνει στο «μηδέν» να δούμε μετά πώς θα την... σκαπουλάρουν οι διάφορες «κλαίουσες Μαγδαληνές» που ανακατεύονται με τα... πίτουρα χωρίς να υπολογίσουν τις κότες... Σ’ αυτές τις καταστάσεις τα πάντα είναι ΕΦΗΜΕΡΑ και ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ... Υποψήφιοι «αντικαταστάτες» είναι πολλοί και να ξέρουν όσοι επέλεξαν αυτόν τον «δρόμο», ότι κάποια στιγμή το ίδιο το «σύστημα» θα τους αποβάλλει ώστε ένας άλλος περισσότερο χρήσιμος στα «συμφέροντα» να πάρει τη θέση στο «γρανάζι»... Μέχρι τότε όμως ας... απολαύσουμε τα «σαλόνια» της μεγάλης Κατηγορίας, «χορεύοντας» σαν τους «ξένους» στα σαλούν της άγριας δύσης που απέφευγαν μ’ αυτόν τον τρόπο τους... πυροβολισμούς στα πόδια απ’ τους... καουμπόηδες...

25 02 2014  

newspapers,articles

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you