Pläjäys

Page 1


tervetuloa mukaan matkalleni kohti joulua

2


3


 sivuilta löytyy ainakin seuraavaa: värejä, askartelua, tuunausta, fiilistä. ja harvoja sanoja



askartelu on kivempaa itse suunnitelluilla materiaaleilla. kuten puuhelmillä.

tämän kaunoinen pääsi mukaan tähtijengiin. mitä muille kuusenjaloille kävikään?

10 15 

 4


 joulu.. niin pian!



millaisen oven takana ystäväsi odottavat? kranssi päivittyy pienellä vaivalla!

lahjat peittyy kääreisiin. tänä vuonna lahjapusseihin.

22

24

Tämä lehti on minun kokeiluni, joten kaikenlainen posti ja palaute

on tervetullutta:

plajays.larppa@gmail.com

5


6


JOULU. SANA ON PYÖRINYT MIELESSÄNI JO VIIKKOJA. ALUKSI SE PUTKAHTELEE PÄÄHÄN, KUN VALOISAT ALKUSYKSYN YÖT ALKAVAT PIKKUHILJAA TUMMUA. SILLOIN TEKEE MIELENI SYTYTELLÄ KYNTTILÖITÄ LYHTYIHIN. SITTEN TEKEE MIELI MAISTAA LEMPIGLÖGIÄ. SEN TUMMAA MAKUA, AINA SITÄ ON KAAPISSA, EDELLISJOULULTA JÄTETTY VALMIIKSI, ENSIMMÄISTÄ HERKUTTELUHETKEÄ VARTEN.

PIKKUHILJAA HUOMAAN MIETTIVÄNI MUITAKIN JOULUMAKUJA. NAPPAAVANI MAISTIAIKSIKSI KAUPAN PIPAREITA. SITTEN HAMSTRAAN JO LAHJANAUHOJA, VAIKKA EDELLISIÄKIN ON YLLIN KYLLIN. VÄHITELLEN OSTOSKORIINI LÖYTYY MYÖS JOULUMUISTAMISIA.

AATTOAAMUNA OLE VIELÄ EDES VARMA SIITÄ, MITÄ ON JOULUATERIALLA JÄLKIRUOAKSI.

KOTI ALKAA VÄRITTYÄ JOULUUN. TUUNAILEN JA RAKENTELEN. SUUNNITTELEN JA KORISTELEN. SITTEN LAITAN JO VÄHÄN KEVYTTÄ JOULUMUSIIKKIA. SELLAISTA EI NIIN TÄRKEÄÄ. NIIDEN AIKA ON MARRASKUUSSA. JOULUKUUN KUUNTELEN RADION JOULUOHJELMIA.

KOSKAAN JOULUNI EI OLE TÄYDELLISESTI ORGANISOITU. JOULUSIIVOUS ON AINA KESKEN, MONI IDEA JÄÄNYT TOTEUTTAMATTA MUUTENKIN. ENKÄ AINA AATTOAAMUNA OLE VIELÄ EDES VARMA SIITÄ, MITÄ ON JOULUATERIALLA JÄLKIRUOAKSI. MINULLE TÄRKEINTÄ ON TÄMÄ MATKA. PIKKUHILJAA VALMISTAA SYDÄNTÄÄN VUODEN TÄRKEINTÄ JUHLAA VARTEN. JA ONHAN SE MUKAVA, ETTÄ LOPPUJEN LOPUKSI JOULU SYNTYY LÄHEISISTÄ JA YHDESSÄOLOSTA.

7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


24


25


26


27


28


29


30


31


Lapsuuteni jouluun kuului monia traditioita. Niistä on mieleeni jäänyt erityisesti tiernapojat, jotka täällä kotimaan eteläisissä osissa on harvinaisempaa herkkua. Jo ennen kouluikää sain useita kertoja olla esittämässä Mänkkiä, tuota tähteä pyörittävää poikaa. Aina en meinannut huomata vuorosanojeni ajan olevan käsillä.

Kouluaikoina esitin enimmäkseen Muriaanein kuningasta. Se oli muuten mukava rooli, mutta muistan vieläkin sen, miten musta vesiväri kiristi naamassa. Joinakin vuosina laitoin vain mustat sukkahousut päähäni. Useammat esiintymiset olen tehnyt tässä roolissa, koulussa, muissa tilaisuuksissa, mutta myös kiertämällä talosta taloon.

Muistissa on kyllä vieläkin kaikki laulut ja vuorosanat. Joskus olen laulaa lurauttanutkin koko esityksen itsekseni. Viimejouluna satuin Vanhaan Porvooseen juuri, kun esitys oli alkamassa. Silloin tulvahti mieleen lapsuuden joulun tuntu.

Seuraavalla sivulla tärkeänä Mänkin roolissa joskus kultaisena 80luvulla, alle kouluikäisenä. Huomaa viittana oleva upea vohvelikangas pyyhe pitsivirkkauksineen!

32


33




       





 Lahjan suurin

arvo lienee se,

että se on rakkaudesta ja hyvästä tahdosta -ei pakostaannettu.  

    34


35


36


37


38


39


 Onnellista ja rakkaudentäyteistä joulua!

40