Page 1

2013

č u d o v i t o .  d r z n o .  brez kompromisov.


k a j  j e p i r n a r u lt i m u m ?

Pirnar Ultimum je najboljši prvi vtis. In za tistega, ki odhaja, najboljši zadnji vtis. Je dolg vzdih občudovanja. Čudovitih oblik, osupljivo trden in močan. Nekaj, česar se z užitkom dotikaš vsak dan. Je prvi stik z domom, ki te navdaja z neznanskim ponosom.

Izdelan je za ljudi, ki se zavedajo svoje odličnosti. Je tehnološka mojstrovina za tistega, ki ne pozna kompromisov. Ki si upa blesteti, kjer drugi ne. Ki si upa biti največ, kar je lahko. Edinstven.


obÄ?udovano


p i r n a r

u l t i m u m

2

Biti svoj in brez strahu, pa če imaš prav ali ne, je bolj vredno občudovanja kot strahopeten pobeg v varno povprečnost. — Irving Wallace

Povprečnih ne občuduje nihče.

Občudujemo tiste, ki se dvignejo nad množico in zasvetijo z lastnim primerom. Ki naredijo, kar še ni nihče. Ki navdušujejo s pogumom in gredo, kamor si drugi ne upajo. Takih je malo. Kar je redko, občudujemo. Lepoto, na primer. V svetu, ki nas bombardira z vedno novim, je pravo lepoto še vedno težje najti kot zlatnik na cesti. Pirnar Ultimum je vhod, ki sproža vzdihe občudovanja. Nobenega drugega vhoda ne krasijo tako inovativne oblike. Te plenijo pozornost tako z različnimi nivoji površin kot s presenetljivo čisto in popolno gladkostjo. Vsako potezalo je mojstrovina zase, ki ponoči zaradi osvetlitve vzbuja nove vzdihe občudovanja. Kar štirikratna zasteklitev nudi možnost neskončne igre vzorcev in tekstur.

Dotaknite se ga. Otipajte brezhibnost vseh podrobnosti, pazljivo in ročno sestavljenih v očarljivo celoto. Odprite ga. Občutite moč in čvrstost, ki se skriva v najdebelejših vratih na trgu – ki pa se kljub temu odpirajo lahkotno kot peresce. Pirnar Ultimum vas bo bolje od vseh podobnih varoval pred izgubo toplote, saj je to najbolje toplotno izoliran aluminijast vhod na svetu. A ljudje, ki bodo prišli k vam, ne bodo občudovali le njegove lepote. Občudovali bodo vaš dom. In več kot to. Občudovali bodo vas.

3


samozavestno Moč, pogum in samozavest pridobimo vsakokrat, ko se ustavimo in pogledamo strahu v oči. — eleanor Roosevelt

Samozavest odpira vsa vrata.

A ni prirojena. Samozavest gradimo, vsak dan. S tem, da presegamo sami sebe. Da se spominjamo, v čem smo dobri, in kaj vse smo že ustvarili. Pa tudi z ustvarjanjem okolja, kjer se počutimo varne. Tudi doma. Pirnar Ultimum je vhod, ki vliva samozavest. Izjemno, kar 14 centimetrov debelo vratno krilo, daje občutek grajske zaščitenosti in varnosti. Vratno krilo je zaradi debeline in posebne konstrukcije izjemno togo in čvrsto. K temu pripomore kombinacija najdebelejših profilov podjetja Schüco, mojstrsko dovršene in natančne rokodelske izdelave ter inovativnega načina spajanja elementov. Tu vhodi Pirnar Ultimum enostavno nimajo konkurence.


p i r n a r certifikat protivlomnosti

RC2 (WK2) — ift rosenheim

Zaščito vhodnih vrat Pirnar izkazujemo s certifikatom nemškega raziskovalnega inštituta IFT Rosenheim. Razred RC2 (WK2) s primerno konstrukcijo, okovjem, steklom in načinom vgradnje lahko vzdrži velike statične in dinamične obremenitve, ki zelo otežijo vlom. Ta preizkušena varnost vam je na voljo za vsa vhodna vrata, vključno z stranskimi deli in nadsvetlobami.

Vsa vrata v seriji so lahko izdelana kot zaščita proti vlomu po razredu RC2 (WK2). V standardni opremi je 3-točkovna varnostna ključavnica z dvema masivnima kavljema in tremi masivni in močnimi nasadili. Vsakokrat, ko boste odprli vrata, se boste zavedeli njegove moči. Pirnar Ultimum je simbol varnosti. Je tudi simbol samozavesti svojih lastnikov. Ljudem zunanjega sveta sporoča, da je tu doma človek, ki ceni, kar ima. In se ne boji ničesar.

u l t i m u m

4

5


Inovacija je razlika med vodilnim in sledilcem. — Steve Jobs

i n ovati v n o Cilj? Biti prvi.

Človek je bitje z nenasitno željo po novem, boljšem. In vendar jih je malo, ki prinašajo inovacije. Malo je strokovnjakov, ki so zmožni narediti tehnološki ali estetski preboj in osupniti z nečim, kar je bilo še donedavno nemogoče. Pirnar Ultimum je dolga zgodba o inovacijah. Pri Pirnarju so prvi razvili večnivojsko zasnovo aluminijastega vratnega krila. Prvi so dosegli spoštljivo debelino 14 cm. Prvi so uporabili 4-slojno zasteklitev, ki je prinesla nove estetske možnosti. Njihova inovacija je tudi 4-kratno tesnjenje vrat, kar je dodatno izboljšalo izolativnost.

Nato so šli v drugo smer in razvili povsem raven, dovršeno gladek in estetko prečiščen vhod. Prvi. Prvi so navdušili enega najbolj priznanih evropskih inštitutov, nemški IFT Rosenheim, z do tedaj nedosegljivim količnikom toplotne prevodnosti za aluminijasta vhodna vrata: 0,73 W/m2K. Česarkoli se lotijo, to naredijo na svoj, poseben način. Pa naj bo to prefinjena LED osvetlitev vratnega krila, vgradnja čitalnika prstnih odtisov v potezalo ali inovativni skriti čitalnik prstnih odtisov. Nov cilj? Premagati samega sebe.


p i r n a r

u l t i m u m

6

izjemen faktor izolativnosti že od

0,73 W/(m2K) — ift rosenheim

Vrata serije Ultimum dosegajo enega najnižjih faktorjev toplotne izolativnosti aluminijastih vrat na svetu. Vrednost 0,73 W/(m2K), ki je edinstvena na področju aluminijastih vhodnih vrat, so s testom izolativnosti potrdili na mednarodno priznanem nemškem raziskovalnem institutu IFT Rosenheim. Takšen rezultat na področju toplotne prevodnosti dosegajo vrata Pirnar po zaslugi svoje tehnološke dovršenosti, mojstrskih znanj na področju preoblikovanja aluminija, premišl jene izvedbe spajanja različnih materialov in izjemno natančne izdelave, ki teži k perfekcionizmu. Odlična toplotna izolativnost vrat Pirnar v vaš dom prinaša prijeten občutek domačnosti in topline, hkrati pa omogoča manjše toplotne izgube na točki, ki je v hiši ali stanovanju najbolj izpostavljena toplotnim izgubam.

7


popolno Meje mogočega lahko odkrijemo le tako, da gremo onkraj, v nemogoče. — Arthur C. Clarke

Dovolj dobro? Nikoli.

Kaj podžiga rokodelskega mojstra pri Pirnarju, da počasi, natančno in z izkušeno roko obdeluje drobne podrobnosti vrat? Isti notranji ogenj, ki žene športnika, da preseže meje in postavi nov rekord. Isti, ki navdihuje umetnika, da vsakič znova ustvari še nevideno lepoto. Hrepenenje po tem, da seže po zvezdah, po nemogočem, po popolnosti. Kdor ne sega po popolnosti, še odličnosti ne doseže.


p i r n a r

Vrata Pirnar Ultimum so mojstrsko ročno delo, dovršenih oblik in brezhibno izdelanih detajlov. So plod drzne zasnove, navdušujočega oblikovanja in domiselne izvedbe. Ljubezen do popolnosti se kaže v izboru dragocenih materialov, natančnosti izdelave, brezhibnosti površin in eleganci linij. Vsaka podrobnost ima svoje mesto, vsaka svoj pomen. Obilica ročnega dela omogoča, kar ne zmore noben stroj.

Popolnosti se nikoli ne naveličamo. Začutili jo bomo vsakokrat, ko se bomo dotaknili svojih vrat. Ko bomo zjutraj odhajali, nas bo razveselil pogled na prefinjenost linij in barv. Dragocenost materialov in oblikovna dovršenost nas bosta vedno znova navdali s ponosom. Z lahkotnostjo in občutkom moči bomo začeli nov dan. Dan, ko lahko presežemo sami sebe.

u l t i m u m

8

9


osebno Če slediš množici, ti množica ne bo nikoli sledila. — Hannah Whitall Smith

Edinstveni ste. Vaš dom tudi.

Vsaka hiša ima vrata, a le ena odpirajo vaš dom. In ta govorijo o vas. Želeli ali ne, vhod pripoveduje, kdo ste, kako razmišljate, kaj vam je pomembno. Zato je tako pomembno, da je narejen po vaših željah in zahtevah. Le če navduši vas, bo tudi druge. Le če ga občudujete vi, ga bodo tudi drugi.


p i r n a r

Pirnar Ultimum je vhod, ki ga lahko popolnoma prilagodite sebi. Izberete lahko poljubno dimenzijo, poljuben stil in eno od desetin oblik znotraj tega stila. Na voljo imate poljubno barvo in obdelavo površine. Med potezali, tolkali in ključavnicami je desetine možnih kombinacij, ki bodo razveselile tudi najbolj zahtevne.

Z diskretno LED osvetlitvijo lahko vaša vrata zažarijo tudi zvečer, ne le v soncu. Podarite jim pridih čarobnosti, romantičnosti ali brezčasne elegance. Večslojna zasteklitev ni pomembna le pri varnosti in energijski varčnosti vašega doma. Je poseben oblikovni element, kjer lahko zaživi vaša kreativnost. En ali dva notranja sloja lahko nosita peskan motiv in tako z igro svetlobe in prekrivanja dobite izredne vizualne učinke. Vdelane leče, kristali, dodatki taljenega stekla, zatemnjena in prosojna stekla – vse to ustvarja poseben, edinstven vtis. Pokažite svojo edinstvenost.

u l t i m u m

10

11


Če se omejiš na to, kar je možno in razumno, izgubiš stik s tem, kar si želel. — Robert Fritz

brezkompromisno “Tega se ne da narediti.”

Kolikokrat v življenju ste to že slišali? Koliko nemoči, obupa ali jeze je to sprožilo? So vprašanja, ki si jih oblikovalci, inženirji in mojstri pri Pirnarju nikoli ne zastavijo. Ker nimajo smisla. Ne zanima jih, ali je kaj mogoče narediti. Zanima jih le, kako. Ko se zdi, da ni več česa izboljšati, naredijo še korak naprej. Ko so tehnične rešitve videti do konca izčrpane, najdejo novo, še boljšo. Brez kompromisov. Je mogoče narediti vrata s poprej nedosegljivo toplotno izolativnostjo, vratno krilo v več nivojih, ali pa kar kompleten vhod, kjer so vsi elementi poravnani v eni sami ravnini? Je mogoče narediti, kar še ni nihče poprej?

Pri Pirnarju je cilj dosežen, pa če je zanj treba uporabiti vrhunsko tehnologijo ali pa mojstrovo roko. Vsaka vrata so unikaten, ročno izpiljen izdelek, dovršen od drzne zamisli do brezhibne izdelave. Podprt z vrhunskimi certifikati in garancijami. Brez kompromisov. Vsak vhod je estetko prečiščeno tehnično čudo. Navdušuje arhitekte. Očara ljubitelje lepega. Osupne tehnologe. Razveseljuje lastnika. Brez kompromisov. Še dobro, da mojstri pri Pirnarju ne vedo, da je kaj nemogoče.


p i r n a r

novost

90 mm

12

n ovost

— 4-tesnilni sistem profilov

125 mm

u l t i m u m

— 4-tesnilni sistem profilov

140 mm

105 mm

u lt i m u m m u lt i l e v e l

95 mm

110 mm

u lt i m u m p u r e

osnovni sistem multilevel ads 125

opcija multilevel ads 140

osnovni sistem pure 95

opcija pure 110

▶▶ Skupna debelina vrat 125 mm

▶▶ Skupna debelina vrat 140 mm

▶▶ Skupna debelina vrat 95 mm

▶▶ Skupna debelina vrat 110 mm

▶▶ Izolativno polnilo 90/125 mm

▶▶ Izolativno polnilo 105/140 mm

▶▶ Izolativno polnilo 95 mm

▶▶ Izolativno polnilo 110 mm

▶▶ Razširjen termični most 40 mm z izolacijo

▶▶ Razširjen termični most 40 mm z izolacijo

▶▶ Razširjen termični most 40 mm z izolacijo

▶▶ Razširjen termični most 40 mm z izolacijo

▶▶ Večnivojska izvedba polnila (3D-izgled)

▶▶ Večnivojska izvedba polnila (3D-izgled)

▶▶ Popolnoma poravnana izvedba s prekritimi spoji okvirja in krila zunaj

▶▶ Popolnoma poravnana izvedba s prekritimi spoji okvirja in krila zunaj

Med gibljivim krilom in fiksnim stranskim delom so možna neujemanja utorov.

13


udobno


p i r n a r

u l t i m u m

14

Eden večjih užitkov v življenju je početi, kar drugi odsvetujejo. — Walter Bagehot

Udobje je nagrada za uspeh.

Lajša nam in lepša življenje. Je mehkoba, toplota, svetloba, preprostost življenja, ljubezen, zadovoljstvo s sabo in z drugimi. Je mir s samim sabo, mir v lastni hiši. Množica drobnih stvari. Pirnar Ultimum je vhod za ljubitelje udobja. Udobje je, da lahko pozabite nadležno skrb za hišne ključe. Za varnost svojega doma poskrbite že z neponovljivim dotikom svojega prstnega odtisa. Vaš dom ostaja zavarovan in samo vaš. In vi odločate, koga povabite vanj. Udobje je toplina vašega doma. Najbolje izoliran aluminijasti vhod skrbi, da vam je tudi v najostrejši zimi prijetno kot v naročju ljubljene osebe.

Udobje je prijazna in diskretna osvetljenost vhoda, kjer to najbolj potrebujemo. Ponoči zlahka vidimo, kje je prag, kje prijeti potezalo, kam položiti prst za odklepanje. Udobno je poslušati pohvale in besede občudovanja gostov in prijateljev, ki jih povabite do vhoda Pirnar Ultimum. Udobno se je počutiti varno. Udobno je živeti v lepem. Nagradite se z udobjem.

15


m u lt i l e v e l

original

pirnar design


u l t i m u m

m u l t i l e v e l

VHOD , K I GA OPAZ I J O VS I Ultimum Multilevel je nekaj, česar ljudje ne pričakujejo. Je preboj iz utesnjujoče ravnine v novi svet trodimenzionalnosti. Je presenečenje, ki sili gledalca, da stopi bliže in se dotakne razgibane površine. Je tektonski premik na področju oblikovanja vhodnih vrat. Je inovacija, možna le z uporabo ročnega mojstrskega dela in vrhunske tehnologije. Ultimum Multilevel je izrazit in opazen vhod za ljudi s karizmo. Za ljudi, ki jih ni strah povedati svoje mnenje in pokazati svojo edinstvenost. Je za tiste, ki vodijo. Pravi vhod za vas. 501 Model vrat za tiste, ki jim je blizu umirjena razgibanost. Prečne linije na širšem delu vratnega krila zaključuje vzdolžno potezalo, ki poteka vse od vrha do tal. Barve lahko izbirate poljubno, enako kot pri vseh drugih modelih.

Barva FS 7016

Čitalec prstnih odtisov

Druga barva polnila zunaj FS Quarz 2

LED osvetlitev pod potezalom 6949 ×6

Vratno potezalo 9001

Stranska svetloba levo/desno: prozorno steklo z motivom

Utori zunaj Inox hišna številka

16

17


▼ Hišna številka, poravnana s površino vrat je elegantna dopolnitev vsakih vrat serije Ultimum.

503 Vrata za tiste, ki jim je všeč, da jih les pozdravi že na vhodu. Plemenita kombinacija z ozkim pasom, barvanega v strukturi češnje, daje tem vratom prav posebno žlahtnost. Po želji lahko ta motiv zamenjamo z drugo barvo ali žlahtnim lesnim vzorcem.

Barva 90147 Druga barva polnila zunaj v lesnem dekorju češnje Vratno potezalo 3248FL Zaščitna letev 6434 Utori zunaj Inox hišna številka

Čitalec prstnih odtisov v potezalu Led osvetlitev v potezalu Stranska svetloba levo/desno: prozorno steklo z motivom


u l t i m u m

m u l t i l e v e l

504 Mehko zaobljenje linije modela 504 pridejo še bolj do izraza, ko pod vratnim potezalom zažari LED osvetlitev. Ker so diode skrite pod polnim ročajem, je osvetlitev diskretna, svetloba pa se le nežno preliva izpod robov ročaja.

Barva FS 8019

Čitalec prstnih odtisov

Druga barva polnila zunaj FS Quarz 2

Led osvetlitev pod potezalom 6949 ×6

Vratno potezalo 9206

Stranska svetloba levo/desno: prozorno steklo z motivom

Utori zunaj Inox hišna številka

led osvetlitev pod ročajem

18

19


505-A Vrata za tiste, ki si poleg občutka varnosti želijo še živahnosti. Posebnost teh vrat je igriva mešanica trdne monolitnosti in lahkotnih prosojnih vzorcev, ki krasijo steklene površine. Vratno krilo je dvobarvno, kar dodatno okrepi radoživ in lahkoten vtis.

Barva FS 7016

Utori zunaj

Druga barva polnila zunaj FS Oxyde 3

Čitalec prstnih odtisov

Stranska svetloba levo/ Steklo prozorno z motivom desno: prozorno steklo s peskanim motivom Vratno potezalo 9207 Zaščitna letev 6434


u l t i m u m

502 Vrata, pri katerih kot močan estetski element dominira bogato vratno potezalo, ki sega prek širšega dela vratnega krila na ožji del. Dovršena oblika potezala omogoča udoben in zanesljiv prijem.

Barva 90147

Inox hišna številka

Druga barva polnila zunaj 80077

Čitalec prstnih odtisov

Vratno potezalo 9505 Zaščitna letev 6434

Stranska svetloba levo/desno: prozorno steklo z motivom

Utori zunaj

Dovršeno oblikovan ročaj, ki sega na potopljeni del vratnega krila.

m u l t i l e v e l

20

21


507 Elegantne linije modela dopolnjuje izrazito potezalo, ki bo pritegnilo pozornost. Močan estetski element, ki je povsem prilagojen liniji stekla, lahko poljubno nadomestite z drugim ali pa ga še dodatno poudarite z LED diodami.

505 Barva FS 7016

Utori zunaj

Druga barva polnila zunaj RAL 3003 mat

Zaščita cilindra 6002 sijaj s skritim čitalcem prstnih odtisov

Steklo prozorno z motivom Vratno potezalo 9104 sijaj Zaščitna letev 6935 sijaj

Stranska svetloba levo/desno: prozorno steklo z motivom

Značilnost teh vrat je elegantna prečiščenost. Vtis čvrstosti je uravnotežen s tankimi linijami, ki se iz aluminija zapeljejo na potiskano steklo. Bogato potezalo daje tem vratom pridih moči. To so vrata za tiste, ki malo govorijo, a veliko povedo.

Barva FS Quarz 2 Steklo prozorno ESG s črnim in prozornim motivom Vratno potezalo 9502

Utori z inox aplikacijami zunaj ×4 sijaj Čitalec prstnih odtisov


u l t i m u m

m u l t i l e v e l

506-A Izrazito umirjena eleganca vratnih kril in obsvetlob daje vtis mirne samozavesti. Linije, barve in materiali se povezujejo v skladno celoto, ki pusti vtis vsakemu obiskovalcu. Vsaka podrobnost ima svojo moč in je nepogrešljiva v skupni harmoniji.

Barva FS Quarz 1

Zaščitna letev 6434

Druga barva polnila zunaj FS Quarz 2

Zaščita cilindra 6003 s skritim čitalcem prstnih odtisov

Steklo prozorno z motivom Vratno potezalo 9207 Utori zunaj

Stranska svetloba levo/desno: prozorno steklo z motivom

22

23


▲ LED osvetlitev: Ko se spusti noč, bodo vaša vrata dobila romantično podobo ... ▼ Steklo z zahtevnim večslojnim motivom in dodanimi lečami ustvarja izrazit vizualni učinek.

509 Vrata, ki z LED osvetlitvijo pod potezalom ustvarjajo posebno čaroben vhod v vaše domovanje. Ustvarili smo jih z izrazitim občutkom za detajle, saj se motiv, kakršen je na steklu, ponovi tudi z utorom na ročaju.

Barva 90147 Druga barva polnila zunaj FS 9016 Steklo prozorno z motivom Vratno potezalo 9105 Utori zunaj

Zaščita cilindra 6003 s skritim čitalcem prstnih odtisov Led osvetlitev pod potezalom 6273 ×4 Stranska svetloba levo/desno: prozorno steklo z motivom


u l t i m u m

508 Mehko zaobljenost vrat zaokrožuje steklo lečaste oblike. Njen odmev je elegantno ploščato potezalo. To skupaj z umirjenim geometrijskim vzorcem 4-slojnega steklenega okna uravnoteži vtis prijaznosti in domačnosti.

m u l t i l e v e l

24

508-B Barva 90147

Vratno potezalo 9101

Druga barva polnila zunaj FS 9016

Utori zunaj

Steklo prozorno z motivom

Čitalec prstnih odtisov

Peskan motiv 4-slojnega stekla pri modelu 508·b, dopolnjujejo notranje leče, ki v vzorcu delujejo kot biserni poudarki.

Barva FS 8019

Utori zunaj

Druga barva polnila zunaj FS Oxyde 4

Čitalec prstnih odtisov

Stranska svetloba Steklo prozorno z motivom levo/desno: prozorno in lečami (prozornimi) ×4 steklo z motivom Vratno potezalo 9109

25


510 Model vrat, kjer je LED osvetlitev vidna in umeščena tako, da poudarja zaobljeno linijo na vratnem krilu. Sijajni inox trakovi v utorih na širšem delu vrat se kot dizajnerski motiv ponovijo v zanimivem vratnem potezalu.

Barva 70105

Čitalec prstnih odtisov

Druga barva polnila zunaj 70161

Led osvetlitev 6273 ×4

Stranska svetloba Steklo prozorno z motivom levo/desno: prozorno steklo z motivom Vratno potezalo 9501 Utori z inox aplikacijami zunaj ×4 sijaj


u l t i m u m

m u l t i l e v e l

26

511 Ko aluminiju dodamo še en plemenit material, dobimo vrata, kot je model 511. Stekleni motiv sestavljajo leče in dodatek iz taljenega stekla, vse skupaj pa poskrbi za igro svetlobe na vhodu vašega doma.

Barva FS 7016

Zaščitna letev 6935 sijaj

Druga barva polnila zunaj FS Quarz 2

Utori zunaj

Čitalec prstnih Steklo prozorno z odtisov sijaj motivom, taljenim steklom Stranska svetloba in lečami (prozornimi) ×4 levo/desno: prozorno Vratno potezalo 9106 sijaj steklo z motivom

Taljeno steklo ustvarja čudovite svetlobne učinke.

27


512 Elegantna in prestižna vrata za tiste, ki želijo nekaj posebnega. V potezalo je vgrajeno kristalno steklo, ki v mraku s pomočjo osvetlitve zažari. Kombinacija kristala in elegantnega okroglega stekla dajeta tem vratom pridih ekskluzivne prefinjenosti.

Kristalno steklo v vsem svojem sijaju.

Barva 70105

Inox aplikacija zunaj sijaj

Druga barva polnila zunaj 70161

LED osvetlitev steklenega dekorja v potezalu 6273

Steklo satinato z motivom

Čitalec prstnih odtisov sijaj

Vratno potezalo s steklenim dekorjem 9010L sijaj Utori zunaj

Stranska svetloba levo/desno: satinato steklo z motivom


u l t i m u m

513 Ta vhod hkrati krasita vtis sodobnosti in klasične elegance. Njegovo vsestranskost potrjuje velika priljubljenost, ki jo uživa. 4-slojna zasteklitev zagotavlja varnost vašega doma. Osvetlitev v potezalu še poudari eleganco vhoda.

m u l t i l e v e l

28

514-A Barva FS 7016

Inox aplikacija zunaj ×7

Steklo satinato

Čitalec prstnih odtisov

Vratno potezalo 9011

Stranska svetloba levo: satinato steklo z motivom

Zaščitna letev 6434 Utori zunaj

Močno štirislojno steklo omogoča varnost, hkrati pa dopušča neovirano prehajanje svetlobe tudi v vaš predprostor. Zaščitna letev na dnu širšega dela elegantno zaključuje vratno krilo.

Barva FS 7016

Vratno potezalo 9008

Druga barva polnila zunaj Quarz 2

Zaščitna letev 6434

Steklo prozorno z motivom

Čitalec prstnih odtisov

29


514 Model vrat, ki omogoča mnogo kombinacij z raznovrstnimi potezali. Naš predlog vsebuje ravno potezalo, ki sega po višini vrat. Barve, ročaje in motive v steklu lahko izbirate poljubno.

Barva FS Quarz 2 Druga barva polnila zunaj FS Quarz 1

Čitalec prstnih odtisov v potezalu

Stranska svetloba levo/desno: prozorno Steklo prozorno z motivom steklo z motivom Vratno potezalo 9008F Zaščitna letev 6434

Diskretna LED osvetlitev pod vratnim potezalom.


u l t i m u m

516 Modela vrat, ki bosta kot ključni košček sestavljanke dopolnila podobo vašega doma. Njuna ekskluzivnost je izražena z žlahtnimi temnimi motivi na steklih, dopolnjujejo pa ju elegantni vratni potezali.

m u l t i l e v e l

30

515 Steklo prozorno ESG s črnim in peskanim motivom Barva FS Quarz 1 Vratno potezalo 9503

Utori zunaj Čitalec prstnih odtisov LED osvetlitev pod potezalom 6273 x 1

Kombinacija ravnih linij barvanega aluminija in natančnega geometrijskega vzorca temnega stekla dajeta temu vhodu pridih resnosti in umirjenosti. Elegantna črta je podpis vrat, ki ne marajo bahavosti.

Steklo satinato ESG s črnim motivom Barva FS Oxyde 4 Vratno potezalo 9504

Zaščitna letev 6434 Utori zunaj Čitalec prstnih odtisov

31


▼ Reliefna zasnova vrat Ultimum omogoča svojevrstne oblikovalske rešitve, kakršne lahko najdete le pri vratih Pirnar. Unikatno izdelana zaključna letev ob dnu vratnega krila poudarja eleganten design in nudi zaščito.

518 Univerzalna igra barv, ki se pri modelu 518 naslanja na večno in povsod uporabno kombinacijo svetlo sive in temno sive. Umirjenost, eleganca in univerzalnost – vse v enem.

Barva 90146

Zaščitna letev 6434

Druga barva polnila zunaj 80077

Čitalec prstnih odtisov v potezalu

Steklo prozorno z motivom LED osvetlitev v potezalu Vratno potezalo 3246FL Utori zunaj

Stranska svetloba levo/desno: prozorno steklo z motivom


u l t i m u m

517 Klasična, uveljavljena oblika vhodnih vrat Pirnar, za tiste, ki prisegajo na preverjene rešitve. Obogatili smo jih z unikatnim potezalom trapezne oblike, ki vratom podaja močan, neuklonljiv značaj.

Barva FS 7016

Utori zunaj

Druga barva polnila zunaj v lesnem dekorju Češnja

Čitalec prstnih odtisov v potezalu

Steklo prozorno z motivom Stranska svetloba levo/desno: prozorno Vratno potezalo 9007F steklo z motivom Zaščitna letev 6434

m u l t i l e v e l

32

33


519 Model vrat, ki s svojim večnim neoklasicističnim slogom odlično združuje moderne tehnološke rešitve stavbnega pohištva in klasično arhitekturo. Če ste doslej mislili, da za vašo klasično hišo ni primernih aluminijastih vhodnih vrat, premislite ponovno.

Barva FS 9016 Steklo prozorno z motivom Vratno potezalo 3246F Utori zunaj

Masiven aluminijast dekor zunaj Zaščitna letev 6434 Čitalec prstnih odtisov v potezalu

Prikazana stekla lahko nadomestite z vitražem in tako dodate svojo osebno noto.


u l t i m u m

520 Sodobne rešitve, prepletene z večno klasiko. 3D multilevel smo dopolnili z umirjenimi barvami in trikotnim timpanonom.

Barva FS 8019 Steklo prozorno z motivom Vratno potezalo 3246F Utori zunaj

Masiven aluminijast dekor zunaj Zaščitna letev 6434 Čitalec prstnih odtisov v potezalu

m u l t i l e v e l

34

35


pure original

pirnar design


u l t i m u m

p u r e

SO VHOD I , OB  K ATER I H ZASTANE D I H So vhodi, kjer obiskovalci ne najdejo besed. Kjer tudi vi vsakokrat postojite pred njimi, preden vstopite. So vhodi, po katerih si želimo drseti z roko. Kjer želimo otipati, ne le videti vse tanke reže in menjave materiala. To je Ultimum Pure. Čistost površin, kjer nič ne skazi popolne ravnine. To je vhod za najsodobnejše hiše in najzahtevnejše občudovalce popolnosti. Tiste popolnosti, ki ji ni mogoče ničesar vzeti in ničesar dodati. Kjer so vsi elementi potopljeni v enotno ravnino, brez odvečnih robov in okvirjev. Kjer je vse Eno. 612 Osupljiva površina temnega stekla, ki zrcali okolico in vsakogar, ki pride predenj. Neprekosljiva eleganca. Čistost s subtilnima, kot dih tankima linijama. Markantna poteza z brušenim jeklenim pasom, v katerem je skrito potezalo. Popolnost.

Črno steklo ESG z utori zunaj/ barva RAL 9016 znotraj Stekleno vratno potezalo 9605FL

LED osvetlitev v potezalu 6947 LED osvetlitev praga 6948

Stranski del LEVO/DESNO: Prekrivna izvedba polnila Zaščitna aplikacija 1500 sijaj zunaj (d= 60 mm) s črnim steklom ESG Čitalec prstnih odtisov v potezalu

Pure je skrivnost. Dotaknite se je.

36

37


601 Oblikovno umirjenost dopolnjuje barvna razigranost. Aluminijasto vratno krilo omogoča barvno igrivost, a hkrati z inox vratnim potezalom, dodatkom žlahtnega stekla in minimalističnimi utori deluje umirjeno in elegantno.

602 Barva FS Oxyde 4

Utori zunaj

Črno steklo ESG zunaj

Čitalec prstnih odtisov sijaj

Vratno potezalo 9601L

LED osvetlitev v potezalu 6273 ×2

Zaščitna aplikacija 1500 sijaj

LED osvetlitev praga 6948

Elegantna izčiščenost seže do vratnega potezala, ki se samodejno in neslišno vrača v zaprti položaj. Za seboj pusti le enotno ravnino. Kombinacija horizontalnih linij in žlahtnih materialov daje vtis umirjenosti in občutek obvladane moči.

Barva FS 9016

Čitalec prstnih odtisov sijaj

Druga barva polnila zunaj 90147

LED osvetlitev v potezalu 6273 ×2

Vratno potezalo 9601L

LED osvetlitev praga 6948

Zaščitna aplikacija 1500 sijaj

Stranska svetloba LEVO/DESNO: Prozorno steklo z motivom

Utori zunaj


u l t i m u m

p u r e

38

603 Vhod, ki izžareva moč in širokopoteznost. V temno čvrstost polnih vrat in obsvetlob se zarisuje ozka svetleča linija. Tanek pas temnega stekla je kot skrivnostno okno, ki bežno razkriva široko panoramo okolice.

Barva FS 7016 Črno steklo ESG zunaj Vratno potezalo 9601L Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Utori zunaj Čitalec prstnih odtisov sijaj

Gibljivo vratno potezalo, ki se samodejno zapre.

LED osvetlitev v potezalu 6273 ×2 LED osvetlitev praga 6948 Stranski del LEVO/DESNO: Prekrivna izvedba polnila zunaj (d= 60 mm) v kombinaciji s črnim steklom

39


Zaščita cilindra s skritim čitalcem prstnih odtisov.

605 Uglajenost teh vrat zaznamujejo prečne linije, ki omejujejo osrednji del s potopljenim vratnim potezalom. Potezalo je izdelano z domišljenim oprijemom in pri modelu 605 s posebno uglajenim detajlom – tankim vzdolžnim inox trakom.

Barva FS 9016 Druga barva polnila zunaj 90147 Vratno potezalo 9604 Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Zaščita cilindra 6002 sijaj s skritim čitalcem prstnih odtisov

LED osvetlitev v potezalu 6273 ×3 LED osvetlitev praga 6948 Stranska svetloba LEVO/DESNO: Prozorno steklo z motivom


u l t i m u m

604 Enostavnost kot vrhunec estetike. Gladke površine v usklajenih barvah in materialih dajejo vtis trdnosti in nepremagljivosti. Izpostavljen je le oprijem, vse ostalo je ravnina, ki je ne zmoti noben rob.

p u r e

40

606 Barva 90147 Vratno potezalo 9603 Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Utori zunaj Čitalec prstnih odtisov sijaj

LED osvetlitev v potezalu 6273 ×2 LED osvetlitev praga 6948 Stranska svetloba LEVO/DESNO: Prozorno steklo z motivom

Vratno krilo ostaja brezkompromisno ravno in poravnano z okvirjem. Eleganco dodaja žlahtni pas z lesnim vzorcem in vgrajenim oknom. Kombinacija lesa, jekla in odsevov temnega stekla budijo vtis dinamičnosti in posebnosti.

Barva 80077 Druga barva polnila zunaj v lesnem dekorju Češnja DS 403 Steklo satinato

Zaščita cilindra 6002 sijaj s skritim čitalcem prstnih odtisov Čitalec prstnih odtisov v zaščitni aplikaciji

Vratno potezalo 9603

LED osvetlitev v potezalu 6273 ×2

Zaščitna aplikacija 1500 sijaj

LED osvetlitev praga 6948

41


Model vrat s steklenim vratnim potezalom.


u l t i m u m

p u r e

42

43

Night Sky Gloss

Night Storm Gloss

Night Storm Matte

Night Sky Matte

607 Vrata, ki se igrajo z različnimi izpeljankami prečnega traku; izbirate ga lahko v stekleni ali v izvedbi iz nerjavečega jekla. Poljubno lahko dodate ali opustite tudi prečne utore, ki razgibajo relief vrat, ali uporabite polne ali steklene stranske dele.

Barva 90147 Črno steklo ESG zunaj Vratno potezalo 9605FL Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Utori zunaj Čitalec prstnih odtisov v potezalu

LED osvetlitev v potezalu 6947 LED osvetlitev praga 6948 Stranski del LEVO/ DESNO: Prekrivna izvedba polnila zunaj (d= 60 mm) v kombinaciji s črnim steklom ESG

African Mistery Matte


608 Na gladki ravnini vhoda pritegne pogled le srebrna površina jeklenega traku in vanj vdelano vratno potezalo. Ta tiho vabi roko, da seže po njem. Drobne linije stranskih stekel poudarjajo umirjenost in eleganco tega vhoda.

610 Barva 80077 Vratno potezalo 9606FL Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Inox aplikacija zunaj Čitalec prstnih odtisov v potezalu

LED osvetlitev v potezalu 6947 LED osvetlitev praga 6948 Stranska svetloba LEVO/DESNO: Prozorno steklo z motivom

Barva 71334 Vratno potezalo 9606FL Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Utori zunaj Inox aplikacija zunaj

Čitalec prstnih odtisov v potezalu LED osvetlitev v potezalu 6947 LED osvetlitev praga 6948


u l t i m u m

609 Prefinjena eleganca, ki jo ustvarja kombinacija črnega stekla in prečnega inox traku. Vratno potezalo je potopljeno v vratno krilo in se po odpiranju samodejno vrača v prvotni položaj.

Črno steklo ESG z utori zunaj/ barva RAL 9016 znotraj Vratno potezalo 9606FL Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Inox aplikacija zunaj

LED osvetlitev v potezalu 6947 LED osvetlitev praga 6948 Stranska svetloba LEVO/ DESNO: Prekrivna izvedba polnila zunaj (d= 60 mm) v kombinaciji s črnim steklom ESG in inox aplikacijo

Čitalec prstnih odtisov v potezalu

Diskretno osvetljeno vratno potezalo.

p u r e

44

45


Igra odsevov v dveh materialih, nerjaveÄ?em jeklu in steklu, dopolnjena z diskretno led osvetlitvijo v vratnem potezalu.


u l t i m u m

611 V steklo in čistost oblike ujet prestiž. Vhod, kjer dominira steklena površina brez ali s poljubnim številom utorov. Zanimiv učinek dosežemo že s tem, da jih uporabimo samo na nekaterih delih.

p u r e

46

619 Parsol črno steklo ESG zunaj/ LED osvetlitev v barva RAL 9016 znotraj potezalu 6947 Vratno potezalo 9606FL

LED osvetlitev praga 6948

Zaščitna aplikacija 1500 sijaj

Stranska svetloba LEVO/ DESNO: Parsol steklo ESG zunaj in satinato steklo sredinsko

Čitalec prstnih odtisov v potezalu

Prikrito zapeljevanje. Sloka steklena linija s potopljenim vratnim potezalom vas ne more pustiti ravnodušnih. Tudi pri tem modelu se vsi elementi stapljajo drug z drugim v isti ravnini.

Barva 90147 Črno steklo ESG zunaj

Čitalec prstnih odtisov v potezalu

Vratno potezalo 9609FL

LED osvetlitev v potezalu 6947

Zaščitna aplikacija 1500 sijaj

LED osvetlitev praga 6948

47


614 Občutek trdnosti in varnosti, ki ga daje monolitno vratno krilo, je mehčan z elegantnimi horizontalnimi linijami, ki se raztezajo na stranski stekli. Horizontalno vloženo potezalo poudarja mirno samozavest, ki jo žarči ta vhod.

Barva 80077 Vratno potezalo 9606FL Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Utori zunaj Čitalec prstnih odtisov v potezalu

LED osvetlitev v potezalu 6947 LED osvetlitev praga 6948 Stranska svetloba LEVO/DESNO: Prozorno steklo z motivom

Ni potrebno veliko, da bi izstopali. Tenak vzdolžni inox trak se kot svilena nitka vije od vrha do tal vratnega krila modela 616. Komaj opazno, a nepozabno.


u l t i m u m

616 Bodite svojski, upajte si … Uporabite le en droben detajl za največji možen učinek. Premišljena pozicija vratnega potezala v aluminijastem vratnem krilu z utori ustvarja prav ta učinek.

p u r e

48

615 Barva 80077 Vratno potezalo 9607L Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Inox aplikacija zunaj sijaj

Zaščita cilindra 6002 sijaj s skritim čitalcem prstnih odtisov LED osvetlitev v potezalu 6947 LED osvetlitev praga 6948

Popolna neprosojnost daje vtis največje varnosti in dostojanstva. Vhod skriva in ščiti nekaj, kar je lastniku zelo pomembno in ljubo. Elegantno vratno potezalo in nekaj linij daje močno sporočilo brez veliko besed.

Barva FS 7016 Vratno potezalo 9606FL Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Utori zunaj Čitalec prstnih odtisov v potezalu

LED osvetlitev v potezalu 6947 LED osvetlitev praga 6948 Stranski del LEVO/DESNO: Prekrivna izvedba polnila zunaj ( d= 60 mm )

49


618 Potezalo je tisto, ki daje pečat tem vratom. Utor pod ročajem omogoča ne le dober oprijem ampak tudi igro s svetlobo, ki jo ustvarjajo premišljeno pozicionirane LED diode.

613 Barva 80077

Čitalec prstnih odtisov sijaj

Vratno potezalo 9608

LED osvetlitev v potezalu 6273 ×2

Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Utori zunaj

LED osvetlitev praga 6948

Visok sijaj temnega stekla odslikava podobe vsega pred njim. V lepoto motivov vašega okolja bo vsakokrat, ko se boste približali, vstopila vaša podoba. Igra svetlobe, odsevov in drobnih linij, ki se je nikoli ne naveličamo.

Parsol Črno steklo ESG z utori zunaj/ barva RAL 9016 znotraj Vratno potezalo 9606FL Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Čitalec prstnih odtisov v potezalu

LED osvetlitev v potezalu 6947 LED osvetlitev praga 6948 Stranska svetloba LEVO/ DESNO: Parsol steklo ESG zunaj in prozorno z motivom sredinsko


u l t i m u m

led osvetlitev praga

p u r e

50

51


617

Steklo poravnano z okvirjem in krilom vrat

Enostavna eleganca, v kateri vsi elementi usklajeno komunicirajo. S prefinjenim dopolnjevanjem materialov, linij in odsevov ta vrata pričajo o umetnosti življenja svojih stanovalcev. Govorijo o življenjski radosti, prepleteni z zrelo odgovornostjo.

Barva 90147 Vratno potezalo 9607fL Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Utori zunaj Čitalec prstnih odtisov v potezalu

LED osvetlitev v potezalu 6947 LED osvetlitev praga 6948 Stranska svetloba LEVO: Prozorno steklo z motivom


u l t i m u m

623 Prefinjeno eleganco teh vrat poudarja utopljen ročaj, ki je postavljen na stičišče obeh barv. Elegantna igra barvne kombinacije vrat se nadaljuje na okvirju, kar obiskovalca osupne, v naslednjem trenutku pa navduši s svežino te poteze.

p u r e

52

625 Barva 90147 Druga barva polnila in okvirja zunaj 80077

Zaščita cilindra 6002 sijaj s skritim čitalcem prstnih odtisov

Vratno potezalo 9611

LED osvetlitev v potezalu 6273 ×4

Zaščitna aplikacija 1500 sijaj

LED osvetlitev praga 6948

Inox aplikacija zunaj sijaj

Vzdolžno okno na vratnem krilu daje temu modelu pridih elegantne domačnosti. Levi rob okna ima hkrati vlogo vratnega potezala. Navpičen las jeklenega traku, ki teče vzdolž celotnih vrat, poudarja linijo potezala in kaže prstom pot.

Barva 90147 Steklo satinato Vratno potezalo 9612

Zaščita cilindra 6002 sijaj s skritim čitalcem prstnih odtisov LED osvetlitev praga 6948

53


621

Potopljeno potezalo brez vidnih spojev in detajl iz nerjavečega jekla

Nič ne zmoti dostojanstva navpičnih linij tega vhoda. Vzdolžno potezalo je potopljeno v vratno krilo in izstopa le z bleščečim jeklenim trakom, ki se zasveti vzdolž celotne dolžine potezala. Je najbolj izrazit oblikovni element, ki določa značaj teh vrat.

Barva 80077 Vratno potezalo 9602 Zaščitna aplikacija 1500 sijaj Zaščita cilindra 6002 sijaj s skritim čitalcem prstnih odtisov

LED osvetlitev v potezalu 6273 ×4 LED osvetlitev praga 6948 Stranska svetloba LEVO/DESNO: Satinato steklo


u l t i m u m

p u r e

54

55


620 Največ, kar si dovoli linija Pure. Vzdolžni motivi v obsvetlobah, ki so vzporedni z linijo udrtega vratnega potezala. Premišljeno zasnovana LED osvetlitev ustvarja osupljiv, žameten učinek. Ravno dovolj, da ni preveč.

Barva 80077

LED osvetlitev praga 6948

Vratno potezalo 9610

Stranska svetloba LEVO/DESNO: Prozorno steklo z motivom

Zaščita cilindra 6002 sijaj s skritim čitalcem prstnih odtisov LED osvetlitev v potezalu 6950 ×8


u l t i m u m

624 Prefinjena eleganca teh vrat je zgrajena na navpični reži vratnega potezala. Osupne estetska moč njegove navpične linije, poudarjene z dvema jeklenima trakovoma. Ozko okno v notranjosti potezala razkriva do perfekcije domišljeno izvedbo.

p u r e

56

622 Barva 80077 Vratno potezalo 9610 Steklo satinato Zaščita cilindra 6002 sijaj s skritim čitalcem prstnih odtisov

LED osvetlitev v potezalu 6950 ×8 LED osvetlitev praga 6948

Osupne nas lahko celo tisto, česar ni opaziti. Model vrat, kjer navdušuje skrito, v vratno krilo potopljeno vratno potezalo. Potezalo, ki teče vzdolž celotnega vratnega krila, se z drobnim inox trakom zablešči in izstopi iz vsakdanjosti.

Barva FS Oxyde 4 Steklo satinato Vratno potezalo 9602 Zaščitna aplikacija 1500 sijaj

Zaščita cilindra 6002 sijaj s skritim čitalcem prstnih odtisov LED osvetlitev v potezalu 6273 ×4 LED osvetlitev praga 6948

57


626 Mirno dostojanstvo navpičnih linij tega vhoda krasi steklo razkošnih dimenzij. Njegov odsev kramlja s kot las tankim odsevom jeklenega traku ob potopljenem potezalu. Le nekaj drobnih razlik v vzorcu stekla popolnoma spremeni celotni vtis.

627 Barva 80077 Steklo prozorno z motivom Vratno potezalo 9602 Zaščitna aplikacija 1500 sijaj

Zaščita cilindra 6002 sijaj s skritim čitalcem prstnih odtisov LED osvetlitev v potezalu 6273 ×4 LED osvetlitev praga 6948

Barva 90147 Steklo prozorno z motivom Vratno potezalo 9602 Zaščitna aplikacija 1500 sijaj

Zaščita cilindra 6002 sijaj s skritim čitalcem prstnih odtisov LED osvetlitev v potezalu 6273 ×4 LED osvetlitev praga 6948


p i r n a r

u l t i m u m

58

d o t a k n i t e  s e Videti sliko vhoda Pirnar Ultimum je lahko navdušujoče. A to vas niti v sanjah ne bo pripravilo na pravo presenečenje. Presenečenje, ko te mojstrovine vidite v živo in se z roko sprehodite po njihovih ravninah in robovih.

Šele v živo si boste lahko predstavljali velikost vhoda. Šele tam boste začutili, kako se odpirajo ta vrata. Šele takrat boste dojeli, kakšen občutek trdnosti vzbuja njihova izjemna debelina. Doživite v živo, kar bodo doživeli gostje pred vašo hišo. Občudovanje. Obiščite najbližji salon z vrati Pirnar Ultimum, še danes.

59


♻ Prosimo, reciklirajte.

Pirnar Ultimum je vrhunski izbor veliko večje skupine vhodov Pirnar, ki ponujajo bogato paleto oblikovnih in cenovnih možnosti. Vsaka vrata si lahko prilagodite po svoji meri z bogato dodatno opremo. Preverite jih lahko v dodatnih katalogih Premium in Basico, na naših spletnih straneh www.pirnar.si ali pa pri vašem zastopniku znamke Pirnar.

u lt i m u m

Za najbolj zahtevne. Osupljive inovacije čudovitih oblik. Pirnar Ultimum predstavlja najbolj občudovane in najbolj tehnološko dovršene vhode na trgu. Oblikovalski liniji MULTILEVEL s 3D večnivojsko debelino in linija PURE s popolno poravnanostjo v eno ravnino sta edinstveni in brezkompromisni inovaciji.

premium Izjemnih oblik, mojstrsko ročno izdelan. Ponos doma. Pirnar Premium je vhod izjemne čvrstosti in vrhunskega oblikovanja za dolga desetletja ponosne uporabe. Nudi nadstandardno debelo vratno krilo in neprekosljivo nizek količnik toplotne prevodnosti: 0,73 W/m2K. Je idealna izbira za energetsko varčne domove.

basico Pirnar Premium Basico je nekaj posebnega. Je vrhunski, a cenovno dostopen vhod prefinjenih oblik, ki vzbujajo občudovanje. To je premišljena rešitev za preudarne perfekcioniste. Krasijo ga odlična toplotna in zvočna izolacija, brezhibna izdelava in čvrstost najboljših aluminijastih profilov.

Pirnar modeli so avtorsko zaščiteni. Pridržujemo si pravico do tehničnih sprememb brez predhodne najave. Zaradi tehnično tiskarskih razlogov so možna barvna odstopanja. Barve je potrebno preveriti po RAL lestvici.

m u l t i l e v e l  &  p u r e


Pirnar Roman s. p. Spodnje Gameljne 36 si-1211 Ljubljana–Šmartno Slovenija t 01 777 39 00, 01 563 39 00 f 01 563 39 01 e info@pirnar.si www.pirnar.si odpiralni čas salona ponedeljek, torek in četrtek od 7.00 do 15.30 sreda od 7.00 do 17.30 petek od 7.00 do 14.00

Član skupine Vila Bravum

Pirnar Ultimum 2013  

Pirnar Ultimum je najboljši prvi vtis. In za tistega, ki odhaja, najboljši zadnji vtis. Je dolg vzdih občudovanja. Čudovitih oblik, osuplji...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you