Brochure 2017 NL

Page 1

PVC HOUT ALU HOUT-ALU


Laat u inspireren!


LAAT U INSPIREREN! De keuze van uw ramen bepaalt de look en feel van uw woning. De kleur, de handgrepen, kruishouten of sierlijsten... Allemaal details die het karakter van uw woning mee bepalen. Maak gebruik van onze handige tools om u te laten inspireren en uw keuze verder te verfijnen.

Onze WEBSITE Op zoek naar inspiratie? Ontdek heel wat realisaties op onze website!

DE PIERRET configuratOr Combineer naar hartenlust het kleurengamma aan bouwstenen, voegen en schrijnwerk om uw ideale combinatie te visualiseren.

Pierret OP Pinterest Een inspirerend gamma aan Pinterest pins helpt u uw keuze verder te verfijnen. Voeg ons toe aan uw account en blijf op de hoogte.

www.pierret.net

Pierret gids

3De keuze van goede ramen en deuren is één van de belangrijkste die u moet maken bij de bouw of renovatie van uw woning. Uw schrijnwerk kiest u voor het leven. Het moet dus duurzaam zijn, uw woning thermisch & akoestisch isoleren en veilig houden. En uiteraard speelt ook het esthetische aspect een belangrijke rol. Het juiste schrijnwerk maakt van uw huis een echte thuis. Als Belgische fabrikant bieden we u een volledige waaier aan ramen en deuren op maat, in Hout, Aluminium, PVC en Hout-Aluminium die u de volledige vrijheid geeft op vlak van vormen, stijlen, kleuren,... Pierret is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van ramen en deuren. Onze producten zijn voortdurend blijven evolueren en het is voor ons, tot op vandaag, van essentieel belang om onze klanten schrijnwerk van topkwaliteit aan te bieden. Niet alleen de kwaliteit van onze producten is voor ons belangrijk, ook de vakkundige plaatsing ervan. We kiezen ervoor om samen te werken met gespecialiseerde verdelers die we zorgvuldig hebben geselecteerd. Zij staan u bij in uw keuze, plaatsen uw schrijnwerk volgens de regels van de kunst en blijven u ondersteunen gedurende de volledige levensduur van uw schrijnwerk. Ons exclusieve netwerk van erkende vakmensen is uw garantie op de beste kwaliteit, van productie tot plaatsing.

Jean-Luc & Daphnée Pierret

Deze catalogus is ontworpen zodat u uw keuze op de best mogelijke manier kan maken. We wensen u alvast veel plezier bij het ontdekken van ons aanbod.

Met vriendelijke groeten,

Jean-Luc Pierret

Voorzitter van de raad van bestuur

Daphnée Pierret

Gedelegeerd bestuurder

Pierret gids

5


Netwerk van erkende verdelers Een gerenomeerde fabrikant die de krachten bundelt met een erkende lokale partner, uw beste garantie op klantentevredenheid! Pierret werkt met lokale partners die in hun regio bekend staan om hun...

1 PERSOONLIJK ADVIES

Onze partners beschikken over de juiste tools om u advies op maat van uw project te geven en u te begeleiden in uw keuze.

Onze knowhow en ervaring staan tot uw dienst


2

3

4

5

deskundige ERVARING

NAUWKEURIGE OPMETING

PROFESSIONELE PLAATSING

EXCELLENTE GARANTIEVOORWAARDEN

Dankzij hun uitstekende kennis van onze producten en hun jarenlange ervaring kunnen zij u technische oplossingen bieden, aangepast aan uw metselwerk.

Een deskundige opmeting garandeert een correcte prijs, een juiste bestelling en een zorgeloze plaatsing.

Onze partners verzorgen de plaatsing volgens de regels van de kunst.

Ook na levering en plaatsing, zijn we er voor u.

We ontwerpen en fabriceren ramen van uitzonderlijke kwaliteit. Het spreekt dan ook voor zich dat we partners kiezen met dezelfde passie om de vakkundige plaatsing op zich te nemen. VOOR UW DICHTSBIJZIJNDE verdeler...

pierret.net

Pierret gids

7Hoe herken ik een goed raam in 5 stappen?

Diepte van het kozijn

8 8 mm

Aan de diepte van het kozijn merk t u het belang dat de fabrikant hecht aan de isolatie­ waarden van uw raam. De instapklare producten bevinden zich gemiddeld rond 72 mm, de optimale prijs-kwaliteitsverhouding is 88 mm en de profielen voor passieve woningen gaan tot 92 mm.

Ga de Uw-waarde na

BEST OF

Uw

De Uw-waarde van een raam geeft de thermische performantie van een raam weer. Hoe lager, hoe beter geïsoleerd! Met de aankoop van nieuwe ramen van Pierret bespaart u dus op uw energiefactuur. De meest aangewezen isolatiewaarde voor uw raam is afhankelijk van de isolatiewaarde van uw woning. Aarzel niet om raad te vragen aan uw Pierret verdeler.

Afwerking van de hoeken De af werking van de lasnaden weerspiegelt de algemene productiekwaliteit van uw raam. Eenvoudig om te onthouden: hoe onopvallender de lasnaden, hoe beter de kwaliteit.

Kozijn met 3 dichtingen De dichtingen van een raam beschermen uw huis tegen invloeden van buitenaf zoals geluid, wind en regen.

Beveiligd raambeslag Open het raam en controleer of de scharnieren wel degelijk veiligheidsscharnieren zijn met paddestoelnokken.

Pierret gids

9Wat is het juiste materiaal voor mijn raam?

PVC -

este thermische isolatie B 160 kleurencombinaties Beste prijs-kwaliteitsverhouding Weinig onderhoud vereist Best of Uw: 0.64 W/m 2 .K

Aluminium -

otale vrijheid in kleurkeuze T Moderne & strakke look U itermate geschikt voor grote ramen Weinig onderhoud vereist Best of Uw: 0.79 W/m 2 .K

Hout - U itstekende akoestische isolatie - Warme & natuurlijke sfeer - K leur kan, wanneer u wilt, eenvoudig aangepast worden - U itermate geschikt voor grote ramen - Best of Uw: 0.71 W/m 2 .K

Hout-Alu - Modern & tijdloos design - U itgebreide keuze uit natuurlijke houttinten - Uitstekende thermische isolatie - Weinig onderhoud vereist - Best of Uw: 0.81 W/m 2 .K

Pierret gids

11


Thermische isolatie De ramen en deuren van Pierret presteren buitengewoon goed op het vlak van thermische isolatie. Bij het innoveren van onze producten plaatsen we de optimalisatie van de thermische isolatie steeds voorop.

T° extérieure

T° intérieure

-5°

21°

Dankzij deze optimale thermische prestaties geniet u van een aangenaam comfort in uw woning. Dat is de kwaliteitsbelofte van onze producten! Bovendien zijn al onze raamprofielen voorzien op het gebruik van dubbele of drievoudige beglazing. Laat u adviseren door onze erkende Pierret verdelers om de juiste keuze te maken voor uw woning en een rendabele investering op lange termijn te doen.

20°

Op deze doorsnede ziet u het thermisch effect dat uw ramen hebben op de isolatie in uw woning.

15° -5°

21°

-5°

21°

10° 10°

15°

HOUTEN RAMEN 68 mm Dubbele beglazing

PVC RAAM 72 mm Dubbele beglazing

PVC RAAM VAN PIERRET 88 mm Drievoudige beglazing


3 FACTOREN DIE GARANT STAAN VOOR EEN UITMUNTENDE THERMISCHE ISOLATIE

UITVOERING

UW-WAARDE

Uw-

KWALITATIEVE PLAATSING Dankzij hun ervaring en knowhow staan erkende Pierret verdelers garant voor een vakkundige plaatsing.

PERFECTE AFSTELLING

waarde OPTIMALE UW-WAARDE Uw-waarde is de isolatiewaarde van uw raam. Hoe lager, hoe beter de thermische isolatie.

Een goed isolerend raam is een raam dat correct afgesteld werd.

DICHTHEID

OPTIMAAL AANTAL DICHTINGEN Elke dichting is een extra barriére tussen de binnenzijde en de buitenzijde van uw woning. De centrale dichting is hierbij van essentieel belang.

KWALITATIEF RAAMBESLAG Elk deel van het raambeslag werd geoptimaliseerd om tocht in uw woning te vermijden.

Guide Pierret Pierret gids

13


Procentuele verdeling van de plaatsen waarlangs inbraken plaatsvinden:

82 % 18 % via de voordeur

Uw woning beschermen tegen een mogelijke inbraak is steeds een prioriteit. Een inbraakpoging duurt meestal 3 tot 5 minuten. 82% van de inbraken vindt plaats via een raam en slechts 18% via een voordeur. Daarom hebben wij onze ramen zo ontwikkeld dat ze tot 15 minuten weerstand bieden bij een poging tot inbraak en dit door het gebruik van veiligheidsbeglazing en aangepast beslag.

VEILIGHEID

+

via een raam


Inbraakbeveiliging VEILIGHEIDSELEMENTEN VAN PIERRET

VEILIGHEIDSBESLAG De sluitplaten op onze raamkaders houden de paddestoelnokken van de vleugel stevig vast en verhinderen het opheffen van de vleugel.

Inbraakvertragende gleuf Het centrale gedeelte van de profielen is zo ontwikkeld dat de toegang tot het raambeslag wordt bemoeilijkt.

Secustik® SECUSTIK® handgreep In de Secustik® handgrepen is een gepatenteerd blokkeermechanisme geïntegreerd. Het laat de normale bediening van de handgreep toe, maar blokkeert de raamsluiting wanneer iemand probeert van buitenaf, via het raambeslag, de handgreep te manipuleren.

100% staalversterking Het gebruik van staal verstevigt het raamprofiel en verhindert de toegang tot het raambeslag.

inbraakvertragende beglazing De beglazing bestaat uit meerdere glaslagen met 4 PVB coatings om weerstand te bieden aan herhaalde klappen op het glas en werkt dus inbraakvertragend zelfs als het glas gebroken is.

Pierret gids

15


Akoestische isolatie De wereld wordt steeds voller en drukker. Zich kunnen afsluiten van de buitenwereld om tot rust te komen is een belangrijk aandachtspunt geworden. En dus wordt een goede akoestische isolatie één van de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van uw ramen.

85 dB

50 dB

Ramen zijn een zwakke schakel in uw woning op akoestisch vlak: ze laten tot 90% van de omgevingsgeluiden door. Op de rechterpagina geven we u mee wat de impact is van akoestische beglazing op omgevingsgeluid en het aantal decibel (dB) dat per woonruimte (slaapkamer - keuken - woonkamer) als aangenaam ervaren wordt.

Niet alleen de beglazing speelt een rol in de demping van geluiden voor uw ramen. Daarom ontwikkelden we een aantal akoestische packs die de gepaste opties bundelen afhankelijk van de materiaalkeuze voor uw ramen.


Slaapkamer 30 dB max.

60 dB Keuken max.

Woonkamer

45 dB max.

75 dB

Wat u wint aan akoestische isolatie per type beglazing

85 dB

75 dB

50 dB

Beglazing

Akoestische isolatie

Luchtverkeer

Wegverkeer

Straatlawaai

STANDAARD

-34 dB

51 dB

41 dB

16 dB

STARBEL

-35 dB

50 dB

40 dB

15 dB

TRAFIBEL

-38 dB

47 dB

37 dB

12 dB

AIRPORTBEL

-47 dB

38 dB

28 dB

3 dB

Pierret gids

17Certificaten Al meer dan 60 jaar staat kwaliteit bij ons centraal. De ramen en deuren van Pierret beantwoorden aan alle marktconforme normen en certificaten. Het Passiefhuis Instituut (PHI) is een onafhankelijk orgaan dat wereldwijd erkend wordt en de ontwikkeling promoot van het concept van de passiefhuizen. Het PHI certificaat toont aan dat een product voldoet aan de normen voor passiefhuizen en bevestigt tegelijkertijd de uitstekende thermische eigenschappen van het product. FSC is een onafhankelijke organisatie die opgericht werd om bossen op een verantwoorde manier te beheren en overal ter wereld te beschermen, nu en in de toekomst. BCCA is een onafhankelijke certificatie-instelling voor zowel de producten en de bouwsystemen als de organisatie- en beheersystemen van de bedrijven in de bouwsector. De productcertificaten (ATG) en organisatiecertificaten (ISO 9001) geven aan dat het bedrijf voldoet aan alle kwaliteitsvereisten en andere vereisten van de normen. Met andere woorden: u bent dus zeker dat Pierret u kwalitatieve ramen en deuren biedt. Qualicoat is een wereldwijd kwaliteitslabel voor lak, verf en coating op aluminium. Die worden getest door controleurs en laboratoria in het bezit van het ISO 17025 certificaat. Het QUALICOAT label bewijst dat de aluminium profielen van Pierret gelakt zijn volgens de strengste eisen. De weerstand tegen lucht, water, wind en andere weersomstandigheden, de akoestische eigenschappen en de inbraakveiligheid van de Pierret ramen en deuren zijn getest in de gecertificeerde onafhankelijke laboratoria van WTCB (CSTC) en CSTB. De testverslagen certificeren de nauwkeurigheid van de waarden van de uitgevoerde tests.  

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer

15JAAR GARANTIE

Pierret gids

19


Selectie van de beste basisgrondstoffen

Pierret extrusie

Meer dan 100.000 profielen per jaar

Innovatieve productie

Oog voor afwerking

Traceerbaarheid over het volledige productieproces heen

Alle mogelijke vormen

Het versnijden van aluminium

Het lakken van aluminium

Selectie van de beste houtsoorten

Nauwkeurige afwerking

Meerdere dekkende lagen

Strikte planning

Just in time

Normen en octrooien

Minitieuze kwaliteitscontrole

Naleving van deadlines

Gekwalificeerd personeel

Aandacht voor details

Methodische productie

Eigen transport


Productie Al meer dan 60 jaar lang doen we geen enkele toegeving op vlak van kwaliteit. Dankzij de integratie van het productieproces, van ontwerp over extrusie tot de levering, hebben we volledige controle over de intrinsieke kwaliteit en de afwerking van onze producten. Dankzij de integratie van het productieproces, is Pierret vandaag in staat om een volledig gamma van ramen aan te bieden in PVC, Hout, Hout-Alu en Aluminium met een inbouwdiepte van 88 mm. Voor elk materiaal waar we mee werken hebben we de specifieke technieken onder de knie die van uw ramen producten maken van de hoogste kwaliteit, zoals extruderen, buigen, filmen, lakken, lassen en afbramen.

ONTWERP R&D

Innovatieve en hoogst nauwkeurige productie

Alu

hout

Extrusie van PVC profielen

Het geĂŻntegreerdE productieproceS van Pierret

Transport

Zorgvuldige selectie van kwalitatieve BASISgrondstoffen

Pierret gids

21PVCPVC Inhoudstabel Onze innovaties voor ramen PVC ........................................................ 27 De stijlen ................................................................................................... 28 • Stijl Hedendaags ................................................................................... 29 • Stijl Pastoraal .......................................................................................... 30 • Stijl Design ............................................................................................... 31 De packs ................................................................................................... 32 • Pack Comfort .......................................................................................... 33 • Pack Akoestisch .................................................................................... 34 • Pack Veiligheid ....................................................................................... 35 • Pack ISO ................................................................................................... 36 • Pack ISO A+++ ....................................................................................... 37 Onze innovaties voor hefschuiframen PVC ....................................... 39 Onze innovaties voor voordeuren PVC ............................................... 41 Kleuren PVC ............................................................................................. 42 Voordeuren • ALU............................................................................................................. 114 • PVC............................................................................................................. 123 • HOUT.......................................................................................................... 138 • HOUT-ALU................................................................................................ 148 Opties ramen ........................................................................................... 158 • De vormen ............................................................................................... 159 • Centers en valse centers ..................................................................... 160 • Kruishouten ............................................................................................ 161 • Handgrepen ............................................................................................ 162 • Panelen .................................................................................................... 164 • Decoratief glas ....................................................................................... 166 • Beslag ....................................................................................................... 168 • Rolluiken .................................................................................................. 170 • Ventilatie .................................................................................................. 172 Opties deuren .......................................................................................... 174 • Bovenlichten............................................................................................ 175 • Deurgrepen.............................................................................................. 176 • Accessoires ............................................................................................. 177 • Deurtrekkers ........................................................................................... 178 • Kleine beglazing .................................................................................... 182 • Kwart-panelen beglazing ................................................................... 184 • Halve-panelen beglazing ................................................................... 186 • Volle-panelen beglazing ..................................................................... 188 Onderhoud ............................................................................................... 190 Garantie .................................................................................................... 191

Pierret gids

PVC 25PVC

Onze innovaties voor ramen

Elith gamma

ONZICHTBARE DICHTINGEN Het gebruik van bredere, maar onzichtbare dichtingen én een betere compressie op de beglazing garanderen een perfecte dichtheid van uw raam en een verfijnde esthetiek. drievoudige of dubbele beglazing Al onze raamprofielen zijn standaard voorzien op het gebruik van dubbele en zelfs drievoudige beglazing.

130 KG

gelijmde beglazing De gelijmde bevestiging van de beglazing aan het raamwerk zorgt voor een betere dichting en verhoogde stevigheid van uw raam.

raambeslag 130 kg Een ergonomischer en duurzamer raambeslag van 130 kg voor een langere levensduur.

IsolatiE De aangepaste isolatie voor de PVC raamprofielen versterkt de thermische isolatie van het raam met behoud van de stevigheid.

afwerking van de hoeken De precisie van hoogtechnologische machines zorgt voor een perfecte afwerking van de hoeken.

4

onzichtbare afvoer Het water wordt afgevoerd via een discrete gleuf onderaan het kozijn.

2 1

Cool Colors Dit label garandeert de stabiliteit van de gekleurde profielen over de jaren heen dankzij een coating die de uitzetting van de ramen vermindert.

BEST OF Uw

INBRAAKvertragende gleuf Een specifiek raamprofiel in het centrale deel van het raam vermijdt toegang tot het raambeslag.

5

6 7

3

88 mm Onze technologieën en innovaties laten toe om een PVC raamprofiel te ontwikkelen met een breedte van 88 mm en 7 kamers.

3 dichtingen in post-coextrusie staan garant voor een perfecte, blijvende afdichting en beschermen het raambeslag tegen waterschade.

0.64 W/m  .K * 2

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 1101 en vleugelprofielen 1208 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 0.76 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een PVC draai-kiepraam uit het gamma ELITH met volgende eigenschappen – L = 1230 * H = 1480 – Ug = 0.5 W/m².K

Pierret gids

PVC 27


De stijl die bij u past • Stijl Hedendaags • Stijl Pastoraal • Stijl design


HEDENDAAGS

STIJL

Hedendaags en uitgepuurd.

onZICHTBARE GLASLATDICHTINGEN

zichtbare scharnieren

Meer DagLICHT Fijnere profielen zodat het licht makkelijk binnen kan.

glaslat voor drievoudige en dubbele beglazing

onzichtbare waterafvoer

Pierret gids

PVC 29


PastOrAal

STIJL

SIERLIJST VAST BOVENLICHT

SIERLIJST OP KOZIJN EN WATERNEUS OP VLEUGEL

SIERLIJST op centrale makelaar


DESIGN

STIJL

BINNENZIJDE UITLIJNINGSPROFIEL VLEUGEL-KOZIJN

onzichtbaar raambeslag

design HANDGREEP

Pierret gids

PVC 31


De packs • Pack CoMfort • Pack AKOESTIsch • Pack veiligheid • Pack iso • Pack ISO A +++


COMFORT

PACK

maakt het dagelijks leven gemakkelijker.

Micro-ventilatie De ventilatie regelen naargelang de seizoenen doet u eenvoudigweg met de handgrepen.

Onderhoudsvriendelijke hoeken

Vergrendelingshendel

Dankzij de kleine afrondingen op de hoeken kan u snel en makkelijk de binnenkant van uw raam schoonmaken.

Dit stukje raambeslag bevindt zich ter hoogte van de greep en laat toe de secundaire vleugel met 1 klik te ontgrendelen. Tegelijkertijd wordt de veiligheid van uw raam verhoogd door de 2 sloten die zich activeren bij het sluiten.

Pierret gids

PVC 33


AKOESTISCH

PACK

houdt het lawaai buiten.

Geluidswerende beglazing De beglazing bestaat uit verschillende glasbladen en 4 akoestische PVB films en is ontworpen om geluidshinder te dempen.

100% staalversterking De geluidsdempende eigenschappen van een materiaal zijn rechtstreeks verbonden met de massa.


veiligheid

PACK

versterkt de inbraakveiligheid.

Inbraakvertragend glas De beglazing bestaat uit verschillende glasbladen en 4 PVB films en is bestand tegen herhaaldelijke stoten. Het werkt inbraakvertragend zelfs als het glas gebroken is.

Veiligheidsbeslag De sluitplaten op onze raamkaders houden de paddestoelnokken van de vleugel stevig vast en verhinderen het opheffen van de vleugel.

100% staalversterking Staal maakt het profiel robuuster en bemoeilijkt de toegang tot het raambeslag.

Pierret gids

PVC 35


ISO

PACK

verbetert de thermische isolatie van uw woning.

Dubbele beglazing

Thermix afstandhouder De afstandhouder dient als thermische onderbreking tussen het buiten- en het binnenglas. De Thermix afstandhouder, ook wel ‘warm edge’ genoemd, verbetert dus de thermische prestaties van het raam.

Extra isolatie in de vleugel Door het toevoegen van harde isolatie in de vleugel verbeteren we de thermische prestaties.

Thermisch pack

Beglazing

Ug (W/m².K)

ZF (zonnefactor)

Afstandhouder

Uw (W/m².K)*

Standaard

1,1

0,63

Alu

1,24

ISO

1,1

0,63

Thermix

1,11

ISO A+++

0,5

0,50

Swisspacer V

0,64

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 1101 en raamprofielen 1208 volgens de norm EN ISO 10077-2. Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een PVC draai-kiepraam uit het ELITH gamma met volgende eigenschappen – L = 1230 * H = 1480


ISO A+++

PACK

voor een maximale energiebesparing.

Drievoudige beglazing Vraag advies bij uw verdeler om uw drievoudig glas optimaal te benutten.

Extra isolatie in het kozijn en de vleugel

Swisspacer V afstandhouder De Swisspacer V is een ultraperformante thermische onderbreking die het isolatievermogen van het raam nog verbetert.

Wij verbeteren de isolatie van het profiel in combinatie met het gebruik van drievoudig glas.

Pierret gids

PVC 37PVC

Onze innovaties voor hefschuiframen

Sumith gamma Grote afmetingen

Verbeterde dichting Randafdichting verzekerd door dubbele dichting in het midden versterkt met in elkaar grijpende profielen. Raambeslag 400 kg Een ergonomischer en duurzamer raambeslag van 400 kg voor een langere levensduur.

2500 mm

6000 mm

400 KG

Verstevigingen met staal Stalen verstevigingen met een dikte van 2 mm aangepast aan het profiel zorgen voor de stevigheid van het schuifraam.

IngeWERKTE dorpel Ingebouwd in de vloer. De dorpel behoudt al zijn dichtheidseigenschappen.

Makkelijk in gebruik Raambeslag, kogellager en versteviging passen zich aan voor uw gebruiksgemak.

openingsmogelijkheden

Onderhoudsvriendelijk De buitenste rail verdwijnt waardoor er een design dorpel ontstaat.

BEST OF Uw

0.80 W/m  .K * 2

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 1127 en vleugelprofielen 1227 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 1.6 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een PVC schuifraam van het SUMITH gamma met volgende eigenschappen – L = 3350 * H = 2280 – Ug = 0.5 W/m².K

Pierret gids

PVC 39PVC

Onze innovaties voor voordeuren

Zenith gamma

140

modELleN HoogVEILIG AFSLUITEN Bij het afsluiten wordt uw voordeur vergrendeld op 5 punten.

panelen op maat Elk deurpaneel wordt op maat gemaakt volgens de specifieke afmetingen van uw voordeur voor een esthetisch perfecte afwerking.

UITGEBREID GAMMA Maak uw keuze uit niet minder dan 140 modellen, waarvan verschillende modellen met verborgen scharnieren voor een eigentijdse look en uitstekende thermische isolatie.

VERBORGEN VLEUGEL ISOLATIE EN ESTHETIEK Dankzij technologische innovaties maken we de vleugel onzichtbaar en verhogen we de isolatiewaarde van het deurpaneel.

scharnierbevestiging in het staal De scharnieren zitten op de ideale plaats om zich te verankeren in de stalen verstevigingen.

DICHTHEIDSSYSTEEM ONDERAAN DE DEUR Hoogstaande technologische innovatie die toelaat een perfecte dichting te bekomen van uw deur dankzij 3 dichtingen en een discrete dorpel conform de PBM normen.

stalen verstevigingen gelaste hoeken 4 PVC hoekverstevigingen worden in de 4 hoeken gelast om de stevigheid van de deur te garanderen. U heeft in feite een stalen deur afgedekt met PVC.

88 mm Onze innovaties en technologieën laten ons toe een PVC profiel te bekomen van 88 mm dik en 5 kamers.

BEST OF Uw

0.88 W/m  .K * 2

* Uf-waarde bepaald op basis van deurprofielen 1102 en vleugelprofielen 1209 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 1.33 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1 : op basis van een PVC voordeur van het ZENITH gamma met volgende eigenschappen – L = 1060 * H = 2180 – Ug = 0.5 W/m².K

Pierret gids

PVC 41


Kleuren PVC

PALISSANDER Binnen / Buiten Generfd

KERSELAAR Buiten Generfd

GOUDEN EIK Binnen / Buiten Generfd

ANTRACIETGRIJS Binnen / Buiten Generfd

DUINGRIJS Buiten Generfd

IVOOR Binnen / Buiten Generfd

160 PVC KLEURCOMBINATIES Neem gerust onze kleurenwaaiers bij de hand om een juiste kleurkeuze te maken.

De foto’s zijn niet contractueel gebonden.


OLIJF Binnen / Buiten Gekorreld

WIT STRUCTUUR Binnen / Buiten Generfd

KWARTSGRIJS Buiten Generfd

TAUPE Buiten Generfd

NIEUW

metallic GRIJS Buiten Gekorreld

SMOKE Buiten Gekorreld

BETONGRIJS Buiten Generfd

NIEUW

VERGRIJSDE EIK Binnen Generfd

ABYSS Binnen / Buiten Gekorreld

Carbon Binnen / Buiten Gekorreld

Pierret gids

PVC 43ALUALU Inhoudstabel Onze innovaties voor ramen ALU ........................................................ 49 De packs ................................................................................................... 50 • Pack Comfort........................................................................................... 51 • Pack Akoestisch .................................................................................... 52 • Pack Veiligheid ....................................................................................... 53 • Pack ISO.................................................................................................... 54 • Pack ISO A+++........................................................................................ 55 Onze innovaties voor hefschuiframen ALU Sumith ......................... 57 Onze innovaties voor schuiframen ALU Movith ................................ 59 Onze innovaties voor voordeuren ALU ............................................... 61 Kleuren ALU ............................................................................................. 62 Voordeuren • ALU............................................................................................................. 114 • PVC............................................................................................................. 123 • HOUT.......................................................................................................... 138 • HOUT-ALU................................................................................................ 148 Opties ramen ........................................................................................... 158 • De vormen ............................................................................................... 159 • Centers en valse centers ..................................................................... 160 • Kruishouten ............................................................................................ 161 • Handgrepen ............................................................................................ 162 • Panelen .................................................................................................... 164 • Decoratief glas ....................................................................................... 166 • Beslag ....................................................................................................... 168 • Rolluiken .................................................................................................. 170 • Ventilatie .................................................................................................. 172 Opties deuren .......................................................................................... 174 • Bovenlichten............................................................................................ 175 • Deurgrepen.............................................................................................. 176 • Accessoires ............................................................................................. 177 • Deurtrekkers ........................................................................................... 178 • Kleine beglazing .................................................................................... 182 • Kwart-panelen beglazing ................................................................... 184 • Halve-panelen beglazing ................................................................... 186 • Volle-panelen beglazing ..................................................................... 188 Onderhoud ............................................................................................... 190 Garantie .................................................................................................... 191

Pierret gids

ALU 47ALU

Onze innovaties voor ramen

Elith gamma

drievoudige of dubbele beglazing Al onze raamprofielen zijn standaard voorzien op het gebruik van dubbele en zelfs drievoudige beglazing.

onzichtbaar raambeslag Het raambeslag wordt subtiel geïntegreerd in het raamprofiel.

inbraakwerende glaslatten De inbraakwerende glaslatten weerstaan geweld dankzij een specifiek ontwikkeld element.

het qualicoat label Onze lakafdeling heeft het Qualicoat label, dat staat voor verschillende opeenvolgende behandelingen die nodig zijn bij het lakken van profielen.

IsolatiE Onze op maat gemaakte isolatie versterkt de thermische waarde van uw raamprofiel.

opspantechnologie Het gebruik van klemmen met acht ankerpunten, twee stevigheids­ klemmen en een uitlijningsklem garandeert de afwerking en de stevigheid van de hoeken.

inbraakvertragende gleuf Het centrale gedeelte van de profielen is zo ontwikkeld dat de toegang tot het raambeslag wordt bemoeilijkt.

onzichtbare aFVOER Het water wordt afgevoerd via een discrete gleuf onderaan het kozijn.

88 mm PROFIEL MET THERMISCHe onderbreking VAN 49 mm De thermische prestaties worden berekend op basis van de afmetingen van de thermische onderbreking.

3 dichtingen staan garant voor een perfecte, blijvende afdichting en beschermen het raambeslag tegen waterschade.

BEST OF Uw

0.79 W/m  .K * 2

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 2101 en vleugelprofielen 2208 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 1.23 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een ALU draai-kiepraam van het ELITH gamma met volgende eigenschappen – L = 1230 * H = 1480 – Ug = 0.5 W/m².K

Pierret gids

ALU 49


De packs • Pack CoMfort • Pack AKOESTISCH • Pack VEILIGHEID • Pack iso • Pack ISO A +++


COMFORT

PACK

maakt het dagelijks leven gemakkelijker.

Micro-ventilatie De ventilatie regelen naargelang de seizoenen doet u eenvoudigweg met de handgrepen.

Onderhoudsvriendelijke hoeken

Vergrendelingshendel

Dankzij de kleine afrondingen op de hoeken kan u snel en makkelijk de binnenkant van uw raam schoonmaken.

Dit stukje raambeslag bevindt zich ter hoogte van de greep en laat toe de secundaire vleugel met 1 klik te ontgrendelen. Tegelijkertijd wordt de veiligheid van uw raam verhoogd door de 2 sloten die zich activeren bij het sluiten.

Pierret gids

ALU 51


AKOESTISCH

PACK

houdt het lawaai buiten.

Geluidswerende beglazing De beglazing bestaat uit verschillende glasbladen en 4 akoestische PVB films en is ontworpen om geluidshinder te dempen.

Geluidswerende buitendichting Door een buitenranddichting toe te voegen houdt het profiel geluidshinder van buitenaf beter tegen.

VERHOOGDE IsolatiE De geluidsdempende eigenschappen van een materiaal staan in gelijke verhouding tot de massa.


veiligheid

PACK

versterkt de inbraakveiligheid.

Inbraakvertragend glas De beglazing bestaat uit verschillende glasbladen en 4 PVB films en is ontworpen om bestand te zijn tegen herhaaldelijke stoten. Het werkt inbraakvertragend zelfs als het glas gebroken is.

Veiligheidsbeslag De sluitplaten op onze raamkaders houden de paddestoelnokken van de vleugel stevig vast en verhinderen het opheffen van de vleugel.

Pierret gids

ALU 53


ISO

PACK

verbetert de thermische isolatie van uw woning.

Dubbele beglazing

Thermix afstandhouder De afstandhouder dient als thermische onderbreking tussen het buiten- en het binnenglas. De Thermix afstandhouder, ook wel ‘warm edge’ genoemd, verbetert dus de thermische prestaties van het raam.

Extra isolatie in de vleugel Door het toevoegen van harde isolatie in de vleugel verbeteren we de thermische prestaties.

Thermisch pack

Beglazing

Ug (W/m².K)

ZF (zonnefactor)

Afstandhouder

Uw (W/m².K)*

Standaard

1,1

0,63

Alu

1,53

ISO

1,1

0,63

Thermix

1,34

ISO A+++

0,5

0,50

Swisspacer V

0,79

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 2101 en raamprofielen 2208 volgens de norm EN ISO 10077-2. Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een ALU draai-kiepraam uit het ELITH gamma met volgende eigenschappen – L = 1230 * H = 1480


ISO A+++

PACK

voor een maximale energiebesparing.

Drievoudige beglazing Vraag advies bij uw verdeler om uw drievoudig glas optimaal te benutten.

Swisspacer V afstandhouder De Swisspacer V is een ultraperformante thermische onderbreking die het isolatievermogen van het raam nog verbetert.

Isolatie ONDER BEGLAZING EN TUSSEN DE stegen van KOZIJN EN VLEUGEL Wij verbeteren de isolatie van het profiel in combinatie met het gebruik van drievoudig glas.

Pierret gids

ALU 55ALU

Onze innovaties voor hefschuiframen

Sumith gamma 2 soorten bewegingen Schuifsysteem voor vleugel tot 250 kg. Hefschuifsysteem voor vleugel tot 400 kg.

3 DESIGNS

GROTE AFMETINGEN

2650 mm

6000 mm

Asymmetrisch met beglazing in vast gedeelte van het kozijn en een minimalistische stijl van 50 mm.

Symmetrisch met een minimalistische stijl van 50 mm. Symmetrisch met een ingekorte stijl van 92 mm.

3 rondomlopende dichtingen Ze garanderen de beste dichtheid én bediening.

ingewerkte dorpel Ingebouwd in de vloer. De dorpel behoudt al zijn dichtheidseigenschappen.

hoogVEILIG AFSLUITEN Bij het afsluiten wordt uw schuifraam vergrendeld op 4 punten.

OPENINGSMOGELIJKHEDEN

173 mm met thermische onderbreking van 66 mm Dankzij onze innovaties en technologieën bekomen we een buitengewoon ALU profiel met een heel efficiënte thermische onderbreking.

BEST OF Uw

0.99 W/m  .K * 2

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 2127 en vleugelprofielen A227 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 3.00 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een ALU schuifraam van het SUMITH gamma met volgende eigenschappen – L = 3350 * H = 2280 – Ug = 0.5 W/m².K

Pierret gids

ALU 57ALU

Onze innovaties voor schuiframen

Movith gamma

Grote afmetingen

2 doorlopende borsteldichtingen Ze garanderen de dichtheid en zorgen tegelijkertijd voor een vlotte beweging. 2 Designs Met een extra optie om het design van het schuifraam nog strakker te maken.

2300 mm

4400 mm

Stevig mechanisme De wieltjes kunnen tot 150 kg per vleugel aan.

88 mm met een thermische onderbreking van 49 mm Onze innovaties en technologieën laten ons toe een Alu profiel te bekomen van 88 mm met volledig rondom een thermische onderbreking.

HoogVEILIG AFSLUITEN Bij het afsluiten wordt uw schuifraam vergrendeld op 4 punten. Meer Daglicht Fijnere profielen zodat het licht makkelijker binnen kan.

Openingsmogelijkheden

BEST OF Uw

1.46 W/m  .K * 2

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 2137 en vleugelprofielen 2237 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 2.95 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een ALU schuifraam van het MOVITH gamma met volgende eigenschappen – L = 3350 * H = 2280 – Ug = 1.0 W/m².K

Pierret gids

ALU 59ALU

Onze innovaties voor voordeuren

Zenith gamma

70

modEllen Panelen op maat Elk deurpaneel wordt op maat gemaakt volgens de specifieke afmetingen van uw voordeur voor een esthetisch perfecte afwerking.

Uitgebreid gamma Maak uw keuze uit niet minder dan 70 modellen, waarvan verschillende modellen met verborgen scharnieren voor een eigentijdse look en uitstekende thermische isolatie.

HoogVeilig afsluiten Bij het afsluiten wordt uw voordeur vergrendeld op 5 punten. Verborgen vleugel Isolatie en esthetiek Dankzij technologische innovaties maken we de vleugel onzichtbaar en verhogen we de isolatiewaarde van het deurpaneel.

Dichtheidssysteem Onderaan de deur Hoogstaande technologische innovatie die toelaat een perfecte dichting te bekomen van uw voordeur dankzij 3 dichtingen en een discrete dorpel conform de PBM normen.

Opspantechnologie Het gebruik van klemmen met acht ankerpunten garandeert de duurzaamheid van uw deur.

88 mm Onze innovaties en technologieën laten ons toe een Alu profiel te bekomen samengesteld uit de beste thermische onderbrekingen van 49 mm.

BEST OF Uw

0.96 W/m  .K * 2

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 2101 en vleugelprofielen 2207 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 1.08 W/m².K). Uw-waarde volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een ALU voordeur van het ZENITH gamma met volgende eigenschappen – L = 1060 * H = 2180 – Ug = 0.5 W/m².K

Pierret gids

ALU 61


Kleuren ALU

1m13st

1m15st

3m00st

3m04st

3m05st

5m03st

5m08st

5m10st

5m11st

5m13st

5m14st

6m05st

6m09st

6m11st

6m19st

6m21st

7m01st

7m04st

7m05st

7m06st

7m10st

7m11st

7m12st

7m13st

7m15st

7m16st

7m21st

7m22st

7m23st

7m24st

7m30st

7m31st

7m32st

Neem gerust onze ALU kleurenwaaier bij de hand om een juiste kleurkeuze te maken. Ons gamma bevat eveneens 450 egale, matte of gesatineerde kleuren. De foto’s zijn niet contractueel gebonden.


7m34st

7m35st

7m36st

7m37st

7m38st

7m39st

7m40st

7m42st

7m43st

7m44st

7m45st

7m46st

7m47st

8m03st

8m04st

8m07st

8m11st

8m14st

8m16st

8m17st

8m19st

8m22st

9M01ST

9M02ST

9M03ST

9M05ST

9M06ST

9M07ST

9M10ST

9M11ST

9M16ST

Pierret gids

ALU 63HOUTInhoudstabel Onze innovaties voor ramen HOUT ..................................................... 69 De stijlen ................................................................................................... 70 • Stijl Hedendaags ................................................................................... 71 • Stijl Pastoraal .......................................................................................... 72 • Stijl Design ............................................................................................... 73 De packs ................................................................................................... 74 • Pack Comfort .......................................................................................... 75 • Pack Akoestisch .................................................................................... 76 • Pack Veiligheid ....................................................................................... 77 • Pack ISO ................................................................................................... 78 • Pack ISO A+++ ....................................................................................... 79

HOUT

Onze innovaties voor het raam Innov HOUT ..................................... 81 Onze innovaties voor hefschuiframen HOUT .................................... 83 Onze innovaties voor voordeuren HOUT ............................................ 85 Gelamelleerd gelijmd HOUT ................................................................. 86 Beitsen HOUT .......................................................................................... 88 Voordeuren • ALU............................................................................................................. 114 • PVC............................................................................................................. 123 • HOUT.......................................................................................................... 138 • HOUT-ALU................................................................................................ 148 Opties ramen ........................................................................................... 158 • De vormen ............................................................................................... 159 • Centers en valse centers ..................................................................... 160 • Kruishouten ............................................................................................ 161 • Handgrepen ............................................................................................ 162 • Panelen .................................................................................................... 164 • Decoratief glas ....................................................................................... 166 • Beslag ....................................................................................................... 168 • Rolluiken .................................................................................................. 170 • Ventilatie .................................................................................................. 172 Opties deuren .......................................................................................... 174 • Bovenlichten............................................................................................ 175 • Deurgrepen.............................................................................................. 176 • Accessoires ............................................................................................. 177 • Deurtrekkers ........................................................................................... 178 • Kleine beglazing .................................................................................... 182 • Kwart-panelen beglazing ................................................................... 184 • Halve-panelen beglazing ................................................................... 186 • Volle-panelen beglazing ..................................................................... 188 Onderhoud ............................................................................................... 190 Garantie .................................................................................................... 191 Pierret gids

HOUT 67HOUT

Onze innovaties voor ramen

Elith gamma

130 KG

drievoudige of dubbele beglazing Al onze raamprofielen zijn voorzien op het gebruik van drievoudige (profielen van 92 mm) of dubbele beglazing (profielen van 68 mm).

raambeslag 130 kg Een ergonomischer en duurzamer raambeslag van 130 kg voor een langere levensduur.

systeem 2 dichtingen met centrale dichting Staat garant voor een blijvende perfecte afdichting en beschermt het raambeslag tegen waterschade.

Stevig geassembleerd Onze raamkaders zijn samengesteld volgens het deuvel-principe voor een nog betere stevigheid.

kleur en bescherming Al onze geschilderde ramen worden 5 keer behandeld voor een optimale bescherming van uw schrijnwerk voor de volgende 5 jaar en een perfect afwerkingsniveau.

68 mm of 92 mm - gelameLleerd gelijmd Dankzij innovaties in de houtindustie zoals gelamelleerd gelijmd, bieden we u dikkere en beter isolerende houtprofielen aan, met behoud van hun stevigheid en duurzaamheid.

3 BINNENdesigNS

BEST OF Uw

0.71 W/m  .K * 2

sierglasglat

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer

vlakke glaslat

gebogen glaslat

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 3101 en vleugelprofielen 3201 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 1.00 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een HOUT draai-kiepraam van het ELITH gamma met volgende eigenschappen – L = 1230 * H = 1480 – Ug = 0.5 W/m².K

Pierret gids

HOUT 69


De stijl die bij u past • stijl hedendaags • stijl pastOraal • stijl design


hedendaags

STIJL

Hedendaags en uitgepuurd.

3 buitendesigns

sierdesign

recht design

gebogen design

zichtbaar scharnier

1500 kleuren

3 binnendesigns

Parclose double et triple vitrage

sierglasglat

vlakke glaslat

gebogen glaslat

Pierret gids

HOUT 71


PastOraAl

STIJL

Sierlijst bovenlicht en Sierlijst op makelaar

Sierlijst op kozijn en waterneus op vleugel

Sierlijst op Centrale makelaar


DESIGN

STIJL

Uitlijningsprofiel vleugel en kozijn aan de binnenzijde

Recht buitendesign Beschikbaar links, rechts en bovenaan. Onderaan is er een afloophelling voor het water.

Recht binnendesign

Design handgreep onzichtbaar raambeslag

Pierret gids

HOUT 73


De packs • Pack CoMfort • Pack akoestisch • Pack veiligheid • Pack iso • Pack ISO A +++


COMFORT

PACK

maakt het dagelijks leven gemakkelijker.

Micro-ventilatie De ventilatie regelen naargelang de seizoenen doet u eenvoudigweg met de handgrepen.

Vergrendelingshendel Dit stukje raambeslag bevindt zich ter hoogte van de greep en laat toe de secundaire vleugel met 1 klik te ontgrendelen. Tegelijkertijd wordt de veiligheid van uw raam verhoogd door de 2 sloten die zich activeren bij het sluiten.

Pierret gids

HOUT 75


AKOESTISCH

PACK

houdt het lawaai buiten.

Geluidswerende beglazing De beglazing bestaat uit verschillende glasbladen en 4 akoestische PVB films en is ontworpen om geluidshinder te dempen.

Binnendichting


VEILIGHEID

PACK

versterkt de inbraakveiligheid.

Inbraakvertragend glas De beglazing bestaat uit verschillende glasbladen en 4 PVB films en is ontworpen om bestand te zijn tegen herhaaldelijke stoten. Het werkt inbraakvertragend zelfs als het glas gebroken is.

Veiligheidsbeslag De sluitplaten op onze raamkaders houden de paddestoelnokken van de vleugel stevig vast en verhinderen het opheffen van de vleugel.

Pierret gids

HOUT 77


ISO

PACK

verbetert de thermische isolatie van uw woning.

Dubbele beglazing

68 mm gelamelleerd gelijmd Thermix afstandhouder De afstandhouder dient als thermische onderbreking tussen het buiten- en het binnenglas. De Thermix afstandhouder, ook wel ‘warm edge’ genoemd, verbetert dus de thermische prestaties van het raam.

Binnendichting

Thermisch pack

Beglazing

Ug (W/m².K)

ZF (zonnefactor)

Afstandhouder

Uw (W/m².K)*

Standaard

1,1

0,63

Alu

1,26

ISO

1,1

0,63

Thermix

1,18

ISO A+++

0,5

0,50

Swisspacer V

0,71

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 3101 en vleugelprofielen 3201 volgens de norm EN ISO 10077-2. Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een HOUT draai-kiepraam van het ELITH gamma met volgende eigenschappen – L = 1230 * H = 1480


ISO A+++

PACK

voor een maximale energiebesparing.

Drievoudige beglazing Vraag advies bij uw verdeler om uw drievoudig glas optimaal te benutten.

92 mm gelamelleerd gelijmd Swisspacer V afstandhouder

Binnendichting

De Swisspacer V is een ultraperformante thermische onderbreking die het isolatievermogen van het raam nog verbetert.

Pierret gids

HOUT 79


INNOV, een houten raam dat de conventies doorbreekt Makkelijk te + onderhouden

duurzaam hout

+

thermisch uitstekend

isolerend hout

+

+

INNOV

Nieuw van

Pierret

avant-garde design

verborgen kleurenvleugel mix


Innov

Houten ramen

Innov gamma

2 binnendesigns

Drievoudige of dubbele beglazing Al onze raamprofielen zijn voorzien op het gebruik van dubbele of drievoudige beglazing. Uitgelijnd profiel Onzichtbaar raambeslag

Niet uitgelijnd profiel Zichtbaar raambeslag

Meer Daglicht Fijnere profielen zodat het licht makkelijk binnen kan.

Inbraakvertragende gleuf Het middenste gedeelte van de raamprofielen werd speciaal ontwikkeld om toegang tot het raambeslag te vermijden. BINNENkleur

buitenkleur

Bicolor voor de prijs van unicolor Voorheen was er altijd een belangrijke meerkost voor bicolor hout. Dankzij onze innovatieve manier van samenstellen, is dit vandaag niet langer het geval en kan u uw kleuren vrij kiezen.

Houtmix Dankzij de vooruitstrevende techniek gelamelleerd gelijmd combineren we in dit raam duurzaam hout met hout dat uitzonderlijk goed isoleert aan de binnenkant.

3 dichtingen staan garant voor een perfecte, blijvende afdichting en beschermen het raambeslag tegen waterschade.

BEST OF Uw

0.72 W/m .K * 2

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 3171 en vleugelprofielen 3271 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 1.06 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een verborgen vleugel van een HOUT draai-kiepraam van het INNOV gamma met volgende eigenschappen – L = 1230 * H = 1480 – Ug = 0.5 W/m².K Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer

Pierret gids

hout 81HOUT

Onze innovaties voor hefschuiframen

Sumith gamma

Drievoudige of dubbele beglazing Al onze raamprofielen zijn standaard voorzien op het gebruik van dubbele en zelfs drievoudige beglazing.

400 KG

Dichtheid De randafdichting wordt verzekerd door een dubbele afdichting in het midden versterkt door een systeem van in elkaar grijpende profielen.

Raambeslag 400 kg Het raambeslag dat zorgt voor de wendbaarheid van de vleugels is ontworpen om eenvoudig elementen te laten bewegen die gaan tot 400 kg.

HoogVeilig afsluiten Bij het afsluiten wordt uw voordeur vergrendeld op 4 punten.

Meer daglicht De profielen zijn weggewerkt om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten.

INGEWERKTE DORPEL Ingebouwd in de vloer. De dorpel behoudt al zijn dichtheidseigenschappen.

153 mm of 201 mm gelamelleerd gelijmd Dankzij innovaties in de houtindustie zoals gelamelleerd gelijmd, bieden we u dikkere en beter isolerende houtprofielen aan, met behoud van hun stevigheid en duurzaamheid.

Openingsmogelijkheden

BEST OF Uw

0.67 W/m  .K * 2

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 3127 en vleugelprofielen 3227 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 1.04 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een schuifraam HOUT van het SUMITH gamma met volgende eigenschappen – L = 3350 * H = 2280 – Ug = 0.5 W/m².K Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer

Pierret gids

HOUT 83hout

Onze innovaties voor voordeuren

Zenith gamma

HoogVeilig afsluiten Bij het afsluiten wordt uw voordeur vergrendeld op 5 punten.

Panelen op maat Elk deurpaneel wordt op maat gemaakt volgens de specifieke afmetingen van uw voordeur voor een esthetisch perfecte afwerking.

150

modELLEN Uitgebreid gamma Maak uw keuze uit niet minder dan 150 modellen.

Verborgen vleugel Isolatie en ESTHETiek Dankzij technologische innovaties maken we de vleugel onzichtbaar en verhogen we de isolatiewaarde van het deurpaneel.

Onderaan de deur Hoogstaande technologische innovatie die toelaat een perfecte dichting te bekomen van uw voordeur dankzij 3 dichtingen en een discrete dorpel conform de PBM normen.

Stevigheid assemblage versterkt Voor de hoekverbinding gebruiken we 6 deuvels om ervoor te zorgen dat uw deur perfect op haar plaats blijft zitten. 68 mm

BEST OF Uw

0.80 W/m  .K * 2

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 3101 en vleugelprofielen 3203 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 1.09 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een voordeur HOUT van het ZENITH gamma met volgende eigenschappen – L = 1060 * H = 2180 – Ug = 0.5 W/m².K Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer

Pierret gids

HOUT 85


De houtsoorten

Gelamelleerd gelijmd 92 mm

1

Dankzij innovaties in de hout­ industie zoals gelamelleerd gelijmd, bieden we u dikkere en beter isolerende houtprofielen aan, met behoud van hun stevigheid en duurzaamheid.

2

3

De soorten Het label, de duurzaamheid, de natuurlijke kleur van hout... Aan u de keuze!

EUCALYPTUS

MERANTI

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer

LARIKS

DEN

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer


AFZELIA (massief hout)

Pierret gids

HOUT 87


Beitsen HOUT

klare eik Binnen / Buiten

Donkere eik Binnen / Buiten

Teak Binnen / Buiten

notelaar Binnen / Buiten

Deze lazuurbeitsen werden enkel getoond op de houtsoort Eucalyptus. Aarzel niet om onze kleurenkaart te bekijken voor een volledig overzicht van de mogelijke lazuurbeitsen bij de andere houtsoorten. Onze catalogus bevat bovendien 1500 kleuren waar u uit kunt kiezen (RAL en NCS).

Hout is een levend materiaal en kan qua kleur afwijken. De foto’s zijn dus niet contractueel gebonden.


NatuUR Binnen

gebleekt Binnen

KLEURLOOS mat Binnen

Pierret gids

HOUT 89HOUT-ALUInhoudstabel Onze innovaties voor ramen HOUT-ALU ............................................ 95 Stijlen ........................................................................................................ 96 • Stijl Hedendaags ................................................................................... 97 • Stijl Pastoraal .......................................................................................... 98 • Stijl Design ............................................................................................... 99 De packs ................................................................................................... 100 • Pack Comfort .......................................................................................... 101 • Pack Akoestisch .................................................................................... 102 • Pack Veilligheid ..................................................................................... 103 • Pack ISO ................................................................................................... 104 • Pack ISO A+++ ....................................................................................... 105

HOUT-ALU

Onze innovaties voor ramen HOUT-ALU Hybrid ............................... 107 Onze innovaties voor hefschuiframen HOUT-ALU ........................... 109 Onze innovaties voor voordeuren HOUT-ALU ................................... 111 Gelamelleerd gelijmd hout ................................................................... 112 Voordeuren • ALU............................................................................................................. 114 • PVC............................................................................................................. 123 • HOUT.......................................................................................................... 138 • HOUT-ALU................................................................................................ 148 Opties ramen ........................................................................................... 158 • De vormen ............................................................................................... 159 • Centers en valse centers ..................................................................... 160 • Kruishouten ............................................................................................ 161 • Handgrepen ............................................................................................ 162 • Panelen .................................................................................................... 164 • Decoratief glas ....................................................................................... 166 • Beslag ....................................................................................................... 168 • Rolluiken .................................................................................................. 170 • Ventilatie .................................................................................................. 172 Opties deuren .......................................................................................... 174 • Bovenlichten............................................................................................ 175 • Deurgrepen.............................................................................................. 176 • Accessoires ............................................................................................. 177 • Deurtrekkers ........................................................................................... 178 • Kleine beglazing .................................................................................... 182 • Kwart-panelen beglazing ................................................................... 184 • Halve-panelen beglazing ................................................................... 186 • Volle-panelen beglazing ..................................................................... 188 Onderhoud ............................................................................................... 190 Garantie .................................................................................................... 191

Pierret gids

HOUT-ALU 93HOUT-ALU

Onze innovaties voor ramen

Elith gamma

drievoudige of dubbele beglazing Al onze raamprofielen zijn standaard voorzien op het gebruik van dubbele en zelfs drievoudige beglazing.

KLEUR en BESCHERMING De houten kaders worden 5 keer behandeld om een optimale bescherming van uw schrijnwerk te garanderen voor de volgende 5 jaar en een perfect afwerkingsniveau. De aluminium profielen zijn op hun beurt allemaal behandeld volgens de vereisten van het Qualicoat label.

130 KG RAAMBESLAG 130 kg Een steviger en ergonomischer raambeslag van 130 kg voor een langere levensduur.

3 dichtingen staan garant voor een blijvende perfecte afdichting en beschermen het raambeslag tegen waterschade. ademende & duurzame samenstelling De samenstelling van hout met aluminium gebeurt zonder verlijming zodat het hout kan blijven ademen tijdens het verouderingsproces. Het bevestiginsgsysteem is ontwikkeld in een heel duurzaam materiaal dat toelaat dat het hout en het aluminium vrij kunnen uitzetten.

onzichtbare afvoer Het water wordt afgevoerd via een discrete gleuf onderaan het kozijn.

74 mm GELAMelLeerd GELIJMD Dankzij innovaties in de houtindustie zoals gelamelleerd gelijmd, bieden we u dikkere en beter isolerende houtprofielen aan met behoud van hun stevigheid en duurzaamheid.

BEST OF Uw

0.81 W/m  .K * 2

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 4101 en vleugelprofielen 4201 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 1.31 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een HOUT-ALU draai-kiepraam van het ELITH gamma met volgende eigenschappen – L = 1230 * H = 1480 – Ug = 0.5 W/m².K

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer

Pierret gids

HOUT-ALU 95


De stijl die bij u past • STIJL HEDENDAAGS • STIJL pastOrAal • STIJL design


hedendaags

STIJL

Hedendaags en uitgepuurd. 2 binnendesigns

Dankzij nieuwe productiemehodes kan u kiezen uit 2 verschillende standaard mogelijkheden voor binnenafwerking, zonder prijsverschil.

zichtbaar scharnier

1500 binnenkleuren 400 buitenkleuren

Onzichtbare afvoer

Pierret gids

HOUT-ALU 97


PastOraAl

STIJL

Sierlijst bovenlicht

MOULURE IMPOSTE FIXE ET MOULURE DE BATTEMENT

MOULURE IMPOSTE OUVRANTE

Sierlijst op kozijn en waterneus op vleugel

Sierlijst op centrale makelaar


DESIGN

STIJL

Kozijn en vleugel uitgelijnd

binnenAANzicht

BUITENAANZICHT

Design handgreep

Onzichtbaar raambeslag

Pierret gids

HOUT-ALU 99


De packs • Pack CoMfort • pack akoestisch • pack veiligheid • pACK iso • PACK ISO A +++


COMFORT

PACK

maakt het dagelijks leven gemakkelijker.

Micro-ventilatie De ventilatie regelen naargelang de seizoenen doet u eenvoudigweg met de handgrepen.

Vergrendelingshendel Dit stukje raambeslag bevindt zich ter hoogte van de greep en laat toe de secundaire vleugel met 1 klik te ontgrendelen. Tegelijkertijd wordt de veiligheid van uw raam verhoogd door de 2 sloten die zich activeren bij het sluiten.

Pierret gids

HOUT-ALU 101


AKOESTISCH

PACK

houdt het lawaai buiten.

Geluidswerende beglazing De beglazing bestaat uit verschillende glasbladen en 4 akoestische PVB films en is ontworpen om geluidshinder te dempen.

Binnendichting


veiligheid

PACK

versterkt de inbraakveiligheid.

Inbraakvertragend glas De beglazing bestaat uit verschillende glasbladen en 4 PVB films en is ontworpen om bestand te zijn tegen herhaaldelijke stoten. Het werkt inbraakvertragend zelfs als het glas gebroken is.

Veiligheidsbeslag De sluitplaten op onze raamkaders houden de paddestoelnokken van de vleugel stevig vast en verhinderen het opheffen van de vleugel.

Pierret gids

HOUT-ALU 103


ISO

PACK

verbetert de thermische isolatie van uw woning.

Dubbele beglazing

Thermix afstandhouder De afstandhouder dient als thermische onderbreking tussen het buiten- en het binnenglas. De Thermix afstandhouder, ook wel ‘warm edge’ genoemd, verbetert dus de thermische prestaties van het raam.

Binnendichting

Thermisch pack

Beglazing

Ug (W/m².K)

ZF (zonnefactor)

Afstandhouder

Uw (W/m².K)*

Standaard

1,1

0,63

Alu

1,34

ISO

1,1

0,63

Thermix

1,27

ISO A+++

0,5

0,50

Swisspacer V

0,81

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 4101 en vleugelprofielen 4201 volgens de norm EN ISO 10077-2. Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een HOUT-ALU draai-kiepraam van het ELITH gamma met volgende eigenschappen – L = 1230 * H = 1480


ISO A+++

PACK

voor een maximale energiebesparing.

Drievoudige beglazing Vraag advies bij uw verdeler om uw drievoudig glas optimaal te benutten.

Swisspacer V afstandhouder De Swisspacer V is een ultraperformante thermische onderbreking die het isolatievermogen van het raam nog verbetert.

Binnendichting

Pierret gids

HOUT-ALU 105


Hybrid, Pierret het beste van elk materiaal voor uw woning Nieuw van

Door verschillende materialen te combineren werd een nieuw raam uitgevonden met nog betere prestaties en een perfect design.

PRIJS

+

Uitstekende thermische waarden

ALU

+

PVC

+

+

Hybrid

Design

HOUT

Alu


Raam hout-alu

Hybrid

Hybrid gamma 2 binnendesigns

Drievoudige of dubbele beglazing Al onze raamprofielen zijn standaard voorzien op het gebruik van dubbele en zelfs drievoudige beglazing. Uitgelijnd profiel Onzichtbaar raambeslag

Niet uitgelijnd profiel Zichtbaar raambeslag

Hoeken op 90° Het recht assembleren laat de verschillende materialen toe om vrij uit te zetten. Centrale dichting op vleugel De centrale dichting is zo gepositioneerd dat het verhindert om aan het raambeslag te kunnen.

De optimale materiaalmix Aluminium aan de buitenzijde voor minimaal onderhoud, PVC in het centrale gedeelte voor het versterken van de isolatie, Hout aan de binnenzijde voor een esthetische afwerking en zijn isolerende eigenschappen.

BEST OF Uw

0.71 W/m  .K * 2

3 dichtingen staan garant voor een perfecte, blijvende afdichting en beschermen het raambeslag tegen waterschade.

meer Daglicht Fijnere profielen zodat het licht makkelijk binnen kan.

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 4171 en vleugelprofielen 3271 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 1.02 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een draai-kiepraam van het HYBRIDE gamma met volgende eigenschappen – L = 1230 * H = 1480 – Ug = 0.5 W/m².K Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer

Pierret gids

hout-alu 107HOUT-ALU

Onze innovaties voor hefschuiframen

Sumith gamma

Drievoudige of dubbele beglazing Al onze raamprofielen zijn standaard voorzien op het gebruik van dubbele en zelfs drievoudige beglazing

400 KG

Dichtheid De randafdichting wordt verzekerd door een dubbele afdichting en wordt in het midden versterkt door een gecomprimeerd systeem van in elkaar grijpende profielen.

Raambeslag 400 kg Het raambeslag dat zorgt voor de wendbaarheid van de vleugels is ontworpen om eenvoudig elementen te laten bewegen die gaan tot 400 kg.

HoogVeilig afsluiten Bij het afsluiten wordt uw voordeur vergrendeld op 4 punten.

Meer daglicht De profielen zijn weggewerkt om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten.

201 mm gelamelleerd gelijmd Dankzij innovaties in de houtindustie zoals gelamelleerd gelijmd, bieden we u dikkere en beter isolerende houtprofielen aan, met behoud van hun stevigheid en duurzaamheid.

IngeWERKTE dorpel Ingebouwd in de vloer. De dorpel behoudt al zijn dichtheidseigenschappen.

Openingsmogelijkheden

BEST OF Uw

0.73 W/m  .K * 2

* Uf-waarde bepaald op kozijnprofielen 4127 en vleugelprofielen 4227 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 1.15 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een HOUT-ALU schuifraam van het SUMITH gamma met volgende eigenschappen – L = 3350 * H = 2280 – Ug = 0.5 W/m².K Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer

Pierret gids

HOUT-ALU 109HOUT-ALU

Onze innovaties voor voordeuren

Zenith gamma

HoogVeilig afsluiten Bij het afsluiten wordt uw voordeur vergrendeld op 5 punten.

Panelen op maat Elk deurpaneel wordt op maat gemaakt volgens de specifieke afmetingen van uw voordeur voor een esthetisch perfecte afwerking.

170

modellen Uitgebreid gamma Maak uw keuze uit niet minder dan 170 modellen, waarvan verschillende modellen met verborgen vleugel voor een eigentijdse look en uitstekende thermische isolatie.

Verborgen vleugel Isolatie en esthetiek Dankzij technologische innovaties maken we de vleugel onzichtbaar en verhogen we de isolatiewaarde van het deurpaneel.

Dichtheidssysteem Onderaan de deur Hoogstaande technologische innovatie die toelaat een perfecte dichting te bekomen van uw voordeur dankzij 3 dichtingen en een discrete dorpel conform de PBM normen.

Stevigheid assemblage versterkt We gebruiken 6 deuvels om ervoor te zorgen dat uw deur perfect op haar plaats blijft zitten. 74 mm

BEST OF Uw

0.90 W/m  .K * 2

* Uf-waarde bepaald op basis van deurprofielen 4101 en vleugelprofielen 4203 volgens de norm EN ISO 10077-2 (Uf = 1.34 W/m².K). Uw-waarde bepaald volgens de norm EN ISO 10077-1: op basis van een HOUT-ALU deur van het ZENITH gamma met volgende eigenschappen – L = 1060 * H = 2180 – Ug = 0.5 W/m².K Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer

Pierret gids

HOUT-ALU 111


De soorten Hout-Alu

Gelamelleerd gelijmd 108 mm

1

2

3

De soorten Het label, de duurzaamheid, de natuurlijke kleur van hout... Aan u de keuze!

EUCALYPTUS

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer

EIK

DEN

Dankzij innovaties in de hout­ industie zoals gelamelleerd gelijmd, bieden we u dikkere en beter isolerende houtprofielen aan, met behoud van hun stevigheid en duurzaamheid.


Pierret gids

HOUT-ALU 113


Voordeuren ALU

Lijst met beschikbare voordeuren.

P

Beschikbaar in PVC

A

Beschikbaar in ALU

H

Beschikbaar in HOUT

M

Beschikbaar in HOUT-ALU

Absinthe 1

P

A

H

M

Absinthe 2

P

A

H

M

Absinthe 3

P

A

H

M


Absinthe 4

P

A

H

Absinthe 6

A

H

M

Absinthe 5

M

AloĂŤs 1

A

A

H

H

M

M

Pierret gids

ALU 115


Aloës 2

Aloës 5

P

A

H

A

M

M

Aloës 3

Aloës 6

P

A

M

A

H

M

Aloës 4

P

Amande 1

A

A

H


Amande 2

A

Amande 5

P

A

H

M

Amande 3

A

Amande 6

P

A

H

M

Amande 4

P

A

H

M

Anneth 1

P

A

H

M

Pierret gids

ALU 117


Anneth 2

P

A

M

Anneth 3

P

A

Anneth 5

P

A

M

Anneth 6

A

M

M

Anneth 4

P

A

H

M

Anneth 7

P

A

H

M


Anneth 8

A

M

Anis 1

A

M

Anis 3

A

M

Anis 4

P

A

H

M

Anis 2

P

A

H

M

Anis 5

P

A

H

M

Pierret gids

ALU 119


Anis 6

P

A

Armoise 1

A

M

H

M

Anis 7

P

A

Armoise 2

A

M

M

Anis 8

P

A

Armoise 3

A

M

M


Armoise 4

A

M

Armoise 5

A

M

Aspérule 1

A

M

Aspérule 2

A

M

Aspérule 3

A

M

Aspérule 4

A

M

Pierret gids

ALU 121


Aspérule 5

A

M

Aspérule 6

A

M


Voordeuren PVC

Lijst met beschikbare voordeuren.

P

Beschikbaar in PVC

A

Beschikbaar in ALU

H

Beschikbaar in HOUT

M

Beschikbaar in HOUT-ALU

Camomille 1

P

H

M

Camomille 2

P

Pierret gids

PVC 123


Camomille 3

P

H

M

Camomille 5

P

H

M

Camomille 6

P

H

Camomille 4

P

H

Camomille 7

P

A

M


Cannelle 1

P

A

H

M

Cannelle 2

P

A

H

M

Cannelle 3

P

A

H

M

Cannelle 4

P

A

H

M

Pierret gids

PVC 125


Cannelle 5

P

A

Capucine 2

P

M

H

M

Cannelle 6

P

A

H

M

Capucine 1

P

M

Capucine 3

P

A

H

M

Capucine 4

P

A

H

M


Capucine 5

P

A

M

Cardamone 2

P

A

H

M

Capucine 6

P

A

M

Cardamone 3

P

A

H

M

Cardamone 1

P

H

M

Cardamone 4

P

A

H

Pierret gids

M

PVC 127


Cardamone 5

P

M

Caroube 2

P

H

M

Cardamone 6

P

H

M

Caroube 3

P

A

H

M

Caroube 1

P

H

M

Caroube 4

P

A

M


Caroube 5

P

H

M

Carvi 1

P

A

H

M

Carvi 2

P

A

H

M

Caroube 6

P

H

M

Carvi 3

P

A

H

Pierret gids

M

PVC 129


Carvi 4

P

A

H

Cassis 1

P

H

M

M

Carvi 5

P

H

M

Carvi 6

P

H

Cassis 2

P

H

M

Cassis 3

P

M

M


Cassis 4

P

M

Citronnelle 1

P

H

M

Cassis 5

P

M

Citronnelle 2

P

A

H

M

Cassis 6

P

M

Citronnelle 3

P

A

Pierret gids

H

M

PVC 131


Citronnelle 4

P

H

M

Citronnelle 5

P

H

M

Citronnelle 6

P

A

H

Coriandre 1

P

A

M

Coriandre 2

P

H

M

Coriandre 3

P

H

M

M


Coriandre 4

P

H

Cumin 1

P

H

M

Coriandre 5

P

H

Cumin 2

P

H

M

Coriandre 6

P

A

H

Cumin 3

P

H

M

Pierret gids

M

PVC 133


Cumin 4

P

H

Cumin 7

P

H

M

Cumin 5

P

H

Curcuma 1

P

H

M

Cumin 6

P

H

Curcuma 2

P

H

M


Curcuma 3

P

H

Curcuma 4

P

H

Curcuma 6

P

H

Curcuma 7

P

H

Curcuma 5

P

H

M

Pierret gids

PVC 135


Curcuma 8

P

H

M

Curry 2

P

H

M

Curry 3

P

H

M

Curry 1

P

H

M

Curry 4

P

H

M


Curry 5

P

H

M

Curry 8

P

H

M

Curry 6

P

H

M

Curry 7

P

H

Pierret gids

M

PVC 137


Voordeuren HOUT

Lijst met beschikbare voordeuren.

P

Beschikbaar in PVC

A

Beschikbaar in ALU

H

Beschikbaar in HOUT

M

Beschikbaar in HOUT-ALU

Badiane 1

H

Badiane 2

P

H

M

Badiane 3

H


Badiane 4

P

Badiane 7

H

H

M

Badiane 5

P

H

Badiane 6

M

Badiane 8

P

H

P

H

M

M

Pierret gids

HOUT 139


Balsamine 1

H

Balsamine 2

P

Balsamine 4

H

Balsamine 5

H

H

Balsamine 3

H

Basilic 1

P

H

M


Basilic 2

P

A

H

M

Basilic 3

P

Basilic 4

P

A

H

M

Basilic 5

H

H

M

Pierret gids

HOUT 141


Basilic 6

P

A

H

Berce 2

P

H

M

Berce 1

M

Berce 3

P

H

P

M

H

Berce 4

M

P

H

M


Berce 5

P

H

M

Bergamote 2

P

H

M

Berce 6

P

H

M

Bergamote 1

H

Bergamote 3

P

Pierret gids

H

M

HOUT 143


Bergamote 4

H

Bergamote 5

H

Bourgeon 2

H

Bourgeon 3

H

Bourgeon 1

H


Bourgeon 4

P

H

M

Bourgeon 6

P

H

M

Bourgeon 7

H

Bourgeon 5

P

H

M

Bourgeon 8

P

H

M

Pierret gids

HOUT 145


Bourrache 1

H

Bourrache 4

P

Bourrache 2

H

M

H

Bourrache 3

H

Bourrache 5

H


Bourrache 6

P

H

M

Bourrache 7

H

Bourrache 8

P

Pierret gids

H

M

HOUT 147


Voordeuren HOUT-ALU

Lijst met beschikbare voordeuren.

P

Beschikbaar in PVC

A

Beschikbaar in ALU

H

Beschikbaar in HOUT

M

Beschikbaar in HOUT-ALU

Bois de Rose 1

P

H

M

Bois de Rose 2

P

H

M

Bois de Rose 3

P

H

M


Bois de Rose 4

P

H

M

Bois de Rose 6

P

H

M

Bois de Rose 5

Bois de Rose 7

P

H

M

P

H

M

Bois de Rose 8

Pierret gids

P

H

M

HOUT-ALU 149


Bouquet garni 1

M

Bouquet garni 2

M

Bouquet garni 3

M

Bouquet garni 4

M

Bouquet garni 5

M

Bouquet garni 6

M


Clou de Girofle 1

P

H

M

Clou de Girofle 2

H

M

Clou de Girofle 3

A

H

M

Clou de Girofle 4

A

H

M

Clou de Girofle 5

H

M

Clou de Girofle 6

A

H

M

Pierret gids

HOUT-ALU 151


Fleur de sel 1

P

A

Fleur de sel 4

P

M

H

M

Fleur de sel 2

P

H

Fleur de sel 5

P

M

M

Fleur de sel 3

P

H

M


Noix de Muscade 1

M

Noix de Muscade 2

M

Noix de Muscade 3

M

Noix de Muscade 4

M

Noix de Muscade 5

M

Noix de Muscade 6

M

Pierret gids

HOUT-ALU 153


Piment d’espelette 1

P

H

M

Piment d’espelette 3

P

A

H

M

Piment d’espelette 4

P

H

M

Piment d’espelette 2

P

H

M

Piment d’espelette 5

P

H

M


Piment d’espelette 6

P

H

Poivre de Cayenne 1

P

M

M

Poivre de Cayenne 2

P

M

Poivre de Cayenne 3

Pierret gids

P

A

M

HOUT-ALU 155


Poivre de Cayenne 4

P

A

M

Poivre de Cayenne 5

P

M

Poivre de Cayenne 6

P

M


Pierret gids

HOUT-ALU 157


OptiesVOOR Ramen • de vormen • Centers en valse centers • Kruishouten • Handgrepen • Panelen • Decoratief glas • beslag • Rolluiken • Ventilatie


VORMEN

DE

Rondboog

Korfboog

Rond raam

Segmentboog

Driehoek

Spitsboog

Trapezium

Dubbel trapezium

Pierret gids

159


CEntERs eN Valse centers Centers

Binnenaanzicht

Buitenaanzicht

Binnenaanzicht

Buitenaanzicht

Valse centers


kruishouten

DE

Opgekleefd

Weens

Ingewerkt

Lood

Messing

Wit

Speciale kruishouten Laat u inspireren en teken uw eigen kruishouten.

In onderlicht

Zonkruishout

In bovenlicht

Napoleon hoed

Zonkruishout + halve maan Pierret gids

161


handgrepen

DE

NEW

NEW

NEW

NEW

Dallas

STOCKHOLM

Brisbane

Grenade

Barcelone

Valence

Geanodiseerd

Inox

Geanodiseerd

Geanodiseerd

Wit, Ivoor, Geanodiseerd, Zwart Karamel, Bruin (behalve ALU)

Geanodiseerd

NEW

Trondheim

SĂŠville

Newyork*

Geanodiseerd

Geanodiseerd

Wit, Ivoor, Geanodiseerd, Zwart Karamel, Bruin (behalve ALU) RAL (alleen in ALU)

NEW

NEW

NEW

Bilbao

Cordoue

Madrid

Geanodiseerd

Geanodiseerd

Geanodiseerd Zwart

handgreep zonder sokkel De handgreep zonder sokkel is beschikbaar in ALU uitvoering, gelakt in de interieurkleur van het venster.

NEW VERONA

ATHINAI

Brons

Tweekleurig *Met of zonder sleutel


Deurgreep voor hefschuiframen Inox

Speciale deurgrepen

Gebogen Geanodiseerd

Sierraamgreep Brons

Ovaal Brons

Recht Geanodiseerd Zwart

Pierret gids

163


Panelen

DE

Directoire PVC/Hout

Empire PVC/Hout

Oxford PVC/Hout

Panneau lisse PVC/Alu/Hout/Hout-Alu

Planchette PVC/Alu/Hout-Alu

Planchette Grain d’Orge Alu/Hout-Alu


Provençal PVC/Hout/Hout-Alu

Rainurex Hout

Régence PVC/Hout/Hout-Alu

Trianon PVC

Versaille PVC

Winchester PVC/Hout/Hout-Alu

Windsor PVC/Hout

Yale PVC/Hout/Hout-Alu

Pierret gids

165


Figuurglas

Chinchilla

Delta mat

Delta

Screen


Mat glas

Gothic

Granité

Gehamerd klaar

Mastercarré

Niagara

Océanic

Polar

Pierret gids

167


RAAMBESLAG

HET

Asymmetrische OF symmetrische makelaar

Asymmetrische makelaar Gedecentreerde kruk

Symmetrische makelaar Gecentreerde kruk

Beveiligd raambeslag

Veiligheidsbeslag De sluitplaten op onze raamkaders houden de paddestoelnokken van de vleugel stevig vast en verhinderen het opheffen van de vleugel.

Zichtbaar of onzichtbaar raambeslag

Zichtbaar raambeslag

Onzichtbaar raambeslag


Grendel en vergrendelingshendel

vergrendelingshendel Dit stukje raambeslag bevindt zich ter hoogte van de greep en laat toe de secundaire vleugel met 1 klik te ontgrendelen. Tegelijkertijd wordt de veiligheid van uw raam verhoogd door de 2 sloten die zich activeren bij het sluiten.

Beveiligde handgreep (tbt) Positie 1

Positie 2

Eerst kiepen, dan draaien Het kiep- en draaisystem (TBT) bestaat uit een handgreep met sleutel en twee posities : Positie 1 : zonder de sleutel te draaien : uitsluitend kiepraam Positie 2 : door de sleutel te draaien : volledige opening van het venster

Pierret gids

169


ROLLUIKEN

DE

MONOBLOC (FR) (B)

TRADIBLOC (B)

INVISIBLOC (FR)


BEDIENING Gegroepeerde afstandsbediening

Lintbediening met opbouwopwinder

Lintbediening met opbouwopwinder in Tradibloc

Zwengel

Slot en grendel

VEILIGHEID

LIFT STOP Ophefbeveiligend systeem

TYPES ROLLUIKBLADEN PVC BLADEN

KLEUREN ROLLUIKBLADEN BLADEN IN ALU

ALU BLADEN

55 mm

38 mm De foto’s zijn niet contractueel gebonden.

Pierret gids

171


ventilatiE

DE

Onzichtbaar verluchtingsrooster geplaatst op het kozijn

Zichtbaar verluchtingsrooster geplaatst op het glas

Glazair

Innovair

Variair

Vernieuwd luchtvolume per uur: 41,4 m3/h

Vernieuwd luchtvolume per uur: 50 m3/h

Vernieuwd luchtvolume per uur: 60 tot 119 m3/h

Er zijn verschillende modellen voor verschillende luchtstromen.


VMC klassiek en hydroregelbaar

VMC aĂŠra (FR)

VMC isola (FR)

Micro-ventilatiE Deze optie laat u toe uw draai-kiepraam op 4 verschillende verluchtingsstanden te zetten.

Micro-ventilatie De ventilatie regelen naargelang de seizoenen doet u eenvoudigweg met de handgrepen.

Pierret gids

173


OptiesVOOR Deuren • Bovenlichten • Handgrepen • Deurtrekkers • Beglazing • Beslag


BOVENLICHTEN

DE

Tramontane

Fœhn

Zéphyr

Alizé

Bourrache

Harmattan

Grain blanc

Sirocco

Santa Ana

Galern

Bora

Albe

Pierret gids

175


DeurGREPEN Binnen

Buiten

Witte deurkruk

ivoor deurkruk

caramel deurkruk

bruine deurkruk

geanodiseerde deurkruk

inox deurkruk

gepolijste messing deurkruk

bronze messing deurkruk

Witte c Deurgreep

ivoor c Deurgreep

caramel c Deurgreep

bruine c Deurgreep

geanodiseerde c Deurgreep

inox c Deurgreep

gepolijste messing c deurgreep

bronze messing c deurgreep


accessoires

Bol messing brons

Bol inox

Bol messing gepolijst

Terracota

BrievenBuskleppen

Kierstandhouder

Cilinder met knop

Deursluiter

Pierret gids

177


deurtrekkers gelakte deurtrekkers Enkel beschikbaar op een ALU deur.

Jersey

Vermont

Vermont M

Jersey M


inox deurtrekkers

Boxet

Budapest

Bounty

Bounty M

Pierret gids

179


inox deurtrekkers

Arizona

Arizona m

Dakota

Iowa

Bulosta

Voluto


Montana

Nevada

Minnesota

Indiana

Indiana M

Bâton de marÊchal

Pierret gids

181


BEGLAZING

KLEINE

De motieven “kleine beglazing� werden door onze designers ontworpen met de bedoeling deze in uw deur in te werken als afschermvenster. Ze kunnen gecombineerd en/of herhaald worden en kunnen zelfs als versiering gekozen worden voor eender welk glasdeel.

HV001

HV002

HV003

HV004

HV005

HV006

HV007

HV008

HV009

HV010

HV011

HV012

HV013

HV014

HV015

Personaliseer volgens uw wensen.


HV016

HV017

HV018

HV019

HV020

HV016b

HV021

HV022

HV023

HV024

HV025

HV026

HV027

HV028

HV029

HV030

HV031

HV032

HV033

HV034

HV035

HV036

HV037

HV038

HV039

HV040

HV041

HV042

HV043

HV045

Pierret gids

183


BEGLAZING

Kwart-panelen

De “kwart-paneel� beglazingen werden door onze designers ontworpen met de bedoeling om bovenaan in uw deur in te werken in een halve breedte en over ongeveer een halve hoogte. Deze exclusieve beglazingen zullen verhoudingsgewijs aangepast worden aan de afmetingen van uw deur. Er kan niettemin een vervorming optreden als de breedte/hoogte-verhouding van uw deur erg verschilt van een standaard deur (1060 B x 2150 h).

QK002

QK003

QK004

QK005

QK006

QK007


QK008

QK009

QK010

QK011

QK012

QK013

QK014

QK015

QK016

QK017

QK018

Pierret gids

185


BEGLAZING

Halve-panelen

De “halve-panelen� beglazingen werden door onze designers ontworpen met de bedoeling om bovenaan in uw deur in te werken over de volledige breedte. Deze exclusieve beglazingen zullen verhoudingsgewijs aangepast worden aan de afmetingen van uw deur. Er kan niettemin een vervorming optreden als de breedte/hoogte-verhouding van uw deur erg verschilt van een standaard deur (1060 B x 2150 h).

DH002

DH003

DH004

DH005

DH006

DH007

DH008

DH009

DH010


DH011

DH012

DH013

DH014

DH015

DH016

DH017

DH018

DH019

DH021

DH022

DH023

Pierret gids

187


BEGLAZING

Volle-panelen

EV002

EV003

EV004

EV005

De “volle-panelen” beglazingen werden door onze designers ontworpen met de bedoeling om in uw deur in te werken over de volledige breedte en hoogte. Deze beglazingen kunnen: - meteen ingewerkt worden in de deurvleugel. In dit geval is er geen zwarte boord; - ingewerkt worden in een aluminium kader waarbij deze helemaal bedekt wordt door de beglazing. In dit geval zal een zwarte boord van 7 cm rondom zichtbaar zijn.

EV006

EV007


EV008

EV009

EV010

EV011

EV012

EV013

EV014

EV015

EV016

EV017

EV018

EV019

Pierret gids

189


Onderhoud

Pierret vergemakkelijkt het onderhoud Dankzij Pierret steekt u minder tijd in het onderhouden en schoonmaken van uw ramen. Zo heeft u meer vrije tijd. Tijd die u kan besteden aan uw hobby’s of andere leuke activiteiten. Het onderhoud van uw raamkaders vraagt een zekere deskundigheid. Om hun duurzaamheid en efficiëntie te garanderen, adviseren wij u ons Clean O’Pack. Dit bevat niet enkel de beste onderhouds­producten, maar ook een gids vol 100% praktische tips om het leven van uw ramen nog meer te verlengen.


Garantie

Investeer in kwaliteit In de bouwsector is 10 jaar garantie de norm. Waarom 10 jaar? Gewoon omdat deze periode overeenkomt met ongeveer een vijfde van de levensduur van de producten die we u aanbieden. Maar de norm is voor ons niet genoeg! Pierret legt de lat altijd hoger. Wij bieden u dan ook een garantie van 15 jaar. Met een duidelijke beschrijving van wat er binnen de garantie valt en wat niet. Een verbintenis die u aangaat met een bedrijf dat al meer dan 60 jaar bestaat en waar u dus kunt op vertrouwen.

15jaar GARANTIE

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer

Guide Pierret

191


Uw erkende Pierret verdeler

www.pierret.net V.U. : Pierret, Zone Industrielle “Le Cerisier� 10 - B-6890 Transinne - 07/17 - Pierret kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele drukfouten betreffende beschrijvingen en illustraties. Pierret behoudt zich het recht de informatie omtrent het assortiment en de aangeboden diensten te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.