__MAIN_TEXT__

Page 1

Kustnära bevakning, tips och information om nyheter, evenemang, shopping, mat, dryck, aktiviteter, utbildning, sport, musik, utflyktsmål, politik, träning, vandringsleder, boende, spa… och lite till. I KustNytt STO ++ kan du läsa om Kungälv i söder till Orust i norr med stopp i Stora Höga, Stenungsund och Tjörn.

En webbtidning från: PR Text&Bild Ansvarig utgivare, redaktör och skribent: Petra Roman petra@prtextochbild.se


Innehållsförteckning Kungälvs historia Leva och bo i Kungälvs kommun Kungälv med omnejd Caféer, shopping och evenemang Stora Höga Bostads- och arbetsmarknad Gammal och ung i Stora Höga Stenungsunds kommun Anrika Stenungsön Bostads- och arbetsmarknad Kultur, nöje och mat i Stenungsund Över broarna Tjörns olika orter Kultur, mat och shopping Båt- och campingliv På gång på Tjörn Orust kommun Utbildning och arbetsmarknad Hotell, pensionat och spa I närområdet


Utgivningsplan 2019 1 maj, 1 juni, 1 juli, 1 augusti, 1 september, 1 oktober, 1 november och 1 december

Tema Förutom samhällsnyttig information om nybyggnation, evenemang, politiska beslut och så vidare finns ett specifikt tema i varje nummer av KustNytt. Nedan kan du se viket/vilka teman som gäller för respektive nummer av tidningen. Maj Lär känna området Juni Hemester Juli – augusti Båtliv & utflyktsmål September – oktober Trädgård & höstmys November – december Mat, dryck & marknader

Med reservation för ändringar.


Annonsformat & priser ¼ sida: 295 sek ½ sida: 450 sek 1 sida: 595 sek Obs! Moms tillkommer med 25 %.

Sponsring & samarbeten För sponsring & samarbetsförslag: petra@prtextochbild.se

Affiliate-partners/kommersiell länkning: PR Text&Bild har ett affiliate-avtal med Ad Record. I vissa texter och inlägg kan kommersiell länkning ske, och föregås i så fall av information enligt regler och villkor för marknadsföringslagen.

Tävlingar & utlottningar Eventuella tävlingar och utlottningar sker i enligt villkor och regler för spel- och lotterilagen.

Upphovsrätt Allt innehåll på denna webbplats är skyddat enligt upphovsrätten. Har du synpunkter på hanteringen av bild- och textmaterial var vänlig kontakta petra@prtextochbild.se Bildmaterial krediteras med direktlänkning till fotograf/hemsida där fotot hämtats. Fakta och information lämnas med direktlänkar till ursprungskällan.

Riktlinjer för publicering och annonsering: Se sidan 24


Kungälvs historia Intill mynningen där Nordre Älv möter Göta Älv ligger Kungälv, som med Bohus fästning som främsta landmärke har anor ända tillbaka till medeltiden. Staden byggdes så sakteliga upp, men då av norrmän som på den tiden hade Kongahälla som en av sina främsta städer. Det skulle dröja fram till mitten av 1600-talet innan Kungälv blev svenskt, efter det att “Gamla Kungälv” bränts ner till grunden under dansk-svenska kriget. 1762 fick man tillbaka sina rättigheter till utrikeshandel och invånarantalet ökade till dryga 1000 invånare från tidigare 600.

Bohus Fästing vid inloppet till Kungälv. Foto: www.bohusfastning.com

Under 1800-talet påskyndades utbyggnaden av staden tack vare den industriella utvecklingen, och Kungälv blev allt mer integrerat med den avsevärt större staden Göteborg. Under 1950-talet blev nio kommuner fyra; Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby, som tillsammans med Kungälv och Marstrand stad bildar Kungälvs kommun, efter det att Rödbo gått över till att tillhöra Göteborgs kommun.


Leva och bo i Kungälvs kommun Målet är att den genomsnittliga befolkningstillväxten ska ligga mellan 1,5–2 procen, sett i ett femtonårsperspektiv. Omkring 400 bostäder ska vara färdigställda innan 2019 är slut, enligt kommunfullmäktiges rapport. 1 Kommunfullmäktige har satt upp fem strategiska mål för bostadsförsörjningen i Kungälvs kommun: Kommunen ska vara aktiv och erbjuda attraktivt boende Samhällsutvecklingen ska vara hållbar i livets alla skeden Utvecklingen ska präglas av social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet Funktionella och billiga bostäder ska erbjudas i kommunens alla delar Det ska finnas en dynamisk stadskärna, ett varierat serviceutbud, bra omsorg och skolor, rikt kulturutbud och god tillgång till kollektivtrafik

Kungälv med omnejd De flesta som bor i Kungälvs kommun har nära till såväl skog som vatten, landsbygd och shopping. Närheten till havet och Göteborg gör kommunen attraktiv att bo och leva i, och det går både snabbt och enkelt att ta sig både norr och söderut. För den som tycker om att vara vid havet är Lökeberg i Hålta socken i Tjuvkil att rekommendera. Här finns bland annat en fin 27-håls golfbana, möjligheter att delta i diverse vattenaktiviteter, ägna sig åt teambuilding och konfererande med mera.

Lökeberg golfbana. Foto: Lökeberg Golfklubb 1

bostadsforsorjningsprogram-slutversion-med-antagandedatum (1)


Marstrandsön och Aröd Den kanske mest kända orten nära Kungälv är vackra Marstrand, som man når genom att åka personfärja ifrån Arvidsvik på Koön, där det finns flera större parkeringsplatser. Från Kungälv till Koön är det omkring 30 kilometer slingrande och smal landsväg. Vid havet, närmare bestämt Hakefjorden, ligger även Aröd som tillhör Solberga socken. Sedan början av 2000-talet hör Aröd ihop med grannorten Timmervik, som ligger mitt emellan Kungälv och Stenungsund. Även Aröd har en fin golfbana och fina bad.

Marstrand med Carlstens Fästning. Foto: www.marstrand.se

Caféer, shopping och evenemang På kulturhuset Mimers i Kungälv finns allt ifrån bibliotek och konsthall till teater, utbildning, konferensmöjligheter och skrivstuga. I medeltidsborgen Bohus fästning kan man bli en del av historiens vingslag för en stund, genom att delta i någon av de olika former av guidade rundturer som erbjuds på fästningen: gruppguidning, fackelguidning, temaguidning etc. Ett årligen återkommande evenemang är Sekelskiftesdagarna, som arrangeras på Marstrand i augusti månad. Besök ön i sekelskiftesskrud och ta del av föreställningar, marknader, båtturer med mera.


Ny shoppinggalleria I slutet av mars öppnar Kungälvs nya stora shoppinggalleria, beläget intill nya resecentrat som i sin tur är strategiskt uppbyggt precis intill E6:an. Enkelt att svänga av för alla som färdas norr eller söderut på motorvägen. Gallerian, som har fått namnet Kongahälla Center, är till ytan lika stor som Allum i Partille, men det finns fortfarande möjlighet till shopping och mysfika på kullerstensbelagda Västra gatan för den som föredrar småskalighet och mindre butiker. Exempel på butiker som hittills etablerat sig i gallerian: Jack and Jones IEMS Vero Moda Søstrene Grene Sushi Yama

Hitta till Kongahälla Center


Stora Höga

Flygfoto över Stora Höga. Foto: powerphoto.nu

Avståndet mellan Göteborg och Stora Höga är cirka 40 kilometer, vilket innebär att det tar cirka 30 – 40 minuter att ta sig dit med bil. Det finns också goda möjligheter att pendla med både tåg och buss, och vid tågstationen finns en stor pendelparkering. Väljer man att pendla med tåg åker man på Bohusbanan som är en 180 kilometer lång järnvägsbana i Bohuslän som går mellan Göteborg och Strömstad. För den som pendlar med bil är det E6, som går mellan Köpenhamn och Oslo, samt länsväg 160 som gäller. Stora Höga ligger i Stenungsunds kommun, Västra Götalands län och tillhör Jörlanda och Spekeröd distrikt. Invånarantalet beräknades till cirka 3000 personer år 2017, vilket med all sannolikhet betyder att den siffran är högre I skrivande stund (mars 2019).

Salta bad och aktiviteter Stora Höga ligger 2 kilometer från salta bad i Getskär, som även är ortens närmaste småbåtshamn. Centralt i Stora Höga finns förskolor samt kommunens största grundskola, med cirka 800 elever. Det finns en del olika butiker och matställen i Stora Höga, de flesta samlade kring Selins väg som ligger i stort sett mitt emellan norra och södra avfarterna. Det är allt från mataffär och skobutik till kläd- och inredningsbutik, thairestaurang, grill, vitvaruaffär, köksbutik, pizzeria med mera.


Bostads- och arbetsmarknad De flesta som bor i Stora Höga pendlar till närliggande orter som Kungälv, Göteborg, Stenungsund och Tjörn/Orust, men det finns naturligtvis möjligheter att arbeta på plats. Främst inom vård och omsorg, men också inom skola, förskola, försäljning och administration. När det gäller bostadsmarknaden har flera nya bostadsområden vuxit fram de senaste åren. Ett av dem är Kvarteret Kaprifolen i Getskär, där man byggt såväl enplans- som tvåplansvillor nya och där det finns tomter till salu. Här bor man med närhet till såväl havet som de större orterna Stenungsund och Göteborg, med badplatser, småbåtshamn och skolor på tryggt avstånd. För den som föredrar att bo i lägenhet, men fortfarande nära salta bad och pendeltåg, går det att köpa en bostadsrätt strax utanför Stora Höga, i området Saltängen. Här finns moderna lägenheter med öppen planlösning samt balkong eller uteplats.

Områdesbild Saltängen. Foto: booli.se

Mer information finns på kommunens hemsida.


Stenungsund 58°05′00″N 11°49′00″E / 58.083333333333°N 11.816666666667°Ö

Stenungsbaden Yacht Club. Foto: TripAdvisor

Stenungsunds kommun, med centralorten Stenungsund, ligger i södra delen av Bohusläns landskap. Kommunen förbinds genom inte mindre än tre broar med öarna Tjörn och Orust i väster, Lilla Edet i öster samt Kungälv i söder och Uddevalla i norr. I kommunen finns hela fem socknar: Ödsmål, Ucklum, Norum, Spekeröd och Jörland. 1952 gick Jörlanda dock över till att tillhöra Kode landskommun, medan övriga fyra fortfarande tillhör Stenungsunds landskommun. Sedan 1974 ingår Stenungsunds kommun i Göteborgsregionens kommunalförbund. Kommunen har omkring 2 500 anställda och cirka 26 000 invånare, enligt 2018-års beräkningar. För att ta sig till Göteborg i söder eller Uddevalla i norr är det E6:an som gäller om man kör bil, och Bohusbanan om man åker tåg. Till Göteborg är det cirka 48 kilometer och till Uddevalla cirka 43 kilometer.


Före detta badorten - Stenungsön Strax väster om Stenungsund, på andra sidan Stenungsbron, ligger den lilla, pittoreska Stenungsön. Under senare delen av 1800-talet en badort för de välbärgade och kända, för att tidigare varit en jordbruksort för den bofasta befolkningen. Runt 1920 fanns här omkring 50 hus som i första hand bebodees av sommargäster. Här fanns även ett badhus, en badrestaurant samt en societetssalong. Så småningom började sommargästerna bygga egna hus på Stenungsön i allt större omfattning, men dessa var avsevärt mycket större och oftast arkitektritade vilket gjorde att de skilde sig rejält från övrig bebyggelse. De nya husen byggdes inte sällan av förmögna Göteborgsfamiljer som föredrog stora tomter och avskildhet från grannar. Stilen under den här perioden var jugend med nationalromantiska influenser.

Vitsippsbacke nedanför Stenungsgården. Foto: Petra Roman, PR Text&Bild

Mitt på Stenungsön ligger Stungsögården som går att hyra för fest, begravning, bröllop med mera. Här finns också vackra promenadvägar förbi skärgårdshus, vitsippebackar, höstdagar och havsvikar. Läs mer om Stenungsögården


Stenungsön under 1800-1900-talet Under första halvan av 1800-talet ägdes Stenungsön av Betty och Malvina Kihlman, eller systrarna Kihlman som de kallades i folkmun. Systrarna hade tagit intryck av den nya hälsotrenden med havsluft och salta bad, inte minst tack vare Gustafsberg strax utanför Uddevalla och kallbadhuset på närliggande ön Marstrand. 1854 kunde även Stenungsön använda beteckningen havsbadanstalt och 1860 byggdes det första varmbadhuset. Dock var det fortfarande främst Göteborgssocieteten man vände sig till, och de srömmade till, inte minst efter det att kung Oscar II besökt Stenungsön precis i början av 1900-talet. Även om kommunikationerna mellan ön och fastlandet skedde via roddbåt, och mellan Stenungsund och Göteborg via ångbåt, verkade detta inte bekymra de välbärgade Göteborgarna. Men när Stenungsund fick sin första tågförbindelse till Göteborg 1907 ökade resandet markant. I samband med andra världskrigets början upphörde dock den stora badortsepoken, och Stenungsön övergick till att vara en semesterort för vanligt folk, nu med pensionat- och uthyrningsverksamhet. Det dröjde ända fram till 1960-talet innan man fick en fast landförbindelse, och därefter blev ön även attraktiv för året runtboende.

Arkivbild över Stenungsön, foto: Bohusläns Museum


Bo och arbeta i Stenungsund För den som funderar på att bosätta sig, och kanske arbeta eller studera i Stenungsund, finns det en hel del att välja på. Det gäller såväl yrkes- som utbildningsområden, bostäder, aktiviteter, idrottsföreningar mm. Enligt siffror från SCB (2015) fanns det cirka 300 registrerade företag i Stenungsunds kommun, och dessa fanns vid tidpunkten för mätningen inom drygt 400 olika branscher. Bland de största arbetsgivarna finns självklart förskolor och skolor, men också Hoogiagruppen, Stenungstorgs köpcentrum, Borealis, Akzo Nobel, Stenungsbaden Yacht Club med flera. Det är dock småföretagen som utgör majoriteten av alla företag i kommunen. Bara under 2017 startades 170 nya företag i Stenungsund, enligt uppgifter från Företagarna i väst.

Bostadsmarknaden När det gäller bostadsmarknaden finns det ett tiotal bostadsbolag och flertalet mäklarfirmor som förmedlar såväl hyres- som bostadsrätter, fristående villor, radhus och fritidshus i Stenungsund med omnejd. För att registrera en bevakning eller aktivt leta efter lediga bostäder i Stenungsund rekommenderas nedladdning av appen bostadsdeal.se

Aktuella byggplaner2 finns för följande områden: Centrala och Södra Hallerna

2

Hasselhöjden, Kopper 2:1

Bergsvägen, Kopper 2:13

Borgs väg, Stenungsund

Statistik hämtad från Svensk Mäklarstatistik


Kultur, nöje och fritid I Stenungsund finns ett välkänt och välbesökt kulturhus som heter Fregatten, som sedan invigningen 1992 erbjuder mängder med evenemang, ungdomsverksamhet, utbildningar, föreläsningar med mera. Den största lokalen, som heter Stenunge salen, rymmer 400 sittplatser och hit kan man komma för att lyssna på föreläsningar och konserter samt delta i mässor, konferenser etcetera. Några av Fregatttens verksamheter: Molekylverkstan Science Center Stenungsunds bibliotek Café Fregatten Galleri Koch

Även Stenungsund Arena, som i skrivande stund är kommunens största motionsanläggning, finns det mycket goda möjlighet att sysselsätta sig med mängder av aktiviteter för alla åldrar. Här finns allt från konståkning, ishockey, simning, bastubad, styrketräning, bordtennis, brottning, judo med mera.

Stenungsunds Arena. Foto: stenungsund.se


På andra sidan broarna För att ta sig från Stenungsund över till öarna Tjörn och Orust, och möjligtvis vidare till norra Bohuslän, måste man åka över tre broar. De flesta pratar om Tjörnbron, men faktum är att det är tre olika broar varav den sista (och största) heter Tjörnbron. Länsväg 160 är en omkring 50 kilometer lång väg, som går genom stora delar av Bohuslän i Västra Götaland. Vägen passerar just Tjörn och Orust, två av Sveriges största öar, med orterna Myggenäs, Skärhamn, Rönnäng, Varekil, Henån och Ellös som några av de större orterna.

En av Tjörnbrons pelare. Foto: PR Text&Bild

Den minsta av de tre broarna heter Stenungsöbron, och är den bro som förbinder Stenungsund med Stenungsön. Nästa bro, Källösundsbron, förbinder i sin tur Stenungsön med Källön och till sist kommer den kanske mest kända bron: Tjörnbron. Den förbinder Källön med Almön som ligger på Tjörn.

Arkivmaterial från bro-raset 1980 inträffade en mycket otäck olycka då lastfartyg Star Clipper rammade en av bropelarna så illa att brofästet släppte och bron rasade ner i Hakefjorden. För den som är intresserad finns det en hel del arkivmaterial att ta del av, bland annat det här: Från Västnytt 1980: Tjörnbrokatastrofen, från GP 2010: Bron som försvann – detta hände, från Bohuslänningen 2010: Peo var först på plats


Tjörns kommun I Tjörns kommun bor omkring 16 000 invånare (statistik från december 2018). Centralorten är Skärhamn, där bland annat Nordiska Akvarellmuseet med tillhörande restaurang och café ligger. Andra välbesökta platser på Tjörn är bland andra Skulptur i Pilane, Sundsby Säteri, Åstol, Lilla Askerön och Dyrön med dess vandringsleder.

Kultur, mat och shopping Tjörn är ett mekka för alla konst- och kulturintresserade. Inte minst med tanke på det välkända och välbesökta akvarellmuseet i Skärhamn, men det finns också en hel del spännande historiska lämningar, byggnader, platser och annat intressant att upptäcka på ön. Bland annat det här: Havets dag Rönnäng i maj månad. Sillens dag Klädesholmen 6 juni. Träbåtsfestivalen Skärhamn i juli månad. Frivolt Skärhamn i augusti månad.

Träbåtsfestivalen i Skärhamn. Foto: Tjörns kommun


Båt, - bad och campingliv Några av Tjörns gästhamnar finns i Almösund, Dyrön, Klädesholmen, Åstol och Björholmens. Dessutom finns det gott om turbåtar som kan ta dig till och från olika utflyktsmål, vandringsleder, fiskevatten etcetera. Vill man hyra ett stort, pampigt fartyg går det att ordna genom att kontakta M/S Atene som finns tillgängligt för skolor, företag, föreningar, privatpersoner med flera mellan maj och oktober månad.

Reguljärt, charter och taxi För reguljära båtturer och chartertrafik står Gunnars båtturer, som även tar beställningar och kör taxibåt. För den mer äventyrlige går det att boka en hajfisketur med Hajen af Åstol, som går från Rönnäng eller Marstrand varje dag. Även Tjörns Skärgårdsturer erbjuder både fasta skräddarsydda turer i form av sälsafari, fisketurer, taxitrafik mm. För den badsugna finns det såklart mängder med både kommunala och naturliga badplatser bland kobbar och skär. Till de mest populära hör Låka (Höviksnäs), Kårevik (Rönnäng), Röra Strand (Kållekärr) och Linneviken (Kyrkesund).

Campingplatser, vandrarhem och övrigt boende I närheten av Tjörnbron ligger populära och barnvänliga Almöns camping, som erbjuder allt från strand- och klippbad, hopptorn, bryggor, kiosk, närhet till mataffär, apotek, promenadslingor, småbåtshamnar mm.

Almöns Camping. Foto: almonscamping.se


Cirka 10 minuter från Almöns camping ligger Myggenäs Marina där det finns möjlighet att sitta på bryggan och äta en glass, och ytterligare några minuter bort ligger en välutrustad ICA-butik där du kan köpa allt du behöver för att få en bekväm och mysig campingsemester. Vill du hellre bo på lantgård funkar det utmärkt på bland annat Hällene gård som ligger I närheten av Pilane Skulpturpark. Här kan man hyra stuga, gårdshus eller lägenhet och bo en eller flera tillsammans. Det finns också en hel del hjälp att få med bokning av boende om man så önskar. Bland annat Kobbar & Skär Stugförmedling och Stugsommar.

Myggenäs Marina. Foto: gofab.se

Pilane Skulpturpark. Foto: pilane.org


Orust kommun

Vackra Gullholmen. Foto: vastsverige.com

På Orust finns det mängder med aktiviteter, evenemang och sevärdheter att uppleva och uupptäcka, inte minst alla mindre öar som ligger runt omkring Orust och som man når med egen båt, turbåt eller färja.

Utbildning och arbetsmarknad Med en lång båtbyggartradition i botten erbjuder Orust utbildning båtbyggeri och finsnickeri. Oavsett var du bor kan du söka till Hantverksprogrammet på Orust gymnasieskola. Efter avslutat program kan du, förutom att arbeta som båtbyggare, även arbeta som båtsystemtekniker, motortekniker, möbelsnickare, riggare mm. Förutom ovanstående program finns de mer vanliga programmen såsom Handel och administration, Vård och omsorg och Samhällsvetenskap. Självklart finns det även grundskolor F-9 samt ett flertal förskolor med olika inriktning.


Boende på Orust För den som inte bor på Orust eller i närliggande områden finns hjälp att få när det gäller studentbostäder och andra aktiviteter. Kommunen agerar då. mellanhand åt möjliga hyresvärdar och eleven.

För den som bor minst 50 km bort och/eller har minst 3 timmars resväg till skolan kan ansöka om kommunalt inackorderingsbidrag. Detta bidrag täcker såväl kosta den för inackorderingen som för hemresor.

För äldre och sjuka När det gäller anpassat eller särskilt boende erbjuder Orust kommun särskilda serviceoch gruppbostäder, korttidsboende, demensboende, äldreboende mm. Det går också att få så kallat särskilt boende, i vilket kommunen ansvarar för bland annat rehabilitering.

Nybyggnation Oavsett man gillar havet eller inte så kommer man att bo med det runt hörnet nästan hur man än vrider och vänder sig på Orust. Det nya bostadsområdet Brf Västerhavet på Ellös erbjuder lägenheter med balkong eller altan och fantastisk utsikt över havet. Det bästa är att det är pendlingsavstånd till såväl Uddevalla som Göteborg.

Men det går faktiskt att komma ännu närmare havet, och det gör du genom att investera i en nybyggd lägenhet i Brf Tuvevik. Här bor du bokstavligen på klipporna och med vackra Gullholmen som närmaste granne.

För den som även drömmer om båt kommer det att bli möjligt att ha den liggandes i marinan, förhoppningsvis intill den egna sjöboden (även den nybyggd). Strax intill bostadsområdet lägger färjan, som tar dig med till Gullholmen och Käringön, till.

För mer information: Orust kommun


Hotell, pensionat och spa Det finns många fina smultronställen på västkusten, och flera av dem råkar ligga just på Orust. Vad sägs som vackra, rofyllda och genuina Nösunds Havshotel, Slussens Pensionat, Hotell Käringön eller Mollösunds Wärdshus? Det är bara några av alla härliga boenden att upptäcka! När det gäller spa-upplevelser levererar Orust verkligen! Här finns flera pärlor som står sig väl i konkurrens med de riktigt stora, väletablerade anläggningarna.

Slussens Pensionat. Foto: konferensguiden.se

Hotell Käringön. Foto: Hotell Käringön


Utgivningsplan 2019 26 april - 24 maj - 28 juni 26 juli - 23 augusti - 27 september 22 oktober - 22 november

Manusstopp 2019 Majnumret: stopp Juninumret: 17/5 Julinumret: 15/6 Augustinumret: 12/7 Septembernumret: 16/8 Oktobernumret: 14/9 Novembernumret: 11/10 Decembernumret: 15/11

Annonsformat & priser Ÿ sida: 295 sek ½ sida: 450 sek 1 sida: 595 sek Obs! Moms tillkommer med 25 %.


Riktlinjer för publicering och annonsering PR Text&Bild förbehåller sig rätten att avboka/ta bort en annons som anses strida mot riktlinjerna i Tryckfrihetsförordningen och/eller står i konflikt med företagets/publikationens etiska och sociala riktlinjer. Annonsmaterial och övrigt underlag ska skickas in enligt specificerade datum för manusstopp (se sid. 23).

Skicka material Annons, - bild- och textmaterial ska skickas i följande format: -

Färdig annons skickas som öppen pdf alt. word-fil

Underlag till annons skickas som öppen pdf alt. word-fil

Bilder skickas som högupplöst JPEG alt. PNG (helst icke-privata filer)

Betalning och betalmetoder Du kan betala via Swish, BankDirekt, mot faktura eller med kredit/kontokort. Vid fakturabetalning var vänlig uppge fakturanummer och företagets namn. Vid inbetalning via Swish betala till: 1234 395 844, mottagare PR Text&Bild

Med reservation för ändringar Ovanstående information gäller med reservation för eventuella förändringar. Redaktionen förbehåller sig rätten att avvisa material som inte skickats enligt gällande riktlinjer eller som strider mot våra etiska riktlinjer. Önskar du få tillbaka inskickat material var vänlig specificera detta i samband med bokning. Material som inte kommit in i tid riskerar att inte behandlas alls. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera material vid behov, samt publicerar och arkiverar allt inskickat material. Vi delar dock inga uppgifter med utomstående part.


Ansvarig utgivare Petra Roman, vd/ägare på PR Text&Bild

Faktureringsadress PR Text&Bild Trollyckan 4 471 60 Myggenäs Momsregistreringsnummer SE690401574701

Kontaktuppgifter petra@prtextochbild.se

Hemsida www.prtextochbild.se

Profile for PR Text&Bild

KustNytt STO++ MAJ 2019  

Majnumret av KustNytt STO++ är tillgängligt. Ansvarig utgivare: Petra Roman, PR Text&Bild

KustNytt STO++ MAJ 2019  

Majnumret av KustNytt STO++ är tillgängligt. Ansvarig utgivare: Petra Roman, PR Text&Bild

Advertisement