Midden Betuwe Totaal december 2021 online

Page 4

REIZEN MET EEN MISSIE OCHTEN – Verre landen, exotische oorden, onbekende plekken. Reizen is voor velen een niet meer weg te denken ‘must’ in het leven geworden. Maar… reizen is ook vervuilend en kampt met een ­verslechterend imago. Kan het anders? Ja, dat kan!

M

adeleen van de Pol en Marloes van Hattem, beiden 28, trokken voor de jaarwisseling 2018-2019 samen voor een dag of vijf met de trein naar Parijs. Voordien hadden ze zich stevig ingelezen: blogs, tips, websites, alles om van hun trip iets bijzonders te maken en van de gebaande paden in de Franse hoofdstad af te wijken. Gelukt? ‘Jazeker!’ zegt Marloes enthousiast, ‘we hebben die dagen echt de allerleukste ‘onontgonnen’ plekjes van Parijs ontdekt.’ Een idee was geboren: kunnen wij dit zelf niet?

Site lanceren Het antwoord was ‘natuurlijk kunnen we dat!’ In alle stilte werkten ze een plan uit, ontwikkelden een strategie en een website. In februari 2019 huurden ze een bar af in Utrecht, nodigden gasten uit - niemand wist waarvoor - en lanceerden er hun nieuwe website: The New Journey. De reisblog staat inmiddels vol met bestemmingen, ervaringen, avonturen, prachtige foto’s en tips. Tips om te reizen, maar dan op een inspirerende en meer groene manier.

Groen én hip Ook ‘groen’ kampt met een imagoprobleem. Het

wordt nogal eens als zeurderig en beperkend versleten. Zo niet bij deze twee jongedames. Hun blogs lezen als een roman en hun website is zondermeer uitdagend en hip. ‘Dat was ook onze bedoeling.’ Hun duurzame tips zijn nergens belerend. Maar wel altijd handig en vaak gewoon logisch. Ze leiden je naar nieuwe ervaringen, bijzondere plekken en mensen. ‘Onze missie is laten zien dat het ook op een fantastische manier anders kan.’

MIDDEN BETUWE TOTAAL • december 2021

Compenseren Reizen betekent je verplaatsen, dat is nu eenmaal niet anders. En dat heeft impact op onze omgeving. Marloes van Hattem en Madeleen van de Pol houden daar terdege rekening mee: ze blijven langer op één pek, vliegen zo min mogelijk, maken voor hun vervoer altijd bewuste keuzes en kiezen voor klimaatcompensatie. ‘Als je de sites van ­GreenSeat, Trees For All en Flying Future bezoekt, zie je dat je meer kan doen dan ergens een excuus-boompje laten planten.’

4 004p_005p_MBT06.indd 1

25-11-2021 15:59


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.