Perheyritys-lehti 3/2020

Page 28

TEKSTI: MILLA LAPPALAINEN

terveisiä

Next-työryhmästä ”Moi mä oon Milla. Meidän perheyritys on Aho Group. Kukas sä oot ja mitä teidän perhe tekee?” Kiven alla ovat tilanteet, missä voi rohkeasti esittäytyä yrittäjätai omistajaperheen jäsenenä. Perheyritysten liiton next-tapahtumat ovat harvoja sellaisia. Muistan sen ihmetyksen tunteen, kun 18-vuotiaana osallistuin ensimmäiseen Next-tapahtumaani, ja sukuni yrittäjyydestä kyseltiin yhtä helposti kuin säästä. Perheyritys ei ollutkaan jotain, mitä kannatti lähtökohtaisesti piilotella, vaan ihan sallittu puheenaihe. Monen Nextin ensikokemus on ollut samanlainen. Tunteet, kysymykset tai ajatukset, joita on luullut vain omikseen, ovatkin jaettua todellisuutta. Uskon, että juuri sen takia next-toiminta vetoaa yhä uusiin perheyrittäjäsukupolviin.

Moni kolmeakymppiä lähentyvä toivoo, että olisi löytänyt yhteisön vaikka heti täysi-ikäisyyden kynnyksellä, kun pohdinta omasta suunnasta on ajankohtaista. Perinteiset tapahtumat, kuten Talviakatemia ja Nextrapujuhlat innostavat porukkaa liikkeelle vuodesta toiseen, mutta halusimme luoda niiden rinnalle kevyen koulutuksen, joka olisi luonnollinen ensiaskel PL:n toimintaan ja erityisesti nextien yhteisöön. Näin syntyivät sisartapahtumat ”Mitä on perheyrittäjyys?” ja ”Mitä on omistajuus?”. Osallistujat pääsevät Krista EloPärssisen johdolla tutustumaan perheyrittäjyyteen sekä tutustumaan vertaisiinsa. Vastaanotto on ollut innokasta, ja paikat täyttyneet pikavauhtia. Jos Next-toiminta kiinnostaa, kannattaa mukaan tulla rohkeasti! Uudet ihmiset otetaan aina lämpimästi vastaan. Jos mietit,

Next-toimintaa kehittää Perheyritysten liitossa tapahtumatuottaja Pauliina Tornberg pallotteluseinänään 10-henkinen Nexttyöryhmä, joka koostuu nuorista, pääosin parikymppisistä jatkajista. Tänä vuonna olemme miettineet erityisesti, miten saisimme nextejä entistä aiemmin mukaan toimintaan.

28

PERHEYRITYS 3 • 2020


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.