Read My Lips folder - Socio-cultureel

Page 1

Zoek je nog een inspirerende spreker?


Jan Balliauw

Rusland en het Westen Jan biedt je meer inzicht in de huidige crisis tussen Rusland en het Westen. Hij bespreekt de strategie van president Poetin en het dilemma van de Europese Unie.

Een greep uit ons aanbod Guy Tegenbos

Hoe staat het met dit tweelandenland en zijn deelstaten?

De geopolitieke chaos

Gaat er iets goed? Wat loopt er fout en wat is daaraan te doen? Wat zijn de grote uitdagingen op sociaaleconomisch gebied, inzake onderwijs en diversiteit? Guy legt het je met veel passie uit!

Ontdek hoe Europa een kleine rol speelt in de geopolitieke chaos en dreigt de speelbal te worden van andere grote landen (VS). Marc Van Ranst

COVID-19, de light versie van de Spaanse griep Met spraakmakende beelden toont Marc aan dat de reactie op de coronapandemie veel gelijkenissen vertoont met de aanpak van de Spaanse griep (’18-’19). Ook de gevolgen en de naweeën van de crisis zullen dezelfde zijn als destijds.

Annelies Beck

Over het Kanaal: het verhaal van een geschiedenis en de geschiedenis van een verhaal

Infectieziekten, terug van (nooit) weggeweest De strijd tegen infectieziekten is nog lang niet gestreden. Wat kunnen we hier aan doen? En vooral: wat brengt de toekomst ons? Dirk Draulans

Samen voor ons eigen

Brazilië: toekomstkoorts, fata morgana of eldorado?

De mens is de slimste diersoort die ooit op aarde heeft geleefd. Maar hoe meer we leren over onszelf, hoe minder we ervan begrijpen. We hebben ons met succes aangepast aan de groeiende complexiteit van ons sociale leven. Dirk beschrijft hoe dat in zijn werk is gegaan.

Peter Adriaenssens

Annelies doet via eigen onderzoek het verhaal van de Belgische vluchtelingen in Glasgow, geïllustreerd met foto’s en video’s. Ze doet uit de doeken hoe en waarom het historisch onderzoek in Glasgow haar inspireerde tot haar roman Over het Kanaal.

Annelies geeft je een indringende kijk in de Braziliaanse samenleving, voorbij de clichés van samba, voetbal en criminaliteit.

Ontdek al onze sprekers op readmylips.be

Chloé De Bie

Ruben Mersch

Isabelle Gonnissen


Michaël Sels

Op naar een gezondere versie van jezelf Wat moeten we nog geloven? Is de aardappel goed of slecht? Michaël helpt mensen op weg naar een gezondere versie van zichzelf. Hij toont aan dat een nieuwe manier van eten en bewegen dé manier is om ziektes te vermijden, maar ook om jezelf tijdens ziekte alle kansen te geven op herstel.

Rik Van Cauwelaert

Valt België nog bijeen te houden

Jan Callebaut

Hoe moet het verder met onze samenleving? Vlaanderen/België heeft nood aan een constructief huwelijk tussen ondernemer­ schap en de absolute onderkenning dat milieu het grootste probleem is voor de volgende 50 jaar. De politieke oplossing ligt in focus van elke politieke beweging op zijn essentie en openheid om positieve samenwerkingen af te sluiten.

Krijg inzicht in ons communautaire kluwen en werp een blik op de sociale, politieke en economische elementen die spelen. Met historische feiten en scherpe analyses onderbouwt Rik zijn these dat beide landsdelen steeds verder uit elkaar drijven.

De brief van Jules Destrée Weet je nog wat de man precies had geschreven in zijn brief naar de koning? “Sire, il n’y a pas de Belges.” De aanklacht van Destrée destijds is een spiegel van de situatie waarin we ons nu bevinden: hij wou de welstand van Wallonië handhaven en kaartte daarom de grote verschillen tussen de twee landsdelen aan. Herkenbaar? Inge Declercq

De kracht van slapen: een wake-up call Leer alles over herstellende slaap, stress verminderen en over gezond leven. Deelnemers krijgen een brede waaier aan tools en tips mee die onmiddellijk toepasbaar zijn om zowel je energieniveau overdag als je slaap te optimaliseren en die een pak verder reiken dan de klassieke to-dolijstjes.

Hoe motiveren we de mens en de markt? In deze lezing legt Jan uit hoe motivatie bestaat uit een combinatie van communicatie en begrip. Om op een juiste manier te communiceren naar doelgroepen, is er nood aan kennis en begrip van de menselijke natuur. Joanie de Rijke

22 maart 2016: de aanslagen in Brussel Via tientallen gesprekken met slachtoffers schetsen Joanie en arts Tine Gregoor zowel een terug- als vooruitblik op deze zwarte dag. Over hoe Brussel destijds werd gedemoniseerd en weer overeind krabbelde.

Vrouwen en oorlog

Slaap-TIJD: alles over bioritme, gezond slapen en (tele)werken Dr. Declercq geeft tijdens deze sessie antwoorden op vragen als hoe kun je beter leven en werken in harmonie met je eigen bioritme voor meer energie, een beter prestatievermogen en voor een betere slaap?

Joanie sprak met vrouwen uit verschillende oorlogsgebieden. Over hun angst, hoop, hun (des)illusies en hun rol achter de man.

Lectrr – Steven Degryse

Nic Balthazar

Bert De Vroey

Steffi Vertriest


Boek een spreker via Read My Lips   Win tijd: Samen vinden we de juiste spreker.   Creëer verbondenheid: Breng mensen weer samen rond inspirerende verhalen.   Reduceer zorgen: Wij zorgen voor jouw boeking van A tot Z.

Bezoekadres: Mechelsesteenweg 271-11 2018 Antwerpen Maatschappelijke zetel: Brasschaatsteenweg 308 2920 Kalmthout 03 432 98 91 contact@readmylips.be readmylips.be

I S B N 978-94-6401-581-2

9

789464 015812


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.