Plejevejledning PBJ Designhouse

Page 1

1 PLEJEVEJLEDNING pbjdesignhouse.com

Tillykke med dit nye PBJ-møbel

MONTAGE

Før du begynder at samle dit nye møbel, anbefaler vi, at du gennemgår al emballage for at sikre, at du har alle nødvendige dele, samt følger den medfølgende samleanvisning – skulle der mod forventning være fejl eller mangler ved møblet, så kontakt din forhandler hurtigst muligt.

Et par tips før du begynder at bruge dit nye PBJ-møbel:

• Vær opmærksom på anbefalingerne til pleje før overfladen tages i brug.

• Er dit nye møbel oliebehandlet, skal overfladen evt. have et tyndt lag olie før brug (spørg forhandler om en godkendt olie). Dette skyldes at overfladen er et naturprodukt, som kan have suget alt påført olie på turen fra fabrikken, til det nye hjem. Herefter skal man efteroliere 2-3 gange årligt for at beholde træets glød. Hvis træet rejser sig efter behandling, kan man slibe ganske let med en pudesvamp korn 400.

• Alle låger tog skuffer er fin justerede fra fabrikken på et plant underlag. Viser der sig skævheder i fronten efter placering i hjemmet, kan dette typisk korrigeres, ved at justere stillesko på stel eller ben.

• Træ er et levende produkt som reagerer på alm. brug. Farven ændrer sig over tid, bl.a. på grund af lyspåvirkning, denne ændring vil være størst i starten – pas derfor på med at stille ting på overfladen i længere tid ad gangen, da det kan give uens ændringer, som kan være svære at udligne.

• Sæt aldrig varme genstande, så som fyrfadslys, gryder, pander mm., direkte på overfladen, da det kan give permanente skader - brug bordskånere.

2

• Sæt aldrig kolde genstande, fra køleskab eller fryser, direkte på overfladen, da det kan danne kondens, som kan give permanente skader – brug bordskånere.

• Undgå at placere møblet i direkte sollys, så kan farverne hhv. træets glød falme på grund af solens UV stråler.

• Undgå at placere møblet for tæt på radiator eller brændeovn

• Ved spildte væsker, skal disse straks tørres op

• Husk efterspænding af skruer/bolte efter 6 uger, og derefter ca. hver 6. måned.

• Er du i tvivl, så kontakt din forhandler. TRÆ

Træ er et naturprodukt, og udvikler sig helt individuelt, 2 stykker træ er aldrig ens. Både knaster, åretegninger og farvevariationer giver tilsammen træets unikke karakter, og dets variationer er en væsentlig del af træets kvalitet. Derfor skal disse variationer ikke tages som fejl ved produktet, men som et kvalitetsstempel. Da træ er et naturprodukt, vil farven på overfladen ændre sig over tid, derfor skal man være varsom med at stille pynt, dækkeservietter og lignende på overfladen længere tid ad gangen, da der ellers kan opstå forskelle i farven som kan være svære at udligne.

Hos PBJ Designhouse håndsorteres alle stykker træ og finér, så farvenuancer og årestruktur passer bedst mulig sammen.

Alle træsorter, der anvendes hos PBJ Designhouse kommer fra plantager, hvor træerne udvælges enkeltvis, fældes efter 120 –150 år på en kontrolleret og skånsom måde, og hvor der sikres en genplantning.

PBJ Designhouse kombinerer trætyperne således: Skænke og highboards: Kabinetter i finér og understel i massiv Spiseborde: bordben i massiv, sarge og bordplader i finér, enkelte bordplader også i massiv.

3

MASSIVT TRÆ

Massivt træ bruges som regel til ben/stel på borde, skænke og stole. Vi har også enkelte bordplader i massivt træ. De massive bordplader fra PBJ Designhouse er stavlimede plader, der efterfølgende er blevet kantforarbejdet og til sidst overfladebehandlet i natur olie.

Den åbne del af træet – porerne i endetræet - optager hhv. afgiver mest fugt. Dette sammen med ændringer i luftfugtigheden, kan medføre små ændringer i pladestørrelsen. Samtidig vil træets udvidelse og sammentrækning betyde, at overgangen mellem komponenter kan mærkes. Der kan komme små vindridser = små revner mellem årene. Disse ting er ikke en fejl ved produktet og er ikke reklamationsberettiget, men viser blot, at træ er et levende materiale. Det anbefales ikke at møbler med massive plader opbevares i fugtige og/eller uopvarmede rum. Massivtræ på ben/ stel har fået samme overfladebehandling som resten af møblet, og skal behandles som beskrevet nedenfor. Massive bordplader er altid oliebehandlede og skal behandles som beskrevet nedenfor.

FINÉR

PBJ bruger som regel finér til overflader, bl.a. for at reducere brugen af massivt træ og dermed spare på naturens ressourcer, men også for at gøre møblerne mere retningsstabile, da spånplade eller MDF, som vil være kernen under finéren, ikke arbejder i alle retninger, som massivt træ vil gøre. Spånplade og MDF laves også af resttræ, dermed en mere bæredygtig løsning. Finér skæres flere forskellige steder på træets stamme, og da træet samtidig er et naturprodukt, vil 2 stykker finér aldrig være helt ens. Ligeledes vil nye møbler ikke nødvendigvis have samme farve som tidligere købte. Finér behandles forskelligt alt efter hvilken træsort vi taler om. Vi vælger den behandling, som giver det bedste slutprodukt.

EGETRÆ

Eg vokser i det meste af verden, men PBJ Designhouse anvender primært eg fra Europa på grund af dens lyse og slanke årestruktur. Vi tilbyder eg med forskellige overfladebehandlinger:

Light oak lac. – Bianco oak oil - Oak natural oil – Smoked oak oil

4

og Black oak lac., disse varianter er behandlet på forskellig måde, dermed kræver de også forskellig vedligeholdelse.

Light oak lac er den helt lyse version af eg. Den har en mat hvidpigmenteret lak på toppen, hvilket gør at bordets udseende ikke ser lakeret ud, og får en stærk overflade. Farven kan ændre sig en smule over tid.

Vedligeholdelse: Lakken gør at overfladen er modstandsdygtig over for snavs og ikke skal vedligeholdes. Overfladen er ikke modstandsdygtig overfor ridser, derfor pas på med at trække ting hen over overfladen.

Pleje: Overfladen plejes bedst med en blød, hårdt opvredet klud efterfulgt af en aftørring med en tør klud. Anvend aldrig kemikalier eller slibemidler. Evt. spildte væsker fjernes straks for ikke at lave pletter.

Bianco oak oil er en hvidpigmenteret lys eg. Bianco oak oil er behandlet med en hvidolie på toppen, hvilket gør den modstandsdygtig overfor snavs, men alligevel er den stadig sart. Overfladen er ikke modstandsdygtig overfor ridser, derfor pas på med at trække ting hen over overfladen.

Vedligeholdelse: Hvis overfladen føles sart, tør og mat kan den gives ekstra olie (kontakt forhandler for anbefaling af olie) – hvilket gør at den bliver mere modstandsdygtig igen. Kommer der en plet, kan man slibe overfladen let og efterfølgende give hele overfladen olie. Husk kun et tyndt lag, som aftørres straks efter. Skulle træet rejse sig en smule efter oliebehandling, kan overfladen pudses ganske let med en pudsesvamp korn 400. Husk altid at slibe i åreretningen. Bemærk, at ved et finérbord, skal der slibes med stor omtanke, da finér nemt kan gennemslibes. Farven kan ændre sig en smule over tid.

Pleje: Overfladen plejes bedst med en blød, hårdt opvredet klud efterfulgt af en aftørring med en tør klud. Anvend aldrig kemikalier eller slibemidler. Evt. spildte væsker fjernes straks for ikke at lave pletter.

Oak oil er den naturlige egefarve, med den varme glød. Eg olie er behandlet med olie på toppen, hvilket gør den modstandsdygtig overfor snavs, men alligevel er den stadig sart. Overfladen er ikke modstandsdygtig overfor ridser, derfor pas på med at trække ting hen over overfladen.

Vedligeholdelse: Hvis overfladen føles sart, tør og mat kan den gives ekstra olie (kontakt forhandler for anbefaling af olie) – hvilket gør at

5

den bliver mere modstandsdygtig igen og får en dejlig glød. Kommer der en plet, kan man slibe overfladen let og efterfølgende give hele overfladen olie. Husk kun et tyndt lag, som aftørres straks efter. Skulle træet rejse sig en smule efter oliebehandling, kan overfladen pudses ganske let med en pudsesvamp korn 400. Husk altid at slibe i åreretningen. Bemærk, at ved et finérbord, skal der slibes med stor omtanke, da finér nemt kan gennemslibes. Farven kan ændre sig en smule over tid.

Pleje: Overfladen plejes bedst med en blød, hårdt opvredet klud efterfulgt af en aftørring med en tør klud. Anvend aldrig kemikalier eller slibemidler. Evt. spildte væsker fjernes straks for ikke at lave pletter.

Smoked oak oil er brunbejdset egetræ, som har fået en bejdset oliebehandling på toppen, hvilket gør den modstandsdygtig overfor snavs, men alligevel er den stadig sart.

Vedligeholdelse: Hvis overfladen føles sart, tør og mat kan den gives ekstra olie (kontakt forhandler for anbefaling af olie) – hvilket gør at den bliver mere modstandsdygtig igen og får en dejlig glød. Husk kun et tyndt lag, som aftørres straks. Skulle træet rejse sig en smule efter oliebehandling, kan overfladen pudses ganske let med en pudsesvamp korn 400. Husk altid at slibe i åreretningen. Bemærk at overfladen er bejdset, så man kan ikke slibe bordet ved pletter, da man herved sliber gennem bejdsen. Farven kan ændre sig en smule over tid.

Pleje: Overfladen plejes bedst med en blød, hårdt opvredet klud efterfulgt af en aftørring med en tør klud. Anvend aldrig kemikalier eller slibemidler. Evt. spildte væsker fjernes straks for ikke at lave pletter.

Black oak lac er sortbejdset egetræ, som har fået en slutlak med sort bejdse.

Vedligeholdelse: Lakken gør at overfladen er modstandsdygtig over for snavs og ikke skal vedligeholdes. Den er dog ikke modstandsdygtig overfor ridser, derfor pas på med at trække ting hen over overfladen.

Pleje: Overfladen plejes bedst med en blød, hårdt opvredet klud efterfulgt af en aftørring med en tør klud. Anvend aldrig kemikalier eller slibemidler. Evt. spildte væsker fjernes straks for ikke at lave pletter.

6

VALNØD

Valnød varierer afhængig af, hvilken valnøddeart, der anvendes, fra varm gråbrun over mørk chokoladebrun til dyb violetbrun. Farvespillet og den varme glød er valnøddetræets personlighed, charme og kendetegn. PBJ Designhouse anvender den amerikanske valnød, som har en dejlig varm rødbrun farve.

Vi bruger kun valnød olie i vores kollektion

Valnød olie er en varm rødbrun farve. Den er behandlet med olie på toppen, hvilket gør den modstandsdygtig over for snavs, men alligevel er den stadig sart. Overfladen er ikke modstandsdygtig overfor ridser, derfor pas på med at trække ting hen over overfladen. Farven ændrer sig over tid, specielt i starten – så vær varsom med at anbringe vaser, skåle eller lignende – da der kan komme uens forandringer i overfladefarven, som kan være svære at udligne.

Vedligeholdelse: Hvis overfladen føles sart, tør og mat kan den gives ekstra olie (kontakt forhandler for anbefaling af olie) – hvilket gør at den bliver mere modstandsdygtig igen og får en dejlig glød. Kommer der en plet, kan man slibe overfladen let og efterfølgende give hele overfladen olie. Husk kun et tyndt lag, som aftørres straks efter. Skulle træet rejse sig en smule efter oliebehandling, kan overfladen pudses ganske let med en pudsesvamp korn 400. Husk altid at slibe i åreretningen. Bemærk, at ved et finérbord, skal der slibes med stor omtanke, da finér nemt kan gennemslibes.

Pleje: Overfladen plejes bedst med en blød, hårdt opvredet klud, efterfulgt af en aftørring med en tør klud. Anvend aldrig kemikalier eller slibemidler. Evt. spildte væsker fjernes straks for ikke at lave pletter.

HPL (HØJTRYKSLAMINAT)

HPL fremstilles af harpiks-imprægneret papir, som under højt tryk presses sammen til en stærk plade, som er meget modstandsdygtig overfor almindelig brug. Dog skal man være varsom med at trække ting hen over bordet, da evt. ridser ikke kan repareres. Overfladen kan tilføres et bredt spektrum af farver. Efterfølgende forarbejdes pladen til de ønskede møbeldele og forsynes med en kant af træfinér eller massivtræ. Overfladen er ikke helt glat, men fremstår lettere ”ruflet”, men samtidig stærk.

7

Pleje og vedligeholdelse: Til daglig pleje anvendes en hårdt opvredet klud med efterfølgende aftørring med en tør klud. Eventuelt anvend et par dråber sulfo, som efterfølgende vaskes af igen. Det er vigtigt at rengøre hele overfladen på en gang. Anvend aldrig slibende materialer, da det vil medføre ridser i overfladen. Ved genstridige pletter bruges evt. laminat rens (vi anbefaler kun produkter fra Riisfort), som skal virke 2-3 minutter hvorefter overfladen vaskes af i rent vand og aftørres med en tør klud.

MARBLE LAMINAT

Marble er en HPL-laminat fremstillet af harpiks-imprægneret papir, som under højt tryk presses sammen til en stærk plade, som er meget modstandsdygtig overfor almindelig brug. Dog skal man være varsom med at trække ting hen over bordet, da evt. ridser ikke kan repareres. Overfladen er mat, glat og har et mønster der ligner marmor. Den matte overflade gør at den er lettere modstandsdygtig overfor fingeraftryk. Marble pladen forarbejdes til de ønskede møbeldele og forsynes med en kant af træfinér eller massivtræ. Overfladen er mat og eksklusiv og stærk som almindelig HPL.

Pleje og vedligeholdelse: Til daglig pleje anvendes en hårdt opvredet klud med efterfølgende aftørring med en tør klud. Eventuelt anvend et par dråber sulfo, som efterfølgende vaskes af igen. Det er vigtigt at rengøre hele overfladen på en gang. Anvend aldrig slibende materialer, da det kan medføre ridser i overfladen. Ved genstridige pletter bruges evt. laminat rens (vi anbefaler kun produkter fra Riisfort), som skal virke 2-3 minutter hvorefter overfladen vaskes af i rent vand og tørres med en tør klud.

KER LAMINAT

Ker er en HPL-laminat fremstillet af harpiks-imprægneret papir, som under højt tryk presses sammen til en stærk plade, som er meget modstandsdygtig overfor almindelig brug. Forskellen til Ker laminat er selve strukturen i overfladen. Dog skal man være varsom med at trække ting hen over bordet, da evt. ridser ikke kan repareres. Overfladen kan tilføres et bredt spektrum af farver, den er mat, glat og udstråler eksklusivitet. Den matte overflade gør at den er lettere modstandsdygtig overfor fingeraftryk. Ker pladen forarbejdes til de ønskede møbeldele og forsynes med en kant af træfinér eller massivtræ.

8

Pleje og vedligeholdelse: Til daglig pleje anvendes en hårdt opvredet klud med efterfølgende aftørring med en tør klud. Eventuelt anvend et par dråber sulfo, som efterfølgende vaskes af igen. Det er vigtigt at rengøre hele overfladen på en gang. Anvend aldrig slibende materialer, da det vil medføre ridser i overfladen. Ved genstridige pletter bruges evt. laminat rens (vi anbefaler kun produkter fra Riisfort), som skal virke 2-3 minutter hvorefter overfladen vaskes af i rent vand og tørres med en tør klud.

FENIX (NANOLAMINAT)

Fenix laminat er en videreudvikling af HPL, nemlig baseret på Nano teknologi og en ny generation af akrylharpiks, som er hærdet og fæstnet i en elektronisk proces. Overfladen bliver helt glat og fremtræder med et lækkert soft touch, dette gør den eksklusiv og meget tiltalende at røre ved. Fenix er lettere modstandsdygtig over for fingeraftryk og kan repareres for små ridser. Dog skal man være varsom med at trække ting hen over bordet, da evt. dybe ridser kan være vanskelige at reparere.

Pleje og vedligeholdelse: Til den daglige rengøring anvendes en microfiber klud, opvredet med varmt vand og aftørring med en tør klud. Hvis bordet er ekstra snavset, kan man bruge en klud med varmt vand + et mildt rengøringsmiddel, vaske pladen grundigt, vaske efter med varmt vand og til sidst tørre efter med en tør klud. Det er vigtigt at rengøre hele overfladen på en gang. Opstår der mindre ridser i overfladen kan man evt. bruge en melaminsvamp eller reparere – se video FENIX General Maintenance LÆDER

Vi anvender semianilin læder hvor læderets naturlige mønster og præg til en vis grad er bevaret. Læderet er kromgarvet, og dets behandling overholder alle gældende regler for anvendelse af miljøbelastende stoffer i produktionen. Semianilin læder er slidstærkt samtidig med at det er komfortabelt at sidde på, læder er som alle andre materialer påvirkelig af sollys og varmekilder (brændeovn, varm radiator etc.), så derfor anbefales det at tage hensyn til dette i dagligdagen.

9

Pleje: Daglig rengøring indebærer støvsugning med lav styrke og blødt mundstykke og aftørring med hårdt opvredet klud i lunkent vand. Det anbefales med jævne mellemrum at anvende læderplejemidler specielt til møbellæder, få vejledning hos din møbelforhandler

Pleje: Brug støvsuger jævnligt. Ved spildte væsker, fjern dem straks, helst fra syning til syning. Brug evt. en sæbeopløsning, men undgå at anvende rengøringsmidler med opløsningsmidler. Hvis vandet har et højt kalkindhold, så anvend helst destilleret vand (så kalkpletter undgås).

10
Design Sammensætning Martindale Lysægthed Slitage Devide 75 % Wolle / 25 % Polyamid > 60.000 > 5 3–4 Cura 98 % recyceltes Polyester / 2 % Polyester > 100.000 > 5–8 4–5 Grain 92 % recyceltes Polyester / 8 % Polyester > 100.000 > 5–7 4–5
STOF
11

Home is a place to belong. Filled with love, harmony, joy ... being you.

Proud craftsmanship with a critical eye for design and quality.

A family-owned Danish company with our own production company. We have many years of experience in refining the details and meeting the customers’ requirements.

DANISH DESIGN SINCE 1968

PBJ Designhouse

Skovvænget 2

DK-7860 Spøttrup

Denmark

pbj@pbjdesignhouse.com

pbjdesignhouse.com

12
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.