Page 1


WJK Juniorit, laadukasta Juniorijalkapallotoimintaa Varkautelaista tyttö- ja poikajuniorijalkapallotoimintaa yhteistyössä yli kuntarajojen: WJK Juniorit pyrkii tekemään yhteistyötä eri jalkapalloseurojen kanssa. Läheisintä yhteistyötä teemme paikallisen Warkaus JK:n kanssa mm. seurayhteistyöjoukkueemme WJK/ Klubi Akatemia tiimoilta. WJK/Klubi Akatemia pelaa kaudella 2015 4.divisioonassa ja joukkue on pelaajapolkumme välietappi WJK junioreista Warkaus JK:n joukkueeseen, joka pelaa kaudella 2015 3.divisioonassa. Tyttöjen puolella pitkäjänteinen yhteistyö PU-62 saa edelleen jatkoa, nyt WJK/YJ B-tyttöjoukkue pelaa B-tyttöjen 1.divisioonaa. Yhteistyötä pyritään tekemään myös muiden urheilulajien seurojen kanssa, esimerkkinä voi mainita yhteistyön paikallisen jääkiekkoseura Warkis ry:n kanssa Kiekko Kylille -projektin tiimoilta. Palkinnot: Seuramme on palkittu Vuoden Varkautelaisena 2014 ja Palloliiton Itä-Suomen piirin Vuoden Juniorijalkapalloseurana 2014! Ulkokenttäolosuhteet: Varkauden Keskuskentän tekonurmi on ollut niin seuramme kuin muidenkin liikkujien ahkerassa käytössä. Ulkona pelaamista ja harjoittelua sekä muuta liikkumista on saatu pidennettyä mukavasti molemmista päistä kesäkautta. Kaupungin luonnonnurmikentät ovat olleet hyvässä kunnossa, ja kiitos siitä kenttämestareille.

TOIMISTO Antti Immonen Junioripäällikkö puh. 050-3047066 junioripaallikko@wjkjuniorit.fi HALLITUS Marko Turunen PJ puh. 040-5895410 puheenjohtaja@wjkjuniorit.fi Matti Semi VPJ puh. 040-5812834 matti.semi@pp.inet.fi Kirsi Nummela Sihteeri/tiedotus puh. 040-6792320 sihteeri@wjkjuniorit.fi Minna Kontio Rahastonhoitaja puh. 040-1480700 talous@wjkjuniorit.fi Anu Kangas-Happonen Jäsen, kioskitoiminta, asusteet puh. 045-6771195 asusteetjakioski@wjkjuniorit.fi Antti Kärkkäinen Jäsen puh. 040-7709981 antti.r.karkkainen@gmail.com Jorma Saastamoinen Jäsen puh. 040-5900011 jorma.saastamoinen@pp4.inet.fi Jyrki Kostamo Jäsen puh. 040-8485334 jyrki.kostamo@pp.inet.fi

Lämmin kiitos myös Varkauden juniorikentät -yhdistys ry:lle, joka ylläpitää tarmokkaasti Jäppiläntien varressa, Kaura-ahon kupeessa, olevaa NoPo –Areenaa.

Perinteikäs Varkauden Aluelämmön Kortteliliiga liikuttaa tänäkin vuonna. Kortteliliigaa, joka on osallistujille ilmaista, pyöritetään eri kaupunginosissa ja välillä käydään pelaamassa myös Keskuskentän Tekonurmella.

Kausi 2015:

Perhefutis –tapahtumien, jossa koko perhe liikkuu yhdessä (alle 5-vuotiaat + vanhemmat), pitäminen on saanut todella hyvän vastaanoton, ja toimintaa pyöritetään talvisin saliharjoittelulla ja kesäkaudella Keskuskentän Tekonurmella.

Kauden aikana osallistumme 15 joukkueen, ja n. 350 pelaajan, voimalla moniin eri sarjoihin, turnauksiin sekä päälle yksittäiset harjoituspelit ja monet harjoituskerrat. Seuran pelien ja harjoituksien lisäksi seuramme järjestää pitkin vuotta erilaisia tapahtumia, joissa liikutetaan runsas määrä lapsia. Kierrämme kaupungin ja lähialueiden kuntien kouluilla ja päiväkodeissa pitämässä liikuntatuokioita jalkapalloteemalla, ja välillä tuomme oppilaat/päiväkotilaiset Keskuskentän Tekonurmellekin. Palloliiton alueellinen jalkapallon Taitokisa Varkaudessa viikolla 22/2015. Vekara–Varkaus viikolla, 24/2015, pidetään perinteinen WJK:n järjestämä Vekara -Jalkapallokoulu 2003–2009 syntyneille tytöille ja pojille Keskuskentän Tekonurmella. Seuramme järjestää oman WJK Camp viikolla 32/2015 keskuskentän Tekonurmella. WJK Päivä tapahtuma 30.8.2015 Keskuskentällä, jonka tiimoilta voi tulla myös vapaasti tutustumaan WJK Junioreiden jalkapallotoimintaan.

Kiitokset WJK:laisille ja yhteistyökumppaneille: Paljon kiitoksia pelaajillemme, joukkueillemme, valmentajille, ohjaajille, joukkueenjohtajille, huoltajille, vanhemmille, autokuskeille ja kaikille apu-joukoille. Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme ja tukijoillemme. Lisää lajin harrastajia toivotaan mukaan! Nautinnollista jalkapallovuotta 2015! Marko Turunen WJK Juniorit ry puheenjohtaja


WJK otsikoissa WJK:n monipuolinen tarjonta nuorille jalkapalloilijoille huomattiin sekä Palloliiton että Varkauden kaupungin taholta. Marraskuussa WJK palkittiin Palloliiton Itä-Suomen piirin parhaana seurana. Palkinnon antamisperusteissa mainittiin pelipassien määrän huomattava nousu, aktiivinen koulufutistoiminta, molempien sukupuolien huomioiminen seuratoi-minnassa sekä AC Milan Campin järjestäminen kesällä 2014. Joulukuun alussa WJK nousi toistamiseen lehtien otsikoihin, kun WJK palkittiin ”Vuoden Varkautelainen”palkinnolla. WJK on hyvin johdettu seura, joka on saavuttanut urheilullista menestystä ja kasvattanut junioreiden määrää. Pojat ja tytöt on huomioitu seuran toiminnassa hyvin ja seura tekee myös aktiivista yhteistyötä ja kouluttaa ohjaajia ja valmentajia. Myös kortteli- ja perhefutiksen kehittäminen mainitaan seuran meriiteiksi.


Kuvassa vuoden 2015 aktiivisia Varkauden Aluelämmön Kortteliliiga-futaajia

VARKAUDEN ALUELÄMPÖ SAA KORTTELILIIGAN PYÖRIMÄÄN Varkaudessa pyörii ympäri vuoden Kortteliliiga, joka vetää kentälle ison joukon nuoria jalkapalloilijoita. Kortteliliigan tekee mahdolliseksi vahva yhteistyöt Varkauden Aluelämmön kanssa – ilman yritysten tukea ja yhteistyötä ei olisi mahdollista järjestää ilmaista harrastustoimintaa näin suurelle joukolle lapsia. WJK:n puheenjohtaja Marko Turunen toteaa Kortteliliigasta: ”Tavoite on saada kaupunginosakenttiä paremmin käyttöön ja tarkoitus on myös saada pelejä sinne, missä lapsetkin asuvat”, Turunen korostaa ja pitää lähiliikuntapaikkojen kehittämistä tärkeänä. Pelaajamäärissä näkyy olosuhteiden paraneminen Varkaudessa. ”Hyvänä esimerkkinä on uusi käytössä oleva tekonurmikenttä” Turunen mainitsee. WJK toimii myös Kortteliliigan ulkopuolella aktiivisesti tutustuttaen koululaisia jalkapalloon. Seura liikuttaa yli 5000 lasta vuosittain, koulujen kanssa yhteistyössä on liikutettu yli 250 ryhmää. ”Eikä tuohon määrään ole laskettu edes seuran omien junioreiden määrää mukaan”, toteaa seuran junioripäällikkö Antti Immonen. Tällä hetkellä kortteliliiga pyörii Varkaudessä keskiviikkoisin sekä sunnuntaisin klo 17.-18.00 tekonurmella. Jokainen 2005 syntynyt tai sitä nuorempi on tervetullut kokeilemaan jalkapalloa innostuneiden ohjaajien kanssa. Talvikaudella siirrytään harjoittelemaan ja pelailemaan sisälle.

VARKAUDEN ALUELÄMPÖ MUKANA TUKEMASSA LASTEN PELAAMISTA Varkauden Aluelämpö on antanut nimensä WJK:n suurprojektille liikuttaa lapsia jalkapallon parissa. Kortteliliiga on yhteistyökumppanin ansiosta ilmainen kaikille jalkapallosta kiinnostuneille ja tavoitteena on tarjota liikkumisen mahdollisuuksia joko tärkeimpänä harrastuksena tai muun harrastustoiminnan ohessa. Mikko Onkalo Aluelämmöltä sanookin: ” On ilo olla mahdollistamassa lasten pelaamisen nautintoa ja tarjota harrastusmahdollisuus mahdollisimman laajalle joukolle.” JALKAPALLO ON NUORISOTYÖTÄ Jalkapallo sopii kaikille ja on yksi monipuolisimpia urheilulajeja. Palloliiton nuorisotoimintaa linjaa iloisuus: Ilo syntyy kannustavasta ilmapiiristä ja maailman suosituimman leikin – jalkapallon pelaamisen kokemuksista. Yksilön oppiminen ja yhteiset onnistumisen kokemukset synnyttävät iloa aidoimmillaan. Jalkapallo on yhä useammalle lapselle ja nuorelle paitsi rakas harrastus myös tärkeä elämänkoulu. Suomen Palloliitto jäsenineen kantaa siksi myös sen kasvatusvastuun, jonka Suomen suurimman järjestäytyneen nuorisoliikkeen pitääkin. Aikuiset voivat tulla jalkapallon pariin voi tulla mukaan muutenkin kuin pelaajina: tehtäviä riittää huoltajille, valmentajille,

joukkueenjohtajille. Kannustavia katsojia tarvitaan jokaiseen peliin ja kuskeja kauempana pelattaville pelimatkoille – kotipeleissä tarvitaan kahvinkeittäjiä ja pullanleipojia – kaikkien panos jalkapalloon on yhtä tärkeä. Jalkapallon haastavampaan puoleen voi pelaamisen lisäksi tutustua kouluttautumalla erotuomariksi. WJK tukee joukkueitaan valmentaja-koulutuksella. Matti Immonen, joka itse valmentaa WJK01poikein joukkuetta, on seuran joukkueiden valmentajien tukena FortumTutorina. Palloliitto ja Fortum aloittivat vuonna 2009 valtakunnallisen Fortum Tutor -ohjelman, jonka tavoitteena on kehittää lasten jalkapallovalmennusta. Ohjelma on saanut erinomaista palautetta sekä seuroilta että lasten valmentajilta. Matti sanookin: ”Junioreita pitää meilläkin kerätä mahdollisimman paljon jokaiseen ikäluokkaan ja mielellään varhain, koska ns. ”Taidon kultainen oppimisjakso” on 6-12 vuotiaana. Jos pelaaja aloittaa jalkapallon vasta 11-12 vuotiaana, jolloin pienkenttäpelin (5v5 ja 7v7) oppivuodet jäävät saamatta, vastaa se samaa kuin siirto yläkouluun ilman alakoulun opiskelua.” WJK panostaakin erityisesti aloittavien ikäluokkien jalkapallotoimintaan, uusille ikäluokille pyritään samaan aloittavat joukkueet ja siirtyminen Kortteliliigasta seuratoiminnan puolelle on helppoa.


Kortteliliiga tuo jalkapallon jokaiselle tutuksi ja lajin kokeileminen on helppoa. Juniorijalkapallojoukkueen valmentajan pitää olla työssään lapsikeskeinen ennemminkin kuin joukkuekeskeinen. Toiminnassa pyritään jakamaan joukkueen pelaajia ikäryhmiin ja tasoryhmiin, niin että mahdollisimman tasaväkiset nuoret pelaajat pelaavat ja harjoittelevat keskenään. Henkilökohtaiset harjoitteluohjelmat on otettava käyttöön mahdollisimman aikaisin ja oman harjoittelun pitää perustua ennemmin valmentajan huomioihin kuin pelkkään testaukseen. Mutta jalkapallon pariin voi tulla harrastamaan myöhemminkin. Erityisesti jos takana on muita joukkuelajeja, jääkiekkoa, salibandya, lentopalloa, koripalloa – on jalkapallon tekniikkataitojen oppiminen yhdistettävissä jo osattuun joukkuepeliin. Ikinä ei ole liian myöhäistä aloittaa – töitä pitää vaan tehdä enemmän muun joukkueen tavoittamiseksi ja kasvamiseksi osaksi pelaavaa joukkuetta. KN

Jalkapallo vie koko perheen mukanaan. Vertti, Mimmi ja Aatu Torvisen perheen menoja säätelee jalkapallo; Aatu ja Vertti pelaavat 02-pojissa ja Mimmi omaa ikäluokkaansa vanhemmissa 04/05-tytöissä. Lisäksi isä Kari huoltaa poikien joukkuetta ja äiti Mari on tyttöjen joukkueen joukkueenjohtaja

WJK juniorit ry:n joukkueiden VALMENTAJAT B-pojat wjkBpojat@wjkjuniorit.fi Vastuuvalmentaja Jari Nieminen puh. 040-7034066 jarinieminen520@gmail.com Valmentaja Jens Köllner puh. 040-5688115 jens.koellner@pel-tuote.fi C14n WJK01-pojat wjk01pojat@wjkjuniorit.fi Vastuuvalmentaja Matti Immonen puh. 040-7734587 matti.immonen@poyry.com Valmentajat Juha Niemi puh. 0500-172886 juha.niemi@pph.inet.fi Janne Kauhanen puh. 040-7452600 janne.kauhanen6@gmail.com Sami Vänttinen puh. 040-7261880 samivanttinen@hotmail.com D13 WJK02-Pojat wjk02pojat@wjkjuniorit.fi Vastuuvalmentaja Martin Mbeng puh. 050-5386723 martin.mbeng@poyry.com Valmentaja Wu Kang (Peter) puh. 040-8605916 kang.wu@andritz.com Dn12 WJK03-pojat wjk03pojat@wjkjuniorit.fi

Vastuuvalmentaja Marko Turunen puh. 045-3558852 marko.turunen68@gmail.com Valmentajat Juha Prinkkilä puh. 050-5635983 juskup@gmail.com Mikko Hyvärinen 040-5293397 mikko_hyvarinen@yahoo.com

Valmentaja Jyrki Väänänen puh. 040-5672111 jyrki.vaananen@varkaudenaluelampo.fi Jyrki Tikanmäki 050-9117359 jykket@gmail.com MV-Valmennus Janne Paasisalo puh. 040-5695666 mustanaamio@live.com

E11 WJK04-pojat wjk04pojat@wjkjuniorit.fi Vastuuvalmentaja Marko Turunen puh. 045-3558855 marko.turunen68@gmail.com Valmentaja Ilkka Hämeenniemi puh. 044-5544821 ilkkahameenniemi@gmail.com

F 07, 08-pojat wjk07pojat@wjkjuniorit.fi Vastuuvalmentaja Juha Kukkonen puh. 040-1246142 j@jmkpalvelut.fi Valmentaja Ville Leskinen puh. 0400-503074 ville.leskinen@varkaudenurheiluseurat.fi Juuso Muuruvirta puh. 044-5599142 juuso.muuruvirta@gmail.com

En10 WJK05-pojat wjk05pojat@wjkjuniorit.fi Valmentajat Antti Kärkkäinen puh. 040-7709981 antti.r.karkkainen@gmail.com Matti Kudjoi puh. 040-5177810 matti.kudjoi@pp2.inet.fi Jyrki Tikanmäki puh. 050-9117359 jykket@gmail.com F09 WJK06-pojat wjk06pojat@wjkjuniorit.fi Vastuuvalmentaja Tuomo Tuunainen puh. 040-8423909 tuomo.tuunainen@gmail.com

B-Tytöt Vastuuvalmentaja Jari Mensonen puh. 045-6152024 jari.mensonen@luukku.com C15-Cn14 WJK 00/01-tytöt wjk00tytot@wjkjuniorit.fi Vastuuvalmentaja Jorma Saastamoinen puh. 040-5900011 jorma.saastamoinen@pp4.inet.fi Valmentaja Esa Myrberg puh. 0400-711555 esa.myrberg@kone.com

D13-Dn12 WJK02/03-tytöt wjk02tytot@wjkjuniorit.fi Vastuuvalmentaja Petri Huovinen puh. 0440-399566 petri.huovinen@pp4.inet.fi Valmentaja Ilmo Kekki puh. 040-7387620 ilmokekki@gmail.com Juha Leskinen puh. 040-5227612 juha.a.leskinen@storaenso.com E11-En10 WJK04/05-tytöt wjk04tytot@wjkjuniorit.fi Vastuuvalmentaja Kirsi Nummela puh. 040-6792320 kirsin@salli.com Valmentaja Kalle Nummela puh. 040-4125126 kalle.numm@gmail.com F 06/08 Tytöt wjk06tytot@wjkjuniorit.fi Valmentaja Tiia Mensonen puh. 050-4927477 tiia.mensonen@varkaudenurheiluseurat.fi Emmi Julkunen puh. 0405212977 emmi.julkunen95@gmail.com WJK JUNIORIPÄÄLLIKKÖ Antti Immonen puh. 050-3047066 junioripaallikko@wjkjuniorit.fi


WJK B-tytöt B-tytöt pelaavat tänä vuonna yhteisjoukkueena PU-62:n kanssa (Porrassalmen Urheilijat -62, Mikkeli), jatkaen vuosia kestänyttä menestyksekästä yhteistyötä. B-tyttöjen pelit tarjoavat hienoja mahdollisuuksia myös 15-vuotiaille pelaajille, jotka pääsevät haastamaan taitotasonsa isompien peleissä. Omien nuorempien ikäluokkien peluuttaminen tukee WJK:n pelaajien kehittymistä. Joukkueemme on nuori; B-tyttöjen joukkueesta suurin osa onkin syntyneitä vuonna 99 kun ikäluokkaan on osallistumisoikeus 97 syntyneillä. Toki kun kohdataan selkeästi omaa ikää vanhempia pelaajia, on ikäeroa kurottava kiinni jonkin verran, mutta haasteet kehittävät pelaajia. ”Sama pelaajapula toki vaivaa tämän ikäisissä kaikkia joukkueita”, toteaa joukkueen valmentaja Jari Mensonen. ”Pelaajamäärät käyvät pieniksi. Hyvää yhteistyötä Mikkelin suuntaan on jatkunut jo useamman vuoden ajan, mutta syksyllä on mietittävä joukkueen kuvioita uusiksi, jotta pystymme vahvistamaan pelaajakantaamme määrällisesti”. Pelisarjojen päällekkäisyydet ovat vieneet yhteisjoukkueen pelaajia monelle taholle, joten ihan aina ei Mikkelistä ole saatu apuja B-tyttöjen I-divisioonan peleihin. ”Tyttöjen harjoitteluaktiivisuus ja motivaatio on aivan loistavalla tasolla”, haluaa Jari kiitellä tyttöjä. Joukkue on pelityyliltään aktiivinen, pallonmenetyksen jälkeen siirrytään tehokkaaseen puolustamiseen. Asenne, millä tytöt tekevät töitä kentällä on heidän valmentajansa silmissä ihailtava. ”Varkaudessa olemme saaneet hyvän harjoitusringin pelaamaan aikuisten naisten sarjaa pelaavien kanssa, saamme siten

aikaiseksi kunnon harjoitustilanteita.” Jari jatkaa vielä pelaajien vähyydestä: ” Meillä ei ole pelaajissa lopettamisia, muutamia pitkäaikaisia toipumislomia on jouduttu pitämään loukkaantumisten takia. Mahdollisimman ison pohjan rakentaminen varhaisessa vaiheessa seuratoimintaa, olisi tärkeää myöhempien ikäluokkien kokoa ajatellen.” Motivaatio pyritään vuosiharjoittelussa pitämään yllä tauottamalla harjoittelua, talven fysiikkapainotteisempaa jaksoa tauotetaan joulu- ja kevättauolla, kesällä huilataan aina hetki ennen syyskaudelle siirtymistä. Vaikka motivaatio on korkealla, on lepo ajoittain hyvän harjoittelun perusta.

Mahdollisimman pitkälle menevä valmentajakoulutus takaa myös tehokkaat valmennusmetodit. Jari on itse suorittanut Avalmentaja tason sekä läpikäynyt Nuorten Valmentajakoulun ja valmennusuraa on kestänyt jo yli 30 vuotta. Aikuisiän kynnyksellä oleville nuorille pystytään näin antamaan tehokkaat opit pelitaitojen kehittämiseksi sekä fyysisten ominaisuuksien varmistamiseksi. Jari Mensonen kiittelee vielä työpariaan Jyrki Kostamoa, B-tyttöjen joukkueenjohtajaa. ”Tässä on jouduttu paiskimaan ihan tosissaan töitä, että on saatu pelaajat peleihin”. Työpari on tehnyt aktiivista työtä myös varmistaakseen joukkueen pelaajatoiminnan rahoittamisen. B-tytöt kiittävätkin yhteistyöstä seuraavia yrityksiä: Varkauden Puu, Varkauden Medifys, Suomen Pointex, Keveka, Ykkössähkö, Sepon Lihatori, Foto-Ritva, Autokoulu Anne ja Auto Soininen. Vahvat yhteistyökuviot takaavat tytöille varmuuden pelaamisesta.

Pelaajat: Surakka Enni, Alenius Katri Pauliina, Talvensaari Niina, Mähönen Emma, Heiskanen Kiia, Lintu Heli, Herranen Vilma, Haikonen Janina, Hynönen Siiri, Kokko Hanna, Vartiainen Sara, Välimäki Sara, Tirkkonen Marleena, Kokko Outi, Taskinen Ronja, Pyykkönen Taru, Siitonen Emma, Ceder Oona, Toivakka Roosa ja Hulkkonen Kerttu


WJK B-pojat B-pojat eli pelivuoden alussa alle 17-vuotiaat pelaajat aloittivat kovan treenaamisen jo viime vuoden puolella valmentajansa Jari Niemisen ohjaamana. Talviharjoittelun merkitys kovenee pelisarjan kovetessa, hyvä pohja pitäisi luoda talvikauden harjoittelulla. Talvikauden harjoitteluun kuuluu pallollisen harjoittelun lisäksi voimaharjoittelua. Kesäkaudella harjoitteluaktiviisuus on todella korkealla, mutta talvikauteen tarvitaan vielä lisää potkua, toteaa joukkueen joukkueenjohtaja Pekka Hannelin, joka on ollut WJK:n jalkapallotoiminnassa mukana vuodesta 2008 alkaen. Keväällä on pelattu B-poikien alueellista II-divaria jossa vastustajia tulee Kaakkois-, Keski- ja Itä-Suomesta. Taso tällä tasolla jo erittäin kova, joten pelaajilta vaaditaan kovaa panostusta; henkilökohtainen motivaatio, kova fyysinen kunto, säännöllinen harjoittelu valmentajan ohjeiden mukaan sekä omat fyysiset harjoitteet. Tupakointi tai muiden päihteiden käyttö on ehdottomasti kielletty harjoitusten/pelien yhteydessä eikä luonnollisesti ole järkevää vapaa-ajallakaan tällä tasolla. Kesällä joukkue osallistuu HesaCupiin B-poikien joukkueen pelaajista 9 on 98 syntyneitä, 8 on syntynyt vuonna 99, 2 on syntynyt vuonna 00 ja yksi-01.

WJK B pojat wjkBpojat@wjkjuniorit.fi Vastuuvalmentaja Jari Nieminen 040-7034066 jarinieminen520@gmail.com Valmentaja Jens Köllner 040-5688115 jens.koellner@pel-tuote.fi JJ / rahastonhoitaja Pekka Hannelin 0400-762849 pekka.hannelin@careliancaviar.com Huoltaja Mauri Jääskeläinen 050-5876681 mauri.jaaskelainen@gmail.com

Pelaajat: Hannelin Valtteri, Holmström Jani, Hukkanen Roni, Jääskeläinen Henri, Köllner Dominik, Laitinen Juho, Malkki Joel, Simoinen Jesse, Ylönen Jere, Jooseppi Paasonen, Juuso Muuruvirta, Kare Korhonen, Sauli Löllö, Veeti Koponen, Björkstedt Aatu, Hautalampi Harri, Mazlum Ezevit, Rasmus Hahtala, Onni Haikonen, Antti-Jussi Ikonen


WJK yhteistyössä VEK:n kanssa VEK eli Varkauden Erotuomarikerhon tekee vahvaa yhteistyötä paikallisen juniorijalkapalloilun kanssa. Varkaudessa järjestetään vuosittain keväisin erotuomarikurssi, mihin voivat osallistua yli 14 vuotaat erotuomari-toiminnasta kiinnostuneet. Varkaudessa tarjotaan erotuomareiden osalta juniorijalkapalloilulle poikkeukselliset olosuhteet, jo lyhennetyn kentän juniori-peleissä pelejä viheltävän erotuomarin lisäksi on kentällä avustavat erotuomarit, jotka avustavat erotuomaria mm. paitsiotilanteissa. Samalla saadaan kerhon omille nuorille erotuomareille mahdollisuuksia oppia ja kehittyä erotuomaritoiminnassa. Varkauden erotuomarikerho järjestää peleihin erotuomarit, vuosittain on tarjolla myös kaikille WJK joukkueille yhteinen keskusteluilta, missä tuodaan tärkeimpiä sääntökohtia myös joukkueiden tietoon. VEK:n yhteyshenkilö on pj Petteri Muuruvirta muuruvirta@gmail.com Kuvassa erotuomarina Juuso Muuruvirta, joka pelaa itse B-pojissa, viheltämässä Cn14 Puolen Suomen Liigan pelissä.


Tämän ikäluokan vähäinen pelaajien määrä piirissä toi muutoksia pelitapaan. Palloliiton Itä-Suomen piiri linjasi, että pelit pelataan lyhennetyllä kentällä ja pienemmällä pelaajamäärällä. Tämä ratkaisu sopi meille hyvin, sillä joukkueen kokoaminen isommalle kentälle olisi tuonut omat haasteensa. Kauteen lähdettäessä linjasimme kehityskohteiksi yksilöllisen taidon ja fysiikan kehittämisen. Osa talven harjoituksista vedettiin omalla porukalla ja osa yhdessä B tyttöjen kanssa. Yksilöllisen taidon kehittyminen on näkynyt myös joukkueemme yhteisessä pelaamisessa piirisarjassa alkukauden osalta. Myös fyysinen puoli on astetta parempaa verrattuna viime kauteen. Joukkuehenki on pysynyt hyvänä ja tämä on edesauttanut yksilöiden kehittymiseen. Tosiasia kuitenkin tulevaisuutta ajatellen on se, että tässä ikäluokassa on tehtävä linjaus tulevaisuudesta. Pelaajien vähäinen määrä rajoittaa jonkun verran tulevia suunnitelmia, joten tiiviimpi yhteistyö B tyttöjen kanssa jatkossa on mielestäni välttämätöntä. Tällä linjauksella taattaisiin samalla yksilöllisen kehityksen jatkuminen. Toivotan joukkueemme puolesta hyvää kesän jatkoa ja antoisia hetkiä hienon lajin parissa. Jorma Saastamoinen

WJK00/01-tytöt

edellisen kauden tapaan Jorma Saastamoinen, Esa Myrberg ja Janne Paasonen. Joukkueenjohtajan tehtäviä ovat hoitaneet Tarja Saastamoinen ja Satu Henriksson. Huoltotehtävät ovat hoitaneet Kata Torvinen ja Sanna Sundgren.

WJK 02/03-tytöt

aloittamista on myös valmentanut kahta poikajoukkuetta. Ilmo Kekki on OPS:n kasvatti, sieltä HP47:n kautta VarTP:hen. Ilmo pelasi yhteensä maalivahtina reilut 20 vuotta, ennen tyttöjen valmentajaksi tuloa hän valmentanut poikia n.15 vuotta. Juha Leskinen on pelannut JuPy:ssä 25 vuotta maalivahtina, pelannut myös lentopalloa ja toiminut maalivahtivalmentajana jääpallossa. Joukkueenjohtajana toimii Katja Nissinen: ”Yritän koko ajan oppia jalkapallon hienouksia. Opettajana toimiminen auttaa JoJon roolissa, kun asioita pitää organisoida ja järjestellä ja tiedottaa isolle porukalle”, kertoo Katja tehtävästään.

WJK00/01 tytöt aloittivat kauteen valmistautumisen viime marraskuussa. Joukkueen vahvuus oli 13 tyttöä. Valmennuksesta ovat vastanneet

WJK 02/03-tytöissä treenaa tällä hetkellä 17 pelaajaa, joista 12 on 02- ja 5 03-syntyneitä. (Viivi Huovinen, Emmi Nissinen, Juulia Laitinen, IidaEerika Hänninen, Veera Suhonen, Olivia Piira, Milma Hämäläinen, Senni Sutinen, Satu Bergius, Hilma Kekki, Lisa Vasilyeva, Rinna Luotinen, Milla Leskinen, Viivi Keinänen, Heidi Halonen, Oona Jäppinen ja Hilma Ranta-Krenkku) Tänä vuonna tytöt pelaavat piirisarjassa D13ikäluokan lyhennetyn kentän 7v7 peleissä sekä piirin alueella pelattavaa Juniorcupia. Vuoden aikana osallistaan useisiin turnauksiin, jotta tytöt saavat monipuolista pelikokemusta sekä käydään harjoituspeleissä esim. Mikkelissä ja Jyväskylässä Joukkue harjoittelee läpi vuoden 2-3 kertaa viikossa, suurin osa joukosta harjoittelee säännöllisesti ja pyrkii koko ajan aktiivisesti parantamaan suorituksiaan. Joukkueen vahvuus on hyvä yhteishenki ja iloinen tekemisen meininki, rakkaus lajia kohtaan, yritteliäisyys ja innokkuus Tavoitteena on oppia mahdollisimman hyväksi joukkuepelaajaksi omia henkilökohtaisia lajitaitojaan koko ajan parantaen. Joukkueella on omat haasteensa - aktiivisia ja joukkueeseen sitoutuneita pelaajia mahtuisi joukkoon vielä enemmänkin, harjoitteluolosuhteet talvella ovat aika haasteelliset etenkin pelitaitojen parantamisen suhteen, koska tilat ovat rajalliset ja harjoitteluvastuksia joutuu etsimään matkojen takaa. Joukkueen valmentajatilanne on loistava. Päävalmentajamme Petri Huovinen pelasi 30 vuotta varkautelaisissa joukkueissa sekä jalkapalloa että jääkiekkoa ja on ennen tyttöjen valmentajan

Mieleenpainuvimpia hetkiä on ollut kauden 2015 avauspelit, joissa tytöt voittivat 3 ottelua putkeen. Tytöt ovat osoittaneet peleissä hienoa taisteluhenkeä, joukkueena pelaamista ja osaamista. Turnausreissut ovat olleet iloisen ja yhteen henkeen puhaltavan joukkomme kanssa ikimuistoisia. Tällä tasolla pelaaminen vaatii pelaajilta sitoutumista harjoitteluun ja joukkueen tavoitteisiin ja aktiivista harjoittelua. Lisäksi huoltajien aktiivinen tuki ja kiinnostuneisuus lapsensa harrastustoiminnalle on tärkeää.


Cn14 WJK01-POJAT 01 poikien joukkueessa on tällä kaudella mukana 34 pelaajaa. Mukanamme on kaksoisedustuksella pelaajia Savonlinnasta, Iisalmesta, Pieksämäeltä sekä Riistavedeltä. Kaksoisedustus pelaajien myötä pystymme pelaamaan kahdella joukkueella tälläkin kaudella ja voimme tarjota jokaiselle pelaajalle oman tasoisia pelejä. Pelaamme Puolen Suomen Liigaa sekä Itä-Suomen piirisarjan normaalikentällä.

Kausi alkoi piirisarjan futsal turnauksilla. Futsal kausi kesti tammi- ja helmikuun, jolloin pelattiin 3 turnausta; Siilinjärvi, Varkaus ja Rääkkylä. Futsalia pelasimme kahdella joukkueella ja kausi päättyi piirinmestaruus hopeaan ja pronssiin. Kevään aikana pelattiin muutamia harjoituspelejä kun katseet oli suunnattu jo huhtikuussa

alkavaan Puolen Suomen Liigaan. Paikka sarjassa säilytettiin suoraan edellisen syksyn tuloksella. Puolen Suomen Liigan kevätkierrokseen kuului viisi turnausta ja oma turnauksen lisäksi nämä kaikki turnaukset pelattiin lyhyen ajomatkan päässä lähikaupungeissa; Mikkeli, Joensuu ja kaksi kertaa Kuopiossa. Kevätkauden tavoitteena oli säilyttää paikka syksyn kierrokselle ja tavoite saavutettiin. Syksyn osalta Puolen Suomen Liiga alkaa 15.08. Vaasan turnauksella. Kotiturnaus on vuorossa 22.08. Lisäksi pelataan 12.09. Kokkolassa, 26.09. Oulussa ja sarja päättyy 10.10. Kuopioon. Piirisarjan kevät kierros alkoi heti toukokuun alussa 6.5. kotipelillä ja päättyy 17.06 Rautalammille. Piirisarjassa pelataan kaksin-kertainen sarja, joista toinen kierros alkaa heti elokuun alussa Lehmossa. Pelejä kertyy piirisarjassa kauden aikana 14,

joista seitsemän koti- ja seitsemän vieraspeliä. Kaudella harjoittelemme keskimäärin neljä kertaa viikossa. Onneksi oli jälleen vähäluminen talvi ja tekonurmelle päästiin jo maaliskuussa. 14-vuotiaat ovat juuri useimmat nopean kasvun vaiheessa, jolloin sisätilojen kova alusta ei ole hyväksi kasvavalle pelaajalle. Talvikaudella lisättiin myös harjoitteluun fysiikka- ja juoksutekniikka harjoitukset kerran viikossa. Näiden harjoitusten tarkoituksena on ollut lisätä pelaajien voimaa, nopeuskestävyyttä ja nopeutta. Harjoitukset ovat koostuneet koordinaatiota kehittävistä, kehon hallintaa parantavista ja yleiskuntoa nostavista aerobisista harjoitteista. Pallollisissa harjoituksissa on pyritty henkilökohtaisen tason ja pelaajan pelikäsityksen parantamiseen. Pelaajat ovat tehneet kuntotestin tammikuussa ja pelaajat testataan uudestaan kesäkuun lopussa. Testit ovat koostuneet kuudesta eri osa-aluetta mittaavasta testistä; nopeus, nopeuskestävyys, nopeusvoima, ylävartalon voima, venyvyys ja voimakestävyys Myös piirisarjan vaihtui normaalikentälle jolloin myös edellisenä vuonna vain piirisarjaa pelanneet pelaajat tulivat uuden pelitavan pariin 11v11. Oman haasteensa tämä on tuonut siihen että pelaaja pystyy hahmottamaan kentän koon ja oman alueensa. Lisäksi joukkueemme on opetellut uuteen pelitapaan, aluepelaamiseen, jolla pelataan piiri- ja aluejoukkueissa. Joukkueemme vahvuutena voidaan mainita pelaajien motivoitunut asenne harjoitteluun ja joukkueena pelaamiseen. Pelaaminen Puolen Suomen Liigan tasolla vaatii pelaajilta monipuolista ja aktiivista harjoittelua, urheilullisuutta


sekä sitoutumista. Vaikka harrastus vaatiikin paljon, niin koulu- ja kotitehtävien suorittamista ei saa unohtaa. Tulevaisuuteen katsomme avoimin silmin ja toivomme yksittäisen pelaajan ja joukkueen pelaamista mahdollisimman korkealla tasolla. Se takaa parhaan kehityksen jalkapalloilijana. Tällä kaudella osallistumme muutamaan turnaukseen. Aivan viime vuoden lopulla olimme OLS:n järjestämässä turnauksessa ja helmikuussa KuPS: n järjestämässä Helmiturnauksessa. Kesällä on pääturnauksena Ystävyyskaupunkiturnaus Turussa heinäkuun lopulla ja mahdollisesti syksyllä jokin turnaus kauden päätyttyä. Pyrimme motivoimaan pelaajia omaan henkilökohtaiseen harjoitteluun ja kannustamaan myös taitoharjoitteluun. Alueellisissa taitokisoissa ikäluokkamme on ollut hyvin edustettuna. Useampana vuonna pelaajamme ovat pärjänneet taitokisoissa piiritasolla todella hyvin. Piirin taitokisoissa joukkueestamme on ollut mukana useampi pelaaja. Viime vuonna jälleen piirin taitokilpailujen ykkönen tuli WJK:sta. Itä-Suomen paras oli Henri Niemi. Henri lunasti mestaruudellaan paikan Valtakunnallisiin taitokilpailuihin, joihin ei valitettavasti voinut osallistua loukkaantumisen vuoksi.

Itä-Suomen piirijoukkue tapahtumissa pelaajiamme on ollut mukana kaikkiaan 12. Ja kesäkuun piirijoukkue Cupiin tuli kutsu kolmelle pelaajallemme; Henri Niemi, Jesse Jäppinen ja Ilari Kekäläinen. Lisäksi myös kaksoisedustuksella joukkueessamme pelaava Heikki Korhonen oli mukana piirijoukkue Cupissa.

Joukkueemme vastuuvalmentajana toimii Matti Immonen. Muu valmennusryhmä on: Sami Vänttinen, Janne Kauhanen ja Juha Niemi. Huoltajana toimii pääosin Kirsi Nummela. Vastuujoukkueenjohtajana toimii Anu Kangas-Happonen sekä apuna myös Kirsi Nummela, Juha Niemi ja Tommi Jäppinen.


D13 POJAT (-02) WJK02 joukkuetta on nyt luotsannut reilun parin vuoden ajan Martin Mbeng, joka tuo kansainvälisyyttä varkautelaisille jalkapallokentille. 13-vuotiaat futaajat saavat oppia jalkapallon moniosaajalta, joka on nyt tavoitteellisesti rakentanut pelillisiä taitoja pojille ja pitkäjännitteinen työ tuottaa hienoa tulosta poikien taitojen kasvaessa. Valmennuksen kielen ollessa englanti, on moni pojista todennut kouluarvosanojen nousevan ihan huomaamatta, kun kielen käyttämisestä tulee itsestään selvää arkipäivän rutiinia. Jokainen pojista on oppinut jalkapallosanaston ja pelipaikat englanniksi. Kansainvälisyyttä lisää vielä joukkueen Kiinasta kotoisin oleva apuvalmentaja Kang Wu. Pojat tulkkaavat toisilleen sen mikä on tarpeen, jokainen pysyy kyllä mukana harjoituksissa ja peleissä. Ja joukkueen joukkueenjohtajat ja muut toimihenkilöt ovat kaikkien aloittavien 13 -vuotiaiden tukena alkuun pääsemiseksi. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa jalkapallon peluuta. Joukkueessa on 19 lisenssin maksanutta pelaajaa tälle vuodelle ja pelaamme piirisarjaa, 9v9 lyhennetyllä kentällä. Olemme saaneet upeaa apua myös nuoremmista ikäluokista. Ensi vuonna on edessä pallokoon vaihtuminen sekä siirtyminen pelaamaan 11v11 pelejä täysikokoiselle kentälle ja isomman maalin kanssa. Talvikaudella onkin tarkoitus päästä pelaamaan jo isomman kentän turnauksia, jotta uusi pelitapa alkaa tulla tutuksi. Piirisarjan lisäksi ohjelmasta löytyy siis turnauksia, talvisin on käyty pariin otteeseen pidempi reissu – fiksusti käyttäytyvien nuorten miesten kanssa on ilo matkustaa ja peli-ilo on ihan parasta katsottavaa. Joukkueenjohtajan kannalta poikien peliohjelman valmisteleminen on kivaa työtä, vanhemmat ovat aktiivisia ja poikien mukaan on saatu aina tarpeelliset tukijoukot kaikkiin peleihin – suurin osa pelimatkoista on Itä-Suomen alueella tehty vanhempien kuskaamana omilla autoilla. Vaikka monet

vanhemmat ovat aktiivisia ja kiinni useamman lapsen harrastuksissa, on kentän reunalle aina saatu hienosti isiä ja äitejä mukaan. Joukkue kasvattaa myös tulevia erotuomareita, nuorista on löytynyt aktiivisia harrastajia, jotka ovat jo päässeet viheltämään pelinohjaajana pelejä. Eiköhän joukkueen pojista saada monia mukaan ensi vuonna aktiiviseen erotuomaritoimintaan kun tarvittava ikäraja täyttyy kaikilla. Ja vanhemmistakin on useammalla erotuomarikortti suoritettuna ja oma jalkapallotausta takana, joten pystymme ohjaamaan myös pelisääntöjen oppimista pelien yhteydessä. Mitä vahvemmin tukijoukot osaavat jalkapallon pelilliset hienoudet, sitä paremmin pystymme tukemaan poikien pelaamista. Pojilla on monella jo vuosien pelikokemus takana, mutta mikä tärkeintä, ilo on mukana pelaamisessa. Aktiivinen koko kauden ympäri kestävä harjoittelu on hyvän pelaamisen takana.

Joukkueessamme on pelannut tällä kaudella: Vertti Torvinen, Aatu Torvinen, Leo Myller, Viljami Koponen, Ville-Valtteri Hänninen, Tomi Klimov, Jere Hautalamp, Lauri Kalenius, Otto Sohlström, Kuisma Nummela, Jesse Marjo, Roni-Petteri Nevalainen, Otso Koskinen, Juho Tuhkanen, Valtteri Tuomainen, Viljami Prinkkilä, Lassi Prinkkilä, Joonas Tuhkanen, Arttu Soininen ja Jesse Toivanen. Meille on jokainen 02-syntynyt pelaaja tervetullut kokeilemaan jalkapalloa, oppimaan pelaamaan ja saamaan kavereita huippuporukastamme. Joukkueen yhteystiedot Mari Hautalampi joukkueenjohtaja wjk02pojat@wjkjuniorit.fi Martin Mbeng martin.mbeng@poyry.com puh. 050-538 6723


Dn12 POJAT (-03)

WJK03 -harjoitusrinkiin kuuluu n. 15 pelaajaa. Dn12 (-03) joukkue harjoitellut talven kaksi kertaa viikossa Repokankaan koulun salissa tai Tenniskuplassa. Ulos Tekonurmelle päästiin maaliskuussa. Kesäisin harjoitukset kolme tai neljä kertaa viikossa joko Jäppiläntien varressa NoPo -Areenalla, Repokankaan nurmikentällä tai Keskuskentällä Tekonurmella. Joukkue osallistuu Dn12-pojat (-03) lyhennetty kenttä -sarjaan. Lisäksi kauden aikana kierretään turnauksia. Uusia 2003 syntyneitä poikia toivotaan mukaan. Tervetuloa tutustumaan joukkueen toimintaan! Pelaajat: Nemo Turunen, Niklas Pulkkinen, Petja Rissanen, Viljami Prinkkilä, Eetu Kinnunen, Niko Kinnunen, Joona Hyvärinen, Eemeli Kolehmainen, Pietari Ruuskanen, Mikael Kervinen, Rasmus Itkonen, Mika Itkonen, Lassi Prinkkilä, Roope Tarvus, Miro Malkki, Oskari Hänninen.

Yhteyshenkilöt: D12 - WJK03 POJAT wjk03pojat@wjkjuniorit.fi Vastuuvalmentaja Marko Turunen 045-3558852 marko.turunen68@gmail.com Joukkueenjohtaja (tiedotus/rahastonhoitaja) Petri Pulkkinen 0400-570912 petri.pulkkinen@puustelli.com Valmentaja Juha Prinkkilä 050-5635983 juskup@gmail.com Mikko Hyvärinen 040-5293397 mikko_hyvarinen@yahoo.com


YHTEYSTIEDOT WJK04 Pojat wjk04pojat@wjkjuniorit.fi Vastuuvalmentaja Marko Turunen 045-3558855 marko.turunen68@gmail.com Valmentaja Ilkka Hämeenniemi 044-5544821 ilkkahameenniemi@gmail.com Huoltaja Ossi Turunen 040-7619442 ossi.a.turunen@gmail.com Petri Hämäläinen pietu774@hotmail.com Joukkueenjohtaja Antti Hänninen 0400-411745 anttitapioh@gmail.com Rahastonhoitaja Katja Mykkänen katja.ha.my@gmail.com

E11 POJAT (-04) Harjoitusrinkiin kuuluu yli 20 pelaajaa.

Uusia 2004 syntyneitä poikia toivotaan mukaan.

E11 (-04) joukkue harjoitellut talven 2-3 kertaa viikossa “Tennis-kuplassa” ja Repokankaan koulun salissa. Ulos Tekonurmelle päästiin maaliskuun puolivälissä. Kesäisin harjoitukset 3-4 kertaa viikossa joko Jäppiläntien varressa NoPo -Areenalla, Repokankaan nurmikentällä tai Keskuskentällä Tekonurmella. Joukkue osallistuu E11 (-04) poikien Piirisarjaan, jonka tiimoilta turnausviikonloppuja kertyy kesän aikana viisi kappaletta. Lisäksi kauden aikana kierretään useita Turnauksia, ja yksi omakin turnaus pidetään syksyllä.

Tervetuloa tutustumaan joukkueen toimintaan! Pelaajat: Hänninen Oskari, Prinkkilä Lassi, Klementtinen Rasmus, Malkki Miro, Loikkanen Miro, Kolari Saska, Tarvus Roope, Pirskanen Timi, Vänttinen Topias, Hämeenniemi Sami, Dag Roope, Hämäläinen Oscar, Hämäläinen Severi, Heinimö Iivari, Kilpeläinen Aapeli, Laakoli Jesse, Lankinen Ville, Posri Thanawat, Suhonen Aapo, Laitinen Jyri, Matilainen Ville, Turunen Noel.


25.4 tytöt pelasivat turnauksen -06 poikia vastaan tekonurmella. 04 tyttöjen oma turnaus oli tekonurmella 9.5. ja -06 tyttöjen ensimmäinen turnaus oli 17.5 Ylämyllyllä. Sen jälkeen on pelattu aktiivisesti piirisarjaturnauksia. Kaikki kiinnostuneet tytöt ovat lämpimästi tervetulleita mukaan kokeilemaan futista! Jalkapallo on upea laji harrastaa ja se antaa samalla monipuolisia pohjataitoja myös muulle kilpaurheilulle. Kehitämme pelillisten taitojen lisäksi juoksunopeutta ja reaktiokykyä, kimmoisuutta ja venyvyyttä, kaikki tarpeellisia taitoja lajissa kuin lajissa. Lisätietoja harjoitusajoista voi kysyä joukkueen toimihenkilöiltä, yhteistiedot löytyvät wjk junioreiden nettisivuilta. Joukkueen pelaajat: Anzelika Prokopyeva, Anni Janhunen, Greta Zoppi, Hanna-Lotta Väänänen, Mimmi Torvinen, Moona Kudjoi, Ninna Karhunen, Sara Immonen, Siiri Suna, Sohvi Huovinen, Emma Ruotsalainen, Matilda Maljanen, Iines Kosunen, Kerttu Keski-Posso, Milja Paananen, Henrietta Hotti, Senni Juvonen, Eevi Immonen, Vilma Pulliainen, Lotta Rastas, Saara Virekoski, Aino-Maija Markkanen ja koko joukkueen maskotti Kulta.

E11-F7 TYTÖT (04 - 08) Joukkue pelaa palloliiton Leikki Maailma- sarjassa kahdella joukkueella E11 ja F9 ikäluokissa. Tytöt harjoittelivat talven kaksi kertaa viikossa Lehtoniemen koululla ja kuplahallissa. Kevään edetessä ollaan päästy ulkokentille harjoittelemaan 2-3 kertaa viikossa ja samalla on harjoituksia eriytetty kahteen eri ikäsarjaan, kun joukkueille saatiin omat valmentajat vetämään harjoituksia. Vanhemmille

tytöille pyritään tekemään näin haastavampia harjoittelutilanteita, samalla kun pienemmät vasta lajiin tutustumassa olevat tytöt harjoittelevat leikinomaisemmin - molemmissa ikäluokissa on kuitenkin tärkeää kehittää pallonkäsittelytaitoja sekä oppia pelaamaan pienpelejä. Maaliskuun lopussa kävimme pelaamassa harjoituspelin -05 pallokissojen tyttöjoukkuetta vastaan Kuopiossa.

Valmentajat: 04/05 tytöt Kirsi ja Kalle Nummela 06/07/08 tytöt Emmi Julkunen Joukkueenjohtajat: Mari Torvinen ja Minna Harmainen Huollon hoitavat vanhemmat


E10 POJAT (-05) Jalkapallo on hienoin ja mukaansatempaavin urheilulaji, joka on kaikkein pelatuin joukkuepeli maailmassa. Jalkapallo on hauskaa ja kivaa! Nämä sanat tulevat joukkueemme pelaajilta ensimmäisenä mieleen kun kysytään; Miksi pelaan jalkapalloa? Meidän joukkueessamme (P05) on kymmenkunta vuonna 2005 syntynyttä jalkapallon pariin tempautunutta poikaa. – Joukkueessamme on hyviä ja vahvoja pelaajia sekä kaikki ovat kavereita, kertovat pojat syiksi hyvästä joukkueesta. Myös valmentajia kehuttiin, kiitos siitä. Pojat toivovat lisää pelikavereita. Joukkueessamme on aina tilaa uusille pelaajille. Talvella harjoittelimme kaksi - kolme kertaa viikossa ja pelasimme Futsal - piirisarjaa ja Mikkelin junnuliigaa. Otteluista tuli niin riemukkaita voittoja kuin harmittavia tappioita sekä tyydyttäviä tasapelejä. Lumien sulettua olemme päässeet harjoittelemaan tekonurmelle hyvissä ajoin keväällä. Harjoittelemme kevään ja kesän aikana noin kolme kertaa viikossa. Harjoitusaikataulumme löytyy joukkueemme nettisivuilta. Ensimmäiset pelit tältä keväältä ovat jo takanapäin. Tuloksia voi käydä katsomassa tarkemmin joukkueemme nettisivuilta. Pelaamme kesällä piirisarjaa, jonka lisäksi osallistumme turnauksiin Mikkelissä kesäkuun lopulla ja Jyväskylässä elokuussa. Odotettavissa on mukavia hetkiä joukkuekavereiden kanssa, pallon kesyttämistä, taitavuutta, otteluiden tuomaa jännitystä ja riemua sekä paljon muita hauskoja kokemuksia jalkapallon parissa. Nähdään kentällä! Matti Kudjoi (valmentaja) Antti Kärkkäinen (valmentaja) Janne Pöllänen (huoltaja) wjk05pojat@wjkjuniorit.fi Joukkueemme pelaajat: Arttu Kärkkäinen, Kaapo Kudjoi, Kaapo Natunen, Jasper Pöllänen, Lauri Mutka, Teemu Järvinen, Noel Turunen, Joona Hirvonen, Topias Vänttinen, Niilo Varis


F9 POJAT (-06) Poikien kommentteja lajista: - Parasta maalien teko - Pelaaminen/turnaus-matkat hauskoja - Asenne on tärkeää - Hienointa jalkapallossa on kun ei ole riitelyä ja kaikki on sovinnossa (uuden pojan kommentti) Paras asia joukkueessa: - Joukkuehenki - Kaverit - Kivaa pelata kun on hyviä pelaajia ympärillä, jokainen on hyvä jossain - Harjoituksia on sopivasti

Varattu Jussille

Vuonna 2006 syntyneet pojat ovat aktiivisesti harrastava joukkue, niin pelaajien kuin heidän vanhempiensa osalta. Joukkueen tavoitteena on tulevaisuudessa olla Itä-suomen parhaimmistoa omassa kilpailusarjassaan.

parissa. F9- joukkue kiertää vuonna 2015 piirisarjaa Itä-Suomen alueella, sekä käy mm. Porissa ja Lahdessa viikonlopun pituisissa turnauksissa hakien sieltä haasteita sekä ottaen oppia muista joukkueista.

Joukkeessa pelaa tällähetkellä vajaa 20 poikaa, joukkue koostuu vasta-alkajista sekä jo useamman vuoden lajia harrastaneista. Harrastuksen tarkoituksena on luoda lapselle tapa liikkua myös harrastuksen ulkopuolella ja antaa lapsella mahdollisuus harrastaa joukkueurheilua maailman suosituimman urheilulajin

Joukkueen toimihenkilöt sekä pelaajat toivottavat uudet pelaajat lämpimästi tervetulleeksi joukkueeseen, sekä kiittää tukioita yhteistyöstä. wjk06pojat@wjkjuniorit.fi


Jalkapalloleirin teemoina:

Juniorileiri 4.-7.8.2015 Varkauden keskuskentän tekonurmella Leiri on päiväleiri klo 9.00 – 15.00 välisenä aikana. Leirin hinta on 130€ (sisarale 30€). Hinta sisältää: Valmennuksen ja huollon, lounaan, välipalan, leiri paidan, juomapullon ja diplomin. Leiri on tarkoitettu 2002–2008 syntyneille tytöille ja pojille. Tytöille tulee leirille oma ryhmä/ ryhmät Leirille otetaan enintään 100 pelaajaa. Leiri järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 50. Pelaajat ovat leirillä vakuutettuja oman pelipassinsa kautta.

• Maalinteko • • • •

Syöttö Kuljetus/pallonhallinta Pujottelu Oheisharjoittelu o Keppijumppa o Motoriikka • Pomputtelu • Laukaus • Pääpelaaminen • Tekniikka-aamut • Ravinto-, lepo- ja lihashuolto-ohjausta sekä teematunnit • Kisat

ja tietysti PELAAMINEN

Ilmoittautumiset Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Antti Immonen junioripaallikko@wjkjuniorit.fi p.050-304 7066 10.7. mennessä


syystä tai toisesta vaikea löytää pelaajia kahteen joukkueeseen. Mutta lopulta saatiin joukkueet kasaan ja turnaus oli erittäin onnistunut. Joukkueita valmensivat turnauksessa Jani Kaila ja Matti Hynninen. Seuraavaksi osallistutaan Mikkelin Kissojen järjestämään turnaukseen 27.6. Tänne ilmoittauduttiin niin, että yksi joukkue pelaa 2007 syntyneiden sarjassa ja toinen joukkue 2008 syntyneiden sarjassa. Isompien joukkueeseen saatiin lähtijöitä runsaasti, mutta pienempien osalta meinasi olla hankalaa. Lopulta joukkueet saatiin kasaan. Täällä Matti valmentaa pienempiä ja Juuso isompia. Loppukesällä on vielä kaksi turnausta (8.8. ja 29.8.), joiden paikkakunnat selviävät myöhemmin.

F8-F7 POJAT (-07/08) Joukkue muodostui siis 2007 ja sitä myöhemmin syntyneistä. Joukkueen toiminta alkoi kun pidimme huhtikuun puolivälissä vanhempainpalaverin, missä organisoiduimme ja aloimme miettiä kesän kuvioita. Paikalle saatiin 4 vanhempaa… joten tehtäviä riitti kaikille :-) Matti Hynninen valittiin poikien joukkueen joukkueenjohtajaksi ainakin kesän yli ja Muuruvirran Henna auttaa juoksevissa asioissa (mm. rahaliikenne). Joukkueen valmentajaksi lupautui Karppisen Lasse. Mm. Muuruvirran Juuso toimi alusta asti hyvänä apuna. Uskaltauduttiin (vaikka oltiin tyhjän päällä) ilmoittamaan piirisarjaan 2 joukkuetta, koska oltiin luottavaisia, että poikia löytyy kyllä. Treenit aloitettiin vapulta ja poikia tuli mukaan aluksi reilu 10. Äkkiä rinki saatiin laajenemaan n. 20 poikaan (joten 2 joukkuetta osoittautui oikeaksi ratkaisuksi). Joukkueen harjoitukset on olleet 2 kertaa viikossa; maanantaisin ja torstaisin. Lisäksi osa pojista on käynyt myös kortteliliigan treeneissä. Joukkue harjoittelee läpi kesän ilman kesätaukoa. Jokainen pitää tauon oman perheensä lomien tai muun tarpeen mukaan. Ensimmäinen turnaus pelattiin helatorstaina Varkaudessa. Turnaus meni hienosti. Järjestelyt saivat kiitosta (vaikka sää ei suosinutkaan) ja pojat saivat hienoja pelejä. Lassen kiireiden vuoksi valmennuksessa jouduttiin tekemään lennosta muutos tou-

kokuun lopulla ja uudeksi valmentajaksi saatiin Kukkosen Jussi. Apuna on toiminut Juuson lisäksi mm. Kukkosen Joni. Seuraava turnaus oli Suonenjoella 13.6. Tänne oli

Joukkueessa pelaavat: Väinö Karvinen, Väinö Niiranen, Veeti Rantula, Luka Tuhkanen, Tuukka Huttunen, Waltteri Tuunainen, Paavo Hynninen, Niilo Hynninen, Aati Kärkkäinen, Jeremias Vänttinen, Vilho Kettunen, Panu Muuruvirta, Luka Kaila, Jalvar Salmi, Aatu Ihalainen, Daniel Rahikainen, Taavi Lackman, Aatu Lackman, Veeti Vänni ja Väinö Natunen.


Wjk2015  
Wjk2015  
Advertisement