Passzázs magazin, 2019. ősz

Page 1

PASSZÁZS TERET A VÁSÁRL ÁSNAK!

2019. ősz

Kezdődhet AZ ISKOLA

SMINK

AZ ŐSZI SZÉLBEN

MILYEN SZÉKET VÁLASSZUNK?

MIT SPORTOLJON

A GYEREK?

A NAP GYENGÉD

csókja


Vekerdy Tamás – Válás

Emma Carroll – Égi tolvaj

„Tudomásul kellene vennünk, hogy a gyerek számára a világ akkor ép, egészséges és teljes, ha van anyja és apja is, és valamilyen formában jelen vannak az életében. Erre egészséges testi és lelki fejlődéséhez szüksége van – szüksége volna. Nem maga a válás viseli meg legjobban – tartós károsodást okozva – a gyerekeket, hanem a két szülő közötti feszült és rendezetlen viszony.

Az árva zsebtolvaj, Szarka nem hisz a szemének, amikor megpillant egy fiút, amint elragadja egy repülő szerkezet. A segítségére siet, és azon kapja magát, hogy az ég felé repül. Odafentről minden más, és a lány hirtelen rádöbben, mire vágyik – az első akar lenni, aki hőlégballonon repül a francia királyi pár előtt. Lenyűgöző és inspiráló regény, amely az első párizsi hőlégballonos repülés igaz történetén alapul a 18. századból.

KÖNYVEK

BUVÖLETÉBEN A nyári szünet utolsó napjait kihasználva lassan el kell indulni gyermekeinkkel beszerezni néhány olyan olvasmányt a tanszerek mellett, melyek segíthetik és színesebbé tehetik a tanulást. A szülők és a pedagógusok is megtalálják azokat a könyveket, amiből sok ihletet meríthetnek a gyermekekkel való foglalkozás pillanataihoz.

Feldmár András, Büky Dorottya A cudar édesanya Azért olyan vonzók a mesék, mert rezonálnak nagyon elemi közös élményeinkkel, mindennapi életünkkel, a gyerek életével, a felnőtt életével.

Hanna Sörensen – Ügyesedj Borival! Rövidebbek a nappalok, odakint pedig hideg szél fúj? Semmi kedved kimozdulni. De semmi baj! Itt az ideje, hogy kényelmesen elhelyezkedj egy kényelmes kuckóba Bori legújabb kifestős füzetével. Ebben a füzetben sokféle feladatot találsz, így biztosan nem fogsz unatkozni!   • sokféle kifesteni való rajz és mandala   • izgalmas, megoldásra váró feladványok   • képrejtvények és más fejtörők

Michael Bright – Margaux Carpentier Az élet fája – Charles Darwin elméletéről gyerekeknek Ebből a csodásan illusztrált könyvből megtudhatod, miért közlekedik oldalazva a tarisznyarák, melyik hal jött ki először a szárazföldre, miért hasonlítanak a madarak a dinoszauruszokra, és hogy az agyunk miért a fejünkben van, ahelyett, hogy a lábunkban lenne.

2

Az első órám Mickey Egérrel és barátaival egyszerűen megtanulhatjátok, hogyan működik az óra! gyertek, tartsatok velünk, kövessük Mickeyék egy napját! Lapozó órával

Egy tökéletes nap – foglalkoztató és színező Mickey egér és barátai egész nap együtt bolondoznak, és a nap végén valakire még meglepetés is vár! Oldd meg a feladatokat, színezd ki a kedves képeket, hogy neked is olyan tökéletes napod legyen, mint nekik!


Tamás, Budapest, XVIII. ker. kabát Tesco ing Tesco nadrág Tesco cipő 13 928 Ft CCC

Olgi, Budapest, XVIII. ker. kabát 15 990 Ft Budmil blúz Tesco farmerszoknya 13 990 Ft Budmil cipő 15 500 Ft CCC

Olivér, Budapest, XVIII. ker. póló Kik farmer Kik cipő 4 490 Ft CCC

Patrik, Budapest, XVIII. ker. póló Tesco nadrág Tesco cipő 9 790 Ft CCC 2019. ősz 3


t e h d ő Kezd ola! az isk

iskolatáska Tesco

Staedtler színes ceruza készlet 36 db-os Müller

Az ősz közeledtével egyre inkább itt a tanév kezdete. Az elsősök már izgatottan várják, milyen lesz az iskola, a nagyobbak pedig kíváncsiak a folytatásra, várják a találkozást az osztálytársakkal és az új kalandokkal. A szülők pedig azon törik a fejüket hogyan vásároljanak be minél egyszerűbben és gyorsabban, hogy gyermekük úgy induljon el az első napon, hogy mindene megvan az elkövetkezendő tanévre. A Market Central Ferihegy a legjobb megoldás a bevásárlásra, ugyanis itt az iskolatáskától a tolltartón és a füzeteken, ceruzákon át, a ruhákig mindent be tudunk szerezni. Az itt található boltok választéka illeszkedik egymáshoz, a divathoz, a gyermekek és az iskolák igényeihez is.

tolltartók 2 990 Ft Budmil

Faber Castell kétvégű filctoll, 20 db-os szett Müller

iskolatáska 12 990 Ft Budmil Süni tempera Tesco

Lili, Monor táska 12 990 Ft Budmil póló Tesco farmer 14 990 Ft Budmil cipő 5 690 Ft CCC

4

Ars Una Big City iskolatáska Müller iskolatáska 13 990 Ft Budmil

Süni vízfesték Tesco

iskolatáskák Tesco

Ars Una Lamborghini kompakt mágneszáras táska Müller

Ars Una füzetek A5-A4, többféle Müller


Süni füzetek Tesco iskolatáskák Tesco

iskolatáskák Tesco

iskolatáska 14 990 Ft Budmil

Léna, Monor táska 12 990 Ft Budmil kabát Tesco póló Tesco farmer Kik cipő 6 490 Ft CCC

Olivér, Budapest XVIII. ker. táska 19 990 Ft Budmil kabát Kik póló Kik farmer Kik cipő 4 890 Ft CCC

Patrik, Budapest XVIII. ker. táska 14 990 Ft Budmil kabát Tesco póló Kik nadrág Tesco cipő 12 900 Ft CCC

HOGYAN VÁLASSZUNK ISKOLATÁSKÁT?

Faber-Castell színes ceruza 12 db Müller

Rendkívül fontos, hogy az iskolatáska melyet gyermekünk nap mint nap magával visz majd’ minden szempontból tökéletes legyen a kicsik számára. Amire mindenképpen figyelnünk kell a választásnál: ergonomikus alakítás, erősített hátsó rész, széles párnázott vállpántok. A táska vagy a hátizsák vállpántjai legyenek minimálisan 4 cm szélesek és párnázottak, hogy elbírják a tankönyvek súlyát és ne nyomják a gyerek testét. A helyesen beállított vállpántok teljes felületükkel a gyermek vállaira támaszkodjanak. Figyeljünk arra, hogy mindennek legyen helye a táskában, a kulacstól, az uzsonnás rekeszen át egészen a tolltartóig. Az iskolatáskának és a hátizsáknak szürkületkor, sötétben és bármilyen körülmények között jól láthatónak kell lennie. Ezért ügyeljen arra, hogy olyan táskát válasszon, mely elegendő nagy felületen rendelkezik ilyen reflexanyagokkal, színekkel és visszaverőkkel! Ha mindezek a tulajdonságok rendben vannak, akkor már csak azt kell figyelembe vennünk, hogy a hatalmas választékból melyet a Market Central Ferihegy kínál, gyermekünknek melyik táska tetszik a legjobban.

Süni ecset készlet Tesco iskolatáska 12 590 Ft Budmil

Star Wars iskolatáska Müller

2019. ősz

5


Eg y kis harapnivaló

férfi pulcsi 3 990 Ft C&A

L É N Z E H É G E M A H Egy nagyobb családi bevásárlás mindig időigényes. A Market Cent­ral Ferihegy elhelyezkedése alkalmas arra, hogy mindezzel gyorsan tudjunk végezni. A gyerekek is biztos találnak maguknak a boltokban valami érdekességet és ha egy kis mozgásra vágynak a játszótér vagy az Intersport előtti sporteszközök is a rendelkezésükre állnak. Egy valami egészen biztos, hogy a bevásárlás során megéhezik a család. Ebben az esetben sem kell azonnal hazarohannunk, hisz az ételudvar három étteremmel és egy Cof­fee Shop­pal várja az éhes vásárlókat. A játszótér mellett pedig friss lángossal és hamburgerrel csillapíthatjuk éhségünket, miközben megpihenhetünk az árnyas fák alatti padokon.

sál 2 995 Ft H&M

Olgi, Budapest, XVIII. ker. felső 7 990 Ft Budmil nadrág 14 990 Ft Budmil cipő 12 500 Ft CCC ékszer Tesco

Olivér, Budapest, XVIII. ker. póló Kik farmer Kik cipő 9 790 Ft CCC

Tamás, Budapest, XVIII. ker. felső 7990 Ft Budmil nadrág Tesco cipő 13 928 Ft CCC

Patrik, Budapest, XVIII. ker. póló Tesco nadrág Tesco cipő 4 490 Ft CCC

női pulcsi 12 995 Ft H&M

női ruha 9 995 Ft H&M

6

Dandy cipő 8 990 Ft Deichmann

férfi hosszúujjú póló 2 490 Ft C&A

férficipő 16 900 Ft Deichmann

férfifarmer 16 990 Ft Budmil


MILYEN SZÉKET

VÁLASSZUNK? Iskolakezdésnél nagyon fontos kérdés, hogy milyen széket válasszunk gyermekünknek, hiszen az iskolapadon kívül, amikor hazaérkezik ebben a székben is elég sok időt fog tölteni.

Jenslev Gamer szék 79 900 Ft JYSK

Masa laptopasztal 4 599 Ft Praktiker

gyerek forgószék kosár 19 990 Ft Praktiker

Samson asztali lámpa 5 999 Ft Praktiker Ernst asztali lámpa 6 490 Ft JYSK

HOVA ÜLJÖN A GYEREK?

A nagyobb gyermekeknek érdemes Gamer székeket választani, hisz ők a számítógépes online játékaikat is valószínűleg ebből a székből fogják játszani a tanulás után. Ezeknek a székeknek a kialakítása már olyan, hogy akár órákat benne ülve is kényelmesek maradnak. A kisebbeknek pedig színes, bohókás székek javasoltak, amire örömmel ülnek le tanulni. Szerencsére ma már ezek a székek is olyan ergonómiai kialakítással rendelkeznek, hogy kényelmes és gerinckímélő legyen a kicsiknek. Figyelnünk kell még a további igényekre, hisz az íróasztaltól felállva jöhet a laptop és a tablet. Ezekhez is nagyszerű kényelmes és vidám tartókat találunk, ha picit szétnézünk a kínálatban. Fontos szempont még az asztal megvilágítása, ami hozzájárul a szemek egészségéhez a megfelelő lámpa kiválasztásával.

Helgi asztali lámpa 7 990 Ft JYSK

Gamborg Gamer szék 89 900 Ft JYSK Aggestrup Gamer szék 49 900 Ft JYSK

Patrik asztali lámpa 7 990 Ft JYSK

gyerek forgószék foci 13 990 Ft Praktiker tablettartó párna 2 599 Ft Praktiker

Masa laptopasztal 4 599 Ft Praktiker

Billum szék 26 900 Ft JYSK

Bolzano gyermekszék 9 299 Ft Praktiker

Oliver asztali lámpa 9 999 Ft Praktiker tablet tartó babzsákpárna 2 599 Ft Praktiker

2019. ősz

7


A   vásárlás

szoknya 4 995 Ft C&A

KIRÁLYNŐI

A hölgyek teljesen függetlenül attól, hogy kicsik vagy nagyok, mind egytől egyig imádnak vásárolni. A vérükben van. A „leárazás” és az „akció” szó zene füleiknek. Mesterei annak, hogyan kombinálhatók össze egymással a különféle ruhadarabok. Képesek órákat válogatni egy-egy üzletben, majd újra vis�szamenni abba, ahol előzőleg válogattak. A kellemes őszi napütés szinte hívogat a vásárlásra. Idén is a fáradt napsugarak és a levelek színei ihlették az őszi ruhatárat, melyből bőven van mit válogatni.

Jennyi Fairy cipő 7 390 Ft CCC felső 1 995 Ft C&A pulcsi 8 995 Ft H&M

kabát 4 990 Ft C&A

szoknya 8 995 Ft H&M cipő 5 690 Ft CCC

8

Lili, Monor ruha 4 995 Ft C&A kabát 15 995 Ft C&A táska 8 190 Ft CCC cipő 11 900 Ft Deichmann

Léna, Monor felső Tesco nadrág KIK táska 9 790 Ft CCC cipő 9 790 Ft CCC

kabát 12 995 Ft C&A


n o j l o t r o p s t i M A GYEREK?

Lili, Monor Nike női top 8 990 Ft Intersport Nike női futónadrág 15 490 Ft Intersport Nike női futópóló 12 490 Ft Intersport

Olivér, Budapest, XVIII. ker. Pro tuch cipő 7 990 Ft Intersport Nike short 4 590 Ft Intersport Nike póló 4 690 Ft Intersport Intersport labda 3 490 Ft Intersport

A tanévkezdés mindig együtt jár rengeteg kérdéssel. Szeretnénk, ha gyermekünk választana valamilyen sportágat, ahol meg tudja magát mozgatni az egész napos ülés után. Vannak akiknek hobbi marad a sport és olyanok is, akik élsportolókká válnak. Minden sporthoz tartoznak speciális öltözékek, eszközök, melyeknek a beszerzése általában a szülők feladata, de szerencsére ezekből is óriási választékot találhatunk a Market Central Ferihegy üzleteiben.

Patrik, Budapest, XVIII. ker. Pro tuch cipő 8 490 Ft Intersport gördeszka 9 990 Ft Intersport Puma póló 4 990 Ft Intersport Puma nadrág 11 990 Ft Intersport

Léna, Monor bukósisak 5 990 Ft Intersport védőfelszerelés 4 490 Ft Intersport Energetics póló 5 190 Ft Intersport Energetics nadrág 6 990 Ft Intersport Firefly görkori 14 990 Ft Intersport 2019. ősz

9


Falevelek

ÁRNYÉKÁBAN Az idei ősz slágere a párduc minta. Ami egyesíti magában az ősz színeit és a párduc vadságát. Hordhatjuk sárga, barna, szürke fekete ruhával vagy kiegészítővel. Garantált a siker, hisz ezt a mintát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Viselhetünk belőle egy-egy darabot, ékszert, cipőt, táskát, de a bátrabbak összeállíthatnak belőle akár egy egész ruhatárat is. Válasszunk hozzá egy tökéletes őszi illatot, amivel megkoronázhatjuk megjelenésünket!

Lili, Monor kabát Tesco ruha Tesco cipő 8 190 Ft CCC ékszerTesco

táska 9 790 Ft Vestar

blézer 11 950 Ft C&A Lancome La Nuit Tresor L’Eau de Parfum Müller

cipő 7 990 Ft Deichmann pulcsi 5 995 Ft H&M

10


Balea arcradír balzsam barna cukorral 699 Ft dm alverde Dream Berry Nr.8 arcpirosító 1  199 Ft dm

Balea regeneráló szövetmaszk mézzel és avokádóolajjal 299 Ft dm

Arcápolás

alverde Soft Velvet ajakrúzs 999 Ft dm

trend IT UP Supercharged, Pro Curl szempillaspirál 1  499 Ft dm

az őszi szélben

Balea 5in1 arctisztító kendő 399 Ft dm

Évszakváltáskor nem csak a ruhatárat kell lecserélnünk, hanem a szépségápolási szokásainkat is. Ősszel már könnyen kipirosodik arcunk a hideg széltől, és érzékenyebbé válik. Amikor húzódik és fáj a bőrünk a széltől, előfordulhat, hogy a krémek, amiket rákenünk még csípnek is. Ilyenkor érdemes illatmentes, érzékeny bőrre való termékeket használnunk. trend IT UP Two Tone ajakrúzs 1  499 Ft dm

alverde csillámló testápoló 799 Ft dm

trend IT UP Color Cube szemhéjpúder paletta 2  499 Ft dm alverde matt ajakrúzs 3,7   ml 1  299 Ft dm

Az arcunk még őrzi egy darabig a nyár barnaságát, de mindenképp érdemes egy kellemes árnyalatú pirosítót beszereznünk. A hidegben az első kellemetlen dolog amit észreveszünk, hogy kiszárad a szánk a hűvös széltől, a stres�sztől, és a fűtéstől. A legfontosabb belülről hidratálni bőrünket, vagyis igyunk sok sok vizet! Segíthetünk kicserepesedett szánkon egy kis bőrradírozással, majd alaposan kenjük be tápláló ajakbalzsammal. Érdemes vitaminos, tápláló rúzsokkal színezni ajkainkat. Az egész testünkön ápolni kell a bőrt, hogy friss és puha maradjon. Az olaj nagyon hasznos, különösen, ha száraz a bőrünk, ugyanis a saját vízhatlan védelmi rétegén a vizes alapú krémek nem mindig tudnak áthatolni. Ráadásul egy olajalapú sokkal tovább tartó hidratáltságot biztosít. Órákkal később is érezhető a hatása, így a bőr sokáig pihe-puha marad tőle.

TUDTAD... …hogy sokkal kevesebb alapozóra lesz szükséged, ha alá pórusminimalizáló báziskrémet alkalmazol? Balea 5in1 Beauty olaj 699 Ft dm

Balea arctisztítóhab mézzel és avoádókivonattal 999 Ft dm

SEINZ. Szemkörnyék­ ápoló gél 499 Ft dm alverde naturschön szérum 1  799 Ft dm

trend IT UP Cream to powder matt szemhéjpúder 1  499 Ft dm 2019. ősz

11


A nap gyengéd

hajgumi 2 995 Ft H&M

CSÓKJA

Az őszi délutánokon még elcsíphetünk néhány melegebb délutánt, amikor a nap gyengéden homlokon csókolja a természetet mielőtt aludni küldené. Jól esik a lelkünknek ilyenkor egy-egy romantikus séta kettesben. Élvezzük még a kellemes estéket, de az ősz már színesre festi a faleveleket. Szívesen választunk ebben az időszakban már olyan ruhadarabokat, amik körülölelnek és kicsit megmelegítenek, ha hűvösebbre fordul az idő. cipő 5 990 Ft Deichmann

kabát 19 995 Ft C&A

Olgi, Budapest, XVIII. ker. kabát Tesco ruha 12 995 Ft C&A ékszer Tesco Lasocki táska 9 790 Ft CCC cipő 16 500 Ft CCC Tamás, Budapest, XVIII. ker. ing 2 995 Ft C&A nadrág 6 995 Ft C&A öv 2 995 Ft C&A cipő 12 500 Ft CCC

Jenny Fairy táska 6 490 Ft CCC

férfikabát 14 950 Ft C&A

férfiing 10 990 Ft Budmil férfinadrág 7 500 Ft C&A

férficipő 8 990 Ft Deichmann

12

ruha 6 995 Ft H&M


Dolce & Gabbana The One for men EdT Müller

Yves Saint Laurent La Nuit De L’Homme EdT Müller

CSÁBÍTÓ illatok

Escada especially delicate notes for woman dm

Rövidülnek a nappalok, és hosszabbodnak az éjszakák. Ilyenkor mindenki egyre jobban vágyik egy kis puhaságra, melegségre. Így van ez az illatoknál is. Ebben az időszakban a kellemes, finom fűszeres parfümök illatai tetszenek nekünk, amelyek felmelegítik a lelkünket és jótékonyan hatnak az érzékeinkre. Jellemző illatok ilyenkor a fahéjas, mandulás, szegfűszeg, vanília és tonkabab, de hódít a rózsa, a narancsvirág és levendula is. A pacsuli és a szantálfa pedig érzékivé varázsol bármilyen illatkompozíciót. Van aki idegenkedik a nehéz édes illatoktól, ők felidézhetik a nyarat a virágok és az egzotikus gyümölcsök friss, nem kevésbé vonzó illatával is.

Mademoiselle azzaro for woman dm

Bohemian romance Betty Barclay for women dm

Shiseido Ever Bloom EdP Müller White tea Elizabeth Arden for woman dm

Lili, Monor ruha 4 995 Ft C&A kabát 15 995 Ft C&A táska 8 190 Ft CCC cipő 11 900 Ft Deichmann

Marc Jacobs Daisy EdT Spray Müller

Léna, Monor felső Tesco nadrág KIK táska Müller cipő 9 790 Ft CCC

Police dark woman for woman dm 2019. ősz

13


MILYEN CSALIRA HARAPNAK

a halak?

Tom Mann több mint hatvan éve alapította mára világhírű műcsalikészítő gyárát. A pergetőhorgászok szerte a világban eredményesen használják az indiánfejes logójáról is jól ismert termékeket. A fogósságát eleinte a nagyobb testű halaknál tudjuk kamatoztatni, a nagyobb méretű plasztikokat, az izgalmas formákat, ellenállhatatlan műcsaliként kínálhatjuk fel.

RELÉS E Z S L E F Z S Á G R HO m2-en

630

kézbe venni, megtapintani és érezzük, a Mann’s gyártói ebben nagyszerűt alkottak. Ám a könnyed, kishalas, vagy inkább „táplálékszerű” mozgáshoz kell a jól tervezett forma is. Fontos egy olyan farokkiképzés, amelytől vezetésünkre beindul és megtévesztően mozogni „veretni” kezd a műhalunk. Ezt bizony nagyon tudják

A

… hogy az MCF

2

A Mann’s gumikra jellemző lágy anyagnak és a farok keltette nagyobb ellenállásnak köszönhetően intenzív, csalogató mozgást végez.

Wizard Big Eye Twister 495 Ft PecaPláza

Market Central Bevásárlópark

Nyitvatartás: Hétfőtől szombatig: 10–20 óra Vasárnap: 10–18 óráig

3

Érdemes egy szempillantást vetni az ólomfej szárára. A minőségi kialakítás nem csak a plasztikok jó tartását szolgálják, de arról is gondoskodnak, hogy azok idővel bekövetkező száradásuk, anyagszerkezetük megváltozásakor ne repedjenek meg és váljanak használhatatlanná.

4

A hagyományos Mann’s shad gumihaltest lapított farokkal végződik. Formára kishal, mozgásra pedig a twisterek intenzív rezgéseit közvetíti a ragadozóknak.

horog ólommal 200 Ft PecaPláza

PECAPLÁZA

1

A Wizard Big Eye Twister horog a twisterek felkínálásának az egyik fegyvere.

TUDTAD... Mann’s eredményesterületén található ségének okai, elsőPecaplázában mindként nem a méretek ezt beszerezheted? Ezen és formák, inkább az alapkívül még tanácsot is anyaga és az abból fakadó kapsz a sikeres hormozgékonyság ami meghozza gászathoz! a várt eredményt. Egy jó plasztik műcsalit úgy konstruálnak, hogy az megtévesztő úszással becsapja, azaz kapásra ingerelje a ragadozóhalat. A jó alapanyagból fakad a gumi gyakran emlegetett lágysága, ebből pedig az optimális mozgáskészsége. Elég csak egyet

ezek a tengerentúli gumik. A kishalas formák, már a lassú vezetésnél is életre kelnek. Tisztább és mélyebb vizekben megfigyelhető, hogy szabad esésben, lefelé süllyedésben is beindul a farkuk mozgása. A Mann’s fogós tviszterei a könnyed kishalas úszást, a figyelemfelkeltő mozgást még tovább fokozzák.

Mann’s shad gumihal 790 Ft PecaPláza

Mann’s gumihalak 790 Ft PecaPláza


Kutya és macskakölykök Macskák ALVÁS, BIZTONSÁG ÉS UTAZÁS MORE kutyafekhely Royal Fressnapf

Kutyák

Krefeld cicajáték szőrmeegér Fressnapf

ALVÁS A műbőr vagy a műanyag fekhelyek kiválóan alkalmasak kutyakölykök számára, mivel ebben az életkorban még előfordulhatnak balesetek. A párnázott fekhelyek is legyenek moshatók és könnyen ápolhatók. Fontos egy állandó, nyugodt hely. A kutyakölyök így megtanul lazítani, és kevésbé lesz izgatott, ha egyszer egyedül kell otthon maradnia. A kutyakölykök akár 22 óra pihenést igényelhetnek! Krefeld Coll rágókötéljáték Fressnapf

JÁTÉK ÉS EDZÉS

A közös kalandok növelik a kötődést a kutya és az ember között. Minél izgalmasabb a játék a kutyakölyök számára, annál könnyebb a nevelés is. A fogváltás idején különösen fontos, hogy a kutyakölyköknek legyen alkalmuk megfelelő dolgokat rágni, hogy ne a tiltott tárgyainkat rágják meg, pl. a kedvenc cipőnket. Különösen alkalmas erre a pamutkötél.

BIZTONSÁG

Macskaszállítás – lehetőKrefeld leg stressz nélkül, szállítódobozban. cicaszállító box A szállítóbox otthon szokásos berendezési Fressnapf tárgyként használható. Így az állatban a doboz látványa nem kelt kellemetlen érzést, sőt biztonságos kuckóként használhatja. Szállításkor ajánlott a macska mellé egy megszokott tárgyat, pl. puha takarót vagy párnát helyezni.

Classic Puppy hám kék Fressnapf

KAPARÓK, AVAGY A KAROMÉLESÍTÉS

Krefeld cica kaparófa A szállítóbox előnyei: biztos Fressnapf

menedékhely, megszokott környezet a nyaraláson is, a kutya megtanul nyugodtan viselkedni, szobatisztaságra szoktatás, több kutya szétválasztása etetéskor, stb. Krefeld szállítóbox Basic Fressnapf

ÉS EDZÉS

A cicák játék iránti igényei tekintetében 4 kategóriát különböztetünk meg.   A közös játék összeköt! A horogra akasztott csali elkapása és a közösen megünnepelhető vadászsikerek növelik az ember és az állat közötti kötődést. A vadászat és a felfedezés fokozza a bátorságot! A zizegős alagút felfedezése például finomítja az érzékelést és önbizalmat ad. A foglalkoztatás és trenírozás növeli az intelligenciát, az intelligenciát megmozgató játékok elgondolkodtatják a macskát. A stimulálás és a jutalmazásaktiválja a szellemet és a testet! A táplálékért meg kell dolgozni, ezáltal izgalmas zsákmánnyá válik. Krefeld cicajáté Fressnapf

A kutya irányítása és vezetése nyakörvvel és hámmal egyaránt lehetséges, de kölyök esetében jobb választás a nyakörv. Amíg a kutya még nem tanult meg laza pórázon közlekedni, jobb a nyakörv, mert így jobban tudjuk irányítani kutyánkat és hamarabb megtanulja jelzéseinket. A nyakörvnek megfelelően kell illeszkednie, különben a kutya nem érzi a jelzéseinket. A legjobb, ha a kutyakölyök a hám viselését akkor tanulja meg, ha már a pórázon engedelmesen tud közlekedni.

UTAZÁS

JÁTÉK

Macskakölyköknél kezdetben egyszerűbb karomélesítő is használható, mivel az első életévben erőteljes „játéknak” lesz kitéve. A macskák felmászhatnak rá az ellenség elől menekülve. A macskakölyöknek először meg kell tanulnia lemászni, ezért a mászófa legyen alacsony, nehogy a cica megsérüljön, ha leesne. Legalább egy karomélesítő törzs legyen olyan hosszú, hogy a macska élesítés közben teljesen kinyújtózhasson. A kartonból készült és táblás karomélesítők elterelik a figyelmet a bútorzatról az erre alkalmasabb tárgyakra. 2019. ősz

15


MARKET CENTRAL FERIHEGY Bevásárlópark 2220 Vecsés, Fő út 246–248. Telefon: 06-29/557-000 • E-mail: info@marketcentral.hu Honlap: www.marketcentral.hu

ÜZLETEK ÁLTALÁNOS NYITVATARTÁSA: Hétfőtől szombatig: 10–20 óráig • Vasárnap: 10–18 óráig TESCO: hétfőtől vasárnapig 6–22 óráig Egyes üzletek és éttermek nyitvatartása eltérő lehet! Kérjük, tájékozódjon a honlapunkon a www.marketcentral.hu, Üzleteink menüpont alatt.

IMPRESSZUM

Kiadó: MARKET CENTRAL FERIHEGY Kivitelezés: Régió Lapkiadó Kft. Telefon: 06-29/412-587 E-mail: info@regiolapok.hu Szerkesztő: Vladár Beatrix Haj: Reiner Lázár Tina Smink: Ilkó Zsófia – Make-Up/SFX Artist Címlap és modellfotók: Boldog Attila Tördelés: Juhász András Helyszín: M arket Central Ferihegy bevásárlópark A kiadványban szereplő árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Az oldalakon feltüntettet termékek csak a készlet erejéig kaphatók. Az esetleges nyomdai hibáért felelősséget nem vállalunk.

A bevásárlópark szomszédságában található irodaházban autókölcsönző, valamint a mélygarázsában reptéri parkoltatás üzemel, melynek igénybe vétele esetén ingyenes reptéri transzfer biztosított. Részletek: www.gmrentacar.com, www.gmparking.com.

Gépjárművel érkező vásárlóinkat

1550

FÉRŐHELYES

ingyenes parkolóval várjuk!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.