Page 1

Immersive space

Özgür Ünal C1D


Opdracht 1 3 voorbeelden van Immersive spaces

Dreamfields festival – ik vind dit een voorbeeld van immersive space. Op de flyer zie je eigenlijk een plek waar allemaal leuke kleuren opstaan, wat natuur, lekker weer. Iemand die deze flyer ziet zou in een immersive space ervaring kunnen zitten, met de gedachten van lekker weer ziet er allemaal leuk uit.


Opdracht 1 3 voorbeelden van Immersive spaces

In GTA IV kun je als persoon door een virtuele wereld heen lopen. In deze wereld zit een verhaal die je met het personage kunt beleven. Je hebt dus zelf invloed op het verhaal en kunt zelf bepalen welke scènes wanneer plaats vinden. Deze game is op een beeldscherm te zien, en wordt gespeeld met behulp van een toetsenbord(pc) of controller (consoles). Als je een tijd aan het spelen bent lijkt het net of je deel uit maakt van deze wereld. Met geluid, kleur en diepte wordt deze wereld erg realistisch gemaakt. Het ziet er mooi uit, maar is nog niet te vergelijken met de echte wereld. Dit komt omdat je i.p.v. zelf te lopen een hulpmiddel gebruikt om je voort te bewegen. Bij dit soort games spreekt men vaak over 3d, het is echter 2,5d. Je krijgt de driedimensionale diepte alleen naar achteren.


Opdracht 1 3 voorbeelden van Immersive spaces

World of warcraft Is een online game waarbij je zelf een poppetje bent en door de hele wereld rondgaat. Dit is ook een voorbeeld van immersive space. Tijdens het spel zou je er helemaal in kunnen zitten, wat tevens ook verslaving kan bezorgen bij bepaalde mensen die er helemaal in zitten. Je ziet dat je tijdens zo een spel in een flow terecht kunt komen.


Opdracht 2 Objecten in een leeg ruimte

Voor dit opdrachten moesten we een leeg ruimte vullen met 3 of meer objecten. hieronder zie je een leeg ruimte wat in de volgende bladzijde is gevuld met een vrouw die danst en op de muur een schilderij met alle kleuren en een tafel met een appel. hiermee wil ik eigenlijk een vrolijk en een gezond sfeer creeren.


Opdracht 2 Objecten in een leeg ruimte


Opdracht 3 Ruimte vragen

Wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? Mijn slaapkamer in onze oude huis. Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? Een stapelbed en een tafel waar we op tekenden met me broer. Wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? Ik denk nu toch wel de voetbalstadion van Galatasaray in Istanbul. Wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent? In een Smart (auto) Waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Ik voel me erg prettig in me eigen kamer, het voelt als mijn eigen huisje. Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? De ruimtes waar ik me onprettig voel wil ik ook snel weer verlaten, een voorbeeld van z’n ruimte is als het te druk wordt. Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstelling van maken? Een legerbasis Van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken? De koningshuis, ik zal me echt niet voorstellen hoe of zei daar in leven. Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film? Beschrijf die. SAW 1 ruimte waar van alles gebeurd Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie? Beschrijf die. De ruimte in een vechtschool tijdens het film Rush Hour 3 http://www.youtube.com/watch?v=dU4lYcN6zEY


Opdracht 3 Mindmap

3 mindmaps maken die over jou werelden gaan. gebruik hierbij de A-Z vorm. Drie werelden, 1. Een wereld die zich afdraait in een bus met mensen, je blijft in deze bus zitten en de weg houdt niet op, wat doen wij als mensen in een bus als we er heel lang in zitten. 2. In een wereld leven met alleen maar dieren, ik als enige mens. 3. In een wereld leven met dagelijks een feest!!


Opdracht 3 Mindmap


Opdracht 3 Mindmap

Immersive space Özgür Ünal c1d  
Advertisement